7 – 13 mai 2018

7 – 13 mai 2018 este săptămâna reverberației care ne scoate dintr-o încurcătură și a secretelor mari dezvăluite pe ascuns celor mici. Deși săptămâna conține un număr suficient de mare de evenimente astrale, unele dintre ele legând ceea ce se întâmplă acum cu ceea ce se va întâmpla în săptămânile ce vor veni, mesajele sale sunt foarte clare, directe și numai cine nu vrea nu le va vedea, numai cine este rău intenționat nu le va înțelege. În primul rând, reverberația, prin calitatea sa de a reflecta, ne oferă un feedback continuu ca prezență și repetat pe fiecare situație. În realitate, caracterul exemplar al realizărilor obținute așa vine din faptul că ajutorul nu un simplu ecou. De aceea mulți vor avea clar sentimentul că sunt supravegheați de o forță nevăzută, că sunt ajutați, că un înger bun sau ghiduș le supervizează toate acțiunile și unde este nevoie intervine. Cei care și-au exersat această latură metafizică a vieții vor trece dincolo de acest joc și vor vedea dacă prezența îngerului este reală sau doar un joc al minții, al iluziei. Scopul pentru care experimentăm această formă de reverberație este să înțelegem cât de simplu ne putem rezolva singuri problemele. Pentru că anul acesta ne învață despre cât de periculoase sunt etichetările și cât de util ne este să renunțăm la ele, ajutorul acestei săptămâni va fi unul foarte apreciat. Dobândirea sau consolidarea unei încrederi în sine sănătoase este primul efect. Apoi, vom dobândi o mai mare luciditate în situațiile delicate, iar sentimentele se vor liniști înclinând spre o sensibilitate profundă. Absența fricii de necunoscut, de schimbare, de agresiune, de singurătate va fi un alt efect.
Un alt element important al acestei săptămâni vine din transferul unui secret care l-a înnobilat pe cel care-l împărtășește. Sigur, având în vedere că acest interval este în mare parte dominat de accentuarea gradului final al zodiei Berbec, acolo unde în ultima zi a săptămânii se va împlini și conjuncția Mercur-Uranus, acest transfer de autoritate se va face pe ascuns, cu o ușoară sfială ca atunci când o iminentă schimbare ne arată că nu am respectat niște etape și le înnodăm repede, le cârpim ori ieșim din ritmul sacadat al regulilor stricte. Dacă pentru unii aceasta este o problemă de vecinătate, abordată cu o oarecare suspiciune, pentru unii va fi una de moștenire. Sigur, ne putem depărta de înțelesul comun al termenului pentru că situația ne permite așa ceva, descoperind ca moștenirea ca transfer al unui secret se poate face și în raportul individului cu el însuși, nu doar între persoane, în relații temporale prin descoperirea unui ajutor care vibra de mult în jur, dar nu am avut ochi să-l vedem. Deși unora li se va părea complexă ori abstractă, realitatea acestei săptămâna este de o simplitate impresionantă, doar să vrem să privim acolo unde trebuie, în centrul problemei, cu sinceritate, cu curaj, iar dacă concluziile nu vor veni în momentul observației să nu forțăm lucrurile, să nu ducem secretul la plimbare prin piața centrală, să nu-l expunem, să nu-l obligăm să danseze pe stradă pentru a aduna câțiva bănuți, ci să-l păstrăm pentru vremuri mai bune. Această săptămâna are o înțelepciune aparte și ea ne va înnobila existența dacă o păstrăm în formă sa compactă așa cum îi este scris să se împlinească.
La modul comun, avem 4 zile de tristețe (luni, marți, miercuri și sâmbăta) care ne vor oferi tot atâtea aspecte ale descurajărilor pe care le-am alimentat, ale grijilor în care am crezut. Absența atenției pe esență ne va face să dăm crezare tuturor acestor mesaje distorsionate fiind recalcitranți luni, speriați marți, acuzatori miercuri și distructivi sâmbătă. Tot la modul comun, vineri ni se va părea cea mai frumoasă zi, deși este doar un spațiu în care se amestecă valorile cu nonvalorile într-un joc al contrariilor. Competiția va fi bună, dacă este rezultatul unei forțe care ne atrage spre oameni cu aceeași vibrație. Ceea ce duce la competiție prin polaritate, prin contrast se termină prost. Faptul că în ultima zi a acestei săptămâni Mercur va trece pe zodia Taur, acolo unde va ajunge în câteva zile și Uranus susține tot aceste demers al transferului de putere pentru înnobilare. Va fi însă greu să nu pierdem ceva, să păstrăm în albie tot ce am acumulat, dar nu va fi un capăt de țară. Important este să rămânem cu capul limpede.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu judeca faptele de acum după rezultatele la care am ajuns prin faptele similare din trecut. Reverberația este grația care face din orice lucru banal o nestemată.

Conflict de idei. Un semn de întrebare scoate în evidență un rău. Intenția negativă este elogiată. Dezonoare. Securitatea nu mai este ce era pe vremuri. Distracție plătită scump. Ne hotărâm, dar este prea târziu. Se caută un vinovat. Pedeapsa ne urmărește ca o umbră. Se face apel la un dicționar de termeni explicați. Concentrare care nu ne folosește la nimic. Există un risc, dar nimeni nu și-l asumă. Certitudinea valorii personale este situată la cotele minime.

