17 – 23 octombrie 2016

17 – 23 octombrie 2016 este săptămâna coloritului dur al aspectului exterior și a rafinamentului care se ascunde pentru a fi protejat. Marcajul acestei săptămâni evidențiază patrimoniul pe care individul îl are, atât cel fizic, dar și cel spiritual, însă, mai mult de atât, ne vor fi clare intențiile pe care le-am ascuns în adâncul sufletului și pe care acum suntem îndemnați să le aducem la lumină. Asta înseamnă că în această săptămână coloritul dur al aspectului exterior nu vine de la sine, ci ca urmare a combinațiilor dintre elementele personale și cele sociale, dintre intenția individului de a se face remarcat și șansele pe care acesta le are în momentul prezent. Apoi, o altă componentă a acestei săptămâni face referire la acea sensibilitate pe care nu trebuie să o pierdem. Rafinamentul care, uneori, se ascunde pentru a fi protejat este comoara cea mai de preț a unui om, strălucirea aparte pe care o are sufletul său. Cel care nu va avea un rafinament de protejat se va plânge că are o săptămână foarte grea, va face o listă interminabilă cu întâmplări, evenimente sau decizii categorice, care sunt, de altfel, reale, ce ar trebui să justifice condiția nefericită pe care o are. Cine dispune de un rafinament aparte, cine are ce să protejeze, va ignora în mare parte presiunea socială a acestei săptămâni care vine și ca urmare a faptului că săptămâna anterioară a fost dominată de imitatori, iar impactul său încă îl mai resimțim.
La capitolul evenimente vom trece prin câteva secvențe astrale date de intrarea planetei Venus pe zodia Săgetător (marți), împlinirea conjuncției Marte-Pluton (miercuri), a opoziției Mercur-Uranus (joi), definitivarea sextilului Marte-Lilith (sâmbătă) și trecerea Soarelui pe zodia Scorpion (duminică). Astfel, prin această diversitate, fiecare dintre aceste unghiuri va lucra, fie cu prima parte a devizei generale aplicată acestei săptămâni, fie cu partea doua. Cert este că indiferent de nivel există o energie puternică ce ne descoperă sensibilitatea, așa cum este ea, atât cât o avem, pentru a o vedea și a o folosi corect. Dacă din proprie inițiativă alegem să ne ascundem în bârlog, să fugim din fața problemelor, va trebui să avem o motivație obiectivă pentru lucrul acesta, deoarece va fi privită ca o dezertare. Întotdeauna dezertorii au fost disprețuiți. Întotdeauna faptele lor au atras disprețul comunității, reacții dure din partea celor care poate sunt pe același nivel, dar nu au acționat încă. A nu explica retragerea va fi privită în această săptămână ca o dovadă de lașitate.
Trecerea Soarelui pe zodia Scorpion în ultima zi a acestei săptămâni ne va pune în fața unei situații pe care o vom invoca până spre finalul lunii noiembrie, când va intra pe Săgetător. Nu ar fi corect, nici față de propriul efort pe care l-am făcut pentru a ne dezvolta ca ființe spirituale, dar nici față de ceilalți, să credem că ceea ce nu împărtășim, gândurile care nu ne sunt citite prin gesturi, prin fapte sau prin alte mijloace, sunt justificate. Cât timp Soarele trece prin zodia Scorpion vom avea o putere mai mare de regenerare, dar vom fi și mai reci față de ceilalți, vom considera că nu avem de ce să folosim rafinamentul și sensibilitatea pe care le deținem, să iertăm, să invocăm iubirea sau compasiunea pentru că ar fi o risipă. Un om cu sufletul curat, care nu este bun în mod întâmplător, ci a ales să fie așa, nu va confunda bucuriile produse de plăcere, cu bucuriile care vin din cele morale sau spirituale.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a fi deschiși față de nou, de a nu ne simți inferiori pentru că suntem sensibili. Sensibilitatea este o calitate, nu o anatemă.

Energie necontrolată. Se dorește implementarea unui sistem prea nou. Oamenii se grăbesc împotriva lor. Complicații între generații. Dispute patrimoniale. Interes față de a face public un mesaj interesant. Oamenii slabi se ascund în propria carapace. Valori sociale dezechilibrate. Ideile progresiste nu pot fi duse mai departe. Se dorește o dezvoltare constantă. Cel puternic este tentat de o stimă de sine prea mare. Diversitatea obosește. Romantismul poate fi o soluție. Transformări distructive. Avem nevoie de îndrumare.

