10 – 16 octombrie 2016

10 – 16 octombrie 2016 este săptămâna recunoașterii interesului personal printr-o presiune exterioară și a înțelegerii nevoilor celor cu care vom colabora până la finalul acestui an. Mult mai simplă decât celelalte săptămâni la capitolul implicare, săptămâna în curs ne aduce spre împlinire sau soluționare o problemă de interacțiune. În primul rând, individul va trebui să găsească cel mai bun mijloc de a interacționa cu el însuși, adică să-și folosească acele structuri pe care știe că le deține, pe care le-a mai folosit, pe rând, de-a lungul vieții, dar nu așa cum se cere acum, toate deodată. Apoi, intervine o problemă de interacțiune și cu cei dragi pe care vom fi tentați să-i judecăm acum prea aspru din dorința de a le suplimenta binele pe care credem că-l merită sau îl caută. Abia după aceea trecem și pe o problemă de interacțiune cu adversarii. Deși, la prima vedere, ni se va părea că lucrurile acestea sunt ușor de rezolvat pentru că avem și puterea necesară și, poate, dispunem și de un ajutor subtil sau doar pentru că putem să le abordăm pe rând, marea dificultate a acestei perioade vine din faptul că nu vom ști în mod precis când anume avem de soluționat o problemă de interacțiune cu sine, când apare una cu o persoană dragă și când avem în față un veritabil adversar. Dacă mergem puțin mai departe cu această căutare, vom observa că această problemă de interacțiune este de fapt o problemă de dezvăluire, de descoperire a ființei, proces care nu poate fi definitivat sau nu poate fi împlinit cu succes decât dacă lăsăm în urmă vechile obiceiuri, dacă ne desprindem de acele structuri emoționale parazitare, dacă descoperim binele care ne unește, nu golul care ne desparte.
Apoi, săptămâna ne mai aduce și în fața unor probleme de mister, de secret, de grijă în fața unei dezvăluiri, de victorie în fața unui adversar invizibil despre care vom afla, peste ani, că nu este un element exterior, ci un element intim, ceva care ne aparține. Cei care sunt obișnuiți să își ofere singurele răspunsuri, vor înțelege încă de pe acum că ambiția prea mare, lipsa atenției, deficitul de memorie, teama de înlocuire, deposedare, stricăciune, groază în fața bolii, morții sau impurificării, sunt elemente reziduale pe care niciodată nu le scoatem, niciodată nu le înlăturăm decât când există o presiune exterioară. Numai prin această presiune exterioară descoperim care este de fapt interesul personal, care este sensul real, nu cel meschin, care este scopul ființei adevărate, nu țintele stabilite prin identitățile false ale eului social. Cei care sunt sensibili și deschiși față de marile valori vor avea o săptămână cu totul specială când vor intui sau poate vor afla în mod direct care le este vocația, care sunt razele minunate cu care vor lucra până la finalul acestui an și prin ce ființe își vor împlini aceste deziderate. Sunt avertizați acești oameni că le va trebui multă putere pentru a-și împlini acest scop, pentru a se centra pe sine, pentru a-și înfige rădăcinile în noul pământ și a începe să lucreze pentru adevăr.
Deși vom vedea că unora aceste direcții li se par foarte abstracte, cu fiecare zi a săptămânii, când vom conștientiza un alt sector activat de această presiune socială, vom înțelege că tot ceea ce trăim este, înainte de toate, supervizat și protejat, abia după aceea predispus. Atenția și dragostea pe care le-am primit de-a lungul vieții au venit sub impulsul unor decizii personale, construite special pentru a fi reprezentative la acest capitol al iubirii și al protecției. Înțelegând lucrul acesta putem ca, după aceea, să privim dincolo de libertatea de expresie a unui om care alege să facă așa, pentru a vedea că reacțiile sale au fost predispuse, adică au fost integrate într-o dragoste mai mare, într-o protecție mai mare, au fost ținute în niște palme mult mai mari, au devenit expresia unor impulsuri, de asemenea săvârșite în cunoștință de cauză, create într-un cadru mult mai larg. Cei care se blochează pur și simplu în termenul generic de predispoziție, considerând că aceasta este doar fatalistă, pierd din vedere că universul este o structură foarte complexă, o combinație de forțe care se caută unele pe altele, se îmbrățișează și se iubesc pentru că aceasta este alegerea lor. Din perspectiva unei forțe superioare, predispoziția este întotdeauna un act de voința la adresa unor forțe inferioare pe care urmărește să le îmbrățișeze, înglobeze în vibrația fină pe care o au. Cu cât ne raportăm la un cadru mai larg cu atât zgomotul unei vieți obositoare se reduce, cu atât prejudecățile sunt mai puține sau se sting complet, iar această călătorie către lumina profundă devine una foarte serioasă și nobilă, iar ea nu poate fi făcută decât într-un mod individual. Aspectul colectiv, social sau comunitar al acestor predispozițiile are doar rolul de a crea o presiune exterioară pentru a ne reaminti că această călătorie trebuie făcută în mod continuu, nu în salturi, nu de frică, nu cu lăcomie, nu pentru a fi recompensați cu ceva.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a fi atenți la ceea ce recunoaștem pentru a nu confunda cu ceea ce învățăm. Binele este recunoscut foarte ușor, la fel și răul sau minciuna cu care se înconjoară, în timp ce cunoașterea este întotdeauna găsită pe drumul cel nou.

Îndrăzneală. Independență. Comunicare pe un nivel superior. Primim o veste bună. Informațiile ne ajută să ne echilibrăm. Intuiție. Acces la binele celorlalți. Devenim egocentrici. Ne împlinim deziderate prin muncă. Situația profesională sau raporturile sociale se modifică. Suntem judecați corect. Relațiile profesionale se îmbunătățesc. Ușoară nervozitate pe un motiv legat de discriminare. Înțelegem mai bine seriozitatea celorlalți.

