27 mai – 2 iunie 2019

27 mai – 2 iunie 2019 este săptămâna revenirilor spectaculoase și a disconfortului față de o sarcină care distruge o speranță. Această săptămână încheie o lună foarte dificilă care a scos în evidență falsa sobrietate, adică acele impulsuri care au fost ascunse mult timp, ani de zile, poate de o viață, și care acum ies la suprafață ca și cum sunt elemente legate în mod direct de episoadele pe care le parcurgem în această perioadă. În plus, segmentul pe care îl analizăm aici prinde două zile din luna următoare, cea care ne va face conștienți de ruinele pe care le-am lăsat în urmă, cele produse în luna mai. Revenirile spectaculoase ale acestei săptămâni fac referire la aceste episoade de mânie, de furie, de indiferență sau de sacrificiu care au fost răspândite de-a lungul vieții și care își găsesc în momentul astral al acestui interval un teren fertil pentru a se manifesta. Cumva, a doua parte a devizei săptămânii este, din această perspectivă, intim legată de prima parte. Având în vedere aceste direcții atât de ample, este firesc pentru fiecare om responsabil să treacă printr-un moment de zdruncin față de sarcinile de acum, față de anumite acțiuni pe care și le-a propus de mult timp să le împlinească acum, neștiind cât de dificilă este această săptămână. Pentru că se abat de la calea pe care și-au propus-o, vor fi dezamăgiți, descumpăniți sau dezorientați. Anul 2019 este plin de astfel de momente când omul care nu s-a maturizat încă își trăiește atât de intens drama sa încât consideră că soluția împotriva durerii sale este o separare, o segmentare, o detașare completă de întreg. Deși toate aceste mesaje nu ne încurajează, săptămâna vine cu direcții de o finețe și de un rafinament aparte. Venus va juca un rol foarte important în a doua parte a săptămânii, atât prin relația pe care o va definitiva cu Neptun, dar și prin cele frumoase pe care le va definitiva cu Axa Dragonului și, respectiv, cu Saturn. Aceste aspecte arată că lucrurile bune pe care le-am făcut nu rămân neobservate, neplătite, neapreciate. Cu toate că avem un context destul de apăsător, pe alocuri chiar distructiv față de reiterare a unor programe negative care au dat rezultate altădată și care acum nu mai pot fi puse în aplicare, ele fiind doar spectaculoase și cam atât, mesajele acestea frumoase coordonate de Venus de pe zodia Taur ne pot oferi o bază foarte frumoasă și specială pe care să o folosim pentru a ne gândi următoarele ținte. Nu este momentul să ne facem planuri pe termen lung, iar cei care și le vor face vor vedea cât de greu le va fi să și le împlinească. Vorbim însă de decizii, pe moment argumentate pe baza unor concluzii ce fac trimitere la perioade mari de timp. Și săptămânile anterioare au avut această notă și, după cum constatăm, și momentul de față ne ajută să nu facem din deciziile de acum, fie ele dramatice sau bune, simple episoade.
Dincolo de toate aceste elemente bune sau rele, săptămâna în curs ne va pune în fața unui obstacol. Fie că acesta este unul de limbaj, de bani, de credibilitate, sau de inteligență (în funcție de cât de abil ne vom dovedi să ne alegem țintele) suntem chemați în fața destinului să arătăm că merităm cu adevărat mai mult. Fiecare va arăta cât poate, cât știe, cât înțelege. Pe măsura aceea ce demonstrează, va primi.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a nu ne pierde speranța, chiar dacă multe din cele pe care le vom parcurge acum ne încurajează în sensul acesta. Acum speranța este ceea ce ne mobilizează, ne animă, ne ține într-o mișcare lină, echilibrată frumoasă.

Conversații seriile. Se discută mult și se alege puțin. Evenimentele ne obosesc. Alegerile au nevoie de rafinament, nu neapărat de forță. Tulburările sunt înțelese doar dacă există liniște. Adoptarea unor decizii cere să ținem cont de experiențele celorlalți. Cel care se grăbește pierde. Diversiune.

