26 septembrie – 2 octombrie 2016

26 septembrie – 2 octombrie 2016 este săptămâna înțelegerilor cu cei străini de o problemă, a convențiilor pentru pace și a liderului care își exprimă opinia salvatoare, dar pe care nu o aude nimeni. În mare parte, se vor redimensiona trăsăturile săptămânii anterioare, cele care ne-au ajutat să înțelegem binele și să descoperim că lucrurile bune sunt în jurul nostru doar să avem răbdarea necesară pentru a le selecta și folosi. De această dată se va împlini o nouă etapa de creștere și dezvoltare, una care presupune interacțiunea cu persoanele care sunt în afara problemei curente, cu oamenii care nu au avut până acum parte de genul acesta de complicații. Nu ne-am mai întâlnit cu o asemenea particularitate anul acesta, nu am mai avut până acum parte de o asemenea direcție. Tocmai de aceea avem datoria față de noi înșine să fim sinceri, corecți, să avem față de ceilalți cele mai bune intenții pentru că impactul dintre un om cu o problemă grea, pe care nu și-o poate rezolva singur, și un altul, care nu are habar că poate cineva trece prin așa ceva, poate fi, la început, neplăcut.
Tensiunile acestei săptămâni sunt inerente, însă ele ni se vor părea ca făcând parte dintr-o etapă finală, dintr-o zonă pe care nu trebuie să o ducem mai departe. Lucrul acesta îl deducem din faptul că luna septembrie se încheie vineri, că Marte, marți, trece din Săgetător pe Capricorn, că, luni, tensiunea teribilă (careu) dintre Saturn (disciplină, regulă) și Axa Dragonului (destin, menire, karmă, ideal) intră într-un proces de descreștere, că sâmbăta, 1 octombrie, se împlinește Luna nouă. Așadar, săptămâna va fi puternică pentru cei harnici, care nu se sperie când trebuie să îndeplinească două sau mai multe funcții, care nu uită, nu au în vedere îndeplinirea unor planuri de răzbunare. Direcțiile acestea negative nu sunt susținute acum, iar cine nu înțelege de la început lucrul acesta, nu prin concursul astral, ci prin voință proprie, prin educația primită, va afla adevărul abia la final, adică duminică, 2 octombrie, când omul superficial va considera compromisul o soluție și va vedea cât de mult pierde.
În consecință, dacă nu vom uita că 26 septembrie – 2 octombrie 2016 este o săptămână care face o trecere asistată de la un necaz la o realizare, multe dintre cele pe care le-am gestionat greșit în săptămâna anterioară, deși nu ar fi trebuit, se vor împlini acum. Astfel, trecerea lui Marte pe Capricorn, unul dintre cele mai importante evenimente astrale ale acestei săptămâni, ne va introduce într-o nouă dimensiune cea a gândirii frumoase. Nu vom mai fi triști în gândurile proprii, ci puternici prin meditațiile existențiale, nu vom mai păși cu teamă ca nu cumva aleea să se termine brusc, ci vom avea mai mult curaj pentru că totul se va face asistat, adică vom primi ajutor de la cei care nu pot fi subiectivi pentru că nu s-au mai confruntat cu situații de genul acesta. De asemenea, această săptămână susține și activitatea de creație, cea mentală, schimbul pe care o persoană care lucrează cu energia sau care se afla implicată într-un proces de cercetare spirituală îl realizează în interacțiunile sale, fizice sau subtile, descoperirile speciale care apar doar atunci când se depășește o limită a confortului, a fricii, a neputinței ori a cunoașterii. Marele noroc al acestei săptămâni vine din faptul că, fără să ne așteptăm, beneficiem de suportul unui catalizator.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a fi permisivi față de cei care ne întâmpină. Dacă îndeplinim această condiție vom fi deschizi la mesajul catalizatorului.

Modificarea unui comportament. Dorim dreptate cu orice preț. Mintea este rătăcitoare. Neglijența umană este pusă la punct. Dreptatea este răstălmăcită. Se vindecă sufletul doar de lăcomie. Cercetare lăuntrică. Discriminarea ne pune la încercare. Este afectată puterea de concentrare. Adevărul este balsam pentru suflet. Imbold către a cunoaște mai mult. Noroc prin aprecierea ordinii și esteticii. Exprimare într-un demers final. Un proces ne duce către mulțumire. Recompensă. Management deficitar al timpului în raport cu marile proiecte. Realizările individuale sunt fericite dacă sunt de mică amploare. Marile realizări au nevoie de timp. Se combate o tradiție. Se modifică tiparele. Apar noi date într-o problemă. Victoria nu este finală. Strălucim prin fapte bune nu prin statut. Exprimarea unui concept care poate modifica nivelul de trai al celorlalți.

