30 mai – 5 iunie 2016

30 mai – 5 iunie 2016 este săptămâna pericolului de a rămâne la suprafață și a riscului de a dobândi ceea ce ne va compromite la sfârșitul verii. Unghiurile programate a se consuma în această săptămână au o importanță majoră, atât prin rolul lor de sinteză, adică de concluzii asupra a ceea ce am trăit până acum, în ultima lună sau chiar de la începutul anului, dar și prin trasarea câtorva direcții importante asupra cărora vom lucra până la sfârșitul verii sau chiar până la sfârșitul anului. Pare să fie un moment de cotitură în atitudine, exprimarea opiniei, schimbarea priorităților, identificarea cauzelor suferinței.
Ne va domina acum grija că ne aflăm într-un moment foarte important al existenței personale când lucrurile vor putea, fie exploda într-un succes foarte mare, fie sfârși în abisul ghinionului. Ceea ce este foarte important din această săptămână vine din activarea unei cruci mobile care acaparează majoritatea corpurilor astrale. Dacă în trei din cele patru vârfuri ale crucii avem grupuri de planete sau o planetă plus un element astral, pe Săgetător îl avem doar pe Saturn. Asta înseamnă că această cruce mobilă nu intervine cu mesaje egale, nu susține un flux corect de informații, cu toate că va fi la fel de dinamică, la fel de generoasă în evenimente, ceea ce arată că poziția lui Saturn retrograd de pe Săgetător este adevărata problemă a săptămânii ce va interveni asupra tuturor schemelor astrale ce vor fi active la un moment dat.
Saturn din Săgetător îi învață pe oameni cum să se respecte, cât de mult efort trebuie să depună pentru idealul pe care și-l stabilesc, cum să găsească echilibrul între impulsurile materiale, dorințele ce vin din această lume și nevoia de a identifica un scop înalt pentru a valorifica un potențial. Retrogradarea acestei planete acum, într-un moment atât de important, arată că riscul de a rămâne repetent este foarte mare. La asta se referă deviza generală aplicată acestei săptămâni, la impactul sintetic al acestei cruci mobile, la pericolul de a rămâne la suprafață, tocmai pentru că în interior ne lipsește ceea ce ar trebui să ne confere curaj, lumină, încredere în sine. Dar nu e totul, aceeași conjunctură astrală ne îndeamnă să ne mobilizăm pentru a dobândi, cu mari costuri, cele despre care nu vom vorbi acum, ci mai târziu, peste aproximativ o lună, când se va încheia ciclu lunar care debutează cu Luna nouă din 5 iunie, ultima zi a săptămânii, exact ceea ce ne va compromite spre finalul verii.
Noi, pentru că studiem astrologia, pentru că știm că 2016 este anul dihotomiilor periculoase, lucrurile acestea bune și rele, care vor să conducă lumea, fiecare separat, nu sunt decât chipuri ale unor probleme pe care nu am putut să le rezolvăm în anii din urmă. Cine își va face în această săptămână un calcul din aproape în aproape, cel care nu se va baza pe noroc, va obține în ultima zi a acestei săptămâni un succes prin care demonstrează că nu s-a bazat pe cele două direcții foarte evidente, binele și răul, ci, prin calcul, s-a gândit de mai multe ori înainte de a acționa sau de a spune, a analizat problema din mai multe perspective, adică a accesat martorul, ceea ce îi va oferi o reușită.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a nu ne risipi visele. Agitația de acum ne poate distruge o speranță pe care, conjunctural, vom fi tentați acum să o redefinim. Dacă o vom lăsa așa cum era ea conturată în săptămânile din urmă, dar și pe alții să-și modeleze aspirațiile, adică să și le strice, doar pentru că, la un moment dat, au trezit orgolii pe care nu și le-au putut controla, vom învinge printr-o detașare constructivă, adică vom reuși să depășim cu bine încercările mari ale acestei săptămâni.

Mare putere de transformare. Spontaneitatea este artificială. Se ridică un văl. Se renunță la un traseu. Subiectul este cuprins de teamă. Evenimentul este evaluat prin intermediul persoanelor care l-au construit. Structura acțiunii este dominată de sentiment. Opoziție puternică. Se merge la cauza lucrurilor. Descoperiri ciudate. Acum, despărțirea înseamnă libertate. Curajul este testată în luptele sociale. Succesul vine mai târziu. Conflictul înseamnă pedeapsă. Împrejurările sunt confuze. Superficialitate. Puterea este susținută cu mare efort. Criză. Se pune prea mult accent pe forțele proprii. Precipitare. Promovarea valorilor sociale împotriva unui avantaj personal.

