6 – 12 iunie 2016

6 – 12 iunie 2016 este săptămâna obedienței înțeleasă greșit și a seriozității care sperie. Acest interval este unul de transformare, de expansiune către o zonă superioară, dar pe care s-ar putea să nu o putem vedea în forma aceasta acum, ci mai târziu. De aici și paradoxul acestei săptămâni care ne vorbește despre demersuri pe care le ducem mai departe în orb, despre bucurii care ar putea fi, în toate aceste șapte zile, proiectate în viitor. Multe din episoadele acestei săptămâni vor fi dominate de crucea mobilă care va activa și va impune o revendicare ca un element corect, bun, adică va aduce revolta săptămânilor anterioare în postura de etalon de normalitate.
Pentru că nu vreau să repet ceea ce este deja inserat în analiza celor șapte zile, subliniez doar un element care reprezintă o sinteză a săptămânii. El se referă la puterea de a modela caracterele oamenilor într-o direcție pozitivă, la a produce schimbări, nu prin intermediul sugestiei sau prin manipularea convingerilor deja stabilizate, ci prin altceva, printr-un joc al cuvântului care zidește și al transferului de putere pentru regăsire de sine și eliberare de condiționări, printr-o trezire a atitudinii corecte nu numai pentru a capta atenția, nu pentru a distruge destinele celor care, la momentul acesta, ar putea fi văzuți ca obstacole.
Avem acum ocazia să vedem în ce mod puterea personală a fost asimilată în puterile celorlalți și cum anume s-a construit o bază reală, una atât de utilă și de puternică încât nimic pe viitor să nu o mai poată schimba. Un om puternic și atent, o ființă autentică va putea vedea în această săptămână că dincolo de cea ce este foarte vizibil există ceva, un element care vine de la ființele care modelează cu adevărat istoria, de la marii anonimi ai culturii și civilizației, de la marile ființe care au venit aici să facă pentru ceilalți un mare bine și care nu au niciun interes să-și construiască un jilț acolo unde oamenii sunt obișnuiți să îi vadă pe cei obsedați de celebritate.
Marea putere a unui om care hrănește destinele celorlalți va fi văzută acum așa cum este și, pentru că schimbările pe care le produc sunt în afara judecăților înguste, creațiile lor devin perene. Aceste ființe lucrează pe un nivel, iar faptele lor declanșează pe toate nivelele efecte în cascadă atât de complexe și de minunate încât nu pot fi descrise în cuvinte, dar care înnobilează ființa umană cu feedback-urile acestea magice. Ele sunt în afara modelor, sunt ființe respinse de grupurile obsedate de modă, confort, avere și, adesea, le vedem ca fiind incapabile să își susțină nevinovăția într-un mod cerut de prezent, ci o fac în aceiași termeni universali. Se întâmplă lucrul acesta pentru că nu au venit aici să vorbească despre sine, despre ceea ce pot să facă ori despre cât de bine ar putea să se simtă în viitor în postura de ființă glorioasă. Au venit aici să zidească pentru alții, nu pentru dânșii, pentru că ei au deja o casă, cea a luminii. Ei nu sunt cei care vin să-și scrie numele pe ziduri, ci cei care construiesc ziduri pe care alții să-și scrie numele.
Deși, unora, această abordare s-ar putea să li se pară abstractă, ea face trimitere la ființe care trăiesc printre noi, care iubesc anonimatul, care se îmbracă în așa fel încât să nu fie văzuți cum sunt în realitate, nu pentru că se ascund, ci pentru că au alte priorități, nu se preocupă de beneficii și nici de imagine. 6 – 12 iunie 2016 este săptămâna în care ni se deschid obloanele, pleoapele rămân înțepenite în poziția “deschis” și, ca printr-o minune, putem vedea altfel oamenii cu care am trăit mult timp aproape și cărora le-am atribuit o anume imagine, fără să conteze dacă este bună sau rea, învăluită într-un halo magic. Acest halo nu trebuie să fie precum aurele sfinților din icoanele creștine, ci poate fi o impresie, o vorbă care iese din contextul conversației, o faptă pe care o poate face doar o ființă remarcabilă, o prezență care emană într-un anumit fel, o ființă care, deși seamănă cu ceilalți, este complet diferită de ei.
În contextul acesta, oameni care înțeleg se simt cuprinși de acel sentiment care deschide porțile sufletului și pe care noi îl numim greșit obediență. De fapt, obediența ar trebui să poarte înțelesul toleranței, sau poate pe cel al iubirii necondiționate, sau poate unul mult mai complex pentru care nu există încă o definiție. De aceea, acum, în această săptămână, când avem ocazia să primim revelația a ceea ce înseamnă cu adevărat obediența să fim înțeleși greșit dacă ne identificăm cu ea ori, dacă ne așezăm în scaunul acuzatorului, să aruncăm cu noroi în cei care descoperă adevăratul chip al obedienței doar pentru că ni se par ciudați, oameni fără personalitate, fără identitate, falși. Dacă în momentul acesta de acuzare ne întoarcem chipul către oglindă, seriozitatea pe care o vedem, rigiditatea cu care dorim să rămânem blocați pe acest nivel, ne sperie. Aceasta este cea mai simplă explicație a fenomenelor complexe care vor activa în această săptămână. Desigur, lucrurile pot fi descoperite și altfel, într-o dispunere mult mai amplă, însă pentru fixare ea are nevoie de propriul translator, are nevoie de practică, de vocea conștiinței individuale, adică are nevoie să lucreze deja cu înțelesul profund al obedienței, nu cu cel pe care suntem obișnuiți aici, în această lume, să-l dăm.
Cei care vor spune la finalul acestei săptămâni că nu au înțeles nimic din ceea ce s-a consumat, ar putea ușor să dea vina pe trăsătura generală a anului 2016, anul dihotomiilor periculoase, cea care ne zăpăcește complet, deși nu despre asta este vorba acum. Acum un om care spune că nu înțelege nimic minte. Un om care spune că a dorit altceva decât ceea ce a primit minte. O ființă care dă vina pe agresivitatea celorlalți pentru a-și justifica propria duritate pe care a alimentat-o, din aproape în aproape, în ultima perioadă, arată că iubește minciuna. Un om care nu găsește nici măcar un element bun pe care să-l cinstească așa cum cinstește cărămida unui zid puternic arată că iubește minciuna. Acești oameni au nevoie de zăpăceala celorlalți pentru că vor, prin suferința pe care o provoacă celorlalți, să-și facă propria suferință mult mai confortabilă. Cei care mint în formă continuă sau care nu găsesc motive să se desprindă de ceea ce nu e bun ori de ceea ce nu mai este folositor suferă pentru că nu pot evolua. Ei au nevoie de alții pentru a nu suferi singuri. Este adevărat, lucrul acesta nu se întâmplă doar acum, dar în această săptămână avem ocazia să-l vedem mult mai clar. În consecință, suntem avertizați că s-ar putea ca duritatea a ceea ce conștientizăm acum să ne bruscheze puțin. Nu acesta este rostul săptămânii în curs, acela de a ne brusca, ci de a ne încuraja să avem încredere că de fiecare dată când întrezărim puțin dincolo de perdeaua deasă a iluziei să avem încredere că percepem corect. Cu alte cuvinte, această săptămână este o lecție practică de încredere.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a ne pregăti să fim în contact cu ceva bun. Este posibil ca la acest spectacol de operă să ne ducem cu punga de semințe, pentru că nu avem încă educația necesară, dar să nu ne rușinăm. Cu toții am învățat trecând și prin situațiile ridicole. Contează ca, pe mai departe, să nu ne amintim de ridicol, ci să apreciem ceea ce ne-a rămas, ceea ce am învățat, ceea ce ne-a zidit.