Momentul de față ne aduce în fața unui mare beneficiu care ar trebui să ne propulseze pe un alt nivel, să ne ajute să înțelegem că multe din problemele pe care le-am avut până acum s-au rezolvat pentru că am muncit, pentru că am fost consecvenți sau pentru că am avut putere. Luna pe zodia Pești aduce această forță concentrată care este dincolo de cuvinte sau care nu poate explica în cuvinte foarte simple de ce beneficiul de acum este atât de important. Pentru unii, momentul de față pare o diversiune, o modalitate prin care ni se distrage atenția de la problema cea mai importantă. În realitate, evenimentele specifice zilei de 27 mai au această greutate a beneficiului obținut pe baza muncii, iar cele care nu au fost obținute, deși au fost dorite, scot în evidență rolul ingrat al unui personaj mincinos. De aceea, pentru mulți, 27 mai va fi o zi de diversiune. Dacă nu obțin vor încerca să povestească de ce nu au obținut lucrul acesta și o vor face așa cum au procedat de la începutul anului și până acum. Ceea ce este cel mai important din ecuația astrală a momentului subliniază importanța opiniei celuilalt. Acolo unde este nevoie de o decizie va fi nevoie și de opinie care vine din partea unui om puternic.
Pentru omul comun, 27 mai va fi o zi de speranță. Sunt multe elemente care arată, din ceea ce se consumă acum, că oamenii au obosit, că sunt la finalul unui de mers și că dacă rezultatul pe care l-au dorit nu se confirmă atunci renunță complet la demersuri similare. Unghiurile bune care se împlinesc astăzi, adică cele dintre Lună și Venus dar și dintre Lună și Neptun accentuează această componentă afectivă și îi pun pe oameni în postura de a judeca mult prea simplu o situație foarte complicată. Să nu uităm că suntem în săptămâna revenirilor spectaculoase, adică începem să conștientizăm că unele personaje care nu s-au remarcat în ultimele luni acum se evidențiază, iar mesajele lor de acum vor fi identice cu cele pe care le-au avut la începutul acestui an sau pe finalul anului anterior atunci când au intrat în penumbră.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne vorbește despre curajul de a fi, de a rămâne ceea ce am declarat că suntem, de a conștientiza pericolul, dar de a nu merge acolo unde acesta activează cel mai bine. Sunt lucruri frumoase pe care avem de ce să le trăim astăzi, însă ele sunt personale, sunt intime. Cei care până acum s-au lăsat antrenați în evenimente sociale vor fi tentați să ignore aceste componente personale și se vor plânge că viețile lor sunt triste și lipsite de sens. Fiind o zi de sensibilitate, 27 mai ne atrage atenția că acolo, în zona personală, lipsește ceva. Cel care va avea suficient de multă mobilitate încât să își transfere atenția de pe evenimentele sociale pe evenimentele personale, lăsând în urmă tumultul social, va reuși să recupereze din mers, să-și împlinească viața personală, să facă în așa fel încât ceea ce pentru alții este o pierdere, pentru el să fie un mare câștig. În cuvinte mai simple, neînțelesul victoriei este pe 27 mai cea mai mare pierdere, dar care poate deveni cea mai mare victorie în momentul în care nu o transformăm într-o dramă. Doar atunci când ținem cu insistență să înțelegem câștigul ori pierderea recentă putem vorbi despre o pierdere în zona personală care nu va putea fi recuperată anul acesta, ci poate în anii următori, dar, oricum, într-un mod foarte greu. 27 mai nu este o zi de speranță, ci doar una de conștientizare a ceea ce avem de făcut în următoarele luni. Mesajul sintetic al acestei zile face referire la o dimensiune personală. Viața personală, nevoile personale, familia, prietenii sunt elementele esențiale care cer o atenție specială acum.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne lăsa antrenați în evenimentele sociale care obosesc. Ceea ce este social are un mesaj pozitiv care este înțeles foarte ușor. Ceea ce nu este înțeles foarte ușor trebuie lăsat pe o altă zi.

Pierdem din vedere detalii importante. Ne preocupăm prea mult de măsură. Respingere. Răceală. Manipulare. Problemele de acum se rezolvă prin viziune de ansamblu, prin investigarea soluțiilor mai vechi, prin integrarea experiențelor celorlalți în analiza prezentului. Cerințe noi. Orizontul se modifică. Avem nevoie de purificare, de schimbare tocmai pentru că vremurile sunt tulburi. Acces la soluții miraculoase. Se identifică o problemă pentru care avem deja o soluție.

