10 – 16 august 2015

10 – 16 august 2015 este săptămâna roadelor culese cu mâinile altora și a binelui care devine rigid prin neînțelegere. Acest interval ne aduce un eveniment foarte important prin intermediul căruia putem înțelege mult mai bine vibrațiile teribile ale anului 2015. Este vorba despre intrarea lui Jupiter în zodia Fecioară, eveniment ce se va consuma în ziua de marți, 11 august. Apoi, celelalte unghiuri vor să lanseze mesaje cunoscute, fie legate de răzbunare, de zăpăceală sau de exacerbarea unui impuls care, la vedere, va părea a fi în rezonanță cu rezultatele pe care le căutăm de multă vreme. De această dată, în săptămâna în curs, roadele acestea sunt culese cu mâinile altora. Cei care sunt obișnuiți să lucreze cu informații abstracte, persoanele harnice, oamenii care știu să aprecieze munca lor, dar și pe cea a altora, vor crede că directiva aceasta este un nonsens. În primul rând, dacă sunt oameni muncitori atunci se așteaptă să-și culeagă singuri rezultatele muncii lor, singuri să ajungă la rezultatele pe care le urmăresc, deci nu au de ce alții să le culeagă pentru ei. Dacă nu muncesc, atunci nu se poate pune problema unor roade, chiar dacă vor exista în jur persoane care se oferă să le culeagă pentru ei. Totuși, această săptămână reușește să îmbine într-un chip armonios toate aceste ciudățenii, să unească aceste contrarii într-o schemă minunată. Pe de o parte, ne vom afla în fața tentației de a-i judeca pe ceilalți după propriile etaloane fără să ne intereseze care este impactul pe care această judecată o are asupra lor, apoi vom dori să facem lucruri ieșite din comun, ciudate, unele neobișnuite care, pe lângă forță benefică, bune intenții, compasiune vor avea și o picătură de răutate. Toate acestea vor pendula în jurul a două valori: cea a ciudățeniilor, vizibilă în special în ziua de 13 august, apoi cea a noutăților, vizibilă în special în ziua de 14 august, pe Luna nouă. Dar nu este exclusă nici posibilitatea ca, pe baza unor înțelegeri mai vechi, beneficiul acestei săptămâni doar să pară a veni prin mâinile altora, în realitate fiind un fel de extensie a propriilor mâini, asociați, oameni aflați pe aceeași rezonantă care nutresc aceleași aspirații și care acum în lumina mult prea palidă a atenției sau înțelegerii să pară separați de beneficiar.
Nu ar trebui să fim surprinși că trecerea lui Jupiter în zodia Fecioară de acum nu va avea o importanță atât de mare. Deocamdată doar luăm contact cu această schimbare vizibilă mai ales la nivelul regulilor. Pentru că această trecerea lui Jupiter în Fecioară se consumă în separația sextilului Saturn-Lună neagră, schema aceasta revendicativă, pe care Jupiter o va promova în următoarele 12 luni, este impură. Așa va fi până când Luna neagră va intra în zodia Balanță și va elibera această zodie pe care Jupiter o tranzitează, ajutând în clarificarea unor probleme de factură administrativă și abia din 25 august să reușim să înțelegem la ce schimbări luăm parte.
Mai multe ipostaze astrale ne vorbesc acum despre schimbare. De aceea nu este cazul să punem pe seama trecerii lui Jupiter în Fecioară tot ceea ce vine pe această linie. Pe de o parte, vom avea în ziua de marți această schimbare a trecerii lui Jupiter în Fecioară, apoi în ziua de joi, 13 august, o ieșire din ritmul acestei săptămâni care, iarăși, ni se va părea o schimbare, apoi Luna nouă de vineri ce reprezintă, prin calitatea sa, un nou început, o nouă direcție sau posibilitatea de a ieși din acest tempo negativ și a împlini ceva bun. Finalul săptămânii, când am crezut că toate s-au consumat și că nimic nu ne va mai surprinde, vine cu mesajul unei noi orânduiri. Toate lucrurile acestea sunt în rezonanță cu ceea ce știm că reprezintă poziția lui Jupiter în Fecioară, deci, după 25 august, când zodia Fecioară va fi eliberată de Luna neagră, acestea vor putea fi mult mai clare, iar idealurile de care sunt legate, mult mai ușor de împlinit. Deocamdată, le constatăm, ne enervăm sau ne bucurăm foarte mult ori scriem într-o agendă cam ce ar trebui să facem aproape de sfârșitul lunii august.
Desigur, nu înseamnă că cele șapte zile ale acestei săptămâni nu sunt importante și prin ceea ce împlinesc acum. Valorile momentului ne transformă din aproape în aproape în ființe puternice încât să putem împlinii după 25 august o altă etapă a ceea ce debutează acum.
Un alt beneficiu al acestei săptămâni care se află într-o strânsă legătură cu ideile prezentate mai sus vine din faptul că, în special în a doua sa parte, un număr semnificativ de planete se grupează pe un sector de zodiac de aproximativ 60 grade, ceea ce înseamnă o mare putere de concentrare, o voință teribilă ce trebuie folosită acum pentru a iniția ceva, pentru a da naștere unui nou proiect sau pentru a alege un nou traseu.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a nu uita că adevăratul luptător este cel care are în timpul luptei mintea liniștită. Dacă trecem prin această săptămână cu liniște în minte și în suflet suntem cu adevărat ființe care merită în schemele viitorului un rol mult mai bun.

Tentația de a ridica o interdicție. Visul este mai important decât realitatea. Nimeni nu este perfect. O relație incendiară atrage atenția. Experiența de viață este mai importantă decât impulsul. Un element rudimentar își cere drepturile. Tensiunile sunt menținute pe nesiguranță. Se rănește pentru a lăsa impresia de putere. Dimensiunea personală este pusă în dificultate. Judecăți pripite. Regretele par experiențe de viață.