Romantism. Comportamente modificate pe baza unui compromis. Prea multe întrebări. Regulile se modifică. Ne sincronizăm cu un bine care vine din exterior. Vitalitatea face diferența între un om simplu și un vindecător. Valorile disproporționate sunt expulzate. Vremurile se schimbă. Nostalgie. Acces la informații care consolidează prietenia.

Trecerea Lunii pe zodia Rac arată că preocuparea oamenilor va fi orientată acum cu precădere către zona sentimentelor. Imediat ce Luna a intrat în această zodie va trebui să treacă prin două unghiuri pozitive, unul cu Junon, iar celălalt cu Lilith. Elementele care se consumă prin aceste două direcții nu sunt constructive și nici nu ne ajută să ne sincronizam cu ceea ce este bun, ci ne ajută să conștientizăm o teamă și, doar dacă suntem puternici, doar dacă împlinim această condiție, să trecem de frica de evenimente neprevăzute, de teama de confirmări negative.
Chiar de la începutul acestei săptămâni, adică imediat ce Luna va intra pe zodia Rac, vom conștientiza o parte importantă indicată de deviza generală aplicată acestei săptămâni, cea care se referă la seriozitatea care sperie. Cu alte cuvinte, începem această săptămână de la coadă, conștientizând a doua parte a problemei care ar trebui să fie observată după ce este conștientizată prima parte. Ajungem să fim speriați de seriozitatea pe care o avem față de problemele mai vechi, de seriozitatea celorlalți, față de propriile greșeli înainte să vedem dacă, de această dată, obediența este bună sau rea.
Cu alte cuvinte, schema aceasta ridică o problemă de înțelegere, apoi una de suspiciune. Știm că Luna, de fiecare dată când trece prin zodia Rac, aduce această componentă a suspiciunii care va permite de fiecare dată modificarea comportamentului de bază prin acceptarea unui compromis. De această dată compromisul ni se va părea mult mai simplu, mult mai accesibil și lipsit de pericol.
De asemenea, 6 iunie poate fi și o zi de prietenie pentru persoanele care au reușit să-și atingă obiectivele în săptămâna anterioară, pentru oamenii care au fost suficient de calculații, de atenți și de disciplinați încât, ceea ce și-au propus, să ducă la bun sfârșit în ultima zi a săptămânii anterioare. Aceștia au în această săptămână o perioadă de destindere, de confirmări bune și nici măcar Luna neagră, cea care trimite acum raze pozitive către Lună, nu-i poate bulversa.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ar putea să ne aducă atât de multă suspiciune încât să devină o zi a tristeții, o zi a relațiilor complicate, când am putea vedea că oameni de proastă factură au fost avantajați fără rost, au fost încurajați să înlocuiască prietenia cu impunerea, abuzul emoțional și dominarea lipsită de sens lansând etaloane periculoase. S-ar putea ca, în mintea celui puternic, în concepția persoanei care caută adevărul sau care vrea să înțeleagă de ce trăiește experiențele acestea și de ce trebuie să mai suporte o perioadă mojiciile celorlalți, schema aceasta să fie un imbold către evoluție. Cu toate acestea, va fi nevoie, chiar și în cazul lor, să rezolve o problemă legată de rigiditate. Este adevărat, vremurile se schimbă, iar nostalgia nu ne poate ajuta să participăm acum la ceea ce se numește generic „proiect de grup”.
Unii, mai sensibili ori mai sinceri din fire, ar putea să se vadă expulzați complet din această schemă. Nu trebuie să uite că lucrul acesta se întâmplă în săptămâna obedienței care este înțeleasă greșit. A înțelege greșit obediența înseamnă a nu aprecia sensibilitatea omului care, doar accidental, se îndoiește de propriile calități și consideră că este mult mai bun și mai corect ceea ce vine de la altul. A respinge cu brutalitate această opinie înseamnă a iubi agresiunea. Un om care este criticat acum, care este acuzat, care pierde în fața unui adversar, nu înseamnă că este un element slab. Dacă în săptămâna anterioară, când calculul a fost foarte important, a arătat o anume obediență, iar acum aceasta este sfidată, ar trebui să se considere câștigător. Evenimentele viitoare vor fi substanțial pozitive pentru aceste persoane.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a cântări lucrurile după valoarea pe care ne-o spune intuiția. S-ar putea ca această valoare să sfideze mărimile pe care le cunoaștem foarte bine și pe care le-am folosit în ultima perioadă. Mărimea acestei zile este abstractă.

