3 – 9 iunie 2013

Săptămâna 3-9 iunie 2013 aduce o modificare de registru astral prin faptul că va degaja în tensiune zodia Gemeni, urmând ca o parte dintre planetele care puneau o greutate majoră pe această zodie să se mute acum în Rac. Venus, chiar de luni, va trece în Rac şi, împreună cu Mercur care se află deja acolo, pregăteşte terenul lui Lilith care va intra în acest semn duminică, în mijlocul zilei. Între aceste două momente, planetele individuale împlinesc unghiuri diverse cu cele colective aducând din nou în centrul atenţiei ipostaza în care o solicitare individuală, personală, intimă să devină subiect de ştiri, să fie scoasă din context, să fie răstălmăcită şi prin aceasta să se distrugă un ideal, să se sancţioneze un individ ori grupul său de apartenenţă prin implicaţiile pe care le vor avea acţiunile acestora.
Uranus şi Pluton veghează însă ca două păsări de pradă tranzitul planetelor prin Rac şi nu privesc cu ochi buni nici traversarea ultimelor minute ale zodiei Gemeni de către Lilith. Astfel, tot ceea ce vine din partea acestor doi malefici în această săptămână poartă amprenta unei distrugeri diferită de ceea ce am avut parte până acum, de la începutul anului. Acţiunile lor vor face totul mult mai dureros, mai apăsător ori mai încărcat de răspundere pentru că, după cum vom vedea prin mesajul fiecărei zile, esenţa acestora nu este aceea de a salva pe cineva, ci de a scoate la lumină o informaţie, un adevăr ori de a promova un mesaj tendenţios cu scopul de a ne pune în fața unor experienţe noi. Unii se vor vedea puşi în faţa unor sarcini care să nu le fie plătite corespunzători, să nu le fie plătite deloc, să muncească fără rost, să înveţe lucruri care nu le vor folosi niciodată adică să-şi consume energia în acţiuni fără rost.
De partea cealaltă, Neptun, care în această săptămână intră şi în mers retrograd, aduce un mare credit emoţiilor şi impresiilor. Sensibilitatea va fi în această săptămână încurajată şi valorificată, însă nu când vine vorba despre răzbunări perfide ori despre împlinirea unor dorinţe, ci doar de consolidarea unei atitudini puternice, veridice care să aibă în adâncul sufletului rădăcini puternice.
Pentru că fiecare va fi încurajat, mulţi vor avea parte de momentul în care să-şi vadă cu mai multă luciditate care le este direcţia şi pe ce se bazează. Oricum ar fi, faptul că Lilith în ultima zi va trece în Rac ar trebui să ne pună în gardă legat de duritatea cu care vom interveni în relaţiile cu ceilalţi. Cu această nouă poziţie ne mutăm din sala de aşteptare, unde toată lumea vorbeşte cu toată lumea, unde gălăgia fără rost este stăpână, în subsolul umed şi întunecat al unei clădiri pentru a ne apăra de un duşman invizibil. Această scenă trebuie să ne ducă cu gândul la faptul că avem nevoie să fim mai puternici, mai sinceri, să ne pregătim să rezistăm impulsurilor de a lovi ori de a ne impune punctul de vedere pentru că adevărul personal va deveni breşă de securitate pe care conjuncturile astrale o vor exploata acum.
Pentru că în această săptămână avem parte şi de împlinirea unei Luni noi, evenimentele de sâmbătă, 8 iunie, când se împlineşte această fază, vor avea un ecou puternic asupra următoarelor patru săptămâni. Tocmai de aceea avertismentul se îndreaptă în direcţia controlului emoţional. Efortul, slăbirea corpului, diminuarea resurselor, slăbiciunile în general nu trebuie să ne facă să ne pierdem cumpătul. Fiecare trebui să-şi ducă mai departe crucea cu demnitate. Orice apel la exemplele marilor maeştri este acum binevenit pentru că Lilith în Rac poartă semnul torţionarilor şi ştim că plăcerea de a vedea suferinţa este alimentată, hrănită doar în adâncul unui suflet zdrobit, distrus care are nevoie de reconstrucţie. Cine este întreg are un motiv în plus să se menţină aşa, cine se ştie zdrobit cu atât mai mult are nevoie să ia în serios acest avertisment.

