3 – 9 octombrie 2016

3 – 9 octombrie 2016 este săptămâna identificării unui mijloc de evoluție și a obstacolului așezat în calea binelui. Cu toate că această săptămână nu aduce foarte multe evenimente astrale, nu este generoasă la acest capitol, ea devine reprezentativă în această parte a anului prin faptul că ne scoate în evidență foarte clar un obstacol. Dacă prima jumătate a anului ne-am petrecut-o înfruntând greutățile vieții pentru a demonstra, din orgoliu, puterea sau priceperea, intervalul aceasta ne va arăta că acele preocupări au creat mai multe obstacole decât am crezut și pe care vom fi constrânși acum să le abordăm. Omul comun, dezavantajat de această conjunctură, își va consuma timpul fiind preocupat de un singur lucru, fie o emoție pe care nu și-o poate controla, fie un gând obsesiv care îi încurcă toate planurile și îi dă bătăi de cap, fie o problemă de întârziere, de refuz venit din partea celorlalți pentru care nu are în momentul de față nicio soluție.
Ideea aceasta de obstacol nu ar trebui să ne sperie foarte mult. Omul care nu dorește să se schimbe, ființa statică, entitatea care se preocupă doar de ceea ce are în jur, doar de ceea ce primește de la alții sau își ia fără să se miște prea mult, nu va simții că se întâlnește cu un obstacol, ci că are de suportat multe din partea celorlalți, că acest interval de șapte zile devine apăsător prin nerăbdarea pe care o trăiesc în fața unui episod ce urmează să se consume. Dacă, în general, bucuria a ceea ce urmează să primim, nerăbdarea în fața unui asemenea episod constituie parte dintr-un eveniment fericit, acum, când ar trebui să fim mai mult decât serioși, mai atenți la cum se așază evenimentele în timp, la ce pierdem dacă nu muncim, dacă nu respectă spațiul intim al celorlalți, dacă facem gesturi necugetate rănindu-i pe ceilalți, această stare de nerăbdare în fața unui eveniment fericit este o dovadă de imaturitate afectivă sau de egoism. Bucuriile acestei săptămâni sunt flori rare care cresc pe vârfurile greu accesibile ale munților, nu fantezii obositoare. De aceea ar trebui să privim această săptămână cu încrederea că un episod complicat, dur sau care ne tulbură nu este decât un obstacol pe această cale a ascensiunii. Această ascensiune, privită prin natura obstacolului specific acestei săptămâni, nu se referă doar la cea spirituală, nu doar la cea morală, ci la orice tip de evoluție (socială, concretă, materială, emoțională, partenerială, spirituală). Dominanta acestei săptămâni este cea dată de emoțiile restrictive, de incapacitatea omului comun de a se schimba, de a se transforma, de a fi flexibil și liber. În această săptămână vom vedea clar care este natura închisorii în care trăim. Această conștientizare susține bucuria de a trăi, dar nu raportată la acest context, ci bucuria de a trăi într-un alt fel pe care îl vom cunoaște după ce vom produce schimbarea de care ne temem cel mai mult. În această săptămână suntem invitați să facem o schimbare, ce poate părea lipsită de importanță, lipsită de amploare sau de consistență, dar va fi elementul pe care îl vom aborda cel mai greu. Adevăratele schimbări se fac foarte greu, în totalitatea ființei, dar și cu grija că pasul următor ne duce pe acea parte a drumului care se pierde în necunoscut. Acest pas va fi evaluat în săptămânile următoare prin conotațiile și profunzimile sale, prin schimbările pe care le va produce asupra vieții sociale. Deci nu va mai conta că în această săptămână ni se va părea că este prea mic, lipsit de consistență sau de perspectivă.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a nu uita că maturitatea în gândire nu înseamnă răutate, încrâncenare, teamă de schimbare, ci respect față de ceea ce suntem acum, dar și față de ceea ce vom deveni implicându-ne cu toată ființa pe care o conștientizăm, o simțim și o iubim, într-o mișcare ascensională continuă și constantă.

Inventivitate. Deschidere către un alt plan al comunicării. Vibrații complexe pe care nu le putem integra în actualul plan de desfășurare. Progresul este convenabil. Suntem conduși de oameni dezinteresați. Atribuții artistice. Ne folosim de un element demonstrativ pentru a duce vieții bogăție. Sensibilitate artistică. Suntem purtătorii unui mesaj aparte. Întâmplări ciudate. Sinergie. Originalitatea ne slăbește puterea de concentrare. Ușoară veselie. Dragostea amplifică diferențele dintre oameni. Ne întâlnim numai cu paradoxuri.

