17 – 23 august 2015

17 – 23 august 2015 este săptămâna căutării esenței și a gândului îndrăzneț care devine bun prin transformare. Deși există multe similitudini cu îndemnurile astrale ale săptămânii anterioare, schema pe care o vom experimenta în aceste 7 zile ne îndeamnă să facem mai mult, nu neapărat să ne dorim mai mult. Cel care va accepta să trăiască în această confuzie între dorință și faptă, cel care va considera că este suficient să-și dorească mai mult fără să facă mai mult, va avea o săptămână grea, încărcată de tensiuni pe care și le va amplifica singur, de obstacole pe care le va hrăni cu energia personală și de confuzii pe care nu le va putea rezolva cu instrumentele pe care le va avea la îndemână.
Partitura astrală a acestei săptămâni ne încurajează să ne rezolvăm problemele personale prin aport personal, prin apelul la un patrimoniu personal pe care nu l-am mai folosit până acum în modul acesta. Nu ne-am mai gândit până acum că aceste conflicte pot fi rezolvate în modul acesta, că demersurile sociale se complică dacă ajungem să credem că le rezolvăm fugind de ele sau de anumite componente pe care le au. Dimensiunea personală a acestor probleme s-ar putea să depășească sfera celor șapte zile pe care le analizăm aici.
O altă problemă a acestei săptămâni va fi dată de păcăleala discursului. Nu este cazul să ne luăm în această săptămână după ceea ce vorbesc alții, după ceea ce auzim, decât dacă dispunem de un sistem de valori în care să încadrăm lucrurile acestea și apoi să le luăm pe fiecare pe rând să le simțim, să le încadrăm corespunzător și să ne liniștim în momentul în care credem că unele se rezolvă de la sine, iar altele sunt atât de complicate încât au nevoie de mai mult timp. Lăcomia de a rezolva lucrurile într-un timp foarte scurt, de a le îngrămădit pe toate într-un spațiu nespecific poate fi o altă greșeală a acestei săptămâni prin care ne vom accentua anumite simptome, anumite dizarmonii cu oamenii, nu pentru că ele s-ar amplifica ori spori, cât pentru că le vom explora pe acestea în absența iubirii. Iubirea este balsamul problemelor acestei săptămâni și dacă o neglijăm atunci o vom înlocui pe aceasta cu declarații mincinoase care nici acestea nu au rădăcini prea adânci, dar vor fi ținute minte pentru că înlocuiesc ceva valoros.
De asemenea, această săptămână ne aduce și o problemă cu timpul, cu înțelegerea valorilor timpului, valorilor care ar trebui să fie apreciate din istoricul familiei, din istoricul personal, din istoricul unei națiuni sau din arhivarul universului. Fiecare, în funcție de interesul pe care-l are, de preocupările pe care și le-a cultivat sau de gradul de sensibilitate va fi atras către valorile încadrate pe nivelul pe care lucrează. Nu este cazul să ne lăsăm tulburați de aceste valori doar pentru că până acum nu le-am apreciat sau pentru că ne-a fost impus cu forța să le apreciem într-un anumit mod. Avem ocazia în această săptămână, ce-i drept cu mult efort, să vedem care este schema cea mai puternică prin care elementele valoroase să treacă în planul conștiinței personale fără să trebuiască să explorăm această fragmentare, fără să ne supărăm pe noi înșine că nu am făcut ce trebuie sau pentru că am fost orbi.
Saltul acestei săptămâni este dedus din denumirea sintetică aplicată acestei săptămâni, adică ne oferă accesul la esență, ne ajută ca acest gând îndrăzneț să nu se mai transforme într-o armă cu care să ne ucidem sentimentele, ci, prin transformare, să ne ducă spre elemente valoroase și durabile.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a fi buni. Nu există o forță mai mare în această săptămână care să ne ajute să ne echilibrăm decât bunătatea.

Întoarcere la origini. Puterea este dobândită prin apelul la simplitate. Creația este oprită prin pierderea unui element esențial. Expulzare dinaintea unor idei folositoare. Se caută un personaj legendar. Timpul se scurge în mod nefiresc. Viața capătă o notă gravă.

Începem această săptămână a căutării esenței cu o formă de investigare pe care am mai abordat-o și în săptămânile anterioare însă nu cu această notă gravă și nu cu această greutate. Acum avem suficient de multe experiențe active, avem suficient de multă încredere în ceea ce am observat sau acumulat încât ne simțim îndreptățiți să emitem până și judecăți nedrepte la adresa celor care sunt din start vinovați de ceva. Cei care se pierd în această formă de justiție vor vedea în săptămânile următoare că nu va trebui să se străduiască prea mult pentru a primi înapoi măsura cu care au dăruit, adică să se întâlnească și ei cu pedeapsa.
În momentul acesta, în prima zi a acestei săptămâni, Luna va avea de împlinit trei unghiuri importante, unul cu Chiron, altul cu Saturn și, spre seară, cu puțin timp înainte de a trece în zodia Balanță, o conjuncție cu Luna neagră. Schema aceasta de lucru face apel la o gândire blocată pe confuzia pe care omul modern o face între stabilitate și închistare. De asemenea, momentul acesta este foarte important pentru cei care lucrează cu energia sau care se află într-un proces de cercetare spirituală deoarece seamănă cumva cu unul de analiză aplicat ultimelor săptămâni. Toate aceste experiențe capătă acum sens, dar nu sensul acela care este, de regulă, folosit împotriva oamenilor slabi, ci ca o formă de ajutor atât pentru propria persoană, cât și pentru cei din jur. Pentru faptul că Luna se află aproape toată ziua în faza ascendentă a conjuncției cu Luna neagră mulți vor avea impresia că astăzi le este dat să li se întâmple tot felul de ghinioane. Printre aceste ghinioane se află și păcatul de a considera că viața este grea și nu i se mai poate sustrage acestui caracter pe care toată această perioadă îl are. Dacă nu uităm că deviza acestei săptămâni vine să ne ajute să avem mai multă încredere în gândul cel îndrăzneț care, abia printr-o transformare, devine bun, atunci nu vom risipi aceste idei folositoare, nu vom crea probleme celorlalți și vom căuta răspunsuri, poate chiar prin călătorii lungi, realizate la modul fizic, prin deplasări concrete sau la modul imaginar, cu mintea, cu sufletul, cu corpul astral.
Prima zi a acestei săptămâni face o notă discordantă puternică între cei care se rătăcesc atunci când se întâlnesc cu problemele și cei care știu să le înfrunte sau să le rezolve din prima clipă. Așadar, se pune acum accentul pe un joc al ideilor însă toate acestea într-o supă a acțiunilor practice, adică toți vor gândi foarte îndrăzneț, foarte profund, dar vor avea impresia că fac acest lucru pentru a-și consolida starea de confort sau pentru a face în așa fel încât să le fie bine o perioadă cât mai mare de timp cu ceea ce fac acum.
Prin urmare, 17 august este o zi în care descoperim cât de importante sunt călătoriile sufletești, acele deplasări din sfera individuală către sfera socială sau dintr-o zonă a limitărilor personale într-o zonă a libertăților exterioare. Simplu fapt că acordăm mai multă credibilitate celui din față, în situația în care ne-ar veni foarte ușor să-l acuzăm, arată că suntem deja pe drumul cel bun și că această încurajare, venită din deviza generală aplicată săptămânii, care ne îndeamnă să căutăm esența, nu este un moft, nu este o stare de moment, ci expresia unui progres. Practic, acest progres va face diferența între oamenii puternici și cei slabi sau între oamenii puternici care au devenit așa prin experiențe proprii sau au beneficiat de cadouri minunate din partea celor care sunt și mai puternici.
Subiectele acestei zile ne inspiră însă să cunoaștem cât de puternic este cuvântul. Unii vor reveni apelând la cuvânt, alții își vor face singuri rău gândind termenii așa cum este corect, întorcând sensurile pe toate fețele și încercând să le transforme pe acestea pentru a semăna cu personaje legendare sau pentru a le îmbrăca pe acestea cu sensuri care nu le sunt specifice. Aceasta este o forțare, o modelare a sensului pentru a-l face pe acesta să pară grav, dur, să se protejeze pe sine de inamici invizibili. Nu se poate vorbi astăzi de confruntarea cu adversari reali. Aceștia sunt mai mult în interior și cel care se va ambiționa să-i vadă în exterior le va transfera acestora din puterea personală și vor inventa, chiar dacă nu au crezut că sunt în stare de lucrul acesta, scheme pe care cu greu le vor menține în desfășurare. Lumea ideilor se va tulbura atât de mult încât soluția care ar trebui să fie aplicată acum va fi văzută atunci ca o mare salvare. Întoarcerea la origini, nu la locul copilăriei, cât la stările de puritate, la curățenia sufletului sau la acele întâmplări care au sporit în mod real puterea personală, înseamnă apelul la o soluție. Pe viitor, după ce ne vom vedea în postura de creatori de probleme, apelul acesta la origini va fi realizată prin abandonarea creației pe care o începem acum. La momentul acela mulți vor avea impresia că se dezrădăcinează, că se rup de sine în timp ce ei nu se desprind decât de ceea ce vor crea începând cu 17 august.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne aminti astăzi că liniștea nu este o plăsmuire a minții, ci semnul că suntem în rezonanță cu valorile profunde pe care sufletul le caută. A fi în liniște, a fi în Pace înseamnă azi a fi puternici prin ceea ce căutăm, a fi stăpâni pe ceea ce deținem și împăcați cu ceea ce vom primi.

