24 – 30 octombrie 2016

24 – 30 octombrie 2016 este săptămâna suprapunerilor și a mixturilor obositoare. De-a lungul acestui an nu am mai avut parte în modul acesta de o combinație atât de amplă în ceea ce privesc firele destinului, în ceea ce privesc mesajele personale raportate la cele colective. Vom vedea că fiecare zi a acestei săptămâni reprezintă un crescendo către această înțelegere referitoare la cum anume se suprapun aceste fire ale destinului și care sunt reziduurile lor ce devin aliaje ciudate, mixturi obositoare. Apoi, poate fi considerată și o săptămână a severității, a nevoi de a descoperi respectul față de valori, față de oameni, față de puterile pe care le au. Pentru că acum aceste puteri sunt expresii ale destinului personal, dar și emanații ale impulsurilor de moment, prin suprapunerile și combinațiile de acum vor putea fi observate mult mai bine. Este posibil ca de-a lungul acestui an să ne fi înșelat asupra calității pe care anumite persoane ar trebui să le îndeplinească față de prieteni, față de familie ori față de comunitate. Avem ocazia în această săptămână să vedem adevărata lor calitate și ceea ce vom vedea ar trebui să fie decisiv pentru demersurile următoarelor luni sau poate chiar pentru demersuri care depășesc în amploare și profunzime anul 2016.
La capitolul evenimente astrale acest interval aduce trecerea lui Mercur pe zodia Scorpion, împlinirea careurilor Venus-Neptun, Venus-Axa Dragonului, Marte-Uranus, a sextilelor Venus-Jupiter, Marte-Chiron, Mercur-Capul Dragonului, a conjuncțiilor Soare-Mercur, Venus-Saturn, dar și, în ultima zi a acestei săptămâni, a fazei de Lună nouă.
Rămâne de văzut cât vom reuși să integram aceste mesaje minunate. Reușita va depinde de cât de motivați vom fi să respectăm destinele celorlalți, să le acceptăm manifestările simple sau excentrice, de cât de toleranți vom fi cu toate aceste emanații urâte sau caustice ce ar putea să vină din partea lor. Din acest punct de vedere săptămâna ar putea fi una care să ne creeze impresii foarte severe, atitudini categorice față de anumite persoane de la care să nu ne mai întoarcem. Dacă ni s-a părut că în săptămânile anterioare am avut, fie un moment de respiro, fie altele care ne-au solicitat foarte mult fără a vedea rostul a ceea ce am trăit și am conștientizat, fără a vedea dacă am muncit pentru un scop util, nobil sau important, săptămâna aceasta ne aduce mari confirmări. Unele vor ține doar de o echilibrare emoțională, însă cele mai multe vor fi confirmări prezentate la modul deschis, clar, limpede.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a ne aminti de exemplul părintelui Arsenie Boca, cel care ne-a arătat cum poate fi dusă o lumânare aprinsă în furtuna. Cine are pentru ce arde, va arde. Cine crede ca arde pentru un preț, se va stinge. Cine crede că a venit în această lume pentru a fi o lumânare plimbată de alții nu va putea găsi acum întunericul care să îi confirme strălucirea, lumina. Îi va lipsi pentru că nu-l vede. Nu-l va vedea pentru că nu l-a cunoscut niciodată. Nu l-a cunoscut niciodată pentru că, de teamă, l-a evitat. A crede în întuneric înseamnă a fi fără lumină. A fi o lumânare aprinsă în furtună pe care întunericul nu o stinge înseamnă a fi viu. Omul viu nu arde pentru întuneric, ci pentru a-l risipi, la fel cum teama de rău nu este un argument pentru a arde de dragul luminii. Calitatea vieții personale va depinde foarte mult de maturitatea pe care o vom acumula în această săptămână.

Relațiile sociale nu mai sunt confortabil. Nevoie de independență. Se depășește o barieră de comunicare cu o persoană dragă. Obținem un avantaj pe care nu știm să îl reproducem. Diplomație pusă la încercare. Dezvoltarea și evoluția sunt acum procese subiective. Victoria este mai mult simulată. Ne gândim prea mult la progres și facem puțin pentru asta. Interes pentru carieră. Preocupare față de servicii sociale sau față de servicii oculte. Se depășește un obstacol. Interes superficial față de opiniile celorlalți. Avem nevoie de abilități noi. Se fac speculații. Există o problemă și ea poate fi rezolvată prin responsabilitate. Cadrul afectiv se modifică.

