30 aprilie – 6 mai 2018

30 aprilie – 6 mai 2018 este săptămâna accentelor disperate de a capta atenția și a risipei repetată și conștientizată. Pentru mulți dintre cei care au consultat din timp unghiurile care se împlinesc în această săptămână mesajul sintetic ar putea să trezească anumite suspiciuni. Va fi greu de acceptat de ce trebuie să vorbim despre accente disperate, poate chiar dramatice, în a capta intenție, atunci când Venus, micul benefic, se va afla toată această săptămână într-o relație foarte bună cu Axa Dragonului, reușind să medieze tendința Nodurilor prin Capul Dragonului, deci oferind exemple de viitor, de șansă, de redresare, deci avem posibilitatea de a împlini ceea ce nu a fost posibil până acum. Dacă se oprește doar la această conștientizare nu va trece dincolo de aparențe, trăind intens dilema în sine. Dacă nu se oprește la această conștientizare va fi capabil să vadă că în această săptămână se accentuează trăsături ale zodiei Capricorn, că începem săptămâna cu o Lună plină, cea care, împreună cu Axa Dragonului, impune momentului un nou mod de a ne raporta la etaloane, la noi repere, noi baze, și se termină cu un careu între Mercur și Luna neagră, cel care este, de regulă, responsabil de situațiile în care până și un om curat la suflet este dispus să-și vândă din calități, să dea orice pentru a trăi bine, pentru confort.
Săptămâna aceasta ne vorbește și despre lipsuri, dar nu o va face într-un mod brutal așa cum s-a întâmplat în săptămânile din urmă, ci mai blând sau într-un mod particular. În afara zilei de duminică, 6 mai, toate celelalte zile, pornind de luni până sâmbătă, vor activa în cuplu, două câte două, în ordine. Astfel, în prima zi din fiecare cuplu apare ideea, informația, noțiunea, intenția, ce se vor concretiza în a doua zi a cuplului. Cel care va fi mirat de faptul că anumite întâmplări pe care trebuie să le parcurgă nu au înțeles, va avea mai multă claritate dacă le va raporta la acest mecanism.
Un alt element important al acestei săptămâni care nu trebuie trecut cu vederea este cel dat de sextilul pe care Jupiter și Luna neagră îl împlinesc în ziua de marți, 1 mai. La fel ca multe alte unghiuri bune ale acestei săptămâni, și acesta vine să ne ajute în a ne rezolva probleme. Investigăm acum, în această săptămână, abuzuri mai vechi, emoții ciudate, reacții neobișnuite, pe care, dacă dorim să le înțelegem ori să le folosim într-un mod constructiv, avem nevoie să le raportăm la schema duală, cea a cuplurilor formate din două zile consecutive. Orice altă interpretare duce la o repetare a risipei și conștientizarea nu ne va folosi la nimic. Ceea ce înțelegem acum că a fost greșit cândva nu este o formă de pedeapsă, nu scoate în evidență elemente care s-au consumat într-un mod irevocabil, nu vine dintr-un comportament deformat, ci reprezintă doar o formă de repetare a unei risipe. De aceea nu ne folosește la nimic bun dacă punem eticheta de comportament eronat celui care doar a dovedit de câteva ori că risipește.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a ne permite să visăm la o viață mai bună. Cel care poate, prin presiunea momentului, să viseze la o viață mai bună nu este un om cu capul în nori, ci o ființă care apreciază puterea speranței.

Ocol. Îndrăzneală. Suspiciune față de un patrimoniu. Nu avem încredere în daruri. Cel care este bine intenționat a dovedit și altădată. Noutatea este întâmpinată cu suspiciune. Prea mult împrumut. Preluăm de la alții ceea ce ar trebui să avem deja. Criză de identitate. Convingeri incapabile să se susțină. Ceea ce este fragil, prin aroganță, distruge un element de bază. Ceea ce s-a stricat nu poate fi reparat peste noapte. Probleme cu odihna. Vrem să recuperăm mult într-un timp foarte scurt. Fragmentare.