În dimineața acestei zile Luna va trece pe zodia Vărsător și le va susține oamenilor încrederea în sine și capacitatea de a lucra cu informațiile abstracte. Este foarte posibil ca, pentru unii, aceste informații abstracte în timp ce pentru alții să fie foarte practice. Asta înseamnă că, încă de la începutul acestei săptămâni, apare o mișcare a valorilor din zona necunoașterii, către zona cunoașterii, din sectorul pe care până acum l-am abordat foarte greu către ceea ce poate deveni până la finalul acestei săptămâni acces la binele celorlalți. Pentru că în această perioadă Saturn exercită o presiune teribilă asupra destinului, așa cum am văzut în săptămânile anterioare, o parte a ceea ce am tot traversat pe finalul lunii septembrie și în primele zile ale lunii octombrie se va păstra și în această săptămână. Mă refer aici la capacitatea de a înțelege că relațiile profesionale au nevoie de o revigorare, de o schimbare, dar nu de dragul de a înlocui un lucru cu un altul, ci de a-l face pe cel vechi, care s-a dovedit eficient și util, să fie puțin mai bun pentru a corespunde standardelor prezente. Asta înseamnă că trecerea Lunii pe zodia Vărsător îi va ajuta pe mulți să devină mai serioși și mai puternici, mai interesați de sarcinile profesionale, de calitatea relațiilor, de ceea ce simt.
Pentru că, pe Vărsător, Luna nu are o calitate specială, ci doar acționează asupra conjuncturilor tensionate pentru a degaja o presiune, în momentul în care vor vedea că obțin primele rezultate, oamenii vor deveni puțin cam egoiști. Egoismul care vine din plasarea Lunii pe zodia Vărsător este cel care are nevoie să fie lăsat să se joace, să acționeze în ritmul său pentru că nu va face rău. De aici înțelegem că dacă poveștile de succes ale altora, expuse cu prea mult patos, ne creează repulsie, o ușoară nervozitate sau ne îndeamnă să punem etichete, înseamnă că noi înșine avem o mare problemă cu toleranța. Luna de pe Vărsător îi încearcă pe oamenii pe toleranță, chiar și creând situații de genul acesta, cele în care se poate observa până și cum trebuie folosit un defect. Egoismul acestei zile este plin de naivitate, deci nu poate face rău nimănui.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne vorbește despre ușurința cu care oamenii imită. Pentru că este săptămâna recunoașterii interesului personal printr-o presiune exterioară, sectorul acesta al zodiei Vărsător pe care Luna îl parcurge și de pe care, spre seară, va avea de împlinit două trigoane, unul cu Mercur și celălalt cu Jupiter, planete care se vor afla mâine în conjuncție, ar trebui să ne așteptăm ca această presiune să fie doar declanșată de un factor exterior, cel care va acționa doar o secundă, nu întreținută de acesta. Ne va tulbura ceea ce vedem la alții, ne va indispune ceea ce constatăm că există în viețile celorlalți sau, de partea cealaltă, ne vom simți încurajați să renunțăm la pretențiile absurde, la rigiditate, la teama cu care abordăm relațiile profesionale ori cele de conveniență, pentru a îmbunătăți comunicarea și traiul comun. Vom vedea că dacă naturalețea celorlalți nu ne provoacă reacții negative în mod sigur ne creează reacții de bucurie, încântare, motivare. Conjuncția lui Mercur cu Jupiter de pe zodia Balanță, spre care Luna trimite acum raze frumoase, ne invită să fim liberi, să nu răspundem negativ la inițiativele anturajului, să protejăm sensibilitatea și să fim flexibili prin disciplină, cultură sau respect. Imitatorii nu vor putea face lucrul acesta, dar se vor îmbrăca în cuvintele celorlalți, în sensurile pe care alții le creează și vor avea o atitudine teatrală. Dacă în prima zi a acestei săptămâni vom vedea în jurul nostru oameni care imită, vom citi din rezultatele muncii lor creațiile altora, părerile altora, frumusețile create de alții pe care aceștia le-au furat, atunci să-i privim cu compasiune pentru că nu mai trăim ca pe vremuri, când hoții și imitatorii puteau păcăli chiar pe toată lumea. Lucian Blaga a exprimat într-un mod foarte plastic și foarte rafinat ipostaza aceasta: „Cu penele altuia te poți împodobi, dar nu poți zbura”.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu judeca lucrurile care se consumă astăzi doar după puterea a ceea ce iese în evidență mai intens și mai agresiv. Praful este purtat de vânt peste tot, dar noi nu trăim pe o planetă a prafului.

Cunoaștere prin relaționare. Aspirații către ținte greu de atins. Recompense venite dintr-o zonă interesantă. Corectă administrare a banilor. Se discută despre o recompensă, moștenire sau un cadou. Probleme legate de perceperea corectă a realității. Se dezvoltă o calitate. Ideile sunt concentrate. Memorie bună. Diplomație folosită corect. Avem idei noi. Ascundem durerea. Nervozitatea trece într-un alt plan. Transformare. Prea multe informații. Se observă o diferență mare între teorie și practică. Viața poate fi mai ușoară. Se face apel la vocație. Probleme legate de înțelegere, cunoaștere sau acceptare. Inteligență sporită. Spiritul practic este valorificat mai bine. Se depășește o problemă legată de dificultăți financiare.