Ne întâlnim în prima zi a acestei săptămâni cu o problemă de atitudine. Luna din Scorpion îi îndeamnă pe oameni să caute soluții acolo unde ele nu există, nu pentru a sublinia un element de inventivitate, așa cum se înțelege din sinteza acestei zile, ci pentru a duce mai departe o ambiție mai veche. Vom constata că este prea multă ambiție pentru o zi delicată, pentru un spațiu în care elementele controversate ar trebui să primească foarte multă atenție în a nu îndrepta conștiința individuală pe o cale greșită. Primul semn că suntem pe o cale greșită apare atunci când cerem o plată fără să ne gândim dacă acesta este momentul potrivit. Ne vom uita în jur și pentru că vom înțelege greșit momentul de răsplată al celorlalți, vom considera că acesta trebuie să se concretizeze și pentru noi. Cerul zilei de 3 octombrie aduce, cu Luna în plin tranzit prin zodia Scorpion, un moment de sinceritate care este folosit împotriva celorlalți. Există multă curiozitate, mult interes pentru ceea ce se întâmplă în zone ascunse, ceea ce va duce și la preocupări ciudate care vor primi, la rândul lor, comanda finalizării rapide. De altfel, aceasta este cea mai mare problema zilei de 3 octombrie: prea multă grabă, prea multă precipitare care distruge o sensibilitate foarte frumoasă.
Apoi, un alt element important al zilei de 3 octombrie este cel dat de relația frumoasă pe care Luna o are cu Neptun. Această sensibilitate, prin ambiția de a căuta ceea ce trebuie lăsat pentru alte zile, devine o ciudățenie, un paradox, iar efectul acestor acțiuni nu ne bucură. Cu alte cuvinte, simțim și înțelegem, încă de dimineață, că ziua este foarte intensă, că aduce foarte multă energie, care asigură deschideri foarte interesante atât către acțiunile concrete, cât și către un plan al ideilor, dar toate acestea nu ne duc la niciun rezultat constructiv. Forma aceasta de bulversare arată că suntem într-o săptămână în care explorăm anumite obstacole, bariere, cele care țin de mesajul planetei Saturn, cu care Soarele va avea de împlinit o relație bună în a doua zi acestei săptămâni, altele care țin de Jupiter sau Marte, planete care se vor afla într-un careu în mijlocul săptămânii. Trecerea Lunii prin Scorpion la începutul acestei săptămâni și trezirea acestui interes de a răscoli lucruri care trebuie lăsate acolo unde sunt, oferă individului și posibilitatea de a anticipa aceste obstacole. În conjunctura zilei de 3 octombrie aceste informații speciale sunt traduse drept paradoxuri. Cine poate lucra foarte ușor cu instrumentele abstracte, cine poate trece dincolo de aparențe și poate vedea cu claritate firele marilor evenimente, înțelege că situațiile care primesc în această zi eticheta de „ciudate” sunt de fapt niște paradoxuri.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne va schimba brusc direcția către ceea ce este intens, foarte frumos și rafinat, dar, în egală măsură, și foarte periculos. Caracterul periculos al zilei de 3 octombrie nu vine prin ceea ce este rezervat să ne lanseze, ci prin modul de răspuns al individului. Ceea ce este neobișnuit va fi văzut în această zi ca fiind abuziv, răutăcios, tendențios. Deși nu sunt unghiuri rele care se împlinesc în această zi, se poate ajunge la confruntări, la dispute, poate chiar la mari conflicte, tocmai pentru că omul comun nu prea este obișnuit să-și rezolve genul acesta de presiune. Este adevărat, în acest moment avem de-a face cu o presiune bună, dar presiunea, indiferent că este bună sau rea, în cazul omului comun, devine cauzatoare de probleme. Vor fi probleme din prea mult bine, din prea mult timp liber, din prea multă nevoie de plată, de recompensă, din prea multă emoție. Prezența Lunii pe zodia Scorpion în această conjunctură frumoasă arată că în momentul acesta trecem printr-o experiență legată de claritatea cu care trebuie, la un moment dat, să selectăm care elemente ale vieții sunt prioritare și care nu. Ele nu pot funcționa nici acum de-a valma și nici de-a lungul celorlalte zile ale săptămânii. Ordinea și precizia ridică această ceață și, prin claritate, se va instaura atenția de care avem nevoie pentru abordarea celorlalte episoade programate a se consuma în această săptămână și care vor avea, la fel cum am văzut că se întâmplă și în prima zi a acestei săptămâni, rolul obstacolului așezat în calea binelui comun.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne permite să ne eliberăm de anumite experiențe, chiar dacă ele au rămas în memorie ca fiind foarte bune. Azi vom descoperi că există și o presiune a lucrului bun care poate opri evoluția. Avem nevoie și în această zi, ca și în celelalte, să nu confundăm bucuria de a trăi cu stabilitatea. Avem nevoie de mobilitate.

Dorință de putere. Se găsește o nouă metodă de lucru. Reușim să depășim obstacole importante ale vieții. Suntem loviți de dificultăți. Planurile sociale se modifică. Perseverență. Sentimentele devin restrictive. Ne interesăm de bani, afaceri sau de ceea ce ne poate duce la sporirea patrimoniului. Dezvoltare personală. Interes pentru a combate anxietatea. Transformare prin creativitate. Evenimentele ciudate sunt golite de conținut. Pasiuni complicate. Apropiere între oameni. Se caută motive sociale, administrative sau politice pentru consolidarea propriei poziții.

