31 august – 6 septembrie 2015

31 august – 6 septembrie 2015 este săptămâna acordurilor misterioase și a rezonanțelor de durată. Din capul locului, putem stabili că acest interval nu se remarcă la capitolul evenimente astrale și nici nu ne constrânge cu rezolvări imediate sau cu o presiune teribilă pe anumite demersuri care nu au fost finalizate anterior din necunoaștere sau poate din lene. Cu toate acestea, repere importante, plasate în această parte de an, sunt în continuare puternice și ele se vor concretiza în evenimente prin cele câteva aspecte majore pe care săptămâna le conține. Marți, 1 septembrie Soarele se va afla într-o relație de opoziție cu Neptun, aducând teama de lucruri obscure, nesiguranță în împărtășirea sentimentelor sau o opoziție venită din grupul de apartenență față de un moment de sinceritate pe care un individ îl are atunci când vorbește despre sine, despre fricile sale, despre ambițiile sau realizările pe care încă le mai are. Apoi, tot în prima zi a lunii septembrie, Venus va împlinii conjuncția sa cu planeta Marte pentru că apoi în ultima zi a săptămânii ea să-și revină la mersul direct. Tot în ultima zi a săptămânii se va consuma o relație de trigon între Soare și Pluton prin care vom încerca să dăm sens acestor opoziții venite din comunitate sau vom încerca să reparăm greșelile pe care le-am săvârșit în săptămânile anterioare când opoziția dintre Soare și Neptun se afla în faza de creștere.
Chiar și așa, lucrurile acestea care se consumă acum nu ne presează să luăm decizii rapide sau să ne desfășurăm de o manieră rapidă. De aici și acordurile misterioase ce vor fi răspândite în jur cu precădere de acele evenimente sociale care ne cer transformare, dar nu ne-o facilitează încă. Apoi, ceea ce reușim să consolidăm în această săptămână va fi de durată, rezultatul pe care-l vom face public, soluțiile la care ajungem prin muncă de echipă, prin schimb de experiență sau pur și simplu prin răbdarea cu care ascultăm cu un sfat, vor construi rezonanțe de durată și, prin acestea, să ne putem permite să sperăm în schimbări pozitive ce vor putea veni spre noi în cascadă, gradat, până la finalul acestui an. Din această cauză săptămâna acordurilor misterioase și a rezonanțelor de durată poate fi și săptămâna elucidărilor, fără a generaliza și a face nicio legătură cu mesajul sintetic aplicat anului 2015, anul secretelor dezvăluite.
Pentru că există o mare temere, săptămâna aceasta ne va aduce frica de misterul celuilalt, grija ca nu cumva din neatenție, din greșeală ori din indecență să-l obligăm pe acesta să spună mai multe decât vrea, să se descopere, să se lase cucerit pentru că toate acestea arată comunității că suntem în stare să facem abuzurile pe care le-am criticat la alții.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a nu uita că a ne mulțumi cu puțin înseamnă, nu o slăbiciune sau o umilință, ci o virtute. Cel care se mulțumește cu puțin dăruiește mult, poate mult mai mult decât crede la un moment dat că este în stare. Iată, referitor la sectorul în care am putea să ne desfășurăm, un motiv sau o sugestie pentru a împlini transformarea sau reformularea conținute în mesajul astrelor de acum.

Ofensa este plătită scump. Polemici. Se cere recompensă pentru munca săvârșită. Echilibrul este fragil. Se face o declarație de război. Sentimentul de neapartenență se bazează pe impresii colectate din jur. Persistă senzația că suntem pedepsiți de destin. Se plătește pentru orice clipă de fericire. Dezvoltarea pare inaccesibilă. Călătorie în timp. Sunt văzute clar doar nepotrivirile.