Acțiune. Suveranitatea vine prin impunere. Conflictul este generat de instabilitate. Boala sperie cu încărcarea destinului. Comportamentul cerere revizuire. Rătăcire pe cărări nebănuite. Fugă de responsabilitate. Suntem contemporani cu un mare eveniment ce stă să fie anunțat. Teamă de întrerupere.

Luna, trecută deja în zodia Balanță din seara zilei anterioare, ne pregătește să luăm contact cu acea dreptate care ne îndeamnă să folosim informații noi, să fim mai îndrăzneți prin ceea ce gândim și, de ce nu, poate puțin mai conștienți decât am fost până în momentul acesta. Trecerea Lunii în zodia Balanță înseamnă de fapt și întâlnirea sa cu Capul Dragonului care scoate în evidență necesitatea identificării unei noi probleme cu ajutorul căreia, prin rezolvare, să ne înnobilăm sufletul, să-l ajutăm pe acesta să-și redobândească încrederea în sine și forța.
Practic, vibrațiile acestei zile înseamnă o nouă formă de acțiune care să ne ducă spre putere, spre suveranitate, dar să nu însemne și impunere. Ceea ce se realizează în ziua de 18 august are o importanță majoră asupra acestei perioade, deci și asupra săptămânii în curs. Unghiul acesta dintre Lună și Marte, care va atinge momentul de maximum în mijlocul zilei, îmbrățișează toate celelalte planete care se află de la începutul zodiei Leu până la începutul zodiei Balanță. Asta înseamnă că se răscolesc sensurile, se caută esența lucrurilor, se merge la origini, dar nu pentru anularea unei valori, ci pentru a o consolida pe aceasta și a-i opri rătăcirea. Cu toate acestea, nu înseamnă că, dacă lucrurile sunt orientate acum în această manieră, oamenii se regăsesc dintr-o dată. Vor mai fi ființe împrăștiate care vor rătăci pe cărări nebănuite alegând, nu printr-o impunere exterioară, ci din proprie inițiativă, să fugă de responsabilitate.
Ceea ce este foarte important din toată această schemă ne arată că vom fi contemporani cu un mare eveniment istoric ce stă să se anunțe. Acestea vizează încheierea unei etape finale și nu trebuie să fie neapărat un lucru bun. Momentul acesta înseamnă și apropierea de o boală, citirea greșită a unor semne din care individul să înțeleagă că acestea fac referire la el și la familia sa, în timp ce perspectiva acestor evenimente, de fapt, să urmărească simplificarea anumitor elemente referitoare la individ și la familia sa pentru a le face irealizabile. Astfel, primim acum ajutor pentru a nu mai împlini o boală, o despărțire, o revoltă periculoasă sau o răzbunare.
În context al acestei săptămâni, relația aceasta a Lunii cu Marte, pentru persoanele care aleg să nu activeze atât de mult pe domeniul public, poate reprezenta și o clarificare referitoare la propriul comportament. Pentru că este vorba de sextil, nu vom afla lucrurile acestea de la persoana în cauză, prin viu grai, ci le vom citi din comportamentul său. Pentru că acum reprezintă victoria într-un demers abordat și anterior fără succes, momentul acesta, pentru ființele care refuză să activeze pe zona publică și care, în general, sunt mai retrase ori nu au o viață socială intensă, poate însemna momentul de glorie sau întâlnirea cu un episod reprezentativ din istoria personală. Cu greu vor putea uita momentul acesta pentru că el înseamnă diminuarea rătăcirii, întâlnirea cu soluțiile cele mai mari și atingerea unui moment de liniște.
Prin urmare, 18 august este un început valoros în acțiuni ce vizează transformarea conștiinței, recalibrarea ființei la alte idealuri sau oprirea anumitor acțiuni care, în cazul în care sunt continuate, duc la concretizarea unor direcții negative. Se oprește, astfel, boala, răzbunarea, rătăcirea sau începutul unei perioade care înseamnă, la scara destinului, începutul sfârșitului.
Desigur, căutarea esenței nu implică obligatoriu și găsirea ei. Cel care lucrează cu energia sau care se află într-un proces de cercetare spirituală știe că încercările interioare sunt cele mai puternice. Mintea va reuși în această a doua zi a săptămânii să ne creeze inclusiv iluzia sincerității acolo unde lucrurile sunt dominate de minciună și de indecență. A simula sinceritatea este o altă formă de rătăcire susținută de ecuația astrală a acestei zile. Dacă avem puterea să punem această atitudine în oglindă și, în plus, dacă avem ocazia să le privim pe acestea din postura de martor, vom realiza că ne aflăm în fața unui eveniment personal de o importanță majoră. Vom înțelege că în această perioadă conflictul a fost generat de instabilitate și doar prin menținerea instabilității, chiar și cu aparență sincerității sau a liniștii, se ajunge la boală sau la autodistrugere.
Unul din elementele importante aferente acestei zile vine și din întâlnirea cu o altă formă de confuzie. Deschiderea și înțelegerea vor putea fi astăzi răstălmăcite pentru că o gândire răsturnată deja ne îndeamnă să folosim puterea suplimentară pe care o primim acum pentru a duce mai departe o răstălmăcire. Talentul devine defect pentru că acesta nu a îndeplinit și alte dorințe care, ce-i drept, nu-i sunt specifice. Această formă de nedreptate orientată împotriva propriei persoane poate lăsa urme foarte adânci pe suflet și avem, astfel, astăzi ocazia să o vedem în față și să constatăm ce se află dincolo de ea. Unii s-ar putea să găsească dincolo de ea o frică teribilă de despărțire sau frica de el însuși pe motiv că în situații de genul acesta ar putea face mai mult. Toate aceste lucruri susțin un conflict dominat de puțin, sărăcie sau zgârcenie, pe care îl explorăm în această perioadă prin opoziția Mercur-Chiron de pe o axă a purității (Fecioară-Pești). Ne lipsește curățenia necesară pentru a nu strica și tocmai de aceea este imperios necesar să punem în oglindă lucrurile pe care credem că le înțelegem foarte bine pentru a le vedea adevăratul chip și a nu le acorda acestora o credibilitate mai mare decât au deja. Reversul medaliei vine și pe linia responsabilității. Dacă știm că facem ceva foarte bine nu înseamnă că trebuie să suplimentăm responsabilitățile pe această linie a eficienței. Vor mai fi și alte conjuncturi care vor controla mult mai bine aceste direcții. Deocamdată modestia ne va prinde bine.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne risipi prin revoltă și nemulțumire. Să fim astăzi modești și să avem răbdare. A face același lucru nu înseamnă decădere, risipă sau blazare, ci seriozitate, consecvență, răbdare.