Cea de a doua zi a acestei săptămâni ne aduce în fața unei probleme de control. Atitudinea pe care individul o are față de grupul de apartenență are acum un rol revoluționar, de destructurare, un rol coroziv. Pe unii îi va interesa acum averea, acumulările materiale, vor avea o preocupare foarte intensă față de ceea ce ar trebui să-i facă mai puternici în grupul de apartenență, mai tineri sau mai bogați în faimă. Toate aceste elemente sunt obstacole pentru cei care le arată foarte clar. Cu cât vor insista mai mult pe aceste impulsuri, cu cât vor căuta să și le impună cu atât mai tare se vor adânci în aceste defecte. De altfel, nu ar trebui să ne tulbure pentru că pe acolo trece drumul dezvoltării personale. Dacă ezoterismul modern anulează aceste experiențe personale încurajând naivitatea începătorului pe motiv că dacă râde toată ziua și bate din palme este cu adevărat fericit, nu înseamnă că este și corect. Toate cărările dezvoltării personale autentice trec prin întâlnire cu propriile defecte, ipostază care nu este niciodată confortabilă. Ziua de 4 octombrie este, prin puterea sextilului dintre Soare și Saturn, un sector aparte.
Forma aceasta de purificare, deschiderea aceasta pe care individul o are față de ceea ce-i face mare plăcere să primească, arată și că ne aflăm cu toții într-un gol de discernământ. În mod normal, relația aceasta frumoasă dintre Soare și Saturn accentuează discernământul, dar noi, pentru că studiem astrologia, știm că raportul acesta nu poate activa ceea ce nu există, ci activează ceea ce s-a acumulat. Absența discernământului nu poate deveni maturitate, ci ea este activată doar în modul în care a fost abordată și altădată. De aici întâlnirea cu defectele, de aici și opinia că acțiunile pe care le săvârșim sunt foarte bune și corecte, definitorii pentru felul de a fi al individului, chiar și atunci când nu sunt. Tocmai de aceea, omul comun nu ar trebui să fie foarte surprins dacă pe sextilul dintre Soare și Saturn nu-și poate rezolva o problemă de ordine, precizie, nu-și poate remedia relațiile administrative sau morale cu cei din comunitate, nu ar trebui să fie surprins dacă primește un răspuns negativ sau este respins pentru că asta a cultivat. Astrele nu creează acum șansa, ci o amplifică pe cea pe care am obținut-o anterior, cea pentru care am muncit, fie ea bună sau rea. Nu trebuie să uităm că valorile planetei Saturn nu sunt doar cele care așază elementele într-o anumită ordine, ci și cele care impun un nou mod de lucru sau, dacă este nevoie, oprirea lor. Un om înțelept se va opri acum și-și va urmări activitatea, va căuta să înțeleagă care este pulsul vieții cu care trebuie să rezoneze, cu care trebuie să se pună de acord. Doar îndeplinind această condiție se poate vorbi despre creativitate sau despre progres, numai așa reușim să ne apropiem frumos de cei din jur, iar aceștia să ne accepte pentru a nu le intra cu ciubotele în viață.
Prin urmare, 4 octombrie scoate și mai clar în evidență această problemă de adaptare, de căutare, de claritate care este, de altfel, constanta acestei săptămâni. Mulți vor avea de demonstrat în 4 octombrie că sunt puternici, rezistenți, că regulile pe care le au sunt mai bune decât ale celorlalți, că nu au nicio vină dacă anumite episoade pe care le parcurg sunt restrictive sau nu. Obsesia aceasta care încurajează omul comun să se impună, să demonstreze, să facă gesturi foarte evidente, poate chiar ușor teatrale, reprezintă un obstacol care a fost abordat de multe ori de-a lungul acestui an într-un mod foarte complicat și obositor. Pentru că suntem în anul dihotomiilor periculoase, cel care ne spune că acțiunea, fie că este bună, fie că este rea, nu ajută, suntem invitați să ne oprim înainte de a acționa în direcția aceasta și să fim sinceri cu noi înșine. De fapt, aceasta este cea mai mare problemă a zilei de 4 octombrie, pentru că, prin această energie întoarsă spre sine, individul își descoperă un mare gol, o imensitate dezordonată, cea care creează o mare presiune asupra celorlalți, cea care impune acțiunilor exterioare un comportament eronat, prin care individul care fuge de el însuși devine autoritar, pretinde celorlalți respectarea regulilor pe care el le respinge în ideea că va beneficia de rezultate prin munca altora (atitudine parazitară). Cu alte cuvinte, absența experiențelor mature, cele legate de discernământ și ordine, care ar trebui explorate în 4 octombrie se transformă în cazul omului gol pe dinăuntru într-o mare frustrare. Cei lipsiți de conținut sunt și cei mai zgomotoși, și cei mai obositori, persoane lipsite de creativitate, adică simpli consumatori. Relația aceasta frumoasă dintre Soare și Saturn activează discernământul pe care-l avem și exercită asupra individului acea presiune care îl poate ajuta să treacă pe nivelul următor în acest proces. Dacă omul este gol pe dinăuntru va trece pe nivelul următor prin gol observând dizarmonia pe care o trăiește, arătându-le celorlalți, într-un mod mult mai clar și mai vizibil pentru ei, esența care le lipsește.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu lovi în ceilalți cu tăcerea sau cu zgomotul. Dacă ne simțim confortabil fără zgomot să facem această tăcere liniștită, pozitivă, eliberatoare. Cine constrânge prin tăcere va fi constrâns la tăcere.