Sunt câteva elemente negative pe care ziua de 7 mai le scoate în evidență. În primul rând, este vorba despre un conflict de idei care pornește de la o întrebare ce evidențiază un rău pentru care nu are un răspuns, dar care are puterea de a aduce din trecut o formă de revoltă pe care o cunoaștem clar. Dificultatea va veni din faptul că această tensiune cuprinde ca element principal o problemă de vecinătate pe care în decursul acestei săptămâni, nu doar acum, va trebui să o explicăm altfel. Pentru că această relație proastă dintre Mercur și Pluton aduce aminte individului cât de slab sau cât de vinovat este într-o problemă, episodul pe care îl vom parcurge în prima zi a acestei săptămâni este unul foarte concentrat. Dacă ne referim la ceea ce gândește omul în timpul nopții de duminică spre luni, atunci această schemă ne trezește suspiciunea sau ne sperie că tensiunea nu va fi doar una de natura dialogului, ci se va repeta și ca eveniment. De-a lungul zilei gândul acesta se va estompa. Din nefericire, relația proastă Mercur-Pluton îl îndeamnă pe cel în cauză să caute acolo unde lucrurile sunt mai dureroase, acolo unde amintirile sunt foarte neplăcute. De aceea, tot ceea ce găsește acum este neplăcut, intens și singura soluție pe care o vede este să uite. Uitarea este o altă componentă a zilei de 7 mai și prin intermediul ei unele tensiuni care nu au soluție acum sunt ușor diminuate. Desigur, nu facem acum elogiul uitării pentru că ea nu reprezintă decât o soluție de scurtă durată. În contextul acesta avem ocazia să observăm și de ce uitarea este o soluție de scurtă durată. Ce rezolvă ea ține de creația negativă, de emanațiile sale, de înclinația către conflict. Când omul uită, deci nu mai întreține conflictul, tensiunea se stinge și ea. Dar uitarea este îndreptată acum către ceva concret. Ceea ce trăim, încordarea, grija, teama au reprezentat altădată motive de conflict sau încurcăturile ciudate care ne-au tulburat și nu ne-au permis să ne concentrăm clar pe traseul ales. De aceea, momentul de față poate fi foarte important sau de o mare valoare existențială pentru cel care reușește să își mențină rafinamentul și puterea de concentrare, optimismul și încrederea în sine și tot ceea ce există în jurul său îl face să se simtă mai vinovat.
În a doua parte a zilei, moment dominat în mare parte de trecerea Lunii prin Coada Dragonului, toate aceste valori importante care ar trebui să ne definească încrederea în sine și optimismul devin importante și pentru ceilalți. Întâmplările pe care le-am depășit, deși nu am făcut-o cu toată încrederea sau cu toată luciditatea, devin pentru ceilalți modele corecte, exemple de bune practici. Pentru mulți, această situație va fi privită ca o recunoaștere, ca o acceptare, dar nu ar trebui să fie foarte surprinși pentru că au parte de așa ceva acum. Această recunoaștere a exista și până acum însă nu a fost văzută. Există și lucruri neplăcute pe care trebuie să le parcurgem acum, dar nu ar trebui să ne împotrivim destinului, pentru că ni se întâmplă așa ceva. Dacă suntem încrezători în valorile spirituale, dacă ceea ce ne definește nu este un element care s-a transmis din generație în generație, ci ceea ce am învățat, atunci forma aceasta de libertate, ce vine din partea Lunii, ca o predispoziție bună, dar și din partea careului Mercur-Pluton, ca o predispoziție rea pe care o transformăm într-o energie bună, ne ajută să ieșim dintr-o mare încurcătură și să transferăm din propriile achiziții celor care au nevoie.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne ajută să ne concentrăm foarte bine pe conflictul de idei pentru a nu-l duce mai departe, pentru a nu ne pierde în fața unor tensiuni lipsite de importanță pentru a nu ne face mai mulți dușmani. Reușim să-i înțelegem mai bine pe ceilalți, să scăpăm de dramă, să ne detașam de ceea ce ne doare și ni s-a așezat în gât, pentru a face gesturi și, descoperind această simplitate, să devenim oameni. Cu toate că tensiunile ne arată că aceste idei sunt reale doar pentru că se întâmplă, realitatea lor este dictată de ceea ce credem. Nu riscurile sunt cele care ne învață cum să trecem peste probleme, ci cât de bine înțelegem contextul pe care îl parcurgem, cât de mult înțelegem că viața se bazează foarte mult pe voință, pe depășirea întâmplărilor în care am fost înșelați. Luna din Vărsător nu are această componentă, dar prin presiunea momentului, îi conferă celui în cauză sentimentul că devine liber separându-se de toată această durere colectivă validată de membrii grupului, ajungând să muncească mai mult decât alții, cu sârguință, cu dedicație, cu implicare, dând dovadă și de creativitate, dar fără să uite că munca nu este un scop în sine, ci instrumentul care îl face mai liber.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu valida tristețile momentului doar pentru că ele strigă mai tare. Pe lângă tristețile de acum vor mai fi și tristețile zile de mâine, dar și tristețile zilei de miercuri, precum și tristețile zilei de sâmbătă. Dacă le validăm prea ușor pe cele de astăzi, nu facem decât să ne împovărăm și mai mult existența zilelor următoare. Apelul la simplitate este marea realizarea a momentului.