Debutul săptămânii se face prin două evenimente speciale, care vor impune un ritm nou de lucru întregii săptămâni: ingresul lui Venus în Rac şi trigonul lui Mercur cu Neptun. În fundal, Luna va împlini un careu cu Pluton şi o conjuncţie cu Uranus, dar şi, spre seară, un sextil cu Junon.
Prin aceste unghiuri se combină calităţile remarcabile ale puterii de înţelegere, cu acelea de a accepta, iar rezultanta să fie un nou produs, unul menit să reziste la forţe mult mai puternice şi mai agresive. Venus în Rac aduce dragoste pentru cămin, pentru activităţi simple, intime, dar ea deţine şi o aprigă dorinţa de răzbunare, o nevoie de a compensa printr-un spirit al dreptăţii complet deformat de ceea i-a fost furat, de ceea ce a i-a fost distrus. În felul acesta, înţelegem că una din trăsăturile majore ale acestui tranzit va fi dat de teamă de a nu fi rănit, de nevoia de a găsi echilibrul între ceea ce este personal şi ceea ce vine din exterior, fără a reuşi să se atingă acest punct de echilibru, fără a atinge ipostaza prin care să găsească ceva sau pe cineva care să distrugă printr-un singur gest ceea ce această poziţie doreşte să acumuleze cu atât de multă insistenţă.
Prin Venus din Rac oamenii devin uşor de rănit pentru că, în realitate, îşi deschid sufletele fără să se protejeze şi, la prima înţepătură, se închid și îşi adaptează întreaga structură contra acestei intervenţii ca şi cum reprezintă etalonul agresiunii. Aceasta devine cea mai mare greşeală pe care vom fi tentaţi să o săvârşim în timpul acestui tranzit (până pe 27 iunie), iar consecinţele vor fi vizibile mai mult în plan emoţional.
Intrarea lui Venus în Rac, se produce însă pe un context agresiv, prin încheierea calităţii de distribuitor de lumină pe care a îndeplinit-o Luna, guvernatoarea Racului, în ultimele zile ridicând cu Soarele un sextil şi împlinind alături de Junon un triunghi minor, în care ea este focarul. Suferinţa ultimelor zile, complicaţiile şi tensiunile pe care le-am traversat devin acum etaloane de normalitate, mijloace prin care oamenii caută să-şi înţeleagă puterea şi să-şi dozeze intensitatea forţei în contactul cu ceilalţi. Combinaţia de duritate şi sensibilitate va face din această zi una menită să ascundă durerea, nemulţumirea ori chiar golurile de informaţii. Fie că se mobilizează unii pe alţii, fie că decid să procedeze aşa sub impulsul unui îndemn personal, cei mai mulţi vor urmări ca prin ceea ce fac să se delimiteze de o serie de complicaţii şi nemulţumiri pe care le-au experimentat în săptămâna anterioară. Acum conştientizează că au lăsat în urmă o săptămână dură, neplăcută în care au considerat că viaţa le-a complicat relaţiile şi i-a pus în postura de a se mânia unii pe alţii când, în realitate, nu a existat un motiv real pentru asta. Şi acum planează aceeaşi suspiciune, dar reuşim să fim mai restrictivi prin sentimente, mai puternici prin forţa negaţiei, prin răceala sentimentelor. Mulţi îşi amintesc de umilinţele pe care le-au trăit, de frica săptămânii anterioare, de tensiunea pe care noile informaţii le-au lansat asupra indivizilor îndemnându-i să aibă încredere în speculaţii şi himere, pentru că acum sunt puternici prin negație, prin a spune „Nu!” acestora, prin a le reanaliza ori prin a le opri desfăşurarea, fără vreun alt argument.
Chiar dacă Venus îşi schimbă acum semnul, chiar dacă urmărim să atingem punctul de echilibru prin suprimarea confuziilor în fața căror am cedat, chiar dacă acum vedem că hoţiile şi duplicitatea care ne-au venit din Gemeni ar fi putut fi evitate şi în acele momente prin comunicări reale, nu virtuale, nu prin dialog interior, ea nu se va putea vindeca atât de repede. Aşadar, ziua va putea să ne introducă într-o nouă etapă de ridicare prin expunerea propriilor umilinţe, prin ştirbirea importanţei de sine, cea care a crescut la aceeaşi intensitate cu durerea săptămânii anterioare, dar pe alt traseu. Acum, când înţelegem că interlocutorul nu a fost atât de vinovat, o forţă subtilă care ne vine din anturaj, ne loveşte în ceea ce numim stimă de sine, scoţând în evidenţă un element personal greşit aşa cum am procedat cu interlocutorul în săptămâna anterioară. Pe principiul „Ce ţie nu-ţi place altuia nu face”, greşeala criticată la celălalt va fi descoperită şi la cel ce critică punând o greutate aparte şi, după temperament, abandonându-l pe individ într-o stare de penibil ori de ruşine aflată la o mare intensitate.
Această trăsătură este însă una de răscolire a fiinţei pentru a vedea ce nu trebuie să folosim atunci când criticăm, adică nu trebuie să ne consumăm un credit important cerând anturajului să modifice în locul nostru o breşă de securitate. „Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi la ceilalţi” constituie îndemnul de a judeca echidistant o situaţie. A nu proceda aşa, cu Venus în Rac, înseamnă a lua cu noi toate erorile vieţii şi a le căra într-un sac mare în spate care se va transforma în timp într-o cocoaşă, devenind, nu omul vertical, cel puternic şi rezistent la schimbările vremurilor, ci o fiinţă împovărată de propriile probleme nerezolvate. Creatorul, cel care se implică în desfăşurarea lucrării sale nu va reuşi niciodată să-şi vadă de departe construcţia. Cei care cedează curiozităţii de a se depărta vor reuşi să vadă ce au făcut până acum și după aceea vor avea în minte imaginea imperfectă a lucrării lor, forma nefinalizata a lucrului la care participă şi însăşi imaginea aceasta poate deveni un obstacol pentru a merge mai departe. „Nu este ceea ce caut!”, „Nu am făcut ce trebuie”, „Nu mă ridic la nivelul aşteptărilor” sunt doar câteva dintre expresiile pe care le vom aborda azi și implicit de-a lungul acestei săptămâni, ca primă etapă a tranzitul lui Venus prin Rac, aflată încă sub influenţa lui Lilith.
Trigonul lui Mercur cu Neptun ne va aduce însă contact cu vocea interioară. Chiar dacă la tipul interior ea se va confunda cu dialogul interior, cel care îi spune individului cât de multe are să reproşeze anturajului, cei care fac un efort minim să-şi liniştească mintea vor putea să-şi modifice direcţia acţiunilor şi să vadă oamenii din jur cu mai multă luciditate. Luciditatea îi va îndemna să aprecieze munca semenilor şi să se ţină departe de critici, să iubească frumos şi să se simtă în rezonanţă cu oamenii care le răspund prin aceleaşi atitudini.
În sensul comun, aspectele acestei zile ne vor convinge că valorile familiei sunt mai importante, că evoluţia se face prin a hrăni elementul care este cel mai aproape de inimă, de a ajuta un individ, de a fi ctitor de valori, de a ridica un edificiu şi de a-l oferi celorlalţi spre utilizare fără a pretinde nimic în schimb. Combinaţia dintre nevoia de muncă, de a proteja, de a hrăni şi de a ne lăsa în voia unei inspiraţii creatoare, conferă acţiunilor acestei zile o trăsătură aparte, aceea de a ne motiva să mergem mai departe, chiar dacă o parte din evenimentele săptămâni anterioare ne trag în jos, ne pun piedică ori ne demotivează.
Prin urmare, debutul săptămânii se face într-un ton aparte, aducându-ne în faţa unor evenimente neplăcute pe care, spre seară să le găsim locul, să le integrăm şi să extragem din acestea o esenţă plăcută. Iniţial vom considera că urmărim utilul, că ne vom axa pe putere şi expresie şi tot ceea ce ne-a supărat în săptămâna anterioară ne va motiva acum să mergem mai departe, să demonstrăm celor din jur că suntem puternici pentru că frecvent luptăm cu probleme ori că prezenţa lor nu ne perturba deloc. A ne construi o schemă de atac în raport cu ele înseamnă a ne declara captivii lor şi asta înseamnă că ne aflăm în faţa unei probleme pe care refuzăm să o vedem clar şi lucid.
Acţiunile comune ne vor convinge că lucrurile din preajma sunt prioritare şi cu cât ne vom preocupa mai mult de ele cu atât mai mult ne vom depărta de drumul care ne duce spre viziunea de ansamblu. Unii vor regreta acest fapt şi vor considera că gestul lor nu a fost efectul unei decizii personale în care a ales ce a considerat de maximă urgenţă, ci s-au sacrificat pentru un apropiat, pentru familie, pentru prieteni, pentru ţară. Judecând greşit vor dori ca acest sacrificiu să le fie răsplătit însă nu se va întâmpla acest lucru pentru că Lilith pune acum pe decizii o confuzie majoră. Ceea ce acum vă însemna sacrificiu şi diminuarea expresie personale, ascundere ori limitarea consumului la nivelul familiei, în finalul lunii iunie, atunci când Venus va trece pe Leu, va deveni defulare, nevoia de a ne acorda libertăţi care să le combată pe cele de acum.
Pentru că ziua ne conferă inspiraţia pe care am aşteptat-o de mult timp, recomandarea este aceea de a nu o transforma în patimă şi conştientizare negativă. Oamenii au tot timpul ceva frumos de oferit, chiar şi atunci când nu transfera nimic, simplul fapt că opresc o acţiune poate fi de un real beneficiu. Trigonul dintre Mercur şi Neptun de pe zodiile de apă ne aduc în postura în care să vedem ceea ce este greşit la noi sau la ceilalţi nu pentru a ne tulbura şi mai mult, ci pentru a găsi mijlocul să iertăm totul şi a merge mai departe cu sacul gol, săraci în duh, fără experienţe inutile, puri şi luminoşi.