Luna se află acum pe finalul tranzitului său prin zodia Leu urmând ca în dimineața zilei următoare să treacă pe zodia Fecioară. De asemenea, pe final de zodie Balanță se află și Mercur, planetă care, cu puțin timp înainte ca ziua să se încheie, va trece pe zodia Scorpion. Momentul acesta devine unul foarte complicat de un neadevăr pe care oamenii vor să-l spună cu insistență și care, până la finalul acestei zile, se poate transforma într-un motiv de teamă. Cadrul general nu este unul dintre cele mai bune, dar ne încurajează să ne exprimăm. Dacă până acum am acumulat adevăruri parțiale sau minciuni, asta vom exprima. Dacă faptele bune ne-au definit, dacă au interacționat pentru o realizare socială de care să se bucure și alții, etapa 24 octombrie va fi foarte bună pentru că va conține această notă.
O altă componentă care va face ziua de 24 octombrie celebră este cea legată de motivul pentru care dorim o schimbare. Pe final de zodie Balanță, Mercur intervine prin tentația de a face mai multe lucruri deodată, tocmai pentru a nu ne ocupa de ceea ce este foarte important. Asta înseamnă că persoana în cauză, individul care invocă motivul acesta al risipei, al împrăștierii, știe exact care este adevărul. De aici putem ajunge la o concluzie foarte simplă. Cel care se exprimă va face în așa fel încât să spună altceva decât știe că există în realitate, decât ceea ce îi ajută pe ceilalți.
Există și o parte bună pe care o vom resimți cu putere în special spre finalul acestei zile. Ne eliberăm de această presiune a angajamentelor, promisiunilor, a lucrurilor care trebuie făcute și pe care nu mai vrem să le împlinim, a preocupărilor față de servicii sociale, față de domenii oculte, față de diplomație ori față de dezvoltare în general. Pentru că în mijlocul zilei Luna trimite un trigon către Uranus, toată această gamă de preocupări va fi atractivă pentru că îi face pe oameni să fie dinamici, să se implice în mai multe proiecte deodată, să li se pară că sunt buni în ceea ce fac. În realitate, avantajul acestei zile este obținut doar prin reproducere. Mercur pe zodia Scorpion face mintea mult mai ascuțită, iar pe oameni mai atenți la comportamentul lor și al celorlalți, la recompensele promise, la avantajele ce pot fi obținute prin exercitarea puterii.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne aduce motive de îngrijorare față de activitățile pe care le-am prestat în ultimele săptămâni și despre care nu vrem să spunem nimic nimănui. Pentru că Luna se află acum pe final de tranzit prin zodia Leu, iar Mercur pe final de tranzit prin zodia Balanță, adevărul este îmbrăcat în culori prea stridente, în haine prea mici, este răstălmăcit ori acuzat că servește unui interes obscur. Prin ceea ce ni se întâmplă în prima zi a săptămânii înțelegem că se modifică un cadru afectiv și până la finalul săptămânii această modificare trebuie să se încadreze pe o pistă nouă, trebuie să participe la combinații ciudate, unele dintre ele chiar foarte obositoare. Deși trecerea lui Mercur pe zodia Scorpion aduce mult spirit practic, la fel cum vom vedea și trecerea Lunii pe zodia Fecioară, nimic din ceea ce facem astăzi nu amintește de eficiența pe care o vom dovedi începând cu 25 octombrie, adică începând de mâine. Astfel, 24 octombrie devine o zi a contestațiilor sterile, a obsesiei pe care o au cei care vor cu orice preț să capteze atenția, cei care sunt foarte demonstrativi. Ceea ce este bun în această zi ne trezește interesul față de noi nevoi. Prin aceste noi nevoi, abordate cu maximă determinare până la finalul acestei săptămâni, avem ocazia să devenim puternici, mai buni sau mai responsabili. Dacă toate celelalte trăsături ale zilei de 24 octombrie sunt obositoare, pentru realizarea aceasta merită să îndurăm totul.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a încerca să reducem agitația momentului prin invocarea liniștii. Unii se întorc la liniște imaginându-și un lac nemișcat, alții că plutesc pe un nor. Sunt oameni care se liniștesc atunci când își imaginează că privesc ploaia de sub streașina unei case ori că se află pe vârful cel mai înalt al unui munte. Nu contează ce instrumente folosim, important este rezultatul.

Se apelează la o nouă metodă de lucru. Gândurile sunt răvășite. Se modifică un standard. Timpul este judecat după intensitatea emoției. Personalitatea influențează mai mult decât rezultatele muncii. Tranziție către o situație ciudată. Se sfârșește un drum. Primim o replică dureroasă. Suntem îndemnați să învățăm disciplina. Cuvintele au mare greutate. Vorbim elegant, dar nu și frumos. Adevărul doare. Se stabilesc repere într-un schimb sau într-o colaborare. Viteza de lucru este precisă. Consultanță. Management corect. Sunt judecate persoanele după rezultatele muncii.

