24 – 30 august 2015

24 – 30 august 2015 este săptămâna curgerii și a transformărilor ciudate. Aceste șapte zile conțin mesaje neobișnuite față de ceea ce știm că suntem, de regulă, îndemnați să facem, atât în situații importante pentru noi sau familie, cât și în situații care vizează evoluția de grup. În a doua zi a acestei săptămâni Luna neagră va intra în zodia Balanță și va schimba instrumentele de tortură, vom trece de la teamă de sărăcie, la teama de singurătate, cu tot cu alai. Vom încerca însă să ținem sub control aceste temeri, vom căuta să nu dăm importanță lucrurilor minore, dar însuși interesul acesta de a nu acorda importanța cuvenită lucrurilor mici sau tendențioase arată că am devenit deja captivii lor.
Apoi, Mercur va intra în 27 august în Balanță, urmând să împlinească în ziua de vineri și, respectiv, sâmbătă două conjuncții, una cu Luna neagră și cealaltă cu Capul Dragonului, a doua chiar în ziua în care se va împlini și Luna plină. Chiar în mijlocul săptămânii, când Mercur se afla pe ultimul grad al zodiei Fecioară, Soarele va avea de definitivat conjuncția sa cu Jupiter, amintindu-ne cât de importantă este supraviețuirea, cât de valoroase sunt instrumentele controlului și cât de necesară este căldura contactului în aceste momente. Fără această conjuncție, toate celelalte unghiuri ar fi transformat viața individului într-o sumă de probleme, nu pentru că ele ar fi venit dintr-un plan social agresiv, ci pentru că ambiția, dorința de libertate și șansele de acum, puse în același loc, creează un aliaj periculos care permit doar problemelor să iasă la lumină.
Cei care lucrează cu energia sau sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală vor simți această săptămână ca fiind dominată de minciună, de duplicitate, de erori de judecată, toate construite pentru a nu permite unui adevăr să iasă la lumină. De aici înțelegem că o parte a problemelor săptămânilor anterioare se continuă într-o nouă formulă, cu noi motivații ori cu noi persoane, iar altele, într-un mod ciudat, se transformă acum în motivații pe baza cărora să ne dorim clar, și chiar să ne propunem lucrul acesta, să nu mai trecem niciodată prin întâmplări atât de rele ca acelea pe care ni le amintim acum.
Cu alte cuvinte, este o săptămână de schimbare și de analiză, de inventivitate și de redescoperire a căldurii sufletești, dar și de experimentare. S-ar putea ca pe zona publică să nu se întâmple prea multe ca eveniment, însă ele există ca decizie, ca idee, ca forță potențială. Disconfortul acestui interval vine doar acolo unde vom crede mai mult în minciună, în instrumentele sale ori acolo unde vom înlocui frica de noi înșine, de sărăcia personală, cu frica de oameni inferiori, răi, fățarnici sau mincinoși. Vom vedea, începând cu săptămânile următoare, că Luna neagră din Balanță va aduce și derapaje în segmentul diplomației, însă deocamdată se creează premisele unor tensiuni despre care, în momentul acesta, nu știm dacă vor ajunge la conflicte concrete.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a ne permite să fim liberi, dar nu împotriva celorlalți, nu pe seama lor și nu râzând de ei. Libertatea pornește din Pace și tot la Pace ajunge.

Inspirația ajută în noi cuceriri. Este identificată o greutate. Trufia este pedepsită. Se cere o maturizare rapidă. Ceea ce este frumos se delegă. Apel la termeni pentru a face o relație incomodă. Demonstrația de forță este înțeleasă greșit.

Luna se află acum pe finalul tranzitului său prin zodia Săgetător și mulți dintre cei pasionați de astrologie se așteaptă ca lucrurile să fie orientate în continuare de o manieră pozitivă sau măcar educativă. De această dată, Luna nu ne va ajuta nici să fim buni, nici puternici și nici deschiși într-un mod frumos sau informativ. Pentru că mâine dimineață Luna neagră trece în Balanță, momentul acesta va fi dominată de accente dure, de grija că soluțiile pe care le-am gândit până acum nu vor putea fi puse în aplicare niciodată. În fața acestei frici, oamenii au comportamente neobișnuite. În primul rând, se vor gândi la noi cuceriri, să-și însușească bunurile celorlalți pentru a trăi mai bine, pentru a fi mai puternici în fața celor pe care-i consideră slabi, pentru a se elibera de ceea ce doare mai tare fără să se gândească absolut deloc la consecințe. Demonstrează, în felul acesta, defecte de caracter pe care ar fi trebuit să le lase în urmă, adică în încercările săptămânilor anterioare. În al doilea rând, relațiile bune pe care Luna le construiește cu Venus și cu Uranus, deci cu două planete retrograde, arată un moment de păcăleală. Nu degeaba suntem în săptămâna curgerii, nu degeaba transformările de acum ni se vor părea foarte ciudate, pentru că această piramidă de foc ce are Luna drept focar, pentru că aceasta se implică și într-un careu în T pe semne mobile, va face totul pentru ca puterea, calitățile frumoase ale individului, realizările sale să fie răstălmăcite sau înțelese greșit. Se renunță, astfel, la o atitudine frumoasă, ca și cum ne pregătim de o luptă. Vom vedea, începând cu ziua următoare, dacă pregătirile acestea sunt pentru o luptă cu un adversar real sau pentru o luptă cu sine.
Tensiunile acestea marcate de lupta individului cu propria simplitate mai are o componentă ce este demnă de remarcat. Teama de sărăcie, teama de prieteni puțini, grija că tot ceea ce facem ne transformă în ființe și mai incomode nu simplifică lucrurile, ci le complică și hrănește o greutate și mai mare pe care nici măcar în încercările săptămânilor anterioare nu am reuși să le rezolvăm. Unii vor avea impresia că problemele acestei zile, cele care se ascund de soluții, cele care lasă impresia că au propria conștiință care le ajută să se deplaseze, îi îndeamnă să se maturizeze brusc. Practic, nu este vorba despre o maturizare prin voință proprie, ci, în cel mai fericit caz, poate fi vorba de una impusă de un anturaj care cu fiecare oră a acestei zile devine din ce în ce mai agresiv. Totuși, nu trebuie să luăm de decisivă vibrația acestei zile. Transformările, în momentul de față, ca și în zilele următoare, au un caracter ciudat, neobișnuit, obositor, dar nu reprezentativ pentru întreaga săptămână. Începând de mâine, de când Luna neagră va intra în Balanță, vom vedea, practic, pentru ce anume ne-am pregătit.
Prin urmare, prima zi a săptămânii înseamnă un joc puternic prin care ne este pedepsită mândria, aroganța sau intențiile obscure. Unii vor fi îndemnați să facă o analiză rapidă a ceea ce au însemnat ultimele nouă luni, atât timp cât i-a trebuit Lunii negre să treacă prin zodia Fecioară. Prin această analiză nu devin mai înțelepți, ci cel mult mai incomozi, asta pentru că, din tot ceea ce constată, selectează doar frustrările sau conflictele care le-au limitat puterea de decizie. Despre putere de decizie va fi vorba în prima zi a acestei săptămâni pentru că numai așa vom fi îndemnați să facem lucruri rele pe care să nu le mai putem repara de-a lungul acestei săptămâni și, prin această decizie proastă, să se compromită tot acest segment care, prin termenul generic de transformare ciudată, nu dorește să ne spună că aceasta este obligatoriu și rea, ci doar neobișnuită. Dacă pornim la drum cu această convingere, dacă impresiile acestea modifică atitudinea pe care o avem față de ceilalți și nu sunt simple rememorări care ne dor, care ne chinuie sau care ne întristează, relațiile vor fi afectate atât de mult încât trufia să nu fie pedepsită, ci elogiată. Iată cât de simplu, printr-o schimbare de atitudine, se modifică traseul și se închide un drum care ar putea să ne ofere soluțiile pe care le căutăm și pe care, până și în această zi a tulburărilor de conștiință, le cerem cu insistență.
Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală vor vedea că vibrațiile astrale ale zilei de 24 august vin să ne arate un alt chip al neobișnuitului. Vor fi astfel încurajați să facă lucruri de o puritate ieșită din comun, de-o generozitate cu totul aparte, dar într-un context sumbru, sinistru. Își vor păstra convingerea că faptele lor sunt bune doar acele ființe care s-au maturizat, care au puterea să discearnă fapta de context, care nu își coordonează faptele după feedback sau care au încredere în ceea ce au de oferit, în ceea ce sunt, în ceea ce dețin. Ceilalți, se vor rușina de binele pe care-l au și pentru ei transformările vor fi mai mult ciudate decât neobișnuite.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a gândi frumos față de oamenii care se bucură. Realizând acest proces, menținând vie această atitudine participăm la menținerea unui bine colectiv pe care în momentul de față nu-l putem vedea în aspectul său de ansamblu, și doar prin ceea ce ni se arată la doi trei pași în față.