Cea de a doua zi a săptămânii este una dintre cele mai încărcate ale acestei perioade pentru că aduce împlinirea a două conjuncții, Venus-Junon și Mercur-Jupiter, un trigon pe care Venus și Chiron îl împlinesc, dar și un sextil între Marte și Neptun. Toate aceste unghiuri, privite separat, au un mesaj clar delimitat în sectorul săptămânii dominate de o presiune ce trebuie să se finalizeze cu înțelegerea unor nevoi, dar și al decadei în curs, cea care ne încurajează să protejăm calitățile umane. De asemenea, dacă le-am privi separat am extrage din fiecare câte un argument pentru a muncii, a ne apropia mai mult de pasiunile pe care le avem, poate chiar cu patimă, cu maximă implicare, pentru a ne face viața mai ușoară sau pentru a trăi mai bine. Din nefericire, nimic din ceea ce se consumă pe 11 octombrie nu ne ajută să trăim mai bine sau să fim mai puternici. Toate elementele pe care le folosim conțin în sine bine și putere, dar prin combinațiile lor apare și un element care ne va bulversa foarte mult. Astfel, contradicția va fi elementul de ordine și din această cauză nu vom fi mulțumiți de calitățile pe care le avem pentru că ni se pare că nu au nicio finalitate, dar nu vom fi nici prea supărați, nici prea triști sau dezamăgiți de faptul că lucrurile nu merg așa cum ne-am dori. Aceasta va fi zona în care vom activa, acesta va fi sectorul care va conține informații absolut esențiale care ne vor îndemna de-a lungul acestei săptămâni să facem îmbinarea între teorie și practică, între ceea ce credem că știm să facem și ceea ce vom dovedi împotriva unui curent.
Lucru cel mai simplu pe care îl vom putea face cu toții este să ascundem o durere. Cel mai greu ne va veni să dăm un sens pozitiv energii puternice, nervozității, dinamismului. Vom observa că problemele acestea care ni se par foarte vizibile evidențiază faptul că între viața personală și cea socială nu prea există concordanță. În momentul acesta nu este foarte clar dacă suntem implicați cu maximă ambiție într-un proiect foarte îndrăzneți, dar nu suntem foarte siguri că acesta ne va aduce mulțumirea pe care o căutăm. În felul acesta, se poate stabili că există o discrepanță între starea de fapt a lucrurilor pe zona publică și consumul pe care trebuie să-l realizăm pentru a împlinii, nu de unii singuri, ci împreună cu alții, un proiect social. Unii, mai îndrăzneți din fire, vor încerca să reproducă exemple foarte bune pe care le-au descoperit din biografiile celebre. Timpurile de atunci nu se potrivesc modului în care cerem acum succesul și poate de aici vine și toată agitația acestei zile care conține, în esență, lucruri bune, dar care ne brutalizează pentru că nu știm să le folosim. Cert este că din toată această furtună ne alegem cu ceva bun: reușim să depășim o problemă legată de dificultăți financiare.
Prin urmare, 11 octombrie ne ajută să ne descoperim acele puteri pe care trebuie să le folosim până la finalul acestui an sau poate chiar în anul următor, dar nu prin agresivitate. Primul impuls este de a repeta o schemă de lucru mai veche, de a-i judeca pe oameni după cum gândim că așa este cazul, după cum am procedat și altădată, după cum spune gura târgului sau după tradiție. Sunt multe elementele care, privite separat, ar susține această notă tradițională, aceste obiceiuri. Pentru că ele se împlinesc acum pentru a fi privite împreună, unele le anulează pe celelalte și toate cer abordarea schemei prezente prin elemente noi, prin reformă, fără a aștepta o recompensă. Dacă Luna nu ar fi fost acum pe zodia Vărsător poate nota aceasta revoluționară nu ar fi fost atât de ușor de găsit, poate nu ar fi fost atât de vizibilă. În mod sigur combinațiile celorlalte unghiuri la care nu participă Luna ne îndeamnă să rupem legăturile vechi, să ne impunem controlul asupra propriei persoane pentru că avem șansa să devenim ceea ce merităm, nu doar ceea ce ne-am dorit. Lucrul acesta se întâmplă, așa cum aflăm din deviza generală aplicată acestei săptămâni, printr-o presiune exterioară, dar acum nu este exercitată în mod direct, ci mai curând prin așteptările pe care comunitatea le are de la un individ ambițios sau prin ceea ce credem că ar trebui făcut în momentul acesta pentru a umple un gol sau a împlini o nouă etapă într-un demers personal. Apoi, tot din deviza generală aplicată acestei săptămâni mai aflăm că multe din conjuncturile astrale ale acestei săptămâni și, implicit, a zilei de 11 octombrie, ne încurajează să înțelegem nevoile celor cu care vom colabora până la finalul acestui an. Dacă rămânem blocați pe vechile structuri care ne-au dovedit cam până unde ne pot duce, ne va veni foarte greu să înțelegem nevoile celor cu care vom avea un schimb interesant până la finalul acestui an. Cu atât mai mult, este posibil ca o parte dintre aceste persoane, cărora le este predestinat să aibă cu noi o anume legătură, să înțeleagă acum mesajul sintetic al acestei zile și să facă o schimbare, să rupă legăturile vechi, nu atât la modul concret, cât în minte, în emoții, să lase reziduurile în urmă pentru a-și elibera structurile afective frumoase ce nu puteau fi folosite din cauza prejudecăților sau din cauza ideilor eronate despre oameni și viață.
Desigur, și în zona aceasta ne vom întâlni cu imitatori, cu atât mai mult cu cât aceștia vor fi foarte energici, vor dovedi o memorie foarte bună, vor părea cu adevărat progresiști, vor povesti câte în Lună și în stele despre schimbare, vor insista foarte mult pe această modificare încercând să-i convingă pe ceilalți că este un lucru foarte simplu, chiar banal, doar că atunci când vine vorba despre practică apelează la șabloane gen: “Totul depinde de tine!”, „Totul este perfect!”, “Problemele sunt închipuite, nu reale!” etc. Cine încearcă să rupă acum legăturile trecutului, vechile șabloane, cine încearcă să lase în urmă ceea ce nu a fost bun sau nu mai corespunde nivelului pe care-l are acum va simți că se destramă, că se rup părți din ființă, pentru că, de fapt, se desprinde identitatea falsă și este eliberată identitatea adevărată, deci va vedea că nu este ușor. Nu trebuie să ne rămână în memorie faptul că procesul acesta se va consuma într-un mod neplăcut, ci faptul că am avut un curaj sănătos și am pus în practică ceea ce un imitator nu va face niciodată.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu râvni la bunul celuilalt. Avem în noi tot ceea ce ne trebuie pentru a ne împlini. A cere mai mult înseamnă a înlocui o prejudecată cu alta, a schimba șabloane mai vechi cu șabloane noi.