Duritate. Se schimbă etaloanele frumosului. Nimic nu ne convine. Provocări venite dintr-o zonă intimă. Insecuritate. Pericolul este evaluat greșit. Lucrul în echipă este compromis. Apel la virtuții verificate în timp. Erori de decizie. Se preferă egalizarea unei greșeli decât modificarea unui adevăr. Un aliat puternic trădează. Realizările sociale depind foarte mult de impulsuri. Pedeapsă. Importanța de sine este privită ca o calitate. Inventivitate. Avem nevoie de o altfel de liniște. Ne bucurăm de simplitatea vieții însă ea nu este susținută din exterior. Se modifică o procedură. Complicațiile relaționale cer acum abordarea problemei dintr-un nod periculos.

Deși astăzi se va împlini conjuncția Soarelui cu Venus, nu ne putem bucura de deliciile acestui unghi absolut minunat, nu putem visa la o schimbare substanțială de atitudine și nici la un noroc picat din cer. Se întâmplă lucrul acesta deoarece conjuncția Soarelui cu Venus trimite unghiuri negative către Axa Dragonului care, în continuare, primește suportul planetelor Jupiter, cea care se află pe Capul Dragonului, și Neptun, cea care se află pe Coada Dragonului. Problematica zilei de 7 iunie este cea legată de succes. Multe lucruri din cele pe care le vom experimenta acum sunt marcate de duritate, însă cu această duritate suntem deja familiarizați pentru că unghiul acesta nu se formează brusc acum, el fiind activ încă din săptămâna anterioară, indicând faptul că pe această schemă se interpun și celelalte elemente active pe crucea mobilă.
În plus, componenta zilei de 7 iunie face trimitere la un pericol ce ar putea să vină printr-o decizie, printr-o evaluare greșită sau prin cuvinte folosite greșit, eronat, tendențios, împotriva unor personaje care vor, prin nemulțumirea lor, să modifice o procedură.
Este clar că, dacă ne referim la o componentă personală, cea care face trimitere strict la bucuria de a repeta o operație, de a ne petrece timpul în natură, de a ne bucura de un moment de deconectare, chiar dacă ar fi să facem lucrul acesta împotriva schemelor care sunt deja stabilite, să sfidăm un program, atunci am putea declara ziua de 7 iunie ca încărcată de o mare realizare. Nu se poate însă ca această realizare să fie analizată separat de tot efortul perioadelor anterioare, de tot efortul pe care l-am depus de la începutul anului și până acum.
O altă componentă importantă a zilei de 7 iunie este cea dată de careul Soarelui la Axa Dragonului, privit ca un unghi separat. Dacă în privința tranzitului planetei Venus prin zodia Gemeni, mulți, poate chiar dintre cei care sunt pasionați de ezoterism sau care caută adevărul, nu se așteaptă la prea multe lucruri bune, nu au prea multe așteptări profunde de la această poziție, implicațiile pe care le are tranzitul Soarelui prin zodia Gemeni trebuie privite altfel. Venus din Gemeni, prin relația proastă cu Axa Dragonului, agresează ori impune norocul ca un etalon, ca și cum dacă avem noroc înseamnă că vorbim despre o valoare, dacă nu avem noroc înseamnă că vorbim despre o nonvaloare. Răul vine acum din lipsă de viziune, din îngustimea minții care consideră că bunul care primește etichetă de preț este evaluat corect. Impactul Soarelui asupra Axei Dragonului ne vorbește despre nevoia de a transforma bunul, evaluat deja după alte criterii decât prețul, într-un element care să aibă și valoare de piață. Cu alte cuvinte, prin impactul Soarelui se constată dacă avem sau nu noroc, dar, în plus, se poate stabili și care sunt instrumentele la care trebuie să apelăm pentru a face ca lucrurile să fie valoroase și pe măsura solicitării nu doar prin ceea ce, intrinsec, dețin, fără a le compromite atunci când solicitarea va dispărea.
Desigur, pentru că în această zi Luna va trebui să treacă prin opoziția cu Pluton, semn de maximă agresivitate, dar și prin careul cu Uranus, acum, în această perioadă, când încă mai este activ careul Uranus-Pluton pe faza ascendentă a ciclului războiului, arată că nu ne va fi ușor. Spre deosebire de ziua anterioară, schema zilei de 7 iunie nu susține atât de mult refuzul sau neînțelegerea unei competențe, ci ne arată că ea nu este înțeleasă tocmai pentru că oamenii sunt mult prea atenți la agresivitate.
Prin urmare, 7 iunie este o zi de duritate. Avem acum ocazia să conștientizăm care ne sunt nevoile, să vedem care ar fi mijloacele de pe zona publică de care am putea să ne folosim pentru a ni le împlinii, dar să conștientizăm și că, pe alocuri, lipsa de judecată, ușurința cu care am crezut în greșeală, în păcat sau în boală, nu mai reprezintă acum, precum a reprezentat altădată, un element de inventivitate, ci unul de subminare sau de decădere.
Prin achizițiile zilei de 7 iunie ne simțim înnobilați, încurajați, poate chiar mai puternici pentru că nu ne mai temem de simplitatea vieții, nu mai considerăm că suntem acum părți, elemente, fragmente dintr-un edificiu social conflictual. Nu sunt multe cele care ne vor încânta în această zi, cu toate că Soarele și Venus vor fi în conjuncție, la fel cum nu vor fi multe cele care trebuie să fie reprezentative pe viitor. Există o mare contradicție între elementele pozitive din sfera intimă care, în plus, sunt și foarte fragile, la fel cum va exista o contradicție între lipsa de viziune (ce ar trebui să justifice erorile de până acum) și nevoia de a da lovitura. Este foarte posibil ca aceste elemente cu care lucrăm acum să fie foarte complexe, obositor de complexe sau obstacole în a obține liniștea pe care ne-o dorim foarte mult. Va trebui să fim atenți, cu atât mai mult cu cât această săptămână are ca mesaj sintetic atenția pe obediență, pe toleranță, pe seriozitate. Când această atenție nu îndeplinește condițiile adecvate, obediența este înțeleasă greșit, iar seriozitatea sperie.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne simți inferiori doar pentru că nu umblăm cu haine foarte colorate, cu cizme de cauciuc prin muzeu, cu părul întins cu gel colorat, că nu folosim un limbaj trivial ori că nu avem o opinie clar conturată despre tot acest haos social, ci îl ignorăm. Lucrurile simple sunt acum mărgăritare ascunse în noroi.