Investigație. Se calculează greșit pașii unui demers. Nevoie de sistematizare. Se numără prea mult. Dispreț față de ceea ce s-a dovedit până acum egoist. Afectivitatea este constrânsă după judecată. Cel nemulțumit este tentat cu revoluția. Totul se face pe scurt. Se ajunge în mod deformat la un rezultat. Dragostea este constrânsă să se adapteze la realitate. Sentimente atipice.

Luna se află acum departe de Capul Dragonului însă foarte aproape de finalul tranzitului său prin Balanță. În 19 august va avea de împlinit din nou careul în T pe semne cardinale cu Pluton planetă focar. Reprezentarea aceasta seamănă acum cu o investigare. Suntem însă familiarizați cu genul acesta de preocupare deoarece Luna, în preajma conjuncției sale cu Capul Dragonului, ne-a ajutat să înțelegem că toate experiențele din ultimele săptămâni au un sens. Acum mergem mai departe pe această linie și înțelegem că, în sensul spre care ne îndreaptă concluziile din zilele anterioare, la care am ajuns prin analiza experiențelor din săptămânile anterioare, există o formă de conflict pe care nu știm cum să o abordăm. Nesiguranța momentului are în interiorul său experiențe proaspete sau concluzii la care am ajuns în ultima perioadă și care sunt mult prea analitice, poate chiar obositor de analitice, iar cei care nu sunt obișnuiți să lucreze în modul acesta se vor pierde în detalii, vor calcula greșit pașii sau vor da înapoi.
Pentru că lucrul acesta se întâmplă în ziua în care Mercur și Junon sunt în conjuncție, oamenii vor fi siguri pe ceea ce gândesc, pe ceea ce observă și vor avea o percepție particulară a mișcării. Chiar dacă se duc în jos, au impresia că urcă, că sunt atrași către o zonă a prosperității și că, de fapt, efortul acesta pe care-l fac ei pentru a înțelege mai clar ce trăiesc, în mintea lor este tradus ca un efort pentru progres. Dacă Luna se află acum în opoziție cu Uranus nu înseamnă că acest progres nu poate fi realizat. Există însă un preț pentru a-l împlini și acesta vine numai din confruntarea cu propriile drame. Opoziția Lunii cu Uranus este mediată acum de Venus, dar va fi mediată și de Soare, când unghiul dintre Lună și Uranus se va slăbi puțin. Asta înseamnă că propriul etalon al frumosului, cel care ne dădea de furcă în săptămâna anterioară, cel care ne-a ajutat în anumite cazuri să vedem că frumosul personal poate fi înnobilat prin deschidere sau prin raportare la ceea ce, până la un punct, înseamnă judecată sau se poate transforma acum în soluție la toate problemele. Este de la sine înțeles, ca de multe ori de-a lungul acestui an, că nu oricine poate face lucrul acesta sau cine va dori în mod special să-l realizeze va avea nevoie de puțină experiență, de puțină atenție, de puțin mai mult studiu și, nu în ultimul rând, de deschidere.
Momentul acesta, în contrast cu ceea ce am parcurs în săptămâna anterioară, ne va spune și că dragostea este constrânsă să se adapteze la o realitate ce s-ar putea să nu-i fie specifică. Dacă în săptămâna anterioară am avut de ales, am discutat și am selectat din argumente ceea ce am înțeles sau am considerat că ne este util, acum nu mai beneficiem de avantajul acesta. Acum ni se impune și mulți vor avea impresia că această impunere este chiar abuzivă.
Totuși, relația bună pe care Venus și Uranus o împlinesc face trimitere la o formă de libertate ce are logică, deci poate fi înțeleasă de fiecare. De lucrul acesta ne bucurăm și pentru că ambele planete implicate în acest unghi sunt retrograde, deci vorbesc aceeași limbă, descoperă că au aceleași idealuri și, în momentul de față, nu contează dacă aceste idealuri sunt de scurtă durată ori conjuncturale. Momentul acesta, cu toate că este atipic, poate fi atractiv.
Prin urmare, 19 august încearcă să schimbe puțin registrul comportamental și să ne orienteze pe două tronsoane deodată. Unul dintre tronsoane se referă la sistematizare, la ordonarea informației sau la punerea în practică a unor concluzii la care am ajuns în ultima perioadă. Celălalt tronson este eminamente afectiv și face trimitere la elemente ce sunt în momentul de față atipice în raport cu felul de a fi al individului sau cu destinul său. Aceste două direcții se regăsesc într-un conflict sau într-o formă de revoltă pe care deja nu o mai resimțim ca pe o luptă. Mulți vor avea impresia că astăzi trebuie să lucreze mai mult, mai intens, să-și tranșeze ideile, să-și redefinească tipul de relație care este reprezentativ în momentul de față sau să-și clarifice sentimentele pe care le au față de cei din jur. Nimic din ceea ce trăim în momentul acesta nu pare sa aibă o perspectivă prea mare. După ce Venus își va reveni din mersul retrograd vom vedea că armonia de acum nu va mai fi sustenabilă. Adică la momentul acela vor dispărea personajele care ni se par plăcute acum, care sunt vesele, optimiste ori cu care ne înțelegem foarte ușor acum. De acest lucru vor fi vinovate și experiențele care vor veni spre noi în a doua parte a săptămânii curente. Practic, la acest gen de atitudine sau de gândire se face trimitere acum prin împlinirea unui careu în T pe semne cardinale cu Pluton focar.
La polul celălalt vor fi oamenii veșnic nemulțumiți de propria condiție care ajung astăzi să trăiască un paradox. Vor fi în sfârșit încântați cu gradul lor de nemulțumire ca și cum și-au terminat de construit pușcăria în care își vor petrece de acum încolo tot restul zilelor. Aceștia sunt oameni care se revoltă din nimic însă până și pe aceștia îi vom vedea că vor evita subiectele care ar putea să-i transforme, cele care ar putea să-i imobilizeze atât de mult încât să își recunoască propria vina. Acești oameni nu trebuie băgați în seamă astăzi prin ceea ce spun, ci prin ceea ce simt. Drama lor este cu atât mai mare cu cât reușesc să-i convingă pe cei din jur că ei nu au probleme. Aceștia își accentuează drama refuzând atât sistematizarea, ce vine cu precădere din conjuncția lui Mercur cu Junon, dar și din explorarea unor sentimente atipice, dar plăcute, predispuse de trigonul dintre Venus și Uranus. Persoanele în cauză vor fi ușor de reperat pentru că sunt prea agitate, tot ceea ce își doresc ar fi, de fapt, locul care este deja ocupat de altcineva. Pentru că sunt absolut convinși că nu vor putea obține niciodată locul acela, inventează tot felul de calități care să scoată în evidență că ei sunt mai buni, dar totul este o mare minciună.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a evita astăzi minciuna în toate formele ei, dar și grija că s-ar putea din neatenție sau din ignoranță să o menținem într-o zona ascunsă a ființei. Cel care va putea să facă lucrul acesta nu va avea nicio problemă în a recunoaște vina pe care și-o poate conștientiza.

