27 mai – 2 iunie 2013

Săptămâna 27 mai – 2 iunie 2013 concentrează forțe astrale care ne vor lăsa impresia unui final ori a unei graniţe între două episoade importante ale lui 2013. Anul 2013 ne aduce o mare încercare a vieții, aceea de a vedea prin ce mijloace suntem propriile obstacole, cum ne opunem rezistenţă şi până unde putem merge cu acest comportament greșit. Ceea ce va veni spre noi în această săptămână va purta semnul unei înțelegeri speciale, însă nu ne va ajuta să ne stabilizăm pe noile observații şi nici să ne sustragem fricii de a nu greși ori celei de a face ceva rău unui individ care în timp să întoarcă acest gest poate cu mai multă putere şi, evident, cu consecințe mult mai grave.
27 mai – 2 iunie este o săptămână de cercetare, de documentare, de aprofundare a unor observații şi de contact cu altele şi, așa cum știm, nu tot ceea ce consultăm într-un studiu documentaristic este util temei studiate însă poate deveni util în alte studii. Așadar, orice dezordine dovedită în această săptămână orice risipă pe informații ori abuz emoțional va acționa asupra individului cu repercusiuni destul de dure după 13 iulie, când Marte va intra în Rac. Pe de altă parte, putem să o numim şi săptămâna conjuncțiilor pentru că, fără a lua în considerare Luna, conține patru conjuncții importante, toate pe zodia Gemeni: Mercur-Jupiter (luni), Venus-Jupiter (marți), Mercur-Lilith (joi) şi Venus-Lilith (duminică). Importanța pe care o are acest semn acum suprasolicită mult segmentul comunicării. Dacă pe Taur a existat un echilibru, o forță contrară care ne-a lămurit de fiecare dată care este problema pentru care oamenii sunt în conflict ori de ce natură este greutatea pe care un individ o duce în spate, acum, pentru că axa Gemeni-Săgetător este dezechilibrată, principiile, comunicarea, înțelegerea devin elemente de bârfa, mijloace de defăimare, instrumente prin care un individ este lovit, agresat, batjocorit ori folosit ca exemplu de proastă purtare. Chiar de luni, Luna părăsește zodia Săgetător şi devenim lipsiți de apărare în principiile cele mai solide, având nevoie de multă maturitate şi răbdare pentru a face față acestor elemente complexe, dificile ori pervertite care ne invadează.
Apelul la valorile sufletești, la lumina spiritului, la cunoaștere, la inspirație va fi una din variantele preferate şi care ne va salva din multe situații penibile ori compromițătoare. Nu încape îndoială că exprimarea, cuvântul, termenul, noțiunea ori valorile circulante vor fi mijloacele preferate în această săptămână. Mulţi vor polua sonor ambientul, vorbind prea mult la modul general ori prea mult pe un anume subiect deviind elementul căruia i se adresează de la gândurile sale, de la scopul său ori de la misiunea sa. Cei care sunt puternici vor observa cu maximă luciditate cum corabia în care sunt se zdruncină din temelii, dar rezistă.
Ultima zi a săptămânii aduce un regal de forţe şi expresia maximă a energiilor noi cu care intrăm în contact chiar de vineri (Mercur va trece în Rac, iar Marte în Gemeni) punându-ne la încercare răbdarea şi caracterul pozitiv al voinței. Vom fi tentați să folosim forța, să aducem intensitatea la o cotă periculoasă şi lucrurile pot scăpa de sub control.
Avertismentul acestei săptămâni ține de folosirea puterii. Fie că ea este putere mentală sau fizică, invocarea ei acum, când lucrurile sunt tulbure ori firave, când intensitatea reprezintă de fapt o tentație, nu o invitație, cere multă maturitate pentru a nu ne duce în postura de a proba cu artileria grea rezistența unui perete abia construit.