Luna se află acum în plin tranzit prin zodia Taur și ar trebui să ne aducă mai multă stabilitate, adică ar trebui să ne ofere acea stabilitate de care avem nevoie. Pentru că ziua se desfășoară între sextilul Luna-Neptun și opoziția Lună-Lilith momentul de față intervine asupra conștiinței individuale printr-o presiune lipsită de regulă, măsură sau rost. De aceea mulți vor avea impresia că nu se mai pot controla, deși nu știu precis de ce, că nu se pot impune, deși au toate instrumentele la dispoziție, că nu le sunt respectate regulile de interacțiune sau nu sunt respectați, deși în săptămâna anterioară s-au străduit să nu iasă din normalitate, să facă ceea ce se face, să vorbească așa cum se vorbește. Din fericire, nu totul este rău acum, nu totul se construiește împotriva valorilor personale pentru a se justifica imaginea de ființe neatente ori dezechilibrate care au nevoie de ajutor, ci vom avea parte și de evenimente frumoase, unele dintre ele menite să ne ofere mai multă încredere în demersurile pe care le vom duce la îndeplinire în următoarele zile.
Pentru că 17 octombrie se încadrează în intervalul care se referă la coloritul dur al aspectului exterior, atenția aceasta pe suflet, căutările imateriale, studiul propriului caracter, poate chiar romantismul sau o anume sensibilitate, sunt elementele nepotrivite ale prezentului cu care oamenii nu știu ce să facă. De aceea mulți vor crede că sunt rafinați într-o lume barbară, că sunt sensibili într-un grup care nu apreciază așa ceva.
De altfel, sensibilitatea zilei de 17 octombrie devine un fel de cenușăreasă pentru că așa cum vom simți acum, în modul acesta delicat și rafinat, nu vom mai simți de-a lungul acestei săptămâni. Poate vom mai avea sentimente intense, dar ele vor fi motivate de episoade exterioare ce sunt la fel de puternice. Emoții atât de rafinate care apar fără să fie stimulate din exterior de-a lungul acestei săptămâni nu vom mai avea. Asta înseamnă că încă de la începutul acestui interval suntem invitați să ținem cont de acest rafinament, indiferent că el vine printr-o raportare la un proiect amplu, social sau ține mai curând de o nevoie personală, dar nu pentru a ne lăuda cu el, ci pentru a-l proteja.
Prin urmare, debutul săptămânii se face într-un ton ambivalent. Pe de o parte, există o presiune socială întreținută de oameni agitați și interesați de propriile demersuri, poate și puțin cam egoiști în intențiile lor, iar de partea cealaltă există și nevoia simplă a omului de dragoste, respect și liniște. Cele două tabere nu se luptă acum, ci se întâlnesc de prea multe ori, interacționează, se ajunge de prea multe ori în puncte incompatibile încât în urma acestei zile vom rămâne cu senzația că omul puternic este așa doar pentru că are o stima de sine ridicată, pentru că dispune de alte instrumente care îl fac așa, că persoane situate pe tronsoane de vârstă diferite nu vor putea niciodată să se înțeleagă așa cum se înțeleg oamenii care provin din aceeași generație, că oamenii slabi trebuie să se ascundă pentru că la exterior, spațiul public, coloritul este mult prea dur și sensibilitatea aceasta matură este vânată.
Scopul pentru care avem nevoie de aceste experiențe este acela de a descoperi care este noul sistem de valori cu care trebuie să lucrăm de acum încolo. Prin deciziile acestei zile alegem să ne petrecem săptămâna ca oameni grăbiți care se declară împotriva tuturor, ca oameni slabi care se ascund din fața tuturor, ca oameni puternici care trebuie zi de zi să-și dovedească această putere și să se consume precum o lumânare, ca ființe de legătură care facilitează transformările celorlalți, fără să îndrume, ci doar să transfere valori de la o locație la alta. Deocamdată săptămâna aceasta care debutează cu 17 octombrie lucrează mai mult în acest registru. Pe 17 octombrie totul este foarte complicat, pentru toți oamenii situațiile ies din cadrul lor obișnuit, indiferent de nivelul pe care-l au sau de stadiul evoluției.
Recomandare pentru această zi este aceea de a nu ne pierde cu firea în fața situațiilor fără soluție și nici de a nu considera că diversitatea este soluția tuturor problemelor. Avem nevoie să rezistăm cu ceea ce avem pentru ca această zi să treacă.

Intuiție. Se dorește adoptarea unor noi taloane ale frumosului. Inteligență practică. Se poate vinde orice. Maturitatea se așază la temelia vieții. Conflict cu vechile emoții. Instinctul ajută. Viziune pătrunzătoare asupra valorilor celorlalți. Putere crescută. Interes pentru maniere, comunicare, schimb de experiență. Cariera devine importantă. Relațiile sociale se sprijină prea mult pe ceea ce știu ceilalți. Individualism. Se modifică scara valorilor. Se face apel la o mască. Atitudine ciudată. Oamenii receptive și miloși devin irascibili și prea critici. Se dă prea ușor o sentință. Autoevaluare interesantă. Calcul făcut în avantajul individului. Atitudine nouă față de bani și libertate.

