3 – 9 iunie 2019

3 – 9 iunie 2019 este săptămâna refuzului direct, a germenilor buni care dau rezultate la sfârșitul anului și a severității care nu este înțeleasă. Pentru mulți această săptămână va fi cumva una de convalescență deși chiar de luni, când se împlinește Luna nouă, pare că se deschide o nouă dimensiune, că intrăm pe un traseu nou, că avem mai multe posibilități. Aceste posibilități există, dar cu greu vor fi valorificate pentru că există în continuare o greutate imensă pe ceea ce s-a consumat în luna mai, pe care o privim acum doar prin ruinele sale. Refuzul direct va fi unul din elementele reprezentative ale săptămânii, însă el nu va rămâne în conștiința de grup decât dacă este capabil să producă un efect bun. Acest efect bun, dacă este prea mult raportat la severitate, în timp se va distruge sau se va transforma într-o mare dezamăgire. Există o miză foarte mare în această săptămână pe comunicare, pe transfer de informație, pe temperarea unor emoții care au acum o nouă explozie. Această explozie va veni marți seara, cu trecerea lui Mercur pe zodia Rac, joi prin împlinirea opoziției Junon-Pluton, dar și spre finalul săptămânii după ce Venus va trece pe zodia Gemeni și le va lăsa multora impresia că totul este posibil, dar când se va împlini și careul Soare-Neptun care le va spune acestor naivi că tot ceea ce cred ei va fi realizabil doar dacă trece printr-un proces de maturizare. Rezultatele bune ale acestei săptămâni se vor vedea, în etape mai mici până în august, sau în etape mai mari punctate de ceea ce se va întâmpla în luna august și decembrie abia după ce anul acesta ciudat se va încheia. Ținta acțiunilor de acum este îndreptată către a doua decadă a lunii decembrie. Chiar dacă pentru momentul de față corelațiile sunt altele, arcul peste timp, cel mare, care înglobează toate aceste corelații, are această schemă de funcționare.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a nu transforma refuzul într-o armă. Avem dreptul să intervenim cu un refuz, chiar și acolo unde altădată nu ni s-a permis, însă plata este pe măsură. Ni se permite refuzul pentru a învăța să-l folosim cu responsabilitate.

Putere de convingere. Visăm la schimbări peste noapte. Destinul sperie prin provocări noi. Se demolează un mit. Ceea ce nu împlinim ne doare. Nu înțelegem de ce este nevoie de o lecție nouă. Mizăm foarte mult pe comunicare, dar nu facem nimic pentru a o îmbunătăți.

În mijlocul acestei zile Soarele și Luna vor trece printr-o conjuncție, adică vor împlini faza de Lună nouă, ceea ce va face din debutul acestei săptămâni unul de o importanță foarte mare. Cu câteva ore înainte se va definitiva și trigonul Venus-Pluton. Acum ne aduce în fața unor provocări, însă ele se vor regăsi în multe din acțiunile finalului de an 2019, în special în a doua decadă a lunii decembrie, atunci când Venus și Pluton vor trece printr-o conjuncție. Până atunci, se construiește un ajutor, o cale de comunicare, se ridică un edificiu, se creează ceva.
Dacă ar fi să ne referim doar la ecuația astrală a acestei zile ar trebui să facem trimitere la lupta interioară, la ceea ce are nevoie cel în cauză pentru a comunica mai bine, pentru a depăși anumite bariere, pentru a nu mai trăi cu frică, cu grijă, pentru a fi mai simplu și mai curajos. Provocarea aceasta ne arată, înainte de toate, că ne aflăm în fața unor încercări foarte mari. Lucrul acesta îl vom observa în special în a doua parte a zilei, spre seară, când Luna va trece prin careul cu Neptun. Până atunci vom vedea totul ca fiind o provocare și ni se va părea foarte important să ne implicăm în tot ceea ce vine spre noi, în tot ceea ce ne-ar pune în valoare sau ne-ar diminua tulburarea, confuzia. Dincolo de toate aceste situații neobișnuite, Luna nouă de pe Gemeni ne îndeamnă să simplificăm lucrurile, să le reducem la ceea ce este necesar în momentul de față, să le simplificăm atât de mult încât să rămânem cu esența. În general, zodia Gemeni lucrează cu alte mesaje, adică nu susține, ca descoperire sau ca bază a unui demers, esența. Doar acum ajungem la esență pentru că suntem ajutați de impulsul către simplificare ce ne vine din acest semn. Motivul pentru care apelăm la simplificare este comoditatea. Până la urmă, nu va conta motivul, cât rezultatul în sine. Din fericire, astăzi ne vom afla în afara impactului negativ al trecerii lui Mercur pe ultimul grad al zodiei Gemeni, eveniment care se va consuma în seara zilei următoare. Asta înseamnă că problemele de acum vor avea înțeles și soluțiile lor vor fi constructive. Ceea ce refuzăm în mod direct nu devine o greutate suplimentară și nu va fi văzut de ceilalți ca rezultatul unei traume, ci ca o nemulțumire care merită toată atenția. Cu toate acestea, 3 iunie este o zi care ne încântă, care ne ajută să visăm frumos, chiar dacă în cazul unora visul acesta frumos este unul care demolează amintiri, trăiri sau bunuri.
Prin urmare, debutul acestei săptămâni ne arată că lucrurile foarte mari se pot împlini într-un mod foarte simplu. Este adevărat, nu vom înțelege astăzi de ce este nevoie de o nouă lecție, însă omul profund o va accepta, va trece dincolo de colorit sau de diversitate și va alege lucrurile foarte simple care îl consolidează, care îi dau putere. Luna nouă de pe Gemeni are unsă și un mesaj interesant. Pentru că se împlinește în separația trigonului Venus-Pluton, ceea ce înțelegem sau împlinim acum va avea un ecou în a doua decadă a lunii decembrie, atunci când Venus și Pluton vor trece prin conjuncție. Realizările spre care suntem acum împinși vor deveni atunci confirmări ale maturității sau, pur și simplu, vor arăta ca o altă etapă a unui demers amplu, care se va întinde pe mai mulți ani. Limitându-ne strict la vibrația astrală a zilei de 3 iunie, este nevoie să adăugăm și faptul că miza ambițiilor de acum este una foarte mare. Chiar dacă vom căuta simplitatea și prin ceea ce vom face vom încerca să o și demonstrăm, în spatele acestei nevoi de simplificare stă o ambiție foarte mare care va adăuga acestui element valorificat prin simplitate o sumedenie de alte elemente similare care trebuie să servească aceluiași scop. Scopul îl vom descoperi în a doua decadă a lunii decembrie.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu fi obsedați de simplificare. Ceea ce nu se simplifică ușor, chiar de la sine, mai are nevoie de timp sau de o altă etapă. Pentru acești oameni măsura redusă a simplificării este ceea ce merită și au nevoie să accepte lucrul acesta dacă vor să o sporească. Opoziția abordată pe lăcomie este ceea ce distruge acum simplitatea.

