3 – 9 mai 2010

Luni, 3 mai
Indicam pentru ziua de ieri cultivarea gandului ca lumea este doar o reprezentare si ca realitatea sa se poate opri prin sprijinul pe care il primim de la planete. Vointa, intelegerea si, prin acestea, deschiderea spre noi dimensiuni, la inceput indicate de lumea insasi, apoi care par a fi diferite de ea, pentru ca in final perceptia sa se detaseze de ceea ce stim sau cunoastem in mod direct, de ceea ce numim traditie, obisnuit, normal, firesc.
Universul este intr-o continua miscare si, ca un paradox, deplasarea sa la infinit pare sa nu aiba niciun punct de sprijin.
Chiar de la inceput, ne vom delecta cu o extensie a temei pentru acasa, asupra careia am zabovit ieri. Chiar de la inceput, ne vom pune mintea la contributie pentru ca a intelege ce se intampla cu oamenii, de ce se poarta ciudat, de ce se evita intre ei, de ce nu-si mai suporta teritoriile, de ce sugereaza prin comportament ca vor alte terenuri, alte zone, alte cunostinte, alt cerc de colegi, prieteni, alt anturaj, alt centru al puterii.
In mijlocul zilei, Soarele si Luna se intalnesc intr-un trigon si, la aproximativ o ora, se va implini si trigonul Mercur-Pluton, ambele aflate in mers retrograd, iar spre seara Luna va trece prin conjunctia cu Capul Dragonului, amintindu-ne ca tot ceea ce traim sau intalnim azi are o valoarea karmica esentiala.
Prima zi a saptamanii va parea deci deschizatoare de drumuri, initiatoarea unor noi directii, tentand cu virtuti, calitati, oportunitati noi, la care avem acces prin despartire de trecut, prin schisma, prin dezicere, abandon sau uitare. Uitarea va fi azi azi un semn de bine. Comunicarea, pe aceasta baza si indemnata de resentimente, ambitii gesturi instinctuale lipsite de ratiune sau autocontrol, va fi haotica.
Prin urmare, ziua va iesi in evidenta prin faptul ca ne va indica, in departare, Taramul Fagaduintei, doar ca, implicand doua planete retrograde (Mercur si Pluton) care impun conjuncturii, ca atribut esential, dezicerea din motive practice, prezentate elevat sau alambicat, viziunea zilei, perceptia acelei solutii miraculoase, implinirea sperantelor si rezolvarea tensiunilor din ultima vreme ne vor pacali si mai mult. Schimbarea pe care o aduce ziua de 3 mai este una de suprafata. De partea cealalta, oamenii vor merge cu aceleasi probleme si tensiunile care i-au adus aici ii vor duce din nou intr-un punct critic.
Daca mai este loc de o recomandare, atunci ea nu poate fi decat modestia. Ceea ce am trait a fost real, iar ceea ce am luat cu noi din trecut si ne motiveaza acum fuga, abandonul, teama, retragerea este acelasi trecut pe care nu l-am rezolvat, care este inca activ, de vreme ce ne impune, subtil, o noua dimensiune, deci o noua cucerire. Mercur si Pluton au in trasaturile lor, fiecare separat, mai multa viclenie decat ne asteptam de fiecare data. Nu va fi de mirare ca azi ne vom minti singuri ca totul va fi bine, ii vom minti pe altii, vom spera fals, dar nu vom da inapoi de la dezertare.
Au apus de mult vremurile cand ne mandream cu “Pe aici nu se trece!”