Așa după cum am constatat și din prezentarea generală aplicată acestei săptămâni, lucrurile încep să se așeze, să se ascundă, să lanseze mesaje interesante ori să se bazeze foarte mult pe o rezonanță de durată în așa fel încât chiar din prima zi să avem impresia că totul devine mult mai clar. În prima parte a zilei, Luna va fi pe ultimul sector al zodiei Pești, încercând să ne atragă atenția asupra faptului că în săptămâna anterioară relațiile au fost puțin cam dure. Poate recomandările sau direcțiile spre care ne orientăm pașii nu au implicat și duritate, însă preferăm să ne comportăm în felul acesta ca și cum la acestea trebuie să reacționăm, deși constatăm că nu prea este bine să punem în aceste reacții duritate sau inflexibilitate doar pentru că putem fi mai hotărâți decât altădată. Este posibil ca în a doua parte a zilei, când Luna se va afla deja în zodia Berbec, să ni se spună verde în față, să fim pedepsiți pentru reacțiile abuzive pe care le-am arătat ori pentru faptul că am fugit de rezolvare simplă a unei probleme. De aici survine și senzația că suntem în continuare pedepsiți de destin, nu ca în săptămâna anterioară, când nu am fost în stare să așezăm lucrurile pe un făgaș normal în modul cel mai simplu și rapid cu putință, ci altfel, prin vorbele celorlalți, prin părăsire, abandon sau ironii gratuite.
Dacă în prima parte a zilei vom avea impresia că trebuie să facem sacrificii pentru ca armonia din jur să fie plăcută și celorlalți, nu doar propriei persoane, cele care o alimentează, în a doua parte a zilei vom avea impresia că trebuie să plătim pentru orice clipă de fericire. Asta se întâmplă pentru că pe ultimul segment al zodiei Pești, Luna se va afla în trigon cu Saturn, iar pe primul sector al zodiei Berbec se va afla în conjuncție cu Coada Dragonului și în opoziție cu Luna neagră. Dacă luăm în calcul și faptul că Mercur se află pe primul segment al zodiei Balanță atunci această a treia opoziție pe care Luna o împlinește imediat ce ai intrat în Berbec va fi tradusă de individ ca o călătorie în timp și această călătorie îl îndeamnă să selecteze de acolo doar ceea ce îl enervează, nu-i convine sau persistă ca trăsături negative de caracter în viețile celorlalți. De aici înțelegem că prima zi a săptămânii mai mult ne aduce în preajma acordurilor misterioase decât să ne ofere posibilitatea de a rezona într-un mod frumos și de durată cu oameni profunzi și serioși.
Prin urmare, debutul săptămânii înseamnă pentru noi un moment de respiro. S-ar putea ca unele persoane să considere că acest moment de respiro este o intervenție abuzivă asupra ideii de liniște pe care și-au format-o în lunile din urmă, adică să-și dorească liniștea, dar nu așa. Chiar dacă aceasta este lipsită de importanță, cu toate că nu este utilă, nu duce la niciun rezultat concret sau este chiar obositoare, această idee de liniște devine pentru omul comun sau chiar personajul inferior un obiect de preț. Va face orice îi stă în putință pentru a se menține în această agitație, iar dacă asta înseamnă să declare război celorlalți va face și lucrul acesta, va intra în polemici, va cere o recompensă pentru munca depusă deși nu este momentul potrivit, nu asta a fost înțelegerea.
Momentul acesta poate însemna și contactul cu o formă de răzbunare pe care o aducem în prezent de nevoie. Întâlnirea Lunii cu Coada Dragonului înseamnă, de această dată, o informație greșită care duce la conflict sau avansarea conflictului pe baza unor informații eronate pe care acum nu le putem clarifica. Indiferent că lucrurile sunt inițiate acum sau în ultima zi a lunii august doar se continua pe o linie rea preferată anterior, schema aceasta de acțiune nu ne permite să ne verificăm, să clarificăm și nici să ne împăcăm cu adversarul. De altfel, fie că ne referim la prima jumătate a zilei, fie că ne referim la a doua jumătate a zilei, puterea, forța ne oferă sentimentul că sunt atât de puternice încât se poate ajunge foarte ușor la ofensă. Trebuie să nu uităm că ofensa acestei zile va fi plătită foarte scump în viitor.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne gândi astăzi la binele celuilalt. Dacă putem să facem lucrul acesta înseamnă că ne smulgem atenția de pe ideea de dreptate abuzivă, subiectivă și o transferăm către frumusețea relațiilor ce pot deveni de durată dacă vor fi alimentate de rezonanțe sincere.

Teamă de neîmpărtășire. Pretenții prea mari de la viață. Indiferență. Relațiile vechi sunt alterate. Intimitatea cerere împărtășire. Raporturi financiare stranii cu grupul de apartenență. Orice respingere duce la izolare. Teamă de îmbătrânire. Justiția este impusă. Viciu. Cineva își asumă prematur rolul de acuzator. Teamă de iubire.