Luna parcurge acum ultimul său segment de tranzit prin zodia Pești, urmând ca în seara acestei zile să treacă pe zodia Berbec. Este un moment de analiză, de concluzie, dar și unul în care se conturează posibilitatea unor noi direcții. Aceste noi direcții ni se par acum accesibile și tocmai de aceea ne simțim cumva motivați să formulăm cerințe noi. De lucrul acesta se face răspunzător trigonul dintre Neptun și Junon, aspect care este activ de mult timp și care ne bulversează cu tot felul de asocieri care până acum nu au putut fi duse la bun sfârșit, nu au putut fi împlinite. Acum ni se pare că dacă ne grăbim, toate lucrurile se împlinesc de la sine ori se împlinesc într-un mod miraculos. Este foarte interesantă respingerea acestei zile, refuzul pe care îl primim din partea celor pe care până acum i-am considerat foarte importanți sau pe care i-am pus pe un piedestal. Chiar dacă relația aceasta dintre Neptun și Junon arată că pe scena socială se conturează o nouă putere, una care se bazează pe noi tipuri de asocieri, ecuația astrală a zilei de 28 mai se bazează foarte mult pe dimensiunea personală. E mai puțin important ce se va întâmpla pe scena publică, cum se asociază oamenii și cum își împart puterea, cât de important este pentru dimensiunea personală să nu interiorizăm răceala, respingerea. Relația aceasta dintre Neptun și Junon, din punct de vedere social, evidențiază marile tradiții, marile principii, curentele culturale, curentele spirituale, dar și cele legate de confruntări sau războaie. Tot ceea ce înseamnă structură socială, indiferent de direcția spre care a fost orientată, va fi evidențiată de acest aspect, însă lucrul acesta va fi făcut ca o rămășiță a ceea ce nu s-a putut împlini în ultimele luni. De aceea, momentul de față, oricât de important ori de grandios ar putea fi, nu este decât o revenire. Pe alocuri, această revenire va fi, așa cum ne spune prima parte a devizei săptămânii, spectaculoasă, însă în multe din situații ea nu este decât o altă dovadă de respingere, de răceală, sau de manipulare.
Prin urmare, momentul de față ne vorbește despre o viziune care nu este împărtășită de ceilalți. Fiecare individ, pe baza experiențelor personale, pe baza relațiilor personale, are propria viziune asupra vieții, asupra evoluției carierei sale, viziune care va fi într-un contrast teribil cu ceea ce cred ceilalți sau cu ceea ce se așteaptă. Fiecare individ va crede că prin ceea ce face acum va avea acces la soluții miraculoase, însă ambiția sa nu va face decât să tulbure și mai mult apele. Ceea ce este neglijat în această zi, aspectul de careu dintre Lună și Jupiter, susține această deviere sau această interpretare eronată, această viziune falsă care ar putea să pună în pericol atât persoana în cauză cât și grupul de apartenență care se bazează pe opiniile acestei persoane. Este adevărat, toate celelalte elemente ne ajută să identificăm o problemă gravă și să găsim pentru ea soluțiile cele mai bune. Din nefericire, structura astrală a zilei de 28 mai ne îngustează foarte mult acest orizont și nu ne permite să înțelegem că soluțiile mari au fost identificate prin intuiție, fără acel efort susținut de lăcomie sau de egoism.
28 mai ne vorbește despre lucrurile dificile ale prezentului pentru care avem soluție dar aceste soluții nu schimbă cu nimic condiția pe care o avem, chiar dacă ele vor fi, în chip miraculos, puse în aplicare. Ceea ce ni se întâmpla acum ne modifică orizontul și, până la urmă, acesta este marele beneficiu al momentului. Tot ceea ce este adăugat devine un fel de sarcină suplimentară care distruge o speranță, așa cum ne spune și a doua parte a devizei săptămânii.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu evalua relațiile cu ceilalți doar după posibilitatea de a manipula o anumită impresie. Ceea ce câștigăm prin manipulare impresiei este o iluzie dureroasă care ne va face să pierdem prieteni sau colaboratori.