Marti, 4 mai
Unii dintre pasionatii de astrologie probabil s-au mirat de ce pe trei aspecte benefice, asa cum a fost ieri, decizia poate fi atat de serios zdruncinata. Iata, avem ocazia ca, azi, sa vede asta. Marte si Soarele se afla azi, la 15:08 in unghi drept si acesta poate fi primul semn ca decizia zilei de ieri a fost gresita, ca ambitia de a schimba fundatia casei, fara sa te astepti sa darami totul, va produce daune iremediabile.
In rest, Luna pare sa fie prietena cu toata lumea si asta ne va indica o stare de incredere si ambitie, pe langa ceea ce Soarele si Marte ne confera de cateva zile incoace.
Cand Soarele si Marte se afla in conflict si nu oricum, ci cu Marte in domiciliul Soarelui, scena suna a revendicare, a greva la uzina, a marsaluit in strada, a atac prin invaluire, a declansarea unor demersuri care nu ele in sine vor rezolva ceea ce se invoca azi, ci altele, mult mai agresive ce vor deriva din ele. Soarele in Taur este mult mai organizat, mult mai cumpatat si mai practic decat este Marte in Leu. Daca ar fi sa facem o comparatie intre cele doua am numi Soarele din Taur regele alungat de la tron, iar Marte in Leu guvernul provizoriu. Asistam, asadar, la delimitarea clara a doua centre de putere, care nu sunt chiar noi, dar care azi isi arata coltii intr-o disputa rece, surda si muta.
Ultima zi de Capricorn (Luna in Capricorn) este o zi a contrariilor care nu se vor completa nici in aspectele superficiale ale vietii, nici in cele esentiale, care ne vor aminti de teama pe care ne-a insuflat-o disputele anterioare cu acelasi inamic sau unul oarecum identic.
Nu se va pune problema de batalie, de disputa, de cearta in strada sau de demisie, ci de o presiune psihologica sustinuta de schimbare a directiei de comunicare, de neincredere intr-un personaj ce s-a dovediti stabil pana acum.
In sfera vietii private aceste semne ale tensiunii vor da o alta amploarea grijilor comune. Nu lipsa banilor este importanta, sentimentul de gelozie sau lipsa de timp, ci, azi, altceva este important. Nu va fi spus pe nume pentru ca acest careu nu aduce confruntare directa, dar scoate o disputa intre doua parti. Barbatii sunt in inferioritate. Se simt loviti, atacati si deopotriva slabiti. Azi vad diferenta intre ei si femei, dar de data asta se simt inferiori. Nu va tine mult, pentru ca minunile se sting repede!!!
In sfera sociala, demersurile par sa nu fie afectate in ceea ce se programase a se implini azi. Chiar daca nu au incredere unii in altii, azi oamenii se complimenteaza se servesc unii altii, se ajuta, se sustin, dar nu prea comunica si, prin asta, devin suspiciosi. Leziunile cele mai mari pot fi anticipate in aparatul de conducere, acolo unde se elaboreaza deciziile. Cu cat liderul este mai nesigur, cu atat deficitul de putere, impus prin aceste unghi drept intre Soare si Marte, va fi mai evident. Schimbarile, modificarile, dezicerile la scena deschisa pe care le va comporta aceasta zi, pentru noi, care stim astrologie, nu sunt noutati. Noi stim ca de cateva zile incoace oamenii, cei care isi unesc aspiratiile si convingerile in centre de putere, sunt implicati in schimbari haotice, neputincioase, pripite. Si, ca in filme de actiune, un schimb de focuri nu inseamna si finalul.
Prin urmare, 4 mai este o zi de pierdere, de esec si deficit. Pentru ca iluzia succesului si a binelui ne-a sucit mintile ieri, azi ne vom purta de parca am uitat indoielile anterioare si, daca ceva nu merge bine, celalalt este vinovat. Vina pe care i-o atribuim este insa complicata pentru ca ea contine o raportare egoista, gresita, simplista la evenimente vietii. Azi vedem numai ceea ce am facut bun fata de altii si, din partea lor, vine spre noi numai ceea ce este rau.
Aceasta atitudine se sprijina pe o solida intuitie pe care fiecare o are in raport cu prioritatile sale. Simtim ca relatia intima se slabeste, ca singuratatea se adanceste, raporturile profesionale se subrezesc si ca alegerile pe care le-am facut sunt incarcate de risc, dar nu recunoastem asta si refuzam sa acceptam ca totul se intampla dintr-o eroare personala.
Azi problema este in interior. Cel care acuza este de fapt vinovatul, cel care striga “Hotul!”, acela fura. Avem ocazia azi, cand Luna inca isi mai indreapta atentia spre viata personala, spre aspectul ei practic, sa intelegem ca hotararea anterioara este total gresita si ca ne poate duce la ruina sau dezbinare. Azi avem ocazia sa ajustam aceasta hotarare, aratandu-ne intelegatori si atenti cu cei care ne-au ajutat sa ne construim ceea ce suntem.