Debutul săptămânii se face într-un ton dur. Junon și Lilith, în noaptea de duminică spre luni, se vor afla în conjuncție. În plus, Luna va trebui să treacă, tot în noaptea de duminică spre luni, prin opoziția cu Jupiter, dar și prin conjuncția cu Coada Dragonului. Ne vom întâlni acum cu prea multe regrete, cu speranțe false, cu gândul că pedeapsa de acum s-ar putea repeta în viitor pentru că, nu momentul acesta este important pentru cizelarea caracterului, ci acea perioadă din viitor ce o poate reînvia, cea care își va păstra, cu încăpățânare, nota dură de acum.
Momentul zilei de 30 iunie ne aduce curajul omului nebun, care nu ține cont de limite și care atacă reduta fără să se gândească dacă nu cumva acțiunea aceasta este ultima sa dovadă de îndrăzneală și de curaj. Apoi, de partea cealaltă, momentul acesta ne pune în fața unei confuzii pe care ar cam trebui să o privim cu maximă responsabilitate. Acum, separarea înseamnă frică, înseamnă grija că nici de acum încolo nu vom înțelege, din relațiile pe care le avem, mai multe decât am înțeles din ceea ce am trăit până acum.
Conjuncția Junon-Lilith ne poate aduce și în fața unor construcții ciudate. Pentru că acest aspect apare pe zodia Scorpion și pentru că gradul acesta, unde se întâlnesc cele două elemente astrale, nu realizează interacțiuni majore cu alte elemente astrale ale momentului, putem considera că este un aspect izolat, respins, marginalizat. Forța sa nu poate fi neglijată, de aici și tendința de a ține totul în adâncul sufletului, în minte, de a gândi foarte puternic și de a nu împărtăși, fără să ne punem problema dacă e bine sau rău. De altfel, nici nu prea avem cum, în singularitate, să ne dăm seama dacă este bine sau rău, pentru că Junon întotdeauna își construiește mesajul în raport cu celălalt, iar acum nu prea are de ales, nu are opțiuni (unghiuri) și devine captivă nevoii de “celălalt” într-o atitudine necuviincioasă, într-o prietenie toxică, în sentimentul de dependență, în curajul care consumă totul din interior și care epuizează ființa, simulând victoria în așa fel încât, în momentul în care se pune problema acțiunii, aceasta să nu mai poată fi dusă mai departe din lipsă de putere.
Momentul acesta va pune însă accentul pe ceea ce am văzut că am greșit până acum și față de care nu am luat atitudine. Acum, din nefericire, luăm atitudine, dar nu o valorificăm pe aceasta prin interacțiuni, ci lăsăm împrejurările mai vechi care au favorizat greșeala să rămână în continuare confuze sau ajutăm, prin simularea excesivă pe care o facem în minte, ca opoziția de altădată să rămână la fel de puternică.
Ziua ne aduce însă și incapacitatea da găsi în adâncul sufletului o putere secretă, cea pe care am ignorat-o altădată. Ceea ce este foarte evident în minte se orientează acum, ca și altădată, dur, rece, prin greșeală și prin impulsul de a distruge. Ceea ce iese la suprafață devine surprindere, devine sentimentul curat pe care-l descoperim față de cineva cu care nu aveam, pe vremuri, o relație strânsă (un cunoscut sau chiar atracția față de domenii noi, față de șansa de a face și altceva), ceea ce arată că ne aflăm în fața primelor fire ale unui mare succes. Pentru că ultimul aspect al zilei este conjuncția Lunii cu Chiron, schema aceasta, deși grea, nu va putea distruge, prin suprasolicitare, sănătatea psihică, afectivă, nici măcar pe cea fizică, decât dacă suntem de acord să folosim toate aceste resurse pentru ceea ce ne constrânge sau ne consumă inutil energia. Dacă nu uităm că suntem în anul dihotomiilor periculoase și ambele extreme, atât cele bune cât și cele rele, conțin o eroare, ne vom opri, vom gândi de mai multe ori acest impuls, vom alege calea de mijloc și nu vom mai construi valori sociale foarte vizibile care să susțină, chiar abuziv, un avantaj personal, ci ne vom gândi la bunătatea cu care ne-ar plăcea să ne îmbrăcăm în viitor.
Prin urmare, prima zi a săptămânii conține un mesaj de opoziție. Astăzi vom vedea că ne va veni foarte ușor să fim împotriva tuturor, împotriva propriilor idei, împotriva opiniilor celorlalți, împotriva armoniei sociale, acolo unde ea există, împotriva celor în vârstă, împotriva tinerilor, sfidând regulile sociale sau chiar dinamica pe care am încurajat-o până acum. Se întâmplă lucrul acesta pentru că există un curaj pe care nu ni-l putem explica, acela care arde în interior, mocnit, care nu găsește în afară ceva bun de care să se lege și care să-i schimbe natura. Ceea ce vedem ne nemulțumește, ne trezește un sentiment de grijă, de încordare față de viitorul apropiat, față de perioada aceasta din an în care suntem și, primul gând pe care-l avem, primul impuls, gama aceasta de atitudini pe care o vom experimenta în prima zi a săptămânii, ne construiește o idee falsă despre sine. Ne vom vedea ființe foarte curajoase, oameni puternici, capabili să facă mari salturi pentru evoluția personală sau mari schimbări pe zona publică. În realitate, după cum ne sunt faptele de acum, aceste mari mutări pe care vrem să le facem în viața personală sau în viața publică sunt, în realitate, mari stricăciuni. Conjuncția lui Junon retrograd cu Luna neagră de pe zodia Scorpion este semnul rememorării unui abuz, dar pe care nu-l vom vedea așa, ci doar ca pe un refuz al conflictelor mai vechi, ca pe o atitudine dură orientată împotriva unei crize. Ne lipsește însă luciditatea adecvată pentru ca tensiunea aceasta să nu se transforme într-o opoziție sterilă. Există acum o mare presiune socială tocmai pentru că aceste direcții negative sunt încadrate în ecuația astrală a momentului pe două direcții, din nefericire ambele purtătoare ale unor mesaje care solicită flexibilitatea și impune rezistență, încrâncenare sau negație. Pe de o parte, avem crucea mobilă, care atrage în mrejele sale și Axa Dragonului (obstrucționarea unei karme de împlinire), iar de partea cealaltă avem conjuncția Junon-Lilith (compromis prin faptă publică, discurs, asociere), ca element izolat în ecuația astrală de acum, care susține precipitarea și promovarea valorilor sociale împotriva unui avantaj personal.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu spera în lucruri care nu s-au putut împlinii niciodată. Ne-am putea permite lucrul acesta pe alte conjuncturi, în vreme de pace, nu de război, așa că acum.

Prea multă îndrăzneală. Risipă motivată de ușurința acumulării valorilor. Evenimente neașteptate. Progres prin întoarcere la un izvor. Se creează premisele unei mare reușite. Evoluția evenimentelor depinde mult de seriozitate, atenție, efort. Cel slab este învins prea ușor. Combinație ciudată. Evenimentele devin expresii ale puterii personale. Contextul și acțiunea domină gândirea. Cel care muncește poate întotdeauna să demonstreze mai mult decât a făcut până acum. Lipsa de control conduce imediat la violență și despărțire. Tentația norocului obținut ușor. Inspirație. Adevărul îmbracă multe forme. Subordonare condiționată. Se obține un avantaj.