Venus va trece în dimineața acestei zile pe zodia Săgetător și se modifică etalonul frumosului. Până acum am considerat că ceea ce este încadrat într-o regulă precisă, ceea ce este ținut sub control, ceea ce oferă răspunsuri imediate devenea în mod automat și un etalon al frumosului. Acum, cu trecerea lui Venus pe zodia Săgetător, tot ceea ce strălucește devine frumos, tot ceea ce se îndreaptă către o țintă foarte înaltă devine foarte eficient. Din nefericire, doar în mijlocul zilei vom experimenta aceste trăiri frumoase pentru că imediat ce Luna va intra pe zodia Gemeni și se va plasa în fereastra opoziției cu Venus, schemele acestea frumoase vor primi primele critici. Este posibil ca în zilele următoare, după ce Luna nu va mai fi în această dispunere cu Venus, schemele individuale care țin de trecerea planetei Venus prin zodia Săgetător să se stabilizeze. Acum, la început de tranzit, nu ne va fi bine. În structura astrală a zilei de 18 octombrie coloritul dur al aspectului exterior vine prin refuz. Vedem ceea ce ne-ar plăcea, dar este refuzat, nu mai avem timp să ajungem pentru a ni-l însuși, se modifică programul de lucru și apare o amânare, ni se spune verde în față că nu merităm.
Dacă până în după-amiaza acestei zile, când Luna va intra pe zodia Gemeni, se poate vorbi despre sinceritate, chiar dacă aceasta este împotriva spiritului practic, împotriva propriei nevoi, în după-amiaza și, respectiv, în seara acestei zile oamenii vor prefera măștile, vor adopta atitudini contrare față de ceea ce simt, vor privi cu atitudine critică modul de prezentare al celorlalți și întreaga interacțiune va fi una dificilă. Cei care sunt foarte receptivi vor remarca înaintea celorlalți că trăiesc într-un mediu care se schimbă brusc, despre care nu pot spune că este foarte agresiv, ci doar că este dominat de o diversitate care stânjenește. Oamenii simpli, profunzi și sensibili devin și receptivi la nevoile celorlalți, dar adoptă și o atitudine adecvată momentului pentru a păstra echilibrul. Nu numai că înțeleg suferința umană, dar acceptă, în anumite limite, cu îndurare și supunere, criticile celorlalți, chiar și atunci când nu sunt argumentate. Astfel, coloritul aparte al zilei de 18 octombrie aduce pe aceeași scenă personaje contrare fără ca acestea să fie pregătite din timp referitor la piesa pe care o vor juca sau la pretențiile publicului.
Prin urmare, 18 octombrie ne încurajează să comunicăm pe un alt nivel, cu alte persoane, folosind alte informații sau să interacționăm cu cei din jur fără pretenții. Dacă obiceiurile au fost până acum altele, nu ne putem aștepta ca schimbarea să se realizeze dintr-odată, dar putem să facem un efort de atenție pentru a vedea cum anume reacționează oamenii din jur la situații în care suntem și noi integrați. Această observație poate porni de la mers, gesturi, cuvinte alese ca forme de adresare, argumente, până la a surprinde natura ascunsă a gândurilor prin ceea ce omul nu-și dă seama că exprimă. În felul acesta, ziua de 18 octombrie se transformă dintr-un interval care ne obosește cu standarde pe care nu le înțelegem și nici nu le putem pune în aplicare, într-un interval care ne oferă noi deschideri în a observa și învăța. Unii, mai orgolioși din fire, deja obosiți de interacțiunile dure dominate de personajele celebre indicate în săptămânile anterioare, vor refuza inițial să primească lecții din partea celor pe care îi consideră inferiori. Poate și această atitudine să le fie învățătură de minte pentru că nimeni nu poate să spună că învață atunci când deja se consideră superior celorlalți. Învățarea presupune, înainte de toate, a renunța la aceste pretenții absurde. Apoi, o altă barieră pe care ar trebui să o lăsăm în urmă este cea a minciunii. Minciuna devine astăzi o mască și ne îndeamnă să adoptăm atitudini ciudate față de cei slabi. Prin mască, aerul de superioritate transforma ironia în batjocură și cel slab va deveni și mai slab, iar cel arogant va deveni și mai arogant. Desigur, așa cum este ușor de înțeles, nimeni nu-și dorește așa ceva dacă vrea să trăiască într-un mediu armonios.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți la invitațiile venite din exterior. Poate, destinul personal, rezonanțele pe care le alimentăm ne vor proteja în așa fel încât să nu fim nevoiți să reacționăm, dar stă în puterea noastră să fim deschiși pentru a observa și pe baza observațiilor să învățăm.

Severitate în alegerea unui traseu. Se acceptă cu greu condițiile celorlalți. Curaj. Profunzime. Dorința de a doborî barierele și de a pune altceva în loc. Se urmărește rescrierea istoriei. Viața este încărcată de dramatism. Binele este utilizat la un alt nivel. Dorință de a conduce, educa, domină. Noi principii morale. Atitudine puternică. Se dorește schimbarea ordinii lucrurilor și dezvăluirea unui secret bine ascuns. Întârzierea planurilor bune și grăbirea planurilor rele. Relațiile personale sunt în criză. Comunicare stranie. Se răspunde greșit la un tratament. Ușoară nervozitate. Creativitatea este încercată.