Miercuri, 5 mai
Una calda, una rece” este deviza acestei zile. De unde ar veni partea calda si de unde ar veni cea rece? Cele doua aspecte ale zilei sunt: careu Luna-Mercur, trigon Soare-Capul Dragonului. Iata de unde vin cele doua tendinte!
Cand Luna se afla in careu cu Mercur, mai ales in zilele de aer (cand Luna trece printr-un semn de aer), gura vorbeste inainte ca mintea sa-i spuna ce sa zica, mintea sta sa doamna la umbra, iar visele stau atarnate in copaci, ca fructele stricate, pe care nu le mai vrea nimeni. Aceste gen de tablou intampinam azi, pana dupa amiaza, cand Soarele isi implineste la grad perfect unghiul cu Nodul de Nord. Reprosurile, iresponsabilitatea, indiferenta, lipsa de masura sau defularea celor mai ascunse ganduri intr-un mod inconstient, prosteste chiar, azi ne vor tine locul de paine si sare.
Acest aspect aduce dezorganizarea muncii, haos pe planuri si proiectele pe termen lung, iesire din ritm si o desprindere de turma pe idee unicitatii. Oamenii azi se supara unii pe altii si-si atribuie calitati pe care nu le au. Se lauda singuri, isi fac singuri complimente afisand un fel de narcisism infantil gen “eu am cei mai frumosi ciorapi”, “eu am cei mai frumosi cercei si cele mai frumoase unghii”, “ce bine ma simt cand arat atat de bine” “ma simt mai bine dupa ce i-am facut toate aceste reprosuri”, “merita sa vada cine sunt eu”.
Pe acest fond al rautatii infantile, trigonul Soarelui cu Capul Dragonului ne spune ca de fapt lumea este impartita in oameni care evolueaza si oameni care stau pe loc, in oameni tristi si oameni veseli, in oameni care sufera din cauza altora si oameni care-i fac pe ceilalti sa sufere, in oameni care mint si oameni care sunt mintit s.a.m.d.. Initial, nu vom sti din care grupa facem parte si ce rol ne atribuim. Spre seara, insa, ne aruncam in valul emotiilor, a aspiratiilor, a planurilor cu bataie lunga, a demersurilor ample sperand ca, pentru solutionare, nu este nevoie decat de vointa, multa ambitie si cam atat.
Cand Soarele trece prin acest unghi cu Capul Dragonului, dar nu oricum, ci dintr-o ipostaza speciala, karmica, asa cum este cea indicata de relatia Taur-Capricorn, viata capata dintr-odata o noua valoare, faptele noi infatisari, iar oamenii care participa la ele devin frumosi, simpli si buni. Aceste aspecte chiar exista, desi de mult timp nu ne-am mai intalnit cu asa ceva si, in seara acestei zile, oricat de mult ne-ar durea ranile, reumatismul, capul, talpile sau spatele, va exista un sambure de lumina care ne va reaminti de bucurii, placeri, impliniri si sensuri adanci ale vietii.
Totusi, aceste doua nu actioneaza separat, ci, doar azi, intr-un tandem misterios, amplu si curajos, in asa fel incat orice gest frumos, oricat de atent este asezat in matca, el tot se zbate si-i murdareste pe faptuitori, oricat de bun si iubitor vei fi cu albinele, tot vei da peste una chioara care te inteapata dintr-o fatala eroare a vietii sale.
Prin urmare, ziua de 5 mai este un fel de rasu’-plansu’ in care oamenii isi vorbesc si pentru ca intra in vorba unii cu altii se si jignesc, uita de bunele maniere, dar reusesc tocmai pentru ca ies din acest ritm al educatiei rigide sa-si faca noi prieteni, sa intalneasca oameni noi, sa obtina parformanta intr-un sector in care, pana acum, era slab sau nu atat de bun pe cat ar fi vrut.
5 mai devine astfel o zi a competitiei. In aspectul ei cel mai bun oamenii isi vor descoperi azi profesorii, maestrii, inteleptii pe care ii tot cauta. Unii nu-i vor vedea, pentru ca nu au inca ochiul vindecat de cataracta spirituala, dar ei azi ne inconjoara, ne curteaza si ne chema in lumea lor. Cei inzestrati cu deschidere spirituala vor avea impresia ca Universul le deschide privirii pe cei care le sunt haraziti drept ucenici, elevi, studenti.
Aspectul cel mai ciudat al acestei zile este insa cel al luminii. Aflata in unghi negativ cu Mercur retrograd, Luna va slabi ochiul stang, iar Soarele, in trigon cu Capul Dragonului, va intari ochiul drept. Nu va fi insa vorba despre o slabire fizica a vederii, nici de o intarire, ci de o stimulare prin experimentare, o intelegere prin iluzie, o deschidere spirituala printr-o pacalire a ochiului spiritual care se va solda, la cei care au semnele de foc puternice pe tema, cu viziuni, strafulgerari ale luminile subtile, intuitii de moment, sclipiri de geniu.