Debutul lunii septembrie se face într-un ton trist. Soarele își va atinge acum opoziția perfectă cu Neptun care, în plus, mai este și retrograd. Apoi, tot în dimineața zilei de 1 septembrie, Venus se va afla într-o conjuncție cu Marte pe zodia Leu, Venus fiind, de asemenea, în mers retrograd. Raportul celor două aspecte astrale, fiecare conținând câte o planetă retrogradă, arată că problemele mai vechi ne invadează și că nu vom reuși acum decât să lansăm pretenții prea mari față de viață sau să privim evenimentele pe care le parcurgem doar prin nota lor misterioasă. Opoziția Soarelui cu Neptun arată în primul rând dezamăgire față de un proiect care nu a ajuns la finalizare sau nu va ajunge niciodată. Aici intimitatea are un rol foarte important pentru că în această zonă vor fi plasate cele mai multe acuzații, cele mai multe nedreptăți sau cele mai multe abuzuri. Tot aici vom găsi și indiferență și, pentru că avem deja lecția învățată despre cât de greu este să trăiești fără să te înțelegi frumos cu omul de lângă tine, ieșim pe zona publică și constatăm că nu suntem singurii care suferim, ci că trăim într-un ocean plin cu oameni nemulțumiți de propriile vieți. Cum să o mai scoți la capăt pe o conjuncție fierbinte între Venus și Marte în situația în care nu ne aducem aminte astăzi decât de ceea ce ne enervează sau ne nemulțumește?
Viața este misterioasă și soluțiile care vin spre noi în această săptămână vor fi, de asemenea, încărcate de această notă confuză din care ar putea să iasă ceva bun. Atât din punct de vedere existențial, ca trăire sau ca interacțiune cu oamenii din jur, dar și din punctul de vedere al rațiunii astrale, lucrul acesta conține o ambivalență interesantă. Acolo unde există durere, acolo există și promisiunea eliberării de suferință. Acolo unde există plăcere poate exista și premisa săvârșirii unei fapte eronate, a unui abuz la adresa celui slab sau la adresa sentimentului ce nu s-a maturizat încă, în așa fel încât valorile să fie uniformizate.
Luna se află acum în a doua sa zi de tranzit prin zodia Berbec și își va definitiva calitatea de distribuitor de lumină între conjuncția cu Pluton, ce s-a consumat în săptămâna anterioară, și conjuncția cu Uranus, care se va împlinii în seara acestei zile. Deci astăzi va avea de împlinit un careu cu Pluton și o conjuncție cu Uranus, scoțând în evidență caracterul dur și implicațiile dureroase ale unor demersuri ce nu se pot finaliza după cum le gândim sau după cum am cerut, dar și două trigoane cu planetele Venus și Marte despre care tocmai am aflat că sunt în conjuncție.
Se poate vorbi în prima zi a lunii septembrie și despre o schismă, despre o separare sau despre o respingere, dar nu la modul general, ci, punctual, a unui element numit, invocat, strigat s-au arătat cu degetul. Viciul pare să invadeze schema aceasta zdruncinată de nedreptate. Cel care acuză se va transforma în torționar, în persoană care abuzează, deși mesajul său acuză fapte de aceeași factură. În realitate, toată această construcție astrală, toată această agitație pe care o traversăm acum va fi marcată de teama de iubire. Omul care iubește nu va trăi nimic din toate aceste confuzii, ci le va vedea la ceilalți și își va propune să-i ajute pe oameni. El va reuși să le arate celorlalți cât de vindecătoare poate fi căldura inimii pentru că aceasta este soluția miraculoasă care ne vindecă de toate bolile în prima zi a lunii septembrie.
Prin urmare, prima zi a lunii septembrie ne vorbește despre o nedreptate pe care vrem acum să o rezolvăm deși, după cum am văzut în prima zi a acestei săptămâni, nu prea ar fi momentul să ne ocupăm de fapte de genul acesta. Astăzi ne facem autocritica, tragem linie, adunăm sau scădem, inventariem relațiile vechi și aproape că vom fi mult mai atenți la relațiile cu trecutul propriu sau cu trecutul celorlalți decât în ziua anterioară, când Luna a trecut prin Coada Dragonului și ar fi trebuit să procedăm așa. Asta se întâmplă pentru că fugim de durere, de răspundere sau de o justiție pe care nu o acceptăm sau nu o înțelegem.
Pentru că cele două aspecte importante ale acestei zile conțin fiecare câte o planetă retrogradă, evenimentele trecutului apropiat sau cele care s-au consumat la începutul acestui an, poate chiar în luna februarie, ne îndeamnă să respingem punctual sau să arătăm cu degetul spre ceea ce nu vrem să vedem, nu vrem să mai întâlnim sau nu mai vrem să mâncăm. Ideea aceasta de respingere va duce la izolare și ea este, de asemenea, inclusă în această orientare a zilei de 1 septembrie marcată de teama de iubire. Cu cât sentimentele vor fi mai înflăcărate, cu atât mai confuză va fi mintea și cu atât mai interesante vor fi reacțiile, îndemnându-i pe oameni să treacă de la elementul particular la cel social, crezând că au ocazia acum să rezolve totul, dar, în realitate, vor strica totul. Instabilitatea de acum va fi accentuată și de poziția Lunii în zodia Berbec ce nu poate să le ofere oamenilor nici răbdare și nici un plus de judecată. Viteza de reacție le va crea impresia că sunt eficienți, că sunt puternici, dar, de fapt, le accentuează devitalizarea și la amintește că, de la un punct încolo, orice persoană se teme de bătrânețe.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne propune astăzi să învățăm să respirăm. A respira liniște înseamnă a ne hrăni cu liniște și a pune în fiecare particulă de oxigen pe care o trimitem peste tot în corp acea liniște pe care corpul o recunoaște cel mai bine. A respira un aer viciat (inclusiv de gânduri rele sau de sentimente agresive) chiar dacă în jur nu există zgomot, înseamnă a-i oferi corpului o hrană pe care nu o înțelege. La fel se va întâmpla și cu liniștea veritabilă a sufletului, în comparație cu liniștea superficială a minții, cea care doar nu vorbește, în rest este la fel de agitată ca atunci când este foarte activă.

Sentimentele stabile sunt invadate. Se dorește mai mult. Se cere mai mult. Invitație la măsură. Sunt analizate la rece probleme de conștiință. Sunt abordate procedee care vizează accesul la realitatea de dincolo de iluzie. Adevărul doare.