Apar tensiuni pe ideea de patrimoniu. Vorbim mult și facem puțin. Suntem gata pentru o confruntare. Cel ambițios este prins cu garda jos. Memoria nu ne ajută. Oamenii care nu sunt de încredere își schimbă atitudinea foarte repede. Ușoară neliniște. Un om slab se bagă în seamă. Cel mai pregătit vrea să obțină acum avantaje pe care știe că nu le poate obține mai târziu.

În contextul acestei săptămâni, trecerea lui Mercur pe ultimul grad al zodiei Gemeni poate avea conotații mai puțin plăcute. Memoria ne joaca feste sau ne duce către zone pe care nu le dorim acum explorate, relațiile devin ușor tensionate, iar planurile pe care ni le facem devin incorecte prin schimbări precipitate. Avem această confuzie aproape toată ziua, dar după ce Mercur va trece pe zodia Rac brusc ne vom aminti de ceea ce este important, de avantajele de care trebuia să ne bucurăm, de ceea ce este important pentru noi, pentru prieteni, pentru familie. 4 iunie este ziua care-l scoate în evidență pe omul slab doar pentru că acesta își amână răspunsurile, își întârzie reacțiile, nu dorește să participe la un proces social. De aici și marile tensiuni ale momentului, de aici și reinterpretările, cele mai multe dintre ele negative, referitoare la relațiile pe care le avem în acest moment, la sacrificiile pe care ar trebui să le facem pentru ca lucrurile să fie încadrate pe un făgaș normal, la puterea pe care ar trebui să o demonstrăm.
Pe zodia Rac, Mercur are o componentă emoțională foarte puternică, cea care poate schimba, în contextul acestei săptămâni, dar și în următoarea perioadă, viziunea asupra vieții, asupra relațiilor, asupra necesităților imediate. Cu toate că în prima parte a zilei unghiurile arată că trebuie să parcurgem o anumită tensiune pe mesajul social care nu este înțeles, pe mesajul personal care este refuzat, schema astrală a zilei de 4 iunie este una bună pentru că prin rememorare, prin apel la emoție multe se pot regla. Important este să avem acces la acel mecanism care poate produce un asemenea efect. Trecerea lui Mercur pe zodia Rac nu este atât un semn de pedeapsă, cât este un semn de recunoaștere a unei greșeli. Partea emoțională depinde foarte mult de acest proces de recunoaștere. Cu cât avem în jur mai mulți oameni care ne respectă, cu atât curajul de a recunoaște este mai mare. Așadar, învățăm să renunțăm la minciună, chiar dacă acum o facem puțin cam timid.
Prin urmare, schema astrală a acestui moment face trimitere la procese cu care am mai lucrat și altădată, pe care le simțim ca fiind foarte bune, dar care nu au fost până acum puse într-o schemă a eficienței. Acum putem să facem lucrul acesta, chiar dacă unele conjuncturi sociale rămân pe mai departe conflictuale, chiar dacă nu avem în jurul nostru oameni care să ne acorde credibilitate, să fie de acord cu ceea ce gândim și spunem. Pentru unii, 4 iunie poate fi începutul unei patimi. În prima parte a zilei se vor gândi cu resentiment, cu regret că nu au reușit să împlinească ceea ce și-au propus, iar după aceea vor rămâne cu această senzație de neîmplinire care ar putea, din neatenție ori pur și simplu pentru că este scăpată de sub control, să-i facă mai slabi decât sunt acum. 4 iunie ne construiește ideea de patrimoniu, de ambiție și de seriozitate, dar, deopotrivă, ne arată și sectoarele în care am dovedit până acum că suntem imaturi.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne propune deocamdată să facem lucruri foarte mari dacă acestea nu fac parte dintr-o schemă pe care am gândit-o de ceva vreme. Tot ceea ce este nou are nevoie de timp pentru a se împlini.