Joi, 6 mai
Ziua de ieri a lasat in urma o masiva epuizare. Ceea ce a dus spre intelegere, spre izolare, spre observare, motivata de experiente trecute, de conflicte bazate pe discrepante relationale, pe nesincronizare sau, de partea cealalta, atingerea unui vibratii subtile asupra carora oamenii nu-si indrepta de multe ori in viata chipul, a obosit mai mult decat a parut la prima vedere.
Ziua de azi ne rastoarna valorile si ne face sa ne indoiam de ceea ce s-a intamplat ieri. Multi dintre cei care sunt inclinati mai mult spre latura practica a vietii vor privi cu un surras sarcastic vibratia acestei zile si se vor gandi “Era prea frumos ca sa fie adevarat”. Azi pot aparea probleme din cauza banilor sau cu banii, probleme cu valorile personale ca: diplome, certificate, CV-uri, atestate sau, de partea cealalta, cu ceea ce reprezinta un drept deplin, o convingere, o incredere intr-un om, in puterea lui, in inteligenta sa sau in nivelul sau de cunostinte.
Pentru ca 5 mai a fost un imposibil moment de contact cu lumina si unii dintre noi au orbit, mersul lor va avea azi nevoie de sprijin. Vor intreba des, vor cere consulatii suplimentare, vor avea dificultati de intelegere, de reproducere, cuprindere a unei informatii puternice sau viabile, chiar daca, paradoxal, vor avea aproape toate informatiile necesare. Se va lupta azi impotriva spiritului practic pentru ca, prin opozitia Lunii cu Marte, se va crea o dizarmonie in tot ceea ce implinea pasiunea, placerea de a lucra, speranta in rezultate mai bune, ambitia unor schimbari calitative.
Inainte ca Soarele sa rasara, el va trece prin faza maxima a Ultimului Patrar, aducand zilei patimi, pasiuni bolnavicioase, atractie catre ceea ce duce la disputa, discutie in contradictoriu, imposibilitatea de a digera repede ceea ce vine spre noi, chiar a alimentelor.
In a doua parte a zilei, Venus va trece prin conjunctia cu Junon si Luna prin cea cu Lilith ceea ce inseamna ca orice miscare facuta la vedere, in ochii celorlalti, in plina strada, pe un teren public, intr-un domeniu deschis, in plan administrativ sau chiar politic, are o fata ascunsa, o dimensiune periculoasa care va da actiunilor o directie negativa.
Trecand prin aceste experiente, oamenii vor parea vigilenti, dispusi sa inteleaga elementele ascunse de comportament, sa poata anticipa faptele celorlalti si sa le surprinda intentiile cu putin timp inainte ca acestia sa le puna in aplicare.
Aspectul ni-i poate aduce la lumina pe raufacatori, nu pentru ca predispune la spirit justitiar, ci pentru ca acum se vrea o demonstratie de forta, un exemplu si se urmareste prin asta atingerea unor profunzimi de-a dreptul complicate ale vietii sociale sau existentei personale.
Prin urmare, ziua 6 mai este una dintre cele mai complicate si intense zile ale saptamanii. Azi se vor concentra pe sectorul public sau pe cel personal, dar cu trimiteri spre cel public, elemente, intalniri, relatii, afaceri, asocieri de proasta factura care vor duce la deconspirari, demascari, divulgari. Oamenii implicati in acest demers se vad luati de val, in imposibilitatea de a riposta, de a se opune, de a schimba directia mersului, de o lua pe alt drum sau de a se abate catusi de putin de la succesiunea evenimentelor. Toate vin in cascada si cei care sunt cu adevarat verticali vor fi protejati, feriti, aparati de Dumnezeu si multe rele nu li se pot intampla azi.
Este insa o zi care va comporta pierderi si pentru ca avem Luna in Varsator, multi vor dori sa retraiasca amploarea zilei de ieri. Asa isi vor programa si pentru maine, fara sa inteleaga ca ulciorul nu merge de multe ori la apa si daca am sarit un ochi de apa pentru a merge mai departe si nu ne-am intors din drum nu trebuie sa o facem pe schizofrenicul si sa vedem la fiecare 10 metri cate o baltoaca pentru a sari peste ea in ropote de aplauze.