Abandonarea disciplinei. Se caută lucruri interesante. Revoltă. Se dă la o parte un element puternic pentru a rezolva o problemă. Instinctul devine prețios. Regizare. Ambivalența este privită ca un element periculos. Se cultivă dreptul la opinie însă el trebuie câștigat prin luptă. Șansa este de partea celui care se controlează.

Înainte ca Luna să intre în zodia Scorpion, în dimineața acestei zile, va avea de împlinit un sextil cu Soarele. Pentru că Soarele este foarte aproape de Jupiter, se realizează astfel un transfer până în după-amiaza acestei zile, când Luna va împlini același tip de unghi cu Jupiter. Transferul de la Jupiter la Lună, înainte de a se împlini sextilul, reprezintă magia acestei zile și, practic, ne oferă și soluția miraculoasă la problemele legate de mânie, aroganță sau materialism.
Ziua devine însă celebră și pentru că Mercur se va afla într-o opoziție perfectă cu Chiron pe axa purității și a căutărilor sufletești. Pe aceeași axă avem o altă opoziție la care participă Jupiter și care se activează acum în sfera individuală într-un chip miraculos, cea cu Neptun. Pornim de la o idee, de la o necesitate, considerăm că acesta este momentul când trebuie să ducem mai departe o etapă și dintr-o dată sunt reînviate tensiunii personale mai vechi sau conflicte sociale care nu au soluție. Mulți nu vor reuși să înțeleagă astăzi de ce este nevoie să se reînvie o tensiune socială dacă ea tot nu poate fi rezolvată. Tocmai despre asta este vorba, despre control într-o situație care, din start, ne spune că este fără soluție, deci cel care caută soluții acolo unde nu există se declară pe sine în afara oricărui control pentru că umblă după himere, caută rezolvări ireale sau își inventează probleme mai mici prin rezolvarea cărora să creadă că au atins soluțiile pe care le caută de mult timp.
Asta înseamnă că 20 august ne pune în fața unor întâmplări care sunt mai puțin corecte, dar care au menirea de a ne pregăti, de a ne face mai puternici pentru adevăratele evenimente ce urmează să vină spre noi în săptămânile următoare. Cu alte cuvinte momentul acesta seamănă cu o regizare, dar conține și evenimente concrete, reale care sunt legate de administrarea unui fond sau de interesul pe care-l manifestă față de un anumit subiect sau domeniu. Acest interes este real și ne va duce spre studiu, spre a ne apropia mai mult de oamenii care cunosc bine domeniul respectiv și care ne pot ajuta să ieșim din acest impas.
Totuși, una dintre cele mai complicate probleme al acestei zile vine din împlinirea acestei relații minore dintre Soare și Lună care, în prima parte a zilei, atrage și vibrația lui Jupiter. Aspectul devine neobișnuit prin faptul că ansamblul general al acestei zile este păcălit. Prin atragerea planetei Jupiter în aspect se consideră că acest unghi se realizează cu Luna din Balanță, nu din Scorpion, așa cum constatăm la sextilul perfect, ceea ce va accentua dorința de a găsi o soluție pentru sine, de a lupta dacă asta duce la victorie personală sau de a renunța la luptă dacă asta înseamnă păstrarea unui prieten sau menținerea unei relații în limitele armoniei. În ambele cazuri, se încurajează dreptul la opinie și de aici se înfiripă și șansa pe care o avem în această zi că autocontrolul, indiferent că îl obținem prin acțiune, luptă sau prin atitudine defensivă, reprezintă soluția tuturor problemelor.
Prin urmare, 20 august reprezintă cel mai clar deviza generală a acestei săptămâni care urmărește căutarea esenței și a gândului îndrăzneț care devine bun prin transformare. Acest lucru se întâmplă pentru că, prin forțele proprii, căutăm soluția cea mai bună, nu prin apelul la un șablon sau la o idee fixă, ci prin adaptarea la situația de moment. Din această cauză acum ne simțim puternici, abili sau suficient de pregătiți pentru a aborda ambivalența nu ca pe un element periculos, așa cum citim din schema în ansamblu a zilei de 20 august, ci prin curaj. Acest instinct al omului care îi spune cum să se orienteze, cel care a adunat în interiorul său atât de multe experiențe care le folosesc acum, devine foarte prețios atât pentru sine, cât și pentru ceilalți.
De aici deducem că ziua de 20 august este practic o demonstrație de măiestrie în care avem curajul să renunțăm la acea formă de disciplină care până acum nu a fost în stare să ne ducă la un rezultat foarte bun. Unii oameni vor renunța astăzi la luptă sau vor lupta într-un alt plan, cu ei înșiși, pentru a-și controla acele părți ale ființei care, prin neglijare sau explorare greșită, ar putea să-i ducă la boală, la tensiuni permanente sau la suprasolicitare. Componenta psihică este foarte importantă în înțelegerea corectă a tipului de relaționare activ în această zi. Unii vor considera că șansa este de partea lor și nu mai contează câte traume au acumulat, ce idei preconcepute și-au construit despre oameni, cât de importantă este bucuria prezentului. În adâncul sufletului se tem puțin de acest curaj și mult mai victorios va fi acela care își va învinge, nu doar prejudecățile acestea, ci și frica de prejudecăți.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu crede în instinctele celorlalți. Mesajele pe care aceștia le primesc prin intermediul instinctelor li se adresează doar lor. În consecință, avem nevoie astăzi să ne ascultăm propriile instincte pentru că ele sunt mai înțelepte decât instinctele celorlalți în ceea ce ne privește.

Neîncredere în sine. Disconfortul este cauzat de evaluare greșite a faptelor trecute. Se minimalizează un drept. Cel slab îndrăznește prea mult. Rezultatele vin de la sine. Acolo unde demersul este blocat se cere o reevaluare.