Se discută mult și se face puțin. Abuzurile se fac prin extrovertire. Ne întâlnim cu situații convenabile. Complicațiile personale ne duc spre situații mediocre. Subiectivitatea este înțeleasă greșit. Mândrie. Ciudățenii pornind de la sentimente neînțelese. Vinovăție. Inferioritate. Dăm prea multă importanță situațiilor dramatice. Conviețuire dificilă. Cel care este copleșit de muncă are o altă părere despre viață, profituri materiale, reușite pe termen lung. Fermitate. Eșec. Lipsă de viziune.

Relația proastă care se definitivează în noaptea de luni spre marți între Venus și Neptun este semnul că trebuie să fim mult mai serioși cu ceea ce facem pentru a nu deveni victime sau pentru a nu ne adânci în conflicte pe care nu am reușit să le rezolvăm, fie pentru că nu a fost timp, fie pentru că nu am știut cum. 8 mai este dominată de subiectivitate și o menținem pe aceasta pentru că ni se pare că mândria este soluția tuturor problemelor. Cu cât ni se pare că suntem mai îndreptățiți să fim mândri cu atât mai vinovații ne considerăm de acuzele ce ni se aduc. Din această perspectivă relația proastă Venus-Neptun se transformă în aspectul eliberator. Ceea ce gândim că este orientat împotriva noastră devine o lecție de viață, se transformă într-un mesaj clar ca în proverbul: “Ce ție nu-ți place altuia nu-i face!“. Dar nu toți pot fi preocupați de ceea ce li se întâmplă, nu toți pun într-o balanță calitățile și defectele, nu toți sunt interesați să conștientizeze lucruri de genul acesta. Sunt mulți oameni care își trăiesc viața doar pentru a valida zonă de confort pe care nu doresc să o părăsească niciodată. Până și viziunea lor de bine, de progres depinde în mare măsură de limitele acestei zone de confort. În cuvinte mai simple, cum am fost învățați să trăim, cum am fost învățați să ne descurcăm în situații delicate, să facem față momentelor fericite, dar și celor nefericite, la fel vom reacționa acum. Pentru mulți este greu de văzut o previziune astrală în această continuitate firească a lucrurilor. Nu vor putea înțelege în ce constă avertismentul dacă tot situațiile merg mai departe după cum au fost construite. Tocmai aici este misterul! În dimineața acestei zile apare un alt aspect eliberator, careul Lună-Jupiter, cel care susține orice formă de revoltă dacă este lipsită de viziune. Asta înseamnă că din tot ceea ce am învățat de-a lungul vieții acea normalitate care face ca situațiile să se consume de la sine va selecta pentru acest desfășurător doar ceea ce este lipsit de viziune. De aceea avertismentul este foarte important. De aceea marile ciudățenii ale zilei de 8 mai vin din sentimentele neînțelese care sunt lăsate acum libere să ducă mai departe ce vor, ceea ce este un mare dezavantaj pentru cel în cauză. Cu cât ne străduim să înțelegem mai bine natura acestor impulsuri, cu atât mai puține sunt complicațiile personale și, de asemenea, cu atât mai lipsite de pericol sunt situațiile mediocre pe care trebuie să le parcurgem acum.
Pentru cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală careul Venus-Neptun îi avertizează că a sosit momentul să schimbe puțin standardele de viață. Acești oameni vor conștientiza care este tonusul general al celor cu care se înconjoară, care sunt forțele ce ar putea la un moment dat să îi oprească din ascensiune. Și ei vor fi încercați în fața acestui moment de conștientizare prin impulsul de a-și face dreptate. Nu le folosește la nimic dreptatea pe care o gândesc acum. Află ceea ce trebuie să afle pentru că informația în sine este importantă, nu ceea ce ar putea să schimbe folosindu-se de ea acum. Pentru toți, a doua parte a zilei va fi puțin mai liniștită pentru că ne aflăm sub razele directe ale sextilului Luna-Mercur. Ceea ce în prima parte a zilei se justifica prin lipsă de viziune, în a doua parte a zilei prinde contur prin înțelesuri. Este adevărat, înțelesurile susținute de acest aspect sunt în inferioritate față de dramele susținute de careul Venus-Neptun, dar binele acesta va fi cu adevărat tonic.
Prin urmare, 8 mai este ziua așteptată de mulți, visată încă din lunile anterioare, din lunile martie și aprilie, tocmai pentru că ne oferă semnale referitoare la cum anume trebuie să procedăm pentru că a ieșit dintr-o încurcătură. Este adevărat, încurcăturile de acum nu vor fi văzute atât de clar. Există o mare presiune care îl face pe cel în cauză să privească spre ceea ce traversează cu prea multă subiectivitate. Luna se află în continuare în plin tranzit prin zodia Vărsător și ideea de libertate nu ne-a părăsit încă. Din nefericire, ne dorim acum să fim liberi pentru a scăpa de drame, nu pentru a deveni mai puternici, mai buni sau mai înțelepți. Aceste calități nu fac parte din preocupările momentului, dar aceasta nu va fi o problemă atât de mare. Avem nevoie să ne ținem departe de tristețe pentru că tristețea are la capătul său prea multă mândrie, prea multe ciudățenii, adică o fermitate care ne ține blocați într-un eșec. Cei care își vor valida teama de eșec căutând în jurul lor confirmări că nu vor reuși sunt cuprinși de lipsa de viziune. Orice clarificare, oricât de mică ar fi, ne duce către liniște sau ne redă viziunea pe care, se pare, de curând am pierdut-o.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne lăsa în voia sentimentelor considerând că, de la sine, acestea ne duc spre o soluție bună. Intuiția are de suferit din cauza conjuncturilor astrale de acum.