Seriozitate. Abnegație. Ne preocupăm de evenimente mici. Comuniune pentru un interes social. Raporturile sociale se bazează mult pe aspectul trecător al vieții. Prea multă muncă și prea puțină critică. Devenim eficienți peste noapte. Suntem sufocați de solicitări. Relațiile sociale merg după schema familiei. Reorientare. Înțelegerea care rămâne este de bun augur. Se îmbunătățesc atenția și înțelegerea. Se vorbește despre o provocare socială.

Mesajul astral al zilei de 5 octombrie face trimitere la seriozitate, la abnegație, la ceea ce ar trebui să meargă mai departe fără prea mare efort, fără ca oamenii să aibă impresia că pentru orice element minor trebuie să depună un efort foarte mare. În consecință, schema aceasta ridică o problemă de interacțiune, dar nu așa cum ne închipuim, ci așa cum scoate în evidență mesajul sintetic al acestei săptămâni, cel care ne informează despre un obstacol. Pentru că pe ultimul segment al zodiei Scorpion, Luna trimite un sextil către Mercur din Fecioară, prima jumătate a zilei ne va încuraja să fim foarte raționali, îngrijorați față de ceea ce nu merge în virtutea inerției, față de ceea ce este blocat. Înțelegerea momentului ne ajută să facem trimitere la un accident care s-a consumat în prima jumătate a anului și care ne-a rănit fizic, emoțional sau ne-a compromis imaginea socială. Imediat ce Luna, în mijlocul zilei, va intra pe zodia Săgetător, lucrurile acestea vor intra pe un făgaș normal. Optimismul ne va fi mult mai accesibil și, în plus, pentru că se va împlini și un sextil cu Jupiter, guvernatorul Săgetătorului, ne putem aștepta ca și relațiile de familie să se îmbunătățească, oamenii să se înțeleagă mult mai bine pentru că nu se mai judecă, pentru că simt că au o intimitate comună.
Această problematică a intimității ridică pe 5 octombrie un nou semn de întrebare. Mulți se vor întreba dacă nu cumva provocările pe care le-au parcurs până acum nu sunt altceva decât simple atracții către o pierdere a vremii, către o risipă, adică au fost încurajați să nu facă nimic. Pentru foarte mulți, momentul zilei de 5 octombrie înseamnă adoptarea unei decizii care nu le va face cinste pe viitor, care le va compromite ascensiunea, progresul sau îmbogățirea. Deși pare greu de crezut, pentru că Jupiter de pe zodia Balanța este acum în mers direct și aduce o conștientizare a mediului în care oamenii trăiesc, această decizie proastă este adoptată în cunoștință de cauză. Nu aduce însă și o conștientizare a unei bariere personale. De aici și marea problemă a zilei de 5 octombrie care se încadrează perfect în greutățile acestei săptămâni. Cu toate că multora le va fi foarte clar care este mijlocul de evoluție, forța acestui obstacol, tocmai pentru că se sprijină pe acele adâncimi ale sufletului care sunt inaccesibile acum, devine un element mult prea puternic pentru a fi trecut cu vederea sau a nu produce efecte.
Prin urmare, 5 octombrie ne oferă o diversitate foarte mare de stări, de acțiuni, de impulsuri care rămân într-un spațiu foarte îngust și care nu permit individului să treacă mai departe, să vadă viziunea de ansamblu. Dacă omul este obișnuit să lucreze prin fapte bune, să fie un exemplu pentru ceilalți, dacă este obișnuit să se preocupe de suferințele celorlalți pentru a le găsi soluția, beneficiile zilei de 5 octombrie sunt foarte generoase. De asemenea, momentul acesta încurajează și vibrațiile inferioare, cele care susțin invidia, bârfa sau lipsa de respect. Este important ca pe 5 octombrie să nu credem că elementul care strigă foarte tare este și reprezentativ pentru ceea ce ne interesează în această perioadă. Poate fi reprezentativ pentru problema care se evidențiază acum, dar nu pentru săptămâna și nu pentru luna în curs. Astfel, provocările sociale sunt ca o lamă cu două tăișuri, fie foarte importante și generatoare de mari realizări, fie compromițătoare. Cu alte cuvinte, 5 octombrie este o zi a extremelor și dacă vom fi atenți ca în prima jumătate a zilei, cât Luna se va afla pe zodia Scorpion, nu vom dezlănțui ambiții care să-i rănească pe ceilalți, atunci ne putem bucura de o armonie în intimitate, cu toate că afară cad bombe.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne permite să visăm către ceea ce nu putem realiza cu energia acestei zile. În felul acesta, ne ridicăm deasupra acestor condiționări care vor să ne subjuge, convingându-ne că sunt reale.