Tensiune. Dorință de a călători în trecut. Vrem să aflăm lucruri pe care nu le înțelegem. Profităm de încrederea celorlalți. Este ascunsă o frustrare. Memoria ne duce către relații complicate. Cine este activ își depășește o problemă personală. Înfruntarea este necesară. Filozofiile trebuie evitate. Preocupări față de cultură. Se schimbă politica socială. Excentricitatea este ascunsă prin inteligență practică. Se întâmplă lucruri ciudate. Probleme de conștiință. Schimbăm direcția.

Multe din ideile care nu au putut fi exprimate în ziua anterioară își vor găsi acum terenul cel mai potrivit pentru a transpune în practică experiența personale sau pentru a atrage atenția celorlalți asupra noului traseu pe care îl avem de parcurs. Pe 12 octombrie Chiron își va definitiva trigonul său cu Junon și primim o veste bună, una care se referă la politica socială, la o direcție existențială. Desigur, nu toate se bazează pe deciziile de acum, ci ele își au rădăcina în ambițiile zilei anterioare, în hotărârile pe care le-am adoptat anterior. În mijlocul zilei, Luna va părăsi zodia Vărsător și va intra pe zodia Pești, acolo unde va trebui să se întâlnească cu Neptun, cu Coada Dragonului și cu Chiron, dar nu astăzi, ci în zilele următoare. Acum oamenii conștientizează că au dus cât de departe au putut un demers prin efort propriu și așteaptă primele rezultate pentru a vedea care este schema de lucru ce urmează să fie pusă în aplicare începând cu 13 octombrie. De aceea, 12 octombrie este un fel de continuare a zilei de 11 octombrie, de aceea conține o tensiune afectivă greu de explicat.
Pentru că în noaptea de marți spre miercuri Luna împlinește toate unghiurile pe care le are de împlinit de pe zodia Vărsător, mulți se vor trezi cu poezia învățată, cu teama că memoria le joacă feste, că au prea multă dorință de reușită și prea puțină putere pentru a face totul posibil. Trigonul pe care Chiron și Junon îl împlinesc arată că succesul zilei de 12 octombrie stă într-o asociere. Faptele bune făcute în săptămânile anterioare, nu ca acțiune fizică, de suprafață, ci ca dorință de a oferi ajutorul, prin sufletul curat, sunt cele care vor arăta intensitatea succesului zilei de 12 octombrie. Este clar că unghiurile proaste pe care Luna le împlinește cu Junon și cu Venus în noaptea de marți spre miercuri arată că în adâncul sufletului s-a cuibărit o frustrare și dacă alegem să îndreptăm atenția prea mult în această direcție traseul în sine se poate și el modifica. Poate ar trebui ca în prima jumătate a zilei să fie păstrată atitudinea pe care am avut-o și-n celelalte zile, de căutare, de cercetare, de cutezanță. Altfel, trecerea Lunii pe zodia Pești va accentua o drama pe care unghiurile pozitive pe care acest astru le va împlini în ziua de 13 octombrie nu vor putea să o tempereze.
Prin urmare, 12 octombrie ar trebui să devină o zi de încredere, o zi în care conștientizăm cât de bine lucrăm cu elementele care au fost active în zilele anterioare. Mulți se vor întâlni acum cu inversiunea, vor încerca să demonstreze că sunt persoane active, că nu au drame, că nu se tem, în timp ce li se citește pe față spaima că direcția s-ar putea să li se modifice. 12 octombrie aduce și o excentricitate pentru că trebuie să confirme o tensiune pe care oamenii au negat-o în zilele anterioare. Trigonul pe care Mercur și Junon îl împlinesc ne vorbește și despre posibilitatea de a lua o decizie pentru ca un demers public să se remedieze. Pentru că acest demers public se remediază apar și rezolvări în segmentul medical, apar vindecări sau este înlăturată o tensiune psihică. Nu se poate vorbi însă de înlăturarea tensiunii psihice până în mijlocul acestei zile când Luna va trece pe zodia Pești. Pentru că în noaptea de marți spre miercuri, când Luna va împlini cele două careuri, unul cu Junon, iar celălalt cu Venus, tensiunea psihică ar putea fi atât de mare încât să afecteze chiar odihna. Cert este că imediat ce Luna va intra pe zodia Pești vom resimți o stare sufletească de plutire, de așteptare. Rămâne la latitudinea fiecăruia, în funcție de cum își pregătește plutirea să o facă pe aceasta pozitivă sau negativă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi oameni buni chiar și atunci când ne temem că viața se poate schimba. Faptele bune rămân, asupra lor vom putea avea control, în timp ce schimbarea nu poate fi oprită acum pentru că ea este dictată de o cauză ce se pierde în trecut.

Deschidere către un plan al cunoașterii. Informațiile sunt importante. Viziune de ansamblu. Atitudine schimbătoare. O mare provocare a destinului. Aspirații către preluarea controlului sau către adjudecarea unei funcții de conducere. Inteligență practică. Productivitate. Lecție referitoare la simțul valorilor. Preocupări față de competiție, știință. Acces la o forță superioară. Ideile nu sunt împărtășite corect. Valorile practice trebuie să slujească propria persoană. Iertarea este vândută. Prea multă ambiție. Împlinirile depind foarte mult de modul cum gestionam timpul. Ușoară întârziere în proiecte de mare anvergură. Ne interesăm de comunicare, de informație, de transfer de valori. Anumite obiective sunt compromise. Problemă cu o decizie.