Se maschează neputința de a accepta părerea celuilalt. Acolo unde sunt doi există o problemă. Este simulată armonia. Neputința de a străluci arată interesul prea mare pentru a dirija voința celorlalți. Enigmă. Consum pentru a întinde celorlalți capcane. Distincție rece. Neputința de a înțelege durerea celuilalt. Bătaia este ruptă din rai. Interes pentru chipul cioplit.

Astăzi, chiar de dimineață, Luna neagră va intra în zodia Balanță și va sta în acest semn nouă luni. Dacă până acum am avut impresia că duritatea sau abținerea de la anumite plăceri sau bucurii ori avantaje au însemnat mijlocul prin care ne controlam, ne țineam în frâu o pornire ce ar putea duce la derapaje, începând cu 25 august raporturile dintre oameni, libertățile pe care ni le oferim în detrimentul celorlalți ne vor îndemna către un consum supradimensionat, către a lucra mai puțin și a pretinde mai mult, către a invoca drepturi care nu ne sunt specifice și, în consecință, pentru care nu trebuie să primim nicio plată. Nu vom resimți lucrul acesta chiar din 25 august, dar acesta va fi începutul. Apoi, Luna va trece astăzi în zodia Capricorn și, pentru că acest semn aduce o invitație la restricție sau la a fi mult mai atenți cu ceea ce simțim, cu ceea ce gândim, cu deciziile pe care le luăm, momentul zilei de 25 august va fi dominat de o răceală stranie.
Este adevărat, pentru că luminarile se implică acum, împreună cu Jupiter, Saturn și Mercur, într-o configurație numită nicovala, ce atrage în această reprezentare și Luna neagră, dar și Capul Dragonului, înțelegem că impulsurile acestea spre consum, spre diminuarea unor preferințe pentru a face loc altora, pentru a deveni brusc mai lucizi sau mai puternici, arată o mare capcană. Relația bună dintre Lună și Soare, chiar dacă implică și planeta Jupiter nu înseamnă în momentul de față evoluție prin transformare, racordarea voinței personale la un țel suprem, ci înseamnă o luptă care alternează zona intimă cu zona publică, crezul răsturnat ce este așezat acum pe tron. Răceala, pe care o preferăm în momentul acesta și despre care vom crede că reprezintă soluția tuturor problemelor, ne va adânci și mai mult în enigmă, ne va accentua această neputință de a rezolva, fără ajutor din exterior, o problemă personală.
Practic, cu intrarea Lunii negre în Balanță conștientizăm cât de multă nevoie avem de ceilalți, cât de disperați vom fi să facem compromisuri pentru a ascunde această teamă de singurătate sau această neputință de a rezolva probleme fără ajutorul celorlalți. Dacă, însă, punem în acest context și relația de careu pe care Luna o realizează acum cu Axa Dragonului obținem o explicație clară la toate aceste tulburări. Momentul de față nu aduce atât de mult greșeli ale prezentului, cât probleme existențiale, cele pe care le-am amestecat cu problemele prezentului, nu doar acum, ci de-a lungul vieții, pentru a ne păcăli că sunt ușor de rezolvat. Prin impulsurile de acum sau prin cele pe care le vom investiga în această săptămână sau în următoarele nouă luni, vom înțelege de unde avem nota aceasta agresivă, ce anume o motivează și care este energia pe care o consumăm pentru a o menține. Relația de careu a Lunii cu Axa Dragonului trebuie să ne arate secretul acestor frământări existențiale, lupta aceea neobișnuită pe care individul o duce cu el însuși și despre care refuză să vorbească.
Prin urmare, 25 august este o zi foarte importantă a lunii în curs sau a anului 2015 pentru că scoate la lumină, în acest sector de graniță, lupta individului cu el însuși, teama față de partea întunecată a ființei, grijile pe care le ducem cu noi de-a lungul vieții și despre care s-ar putea să aflăm în momentul acesta că nu ne aparțin în totalitate. Trecând în zodia Balanță se activează din tot acest complex întunecat, numit generic “partea întunecată a ființei”, acel sector la care oamenii apelează atunci când sunt convinși că nu se pot descurca singuri.
Este de la sine înțeles că ideea aceasta ni se va părea foarte veridică, dar, pe cât de reală ni se va părea, pe atât de falsă este. Faptul că îmbrățișăm dintr-odată această convingere nu înseamnă că toate calitățile pe care le-am demonstrat până acum dispar. Avem în continuare putere și suntem în continuare capabili să găsim soluții la probleme personale sau la problemele celorlalți așa cum am demonstrat în ultimii ani. Dacă vom cădea pradă acestor impulsuri vom deveni vulnerabil în fața minciunii, în fața fățărniciei, vom prefera să fim instabili, abătuți sau vom iubi prea mult viciul, pedepsindu-ne.
De partea cealaltă, toate aceste elemente negative în fața cărora devenim vulnerabili vor fi investigate, susținute de o inteligență practică despre care vom știi că deține cheia succesului, dar nu ne permite sa ajungem acolo. Prin această inteligență avem puterea să vedem realitatea așa cum este, dar nu ne vom permite să o simțim, să o trăim, nu-i vom permite acesteia să ne transforme. Iată cum Luna neagră ne păcălește că ne transformăm în bine, dar de fapt ne pune în fața unor schimbări ciudate, bruscându-ne cu răutăți pe care foarte ușor le-am putea uită dacă ne-ar permite. Deoarece suntem în săptămâna curgerii, pentru a nu declanșa mecanisme de apărare pe care orice ființă le deține, ecuația astrală a zilei de 25 august va păstra curgerea doar în zona problemelor, deci doar prin probleme vom avea impresia că există o continuitate, o legătură stranie între evenimentele lunii august. Cine este lucid va vedea că 25 august este o graniță, nu atât în raportul său cu problemele prezente, cât mai ales în relația pe care individul o are cu marile probleme existențiale. Asta nu înseamnă că ceea ce vedem în prezent nu merită atenție, ci înseamnă că nu avem de ce să credem dintr-odată că acestea sunt mai importante decât alte probleme pe care le-am cunoscut de-a lungul vieții.
Pentru că Luna se află acum în Capricorn și intră în acest semn cu memoria problemelor care îi bruschează pe oameni, adică împlinește un careu cu Luna neagră în secunda în care intră în Capricorn, momentul acesta poate accentua neputința căreia să-i transferăm din puterea noastră. Iată un paradox! Nu avem de ce să credem că această neputință este reprezentativă decât, cel mult, pentru ceea ce ni se întâmplă în ziua de 25 august. Această săptămână are și alte mesaje care merită explorate.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a permite enigmelor să ne vorbească liber. Cheia succesului o găsim astăzi în enigme.