Evenimente complexe. Revoltă. Nemulțumirea individului se proiectează asupra relațiilor sale. Ducem la serviciu problemele de acasă. Se plătește un preț pentru liniște. Visul frumos este abandonat. Frustrare. Suntem afectați de lucruri de nimic. Normalitatea este confundata cu nenorocul. Cerem asigurare. Combinații ciudate. Atracție către lucruri necurate. Informațiile descoperite pun în dificultate o decizie aparent dreaptă. Profunzimea combate superficialitatea prin fapte. Acțiunile directe întăresc necesitatea schimbării de atitudine. Aventuri dincolo de limita normalității. Se prelungește un termen.

Schema astrală a zilei de 6 octombrie aduce o formă de neputință pe care oamenii o vor povesti foarte frumos, o vor îmbrăca în hainele unei drame teribile pentru a părea ceva foarte important, pentru a o transforma în normalitate. Nici careul lui Marte cu Jupiter, cel care vorbește despre o justiție abuzivă sau dominată de prea multă patimă, de prea multă rigiditate, dar nici conjuncția lui Venus cu Luna neagră, cea care susține o frustrare ca o regulă demnă de urmat nu reprezintă o certitudine a succesului. Mulți însă vor considera că lucrurile acestea neobișnuite care vin din dorință, din ambiție sau din încrâncenare sunt arme pe care le pot folosi împotriva celor care sunt foarte răi, care nu se pot hotărî, care au mari dificultăți în a se integra într-un mediu. De altfel, trecerea Lunii prin zodia Săgetător asigură acum un fundal trist pe care oamenii nu le pot transforma într-un mare avantaj. Tristețea aceasta vine dintr-un fond afectiv adânc, complicat, tulburător, dominat de un obstacol pe care l-am considerat prea mare sau prea puternic. 6 octombrie devine astfel ziua care nu ne oferă răspunsul pe care-l dorim, care ne bulversează cu atracții către o liniște falsă, una care rănește anturajul, o liniște care se impune nu de la sine, ci prin ton ridicat, prin interdicție. În consecință, informațiile descoperite ne arată contrastul teribil care există între adevăratele decizii și cele pe care le adoptăm acum. Dacă Luna din Săgetător nu ar fi fost în careu cu Axa Dragonului, dacă nu ar fi trecut prin conjuncția cu Saturn, schema zilei de 6 octombrie ar fi rămas în memorie prin suma unor evenimente care aveau legătură între ele. Drama aceasta pe care individul și-o construiește împotriva propriei stabilități, împotriva sa, pare să confirme toate aceste evenimente triste și să le valideze. De aici înțelegem că toate aceste proiecte care sunt în derulare, pe care individul nu a dorit să le privească acum din diverse motive, se vor întinde pe o perioadă prea mare de timp. De aici și o nouă senzație a obstacolului, de aici și o nouă impresie pe care o are individul în fața acestor forțe care se transformă într-un fel de plasă, într-o pânză de păianjen dincolo de care nu știm ce există. Vom știi clar că 6 octombrie este ziua când ne vom opri sau ne vom întoarce dintr-un drum.
Prin urmare, 6 octombrie este ziua în care cerem să fim recunoscuți cu forța. Apar multe contradicții, multe dureri personale care au fost ascunse în săptămânile din urmă din diverse motive, pe care acum nu ni le mai amintim. Presiunea de atunci caută acum un punct vulnerabil pentru a compromite statutul unui individ, pentru a arăta că, de fapt, normalitatea este altfel. Tensiunea zilei de 6 octombrie are un chip aparte, are o structura afectivă specială și mulți vor considera că este momentul să ceară o asigurare pentru liniște, pentru integritate, pentru viitorul luminos gândit până acum. Orice atitudine de genul acesta este de fapt o mare aroganță și dacă nu este schimbată cu gândul de toleranță și de supunere informațiile care vor fi descoperite vor pune cu adevărat în dificultate o decizie dreaptă. Pentru că Venus se află în Scorpion, pentru că Luna trece prin Săgetător și printr-o dispunere ciudată față de Axa Dragonului, ideea aceasta de viitor nu poate fi creionată decât prin evenimente complexe. În realitate, ceea ce ni se pare complex acum este greu de împlinit, dureros, dominat de o mare frustrare. Ceea ce este foarte simplu are un traseu lung și durabil.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu face rău celor pe care îi consideră mai slabi. A nu proceda în felul acesta acum arată că suntem pe o pantă descendentă, că nivelul de vibrație coboară și că acțiunea ascendentă susținută de gândul îndrăzneț de a încuraja sau de a proteja se transformă în gândul egoist de a ne susține prin efortul celorlalți.