Vedeta acestei zile, dar și a săptămânii sau a lunii în curs este conjuncția Marte-Pluton. Luna se află acum în plin tranzit prin zodia Gemeni și va trebui să treacă prin opoziția cu Saturn, aspect care se va împlini chiar în mijlocul zilei, la puțin timp de la definitivarea conjuncției Marte-Pluton. Dacă în plan social lucrurile acestea vor putea fi văzute prin adoptarea de noi principii, prin descoperirea de noi instrumente pentru a conduce sau coordona, în sfera privată lucrurile nu se schimbă prea mult. Unii vor spune că realizările sociale nu-i ajută cu nimic pentru a se simți mai bine, pentru a trăi mai frumos. Alții nici nu-și mai pun problema că o schimbare pe zona publică, o modificare a tipului de interacțiune, redobândirea reputației sau depășirea unor ipostaze sociale delicate ar avea vreun impact asupra vieții personale. De aici înțelegem că 19 octombrie, cu toate că este un moment de mare voință și determinare, nu poate schimba prea mult gradul de satisfacție. Am putea vedea anumite modificări acolo unde noile principii nu sunt adoptate peste noapte, nu au fost formulate din ziua anterioară pentru a fi împlinite astăzi, ci au fost văzute și în săptămânile din urmă. De aici înțelegem că realizările de acum au avut nevoie să dovedească în săptămânile anterioare profunzime, curaj, forță, fără a abuza de ele.
În felul acesta constatăm că apare o fuziune între două elemente care ar trebui să ducă la un rezultat fericit. Pe de o parte avem planeta Marte care în zodia Capricorn se află în exaltare, o poziție foarte bună, iar de partea cealaltă avem planeta Pluton care se află în acest semn din 2008, deci intervine în această conjuncție prin experiență. Fuziunea aceasta între eficiență și experiență ajută în rescrierea istoriei personale, îl încurajează pe om să privească departe și să vadă ce are de făcut până când va ajunge acolo, să înțeleagă că există o mare diferență între barieră și decizie pentru că bariera înseamnă frică, iar decizia înseamnă curaj. Dacă Luna nu ar fi trecut acum prin zodia Gemeni, multe elemente de ordin mental n-ar fi fost accesibile. Ușurința cu care vom lucra acum cu informațiile, interesul pe care îl vom arăta autoeducației, mai mult decât s-a întâmplat în ziua anterioară când la fel ni s-a cerut lucrul acesta, ne poate salva dintr-o decădere majoră. Întâlnirea aceasta dintre Marte și Pluton nu va face să curgă lapte și miere, ci aduce o combinație de forțe care ar putea facilita atât abundență cât și decăderea, susține relațiile interumane care pot înălța, dar și compromite, adică totul se desfășoară prin imprevizibil, confruntare, impact. Nu se poate vorbi în momentul acesta despre frustrare, decât dacă oamenii care vor să fie apreciați știu foarte bine că ascund secrete care, descoperite, ar face în așa fel încât să piardă toată apreciere de care se bucură acum. Doar acolo opoziția Lună-Saturn intervine prin a distruge iluzia pe care un personaj social dorește să o întrețină. În rest, toate celelalte elemente negative țin de crize personale, cele pe care individul le are deja definite de pe alte conjuncturi și care acum devin mai clare, așa cum devin mai clare și posibilitățile de a le rezolva.
Prin urmare, 19 octombrie le va da bătăi de cap celor care sunt foarte ambițioși în a obține o poziție socială prin orice mijloc, celor care nu țin cont de sensibilitatea persoanelor cu care interacționează, care nu dau o para chioara pe dorințele oamenilor curați de a se menține într-o zonă a moralității și a bunului simț. Pentru că Marte și Pluton se întâlnesc acum într-o conjuncție momentul acesta este unul de mare tensiune, ca și cum suntem obligați să îl marcăm prin ceva, să adoptăm o decizie, să arătăm care ne este patrimoniul pe care l-am acumulat prin experiențele anterioare, ce știm să facem mai bine. Pentru că Luna trece acum prin zodia Gemeni avem șansa să vedem că există o mare diferență între barieră și decizie. În timp ce bariera este construită și menținută pe frică, decizia se bazează întotdeauna pe curaj. Cel care va face o distincție clară între cele două își va diminua nervozitatea, cea care se amplifică din ce în ce mai mult cu cât ne apropiem de mijlocul zilei, de împlinirea opoziției Lună-Saturn, va fi sigur pe mesajul său, pe realizările pe care le are și nu se va speria că dacă problemele personale de acum îi vor fi mai vizibile, dacă acum se va face de râs în public mai mult decât s-a întâmplat altădată, nu va mai avea niciodată ocazia să își rezolve aceste probleme personale sau să și le ascundă mai bine. Acolo unde această condiție este îndeplinită se poate vorbi despre curaj, despre profunzime, despre atitudine creatoare, dar și despre controlul pasiunilor. În cazul acestor persoane nu vom vedea decizii categorice care ar putea să-i ducă la austeritate, nu-i vom vedea implicați în evenimente sociale revoluționare, demonstrative, anarhice, ci se vor ocupa de ceea ce au de făcut în ograda proprie.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu judeca totul după puterea de dominare, adică să fie valoros ceea ce rezistă împotriva unui factor de dominare și lipsit de valoare cel care se pierde foarte ușor. Elementul cel mai dur al acestei zile va fi vizibil atunci când deja nu se mai poate face nimic pentru a se repara: revolta lipsită de judecată. Dacă ne ținem departe de acest impuls, coloritul dur al aspectului exterior nu se va consuma din genul acesta de activități, nu-l va pune pe individ să se ia de gât cu toată lumea. Acolo unde această recomandare nu este luată în considerare vom vedea oameni care protestează, distrug, ființe foarte agresive, lipsite de judecată care mențin în mare parte tonusul anarhic al vremurilor pe care le trăim.

Simplitatea este plătită scump. Apar semne ciudate ale unei schimbări pe care ne-am dorit-o. Energia se manifestă într-o direcție greșită. Ne ascundem sub o carapace. Divergențe de opinie. Atitudine negativă împotriva celui slab. Situația scapă de sub control. Nevoie de ordine și precizie. Descoperim un secret amuzant. Comportamentul este ciudat. Uitare. Confuzie de termeni. Suntem ființe sociale, dar uităm. Progresul rapid este abuziv. Asocierile ne incomodează. Interes pentru ce se întâmplă la nivel global. Explorări stranii. Neputința de a anticipa un eveniment important.