Răspunsuri complicate. Ne temem ca nu cumva cerințele să fie prea complicate. Ceea ce ne nemulțumește ne tulbură și mai tare. Avem multe posibilități, dar nu dorim să le punem în aplicare. Victoria este necesară pentru cel foarte ambițios. Ni se recomandă și nu ascultăm. Luptă împotriva obișnuitului.

Luna se află acum în plin tranzit prin zodia Berbec și va trebui să treacă, încă de dimineață, prin conjuncția cu Chiron, apoi prin sextilul cu Soarele și prin careul cu Marte. Momentul de față este unul al răspunsurilor foarte directe. 29 mai are o componentă psihică foarte puternică orientată mai mult către nemulțumirea care tulbură decât către înțelegerea care echilibrează. Cu toate acestea, această nemulțumire care tulbură ne duce mai aproape de adevăr decât mulțumirea. Calmul și armonia, de această dată, nu ne sunt de ajutor pentru că ele ar putea să fie văzute ca niște elemente artificiale care ascund adevărul, care nu recunosc adevărata valoare a individului și care ar putea să-l țină pe acesta departe de ceea ce îl impulsionează sau îl ajută să progreseze. De aceea, momentul de față ne oferă răspunsuri complicate, încărcate de griji, de teamă, de refuzuri, unele dintre ele spectaculoase, complet neașteptate de cel în cauză. Soluțiile acestei zile ne duc spre revoltă, spre război, spre o confruntare pe care nu o vom putea niciodată transforma într-un avantaj propriu. Ne dorim ca prin ceea ce ni se întâmplă acum să punem în aplicare anumite proiecte personale, însă acestea vor avea nevoie de un aspect favorabil pentru a putea fi atinse. Deocamdată, pentru că lucrurile se bazează foarte mult pe revenirile spectaculoase, după cum ne spune și deviza generală, nu ne putem aștepta ca planurile de viitor să fie apreciate pe măsură. De aceea, momentul de față este mai curând expresia unui raționament, adică vine doar cu o explicație, ne oferă informații suplimentare despre lucruri care urmează să fie puse în aplicare, deci nu este momentul încă.
Prin urmare, 29 mai ne vorbește despre lucrurile care ne deposedează de putere, dar pe care le folosim ca pe niște instrumente care ar trebui să ne suplimenteze puterea. Acest paradox, care ne vorbește despre belșug, ne întoarce de la țelul obișnuit, ne ține prizonieri în rutina zilnică ori ne face captiv în relații amoroase care n-au nicio finalitate sau care sunt marcate de conflicte ce nu vor fi niciodată rezolvate prin argumentele de acum. 29 mai este o zi care ne face indiferenți față de suflet dar foarte preocupați față de bani, față de avere, față de sentimentul de putere pe care îl obține încurajând dependența sau minciuna. Ceea ce este bun va fi ignorat, tocmai de aceea momentul de față poate fi unul dintre cele mai triste ale săptămânii. Oamenii capabili să învețe foarte repede vor fi foarte interesați de ceea ce va veni spre ei prin decizia anterioare, nu prin ceea ce vor face acum. Asta ar putea să îi întoarcă de pe traseul lor și să le schimbe opinia. Ar putea, pe viitor, să creadă că nu este important să muncească, să învețe, să depună efort, ci doar să speculeze anumite momente, ca acum, pentru ca, în ansamblu, condiția vieții lor să se schimbe. Cei care cedează acestei tentații arată că performanțele mai vechi au fost obținute doar pentru a demonstra ceva, nu pentru că au deținut anumite calități. Aceasta este revenirea spectaculoasă pe care o arată în această săptămână, după cum ne spune și deviza generală a săptămânii.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu raportat totul la calitățile unui conducător, ale unui lider, ale unui formator. Avem nevoie de propriile opinii, dar nu pentru ale a raporta la ambițiile unui lider, ci pentru a le duce mai departe cu aceeași atenție, cu aceeași sârguință, cu aceeași simplitate ca și până acum.

Minciuni spuse în mod convingător. Disconfort. Obstacolele sunt exagerate. Corectare. Schimbul de experiență trebuie să ne ajute să remediem probleme mai vechi. Prezentul nu povestește prea mult despre conflictele care ne-au dominat în ultimii ani. Teamă că evenimentele scapă de sub control. Cercetarea nu ne ajută să înțelegem de ce orice refuz doare. Este căutată mai mult ca oricând protecția.