Vineri, 7 mai
Prima parte a zilei Luna se afla pe ultimul sector al Varsatorului, trecand prin conjunctia cu Neptun, spre dimineata, apoi, pana la 11:33, intrand in Perioada fara Directie, ne lasa in asteptarea unor rezultate din exterior care trebuie sa faca totul in locul nostru, intai sa ne citeasca gandurile, apoi sa ne implineasca toate asteptarile. In acest interval vom visa cu ochii deschisi, vom cerceta ceea ce nu este deloc esential pentru a ne tine departe de adevaratele probleme, pentru a fugi de ele sau pentru a ne pacali ca, abandonandu-le, am scapat de ele.
O stranie fuga de realitate ne face sa ne simtim interesanti prin vigilenta cu care asteptam “Para malaiata in gura lui Natafleata”. Nici nu actionam, dar nici nu putem striga, nici nu facem semne, dar nici nu ne dorim sa ne implicam in vreun demers, de teama sa nu ia amploare.
Prima parte a zilei devine astfel un fel de concluzie sinistra a ultimelor zile. Nu vom recunoaste fata de altii, dar, intr-o raportare interioara, vom sti ca tot ceea ce s-a intamplat de-a lungul saptamanii a fost complex sau tragic, amplu sau epuizant, dificil de integrat intr-o viata simpla, genial sau la limita nebuniei.
Trecand in Pesti, Luna schimba sentimentele si daca pana in jurul orei 13:00, vom trai cu senzatia ca, asa dura cum a fost pana acum, saptamana a lasat ceva in urma, a doua parte a zilei devine dintr-odata complicata de tentatii de care am fugit in toate partile de la inceputul saptamanii pana acum. Daca mintea ne sta la bani sau acumulari materiale, din spate de vin avertizari de la banca, vedem peste tot chipurile celor carora le datora bani sau altceva, iar daca mintea ne indeamna spre valorile sufletesti, fiinte cu o vibratie densa, imorale, perverse, disperate dupa un naiv pe care sa-l pacaleasca si sa-l faca dependent de ei, ne ies la tot pasul in cale.
Spre seara, Venus si Marte se intalnesc intr-un unghi de 60 de grade si ne vor convinge ca putem fi siguri pe noi insine, ca ne putem baza macar pe personala iubita, ca acasa e intotdeuna un loc pe care il poti imparti cu cineva. Acest gand se strecoara printre intensele conflicte, printre elementele care distrag atentia sau aduc in acelasi loc oameni cu datorii karmice.
Unghiul de 60 de grade dintre Venus si Marte, chiar daca este un unghi bun, aduce in competitie femeia cu barbatul, calitatile feminine cu cele masculine, aspiratia spre o lume mai buna si balazarea intr-o realitate cotidiana incarcata de insatisfactii, lipsuri dar dispusa sa ceara in continuu efort. Venus in Gemeni va fi sireata, versatila, iar Marte in Leu vanitos, mandru si grandoman. Intalnirea celor doi, din aceasta ipostaza este ceea ce se spune in popor “S-a intalnit tusea cu junghiul”. Venus in Gemeni, in relatia ei cu Marte, acum, nu e buna nici macar pentru cei care au aceasta pozitie la nastere, iar Marte in Leu nu aduce minte cata ambitie, nici profunzime, cata vanitate.
Prin urmare, ziua de vineri se arata complicata de tot ceea ce porneste din interior si inspira teama sau necunoastere. Incheierea zilei cu acest unghi (sextil Venus-Marte), benefic in aspectul sau standard, dar nu din aceste zodii (Venus din Gemeni si Marte din Leu), nu face decat sa ne amplifice o intelegere gresita, sa ne incurajeze sa persistam intr-o greseala pe care am tot ezitat sa o facem de-a lungul zilei, dar pana la urma am facut-o, ne indeamna sa mentinem o atmosfera incordata. Marte in Leu nu-si infrunta adversarii, Venus in Gemeni se teme de ei si daca lasam aceste sentimente sa ne cuprinda vom cauta o zona periferica penibila din care chiar daca strigam nu ne aude nimeni si nici macar in visele cele mai intense nu ne putem considera parte al unui demers amplu, pe cale de a fi solutionat.
7 mai este mai curand o zi a framantarilor interioare si recomandarea ar fi sa nu le lasam sa iasa in vazul celorlalti, pentru ca se vor amplifica intalnind altele sau cautandu-le.
Cei care lucreaza cu energia sau sunt angrenati intr-un proces de cercetare interioara sunt azi incercati de rezonanta negativa. Apropiatii, pacientii, dicipolii vad in ei cele mai mari defecte. Unora le va iesi uratenie pe fata, altora pe corp. Sa o iertam, ca si ea este a noastra!