Momentul acesta în care Luna se află într-o relație proastă cu Marte, ca debut în a construi o ecuație astrală destul de complicată, reprezintă o mare încercare pentru noi toți. 21 august devine o zi de neîncredere pentru că ne întâlnim cu impresii false sau pe care suntem tentați să le transformăm în minciună doar pentru că nu le înțelegem corespunzător. Cel slab poate îndrăzni acum mai mult, poate fi tentați să cânte o muzică ciudată, să-l judece pe aproapele său doar pentru că simte realitatea într-un anumit fel și nu se preocupă deloc dacă exprimarea sa este corectă sau nu. În momentul acesta se minimalizează un drept și se face acest lucru tot pe seama celui slab.
Totuși, ipostaza astrală a zilei de 21 august vine să scoată în evidență necesitatea transformării. În momentul de față mult mai importantă este transformarea ideii, a noțiunii, a aspirației, decât răstălmăcirea înțelesului care ar putea să îl aibă o faptă. Practic, momentul de față ne vorbește mai mult despre noțiunile abstracte, decât despre cele concrete.
Se menține în continuare acea componentă dură pe ideea de purificare sau de administrare corectă a unui fond. Pentru că în continuare avem Luna în plin tranzit prin zodia Scorpion, implicându-se astăzi și într-un triunghi minor cu Pluton focar, ideea în sine de administrare poate depăși o limită a bunului simț sau poate, în desfășurarea sa, să nu țină cont de limitele patrimoniului celuilalt. Cu toată îndrăzneala, putem astăzi să ne însușim bunurile celorlalți și să nu ne pese. Despre greșelile acestea vor vorbi alții, ne vom aminti peste luni sau vom considera că nu trebuie să aducem acum în discuție decât prin conceptul de încercare, de ardere a karmei, de purificare.
Este adevărat, un om sănătos la cap nu va judeca niciodată că un rău pe care-l face celuilalt este de fapt un bine pe motiv că, prin suferință, îl ajută să scape de o karma negativă. Această aberație, care este în continuare crezută de practicanți în anumite medii ezoterice, constituie o mare problemă a zilei de 21 august.
Dacă vom reuși să depășim acest impas, dacă nu ne vom judeca prietenii după propriile probleme, dacă nu vom încerca să răstălmăcim o greșeală pe care am făcut-o în încercarea de a o prezenta ca pe un lucru bun pe care ceilalți nu sunt în stare să-l vadă așa, vom fi învingători, curajoși ori ființe care pot depune garanție că în viitorul apropiat, chiar începând cu ziua următoare, vor face tot ce pot pentru ca limitele de rezistență ale celorlalți să nu fie atinse în mod abuziv, ci într-un mod protejat, ca într-o terapie.
Prin urmare, 21 august trage un semn de alarmă față de sinceritate. De fapt, lucrul acesta l-am mai întâlnit de-a lungul acestei săptămâni însă nu în forma aceasta, ci doar ca un avertisment față de minciună. Acum această sinceritate are conotații mult mai profunde și implicațiile faptelor pe care le facem sau nu le facem, pe care le argumentăm sau nu le argumentăm corect, vizează, cu precădere, oamenii care sunt slabi și care în momentul acesta au nevoie să fie protejați, ajutați, vindecați sau înțeleși.
21 august este ziua în care sunt explorate anumite probleme de comportament, anumite griji periculoase, încurajând faptele indecente sau abuzurile la adresa celorlalți. Nu avem o scuză să considerăm că dacă problemele sunt cunoscute de toți soluțiile trebuie abordate în grup, nu avem o scuză nici pentru că avem o viteză de lucru mai mare sau pentru că dispunem de un patrimoniu mai bun. Dacă fapta este rea se întâmplă pentru că în adâncul sufletului intenția, cea care nu se supune predispozițiilor acestei zile, este ea însăși rea.
Cine reușește să rezolve această problemă în condiții optime, persoanele care nu se lasă în voia acestor lucruri pentru că au educație și răspund întotdeauna frumos la orice impuls de transformare ori pur și simplu se comportă elegant pentru că așa au fost obișnuite, pentru că așa reușesc să-și mențină echilibrul și să se simtă bine, vor avea ocazia, în a doua parte a zilei, să transpună toată această luptă exterioară în introspecție. Prin această introspecție vor vedea care sunt elementele slabe împotriva cărora luptă sistematic ori din cauza cărora nu reușesc să devină ființe mai bune, mai puternice sau mai înțelepte așa cum își doresc. Acesta este momentul în care unii pot afla de ce le lipsește ceea ce-și doresc cel mai mult. Vor afla de ce sunt singuri, de ce suferă de anumite afecțiuni, de ce nu au bani, de ce nu reușesc să ajungă în zona de confort sau de ce nu se pot bucura. Lupta aceasta cu propriile slăbiciuni când, pentru rezolvarea acestora, este nevoie de o altă abordare, nu de revoltă, constituie o mare problemă a momentului. Dacă vom reuși în momentul acesta să ne controlăm impulsurile, înseamnă că vom putea să explorăm această schimbare pozitivă specifică zilelor următoare sau poate chiar a anilor care vor veni pentru creștere și dezvoltare personală.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a avea încredere în faptele bune și de a descoperi ce anume avem de făcut pentru a le iubi. Iubind faptele bune, ființa multidimensională se deschide și putem îmbrățișa pe cei din jur în orice moment, chiar și atunci când nu facem o anume faptă. La început îi vom îmbrățișa pe cei dragi, apoi, pentru că faptele bune și ceea ce ne îndeamnă să le facem ajung să ne definească, vom putea să-i îmbrățișăm și pe ceilalți. În felul acesta, omul profan devine inițiat prin iubirea de care nu dorește să se mai despartă.

Greutăți cauzate de întârziere. Piedicile și le pune omul singur. Moda este un capriciu scump. Celebritatea este o mare greutate. Se inventează mituri despre oameni comuni. Puterea este la limită. Declarațiile de dragoste sufocă. Obrazul este pătat de indecență, dar faptele proprii îl ajută pe individ să vadă clar. Provocare. Personaje cu firi opusese se păcălesc unele pe altele că se atrag.