Momentul acesta în care Soarele se află în conjuncție cu Jupiter, iar Saturn împlinește careul cu Axa Dragonului, pe care îl formează, în limita toleranței, de ceva vreme, ne vorbește despre necesitatea modificării unui comportament, exercitării puterii într-o anumită direcție, renunțarea la atitudinea rătăcitoare sau abordarea cu mai multă încredere a tehnicilor și metodelor de vindecare. Spre deosebire de alte situații, momentul acesta dominat de Saturn și de Soare se referă la vechi centre de putere, la necesitatea transformării pe care reprezentanții acestor centre de putere au nevoie să le abordeze cu maximă seriozitate. Acum transformarea este un balsam pentru suflet, un element care leagă evenimente sociale care aparent nu au legătură între ele și care, dacă ar fi lăsate libere, s-ar evidenția prin caracterul lor distructiv.
Dacă momentul acesta nu ar fi coincis cu revenirea lui Pluton la mersul direct atunci schema la care ne referim nu ar fi fost împlinită prin vindecare, nu s-ar fi evidențiat printr-o victorie care să dureze mult timp, ci ar fi lucrat pentru discriminare, pentru invadarea intimității celuilalt, provocarea celor sensibili pentru a-i face să se afișeze față de comunitate prin defecte de caracter. Așa, schema aceasta ne încurajează să visăm la realizări pe care altădată le-am fi obținut doar prin cercetare lăuntrică, iar acum sunt pe punctul să se împlinească și prin interacțiuni sociale care țin mai curând de domeniul comun, de sfera profesională, de domeniul administrativ, comerț, educație primară. Modificarea conduitei prin genul acesta de interacțiuni duce și la construirea unor relații sociale foarte frumoase care să încurajeze protagoniștii în a avea încredere că viața este complexă și că latura aceasta spirituală asupra căreia au lucrat în intimitate în ultima vreme poate găsi o recunoaștere socială, se poate transpune și prin evenimente care să confirme intuiția, viziunea de ansamblu, empatia, vindecarea prin transfer energetic, cunoașterea. Pentru că impulsul acesta de transformare vine dintr-un sector particular, dintr-o zonă personală, mulți vor avea impresia că aceste realizări individuale vor fi foarte frumoase doar dacă sunt de mică amploare, doar dacă se referă strict la dimensiunea personală. Interacțiunile acestea pe baza armoniei, adică faptul că oamenii se întâlnesc mult mai ușor cu cei care le seamănă, transformă aceste impulsuri personale în marile realizări și prin acestea se va putea depăși o problemă de discriminare care ne-a frământat de-a lungul acestei luni și care ne va mai da bătăi de cap și în luna următoare.
Cert este că momentul acesta în care Saturn își atinge careul perfect la Axa Dragonului ne vorbește și despre o reușită printr-o mijlocire. Este însă absolut necesar să îndeplinim o condiție, cea a răbdării. Având în vedere dificultățile pe care l-am parcurs de-a lungul lunii septembrie, multe dintre ele dominate de sentimentul de neapartenență, de marginalizare, de însingurare sau de sărăcie, răbdarea aceasta în puțin este cu adevărat o mare încercare.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne aduce un impuls către transformare care ni se va părea complet nou sau pe care-l vom vedea ca fiind cel mai greu moment din ultima perioadă. Se întâmplă lucrul acesta pentru că faptele pe care le observăm acum sau pe care le preferăm sunt încărcate de o mare putere, de o forță concentrată pentru că această greutate mare trebuie să devină un balsam pentru suflet. În consecință, vom observa în prima zi a acestei săptămâni că norocul face casă bună cu ordinea, cu precizia, cu disciplina și cu simțul estetic. Apoi, ca o consecință a utilizării acestora, apare și capacitatea de a ne face înțeleși, de a ne face dreptate prin înțelegerea pe care o declanșăm celorlalți, dar și de a obține o victorie prin faptul că suntem de față într-un moment de clarificare ce face referire la un episod din care am făcut parte.
26 septembrie poate deveni și o zi de răstălmăcire, un moment de tensiune cauzat de faptul că ultimele luni ni le-am petrecut sfidând reguli, consumând mari resurse din fondul propriu pentru a le arăta celorlalți că ne descurcăm singuri, că nu depindem de ei, că avem nivelul necesar pentru ca realizările să ni le putem obține singuri. Pentru unii aceasta reprezintă o mare victorie, dar este una de-a dreptul penibilă pentru că nu va fi nici măcar cântecul păsării Spin, care se aude atât de frumos cu cât de dureros este finalul, ci va fi un moment care va produce ilaritate ori care va fi privit ca o mare ciudățenie comportamentală, ca o deviație de la o promisiune sau de la un obicei clar. Dacă aceste persoane care vor să șocheze prin alegerile pe care le fac vom consulta aceste previziuni astrale sau altele care ne descriu contextul astral așa cum este el, vor înțelege că momentul acesta trebuie să susțină înțelegerile cu cei care nu au nicio legătură cu problema pe care o parcurge cel aflat în suferință. Obsesia aceasta a contrastului va transforma ziua de 26 septembrie într-o zi de sacrificiu.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne teme de ritmul lent de lucru. Dacă aceasta este maniera prin care vom reuși să nu abuzăm de dreptate și nici de reguli, dacă acesta este drumul pe care trebuie să îl parcurgem până la împlinirile pe care ni le dorim atât de mult, atunci să ne bucurăm. Este mai bine ca acest traseu să funcționeze într-un ritm lent, decât să dispară complet.