Investigație. Curajul de a spune lucruri dureroase. Pericol pe calea aerului. Înălțime greu de atins. Se pierde un echilibru. Greutățile celorlalți sunt înțelese greșit. Nevoie de securitate. Neputința de a rezolva o problemă duce la pierderea controlului. Severitate. Ripostă. Apel la o dinamică nouă.

Momentul acesta în care Luna se va afla în conjuncție cu Pluton apoi în careu cu Uranus, deci își va atribui din nou calitatea de purtător de lumină, înseamnă pentru noi o mare investiție. În general, considerăm că investiția înseamnă a pune în pământ o sămânță care obligatoriu trebuie să facă rod și beneficiul rodului să fie mult mai mare decât cheltuiala pe care a cerut-o sămânța. De această dată investiția face trimitere la un alt mecanism. 26 august le vorbește oamenilor despre curajul dăruit celorlalți care, peste ani, se va întoarce sub formă de mângâiere.
Mercur se va afla acum într-o relație foarte bună cu Saturn și pentru că acest raport nu se consumă pe ultimele grade ale zodiilor Fecioară și, respectiv, Scorpion beneficiem de o înțelegere particulară. Aici intervine rolul revoluționar, magic, transformator al lui Pluton. Știm că în această perioadă încă mai beneficiem de recepția mutuală care se realizează între planetele Saturn și Pluton, cele care tranzitează acum fiecare domiciliul celeilalte. Prin înțelegerea aparte primită din relația de sextil dintre Mercur și Saturn se transferă o parte din această putere factorului de transformare care ne-a speriat până acum pentru că ne-a vorbit doar de război. Luna poate acum să medieze și o problemă de conștiință, una de acceptare sau de dinamică în așa fel încât să fim în stare să ne reformulăm chiar și ideea de securitate, cea care ne-a zdruncinat convingerile în primele două zile ale acestei săptămâni sau în ultimele două săptămâni ale acestei perioade.
Este adevărat, schema aceasta ne trezește interesul prin pierdere. Avem ocazia acum să pierdem ceva, să rupem un obiect, să uităm o informație, să întârziem la o întâlnire sau să schimbăm cu totul programul fără să ne gândim că, dacă facem acest lucru, modificăm și etapele programate în modul acesta. Nu ne vom speria pentru că deja Luna neagră a intrat în zodia Balanță și suntem familiarizați cam cu ce probleme ne vom întâlni în următoarele nouă luni, însă suntem atenți la problemele celorlalți, la început ca o curiozitate, apoi ca un îndemn de necontrolat în a-i ajuta, în a-i susține sau a le ridica moralul printr-o faptă sau printr-o vorbă înțeleaptă.
Nu trebuie să uităm însă că Luna se află în exil, deci sentimentele sunt acum ajustate după cerințele anturajului, după standardele comunității, după severitatea pe care aceasta o preferă sau după schemele de atac pe care le consideră cele mai bune. De asemenea, pentru că lucrurile acestea accentuează ceea ce este umed, ceea ce este rece sau plăcerea de a nu ne opri, privită ca fugă de responsabilitate, ipostaza zilei de 26 august ne aduce și tentația de a înțelege greșit problemele celorlalți pentru că le raportăm la ceea ce știm că prezintă problema respectivă în cazul nostru. Dacă facem genul acesta de proiecții atunci prioritare vor fi energiile planetelor retrograde, deci binele pe care vom dori să-l facem va fi limitat, va fi mult prea subiectiv și s-ar putea să nu se poată adapta condițiilor impuse de viața celui ajutat. Avem însă puterea să ne oprim, să studiem situația, să fim înțelepți sau măcar atenți la faptele pe care le facem, la ideile pe care le promovăm sau la ceea ce hotărâm în momentul acesta că trebuie să susținem.
Prin urmare, 26 august ne aduce din nou în fața unui moment de inspirație. Unii s-ar putea să se simtă ridicați în sfere înalte, purtați pe căi nebănuite, încurajați să se abandoneze, să renunțe la închisorile personale, la greutățile obsesive sau la durerile care le ținea captiv întregul spectru al percepțiilor. Vor avea curaj să spună lucruri dureroase, să transfere din puterea personală unui personaj pe care îl consideră îndreptățit să beneficieze de această șansă sau către un personaj pe care-l vede mai chinuit sau mai năpăstuit de soartă.
Pericolul acestei zile vine din faptul că avem neapărat nevoie de victorie. Acolo unde victoria nu vine, acolo unde ea este etapizare, calculată pe o perioadă mult mai mare de timp, acolo există riscul de a pierde echilibrul și de a ne gândi că avem pălăria mai mare decât capul, că ne-am implicat în acțiuni pe care nu le putem soluționa și am putea să abandonăm ideea aceasta de eșec într-o stare de teamă ciudată. În 26 august nu avem nevoie de teamă pentru că nu vom ști s-o investigăm, nu vom putea să o transformăm în altceva și asta pentru că, Luna neagră, abia intrat în zodia Balanță, lucrează acum cu frica de oameni, cu teama de ceea ce ar putea să ni se întâmple pentru că nu putem să controlăm partenerii de dialog. Este posibil ca începând cu săptămâna următoare să fim și pregătiți în fața acestor pericole, nu doar familiarizați cu vibrația Lunii negre din Balanță, așa cum suntem acum. Adică în momentul de față observăm cât de periculoasă este pădurea, dar încă nu știm ce animale fioroase se găsesc acolo. Despre toate lucrurile acestea vom afla începând cu săptămâna următoare.
Așadar, avem nevoie în această zi să fim preocupați de studiu, de disciplină, de atenție, să nu-i judecăm pe ceilalți pentru nevoile pe care le au sau pentru că suntem solicitați să lucrăm pentru binele lor, chiar cu riscul ca acest bine pe care-l dăruim să nu se mai întoarcă niciodată. Practic, momentul acesta ne vorbește mai mult de o investiție într-un curaj ce este cu adevărat valoros pentru că ține ființa celui ajutat într-o formă compactă, o echilibrează, îi ordonează ideile și îi dă încredere.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne ocupa astăzi de simțire. Simțurile nu ne mint, nu ne înșală, nu ne complică existența și, dacă vom avea impresia că suntem confuzi din cauza lor, va trebui să ne amintim că diversitatea informațiilor ne creează această impresie, nu simțul în sine.

Supraviețuire. Obsesia controlului. Se naște un nou lider. Curiozitatea este plătită scump. Abuz de cuvinte. Disciplina găsește întotdeauna cele mai bune soluții. Inventivitate. Dorința de a străluci. Nevoia de a fi în centrul atenției. Se depune prea mult efort pentru a fi acceptat. Se cere ajutor fără plată. Realitatea este văzută disproporționat. Interes pentru relații, lucruri, obiecte și mai puțin pentru oameni. Rupturi în relații sociale pornind de la dezamăgiri mai vechi. Împlinirea unei etapei finale pentru care ruperea devine definitorie.