În ultima zi de Berbec, Luna are de împlinit două sextile, unul cu Jupiter şi altul cu Lilith, urmând ca spre seară să treacă în Taur şi să împlinească un sextil cu Venus, traversând o recepţie mutuală cu aceasta şi venind cu soluţii neaşteptate într-un context în care posibilităţile de alegere sunt altele, complicate, dure ori menite să complice şansele individului de a se racorda la nevoile societăţii, de a ieşi din schemele egoiste ale vieţii ori de a transmite clar şi sigur un mesaj.
Azi Soarele şi Chiron sunt în careu şi Mercur împlineşte un trigon cu Saturn retrograd căutând să combine două forţe care doar la suprafaţă par diferite, dar care în esenţă sunt la fel. Atunci când Mercur şi Chiron sunt în trigon oamenii suntem îndemnaţi către studiu, spre analiză, spre căutări, spre răspunsuri lăsându-se frământaţi de gânduri şi urmărind să înţelegem de ce comportamentul oamenilor este îndreptat în direcţia aceasta și nu altfel. Acest trigon pe semne de apă nu aduce în ecuaţie curiozitatea decât ca imbold însă ea dispare la contact cu efortul, acela care caută, care răscoleşte prin lucruri, care interoghează ori care îşi pune întrebări existenţiale legate de viaţă sa, de direcţia spre care se îndreaptă ori de ce se va întâmpla cu el şi apropiaţii săi în viitor. Soarele şi Chiron, prin careul lor, pentru că leagă zodii mobile, îl duc pe individ într-o zonă a acţiunii pornind de la curiozitate, însă îndreptându-l spre a se întreba de ce locul său aceste acela, unde a greşit de a strica toate acestea, ce nu a funcţionat de nu a primit tot ceea ce a cerut.
Dacă în primul caz rememorarea, apelul la un bagaj de cunoştinţe constituie un element solid prin care sunt create şabloane de gândire, repere, careul celor doi cere asemenea repere pentru că atât energia solară din Gemeni, care se risipeşte prin ramificaţii multiple, căt cea chironiană – apăsătoare şi obosită prin efortul de susţinere a anumitor probleme, ţin de implementarea unui proiect, de susţinerea unor demersuri care în acest stadiu nu dau semne bune.
Indiferent de direcţia spre care se îndreaptă avem de-a face cu un mare efort, fie că el se susţine pe curiozitate, pe tendinţa de a munci din inerţie, de a căuta în ideea că se poate, că încă un efort în plus nu va mai conta, fie el va avea la baza necesitatea de a găsi care este greşeala care ne-a dus în această postură, ce anume ne alimentează tristeţea, durerea ori suferinţa. Combinaţia celor două forţe înseamnă flexibilitate şi ea va avea asupra mediului social un ecou foarte bun pentru că orice formă de eroare pe care o vom alimenta va avea în interiorul său o formă de dreptate, de putere, o formă de expresie ce se susţine pe energia sextilului Lună-Jupiter adică pe nevoia de a face lumea mai bună.
Necesitatea de a produce o schimbare acolo unde se află va veni, prin sextilul Lună-Lilith, cu o stima de sine ridicată, cu o imagine falsă faţă de sine, fie şi numai în parte. Reuşind, individul nu va mai vedea că situaţia acestei zile este unică şi că succesul său este produsul unui efort făcut chiar la limită, ci va considera că aşa reacţionează el în condiţii de stres, iar că asta nu înseamnă altceva decât că dispune de mari rezerve pe care le poate folosi atunci când situaţia se reeditează.
Aceasta va fi direcţia până când Luna îşi schimbă semnul, iar după aceea, prin recepţia mutuală pe care o va avea cu Venus, evenimentele vor intra într-un proces de selecţie, discret, având drept criteriu satisfacţia utilizatorului. Până în dimineața zilei de 7 iunie traversăm prima recepţie mutuală Lună-Venus din acest an. Următoarea se va produce în 18 si 19 iunie, când Luna va fi în Balanță, celălalt domiciliu al lui Venus. Pe 27 iunie Venus deja va trece în Leu şi Luna nu va mai avea răstimpul necesar să ajungă în Taur pentru a obţine a treia recepție mutuală.
Recepţia mutuală a două planete feminine este semn de înţelegere şi rafinament, de complementaritate în aspecte profunde ale vieţii care vor duce la o finalitate bună indiferent de intensitatea negativă a cadrului general. Combinaţia acestor forţe se comportă ca o scurtătură pozitivă. Sunt accesate energii prin simpla trimitere a gândului în direcţia aceasta şi prin intermediul acesteia voinţa va putea fi folosită doar în cantitate minimă. Lucrurile nu vor veni însă de la sine pentru că plaja deschiderilor va depinde mult de tipul de personalitate pe care-l dezvoltăm, de cel care construieşte binele pentru noi, ce considerăm acum ca fiind bine, de ce ne încântă şi ce ne face să ne simţim bine, curaţi şi protejaţi. Cu cât structura fiinţei este mai înaltă şi mai puternică, cu atât simbolistica acestei relaţii se va extinde mai mult în zona sufletului, cu atât implicaţiile acţiunilor care vizează scurtarea accesului la o finalitate vor fi mai mari.
Prin această recepţie mutuală, fiinţele care duc o viaţă paşnică vor trece în planul secund orice implicaţii ale acţiunilor în sfera socială, preferând să se distanţeze de orice acţiune pe zonă publică, să se adâncească în gânduri, să mediteze, să-şi reamintească de prietenii din copilărie, din tinereţe, să călătorească prin intermediul gândului spre ceea ce le întăreşte sufletul în direcţia în care el se manifestă cel mai puternic. Somnul este un element care, deşi nu ţine de zodia Rac, prin relaţia aceasta de visare activă, poate fi folosit azi ca un mijloc de accesare a informaţiei, de rememorare a unor stări sufleteşti ori de întâlnire cu prietenii din subtil, cei care constituie pentru unii sursa puterii şi ceea ce le hrăneşte cel mai mult speranţa în viaţă.
Fiind implicată numai în sextil, Luna transcende azi prin flexibilitate şi interiorizare ceea ce până acum îi opune rezistenţă. Poate încuraja oamenii să înţeleagă şi să se apropie de cunoaştere prin folosirea altor simţuri, nu doar prin mental, nu doar prin forţe care utilizează procese de transfer energetic. Prin acest proces magic, ei realizează că au înscris în ei tot ceea ce le este necesar şi nu trebuie decât să-şi amintească ori să realizeze acest lucru.
Prin urmare, 4 iunie devine o zi de acces spre o formă de putere pe care unii o vor atribui expansiunii, disciplinei ori titlurilor pe care le deţin. În realitate, fie că e vorba despre putere, fie că se invocă necesitatea depăşirii unui obstacol prin concentrarea forţei personale, fie că se urmăreşte ignorarea tuturor acestor elemente şi, din senin, anumite evenimente să se împlinească, de parcă au fost dintotdeauna în grijă altora, ceea ce omul are mai de preţ în fiinţa sa se exprimă acum mult mai vizibil, mai puternic şi îi accentuează acea notă personală cu care s-a afişat şi până acum.
Recepţia mutuală dintre Lună şi Venus, prima de anul acesta, ne ajută să primim mai mult decât cerem ori să accesăm o energie care ne este utilă. Azi se vor vedea mult mai clar diferenţele dintre oameni însă această delimitare nu ne este permisă pentru a ne adânci în stres şi respingere, în dispreţ ori în desconsiderare, ci pentru a ne obişnui cu diversitatea fără a impune etaloane rigide.
4 iunie este ziua fuziunii contrariilor pe latura superficială a vieţii şi de regăsire a elementelor care ne leagă pe aspectele profunde. Cu cât ne adâncim mai mult în suflet, cu atât mai mult descoperim că există mult mai multe elemente prin care ne aseamănăm, decât prin care ne deosebim. Azi asemănarea ne face bine, ne conferă încredere în sine şi ne ajută să ne simţim mult mai puternici.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne respecta statutul, modul de exprimare fără a ne suspecta de intenţii tendenţioase. Diversitatea nu este construită pentru a anula similitudinile ori pentru a ascunde identitatea individului, ea este un atribut al creaţiei şi cine va duce acest gând în adâncimile sufletului va observa cât de repede se poate scurta azi drumul de la intenţie la împlinire.