Puterea individului va crește acum în funcție de calitatea faptelor sale. Vom întâlni oameni care vor reușit să se impună foarte ușor prin cuvânt, prin termene, prin rezultatele pe care le vor invoca foarte ușor din ceea ce au împlinit în săptămânile anterioare. Pentru că ziua, în mare parte, este dominată de careul Luna-Venus, vor exista și oameni care vor prefera să-și aducă din trecut dezamăgiri. Fie că sunt realizări, fie că sunt dezamăgiri, acestea au o greutate teribilă asupra destinului personal. Pe 25 decembrie oamenii se preocupă de șlefuirea personalității, de diminuarea caracterului ilicit al unor evenimente și vor să meargă mai departe fiind acceptați de comunitate cu aceste preocupări. Cu alte cuvinte, cu toate că Mercur se află pe zodia Scorpion și Luna pe zodia Fecioară, iar aceste două poziții ar trebui să ne vorbească despre adâncirea în materie, despre descoperirea unor elemente ascunse, despre istețime și viclenie, în realitate, se produce o schimbare care ne va proteja de înțepenire, pentru că aceste valori se suprapun peste aspirații care depășesc în intensitate ori în profunzime cadrul acestei săptămâni. Practic, asta indică și prima jumătate a devize generale aplicată acestei săptămâni, cea care se referă la suprapuneri. Dorința de concret se suprapune peste o țintă imaterială, una afectivă, peste o patimă și combinația acestora ar trebui să-i facă pe oameni mai puternici ori, cel puțin, mai pregătiți pentru ceea ce urmează să se întâmple până la finalul acestei săptămâni.
Referindu-ne strict la unghiurile care se împlinesc în această zi, momentul acesta ne aduce interes pentru schimb de valori, pentru clarificare, pentru descoperirea unui secret sau pentru împăcare. Deși este nepotrivit să vorbim despre împăcare pe careul dintre Lună și Venus, impulsul acesta, care suprapune ceea ce este foarte important în prezent cu ceea ce se întinde pe o perioadă mare de timp, face din 25 octombrie punctul în care se întâlnesc două idealuri, două destine, două ținte, ceea ce va produce, așa cum se întâmplă în fizică prin principiul vaselor comunicante, un rezultat bun. Una dintre ele este mai puțin importantă pentru ceea ce reprezentăm ca ființă socială, dar importantă pentru confortul de acum, iar cealaltă este esențială pentru a ne menține pe o linie a echilibrului, chiar dacă acest echilibru, în perioada de față, pe acest final de an 2016, este cu capul spart și pantalonii rupți, chiar dacă se referă doar la bucuria dată de sărăcia bordeiului în care trăim.
Prin urmare, 25 octombrie încearcă să ne modifice viteza de lucru sau să ne aducă în fața unor noi metode. Unii vor fi foarte încântați văzându-se eficienți deși până acum nu au fost, că sunt ajutați, încurajați sau respectați de cei cu care interacționează. În mare parte, multe dintre cele pe care le vom aborda în această zi par să fie pe final de drum. Unele se finalizează prin declarații, altele se termină pentru că individul care le animă nu mai are putere. Indiferent cum se consumă unul dintre cele două trasee, există celălalt fir care poate duce mai departe intenții ale individului de a produce o schimbare importantă în viața sa. Lucrurile ar putea să meargă foarte rău dacă ambele trasee, atât ceea ce aducem din și care se referă la o perioadă mai mare de timp, cât și ceea ce trăim acum, au o componentă răzbunătoare, egoistă, invidioasă. Din fericire, chiar și aceste persoane care sunt consumate de gânduri urâte pot deveni mai bune sau pot avea în după-amiaza acestei zile un moment de liniște, de deschidere, pot atinge nivelul maxim de pozitivitate la care le este permis să ajungă. Condiția ca acest lucru să se întâmple ține de anturaj. Unii vor considera că sunt atât de isteți încât știu să se înconjoare de oameni care să le furnizeze răspunsuri ori să îi ajute să iasă din situații încurcate. Ceea ce se întâmplă pe 25 octombrie ține doar de noroc. Au norocul ca acești oameni să fie dispuși în momentul de față să le dăruiască din binele lor pentru a vedea că se poate trăi și altfel.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a spune astăzi adevărul. Dacă ni se pare că formularea lui este prea dureroasă, prea periculoasă atunci să tăcem. Important este să evităm minciuna cu orice preț. Cine nu evită minciuna, acum când există puțină susținere din partea celorlalți, arată că este un om laș.

Oamenii sunt prea ușor criticați. Drumurile se încurcă. Viața se răstoarnă ori este judecată după bătălii. Conflicte inutile. Se discută despre război și pace. Voința este complicată. Norocul nu poate fi judecat după sentimente, ci după fapte. Dragostea necondiționată este ignorată. Nu sunt apreciați oamenii care schimbă soarta omenirii. Se depășesc anumite obstacole prin estimări corecte. Greutate în adoptarea unor decizii. Ne sunt reamintite lucruri importante. Este nevoie de perseverență și etică. Relațiile între eu și celălalt se bazează pe autoritate. Provocare enormă. Schimbări majore atât la nivel individual cât și la nivel colectiv. Regenerarea poate fi efectuată. Crearea unei baze printr-un sprijin important.