La puţin timp de la miezul nopții, Luna va trece în Capricorn şi va reduce intensitatea sentimentelor conducându-le după răspunsul pe care îl primesc imediat din jur. Feedback-ul este, de altfel, şi elementul care asigură fundalul acestei zile, în timp ce dinamica va urmări un alt traseu. Ea este cea care ne ridică mingea la fileu, cea care ne duce în poziția în care să adjudecăm un loc, să ne depășim o limită, să obținem un succes într-o zonă socială nouă ori să prospectăm noul şi din aceste activități, să ne alegem cu un succes, unul de mari dimensiuni, ori intens, dinamic şi marcant pentru ceea ce avem de făcut până în toamnă, când Saturn şi Capul Dragonului vor fi în conjuncție.
Rolul pe care-l va juca Luna azi este unul special. Ea va trece prin punctul situat la jumătatea distanţei dintre Saturn şi Neptun, încercând prin această dezvelire de dorințele proprii, de aspirațiile proprii, de ceea ce este personal, indiferent prin ce motiv, să întărească raporturile sociale care s-au construit în săptămânile anterioare, în timpul unor demersuri în crescendo, prin promovarea unui produs ori prin derularea unor etape aparținând unui proiect personal.
Exceptând careul Lunii cu Uranus, reprezentând o nesiguranță în fața planurilor strategice, adică necunoașterea finalității unor etape publice, a unor proiecte administrative care și-au schimbat direcția în ultima perioadă, ziua conține numai aspecte bune, care cer împlinire urgentă, care susțin afirmarea individului. Cum lesne ne dăm seama, atunci când ți se cere afirmare de sine, trebuie să ieși imediat la rampă cu o calitate, cu un plan, cu ceva personal, cu un produs, iar dacă nu–l avem încă va trebui să-l inventăm pentru a valorifica această energie pozitivă. Oricât de curată şi înălțătoare este acum forța lor, fără îndeplinirea acestei condiții va fi greu să ne bucurăm de un beneficiu substanțial în această zi şi, aceia care nu au o asemenea șansă, se vor bucura de o stare psihică nedefinită, vor fi încântați, vor avea energie, se vor simți bine, mai puternic susținut în planurile pe care le au, doar că le va fi practic imposibil să vadă ieșind ceva stabil din asta. Va fi o stare bună, una plăcută, însă fără finalitate.
Aspectul acțiunilor care vin din împlinirea conjuncției lui Mercur cu Jupiter de azi este unul foarte mare. Plaja acestor energii se întinde de la comerț, comunicare prin mijloace fixe, exprimare prin sunete, muzică, mișcare, până la activitățile spirituale, filosofie, filantropie. Tot ceea ce este încărcat de entuziasm, de optimism şi încredere este susținut de acest unghi. Din nefericire, pentru că Jupiter este în exil în Gemeni, iar Luna acum, în această zi, de asemenea se află în exil, va face din 27 mai o zi a corelațiilor. Cei care au o abilitate, un talent, vor reuși să se afirme, să se exprime pe zona publică, să producă impresii, să fie remarcați, puternici generând unde de admirație şi stimă. Ceilalți vor constata că bucuriile lor nu găsesc nicicum un loc de apreciere în plan social, nici nu vor putea să şi le impună pentru că nivelul de expresie va fi deja foarte înalt ori unul exclusivist, bazat doar pe îndeplinirea condiției mânie (existenţa unei abilități sau demonstrarea unui talent).
Episoadele sociale se leagă însă între ele, aducând o continuitate pe ceea ce s-a împlinit în săptămâna anterioară, ajutându-i pe cei talentați, pe cei înzestrați să considere că intră într-o nouă etapă, că luna mai, prin finalul pe care îl atinge în această săptămână, a reprezentat doar o treaptă în drumul spre succes sau în rezolvarea unor probleme. Așa cum se știe, finalul unui traseu, înseamnă obligatoriu începutul altuia, iar prin conjuncția Mercur-Jupiter noul început este strâns legat de oameni, de relații, de ridicare a nivelului de înțelegere prin lecții transmise prin viu grai ori printr-o competiție desfășurată prin metode clasice. Indiferent de proceduri, inteligența este elementul care aduce o ambiție personală în punctul realizării sale. Ca să fie împlinită acum va fi nevoie, așadar, de un talent, de o deschidere ori, acolo unde munca a fost realizată cu multă implicare şi devotament, de o inspirație specială pe care cel care nu are talent o primește pentru a-i ajuta pe cei cu talent să nu se risipească în activități care i-ar depărta de la scopul stabilit inițial.