Adâncime. Ideile sunt copleșitoare. Este nevoie de multă voință. Inspirația ajută doar dacă până acum s-a muncit în direcția aceasta. Avem nevoie de liniște. Primim ajutor de la cine ne așteptăm cel mai puțin. Evenimentele sunt compromise din neatenție. Decizii față de un factor de conducere. Generozitatea este judecată prin duritate sau încăpățânare. Contrast. Viața de familie este în criză. Se discută despre bine dar acesta este abordat cu prudență. Se face un inventar al deciziilor inoportune. Vitalitatea este folosită pentru altceva. Nu toate soluțiile sunt fericite. Munca ne cere să facem dovada nivelului sau cunoștințelor.

Marte își va încheia astăzi tranzitul sau prin zodia Săgetător și va intra pe zodia Capricorn. Pe această nouă poziție Marte le vorbește oamenilor despre comportament, despre control, despre dorințe care au rost ori despre dorințe care nu au rost, despre o muncă încununată de succes sau despre un efort inutil. Toate acestea sunt îmbrăcate în aura unei înțelepciuni care îi ajută pe oameni să ia decizii înțelepte, să-și ordoneze viața de familie și să creadă că toate lucrurile sunt rezolvate pentru că sunt atenți, pentru că sunt curajoși, pentru că sunt înțelepți.
Știm că pe această zodie, Marte este considerat un inițiator al drumurilor care pornesc din analiză corectă și ajung la destinație prin precizie și disciplină. În consecință, această nouă poziție este foarte importantă pentru oamenii serioși, pentru persoanele care depun efort, care preferă să muncească mai mult decât să vorbească. Apoi, pentru că în această zi și Mercur va împlini un sextil cu Junon, această schimbare pe care o aduce Marte pe zodia Capricorn face referire și la nevoia unui suflu nou. Cu alte cuvinte, pe 27 septembrie se va împlinim, mult mai clar decât în celelalte zile, deviza generală aplicată acestei săptămâni, cea care face referire la faptul că rezonanța cea mai puternică o avem cu oamenii care nu trec prin problemele pe care le experimentăm. Având în vedere că Marte pe zodia Capricorn aduce o mai bună vitalitate, nu pentru demonstrație, cât pentru propria satisfacție, interesul acesta pe care-l manifestăm pe 27 septembrie încearcă să combine munca personală cu rezultatele celorlalți, puterea personală cu puterile celorlalți. Factorul de decizie este abordat acum cu mai multă înțelepciune și oamenii se vor simți mai puternici pentru că sunt înconjurați de cei care nu-i judecă, de persoane care nu vorbesc atât de mult, de ființe care tac și care preferă acțiunea față de vorbă. Din nefericire, pentru că Luna trece acum prin zodia Leu și împlinește un trigon cu Uranus de pe zodia Berbec, nu toate soluțiile sunt fericite, însă toate sunt valoroase prin impulsul de a schimba ordinea lucrurilor, pentru că acum, cu noua poziție a lui Marte, dorim ca toate să fie mai bune sau dacă suntem conștienți de faptul că ele nu devin mai bune, măcar ni le dorim mai durabile. Contrastul acesta ne încearcă răbdarea și vitalitatea și, așa cum este lesne de înțeles, vor reuși în această nouă aventură persoanele care și-au pus deoparte bani albi pentru zile negre.
Prin urmare, 27 septembrie ne încearcă atenția pe un contrast. Primim ajutor, dar nu ne face plăcere, suntem avertizați asupra pericolelor la care ne-am expus în ultimele două luni, dar în momentul acesta nu ne mai interesează. Vrem să privim doar înainte și doar pentru avantajul personal. Din fericire facem lucrul acesta cu multă deschidere și dezinvoltură, cu atenție și disciplină. Este foarte posibil ca începând cu 27 septembrie interesul față de muncă să fie prioritar și rezultatele să apară chiar de la începutul lunii următoare. Curajul de a ne implica în activități foarte îndrăznețe, de a nu mai judeca situațiile sau persoanele după aparență, de a face ceva în mod concret, de a depăși un obstacol pentru a debloca un potențial reprezintă mare deschidere care va fi susținută de trecerea planetei Marte prin zodia Capricorn. Și vitalitatea va începe să crească, puterea personală va fi și ea într-un crescendo, însă asta nu va însemna că suntem apreciați de cei din jur, că vom fi mai puternici în situații conflictuale, mai siguri pe rezultatele pe care le avem.
Marte pe zodia Capricorn încurajează studiul, cercetarea, aprofundarea, fără sa aibă importanță în ce sector vor fi vizibile acestea. Combinația dintre bine și rău va fi privită prin noua poziție ca încurajare spre a depăși obsesia contrastului, spre a ajunge la iertare și a depăși problema aceasta a nevoii de a face bine sau de a face rău, de a acumula sau de a ne răzbuna, pentru a deveni liberi. Cu Marte pe Capricorn se creează premisele unei libertăți care ar putea să se concretizeze începând cu 9 noiembrie, adică imediat ce marte va intra pe zodia Vărsător. Acum primesc o atenție sporită planurile, proiectele de viitor, schimburile de experiență, reconfigurarea unor trasee existențiale, pentru ca, începând cu luna noiembrie, să ne bucurăm și de primele rezultate.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu visa că dacă ne-am hotărât să pornim pe un drum acesta ne va oferii toată satisfacția pe care o căutăm. A avea măsură, atenție sau respect față de valorile celorlalți reprezintă o dovadă de maturitate.