Din capul locului, 26 octombrie este cea mai interesantă zi a acestei săptămâni. Venus este vedeta incontestabilă pentru că va trebui să treacă prin trei unghiuri: un careu cu Neptun, un alt careu cu Axa Dragonului și un sextil cu Jupiter. Binele și răul se îmbină într-un chip atât de neobișnuit încât se poate ajunge foarte ușor la motive de război, dar, în egală măsură, se poate renunța la un conflict pentru dragoste, pentru un proiect ambițios, pentru a demonstra voința la cote foarte înalte. Cert este că prin evenimentele zilei de 26 octombrie oamenii înțeleg multe, spre exemplu faptul că acum, pe final de luna octombrie, conflictele sunt inutile. Dacă până acum, în primele două zile ale acestei săptămâni, au discutat despre avantaje ca și cum întotdeauna sunt în stare să și le construiască, ecuația astrală a zilei de 26 octombrie aduce o greutate în adoptarea unor decizii tocmai pentru că nu reușesc, nici măcar din aproape în aproape, prin metoda pașilor mici, să-și contureze destinul, nu reușesc decât să obțină mici avantaje, să influențeze mici decizii, să joace teatru, să pară fericiți, simpli sau modești.
Pentru că Venus este personajul principal, plasarea sa pe zodia Săgetător accentuează nevoia de strălucire, de a impresiona un auditoriu, iar unghiurile la care participă vorbesc despre faptul că nu se poate stabili dinainte calitatea faptelor, dacă un individ va dori să impresioneze prin motive bune sau rele. Pentru foarte mulți contează rezultatul, nu mijlocul, și iarăși ne întoarcem la deviza generală a acestei săptămâni care ne vorbește, în special în a doua sa parte, despre mixturile obositoare. Toate elementele care participă la această combinație, ce ni se par avantaje demne de luat în seamă, în timp ce ele sunt, de fapt, niște compromisuri, vor provoca mai târziu reacții dure pe zona publică, unele dintre ele chiar revoltătoare. Totuși, 26 octombrie ar trebui să ne vorbească despre dragoste în niște termeni pe care îi invocăm doar la zi de sărbătoare, doar la o aniversare, doar când ni se întâmplă ceva cu totul ieșit din comun. Luna va trece acum prin opoziția cu Neptun, prin conjuncția cu Capul Dragonului (se inițiază un nou ciclu draconitic) și prin multe alte unghiuri bune și rele, ceea ce arată că, din dorința de a-și găsi un rost practic în lume, omul se va implica acum în mai multe tipuri de activități, va părea neobosit în a acumula, în a se prezenta față de ceilalți prin ceea ce îl preocupă mai mult ori face mai bine, în a alege sau a schimba. Desigur, pentru că toată această conjunctură nu este una fericită, ci ar trebui să devină fericită, tuturor ar trebui să ne fie foarte clar că modificările arbitrare ale zilei de 26 octombrie produc urmări negative.
Prin urmare, 26 octombrie ne încurajează să impresionăm, să ne consumăm o mare parte din energie pentru a depăși limite, pentru a ajunge foarte sus, pentru a escalada un pericol sau pentru a ne strecura pe sub pielea cuiva în ideea că doar în felul acesta ne vom proteja de pericolele pe care le așteptăm. 26 octombrie devine și o zi de grijă pentru oamenii care nu știu cum să procedeze, nu au fost niciodată fericiți, nu le mai place să fie fericiți pentru că li se pare că sunt penibili, că îi enervează bucuriile celor cu care interacționează, că nu le este permis, fie de puterile altora, fie de cadrul legal, să obțină atât de multă bucurie prin suferințele celorlalți pe cât de mult și-ar dori. Ciudățeniile acestea sunt susținute de faptul că apar fire ale destinului care se întrepătrund și numai o persoană cu minte foarte ascuțită, cu un spirit de observație foarte dezvoltat ori înzestrat cu capacitatea de a simți energia și de a anticipa evenimentele viitoare ar putea să observe că în momentul acesta nu vorbim despre fuziune, despre asocieri pentru obținerea unui ideal comun, ci despre o amestecare abuzivă a două forțe care se ciocnesc. Dacă oamenii vor crede că se înțeleg bine cu ceilalți acum pentru că există o rezonanță, pentru că se atrag ori că au un țel comun, vor vedea până la finalul acestei săptămâni că se înșală. Firele destinelor lor nu se atrag acum, ci se ciocnesc.
Un om care poate separa impactul marilor evenimente sociale, care-și urmează cursul indiferent de starea de moment a individului, de confortul zilei de 26 octombrie va înțelege că nimic din ceea ce țipă foarte tare acum nu se va regăsi în proiectele lunii noiembrie sau în cele ale lunii decembrie. Zgomotul de acum este produs doar pentru că aceste două direcții se ciocnesc. Impactul îl produce, nu țelul în sine.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne propune astăzi să respectăm dreptul la opinie al celor care vor neapărat să se exprime. Urmărind desfășurarea acestui moment am putea vedea cele două forțe care se îmbină atât în cazul lor cât și în cazul nostru. Doar așa putem înțelege că marile proiecte ale lunii octombrie sau ale finalului de an 2016 nu depind de șansa sau ghinionul zilei de 26 octombrie.

Putere de concentrare negociere derulată mai simplu. Ne reamintim de frumusețe și armonie. Preocupare față de valori materiale. Asocierile sunt judecate după rezultate. Ne așteptăm să primim mai mult. Frumusețea și perfecțiunea sunt incompatibile cu direcția spre care ne concentrăm. Nevoie de mișcare. Ne programăm un studiu. Este nevoie de control alimentar sau de dietă. Intoleranță față de transformarea unei energii sau chiar a hranei. Destinderea și simțul umorului sunt considerate jucării. Avem nevoie de șansă sau de câștig. Succes prin ajutor sau prin acțiuni care servesc, susțin, protejează.