Se poate ajunge foarte departe. Acces la informații prin curaj. Se rupe o prietenie și se leagă alta. Ne întoarcem la relații periculoase. Avem un scop ascuns pentru care ne asociem. Contactele personale intră în criză. Revendicări care pun în dificultate sinceritatea. Confortul personal contează foarte mult. Se strâng rândurile. Schimbare dictată pe un ton ridicat. Se cere protecție, dar se impune preluarea sarcinilor. Responsabilități neobișnuite. Pesimist. Superioritatea este ascunsă. Destinul este repede păcălit. Revendicări aspre. Blândețea este pedepsită.

Marele eveniment al zilei de 8 iunie reprezintă intrarea asteroidului Junon în Balanță. Din nefericire, se întâmplă lucrul acesta prin deplasare retrogradă ceea ce arată că ne apropiem de oameni pentru că ne temem de noi înșine, considerăm că nu avem puterea necesară pentru a ne rezolva singuri problemele și atunci ne întoarcem la problemele celorlalți pentru a ne ascunde incapacitatea sau pentru a avea pe cine da vina.
Până la urmă, poziția aceasta a lui Junon este de preferat față de tranzitul său prin zodia Scorpion, dar retrogradarea strică totul. Asta înseamnă că faptele pe care le realizăm acum, asocierile în care ne implicăm, tocmai pentru că se realizează pe finalul tranzitului Lunii prin zodia Rac și începutul tranzitului său prin zodia Leu, vor avea un impuls negativ, dur, caustic, dar se vor menține într-o stare de plutire, una confortabilă pentru sine, însă suficient de mincinoasă. Cu Luna pe zodia Leu confortul personal contează foarte mult și pentru că, pe noua sa poziție, Luna trimite un careu către Luna neagră, ziua de 8 iunie se transformă într-un instrument folosit pentru a obține putere sau folosind mijloace mai puțin corecte pentru a ne îndeplini o dorință. Având în vedere că în această săptămână obediența ar putea fi înțeleasă greșit, vom avea ocazia acum să conștientizăm cât de puternică este această tendință de a lăsa de la sine, de a trece cu vederea doar pentru că există un motiv, un interes, nu pentru că ar exista o stare adecvată. Prin ceea ce se consumă acum obediența devine fățărnicie și dacă, dimineață, atitudinea aceasta va fi ușor ascunsă, nu va putea fi văzută de ceilalți sau nu va produce suficient de multe efecte încât să fie criticată pe măsură, după ce se depășește mijlocul zilei, după ce se consumă la grad perfect careul dintre Lună și Luna neagră, impulsurile acestea negative vor fi mult mai ușor vizibile. Cel care este prins cu minciuna în felul acesta se va retrage, se va ascunde, va invoca momentul de criză pe care se așteaptă ca toată lumea să i-l respecte. Conform cerului astral de acum, relația aceasta proastă a Lunii cu Luna neagră și, implicit, intrarea lui Junon pe zodia Balanță prin retrogradare reprezintă un alt element complicat, rău, dur al contextului de acum, pe lângă crucea mobilă, cea care este mult mai activă și ale cărei efecte nu s-au stins încă. Așadar, ne întâlnim acum cu impulsul de a ignora marea problemă și de a striga în gura mare problemele mai mici.
Prin urmare, 8 iunie este o zi de minciună. Nu va conta dacă această minciună este îndreptată către sine, pe baza căreia întregul comportament se va modifica, se va ajusta pentru a atinge un scop prin mijloace mai puțin corecte, la fel cum nu va conta dacă această minciună va fi orientată împotriva celorlalți pentru a-i manipula sau pentru a le impune o opinie cu care până acum nu au fost de acord.
Avem acum puterea să facem totul să pară foarte intens, încărcat de criză, să motiveze o deplasare haotică, întoarceri repetate la probleme mai vechi care ar fi trebuit să rămână în trecut pentru că nu merită atenție, poate chiar întoarceri din drum, schimbarea marilor planuri pe baza unor detalii.
Pentru că lucrurile sunt atât de complicate și apăsătoare pe 8 iunie cel mai dezavantajat va fi omul blând. Va vedea astăzi cum blândețea îi va fi pedepsită, cum va fi acuzat pentru că trece cu vederea și nu își exagerează problemele. Obediența acestui om va fi înțeleasă greșit într-un mod foarte clar și vizibil chiar și pentru ceilalți, nu doar pentru el.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ajunge la pesimism doar pentru că trăim acum un moment de durere, de tristețe sau de nemulțumire. Pesimismul este altceva. Cine creează o legătură între aceste elemente și pesimism, îl va confirma pe acestea și îl va strânge la piept ca pe un șarpe.