Dificultăți în îndeplinirea unui ideal. Se discută prea mult despre eficiență și se face prea puțin. Se creează premisele unei frumoase comunicări. Evenimentele prezente sunt marcate de duritate, angoasă sau anxietate. Dezamăgire. Credem prea mult în vise. Cheltuim prea mult pentru evenimente exterioare. Oamenii își dau mâna pentru un ideal îndrăzneț. Se caută un adevăr. Sursele exterioare ne consumă prea mult din rezerve. Viața este frumoasă, dar neclară. Ne întâlnim cu grosolănii. Inițiem un nou proiect social. Cariera este importantă. Se apelează la strategii de comunicare. Încrederea este simulată.

Mercur va trece în dimineața acestei zile în zodia Balanță și va accentua nevoia de celălalt, nevoia de a împărtăși o impresie, de a fi la înălțime, de a renunța la duritatea pe care am traversat-o de la începutul săptămânii și până acum. Nu avem cum să renunțăm la această duritate pentru că în seara acestei zile Soarele se va afla într-o relație proastă cu Pluton și scoate în evidență chiar necesitatea împlinirii unui eveniment trist pe care îl vom percepe ca fiind o dovadă a faptului că viața dură nu și-a schimbat încă această trăsătură. În consecință, 7 octombrie este o zi de comunicare, o zi de schimb de experiență, un interval care accentuează dezamăgirea, dar oferă, pentru un contrast teribil, și dovezile de putere pe care oamenii nu ar trebui să le uite. Pentru că suntem într-o săptămână în care doar se identifică un mijloc de evoluție și se acordă o importanță prea mare obstacolului, semnele acestea ar putea să fie trecute cu vederea și să fie evidențiate grosolăniile, lipsa de sinceritate, dezinteresul față de nevoile celorlalți, atracția către materialism și posesivitatea.
O componentă foarte frumoasă care va fi activă pe 7 octombrie este cea dată de inițierea unui nou proiect. Este posibil ca acesta să fie legat de carieră, de o sugestie pe care am auzit-o în treacăt pe stradă, la televizor, pe care am citit-o din presa scrisă și pe care am înțeles-o în forma aceasta deși nu așa a fost prezentată, care ne-a venit prin inspirație. Având în vedere că 7 octombrie reprezintă finalul tranzitului Lunii prin zodia Săgetător ideile acestea îndrăznețe nu trebuie ignorate. Puterea și încrederea ajută acum omul ambițios să-și mențină statutul și să nu-și pună în pericol cariera doar pentru că se întâlnește cu un episod foarte trist. Mercur pe zodia Balanță nu are o calitate aparte, dar poate aduce atenția pe care un om comun ar putea să o acorde problemelor celorlalți și, în felul acesta, să iasă din această zonă banală, să înfăptuiască ceva aparte. Mulți, după acest episod spectaculos, se vor întoarce la felul lor de a fi, la o drama personalizată de careul Soare-Pluton. Alții vor fi atât de fascinați de ușurința cu care și-au depășit această zonă a confortului sau a fricii încât li se va părea că viața chiar este frumoasă și plină de surprize.
Prin urmare, 7 octombrie ne aduce în fața unor evenimente pe care ar trebui să le privim prin simplitatea lor, nu prin caracterul grav sau prin dramă. Multe din cele care sunt considerate idealuri foarte îndrăznețe nu vor fi împlinite acum, iar dacă vor mai adăuga o nouă etapă la toate aceste demersuri se întâmplă pentru că există o forță de grup, o coerciție, nu o karmă personală, nu un impuls individual. Trecerea lui Mercur pe zodia Balanță aduce această oscilație care nu-i va permite individului să se hotărască pe ce traseu să pornească. Este însă un moment foarte important pentru individul care are nevoie să vadă cât de frumoasă este evadarea din această pușcărie personală, cât de minunat este să trăiești și altfel, dar nu consumând iar și iar aceleași idei, aceleași puteri, aceleași energii, aceleași gânduri. În general, Mercur pe zodia Balanță aduce o putere specială în a lucra cu principiile, adică tendința de a raporta totul la o valoare standardizată, la trăsături impersonale. Fuga aceasta de exemplu personal ar putea să se transforme până la finalul acestei luni într-o obsesie. În momentul de față, pe 7 octombrie, fuga de sine este motivată de durerile care există acolo, în interior.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu devia de la cale, doar pentru că ni se pare că în momentul acesta lucrul acesta este permis. Devierea de la cale, prin careul Soare-Pluton, are acum consecințe nefaste. Este adevărat, cei din preajmă s-ar putea să nu vadă nimic din toată această dramă. Asta nu înseamnă că ea nu există.

Încercare de a controla sentimentele. Valorile opuse își cer drepturile. Zdruncinarea încrederii. Avem nevoie de confirmări pentru a merge mai departe. Fluctuații mentale. Imaginea personală este afectată. Gândim greșit despre sine. Spiritualitatea se bazează pe alte valori. Trăim vremuri confuze. Ne împrietenim cu dușmanii. Nu este favorizat succesul major. Informații legate de moarte sau ocultism. Mânia este mai bine controlată. Aflăm lucruri noi despre ceilalți. Tensiunea este transferată într-un alt plan. Se caută soluții la probleme imposibile.