Ecuația astrală a zilei de 13 octombrie aduce un eveniment foarte frumos, foarte interesant și foarte bun pentru oamenii îndrăzneți, curajoși care vor să-și trăiască viața și prin aspectele ei existențiale profunde, nu doar prin plăcere. Atitudinea schimbătoare pe care am observat-o de la începutul săptămânii și până acum se poate transforma într-un impuls de a schimba, de a împlini un destin, de a accesa o viziune care să ne ajute să deschidem o ușă, să contribuim la ridicarea unor mari edificii, să împlinim așteptări majore pe care cei foarte exigenți le au. Relația aceasta frumoasă cu Axa Dragonului îi ajută pe oamenii evoluați, pe cei care au folosit întotdeauna conjuncturile astrale într-un mod foarte frumos. De altfel, ceea ce se împlinește pe 13 octombrie este în mare parte o confirmare a unei valori ce este susținută astral de prezența planetei Pluton pe zodia Capricorn, cea care de ceva vreme mediază tendința Nodurilor. Orice element dureros care apare astăzi poate fi soluționat prin mobilizare. Dacă Marte nu s-ar fi aflat într-o relație proastă cu Mercur de pe zodia Balanță nu ar fi existat atât de mult zgomot, atât de mult teatru, nu ar fi fost nevoie să fie invocată dorința de reușită rapidă, iar oamenii nu s-ar fi rătăcit în revendicări lipsite de rost. Apoi, nici conversațiile nu ar fi fost atât de ciudate, nici cei care nu vor să facă nimic nu ar fi invocat motivul explicațiilor suplimentare pentru a avea o scuză. Relația bună pe care Marte o are acum cu Axa Dragonului reiterează un succes care s-a consumat în vară prin acces la o forță superioară, prin idei frumoase pe care, poate, din timiditate sau din alte motive care au ținut de o presiune socială, nu au fost exprimate. Acum există din nou o presiune socială, dar ea nu este îndreptată împotriva diminuării capacității de expresie a individului, nu este orientată împotriva creativității, ci susține apropierea oamenilor care sunt pe aceeași lungime de undă. Astfel, dispunerea aceasta îi ajută pe oameni să vadă că există și o parte bună a ambiției, nu doar o parte rea, dar mai ales le oferă un exemplu din care ar trebui să înțeleagă că nu tot ceea ce este întârziat este oprit sau distrus.
Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală vor avea în mijlocul săptămânii un moment special de deschidere. Nu se întâmplă lucrul acesta doar pentru că Marte este într-o dispunere pozitivă cu Axa Dragonului și favorizează genul acesta de deschidere, ci pentru că acest raport se realizează sub directa supraveghere a planetei Pluton. Abia acum oamenii realizează că au lucrat pentru creștere și dezvoltare, pentru cunoaștere, iar dacă nu au avut parte de rezultate imediate la momentul acela sau li s-a părut că au muncit în van de la începutul anului, acum văd că li se deschid cerurile, înțelegerea le este mult mai clară, atenția de asemenea, iar rezultatul devine unul foarte bun. Totuși, nu ar trebui să se îmbete cu această observație. Reușita pe care o susține Marte prin relația bună cu Axa Dragonului este elementul auxiliar al unei reușite mai mari care ține de Pluton și care se întinde de-a lungul întregului an 2016. Asta înseamnă că picăturile mici ale experiențelor pe care le-am parcurs în primele trei zile ale săptămânii ne ajută să ne dăm seama din ce ocean provin, iar lucrul acesta se va întâmpla doar în ziua de joi, doar când Marte va definitiva trigonul cu Capul Dragonului.
Prin urmare, 13 octombrie ne încurajează să fim foarte sinceri cu noi înșine pentru ca, ignorând o frustrare, să nu ajungem să devenim niște persoane incomode. Dacă nu vom reuși să ținem sub control acest impuls, vom vinde iertarea pe arginti și vom avea impresia că suntem vindecători. Momentul acesta, dacă este ratat, îl va priva pe individ de o viziune de ansamblu, îi va închide calea de acces către o mare înțelegere și îi va susține doar atitudinea schimbătoare. Pe 13 octombrie schimbarea fără profunzime devine un șir lung de compromisuri care vor susține ideile răvășite, teama de schimbare, de pedeapsă, de tristețe. Apoi, mai apar și întârzieri în proiectele care au nevoie de împlinirea zilei de 13 octombrie. Absența acestei împliniri diminuează mult succesul pe care individul dorește să îl obțină din anumite activități pe care le are acum pe agenda personală.
Ceea ce se întâmplă în mijlocul săptămânii este o mare provocare a destinului și nu ne cade în cap precum mărul lui Newton, ci doar atinge un vârf al unui crescendo la care lucrăm de mult timp. Această deschidere specială către valorile profunde ale vieții, către oamenii care ne pot ajuta, către demersurile care ne înnobilează sufletul sau ne conferă o mare stabilitate socială nu reprezintă decât elemente auxiliare ale unor realizări mult mai mari, cele care țin de reușitele anului 2016. Pentru că înțelesul acestuia nu este unul foarte întortocheat, momentul de față nu susține în niciun fel orgoliul. De aici rezultă că se poate obține succesul și printr-o ambiție pozitivă, cea care nu ține de orgoliu, ci de perseverență. Cel care a mai lucrat cu noțiuni de genul acesta va reuși să integreze mesajul de acum și nu se va vedea privilegiat nici în grupul de apartenență, nici într-o conversație simplă cu un necunoscut, nici față de cei care au întrebări și care solicită răspunsuri. Dacă opresc impulsul acesta orgolios și nu vând iertarea, nu vând înțelegerea sau prietenia, atunci deschiderile de care au parte vor fi încărcate de o mare semnificație existențială.
La capitolul evenimente concrete trecerea Lunii prin zodia Pești și împlinirea celor trei unghiuri ne ofere o lecție referitoare la simțul valorilor. Aspectul duplicitar al zodiei Pești nu ne permite să stabilim o direcție clară care să definească aceste evenimente concrete. Asta înseamnă că în funcție de interesul pe care l-am arătat în primele trei zile, către materie sau către spirit, se va face și selecția acestor valori comune.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne grăbi să scriem în cartea vieții o sancțiune sau o pedeapsă, oricât de justificată ar fi. Dacă pe această deschidere specială alegem să ne comportăm așa înseamnă că alegem să folosim puterea pe care o avem pentru a preamări orgoliul.