Faptul că în această zi Saturn și Luna neagră își vor definitiva sextilul pe care îl formează de mult timp nu face momentul de față prea diferit de ceea ce am traversat până acum. Ar putea ca anumite evenimente să ni se pară mult mai intense, lacrimile să pară mai abundente, iar nefericirea mult mai adâncă, însă conținutul lor, adică realitatea acestora, este la fel cu cea din săptămânile anterioare.
În plus față de ceea ce am avut de traversat până acum, momentul de față, conjunctura de față, ne arată că nimeni nu este perfect. Faptul că vedem foarte clar lucrul acesta ar putea sau nu să vină de la sextilul Saturn – Lună neagră. Dacă vine din acest unghi, atunci componenta acestei probleme este una veche care face referire la putere, la abuzuri sau la o nedreptate ce trebuie să se salveze pe sine cu promovarea unui element inferior. Dacă nu vine din acest unghi, atunci problema, deși va fi la fel de intensă, se va situa pe frecvența careului dintre Lună și Luna neagră, adică vizează informații înțelese greșit ce doar în aparență au un istoric. Înțelegerea greșită este cea care ne spune că problema este veche, în timp ce ea, în realitate, este specifică doar acestui moment. Imediat ce ea se clarifică, pentru că avem toate prerogativele necesare ca acest lucru să se întâmple (la puțin timp după acest sextil dintre Lună și Luna neagră se va consuma sextilul dintre Lună și Jupiter, semn de analiză corectă și de echilibru), toate aceste probleme se clarifică și tensiunile dispar.
Este puțin probabil ca lucrurile acestea să se întâmple de la sine pentru că debutul acestei săptămâni ne bruschează cu roadele pe care le merităm și ne avertizează că, începând de mâine, adică de marți, 11 august, orice neînțelegere va bloca o faptă bună, o judecată, o intervenție și va transforma demersurile sociale sau evolutive în instrumente rigide. Totuși, cele două direcții nu sunt pe picior de egalitate, adică nu au aceeași intensitate pe traseul la care se referă, pentru că sextilul lui Saturn cu Luna neagră este din capul locului un unghi agresiv, complicat, nu prin evenimente la vedere (cum este careul Luna-Lilith), ci pe ascuns, deoarece deconspiră că, în timp, a existat o înțelegere secretă pentru ca lucrurile să fie orientate în modul acesta, atât de agresiv sau de dur, deci binele de acum nu este expresia unei promovări pe merite, ci rezultatul unor intrigi. Genul acesta de succes va tulbura acum apele. Dar noi, pentru că studiem astrologia, știm că puterea acestor elemente negative vine din faptul că le este neglijat caracterul rudimentar. Ceea ce este învechit nu poate fi adus în prezent decât cu prețul acesta al suferinței. Apoi, de partea cealaltă, nu are rost nici supărarea ce survine în fața succesului celor fățarnici care au mers, ca în celebrul citat al lui Balzac: “Parvenitul se târăște de-a bușilea în fața celor ce-i pot fi de folos și este obraznic cu cei de care nu mai are nevoie.”.
O altă componentă care va fi foarte vizibilă în această zi și care, în mare parte, va amplifica această notă dură, vine din faptul că Jupiter se află acum pe ultimul grad al zodiei Leu. În felul acesta, se accentuează drama lucrurilor neîmplinite, complexele de inferioritate și acestea se pot transforma foarte ușor în expresie a forței, în instrumente ce nu vor mai fi folosite pentru a lumina o încăpere, pentru a dispersa întunericul, ci pentru a arde bucuriile celorlalți sau propriile bucurii. Lucrurile acestea rele, pentru că sunt răspândite în jur de Marele benefic, Jupiter, pot fi și dovada faptului că nimeni nu se poate ascunde de justiția divină. Fie că sunt lucruri bune pe care nu le înțelegem, fie că sunt lucruri rele pe care nu le folosim și pe care cu greu le acceptăm în jurul nostru, schemele acestea marcate de judecăți pripite sau de regrete, toate aceste elemente care ne rănesc și ne lasă impresia de putere, ne maturizează brusc.
Pentru că seara acestei zile va aduce împlinirea careului dintre Lună și Axa Dragonului face ca aceste repere să primească o mai mare valoare decât merită. Unii vor avea impresia că răul acesta trebuie să dureze pentru că este realitatea însăși, alții vor crede că durabilitatea acestui element negativ vine din faptul că nu au fost în stare până acum să-și construiască din aproape în aproape norocul pe care și-l doresc. Toate aceste elemente, indiferent de schema prin care activează, au menirea de a ne arăta că oamenii sunt cu adevărat ființe puternice, indiferent de direcția de deplasare a vieților lor. Puterea se manifestă oricum și caracterul creator îi va face pe unii să revină asupra unor proiecte mai vechi, asupra unor idei pe care nu le-au putut duce mai departe tocmai pentru că au fost fascinați de putere și nu de conținutul ei. Acum jocurile acestea ne întorc spre calitatea vieții.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne așază la picioare roadele pe care le-am căutat în ultimele luni. S-ar putea ca realitatea pe care o avem în fața noastră acum să nu ne convină ori, văzând aceste elemente, să ajungem brusc la concluzia că nu asta am cerut. Toate acestea au fost însă cerute cu insistentă și nu este vorba de nicio greșeală la mijloc. Nu ne referim aici la raporturile dintre oameni, la puterile pe care aceștia aleg să le folosească, nu ne referim la conținutul acțiunilor lor, ci mai curând la un mare salt pe care trebuie să-l facem acum datorita acestora. Cel care este înțelept va reuși să descoase foarte repede firele acestor episoade, pornind de la ideea că nimeni nu este perfect, nici chiar el însuși dacă a cerut lucruri atât de penibile cum sunt cele pe care le primesc acum ca răspunsuri, ca beneficii, ca daruri.
Este puțin probabil ca acest echilibru să fie ușor de obținut. Sunt multe semnale care acorda prea multă putere acestor traume, acestor regrete nerezolvate, pentru ca înțelesul în ansamblu al acestor episoade să fie accesibil. Cu alte cuvinte, 10 august este ziua în care nu vedem pădurea din cauza copacilor, orice atingere a frunzelor este transformată în rană pe corp, iar rezultatul ni se va părea de lungă durată sau o dovadă clară a faptului că cineva ne pedepsește. Pentru că este vorba de Saturn se poate aduce în discuție și problema timpului sau problema neîndeplinirii unor etape. Regretele pot face acum trimitere și la timpul care nu mai poate fi recuperat, bunurile la care nu vom mai ajunge niciodată sau la despărțirile categorice care nu lasă loc împăcării.
Totul va părea ca făcând parte dintr-o justiție divină, dintr-o pedeapsă și indiferent de calitatea acestei forme de recompense va exista o nemulțumire față de conținut, față de momentul când sunt primite, față de mesager sau față de faptul că ne va știi toată lumea că ne-am dorit așa ceva.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne dedica această zi iertării. Cel care va putea acum să ierte ceea ce i se întâmplă sau să-i ierte pe ceilalți pentru rolul pe care-l au în această formă de pedeapsă va fi un om înțelept.

O luăm de la capăt. Apel la forțe administrative. Regulile sunt mult mai importante. Închistare. Nevoie de a demonstra o faptă prin bunătate. Este înlocuită inspirația cu efortul. Nevoie de afirmare prin mijlocirea tradiționale. Renunțare la aventură. Critică. Apel la măsură. Obsesia controlului. Invitație la muncă. Tulburări în decizii. Teama de a nu fi lovit. Inteligența trebuie împărtășită. Accidentul este evitat prin bunătate.