Injustiție. Sănătatea este pus în dificultate. Valorile personale sunt judecate după reușitele mai vechi. Aroganță. Încorsetare. Imoralitate. Căile se deschid foarte greu. Vigilența este slăbită. Probleme în afaceri. Optimismul nu se poate exprima. Calitățile personale depind mult de condițiile exterioare. Nevoie de refugiu într-o plăcere. Regresie. Dificultate de exprimare. Severitate. Se pronunță o hotărâre.

Unul dintre cele mai dificile aspecte ale acestei săptămâni se va împlini în noaptea de marți spre miercuri: opoziția Soare-Jupiter. Această opoziție se repetă anual și aduce momente greu de gestionat, în care cel slab se va simți și mai slab, iar cel puternic nedreptățit de faptul că nu-și poate extinde puterea pe măsura orgoliilor. Este cunoscut faptul că, de fiecare dată când Soarele împlinește o opoziție cu Jupiter, Marele Benefic este retrograd, situație care se întâmplă și în relația Soarelui cu Saturn. Astfel, se adaugă momentului o altă problemă: imoralitatea. În contextul acestei săptămâni, cea care ne vorbește despre o reverberație ce ne scoate dintr-o încurcătură, această relație dinamică negativă dintre Soare și Jupiter îi îndeamnă pe oameni să pună condiții noi într-o asociere, să își joace o carte importantă, să își atribuie calități pe care le gândesc, dar nu le dețin încă. Acolo unde există deja un conflict se poate ajunge foarte ușor la raporturi sociale severe, cele care se vor agrava din cauza dificultăților de comunicare. Pentru că în dimineața acestei zile Luna va intra pe zodia Pești, nu vorbim despre rezultate spectaculoase. De aceea, și ziua de miercuri se aliniază unui șir de zile marcate de tristețe. Dacă Luna nu ar fi fost pe zodia Pești parcursul acestei zile nu ar fi dus spre regres, ci ar fi oferit individului nenumărate motive pentru a se impune, chiar dacă pe alocuri ar fi greșit procedând în felul acesta. Așa, toată această putere se întoarce împotriva sa și firilor sensibile le va fi foarte greu. Există și o categorie de oameni care nu țin cont de sentimentele celorlalți sau nu țin cont de nimic ce vine din zona aceasta afectivă, iar pentru ei opoziția Soare-Jupiter capătă o dimensiune aparte. Devin foarte aroganți, duplicitari, prea categorici în așa fel încât acum să pronunțe o hotărâre definitivă fără să fi îndeplinit toate condițiile elaborării unei decizii importante. Dar nu e totul. Acești oameni mai fac o greșeală. Judecă ceea ce se întâmplă în prezent după realizările din tinerețe. Este foarte posibil ca în cazul unora aceste realizări ale tinereții să fie reale, dar nu înseamnă că ele trebuie aduse în prezent sau modelul lor trebuie să reprezinte un standard la care să fie raportat tot ceea ce se întâmplă acum. Așadar, este foarte simplu de observat că indiferent de zona în care ne situam, că suntem mai îngrijorați sau temători ori mai curajoși, limitarea impusă de opoziția Soare-Jupiter ne afectează pe toți. Lucrul cel mai bun pe care ar putea să-l facă un om care dorește să nu se lase în voia furtunii este să țină cont de ceea ce se întâmplă cu celălalt. Așa, ajunge să se depărteze de orice formă de nedreptate, nu-și va pune în pericol nici sănătatea, dar nu o va afecta nici pe a celuilalt, nu va emite judecăți pripite și nu va răni. Este adevărat, ceea ce se întâmplă în adâncul sufletului său va rămâne și va fi nevoie de ceva timp pentru a se liniști, dar dacă nu face din drama sa o tragedie socială atunci este un om care merită toată admirația.
Prin urmare, 9 mai este o zi de dezvăluire. Abia acum realizăm cât de importantă este a doua parte a devizei săptămânii, cea care se referă la secretele mari dezvăluite celor mici. Prin ceea ce se întâmplă acum se face de fapt un transfer de autoritate. Secretele mari i-au făcut pe oamenii care le dețineau mai mari decât erau în momentul în care le-au descoperit. Faptul că ele sunt transferate celor mici promite o creștere în cazul acestora la care nici nu au visat. Pentru ca lucrul acesta să se întâmple este nevoie să se îndeplinească o condiție, cea indicată și în rândurile de mai sus, care face referire la autocontrol. Aroganța, duritatea sau propria dreptate impusă celorlalți nu ne înnobilează, ci, dimpotrivă, ne sărăcește și mai mult de acea putere bună. De fiecare dată când Soarele trece prin opoziția cu Jupiter cineva trebuie să facă o demonstrație de forță, cineva trebuie să demonstreze o autoritate. Oamenii slabi o vor face în relația cu sine, considerând că se apără sau îi pedepsesc pe ceilalți refuzând, izolându-se. Oamenii care au mai gustat din putere până acum se vor exterioriza. Indiferent spre ce își vor îndrepta forța, pentru că nu sensul este definitoriu acum, fiecare are nevoie să se raporteze la cel care primește, la structura care beneficiază de efectele acțiunii sale. Acolo unde nu se ține cont de această recomandare drama va fi înmulțită, deci nu acesta este scopul tensiunilor pe care le parcurgem acum. Cel care iubește conflictul sau crede că numai prin tensiune își poate demonstra puterea, numai prin confruntare, nu va ține cont de această recomandare. Dar nu toți oamenii sunt așa. Acolo unde sensibilitatea nu devine o slăbiciune, va fi ușor să privim în sufletul celui cu care interacționăm și pe baza a ceea ce observăm să ne dozăm puterea în așa fel încât florile plăpânde care există acolo să nu fie afectate.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu da importanță nemulțumirilor de moment. Scânteile acestea nu sunt altceva decât întâlnirea dintre două forțe care nu și-au propus să se combine, dar nici să fie în conflict. Cine validează efectul acestui paradox își înmulțește dramele.