Sambata, 8 mai
A doua zi de Pesti (Luna in Pesti) este o zi de intelegere a tensiunilor si dificultatilor impuse de zilele anterioare. Azi se acutizeaza tot ceea ce a fost ranit anterior, tot ceea ce a produs suferinta, ceea ce a fost nerezolvat, ceea ce a lasat un gust amar prin replica sau fapta pentru ca va produce un forfot interior, o tulburare careia cu greu ii vom putea face fata.
Cand Luna trece prin sextil/trigon cu NN/NS pe ciclul draconitic ascendent, oamenii simt ca a sosit momentul unei noi schimbari in viata, a unei noi analize. La cum se arata planetele azi, analiza nu este deloc puternica, profunda sau binefacatoare, dar ea aduce un sambure de adevar.
Daca la nivelul vietii personale ea pune in tensiune, in conflict sau in dizarmonie sensibilitatea cu intuitia, increderea cu dragostea, iubirea si sinceritatea cu seriozitatea, in planul vietii sociale femeia este azi omul nepotrivit la locul nepotrivit. Discutiile despre femei, implicand femeia sau realizate de femei se pot isca in marile grupuri ale natiunii. Idee de a expulza o femeie dintr-un grup, de a acuza pe nedrept, de a o scoate tap ispasitor poate aparea ca un exemplu de bune practici.
Sa nu ne surprinda daca impotriva unei femei vom vedea tot o femeie, chiar daca nu e disputa lor, chiar daca nu este circul lor, chiar daca piesa de teatru in care joaca nu le apartine. Careurile pe care Luna le ridica impreuna cu Junon si Venus, dupa ce, prin sextil/trigon cu NN/NS, aspira, dar nu-si definitiveaza, ceea ce este important, ceea ce vine spre rezolvare sau preschimbare, are azi o evidenta nota tragica.
Prin urmare, 9 mai este o zi a stresului, a tensiunii pe care nu o putem impartasi. Pentru ca Luna este in Pesti, solutia impotriva stresului este somnul, abandonarea, izolarea, ignorarea in totalitate a ceea ce vine din social si este periculos. Daca ne straduim sa tinem cuvintele in interior, nu vom avea mai mult confort, dar vom reusi sa mentinem un anume echilibru in viata sociala, sa nu provocam mai multe tensiuni decat putem controla.