Momentul acesta, în care Soarele se află în conjuncție cu Jupiter, este unul de mare grație, unul de căldură pe care nu îl vom mai resimți nici în zilele următoare, dar nici în următoarele luni. Căldura aceasta este lipsită de obiect, lipsită de un suport real, nu are un echivalent în planul concret și nici în evenimente sociale, ci este rezultatul căutărilor sufletești, cercetărilor spirituale sau soluția la toate frământările existențiale din ultimele două luni. Dacă în ziua anterioară senzațiile, simțurile, emoțiile nu ne-au păcălit, reușind să punem într-o anumită ordine prioritățile celorlalți și propriile priorități, momentul acesta în care Soarele se află într-o relație bună cu Jupiter ne arată cum să punem în practică o grație pe care am simțit-o mai demult. Disciplina devine o expresie a grupului, înțelegerea un instrument prin care cineva din preajmă reușește să ne facă un dar, să ne întoarcă o faptă bună mult mai repede decât ne-am așteptat, iar liniștea, cuvintele frumoase ce se așază acum într-o ordine aparte încât să protejeze individul de alte îndoieli pe care ar putea să le obțină astăzi din interacțiuni, pentru că nu degeaba Mercur trece acum pe ultimul grad al zodiei Fecioară. Ceea ce acum este putere și vine din conjuncția Soarelui cu Jupiter pe zodia Fecioară poate deveni și factor de îndoială, sursă de scandal sau motiv de suspiciune prin tranzitul lui Mercur pe ultimul grad din zodia Fecioară.
Cu alte cuvinte, în 27 august realitatea ne dă de furcă și mulți vor avea impresia că metodele la care apelau în zilele anterioare și prin care își reglau temperatura corpului, o stare proastă, gândurile negative sau un impuls agresiv, nu mai dau rezultate. Din această cauză, momentul acesta poate aduce revolta mult prea aproape de lipsa de control și în intenția de a nu ajunge acolo am putea să experimentăm distrugerile într-un alt sector. Adică nu stricăm obiectele de la noi de acasă, ci de la vecini, nu spunem cuvinte urâte celor agresivi care le merită, ci ființelor nevinovate pe care le întâlnim absolut întâmplător pe stradă. La fel ca și în prima zi a acestei săptămâni, trecerea lui Mercur pe ultimul grad al zodiei Fecioară face referire acum la o problemă pe care o știm. Nu avem de ce să luăm de decisiv ceea ce se întâmplă în această zi. Lucrurile acestea fac parte dintr-o schema mult mai mare și dacă este să ne implicăm dinamic într-o activitate atunci aceasta să fie, adică să vedem care este schemă pe care au generat aceste probleme mai mici.
În rest, ziua aduce intenția de a stabiliza o obsesie printr-o decizie personală, poate chiar una administrativă. S-ar putea ca această obsesie să fie de bun augur și rezultatele ce vor veni în lunile următoare, până la finalul acestui an, să fie bune. Nu se poate stabili însă din această prezentare cu caracter general dacă faptele vor fi obligatoriu bune sau obligatoriu rele. Ele vor depinde în mod sigur de calitatea individului, de seriozitatea sa și de intențiile sale. Dacă își va dori prea mult să strălucească, să se impună în fața celorlalți, să producă rupturi sociale pentru a dezamăgi și, prin aceste dezamăgiri, să aibă un ascendent puternic asupra celorlalți, atunci lucrurile acestea vor fi orientate de o manieră negativă.
Prin urmare, 27 august ne aduce în fața unei forme de dreptate pe care am privit-o până acum cu reținere, pe care nu am abordat-o cu toată convingerea pentru că au existat de fiecare dată alte forțe care ne-au atras mai multă atenție. Dacă în momentul acesta gândul se orientează către disciplină, se întâmplă pentru că vechea formă de dreptate are inclusă în ea limitările disciplinei. Dacă mintea se întoarce către libertatea de expresie, către a răscolit trecutul și a extrage de acolo ceea ce cu ani în urmă am pierdut din vedere, se întâmplă pentru că această formă de dreptate avea inclusă și nevoia de libertate. Din combinațiile acestora se naște un gând nou, acela care ar putea să ne schimbe percepția asupra realității, să ne încurajeze să-i vedem pe oameni altfel decât i-am văzut până acum, nu neapărat mai buni sau mai răi, cât mai puternici sau mai bogați sufletește.
Reversul medaliei, adică trecerea lui Mercur pe ultimul grad al zodiei Fecioară, aduce în această formă de înțelegere, în această percepție asupra vieții, o altă proporție. Din dorința de a trăi intens ceea ce preferăm în momentul acesta am putea ajunge să înclinăm balanța, să fim lacomi, să motivăm această dorință de mai mult prin neputința de a stinge o dezamăgire, de a ne educa gustul, de a ne rafina ideile sau comportamentul. Din combinația acestor două direcții obținem sentimente confuze, invitația la a vedea calitățile și defectele ca făcând parte din aceeași structură și, cum lesne este de înțeles, doar cei care au mai făcut lucrul acesta pot depăși cu fruntea sus această încercare. Ceilalți, vor obosi imediat, chiar de dimineață, considerând la un moment dat că cea mai bună soluție pentru situația de acum este să fugă de probleme, să se oprească un pic din această atracție disperată către studiu, către informații diverse, către știri, către a pune ordine în lucruri, în gânduri sau în viețile celorlalți. Fără această viziune de ansamblu care cere îndurare, oamenii vor fi confuzi și această idee de dreptate, care ar trebui să-i susțină în căutările lor, se transformă într-o dreptate pe care destinul o obține pe seama oamenilor. Cu alte cuvinte, momentul prezent ne aduce o altă transpunere a vorbei de duh: „Plăcerea și prostia se plătesc!”.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a îndrăzni astăzi să dăm viața unui paradox: să nu ne temem de curaj!

Interesul migrează către o zonă periculoasă. Confuzie în termeni. Indiferență față de consecințele propriilor fapte. Se caută independența. Agresivitatea scoate la lumină o incompatibilitate. Este preferat cuvântul care rănește. Se obține prea multă satisfacție din eșecurile celorlalți.