Pentru că astăzi se împlinește opoziția dintre Mercur și Uranus agresivitatea va fi elementul definitoriu, la fel și discuțiile inutile, pierderea timpului într-un mod lipsit de sens, rost sau risipa privită ca o răzbunare. Atitudinea negativă a acestei zile va fi întreținută de elemente pozitive. Asta înseamnă că relația bună pe care Luna o are atât cu Mercur cât și cu Uranus, cele două planete care sunt în opoziție intervin ca un argument în favoarea conflictului fără soluție. Apar, în felul acesta, divergente de opinie care scot la lumină adevăruri ce nu trebuie spuse acum, pe care partenerul de dialog nu are nici răbdarea și nici disponibilitatea pentru a le asculta și înțelege. De asemenea, poate apărea un moment de uitare, o confuzie, o ieșire din ritm sau un comportament diferit față de așteptările partenerului de dialog sau diferit față de cum s-a comportat persoana în cauză în săptămânile anterioare.
Dacă oamenii s-ar abține din a-și reproșa diverse lucruri, din a se arăta foarte ambițioși, lipsiți de respect sau prea pătimaș față de acumulările materiale atunci opoziția aceasta pe care Mercur și Uranus o realizează pe o axă a relațiilor, nu le-ar fi afectat atât de mult genul acesta de interacțiune. Pentru că Uranus este retrograd pe zodia Berbec rostul social pentru care apare această ipostază de clarificare, prin contrast cu impulsul de bază, ar trebui să aducă mai mult armonie, mai multă informație acolo unde a fost cerută, mai multă stabilitate. Din nefericire, energia se manifestă într-o direcție greșită, chiar dacă conținutul ei este unul foarte bun. Pentru ca această opoziție între Mercur și Uranus să rămână o simplă presiune ce ar putea deveni chiar constructivă, trebuie să facem apel la un element de ordine și precizie. Deocamdată, pe cer acest element nu apare, dar el va fi vizibil în ziua următoare, prin trecerea Lunii pe zodia Rac și explorarea notei emoționale a acestei perioade prin mai puține pretenții, mai puține revendicări, deci mai puțină agresivitate. Cu toate că și în zilele următoare această opoziție va fi activă, apelul la o emoție constructivă, la sensibilitate, la romantism, ne îndreaptă atenția către a doua parte a devize generale aplicată acestei săptămâni, cea care ne încurajează să protejăm rafinamentul, chiar dacă asta înseamnă să-l ascundem complet față de ceilalți. De aici și nota dură a zilei de 20 octombrie care poate încuraja despărțirea, divorțul, încheierea unei colaborări, parcurgerea unui eveniment dur, riscant, agresiv pentru că din neatenție nu l-am putut anticipa. Apare, așadar, o mare problemă legată de deplasarea în viteză, lipsa de viziune, de vizibilitate, de autocontrol.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne aduce în fața unor situații care nu sunt foarte complexe, dar care pot deveni așa prin lipsa de control și ceea ce se produce ca urmare a lipsei de control să reprezinte de fapt cea mai mare problemă a zilei, cea pe care o vom plăti foarte scump în săptămânile următoare. Este adevărat, pentru că intervin într-un mod neobișnuit planetele Mercur și Uranus, apar acum semne ciudate ale unei schimbări doar că nu suntem în stare să le vedem, nu avem prezența de spirit adecvată, nu avem răbdarea necesară. După ce Luna va intra pe zodia Rac, însă în spațiul zilei de mâine, vom vedea că vom dispune de sensibilitatea necesară pentru a înțelege cum anume trebuie să folosim momentul prezent, ce anume trebuie să facem pentru a opri acest comportament ciudat, pentru a fi deschiși față de ceea ce ni se oferă și a folosit corect. Doar în modul acesta oprim lipsa de sincronizare, numai așa devenind dintr-o dată atenți pe ceea ce se discută, pe ceea ce se face, pe ceea ce se construiește.
Vor exista însă și persoane care se vor hotărî pe 20 octombrie să pornească în explorări stranii. Decizia aceasta de a porni pe un traseu pe baza concluziilor de acum este cât se poate de proastă. Se întâmplă lucrul acesta pentru că numai coloritul dur al aspectului exterior poate interveni cu un asemenea rezultat. Rafinamentul care trebuie protejat va aștepta armonia zilei de vineri, 21 octombrie, pentru a se implica în decizii de durată. Ceea ce este adoptat acum brusc, se va sfârși tot brusc, dar și destul de prost.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți la ce punem în mișcare. Dacă, deplasându-ne, devenim nerăbdători, lacomi, agresivi, aceasta este comanda care va declanșa rezonanța cu rezultatul. Chiar dacă intenția este bună, chiar dacă mișcarea în sine nu ar fi periculoasă, ceea ce pune în ea schimbă totul.