În săptămâna accentelor disperate de a capta atenția, Luna plină care se împlinește în prima zi, cu Soarele pe zodia Taur și Luna pe zodia Scorpion, deci o Lună plină de primăvară, o Lună plină în Taur, ne îndeamnă să fim atenți la etaloanele pe care le folosim, la oamenii la care ne raportăm, la obiceiurile lor. Ni se va părea că multe se schimbă rapid, poate prea rapid și din această cauză ajungem foarte ușor la conflicte sau suntem cumva determinați de tensiunea în ansamblu să adăugăm adversari noi listei pe care o avem deja. În felul acesta, cam multe din cele pe care le vom face vor fi orientate către combaterea singurătății, către a ne forma o viziune nouă asupra anturajului, asupra colaboratorilor. Dacă în această zi Luna nu ar fi trecut prin careul la Axa Dragonului (practic această fază de Lună plină construiește împreună cu Axa Dragonului o cruce mobilă), nu s-ar fi pus problema ca lucrurile simple să intre într-un derapaj, ca oamenii care până acum s-au înțeles să fie marginalizați, să treacă prin anumite tensiuni. Faptul că se întâmplă lucrul acesta arată că încă avem rămășițe rudimentare ale unor comportamente care nu au fost șlefuite. Vom fi afectați în mare parte pe acele comportamente despre care credem că au fost respinse altădată și, pentru că le acordăm acum acest gen de importanță, ajungem să somatizăm, adică să transformăm gândul dezechilibrat în boală.
Este clar că această cruce mobilă aduce criză de identitate, dar și evenimente sociale produse ori coordonate de oameni care nu sunt împăcați cu sine, care nu vor să cadă la pace cu nimeni, care privesc compromisul ca pe o oportunitate. Lipsa de stabilitate va fi văzută acum ca fiind un fel de reacție ciudată ca și cum suntem cu toții cuprinși de mania persecuției. 30 aprilie nu aduce o Lună plină banală, ci una care răscolește în profunzimile ființei din dorința de a ne vindeca de ceea ce am ignorat. Cel care se lasă în voia acestor schimbări, cel care se lasă modelat și nu privește cu dramă o critică ce ar putea să vină din partea partenerului de dialog, va vedea că elementul pe care îl vindecă acum este capabil să poarte rod. Altfel, greșim lăsându-ne pradă unor patimi despre care nu știm încă de ce sunt în stare să facă. Aceste patimi au ajuns să aibă atât de multă putere, nu pentru că au fost ignorate, ci pentru că au fost amestecate cu cele bune. Ele ne-au mai dat și altădată semnale, avertismente, nu doar de depresie, ci și de boală, dar le-am considerat demne de a fi ignorate, le-am pus pe seama unei ușoare oboseli.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne atrage către zone pe care le-am ocolit altădată. Nu doar pentru că se împlinește Luna plină, ci și pentru că această fază a Lunii se suprapune (taie) Axa Dragonului, crizele de identitate sunt explorate mai mult ca altădată. Astfel, 30 aprilie devine o zi a greșelilor făcute pentru că așa vrem, așa ne spune vocea conștiinței. Dacă am fi, însă, mai atenți, am vedea că nu greșeala este ținta, ci explorarea dificultăților de înțelegere. În acest proces mulți vor vedea doar greșeala, pentru că nu pot vedea mai mult sau așa li se spune, însă va fi foarte câștigat cel care trece dincolo de aparențe. Eroarea va fi, ce-i drept, un laitmotiv al zilei, dar haideți să fim mai curajoși și să trecem dincolo de drama de a fi scoși din zona de confort. Dacă, referitor la relația aparte a Lunii pline cu Axa Dragonului, constatăm că azi se împlinește careul perfect Luna-Axa Dragonului, iar cel perfect al Soarelui cu Axa Dragonului se împlinește mâine, putem anticipa că, în crizele invocate mai sus, azi căutăm motivele și mâine le expunem, azi gândim, observăm și mâine punem în practică. Legătura specială dintre cele două zile va face ca soluțiile pe care le obținem fără drame, fără crize, deci în afara acestor dureri răscolite, devin elemente de bază ale unor comportamente bune de care vom avea nevoie începând cu 15 mai, după ce Uranus va trece pe zodia Taur. Acum ni se arată care sunt locurile murdare unde am putea caza musafirii ce s-au anunțat după 15 mai. Dacă pregătim în mod adecvat locul, nu vor exista complicații suplimentare și nici acuzații aruncate asupra lor pe motiv că nu au respect, nu apreciază efortul de vreme ce critică absența pregătirii. Așadar, pregătirea cadrului se face observând cu luciditate ceea ce striga mai tare azi.
În rest, ziua oferă o anume mobilitate. Vrem să facem multe într-un timp scurt, iar când constatăm că nu reușim schimbăm programul, găsim imediat vinovați, dar venim și cu soluțiile cele mai bune pentru a proteja confortul. Vom ignora faptul că stricăciunile de acum produc o fragmentare ce nu va putea fi reparată prea curând. O impresie greșită vă rămâne întipărită în memorie, iar defectarea unui aparat imposibil de reparat din cauza costurilor sau din cauza unui refuz. Vom digera greu refuzurile acestei zile tocmai pentru că ele nu sunt simple reacții, nu sunt nici măcar spontane, ci ocazii de revoltă ori de răzbunare. Sigur, fiecare va manifesta acest refuz în funcție de încrâncenare, indiferență ori răutate.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a medita la minunatul îndemn al lui Kipling “Să nu răspunzi la ura tot cu ura/Dar nici prea bun să pari nici prea-nțelept”. Echidistanța ne permite să vedem cu mai multă claritate ce avem de făcut și unde pentru a nu pierde timp prețios făcând ceea ce nu ne va fi niciodată folositor.

Îndoială. Suspiciune față de un demers progresiv. Inițiativă riscantă. Adversarul se dovedește mai puternic. Gândul de schimbare depinde foarte mult de relație. Ambiție înțeleasă greșit. Momentul iubirii este amânat. O tensiune creează probleme. Este nevoie de luciditate. Suspiciune. Compromis din cauza caracterului. Spontaneitatea celorlalți ne pune în dificultate. Ne întâlnim cu o probă de foc. Minciuna devine regulă socială. Relațiile se bazează pe abuzuri mai vechi. Răceală sufletească. Lipsă de disciplină.