Revenim la un program de lucru mai vechi. Soluționarea problemelor prin disciplină. Sensibilitatea este folosit într-un scop bun. Investigăm problemele celorlalți. Binele este așezat într-un colț favorabil. Primim explicații. Se discută despre performanță. Recomandările sunt bune. Cercetare interesantă. Confuzia este lămurită prin discuții deschise. Descurajarea nu ne ajută să fim prudenți. Ideile filosofice sunt disciplinate. Mintea este plină de imaginație. Se face un sacrificiu, dar deocamdată nu se obține nimic. Adevărata putere este testată prin iertare, acceptare, înțelegere. Nevoie de spațiu.

Înainte ca Luna să-și încheie tranzitul său prin zodia Pești are de împlinit trei unghiuri frumoase, cu Chiron, Junon și, respectiv, Venus. Apoi, când se află deja în Berbec, se va mai împlini un aspect foarte important pentru momentul de față: sextilul lui Mercur cu Saturn. Astfel, 14 octombrie devine o zi în care ne aducem aminte ce ar fi trebuit să facem dacă ne-am fi mobilizat, dacă am fi fost mai atenți la sarcinile personale, la sarcinile profesionale, dacă am fi fost mult mai operativi și am fi respectat termenele. Dacă în prima parte a zilei nu ne gândim că nevoia pe care am manifestat-o în primele zile ale acestei săptămâni este o mare problemă pentru patrimoniu personal, spre seară, când se finalizează sextilul Mercur-Saturn, prin ceea ce înseamnă “aspectul practic al vieții”, vedem cât de risipitori am fost în ultima vreme. Prin acest unghi vom fi indulgenți cu sine și ne vom gândi că poate pericolul nu este atât de mare. Totuși, acest sextil se împlinește în aplicația opoziției Soare-Uranus, deci observația aceasta nu are cum să treacă fără urmări.
În mare parte, ziua de 14 octombrie este foarte bună pentru că ne aduce la lumină un bine simplu pe care îl putem face în fiecare zi, ne aduce o stare sufletească bună pentru studiu, pentru cercetare și prin aceste elemente simple reușim să ne lămurim singuri, fără ajutor din exterior, o confuzie. Momentul acesta de conștientizare poate fi pentru unii un duș rece, pentru că presiunea exterioară nu a dispărut complet, ea acționează încă asupra slăbiciunilor cu scopul de a le diminua și a-l face pe individ mai serios.
O altă componentă importantă a zilei de 14 octombrie este cea dată de anticipație. Spre seară, când vom avea mai multă energie datorită trecerii Lunii pe zodia Berbec, vom putea accesa și acele zone ale ființei pe care de regulă nu le folosim. Înțelegerile care vor veni spre noi acum beneficiază însă, nu doar de interesul de a știi, de a cunoaște, de a construi, ci și de teama că dacă nu facem lucrul acesta acum, mai târziu nu vom mai întâlni o situație atât de favorabilă. Cine va gândi așa nu va fi departe de adevăr pentru că ultimele două zile ale săptămânii nu mai conțin un flux atât de clar conturată în a susține dezvoltarea personală prin efort propriu, ci vor lucra mai mult cu mesajele care vin din zona presiunii sociale.
Prin urmare, 14 octombrie ne îndeamnă spre o cercetare care ne va ajuta să obținem rezultate foarte bune pe plan social, poate chiar titluri onorifice, aprecieri practice, să depășim o barieră de comunicare, poate nu concret, în conversația cu cineva, într-o relație cu o persoană, cât o barieră internă pentru ca multe dintre cele care nu erau clare să iasă din această zonă a confuziei. Adevărul care ne iese în întâmpinare astăzi ne va face să ne simțim mici, să ne vedem locul în grupul de apartenență, să înțelege mult mai clar care sunt calitățile și care sunt defectele și viziunea aceasta asupra vieții să ne încânte foarte mult. Vor exista și oameni lacomi, care au fugit tot timpul de această conștientizare pentru că nu vor să vadă adevărul în față, cu atât mai mult cu cât știu că nu au făcut nimic pentru curățenie sufletească sau educația morală. Acești oameni își vor petrece ziua imaginându-și ca au deja ceea ce nu pot obține, adică vor încerca să-și creioneze prin reprezentări mentale cam cum ar arăta viața lor dacă nu ar fi fost atât de chinuiți de invidie, materialism sau imitație. Dacă sunt educați, vor încerca să-și explice prin noțiuni abstracte, prin idei filozofice de ce viața le este constrânsă să se desfășoare în modul acesta. Noi, pentru că studiem astrologia, știm că acest personaj care nu reușește să se bucure pe 14 octombrie a lucrat împotriva bucuriei celorlalți până acum. Atât în luna septembrie cât și în primele zile ale acestei luni a lansat față de ceilalți tot felul de pretenții, iar acum viața se răzbună. Acum trebuie să facă un sacrificiu fără să primească nimic, trebuie să muncească foarte mult pentru a ajunge la nivelul zero, și abia după aceea să se pună problema unei evoluții.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne îndrepta atenția către lucrurile frumoase, rafinate, intens colorate, către oamenii care zâmbesc, care se poartă simplu, dincolo de inhibiții sau prejudecăți penibile. Unghiurile care se împlinesc astăzi arată că adevărata putere a vieții se amplifică prin apropierea de ceea ce este simplu, frumos și rafinat.