Mercur, abia intrat în zodia Balanță, are de împlinit, în primele minute ale acestei zile, o conjuncție cu Luna neagră. Este, practic, primul aspect pe care Luna neagră îl împlinește cu Mercur din noua sa poziție. De aici înțelegem că oamenii vor fi foarte vulnerabili la rupturi, la criticile pe care le aud la ceilalți, având o mare problemă cu încadrarea acestor informații pe făgașul normal. Dar trăsătura cea mai importantă a acestei conjuncții dintre Mercur și Luna neagră nu face referire doar la raportul dintre oameni, cât mai ales la motivația pentru care unii refuză să meargă mai departe în același tip de relație ca până acum. Prin acest schimb de valori, prin această migrare a interesului dintr-un sector cunoscut într-un sector nou, necunoscut, se realizează o schismă, o separare, o fragmentare a întregului în mai multe părți și, în momentul de față, singurul element care ni se va părea foarte clar din această atitudine va fi durerea. Rană care apare prin deciziile acestui moment nu reprezintă soluția pe care o căutăm și nu va fi în stare nici măcar să ne clarifice problemele celorlalți.
Este de la sine înțeles că în momentul acesta, când oamenii se întâlnesc cu propriile probleme și le văd necosmetizate, fără ajustări sau explicații pertinente din partea celorlalți, se sperie și fug. Fuga de responsabilitate devine acum migrare și nu contează ce motivație au, nu va fi important argumentul pe care îl vor prefera în momentul acesta, pentru că impulsul de a părăsi locul încărcat de amintiri este mult mai mare decât orice altceva. Unii vor argumenta că își caută independența, alții că vor să se regăsească într-un alt mediu, să facă altceva, să devină foarte utili grupului de apartenență și să nu se mai simtă vinovați dacă nu au reușit să găsească ceea ce și-au propus. Au nevoie de o astfel de libertate și astăzi vor fi convinși că nu o pot obține decât în altă parte. Momentul zilei de 28 august arată că, prin deciziile de acum, nu se poate construi un tablou interesant pentru ca durerea să fie instituționalizată, să fie stabilizată printr-o decizie administrativă, sluga să fie angajată cu normă întreagă, iar torționarul să primească certificat de revoluționar.
La fel ca și în celelalte zile ale acestei săptămâni, se poate constata o alunecare a problemelor mai vechi în zona prezentului, o invocare a unor motive mai vechi doar pentru că ni se pare, la prima vedere, că ceea ce avem de traversat acum seamănă cu ceea ce am experimentat în lunile din urmă. Dacă luăm în calcul și faptul că a doua parte a acestei zile se va afla în fereastra Lunii pline, ce se va împlinii în ziua următoare, dar și faptul că aproape de această conjuncție a lui Mercur cu Luna neagră se află și Capul Dragonului, înclinația aceasta de a aduce din trecut probleme mai vechi este o mare încercare a vieții ce ar putea să-i convingă pe unii că nu se pot schimba niciodată. De asemenea, la fel ca în zilele anterioare, nu trebuie să luăm de decisiv ceea ce se va întâmpla acum. Luna ridică astăzi două opoziții dure, una cu Marte și cealaltă cu Venus retrograd din Leu, arătând că planul afectiv, schema aceasta a iubirii dăruite și a iubirii primite, nevoia de a stabiliza sentimentele printr-o declarație sau printr-o faptă, trebuie să încapă într-o haină murdară și ruptă, într-o cutie nespălată, într-un vas mult prea mic față de cum ne-am așteptat. Avem nevoie să lăsăm în urmă acest paradox care ne spune că soluția tuturor problemelor este migrația, dar ajunși în locul unde vrem să ne stabilizăm, preferăm același tip de comportament. Știm însă că a migra, a ne deplasa către o altă locație implică neapărat a ne oferi și libertatea de a reacționa, de a alimenta o altă viziune a vieții, deci nu avem de ce ducem cu noi în noua poziție vechile obiceiuri.
Prin urmare, 28 august aduce un interes pentru a migra către o destinație pe care o vom idealiza prea mult în momentul de față. Este adevărat, nevoia de independență începe să capete un contur aparte și fereastra aceasta care a început să se formeze de marți, de când Luna neagră a intrat în zodia Balanță și se va finaliza pe 10 octombrie, când Capul Dragonului va ieși din Balanță și va intra în Fecioară, reprezintă o mare oportunitate. Avem ocazia să vedem cum ne este dat să trăim libertatea și care sunt riscurile pe care trebuie să ni le asumăm dacă dorim să fim cu adevărat liberi. Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de evoluție accelerată nu vor sta pe gânduri pentru că ei au ales deja această cale a adevărului, deci a libertății. Problema cea mare în acest interval indicat mai sus va fi pentru ceilalți, deoarece sectorul acesta, care va ține aproape o lună și jumătate, va fi încărcat de incertitudine, de întâmplări care lucrează cu valori incompatibile, de greșeli pe care trebuie să le iertăm ușor sau de traversarea unui gol sufletesc pe care să nu știm de această dată cu ce să-l umplem. Pentru că este vorba de un contact cu valorile spirituale și de căutarea libertății, acest gol trebuie umplut cu valori morale. De aceea, omul comun, cel care nu s-a mai preocupat de lucrul acesta în mod practic, va avea de trecut prin mari greutăți în momentul acesta. Unii s-ar putea să le iubească, să le vadă mult mai clar, să simtă pe propria piele cum este să fii rănit prin încadrare greșită, prin etichetare, prin acuzații nefondate.