Pierdere. Revendicări pe baza unor reguli neacceptate până acum. Legături puternice cu oameni înzestrați cu spirit practic. Sensibilitate complicată. Atitudine agresivă față de câștigurile unui apropiat. Schimbare bruscă de situație. Creativitatea este de fapt o banală imitație. Visăm la o mare putere. Individualitatea se exprimă printr-o fire rece, imparțială. Comunicare stranie. Imaginația și spiritul creator se dorește a fi o combinație între bunătate și romantism. Bunul simț înseamnă retrospectiva faptelor corecte săvârșite la adresa celor care au fost în dificultate. Norocul este prea investigat. Interes pentru artă, creație, cultură.

Luna se află acum în zodia Rac și intervine asupra episoadelor specifice acestei săptămâni cu un factor de reglare. Vom fi interesați astăzi să reparăm ceea ce am stricat în ziua anterioară sau să ducem mai departe, să împlinim, ceea ce ieri a stagnat. Cu toate acestea, pentru că Luna va trece acum prin opoziția cu Pluton, momentul acesta devine dur, dominat de o pierdere care va face ziua de 21 octombrie celebră. Pot apărea revendicări care să fie lansate din partea unui personaj care iese din umbră doar pentru a face lucrul acesta, doar pentru a împiedica, doar pentru a întârzia. Pentru că Marte este în continuare în conjuncție cu Pluton, trecerea Lunii prin Rac presupune acum și împlinirea opoziției cu Marte, ceea ce înseamnă că 21 octombrie poate deveni o zi de eșec prin suplimentarea unei greutăți, prin escaladarea unui conflict mai vechi. Putem fi categorici în această direcție, tocmai pentru că vibrația de acum, strâns legată de vibrația zilei de 20 octombrie, nuanțează această direcție. Prin faptul că Luna mediază acum tendința Nodurilor, apare o soluție când oamenii se așteaptă cel mai puțin, se liniștesc fără să-și explice cum anume se întâmplă lucrul acesta, devin foarte sensibili fără să le mai fie frică de o critică sau că cineva ar putea să le intre cu ciubotele în viața intima. Cu toate că apare această redresare care va avea un impact foarte bun asupra demersurilor ample, educative, cele care formează firea omului și îl pregătesc pentru viață, nota particulară a zilei de 21 octombrie este una destul de dură.
Aici intervine separarea oamenilor în funcție de orientarea lor. Omul superficial care preferă să trăiască de pe o zi pe alta nu va fi sensibil la această mediere a destinului, la ideile cu care este inspirat acum, nu va da o para chioara pe liniștea care se instaurează acum deși afară cad bombe. Va fi foarte atent pe relațiile de opoziție și pe careul la care participă Luna cu planetele Marte, Pluton și, respectiv, Jupiter, va considera că norocul l-a părăsit, că nu mai are acces la fericire, la mulțumire, este respins din tot felul de medii sau nu mai are bani să trăiască frumos. Pentru această persoană creativitatea nu este altceva decât o banală imitație și tot ceea ce încearcă să-i atragă atenția îi creează repulsie.
De partea cealaltă îi găsim pe cei profunzi care știu că bunătatea nu se construiește dintr-odată, nu este rezultatul unei întâmplări, ci rodul unui efort făcut în mod conștient și de-a lungul timpului. Aceste persoane știu că bunul simț pe care-l au înseamnă retrospectiva faptelor bune săvârșite la adresa celor care au trecut prin greutăți. Astfel, în funcție de priorități, fiecare își va lua ceea ce poate din aceste predispoziții obiective.
Prin urmare, 21 octombrie înseamnă întâlnirea cu realitate interioară. Trecerea Lunii prin zodia Rac ne arată acum dacă avem o sensibilitate pe care trebuie să o protejăm sau dacă nu cumva trăim ca frunza în vânt. Combinațiile acestei zile aduc binele și răul în același punct, nu pentru a face combinații extravagante, ci pentru a face demersul de acum foarte complex. Indiferent de nivelul pe care îl avem, comunicarea de acum este neobișnuită, stranie, adică, apelând la termenii despre care știm că nu sunt ușor de înțeles pentru partenerul de dialog, nu interesează sau plictisesc, alegem un loc de întâlnire care creează repulsie sau adoptăm încă de la începutul conversației o atitudine agresivă față de patrimoniul celuilalt. În felul acesta, se depășește o graniță a respectului și se încearcă ceea ce nu este recomandat, nu este indicat și nu duce la niciun rezultat bun: combinația abuzivă a binelui cu răul. Oamenii care procedează în felul acesta se folosesc de rezultatele bune pentru a-și defula frustrările. Dacă urmărim cu atenție unghiurile care se împlinesc în această zi înțelegem că acest comportament este susținut de duritatea opoziției Lună-Pluton (probleme vechi), dar și de viclenia cu care Luna neagră încearcă să medieze această opoziție de pe axa Capricorn-Rac. Chiar dacă avem impresia că prin această atitudine dură sau lipsită de măsură se spune mult mai clar un adevăr, nu trebuie să uităm că acest adevăr nu trebuie să devină un ciocan. Nu folosește nimănui dacă lovim cu acest adevăr. El trebuie spus într-un mod sensibil, delicat, dar și cu măsură. Acolo unde aceste elemente lipsesc, Luna neagră își atribuie rolul de mediator și crește intensitatea unei frustrări făcând ca acest adevăr să fie un obiect contondent.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne imagina acum tot ceea ce este frumos. Prin imaginație folosită ca instrument de lucru omul simplu, care crede despre sine că nu s-a remarcat până acum prin nimic, devine o ființă remarcabilă.