Mulți se așteaptă ca, începând cu momentul acesta, când Jupiter va trece din zodia Leu în zodia Fecioară, să se producă o modificare în sectorul social ori să se treacă de la putere la slăbiciune pentru a avantaja elementul care a fost nedreptățit până acum, deci să se facă dreptate în favoarea celor slabi, neputincioși sau săraci. Jupiter în Fecioară nu se ocupă de lucrul acesta, dar vom vedea și rezultate de această factură însă doar ca o consecință firească a îndeplinirii unor obiective stabilite din timp ori abordate printr-o metodă foarte clară.
Ceea ce vom constata cu toții începând cu 11 august timp de un an de zile va fi o modificare a regulilor, o trecere de la o libertate proastă la o închistare bună, de la o expansiune abuzivă, dureroasă, la o diminuare a acestei expresii personale pentru a face loc adevăratelor calități. Deci nu Jupiter din Fecioară conferă această formă de recompensă, nu el o facilitează, ci noi o vedem așa pentru că forța cea expansivă, explozia care a durat un an de zile, acum se termină. Oamenii vor renunța la aventură și se vor gândi mai mult la căldura căminului, la ceea ce le lipsește ori la munca pe care trebuie să o depună pentru a fi fericiți.
Deocamdată, nu se poate vorbi de fericire în această săptămână pentru că nu vom fi încă familiarizați cu această nouă poziție a lui Jupiter în zodia Fecioară și, în plus, când Luna se va afla în Leu, adică peste două zile, și când oamenii își vor aminti, ca o retrospectivă, de puterile de altădată, Mercur se va afla într-o opoziție dură cu Neptun pe axa Fecioară-Pești și acela va fi momentul când vom vedea că lucrurile s-au schimbat iremediabil. Acum doar credem că ambițiile mai vechi pot fi duse mai departe prin metode noi, încă mai avem obsesia controlului și încă mai sperăm că am putea obține rezultate cu muncă puțină. Cei care, de felul lor, sunt persoane harnice nu vor simți această trecere prin pierderi sau prin modificări impuse asupra cadrului în care acționează. Își vor menține ritmul de lucru, vor fi în continuare preocupați de ceea ce au de făcut însă vor observa că mulți din jur sunt zăpăciți, bulversați, vorbesc prea mult despre ceea ce uită să ducă la bun sfârșit, mint din ce în ce mai mult sau se plâng că au o viață grea. Doar un om muncitor va putea sesiza că bocetul acesta este doar o exagerare. Ceilalți, care-și vor dramatiza cu mare intensitate propria condiție, vor avea ocazia, începând cu 11 august, să facă noi compromisuri. Deocamdată compromisurile sunt făcute de teamă, dar, începând cu ziua de joi, 13 august, vom vedea că acestea se pot transforma în evenimente de culisă sau în instrumente de tortură la adresa celor care le pot îndeplini dorințele, dar, din diverse motive, nu vor. Cu alte cuvinte, modificarea regulilor în cazul acestor persoane înseamnă a pune în pământ o sămânță a răutății. Asta se întâmplă pentru că trecerea lui Jupiter în zodia Fecioară se consumă sub razele mult prea arzătoare ale sextilului dintre Saturn și Luna neagră, cel care a atins momentul de maximum în ziua anterioară. Dacă luăm în calcul și faptul că Luna din domiciliu i este opune lui Pluton atunci starea aceasta devine cu adevărat critică.
Pe termen lung, Jupiter în Fecioară aduce reglementări noi și transferul puterii de pe o zonă a abuzului, pe o zonă a respectului. Este adevărat, ar fi prea devreme să vorbim în această săptămână despre lucrul acesta. Vom vedea că, până la sfârșitul anului, deja Jupiter își va intra în drepturi și va produce evenimente cu adevărat spectaculoase. Deocamdată această dorință de dreptate este ascunsă de greșeli pe care le transferăm săptămânilor următoare din săptămânile anterioare și această confuzie va fi foarte activă până când Luna neagră își va încheia tranzitul prin zodia Fecioară. Până atunci binele și răul sunt amestecate și, la vedere, vor fi văzute doar faptele greșite ale ultimei perioade, pentru că oamenii mult mai ușor își văd unii altora greșelile decât calitățile. Deci, până pe 25 august când Luna neagră va trece în Balanță, mulți vor avea impresia că fac dreptate în timp ce ei se ocupă în continuare doar de binele propriu. După această dată ar putea ca abuzurile făcute pentru a întreține o plăcere, o distracție, o cheltuială prea mare să fie sancționată dur. Momentul acesta va veni însă doar cu obsesia controlului, dar nu ne va oferi instrumentele necesare pentru a-l obține. Este adevărat, observația, pentru cine o ia în serios, va fi foarte importantă pentru ca evenimentele ciudate de acum și până pe 25 august să nu răstoarne ordinea lucrurilor. Cei care au fost zăpăciți în ultimele săptămâni vor fi și până pe 25 august. După aceea, lucrurile se vor limpezi și pentru ei.
Prin urmare, 11 august este o zi importantă pentru că aduce trecerea lui Jupiter în zodia Fecioară însă atrage și un avertisment important că, de acum și până pe 25 august, adică în următoarele două săptămâni, faptele vor fi marcate de o zăpăceală teribilă încât vom fi tentați, mai mult decât am fost în ultimul an, să amestecăm binele cu răul, crezând că facem dreptate pentru toți, dar de fapt ne ocupăm doar de propria dreptate.
Există multe indicii în această perioadă care ne spun că alegerile merg într-o direcție greșită. Cel mai bine ar fi să luăm în considerare semnalele din jur și să așteptăm. Cel care poate aștepta, cel care dă dovadă de răbdare, de atenție, de respect față de succesiunea reală a evenimentelor, arată că poate îndeplini o poziție importantă în grupul de apartenență și din postura secundă, nu doar din cea de lider. Practic, trecerea lui Jupiter în Fecioară acordă mai multă importanță celor care se află în spatele celor cu imagine puternică sau cu statut impunător decât liderilor. Dintr-un anumit punct de vedere, acest lucru nu este de bun augur pentru cei care în ultimul an s-au umflat în pene și au crezut că dacă sunt lideri acum vor rămâne așa toată viața. Din Fecioară, Jupiter le aduce dificultăți de comunicare sau insecuritate. Începând cu 25 august, când Luna neagră va intra pe casa justiției, se vor afla anumite adevăruri, unele strict legate de modul cum au fost obținută puterea și, acestor lideri ciudați, li se va clătina puțin scaunul. Dacă lucrează bine în echipă, dacă cei din postura secundă, care primesc acum din partea magnetismului astral forțe suplimentare, au fost incluși într-un plan de transfer de putere, dacă până acum au colaborat bine în echipă și nu s-au erijat pe sine în persoane atotcunoscătoare, vor supraviețui acestui episod. Dacă nu, vom asista la schimbări spectaculoase de poziție socială care vor debuta cu ceea ce se va declanșa începând cu 11 august.
Momentul acesta devine, astfel, unul de impas referitor la anumite informații ce sunt transferate din sectorul individual în zona publică. Apar mesaje confuze despre patrimoniu, despre bani sau despre control. Pentru că vorbim de o accentuare a zodiei Fecioară vorbim cu precădere de o valorizare a sectorului administrativ, de o criză a cultelor, de un șantaj emoțional ce nu ar avea ce să caute între instituții. Cu această poziție a lui Jupiter în Fecioară, care va dura aproximativ un an de zile, se declanșează premisele apariției unor noi structuri administrative, militare care își vor atinge ținta finală în perioada tranzitului lui Jupiter prin Scorpion, adică în următorii doi sau trei ani.
Referindu-se strict la vibrația acestei zile persistă până și pentru omul comun sentimentul de apăsare, vina pe care și-o atribuie individul că a pierdut timp și nu a respectat recomandări importante venite din partea celor dragi sau din partea celor care au mai trecut prin situații de genul acesta.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne permite gândul care ne spune că putem obține mai mult. Deocamdată nu știm ce înseamnă acest “mai mult”, din ce zonă vine și dacă ne va fi util. Știm doar ceea ce ne-am dorit în ultimele 12 luni. Acum dorințele acestea nu mai găsesc un teren fertil, deci a ne controla gândul acesta către “mai mult” înseamnă cel mai mare bine pe care ni-l putem face acum.

Puterea devine un element de grup. Siguranța de sine este încercată. Minciună. Indecență. Raportul de forțe se schimbă. Se face un pas înapoi din grijă pentru ziua de mâine. Disconfort prin folosirea unor termeni neadecvați. Cel care ascunde teama vrea să fie crezut că este superior. Jonglerii.