Mijlocul săptămânii ne aduce o mare putere de concentrare. Se întâmplă lucrul acesta pentru că Soarele va trece prin conjuncția cu Mercur și oamenii se vor simți puternici prin ceea ce cunosc și, în plus, vor dori să și demonstreze lucrul acesta. Am văzut că primele trei zile ale săptămânii au fost generoase, atât prin îndemnuri pozitive, cât și prin îndemnuri negative, iar de aici se poate ușor deduce că dacă vor fi interesați să se ocupe de ceva anume vor avea din abundență ceea ce să facă, vor avea suficient material de lucru, vor avea și putere, dar și timp. Asta scoate în evidență o mare ciudățenie a zilei de 27 octombrie privită în contextul perioade curente. Toate celelalte zile au, printre altele, și această componentă a lipsei timpului adecvat unui proces de lucru, a neputinței de a ne încadra într-un termen, de a respecta o promisiune. Prin fuziunea celor două energii astrale pe zodia Scorpion totul se comprimă, totul devine foarte eficient, totul va fi făcut cu randament maxim.
Desigur, ne place să credem că toată această presiune socială reprezintă un veritabil motiv pentru schimbare comportamentală. Având în vedere că această conjuncție se produce pe zodia Scorpion trebuie să luăm în calcul și faptul că una din realizările zilei de 27 octombrie ar putea să fie o mare pierdere pentru un om bun, o mare lovitură dată unui om foarte sensibil, o mare trădare. Prin obiectivitatea sa, acest context astral face ca intensitatea să treacă înaintea calității.
Având în vedere că Luna va trece pe zodia Balanță în după-amiaza acestei zile ceea ce este rău va purta, de asemenea, o înfățișare foarte bună, foarte atractivă, va avea un argument credibil, va putea să susțină un ideal ambițios ori măcar să-l simuleze. De aici înțelegem că multe din demersurile zilei de 27 octombrie vor merge mai departe umăr la umăr cu zăpăceala zilei anterioare. Pe 26 octombrie, când Luna a trecut prin Capul Dragonului, am primit îndemnuri de a ne șlefuim natura spirituală, de a fi mai curați la suflet de a constata că adoptarea unei diete alimentare simple și naturale nu vine doar din considerente nutriționale, ci și din cele spirituale. Momentul foarte concentrat al zilei de 27 octombrie poate duce mai departe observațiile zilei anterioare printr-o decizie categorică. Unii se vor hotărî să țină o dietă pentru că vor să aibă talie de viespe, chipul luminos sau nu mai vor să aibă probleme digestive. În egală măsură, dacă se vor ține de acest angajament, dacă se vor ține de această dietă vor obține și rezultate spirituale.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne aduce în fața unui moment categoric, de decizie puternică, în mare forță, ce ar putea să pară, inițial, un element incompatibil cu idealul formulat până acum sau cu nevoia prezentului. Cert este că toată ziua vom fi animați de sentimentul de a face ceva neobișnuit, de a mai adăuga o sarcină la programul zilnic, de a da un telefon unui prieten pe care nu l-am sunat de foarte mult timp, de a surprinde pe cineva, în cele mai multe din cazuri, în mod frumos. Prin această intensitate, momentul de față accentuează o mișcare, o eliberare de o mare presiune, dar aduce și o observație foarte utilă. Acționând, lăsându-se în voia mișcării, oamenii își dau seama care le sunt puterile. Apoi, unele decizii care pot fi adoptate acum pentru a impresiona prin materialism, prin administrație, prin disciplină, produc un ecou foarte bun în plan spiritual și de aici vine și marea realizare a zilei de 27 octombrie.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi liniștiți în mișcare. Dacă punem agitație în mișcare atunci riscăm să distrugem partea frumoasă a acestui demers.

Este nevoie de hotărâre. Un model arhetipal ne ajută să descoperim un nou drum în viață. Posesivitea este combătută prin comunicare. Luptăm împotriva conflictelor inutile. Paradoxuri ușor de înțeles. Curajul și onestitatea sunt surse de profunzime și disciplină. Tensiunile se transformă în melancolii. Surpriză de proporții în fața unui adversar. Succes obținut dintr-un schimb personal. Se doboară un adversar slab. Se coboară o mască. Structura emoțională este ușor instabilă. Agitație pe o căutare care nu oferă rezultate imediate. Lucrurile importante vin din partea celorlalți. Deplasarea și mișcarea sunt abordate cu mult interes.