Abia acum avem ocazia să conștientizăm prima parte a devizei săptămânii, cea care se referă la accentele disperate de a capta atenția. În primul rând, careul Soare-Axa Dragonului, cel care aduce acum o etapă practică, a doua parte a unei crize pe care ieri doar am programat-o. Apoi, sextilul Jupiter-Lilith aduce un mesaj care îi va lua pe mulți pe nepregătite: schimbarea este necesară și urgentă. Unii nu vor fi surprinși că acesta este mesajul sintetic al aspectului indicat pentru că îndemnul la schimbare a fost regăsit de multe ori în mesajele astrale de până acum. Dificultatea vine din faptul că va exista o discrepanță majoră între gravitatea mesajului și tonul cu care ni-l comunică. Inversiunea, pentru că, practic, despre asta este vorba, aduce veselie unde este nevoie de atenție și disciplină, încordare acolo unde un zâmbet ar rezolva orice, compromis acolo unde sinceritatea simplifică totul.
Nu știm de ce ni se întâmplă așa ceva acum, de ce din multitudinea de direcții, din relațiile astrale dinamice se evidențiază taman această inversiune, însă știm, pentru că putem citi lucrul acesta din succesiunea acestor unghiuri și din particularizarea făcută și asupra săptămânii, dar și asupra decadei I a lunii mai, că inversiunea va fi cu atât mai dificilă cu cât ne-am obișnuit să privim viața cu mai multă duritate. Ajunși în acest punct de înțelegere descoperim că una este să crezi în gravitate și în mândria de a nu fi surprins de ea și alta este să fii deschis și capabil să vezi întunericul, dacă el există, însă prezența lui să nu-ți șteargă din memorie culorile frumoase ale răsăritului ori strălucirea și căldura unei zile însorite. Dacă, în primul caz, este vorba despre un abandon, ce poate fi tradus și ca o desconsiderare a propriei ființe („nu pot exista altfel, decât așa, grav”), în celălalt se face referire la respectul față de ceea ce există, dar la care nu am ajuns încă („nu am uitat cine sunt”). Iată că, doi oameni, care privesc aceeași realitate pot interacționa cu ea diferit. Sigur, aici nu avem de-a face cu liberul arbitru. A alege una dintre cele două nu este un act al voinței superioare, ci o consecință firească a unor emanații la care am lucrat mult timp. Cele două sunt predispoziții egale. Inegalitatea, rezultatul unei viziuni subiective care ne face să o vedem mai mare pe una decât pe cealaltă, ține de suma unor repetări, de gust, iar gustul acesta a fost cultivat. Micile modificări de la o zi la alta, care ni se păreau la acel moment lipsite de valoare, sunt piese minuscule într-un mecanism imens. Dacă atunci nu le-ai respectat, acum nu le ai. La momentul acesta nu poți da timpul înapoi și să așezi piesele pentru a te bucura de un rezultat bun ori conform așteptărilor. De aceea, de fiecare dată când Axa Dragonului se află în tensiune cu o planetă individuală nu mai putem da vina pe ceilalți. Nu mai este cazul. Ce avem este ceea ce am cultivat și cules. Pe acest fond intervine sextilul Jupiter-Lilith creând o inversiune pe timp, responsabilități și ne spune că putem repera aceste erori, convingându-i pe ceilalți să ni le vadă, să ni le aprecieze, chiar dacă ele nu există. De altfel, această eroare ne va urmări ca o umbră toată luna mai, cea despre care știm că aduce progres și vindecare prin diminuarea indiferenței. Calitatea pe care ne-o atribuim acum va fi etalonul de care ne vom folosi toată luna pentru a lucra cu indiferență.
Prin urmare, 1 mai ne deschide perspectiva unor schimbări care să fie practice. Unii vor privi cu suspiciune aceste modificări, considerând că intensitatea lor nu constituie niciun pericol pentru că nu-i poate scoate din zona de confort. Acceptarea lor fără discernământ este un mesaj ciudat ce vine din parte Lunii negre și este o răsplată pe măsura iresponsabilității dovedită la începutul anului. Cel în cauza o va aprecia ca o răsplată bună, în timp ce ea nu este altceva decât o palmă a destinului. Este adevărat, spre seară, când Luna va trece pe Săgetător, impulsurile acestea se vor îmbuna puțin, dar va fi esențial ce se va întâmpla până atunci. Cel care va reuși să conștientizeze dominanta gândurilor, să observe că aceste tensiuni care țipa acum cel mai tare vin din interior, că nu sunt reacții la o presiune socială, va fi foarte responsabil de-a lungul lunii mai și va remedia ceea ce vede acum că nu funcționează. Va fi mai puțin important că ar putea vedea întâi defectul celuilalt pe care să-l repare și apoi pe al său. Important este să fie în filmul potrivit.
Un alt element important al acestei zile, dar care va fi mai pregnant în prima parte a zilei, va fi dat de un dezinteres față de disciplină. Pentru că nu sunt învățați să muncească unii sunt dispuși să facă multe compromisuri pentru a putea trăi. Și acest lucru va fi acum mai vizibil. În fața acestei probleme va fi câștigat cel care nu-și oferă lui însuși circumstanțe atenuante, ci își recunoaște vina, limitele și, de ce nu, chiar și lenea.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu considera că rutina este cea care ne scoate din zona de confort și doar împotriva ei trebuie să intervenim. Faptul că am decis că acțiunile repetitive să primească prea multă atenție este adevărata problemă.