Acuma, când Luna se va afla într-o relație proastă cu Uranus, dar bună cu Saturn, schemele noastre de gândire trec printr-o transformare interesantă. Ne revoltăm împotriva a ceea ce am considerat în săptămânile anterioare că reprezintă expresia libertății sau independenței și acceptăm acum o condiționare pe care, în plus, nici măcar nu o mai înțelegem așa cum ar trebui. Se face un pas înapoi și mulți vor considera că dacă procedează în felul acesta arată că sunt înțelepți ori se pregătesc pentru evenimente complicate.
Dar pentru că nu toți urmăresc să dea vieții lor un sens aparte, cei care au activat până acum în afara profunzimii lor sufletești sau fără noimă, vor încerca în 12 august să ascundă ceva. Vor face acest lucru răstălmăcind un adevăr, arătându-se plictisiți față de ceea ce ar însemna sarcinile profesionale, îndeplinirea unei promisiuni sau o altă formă de muncă și vor minți, iar de la minciuna până la fi indecență nu va fi decât un pas și de aceea acum raportul de forțe se clatină. În cazul unora, el se poate schimba prin ciudățenii, extravaganțe ori furt, dar asta cu precădere în a doua parte a zilei de 12 august, când Luna se va afla într-o relație bună cu Luna neagră. Apare, astfel, un disconfort cauzat de lucrurile care dintr-o dată nu ne mai sunt clare. Din capul locului deducem că 12 august este o zi care ne va bulversa cu situațiile pe care nu le putem rezolva și care, dimineață, ni se vor părea foarte importante sau, mai târziu, cu lucruri care strălucesc foarte tare, dar nu au durabilitate, adică cele care ne vor tenta cu jongleriile pe care oamenii le folosesc atunci când doresc să-și ascundă o teamă (de sentimente, de responsabilitate, de sinceritate).
12 august ne solicită, astfel, gândirea și ne îndeamnă să vedem altfel evenimentele ultimelor două săptămâni. Pentru că ne trezim cu poezia învățată, s-ar putea să nu ne convină ceea ce constatăm acum pentru că din relația proastă a Lunii cu Uranus retrograd se desprinde îndemnul de a pretinde vieții mai mult. Văzându-se în situația în care nici de această dată dorințele nu sunt împlinite, oamenii se vor simți dezamăgiți. Puterea personală le va scădea sau vor deveni vulnerabili la minciunile nevinovate pe care cei din jur le spun. Din nefericire. relațiile bune pe care Luna le construiește cu Saturn și Luna neagră nu ne vor putea optimiza felul de a fi, nu ne vor ajuta să ne depășim teama că multe din semnele pe care le-am citit în primele zile ale săptămânii curente sau în ultimele zile ale săptămânii anterioare arată că o anumită condiție a vieții nu va putea fi schimbată niciodată.
Iată cât de simplu se pot răsturna lucrurile dacă le plasăm într-un context greșit, dacă le raportăm la concluzii incomplete sau dacă nu le respectăm conținutul pe care l-am cunoscut în săptămânile anterioare. Dacă în săptămâna anterioară am elogiat puterile dovedite în timp și, fie că am vrut fie că nu am vrut, le-am conștientizat pe acestea, răscolind prin trecutul personal ca printr-o comoară, este imposibil ca în momentul de față să nu analizăm evenimentele doar pe baza acestor concluzii. Faptul că nu suntem pe drumul cel bun va veni din disconfortul pe care îl resimțim atunci când folosim acești termeni. Dacă sunt neadecvați vor genera probleme, dacă sunt potriviți situațiilor se vor dovedi a fi mai puțin periculoși, mult mai clari pentru cei din jur și mai plăcuți pentru sine. Dar așa cum am văzut și în ziua anterioară, cine se ocupă de muncă nu are timp de filozofie. Munca, efortul, preocupările reprezintă în 12 august cea mai mare protecție în fața acestor procese mentale sofisticate.
Prin urmare, 12 august este o zi de mare presiune. Multe lucruri care vin spre noi acum au nevoie în primul rând să se încheie, să fie transformate în altceva, să fie rezolvate brusc, pe moment, pentru a nu mai face pui în zilele următoare. Nu avem nevoie să ducem mai departe concluziile acestui moment pentru că minciuna are putere doar acum, iar dacă ea sare gardul atunci suntem vinovați că am ajutat-o să facă acest lucru.
Unii s-ar putea să fie surprinși că, deși se trezesc cu poezia învățată, deși au un anumit tonus și cred că dacă schema pe care o au în minte de dimineață îi vor umple de satisfacții dacă o împlinesc, vor constata că, în a doua parte a zilei, lucrurile se inflamează și vor fi tentați de alte evenimente pe care nu au putut să le anticipeze și care le pot da tot programul peste cap. Nu le-au putut anticipa, nu pentru că au fost ascunse, ci pentru că atenția lor a fost orientată către lucruri mai puțin importante. Reproducând această schemă la o scară mai mare, vor constata că intervalul acesta mai mare ce a dus la elaborarea unor concluzii de viață, ce ne-au arătat cum sunt oamenii și care sunt demersurile profitabile în care să ne implicăm, au și ele sincopele lor. Din această comparație se nasc anumite concluzii care nu sunt utile decât acestei zile. Cine va dori ca aceste jonglerii să fie duse și în zilele următoare este avertizat că va fi părtaș la o minciună mai mare decât cea jucăușă pe care o constată acum.
Desigur, cei care reușesc să se descurce foarte bine prin noianul de gânduri atitudini sau tentații în această zi nu înseamnă că sunt și înțelepți. Este mult să credem că un înțelept poate face doar atâta lucru. Pentru a fi așa cum se crede și a nu transforma această părere bună despre sine într-o minciună explorată în zilele următoare, va fi nevoie de muncă. Cine muncește azi nu are timp nici de filozofii, nici de dantelării verbale, nici de construcții semantice sofisticate, ci doar de fapte. Un om care muncește va reduce toată această aglomerație la fapte.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne gândi astăzi că puterea ar putea să însemne altceva decât am fost învățați. A o lăsa astăzi să ne învețe, deși nu am cerut o lecție de genul acesta, înseamnă a ne deschide orizontul gândirii către alte expresii ale puterii pe care nu le cunoșteam. Abia acestea sunt demne de a fi explorate în zilele următoare pentru că prin intermediul acestora reușim să culegem roadele valoroase. Fără acestea vom aștepta ca roadele să vină spre noi. Este posibil ca în cazul unora acest lucru să se întâmple, dar știm deja din celebrul proverb românesc faptul că para cea mălăiață nu cade decât în gura lui nătăfleață.

Se spun lucruri regretabile. Siguranța de sine este încercată. Acolo unde nu există minte, picioarele se opresc. Sentimentul de apartenență devine o forță regretabilă. Oprire. Independența este plătită scump. Pentru a fi cultivată creativitatea, se lasă în urmă o parte a ființei. Experiențele de viață par noi. Acolo unde nu există un sentiment nobil există teamă. Stabilitatea în sentimente este o condiție a succesului.