Sărbătorim un eveniment important. Ne gândim la lucruri bune sau la persoanele care ni le-au oferit. Norocul se transformă. Avem nevoie să fim înțeleși. Viața de familie este încercată. Se demonstrează că puterea se poate menține indiferent de fluctuațiile exterioare. Idei acceptate de societate. Credința este încercată prin instrumente ușor de recunoscut. Elementele personale se maturizează. Dezvăluirea unui mister. Intensitatea emoțională ne pune la încercare. Nevoie de autocontrol. Dragostea are nevoie să fie aprobată. Se discută mult despre discernământ.

Multe din evenimentele pe care le vom parcurge pe 22 octombrie vor fi dominate de absența liniștii. Unii vor fi agitați pentru că se bucură, sar în sus precum copiii, au o stare de entuziasm, de optimism și nu-și pot explica de unde această schimbare de la o zi la alta. Marte și Luna neagră se întâlnesc acum într-un sextil și apare o desensibilizare, o uitare selectivă, ca și cum nu mai este important să fim responsabili, să fim atenți și nici îngrijorați față de ceea ce nu am făcut corect sau incorect până acum. Pentru unii norocul se transformă, se schimbă după cum vor în momentul acesta și, ca o consecință, lansează celorlalți pretenții bune care, până spre seară, când Luna își va încheia tranzitul său prin zodia Rac și această componentă afectivă se va dizolva, vor enerva foarte mult. Aceste pretenții bune sunt în consonanță cu o parte din ideile pe care le-am mai abordat până acum, nu pentru a le elogia sau pentru a le promova, ci pentru a le critica. Există o modă în noile curente ezoterice prin care se susține gândirea pozitivă într-un mod complet iresponsabil. Aceste personaje obscure înțeleg prin gândire pozitivă anularea responsabilității, refuzul muncii, a disciplinei, deci refuzul transformării conștiente. Își argumentează necesitatea acestei atitudini doar prin starea de bine. Mai nou, apar și inserarea abuzivă a unor termeni preluați din înțelepciunea orientală care, de altfel, nici nu sunt folosiți corect. A fi zen nu înseamnă a sta ca o valiză în gară, pentru că abordarea aceasta presupune doar un confort fizic, nu și unul spiritual, ci înseamnă a fi într-o stare de liniște activă, de atenție activă. Nu ar trebui să ne mirăm, aceste curente satisfac anumite intenții care nu favorizează creșterea și dezvoltarea spirituală, nici nu duce la expansiunea câmpului conștiinței, ci transformarea omului modern într-o ființă ușor de manipulat. Sextilul Marte-Luna neagră lucrează cu genul acesta de credințe false, cu aceste intensității emoționale care nu duc la creștere și dezvoltare, ci care încearcă ființa pentru a-i arăta dacă este pregătită să evolueze. Cel care face o distincție clară între a medita și a sta ca o valiză în gară, va observa care sunt elementele personale care s-au maturizat și cum anume le poate folosi pentru a se ridica pe această scară a evoluției. Ceilalți însă își vor petrece această zi râzând, de multe ori fără rost, isteric, prostește, încercând cu disperare sa mențină masca pe care au avut-o și în zilele anterioare.
Prin urmare, 22 octombrie este o zi specială. Dacă pentru omul superficial evenimentul acestei zile este dat de veselia pe care nu și-o poate explica, de liniște a ceea care vine din confortul fizic, că doarme mai bine, că se satură mai bine, că a băut suficient de multă apă sau alte lichide, omul spiritual va sărbători acest eveniment printr-o dovadă a transformării. Pentru acest om profund norocul devine real, puternic și se poate răsfrânge și asupra familiei.
La capitolul evenimente concrete cele două careuri pe care Luna le împlinește cu Uranus și, respectiv, Mercur, planete despre care știm că sunt în continuare în conjuncție, aduc fluctuații în zona emoțiilor, refuzul categoric al unor idei care ar putea să distrugă starea de confort sau să întoarcă un om evoluat de pe calea sa, dar să-și dezvăluie un mister, chiar dacă alege să facă lucrul acesta prin instrumente mai puțin plăcute. Cert este că oricât de bucuroși sau de triști am fi, astăzi avem nevoie ca iubirea pe care o purtăm celor dragi să fie aprobată, împărtășită. Nu ne este permis, nici măcar de dragul sentimentelor, să ne pierdem astăzi discernământul, să fim ca frunza-n vânt, să trăim doar pentru un confort superficial. Cine va face lucrul acesta este avertizat că momentul adevărului, cel care va critica aspru starea sufletească reală din momentul acesta, va fi unul foarte dur. Acest moment al adevărului va veni, în funcție de destinul fiecăruia, începând cu 23 octombrie, după ce Soarele va intra în zodia Scorpion. Este de la sine înțeles că în următoarele patru săptămâni acest moment al adevărului, tocmai pentru că se sprijină pe trecerea Soarelui prin zodia Scorpion, nu menajează pe nimeni. Dacă pe 21 octombrie ne-am temut că adevărul se poate transforma într-o mare greutate cu care cineva să lovească, înseamnă că nu avem nici cea mai vagă idee cam cum ar suna adevărul care vine prin vibrația Soarelui de pe zodia Scorpion.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu abuza de timpul celorlalți, de răbdarea lor, de crezul lor pentru a ne valida o stare de moment. Cu cât ne adâncim mai mult în valorile spirituale cu atât mai puține confirmări vom cere celor cu care interacționam.