Dacă până acum ne-am pus tot felul de întrebări legate de sinceritate, interacțiune sau raportare la un etalon superior astăzi avem ocazia să vedem de ce dragostea unor oameni, pe care nu-i înțelegem, pe care nu-i acceptăm sau pe care nu-i vrem în preajmă, ne sufocă. Multe lucruri din cele ce vor veni spre noi acum vor fi încărcate de o greutate aparte. Aproape că vom avea tendința să ne întoarcem la tensiunile săptămânilor anterioare, ca și cum ceea ce am gândit sau am experimentat în primele zile ale săptămânii nu contează deloc. Acum dăm semne că nu mai avem nici răbdare, că nu mai avem înțelegere față de cei aflați într-un impas al vieții lor, că nu mai avem motive să-i acceptăm și nici să ne petrecem timpul alături de ei. Problemele pe care le au, obiceiurile pe care ni le tot arată ne sufocă și vrem să ne trăim viața în alt mod. În această tensiune a sufletului, în această durere psihică există un punct de eliberare. Dacă în momentul acesta avem puterea să le promitem că decizia aceasta nu înseamnă și o suferință pe care vrem să nu o provocăm celorlalți atunci orice formă de libertate cerem, orice desprindere de obiceiurile vechi, orice ajustări în cadrul vieții obișnuite sunt acceptate.
Totuși, nu este de neglijat faptul că în această zi încercată Soarele și Saturn se află într-o relație negativă și implică în această schemă și Luna care, în seara acestei zile, cu puțin timp înainte de a definitiva faza de Primul Pătrar, se va află în conjuncție cu Saturn. În felul acesta, se va reactiva și puterea pe care Saturn o are pe finalul zodiei Scorpion și care ar trebui în mod firesc să tempereze pornirile antisociale ori autovătămătoare ce vin din opoziția lui Mercur cu Chiron prin implicarea în acțiuni concrete, adică sublimarea prin muncă, efort, studiu. Experiențele de viață, nu cele pe care le-am acumulat de-a lungul acestui an și nici cele din ultima perioadă, nu pot să ne ofere acum soluții la tensiunile existențiale care cer purificarea sufletului, iertare sau adoptarea unui tratament pentru a ne vindeca pe termen lung. Tensiunile de acum sunt încărcate de înțelepciune și se adresează cu precădere sufletului. Dacă opoziția lui Mercur cu Chiron, cea pe care am amintit-o și în zilele anterioare, face referire acum la o boală a sufletului, adică oamenii nu se pot ierta și își caută unii altora motive de ceartă, de culpă, de acuzații nefondate sau de suferință, atunci momentul acesta poate fi un semnal de alarmă pentru probleme de această factură, dar nu soluții. Soluțiile vor veni mai târziu, poate spre finalul săptămânii următoare.
Există multe unghiuri pozitive ce se împlinesc în această zi însă toate trebuie să se așeze la rând, să se încoloneze și să aștepte comanda unor generali frustrați că nu au servit ceaiul la ora stabilită sau că nu au fost salutați corespunzător la intrarea în unitate. Schema aceasta ne amintește de abuzurile pe care le-am analizat în primele luni ale acestui an și care au vizat cu precădere explorarea secretelor celorlalți pentru a-i compromite, pentru a-i controla sau pentru a-i distruge. Nimeni nu deține însă secretul total și cine va considera că momentul acesta înseamnă cheia tuturor dilemelor, soluția tuturor problemelor se înșală pentru că aceasta va deveni și ea la rândul ei o altă problemă care se va încolona și va aștepta comanda din partea căpitanului frustrat. În această zi, în special în a doua parte, vom vedea că acest căpitan frustrat poate fi întruchipat și de frica de schimbare. Azi vom înțelege ca această săptămână nu va urmări în mod special ideea generală de schimbare și nici nu-i încurajează pe oameni să facă o modificare propriei condiții, oricum ar fi ea. Ne spune însă că acolo unde gândul rău este schimbat acolo el va dăinui prin trăsăturile binelui pe care și le ia sau prin esența la care poate ajunge în chip miraculos.
Prin urmare, 22 august ne aduce o întârziere în problemele pe care, de la sine putere, le consideră ca fiind de maximă urgență. Dacă am sta strâmb și am judeca drept am vedea că problemele acestea nu sunt urgente, că noi vrem să le vedem așa și pentru că ne încăpățânăm să gândim în felul acesta, adică să le transformăm pe acestea din piedici mici într-o veritabilă împietrire. Le dăm din puterea personală, le facem și mai importante decât sunt și ele își întăresc structura și devin obstacole majore. De aici înțelegem că puterea momentului este la limită și că acolo unde iubirea nu a fost încercată pentru a deveni mai puternică ea va fi sufocată de reguli, de scheme absurde sau de personaje ciudate care, după cum s-au comportat în ultima vreme, doresc sa arate tuturor că și-au făcut o vocație din a-i păcăli pe ceilalți.
Toate aceste elemente au o componentă ciudată în spatele acestei zile și ea vine din neputința de a depăși un obstacol fără să știm de ce. Dar noi, pentru că studiem astrologia, știm că în ecuația astrală a acestei zile este inclusă explicația. Prin faptul că ne încăpățânăm ca lucrurile să fie așezate în ordinea pe care o vrem acum, fără să ne intereseze dacă suntem realiști sau nu, dăm putere acestor obstacole și noi înșine le facem mai mari decât sunt.
22 august poate deveni și o zi de vindecare dacă problemele momentului sunt sufletești, dacă am suferit de singurătate, de marginalizare, dacă în primele zile ale acestei săptămâni ne-au fost adresate cuvinte greșite, dacă sentimentul de neapartenență a ajuns mai departe decât trebuie. Vindecarea momentului poate fi și ea atinsă de iluzie însă dacă lucrurile frumoase care ne sunt spuse astăzi, dacă experiențe minunate la care avem acces acum ne-au mai vizitat și altădată toată această iluzie a sentimentelor ciudate se va risipi ca prin minune. Imediat ce Luna va trece în Săgetător, lucrurile bune se vor atrage între ele pentru că își vor descoperi un ideal comun. De fapt, aceasta este esența zilei de 22 august: oamenii devin mai puternici prin idealurile bune care-i unesc.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu considera că problemele sunt ciclice. Ceea ce vine astăzi spre noi are doar aparența unor probleme pe care le recunoaștem pentru că, în esență, ele sunt construite altfel, din alte elemente sau cu alte proporții. Iertarea este elementul care ne deschide inima și ne apropie de punctul de echilibru. Astăzi nu vom confunda confortul cu echilibrul. Dacă ne vom simți bine va fi un rezultat minunat pe care vom putea să-l evocăm și în zilele următoare.

Divergențe de opinie într-un cerc restrâns. Viața este încărcată pentru cel care nu cunoaște. Jumătățile de măsură sunt privite cu mai mult interes. Soluțiile pe termen lung sunt forțate. Răceala indică faptul că progresul individual are nevoie de validarea grupului de apartenență. Severitatea devine acum greutate. Progresul unui grup mic este neglijat. Se apelează prea ușor la reguli. Sentimentele frumoase sunt trecute în planul secund.