Disconfort prin transmiterea eronată a unui mesaj. Este nevoie de cristalizare. Vorbim despre motivele trădării, dar și despre propriile slăbiciuni. Grabă. Suntem protejați de oamenii pe care nu-i cunoaștem. Schimbarea de atitudine ne învață mai multe despre adaptare sau despre viață. Este nevoie de spirit practic. Originalitate.

Luna se află acum în plin tranzit prin zodia Rac și va trebui să treacă prin unghiuri bune și mai puțin bune cu planetele din Pești, Taur, Berbec și Rac. Acestea ne ajută să înțelegem că este nevoie de cristalizare, chiar dacă totul se desfășoară foarte repede și nu ar fi timp pentru așa ceva. Vorbim despre o separare de un rău care ne-a făcut viața amară în săptămânile din urmă și care a venit spre noi ca un factor de cunoaștere. Acum îl vedem ca pe un factor de tristețe, însă lucrurile sunt mult mai complicate decât par la prima vedere. Tristețea de altădată era amestecată cu teama de pedeapsă, iar acum este amestecată cu teama că un viitor nu mai este posibil și multe trebuie schimbate în ultimul moment. Relația bună pe care Luna de pe zodia Rac o are cu Uranus arată o conjunctură de ultim moment, o înțelegere care vine pe marginea unei conjuncturi, iar rezultatul ar trebui să ne avantajeze pe toți. Desigur, lucrurile acestea aduc și o schimbare de atitudine, însă aceasta nu se va menține. Relația proastă pe care Luna și Chiron o definitivează în dimineața acestei zile, imediat ce s-a consumat sextilul Lună-Uranus, arată că partenerul de dialog va specula orice greșeală, va denunța un contract, o înțelegere, va refuza o colaborare de lungă durată doar pe baza motivelor pe care le invocă la momentul respectiv, deși, în realitate, neînțelegerea pe care o explicăm prin motive conjuncturale exista înainte de a stabili asocierea la care se renunță.
Un alt element important al zilei de 5 iunie este cel dat de originalitate. Nu vom fi conștienți că emanațiile personale sunt apreciate de ceilalți mai mult decât altădată, însă lucrul acesta ne face bine. Pe baza acestei originalității ajungem să dezvoltăm relații noi sau să mai temperăm din derapajele primelor două zile, să alimentăm o mai bună disciplină a minții și să ne simțim mai puternici prin ceea ce obținem, chiar dacă nu e prea mult. În aparență, lucrurile acestea sunt simple, unele chiar banale, însă ele sunt semințele bune care vor produce spre finalul acestui an un rod foarte frumos.
Prin urmare, 5 iunie este ziua care ne arată ce putem face cu lucrurile simple, ce putem tolera, îndura sau digera. Unii își vor aminti de dramele săptămânilor anterioare și vor refuza în mod direct o colaborare, o asociere sau o întâlnire programata deja. Lucrul acesta va avea însă urmări negative spre finalul acestui an, atunci când multe din cele pe care le gândim acum vor avea un înțeles mult mai clar. Ceea ce parcurgem acum se bazează pe o schimbare de atitudine, însă una prudentă, ce ar trebui să consolideze un factor de protecție, să ne ducă spre înțelegere, spre a tolera defectul omului pe care îl iubim cel mai mult. Poate, pe alte conjuncturi, am fi tentați să credem că această iertare are nevoie să producă efecte imediate. Toleranța de acum nu urmărește așa ceva. Este clar că, în contextul astral al momentului, această secvență ni se va părea cât se poate de ciudată. Dacă ne vom baza pe originalitatea simplă, dacă nu urmărim să vindem ori să popularizăm tot ceea ce ni se pare acum neobișnuit ne vom păstra acele rezerve care ne vor fi foarte utile, importante și constructive spre finalul acestui an.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu fi mândri de schimbarea atitudinii. Această zi ne vorbește despre stabilitate sau despre ceea ce suntem dispuși să consumăm pentru stabilitate, nu despre gloria schimbării.