Obligație. Ne amintim de o promisiune mai veche. Greșelile ni se par permanente. Suntem invitați să luăm parte la un eveniment social. Durere. Ne împăcăm cu o greșeală proprie. Emoțiile nu sunt ținute sub control. O particularitate ne dă de furcă.

Pentru foarte mulți, prima parte a zilei de 2 mai va fi marcată de o obligație ce trebuie îndeplinită într-un timp foarte scurt. De această dată, nu problema vitezei de lucru trebuie rezolvată, cât mai ales conținutul acțiunii. Vom fi judecați pe 2 mai prin ceea ce dăruim, prin intențiile pe care le avem, nu neapărat prin faptul în sine, adică dacă ne-am îndeplinit obligațiile profesionale, dacă am ajuns la program, dacă am respectat un desfășurător. Opoziția Lună-Venus care se împlinește în mijlocul acestei zile ne vorbește însă despre un conținut care nu trebuie să fie neapărat legat de obligațiile indicate mai sus, pe baza căruia vom fi judecați în a doua parte a lunii mai, adică peste câteva săptămâni. Luăm contact cu acel conținut pentru că ni se întâmplă ceva, aflăm o informație tristă, suntem invitați să luăm parte la un eveniment pe care nu-l agreăm sau care se sfârșește prost. Toate aceste întâmplări nefericite devin elemente declanșatoare. Pentru început ni se va părea că suntem nedreptățiți într-o situație, însă lucrurile nu sunt așa. Această opoziție pe care Luna și Venus o împlinesc trimit raze interesante către Axa Dragonului. Venus, aflată de ceva vreme în tranzit prin zodia Gemeni, mediază acum tendința Nodurilor prin Capul Dragonului, deci vorbim despre un rafinament, despre o înțelegere rapidă a unor informații, despre un fond bun, dar nu vorbim despre disciplină, nu vorbim despre aprofundare și nici despre o dreptate obiectivă. De aceea, ideea în sine de echilibru, de opoziție, de contragreutate, dacă este legată de o întâmplare în care am fost nedreptățiți, declanșează o întreagă suită de amintiri care ne tulbură, care ne ducă într-o zonă a emoțiilor negative și care îl vor ține pe cel în cauză prizonier până este de acord să repere eroarea, risipa de altădată.
Așa cum am văzut că s-a întâmplat și cu zilele de luni și marți, la fel se va întâmpla și cu zilele de miercuri și joi. Ceea ce gândim acum, mâine va deveni realitate. Lucrul acesta se explică din punct de vedere astral prin faptul că astăzi Luna, aflată într-o relație directă cu Venus, trimite raze pozitive către Axa Dragonului, dar medierea propriu-zisă a tendinței Nodurilor o va realiza Venus în ziua următoare, joi, 3 mai. Asta înseamnă că schema astrală a momentului scoate în evidență mai curând calitățile pe care individul le are, care sunt reale, nu închipuite și prin intermediul cărora reușește să ofere un exemplu de bune practici. Vorbim, așadar, despre o atitudine bună, frumoasă și rafinată pe care un individ o are față de propria ființă, fără să cadă în latura egoistă, să-și acorde o atenție exagerată, să se considere o ființă neprihănită. Primul semn că suntem pe calea cea bună este să ne împăcăm cu faptul că secvențele spre care ni se îndreaptă atenția nu ne spun că am trăit în eroare, ci doar că am repetat anumite greșeli. De aici se desprinde și o parte a devizei săptămânii, cea care face trimitere la o risipă repetată. A privi spre sine cu această atitudine nu este o greșeală de acuzat, ci este o calitate. Un om care înțelege când trăiește în eroare și când doar repetă niște greșeli este înzestrat cu un mare discernământ. În cazul său, greșelile pe care le face nu sunt, așadar, născute din absența discernământului, ci din faptul că îi lipsește practica sau anumite cunoștințe.
Prin urmare, 2 mai ne vorbește despre obligațiile pe care le avem față de noi înșine, despre seriozitatea față de ceea ce am promis că trebuie făcut, față de locul de muncă, față de oamenii pe care îi îndrăgim. Cei care vor acționa în consecință își fac lor dreptate și pe măsură acestei dreptăți vor putea pe mai departe să facă dreptate și celorlalți. Desigur, asta nu înseamnă că devin peste noapte justițiari, ci înseamnă că se echilibrează atât în relația cu sine, cât și în relația cu comunitatea, fără a pierde din vedere că evoluția înseamnă perfecționare continuă, deci atât adăugare, cât și eliminare de informații, trăsături sau competențe. Cei care se bucură prea ușor (superficial) de ceea ce au vor cădea în păcatul de a considera că acesta este etalonul confortului, etalonul binelui. Venus din Gemeni ne lansează acum provocări la nivel de idee, de opinie, de constatare. Mâine vom vedea cum anume lucrurile acestea pe care le gândim acum pot deveni realitate sau ce se întâmplă dacă devin realitate. Astăzi gândim în simboluri, mâine ne evidențiem prin fapte.
Dintr-o altă perspectivă, 2 mai este o zi a mesajelor. Unele dintre ele ne vor bulversa, dar nu acesta este scopul pentru care ajung la noi, ci de a vedea cât putem cuprinde cu mintea, cât putem înțelege și cât de mult putem lucra în paralel, atât cu noțiunile practice cât și cu cele abstracte. Nu este un joc al minții, ci este pur și simplu o testare a puterii de a procesa.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi indulgenți cu greșelile de care ne amintim acum. Indulgența arătată acum acestor greșeli este o protecție pe care ne-o creăm pentru a nu ne lăsa cuprinși de încărcătura lor, pentru a sta la distanță de conținutul lor. Prin inteligența de acum nu suntem prea interesați de propria ființă, nici narcisiști, ci atenți la ce s-ar putea întâmpla dacă dăm din nou prea multă putere acestor drame.