Credința este încercată. Agresivitate prin cuvânt. Duritate prin atitudine. Umor penibil. Prea multă seriozitate. Soluțiile majore sunt puse în aplicare prin relații stranii. Ne temem de umbre. Reacționăm dur la un stimul. Propriul destin se revoltă. Obstacolul este fragmentat. Evoluția conștiinței lasă impresia că totul este ok. Așteptări nerealiste. Complicații în relațiile de familie. Fluturi la cap. Scopurile prea ambițioase distrug. Se acordă prea mult interes valorilor personale. Opoziție. Acolo unde este aleasă corect o metodă valorile devin foarte durabile. Se consumă mult din rezervele personale.

Mijlocul săptămânii devine o zi de inspirație și de carisma, un moment în care testăm credința și observăm în ce direcție este orientată duritatea personală. Unele persoane care, poate, s-au considerat până acum lipsite de putere, au ocazia să vadă cum anume se manifestă puterea personală, să-și amintească cu mândrie sau cu bucurie care au fost victoriile adjudecate împotriva umbrelor conștiinței, împotriva acelor forțe sau energii care au existat doar pentru a crea probleme, doar pentru a întârzia succesul.
Astăzi Mercur se va afla într-o relație bună cu Chiron și într-o relație proastă cu Marte retrograd ceea ce conferă asteroidului Chiron calitatea de mediator în opoziția de pe axa Taur-Scorpion. În felul acesta, se poate stabili că un element bun, o calitate personală, o intenție corectă se poate transforma într-un instrument de lucru pe care, apoi, să-l folosim pentru sporirea farmecului personal. Acest farmec personal ar putea să includă și elemente mai puțin plăcute, spre exemplu așteptări nerealiste din partea unei structuri sociale, din partea unui cunoscut, supraevaluarea puterii personale într-o confruntare sau iresponsabilitatea. Indiferent de situație, schema aceasta are un rezultat bun și, din această cauză, ea se adresează mai curând părți a doua aferentă devize generale, cea care se referă la seriozitate. Marte retrograd pe Scorpion în opoziție cu Mercur nu face trimitere la seriozitate, deci se ajunge acolo în mod forțat, printr-o reacție dură, printr-o atitudine greșită. De aici înțelegem că o provocare ne trezește la realitate, o reacție negativă va face în așa fel încât să ne vedem partea întunecată, să vedem de ce suntem în stare, care este schema rea în care activăm, care sunt rezonanțele vinovate pe care nu le putem stinge.
Mulți oameni s-ar putea simți vinovați astăzi că acordă prea multă importanță valorilor personale în detrimentul complicațiilor sociale pe care și-au propus să le rezolve. Ceea ce se întâmplă în forul personal ar putea să nu depășească statutul de obstacol, unul ciudat, care enervează și indispune. Dacă vom fi suficient de realiști încât să nu considerăm că această pauză în continuarea demersurilor publice este binevenit atunci nu vom avea așteptări mari, nici din partea comunității și nici din partea noastră, ne vom vedea limitele, vom fi obedienți față de sine și ne va plăcea că reacția de acum este una tonică, nu un semn de slăbiciune ori de compromis.
Prin urmare, 9 iunie este o zi de conștientizare. Multe din cele pe care le vom experimenta acum conferă putere și trebuie să transforme experiențele personale în elemente foarte solide. Caracterul solid vine din conținutul acestor evenimente, fără să conteze dacă acestea sunt bune sau rele. Devin din rele bune, din bune rele sau rămân așa cum sunt ele, prin comanda pe care o dăm.
Pentru că asteroidul Chiron din zodia Pești mediază acum opoziția lui Mercur cu Marte retrograd acest sentiment universal, senzația aceasta că participăm, cu rele și cu bune, la un eveniment social important ne ajută să mediem și o problemă de atitudine, dar și una de administrare a bunului propriu. Există însă și reversul medaliei, adică poate apărea situația în care un demers public să fie oprit doar pentru că avem un disconfort de moment, o criză, o nemulțumire căreia nu-i găsim în mod logic o explicație.
Indiferent cât de complicate sunt problemele de acum, ele merg pe două direcții, cea indicată mai sus, dată de raportul individ-comunitate, iar cealaltă problemă, mai veche, este indicată de crucea mobilă, de ceea ce nu este permis de grupul de apartenență, de ceea ce vrem să demonstrăm prin poziția socială spre care tindem ori pe care o avem deja, prin statutul de care ne folosim, prin patrimoniul pe care l-am acumulat de-a lungul vieții. Va fi vizibilă astăzi și o combinație între acestea, însă doar în cazul oamenilor confuzi, cei care au demonstrat și în primele trei zile ale săptămânii că au o anume obișnuință în a da vina pe ceilalți pentru problemele pe care le au sau pentru marile insuccese ale vieții proprii.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu considera că soluțiile cele mai bune vin prin negociere. Ceea ce se negociază acum ar putea fi, fie lipsit de valoare, fie exact elementul care va fi pierdut în săptămânile ce vor veni.

Este invocat rolul de martor. Postura de mediator este pus în dificultate. Subiectivism. Prea multă mândrie. Liniștea și ajutorul sunt amestecate cu dorințele și eșecurile. Constatăm un drept. Moștenirea este bună. Curaj. Nesiguranță. Goană după profit. Nevoie de a primi laude. Agresivitate împotriva celor care judecă. Se face un compromis pentru bine și pentru aspectul delicat al vieții.