Pentru că Luna va trece prin conjuncția cu Jupiter, iar Marte va atinge faza maximă a sextilului cu Chiron, vom avea azi nevoie de o confirmare. Unii vor cere confirmarea unor sentimente, alții vor cere dovezi de curaj, de îndrăzneală, de sinceritate. Cert este că momentul de acum ne va pune în fața unor lucruri care nu mai pot fi schimbate, care nu mai pot fi date înapoi, care sunt categorice prin rezultatul pe care-l anunță sau prin ceea ce ne arată că urmează să se întâmple. Având în vedere că ziua este definită în mare parte de reactivarea unor procese interioare, impactul acesta poate trezi și mânii în sufletele celor chinuiți, invidie celor care nu au fost în stare să treacă probele destinului până acum, care nu au avut curajul necesar și nici onestitatea cerută pentru a opri agitația personală și a face o faptă bună. Momentul zilei de 28 octombrie nu vorbește atât de mult despre faptele bune ale oamenilor slabi, cât despre faptele bune ale oamenilor puternici care promit intrare într-o perioadă de normalitate. Deocamdată, având în vedere că suntem într-o săptămână unde firele destinului se suprapun, se ciocnesc, impresiile vor fi, fie neclare, fie îngrijorătoare. Există un istoric al faptelor care a generat realizarea de acum și care sunt aduse din trecut împreună cu neînțelegerile de atunci. Asta înseamnă că jumătate din această realizare va înspăimânta, însă cealaltă va avea aparență unor modificări foarte bune.
O altă latură a nevoii de confirmare pe care o vom solicita pe 28 octombrie se referă la necesitatea de a conviețui cu oamenii care au interpretat greșit prima jumătate a demersurilor ce au contribuit la realizările de acum. O parte din scopul pentru care anumite personaje sunt evidențiate față de ceilalți constă în puterea pe care o dețin acești oameni de a liniștii o agitație care ar putea duce la entropie, care ar putea strica mult coeziunea unui grup. Dacă aceste persoane sunt importante și nu înțeleg rolul pentru care sunt evidențiate acum, se vor preamări pe sine, vor crede că meritele le aparțin doar lor și vor pierde din vedere faptul că doar o parte din demers s-a bazat pe efortul lor, cealaltă parte a fost dată de absența unui competitor, de retragerea sa de teamă, absența unei susțineri ori din șantaj. Apoi, ca un bonus, aflăm și informații suplimentare despre acest demers, despre această evoluție a lucrurilor pe care nu le-am cunoscut până în momentul de față.
Prin urmare, 28 octombrie aduce o forță teribilă îndreptată împotriva unui personaj slab. Puțin vor vedea că demersul de acum trebuie să scoată în evidență și faptul că un personaj care a participat la tot acest demers trebuie să fie văzut slab. Astfel, realizarea celui care învinge acum vine tocmai pentru că evenimentele trebuie să meargă mai departe în absența agitației pe care învinsul ar fi escaladat-o.
Pentru omul obișnuit 28 octombrie aduce liniște, vindecare, apropierea de curat și de onestitate, dar nu prin constrângeri, ci într-un mod frumos care îl va face să înțeleagă și sentimentele frumoase, dar și melancolia, și oboseala unui consum teribil, dar și grija sarcinilor următoare. Marea realizarea a zilei de 28 octombrie este aceea că scoate în evidență un rezultat foarte bun obținut în lupta împotriva conflictelor. De aici înțelegem că demersurile de acum confirmă faptul că personajul care va rămâne în istorie nu a participat la un conflict, ci a fost evidențiat pentru a-l stinge.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne preamări pe sine pentru realizările din ultima vreme, dar nici de a crede că aceste realizări sunt orientate exclusiv împotriva celor slabi. Există o forță de grup pe care trebuie să o respectăm acum, iar cel care, aflat în fruntea unei structuri crede că este în afara ei, adoptă încă de la începutul evoluției sale o mutare greșită: dorește să activeze în izolare. Un lider izolat devine o victimă perfectă.

Duritate. Explozie în fața unui factor ce nu poate fi modelat. Conflict între acțiune și profunzime. Voința puternică îi pune pe indivizi în conflict. Greutăți cauzate de inflexibilitate. Destinul special devine triumfător însă pierde o parte din traseu. Este importantă consolidarea legăturii cu ceilalți. Rememorare pentru a evita un conflict. Îndeplinirea unui destin prin sacrificiu. Iertarea unui adversar este fapta cea mai spectaculoasă pe care o poate face un individ puternic. Reechilibrarea prin combaterea unei libertăți proaste. Suntem conștienți de nesiguranță. Atitudine rece, calmă și calculată. Detașarea este magnetică. Prea multă îndrăzneală lasă impresia de îndemânare. Sfidăm o regulă și suportăm consecințele. Preocupare față de abolirea unei suferințe. Abuzul este divulgat. Preocupările profunde ne duc în fața unor energii speciale. Lipsa de susținere activează un program periculos, poate chiar unul de autodistrugere. Creativitatea combate autodistrugerea. Valorile personale cresc prin iubire împărtășită.