Comunicare defectuoasă. Condițiile favorabile sunt discutate laolaltă. Tranzit. Corespondență frumoasă. Îndrăzneală. Beneficiile sunt puține. Ne simțim mai bine dacă discutăm despre proiectele de durată. Gândul și comunicarea nu sunt bune. Sentimentul echilibrează totul. Apare o înțelegere față de o situație contradictorie. Suntem ajutați în situații limită. Convingerile proprii sunt prezentate mult mai bine. Ceea ce facem rămâne.

Relația bună pe care Venus o definitivează acum cu Capul Dragonului are o anumită conotație în cadrul decadei și o altă conotație în cadrul săptămânii în curs, cea care face legătura între rămășițele lunii aprilie și primele zile ale lunii mai. Astfel, medierea pe care Venus o face Nodurilor, vibrație conștientizată în această săptămână, va face legătura între situațiile dominate de precizie în destăinuiri și de eroare în practică, deviza lunii aprilie, și cele care fac trimitere la indiferența care ne creează probleme. În zona aceasta a conștientizării, a cunoașterii, a curajului de a merge mai departe pe baza exemplelor pe care le-am avut în primele luni apar primele probleme de nesincronizare. Faptul că nu mai suntem pe aceeași lungime de undă cu cei pe care-i îndrăgim nu poate fi o problemă atât de mare dacă ar fi să ne raportăm la experiențele pe care le-am parcurs de la începutul anului și până acum, dar reprezintă o mare problemă pentru ceea ce avem de făcut de acum și până în mijlocul lunii aprilie, când Uranus va intra pe zodia Taur, acolo unde va sta mai mulți ani. Binele pe care-l conștientizăm acum nu poate fi atins de la sine, ci printr-o înțelegere, printr-o tălmăcire, printr-un contract care stabilește că lucrurile acestea pe care trebuie să le împlinim noi acum până în mijlocul lunii mai nu sunt de fapt elemente care țin de convingerea proprie, ci deziderate de grup. În realitate, faptul că aceasta mediere a destinului se face printr-o planetă individuală care, în plus, pe zodia Gemeni înclină spre depersonalizare și subiectivism, face din binele pe care dorim să îl oferim celorlalți un exemplu de egoism. De aceea, în contextul acestei săptămâni, zilele de 2 și, respectiv, 3 mai sunt legate strâns, la fel cum sunt și primele două zile ale săptămânii.
Pentru mulți, faptul că Venus se află într-o relație bună cu Capul Dragonului reprezintă un semn de progres și de noroc, dar noi, pentru că studiem astrologie, știm că acest context în care apare norocul este unul încercat și de la intenție și până la faptă aceste monede de aur vor fi judecate, nu după valoarea lor, ci după greutatea sacului în care sunt păstrate. Nu doar faptul că soarele se află deja în fereastra opoziției cu Jupiter, ci și mesajul sintetic care ne este oferit de câteva săptămâni încoace și care ne pregătește pentru trecerea lui Uranus pe zodia Taur, fac din această relație bună a lui Venus cu Capul Dragonului un semn că ar trebui să ne întoarcem la viața curată, la sentimentele echilibrate, la buna cuviință, că această ambiție de „mai mult”, „mai puternic”, „mai bun” vine prin valorizarea conținutului, nu prin suma aprecierilor celorlalți.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne oferă posibilitatea de a fi lucizi, responsabili, capabili să înțelegem de ce emoțiile negative nu sunt atât de bune pe cât ni se spune, de ce este nevoie să ne echilibram prin puterea gândului, nu neapărat prin legăminte pe care le facem cu cei cu care colaborăm. Cuvântul nu are acum o greutate atât de mare, chiar dacă Venus pe zodia Gemeni ar putea să ne spună că este suficient să facem apel la termen pentru a ne echilibra, însă gândul formulat clar și sincer, da! Putem vorbi despre câștiguri, dar acestea nu pot fi prestabilite, nu sunt predispoziții generale, ci elemente tranzitorii, adică beneficii mici pentru care am depus un efort foarte mare. De aceea, în noaptea de miercuri spre joi trecem și prin careul Lună-Neptun, de aceea suntem nemulțumiți de ceea ce aflăm, de faptul că am muncit prea mult pentru un rezultat atât de mic.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a dovedi înțelegere față de cel care ne critică. Cine va putea face lucrul acesta acum demonstrează că își poate folosi norocul pentru ceea ce este bine, confortabil și constructiv celorlalți.