Multe lucruri care nu ne-au fost clare în primele trei zile ale săptămânii ni se prezintă acum altfel, mai ușor de cuprins sau de înțeles. Nu ne referim aici doar la minciunile care au fost spuse în ultima vreme în mod convingător, după cum observăm din careul Mercur-Neptun, ci și la sentimentele care au folosit alte instrumente, alte vehicule sau care nu au ajuns la coarda sensibilă, la inima persoanei vizate. Pe de o parte, 30 mai este o zi a calificărilor, dacă ne referim la aceste sentimente care dintr-odată sunt înțelese mult mai bine, iar de partea cealaltă, este o zi de sancțiune pentru că aceste minciuni nu mai sunt tolerate, acceptate sau promovate. Cu toate acestea, ziua nu reușește să rezolve prea multe lucruri, ea doar clarifică, iar pentru cei care nu s-au maturizat încă această clarificare aduce alte conflicte, un gust amar sau impresia că oricât de multe facem viața nu se schimbă în bine, ci piesele se rotesc, își modifică, din când în când, poziția.
Dacă relația bună dintre Venus și Neptun, cea care se împlinește spre seară, consolidează sentimentele bune, le confirmă pe cele perene și face relațiile în care avem încredere să fie și mai durabile, careul Mercur-Neptun picură mai multă îndoială decât ar fi necesar. Dacă în această zi Luna nu ar fi trebuit să treacă prin careul la Axa Dragonului nu s-ar fi pus problema ca lucrurile acestea bune să fie protejate sau ținute departe de gura târgului. Multe din cele care se consumă acum sunt foarte bune, plăcute, ne animă, ne motivează să avem încredere în sentimente, prietenie, dragoste, însă întâmplările sociale au o altă notă. Pentru că evenimentele acestea sunt dictate de unghiuri care fac trimitere la o dimensiune personală, exploziile de pe zona publică nu sunt altceva decât rămășițele unor promisiuni de revoltă care nu au fost îndeplinite până acum. Aceste persoane rău intenționate văd în ecuația astrală a zilei de 30 mai o oportunitate. Omul care caută protecția va fi văzut de aceste personaje ca fiind unul foarte vulnerabil. Aceste personaje care au toate șansele să devină de tristă amintire, ar trebui să-și aducă aminte de celebra vorbă de duh: “Să te ferească Dumnezeu de mânia omului calm!“. Dacă adăugăm acestor direcții și conjuncția lui Junon cu Capul Dragonului înțelegem că lucrurile sunt simple, că dacă am ales să protejăm ceva atunci am ales această componentă afectivă minunată pe care întregul context astral de acum îl evidențiază. Ceea ce este rău este urmarea unei promisiuni care a fost ținută cu maxilarele încordate de oamenii care nu știu să se bucure de nimic. Cea mai bună alegere este să îi lăsăm să promoveze, așa cum își doresc, cu implicare, cu încrâncenare toată această dorință de răzbunare, toată această patologie. Într-o relație bazată pe iubire minciuna nu are loc. Când te folosești de minciună, fie ca un adevăr total sau ca adevăr parțial, într-o relație care ar trebui să funcționeze pe baza unor principii afective înseamnă că îmbrățișezi un demers diabolic.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne oferă o lecție de viață frumoasă, deosebită, care poate deveni în timp și foarte profundă. Nu avem de ce să ne preocupăm acum de faptul că anumite evenimente ar putea scăpa de sub control. Teama aceasta este ceea care ne zdruncină, este ceea ce ne îndreaptă atenția către suspiciuni sau care ne face rezervați față de un om care a fost și în săptămânile din urmă față de noi cu inima deschisă și care ar merita acum o confirmare a sentimentelor reale. Ceea ce seamănă acum va avea nevoie de un alt episod de confirmare pentru a se dezvolta. De aceea, momentul de față este unul care doare pentru că este făcut cu efort, dar care bucură pentru că acest efort este cu totul aparte, ales pentru a salva ceva absolut minunat din viața personală, din viața grupului, poate chiar din viața unei națiuni. Nu ar trebui să fim preocupați acum de motivele pe care partenerul de dialog le are pentru a refuza ceva. Avem nevoie de această încredere pe care o are omul echilibrat atunci când dăruiește ceva pentru că reacțiile celui care primește sunt doar ale lui și nu suntem răspunzători de ele. Vom fi răspunzător de relația pe care o dezvoltăm după acest moment, dar de reacția în sine nu.
Un alt element important al acestei zile este cel al conștientizării unei nevoi sufletești. Nu este un lucru nou, de multe ori în analizele pe care le facem aici invocăm aceste nevoi spirituale ce își găsesc de multe ori împlinirea. Acum identificăm nevoile noi care, ca într-un paradox, nu sunt noi, ci vechi, adică de când ne-am născut. Există înscris în conștiința individuală nevoia aceasta de asociere, de împărtășire, de coeziune. Fiecare își motivează această nevoie în modul propriu. Ecuația astrală a acestei zile ne poate arăta care este conținutul acestor motivații pentru a înțelege de ce unele fapte, chiar absurde, au fost preferate. De ce a fost nevoie să repetăm o greșeală, de ce nu ne-am putut desprinde de un program chiar dacă acesta s-a dovedit ineficient.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne pierde astăzi capacitatea de înțelegere și de acceptare doar pentru că unele momente ne vor tulbura zonele cele mai sensibile. Multe din cele negative de acum se bazează și pe impresii. Acolo unde nu se bazează pe impresii vorbim despre o persoană cu un istoric negativ care este deja cunoscut.