Începând cu a doua zi a lunii septembrie vine spre noi un aer proaspăt. Luna va intra în semnul exaltării sale (Taur) și sentimentele stabile ne vor fi mult mai accesibile. În momentul de față Luna se află, nu doar într-o poziție foarte buna, dar și într-un unghi foarte frumos cu Jupiter din Fecioară. Lucrurile acestea care țin de valorile materiale, de planul concret, de administrarea bunurilor sau chiar de finanțe sunt abordate cu mai mult succes. Se cere însă mult, poate mult prea mult cu scopul de a compensa ceea ce nu am reușit să rezolvăm în ultima perioadă. Achizițiile de acum vor fi însă stabile pentru că ele se bazează pe relații dintre oameni sau pe conexiuni făcute între procedee ori evenimente. Avem acum puterea să analizăm la rece problemele de conștiință, respingerile pe care nu le-am privit cu ochi buni în ultima perioadă și, pentru că Luna trece acum într-un semn de pământ, abia în momentul de față putem să vorbim de faptul că Pluton din Capricorn mediază cu succes opoziția pe care Soarele o realizează în această perioadă cu Neptun. Abia acum sentimentele stabile ne permit să vedem realitatea de dincolo de iluzie.
Este posibil ca adevărul pe care-l vedem dincolo de iluzie să ne doară, să ne enerveze sau să ne spună că dacă vrem un câștig mai mare va trebui să muncim mai mult, să răbdăm mai mult, să suportăm o altă serie de abuzuri și să nu mai strigăm în gura mare pe stradă că am fost nedreptățiți. Se poate vorbi aici și despre o invadare a intimității cu concluzii care nu ne lămuresc referitor la intențiile unor colaboratori. Ele par bune, dar dacă simulăm etapele următoare pe care trebuie să le parcurgem împreună cu aceștia parcă ne pierdem încrederea în genul acesta de colaborare. Asta înseamnă că mult mai câștigați vor fi cei care au măsură, care nu se pierd cu firea și nu renunță la bunul simț indiferent de situație. Chiar și aceste persoane vor fi zdruncinate în 2 septembrie pentru că nu vor accepta tot ceea ce văd. De asemenea, nota aceasta dură va fi mult mai vizibilă în prima jumătate a zilei de 2 septembrie, când Luna se află în continuare în Berbec, dar în Perioada fără direcție, adică nu ne ajută să luăm decizii în mare viteză și nici să ne adaptăm unui eveniment ce se consumă rapid. De aici și sentimentul că participăm la evenimente care nu ne sunt specifice și cel mai bine este să ne retragem. Vom vedea în a doua parte a zilei că această idee de retragere nu este altceva decât o invitație la a lua o pauză, nu la a dezerta.
Prin urmare, 2 septembrie ne încurajează să avem încredere în simțuri, în observații, în amintirile care ne invadează sau în informațiile pe care le accesăm acum cu o mare ușurință. Totuși, 2 septembrie este o zi dominată de acțiuni practice când ar trebui să fim atenți la ceea ce spunem, la ceea ce facem și la cum anume analizăm situațiile prezente. Dacă strigăm în gura mare că suntem nedreptățiți vom vedea că în 2 septembrie aceasta este cea mai proastă alegere. A cere mai mult de la viață presupune a face mai mult sau a îndura mai mult. Altfel, este furt.
Dar trecerea Lunii în zodia Taur mai are și o altă implicație care declanșează o înțelegere la nivel global. Abia acum ne dăm seama că Pluton din Capricorn mediază opoziția Soarelui cu Neptun, abia acum, printr-o deschidere sau printr-un eveniment neprevăzut, printr-un accept pe care o grupare și-l dă în mod misterios, demersuri desfășurate pe ascuns ies la lumină și totul devine foarte vizibil. Din această cauză este posibil ca evenimentele sociale dominate de acest factor personal care le declanșează ieșirea la lumină să însemne de fapt inițierea unei etape de declin. Deocamdată nu știm dacă acest declin reprezintă și sfârșitul tragic al unor demersuri abuzive, știm însă că pe zona publică, prin ceea ce se declanșează în ziua de 2 septembrie, ne întâlnim cu o luptă. Tocmai de aceea invitația la măsură este una cât se poate de serioasă și numai prin intermediul acestea putem evita complicații care nu duc la niciun rezultat, ci doar stabilizează un conflict intern. Nu avem nevoie să stabilizăm un conflict intern, ci avem nevoie de soluții pentru ca acestea să se rezolve și să nu mai apară niciodată.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne îndrepta astăzi atenția pe probleme de conștiință. Problemele de conștiință nu pot fi judecate astăzi obiectiv însă ele au voie să activeze dincolo de cuvinte, prin impulsuri sau printr-o inspirație aparte ce pot schimba sensul evenimentelor de pe tragic pe sublim.

Se caută un punct de unde să se pornească un război. Nevoie de imperiu. Cuceririle servesc drept slugi ale intereselor rigide. Mare nevoie de mișcare. Sunt privite prea mult lucrurile mari. Adevărul stă în lucruri mici. Tensiunile intime spun multe despre profunzimea gândirii. Se caută o prosperitate nouă prin metodele vechi.