Întâmpinăm dificultăți într-un proiect ce părea că se rezolvă de la sine. Progresul frumos este rediscutat. Insensibilitate. Izbucnește un conflict nou. Se rup vechile relații care aveau un ritm redus de lucru. Pasiunea ne consumă. Se discută despre un pericol. Impactul este dificil. Apare o interdicție. Constrângerile fac referire la context, iar contextul se susține pe un lider. Comoara din trecut se epuizează. Nevoie de succes și recunoaștere socială. Implicațiile sociale sunt diferite față de implicațiile spirituale. Poziție de conducere ajută un om comun să devină o ființă remarcabilă. Necazuri care provoacă alte necazuri. Personalitatea se exprimă mult mai bine în societate decât în intimitate.

În noaptea de marți spre miercuri Luna va intra pe zodia Fecioară și prin această modificare de poziție astrală se va putea evita un conflict, se va stinge o pasiune, dar multe dintre cele care au fost foarte intense în primele două zile ale acestei săptămâni vor putea merge mai departe prin raportare la conflicte mai vechi. Aceste conflicte mai vechi nu sunt alese aleator, ci vin de la începutul lunii februarie sau de la sfârșitul lunii iunie. Astfel, mulți vor crede că problemele acestei zile se rezolvă prin negociere, prin aportul personal pe care ar putea să-l aibă un om care dorește să treacă dincolo de problemele sale, dar nu în mod agresiv, ci prin cuvântul armonios, prin discuții, prin comunicare liberă. Pentru că intensitatea aceasta pe care am cunoscut-o atât în primele două zile ale acestei săptămâni, dar și în săptămâna anterioară se diminuează ușor, momentul acesta al zilei de 28 septembrie ne aduce o realizare printr-o constrângere pe care acum nu o mai simțim ca fiind așa, ci o vom îmbrăca pe aceasta în haina unei nevoie. Nevoia de succes, de recunoaștere socială, de a avea o poziție importantă în grupul de apartenența, plăcerea de a fi apreciați, de a ne bucura de recunoașterea celorlalți, de aprecierile lor ne creează acum o intimitate foarte plăcută pe care să o explorăm cu cei dragi care au rămas în preajmă după selecțiile dure ale zilelor anterioare.
Dar vor exista și oameni care nu vor ține cont de lucrurile acestea, iar aceste persoane vor lucra asupra structurilor interioare, dar vor răscoli pe acolo pentru a vedea ce le lipsește și ce ar putea obține, urmând ca forma aceasta de recunoaștere socială, de importanță de sine, să hrănească doar acele sectoare.
Conjuncția pe care Luna o împlinește în seara acestei zile cu Capul Dragonului arată că opiniile acestea nu sunt întâmplătoare, nu rămân strict în zona intimă, ci se vor răsfrâng asupra a ceea ce există în jur prin opinii, prin fapte, prin preferințe. Cu alte cuvinte selecțiile realizate în ultima perioadă vor fi, în egală măsură, și un indicator care arată care este cel care a selectat și care este cel care a fost selectat. Cel care a abordat acest procedeu prin voință proprie se va remarca în prima jumătate a zilei prin acțiuni inițiate, coordonate sau finalizate după cum considera mai bine. Această persoană va fi acum plasată sub razele binefăcătoare ale unghiurilor frumoase pe care Luna le realizează cu Marte și cu Venus. Aceștia sunt oamenii care au o intimitate frumoasă cu care pot schimba fața lumii. Celelalte persoane, care sunt în prima jumătate a acestei zile dominate de o anume pasivitate, motivând că preferă să se bucure de viață, în timp ce aceasta pasivitate arată că sunt consumatori ai valorilor existențiale, nu creatori ai acestora, vor fi cei care vor purta statutul de ființe selectate. Nu vor avea prea multe de spus față de această ipostază socială și spre finalul zilei își vor exprima nemulțumirea, insatisfacția sau tristețea față de ceea ce nu pot modifica. Vor fi cu atât mai penibile cu cât vor insista pe ideea că ar fi vrut să schimbe, să se impună, să se exprime, dar nu au putut. Vor invoca motive legate de conjuncturi sociale, statut social sau patrimoniu, în timp ce, în realitate, nu a fost decât o problemă de mobilizare sau, mai exact, de lene.
Prin urmare, 28 septembrie accentuează acest moment de autocunoaștere care nu este specific doar zile in curs, ci care vine din multiple combinații astrale care aparțin și acestei săptămâni, dar și finalului săptămânii anterioare. Ceea ce împlinim acum, tocmai pentru că este susținute de conjuncția Lunii cu Capul Dragonului care inițiază un nou ciclu draconitic, susține necesitatea adoptării unei decizii pentru a ieșit din întuneric, pentru a ne liniștii, pentru a încheia o etapă, pentru a ne stabiliza cu bune cu rele.
Cine nu conștientizează că acesta este un moment de mare decizie, de mare determinare, îndreptându-și atenția către necazuri nu va face altceva decât să își creeze și mai multe necazuri. Vor pierdem din vedere că acum personalitatea se exprimă mult mai bine tocmai pentru că intimitate este susținută. Pentru ca elemente care vin din zona intimă să fie pozitive oamenii trebuie să aibă inițiativă, să se exprime frumos, să acorde interesul adecvat liniștit, relaxării, mulțumiri cu ceea ce au, cu bune cu rele.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne gândi încă de pe acum la efectele acțiunilor proprii. Cine alege în această zi se protejează de alegerile celorlalți care ar putea să nu-i avantajeze. Acum este mult mai bun statutul de ființă care alege decât statutul de ființă aleasă.