Perfecțiunea există doar în filme. Falsă strălucire. Deciziile categorice produc rupturi categorice. Starea sufletească este coordonată de emoțiile foarte intense. Brutalitate. Conjuncturile exterioare sunt interpretate prin atitudinile ultimelor zile. Se profită de un avantaj. Adâncimea în percepție trebuie pusă și în fapte.

Abia în dimineața acestei zile vom realiza că prima parte a devizei săptămânii este una foarte potrivită pentru nevoile pe care le avem acum. Trecerea Lunii prin conjuncția cu Capul Dragonului și, implicit, inițierea unui nou ciclu draconitic, înseamnă trecerea pe un nivel superior, o schimbare, o transformare sau o eliberare de o problemă. Am făcut această enumerație pentru că unghiurile ce se împlinesc susțin, fiecare în felul său, câte unul din elementele indicate mai sus. În plus, tot în dimineața acestei zile se va împlini și opoziția lui Pluton cu Junon, aspect care va pune în dificultate deciziile care sunt luate în grup, cele care ar trebui să avantajeze o grupare, o națiune sau care ar putea fi adoptate pentru binele omenirii în ansamblu. Dacă relațiile la care participă Luna ne vorbesc despre această diversitate care ar trebui să pună în valoare calitatea unui individ, dar nu de la sine, ci după ce acesta se hotărăște să facă ceva, să participe la un eveniment social sau să consolideze o colaborare, opoziția Pluton-Junon poate avea și alte conotații. Ea poate confirma obstacole pe care le-am observat de mult timp, dar cu care nu ne-am confruntat atât de direct, poate aduce o tensiune atât de mare, de obositoare sau de supărătoare încât să modifice adâncimea percepției chiar sentimentele sincere pe care le avem față de cei pe care îi îndrăgim. Victoria acestei zile este, însă, una falsă. Ea nu produce toate efectele acum, ci mai are câteva etape, unele se vor consuma în luna august, iar altele pe finalul acestui an. Așadar, în privința ambițiilor foarte mari, oamenii ar trebui să nu se aventureze dincolo de ceea ce au demonstrat până acum că pot face, dincolo de o limită a rezistenței, pentru că se compromit.
Există și aspecte bune, favorabile și încântătoare pe care ziua de 6 iunie ni le va oferi. Sentimentul că lucrurile acestea bune pe care reușim să le împlinim cu un mare efort sunt utile și celorlalți ne ajută să avem acces la noblețe, să trăim momentul altfel, mai puternic, cu mai mult curaj, cu mai multă profunzime. Cu toate acestea, va fi nevoie ca în prima parte a zilei, când se împlinesc aceste unghiuri negative să nu ne pierdem cu firea și să ne propunem să fim mai echilibrați decât am fost altădată.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne vorbește despre o stare sufletească pe care până acum am văzut-o ca fiind conflictuală sau generatoarea unor tensiuni pentru care nu am avut niciodată o soluție. Nici acum nu avem soluție, însă spre finalul lor realizăm că ceva putem schimba. Dacă în zona aceasta intimă schimbările sunt mici, nu trebuie să credem că cele de pe zona publică sunt inutile. O schimbare mică în viața personală îl face pe cel în cauză mult mai matur, mai călit și mai puternic în așa fel încât să participe la acțiunea socială cu mai mult curaj. Există o raportare, pe alocuri chiar obositoare, la conjuncturile zilelor anterioare. Lucrul acesta nu va pune în dificultate cele bune care fac referire la prietenie, familie, urmași.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne lăsa în voia reacțiilor apropiate. Duritatea de acum strică atât de mult încât chiar dacă vom reconstrui întregul context, sentimentul pe care îl stricăm acum nu va putea fi reînviat niciodată.

Stările proaste se transmit fără cuvinte. Nesiguranță. Învățăm de la cel care a depășit situații similare. Comunicările ne ajută să ne înfrumusețăm viața. Analiza împrejurărilor care au produs un eveniment marcant ne obligă să apreciem mai mult cauzele. Inițiativă. Instinctul ne scoate dintr-o mare încurcătură. Ne sperie o regresie pentru că ne duce către un blocaj. Blândețea este înțeleasă doar dacă este explicată corect.