Prin unghiurile pe care le vom parcurge în această zi obținem explicații la probleme pe care le-am crezut în prima zi de tranzit a Lunii prin zodia Taur ca fiind fără rezolvare. Acum Soarele și Luna se află într-o relație foarte bună și împreună cu Pluton avem pe cer o piramidă de pământ. Nu putem separa însă această piramidă de pământ de relația pe care Neptun retrograd din zodia Pești o are cu această configurație. Practic, ziua de 3 septembrie va fi dominată de o altă configurație numită zmeul prin care toate aceste condiționări, ce sunt legate de conștiință, respect față de moralitate, simplitate, sănătate sau puritate se exprimă acum prin acțiuni pe care le declanșează împotriva a tot ceea ce înseamnă război.
Cu toate acestea, pentru că Luna nu va mai face casă bună cu planetele Venus și Marte, ce se află încă în conjuncție pe zodia Leu, arată că toată această nevoie de echilibru nu înseamnă altceva decât un prilej de a căuta un punct de unde să se pornească din nou un război. Lucrurile acestea sunt însă misterioase și din această cauză în săptămâna în curs nu vom avea parte de războaie așa cum le gândim, revolta nu se va transforma într-un conflict de proporții, ci ne va atrage atenția că acestea sunt elementele pe care trebuie să le verificăm din propria structură pentru a nu ajunge la război, pentru a nu hrăni acest impuls antisocial. În egală măsură, ideea în sine de confruntare înseamnă și o formă de lăcomie. Avem nevoie de confruntări pentru că vrem mai mult, pentru că ne dorim ceea ce are celălalt și credem că prin însușirea acelui lucru sau obiect ne extindem imperiul.
Totuși, evenimentele sociale nu sunt cele de care ne preocupăm noi acum în această analiză, ci dezvoltarea personală, ascensiunea conștiinței de sine, adică evoluție. De aici înțelegem că 3 septembrie este o zi de cunoaștere a forțelor negative, a impulsurilor pe care le-am avut și altădată și pe care trebuie să le neutralizăm acum, să le eliminăm din propria structură. Nu avem de ce să ne transformăm în slugi ai suferințelor, în sclavi ai impulsurilor agresive doar pentru că suntem convinși în momentul de față că iubirea nu ne este împărtășită. Doar acest mic dezechilibru este suficient pentru ca lucrurile negative dintre oameni ce nu au fost rezolvate pe demersurile anterioare să se inflameze. Cine nu reușește să-și controleze acum acest impuls va avea în săptămânile următoare mari semne de întrebare față de experiența sa de viață, dar și față de profunzimea gândirii. Nu va avea de ce să se considere un om bun dacă acum nu a dat dovadă de acest lucru.
Prin urmare, 3 septembrie este o zi de cunoaștere a lucrurilor rele pe care nu trebuie să ni le însușim, ci doar să le constatăm, să le vindecăm sau să le anulăm. Momentul acesta poate aduce o descătușare puternică în special în cazul persoanelor care până acum au crezut că au spus adevărul și au căutat prin ceea ce făceau să-l impună celorlalți. Adevărul de-acum se susține pe lucruri mici, pe sectorul intim, pe ceea ce nu împărtășim celorlalți, adică pe misterul pe care orice persoană trebuie să-l mențină. Este adevărat, metodele de acum par vechi, tensiunile sunt foarte cunoscute însă nu avem de ce, prin argumentele de acum, să stabilizăm această tensiune. Dacă ne mulțumim doar cu misterul și dacă avem încredere că faptele bune, chiar dacă nu sunt spectaculoase, chiar dacă sunt pe aceeași linie a faptelor bune din săptămânile anterioare, deci construite în așa fel încât să nu ne mulțumească, avem motive de bucurie și de liniște pentru că a proteja un lucru când îndemnul spre război este mare arată profunzime și tărie de caracter.
De altfel, cine va reuși să se desprindă de această tensiune, cine își va îndrepta atenția către mulțumire sau către oameni frumoși care rămân așa indiferent de influxurile astrale, vor reuși să-și rezolve o mare parte din tensiuni doar meditând asupra lor. Este foarte simplu să le rezolvăm pe acestea în momentul de față dacă primul impuls nu ne duce spre a căuta vinovați.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne gândi astăzi că suntem separați de ceea ce am iubit până acum. Dacă nu ne mai simțim iubiți de persoanele respective, dacă avem tendința de a înțelege greșit faptele lor, se întâmplă pentru că relația în sine are nevoie de o buclă, de o deviație de la traseu așa cum l-am gândit. Încrederea în bine îl va face pe acesta să revină pe vechiul traseu.

Rigiditatea pare o soluție bună. Ne amintim de prieteni mai vechi. Sunt acceptate mult mai ușor problemele. Medităm asupra calității vieții. Ne tentează un compromis. Închiderea viziunii este considerată cauza problemelor. Deviația este înșelătoare. Instabilitate. Prea multe cuvinte despre lucruri simple.