Drama personală este povestită frumos. Acțiuni exclusiviste. Scandaluri menite să decupleze o forță personală de la un ideal. Relațiile exterioare depind mult de planul material. Păcăleală. Dramele personale se bazează pe o separare. Prea multe pofte. Rupturile ne pun în dificultate idealurile ambițioase. Grijă. Se trece printr-un pasaj îngust. Se amână o realizare. Dificultăți de înțelegere. Evenimentele subliniază un mare dezavantaj. Se caută limpezimea. Dorință de perfecțiune.

În mijlocul săptămânii ne aflăm în fața unei probleme de sensibilitate. Luna va trece în mijlocul acestei zile prin conjuncția cu Neptun și acest aspect pare să fie unul dintre cele mai importante ale momentului. Cu toate că mai sunt și alte unghiuri frumoase la care participă Luna, acesta dă startul unor evenimente frumoase. Pentru unii, aceste evenimente sunt doar povestite frumos și faptul că starea sufletească se schimbă este suficient. Pentru alții evenimentul acesta este unul concret. Conturat prin întâmplări reale, cele care nu lasă loc la interpretare și care anunță vremuri mai bune. Dacă în această zi nu s-ar fi împlinit și careul Lună-Venus nu s-ar fi pus problema ca momentul de față să aibă o componentă afectivă atât de importantă. Ne-am fi preocupat de grijile care ne-au dat bătăi de cap și în celelalte zile, dar nu am fi pus o greutate atât de mare pe sentiment. Acum, când traversăm și anumite complicații date de neputința de a înțelege idealurile ambițioase, alegem să fim foarte afectivi, acordăm mai multă atenție acestui aspect al vieții și credem că suntem în afara unui dezavantaj, că suntem protejați de oamenii răi. Dacă alegem această cale a nonviolenței, dar nu prin dificultăți de înțelegere, nu pozând în victimă, nu invocând necunoașterea, reușim să aducem echilibrul pe care l-am căutat și în celelalte zile, dar nu l-am găsit. Lucrul acesta se explică din punct de vedere astral prin calitatea de mediator pe care Luna o are față de opoziția Soare-Jupiter, cea care a făcut din ziua de 9 mai una atât de dificilă. În cuvinte mai simple, nu putem considera că lucrurile acestea bune, minunate pe care le trăim sunt și de perspectivă decât dacă ele rezolvă o problemă concretă. Nu înseamnă că după ce elementul concret se consumă starea se schimbă, nu pierdem aceste emoții frumoase după ce problema s-a rezolvat. Cu toate acestea, nu trebuie să pierdem din vedere că ținta acestor emoții frumoase, ținta acestei nevoi de echilibru este aceea de a rezolva o problemă de justiție, de atitudine sau, după cum am văzut în prima zi a săptămânii, o problemă de vecinătate.
Cei care și-au pierdut deja speranța că lucrurile mici pot media problemele mari, nu pierd doar acum un mare avantaj, ci pierd și avantajele celorlalte zile ale săptămânii, considerând că nu este demn pentru ei să participe la astfel de evenimente sau lor n-o să li se întâmple niciodată așa ceva, să devină mai mari prin puterea ce le este transferată. Nu este suficient să fii un om simplu, ci este nevoie să simți curat, să nu intervii în destinele celorlalți cu gândul de a rupe ceva, ci de a da din ceea ce ai mai bun, pentru că acest transfer minunat să se împlinească. Deocamdată momentul zilei de 10 mai este unul suficient de simplu pentru a permite așa ceva, dar și suficient de puternic pentru că această evoluție către perfecțiune să se împlinească și prin pași concreți, nu doar prin aspirații, cum am văzut că s-a întâmplat de multe ori de la începutul anului și până acum.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne vorbește despre o poveste frumoasă pe care o scrie cu propriul destin, cu propriile amintiri și în care personajele sunt stări pe care le avem, nu imaginate, ci reale, puse la lucru, implicate în acțiuni concrete. Dacă lucrurile acestea sunt foarte accesibile copiilor, ei reușind să întruchipeze personaje și să aducă în planul concret bucuria, candoarea și jovialitatea vârstei, oamenii mari sunt bolnavi de prea multă rațiune distructivă. În domeniul esoteric se spune adesea că adultul a uitat să fie copil și de aceea își trăiește atât de intens drama. În realitate, este mai mult de atât. Nu doar am uitat de acea candoare, dar am și creat mecanisme de protecție împotriva ei, am activat programe care refuză întoarcerea la viața simplă și profundă. Despre ecuația astrală a acestei zile nu se pot spune prea multe, pentru că diversitatea evenimentelor nu este cea mai reprezentativă pentru ceea ce ni se întâmplă acum, cât de importantă este nota comună acestora. Emoția constructivă care ne ajută să ne simțim bine așa cum suntem, dar și pentru că împlinim ceva bun pentru celălalt, oricât de puțin este, înnobilează ziua de 10 mai.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu refuza ceea ce nu înțelegem. Fie că elementul nou vine din planul material sau că vine dintr-o dimensiune a spiritului, marea păcăleală de acum este cea a negației. De aceea creativitatea este una din componentele esențiale ale omului evoluat. Prin creativitate descoperim că totul este posibil, chiar dacă anumite componente ale acestei dimensiuni nu este cazul să fie împlinite acum.