Dar, așa cum am văzut și în alte zile ale acestei săptămâni, ceea ce se consumă acum nu este reprezentativ pentru viziunea de ansamblu, ci este reprezentativ pentru momentul de față, pentru ceea ce înseamnă, pentru întâmplarea în sine. În egală măsură, aceste frământări ale zilei de 28 august nu trebuie să ne ducă spre satisfacția pe care o obține un individ atunci când urmărește eșecurile celorlalți. Acum răbdarea și înțelegerea trebuie să facă front comun împotriva fricii de iluzie.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne permite în momentul acesta niciun strop de agresivitate. Pentru că lucrurile sunt răstălmăcite sau tendențioase, asta din cauza Lunii negre, aceasta agresivitate poate părea obsesie a preciziei, a regulii, a tonului, a inflexibilității.

Dificultăți în a transmite un mesaj personal. Prea multă reținere. Indiferență față de rezultatele celorlalți. Detaliile sunt pierdute din vedere. Omul este asaltat. Ceea ce trebuie să piară este animat. Explicațiile părților umplu un gol. Este simpatizat cel care dovedește spirit practic. Război cu pasiunile. Slăbiciunea este ascunsă de atitudine.

În momentul acesta când se împlinește faza de Lună plină, dar și când Mercur se va întâlni cu Capul Dragonului într-o conjuncție, se creează premisele unei decizii foarte importante. Aceasta poate să vizeze stabilitatea unui individ, consolidarea statutului său social sau impactul pe care acesta îl are asupra instituției în care lucrează, asupra națiunii sau în grupul în care alege să-și desfășoare un anumit tip de activitate. Pentru că lucrurile sunt foarte importante și nu excelează nici la capitolul claritate, valorile acestea abundă în detalii și, dacă nu oferă soluții rapide, în mod sigur fac referire la un război al valorilor, al resurselor, al sferelor de influență, al succesului.
Luna plină din Fecioară ridică un semn de întrebare față de sinceritatea oamenilor, față de disponibilitatea pe care declară că o au față de nevoile anturajului, dar ne ajută să ne clarificăm tensiuni pe care, în ultima perioadă, din confuzie sau ignoranță, le-am așezat la baza unor relații foarte importante. Cu alte cuvinte, au existat anumite derapaje pe care le-am evitat cu tact, cu dezinvoltură, poate chiar cu teamă, ce ne revin acum în centrul atenției și se așază pe bancă, foarte aproape de război. Prin ceea ce se întâmplă acum nu se face o declarație de război, nu se ia cu asalt bunul cuiva, ci se creionează, se trasează din nou granițe, se stabilesc demersuri ce vor fi aplicate în ultima lună a acestui an sau chiar în anul următor. Practic, această Lună plină din Fecioară trezește unui individ umilit în ultimele două luni ambiții de pe urma cărora vor suferi foarte mulți. Dar nu trebuie să cădem în depresie, totul se desfășoară pentru un scop nobil. Conjuncția lui Mercur cu Capul Dragonului pe Balanță arată că suntem într-un accentuat proces de purificare, de elevare, de desecretizare, de destăinuire, de aducere la lumină a unei informații pe care de această dată trebuie să o folosim în modul acesta, nu pe ascuns.
Așa după cum știm din manualele de astrologie, destăinuirile care apar pe Luna plină duc de fiecare dată la derapaj. Deci, în momentul de față va fi greu să înțelegem secretul pe care-l aflăm, motivul pentru care am fost avantajați, ajutați sau promovați, pentru că în cele mai multe din cazuri informațiile pe care le aflăm nu sunt bune, iar dacă sunt bune, Luna neagră ce se află acum în preajma Capului Dragonului va răstălmăci totul încât să-l sperie pe individ că noile schimbări îi dezintegrează realizările de mâine. Prima reacție a celui implicat va fi din nou să fugă de problemă pentru că Mercur se află în continuare în fereastra conjuncției cu Luna neagră și nu a uitat cât de bine ne simțim când fugim de responsabilitate. Totuși, ar trebui să stăm strâmb, dar să judecăm drept, pentru că fuga de responsabilitate pe Luna plină va fi înțeleasă ca o mare lașitate. Nu vom ajunge la nicio dreptate fugind de responsabilitate, ci la a ne crea o imagine foarte proastă pe care, până la finalul acestui an, s-ar putea să nu o mai putem schimba. Reversul medaliei, impresia bună construită cu efort și seriozitate devine bază în relațiile viitorului pe care, în absența sacrificiului de acum, le credeam imposibile.
Prin urmare, 29 august este o zi de mare dificultate. Ceea ce se stabilizează acum, gândul cel mare, puterea în care alegem să credem, doar pentru că ni se pare foarte bună sau foarte rea, devine o bază în eforturile pe care le vom depune în lunile următoare. Conjuncția lui Mercur cu Capul Dragonului nu este un fapt întâmplător și nu va trece ușor peste noi. Dacă aducem la lumina, dacă împărtășim celorlalți secrete întunecate, dacă misterul pe care l-am protejat până acum nu conține și elemente bune schema aceasta în care se va așeza va fi una negativă și va impune reacții agresive din partea celorlalți, ca o apărare în fața unui factor coroziv. Oamenii nu sunt vinovați astăzi pentru că reacționează așa, dar ar putea să fie dacă refuză să se oprească pentru o secundă înainte de a reacționa. Avem nevoie ca judecata să fie cu un pas înaintea reacției pentru ca impulsul care ne vine de la Luna plină să nu elogieze o slăbiciune, ci să-i arate acesteia care îi este locul.
De asemenea, faptul că Luna se află acum în zodia Pești înseamnă pentru noi și invitația la a simți realitatea celuilalt. Practic, pentru o persoană matură memoria a ceea ce simte va fi mult mai importantă decât memoria a ceea ce înțelege.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu da curs invitației la a redefini noțiunea de libertate. Emoția cea mai frumoasă și cea mai sinceră pe care o avem față de noi înșine ne duce cel mai aproape de libertate. Nu avem nevoie astăzi de o altă libertate decât cea care ne vine de acolo.