Se ia o decizie importantă. Dezvoltarea ne vorbește despre analize care nu au fost încă raportate la etaloane sociale. Să fac manevre ciudate. Prieteniile nu sunt ceea ce par. Independența cere o supraapreciere. Cel lăudat se trezește la viață. Scopul scuză mijloacele. Ceea ce este bun este și de durată. O problemă de opinie se rezolvă prin combinații noi. Recunoaștere. Ne asumăm răspunderea unor fapte rele.

Ultima zi a lunii mai aduce împlinirea unor unghiuri destul de dure pentru facilitatea pe care o avem în această perioadă, pentru vulnerabilitatea pe care nu am reușit să o ținem departe de lucrurile rele, întâmplările sociale distructive sau revolte gratuite ale unor persoane nefericite. Deviza care va defini ziua de 31 mai este: “Scopul scuză mijloacele!“. Ne vom confrunta acum cu multe neplăceri ca și cum nu ne-am îndeplinit anumite sarcini în ultimele zile, nu am fost suficient de atenți, nu am avut puterea necesară să ducem anumite demersuri acolo unde ne-am dorit sau cineva ne poartă sâmbetele. Se va acutiza în momentul de față o problemă de comunicare ce va deveni o problemă de justiție, de dreptate simplă orientată către un om comun, de dreptate subiectivă folosită ca un instrument pentru a rezolva o problemă de opinie. Dificultatea acestei zile nu constă doar în presiunea mare pe care opune asupra individului, cât în combinațiile la care acest individ trebuie să participe pentru a se elibera de o vină care nu îi aparține.
Pentru mulți, ultima zi a lunii mai este una de pedeapsă, chiar dacă Venus se va afla acum într-o relație bună cu Capul Dragonului și chiar va reuși să medieze tendința Nodurilor, ceea ce aduce un semn de împlinire și de realizare. În plus, arată că se poate ajunge acum la un armistițiu, se poate cădea la învoială, se poate ajunge la un moment de pace. Presiunea împotriva unui individ care trebuie să poarte toată vina unui grup, a comunității, a unei epoci transformă momentul de față într-unul de conflict escaladat. Partea neplăcută a momentului vine chiar din faptul că aceste elemente bune predispuse de raportul planetei Venus cu Axa Dragonului și cu Neptun sunt folosite de mințile zdruncinate pentru a promova comportamente eronate, pentru a răspândi idei false, minciuni, pentru a descuraja oameni care nu s-au maturizat încă, fie pentru că sunt foarte tineri, fie pentru că acum activează în alte domenii.
Prin urmare, ultima zi a lunii mai accentuează o problemă de opinie ce va fi prezentată acum ca fiind o problemă legată de o persoană, de preocupările acestei persoane sau de istoricul său. Lucrurile bune pe care le aflăm acum despre această persoană sunt folosite în mod negativ, adică sunt răstălmăcite, inversate, tocmai pentru că tendința momentului este aceea de a tăia un etalon social și a distruge ideea de prietenie. Știm că anul 2019 este anul sedimentării, anul separării și toată această putere bună care ne vine acum va fi folosită ca un bonus, ca o infuzie, ca o forță suplimentară pe care o primim pentru a ne folosi de ea după bunul plac, iar noi alegem să amplificăm și mai mult aceste conflicte.
La capătul celălalt, avem și oameni care apreciază prietenia și care au arătat în ziua anterioară că sunt echilibrați. Această dimensiune personală, această zonă în care oamenii simpli preferă să se desfășoare, va fi oaza de liniște a momentului. Faptul că în dimineața acestei zile Luna va trece pe zodia Taur este de bun augur pentru oamenii care au avut și până acum preocupări frumoase și care doresc să și le ducă mai departe. Vor avea prin această poziție astrală un ajutor nesperat care le va permite să se desprindă de tot acest marasm, de toată această furie socială care trebuie să dezbine pentru că acesta este scopul ei. Din nefericire, în contextul acestei zile, prima parte a devizei săptămânii are doar conotații negative.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți. Omul atent va lua decizii foarte bune atât pentru el cât și pentru ceilalți, chiar dacă acestea ar putea să nu aibă în ele nimic spectaculos.