Mercur este în mod incontestabil vedeta acestei zile pentru că va avea de definitivat un trigon cu Luna neagră, în noaptea de joi spre vineri, dar și un sextil cu Uranus, în a doua parte a zilei. Luna, aflată din seara zilei anterioare pe zodia Leu, va trece prin careu cu Uranus și trigon cu Chiron. Careul Lună-Uranus este aspectul eliberator al zilei, dar și cel care ne aduce cea mai multă dezordine. Din fericire, acest unghi produce o dezordine declarată, în timp ce trigonul Mercur-Luna neagră una ascunsă. Și momentul de față ne vorbește despre soluții pe care ar trebui să le punem în aplicare, așa cum am văzut că s-a întâmplat și în zilele anterioare. În plus față de ceea ce am parcurs anterior, avem mai mult curaj deoarece luăm situațiile în simplu ori credeam că ne avantajează mai mult, că ne protejează sau, în cazul celor naivi, că problemele de care sunt legate se rezolvă de la sine. Îndrăzneala va fi elementul care ne va rămâne în urmă a ceea ce ni se întâmplă acum.
Din fericire, sextilul Mercur-Uranus ne scoate din multe încurcături, devenind ajutorul cel mai mare al momentului. El va avea atât rol reglator, dar și încurajator. În cuvinte mai simple, claritatea în gândire face discursul să fie mult mai clar, mesajul mai ușor de perceput, iar rezultatul să fie unul foarte bun. Dacă factorul reglator este, în sine, dependent doar de schimbul minunat dintre aceste două planete, cel încurajator ne duce și spre alte zone. Unii vor adăuga ceva suplimentar la o atitudine corectă, considerând că, până la urmă, “scopul scuză mijloacele”, iar o mica deviere nu va avea urmări negative. Nu, acum nu va avea urmări negative, dar pentru că ținta a ceea ce facem acum va fi atinsă în decembrie, zona de acțiune (plaja) se va lărgi foarte mult împreună cu toate componentele sale, iar greșeala de acum va fi și ea redimensionată împreună cu celelalte. Acum e mică și neimportantă, dar nu va rămâne așa. Cum rezistăm acestei tentații? Urmărind motivele instabilității. Compromisul întotdeauna acoperă agitația, chiar dacă ea este slabă ca intensitate și ascunsă bine în spatele altor reacții motivate de timp, rezistență la efort, ambiții. Careul Luna-Uranus ne arată ce ne ține de regulă în această zonă a compromisului și de ce acum, când ar trebui ca lucrurile să fie simple ca intenție, dar și ca acțiune ne întoarcem la obiceiuri mai vechi, chiar dacă ele ne mint în continuare. Așadar, energiile acestei zile ne reglează și ne încurajează, însă nu ne validează programele mai vechi. Vom ști că am făcut ce trebuie dacă simplitatea acțiunilor ne produce un sentiment de împlinire, de plin, poate chiar unul pe care nu-l putem explica în cuvinte tocmai pentru că este real, deci într-un contrast cu minciunile siropoase cu care ne-am hrănit.
Prin urmare, 7 iunie este o zi de devenire. Un pasionat de ezoterism știe că devenirea, dar și ca împlinire, este un proces lent, pe alocuri chiar anevoios care ne-a întărit de-a lungul vieții voința și ne-a făcut să respectăm și mai mult principiile, valorile morale, fie că ele se simplifică de la sine ca un ajutor obiectiv din partea Universului, fie că le simplificăm prin voință proprie ca urmare a aplicării unor înțelesuri sau a unor achiziții psihocomportamentale profunde pe care ni le-am însușit în timp.
7 iunie este o zi de devenire, dar ce vom deveni? În primă instanță, vom avea în minte holograma unei realizări. Dacă simplificarea spre care am fost încurajați în prima parte a săptămânii a fost făcută corect, ceea ce am salvat prin refuzul risipei vom utiliza acum pentru a consolida, pentru a regla, dar și pentru a ne menține integri, verticali pentru următoarele etape. Tentațiile agitației interne vor părea acum dovezi de luciditate. Ruina a ceea ce a rămas după episoadele lunii mai ne va face rigizi. Nu avem acum nevoie de această rigiditate. Pericolele momentului nu vin prin forță, ci prin dulceață. Cei cu un instinct bun nu vor avea nicio problemă cu acest moment. Vor fi prezenți, puternici, lucizi. Păcatul mândriei nu trebuie însă neglijat. Dacă le este ușor, să le facă și celorlalți efortul mai simplu. Nu este nimic spectaculos la mijloc, ci simplu. Ceea ce schimbă în bine la celălalt se echilibrează în forța grupului și aceasta este o mare răsplată pentru cel care primește ușor și vrea să se mențină în această zonă a succesului. Alegând binele grupului, rămâi în contact cu el. Alegând autosuficiența și indiferența, rămâi cu acestea legate de gât. Iată cât de simplu vom vedea acum partea practică a dictonului: “Suntem ceea ce alegem!”.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a urmări efectele blândeții. Poate așa vom avea mai mult curaj să fim și așa, că altfel am tot fost.