Nota aceasta agresivă a zilei anterioare, cea pe care am stabilit că trebuie abordată cu maximă luciditate, în afara dorinței de conflict sau de distrugere, va trece în ultima zi a lunii mai într-un alt plan, va beneficia de trecerea Lunii pe zodia Berbec, aducându-ne în fața unor evenimente pe care nu le-am anticipat corect și care ne vor păcăli, la fel ca în ziua anterioară, că ne aflăm în fața unui mare progres. De fapt, nu se schimbă decât cadrul în care vom fi tentați să acționăm, nu și tipul de reacție. Trigonul Mercur-Pluton ne ajută însă să reconfigurăm reperele negative care ne-au fost vii în minte în ultima perioadă. Ceea ce în ziua anterioară era descoperire ciudată acum devine combinație ciudată, asta înseamnă că, în anumite privințe, există o schimbare, o transformare, există un rost pentru care se întâmplă lucrurile acestea. Având în vedere că, nu numai cadrul acesta se modifică, ci și pretențiile, valoarea acestei zile va avea cam aceeași constantă precum ziua anterioară.
Gândul cel bun pe care-l vom avea astăzi ne va încuraja să privim cu mai multă luciditate faptele dominate de putere. Puterea, pusă acum lângă un gând negativ, îi dă problemei alte proporții și ceea ce în ziua anterioară era o banală despărțire acum se poate transforma într-o separare violentă, generatoare de complicații sociale și mai mari ce ne întunecă mintea și stabilizează, printr-o decizie, printr-o atitudine categorică, un anume dezechilibru social. Dar până când partenerul de dialog să vadă că lucrurile acestea au intrat într-un derapaj, cel care acționează va resimți primul lipsa de control și va atinge cu toate structurile ființei sale violența unei gândiri negativiste sau durerea pierderii unui noroc. Repet, nu magia conjuncturilor astrale este de vină pentru intensitatea la care vom percepe toate acestea, ci interesul de a le schimba care va fi tradus ca o înclinație spre luciditate. Cu alte cuvinte, vrem să rupem gura târgului apropiindu-ne de monstru, dar nu facem decât să devenim mai conștienți de ceea ce acesta ar putea să facă, de pericol, fără să ne folosească la ceva.
Desigur, schema aceasta a zilei de 31 mai nu poate activa în singularitate, adică trăsăturile sale se încadrează în perioada în care Junon și Luna neagră sunt în conjuncție, dar și în cea în care Soarele și Neptun se află în fereastra careului lor. Există o presiune pe cadrul social, un pericol, după cum ne spune deviza generală aplicată acestei săptămâni, de a rămâne la suprafață, dar și, ca o consecință a acesteia, există și riscul de a dobândi ceea ce ne va compromite până la sfârșitul verii. Reperul acesta ne sugerează că spre sfârșitul verii vom întâlni conjuncturi astrale care vor avea nevoie de stabilitate prin lecțiile învățate în perioada aceasta, pe finalul lunii mai și începutul lunii iunie. De aceea impulsurile acestea agresive nu sunt amestecate printre altele, nu sunt de neglijat și nici nu se vor transforma de la sine. Dacă luăm cu mâna un lucru rău și îl punem în altă parte, la sfârșitul verii tot cu mâna trebuie să-l luăm, cu aceeași mână, și tot prin puterea personală trebuie să-l mutăm în altă parte. Așa că, este mult mai bine să ne detașăm acum de conflictele interne și să așezăm lucrul acesta într-o albie lipsită de agresivitate, lipsită de impulsuri dure, acolo unde există mai multă seriozitate, mai multă atenție și mai multă disponibilitate față de efort. Doar îndeplinind această condiție am putea să ne bucurăm de trigonul pe care Mercur din Taur îl împlinește cu Pluton din Capricorn, doar așa reușim să descoperim că nu suntem la marginea societății, chinuiți fără rost, că nu suntem victimele unei presiuni sociale absolut gratuite, ci doar în furtuna la crearea căreia am contribuit. Șansa cea mare care ne vine din trigonul lui Mercur cu Pluton este să găsim motivația cea curată, gândul cel bun pentru a ieși din furtună chiar dacă această acțiune presupune și a recunoaște că ne-am pierdut timp important lucrând la acest demers fără rost sau am pierdut rezerve pe care nu le vom mai recupera niciodată.
Prin urmare, ultima zi a lunii aduce un mesaj care ar trebui să confirme faptul că întreaga perioadă a fost dominată de lupta cu inamici invizibili. Acum, pe finalul acestei luni, avem ocazia să vedem, nu că adversarii nu au fost reali, ci că ei au activat dintr-o zonă la care nu am avut acces. Dacă în raport cu comunitatea, lupta cu inamici invizibili poate fi ușor de înțeles, schema cu care s-a lucrat în acest interval evidențiindu-i pe cei lași și oamenii fățarnici, în relația cu sine lupta cu inamici invizibili, capătă o conotație îngrijorătoare. Doar omul sincer și curat, doar cel care caută în această zi gândul simplu și puternic se poate sustrage acestor presiuni complicate, doar aceste persoane bine intenționate reușesc să dea contextului un sens pozitiv. Ceilalți se frământă, caută soluții acolo unde nu au existat niciodată și își folosesc până și ultima picătură de energie pentru a întreține o violență cu care au lucrat de-a lungul întregii luni. Este posibil ca unora să li se pară puțin cam abruptă această expresie pentru că, fiind o lună în care au luptat cu inamici invizibili, caracterul acesta violent de fapt nu a fost atât de ușor de remarcat pentru că s-a amestecat cu neputința perioadei, cu ceea ce a devenit obstacol și în virtutea inerției, nu doar intenționat, așa cum constatăm acum. Acum avem ocazia, dacă suntem interesați de lucrul acesta și dacă facem un mic efort, să vedem că multe au fost intenționat rele, nu întâmplător rele.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a încerca să vedem cu alți ochi care este calitatea oamenilor care ne-au creat probleme de-a lungul acestei luni. S-ar putea ca această încercare să fie încununată de un mare succes. S-ar putea ca acum să-i vedem pe aceștia exact așa cum sunt în realitate.

Seriozitatea este răsplătită. Plăcere prin exprimare sau acces la informații. Descoperirea unui plan secret. Comunitatea răspunde favorabil individului. Expresii personale care întâmpină rezistență. Un proiect personal nu este înțeles. Clasicul este agasat. Se face apel la un nou model de maturitate. Independență înțeleasă greșit. Se interpretează și se răstălmăcești orice faptă. Cel îndrăgostit trebuie să plătească pentru sentimentele sale. Rătăcire. Răpire.