Luna își încheie acum tranzitul său prin zodia Leu și va intra, în a doua parte a zilei, în zodia Fecioară. Schema acestei zile va pendula între nevoia de iubire și necesitatea de a urma un traseu foarte strict, unul care să nu permită abateri, un traseu foarte precis, calculat, unul care să semene cu ceea ce ar fi trebuit să facem în săptămâna anterioară.
Ceea ce va veni spre noi în această zi încheie un episod, care ar putea să nu fie specific acestei săptămâni, ci unul mai mare, unul care a debutat la începutul lunii martie, dacă ne gândim la ceea ce a fost rău, sau la mijlocul lunii februarie, dacă ne gândim obiectiv, la ceea ce ar fi trebuit să împlinim și, poate, ne-a scăpat, poate am pierdut din vedere ceva important. 10 iunie se referă la muncă, la respectul pe care oamenii îl au față de efort, față de informațiile compromițătoare, nu pentru a le elogia ori pentru a le prezenta ca fiind elemente de maximă importanță, ci pentru a le arăta care le este locul. 10 iunie ne reamintește o problemă de moștenire, de patrimoniu și plasează aceste elemente într-o constantă a vieții care a debutat, prin lucrurile pe care ar fi trebuit să le facem și nu am putut, din mijlocul lunii februarie până acum, sau prin lucrurile rele pe care le-am făcut intenționat și pe care le regretăm acum, dacă ne referim la corelațiile negative care ne îndreaptă acum atenția spre începutul lunii martie.
Există multe resentimente, multă nervozitate și în 10 iunie se caută un răspuns, oamenii încearcă să-și explice de ce li se întâmplă tot ceea ce ni se întâmplă, de ce au probleme de atitudine sau cu atitudinile celorlalți, deci au probleme de limbaj sau de ce au dificultăți în a înțelege limbajul celorlalți. În a doua parte a zilei, când Luna se va afla deja pe zodia Fecioară și va împlini un sextil cu Luna neagră, lucrurile acestea dureroase vor fi puțin mai înșelătoare. Se va face mult mai ușor un compromis, se va invoca într-un mod particular, nu obiectiv, calitatea de martor și prin acest artificiu de calcul oamenii vor reuși să meargă mai departe. Fără acest artificiu de calcul, pe care fiecare îl va face în felul său, va fi foarte greu să înfruntă ultimele două zile ale acestei săptămâni.
Prin urmare, 10 iunie ne aduce în fața unei finalități care nu are atât de mare importanță pe cât credem, care nu trebuie să fie pusă pe picior de egalitate nici cu mândria și nici cu elogierea eșecurilor ca fiind experiențe de viață, viziuni constructive asupra a ceea ce oamenii refuză să facă ori asupra a ceea ce fac intenționat pentru că știu că este rău. Dintr-un anumit punct de vedere, cel al cu relațiilor negative, cele care ne îndreaptă atenția către începutul lunii martie, ziua aceasta este una de eșec, de regret, un moment în care ne aducem aminte de acele elemente neplăcute care au fost cele mai caustice, care ne-au adus cea mai mare întristare și care ne-au provocat sincope, discontinuității în activitățile obișnuite, care ne-au tulburat ritmul zilnic și nu ne-au lăsat să lucrăm frumos, în liniște sau într-o atmosferă armonioasă.
La polul celălalt, omul victorios care, în plus, este și superficial, va avea nevoie de laude, dar acestea vor fi invocate cu precădere în a doua parte a zilei, când Luna, abia intrată pe zodia Fecioară, se va afla într-o dispunere pozitivă cu Lilith. Dreptul, cel care strigă mai tare, calitatea unei persoane pe care am ignorat-o, ar putea acum să transforme o zi de eșec într-o zi de mare realizare. Se întâmplă lucrul acesta, nu pentru că ecuația astrală a momentului ar fi confuză, ci pentru că apar combinații foarte complexe care trebuie să se finalizeze cu această atenuare, cu această diminuare a durerii suprarealismului, a percepției dure a realității, adică a ceea ce vedem în mod direct și clar și nu putem schimba.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne bucura pentru orice lucru pe care-l trăim, indiferent că el este dureros, neplăcut sau profund. O ființă înzestrată cu o fire complexă va aprecia toate lucrurile acestea pentru că ele fac parte din profunzimea pe care o iubește atât de mult.

Comportamente indecente. Nevoie de protecție pentru a susține eliberarea de probleme. Vibrații care combat plictiseala. Manevre de culise ce ascund un adevăr. Valorile sufletești sunt întreținute prin noblețe. Metoda de lucru se schimbă. Este evidențiat un drept personal. Ni se cere un nou efort. Putem proteja prin dominare. Putem fi protejați prin acceptarea unei intervenții exterioare. Mersul lucrurilor se complică. Nevoie de normalitate. Apel la informații intelectuale. Uitarea poate fi considerată o soluție. Credem într-un tărâm fertil. Visăm la tărâmul făgăduinței. Iubirea doare.