Așadar, conjuncția lui Mercur cu Jupiter aduce la lumină un joc, o mobilitate a treptelor ierarhice prin încărcarea acestora şi acest transfer de energie să ne apară ca o recompensă prin care toți oamenii vor fi mulțumiți. Știm că a-i mulţumi pe toți oamenii este o utopie, însă nu vorbim aici de rolul pe care-l joacă un om, ci de rolurile pe care le avem cu toții prin comanda unei energii subtile, nu a unui individ. Nu vorbim de șefi, de comenzi ierarhice, ci de rezonanțe, deschideri, atribuire de roluri speciale, toate integrându-se într-o construcție mare şi extrem de complexă care conferă vieții diversitate. Probabil că există un factor de decizie în tot acest mecanism, însă prin mijloace astrologice acum nu putem să știm acest lucru.
Prin urmare, debutul săptămânii se va face prin intensificarea unor direcții pe care le-am avut în vedere în ultima perioadă, dar pe care nu le-am gândit așa cum se prezintă acum. Am dorit să fie pozitive, am dorit să ni se răspundă în felul acesta, să fim privilegiați ori apreciați într-un anume mod care să ne lase impresia că suntem aleși, însă nu am văzut niciodată această etapă în modul cum se prezintă azi. Având atât Luna cât şi Jupiter în exil şi fiind implicate fiecare în câte o conjuncție, prima cu Pluton şi a doua cu Mercur, expresia individuală va căuta azi cu insistență aprobarea publicului, anturajului, a vieții în general pentru a ne sustrage suferinței pe care o implică munca, efortul. Azi vom considera că ființele talentate sunt favorizate de soartă, că primesc mai mult decât altele şi că prin aceste privilegii nu numai că oamenii se diferențiază între ei, dar se şi stabilește moneda de schimb pentru a se trece de la un nivel la altul.
În realitate, trecerea de la un nivel la altul este stabilit cu mult înainte ca un individ să fie apreciat de societate, să fie faimos, bogat sau foarte înzestrat. Cu toții avem în societate atribute speciale, cu toții avem un rol esențial în menținerea mecanismului de activitate prin faptul că reprezentăm fie pământul în care este pusă sămânța și din care să apară mai târziu un arbore furmos, fie apa care o udă, fie lumina şi căldura soarelui care mângâi frumusețea unei flori şi o expune pentru a produce impresii ori pentru a confirma că frumosul chiar există sub mai multe forme. Dacă trăim într-o societate care desconsideră pământul, cei care vin în această lume cu acest rol, vor privi spre cer cu ochii celui asuprit. Cei care se nasc flori într-o societate care ucide florile se simt pedepsiți de viață pentru ceea ce li se întâmplă. Totul însă urmărește un plan care nu este dictat de ceea ce se întâmplă aici, ci de rostul pe care-l are acest ansamblu al vieții. Nu trebuie decât să privim din acelaşi loc pentru a înțelege că a strânge în pumni un bulgăre de pământ nu ne compromite şi nici nu ne încarcă destinul, nu ne murdăreşte hainele, nu ne îmbolnăvește (nu ne încarcă iremediabil karma), aşa cum a mirosi o floare nu înseamnă că știm ce specie este ori să considerăm că este suficientă îndeplinirea acestei condiții pentru a face alta la loc.
Bucuria de a exista este seva care face diferența între multiplele mijloace de expresie. Prin aceasta, poți fi pământ sau floare şi să te bucuri chiar dacă joci într-un film unde, la final, orice personaj moare. Știi că seva nu s-a născut pentru glorie pentru că şi ea, asemenea personajului care-l hrăneşte, moare la finalul piesei.