Pentru că debutează într-un ton optimist, luna iunie ne lasă impresia că experiențele pe care le-am acumulat până acum își vor găsi împlinirea pe care o caută, adică nu vom mai fi încercați pe demersuri imposibile, nu va mai trebui să ne luptăm cu adversari imposibili pentru că ni se va permite să ne exprimăm printr-un talent personal, iar comunitatea ne va răspunde pe măsură. Nu se va putea obține lucrul acesta chiar de la începutul lunii pentru că o mare parte din acest sector aferent lunii iulie este dominat de careul Soarelui cu Neptun, unghi care se va împlini mâine, 2 iunie. Acum suntem optimiști, privim cu mai multă încredere către schimbările pe care vrem să le facem și ne propunem ca, începând de acum, să nu mai fim atât de subiectivi, să nu mai acordăm atât de multă importanță secretelor celorlalți, să fim mai puternici, mai încrezători în forțele proprii și, în consecință, să devenim mai rezistenți în fața factorilor corozivi.
Din nefericire, Luna, pentru că trece prin conjuncția cu Uranus, va activa din nou careul Uranus-Pluton, cel care face trimitere la ciclul războiului. De această dată războiul este puțin mai blând, deși impulsurile acestea țin, în continuare, tot de domeniu al confruntărilor, de judecata pe care trebuie să o aibă un om sănătos pentru a descoperi planul secret al celuilalt, atunci când acest plan se referă la subminarea celor din jur, la distrugerea unui bun comun. Cu alte cuvinte, schema aceasta în care activează trigonul lui Mercur cu Capul Dragonului se referă la o conștientizare de moment, la observarea unui pericol, la avertizarea unui prieten, poate chiar la a deveni paravan în fața unui obstacol de dragul celuilalt. Din fericire, fapta în sine va deveni reprezentativă pentru statutul moral pe care îl avem sau pentru statutul moral pe care vrem să-l vedem la ceilalți, nu și pentru a fi recompensați pentru fapte de eroism.
Nu sunt multe de spus despre prima zi a lunii iunie, ci doar că, într-o sinteză, ea arată că atitudinile pe care le-am avut până acum față de oameni s-au față de faptele lor, observațiile pe care le-am făcut celorlalți și care nu au fost luate în considerare primesc acum o primă confirmare. S-ar putea ca această confirmare să nu fie decât o diversiune, să nu reprezinte momentul de eliberare pe care l-am așteptat atât de mult. În mod sigur achizițiile de acum pot fi așezate la baza unor proiecte sociale. Asta înseamnă că, numai ce am intrat în luna iunie, că și putem vorbi despre proiecte sociale, că ne aflăm în fața unor situații mai puțin plăcute, cele care ne duc cu gândul spre rătăcire sau spre răpire, spre irosirea timpului valoros sau spre pierderea unui statut, dar rămânem drepți, nu ne pierdem cu firea, nu înțelegem greșit ceea ce vedem.
Prin urmare, față de schema tensionată a primelor două zile ale acestei săptămâni și, în consecință, ultimele două zile ale lunii anterioare, prima zi a lunii iunie este simplă. Simplitatea de acum ne deschide porți largi către o înțelegere profundă, către a accesa informația mult mai bine și a vedea care ne este locul în comunitate, printre ceilalți, fără să pierdem, nici din statut, nici din patrimoniu. Avem posibilitatea acum să facem un salt spectaculos de la suferință la progres, fără să conteze în ce direcție. Dacă, de regulă, iubim clasicul și ultimele luni ne-au oprit accesul către instrumentele și beneficiile sale, acum ne întoarcem privirea către ce am iubit mai mult și ceea ce vedem ne încântă, ceea ce facem ne liniștește sufletul. Există însă și momente rele presărate de-a lungul acestei zile, și-n dimineața zilei de 1 iunie, când Luna se va afla într-un careu cu Pluton, dar și spre seară, când va trece prin conjuncția cu Uranus. Cei care, de felul lor, sunt pesimiști, vor considera că toată ziua și-au petrecut-o demonstrându-le celorlalți limitele pe care nu și le văd, arătându-le golul de înțelegere și de putere, poate chiar lipsa de bun simț. Până și schema aceasta arată că se face apel la un model de maturitate, dar rezultatul nu este unul bun. Va fi dezamăgit de conjunctura acestei zile omul care se așteaptă ca, spunând un cuvânt, să obțină admirația celorlalți, făcând un singur pas să fie lăudat că a câștigat un maraton. Poate, uneori, când conjuncturile astrale nu lucrează atât de bine cu simțul realității, aceste ființe, care trăiesc într-un glob de sticlă, ar putea fi avantajate. Acum, însă, nu!
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi foarte atenți ca nu cumva independența pe care o simțim ca urmare a degajării conjuncturii astrale să nu fie confundată cu altceva, pentru că am greși impunându-le celorlalți etaloane pe care noi nu le-am accepta niciodată. Pe principiul „Ce ție nu-ți place altuia nu face!” ziua de 1 iunie ar trebui să fie o zi a echilibrului.

Agresiunea clasicului. Se visează prea departe. Conflict între sentiment și acțiune. Faptele sunt judecate după aparențe. Nevoie de sinceritate. Lumea este o groapă fără fund. Orgoliul se ridică deasupra tuturor. Bărbăția înseamnă agresivitate. Acumularea este văzută acum doar prin teama de sărăcie. Construcții imaginare. Sensibilitatea este protejată de teatrul vieții sociale. Nu există prea mult avantaj. O mânia este stricată. Oamenii sunt judecați după aparente. Muzica sună altfel. Teama face apel la certitudini. Prea multa agitație. Un element imaginat ține nervii încordați. Șiretenie. Nevoie de Integritate. Trebuie să ne ținem patrimoniul în albia sa.