Începând cu acest moment lucrurile par să se complice și abia acum înțelegem de ce aceste roade minunate par culese cu mâinile altora, de ce par că nu au fost cerute în mod implicit, adică de ce vom crede că primim din jur ceea ce vor alții să ne ofere, nu ceea ce am solicitat în mod direct. În egală măsură, începând cu 13 august se va împlini și a doua parte a devizei generale aplicată acestei săptămâni, adică binele ce devine rigid și asta doar pentru că nu reușim să depășim o carență de înțelegere, o informație falsă sau nu avem puterea să trecem peste o minciună. Este adevărat că ne vom simți bine în postura de justițiari mai ales că acum, când Jupiter se află în Fecioară, nu ne judecă nimeni dacă înțelegem corect problema pe care dorim să o mediem. În 13 august, Mercur se va afla într-o relație proastă cu Uranus și tocmai pentru că ne erijăm în justițiari fără drept vom fi tentați să spunem lucruri regretabile. Se poate vorbi aici despre un anumit narcisism, adică indivizii au visat dintotdeauna să se vadă în această postură și acum nu se mai gândesc dacă este greșit sau nu. Le face mare plăcere că au această importanță în ochii celorlalți.
Apoi, pentru că astăzi se împlinește și un trigon între Soare și Uranus, se poate vorbi de o explozie temperamentală pusă pe seama dorinței de afirmare. Uranus este retrograd, deci această dorință de afirmare nu prea este ea nouă, dar nici nu se bazează pe un talent, ci este mai curând expresia unei mari ambiții. Cei care până acum au fost înțelepți ori și-au ocupat timpul muncind se vor opri acum din această activitate și se vor gândi la ce le este util. Ceilalți, care nu au muncit, se vor opri din nemuncă, vor privi în jur și se vor hotărî pe moment pe ce să pună mâna, ce să acumuleze mai repede pentru că vin vremuri grele. Nu știu concret care sunt aceste vremuri grele, dar intuitiv simt cumva că începând de mâine vor intra într-o nouă etapă. Luna nouă care se împlinește în 14 august arată începutul unui nou ciclu care va dura patru săptămâni.
Dar nu este totul! Marte și Axa Dragonului se vor află acum într-o dispunere pozitivă din care unii ar putea să înțeleagă că se află în fața unei împliniri majore. Se poate vorbi aici despre dorințe împlinite, dar și de finalizarea unor demersuri care, pentru persoana în cauză, nu au statut de dorință împlinită, ci de merite, de roade pe care și le-au cules cu mâinile lor, nu cu mâinile altora, dar din ograda celuilalt, de peste gard, lucruri ce pot fi văzute ca niște dorințe împlinite. Iată cât de ușor se poate răstălmăci o informație, cât de simplu se pot construi evenimente care să pară confuze și cât de permisiv este contextul astral de acum la o posibilă minciună care nu a fost lăsată în ziua anterioară, ci a fost adusă cu forța în prezent.
În viața curentă nu vom privi aceste aspecte în mod fragmentat, pe capitole, așa cum au fost prezentate aici, ci într-un complex, iar acest complex le vorbește oamenilor despre succes însă nu-i ajută să vadă dacă succesul lor înseamnă eșecul celorlalți, dacă bucuriile lor se construiesc pe suferințele celorlalți sau dacă nemunca lor și munca altora nu înseamnă de fapt accentuarea unei probleme de comunicare sau a unei discrepanțe între cele două nivele. Rămâne ca fiecare, după conștiința sa, să aprecieze dacă a sosit momentul să își facă mustrări de conștiință pentru situațiile în care ar fi putut munci, dar nu au făcut-o și i-a păcălit pe alții să muncească în locul lor. Cei care au fost serioși până acum vor vedeam în jurul lor cat de schimonosit este chipul celor care fug de muncă, de responsabilitate, cat de penibilă este viața celor care sunt dispuși să facă orice numai să muncească nu. Dacă relația proastă a lui Mercur cu Neptun le vorbește oamenilor despre conflicte și despre fapte regretabile celelalte două unghiuri, trigonul Soare-Uranus și relația bună a lui Marte cu Axa Dragonului, poartă amprenta unor împliniri speciale. Un om care nu are o pregătire specială, care nu a fost preocupat până acum să lucreze cu aceste noțiuni sau cu altele la fel de abstracte nu va putea să le împreuneze pe cele două. Nu vor putea înțelege cum de succesul și împlinirea ar putea să stea pe același nivel cu lucrurile rele, cu jignirile sau cu faptele de proastă factură. Va putea, așadar, să facă lucrul acesta dacă va avea o cheie. Cheia pentru înțelegerea ecuației astrale a zilei de 13 august este munca. Doar un om care a muncit poate înțelege că nu este momentul potrivit să-și unească eforturile celorlalți sau să-și revendice rezultatele celorlalți. Doar un om care muncește va fi sincer cu talentele pe care le are, va știi că doar prin muncă va evolua adică va putea să privească toată această construcție astrală ca pe un mare răspuns, ca pe un mare ajutor pentru că nu va dori să facă nimeni în locul său ceea ce prin voință proprie și-a ales și știe că trebuie să facă.
Prin urmare, 13 august, în contextul acestei săptămâni sau în contextul anului în curs, dorește să ne construiască o impresie reală asupra vieții și, pe baza acestor impresii, să cultivăm deprinderi sănătoase. În momentul de față munca este cel mai important element prin care putem înțelege ceea ce se întâmplă cu noi sau ceea ce se întâmplă cu ceilalți. Prin intermediul ei putem să vedem clar ce experiențe de viață sunt noi și care dintre rezultatele acestora au durabilitate în timp.
Nu trebuie însă să trăim cu impresia că momentul acesta ne înnobilează de la sine și dacă muncim atunci vom fi așezați pe un piedestal, dacă nu muncim vom fi lăsați în nemunca pe care am iubit-o atât de mult. Nu se va întâmpla lucrul acesta pentru că ziua de 13 august se plasează într-o săptămână care le complică viața oamenilor prin faptul că le arată doar roadele culese cu mâinile altora. Cel care muncește va dori să obțină rezultatele pe baza muncii sale nu va accepta altceva. Cel care nu muncește nu merită să ajungă la roade. De aici și complicația situației de față care face legătura între două lucruri ce par incompatibile. Abia în spațiul acestei zile vom vedea că ele rămân incompatibile, însă, în plus, au și puterea de a construi relații complexe marcate de calități și defecte, de impulsuri negative și de aspirații pozitive pe care nu vom reuși să le exprimăm pe placul celorlalți.
Mulți vor avea în această zi atât de multe întrebări și atât de puține răspunsuri încât vor fi tentați să pună la îndoială și propria libertate, propria putere sau achizițiile de acum. Asta nu arată că sunt lucizi, ci că nu dispun de maturitatea afectivă necesară pentru a lucra cu situații de genul acesta. Nu ar trebui să se simtă jigniți dacă, având o zi încărcată, tulburată sau nefericită, constată că de fapt asta înseamnă, că sunt imaturi din punct de vedere afectiv. Maturitatea afectivă se obține prin încercări de această factură, încercări emoționale, prin cultivarea iubirii, dar și prin parcurgerea unor episoade marcate de dezamăgire, tristețe, gelozie, apatie sau trădare. Combinația aceasta de bine și rău care nu oprește zâmbetul și nici iubirea se transformă în experiență de viață și ea poate fi privită acum ca o dovadă de maturitate.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne aminti că omul este măsura tuturor lucrurilor, după cum ne învăța Protagoras. Propria măsură se regăsește în tot ceea ce am creat. Atunci când în ceea ce am creat găsim mai mult măsurile celorlalți înseamnă că roadele pe care acestea le produc vor merge la ei. Realizările cele mai importante vin acolo unde există o îmbinare armonioasă între ceea ce este personal și ceea ce primim de la alții în așa fel încât să nu lezeze, să nu afecteze și nici să nu micșoreze propria măsură.

Se ridică vibrația. Se pierde un drept prin acceptarea unei frici. Este nevoie de mai mult curaj. Durerea este împărtășită doar celor puternici. Forțele anarhice își dau mâna. Se pierde din vedere un detaliul al evoluției. Se distruge o barcă și nimeni nu o poate repara. O indecență pune pe jar comunitatea.

În a doua parte a acestei zile se va împlini Luna nouă, adică o conjuncție între Soare și Lună, prin care se va ridica vibrația la un alt nivel, cel al creativității și al expresivității, reușind, astfel, să se pună mult mai bine în valoare curajul personal cu scopul de a depăși cu mai mare ușurință anumite încercări. Deși se încadrează într-o săptămână destul de agitată, Luna nouă din 14 august ne pune în evidență o calitate și din această cauză va face o notă discordantă cu directivele generale. În 14 august va fi mai puțin important dacă vom ajunge la anumite beneficii sau dacă binele din jurul nostru devine rigid printr-o neînțelegere, cât de important va fi ceea ce facem pentru propria evoluție.
Evenimentele sociale se vor consuma acum într-o altă succesiune, iar unele chiar se vor opri. Stagnarea unor evenimente sociale, despre care în ziua anterioară am crezut că vor exploda, este o mare ciudățenie, iar lucrul acesta se întâmplă pentru că primim o invitație interesantă la a repara. De o parte și de alta a fazei de Lună nouă, Luna are de împlinit un trigon cu Uranus, înainte de Luna nouă, și o conjuncție cu Venus, la câteva ore după ce Luna nouă s-a consumat. Asta arată că tandemul principal al acestei zile prin care emoțiile vor fi puse la încercare se va realiza între Lună și două planete retrograde, între schema afectivă pe care o deținem în momentul acesta și care este marcată de nevoia de a primi ceva, de a reuși și nevoia de independență, expresivitate, curaj, distrugere. Dacă privim vibrația acestei săptămâni în ansamblul ei vom vedea că, practic, cele două direcții fac referire la o singură problemă, cea dată de seriozitatea cu care îi privim pe oameni, cu care ne implicăm în relații cu aceștia pentru vindecarea lor, pentru depășirea unor probleme ce le aparțin, pentru a le face viața mult mai frumoasă sau pentru a-i liniști. Acolo unde lucrurile acestea se întâmplă deja avem de-a face cu o forță benefică ce vine din partea lui Uranus. Acolo unde lucrurile nu se întâmplă vrem să facem parte din categoria celor care primesc o susținere de genul acesta deci ne orientăm atenția către Venus. Indiferent în ce parte suntem, ne aflăm tot în această balanță existențială, fie ca dăruim, fie că primim, având în centrul atenției această problemă a necesității.
De-a lungul acestei săptămâni până acum ne-a fost mai ușor pentru că am avut de îndeplinit un singur rol și nu a trebuit să-l valorificăm pe acesta într-o anumită relație sau într-un contrast cu ceva situat în domeniul opus. Din această cauză nota discordantă pe care prima zi lunară o face la adresa direcției generale aplicată acestei săptămâni lasă impresia că forțele anarhice luptă împotriva binelui general, caută să submineze autoritatea unui individ și principalul rezultat al acestor fapte este involuția. Iar pentru ca lucrurile să poată fi îndeplinite mult mai ușor se poate anticipa că 14 august este și o zi a indecențelor care vor pune pe jar întreaga comunitate sau grupul de apartenență.
Prin urmare, 14 august este o zi în care forța se continuă într-o direcție pe care nu ne-am dorit-o. De aici apar și discrepanțe între episoadele momentului și ceea ce se întâmplă în celelalte zile ale săptămânii legate sub deviza ce face referire la roadele culese cu mâinile altora sau la contactul cu un bine care devine rigid prin neînțelegere. 14 august va dori să ridice vibrația însă cere îndeplinirea unei condiții: definirea propriei necesități. Fără să ne definim această necesitate vom avea impresia că facem parte dintr-un mecanism periculos care nu ajută viața, care nu încurajează gândurile puternice, ci doar pe cele slabe, care transformă totul într-un conflict, chiar și atunci când nu este cazul.
Pentru că face o notă discordantă cu ceea ce se va întâmpla în celelalte zile ale săptămânii, zile dominate de un caracter practic vizibil, 14 august este și o zi de visare. Visăm la o libertate pe care nu putem să o punem în aplicare sau credem că printr-un gest categoric o speranță poate fi îndeplinită. Dacă baza nu este prea solidă atunci faptele de acum, în special cele marcate de excentricitate, distrug barca în care suntem și asta ne va face să credem că am devenit liberi. În cazul în care libertatea este reală, este de la sine înțeles că ea nu va dura mult.
Pentru că este vorba de Luna nouă este foarte important să nu cădem pradă gândurilor triste, convingerilor eronate cu atât mai mult în momentul acesta în care, pentru că există o construcție specială pe cerul momentului, am putea considera că forțele anarhice își îndeplinesc un obiectiv sau pur și simplu devin mai puternice. Oricât de reale ar părea semnele care ne duc în această zonă, să le refuzăm deoarece, pentru unii, 14 august chiar trebuie să rămână în conștiința individuală sau cea colectivă ca o zi de curaj.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a accepta să îndeplinim unul din cele două roluri: a conduce pe un drum bun pe cineva sau de a primi îndrumare corectă pe un traseu. Jocul acesta al dăruirii și al primirii, atunci când vine vorba de evoluție spirituală, de traseu, de puritatea sufletului sau de moralitate, creează prietenii adânci care durează foarte mult.