Conjuncția lui Mercur cu Jupiter ne va îndemna azi să ne căutăm seva, sursa bucuriei şi a inocenţei, a jocului, a puterii de a extrage simplitatea şi încântarea din tot ceea ce avem în jur, fără să ne preocupe efortul, cât de contorsionată ne va fi tulpina sub povara fructelor pe care le vom produce sau dacă, după ce ființele lacome, în ograda cărora am ales să ne naștem, le mânâncă și apoi ne taie de pe rădăcini. Toate acestea, prin regăsirea sevei personale, nu va conta şi toate evenimentele zilei de 27 mai se vor broda în jurul acestei căutări. Cei care o găsesc se vor ridica prin expresie spre mai mult, mai puternic, alții se vor adânci în speranța că, poate, într-o zi, lucrurile se vor schimba.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a încerca azi să fim aşa cum suntem cu adevărat. Unii vor vedea că asta îi îndeamnă să fie altfel, mai pătimași, mai indiferenți, dinamici sau să se izoleze complet de activitățile pe care le-au făcut în ultima vreme. Este indicat să fim asemeni ramurilor, adică să ne unduim sub forța vântului, şi să nu ne preocupăm dacă prin prietenia cu vântul aceste ramuri lovesc în ferestrele oamenilor sensibili la zgomot. Etalonul nu este sensibilitatea lor, ci armonia pe care o căutăm în prietenia cu vântul şi asumarea acestui rol magic de element care încearcă auzul unui individ stresat este o mare încercare pentru toti participanții la acest proces.
“Şi dacă ramuri bat în geam
Şi se cutremur plopii,
E ca în minte să te am
Și-ncet să te apropii.” (M. Eminescu, Şi dacă)

Soluţiile zilei anterioare sunt însă adresate doar sferei intime. Oricine va încerca să le găsească un loc în societate, printre celelalte realizări sociale, să le așeze printre alte etape ale vieții ori realizări publice, profesionale, va genera o suită întreagă de complicații pe care nu va reuși să le rezolve şi nici să le gestioneze pentru a le reduce caracterul dificil de administrat ori cel categoric pe care-l vor arăta atunci când vor atinge punctul final.
Azi Venus şi Jupiter vor fi în conjuncție şi, prin joc, prin plăcere, prin comunicare, prin bucurie ori prin ceea ce au însemnat toate acestea în ziua anterioară, vom căuta să ne menținem un anumit tonus ori să ne oferim aceleași plăceri, aceleași bucurii prin care să avem impresia că ne menținem la nivelul la care am fost anterior. Această conjuncție aduce însă mișcări necontrolate ale gândirii într-o zonă în care ideile nu sunt stăpânite prea bine şi care nu pot alimenta idealurile ambițioase, ci doar oferi o anume diversitate fondului deja existent.
Conjuncția beneficilor, chiar dacă Jupiter este în exil, iar Venus nu are o calitate specială în Gemeni, este un element pozitiv pe care orice astrolog îl va lăuda şi îl va pune pe seama norocului, șansi sau chiar a armoniei spre care cei mai mulţi dintre oameni o invocă. Componenta riscantă a acestei descinderi pozitive este aceea care vine din superficialitate, din a dezlănțui entuziasmul în cele mai nepotrivite locuri şi a considera că nu contează cum, când şi prin ce mijloace, important este că ne simţim bine, că nu permitem gândurilor negative să-și facă loc în minte sau suflet şi că nu răspundem la provocări. Această atitudine, în general, este una cât se poate de bună pentru că ea rezonează mult cu mesajul zilei anterioare, cel care aduce omului valorile rostului său, mergând până foarte aproape, până în locul unde să nu mai poată spune că nu a fost informat corespunzător.
Acum, prin conjuncția pe care de această dată Venus o face cu Jupiter, intrăm în contact cu alte privilegii, acelea legate de simțire. Dacă ieri a fost importantă înțelegerea, informația, azi este importantă simțirea, emoția, starea. Similitudinea dintre cele două zile vin din faptul că ambele ne pune în faţa unor realități, în faţa unor adevăruri, iar deosebirea vine din faptul că azi ne vom simți îndreptăţiţi să ne ridicăm deasupra noțiunilor, deasupra ideilor, adică să demonstrăm că a trăi este mult mai bine şi mai indicat decât să tot gândim viața sub diferitele sale ipostaze.