Abia acum, în mijlocul săptămânii, vom conștientiza de ce a rămâne la suprafață este un pericol și de ce există posibilitatea ca în această perioadă să obținem ceea ce, spre sfârșitul verii, ar putea să ne compromită. Careul Soarelui la Neptun este un moment de durere. Din nefericire, se întâmplă lucrul acesta cu câteva minute înainte ca Luna să-și încheie tranzitul său prin zodia Berbec. Totuși, fiind pe zodia Berbec, impactul Lunii asupra acestei scheme dureroase amplifică sentimentul de inferioritate sau, reversul medaliei, agresiunea în fața a ceea ce nu cunoaștem. Dacă nu s-ar fi aflat acolo, impulsul acesta de a vedea realitatea așa cum este, chiar dacă ar fi dureros, ar produce un rezultat pozitiv imediat. Din nefericire, pe primul segment al zodiei Taur, Luna va trebui să treacă prin opozițiile cu Junon și, respectiv, Lilith, cele despre care la începutul acestei săptămâni am aflat că sunt într-o conjuncție strânsă.
Problematica acestei zile le vorbește oamenilor despre bărbăție sau despre faptul că aceasta a lipsit atunci când trebuia demonstrată, despre construcții imaginare sau despre situațiile în care am dovedit obtuzitate, lipsă de sensibilitate sau am privit o problemă simplă cu prea multă încrâncenare. Pentru a simplifica lucrurile, nu din punctul de vedere al celui care analizează, ci din punctul de vedere al celui care fuge de probleme, vom da vina pe ceilalți. Dacă în privința careului Soare-Neptun, situația în care dăm vina pe ceilalți depinde cumva de o practică, de un obicei, opozițiile pe care Luna le împlinește cu Junon și cu Lilith îi încurajează spre a-i privi cu suspiciune pe cei din jur, pe motiv că vreodată, nu neapărat în ultima perioadă, au făcut parte dintr-o conspirație, au gândit rău față de cel care observă. De aici înțelegem că există prea multă agitație, prea multă teamă de adevăr și, cu toate că vibrațiile pe care le întâlnim acum și care vin de pe finalul zodiei Berbec și începutul zodiei Taur nu ar trebui să complice atât de mult lucrurile, ci doar să confirme o schimbare, teama că aceste lucruri concrete ar putea să ne lovească iremediabil, că un gol ar putea să fie descoperit doar pentru că recunoaștem un adevăr minor, ne comută atenția de pe sectorul acesta pe crucea mobilă, cea care ne vorbește despre problemele societății care au fost cauzate de problemele oamenilor lași. Din nefericire, și acum facem la fel, considerând că pierderile pe care le comportăm trebuie puse pe seama altora, și acum ne temem ca nu cumva integritatea de acum să nu reprezinte o altă formă de penitență.
Pe această presiune, pe această teamă de adevărul spus în mod direct, omul puternic se poate ridica dintr-odată pentru că nu mai vrea să cadă în durere. De altfel, nu este o surpriză pentru noi, cei care citim mesajul astral, pentru că ne-am mai întâlnit cu situații de genul acesta de multe ori. Atunci când presiunea este prea mare, atunci când contracția este foarte puternică, din adâncul sufletului, din floarea vieții cea care pulsează și nu se stinge cu câteva unghiuri stresante dintre planete, apare o contragreutate ce ajută sufletul să se ridice și să treacă dincolo de obstacole. Este și cazul zilei de 2 iunie.
Prin urmare, 2 iunie ne încurajează să descoperim care este forța pozitivă pe care nu am băgat-o în seamă pentru că o forță negativă striga prea tare, ne tulbură conștiința sau nu ne lăsa să vedem foarte departe. Acum, după ce mai facem un pas în direcția aceasta negativă, după ce experimentăm o presiune și o acceptare ciudată a propriilor limite, după ce ajungem să ne îndoim mai mult decât altădată de ceea ce am putea să facem și să ni se pară că primim din jur și confirmări ale faptului că sentimentele nu trebuie împărtășite, că durerile sunt reale și lipsurile nu se vor stinge niciodată, am putea descoperi că, până la urmă, ceea ce trăim este foarte simplu dacă vedem că intensitatea aceasta, pentru a ne distruge, ne cere să credem în ea. Omul care are curajul necesar încât să nu creadă în această presiune vede că ea nu are asupra sa o putere atât de mare pe cât a crezut. Procedând în felul acesta își va înțelege impulsurile, va înțelege și care îi sunt limitele, de ce s-a temut de sinceritate, de dragoste, de oameni, de ce a crezut că lipsurile sunt pe termen lung și de ce a dăruit din ființa sa creându-și o altă fire, o altă personalitate, un alt eu, cel care să confirme toate aceste probleme.
Desigur, procesul acesta de transformare, de eliberare de probleme este accesibil oricui, cu condiția ca resortul să fie declanșat prin efort personal, pentru că din exterior acum nu primim niciun ajutor. Dacă este îndeplinită această condiție atunci toate lucrurile rele prevăzute pentru această zi se reduc în intensitate și vor rămâne ca simple pete de culoare pe o sticlă de geam, fereastră pe care sufletul unui artist o va transforma într-un vitraliu.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne impune să ne gândim la iubire chiar dacă din jur nimic nu ne ajuta în sensul acesta. Dacă la rădăcina sufletului, dacă la rădăcina florii vieții punem, picătură cu picătură, iubire, sinceritate, atenție, am împlinit deja cea mai importantă condiție a acestei zile, chiar dacă ni se va părea că puținul de acum nu ar părea că poate schimba ceva.

Misterul doare. Sănătatea este afectată. Apar întârzieri în proiecte mai vechi. Suntem întorși la fapte pe care nu le-am finalizat. Comportament complex. Minciuna rănește. Se fac demersuri cu intenția de a conserva un drept. Sinceritatea este semn de vulnerabilitate. Extremele se resping. Timiditate. Îndrăzneala consumă. Se escaladează un conflict. Avem nevoie de pace. Intimidare. Ghinion prin sărăcire emoțională. Dragostea este pusă la colț. Rezultatele dobândite cer acum tribut. Împărțim din binele propriu fără să ne facă plăcere. Obsesia perfecțiunii ascunde frica. Maturizare bruscă.