Soluțiile acestei zile trebuie evitate. O parte dintre ele se vor construi ca argumente împotriva unor persoane, poate chiar mai în vârstă sau cu mai multă experiență care trebuie combătute sau pe care nu mai vrem să le luăm în seamă. Avem impresia că destinul propriu, ceea ce am câștigat până în momentul de față ne ajută să confruntăm aceste persoane care ne țin pe loc sau care ne întârzie și, prin înlăturarea lor, de pe acest traseu să reușim să ne eliberăm de o mare greutate. În realitate, nu interlocutorul este vinovat, nu celălalt trebui acuzat de lucrul acesta, ci doar propria persoană. Frica este în interior și minciuna nu face altceva decât să o ascundă. Cu cât un om minte mai mult, cu cât are viața mai încărcată de secrete cu atât suferința sa este mai mare. Ziua de 4 septembrie scoate în evidență aceste mistere care dor și le arată oamenilor că în aceste nefericiri se găsește o picătură de mulțumire din explorarea căreia se poate ajunge la o rezonanță de durată.
Toate acestea se bazează însă pe o viziune de ansamblu, pe anumite experiențe de viață sau pe rememorarea unor întâmplări când am demascat o minciuna mare, au evitat o înșelătorie sau ne-a arătat care sunt oamenii stabili și credincioși. Semnul că nu ne aflăm pe traseul acesta, că din trecut nu aduce dovezi solide, ci propria viziune a ceea ce am trăit va fi dată de ușurința cu care vom simți nevoia să vorbim mult. Cel care vorbește mult ascunde, cel care reia aceleași subiecte, cel care vorbește ca în emisiunile de știri, arată că 4 septembrie nu are pentru el o soluție foarte bună. Chiar dacă vor medita la calitatea vieții, chiar dacă vor încerca să-și însușească din experiențele celorlalți consultând biografiile celebre nu vor reuși decât să-și aducă aminte că au fost înșelați de prieteni. Invitația aceasta nu apare pentru a vedea mai mult păcăleala de care am avut parte, ci de a nu uita că au existat în viață momente când am avut încredere, când am cunoscut acest sentiment minunat. Aceasta este comoara cea de preț, nu faptul că limitele unei persoane sau ale unei relații au dus la un final nefericit.
Faptul că, pe ultimul sector al zodiei Taur, Luna va avea de împlinit un trigon cu Junon și o opoziție cu Saturn arată că fiecare individ are un set de episoade pe care-l poate invoca acum ca experiență de viață. Cine dorește mai mult este avertizat că, în a doua parte a zilei, va simți nevoia să viseze într-un mod bolnăvicios, adică să apeleze la acea componentă a visului care îi închide viziunea de ansamblu sau inspirația. Își va imagina tot felul de lucruri pentru că va dori să le trăiască, își va comanda prin vis să simtă într-un anumit fel și asta va însemna că se întâlnesc cu o formă de tentație care îi va devia de la ceea ce este bine de făcut acum. Deviația de acum este și ea înșelătoare pentru că va părea ca o stare bună, frumoasă, una de relaxare sau care alimentează încrederea în sine. Uneori încrederea în sine susține egoismul și un căutător al adevărului se va simți tulburat de situația aceasta. Va ieși din această încurcătură amintindu-și că, pe lângă încredere în sine, omul trebui să aibă încredere și în tot, în ansamblul situației pentru a se simți parte din întreg.
Prin urmare, 4 septembrie este o zi de cronică. Avem puterea acum să facem o investigare interesantă, să călătorim în acele zone, nu neapărat din trecut, care permit să le spunem simțurilor cum anume să ne bucure. Cine uită că totuși simțul este din această lume, din această zonă a creației încărcată de suferință sau de limitare, de întuneric sau de durere, se va lăsa astăzi în voia unei lăcomii ciudate.
A vorbi mult astăzi înseamnă a ne rătăci în cuvinte, în sensurile pe care ar trebui să le trăim cu sufletul. Cel care lucrează cu energia, cel care se află implicat într-un proces de cercetare spirituală va știi ce înseamnă să trăiască dincolo de cuvinte, să nu mai vorbească atât de mult despre lucruri pe care trebuie să le lase în urmă, și să abordeze această problemă la modul concret, adică să le lase în urmă fără să spună nimic. În felul acesta, nu va mai simți nevoia să spună atât de multe cuvinte despre lucruri simple, ci le va îmbrățișa pe acestea cu ceea ce de regulă nu are nevoie de exprimare verbală, cu acele structuri ale mentalului, ale sufletului sau chiar ale spiritului la care se ajunge prin viziune. Lăcomia va bloca astăzi viziunea și îi va face pe cei cărora nu le ajunge nimic să creadă că dacă percep mai mult cu simțurile este tot ceea ce pot obține. Cunoașterea înseamnă mult mai mult decât ceea ce ne spun simțurile, dar la cunoaștere se ajunge prin experimentare și niciodată nu știm dinainte în ce ape vom fi atrași de acești curenți ai cunoașterii.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a gândi că binele poate veni de la oricine, până și de la cea mai neînsemnată ființă. Binele poate veni pe calea aerului, prin informație, cuvânt sau prin cântecul unei păsări. El poate veni de la un om pe care nu-l cunoaștem sau de la o persoană pe care ne pregătim astăzi să o criticăm cel mai dur. Ce-ar fi să lăsăm această cunoaștere să ne învețe ceea ce și-a propus să ne învețe și apoi vom vedea dacă vom mai avea motivația necesară să ne ducem mai departe planurile de răzbunare, de critică sau de sancțiune.

Se vorbește despre justiție. Este amintit caracterul radical al unor decizii. Neastâmpăr. Indiferență față de profunzimea spiritului. Măsuri care contravin intereselor personale. Adâncire într-o greșeală. Nevoie de consolare. Intimitatea este un balsam. Aventurile incită și, în același timp, sperie. Este sedimentat un rezultat. Conflictele cer jurizare.