Luna din Taur îl aduce pe Neptun în postura de a fi planeta mediatoare în opoziţia pe care o împlineşte azi cu Saturn. Singurătatea este dureroasă azi. Ea devine expresia unei nevoi cu care am luat contact ieri, însă azi, fiind alt context, adaptarea, în loc să ne facă mai puternici, ne încurcă drumurile şi ne constrânge să vedem prea mult, lucrurile prea adevărate, crude, periculoase.
După ce îşi va împlini sextilele cu planetele din Peşti şi trigonul cu Pluton, ceea ce va rămâne va fi forţa de atracţie pe care Coada Dragonului o exercită asupra ei. Se invocă lucrurile care nu mai sunt de actualitate, în special în a doua parte a zilei, însă fără vreun rezultat concret, altul decât învinuirea unui individ că a pierdut o oportunitate ori că nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor. Toată această presiune înseamnă efort, or efortul, pe opoziţie Lună-Saturn, rupe o legătură, agasează o persoană, destramă o relaţiei ori aduce o suspiciune în acele legături pe care ne bazam, care erau clare, declarate în aspectul lor pozitiv.
Suita evenimentelor ne îndeamnă azi să privim lucrurile în faţă, însă să nu mai avem atât de multă încredere în reuşită, să nu mai acordăm prea mult credit ideii, soluţiei de vreme ce ea inspiră teamă, de vreme ce ne constrânge, ne apasă. Chiar dacă unghiurile care se împlinesc acum sunt puternice şi pozitive, faptul că se traversează opoziţia Lună-Saturn, adică o opoziţie între două planete care formează un cuplu (cel care ne conferă perceperea corectă a realităţii), dar mai ales faptul că, la moment dat, Luna se va afla în relaţie de conjuncţie cu Coada Dragonului, ne scoate în evidenţă că privilegiile pe care le avem acum sunt deţinute, nu pentru a ne destinde în avantaje de diferite facturi, ci pentru a fi responsabili, pentru a garanta continuarea unui proces, menţinerea unor legături sociale, poate chiar a unor conveniențe pe care se bazează mediul de apartenență, anturajul poate chiar ansamblul societăţii.
Dacă în mod comun vibraţiile acestei zile aduc nevoia de a ieşi din tipare, de a vedea sfidarea acestor reguli sau obligaţiile faţă de societatea ca fiind soluţia tuturor problemelor, considerând că o zi liberă ar fi binevenită, iar amânarea sarcinilor ori îndeplinirea lor în mod superficial, de asemenea. La modul superior, mecanismul diminuează calitatea vieţii, nu doar pentru că greutatea deciziilor acum este mare, ci pentru că individul nu este informat referitor la perspectiva unui asemenea gest. Neştiind nimic despre cât de grav este, înseamnă azi să laşi lucruri importante pe mâna şacalilor ori la voia întâmplării doar pentru că beneficiile îţi spun că nu trebuie să mai priveşti viaţa prin răspundere. Dilema se va accentua cu atât mai mult cu cât fisura ce survine pe steliumul ce activa cândva pe finalul zodiei Gemeni se transformă într-o grupare care nu mai are calitatea de stelium, conținând patru astre care se aşează două pe Gemeni şi două pe Rac. Această împărţire transmite mentalului sentimentul separării şi în acelaşi timp nevoia de a activa în aceeaşi structură socială complexă, cu aceleaşi persoane, cu aceleaşi idealuri, chiar dacă privilegiile îi fac pe unii să se simtă aleși, iar pe alţii chiar îi fac să fie aleși, adică aşa încât să nu mai ocupe aceleaşi locuri.
Unora, această formă de convieţuire, li se va înfăţişa ca o combinaţie între apă şi lapte, care face apa impură, iar laptele diluat. Sunt şi persoane care preferă un astfel de produs, însă cei mai mulţi privesc lucrurile aşa cum sunt, ca pe o amestecare a valorilor, ca pe o risipire a unor produse ori a unor situaţii care ar fi trebuit să fie duse mai departe aşa cum se prezintă acum, nu altfel.
Prin urmare, 5 iunie devine o zi a responsabilităţilor neobişnuite. Sunt invocate motive de separare, de renunţare la o activitate ori de separare la modul concret, însă nimic din ceea ce survine acum nu este dus mai departe. Omul comun, cel care nu urmăreşte să devină creator de valori, care este doar utilizator al unor direcţii ale vieţii, va fi contrariat de ceea ce va veni spre el azi şi se va plânge că nu este lăsat să-şi îndeplinească anumite dorinţe, să facă ce trebuie, este chinuit de episoade care constrâng ori care se prezintă împotriva situaţilor de fapt, împotriva firii, a ceea care i-a oferit anterior privilegii.
5 iunie nu permite folosirea puterii dată de funcţie şi nici nu îi conferă individului un avantaj în a gestiona aceste situaţii. Lipsa de experienţă va fi însă elementul care vă transpare din tot acest mecanism ori neputinţa de a izola o anumită calitatea şi a folosi gândurile şi acţiunile doar prin ea, adică de a ne diminua expansiunea şi de a o privi ca pe un privilegiu, acela de a ne investiga mai bine calităţile ori privilegiile pe care le deţinem.
Doar cel inspirat, puternic şi care are clar conştiinţa unei repetări a situaţiilor pe care le traversează va putea să gestioneze acest fond, doar acela va putea să vină cu soluţii practice prin care să selecteze ce privilegii să folosească azi şi pe care dintre ele să le lase pe mâine.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a privi această combinație de forţe ca pe un îndemn de a duce cu demnitate responsabilitatea unui grup. Florile au în frumuseţea şi parfumul lor şi efortul rădăcinii. A ne întoarce privirea către cei care nu deţin ori nu ştiu că deţin calităţi care să-i ajute în a-şi rezolva problemele dovedeşte maturitate şi probează faptul că aceste privilegii nu au fost însuşite printr-un truc, ci au fost meritate pe deplin. Natura, prin legile sale, întotdeauna i-a avantajat pe cei care reuşesc să gestioneze înţelept calităţile, fără a uita de unde au plecat şi fără a se pierde pe drumul spre ţinta pe care şi-au stabilit-o.