Invadarea intimității. Greșeală prezentată cu viclenie ca fiind o mare realizare. Oamenii de valoare știu să se călăuzească. Apar consecințele bune ale unor fapte săvârșite în condiții austere. Creativitate. Atracție către un plan abstract. Nevoie de vindecare. Soluțiile celor inteligenți sunt acceptate. Tranziție către o stare mai bună. Ne legăm prea mult de trecut.

În prima zi a celei de a doua decade a lunii mai ne aflăm într-un moment foarte delicat când Soarele împlinește un trigon cu Luna neagră. Binele acesta, prin unghiul împlinit între cele două în dimineața acestei zilei, arată că suntem într-un moment delicat când ni se poate invada intimitatea, când fără să vrem spunem ceea ce nu trebuie divulgat, fie despre noi înșine, fie despre ceilalți. În termeni generali, relația aceasta bună dintre Soare și Luna neagră face referire la o formă de autoritate pe care am putea să o folosim corect dacă nu ne-am gândi doar la avantajele imediate, dacă nu ar exista o tentație mai mare, cea a puterii. Tentația mai mare decât ceea ce experimentăm acum vine din partea planetei Jupiter care, aflată în mers retrograd prin zodia Scorpion trimite în continuare o opoziție către Soarele din Taur, cel care dorește acum să fie prieten cu Luna neagră.
Cu toate că în contextul acestei decade ecuația astrală a zilei de 11 mai face trimitere la nevoia de a fi creativi, de a înțelege o poveste nouă a celui cu care dialogăm sau a deconspira o minciună, în contextul acestei săptămâni bucuriile de acum sunt cât se poate de reale. Vom vedea dacă se vor menține în aceeași formă și în săptămânile care vor veni, chiar dacă ceea ce se întâmplă acum ni se pare mai curând o trăire într-un cadru izolat, o întâlnire romantică într-un glob de sticlă. Nota definitorie a acestei zile va fi teama de a nu greși atunci când avem de prezentat un mesaj. De aici și tendința de a greși prin abordarea subiectelor nespecifice, de a împărtăși ceea ce nu trebuie.
Din toată această schemă iese învingător omul care are încredere în cunoștințele sale, care se bazează pe abilitățile sale, care este inteligent și nu abuzează de lucrul acesta. Ceilalți se vor lega foarte mult de trecut, vor invoca motivele de confruntare sau vor aduce din nou în discuție confruntări mai vechi pe care le-au câștigat. Din aceste povești interesante trebuie să reiasă faptul că au o experiență de viață, că sunt niște înțelepți.
În realitate, marea realizare a zilei de 11 mai este cea dată de ușurința cu care oamenii se detașează de soluțiile plăcute, cele care îi fac să se simtă foarte importanți, dar nu-i ajută să meargă mai departe, ci doar să-și consume energia în conflicte și mai mari. Pentru că relația bună a Soarelui cu Luna neagră nu este chiar un aspect pe care să punem o atât de mare bază, tot ce ține de zona intimă trebuie protejat. Desigur, nu înseamnă că trebuie să trăim cu sentimentul că lucrurile acestea se inflamează din nimic, dar până și prin aspectele bune Luna neagră afectează în mod iremediabil vibrațiile planetei cu care se află într-un raport direct. Așadar, ceea ce ține de patrimoniu, de puterea personală, de redobândirea unui titlu, a unei demnități, a unei poziții sociale importante nu se poate face, având în vedere implicarea Lunii negre, fără probleme.
Prin urmare, 11 mai ne vorbește despre responsabilitatea pe care trebuie să o dovedească cel care crede despre sine că este formator de idei, că este creativ, că are soluții atât pentru problemele personale cât și pentru ale celorlalți. În realitate, cel lucid știe că această încredere în sine sporită este un balon, este o stare trecătoare și nu are de ce să pună atât de multă bază pe ceea ce promite. Mulți vor crede că în momentul de față trebuie să li se ofere garanția succesului, un trofeu, un răspuns favorabil. Dacă își vor domoli această lăcomie, vor fi cu adevărat la nivelul de inteligență pe care și-l atribuie. Altfel, vorbim despre o formă de invadare care va fi cu atât mai agresivă cu cât nivelul de vibrația celui în cauză este mai scăzut. Prin faptul că în a doua parte a zilei Luna va intra pe zodia Berbec putem spera că emoțiile constructive pe care le-am protejat în ziua anterioară să fie confirmate de cei pe care îi îndrăgim, de oamenii care ne-au admirat până dimineață sau care au făcut-o la vedere, dar doresc acum să adauge aprecieri în plus față de cele care le sunt deja cunoscute.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu gândi rău despre creativitate aceluilalt. Pentru toți, fie oamenii sensibil, fie nu, momentul de față este unul delicat. Dacă reușim să avem înțelegere față de situațiile încurcate pe care le parcurg ceilalți, la fel ni se va răspunde.