Momentul acesta aduce individul în postura de a-și declara război propriului său destin sau propriilor demersuri pe care nu le-a putut finaliza până acum, considerând că nu mai merită atenție. Pentru că acest conflict este susținut în mod special de relația proastă a Lunii cu Neptun (cuadratură), dar și de careul dintre Lună și Jupiter, ce se împlinește la miezul nopții, ne trezim încă de dimineață cu poezia învățată și vom face tot ce ne stă în putere să nu ne abatem de la această convingere. Unii vor considera că dacă se întorc spre intimitate atunci au rezolvat tot ceea ce îi stresa și care venea ca o invitație la a presta activități publice. Dacă fac așa arată că fug de răspundere și că despre evenimentele sociale au doar prejudecăți. Decizia de a nu participa la un eveniment social, de a anula o întâlnire sau de a schimba traseul arată că nu suntem inspirați în momentul în care ne declarăm împotriva curentului și credem că suntem în stare să decidem cel mai bine pentru momentul de față. În realitate, schema aceasta arată că dorințele sunt supradimensionate, că vrem să punem ordine într-un sector pe care nu-l controlăm foarte bine sau că vrem să ne ascundem o tensiune. Este posibil ca dorința aceasta de a ascunde o tensiune să fie îndeplinită și să trăim mult timp cu aceste angoase, nu doar până la finalul anului, așa cum ne sugerează ecuația astrală a acestei săptămâni. Dacă avem suficient de mult tact încât să ne îndreptăm atenția către cămin, să nu ne interiorizăm exemple de duritate sau de intransigență atunci ne vom simți mult mai aproape de anumite sisteme de credință, de culturile străine și vom putea să privim mișcarea valorilor sau poate chiar călătoriile cu mai mult curaj. Ceea ce vom face astăzi nu va genera niciun conflict, iar aventurile nu ne vor mai speria.
Ziua de sâmbătă devine importantă și printr-o altă componentă ce se încadrează perfect în ecuația astrală a momentului. Suntem interesați să ne apropiem de suferințele celorlalți, să le observăm, să le analizăm și, în cazul în care o persoană găsește soluția la problemele pe care le are, să interiorizeze această manieră de a-și rezolva problemele împreună cu situația conflictuală în sine. Apoi, tot în această zonă se încadrează interesul pe care-l au oamenii acum față de mediator. Mediatorul poate acum să înțeleagă mult mai bine schema astrală și să indice precis momentul în care iubirea se stinge și, prin stingerea ei, să stabilească și momentul în care relațiile dintre oameni ajung în criză. Unghiurile interesante care se realizează acum între Mercur, Pluton, Neptun, Luna și conjuncția dintre Venus și Marte de pe zodia Leu arată tensiunile care ucid iubirea. Asta se întâmplă pentru că există o tentație pe zona socială, dată de unghiurile pozitive dintre Neptun și Pluton, care se referă la necesitatea transformării sau formulări unor idealuri, însă, de partea cealaltă a zodiacului, un triunghi minor format de ceilalți protagoniști la această configurație susține ideea că iubirea trebuie conservată, mesajul trebuie menținut în forma în care a fost formulat până acum. Fuziunea celor două structuri se realizează prin două careuri, unul între Lună și Neptun, iar celălalt între Mercur și Pluton. Atât emoția, cât și rațiunea, atât fapta pe care emoția o determină, dar și raționamentul prin care gândul amplifică acest conflict dintre necesitatea de a menține iubirea în forma în care este ea și realitatea socială care cere reconfigurare, reformulare sau transformare bruscă, arată că 5 septembrie este o zi de frământare, de lucru, de căutare, de contracție pentru înțelegere și cunoaștere.
Prin urmare, ziua de sâmbătă ne vorbește despre transformare. S-ar putea ca mesajul ei să nu ne convină și să considerăm că ajungem din nou în punctul în care să trebuiască să ne facem singuri dreptate. De această dată Soarele și Luna împlinesc o altă fază, Ultimul Pătrar, arătând că energia și conștiința, acele elemente care-l ajută pe individ să treacă ușor de la viața intima la cea socială, de la motivații personale la motivații sociale, susțin în prezent o tensiune. Dar din relația aceasta dintre Soare și Lună nu putem stabili dacă această tensiune este de perspectivă ori dacă are un rost. Putem, cel mult, să-i găsim locul într-o configurație numită aripi de pasăre împreună cu Mercur și Pluton însă doar pentru a explica în ce mod tristețea personală seamănă cu tristețile celorlalți.
Momentul acesta de tensiune arată că atunci când ne raportăm la necesitățile sociale s-ar putea să ne lovim de o problemă pe care să nu o putem rezolva acum sau poate niciodată. Dacă avem suficient de multe experiențe care ne-au convins că nu avem de ce să ne transformăm, impulsul acesta de transformare venit de pe zona publică, adică îndemnul la a reformula o idee este perceput ca un factor de stres. De aici poate apărea un balans între valorile personale și cele sociale și tot de aici pot apărea conflicte în grupurile care păreau foarte bine consolidate. În mod sigur, după această zi ajungem la o concluzie, știm mai multe despre grupul cu care interacționăm, despre o anumită categorie socială și ne vom simți bine dacă punem eticheta în modul acesta. Nu acesta este însă scopul pentru care conjuncturile astrale ale zilei de 5 septembrie se construiesc în modul acesta. Consolarea nu trebuie să vină printr-o victorie sprijinită pe etichetare sau jignire. Cel care este puternic devine așa prin faptul că împarte puterea sa cu cei care sunt la nevoie.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a face astăzi o faptă bună fără să ne intereseze de consecințele ei, de imaginea pe care am putea să ne-o construim prin această faptă sau fără măcar să cunoaștem beneficiarul. Dacă nu putem face lucrul acesta atunci, într-un anonimat total, să trimitem gânduri de bunătate, de iubire, de respect față de oamenii pe care îi vedem de la fereastră sau pe lângă care trecem într-o scurtă plimbare.

Apelul la simplificare sporește încrederea în sine. Se muncește mai mult. Este acceptat mai ușor un compromis. Sentimentul revine pe calea cea bună. Este identificată o eroare de diagnostic. Recomandările dor. Sfaturile explorează doar greșeli. Orice modificare zdruncină un edificiu ridicat în ultima perioadă. Aprofundarea vieții se soldează cu mari beneficii. Comorile se ascund în adâncimi. Este preferată armonia în gestionarea unor resurse. Devine evident sentimentul că nimic nu este întâmplător.