Ziua de 3 iunie aduce, ca elemente majore, împlinirea a două unghiuri rele. Desigur, aceste unghiuri rele au aceeași greutate pe care am indicat-o în analiza zilei de 2 iunie, cea care apare atunci când omul nu mai poate îndura o presiune atât de mare venită din parte a comunității sau din partea propriilor greutăți. Cu toate acestea, schema aceasta le vorbește oamenilor despre minciună, dar nu la modul general, ci de o manieră particularizată, adică le arată unde anume s-a cuibărit aceasta și care sunt răutățile pe care le-a produs în ultima perioadă.
Din această cauză, opoziția Soarelui cu Saturn capătă conotații sociale. Știm din teoria astrologică faptul că de fiecare dată când Soarele se află în opoziție cu Saturn, Saturn este retrograd. Asta înseamnă că de fiecare dată ideea aceasta de întârziere sau de opoziție conjuncturală, de refuz social are ca scop reglarea unor factori, înțelegerea a ceea ce ne face vulnerabili și identificarea resortului pozitiv care ar trebui să ne scoată din încurcătură. Desigur, cei care studiază astrologia învață lucrurile acestea destul de repede. Le citesc dintr-un manual, dintr-o interpretare, încearcă să le înțeleagă urmărind conjuncturile cu pricina și de aici o mare parte din ceea ce ar trebui să facă un om pentru a depăși aceste obstacole este deja făcut. Nu este singura modalitate prin care putem înțelege care este impactul unui ghinion și cât de periculoasă poate fi sărăcia emoțională. Dar până să ajungă acolo, oamenii va trebui să treacă și prin sărăcie fizică. De altfel, opoziția Soare-Saturn, la modul general, nu privită prin legăturile dintre zodiile Gemeni și Săgetător, susține această idee că sărăcia materială ne poate ajuta să descoperim alte valori ale vieții, cele perene, cele care nu distrug calitățile sufletului, ale spiritului, cele care nu înțepenesc structuri subtile prin permisivitate fizică.
Un alt element care trebuie subliniat acum vine din careul lui Venus cu Neptun. Venus și Neptun sunt două planete care activează în aceeași formulă. Venus este octava inferioară a lui Neptun, iar Neptun este octava superioară a lui Venus. Ceea ce simțim la nivel personal găsește echivalentul în emoții de grup, ceea ce trece dincolo de iluzie prin credință, înnobilează sentimentele umane. Acum lucrul acestea nu se întâmplă de la sine. Dacă îndrăznim pe baza schemelor mai vechi atunci această îndrăzneală ne consumă, ne depărtează de pace, de dragoste, ne apropie prea mult de frică și ne lasă impresia că toate aceste probleme personale sau sociale se rezolvă doar dacă atingem perfecțiunea. 3 iunie este o zi care ne tulbură prin această preocupare față de perfecțiune. Reversul medaliei, refuzul lucrurilor complexe, simplificarea aceasta abuzivă, nu rezolvă problema pentru că ea va trece de pe careul Venus-Neptun, pe opoziția Soare-Saturn, adică va fi tradusă tot ca o formă de sărăcie.
Prin urmare, 3 iunie devine o zi de îndrăzneală. Pentru că nu putem interpreta conjunctura astrală de acum fără să avem în spate experiența zilei de 2 iunie, curajul pe care-l resimțim acum, puterea de a ne impune sau de a sfida o greutate ne lasă impresia că se apropie de reușită în același mod precum s-a întâmplat în ziua anterioară. Desigur, avem de-a face cu același impuls de a depăși un obstacol. De aici înțelegem că maniera prin care ziua de 3 iunie își va face simțită prezența, ține de minciună, de proiecte vechi pe care nu le putem duce mai departe și pe care vrem, printr-o viclenie, să le sfidăm, crezând că, provocându-le, se vor împlini, la fel cum s-au întâmplat cu altele în ziua anterioară. De aceea, 3 iunie poate fi o zi de timiditate și de sărăcire emoțional.
Pentru că Luna se află acum în zodia Taur toate aceste elemente negative pot dispărea însă nu prin folosirea unor metode vechi, nu prin instabilitate, nu păcălindu-ne că dacă le forțăm să se consume repede ele se vor consuma, de fapt, de la sine repede, așa cum am văzut în ziua anterioară. Dacă nu forțăm schema aceasta, dacă o lăsăm să se desfășoare în maniera sa, chiar să ne sperie cu o anume întârziere, am putea spera la o maturizare, la depășirea unui obstacol definit de stagnare în blocaje afective. Mulți au impresia că cele mai mari probleme ale zilei de 3 iunie sunt cele materiale, absența banilor, absența bunurilor materiale, refuzul răspunsului comunității în modul în care îl pretindem sau refuzul adevărului.
Mai mult decât oricare altă zi din această săptămână ar trebui să nu uităm că suntem în anul dihotomiilor periculoase, când cele două direcții, pozitivă și negativă, ar putea să nu reprezinte o etapă în îndeplinirea unui demers și să fie nevoie să mai așteptăm, să ne oprim, să ne mai gândim, poate chiar de mai multe ori, pentru a intra în contact cu martorul, cel care poate privi problema din mai multe unghiuri. Acum, indiferent că acuzam că ne lipsește sau că pretindem să obținem ceea ce credem că ne este necesar, ne situam în una dintre extreme. A fi în zona de martor înseamnă a conștientiza de ce problemele personale nu sunt mai importante decât ale altora, de ce durerea personală trebuie să oprească ființa din a experimenta și alte tipuri de interacțiuni cu mediul. De ce durerea nu poate și ea să conviețuiască cu exercitarea altor funcții ale ființei, spre exemplu mișcarea energiei, compasiunea, cunoașterea, descoperirea puterii de a reașeza evenimentele pe pista timpului.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne risipi energia îndrăznind mai mult decât este cazul. Să fim curajoși prin viziune, nu prin forță.

Frustrare. Combinații periculoase. Injustiție. Pierdere cauzată de cuvinte folosite fără rost. Agresivitate împotriva celui slab. Independență înțeleasă prost. Deviație. Curiozitatea este înțeleasă greșit. Accident prin intermediul aerului. Prea multe cuvinte folosite fără rost. Disconfort provocat de neputința de a convinge un auditoriu. Implicare. Combinații fără rost. Necesitatea de a da o nouă formă curajului. Datele importante se schimbă. Se începe o nouă etapă prin distrugerea alteia.