Deşi liniștea este un element care ne tot curtează şi ne tot ajută să ne împăunăm cu aceste treceri de la noțiune la faptă și invers, ea nu va putea fi explorată tocmai datorită acestei mobilităţi. Căutarea în sine nu ne ajuta să ne liniștim şi, până şi sursele de inspirație, sugestiile ori întâlnirea cu un consilier, cu un prieten, cu un susținător, tocmai pentru că se susține pe mișcare, deplasare, mobilitate, schimb de idei, ne depărtează de ceea ce înseamnă liniște sufletească deşi, paradoxal, aceste acțiuni le vom face pentru a ne calma, împăca oarecum cu sine ori pentru a ne liniști.
Dorințele sunt însă orientate către afirmarea de sine şi cei care vor pune mult accent pe ridicarea nivelului de înțelegere, în situația în care, prin trigonul Luna-Marte el se va afla în acțiune propriu-zisă, va genera o tensiune pentru care nu se va considera vinovat. Se va uita în jur şi va acuza anturajul de această nesincronizare. Această ipostaza are şi repercusiuni medicale complicate, punându-i în dificultate pe cei care ţin dietă, care se preocupă prea mult de cât mănâncă şi mai puţin de conținutul mâncării, pe cei care urmează un tratament legat de metabolismul calciului ori de întărire a sistemului imunitar, de vindecare a unor afecțiuni ce ţin de sistemul de eliminare al toxinelor (colon, vezica urinară sau chiar piele, glande sudoripare) exagerându-se prin dinamicaă ori cantitate și considerând că, în felul acesta, se grăbește efectul pozitiv. În realitate, lucrurile se pot agrava punând organismul în fața altui stres.
Beneficiile acestei zile sunt însă generate de nevoia de a ne simți bine, de a vedea totul ca pe o invitație la distracție, de a avea încredere în faptul că organismul nu ne minte şi că nu este nevoie să gândim de mai multe ori un lucru de vreme ce va fi evidentă direcția spre care se îndreaptă. Cei care sunt superficiali şi care nu au dovedit până acum altceva decât că sunt luați de val, nu se lasă în voia acestuia, vor folosi această zi că un argument împotriva semenilor care urmăresc să şi înțeleagă ce trăiesc, însă aceștia din urmă, oricât de mari eforturi vor face, vor fi în minoritate.
Prin urmare, 28 mai este o zi de exprimare la scenă deschisă, de acțiune, de demonstrație nu în sensul ştiinţific ori detaliat al unei probleme, ci de a ne arăta unii altora că lucrurile sunt altfel. Sextilul Lunii la Capul Dragonului, fără a se media tendința Nodurilor, ne va spune însă că această demonstrație este un fel de pierdere de vreme că, în afara unei veselii, în afara distracției sau a destinderii, cea pe care o patronează în general Venus atunci când trece prin Gemeni, nu există altceva.
Va fi însă o zi grea pentru cei care văd bucuriile vieții altfel şi care nu au nevoie de un adjuvant, de un stimul, pentru a le obține, cei care nu au nevoie de pastile pentru a se calma, nu au nevoie de alcool pentru a se relaxa şi nici să mănânce mult pentru a explora o plăcere. Aceștia, deşi vor fi pe lista beneficiarilor, nu vor vedea cu ochi buni abandonarea muncii pentru o rătăcire de moment. Revenirea la sarcinile lăsate în părăsire, reluarea muncii după momentul de relaxare impus poate înseamnă pentru ei o greutate în plus ori o corvoadă. În felul acesta, sextilul Lunii cu Capul Dragonului, fără a media tendința Nodurilor, adică fără soluție viabilă, aduce destindere şi flexibilitate, dar nu ceea ce ne trebuie.
Dacă privim în perspectivă, ipostaza aceasta, prin îndemnul de a scoate distracția din mintea unui individ şi de a o pune pe seama unor activități sociale, aduce argumente din care să înțelegem că avem nevoie de aşa ceva, ori că, indiferent de gravitatea lor, efectele vor fi compensate anul viitor, la următoarea conjuncție Venus-Jupiter. Pe axa Capricorn-Rac, Venus nu va reuși să împlinească o conjuncție cu Jupiter. Când se va apropia de acesta, în 2014, el deja va fi în Leu, iar asta înseamnă că implicațiile sociale ale acţiunilor de acum nu vor fi deloc sustenabile.