Astăzi Venus își va reveni la mersul direct după o perioadă lungă de retrogradare, cea care a început în 25 iulie. Prin această retrogradare Venus a revenit în 31 iulie în zodia Leu, acolo unde se află și în momentul de față. Schema zilei de 6 septembrie mai conține însă și împlinirea unui trigon între Soare și Pluton cel care ne ajută să simplificăm lucrurile pentru a deveni mai puternici sau pentru a vedea cât de necesară este reformularea unui ideal, cel despre care am văzut în ziua anterioară că este pus pe relația bună dintre Pluton și Neptun. Pe fundal, Luna va trece acum pe ultimul sector al zodiei Gemeni și nu va avea o relație bună cu ceea ce se petrece pe zodia Pești. Apoi, trecând în zodia Rac, spre seară, se va afla într-o dispunere proastă față de Luna neagră și Axa Dragonului.
Finalul săptămânii ne tulbură astfel atât cu redresarea ce apare în zona sentimentelor, prin revenirea lui Venus la mersul direct, dar și prin presiunea pe care comunitatea o pune în continuare pe alegerile individului pentru că până și această reformulare, până și această transformare trebuie făcută în așa fel încât comunitatea să aibă de câștigat. Din această cauză ultima zi a acestei săptămâni îi lasă individului impresia că trebuie să muncească mai mult și că dacă începând de astăzi obține un privilegiu, o poziție importantă sau este mai bine văzut de comunitate se întâmplă pentru că grupul de apartenență, comunitatea în sine are nevoie de așa ceva, nu de dragul individului. Schema aceasta are însă și beneficii pentru individ deoarece redresarea afectivă nu este un lucru ce poate fi trecut ușor cu vederea. Oamenii nu vor mai fi atât de egoiști, nici măcar atât de porniți pe egoismul celorlalți, ci vor fi fascinați de ceea ce simt și le va fi de ajuns. De aici înțelegem că încrederea în sine va fi sporită, că sfaturile sunt ascultate fără prejudecată sau fără resentimente, ceea ce va produce un efect pozitiv asupra vieții individuale.
Din nefericire, schema aceasta care trebuie să avantajeze doar comunitatea nu-l ajută pe individ să descopere o comoară. Deci cu toate că are toate prerogativele pentru a face acest lucru comoara rămâne în continuare un mister.
Pe acest fond, relația dintre Soare și Pluton consolidează rezonanțele individului și de aici înțelegem că dacă nu am fost serioși de la începutul săptămânii și până acum, dacă gândurile ne-au fost răvășite și am profitat de încrederea unui partener de dialog lucrurile se vor stabiliza pe această linie. Neseriozitatea pe care am dovedit-o până acum din moft se va transforma într-o etichetă personală cu care va trebui să defilăm în săptămânile următoare.
Prin urmare, ultima ziua a acestei săptămâni vine cu mesajul clar al redresării. Pentru că ajungem aici cu dorința de mai mult, lăcomia pe care nu am reușit să o controlăm așa cum trebuie ne va invada și este posibil ca această redresare să nu ne fie suficientă, adică să ne dorim mai mult și să nu mai fim în stare să ne bucurăm de lucrurile esențiale care au revenit la normal așa cum ne-am dorit din 25 iulie încoace, de când Venus s-a aflat în deplasare retrogradă. Totul ia înfățișarea unui zdruncin, a unor explorări ce pot deveni greșite dacă sunt făcute fără judecată.
Și astăzi, despre succes, mai mult se va vorbi decât se va face. Și astăzi, modificările vor bulversa bunul simț și seriozitatea. Este adevărat, apelul la simplitate va spori acum încrederea în sine însă există și riscul ca simplitatea liderului să fie impusă grupului de apartenență ca un etalon și de aici să apară conflicte care sa aibă statut de tensiuni sociale, dar care, în realitate, să pornească de la o dizarmonie ce își are rădăcina în viața privată. Constatând acest lucru unii vor considera că această tensiune individuală care devine tensiune socială reprezintă o dovadă foarte clară că liderul nu-și merită poziția. Revenirea lui Venus la mersul direct pe o zodie a liderului, foarte aproape de Marte, în situația în care Uranus din Berbec, semnul pionieratului, trimite un trigon către ceea ce se întâmplă pe zodia Leu înțelegem că valorile se pot răsturna, cel puternic din ultimele două luni poate deveni acum foarte slab și, în plus, să se și teamă de lucrul acesta. Tensiunile de acum primesc însă mesaje clare din partea relației proaste ce se construiește între Lună și Axa Dragonului. În general, în perioada aceasta destinul este confuz și avem tendința de a ne îndoi că suntem pe calea cea bună sau credem că rezolvăm tot ceea ce nu am putut să facem în ultimii ani alegând varianta cea mai simplă. De aceea confuzia de acum cea care se va răsfrânge asupra celui slab va avea conotații existențiale. Nu se știe dacă va dura, însă efectul negativ a ceea ce se întâmplă acum este unul foarte clar.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne îngloda gândurile în secrete ciudate. Secretul trebuie acum să deschidă inima, nu să o împietrească.

2 thoughts on “31 august – 6 septembrie 2015

  1. Ana spune:

    Multumesc!Mi-ati sugerat acu ceva timp sa ma rog la Dumnezeu pt un spirit puternic si luminos,decat un spirit norocos dar lenes(imi doream al 2-lea copil).Dumnezeu mi l-a dat si daca placenta nu va avea probleme serioase,simt ca va fi asa adica ar tb sa fie un taur puternic care se va naste cu ajutorul lui D-zeu in saptamana luminata.
    As avea o sugestie daca imi permiteti-cand am nascut primul copil am putut citi previziunile lui Paolo Fox care avea un paragraf special in cartile lui, cate 2-3 fraze despre copii care se nasc in respectivul an,in functie de zodie.Fata mea este nascuta pe 27/10/2011,el zicea atunci despre copii nascuti in prima decada ca vor avea un caracter critic,inclinatie catre psihologie,iar cei nascuti pe 27 vor fi foarte sensibili, ceea ce este atat de adevarat,are atata maturitate la varsta ei si intelege logica la orice lucru ,sugestia mea ar fi credeti ca ati putea sa ne oferiti si dvs aceste informatii in horoscopul anului viitor,acum nu mai pot citi cartile lui Paolo Fox,se gasesc doar in Italia,de aceea v-am sugerat dvs.Multumesc din nou!

    1. Partajările acestea nu sunt bune. Părintele toată viața își vedea copilul ca fiind copil. Dacă părintele își blochează atenția pe frumusețea unei etape, copilul, cel care își ia părintele ca model, va face la fel și nu va putea să descopere etape noi, să le împlinească, nu va căuta un alt paradis pentru că are deja unul. Toate viața este utilă, totul este necesar și în forma matură. Nu voi face acest lucru pentru că nu e bine pentru ceea ce fac eu. Poate Paolo Fox are motivele lui pentru care face asta….

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.