Trecerea Lunii prin zodia Capricorn aduce o experiență tristă. Pentru multe lucruri pe care nu am reușit să le rezolvăm de la începutul săptămânii și până acum ne facem autocritica, ne acuzăm de timpul pierdut, de energia risipită, ne gândim că poate ar fi trebuit să fim puțin mai disciplinați. Pe Capricorn, Luna aduce acum o problemă de autocontrol așa cum am cunoscut-o de puține ori de la începutul anului și până acum. Apar anumite fluctuații mentale, apar anumite dezechilibre în această zonă a gândurilor și a emoțiilor care nu ne-au făcut probleme până acum, sentințe date de ceilalți despre care am declarat că nu ne afectează și nu ne vor afecta niciodată și care produc acum un transfer de la o tensiune lipsită de pericol la o tensiune compromițătoare.
Situația aceasta nu ni se va părea foarte dificilă, ci doar încadrată în acea zonă a experiențelor de viață pe care orice om trebuie să le parcurgă dacă dorește să se maturizeze, să învețe mai mult, să fie mai puternic și mai înțelept. În realitate, ceea ce se tulbură pe 8 octombrie ține de principiile pe care adesea oamenii le înțeleg și le încadrează greșit. Zona aceasta va scoate acum la lumină orgolii, ipostaze încrâncenate, atitudini mentale complet inflexibile care ar trebui să fie acceptate și de comunitate, nu doar de cel în cauză, nu pentru că ar reprezenta o dovadă de stabilitate, ci pentru că se impun. În felul acesta, apar impulsuri venite din partea acestor principii care sustrage individul dintr-un context unde o reacție frumoasă sau dură ar părea ceva firesc. În popor există expresia „S-a pus de-a curmezișul”, iar lucrul acesta este particularizat acum ca urmare a unui impuls personal pe care individul nu-l simte ca fiind altfel decât celelalte ce au fost tolerate de comunitate. De aceea se miră că, dacă în trecut i-a fost tolerat și a devenit o regulă, nu pricepe de ce trebuie să facă altfel. De aici înțelegem că situația aceasta confuză îi diminuează persoanei în cauză simțul ridicolului, aducându-i din trecut acele impulsuri în care s-a preamărit pe sine, s-a mândrit, și-a dat importanță. Lucrul acesta pare nefiresc pentru că acum nu mai este loc de așa ceva, individul nu trebuie să se prezinte față de ceilalți prin mândrie, printr-o stimă de sine exagerată, ci prin disponibilitate la efort, prin muncă, prin adeziune la un ideal comun, prin acceptarea unei umilințe comune. Faptul că acest personaj consideră că nu trebuie să facă parte din această zonă, arată zdruncinul pe care îl parcurge, gradul de inadaptare și marea eroare de evoluție prin care confundă rigiditatea, încrâncenarea, cu stabilitatea. De altfel, atitudinea aceasta solidă este încercată doar în momente ca acestea, doar în momente de cumpănă. Doar atunci individul se oglindește și își poate vedea creația.
Prin urmare, 8 octombrie este o zi de dezamăgire, de inversiune și de tristețe. Mulți vor înțelege greșit acum obediența și toleranța, arătând că pot fi deosebit de supuși, de îndurători și de indiferenți față de durere. Ignorând durerea își anulează factorul de corecție pe care durerea în sine îl controlează. Apoi, pentru că 8 octombrie este și o zi a extremelor, de partea cealaltă se găsesc oameni care nu renunță la rigiditatea lor pentru că nu sunt obișnuiți să se schimbe, nu sunt obișnuiți să fie nici toleranți și nici flexibil, nu iubesc schimbarea decât pe cea pe care și-o cumpără, nu neapărat cu bani, ci cu atenție, cu privilegii pe care și le atribuie singuri, cu mândrie, cu îngâmfare.
Dar așa cum știm că se întâmplă de regulă, momentul acesta de încrâncenare nu este conștientizat de cel în cauză. Celui în cauză îi va veni greu să vadă că rigiditatea sa nu însemnă stabilitate, adică el nu este un arbore puternic care trebuie să reziste vremurilor pentru ca la umbra sa să se odihnească ființe minunate, ci doar un ciot cu rădăcini mult prea adânci. Ceea ce ar trebui să reprezinte rezistența în fața unui factor major care impune o schimbare pentru a distruge, este acum rezistența în fața unei schimbări personale, în fața unei transformări foarte frumoase. În felul acesta, tensiunea este transferată într-un alt plan și se produce un mare rău. Persoana în cauză nu conștientizează că procedează în felul acesta, că rigiditatea sa devine un fum întunecat care acoperă drumul și îi zăpăcește pe ceilalți. Tocmai de aceea 8 octombrie ar trebui să ne învețe care sunt consecințele rigidității, cât de coroziv este acest impuls de a îngheța, de a bloca, de a întării. Există multe argumente la care vom face apel astăzi pentru a susține această rigiditate și multe vin din trecut pentru că Luna mediază acum tendința Nodurilor și ni se pare că această atitudine este corectă, că este binevenită și prin ea ne rezolvăm o problemă de opinie sau de atitudine. În realitate, adoptând această atitudine se pierde un mare avantaj, se rătăcește succesul major.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a gândi pentru binele celorlalți. Cine va reuși să obțină efecte gândind, apoi simțind, apoi acționând în consecință, demonstrează că poate ieși din această zonă a rigidității, că poate depăși acest cadru general, acest fond bolnăvicios.