Extremele atrag energii reziduale care ne întârzie. Se acționează pentru a înlătura consecințe nefavorabile. Munca neplăcută este acum rediscutată. Se anulează o sancțiune, dar se menține o impresie proastă. Aroganța este semnul unei despărțiri. Se deformează realitatea. Evenimentele favorabile se adresează mai mult omului comun. Se urmărește uniformizarea valorilor. Mișcare către o zonă a muncii. Refacerea forțelor se face după ce s-a primit acceptul social. Dezacordul sperie. Iluziile sunt purtate pe umeri degeaba.

Luna se afla acum în a doua sa zi de tranzit prin zodia Fecioară, moment în care va trebui să treacă prin cinci tipuri de aspecte, dintre care trei sunt pozitive, unul neutru, iar altul negativ. 29 septembrie devine o zi de muncă, de suspiciune, de efort în a uniformiza valori doar pentru că mulți vor considera că nu au puterea necesară să le hrănească pe cele bune care ies de la sine în evidență. În felul acesta, apare un dezacord, o teamă ca nu cumva efortul pe care l-am făcut în ultima perioadă să nu fie inutil. De aici și marile semne de întrebare, de aici și marea atenție acordată patimilor, posesivității, efortului. Mulți vor conștientiza că pe 29 septembrie au o mare determinare în a face lucruri foarte grele, în a îndeplini sarcini dificile și se vor bucura observând că sunt eficienți. Sunt avertizați însă că acest efort este artificial, el nu vine din putere sporită, ci vine din ambiții. Dacă ultimul aspect al zilei și, implicit, ultimul aspect pe care Luna îl împlinește cu un element astral înainte de a își încheia tranzitul sau prin zodia Fecioară nu ar fi opoziție cu Chiron, nu am vorbi despre o grijă față de sănătate, față de muncă, nu am vorbit despre ambiția care ne motivează să muncim mult, să obținem foarte mult în detrimentul sărăciei resurselor fizice, în detrimentul sănătății. Mesajele care vin acum din această zonă a sănătății trebuie luate în considerare mai ales că foarte curând, adică în noapte de vineri spre sâmbătă, se va încheia acest ciclu lunar și, prin Luna nouă care se va împlini se va iniția un alt ciclu lunar. Perioada aceasta de final poate fi înțeleasă greșit de unii și, în consecință, suplimentarea efortului, ambiția prea mare în a recupera avantaje să-i motiveze în a se reîntoarce la acea poziție pe care au avut-o la începutul lunii februarie sau pe finalul lunii iunie. S-ar putea ca momentul acesta să nu fie compatibil din punctul de vedere al mesajului sau al conținutului sintezelor astrale cu aceste două repere. Reînvierea artificială a acestor două momente, reinventarea satisfacției lor de atunci se face acum doar cu un mare consum. Este adevărat, cel care va obține din nou recunoaștere socială sau cel care va reuși să se facă remarcat așa cum s-a-ntâmplat și-n celelalte două repere, va fi mulțumit cu ceea ce obține, dar pentru toate acestea există un preț.
Prin urmare, 29 septembrie ne va rămâne în memorie ca fiind o zi de mare determinare. Unii vor considera că sunt foarte eficienți cu ceea ce au acum la îndemână, dar pierd din vedere că se ajunge prea ușor la aroganță, la sfidare, la atitudine cuviincioase sau se aproprie prea mult de lăcomie și posesivitate. Cu toate acestea, 29 septembrie este o zi frumoasă, interesantă, cu multe schimburi de experiență, când oamenii vor reuși să dea dovadă și de capacitate de investigare, dar și de mobilizare pentru a recupera ceea ce nu au reușit să facă în ultimele patru săptămâni. Cei superficiali vor vorbi mai mult și vor munci mai puțin. Cei profunzi vor depăși bariere care au fost în ultimele patru săptămâni ridicate din cauza unui limbaj sărăcăcios, din cauza unor lipsuri materiale sau din cauza unor conflicte pe care nu le-au putut gestiona. Barierele ridicate pe aceste ipostaze dispar și aceste persoane profunde, pentru o zi, nu vor mai fi văzute ca fiind conflictuale, așa cum li s-a întâmplat în trecut.
Un element care trebuie luat în considerare și care este specific zilei de 29 septembrie se referă la epuizare. Gândul prea intens, neputința de a face o concordanță între sentiment și acțiune, de a ne controla sau de a diminua ambiția aceasta de a recupera tot ceea ce nu s-a putut împlini de-a lungul ultimelor patru săptămâni consumă mult din resurse, ne epuizează și ne vom da seama cât de mult ne-am consumat din aceste rezerve în funcție de intensitatea oboselii ce se instalează în seara acestei zile. Dacă această oboseală este susținută și de reactivarea unor simptome atunci putem știi că boala care strigă acum prin aceste simptome a fost creată prin genul acesta de epuizare.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu uita că ambiția momentului deformează realitatea. Lăcomia acestei zile, cu toate că este pe alocuri permisă, în sensul că există forțe exterioare care să o diminueze, efectele sale nu sunt toate foarte bune. Se impune astfel și o atenție sporită pe autocontrol.