Nevoie de echilibru. Valorile personale sunt grăbite către etapele finale. Nesiguranță în fața unei mari provocări. Se impune un control sever asupra puterilor personale. Spiritualitate. Inspirație în implementarea unui sistem nou. Este nevoie de reformă. Orgoliul depășește bunul simț. Abilități noi în a folosi energia. Confruntări eficiente. Interes pentru valori artistice. Sentimentul nu poate fi controlat ușor. Spiritul practic este pus la încercare. Se dorește ceea ce nu se obține ușor. Aspirații fanteziste. Ingeniozitate. Se răscolește o problemă socială fără soluție. Memorie bună. Revizuire. Se caută ceea ce nu este exact. Invitație la a folosi puterea în mod corect.

Opoziția Soarelui cu Uranus a fost activă toată săptămâna și de luni ne-am întâlnit cu mai multe situații, cu mai multe întâmplări care, pe lângă o notă specifică momentului, au mai avut și un strop de incertitudine, adică nu au permis ca etapele să se împlinească foarte repede. Unii au spus că poate nu au fost pregătiți suficient, poate nu s-au implicat în acele evenimente din prea mult orgoliu și nu au ținut cont de limitele celorlalți, de bunul simț, de limitele de funcționare ale obiectului utilizat. Abia acum, pe 15 octombrie, când celelalte elemente parcurse de la începutul săptămânii și până acum trec în fundal și se evidențiază opoziția Soarelui cu Uranus, ne dăm seama că eșecul sau neputința de a finaliza într-un mod frumos și pozitiv o situație a depins foarte mult de faptul că nu am fost suficient de siguri pe noi înșine sau poate chiar ne-am dorit, de teama schimbării, ca rezultatul bun să dispară complet. De asemenea, tot astăzi ne dăm seama în ce mod am fost atrași de pofte ciudate, de extravaganțe, în ce mod am judecat natura firii umane, cât de duri am fost cu cei cu care am interacționat. Facem un inventar al faptelor și al vorbelor, dar și al deciziilor în așa fel încât să vedem în ce mod ne-au influențat traseul și dacă acum suntem creativi pentru noi înșine sau doar pentru grupul de apartenență. Este clar că această opoziție nu poate să-i ofere omului liniștea de care are nevoie pentru a extrage, în ritmul propriu, un înțeles aparte din toate aceste episoade pentru a nu le mai repeta. Cu alte cuvinte, ni se cere acum ceea ce nu putem da, adică suntem încurajați să realizăm acest proces de autoanaliză în liniște, dar liniște nu avem, iar rezultatul trebuie să fie ca și cum această ar exista. De aici înțelegem că și de această dată viață are propriile sale mecanisme de reglare și ni se întâmplă să trecem prin situații de genul acesta pentru că de-a lungul săptămânii aceste acțiuni au fost preferate în relațiile cu ceilalți, adică exact în modul acesta i-am pus în dificultate pe ceilalți. Dacă toată săptămână nu le-am dat celorlalți timp, acum nu avem de unde primi.
Apoi, evenimentele concrete care împlinesc acest proces de autoanaliză vor fi pline de răspunsuri, de confirmări, de atitudini dure, toate având un ecou puternic asupra modului de a gândi al celui vizat. Cea mai mare greșeală pe care am putea să o facem astăzi este să ne simțim vinovați pentru erorile făcute de la începutul săptămânii și până acum. Apoi, să credem în binele acestor conjuncturi care ne zăpăcesc printr-o raportare dură la un plan al iluziilor și al fățărniciei este o naivitate. Așa ajung unii să creadă că viitorul nu se construiește din aproape în aproape, ci este un loc ascuns pe care doar trebuie să-l găsim.
Prin urmare, 15 octombrie ne ajută să conștientizăm care sunt impulsurile negative la care apelăm cel mai repede și pe baza cărora ne coordonăm o parte dintre deciziile vieții. Multe evenimente negative vor activa cu putere în această zi și, ca într-un paradox perfect, toate aceste impulsuri grele trebuie să se și soldeze cu un rezultat foarte bun, cu o concluzie bună, corectă și înțeleaptă. Nu se poate anticipa din această prezentare generală dacă rezultatul va fi pe măsura recomandării, însă în mod sigur ecuația astrală a zilei de 15 octombrie ne arată adevărul așa cum este el, dezvelit de alte elemente ajutătoare, pe care să-l încadrăm corect și să îl observăm fără a ne folosi de acesta pentru a ne argumenta agresivitatea sau plăcerea de a participa la confruntări. Prin ceea ce se consumă astăzi înțelegem că întotdeauna ne-am dorit ceea ce nu se obține ușor, nu pentru că am avea o ambiție prea mare sau pentru că am urmărit o dezvoltare personală accelerată, ci din lăcomie. Opoziția Soarelui cu Uranus arată desconsiderarea unor valori universale de dragul plăcerilor de moment. De aici și marea tensiune a zilei de 15 octombrie, de aici și teama că informațiile clare sunt mai curând un element care ajută oponentul, deci nu trebuie împărtășite sau nu trebuie să li se permită acestora să fie citite și de alții. Așadar, greutățile zilei de 15 octombrie ne îndeamnă să folosim puterea în mod corect pentru a recupera, în relația cu noi înșine, adevărul curat.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu judeca lucrurile, întâmplările sau oamenii după ceea ce credem că vor deveni. Avem nevoie să privim toate aceste episoade prin mesajul pe care-l lansează acum, în prezent.

Participarea la un eveniment nefericit. Mers necontrolat. Dorință de a impune o valoare sau un bun. Dezinteres față de sentimentele celorlalți. Manifestări neobișnuite prin cuvânt, idee, noțiune. Acces la informație prin atitudine dură, intransigentă. Se rupe o înțelegere. Se distruge un bun sau o relație. Rezervele se consumă imediat. Schimbarea prin explozie garantează un nou început. Tranziție. Dorințele sunt raportate la un alt nivel. Se urmărește un câștig imediat. Frumusețea este pusă la colț. Interes față de ocultism, astrologie, mister.