Trecerea Lunii prin Coada Dragonului şi apoi împlinirea careului cu Junon va aduce din nou în discuţie ideea de greşeală, de supraapreciere, de criză a relaţiilor, de tensiuni în zona cea mai puternică pe care un individ o folosea pentru sine. Luna, în plin tranzit prin Taur, şi Mercur, aflat în opoziţie cu Pluton, aduc momentului nevoia de a invoca ideile zilei anterioare ca soluţii miraculoase la tot ceea ce se întâmplă acum. Se va revărsa cu mare implicaţie o anume tensiune, o anume revoltă faţă de un partener, faţă de un element care ne-a fost aproape în tot acest joc. Unii vor observa că elementul care este cel mai aproape poate fi întruchipat de o idee, de un ideal de care acum, sub presiunea unei dinamici sociale importante, va ceda. Acest unghi îndeamnă spre schimbarea regulilor în timpul jocului, aducând preschimbarea viselor în coşmaruri, gândurilor ambiţioase în dovezi ale fricii ori a neputinţei de a slăbi încordarea.
Azi Neptun este static şi fiind implicat într-un trigon cu Venus, octava sa inferioară (aspect care va atinge ipostaza intensităţii maxime abia mâine), ținta oricăror demersuri va fi acum una bună, iar explicaţiile, justificările de asemenea pozitive, însă ceea ce rămâne în urma lor lasă impresia de autoamăgire, de prea multă indulgenţă, de neputinţa de a lua taurul de coarne, de a înfrunta un obstacol major şi de a înlătura tensiunea din jur prin claritatea expresiilor, prin conexiuni logice, pertinente, puternice, calde.
Prin împlinirea conjuncţiei Lună-Coada Dragonului se atinge practic ipostaza maximă a încercărilor de factură spirituală şi elementele legate de moralitate vor avea azi prioritate. Din nefericire, faptul că Junon se află încă în careu cu Axa Dragonului, chiar dacă Neptun, prin caracterul său static, doreşte să ne oprească mintea pe direcţii bune, faptele ne aduc la realitate, discrepanțele dintre intenţiei şi finalitate, dintre cum am crezut că se vor desfăşura etapele şi cum se vor împlini ele în realitate, duc minţile celor implicaţi spre o zonă a suspiciunii şi fricii. Luna din Taur, dacă nu are o bază, o rădăcină puternică de care să se ţină atunci când încearcă să se întindă peste tot pământul, pentru a duce un mesaj ori pentru a supravieţui, transformă uşor teama în mânie şi forţa interioară devine expresia unei dreptăţi pe care şi-o caută în cele mai nepotrivite locuri. În realitate, teama îi va face acum pe oameni slabi. Nu vor îndrăzni să vadă prea departe nici să-şi întindă braţele unii spre ceilalţi pentru că nu doresc să ajungă în momentul în care să li se smulgă rădăcinile, să rămână fără garanţia unei hrăniri sigure. În felul acesta, se va dezvolta o anume naivitate, aceea care îl convinge pe individ că este potrivit să ceară dreptate prin reguli, fără a o adapta contextului.
Deşi o parte din tensiuni va fi pusă pe această imaturitate, mulţi dintre pasionaţii de astrologie vor crede că ele sunt susţinute de careul Lună-Junon ori de trecerea Lunii peste Coada Dragonului. Exaltarea Lunii nu înseamnă un alt domiciliu pentru ea, ci exprimarea la o mare intensitate, de un rafinament aparte dacă sunt îndeplinite anumite condiţii. Fără aceste condiţii expresia exaltării devine un element stupid prin absenţa suportului.
Prin urmare, 6 iunie devine expresia unui gol imens. Pe de o parte suntem îndemnaţi să ne exprimăm, iar pe de alta suntem opriţi de complicaţii ori de faptul că lucrurile nu sunt aşezate aşa cum ne-am aşteptat, aşa cum am cerut sau cum considerăm că se cade. În realitate, trecerea Lunii peste Coada Dragonului înseamnă înfruntarea unei secţiuni, a unei pedepse ori constatarea unei greşeli care ştirbeşte din bucurie ori face lucrurile să se desfăşoare într-o inversiune periculoasă.
Dacă se vor bucura de cele pe care le au în preajmă oamenii vor părea celor din anturaj naivi ori superficiali, ciudaţi ori, mai rău, chiar puţin nebuni. Dacă vor fi prea critici, neputând să-şi slăbească încordarea ori refuzând bucuriile pe motiv că oricât sunt de intense ele nu ţin, vor părea celor din jur întruchiparea discordiei, tensiunii ori răutăţii. Oricum ar privi lucrurile nu par să se desfăşoare după un traseu cunoscut.
A combate această dezordine implică în primul rând a înţelege cauza evenimentelor în ordinea în care ele se desfăşoară, apoi a accepta şi faptul că unele îşi urmează propriul rost. Nu întotdeauna etapele urmează comanda pe care o dăm, oricât de clar ni se va părea acest lucru. Alternanța dintre acţiune şi nonacţiune, dintre expansiune şi entropie face parte din jocul vieţii şi cei care înţeleg acum acest lucru reuşesc să se echilibreze şi să nu ia în sens personal toate aceste deviaţii de la cursul direct al lucrurilor, aşa cum l-au gândit.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne oferi azi momente de linişte. Multe din evenimente se deplasează ca şi cum au propria lor conştiinţa şi orice corecţie am fi tentaţi să le aplicăm nu pot fi deviate. Cei care vor privi acest lucru cu respect faţă de ordinea care există aici, în această lume, vor reuşi să înţeleagă ceva din caracterul subtil al acestor direcţii. Înnobilaţi cu această înţelegere vor şti care dintre ele sunt pedepse pe care le primesc din partea destinului şi care sunt avertismente.