Invidie. Transformare. Regenerare. Decizia aparține în întregime individului. Consecințele sunt logice, dar afacerile deficitare. Lipsă de coerență. Experiențele personale, deci trecutul, ne ajută să trecem peste o mare încercare. Lipsa voinței este plătită scump. Inconștiență. Mesaj prezentat cu brutalitate. Ne întâlnim cu un obstacol. Conjuncturile sunt înțelese altfel. Neliniștea ne devorează.

De la începutul anului și până acum au fost puține situațiile care seamănă cu ceea ce trebuie să parcurgem acum. Pe 12 mai dimensiunea abstractă devine o problemă, nu pentru că s-a schimbat ceva în lumile paralele, în zona astrală, ci pentru că înțelesurile sunt acum răstălmăcite, transformarea este inversată, deci ne aflăm în fața unui moment delicat când orice formă de independență poate fi răstălmăcită sau poate duce către brutalizare. În realitate, schema astrală a zilei de 12 mai ne vorbește despre dezertare, renunțarea la o înțelegere, despre o călătorie ratată. Viteza de reacție de acum nu este cea pe care am mizat, cu atât mai mult cu cât instabilitatea susținută de careul Mercur-Marte trece, tocmai pentru că este susținută de alte unghiuri negative pe care le-am traversa de-a lungul acestei săptămâni, în fața trigonului Soare-Pluton. Caracterul dramatic al dispunerilor de acum este dat de faptul că relația negativă dintre Mercur și Marte nu este una simplă. Ambele planete spre seară trec pe gradele finale ale zodiilor tranzitate și de aici tendința de a face o schimbare în rapidă, în maxim o viteză, de a da un răspuns urgent ca și cum mâine acesta nu ar mai fi apreciat. De aceea, 12 mai este o zi care ar putea să-i surprindă până și pe cei maturi și înțelepți. Dacă acești oameni trec dincolo de brutalitatea momentului, dacă nu se lasă cuprinși de neliniște și întârzierile nu-i enervează atunci vor privi toată această conjunctură ca pe o încercare ce se întinde pe mai multe zile, dar care are acum momentul de maximum. La fel cum am văzut și în celelalte zile ale săptămânii, încercările trebuie abordate atunci când durerea este mai mare, atunci când nemulțumirea este mai intensă, atunci când mesajul pare foarte neclar. Dacă nu suntem atenți la acest aspect, adică să adăugăm un plus de putere în momentul de maximă slăbiciune, transformăm ziua de 12 mai într-un eșec. Neliniștea ne va cuprinde și ne va devora, ceea ce nu este de preferat.
În contextul acestei săptămâni, trigonul Soare-Pluton face trimitere la o formă de patrimoniu care ne va garanta, pe viitor, o transformare interesantă. Cu toate acestea, pentru ca această transformare să se împlinească, avem nevoie astăzi să ne gândim la factorii care ne regenerează, care ne hrănesc, liniștesc sau echilibrează. Decizia de a merge mai departe cu ei, de a folosi acești factori care ne regenerează va fi de bun augur pentru că doar prin intermediul ei ajungem la transformarea promisă.
Prin urmare, 12 mai ne vorbește despre un factor de transformare care nu trebuie să ne sperie, pe care trebuie să-l respectăm și să-l integrăm atât în structura fizică, materială, corporală, cât și în cea emoțională sau spirituală. Dacă lucrurile sunt atât de complexe înseamnă că vom avea de observat acum simptome fizice, reacții ale corpului la un factor periculos, dar și reacții emoționale sau spirituale pe care dacă le-am ignora am ajunge să devenim expuneți la capitolul brutalitate, adică fie victime, fie torționari. Nu trebuie să uităm că retrogradarea lui Pluton pe zodia Capricorn, cea care se va încheia la început de octombrie, are o legătură aparte cu retrogradarea lui Saturn, cea care se va încheia mai repede, în prima decadă a lunii septembrie. Astăzi, Soarele se află într-o relație bună cu Pluton, iar Luna într-o relație proastă cu Saturn. Semnalele bune pe care le primim din partea societății nu sunt confirmări ale faptului că trebuie să rămânem la fel. Tensiunea interioară trebuie respectată, iar dacă în ceea ce privește această problemă intimă trecem prin întârzieri, respingere, marginalizări sau ne speriem de anumite simptome care ne arată că starea de sănătate nu este optimă, înseamnă că nu există încă o armonie între mesajul personal și cel social, adică cele două merg încă pe trasee diferite. Orice presiune pusă pe îmbinarea forțată a celor două creează neliniște, iar neliniștea de acum ne devorează.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu visa că lucrurile bune se împlinesc de la sine. Pentru fiecare lucru bun pe care vrem să îl împlinim sau să îl creștem trebuie să muncim. Cine se teme astăzi de muncă este un laș.