Suprimarea durerii. Disconfort cauzat de învățarea lucrurilor inutile. Înțelegem că putem greși mult. Căutăm mijloace prin care să ne dezvoltăm încredere în sine. Prea multă disciplină nu ne folosește. Se declanșează un eveniment care se va consuma în anii următori. Suntem împinși către fapte mari. Viața poate merge mai departe prin îndeplinirea unor condiții interesante. Criză. Avem nevoie de susținere. Suntem abandonați dar nu părăsiți. Dificultăți de limbaj. Rutina ne enervează. Se caută performanța mai mult în fantezii. Rostul vieții cere să fie schimbat. Activitățile cotidiene consumă prea mult din energie.

Careul pe care Soarele și Luna îl împlinesc în această zi aduce un moment de tensiune care va face seria aceasta a obstacolelor, despre care am vorbit de-a lungul întregii săptămâni, mult mai aproape de lumina înțelegerii comune, va face această idee a încercărilor de viață mult mai accesibilă și oamenilor comuni. În consecință, schema de acum susține un eveniment care nu atinge etapa finală, dar care ne prezintă mult mai clar ipostazele prin care am trecut până în momentul acesta și ne ajută să vedem cam în ce direcție ne vom îndrepta. Luna pe zodia Capricorn aduce acum un disconfort față de învățare, pe motiv că timpurile pe care le parcurgem acum sunt vitregi și nu ne mai putem permite să învățăm ecuația de gradul al doilea, Teorema lui Pitagora sau nu mai are rost să ținem cont de regulile uzuale ale gramaticii limbii române. Lucrurile acestea, care dădeau un farmec aparte educației primare, se transformă acum în obstacole ce produc un prea mare zgomot, în elemente care obosesc și care devin de-a dreptul inutile. Aceste situații banale fac trimitere, punctual, la finalul săptămânii trecute, la weekendul trecut, cel care s-a suprapus peste începutul lunii octombrie. Au existat anumite impulsuri, anumite decizii, cele specifice săptămânii anterioare când am văzut că unul din elementele definitorii a fost atât separarea de ceva sau de cineva și în momentul acesta conștientizăm primele efecte ale acelor decizii. Este posibil ca ziua să fie dominată de o dificultate de limbaj, să ne lipsească termenul adecvat, să nu mai avem cuvinte pentru a explica situații simple, să nu mai fim în formă pentru a valorifica într-un mod adecvat efectele a ceea ce s-a început pe finalul săptămânii anterioare. De aici și senzația că până și activitățile cotidiene ne consumă foarte mult, ne epuizează ori ne enervează.
Totuși, pentru că Luna pe zodia Capricorn are nevoie de rezultate practice, are nevoie să producă efecte rapide, imediate, urgente ca o confirmare a faptului că simte, trăiește sau se află în mișcare, forma aceasta de vorbire, de încredere numai în materie sau în ceea ce se produce în materie, poate accentua foarte ușor o greșeală care a fost făcută și în luna anterioară. Această zi scoate greșeala făcută de mai multe ori din zona întunecată, o face clară, evidentă, foarte vizibilă, corect încadrată în contextul în care activează ca și efectele pe care le produce să fie urmărite mult mai bine.
Prin urmare, ultima zi a acestei săptămâni ne arată care sunt piedicile pe care le-am inventat pe finalul săptămânii anterioare sau cu care am lucrat în orb, într-o ceață foarte deasă, în luna anterioară. Cu episodul acesta încheiem o săptămână complexă, una care ni s-a părut enervantă, obositoare tristă prin faptul că suntem acum într-o ipostază personală sau socială când trebuie să le vedem pe acestea mult mai clar. Nu avem puterea necesară să le conștientizăm pe acestea, să le reparăm ori față de care să inventăm o contragreutate. De asemenea, ne va fi și foarte greu să adoptăm o atitudine de smerenie în fața acestor greutăți ale vieții, care mai vin și din faptul că trăim într-o anumită comunitate, adică mai vin și de la alții, nu de la noi înșine. Cei care lucrează cu energia sau sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală vor căuta să-și explice multe din obstacolele momentului prin integrarea lor într-un cadru mult mai larg, într-un spațiu mult mai generos și să înțeleagă mai multe despre viață, despre rostul ei sau despre cât de necesară este acum schimbarea. Rigiditatea pe care o promovează Luna din Capricorn ca un exemplu de bune practici devine acum un pietroi legat de gât.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a urmări cât de mult seamănă problemele personale cu problemele celorlalți, cât de intensă este forța de atracție care ne constrânge ca la un moment dat să fim legați de glie, să fim incapabili să ne eliberăm și să ne oferim un statut personal sau social.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.