Duminica, 9 mai
Ultima zi a saptamanii aduce Luna in fereastra opozitiei Saturn-Uranus si ceea ce nu am dorit sa auzim sau sa vedem ieri azi ne trage de haine, ne face semne disperate de la fereastra sau ne striga numele la microfon.
Lumea este intr-o continua schimbare si abandonul, izolare sau fuga de realitate predispuse ieri, se revolta azi si aduc spre urgentare multe din situatile pe care intreaga saptamana nu le-a adus. Se inchid usi, se finalizeaza situatii, se deschid altele si totul vine intr-un moment cat de se poate de nepotrivit: fie ne hotaram sa petrecem o zi de weekend intr-un cadru intim si totul ne ia pe nepregatita, fie suntem chemati la serviciu pentru a presta o activitate ce nu mai suporta amanare. Munca, efortul, dar nu oricum, ci acele elemente care ne produc multa tensiune, nemultumire sau dezgust se aduna zi la usa noastra si cer audienta.
La cateva minute de la miezul noptii luminariile se intalnesc intr-un sextil si pana in mijlocul zilei, cand Luna parcurge 7 grade din zodia Pesti, nu se implineste niciun aspect. De la 14:31 si pana la 22:12 Luna va trece succesiv prin conjunctia cu Jupiter, opozitia cu Saturn si conjunctia cu Uranus. La 23:38 va parasi zodia Pesti, incheind un ciclu foarte greu, incarcat de frica, lipsuri, tensiune, reprosuri, dar si cu recompense, unele dintre ele majore, asupra carora nu vom reveni sau vom reveni foarte greu de-a lungul lui 2010.
Intalnirea Lunii cu cele trei planete grele, prin intrarea ei in fereastra careului in T atipic, ridicat intre Saturn, Pluton si Uranus cu Jupiter in conjunctie, aduce, din partea Lunii, un astru mic si rapid, o scanteie care declanseaza o serie de evenimente, unele dintre ele tragice, pe care Luna, pentru ca le declanseza, nu le poate controla.
Incep furtunile, viscolul, taifunurile, toate deodata, si nu numai ca nu suntem pregatiti sa facem fata acestei explozii de scurta durata, dar nici nu putem sa controlam ceea ce vine spre noi cu forta si viteza unui ciocan. Conjunctura, in comparatie cu ceea ce va aduce in plan social iunie 2010, va parea mai curand a delimitare de teritorii, a trasarea zonelor de influenta, a impartirii pe sectoare a terenului comun. Nu se finalizeaza nimic pentru ca dispunerea planetelor de azi nu face decat sa tulbure putin apa care va iesi mai tarziu din albie.
Cei lacomi, avizi dupa putere sau bani, cei care isi complica viata cersind atentie, mila, care isi pierd zilele si noptile speculand inutilitati si apoi laudandu-se cu ele pe motiv ca aduc majore contributii la mersul lucrurilor, vor vedea in conjuncturile acestei zile sanse si oportunitati. Prin conjunctia cu Jupiter, Luna azi va pacali neintentionat, va indica un punct in zare despre care va declara cu mare convingere ca este Taramul Fagaduintei, dar, in realitate, nu stie nimic despre asta, iar tot drumul pana acolo se va dovedi a fi o suita de mari incercari majore ale vietii, o suita de evenimente care vor veni in cascada asupra celui care se lasa pacalit de Fata Morgana.
In ceea ce priveste opozitia Saturn-Uranus si relatia ei cu Luna, situatia va parea ca o durere de masea care ne impinge sa legam maseaua cu o ata de usa pentru a ne scoate raul prin ajutorul primului venit. Rolul primului venit, a primei idei, a abandonarii intregii nemultumiri, dureri si sperante in fata necunoscutului, neintelesului sau neatinsului va indica partea buna zilei. Mai mult de atat, planetele nu ne ajuta, ne lasa in voia unui conflict interior, in voia unei stranii neputinte, sa cerem ajutorul colegului, vecinului, necunostului care trece intamplator pe strada si pentru a intelege din asta ca lumea si viata nu se rezuma doar la ceea ce este inclus in sfera perceptiilor directe.
Ideea de karma, determinare, esec sau succes, eliberare sau inglodare in complicatii sau probleme, chiar si numai in sfera gandurilor si trairile in intimitate, este apanajul acestei zile.
Prin urmare, trecerea Lunii prin ultimul sector al zodiei Pesti aduce un moment de karma, de cauza-efect intr-o dispunere noua. Nu ni se spune ca trebuie sa facem pasul cel mare, dar suntem tentati de o imagine care seamana cu ceea ce stim noi, cu imaginea succesului, a razbunarii sau schimbarii si, in virtutea acestei perceptii, ne aruncam in valul vietii, in necunoscut intrand intr-o perioada de noi iluzii, esecuri sau neimpliniri. De partea cealalta, abandonul in fata noi sanse, aruncarea intregii structuri interioare, ce s-a dovedit pana acum meticuloasa, atenta la orice obiect din jur, stare sufleteasca, gand, pornire, demers, pe disponibilitatea primului venit, indica o sansa, o fereastra, o deschidere dincolo de care planetele ne indreapta spre un alt plan, guvernat de alte forte.
Unii spun ca traim vremuri apocaliptice si eu le dau dreptate, dar asta se vede numai de la departare. Cel care are azi de luat o hotarare, care isi aminteste de toate rele ce i s-au intamplat, care nu se poate debarasa de tensiunile provocate de lipsuri, pe motiv ca daca vecinul, colegul sau prietenul are, trebuie sa aiba si el, vor comporta azi o zguduire a campului constiintei.
Traiesc cu convingerea ca pe o astfel de conjunctura astrala Moise a auzit Glasul Domnului, numai ca in timpurile pe care le traim, Dumnezeu ni se pare a fi un punct indepartat si mergand spre el ne dam seama ca nu e ceea ce cautam, iar Glasul Lui il confundam cu cel identic sunetului rotilor de tren.
Daca azi vom fi drepti si vom spune “Dumnezeu nu este decat in interior”, “Binele, speranta sau implinirea nu vin decat din interior” vom risca.