Încredere în sine. Nevoie de a plăti cu aceeași monedă o faptă greșită. Povești interesante despre lucruri reale. Reîntoarcere la un obicei mai vechi. Se discută despre funcții. Ritmul vieții este schimbat. Dezvoltarea este afectată. Succesul este pus pe seama puterii. Armonia și frumusețea sunt construite. Ne câștigăm propria existență cu efort personal. Sunt combătute comoditatea și lenea. Avem un nou mod de a comunica. Percepem altfel realitatea. Se discută în termeni noi despre mândrie. Tendințe dogmatice. Avem nevoie să testăm puterea sau să ne fie recunoscută de la sine. Probleme cu compasiunea sau înțelegerea suferinței celorlalți. Sentimentele sunt împărtășite cu strictețe.

În noaptea de sâmbătă spre duminică Soarele va intra pe zodia Scorpion unde va sta aproximativ patru săptămâni. Momentul de față este susținut de trecerea Lunii printr-un alt semn de putere, prin zodia Leu, unde a intrat din seara zilei anterioare. Asta înseamnă că vibrația este deja pregătită, suntem motivați să ne implicăm în evenimentele sociale prin alte argumente, pentru a proteja alte valori, pentru a interacționa cu alte persoane. Se vor menține în această primă zi de tranzit al Soarelui prin zodia Scorpion aparențele sociale, tocmai pentru că Luna din zodia Leu se va implica în unghiuri frumoase cu Venus, Jupiter și, respectiv, Saturn. Se va pune problema pe finalul acestei săptămâni asupra unui efort, asupra necesității adoptării unui nou program de lucru, cu mai multă duritate sau cu mai multă încrâncenare. Cei superficiali care nu s-au descurcat prea bine de-a lungul acestei săptămâni cu coloritul dur al aspectului exterior, vor afișa pe finalul săptămânii tendințe dogmatice. Vor fi mai puțin interesați de ceea ce trebuie protejat, de blândețe, de frumos și mult mai interesați de extravaganță, de reușita personală, de bani, avere sau imagine publică. Asta înseamnă că imediat ce Soarele a intrat pe zodia Scorpion, beneficiind și de suportul Lunii din Leu, oamenii testează puterea, dar nu pentru a se pregăti, pentru a fi în formă atunci când se va întâmpla să parcurgă un eveniment major, ci din orgoliu, pentru fală, pentru a se mândri, pentru a se preamări pe sine.
Mulți susțin că istețimea Scorpionului este o calitate superioară pe care celelalte zodii nu o au. Unii pasionați de astrologie care au o simpatie specială față de acest semn, chiar exagerează lăudând prea mult rezultatele pe care o persoana le poate obține folosindu-se de istețimea care vine din zodia Scorpion. A fi ascuns și a vâna, a te strecura precum șarpele, a avea pregătit tot timpul veninul pentru a-ți rezolva o problema este o dovadă de istețime, de pricepere în arta războiului, dar nu este un lucru bun. Așadar, cel care alunecă în panta aceasta, care crede că este bun doar pentru că această lume degradată îi confirmă calitățile, nu arată decât că se descurcă ușor cu ceea ce are de făcut acum, că reușește să gestioneze un fond specific acestei lumi materiale, nu că este o ființă superioară. Poate de aceea și pedepsele care vin din această zodie sunt atât de dure, poate de aceea și mesajele de transformare pe care le primește o persoană care folosește energia Scorpionului sunt bazate exclusiv pe înțelegerea și practicarea compasiunii. Fără compasiune, istețimea este luciferică.
Prin urmare, finalul săptămânii ne arată care sunt puterile pe care le avem și de care ne vom folosi în următoarele patru săptămâni pentru a ne argumenta încrederea în sine sau demersurile pe care le considerăm importante. Este clar că începând cu 23 octombrie realitatea ni se va înfățișa altfel, o vom vedea altfel, o vom simți altfel și, în consecință, vom fi interesați să interacționăm cu cei din jur altfel decât am făcut-o de-a lungul acestei săptămâni sau în săptămânile anterioare. Pentru că zodia Scorpion încurajează spiritul practic, coborâm din această zonă imaterială, renunțăm la visul de a ne construi o viață frumoasă, considerând că armonia și frumusețea pot fi modelate, pot fi construite din lut.
Firile inferioare vor arăta pe finalul săptămânii atitudini dogmatice, se vor aprinde foarte ușor, vor reacționa dacă le este orgoliul înțepat, vor suferi pentru că nu sunt elogiate, deși nu au calități aparte cu care să intervină acum. Pot ieși din această parte întunecată dacă se preocupă de mister, dacă își amintesc că încă de vreo câteva ori de-a lungul acestei săptămâni li s-a recomandat să asculte mai mult, să urmărească mai atent comportamentul celorlalți, să nu-i privească de sus. Istețimea fără compasiune îl face pe om să privească de sus, să nu comunice, să nu interacționeze, ci să acorde diverse roluri partenerului de dialog. Dacă acesta îndrăznește să-și iasă din rolul care a fost atribuit, se va trezi cu o pedeapsă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu renunța la contactul cu elementele abstracte. Prin Scorpion, coborârea în materie înseamnă, în mare parte, coborârea în păcat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.