Nervozitate. Tulburări nervoase cauzate de probleme materiale. Neputința de a corela dispozițiile personale cu cele sociale. Grabă. Stres. Preocupări față de subiectele surde. Munca proastă este mult mai vizibilă decât rezultatele bune. Atracție către lucruri firești. Răul este întâmpinat de iluzie sau indiferență. Schimbări bruște de atitudine. Relațiile dezastruoase sunt acum ignorate. Confortul vine prin refuz. Liniște stranie. Un partener părăsește o zonă de conflict. Acțiunile momentului nu sunt de durată. Se reînvie o preocupare mai veche. Ceea ce este negativ este răstălmăcit. Piedicile sunt văzute ca provocări, dar ele păcălesc.

Deși trecerea Lunii pe zodia Balanță ar trebui să simplifice lucrurile ori să reducă nervozitatea, să diminueze acest interes față de lucruri făcute în mare viteză, în grabă, faptul că în mijlocul zilei Luna trece prin careul cu Marte, în situația în care se află în fereastra conjuncție cu Jupiter, reiterează o problemă care se aseamănă cu cele care ne-au frământat în ziua anterioară, dar aceasta va fi privită, raportată sau lucrată la un alt nivel. Există și situații penibile pe care le vom parcurge pe 30 septembrie și acestea vin din interesul pe care-l acordăm evenimentelor ciudate, lipsite de sonoritate, lipsite de conținut crezând că, lucrând asupra acestora, reușim să obținem liniștea pe care ne-o dorim. În realitate, liniștea pe care o obținem este stranie și depinde foarte mult de un partener, de celălalt, de opiniile sale ori de pasiunile pe care le are. Astfel, ieșim din această zonă a obsesiilor, a nevoii de a repara ceea ce nu s-a putut repara în ultimele patru săptămâni reinventând piedici, răstălmăcind mesaje, păcălindu-ne că facem o treabă foarte serioasă. Seriozitatea acestei zile vine doar din mobilitate. Asta înseamnă că nu trebuie să ne pierdem interesul față de autocontrol, nu trebuie să ne risipim în crize de nervi doar pentru că nu ne temem de consecințe, doar pentru că avem o mai mare dispoziție către a vorbi, către a comunica, doar pentru că suntem mult mai mobili, mai dinamici decât am fost în celelalte zile ale acestei săptămâni. Schimbările bruște de atitudine nu sunt de dorit, nu ne avantajează ba chiar ne arată că preocupările, cu toate că au fost foarte intense, ale zilei anterioare nu ne-au permis să recuperăm tot ceea ce nu am putut împlini în ultimele patru săptămâni, nu ne-a ajutat să umplem toate golurile. Ieșirile acestea din ritm arată care sunt golurile pe care nu le-am putut umple. Cei sensibili se vor rușina și vor considera că este mult mai bine pentru liniștea lor și pentru ceea ce au de făcut de acum încolo să se izoleze, să-și petreacă după-amiaza acestei zile în intimitate, preocupându-se de ceea ce este intim, deconectant, liniștit. Pentru că ajung la liniște în modul acesta, ea devine stranie și separarea aceasta de zona socială, care va părea acum foarte intensă, seamănă cu obiceiul pe care-l are struțul atunci când dă de un pericol: își bagă capul în nisip crezând că a scăpat, că s-a ascuns.
Prin urmare, ultima zi a lunii septembrie poate foarte ușor să devină o zi încărcată de nervozitate, un sector în care să ne manifestăm greșit pentru că nu ne convine nimic, pentru că nu ne putem controla ori pentru că nu avem niciun interes să mai facem lucrurile acestea pe care le-am făcut în ziua anterioară. Unii vor considera că ar fi prea mult să se ocupe și acum de ceea ce au făcut în ziua anterioară și vor să acorde mai mult interes satisfacțiilor personale. Pe zona publică lucrul acesta vor deveni conflictuale pentru că satisfacțiile personale pe careul Luna-Marte sunt în armonie unele cu altele. De aici și grija că această dizarmonie nu reprezintă altceva decât reinventarea problemelor vechi.
O altă componentă specifică zilei de 30 septembrie este aceea legată de simțul dreptății. Vor fi oameni care vor considera că își fac dreptate pedepsindu-i pe ceilalți prin tăcere, prin absență, prin reinventarea unui gol. Noi, pentru că studiem astrologia, știm că 30 septembrie nu creează nimic, ci aduce din trecut episoade pe care, pe alte conjuncturi, ar fi trebuit să le soluționăm, nu să le proliferăm. Astfel, această dreptate cu care anumite persoane vor lovi în ceilalți este doar expresia unei mari frustrări.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu fugi din fața problemelor. Teama de probleme accentuează nervozitatea, amplifică stresul și încurajează elementul puternic să domine și mai mult. Curajul de a privi problema în față, de a o analiza la rece este un veritabil factor de echilibru.