Promovare. Șansă nouă valorificată într-un mod neobișnuit. Înțelegere față de destin. Gândim diferit față de ceilalți. Ameliorare. Nevoie de recunoaștere personală. Ne întoarcem la conflicte mai vechi. Visare. Schimbare bruscă. Afectarea stării de sănătate ne pune în dificultate receptarea unui mesaj. Relațiile interumane sunt în criză. Natura umană ne pune în dificultate. Se amplifică un gând. Rezolvare dificilă.

Prin ceea ce ni se va întâmpla în această zi vom înțelege mult mai bine de ce suntem atât de interesați să captăm atenția celorlalți și, în plus, de ce trebuie să facem lucrul acesta atunci când ne este dat să trecem din nou printr-o formă de risipă. În dimineața acestei zile Luna va trece pe zodia Capricorn și ne vom preocupa de destin, de înțelegeri profunde, nu pentru că am avea dintr-odată o deschidere față de aceste domenii, ci pentru că trecem prin mustrări de conștiință. Ceea ce ni se întâmplă începând cu 4 mai nu are o profunzime aparte, ci reprezintă doar rezultatul unor conflicte mai vechi pe care încercăm să le explicăm prin dramele prezente. Astfel, dacă am fost atenți la ceea ce am experimentat în primele patru zile ale acestei săptămâni vom înțelege și de ce suntem atât de interesați să captăm atenția celorlalți, de ce relațiile interumane pe care le avem acum trec printr-o astfel de criză. Fără să ne depărtăm de mesajele acestei săptămâni, dar și menținându-ne atenți pe nota acestei decade, înțelegem că, raportându-ne la exemplele celorlalți, înțelegem cât de important este să acceptăm că gândurile diferite nu sunt neapărat opozante, conflictuale, generatoare de probleme. Faptul că suntem într-un conflict pe care nu-l conștientizăm clar pentru că suntem buimaci, indiferenți sau instabili nu înseamnă că această tensiune a momentului este și justificată. Tot ceea ce ține de natura umană, tocmai pentru că lucrurile acestea vin din partea lunii care tocmai a intrat pe zodia Capricorn, duce spre criză. Dacă înțelegem care este risipa din toate aceste impulsuri atunci aceste accente dramatice se diminuează. Rezolvările ce vor veni, ca o consecință firească, nu vor fi atât de dificil de pus în practică.
Prin urmare, 4 mai ne arată că lucrurile simple pot fi foarte importante, edificatoare sau esențiale într-un moment de criză. Este foarte posibil ca rezolvările momentului să fie greu de înțeles, greu de implementat tocmai pentru că Luna, aflată acum în plin tranzit prin zodia Capricorn, va trebui să treacă printr-o conjuncție cu Saturn. În felul acesta, întârzierile sunt justificate, la fel de justificată este și o anume lentoare a minții, o diminuare a reacțiilor. Pe această întârziere conflictele mai vechi pot interveni ca și cum nu sunt reactualizate.
În cazul celor care trec deja prin stări de tensiune ori în cazul persoanelor care se află deja într-un anumit stadiu de boală, putem vorbi despre soluții bune respinse ușor, despre un refuz al celui care ne poate ajuta cel mai mult, despre învinuirea celui bun. Ni se va părea că soluția cea mai bună pentru toată această tensiune va fi evadarea în visare, dar ea nu este decât o altă formă de păcăleală. Nu trebuie să uităm că, deși suntem relativ departe de ziua de marți, 1 mai, relația bună dintre Jupiter și Luna neagră este încă activă și va fi și în săptămânile următoare. Asta înseamnă că evadarea în pasivitate, în inacțiune, somn, refuz, încrâncenare nu reprezintă soluția momentului, ci aceeași tentație îmbrăcată în altfel de haine.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu folosi relațiile interumane tensionate ca o justificare pentru ceea ce nu putem face sau pentru ceea ce facem în exces. Calea de mijloc este zona cea mai dificilă pe care putem merge acum.

Convingeri bune despre un demers personal. O întâmplare de pe zona publică ne afectează sănătatea. Mintea este mai limpede. Erorile sunt corectate. Evenimentele sunt surmontate pe baza unor calcule stricte. Înțelegere. Avem nevoie de o separare. Gândul cel bun rămâne în suspensie. Evenimente ciudate care devin nocive. Se slăbește o putere. La înălțime mintea nu mai judecă. Acumulăm experiențe nefolositoare.