Interes pentru extindere. Rămășițe ale sentimentelor invadează o zonă ascunsă. Teamă de întâmplări dramatice. Jocuri de rol. Plutire. Întâmplări mai vechi sunt pe punctul de a da un verdict în situațiile ambigue ale prezentului. Cel care înțelege ansamblul situației rămâne singur.

Există multe necunoscute cu care ne vom trezi în cap de dimineață. Vor exista multe semne de întrebare pe care, prin activitățile de acum, vom încerca să le rezolvăm. Este posibil ca nimic din lucrurile acestea să nu ajungă la finalitate pentru că ultima zi a acestei săptămâni, în ciuda aparențelor, face parte tot din schema astrală a săptămânii curgerii și a transformărilor ciudate. De aici înțelegem că episoadele cu care ne întâlnim acum sunt practic o prelungire a ceea ce am experimentat de-a lungul acestei săptămâni sau ne-a venit din săptămânile anterioare, dar și un îndemn la a ne schimba atitudinea față de oameni, față de lucruri, față de ceea ce avem în preajmă. Cu toate acestea, indiferent că adunăm acum impresii pe care le-am întâlnit de-a lungul săptămânii sau că alegem din acestea câteva pe care să le transformăm în idealuri sau în ambiții, nu ne este permis acum să renunțăm la viziunea de ansamblu, decât dacă dorim cu orice preț să ne facem rău singuri.
Practic, ultima zi a acestei săptămâni ne aduce în fața unor jocuri de rol care nu sunt jocuri de copii, ci acțiuni simbolice, îndemnuri teribile pe care destinul ni le lansează pentru a-i da vieții un sens aparte. Într-un mod cu totul și cu totul paradoxal, ultima zi a săptămânii ne aduce și o îndoială față de ideea în sine de destin. Ajungem astfel în punctul în care libertatea să lupte împotriva sa, să se nege pe sine doar pentru că a văzut cum poate fi, a văzut că nu poate fi îngrădită. Pentru că până acum ne-am tot gândit că orice formă de îngrădire a venit dintr-un mecanism amplu, atracția către viziunea de ansamblu, către a vedea amploarea a aceea ce trăim, înseamnă a retrăi și în minte dorința de a anula această predestinare obositoare. Dar nu tot ce ține de destin este legat de predestinare, nu tot ceea ce ne este impus doare. Cine va prefera să se preocupe de lucrurile acestea în ultima zi a săptămânii, va transforma toate aceste impulsuri ciudate în dovezi de progres. Desigur, asta dacă se interesează de progres și nu doar de confort. Transformarea, doar prin aceste impulsuri, devine astăzi apanajul unor decizii remarcabile ce par că se adresează doar individului în sine, dar, prin efectele pe care le generează, prin faptele pe care individul le va realiza, ca urmare a acestei schimbări, orientează spre bine mersul societății. Poate ar fi prea curând să vorbim aici de un moment de sinceritate, la fel cum este prea curând să considerăm că satisfacția ce ne vine din gustul libertății va fi de referință pentru următoarele săptămâni. Deocamdată, 30 august este o zi de sedimentare, de plutire, de verdict și cel care se teme de viziunea de ansamblu, pe motiv că aceasta îi arată cât este de singur, va fugi.
Prin urmare, finalul săptămânii, chiar dacă nu conține unghiuri atât de ample, de dinamice sau de complexe, așa cum am văzut în zilele anterioare, are, prin faptul că segmentează toate impresiile celorlalte zile, un rol foarte important. Astăzi ne întâlnim cu succesul, cu singurătatea, cu disperarea celorlalți sau cu neputința de a respira un aer curat fără a ne gândi că asta înseamnă să renunțăm la prietenii cu care respiram un aer vicios. Acum înțelegem că avem nevoie de o modificare în spectrul gândirii, în atitudine și nu este deloc puțin lucru.
Pentru că Luna are de împlinit astăzi doar unghiuri pozitive, schema aceasta va căpăta sens, dilemele celorlalte zile ale acestei săptămâni vor avea acum o explicație credibilă și dacă în urma acestei analize rămâne un respect teribil față de oameni, față de valorile lor, dacă, după ce îi vedem cu tot cu secretele lor, îi iubim, cel puțin la fel de mult ca și până acum, înseamnă că suntem cu adevărat oameni puternici.
O altă problemă a acestei zile va fi dată de risipă. Astăzi, Pluton din Capricorn va fi destul de drastic cu cheltuielile personale, cu calculele pe care ni le facem pentru următoarea perioadă, impunând reguli mai vechi într-un context nou. Ele doar par incompatibile, dar, prin mesajul pe care-l conțin, sunt perfect credibile. Cu alte cuvinte, atât cheltuiala pe care simțim nevoia să o facem acum pentru redobândirea stării de confort, pentru a ieși dintr-o depresie sau pur și simplu dintr-o altă necesitate, dar și motivul pentru care ar trebui să nu le facem pe toate acestea, sunt perfecte în sine. Atunci când încearcă să se explice una pe cealaltă apare contradicția. Pentru a scăpa de această grijă nouă oamenii își permit jocuri de rol. Vor crede astăzi că sunt foarte importanți pentru familie, deși au văzut până acum că nu este așa, că sunt foarte importanți pentru comunitate sau pentru colegii de serviciu, deși știu că se înșală sau își vor atribui misiuni foarte ambițioase, nivele spirituale foarte înalte, deși n-au făcut nimic să ajungă acolo.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi astăzi în Pace. În ultima zi a acestei săptămâni Pacea înseamnă plutire și nu este deloc puțin lucru ca, în această furtună a evenimentelor complicate, să reușim să plutim.