Se reinventează dragostea. Înclinația artistică. Se visează la noroc. Șansa este judecată după puterea de introspecție. Apel la subconștient. Este nevoie de o descifrare. Pentru cel puternic accesul la infern înseamnă cunoaștere. Blocaj al voinței generat de aprecierea greșită a unui principiu estetic. Frumosul neapreciat încurcă.

Momentul acesta în care Luna va trece în zodia Fecioară ne va atrage atenția asupra unei categorii sociale pe care s-ar putea, în anumite situații, să o fi desconsiderat de-a lungul acestei săptămâni. În această zi nu ne sunt pe plac oamenii care nu își fac deloc griji pentru condiția lor morală, pentru verticalitatea lor sau pentru stadiul în care se află. Orice om ar trebui să facă în așa fel încât măcar propria viață să se schimbe în bine, să devină un om mai bun, să-și corecteze anumite impulsuri și evoluția sa biologică să meargă în tandem cu evoluția afectivă, mentală și spirituală.
În 15 august Soarele se va afla într-o conjuncție cu Venus și vom fi tentați să apreciem frumosul, dragostea, armonia după propriile etaloane. Faptul că îi acuzăm pe ceilalți de inflexibilitate arată, în primul rând, că suntem blocați pe neputința de a vedea la ei lucruri bune. De acest lucru se face vinovată cu precădere conjuncția Soarelui cu Venus retrograd și această regulă nu se aplică în general, ci doar în cazul de față.
Pentru că înainte de a trece în zodia Fecioară, Luna se va afla într-o relație negativă cu Saturn, ne trezim de dimineață cu poezia învățată și credem că anumite impresii negative sunt perfect justificate. În această zi informația nu va conta atât de mult, cel puțin în prima parte a zilei, mult mai importantă fiind atitudinea. Dacă inversăm ordinea lucrurilor și credem că informația este mai valoroasă, vom neglija aspectul afectiv și vom intra în spațiul celei de a doua jumătăți a zilei cu convingerea eronată că judecata proprie este bună, puternică, cuprinzătoare și trebuie acceptată de toată lumea.
Vom vedea că dacă vom fi interesați de introspecție, dacă apreciem frumosul prin libertatea sa de expresie, nu prin ceea ce a reprezentat la un moment dat, printr-o simplă ipostază, atunci avem șansa să ajungem mult mai departe, să facem apel la un alt izvor de informații sau de sentimente, să apelăm la subconștient, să reușim, prin ceea ce deținem în momentul acesta, să descifrăm un secret. Asta arată că bucuria momentului s-ar putea să fie într-un contrast teribil cu încercările și tulburările din ultima perioadă. Acest lucru nu va conta și nici nu va face ziua de 15 august să dispară din demersurile practice ale perioadei. Blocajul de voință se va limita doar acolo unde nu înțelegem bucuriile celorlalți, frumosul pe care-l arată sau ideile pe care le promovează. Din această cauză, propria versiune a frumosului s-ar putea să nu trezească nici un interes, nici chiar pentru că Mercur se află acum într-o relație bună cu Pluton. Pluton îndeplinește acum rolul de planetă mediatoare însă problemele pe care le gestionează el sunt de amploare, vizează societatea, grupurile de interese, schemele majore pe care națiunile sau forțele istoriei le generează și se adresează mai puțin interesului de moment. Faptul că acest unghi se împlinește nu este de trecut cu vederea și relația aceasta poate fi tradusă ca o acceptare pe care o simțim, nu o primim în mod direct, din partea unui for superior. Simțim că suntem în rezonanță cu cei pe care-i admirăm, ca avem elemente în comun și considerăm că dacă până la un punct evoluțiile seamănă, atunci și finalitatea va fi aceeași. Dacă alegem să împărtășim celorlalți aceste impresii s-ar putea să fim surprinși că nu suntem înțeleși și că ni e va râde în față. De aici și bucuria obscură care tinde să cuprindă în mare parte schema astrală a zilei de 15 august.
Prin urmare, 15 august, în contextul acestei săptămâni, dar și al anului în curs, ne vorbește despre iubire. S-ar putea ca termenii pe care-i folosește să nu fie cei cunoscuți și ideea în sine de schimb afectiv, de relație pe un anumit nivel sau cu anumite implicații s-ar putea să fie acum complet diferită față de ceea ce am cunoscut în săptămânile anterioare. Frumosul poate fi acum judecat, criticat s-au desființat la un nivel social, în timp ce fiecare se va ocupa de lucrurile acestea în mod individual. Cine mizează pe un ajutor din partea celorlalți pentru a împărtăși, gusta din rafinament sau din profunzime va fi dezamăgit. Atât Venus cât și Pluton, partenerii care ridică unghiuri cu Soarele și Mercur, se află acum în mers retrograd și își urmăresc cu atenție propriul interes. Conjuncția Soarelui cu Venus nu poate fi deci expresia unui spirit estetic unanim acceptată, ci prin aceste vibrații vor fi promovate anumite excentricități care, dacă au la bază elemente corecte, se vor pune în valoare și vor dura în timp. Relația bună dintre Mercur și Pluton ne va vorbi astăzi despre o părere personala pe care un individ o are despre munca sa. Se va vedea astăzi pe un piedestal alături de cei pe care îi admira, simțindu-se mai puțin criticat de oamenii din această categorie și, ca o consecință, își poate vedea viitorul luminos conform exemplului pe care și l-au luat. Lucrurile acestea însă sunt valoroase doar în această schemă individuală și cine va dori să împărtășească celorlalți din aceste impresii va vedea că ele sunt văzute altfel, poate chiar într-un mod stânjenitor, deci nu vor fi împărtășite.
De asemenea, 15 august este și o zi de mare putere în care, pe lângă această atracție către valori în care credem, pentru a le duce mai departe sau pentru a le exprima pe un nou nivel, vom avea parte și de acces la un nou izvor de putere. Ne vom simți revigorați nu doar pentru că ne înnobilează, ci pentru că intrăm în contact cu acesta într-o izolare absolută. De această dată nu ne mai punem întrebări despre calitatea acestuia, despre utilitatea lui, ci considerăm că dacă ne simțim bine atunci sigur ne este util.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu fi prea duri cu cei din jur. A critica acum ceea ce nu înțelegem sau nu apreciem lasă o rană mult prea adâncă în sufletul sensibil al celor care își iau inima în dinți și vorbesc despre asta. Dacă întâlnim astăzi un om care vorbește despre frumos, important este să vedem că are sufletul plin și dacă vom reuși să vedem lucrul acesta vom simți că primim un mare respect.

Surprindere. Pentru depășirea unei limite se cere flexibilitate în limbaj. Teamă de consecințe. Nevoile celorlalți ne inspiră. Frumusețea este privită ca un etalon la care nu se poate ajunge. O nouă orânduire. Un element auster afectează gândirea.