Combinații ciudate. Se trece de la o extremă la cealaltă. Evenimentele trecutului ne invadează și ne îndeamnă să luăm atitudine. Sensibilitatea își găsește un mijloc de exprimare. Îngerii decăzuți se ridică din nou. Trecutul este o sursă de suferință. Tensiunii psihice. Mintea câștigă mult în claritate, însă pierde teren în evenimente. Subiectivism. Pot apărea blocaje motrice. Personalitatea este pusă la încercare. Se dorește aprofundarea sentimentului împărtășit. Acces la noțiuni abstracte. Viața cotidiană se transformă. Legături bizare. Se fac planuri de viitor.

Luna nouă care se împlinește în seara de vineri spre sâmbătă reprezintă, atât ca idee, ca noțiune, dar și ca eveniment concret, inițierea unei noi etape. În primul rând, intrăm în luna octombrie despre care știm că ne încurajează să ne distanțăm de păcat și, prin distanțare de păcat să apară un progres, o evoluție sau o vindecare. Apoi, faza în sine a Lunii subliniază că suntem în fața unui moment de început, că ni se deschid noi drumuri, că putem schimba sensul unor trasee gândind frumos, acționând într-o direcție pozitivă, fiind mai sensibili și mai atenți la nevoile celorlalți. Dar până să ajungem să fim în stare să facem un bine eficient și durabil pentru ceilalți vom avea de învățat cum este să alegem binele cel mai frumos și cel mai durabil pentru noi înșine. Momentul zilei de 1 octombrie are această componentă a alegerilor dificile pe care un om trebuie să le facă atunci când îi este greu, în tensiune psihică, când există o mare presiune ori când este ajutat din jur. De această dată nu se poate vorbi despre absența ajutorului din exterior pentru că această zi aduce și trigonul Venus-Neptun, aspect care ne ajută să ne eliberăm de blocaje afective, să avem încredere în mâna destinului, în ajutorul venit dintr-un plan superior, să avem încredere în binele care învinge. Se poate vorbi însă despre neputința de a ne separa de obiceiuri proaste. Aceasta va fi, de altfel, cea mai mare încercare a zilei. A aduce din trecut obiceiuri proaste și a le insera în momentul de început al Lunii noi este o mare greșeală. Lucrul acesta se poate întâmpla cu mare ușurință pentru că elementele care au activat de la începutul săptămânii și până în ziua anterioară prin martor devin acum fapte bune. Toate celelalte sunt supuse riscului de a fi scăpate de sub control. Aici înțelegem că iubirea pe care oamenii o vor afișa acum, interesul pentru a oferi ajutorul, pentru a susține sau a încuraja nu este o întâmplare, nu este nici măcar inerția care apare în urma unor acțiuni publice sau personale, nu sunt efecte bizare care nu pot fi încadrate într-o regulă, ci impulsuri care au fost și până acum folosite în mod conștient. Prin iubire și respect față de ceilalți de-a lungul acestei săptămâni oamenii au putut să vadă mult mai clar unde se termină limita puterilor lor și unde începe puterea celorlalți pentru a nu depăși o măsură. Gândurile echilibrate fac din prima zi a Lunii octombrie un sector de reușită, unul în care se adună multe evenimente frumoase, plăcute, interesante care pot reînvia relații frumoase despre care, de la începutul săptămânii și până acum, am crezut că nu vor mai putea fi reluate niciodată. Pe acest fond putem să ne facem planuri de viitor. Există însă și o mare presiune legată de teama ca planurile acestea să nu devină mult prea serioase, să nu ne smulgă din confortul minim pe care îl avem acum. Este însă prematur să fim îngrijorați de lucrul acesta acum.
Prin urmare, prima zi a lunii octombrie ne aduce în fața unor combinații ciudate. Cel puternic și profund va depăși obstacolul acesta susținut pe convingeri eronate și pe teama de conflict ori de tensiuni psihice și se va lăsa în voia evenimentelor frumoase, nu se va teme de reînvierea unor relații mai vechi pentru că suflul său, experiențele pe care le-a acumulat în ultima perioadă îl ajută să le experimenteze pe acestea prin caracterul lor pozitiv. În consecință, debutul lunii octombrie se produce cu o schimbare la nivel cotidian, cu invitația la a conștientiza și a depășii probleme personale pentru a nu le transforma în monștri. Sentimentele frumoase își vor găsi însă un loc aparte în preocupările momentului cu toate că trecutul va fi pentru toate categoriile o sursă de suferință. Dacă evenimentul în sine va fi acum rememorat exact în stadiul în care era atunci când l-am abandonat, nu înseamnă că el trebuie inserat cu forța în prezent. Un om profund îl va privi pe acesta cu maturitate și va știi că puterea sa de acum nu trebuie oferită tribut suferințelor mai vechi. În consecință, ceea ce ne amintim și doare poate deveni înțelepciune de viață, un factor care ne retrage din ambiție, din patimă, din lăcomie.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne aminti că în ziua de Luna nouă punem în pământ semințele unor acțiuni care se vor împlini în următoarele patru săptămâni. Măsura echilibrului de acum devine răspuns armonios în comunitate. Măsura iubirii de acum devine armonie socială și respect în următoarele patru săptămâni.