Speranțele sunt reînviate. Relații interesante cu străinătatea. Apare un mesaj care contribuie la schimbarea stării de spirit. Vorbim despre dreptate pentru a ascunde o intenție. Relaxarea nu ne ajută. Intenții deturnate. Faptele bune contribuie doar la limpezirea spiritului.

În noaptea de vineri spre sâmbătă se va definitiva careul Mercur-Chiron care este activ încă de pe finalul săptămânii anterioare. Până dimineață, imediat după răsăritul soarelui, tot ceea ce se poate împlini în această zi se definitivează, adică un sextil între Soare și Lună și un trigon între Lună și Jupiter retrograd. Din acest punct de vedere pare o zi care să ne ofere privilegiul de a ne relaxa, de a rămâne singuri cu propriile gânduri, mai aproape de ceea ce sperăm să obținem, de ceea ce am obținut deja. Dar, având în vedere evenimentele care s-au derulat de-a lungul acestei săptămâni, este puțin probabil ca întoarcerea către gândurile proprii să se producă în liniște. Avem nevoie să facem trimitere la niște rezultate concrete care au produs mulțumire și la momentul la care s-au împlinit, dar și după aceea pentru ca rememorarea lor să ne echilibreze. Altfel, ne adâncim într-un sentiment de neîncredere, adică vom fi mai suspicioși pe ceea ce nu putem obține decât mulțumiți de ceea ce avem. Latura aceasta emoțională pe care o activează trecerea lui Mercur pe zodia Rac produce acest efect. Dacă există fapte bune care au produs mulțumire la momentul respectiv, dar și după aceea, putem vorbi despre o limpezire a gândurilor, despre o echilibrare spirituală, despre o zi liniștită. Știm că de fiecare dată când Mercur și Chiron se află într-o asemenea dispunere apar îndoielile. De asemenea, știm că îndoiala este prietenă cu nemulțumirea, iar nemulțumirea este expresia unei frustrări. Mergând pe acest fir, dacă avem în spate evenimente frumoase pe care să le folosim ca pansament, ziua devine una foarte frumoasă, chiar dacă în momentul de față lucrurile sunt tulbure, chiar dacă vibrația sintetică a acestei săptămâni nu este una liniștită. Fără acest pansament relaxarea nu ne ajută, ci ne face să ne simțim vinovați că risipim timp prețios stând, când am putea face altceva.
Prin urmare, 8 iunie este o zi de reinventariere a aspiranților personale, a puterilor personale, cele care ar putea să producă efecte minunate sau ar putea să ne ajute să ne apropiem foarte mult de oamenii de la care avem ceva de învățat sau care au un rol important în ceea ce avem de făcut de acum încolo. Avem nevoie ca în această zi să ne gândim la lucruri bune pe care le-am făcut prin voință proprie, nu la care am luat parte ca urmare a unei presiuni sociale. Aceste situații frumoase pot deveni un veritabil pansament pentru sufletul îndurerat, pentru omul care muncește mult sau prea mult, pentru ființele care și-au asumat de timpuriu arta modelării caracterelor celorlalți.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a încerca și de a ne strădui să reușim să oprim prin voință proprie multe din cele care ne tulbură. Ele există pentru că ne-am învățat ca de-a lungul vieții să credem în ele. Ne-au convins să credem în ele pentru că de fiecare dată au spus că sunt urgente. Ele au doar ambalaj, nu și conținut dacă nu acceptă să fie oprite printr-o comandă direct. Cel care va putea face lucrul acesta va vedea că de mâine încolo lucrurile sunt altfel.

Trădare. Deschideri periculoase. Se minte cu foarte multă convingere. Nu există respect. Indiferență față de un mesaj care vine pe un canal neverificat. Este nevoie de rezolvare rapidă. Ne temem că dezamăgirile de acum vor dura foarte mult. Se ocolește răspunsul direct. Condițiile favorabile nu sunt analizate așa cum trebuie. Dependență de o minciună sau un păcat.