Combinații revoltătoare. Mesajul depinde foarte mult de individ. Iritare. Proiectele pe termen lung depinde relațiile interumane. Evenimentele iau o turnură instabilă. Pretenții. Credem că am reușit, dar mai este mult până acolo. Stres puternic. Este nevoie de o pregătire psihologică. Nevoile noi sunt deocamdată insurmontabile. Lumea se mișcă. Avem nevoie de o altă pasiune. Sunt criticate evenimentele josnice. Semenii ne înconjoară cu gânduri egoiste. Situațiile inferioare ne judecă prea mult. Nu se ajunge pe treapta cea mai înaltă. Speculație. Sunt ignorate anumite consecințe. Se caută popularitatea și farmecul.

Deși, pentru mulți, trecerea la Mercur pe zodia Taur reprezintă o eliberare, adică scapă de o atitudine negativă, agresivă, trec dincolo de combinațiile răutăcioase, lucrul acesta nu este ușor de parcurs. Înainte de a-și încheia tranzitul său prin zodia Berbec, Mercur trebuie să treacă prin conjuncția cu Uranus. Între cele două planete există o relație specială (formează cuplul cunoașterii), dar pentru că acum se împlinește pe ultimul grad al zodiei Berbec, dă momentului un dramatism aparte. Ne gândim la multe proiecte care nu au fost împlinite, care nu vor putea fi împlinite în modul în care ne-am gândit, la descoperirile răutăcioase în care am fost implicați, la multe umilințe care au încheiat un demers important într-un mod neplăcut. De aceea, este oportun să privim această schemă astrală ca pe un îndemn la a ne proteja patrimoniu, la progresul abordat cu pași mici, dar nu oricum, ci rupând din timp, din programul de lucru, din plăcerea unei conversații, a unei întâlniri, prin renunțarea la o pasiune. Pentru mulți, evenimentele astrale ale zilei de 13 mai arată că bătălia este deja pierdută, că evenimentele josnice pe care le parcurg, că acuzațiile ce le sunt aduse sunt atât de bine argumentate, atât de intens susținute de anumite medii încât nu are rost să spere. Dacă luăm în calcul că Luna va ieși din zodia Berbec și va intra pe zodia Taur în seara acestei zile este de înțeles și această descurajare, deși evenimentele de acum nu fac referire la această formă de abandon. Faptul că trecem acum printr-o iritare mai mult decât vizibilă nu înseamnă că ea trebuie să rămână așa și de acum încolo, nu înseamnă că se accentuează acest derapaj susținut de trecerea celor două planete pe ultimul grad al zodiei Berbec. Cine va alege să-l valideze ca un nivel, ca o stare de durate ori permanentă trebuie să știe ca va face lucrul acesta cu de la sine putere, contextul astral de acum nu are nicio vină. Vor reuși să iasă ușor din toată această încurcătură cei care au dovedit până acum că au o pregătire psihologică realistă, cei care nu se tem de conflictele sociale tocmai pentru că le privesc pe acestea așa cum sunt, nu le văd supradimensionate, nici deformate.
Mercur, intrat pe zodia Taur, ne va ajuta în următoarea perioadă să fim mai atenți și mai reținuți, să punem preț pe ceea ce memorăm și acumulăm, să fim condescendenți față de bunurile celorlalți și protectori cu ceea ce este delicat, firav, plăpând. Vom fi, cei drept, mult mai reținuți atunci când se pune problema competiției și dacă situația o cere se va ajunge acolo doar după o interogare, fie cu propria conștiință, fie cu un om foarte isteț, foarte viclean sau care a mai trecut prin situații de genul acesta.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii ne vorbește despre o schimbare care ar trebui să ne pună pe gânduri. Celelalte schimbări pe care l-am parcurs de la începutul anului și până acum au avut o altă însemnătate. Cea de acum ne amintește că, în curând, Uranus va intra pe zodia Taur, cea mai proastă poziție a sa, unde va sta aproape opt ani de zile. Sensul spre care se îndreaptă omenirea, mediul în care trăim se pare că nu este cel pe care l-am gândit recent, ci altul, fără a fi neapărat unul mai rău. În mod sigur, pentru ca sensul cel nou, fie el bun sau rău, să se stabilizeze va fi nevoie de efort. Cei care au parte de mesaje negative pot spera că lipsa unui suport asemănător demersului primit din partea celor sau din partea comunității îi eliberează de suferințe, iar cei care au parte de previziuni bune, de mesaje frumoase pot spera că absența susținerii exterioare nu va duce la un gol social, profesional ori intim, ci îi va motiva ca printr-un aport personal va putea compensa absența susținerii celorlalți. Așadar, cadrul acesta este un moment de mare încercare psihologică, socială când vedem la modul clar că lumea se mișcă, fără a știi foarte precis în ce direcție. Cel care speră și muncește pentru a-și împlini speranța se poate alege cu rezultate pozitive care, fiind obținute în condiții grele, vor fi și durabile.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu-i învinui pe ceilalți de ceea ce nu au rezolvat până acum. 13 mai este o zi care ne arată rezultatele muncii, dar nu pentru a ne umili, ci pentru a ne arăta care este patrimoniul de care ne vom folosi de acum încolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.