Aspectele interesante ale vieții scot în evidență o protecție care vine din partea unui om puternic. Sunt ignorate consecințele unor fapte. Vorbim despre separării, despre divorțuri, despre decizii radicale cu scopul de a îmbunătății starea de confort. Blocaj depășit. Tentații față de vârful puterii. Ne amintim de evenimente istorice importante. Deciziile de acum produc efecte pe termen lung.

În noaptea de vineri spre sâmbătă se va împlinii sextilul dintre Venus și Junon, aspect foarte frumos, nu doar pentru ziua de față, cât pentru întreaga perioadă, adică pentru finalul de lună mai și începutul de lună iunie. Acesta este semnul întoarcerii de la o prietenie mai veche, dar și cel al revenirii la sentimente mai bune, al diminuării acelor impulsuri care au făcut această săptămână să fie furtunoasă. Unghiul de față arată că unele blocaje pot fi depășite ușor, că anumite speranțe, dacă nu sunt pe termen lung, ci doar o zi, o săptămână sau maxim o lună, atunci sunt de bun augur și ne pot face viața mai bună.
Relațiile frumoase care se construiesc acum între planete, pentru că nu există niciun unghi negativ care să se definitiveze astăzi, arată că promisiunile negative din zilele anterioare vor trece printr-o amânare. Oamenii vor vorbi mai mult despre motivele de separare, decât despre fapta în sine. Pe acest fond, pentru că suntem în săptămâna revenirilor spectaculoase, ne putem gândi că momentul de față ne aduce o împăcare neașteptată. Dacă la nivel individual lucrul acesta este ușor de înțeles, la nivel social, unghiurile acestea ce par prea firave ne îndreaptă atenția către mari evenimente istorice și oameni cu putere de decizie parcă se trezesc la realitate, sunt inspirați, se hotărăsc să facă altceva decât și-au dorit să facă în celelalte zile ale săptămânii. Dar schimbarea aceasta va avea nevoie să fie susținută și de direcțiile celorlalte zile, de vibrația în ansamblu a lunii iunie cea care ne atrage atenția că în urma conflictelor mai vechi au rămas în ruine pe care nu le putem uita. Așadar, selecția evenimentelor spre care ne îndreptăm atenția, relațiile pe care alegem acum să le cultivăm sub motivul că aceste persoane noi sunt prieteni noi, aceste persoane vechi sunt prieteni vechi, au nevoie să treacă din nou testul timpului, nu referitor la evenimentele programate, de-a lungul lunii iunie, și referitor la reziduurile care ne-au rămas, ci la cum le vom gestiona. Prima zi a lunii iunie ne arată care sunt ruinele pe care l-am lăsat, care sunt momentele pe care le-am stricat din orgoliu, ignoranță sau răutate. Acum, din postura de spectator, suntem bine. Rămâne de văzut cum vom fi în săptămânile următoare.
Prin urmare, prima zi a lunii iunie ne vorbește despre faptele ignorante pe care ne-ar plăcea să le uităm doar pentru că acum ne simțim bine sau pentru că am știut ce să facem pentru a ne consolida starea de confort. Există o tentație a mobilității, a deplasării, a alergării, a fugii, care îi dă celui în cauză iluzie a reușitei prin mișcare. Având în vedere că schema momentului se leagă foarte mult de greutăți cu care nu ne-am împăcat, față de care suntem în continuare legați, orice formă de deplasare este în prima zi a lunii iunie supusă unui mare risc. Da, unghiurile bune de acum ne arată că depășim un obstacol, un blocaj, dar poate ar trebui să fim mai prudenți cu acest lucru. Dacă se pune problema ca acest blocaj să nu fie depășit printr-un conflict sau printr-un accident, să putem alege. Dacă suntem atenți vom putea alege.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu judeca totul după primul impuls. Avem nevoie astăzi să ne interiorizăm și să ne raportăm și la alte etaloane personale sau educaționale însușite pentru a vedea dacă acest impuls merită să primească toată atenția.