Așadar, orice deviație de la o idee stabilită, de la un ritm de lucru, de la o regulă, o educație, o modalitate să nu fie făcută publică, să nu devină azi un îndemn pentru asociere pentru că în viitor, în 2014, va deveni elementul care-l va compromite şi mai mult pe individ. Nimic din suita evenimentelor nu ne va spune că acesta ar putea cădea pe această pantă şi tocmai de aceea este important, ca recomandare, să acordăm importanța cuvenită acestui îndemn astral, alegând să fim atenți cu libertățile pe care în le acordăm.

Trecerea Lunii în Vărsător ne aduce o formă de încredere de care am dus lipsă în ultimele zile. În plus, se va împlini, chiar în mijlocul zilei, trigonul luminariilor şi această încredere va fi susţinută de episoade fericite, de întâmplări frumoase, curate, mobile şi flexibile prin care fiecare își poate stabiliza direcțiile sociale pentru a nu mai cădea în gol ori pentru a nu distruge, pentru o bucurie de o clipă, un proiect important la care se lucrează de ceva vreme.
Întreaga construcție a zilei ni se va înfățișa ca o trezire din amorțeală. Mulţi vor prefera azi mișcarea, mobilitatea, se vor îndemna unii pe alții spre mișcare, spre activități în aer liber ori spre a se conduce unii pe alții spre a depăși limite ale curajului ori ale eficienţei.
În toată această bucurie există o componentă care vine din careul Lunii cu Saturn şi care vine să ne oprească jocul, să ne schimbe direcțiile de mers, însă nu ne poate opri intensitatea. Această intensitate, susținută în mare parte de gruparea de planete de pe Gemeni, insistă mult asupra acțiunii, asupra deplasării și, acolo unde este nevoie de multă disciplina şi încredere, aduce o mare îndrăzneală în orb, fără judecată, fără seriozitate. Acolo va acționa Luna şi Saturn prin careul lor.
Acest unghi însă nu va fi resimţit la aceeași intensitate de toți. Nu toți au simțul pericolului, nu toți privesc prin responsabilitate orice activitate de durată în care se implică. Mai sunt în lumea aceasta şi flușturatici, oameni cu creierele aerisite excesiv care vor fi materia primă a acestui demers social compromiţător prin bucurie şi veselie şi care se vor arăta acum foarte convingători şi insistenți. Pe ei judecata şi disciplină nu-i ating şi nu-i va atinge nici dacă cineva le-ar opri această veselie superficială ce vine acum din aglomerarea planetelor de pe Gemeni şi din trigonul luminariilor de pe zodii de aer. Acestora le este suficient un singur imbold pentru a se rupe de simplitate, pentru a se abandona într-un haos zgomotos, perfid şi inferior prin care jocul ideilor să simuleze experienţele de viață, viteza de reacție pe traseele cunoscute, să înlocuiască inteligența ori creativitatea.
În 29 mai se va imita mult, iar această imitație este semnul că oamenii nu se mai preocupă de valorile gândirii structurate, de moralitate, de autoeducație şi nici de menținerea unei anumite purități a sufletului. Apa acestei zile este cea impusă de Saturn retrograd, care ne-a mai spălat cândva şi calitatea ei de acum nu este aceea de a ne delecta prin limpezime şi nici prin claritate, ci prin umezeală. Cu alte cuvinte, intensitate şi aerul boem al acestei zile au nevoie să-și amintească de curgere, nu de aroganță şi infatuare, iar stima de sine să vină prin fluiditate, prin modul cum expunem o idee, cum folosim înșiruirea logică de argumente ori cum uzând de înțelegerea comună, aceea pe care interlocutorul o va deține, fără să știm care îi este poziția ori nivelul.