Luna se află acum în plin tranzit prin zodia Fecioară, fiind, cea mai mare parte din zi, în fereastra conjuncției cu Jupiter, dar și, spre seară, în fereastra conjuncției cu Capul Dragonului, unghi care se va împlini în spațiul zilei următoare. Deciziile acestei zile sunt, așadar, dominate de o agresivitate prin intermediul căreia credem că ne facem dreptate, că obținem un drept, că punem în aplicare o metodă nouă de lucru și, prin intermediul ei, produce o mare schimbare. În realitate, intrăm pe un teren nou înainte de vreme, înainte de timpul potrivit, înainte de a încheia ceea ce avem de încheiat. Conjuncția Lunii cu Capul Dragonului se va consuma în ziua următoare și, practic, acela este momentul când se inițiază un nou ciclu, acela este începutul. Cei care cred că, folosind metodele acestei zile, inițiază un nou drum, nu arată decât că se grăbesc prea mult. Este posibil ca această grabă să fie rezultatul plictiselii, să ascundă teama de agresiune sau o acută nevoie de protecție, dar asta nu o face mai puțin periculoasă.
Există însă o componentă care va activa în spațiul acestei zile și care se referă la uitare. Unele persoane vor prefera să o invoce, în special a doua parte a zilei, când unghiul negativ dintre Lună și Saturn intră în separație, crezând că vor elibera o mare presiune din sfera conștiinței. Uitarea însă nu are acum doar o componentă negativă. Opoziția aceasta pe care Luna o realizează cu Neptun și, în consecință, careul împlinit cu Saturn, relație care se transpune din punct de vedere astral printr-un careu în T pe semne mobile, ne vorbește despre o presiune pe care să o încadrăm corect, despre grija pe care o purtăm celor dragi, despre durerea pe care o îndurăm pentru a construi ceva bun, pentru a evolua. Pentru aceste persoane presiunea care există acum pe cadrul public reprezintă și speranța că mersul lucrurilor, chiar dacă este acum complicat, nu duce nici la subminarea autorității, nu împiedică o transformare pozitivă și nici nu compromite, ci arată doar că trăim vremuri grele.
Prin urmare, 11 iunie ne atrage atenția asupra valorilor sufletești pe care am putea să le distrugem printr-un gest de neatenție, printr-o faptă nesăbuită, din prea multă viteză de reacție, din lipsă de condescendență. Atitudinea pe care o avem acum față de viitor este citită prin teama pe care o arătăm față de continuarea unor demersuri. Acolo unde vrem să schimbăm vom proceda așa pentru că ne temem de ceea ce s-ar putea împlinii, de ceea ce nu înțelegem sau nu mai dorim să obținem. Unii vor motiva lucrul acesta invocând frământări existențiale, necesitatea de a renunța la bagajul emoțional greu, la gândurile apăsătoare pentru a trece pe nivelul următor, pentru a face ca această schimbare să fie o dovadă de progres. Nu se știe dacă, judecând după presiunea momentului, rezultatul va fi soldat cu o trezire bruscă la realitate. Ceea ce este brusc conține un risc și numai o persoană capabilă să gestioneze foarte bine momentele de criză ar putea să se descurce bine în situații de genul acesta. A crede în schimbare nu este același lucru cu a o împlinii.
Apoi, pentru că presiunea acestei zile are și un mesaj fals de dreptate, vor exista și persoane care vor considera că schimbarea pe care o produc reprezintă o lovitură aplicată adversarilor, adică le fac probleme celorlalți fiind ei înșiși instabili și agitați. Este de la sine înțeles că viitorul acestor persoane se va construi în conformitate cu intențiile pe care le au, ca în celebrul proverb: „Cine seamănă vânt culege furtuna”.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu considera că viitorul va fi definit de atmosfera acestei zile. Aceasta este doar o etapă, chiar una finală din ciclul care se va încheia în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Se acceptă o provocare. Neîncrederea este combătută prin acumulările din ultima perioadă. Compromisul este ridicol. O frustrare atinge punctul final. Rezistență. Observație suplimentară aplicată unui factor care nu a fost analizat corect anterior. Se descopere o nouă putere de a supraviețui. Suntem împotriva puterii celorlalți. Neliniște. Brutalitate prin ton, vorbire. Natura grosolană dorește să domine stagnarea. Manifestări ciudate. Comportamentul oscilant. Binele vine prin confort. Se combate un viciu prin libertatea de a alege un nou etalon al frumosului. Propria intimitate se curăță. Energia se concentrează. Noile valori devin imediat instrumente de lucru.