Schema astrală aferentă zilei de 16 august ne va surprinde. În primul rând Luna se va afla acum într-o opoziție cu Neptun, dar va avea alături și planeta Mercur și asteroidul Junon. Apoi, va trimite raze pozitive către Pluton și, până seara târziu, va împlini și două conjuncții, una cu Mercur și alta cu Junon. La prima vedere pare că Luna se integrează într-o schemă cunoscută deja, însă cu cât vom avansa în evenimentele acestei zile cu atât mai mult ne vom da seama că totul se bazează acum pe consecințe, iar partea negativă abia aici intervine. Dacă suntem în săptămâna în care roadele sunt culese cu mâinile altora adică ni se cere să lucrăm în echipă într-un alt mod, ne sperie consecințele faptelor proprii, cele care au fost săvârșite fără a fi împărtășite celorlalți, poate chiar pe ascuns sau împotriva unui sistem de valori, că nu degeaba lucrurile acestea se consumă când Mercur are o opoziție cu Neptun. Cu alte cuvinte, nu dorim să ne știe toată lumea unde am greșit, față de cine și care au fost șansele pe care le-am ratat de la începutul anului și până acum. Din fericire, lucrurile acestea nu sunt foarte ample pe această direcție a sancțiunii individului, cât mai ales în a anunța zorii unei noi ere. Apare o nouă orânduire și ea se va baza pe tot ceea ce implică termenul de austeritate. Ne referim aici atât la austeritatea materială, cât și la cea afectivă sau mentală. Ideea în sine de post, de abstinență ne tentează astăzi, cu atât mai mult cu cât de-a lungul acestei săptămâni am fost implicați în demersuri care au cerut la un moment dat o schimbare.
Schema acestei zile este practic foarte simplă și noua orânduire doar este anunțată acum, doar se pun bazele acesteia, urmând ca până la finalul anului să se află mai multe despre ea. Totuși, acolo unde întâmpinăm dificultăți în schimbul care se realizează, trebuie să știm că depășirea acestei limite, îndepărtarea acestui obstacol se face doar prin limbaj. Asta înseamnă că avem tăria necesară, poate chiar maturitatea pe care ne-o cere situația prezentă, pentru a înțelege ceea ce trăim.
Prin urmare, finalul săptămânii ne introduce într-o nouă schemă, aceea în care sperăm să avem și noi un noroc. Nu este atât de important acum că urmărim să ne integram într-o nouă structură cât faptul că această nouă structură poate anunța prin ceea ce reprezintă acum și prin schimbările pe care le va produce asupra societății o nouă orânduire. În continuare suntem atrași de ceea ce este frumos însă vom căuta să simplificăm aceste noțiuni după puterea pe care o avem și după necesitate. Acum conștientizăm mult mai bine decât în zilele anterioare că binele pe care suntem dispuși să-l facem nu poate face mulți oameni fericiți. De vină nu sunt ceilalți, ci noi înșine prin rigiditatea pe care o dovedim sau prin neputința de a înțelege anumite lucruri. Frumusețea celorlalți, valorile estetice pe care le promovează sunt greu sau imposibil de atins pentru cei de pe margine.
Un alt element care este foarte important în spațiul acestei zile ne spune că puterea se negociază. Acesta nu este un moment în care să ajungem la acest rezultat. Vedem acum că pe cer multe corpuri cerești se grupează într-un segment ce nu depășește 60 de grade și înțelegem că impulsurile personale, forța de care dispunem acum la nivel individual este cu mult superioară celei pe care am probat-o în alte perioade ale anului. Ne simțim acum încurajați de ceea ce deținem, de rezultatele pe care le avem, de ceea ce constatăm în preajmă și credem că lucrurile acestea vor dura mult timp. Forța aceasta, puterea sa de concentrare trebuie să dea naștere la idealuri noi. Astfel, până când lucrurile se vor așeza, în special până pe 25 august când Luna neagră va intra în Balanță și când ne va fi mult mai clar că momentul acesta este unic, experimentăm. Dacă nu vom fi în stare să creăm ceva important acum, mai târziu va fi mult mai greu. Acesta este scopul pentru care lucrurile sunt acum atât de concentrate sau de puternice.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne preocupa astăzi de limpezimea gândirii. O gândire limpede este cea care face casă bună cu înțelegerea. De asemenea, printr-o gândire limpede obținem răspunsuri. Avem nevoie ca, la finalul acestei săptămâni interesante, să avem în rucsac și răspunsuri.

18 thoughts on “10 – 16 august 2015

 1. claudia spune:

  Bestiala, melodia aferenta saptamanii! Habar nu aveam de ea….!

 2. ana spune:

  Buna ziua, va felicit pentru acest site de astrologie.Ma bucur ca existati si va doresc succes in tot ceea ce v-ati propus.Sunt un scorpion care l-a avut in vizita pe profesorul Saturn :).Jupiter se intoarce la locul initial pe harta natala in fecioara casa 5.Din anul 2013 inima mea de scorpion justitiar a avut de suferit si imi permit sa va intreb daca intoarcerea „Marelui Benefic” pe harta mea natala va compensa acesti ani 2013-2014 si luna iulie 2015 cu bucuria „sacrificiului constructiv”Va multumesc

  1. La revenirea lui Jupiter peste poziția natala nu ești justițiar, ci pacient. Conflictul apare când îi spui medicului sau terapeutului ce să-ți facă. E greu să învățăm și această lecție, mai ales când Jupiter, în timpul tranzitului său, nu ne dă semne că „sorocul” acesta înseamnă liniște, vindecare. Dacă Jupiter se întoarce la poziția sa, onorează-l. Fă din vizita sa cel mai important eveniment. Probleme poți avea câte vrei din partea altora. El vine cu alte intenții.

   1. ana spune:

    Va multumesc foarte mult pentru raspunsurile dvs :).Cu Jupiter in Fecioara pe harta mea natala sunt Toma Necredinciosul care despica firul in patru si penru fiecare fir imi trebuie un argument intr-o baza de date si o statistica a evenimentelor :)Consider un motiv de a sarbatori faptul ca v-am intalnit pe „calea aerului”Cuvantul lamuritor din partea unui astrolog complet care imbina matematica ,literatura si astrologia intr-o partitura a astrelor face mai mult decat un argument .Confirm ce ati spus.Si acum 12 ani ,cand Jupiter a revenit la locul initial pe harta mea natala, am fost pacient si lucrurile s-au desfasurat cum nu se putea mai bine.Acum cu Jupiter in LEU si Saturn in Scorpion trebuie sa va spun ca am avut impresia ca s-a jucat sah cu un mat ce numai din aceasta configuratie astrala se putea intampla.Va doresc numai bine in continuare !

 3. mihaela spune:

  buna ziua ,
  simt ca am intrat intr-un trend descendent ,adica din punct de vedere profesional nu-mi mai gasesc locul si ma gandeam daca ma puteti sfatui ce as putea face.
  daca va ajuta data nasterii este 14,05,1972 ora 7,15 bucuresti

  1. ana spune:

   Buna ziua,in zodiacul chinezesc sunt nascut in zodia boului .Ma puteti sfatui ce as putea face in anul caprei?

   1. Să nu te cerți cu nimeni și să nu ajungi, pe conflictele deschise pe care le ai acum, să crezi că doar de acest gen de dispute vei avea parte. Cel născut în anul boului pot trăi toată viața cu impresia că greutățile sale sunt altfel decât ale altora. Conflictele deschise îl epuizează și le evită. Când nu are ce face și nu le poate evita, prea le ia de bune.

 4. daniela spune:

  Cand Jupiter a fost ultima oara in Fecioara, din cate imi amintesc nu s-a intamplat nimic deosebit in viata mea, ba dimpotriva, sa sper ca acum lucrurile ar putea fi altfel? Eu asa simt, ca ceva se va schimba in bine…sau poate este doar dorinta mea, cine stie…pt ca am multe de schimbat in viata mea, curaj nu prea am! Cu drag, Daniela.

  1. Jupiter este mult mai discret decât Saturn (cel cu care stabilește semnele de generație) în revenirile sale. El pansează o rană pe care cel care ți-a făcut-o va urmări tot timpul să ți-o deschidă. Mă rever la momentul de conjuncție a lui Jupiter în tranzit cu cel natal.