În dimineața acestei zile Venus își va încheia tranzitul sau prin zodia Taur și va intra pe zodia Gemeni, iar seara târziu, ca un ultim aspect, se va împlini careul Soare-Neptun care și el este activ încă de săptămâna trecută. Vorbim, așadar, despre anumite condiții favorabile pe care vom încerca să le transformăm în realizări, însă va fi destul de dificil să facem lucrul acesta fără a gustat din puțină dezamăgire. Dezamăgirea nu este nouă, ea este veche de când este activ careul Soare-Neptun, adică de săptămâna trecută, de pe finalul lunii mai, cel care ne-a lăsat un gust amar, nu neapărat în ceea ce s-a consumat strict la momentul respectiv, cât prin retrospectiva a ceea ce am stricat în această lună. Trecerea lui Venus pe zodia Gemeni îi face pe unii să se gândească mai mult la avantajele pe care le-au obținut în luna anterioară și pe care vor încerca să le valorifice de acum încolo. Este un moment hilar, superficial, unul care nu va putea să producă efecte pe termen lung așa cum sunt gândite acum, așa cum sunt formulate în momentul de față. Din fericire, în noaptea de sâmbătă spre duminică Luna a trecut pe zodia Fecioară și această poziție îi face pe oameni puțin mai rezervați, mai rușinoși, mai atenți. Această contracție, această reținere îi va face pe mulți să valorifice foarte bine unghiurile care se împlinesc între Lună și Uranus, între Lună și Mercur. Aceste aspecte bune creează situații favorabile, ne ajută să ocolim anumite răspunsuri dacă situația nu ne avantajează, ne face pregătiți pentru o etapă de verificare. Avem judecata necesară, informațiile care ne sunt cerute, dar și grija, la care ajungem prin contracția impusă de trecerea Lunii pe zodia Fecioară în așa fel încât rezultatul să fie unul bun. Marile probleme rămân și acest gust amar pe care îl avem și care vine din analiza poate mult prea subiectivă a ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă, susținute astral de careul Soare-Neptun, se va menține și în săptămâna următoare. Este important ca rezultatul la care ajungem pe baza acestei analize negative, apăsătoare, încărcată de descurajare și durere să nu fie ținută prea mult în suflet. A rămâne în această dramă arată dependență de dramă, iar dependența de dramă arată dependența de minciună. Deocamdată, careul Soare-Neptun nu ne vorbește despre minciună în mod direct, dar dacă rămânem prea mult în această zonă drama pe care o trăim nu poate fi pusă pe explicațiile sau pe întâmplările pe care le invocă acum, ci doar pe dependența de minciună, cea care ne face să interpretăm și să reinterpretăm într-un mod foarte subiectiv pentru că, în realitate, nu contează ceea ce s-a întâmplat, ci contează ca rezultatul interpretării să fie această dramă.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii ne vorbește despre convingeri care trebuie lucrate foarte bine, șlefuite, adaptate nevoilor de acum sau pur și simplu raportate la elementul care s-a regăsit peste tot în zilele acestei săptămâni, cel care ne îndeamnă la simplificare. Și Venus pe zodia Gemeni are această componentă de simplificare, iar în contextul în care se produce unghiul care îndeamnă la maturitate, simplificare este de-a dreptul terapeutică. Lăsăm în urmă ceea ce nu ne folosește sau punem în așteptare un patrimoniu pe care să-l folosim cu rost altădată. Venus pe zodia Gemeni aduce veselie, iar ea poate fi valorificată dacă nu uităm ceea ce ni s-a întâmplat în ultimele zile, dacă întâmplările favorabile au și astăzi un impact foarte frumos asupra conștiinței. Efectul faptelor bune făcute în cunoștință de cauză dă acestei poziții o putere foarte mare, una de eliberare. Faptele mici simple, foarte clare și vizibile reprezintă nu doar semnul că am făcut ce trebuie, dar și dovada că am obținut ceea ce ne-am dorit. În același mod foarte simplu, 9 iunie este un nod energetic foarte important care leagă acțiunile care s-au consumat în săptămânile din urmă, dar și în aceasta cu înțelesurile care vor veni spre noi în săptămânile ce vor veni. Deși pare complicat, nu este. Trebuie doar să fim atenți să îmbinăm piesele compatibile.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu face abuz de concluzie. 9 iunie este un nod între ultimele 20 de zile și următoarele 20 de zile, dar nu trebuie să bruscăm înțelesurile dacă ele nu se așază ca piese în fața noastră sau pur și simplu de la sine într-un mecanism pe care să-l vedem și să-l descriem.

5 thoughts on “3 – 9 iunie 2019

 1. Elena spune:

  Bună Gheorghiță,
  Am o prietenă care trece prin momente cumplite. Anul trecut a fost depistată cu cancer la sân. Chemoterapie, operație, radioterapie..în fine tot ce ține de boală asta urâtă. Acum i-au găsit la ultima ecografie câteva leziuni pe ficat. Pet-ct spune că sunt cancerigene. Are 30 de ani, 4 copii. Cel mic are 3 ani, cel mai mare 13 ani și este în scaun cu rotile. Handicap. Ea este îngrozită de chemoterapie. Eu spun că ar putea să se opereze. Leziunile sunt mici, până la 20 mm . Îmi este frică să îi dau un sfat greșit. Îmi pare rău că îți scriu așa mult și despre lucruri așa triste! Dar crede-ma că o iau și eu razna. Ce cruce duce fata asta. Eu o cunosc de puțină vreme dar pot să îți spun că toată viața i-a fost o dramă. La 12 ani i-a murit tatăl. Mama a plecat cu un alt bărbat și si-a lăsat copii la bunică. A murit și bunica și aceștia au fost lăsat baltă de toată lumea. Ea s-a lipit de un bărbat, tipic tragedia satului românesc: i-a făcut copiii unul după altul si a plecat in Italia .
  Ea lucrează acum, vrea să își ia o casă, să își poată crește copiii frumos. Și acum?! Se chinuie cu cancerul!! Atât de rău s-au așezat astrele la nașterea ei??
  1.11.1988. Ajută-mă te rog , ce se întâmplă
  Mii de mulțumiri