Saturn, ulterior îndeplinirii unei condiții absolut esențială pentru finalizarea demersurilor în care se implică, intervine cu un element surprinzător pentru individul care, în faza de început a influenţei sale, nu vede în jur decât constrângeri şi neputințe: creativitatea. Spre seară, când Luna şi Uranus vor uza de curiozitate, dar mai ales când careul Lunii cu Saturn, aflat în faza de separație, deci de disipare a tensiunii ca sursă principală de înţelegere şi maturizare, acea formă de abundență, de bunăstare pe care luminariile, prin trigonul lor, au predispus-o, ni se va capta atenţia pe lucruri rafinate, puternice ori pe acele direcții care conțin o latură creativă importantă.
Aceasta construcție ne încurajează să ne cerem drepturile, însă nu într-un mod revendicativ, nu în forma brut, ci prin argument, printr-o presiunea pe care individul o va pune de această dată asupra grupului de apartenenţă ori asupra comunității. În acest mod se va realiza trecerea de la o serie de acțiuni distrugătoare prin promovarea plăcerilor necontrolate, la dimensiunea creatoare a vieții.
Unii nici nu vor sesiza că se întâmplă acest lucru, nici nu vor observa când se va face trecerea de la explozie de acțiuni, gânduri şi emoții, la combinarea acestora într-un nou edificiu, nici nu vor observa când întreaga explozie de noțiuni, de forme, de particule expulzate în mediu găsesc un teren fertil într-o altă persoană, într-un demers, într-o sincronizare absolut miraculoasă. Dacă e ființă atunci va vorbi şi va spune “Toată viața am așteptată momentul acesta”, dacă este demers, va pune numele individului peste toate etapele sale preamărind în tot ansamblul său individul și valorile sale.
Prin urmare, 29 mai este o zi în care miracolele se pot întâmpla, în care expresiile cele mai înalte ale sufletului, după ce sunt zdruncinate de o agitație prea mare pe demersuri superficiale, lipsite de durabilitate, își găsește vocația, își identifică traseul cel mai important al vieții sale şi își va propune să se ţină de el mult timp de acum încolo.
Impactul zodiei Vărsător din 2013 este unul care face trecerea de la agonie la extaz, de la nebunie, la geniu şi azi avem parte de doua direcții, pe de o parte, de cumulul energiei luminariilor, dar şi, de cealaltă parte, prin accentuarea a două direcții opuse ca substanță şi orientare: triunghiul minor Saturn-Pluton-Neptun, cu Pluton focar şi steliumul de pe ultimul decan al zodiei Gemeni.
Partitura simfoniei de azi este una complexă şi combină acorduri variate de la sunete simple, inspirate de natură, până la cele artificiale care ne forțează gândirea să se îndrepte spre un plan superior al existenţei, nu neapărat aici în această lume, prin accederea la nivele înalte ale societății, ci chiar în planul ideii, în lumile subtile, într-o dimensiunea imaterială, acolo unde se afla cauzele tuturor lucrurilor.
Acțiunile comune ale acestei zile vor fi, așadar, marcate de intensitate, dominate de acestea, indiferent de direcțiile ori de conținutul pe care-l vor avea. Lupta dintre conținutul greu şi cel volatil, dintre tendința de a găsi cele mai simple şi facile mijloace de expresie ori de activități, pe de o parte, şi tendința de a continua un demers apăsător ne va pune în fața unei încercări importante. Dacă prima dintre ele aduce mulțumire şi încântare doar acum, în această zi, cealaltă va oferi, prin munca şi efortul acestei zile, rezultate stabile pe viitor. De aceea alegerile de acum ne vor deschide la picioare drumul pe care-l meritam.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne strădui, indiferent de alegerile pe care le vom face, de implicațiile pe care le vor avea faptele de acum, să vedem înainte de toate diferența dintre strălucirea superficialului şi gravitatea profunzimii. Rezultanta ne va impregna cu o fărâmă de discernământ, absolut esențial acum pentru a nu distruge dintr-o suflare ceea ce am acumulat cu efort şi tensiune de-a lungul acestei luni. Dar viața trebuie, de asemenea, trăită în toate aspectele ei şi fuga de superficial, ca obsesie, nu ca preocupare conștientă și constructivă, ascunde neputința de a face parte dintr-un plan mai mare decât înțelegerea limitată a ființei umane, ceea ce nu poate fi de bun augur.