Azi, la puţin timp de la intrarea lui Neptun în mers retrograd, Venus împlineşte cu acesta un trigon, iar Luna, abia intrată în Gemeni, va împlini o conjuncţie cu Marte trimiţând, în a doua parte a zilei, un careu lui Neptun, cu puţin timp înainte ca Venus şi Saturn să-şi împlinească trigonul lor.
Exceptând tranzitul Lunii, unghiurile pe care Venus le împlineşte cu Neptun şi Saturn sunt construite în timp, însă acum ele suplimentează forţa de acţiune şi aduce individul în postura în care să finalizeze aspiraţiile la care a lucrat de-a lungul ultimelor patru săptămâni. Mâine, pe Luna nouă, nu înainte de a se mai împlini două aspecte important, se vor iniţia o noua serie de demersuri, atât de puternice şi complicate încât vor cere individului multă determinare şi implicare, dar şi decizii categorice în care să creadă cu tărie pentru a le putea pune în aplicare.
Azi, în ultima zi lunară, triunghiul regal care se împlineşte între Venus, Neptun şi Saturn pe semne de apă, ne readuce zâmbetul pe buze. Nu pentru toţi va fi însă la fel, adică nu pentru toţi zâmbetul va fi semn de bucurie sau de încântare. Pentru unii acest zâmbet va fi o grimasă, un surâs de satisfacţie, de aroganță ori de sfidare prin care urmăresc să-şi arate superioritatea.
Din păcate Saturn nu se află încă în fereastra conjuncţiei cu Capul Dragonului, ci la 10 grade distanţă de acesta, iar semnul de progres, talentul ori deschiderea pe care o arătăm acum nu mai are implicaţii magnifice, nu se mai răsfrânge asupra destinului într-un mod atât de direct și binefăcător. Chiar de dimineaţă, de când Luna a intrat în Gemeni, oamenii se aşteaptă la schimbări majore de vibraţie. Se aşteaptă să reuşească în încercări mari pe care le au prin concursul celor din preajma sau pe care le cer cu insistenţă. Ei nu realizează că Neptun, prin retrogradarea sa, îi face vulnerabili în fata proiectelor ample şi cu cât vor fi mai lacomi, cu cât se vor depărta de muncă, de seriozitate considerând că, până la urmă, asta înseamnă control, să dictezi şi să munceşti cât mai puţin, cu atât mai mult se vor apropia de o zonă a iluziei, de irealului în care simularea sentimentelor, falsa putere ori falsa documentare îi acaparează din ce în ce mai mult. Fiind siguri pe ei, văzând că au deschidere, replici, putere de influenţă se depărtează de raportarea continua la context şi cad în păcatul zilei anterioare când, din cauza Lunii din exaltare, mulţi au pretins dreptate, putere, apreciere, susţinere fără a se adapta situaţiei de faţă.
Exprimându-se în acest fel mulţi vor îndrăzni mai mult. Să considere că le este predestinat să facă anumite gesturi, că, în virtutea inerţiei, instituţia îi delegă pentru asta, că au putere în virtutea tradiţiei ori că au dreptul să se exprime dur, puternic pentru că până acum nu le-a opus nimeni rezistenţă. Oricât am încerca să dăm episoadelor zilei de azi o finalitate eminamente pozitivă, faptul că Neptun şi Saturn se află în mers retrograd, dar şi pentru că Lilith trece acum pe gradul anaretic din Gemeni, tot ceea ce conţine un mesaj care trebuie spus, legiferat, tot ceea ce depinde de exprimarea verbală, de cuvânt, de termen, de puterea acestuia va primi pe lângă laudele produse de surprinderea în fața intensităţii exprimării şi acuzele prin care este criticată metoda. Or metodă în sine este cea care l-a motivat pe individ să nu se implice, să-şi piardă din puritate, să nu mai depună efort, să fie mai leneş ori mai ascuns. În felul acesta, ajungem, prin însăşi talentul pe care-l cultivăm într-un impas, acela care ne spune că orice intenţie bună se finalizează greşit, or azi se va pierde din vedere că orice greşeală pe care o vedem la ceilalţi are un echivalent în structura intimă a celui care critică pentru că altfel nu ar vedea-o.
Aşa ajungem ca, în a doua parte a zilei, să considerăm că oricât de talentaţi sunt unii, în definitiv cu toţii suntem egali în faţa vieţii, cu toţii traversăm aceleaşi încercări pentru că, până la urmă, diferenţele dintre noi sunt minime. În felul acesta, descoperim că tocmai aceste diferenţe dintre cauza nemulţumiriilor și decepţii au fost cele care ne-au înşelat ori pe care le-am văzut mult timp în mod disproporţionat. Acum, văzându-le altfel, considerăm că există intervenţii care ne diminuează puterea de acţiune, atât în sfera intimă, cât şi în societate, însă în realitate, puterea pe care o dovedim acum este cea reală. Retrogradările lui Saturn şi a lui Neptun aduc azi din trecut informaţii reale pe care mult timp le-am văzut greşit. Azi inversiunea inversiunii sau negaţia negaţiei devine mijlocul, pârghia prin care reuşim să cădem în picioare asemenea unei pisici şi să evităm un sfârşit tragic.
Astfel, descoperim că tot răul care ne-a tulburat de-a lungul zilei şi care ne-a constrâns să ne vedem diferiţi faţă de cei din jur devine purtătorul unui semn de evoluţie. Acceptând puterea grupului, forţa comunităţii şi oferindu-i acesteia privilegii pe măsura numărului de membri com intra în spaţiul zilei de mâine cu sentimentul că traversăm episoade noi şi că este necesară să ne adaptăm pentru a face faţă unei forme de amăgire care se dovedeşte a fi mult mai abilă decât ce am traversat până acum.
În sensul comun, orice intenţie bună primeşte din jur o dezamăgire, orice ajutor este răstălmăcit şi cel care are aşteptări de la cei pe care îi ajută va fi trist şi se va prăbuşi sub povara binelui pe care îl face cu forţa celor din jur. Deşi avem trigon regal pe cer, retrogradarea acestora poate aduce din trecut episoade care nu pot fi integrate în analiza generală şi care se pot integra pe o plajă foarte permisivă, de la evenimente foarte tragice, până la unele foarte profunde, după cum este firea individului ori după horoscopul personal. Lilith de pe gradul anaretic din Gemeni iarăşi nu ne permite să ne bucurăm de orice, aducând o picătură de culoare pe un fond care trebuie să fie imaculat ori intervine cu greşeli mici, scuzabile în alt context, dar care acum enervează la culme.
Prin urmare, 7 iunie ne îndeamnă spre fapte mari, poate prea mari pentru puterea pe care o avem acum ori pentru contextul în care dorim să le integrăm. Pentru a contrabalansa acest neajuns vom interveni refuzând să credem că, dacă lucrurile se dovedesc a fi bune, corecte, puternice, dacă intenţii sunt lăudabile, ele ar putea fi refuzate, ignorate ori criticate. Forţând în acest bine subiectiv, mulţi vor consuma din fondul de rezervă, vor deveni nerăbdători, nervoşi, insensibili sau indiferenţi la factorul uman, dar prea atenţi la mecanism, la procedură, la demers.
Trăim însă într-o societate care doreşte să preschimbe factorul uman cu ceea ce credem că l-ar putea înlocui, preschimbând tot ceea ce este viu în elemente virtuale care nu vorbesc, nu protestează, nu au opinii proprii şi deci nu ne fac probleme. Această evadare în virtual, în iluzoriu, care implică a urmări toată ziua programele tv, a face declaraţii la tablouri, a crede mai mult în prieteniile de pe facebook decât în cele reale, constituie modul disperat de a simula o profunzime a sentimentelor.
Cele două trigoane pe care Venus le împlineşte azi cu Neptun şi Saturn vor face mult mai vizibile problemele vechi, aducând la lumină opinii complicate ale unora care până acum nu au fost explorate ori nu s-a găsit curajul necesar pentru a fi negate. Emoţia, sentimentul apartenenţei, cel care invocă vârsta, titlul ştiinţific ori cel nobiliar, studiile ori numărul experienţelor reprezintă elementele care vor brusca prin duritate sau intransigență.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne aminti că puterea unui om vine din profunzimea sa, din complexitatea personalităţii sale nu din cât de apăsat, împovărat ori complexat este. Venus în Rac poate aduce această problemă a complexului, a obsesiilor din postura de greutate, în cea de virtute. Azi, prin impactul lui Neptun retrograd, multe vor lua o amploare apare. Pentru omul comun, scopul lor este acela de a-l învăţa să fie flexibil, să se lase modelat, să aibă încredere în ceilalţi, chiar dacă, inevitabil, la un moment dat, va fi dezamăgit, să nu-şi ucidă dragostea doar pentru că o altă idee fixă şi eronată l-a convins că aşa se protejează de decepţii. Pentru omul evoluat, scopul este acela de a se goli de sine pentru a se umple cu virtuţi. Omul sărac cu duhul, cel care devine permisiv la forţele subtile, la lumina spiritului constituie ţinta, idealul cu care contextul de acum îi tentează pe cei evoluaţi.