Venus, de această dată, pentru că este și ea inclusă în crucea mobilă pe care am indicat-o anterior, are de împlinit acum o opoziție cu Saturn. Soarele și Jupiter își definitivează careul lor, tot din postura de protagoniști ce participă, cu maximă implicare, la această cruce mobilă.
Schema astrală a zilei de 4 iunie scoate în evidență o frustrare legată de întârziere, refuzul unei solicitări sau nedumerirea în fața unei realități pe care individul o consideră vinovată de faptul că veniturile sale nu sunt cele pe care și le-a dorit, că are puțini prieteni, că nu se poate descurca sau că nu are credibilitate. Cuvintele de acum ne pot aduce o deviație de la ideea de justiție, poate chiar o întoarcere în timp, ne pot ține captivi în convingeri care să ne păcălească cu faptul că înfruntăm greutățile, în timp ce, de fapt, doar le confirmăm. În felul acesta, schema zilei de 4 iunie va fi dominată de riposta, de blocaje, de o suită de evenimente care nu au logică sau care nu pot fi înțelese prin schema acestei săptămâni, care, deocamdată, nu pot fi integrate nici măcar în caracteristicile lunii iunie.
Ideea aceasta de nedreptate ar putea să folosească prea multe cuvinte și să facă trimitere la perioade ale vieții când am pierdut un bun, când am fost sfătuiți greșit și ni se pare că această conștientizare demonstrează, în primul rând, că suntem deasupra condiției pe care o aveam cândva, că acum suntem înțelepți și nu ni se mai poate întâmpla lucrul acesta. Faptul că încă ne frământă problemele acelea înseamnă că nu am ieșit din constrângerile la care făceau trimitere. Poate nu ni se mai par atât de înșelătoare, poate nu mai sunt atât de corozive, dar suntem în continuare prizonierii lor. În felul acesta, impulsuri acestea de distrugere pe care le vom gândi și care ni se par perfect justificate, țin doar de frustrare.
Luna va trece în dimineața acestei zile pe zodia Gemeni și nu va împlini niciun aspect până în noaptea de sâmbătă spre duminică. Asta înseamnă că schema acestei zile este foarte permisivă pentru mesajul sintetic al crucii cosmice pe semne mobile care este activă de ceva timp. Această cruce mobilă, ce are integrată și Axa Dragonului, arată faptul că ne aflăm într-un moment foarte important al vieții personale, deși nu vorbește nimeni despre dimensiunea socială ca și cum aceasta merită, înaintea realizărilor personale, un progres clar, vizibil. Această cruce cosmică pe semne mobile face referire doar la temerile personale, la confortul sau disconfortul personal, doar la nevoile individului. Cine crede că în această săptămână lucrurile sunt altfel, se înșală.
Prin urmare, 4 iunie ne atrage atenția asupra calității pe care o avem în grupul de apartenență. Pentru că acum se împlinesc unghiuri negative, iar Luna iese dintr-un semn unde se simte bine, din Taur, și intră în Gemeni, combinațiile acestea sunt înșelătoare și, tocmai pentru că ascund adevărul, pot deveni periculoase. Schema zilei de 4 iunie ne vorbește despre o deviație, despre schimbări spectaculoase realizate pe ultima sută de metri, ca un impuls disperat de a nu pierde o opoziție sau de a nu fi marginalizați, de a fi crezuți în promovarea unei idei sau de a primi din partea comunității garantul unui avantaj clar. Opoziția aceasta a lui Venus cu Neptun scoate în evidență o frustrare legată de un mesaj, o informație eronată, un disconfort material sau neputința de a menține confortul de altădată cu lipsurile de acum. Pe fondul acesta intervine și careul Soarelui cu Jupiter, cel care se integrează, asemenea aspectul anterior, în crucea mobilă, și care arată că dreptatea pe care o invocăm acum nu este adevărată.
Schema în ansamblu în care se integrează ziua de 4 iunie subliniază mai mult interesul personal decât cel al grupului. Din această cauză pot apărea schimbări în datele problemei, modificarea etapelor demersurilor următoare sau intrarea pe o pistă descendentă. De asemenea, 4 iunie poate fi și o zi de pedeapsa aplicată celor care vor ca prin avantajul personal pe care-l obțin să submineze o armonie de grup.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne preocupă acum de eliminare. Ceea ce considerăm că trebuie eliminat, aruncat sau stricat, susține un interes personal împotriva interesului de grup. Trebuie sa avem încredere că atunci când elementul personal depășește o limită, adică va dori ca, prin reușita sa, să submineze reușita grupului, destinul se va regla.

Vulnerabilitate. Norocul este spulberat. Se vorbește împotriva binelui personal. Consum fără rost. Supraestimare. Banii sunt folosiți greșit. Instabilitate. Răsuflăm ușurați în fața unei interdicții. Lipsă de susținere. Absența norocului devine complicată. Ciudățeniile sunt la mare artă. Greutățile sunt escaladate prin îndrăzneală. Lipsă de respect. Frica se ascunde în proiecte de viitor.