Finalul acestei săptămâni aduce o schimbare de vibrație astrală pe care mulți și-o doresc. În afară celor care cunosc cam cum este să deții un element de foc puternic în temă, a celor care, nu neapărat s-au născut într-un semn de foc, dar care-l au pe acesta dominant în temă, ceilalți se cam sperie de tranzitul Soarelui prin Leu pentru că aduce supradimensionarea măsurilor sau presiuni într-o zonă a personalității care nu a fost șlefuită suficient sau care nu este evoluată. Momentul acesta de trecere a Soarelui în zodia Fecioară poate însemna și secvența în care ne diminuăm o anumită răceală și din acest proces să avem impresia că am evoluat. Momentul acesta este însă dominat de prezența Lunii în zodia Săgetător și implicit împlinirea unui careu cu Jupiter, planeta care guvernează zodia Săgetător, ceea ce arată că există o presiune teribilă pe împlinirea rapidă a unor demersuri, iar răceala, adică desprinderea bruscă de ele, s-ar putea să fie văzută ca una dintre cele mai bune soluții.
Totuși, ultima zi a acestei săptămâni nu devine celebră în cadrul lunii august doar pentru că Soarele trece în Fecioară, ci și pentru că asteroizii Chiron și Junon se află în opoziție. Pentru că asteroidul Chiron este în mers retrograd, apar astfel probleme noi, unele nespecifice, cele care sunt dominate de un refuz ciudat, acela care nu-i permite individului să vadă soluția, nici dacă aceasta este așezată la picioarele sale. Din fericire, există în momentul de față o relație bună a Lunii cu Axa Dragonului și această dorință de dreptate poate fi aplicată în cazul propriei persoane. Pentru că Luna nu mediază tendința Nodurilor, orice element care iese din sfera privată, orice formă de răceală care are nevoie de aprobare, de recunoaștere a celorlalți, orice sentiment frumos care este trecute în planul secund doar pentru a descoperi altele și mai frumoase, deci orice formă de lăcomie disimulată, complică relațiile și mai mult și accentuează o tensiune pe care oamenii nu vor reuși să și-o rezolve prea curând.
Schema aceasta, deși face referire la cuplurile care nu sunt consolidate încă, tocmai pentru că individul în sine are o anumită relație cu sine, vorbește despre probleme existențiale, despre absența unei mângâieri sufletești, despre refuzul de a iubi pentru a vindeca și tendința de a căuta iubirea doar pentru a explora o plăcere. De aici apar și marile complicații ale zilei de 23 august, cele care nu le vor permite persoanelor, ce s-au simțit în ultimele patru săptămâni stresate peste o limită, să constate că trecerea Soarelui în Fecioară le revigorează.
Prin urmare, finalul săptămânii ne aduce în fața unei scheme pe care să o vedem din nou răsturnat. Dar nu trebuie să fim speriați în fața acestei noi încercări doar pentru că ne-am așteptat ca momentul acesta să fie o soluție, doar pentru că am considerat că aceasta să fie finalul drumului. De fiecare dată când ne aflăm pe un drum existențial, când căutăm în esență, când îndrăznim mai mult cu gândul știm că trebuie să fim flexibili în ceea ce acesta ne spune pentru că orice formă de transformare devine astfel de bun augur, iar rezultatele întotdeauna trainice. Finalul săptămânii devine astfel un element de referință pentru cei care doresc să-și fixeze sentimentul într-o zonă corectă. Se pune astfel stopul pe această tendință de a iubi elementele nespecifice pentru că în momentul de față conștientizăm, și asta cu mare durere, că ceea ce nu a fost rezolvat până acum trebuie lăsat deoparte, trebuie ignorat sau alungat.
Astfel, prin trecerea Soarelui în Fecioară oamenii au senzația că se află în fața unui binemeritat moment de liniște și trec mai ușor peste situațiile în care progresul pe care l-au făcut până acum nu este apreciat de cei din jur sau nu este văzut. Dacă, deși înțeleg lucrul acesta, vor ca aceste sentimente frumoase care sunt trecute în planul secund să fie și mai frumoase însă doar pentru ei, deci dau dovadă de o anumită lăcomie, trebuie să se aștepte ca după-amiaza zilei de 23 august să fie dominată de o tristețe inexplicabilă și cu cât vor încerca să o combată mai mult, cu cât își vor permite și mai multe libertăți, cu cât vor încerca în disperare să glumească mai mult, să se destindă, să râdă, să se distreze, cu atât mai adânc va fi acest gol al tristeții. Cauzele problemelor de acum nu se rezolvă prin fugă de realitate, ci prin curajul de a transforma în realitate gândul care ne încurajează să nu fugim de probleme, ci să le topim în bunătate, muncă, disciplină, studiu, pentru a avea acces la o dragoste stabilă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne teme să iubim lucrurile mici. Esențele tari se țin în sticluțe mici.

18 thoughts on “17 – 23 august 2015

 1. Ani spune:

  Buna seara!Pentru ca inca odata mi se confirma cata dreptate aveti despre astrologii de la noi,dupa ce am ramas stupefiata citind un articol ce se numeste: „A fi astrolog…..in Romania”,articol ce te lasa inmarmurit cand te gandesti ca e postat de un astrolog cu patalamale si diplome,va dau sugestia sa vedeti pana unde se poate ajunge.Seara buna!

 2. Ani spune:

  Nu stiu daca e voie sa postez numele persoanei,sper sa se gaseasca aricolul dupa titlu.

 3. Nu știu de acest articol, dar nu ar fi nicio problemă să spui cine e. Nu mai sunt la curent cu maculatura. Dar atât timp cât este pe net, nu este niciun secret. Totuși, știind care este trendul, eu îți recomand să fii selectivă. Si în pușcărie sunt ierarhii. Cel mai bun din pușcărie este cel mai bun… în pușcărie. Acolo se laudă între ei și umbră în găști. Este lesne de ce: vulturii nu zboară în cârduri!

 4. Ani spune:

  Astrolog Artemis Manuela Malanca.Asa se prezinta dumneaei.Insa despre deontologia profesionala nu cred ca a auzit…Vai de cei slabi ce intra in ghearele ei!Cat despre selectivitate,multumesc lui Dumnezeu ca ,din 2007 am de unde sa primesc o lumina,si nu doar astrologica ptr ca nu ajunge doar atat.Insa,din pacate,nu toti au rabdare,poate nici claritatea si credinta sa discearna….Imi amintesc cat de virulent si viclean mod de a va ataca au prestat unii in ultimii ani.Cu toate ca nici in fata nu iesiti,nici tarife nu solicitati,nici sa invatam nu avem de la cine,unii suntem chiar frustrati din acest motiv.Ptr ca vrei sa inveti de la un om demn si nu ai de unde sa-l iei.Si daca e vreunul,nu e apreciat ci improscat cu noroi.Dar asociatia astrologilor da diplome unora cu sorcova si pe astia nu-i mai ataca nimeni.Si pentru cei slabi,acestia sunt un real pericol.O indrumare eronata,sau dementa cum e in cazul de care povestesc poate destabiliza viata unui om.Sa fiti in lumina!

  1. Draga mea Ani,
   Vreau să-ți mulțumesc din suflet pentru recomandarea ta. În general, sunt o persoană veselă, adică râd ușor, iar de multe ori îmi caut motive de veselie. Așa e bine, confortabil, nu doar sănătos. Totuși, abia în această seară mi-am dat seama ce serios am fost zilele asta. Acesta este motivul pentru care doresc să-ți mulțumesc: am recuperat în seara asta tot ceea ce mi-a lipsit în ultimele zile. Am râs cu lacrimi.
   Nu se poate să o iei în serios pe „tanti” aceasta pentru care astrologia nu e „simplă de învățat” și care este chinuită „și la toaletă” de clienți. O fi răspuns când era în locul acela și a văzut că erau clienți? Ce doamnă/domnișoară distinsă! :)))))
   Eu am ținut-o minte după pălărie.
   Da, au existat anumite derapaje din partea unora. S-au oprit de când au aflat că am absolvit și Facultatea de Psihologie în ultimii ani, deci nu mai au pe ce bază să-mi intenteze procese, așa cum se poate citi și din unele comentarii pe care mi le-au lăsat aici, pe blog. Nebuni sunt, mulți, unii încă-s vii, dar se pare că nu-i poate face nimeni oameni.
   Am multe dezamăgiri legate de mediul astrologic din România. Această A.M. Malanca nu este printre ele. Ar fi culmea! Ea nu a regresat cu nimic pentru că, după atitudinea pe care și-o dezvoltă pe blog, mai jos de atât chiar nu se poate. Alții au luat-o pe cărări ciudate sau, poate, nu știm noi, dar unii chiar aici au vrut să ajungă – în mușuroaie.