Lucrurile se simplifică prin discernământ. Se comunică mult mai ușor cu mesaj. Demonii ne curtează. Cel care trebuie constrâns este trimis într-o zonă întunecată. Puterea scoate în evidență și evenimente imprevizibile care trebuie să testeze anumite abilități. Tenacitate. Comunicarea este folosită în defavoarea propriei persoane.

Ultima zi a săptămânii ar trebui să fie, la fel ca și cea anterioară, o zi de confort. Din nefericire, azi apar mici distorsiuni în această stare de confort, în special în a doua parte a zilei când Luna va trece pe zodia Gemeni și va definitiva careul cu Luna neagră. În prima parte a zilei va fi în perioada fără direcție, deci multe din cele pe care le-am gândit în ziua anterioară nu vor mai avea același substrat, nu vor mai primi aceeași atenție. Vorbim despre o tenacitate, însă nu pe baza ideilor de ieri, ci pe baza ideilor mai vechi, cele care fac apel la un alt cadru social sau astral. De aici se înțelege că o parte din lucrurile dificile se vor simplifica prin discernământ, prin raportare la cele etaloane care depășesc directivele imediate impuse de ceea ce s-a consumat ieri. Lucrul acesta este încurajator doar în cazul oamenilor care urmăresc de-a lungul acestei zile doar starea de confort.
Un alt element important al acestei zile este cel dat de tentația de a ne depărta de un proiect personal. Imediat ce Luna va trece pe zodia Gemeni ne vom aduce aminte de multe din conflictele anilor din urmă care ar fi trebuit să producă la momentul respectiv o separare, o segmentare, însă lucrul acesta nu s-a produs. Acum ne vin în minte motivele de atunci și suntem pe punctul de a împlini ceea ce altădată nu am putut. Nici acum nu am putea să împlinim, însă din alt motiv decât s-a întâmplat anterior. Există o problemă de comunicare, iar aceasta va fi folosită în defavoarea individului, în defavoarea grupului care se folosește de astfel de tertipuri pentru avantaje de moment.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii scoate în evidență lucrurile nerezolvate pe care le avem depozitate undeva în minte, în suflet, care ne-au acordat și pe alte conjuncturi, dar care nu au produs efectele scontate. Acum știm că aceste episoade ar trebui să produc anumite efecte și am fi tentați să le grăbim. Mesajul acesta poate fi comunicat ușor, ideea în sine poate fi prezentată celorlalți în așa fel încât să fie înțeleasă Mai bine decât altădată, dar efectul nu va fi cel așteptat. Pe 2 iunie suntem grăbiți, poate mult prea grăbiți față de ceea ce ar trebui făcut acum. Cel care va fi tentat acum să-și folosească puterea suplimentară primită pe conjuncturile ultimelor zile pentru a surprinde, impresiona sau zdruncina pe cineva va transforma momentul de față într-unul de risipă. Mustrările de conștiință nu vor întârzia să apară, ele vor veni chiar începând cu primele zile ale săptămânii următoare.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a face din nou apel la simplitate. Neastâmpărul, plictiseala, indiferența, oricum ar fi argumentate, devin marile piedici ale acestei zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.