Momentul acesta în care Luna se află în plin tranzit prin zodia Capricorn, de unde, în prima parte a zilei, va împlini un trigon cu Soarele, poate fi semnul că toate convingerile eronate pe care le-am avut până acum se pot redresa. În realitate, totul se bazează pe o schimbare de ritm, pe o încetinire, poate chiar pe lene. Dacă în această zi Luna nu ar fi trecut prin careul cu Mercur, nu am fi vorbit despre o revoltă împotriva propriei persoane, pe baza unor înțelegeri eronate, pe baza unei puteri slăbită deja din ziua anterioară. Astfel, înțelegem că ziua de 5 mai este intim legată de ceea ce ne-am programat în ziua anterioară. Pentru cei care studiază astrologia nu este nicio surpriză, și celelalte patru zile ale săptămânii sunt cuplate două câte două, fiecare prezentând o parte a mesajului sintetic al săptămânii. Claritate celui de față, susținut de ecuația astrală în ansamblu a zilei de 5 mai, ne vorbește despre atenție și despre cât de ușor ne va fi să evităm mesajele pe care le vedem foarte clar. De aceea, pentru mulți, ziua de sâmbătă va fi una în care în ritmul de lucru se schimbă, mesajele care vin din corp sunt interpretate ca semne de oboseală chiar dacă ele au alt conținut.
În egală măsură, 5 mai este și o zi de suspensie. Gândul cel bun ne arată că dacă alegem calea cea bună nu mai trebuie să facem față acumulărilor ciudate, nu-i mai privim pe oameni ca și cum ar fi niște ciudățenii ale naturii, ci judecăm totul doar prin natura evenimentelor. Astfel, avem ocazia să devenim pacifiști, ceea ce nu s-a mai întâmplat așa de la începutul anului și până acum. Responsabilă de toată această înclinație către pacifism este Luna din Capricorn, chiar dacă ea este obligată acum să treacă, spre seară, prin conjuncțiile cu Luna neagră și, respectiv, Pluton, semn de încrâncenare, de contracție sau de detensionare iresponsabilă. Ne vom bucura de acest pacifism chiar dacă este un fel de teatru, produsul unui calcul care trebuie să-i ofere celui în cauză un avantaj, un beneficiu.
Prin urmare, ziua de sâmbătă ne oferă posibilitatea de a ne gândi care sunt consecințele unei separări, cât de departe putem ajunge dacă suntem lacomi, dacă gândim că trebuie să ținem cont acum mai mult de crizele de identitate, decât de îndemnul spre răbdare. Este adevărat, îndemnul acesta spre schimbare, care a fost un fel de laitmotiv al săptămânii, capătă alte conotații. Schimbarea, prin ecuația astrală a zilei de 5 mai, vine prin separare, printr-un gen de detașare, de suspensie. Este foarte posibil ca unora această formă de suspensie să li se pară greu de înțeles, dar este suficient să observe ce li se întâmplă, adică faptul că sunt cuprinși acum de ușoară neatenție, că sunt mai zăpăciți decât altădată, că parcurg întâmplări pe care nu le pot controla și că puterea le-a slăbit fără să-și poată explica de ce. Aceasta este o formă de suspensie. Dacă nu se crizează, dacă nu se orientează imediat către primul care le iese în cale pentru a-l face vinovat, dacă nu își folosesc memoria pentru a face o comparație negativă între trecut și ceea ce se întâmpla în prezent atunci experiențele de acum vor fi cu adevărat folositoare, iar zăpăceală doar distractivă. Detensionarea prin această suspensie va permite altor calități, altor procese ale ființei să se activeze. Dar nu zăpăceala în sine este ceea ce declanșează. Ea apare tot ca un efect al detensionării pentru că ființa nu este pregătită să fie lucidă în imponderabilitate. Maeștrii, ghizii, cei care practică o formă autentică de channelling, cei care practică formele avansate de meditație pot fi lucizi în imponderabilitate.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu da evenimentelor o importanță mai mare decât o au în realitate. Nu doar starea generală a individului trece printr-o formă de suspensie, ci și gândul cel bun. Așadar, dacă vrem să le regăsim avem nevoie să abordăm corect această suspensie.

Conflictul ne incită imaginația. Visăm la o viață mai bună, dar nu facem nimic pentru asta. Aspectele favorabile ne vorbesc doar despre mobilitate. Cucerire complicată. Legăturile nu mai sunt atractive. O moștenire ne pune în dificultate. Ceva se schimbă, iar viața nu este pregătită. Caracterul contradictoriu înseamnă acum autoindulgență. Pierdere financiară. Emoțiile sunt judecate după experiențele personale. Gândim prea mult, facem prea puțin. Pasivitate.