  1. Am oarece îndoieli că îi ești prietenă dacă din toată viața ei tu selectezi ceea ce ar provoca suferință oricui. Viața ei se rezumă doar la asta? Crezi că resursele ei de vindecare se activează cu acest desfășurător? Pe cele bune nu le amintești pentru că nu le consideri importante pentru vindecare? Doar ce ceea ce le strică sunt importante pentru au produs boala? Dacă diagnosticul este așa cum spui, ființa ei se prăbușește. Nu boala este vedeta, ci ființa. Fădin ființă o vedetă, nu din boală.
   Eu am înțeles că ai ales modalitatea aceasta de prezentare pentru a mă informa, dar aș vrea să înțelegi și tu că pentru o situație delicată abordarea trebuie scoasă din banal. Ce-o să faceți acum? O să plângeți amândouă și o să rememorați ceea ce credeți că i-a provocat așa ceva? Acest desfășurător sau poate unul îmbunătățit?
   Cancerul înseamnă anularea ființei. Nimeni nu te anulează în afara de tine.
   Dacă îi ești prietenă încetează să-i plângi de milă, să suferi ca ea, ci fii puternică pentru a-i reaminti cum este să fii viu și sănătos. Asta fac prietenii, nu inventare ale suferinței. De inventare se ocupă bolnavii! De restul se vor ocupa doctorii aleși cu mare grijă, vracii, Dumnezeu!
   Oamenii nu sunt ajutați plângând la căpătâiul lor înainte de a muri! Fă ceea ce ea nu poate face acum: reamintește-i cum să trăiască frumos. Nu îi întări convingerea în acest desfășurător. Nu face nimeni atât de multe rele într-o viață încât să primească imediat așa un răspuns. Cauzele sunt ample, foarte ample. De aceea un asemenea desfășurător nu descrie suferința, nici dacă ar trebui.

   1. Elena spune:

    Oh..cred că nu reușesc eu să mă exprim foarte bine. Am încercat să comprim o situație complicată în câteva propoziții. Așa cum Am spus am cunoscut-o acum 2 ani de zile când a venit să se angajeze la firma noastră. Ce ti-am scris este ce mi-a povestit ea. Noi am devenit prietene dar nu în sensul de prietenie pe care o au oamenii care se cunosc de foarte mulți ani. În 2017, 2018 am susținut-o financiar în tot ce s-a chemat tratament medical. Am încercat împreună cu alți oameni buni să protejăm copiii de stres și griji. Nu am avut niciodată contact cu familia ei. Nici ea nu si-a dorit , nici eu nu am insistat. Am încercat și la muncă să îi preiau cât de mult am putut din munca ei așa că postul ei a rămas liber. Nu plâng împreună cu ea, nicidecum!! Cred că mi s-a înroșit telefonul sunând și căutând contacte care să îmi deschidă uși. Poate că nu astrele sunt așezate prost dar asta mi-a trecut mie prin creier ..
    Te-am căutat pe tine pentru că știu că tu ai foarte multă experiență și poți interpreta multe lucruri privindu-le din alt unghi
    Poți să mă înțelegi..? Nu mă dau cu capul de pereți. Ea crede că eu pot să o ajut dar eu nu pot face minuni. Îmi este dragă și m-am implicat în drama ei. Nu ti-am scris să mă dau mare. Am trecut la rândul meu prin situații ce păreau că sunt de necrezut și acum 10 ani te întrebam ce se întâmplă cu mine. M-ai ajutat atunci să mă înțeleg. De aceea mi-am „agățat” acum iar speranța de tine 🙂
    Sper să mă înțelegi ce vreau să spun
    Mulțumesc mult

    1. Eu am înțeles foarte bine ce mi-ai spus. SPER că și tu ai înțeles BINE ce ți-am spus. Această speranță m-a făcut să-ți răspund. Altfel, nu aș fi făcut-o.
     Oprește-te cu detaliile. Nu ai nevoie să umbli cu lumânarea aprinsă prin toate cotloanele pentru a arăta unde este întuneric.

     1. Maria spune:

      Ce frumoasa indrumare… Multumim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.