5 thoughts on “3 – 9 mai 2010

 1. helen spune:

  Lilith true este preferabil unui Lilith mean într-o hartă natală…care este părerea dumneavoastră ? Mulţumesc

 2. helen,
  cu o mica intarziere, iata si raspunsul meu.
  Diferenta intre true si mean este cea data de sectorul in care se actioneaza, de dimensiunea asupra careia elementul astrologic respectiv isi exercita influenta. True face intotdeauna referire la o dimensiune cosmica, iar mean la una terestra. Lilith true trebuie deci interpretate cu mare precautie si mai mult in temele maestrilor, decat in cele ale oamenilor obisnuiti, pentru ca nu obtii informatii reale. In cazul lui NN true, fiind un element ambivalent si deci putand usor extrage doar trasaturile pozitive, te poti delecta citind care este dimensiunea cosmic a fiintei, care este rolul sufletului, privit in contextul devenirii sale universale, chiar daca inca nu ai atins stadiul desfasurarii lui in planul realitatii prezente. Daca insa nu iti indeplinesti rostul dat de mean, true este inutil si analizarea sa poate chiar incurca si oferi directii pe care sa nu le regasesti si deci sa nu le intelegi.

 3. Roxy2007 spune:

  D-le Coser,felicitari pentru interpretarea zilei de 6 Mai,a fost extraordinara.Evenimentele acestei zile nu puteau fi interpretate mai bine de atat.

 4. helen spune:

  Domnule Coser, am citit şi recitit răspunsul dvs. din dorinţa de a nu pierde vreo nuanţă, şi… am reflectat asupra interpretării mean şi true, atât pemtru Lilith cât şi pentru NN. Un răspuns atotcuprinzător, felicitări.
  În ceea ce mă priveşte ambiguitatea nu se referă la casa în care se găsesc Lilith şi NN deoarece casa este aceeaşi ( atât pentru mean cât şi pentru true ), cât faptul că Lilith în true se află pe sfârşitul unui semn zodiacal iar în mean pe începutul următorului semn.
  Am reţinut remarca referitoare la NN true, cea cu delectarea…suntem oameni şi ne place să ne delectăm, important este să nu ne minţim singuri. Mulţumesc pentru îndrumările din încheierea mesajului dvs.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.