Ecuația astrală a momentului ne vorbește despre un rezultat prost. Toate unghiurile care se împlinesc în ziua de 29 octombrie sunt rele, susțin necesitatea unei clarificări, aduc un conflict într-un nou stadiu și oamenii vor crede că viața lor de fapt nu s-a schimbat în bine și că toate clarificările pe care le-au făcut de-a lungul acestei săptămâni, toate provocările pe care le-au acceptat nu au fost de bun augur. Nu este deloc un lucru simplu să trecem prin careul lui Marte de pe Capricorn cu Uranus de pe Berbec. De altfel, în această perioadă observăm că se reactivează careul pe care Uranus și Pluton îl formează de câțiva ani, deci se reiterează necesitatea unor confruntări, oprindu-se pentru o perioadă negocierile, tratativele. Faptul că în acest crescendo pe care îl tot indicăm de ani buni a apărut o slăbire a careului Uranus-Pluton este semnul că discontinuitatea a făcut bine celui slab pe seama căruia se duc, de regulă, războaiele. Cu toate că în acest ciclu al războiului apar discontinuități, în această săptămână sunt inventate noi motive de confruntare, nu continuarea amenințărilor mai vechi. Careul Marte-Uranus ne vorbește despre un război mai mic ce trebuie să se încadreze într-un război mai mare. Atunci când vine vorba de opoziția Lună-Uranus, de careul Lună-Marte, când pe fundal este foarte activ careul Marte-Uranus, motivele individuale pentru a duce mai departe un conflict sunt nenumărate. Unii vor spune că nu au bani, că nu au obținut statutul social pe care și l-au dorit, că au obținut ceea ce nu este important sau ceea ce au nu-i ajută, adică indiferent ce le vine în minte poate fi transformat într-un motiv de conflict. La acest capitol, 29 octombrie este cea mai proastă zi a săptămânii, când lucrurile se pot inflama de nimic, când orice am face nu putem ajunge la un rezultat foarte bun decât cu nervi, cu ceartă, cu tensiune sau cu frică.
Cel care se confruntă de-a lungul acestei săptămâni cu probleme de sănătate, sunt informați că prin relația proastă dintre Marte și Uranus acestea se accentuează pornind de la o înțelegere greșită a unor simptome. Dacă au ocazia să meargă imediat la medic diagnosticul va conține erori, tocmai pentru că și simptomele sunt înșelătoare. Cu alte cuvinte, pe 29 octombrie se va împlini un paradox. Vom fi cu adevărat conștienți de nesiguranța pe care o traversăm și de aici va veni și caracterul rece al unor decizii. Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală vor reuși să transforme toată această agresivitate în creativitate. Vor porni de la dorința de a împărtăși ceea ce-i nemulțumește, se vor căuta unii pe alții, își vor împărtăși durerile, poate pe alocuri vor ieși și scântei, dar rezultatul în cazul lor va fi unul foarte bun. Doar prin reechilibrare relațională se poate depăși această înclinație către conflict.
Prin urmare, 29 octombrie ne aduce în fața unui conflict care ar putea să ne sperie cu o formă de pedeapsă pe care nu o putem îndura, pe care nu o putem accepta. Elementul cel mai bun pe care am putea să-l facem în această zi este să consolidăm o legătură frumoasă cu cei cu care ne întreținem, cu prietenii sau cunoscuții, pentru a trece dincolo de aceasta atitudine rece și calculată sau pentru a schimba nota conflictuală, chiar dacă este bine argumentată, cu ceva mai bun, mai constructiv, mai eficient.
Pentru că nota acestei zile este una conflictuală, ne va veni foarte ușor să acuzăm, să găsim vinovați, să credem că bucuriile vieții vin doar din păcate, din competiție, din conflicte. Schimbările de acum nu sunt bune, nu aduc o realizare, nu consolidează nimic, nu împlinesc nimic. Cei care nu vor ține cont de aceste recomandări vor deveni penibili, violenți într-un mod gratuit, își vor consuma din rezerve și se vor surmena într-un mod inutil. Nu vor avea nicio scuză că se simt nesiguri în fața unor episoade pe care nu le pot controla, că nu pot reechilibra sau nu pot schimba opinia unor persoane pentru că nu sunt de față, nu le mai întâlnesc, au pierdut o șansă, au întârziat. Cu cât vor fi mai îndrăzneți în această notă negativă cu atât se va vedea mai mult cât de neîndemânatici sunt.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu judeca oamenii după pericolul pe care-l reprezintă acum. Este posibil ca la momentul de față să definească un rol negativ, însă statutul lor pe această combinație a celor două fire de destin cu siguranță este altul. Momentul de față afectează în mod serios luciditatea.

Optimism. Metoda de lucru este adaptată conform cerințelor. Câștig prin intermediul unui protector. Respect față de sine. Inspirație. Sensibilitate care ajută și susține. Resursele materiale se îmbunătățesc. Modificarea rapidă a direcției. Se discută despre bani sau valori materiale în contextul unei restricții. Educație de la cei puternici. Dezvăluirea unui mister sperie. Înțelegerea unor instincte. Avem acces la un potențial aparte. Conectare.