Este foarte dificil ca pe un aspect atât de complicat cum este careul Mercur-Luna neagră să încercăm să fim responsabili. Chiar dacă responsabilitatea, conform ecuației astrale a acestei săptămâni, este un mesaj care ne vine din zodia Capricorn, pentru că Mercur se află în Berbec orice element pe care îl recunoaștem foarte ușor ne încurajează să ne grăbim, să ne pierdem răbdarea, înțelegerea, toleranța față de cei care nu-l au, nu-l dețin, nu și l-au însușit încă. Pe acest fond, relația bună dintre Soare și Neptun, cea care face trimitere la un episod personal de credință, înțelegere și toleranță, pune prea multă autoindulgență pe aceste secvențe conflictuale. În cuvinte mai simple, ultima zi a acestei săptămâni aduce în centrul atenției caracterul contradictoriu al firii cel pe care l-am tot explorat de la începutul anului și până acum și care ne-a dus de fiecare dată spre pasivitate. Suspiciunile pe care le-am avut de la începutul anului și până acum se transformă acum în argumente. Ele ne spun nu că am gândit negativ, ci că am anticipat răul pe care îl parcurgem acum. În felul acesta se explică de ce tentația se strecoară precum un vierme într-un măr foarte frumos și copt, cel care va rămâne frumos la exterior, dar stricat la interior. Deși această conștientizare ar trebui să ne ajute să selectăm impulsul de a fi în echilibru de cel de a fi într-un conflict, prezența Lunii negre în acest careu arată că niciodată un gând de îndoială nu poate trăi singur.
Doar așa se explică de ce mulți vor gândi foarte mult și vor face foarte puțin, adică își vor consuma o mare parte din putere într-un dialog interior complicat și epuizant. Rezultatul este previzibil. Pasivitatea ne cuprinde, revolta pe care o resimțim va fi orientată împotriva celor care, la rândul lor, în situații similare, s-au revoltat, dar fără un rezultat, fiind, în egală măsură, preocupați și de faptul că situația lor socială, materială, financiară va fi marcată de o schimbare nefericită.
Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală vor simți nevoia să se asocieze cu cei pe care îi apreciază. Unii vor porni în pelerinaj, alții se vor îndrepta către interior.
Prin urmare, finalul săptămânii ne vorbește despre ceea ce ne creează impresia că suntem în contradicție cu cei din jur, că suntem incapabili să dezvoltăm emoții pozitive, că gândim prea mult și facem prea puțin. Da, este adevărat, faptul că simțim constructiv nu înseamnă că o parte a situației materiale, financiare sau o parte a relațiilor care s-au dovedit până acum foarte dificile ar putea să beneficieze de noroc. Nu, acestea nu beneficiază de noroc, ci doar de o conștientizare în plus atunci când vine vorba de competiție. Cu toate acestea, competiția nu trebuie neapărat să aducă un plus de putere sau un plus la capitolul patrimoniu, ci mai multă încredere în sine pentru ca viitoarele situații conflictuale să fie parcurse cu mai multă încredere și responsabilitate.
În egală măsură, emoțiile constructive nu au nicio legătură cu toată această tensiune pe întâmplări pe care nu le înțelegem, cu toată această revoltă împotriva sărăciei. Cel care are cu adevărat un suflet nobil va simți acum nevoia să dăruiască și va da din bogăția cea de preț pe care o are fără să sărăcească. Dacă până acum nu a știut care este aceasta, este suficient să își urmărească emoțiile.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne raporta la pierderile financiare ca și cum acestea reprezintă o pedeapsă a destinului. În general, cel pasionat de ezoterism știe că omul sărac nu trebuie să plătească pentru că dacă este pus să facă lucrul acesta este scos din zona sa, este obligat să se comporte altfel decât și-a programat în această viață. Desigur, ființe care trăiesc conflictul specific al acestei zile, cel dintre minte și suflet, vor considera că dacă știu să facă ceva trebuie neapărat să vândă. Comerțul, în general, nu este împotriva valorilor spirituale, dar cel practicat de societatea de consum, da! În timp ce comerțul cel bun îl ajută pe cel sărac (darurile îi diminuează din suferința fizică sau psihoemoțională), dar îi lasă libertatea de a rămâne sărac, dacă așa dorește sau dacă de statutul acesta are nevoie, comerțul cel bolnăvicios ace din ghizii spirituali afaceriști de succes, antreprenori care pun taxe pe aerul respirat sau pe contactul cu Divinitatea.

9 thoughts on “30 aprilie – 6 mai 2018

 1. Ana spune:

  De fiecare data cand vorbiti de intrarea lui Uranus in taur spuneti ca se afla in cea mai prosta pozitie a sa.Am inteles(poate gresesc,dar nu ma pricep prea tare) ca de fiecare data cand schimba semnul aduce schimbari semnificative.La mine de exemplu cand a fost in pesti am avut parte de o schimbare radicala in viata(m-am alaturat jumatatii mele),de cand a intrat in berbec si pana in prezent am avut parte de 3 schimbari importante:am revenit acasa si am fost binecuvantata cu doua minuni de fete.Acum ca este in cea mai proasta pozitie ce poate sa mai aduca(am auzit ca are influenta pe latura economica).Puteti sa ne detaliati un pic la nivel individual ce poate aduce?Daca doriti sa particularizati un pic as fi si mai bucuroasa,pentru ca numai dvs puteti sa spuneti intr-un anume fel care merge direct la suflet.

  1. Uranus în Taur este în cădere, cea mai proastă poziție a sa. Asta înseamnă că o dată la 80 de ani, într-un interval de 7-8 ani, Uranus își face de cap, dezlănțuindu-și trăsăturile sale negative. Ultima data a fost în Taur în perioada în care s-a pregătit si a debutat Al Doilea Război Mondial, cel care a reconfigurat harta lumii (1934-1941). Am mai spus lucrul acesta și cu alte ocazii: nu se repeta războiul de atunci cu necesara împărțire teritorială, ci se repetă nota agresivă pe care o au unele popoare împotriva altora pentru un mai bun control al resurselor. Aceasta va fi ținta bunăstării/experiențelor următorilor ani.

   1. Maria N spune:

    Cu o casa a II-a in Taur ,acest tranzit al lui Uranus pe durata a 7-8 ani ma cam duce cu gandul la visul cu cele 7 vaci slabe din Biblie…

    1. Da, poate fi interpretat și așa.

     1. Maria N spune:

      Multumesc.

 2. Ina spune:

  Te rog frumos, ne poti spune ceva despre Uranus in Taur dpdv. financiar, mai precis cum vor evolua tranzactiile online si monedele virtuale de genul Bitcoin, tinand cont de faptul ca va exista si o retrogradare iar Uranus se va intoarce in Berbec?

  1. Pentru lucrul acesta va trebui sa așteptăm să intre pe Gemeni! Acum intră pe Taur.

   1. Ina spune:

    Am inteles. Multumesc!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.