Ultima zi a săptămânii vine cu o mare provocare, aceea care se referă la destin, la aspirațiile pe care le avem, la instrumentele pe care suntem acum dispuși să le folosim pentru a ne realiza. Desigur, nu se poate vorbi acum de o realizare, este prematur să ne gândim că zăpăceală anului 2016 va intra într-un proces de diminuare. Mai avem încă mult până la sfârșitul acestei experiențe, până când anul se va încheia.
Cert este că în momentul acesta descoperim o nouă putere de a supraviețui, una care se bazează pe sentiment, pe tristețea că, dacă nu suntem atenți, pierdem, la fel cum s-a întâmplat în trecut, că nu degeaba Marte este retrograd în zodia Scorpion, pe ușurința de a lega contacte, de a visa într-o schimbare pozitivă, adică de a sfida ceea ce este rău.
Este posibil ca metodele pe care le folosim pentru combaterea unui rău s-ar putea să nu fie dintre cele mai bune, pentru că fiecare are în destinul său obstacole pe care nu le-a putut depăși și pe care le duce mai departe alături de realizări. De această dată, combinația dată de elementele bune cu cele rele generează neliniște și primul gând va fi acela că pe viitor schema nereușitei ar putea fi mult mai puternică decât schema reușită, de aceea este nevoie de visare, de speranță, de încredere, de aceea avem nevoie să intervenim printr-un act de voință personală, printr-un impuls personal în a ne construi un drum bun din aproape în aproape.
Este clar că 12 iunie trebuie să reprezinte o dovadă de progres, însă oamenii care sunt orientați negativ vor dori să se impună, vor dori să arate că progresează pe această linie negativă. Acești oameni nu fac acum în mod întâmplător, ci așa au procedat și în ziua anterioară, fiind nemulțumiți, agresivi fără o explicație logică. În plus față de ceea ce s-a întâmplat ieri, agresivitatea lor poate fi citită mult mai ușor și ar putea fi încadrată într-o schemă logică, cu toate că nu este absolut deloc firesc să se întâmple așa. Progresul nu înseamnă neapărat mai mult, așa cum înțeleg oameni răi, cei care activează doar pe o ierarhie a puterii, ci înseamnă mai simplu, mai rafinat, mai cald, așa cum înțeleg oamenii care activează și pe o ierarhie a iubirii. În timp ce un om rău va dori să domine prin brutalitate, prin ton ridicat, prin neliniște, cel bun nu se va speria de stagnare, de faptul că anumite demersuri s-au oprit, nu se va teme nici de faptul că anumite impulsuri, care ar fi trebuit aprofundate, activează acum într-un registru superficial. Conținutul lor va rămâne neschimbat și prin acesta se va merge mai departe. Inițierea unui nou ciclu draconitic pune acum o mare greutate pe gândul frumos, pe gândul curat, cu atât mai mult cu cât Mercur se va afla astăzi pe ultimul grad al zodiei Taur și există tendința, de altfel greșită, de-a considera că acolo unde nu am comportat o realizare materială, acolo unde nu am obținut recunoaștere, nu putem vorbi despre calități. Ceea ce nu a fost confirmat până acum va trebui confirma de acum încolo, adică avem nevoie, prin impulsul de acum, să pozitivăm, să transformăm în lumină ceea ce, de la sine, s-ar îndreaptă spre întuneric.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii ne pune la încercare răbdarea, atenția și rezistența la efort. Acum se va împlini Primul Pătrar, dar și conjuncția Lunii cu Capul Dragonului, elemente care au pe fundal unghiurile pozitive ce se împlinesc, pe de o parte, între Marte și Chiron, iar, de parte cealaltă, între Venus și Uranus. Cu alte cuvinte, momentul acesta reprezintă, deopotrivă, conștientizarea eșecurilor de altădată și retrezirea gândul cel bun care ne va permite să ne ridicăm pe nivelul următor. Energia se concentrează, compromisul nu mai are chipul sinistru pe care l-a avut până acum și prin această simplificare lucrurile pot deveni mai bune. De aici înțelegem că o persoană care speră într-o schimbare pozitivă nu va fi acum o făptură ciudată, ci un om puternic înzestrat cu o minte puternică, un om cu un suflet curat, dispus să își construiască, din aproape în aproape, realizări remarcabile de care să se bucure în a doua parte a anului.
Urmarea gândului cel bun, a puterii pozitive va fi văzută în mai multe ipostaze în a doua parte a anului. Acum, prin aceste combinații neobișnuite, este posibil ca un om cu bune intenții să pară că are un comportament oscilant. De fapt, ceea ce se balansează în această zi arată că folosește un proces al gândirii, arată o frământare pozitivă, o căutare, o înclinație către cercetare sau către studiu. Doar un om superficial ar putea considera că întrebările sunt dovezi de neștiință. Un om care întreabă astăzi și a arătat de-a lungul săptămânii că este pozitiv are nevoie de certitudini.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu confunda reținerea cu frustrarea.

5 thoughts on “6 – 12 iunie 2016

 1. Junon spune:

  …şi dumneavoastră sunteţi o astfel de fiinţă!

  1. Am întâlnit oameni care au fost așa, ființe care păreau că sunt tot timpul în ochiul furtunii pentru că o pot controla și, prin efortul lor de a clarifica, soarele devenea mai frumos, mai cald, iar viața mai bună și mai încărcată de semnificație, iar asta doar pentru că au știut să ordone furtunii să fie disciplinată. Este foarte greu să fii așa. Este mult prea responsabil un asemenea om. Eu sunt mai nebun, mai rebel și nu-mi pot atribui acest rol. Eu descriu. Poate, uneori, descrierile mele au o sonoritate anume. Ne va face mai bine dacă le ascultăm armoniile. Ele sunt palide, sunt adieri ale zefirului în comparative cu marile forte ale naturii ce vin din zona celor pe care, cu o imensă condescendență, i-am invocat aici.

 2. monica spune:

  Multumesc! Am citit cu nesat si am primit o noua confirmare ca am intrat in acel ochi al furtunii pline de schimbare, dar e o schimbare plina de iubire neconditionata!

 3. mihai gavris spune:

  Buna dimineata Gheorghita,
  Uff, m-am uitat la clipul zilei de vineri de 3 ori la rand. Aproape ca am ametit – ceea ce le doresc si lor, inspre final 🙂 .
  Iti multumesc pentru ca mi-ai implinit aceasta zi, chiar dinainte de a se desfasura cu adevarat.
  Viata. Un simplu cerc, pe care unii il umplu cu spiritualitate, cu traditii, cu zambet curat, indisolubil legati de frumusetea, caldura, maretia, verdele, muzica mamei noastre rotunde care ne hraneste pe toti.
  Viata. Un alt cerc, pe care altii il umplu cu iluzii de moment, alergand inspre lumina reflectoarelor (bine, sunt un pic cam dur 🙂 ), suportat cu simplitate tot de catre aceeasi mama rotunda.
  Si cine stie cate alte cercuri mai suporta mama noastra, pamantul. Probabil cateva miliarde, in care fiecare dintre noi agonisim si bune si mai putin bune, dupa cat suntem de conectati la cercul mare si generos, intotdeauna generos. Dar…parca…SFERA era un cuvant mult mai potrivit 🙂
  Astazi poate fi o zi cand mama noastra ingaduie ca cele doua cercuri sa se intrepatrunda putin,

  1. Da, motivul cercului (spiralei) a fost potrivit pentru a prezenta vibrația zilei, dar nu e totul. Refrenul are o armonie si o tonalitate pe care le găsim, în aceeași notă gravă, în tradițiile celor care apar în clip. Ești român și ți se pare că sunt armonii din folclorul nostru, dar dacă ai fi oricare dintre cei prezenți în clip cred ca ai spune la fel. Așa se închide cercul. De unde pornești ești tu. Unde ajungi ești tot tu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.