Abia acum, pe finalul săptămânii, vom conștientiza în mare parte cam ce am avut de traversat de-a lungul acestei săptămâni epuizante. Acum vom vedea și care au fost elementele care s-au suprapus, dar și cele care s-au combinat într-o mixtură obositoare. Ceea ce s-a suprapus a avut un caracter constructiv, iar ceea ce s-a îmbinat devine obositor pentru că fiecare individ care a lucrat cu acele instrumente a dorit să le ascundă. Prin această intenție de a ascunde ele s-au combinat, s-au întortocheat încât au reușit să contureze un nou tip de problemă. Pentru faptul că pe 30 octombrie se împlinește Luna nouă mulți au senzația că se află la început de drum. Până să ajungă la început de drum au de parcurs câteva unghiuri care, în marea lor majoritate sunt bune, dar care au mesaje mai vechi încadrate în ultimele minute ale unor demersuri mai vechi. Se întâmplă lucrul acesta pentru că Luna nouă se împlinește în seara zilei de 30 octombrie și din acel moment se poate vorbi despre inițierea unui nou ciclu lunar. Până atunci suntem pe ciclu lunar vechi, cel care este dominat, în spațiul pe care-l analizăm acum, în această săptămână, de suprapuneri și mixturi obositoare.
Conjuncția lui Venus cu Saturn, când Luna se află pe final de zodie Balanță ne vorbește despre o formă de respect pe care nu am vrut să o recunoaștem de-a lungul acestei săptămâni. Fiecare eveniment greu pe care l-am parcurs a cerut la un moment dat respectul. Cei care l-au oferit au văzut că episodul cu pricina se stinge sau devine foarte ușor. Cei care sunt mai leneși din fire ori mai încăpățânați, care nu au vrut să participe în modul acesta se vor vedea la sfârșitul săptămânii obligați de ceea ce trebuie să recunoască, să trăiască sau să împlinească, determinați de toată această structură să respecte. Prin trigonul lui Mercur cu Neptun, când Luna deja trece pe zodia Scorpion, respectul acesta, fie că este obținut prin constrângere sau prin liber consimțământ, se transformă în demnitate. Cu alte cuvinte, dacă avem puterea să depășim un obstacol personal, o ciudă, un gând de răzbunare, de umilință sau de marginalizare ne dăm seama că răsare Soarele și pe strada noastră. Modificarea produsă cu adoptarea respectului este de-a dreptul spectaculoasă și abia prin îndeplinirea acestei condiții se poate spune că putem începe un drum nou. În caz contrar, intrăm pe o altă cărare cu toate tinichele nerezolvate legate de coadă.
Prin urmare, finalul săptămânii ne oferă prilejul de a deveni buni și de a ne simți bine procedând în felul acesta, eliberați de probleme sau degajați de răspundere inutilă. Dezvăluirile care se consumă acum ne ajută să ne conectăm la o altă rețea, să ne întreținem cu oameni care ne pot ajuta să ducem mai departe proiectele pe care le avem în derulare. Unii ar putea obține bani sau promisiunea unei remunerații, ridicarea unei interdicții sau promisiunea că aceasta se va întâmpla până la finalul acestui an. Practic, ceea ce se va consuma pe 30 octombrie reprezintă îmbinarea dintre cele vechi și cele noi care susțin necesitatea de a merge mai departe cu straie curate.
Un alt element important pe care-l vom conștientiza în ziua de 30 octombrie este cel legat de putere. Dezvăluirile pe care le provocăm, informații pe care le aflăm de la alții pentru că punem o presiune pe sentimentul lor de vină, se pot transforma în tot atâtea motive de izolare. Adică oamenii să râdă și să se întrețină, să fie dispuși acum să interacționeze, dar pentru că obțin pe ascuns aceste realizări să devină în timp prizonierii propriilor opinii, crezând că pe viitor succesul le va veni doar aplicând această metodă. Impulsul de acum vine din zodia Scorpion, zodie tranzitată acum de Lună, semn care are o mare abilitate în a manipula sentimentele celorlalți în momentul în care ei se exprimă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a respecta puterea binelui. Dacă binele ne îndeamnă astăzi să muncim mult, să-i respectăm îndemnul, dacă ne îndeamnă să ascultăm, să avem răbdarea necesară până când firul poveștii se termină, iar dacă ne îndeamnă să dăruim, să nu ne gândim că în felul acesta rămânem săraci. Învățătura creștină ne spune că dăruind vom dobândi.

2 thoughts on “24 – 30 octombrie 2016

  1. Sunrise spune:

    Am aflat de pe facebook ca nu faceti astrograme.imi pare tare rau.va citesc de mult si nu inteleg cum se vad astea intr-o astrograma. pana de curand am crezut ca astrologia este usoara. va citesc si imi dau seama ca nu este.

  2. Nu, nu dau consultații.
    Până la un punct, astrologia este simplă. Cine dorește mai mult trebuie să-și rezerve mult timp pentru studiu. Dintre toate, astrologia previzională este cea mai mare încercare pentru un pasionat de astrologie. Ceea ce fac eu aici nu este complicat. Ar fi dacă aș scrie toate datele tehnice folosite la elaborarea materialului. În fine, fiecare are metoda lui de lucru. Unii nu au nevoie să-și pregătească materialul, scriu povești, poate chiar auzite pe la alții. Cine știe astrologie îi recunoaște imediat. Apoi, pe lângă astrologia pe care este necesar să o înveți corect de la început, ca să nu devii un om confuz pe parcurs, mai trebuie să fii și Om. Unii demonstrează că sunt mai mult saltimbaci decât astrologi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.