Luna plină care se împlinește în ultima zi a acestei săptămâni ne aduce în fața unei probleme de sinceritate. Deși această Lună plină se împlinește pe axa relațiilor, posibilitatea de a rupe o înțelegere, de a pune în dificultate partenerul de dialog, de a pune la îndoială mesajul său, arată că există o agenda ascunsă care este scoasă la lumină prin magnetismul acestei faze a Lunii, prin forța care descoperă totul, care dezvăluie totul, care desecretizează. Dacă Mercur nu s-ar fi aflat în această perioadă într-o relație proastă cu Pluton sau dacă pe cerul acestei zile am fi avut doar Luna plină, lucrurile acestea care erau construite în mod intenționat pentru a deforma adevărul ar fi ocupat o zonă pe care am fi putut să o investigăm în săptămânile următoare și, prin vibrațiile de atunci, să aflăm adevărul. Careul pe care Mercur și Pluton îl împlinesc scot în evidență nevoi care nu ne sunt clar definite și care vor fi explicate prin intermediul minciunilor de acum. Aproape că nu vom ști dacă să acuzăm omul sau mesajul, dacă să ne încredem în ceea ce vedem la prima vedere sau să mai așteptăm puțin.
Din această cauză mulți vor considera că viața personală este zdruncinată ori că nu au viața personală pe care și-au dorit-o pentru că iar se află în fața unei situații sociale pe care nu o înțeleg, nu o pot rezolva sau este fără rost. Cert este că mesajul de acum ne testează rezistența la efort și ne aduce în fața unor evenimente care ne enervează, ne răscolește sufletul cu amintiri pe care le-am dorit uitate sau ne atrage către o zona publică unde cei din jur au preocupări pe care nu le-am suportat niciodată. Marea tensiune de acum care, la prima vedere, aduce complicații de natură relațională, lucrează, de fapt, cu acea atitudine pe care un individ trebuie să o aibă față de sine, prin care își declară lui însuși sinceritatea, care îi este foarte necesară pentru a evolua, pentru a deveni mai puternic prin mijloace proprii, nu prin însușirea rezultatelor muncii altora. Cel care se revoltă va fi convins că nemulțumirea sa reprezintă rezultatul final al unui demers dominat de umilințe pe care a trebuit să le îndure din partea celui împotriva căruia se revoltă acum. Cel care este liniștit crede că a evitat episoadele delicate când ar fi putut părea în fața celorlalți vulnerabil, neputincios, bolnav. În realitate, combinațiile care apar pe 16 octombrie țin de zona mediană, de punctul situat la distanțe egale față de cele două extreme. De aici înțelegem că vom merge mai departe, ne vom împăca, vom deveni mai puternici, nu prin liniștea pe care o obținem acum, ci prin cea pe care o invocăm, nu prin maturitatea la care ajungem acum, pentru că aceasta este afectată de minciună, ci prin maturitatea pe care o deținem deja pe baza unor experiențe anterioare. Astăzi trebuie doar să rezistăm împotriva unui factor coroziv, împotriva unei presiuni sociale, nu pentru a crea o contragreutate acestei presiuni sociale, că nu este posibil așa ceva, ci pentru a ne menține integritatea după ce episoadele de acum vor dispărea. Cu siguranță ceea ce ni se întâmplă acum are un rost și, în această experiență, capacitatea de a rezista în condiții grele, de a descoperi repede minciuna, de a observa din prima clipă atitudinea fățarnică contribuie substanțial la severitatea următoarelor episoade.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii ne aduce în fața unei confuzii pe care vom încerca să o rezolvăm dezvoltând, fugind, renunțând sau ascunzându-ne. Lucrurile sunt acum așezate într-o ordine similară cu cea pe care o cunoaștem din ceea ce am parcurs de la începutul săptămânii până acum, doar că intensitatea Lunii pline ne face să vedem altfel realitatea, să avem reacții pe care nu ni le putem controla, să căutăm competiția, scandalul, opoziția. Dacă firile extrovertite se vor simți în elementul lor, firile introvertite vor suferi foarte mult și, pentru că și pe acestea le afectează Luna plina, interiorizarea lor va fi foarte concentrată, o veritabilă implozie, prin care vor influența stările sufletești ale celor din jur, oprindu-i sau îndreptându-i către alte ținte. Deși, la prima vedere, am crede că firile extrovertite sunt mult mai vulnerabile sau mai periculoase prin ușurința cu care aruncă în jur cu vorbe, cu gesturi lipsite de măsură, firile introvertite sunt cele care vor influența cel mai mult atmosfera comunității. Se întâmplă lucrul acesta pentru că acest aspect concentrat, această implozie pe care o traversează pe finalul săptămânii se bazează pe o idee forță specifică zilei anterioare. Încă de ieri se gândesc la ceea ce nu le convine, încă de ieri și-au programat să-i pedepsească pe cei din jur cu absența, cu refuzul, cu dezertarea. Cei care nu sunt pe calea de mijloc, care nu încearcă să îmbine acțiunile exterioare cu momentele de intimitate, se vor trezi la sfârșitul acestei zile, când Luna deja se află pe zodia Taur și îi îndeamnă pe oameni să-și definească nevoile, adică să se pregătească pentru săptămâna următoare, că nu prea le-au mai rămas multe.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne lăsa conduși de sugestiile celorlalți, de presiunea care vine din activitățile lor. Să facem astăzi ceea ce ne-am propus din timp că trebuie să facem, să lăsăm grijile altora în seama lor. Dacă vom face lucrul acesta înseamnă că avem deja la baza comportamentului o anume înțelepciune de viață care ne-a ajutat toată săptămâna și ne va ajuta și acum să nu urmărim un câștig imediat. Cel care vrea cu orice preț să demonstreze că este un bun înotător, deși situația de acum cere doar rezistență împotriva curentului, adică doar să se țină foarte strâns de un buștean, se va duce de-a berbeleacul în cascadă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.