Se schimbă obiectivele. Viața devine puțin mai complicată. Nesiguranța se așază la baza legăturilor prezente. Mare popularitate. Opoziție în fața unor sfaturi. Se schimbă anumite principii de viață. Nervozitate. O pierdere materială pune în pericol o relație. Neînțelegerile sunt exagerate. Conflict între generații. Se acutizează o problemă de familie. Ne reamintim de o conjunctură favorabilă. Aspectul particular al vieții este încercat. Seriozitatea susține imaginea publică. Misiune legată de muncă sau de șansă.

Opoziția pe care Mercur și Chiron o împlinesc încă de dimineață accentuează nesiguranța față de un proiect aflat în derulare, dar și față de perspectiva sa. Dacă în acest moment Luna nu ar trebui să treacă prin opoziția cu Uranus atunci schema aceasta nu ar avea un impact atât de mare asupra vieții private. Un refuz social, neputința de a duce un proiect în etapa următoare, fie pentru că aceasta este necesitatea de drept, fie pentru că așa ne-am propus acum, este un semn de ineficiență, ceea ce va amplifica nesiguranța și incertitudinea față de adevăratele puteri pe care trebuie să le folosim acum. Se ajunge prea ușor la nervozitate, iar lucrul acesta pare să accentueze o problemă mai veche pe care am explorat-o și în luna septembrie și pe care o vom explora și de-acum încolo. Se întâmplă lucrul acesta pentru că Pluton împlinește un sextil cu Luna neagră și apar modificări în principii de viață, în sensul că omul care s-a săturat de atât de multă presiune socială acceptă dintr-o dată un compromis crezând că prin această decizie lucrurile devin mai simple, mai frumoase, mai încărcate de semnificații. În realitate, soluțiile acestea atenuează doar durerea prezentă, doar o neputință de moment, doar nesiguranța zilei. Vom vedea, săptămânile următoare vor avea o altă componentă și acest sextilul pe care Pluton și Luna neagră îl împlinesc va fi explorat pe latura patrimonială, insistând mult pe componenta materială a sa.
Apoi, schema zilei de 2 octombrie aduce și un conflict între generații, unul ciudat și obositor care nu scoate în evidență incompatibilitatea acestora, ci plasează aceste două elemente în competiție. În consecință, apare o întrecere între două forțe care lucrează pe segmente diferite și cu instrumente diferite. Apare o competiție între vivacitatea și mobilitatea începătorului, a celui tânăr, cu experiența de viață și puterea de selecție a celui experimentat sau acelui în vârstă.
Există o componentă care va aduce zilei de 2 octombrie o notă frumoasă. Relația bună pe care Venus și Axa Dragonului o au acum ne arată că schema aceasta tulburătoare poate fi abandonată pentru activități personale, în intimitate, pentru a duce mai departe preocupări simple pe care le-am avut de-a lungul acestei săptămâni și care ne-au umplut sufletul de bucurie și satisfacție.
Prin urmare, finalul săptămânii se va consuma într-un mod complicat, duplicitar sau enervant. Dacă consultăm din timp mesajul astral atunci vom avea timp în celelalte șase zile să ne pregătim pentru momentul acesta cu scopul de a nu ceda în fața unei presiuni exterioare, în fața unui compromis, de a nu ceda considerând că facem o alegere bună. Nu putem acum vinde liniștea pentru popularitate, nici plăti pentru dragoste sau respect. Lucrul acesta se obține în continuare prin muncă, prin seriozitate sau prin interesul pe care îl arătăm acelor proiecte care au fost până acum derulate fără a fi raportate la minciună, compromis sau fățărnicie. Tensiunea acestei zile va fi vizibilă și ar putea să aibă un echivalent și-n planul medical, în starea de vitalitate. Gândurile care scapă de sub control epuizează și vor intra brusc în rezonanță cu acele episoade triste care sunt răspândite de-a lungul istoriei personale. Un gând trist scăpa de sub control se va întoarce către un episod trist și de aici și până la a ne petrece toată ziua aprofundând această notă dramatică nu este decât un pas. Avem posibilitatea acum să ne detașam de această notă, să o lăsăm în voia sa, să o ignorăm și să ne preocupăm de lucrurile foarte simple, care, de altfel, nu sunt noi, ci au fost abordate, la fel de simplu, de-a lungul întregii săptămâni.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a avea gânduri de respect față de un ajutor necondiționat pe care l-am primit, de a avea respect față de mesager, de a privi, prin simplitate și emoții pozitive spre viitor. Cel care va putea să facă lucrul acesta va vedea cât de ușor poate ieși din acest nor întunecat al gândurilor rele.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.