 5. Ani spune:

  Buna dimineața!Domnule Coser,eu nu inteleg cum a primit diplome si cum e tolerata aceasta madama.Este evident ca :”nu are toata tigla pe casa”.In fine,mare e gradina lui Dumnezeu.

  1. Diplomele nu se dau pe valoare!

 6. daniela spune:

  In marea mea ignoranta nu am auzit de aceasta doamna astrolog, iertat sa imi fie lucrul acesta!Dar am devenit curioasa dupa ce am citit ce ai scris Ani si am citit articolul. Deplorabil! Indiferent de diplome si de numarul lor, tot ce a scris este deplorabil. Gheorghita face o munca titanica aici pe blog pentru noi absolut dezinteresat, dornic sa ajute din toata inima , se vede asta de fiecare data in raspunsurile lui atunci cand considera necesar sa raspunda, dar nu a pretins niciodata nimic, desi zilnic primim informatii care, folosite corect, ne transforma si ne ajuta sa intelegem mai bine viata si intamplarile ei.Si nu pretinde nimic!Dar transmite toata dragostea lui pentru oameni in fiecare cuvant pe care il scrie, bucuros ca daruieste doar. Cinste lui!
  Eu, sincera sa fiu, pentru astfel de oameni am respect, adevarati profesionisti care stiu sa isi respecte
  atat munca cat si semenii. Ceilalti, gen aceasta doamna… astrolog!, nu exista !
  Cu aceasta ocazie, iti multumesc din inima pentru tot ceea ce faci pentru noi, Gheorghita!

  1. Cu mult drag!
   Cel care primește nu este la fel de important ca acela care oferă. Toți suntem egali în acest lanț cosmic.

 7. Ani spune:

  Nu se poate vorbi despre ignoranta cand e vorba de astfel de persoane.Cum spune domnul Coser,diplomele din păcate nu se dau pe merite.Asa ca,ne trezim cu genul asta de parodii cu astrologi săruri de pe fix.
  Nici nu aduceam vorba despre asemenea personaj,pentru ca nu merita atentia.Am făcut asta din doua motive:in primul rând de ceva ani,pe principiul „pisica unde nu ajunge miorlăie”,multi îl tot denigrau pe domnul Coser,binenteles rosi de sentimente onorabile,gen invidie si răutate.Cel de al doilea motiv a fost sa impartasesc aceast gen de filozofie despre viata,al acestei doamne,ptr ca banuiam ca niciunul dintre noi nu putea sa intuiasca pana unde se poate ajunge…Si pana la urma,nu ai cum sa nu lesini de ras.

  1. …spre deosebire de alții, ea nu se dă prietena nimănui. Acesta este singurul lucru bun pe care l-am găsit acolo. Mult mai periculoși sunt „înțelepții de carton” care folosesc jumătate din dicționar pentru a-ți arăta că ești prost și, ca să devii deștept, „vino la cursuri să mai înveți și tu ceva bun”, cursuri care înseamnă a le întreține lor un standard de viață de-a dreptul nesimțit pentru că este susținut doar de atitudini de genul acesta, adică pe șantaj emoțional, informație foarte superficială, deci pe o mare minciună. Aceasta este hoție, nu ofertă diversificată!
   Dar aceștia nu sunt singurii. La fel de periculoși sunt și cei care nu țin cursuri pentru că au un orgoliu mult mai fin. Acum, că au „crescut copăcel”, le știu pe toate. Blazarea, prezentată ca obsesie a corectitudinii așa cum o gândesc ei, arată că, în continuare, respiră un aer viciat. Acești „șefi de echipă” care nu au făcut în viața lor un drum, sunt atât de deștepți doar pentru că alții așează pietrele în locul lor. Intre cele două categorii există o diferență, însă doar de viziune. Fapta este aceeași.

 8. S.Sandu spune:

  Va referiti la o persoana anume? ce parere aveti de ovidiu Argesanu?

 9. elena spune:

  Bună Gheorghiță ,
  Sper că am voie să îti spun pe nume ( la urma urmei , am „îmbătrânit” odată cu pagina ta)
  De ceva vreme ” prind posturi straine „😄😄😄. Sună ciudat rău , că nici eu nu pot crede dimineata că eu visez asa ceva !!
  – un soare care se răcește si coboară aproape de pământ.
  – păsări care se ” sinucid ” zdrobindu-se de pământ
  – profesorul meu de chimie din facultate (m- a chinuit cei drept , de 3 x am picat examenul la el ) , dar este mort de aproape 20 ani
  – oameni pe care îi uitasem ,îsi dau intalnire în visele mele.
  Toti vor să îmi spună ceva !!
  Sunt planetele de vină sau vârstă ???😁
  Dacă povestesc la cineva mă trimite să îmi iau retetă !!😃😃😃
  Vise ciudate am mai avut…dar acum sunt filme apocaliptice 😂😂😂

  1. Elena,

   sunt semne ale schimbării tale. Nu contează cum vin aceste semne și nici că vin, ci esențial este că ai îndeplinit condiția pentru a schimba ceva. Îți recomand filmul „The Holy Mountain” (1973). Acolo sunt prezentate mai multe tipuri de purificări și experiențe. Filmul este ciudat și pentru a-l înțelege ai nevoie fie să ți-l traducă cineva (să traducă înțelesul imaginilor), fie să observi actiunea prin ochii personajelor și nivelul pe care ți-l prezintă acestea. Acolo totul este simbolic.

 10. sarit spune:

  20 august -miercuri spre joi , multe persoane au avut insomnii ,iar cu 2 zile inainte aceiasi poveste. Explicatia care ar fi?

  1. Insomniile nu sunt fenomene de masă, ci expresii ale unor particularități ce pot fi citite doar de pe temele celor care trec prin asa ceva. Totuși, nu orice lipsa a somnului este insomnie, adică o tulburare a mecanismului somn-veghe. Unii nu pot dormi că au prea multă energie, prea multă cofeină de procesat, griji pe care nu vor să le amâne ori nu dorm că se pedepsesc. Asta nu înseamnă că au insomnii. Insomnia presupune repetare și, mai ales, rezistență la un factor de reglare. Dacă doar se așează în pat să doarmă și nu dorm, nu înseamnă că au insomnii…

 11. sarit spune:

  elena- si eu am avut sapt trecuta un vis -pe toata planeta erau explozii, pe timp de noapte si multe alte pers au avut vise apocaliptice. Se produce schimbari profunde in spatiul terestru, cosmic, transformari ale planetei, ale oamenilor. Astea ar fi explicatiile. Trebuie sa te gandesti ca ai unele capacitati,nu sa te gandesti la dr. Sunt grupuri in care ai putea discuta si intelege mai mult.

  pe facebook- Delia Muresan sau grupul Ingerasi de Iasi

 12. S.Sandu spune:

  revin cu intrebarea: Ovidiu argesanu? cineva mi-a spus ca nu iubiti mesajul maestrului argesanu. e adevarat?
  multumesc

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.