Unghiurile care se împlinesc azi ne tulbură gândurile şi, prin răvăşirea lor, reuşesc să pună o greutatea parte pe comportament. Azi Mercur şi Pluton îşi împlineşte opoziţia lor, Marte şi Neptun formează un careu din zodiile Gemeni și respectiv Pești, iar seara târziu, după ce se împlineşte Luna nouă, Mercur şi Uranus se vor afla în careu. Toate aceste direcţii, primesc prin Luna nouă de azi o perspectivă complicată şi apăsătoare, dureroasă sau chiar tragică în cazul celor care nu urmăresc să-şi limiteze faptele, care nu-şi diminuează intensitatea emoţiilor şi care se lasă în voia a ceea ce simt şi gândesc fără nicio constrângere.
Chiar şi cei disciplinaţi se dovedesc sensibil zdruncinați în intenţiile lor, în scheme pe care şi le-au cultivat în atât de multe încercări ale vieţii. Aceştia vor fi cei care vor observa că evenimentele nefericite ale zilei debutează cu un episod în care o anume informaţie lipseşte. Fie că uită, fie că pierd obiecte importante, fie că se desprind în mod neinspirat de o zonă prosperă tot ceea ce decid, toate episoadele în care sunt implicaţi îi duc spre nemulţumire, spre insucces şi văd cum aceste erori de gândire sau de acţiune sunt pe punctul să se reproducă, să se deplaseze într-o zonă unde să nu mai poată interveni în niciun fel, prin nici un mijloc, nici măcar prin intermediul altora.
Deşi evenimentele acestea debutează cu uitarea, rătăcirea ori deposedarea de un bun, de o idee ori intrarea într-o zonă a dezamăgirilor intense, ele nu se vor limita doar la stadiul de debut al evenimentelor. Careul lui Marte cu Neptun ne spune că eşecul va avea un efect negativ asupra psihicului, că oamenii îşi vor pierde încrederea în forţele proprii, în eficienţa mijlocului folosit, în puterea grupului, poate chiar în viaţa în ansamblu și vor preferă să-și folosească această orientare ca pe un etalon de normalitate. Această dezamăgire va avea însă şi un efect bun. Diminuându-şi orgoliul că sunt implicaţi în evenimente de amploare, aşa cum am văzut că s-a-ntâmplat ieri, prin triunghiul regal de pe semne de apă, oamenii realizează că lucrurile mici cu care s-au aflat tot timpul în contact sunt cele care i-au ajutat foarte mult, care au întreţinut caracterul benefic al direcţiilor şi, pentru a compensa intensitatea dezamăgirilor, mulţi vor fi tentaţi să le vadă în mod disproporţionat. Un lucru mic, nesemnificativ pe alte conjuncturi, devine azi centrul de interes şi mijlocul cel mai puternic prin care individul este menţinut la nivelul importanţei de sine, aşa cum se consideră el. Aşa cum se poate deduce, această atitudine este o greşeală şi chiar dacă alimentează stima de sine, chiar dacă opreşte căderea liberă a individului în stări proaste, penibile, chiar dacă forţa sa nu-i dă voie individului să-şi diminueze acea putere profundă care controlează mecanisme ale sufletului, ea slăbeşte rezistența la efort, la boli, consumând prea mult din rezervele individului.
Pe acest fond, Luna nouă care se împlineşte acum pe zodia Gemeni, încarcă peste măsură casa parteneriatelor, a duşmanilor declaraţi, a căsătoriei, punând accentul, prin trigonul cu Junon, pe necesitatea unei asocieri în vederea înfăptuiri unor proiecte de amploare. Factorii care amplifică, peste limita riscului, dizarmonia sunt cei care cer să se facă dreptate în modul propriu, elementele subiective care până acum au fost ignorate de comunitate. Vocea celui mic va fi auzită în următoarele patru săptămâni mai mult decât a fost auzită de la începutul anului până acum, însă fără a se reuşi cumva schimbarea direcţiei ori împlini solicitările pe care le lansează. Tot din această zonă ne vin şi temerile că eforturile făcute sunt fără sorţi de izbândă, că nu ne adresăm forului potrivit ori că acesta este posibil, dar nu mai are puterea legislativă necesară pentru a împlini acest demers. De partea cealaltă, forţa maximă a gradului anaretic pe care îl traversează Lilith din Gemeni, apasă acum casa a VIII-a a Lunii noi constrângându-ne să acumulăm în exces experienţe care nu ne vor folosi niciodată, să ne înconjurăm de oameni care consumă, pe care să-i susţinem şi care, pentru ajutorul oferi, să nu fie în stare să mulţumească simplu, frumos, adecvat ori conform aşteptărilor. Balanţa faptelor, echilibrul dintre bine şi rău se înclină mult sub presiunea necesităţii. Unii vor considera că scopul scuză mijloacele şi invocă acest concept pentru a-şi ascunde intenţiile egoiste, alţii se vor compromite atât de mult încât Capul Dragonului din casa a XII-a a Lunii noi îi va trimite la puşcărie ori la spital, le va scoate în evidenţă afecţiuni grave, dureroase ori pe unele care nu sunt nici grave, nici dureroase, dar care se vor dovedi sâcâitoare ori care nu se vindecă prea uşor.
În realitate, Capul Dragonului în casa a XII-a a Lunii noi ne îndeamnă spre reculegere, să nu dăm curs acestor compromisuri şi să acceptăm aceste provocări însă nu cu egoism şi mândrie, ci cu demnitate, dar mai ales cu consecinţa că următoarele patru săptămâni sunt săptămâni de purificare.
Şi pentru că nu erau suficiente toate acestea, Mercur şi Uranus vor fi în careu ceea ce aduce o greutate suplimentară activităţilor de factură mentală, a celor care ne îndeamnă să ne exprimăm în public, să ne implicăm în acţiuni de factură socială ori să punem în mişcare un mecanism care implică activităţi revendicative. Uitarea din prima parte a zilei se va dovedi prezentă şi spre seară, însă în altă formă, prin efecte mult mai periculoase, prin mijloace mult mai virulente fără a ne permite să vedem care sunt consecinţele faptelor pe care le săvârşim acum.
Prin urmare, 8 iunie se va dovedi a fi cea mai dificilă zi a săptămânii, cea mai periculoasă şi cea mai neplăcută, nu doar prin faptul că împlineşte aspecte negative în ambivalența lor (opoziţie şi careu) prin care se face un tandem interesant între problemele interioare şi cele sociale, ci prin faptul că va continua confuzia din ziua anterioară nelăsându-ne loc să vedem finalitatea lor şi nici să înţelegem uşor care le este rostul şi de ce se tot grăbesc toate să se consume.
Azi pornim la un drum cu prea mulţi nervi, cu prea multă tensiune, cu un mare disconfort şi ne vom aştepta să ne treacă pe parcurs, să fim eliberaţi de tot ceea ce acum ne apasă, ne constrânge ori ne îndeamnă să facem acţiuni greşite ori rele. Luna nouă de azi este un îndemn la dreptate, însă dreptatea de acum este mai mult un strigăt de durere şi nemulţumire, o apăsare pe care o simte individul care se află în faţa unor privilegii, dar nu şi le poate lua pentru că nu se poate linişti, nu se poate aduna ori este constrâns să lucreze cu instrumente pe care nu le cunoaşte sau care se ascund înţelegerii comune.
Această Lună nouă se va dovedi a fi una dintre cele mai periculoase de peste an, pentru că îndemnul ce vine din Gemeni, prin poziţionarea Capului Dragonului în casa a XII-a a momentului producerii sale, va fi sufocat de întuneric, indecență, răspundere, extins pe suprafeţe prea mari ori îndreptat spre o zonă unde nu poate activa după legile pământeşti, ci doar după cele celeste.
Cei care sunt obişnuiţi cu asemenea încercări, care au mai traversat situaţii similare de agitaţie şi confuzie, de agresivitate ori de indecență vor şti că apelul la valorile morale, la spiritualitate, la ceea ce se va află dincolo de contactul cu privirea directă reprezintă cel mai util mijloc de a depăşi acest impas.
Pentru omul comun ziua va începe şi se va sfârşi prin uitare ori prin deposedare de bunuri, prin stricăciuni ale unor lucruri de mici dimensiuni care nu reprezintă acum o pierdere importantă, dar cărora în timp li se va simţi lipsa.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne aminti că în această viaţă nu totul se bazează pe succes, pe a învinge un adversar, pe a ne impune punctul de vedere, nici măcar pe a avea tot timpul dreptate. Mijloacele sufletului reprezintă o unduire care îşi extrage puterea din scheme subtile de acţiune şi care nu cedează în fața dorinţelor de aici, nici măcar dacă este invocată, ca acum, starea de maximă necesitate. Nu trebuie să te aştepţi ca ţinându-ţi respiraţia un minut sub apă să te transformi într-un pește nici dacă imiţi cu succes mişcările acestuia. Scopul pentru care te scufunzi şi-ţi ţii respiraţia sub apă este altul, iar succesul acestui gest constă doar în a rezista nu în a produce afecte pentru care nu s-a făcut nimic în sensul acesta. A ne depărta de la acest deziderat considerând că viaţa este dură şi nedreaptă pentru că după un minut de stat sub apă nu ne transformăm reprezintă şi tipul de deviaţie care, prin Luna nouă împlinită azi, ne va tulbura sufletul de-a lungul următoarelor patru săptămâni.