11 thoughts on “24 – 30 august 2015

 1. void of course spune:

  Multumesc!!!. Rasplatita sa va fie stradania.

 2. elena spune:

  Este foarte greu pentru noi oamenii obisnuiti ,sa faci un bine stiind ca nu se va intoarce niciodata. Macar speranta sa ne ramana , ca altfel e simpla obligatie si cred ca nu se pune. Stiu ca nu e foarte crestinesc ce spun , dar oare ce ma impiedica sa nu pot simtii altfel ?

  1. Nu ai de ce să te vezi pe tine făcând acest bine. Fă-l! Dacă simți că trebui să-l faci, fă-l! Atât! Restul etapelor se vor așeza altfel. Când te vezi pe tine analizând fapta pe care nu ai finalizat-o ești pe orgoliu, poate, în funcție și de educație, unul fin, dar tot orgoliu este. Acționează, nu visa la acțiunea pe care nu ai finalizat-o! Trăiește viața, nu ți-o imagina înainte să știi cum te poate mângâia!

 3. Any spune:

  Buna,te rog sa-mi spui ce lecție karmica am de învățat dacă pe harta mea natală îl am pe Saturn retrograd în berbec casă 12?Îți mulțumesc anticipat pentru răspunsul de care am nevoie!Cu deosebit respect !

  1. Răbdarea!
   Fii bună cu tine atât cât să nu dai în autoindulgență! Fii înțeleaptă atât cât să nu pari rigidă! Fii răbdătoare, dar să nu pierzi trenul care a sosit doar pentru că poți aștepta mai mult. Totul are un rost. Totul trebuie făcut cu măsură. Poate, uneori, cu această poziție, măsura ți se va părea prea mare. Nu te lăsa cuprinsă de acest gând. Când nu știi natura problemei, nu-i știi nici măsura. Fii un om bun acolo unde ești și nu te uita în urmă după faptele bune. Ele sunt flori care vor face peisajul mai frumos și mai plăcut.

 4. ama spune:

  domnule coser, va multumesc pentru previziunile pe care le publicati. le urmaresc de ani de zile si sper ca sa va tina dumnezeu sanatos astfel incat tot mai multa lume sa beneficieze de ele. va multumesc.

 5. manola spune:

  D-le Coser sa inteleg ca pana nu se schimba ADN-ul si structura celulara a corpului fizic, ne mai intalnim cu vechile tipare din cand in cand, cu toate ca am vindecat cea ce aveam de vindecat. Este ca si cum ai pune un parfum bun intr-o sticluta murdara ? Multumesc pentru raspuns !

  1. Nu este o problemă din a schimba ADN-ul. Nu este o problemă din a putea să facem ceva, ci din a ne hotărî să facem. Avem o mare problemă cu concepțiile, cu noțiunile, cu toate aceste elemente care ne spun cum să vedem, ce să vedem, cum să trăim. Când ne vom hotărî să trăim altfel, vom intra în acest proces de eliberare de condiționările pe care tot noi le-am construit atât de solide și de bine argumentate. Este ca o renaștere, adică a te „naște din nou”. Mintea este însă atât de vicleană încât ne va păcăli că am făcut schimbarea reașezând piesele în altă ordine, adică ne va da o altă sticlută pentru parfum, de această dată una curată, și vom crede că asta este schimbarea. Nu ai nevoie de sticluță, poate nici de parfum. Ai nevoie de ceea ce mintea nu-ți poate da: libertatea. Desigur, tot ea te poate păcăli că dezordinea este libertatea, lupta cu condiționările este un semn ca te apropii de libertate. Nu! Libertatea este pur si simplu starea multidimensională a unei ființei multidimensională. Fii așa și vei fi o ființă liberă. Imaginează-ți starea multidimensională a unei ființei multidimensională și te vei depărta de ea. Fii! Nu trebuie să-ți explice nimeni asta. Ai în tine tot ceea ce-ți trebuie. Domnul ne-a creat pe toți la fel. Fii! Poți! Nu ai nevoie să-ți spună nimeni cum. Mințile vorbesc între ele, ele cred că una este superioară celeialte, că una știe mai mult decât alta, ființele se contopesc.

 6. manola spune:

  Important este ca suntem pe cale,ca intelegem transformarile,schimbarile, ca reusim in aceste vremuri sa ne bucuram ,sa iubim, sa fim frumosi,marinimosi cu dorinta de a ajuta si de a le arata si celorlalti ceea ce simtim noi si cum se pot schimba si ei, cum poti transforma tiparele vechi in iubire infinita cum poti simti iubirea infinita cand in jurul nostru pare ca totul se prabuseste…. ! Este minunat! O zi minunata tuturor!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.