Astăzi, Luna se va afla în conjuncție cu Soarele și va iniția un nou ciclu lunar. Înainte ca aceste două astre să se afle în conjuncție, Venus va definitiva careul cu Jupiter. Ceea ce până acum era sentiment restrictiv s-ar putea transforma în confirmarea unui eșec. 5 iunie nu este o zi de reușită, ci o zi în care se reconfirmă un rău. Careul acesta dintre benefici, ce accentuează din nou, într-o altă manieră, crucea mobilă, arată că norocul este spulberat și victoriosul acestei zile, cel care și-a calculat, din aproape în aproape, reușita, este acela care nu s-a declarat învingător înainte de vreme, acela care nu s-a bazat pe noroc, ci pe munca sa, pe efortul personal.
Înainte ca Luna să fie în conjuncție cu Soarele, va mai trece prin câteva unghiuri, unele dintre ele destul de dure și care se referă la relațiile negative cu planetele de pe crucea mobilă. Unii vor răsufla ușurați că, în sfârșit, au ajuns la capătul drumului și după explozia acestei zile vor scăpa de o tensiune, nu vor mai fi obligat să fie atât de sentimentali, să joace teatru, să-i convingă pe ceilalți că au spirit de aventură și vor să răstoarne lumea și să o așeze pe alte baze. Apoi, pentru că schema aceasta nu arată doar un sfârșit și un început de ciclu, ci intervine și cu un careu între doi benefici, lucrurile se pot complica din nimic. Venus se află pe zodia Gemeni, acolo unde avem și Soarele și Luna, astre care primesc o opoziție dură din partea lui Saturn de pe Săgetător. Există o performanță la care va face trimitere această zi și ea vine să sublinieze o relație cu străinătatea, impunerea unui motiv străin pe demersurile care au fost făcute până acum, pe mesajele care au fost lansate în ultimele săptămâni, dar cu precădere în această săptămână. În contextul acestei săptămâni, în care Saturn retrograd de pe Săgetător intervine cu acest mesaj, putem stabili că ciudățeniile pe care le vom experimenta în ziua de 5 iunie și care fac referire la frica de viitor, la vulnerabilitate, la evenimente lipsită de noroc, șansă sau protecție, subliniază și faptul că a existat o agendă ascunsă, pentru că, în schema crucii mobile, Saturn de pe Săgetător joacă rolul negativ al străinătății, al imixtiunilor surprinzătoare, al șantajului, al motivelor nespuse pentru care 5 iunie poate deveni o zi tristă, de care să ne aducem aminte timp de patru săptămâni, cât va dura ciclul care începe acum. În 5 iunie prinde viață proverbul „Ulciorul nu merge de multe ori la apă!”, cu completarea “decât dacă este updatat, adică dacă este de inox”.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii ne confirmă o lipsă de susținere, ne arată că norocul poate fi spulberat într-o clipă și cei care se bazează pe neprevăzutul momentului, cei care estimează că Luna nouă de acum le aduce schimbări spectaculoase pentru că instabilitatea momentului ar trebui să mai conțină și lucruri bune, nu doar lucruri rele, s-ar putea să se înșele. Careul beneficilor arată că ziua este încărcată de ghinion, însă nu pentru toată lumea, adică nu va fi încărcată de ghinion pentru cel care și-au calculat succesul din aproape în aproape, pentru cei care au imunitate la noroc.
Există multă tensiune care plutește în schema astrală a zilei de 5 iunie și fiecare, în funcție de aspirațiile pe care le are, în funcție de preocupările pe care le-a avut de-a lungul acestei săptămâni, ar trebui să vadă ce a fost clar și care, din aproape în aproape, ar putea merge mai departe, ce s-a bazat exclusiv pe mâna destinului, pe bunăvoința cerului și ar putea să se oprească aici.
Indiferent de rezultatul acestei zile, adică dacă vom fi mai siguri sau mai temători în acțiunile de acum, demersurile viitoare vor avea o mică eroare, vor conține o frică despre care ne vom aminti spre sfârșitul verii.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne gândi că modul în care ne petrecem ziua de 5 iunie va avea repercusiuni și asupra proiectelor personale programate pentru următoarele patru săptămâni, cât va ține următorul ciclu, dar și asupra celorlalți dacă ascund în speranța unui succes neputința de a face un calcul realist. Cine nu poate face un calcul realist acum arată că nici pe viitor nu va putea face și, atunci când va interacționa cu comunitatea, va acționa ca un factor de destabilizare.

6 thoughts on “30 mai – 5 iunie 2016

 1. Ana spune:

  Bună dimineața ! Fie ca tu sa fii binecuvântat cu toate lucrurile bune și minunate !Mi-ai înseninat ziua cu un zâmbet !Fără pretenția unei competente speciale,ale unei superiorității cunoscătoare, am intrat in detaliile textului ,încercând, ca un hermeneut,sa descifrez mesajul tău plin de înțelepciune adresat tuturor.Surpriza cea mai placuta a fost interactiunea interpretării textului cu clipul zilei de azI.Surpriza a fost ca o revelație vesela si strălucitoare intr-o zi ploioasa.Oare cine mi-ași dori sa fiu?șoferul sau vedeta mofturoasa?😃

 2. Cristina spune:

  Hmm… Nu suna prea bine.
  Calm-calm-calm – imi pare mesajul ultrasintetic al acestei saptamani care pare una dintre cele mai problematice ale anului.
  Of… Cu Dumnezeu inainte!

 3. Doina spune:

  Bună, de ce Indira Ghandi ptr 5 iunie?Pare un avertisment urmat de o presimțire funesta.Nu am reușit sa înțeleg esența mesajului.👳

 4. manola spune:

  Buna seara! Va doresc din suflet sa constientizati ,ca suntem ajutati sa iesim din visul iadului pe care cu totii il traim in aceste momente si chiar daca ne simtim ca Madona din videoclipul saptamanii postat de Gheorghita Coser…asta se intampla pentru ca ( ma repet) suntem sustinuti de univers de astre sa ne vindecam de ranile adanci care ne apasa si ne dor atat de tare. Va recomand cu caldura sa cititi cartea lui Don Miguel Ruiz-Arta de a iubi si bineinteles sa va retrageti cat de des puteti in spatiul inimii unde ranile dispar. Vindecari miraculoase va doresc! Multumesc!

 5. adina spune:

  Buna ziua !! Ma numesc Adina sunt gemeni si imi merge nu tocmai bine . Acuma mi a fost atinsa si sanatatea !! de ce ? Cand se va termina toate astea ? Daca poate cineva sa mi raspunda , le as multumi !!

 6. elena spune:

  D-nule Coser citesc si recitesc previziunile d-stra,iar pe cea pentru 5 iunie in mod special si m-a uimit expresia „cei imuni la noroc” ,deoarece sunt f.f. putini cei care ar dori sa fie asa si sa obtina succesul numai pe straduinta lor. Poate ca vor fi cativa care vor reusi si asa, dar pentru ei . Eu mi-asi dori ca macar unul sa- si iubeasaca tara si sa o reprezinte cu demnitate si mandrie ca Indira Gandhi . Pentru ca nu cel care a asasinat-o a ramas in istorie ci EA . Poate ca sunt pesimista, dar vazand marasmul in care ne aflam, cred ca am circumstante atenuante. Dumnezeu sa ne lumineze .Asta am simtit dupa ce am citit previziunile zilei de 5 iunie. Va multumesc ca munciti sa intelegem si noi cate ceva .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.