Azi Lilith va trece în Rac şi timp de nouă luni va tranzita zodia Rac punând în dificultate acest semn şi, implicit, zodia Leu care va o avea pe Lilith pe casa a XII-a, adică pe lucrurile ascunse, pe mişcările de culisă, cele care îl vor compromite şi îi vor leza acţiunile cu caracter public. De asemenea, tot azi, Soarele şi Junon îşi împlinesc trigonul lor, iar Luna are de împlinit două conjuncţii: una cu Jupiter, când încă se afla în Gemeni, iar alta cu Lilith după ce trecuse deja în Rac.
În afara faptului că anumite direcţii ce au venit spre noi din zilele anterioare se consolidează, nu prea vom avea mare lucru de înţeles acum. Trecerea Lunii negre în Rac aduce o greutate pe sentimentele materne, pe apartenenţa la familie şi ceea ce anterior a însemnat dezicere de mesajul corect, îmbrăţişarea unor idei false, eronate, tendenţioase, începând de azi devin asocieri de proastă factura, legături bolnăvicioase, atingerea momentului în care un individ se va dezice de prietenii săi, de familie, de anturajul care l-a promovat şi va alege un drum greşit. Tentaţia de a vedea plăcerea greşită ca pe una bună, aşa cum anterior am îmbrăţişat exprimarea tendenţioasă, reclama de proastă factură ca fiind una valabilă ne va compromite într-un mod iremediabil.
Totuşi, Lilith nu vine să ne împovăreze cu lucruri inutile. Ea nu face decât să ne exploreze latura ascunsă a personalităţii, să ne pună în faţa celor mai teribile frici şi să ni le exploreze. Dacă ele nu mai există tranzitul său prin Rac nu va aduce explozii temperamentale, refuzul oricărui sprijin şi îmbrăţişarea problemelor ca pe nişte calităţi, ci desfăşurarea acţiunilor într-un registru simplu, uşor restrictiv, dar temperat şi calm. Însă ştim că puţini sunt aceia care reuşesc să-şi îndrepte atenţia spre moralitate atunci când judecata este răsturnată, când mintea este răvăşită şi când simţul matern, acela care ne îndeamnă să ne protejăm unii pe alţii, să ne hrănim sufletele, să ne acceptăm propriile experienţe de viaţă, este compromis. Ceea ce până acum a generat probleme de concepţie, de gândire ori de încadrare, acum devin probleme de hrănire, de nutriţie, de acceptarea unor lecţii de viaţă ori de respectare a tradiţiilor.
Racul, prin Lilith, aduce acum o energie orientată împotriva a ceea ce am construi clar şi sigur, împotriva a ceea ce am crezut că e corect şi bun. Poate, pe de o parte, judecând după ceea ce am tot descoperit de-a lungul acestei săptămâni, e corect, pentru că înţelegerea şi a curajul sunt alimentate indirect, adică sunt atinse rezultate bune combătând un confort păgubos ori bolnăvicios. În cele mai multe din cazuri, situaţia seamănă cu o dietă prea dură în care substanţele ingerate nu sunt naturale şi produc grave dezechilibre în corp.
Ceea ce se va întâmpla azi nu va avea însă nimic de-a face cu acest lucru. Azi vom considera că suntem norocoși pentru că doar vom simţi eliberarea mentalului de tendinţa de a spune un neadevăr ori de suspiciunea că, oricât ne-am strădui, acesta nu este complet. Ne simţim eliberaţi de o forţă nevăzută, de o presiune asupra coloanei vertebrale, asupra capului şi asta ne va face să ne simţim bine. În realitate, presiunea se va muta pe încrederea în oameni, având tendinţa de a fi foarte suspicioşi cu cât mai perseverenţi considerăm că trebuie să ne dovedim în anumite demersuri. Lilith în Rac va fi un maestru al torturii şi orice element neplăcut ni-l vom amplifica, îl va hrăni ori înmulți şi doar cei instruiţi să se controleze foarte bine pot face faţă acestor situaţii complicate.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii ne aduce în faţa unui eveniment astral foarte dur şi periculos, dar pe care nu-l vom simţi azi, ci, în crescendo, începând de mâine. Lilith în Rac ne lezează relaţiile cu familia, cu tradiţiile, cu ţara, cu cei care ne-au protejat şi slăbeşte sistemul digestiv, în special stomacul.
Luna, împlinind prima conjuncţie cu Lilith pe Rac imediat ce aceasta a ieşit din Gemeni scoate în evidenţă importanţă specială pe care o va avea Lilith în următoarele nouă luni, lucrând în special în zona emoţiilor şi a implementării acestora sub formă de etaloane asupra anturajului său asupra maselor. Astăzi, eliberarea zodiei Gemeni de povara pe care a dus-o cu sine încă din 2012 ne face să ne simţim liberi, curajoşi, puternici şi dinamici. Din această cauză ultima zi a săptămânii va fi puternică şi încărcată de mesaje stranii. Nu le vom lua în considerare pentru că nu vom şti ce să facem cu ele, însă acum vom auzi de multe şi ne vom minuna de câtă diversitate există în lume. În timp, cele care vin spre noi acum nu vor mai fi atât de interesante şi de plăcute, însă azi lucrurile stau altfel.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a savura la maximum eliberarea de povara care a plasat asupra zodiei Gemeni timp de nouă luni pentru că în Rac Lilith va fi mult mai dură şi mai periculoasă. Prima zi a acestui tranzit este însă singurul moment în care forţa sa este diminuată şi este indicat să ne bucurăm de gânduri, de stări, de puteri, de toate conjuncturile sociale în absenţa unei tentaţii agresive şi puternice. De mâine lucrurile se vor modifica substanţial.

4 thoughts on “3 – 9 iunie 2013

 1. ivora spune:

  ce ar putea insemna lilith in tranzit conjunct jupiter natal,pe rac?

 2. ivora spune:

  in casa XII

 3. Ivona,

  Înseamnă slăbirea rezistenţei la efort, greşeli cauzate de mesaje pe care nu le înţelegi corect, boală provocată de încărcarea cu toxine a ficatului, schimbări ce apar în secreţia sucurilor gastrice, întoarcerea la probleme mai vechi prin regret şi, în acelaşi timp, tendinţa de a le repeta. De asemenea, poate apărea tentaţia de a te scufunda în probleme mari considerând că le poţi rezolva. Această situație îţi poate atrage complicaţii şi mari mari. De unde dintre ele nici nu ştiai şi imediat ce le vei afla te vor schimba.
  Fiind vorba despre o conjunctură consumată într-o casă de finalitate poţi lua contact cu situaţii care să te ducă spre decizii categorice, spre înţelegeri dure, spre separări de ceea ce a însemnat pentru tine putere şi susţinere. Nu se poate spune, doar din aceste date cu caracter general, dacă desprinderea presupune eliberarea de un element care între timp a deveni o povară, o problemă sau doar se simulează. Oricum, pregăteşte-te să întâmpini rezistenţă din partea anturajului într-un mod mai puţin plăcut, prin tot felul de tertipuri, mişcări de culisă, adică nu în mod direct şi declarat.

 4. Ivora spune:

  Va multumesc mult pentru raspuns!in casa XII,mai am luna si jupiter natal.sper sa ma ajute din iunie intoarcerea lui jupiter..credeti ca se va mai indulci situatia odata cu venirea acestuia sau voi fi si mai confuza?(31.07.1989,04:30 am,buc)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.