 5. Mihaela spune:

  „Nu credeam să-nvăț a muri vreodată…”, ODĂ, interprtetată de Adrian Pintea .Superb momentul!Liniște sufletească!Mulțumesc!

 6. ana spune:

  IUDA Iscarioteanul „Steaua diminetii”,dupa Isaia ,”Dusmanul”cel care l-a tradat pe Iisus in Gradina Maslinilor pentru 30 de arginti,a bulversat prin acest act ordinea Pamantului si a CERULUI.Motivele tradarii lui IUDA sunt posesia si avaritia acestuia.In „Evanghelia dupa Matei”,Iuda cuprins de remuscari ,se spanzura inainte de a incerca sa inapoieze marelui preot cei 30 de arginti.Faptul ca IUDA era responsabil de punga cu bani pentru grup poate indica interesul sau pentru bani.Satan a ajutat prin IUDA la trimiterea lui IISUS la cruce si,pe cruce,pacatul si moartea au fost infrante ,si acum,mantuirea data de Dumnezeu este disponibila fara plata pentru toti cei care Il primesc pe Iisus ca Mantuitor.

  1. Într-o lume a banilor, trădarea cea mai mare a lui Iuda este legată de bani. De asta simbolul creștinătății nu este, cum ar trebui să fie, schimbarea la față a lui Iisus, botezul său, învierea, ci răstignirea. În realitate, Iuda a greșit altfel. La fel, imaginea lui Iisus pentru un creștin sănătos la cap nu este cea a suferințelor sale, ci cea care ne amintește de victoria sa, de puterile sale vindecătoare, de bunătatea sa. Cea mai frumoasa amintire a părintelui pentru copilul său este când îl mângâie, când îl învață cum să se descurce, când își petrec timpul împreună cu el, nu când zace înainte de a muri. Cât timp banii vor fi mai importanți în trădarea lui Iuda, atât timpul va conta și suferința lui Iisus mai mult decât mesajul său, mai mult decât saltul conștiinței pe care l-a făcut pentru omenire în timpul misiunii sale.

   1. ana spune:

    Legenda Printului SIDDHARTHA -DIN CONFERINTELE LUI JORGE LUIS BORGES.’Regele isi convoaca astrologii si acestia ii spun ca regina va da nastere unui fiu ,care ar putea deveni imparatul lumii,un monarh universal sau ca ar putea fi Buda-inteleptul,lucidul-o fiinta menita sa salveze pe toti oamenii.Regele alege atunci primul destin:doreste ca fiul sau sa fie imparatul lumii.”…. „Aici avem un alt antract magic,avand drept corespondent viziunea evanghelistilor despre lupta cu diavolul.Diavolul are numele Mara.Deja am vazut acest cuvant in cuprinsul remarcabilei „Nightmare”(Demonul noptii).Ei bine,diavolul stie ca el domina lumea,insa acum simte pericolul si iese din palat.S-au rupt corzile instrumentelor sale muzicale,apa a secat in puturi,insa demonul isi pregateste trupele,iar aici ni se da o descriere a armatelor.Diavolul urca pe un elefant ,inalt de cate nu stiu mile,isi multiplica bratele,isi inmulteste armatele si-l ataca pe print.In acest timp ,spre inserare,printul statea sub un arbore care s-a nascut o data cu el.Diavolul si ostirile sale de tigri,lei ,camile si elefanti,de razboinici monstruosi il ataca pe print,aruncand asupra lui sageti.Dar sagetile,cand ajung la el,se rup.lovindu-se de muntii de foc,care formeaza o pavaza deasupra capului sau .Printul continua sa stea ,imobil,cu bratele incrucistate,nedandu-si seama probabil de cine era atacat,gandindu-se la viata si la Nirvana,la izbavire.Inainte de apusul soarelui ,diavolul a fost invins.Urmeaza apoi o lunga noapte de meditatie si,la sfarsitul aceste nopti,Siddhartha sau Gautama;el este de acum Buda ,a ajuns Nirvana”

 7. Ana spune:

  Off topic
  Eu nu cred ca Iuda a tradat pentru bani, desi nevoile familiei lui erau un imperativ. A cazut in capcana lui Satan (cum NU a cazut Hristos cand a fost ispitit sa se arunce de pe munte, „in bratele Domnului lui..”). A gandit: „cum, tu Doamne, esti invrednicit cu putere dumnezeiasca si nu te poti salva pe tine ca apoi sa ne salvezi si pe noi ?!” Hai sa fim sinceri, de cate ori pacatul orgoliului, furiei, mandriei, importantei de sine, egocentrismului nu ne abat de la Calea lui Hristos ? Nu cred ca suntem multi care facem exceptie, noi auzim doar de sfinti, mai ales cand nu mai sunt in viata si steaua lor straluceste deja in ceruri.

 8. daniela spune:

  Gheorghita, multumesc mult pt raspuns. Esti un adevarat prieten de suflete. De fapt, iti multumesc in gand in fiecare zi ,te respect si te apreciez pentru munca ta si stiu ca toti care te urmaresc aici gandesc la fel.
  Apropo de rana mea….
  Rana mea este deschisa incepand cu a doua zi de dupa nunta, mai precis din 18 nov 2001,cununia fiind pe 17 nov. – o zi pt cununia religioasa aleasa prost, asa cred acum, fie si numai pentru simplul motiv ca era perioada Postului Craciunului si in aceasta perioada sunt argumente zeci sa nu faci nunti…dar nu stiu ce a fost cu mine, m-am hotarat brusc, poate un pic si la presiunea familiei, poate din nevoia de siguranta, existand deja doi copii la mijloc. Acum regret ca m-am grabit, pentru ca din 18 nov. 2001 viata mea s-a schimbat radical… a devenit o rana deschisa, zi de zi, clipa de clipa…si de atunci ma intreb deseori cum de se poate narui totul intr-o zi… Tu spui ca Jupiter vine sa imi panseze rana pe care cel care mi-a facut-o urmareste sa mi-o deschida permanent . Cel care mi-a facut-o este din generatia anilor ’41, mai precis 23 iunie 1941,Gura Ocnitei -, el se hraneste cu aceasta dorinta de a ma rani pe mine, cred ca dintr-o mentalitate invechita bazata pe multe prejudecati legate de viata de familie, nevasta etc…cine stie, poate pansamentul lui Jupiter de care vorbesti mai atenueaza durerea sau macar ma invata cum s-o escaladez si sa privesc in alta parte, dar nu o poate inchide, din pacate. ..
  … As vrea ca aceasta conjunctie a lui Jupiter in tranzit cu cel natal sa-mi aduca pace, lumina si iubire. Mult , nu?!
  Cu drag, Daniela.

  1. Orice lucru pe care îl învățăm atrage după el și orgoliul de a ne crede mai buni, adică de a considera că am trecut pe un nivel superior. Dacă ceea ce facem va fi prin înțelegerea lucrului nou, nu prin orgoliul de a deține o informație, o experiență, binele va fi constructiv și nu va răni pe nimeni. Altfel, vei fi tentată să corectezi în exterior pentru a nu te ocupa de interior. Cei care nu se ocupă de ei îi corectează pe ceilalți, chiar dacă declară că au intenții nobile. Dacă un element superior te ține departe din a alimenta acest comportament care rănește, vei putea ajunge la Pace, la lumină, la iubire și, poate, vei putea în continuare să și repari ce ți se pare că nu este corect. Nimeni nu este perfect. Nici Maeștrii nu sunt în afara greșelii. A fi tentată să corectezi tot timpul înseamnă a le pretinde perfecțiune pentru că nu suporți să ai o relație cu o persoană care trăiește în eroare, nu suporți eroarea celuilalt, poate și pentru că ți s-ar părea contagioasă ori pentru că, din interior, disprețul față de propriile erori, privite la modul general, pe care nu ți le poți tolera, te împinge să procedezi de o manieră iresponsabilă. Modestia este un semn de respect față de universul care a produs saltul individului, nu o dovadă de ignoranță. Omul se judecă după fapte. Fapta este cea care te ține aproape de Pace. Deci, eu cred că vei putea.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.