Așadar, oricât de utilă şi recomandată este profunzimea, dacă ea cere ca preț sacrificarea pulsului vieții şi încheierea acestuia într-un ritm rigid şi obositor să alegem acum luciul apei, chiar dacă el este plin de gunoaie. Va veni un timp când apele se vor limpezi în profunzimile lor şi ne putem întoarce. Fiecare va fi, deci, invitat să realizeze acest proces de interogare a dinamicii sociale înainte de a se pronunța. O secundă de observație va constrânge ceasul vieții să-și schimbe ritmul şi să măsoare timpul util, nu doar cel preferat.

Careul Lunii cu Axa Dragonului înseamnă supărare pe viață, tristețe provocată de neîmplinirea unui ideal ori de tergiversarea unor direcții. Vorbele au înlocuit faptele şi, azi, pe conjuncția Lunii cu Junon oamenii își dezvăluie unii altora acele lucruri pe care şi le-au ascuns de la începutul anuluii până acum. Fiinţele remarcabile, cele care pot vedea energia, care o pot simți sau controla prin puterea gândului ori a voinței, se vor simți azi transferate într-un plan al puterii, al forței de exprimare şi sunt expuse unor episoade fără să fie pregătiți să le facă faţă. Se întâmplă pentru că, pe lângă aspectul indicat anterior, Mercur şi Lilith vor fi în conjuncție şi lumea poveștilor prin contur, mai ales aceea în care fiecare personaj pozitiv traversează trei încercări marcante pentru a proba cât de curat îi este sufletul ori pentru a convinge anturajul acelor vremuri ca se află în faţa unui învingător, ridicându-se valul dintre lumea fizică şi cea subtilă ca şi cum ne pregătește pentru o trece sublimă spre o nouă etapă a vieții.
Atunci când Mercur şi Lilith sunt în conjuncție oamenii nu vor mai face distincția clară între adevăr și minciună şi vor fabula, se vor adânci în figuri de stil preluându-le ca atare, nu ca pe niște construcții literare ori ca pe niște expresii ale unor idei care nu au echivalent comun în plan concret. Dar până să se ajungă la un final fericit, poveștile au de fiecare dată un început liniștit şi, deopotrivă, o intrigă din rezolvarea căreia se extrage morala. Această a doua zi de Vărsător (Luna în Vărsător) va fi dură prin inserarea în dimensiunea personală a vieții a unei intrigi care, explorată corespunzător, ne conduce către o morală profundă şi deopotrivă fericită.
Calitatea acestei zile va fi, așadar, coordonată de lucrurile pe care în absenţa comparațiilor, analogiilor ori alegoriilor nu le putem exprima. Avem curajul să ne recunoaştem chipurile măștilor pe care le ținem sub pat doar pentru că un alt personaj ne-a aratat că se poate, doar pentru că a făcut-o în public, trecând dincolo de ridicolul pe care îl aveam în minte ca obstacol. Dincolo de acest ridicol pe care-l vom depăși azi nu mai exista o altă barieră şi totul va fi trăit cu intensitatea realității, chiar dacă nimic din ceea ce ni se întâmplă azi nu este real, în afara moralei de la finalul zilei.
Dar să nu uităm că poveștile sunt construite după un miez real, după ceea ce s-a-ntâmplat în realitate, exagerându-se în reliefarea anumitor episoade pentru a se evidenţia un anumit înțeles, pentru a face finalul mai puternic ori ideea centrală mult mai clară. Intriga acestei zile va purta acest semn al exagerării. Nu va mai conta dacă lucrurile se vor exprima de o manieră exclusiv verbală, dacă doar se va vorbi urât, necuviincios sau se va trece şi la fapte îmbrățișând furtul, perfidia, distrugerea convingerilor celorlalţi prin dezasamblarea unui component, distrugerea unui obiect de cult ori înlocuirea lui cu altul total lipsit de vreo eficiență. Instrumentele de raportare, cele care îl ajută pe individ să cerceteze sunt acum răsturnate şi, cum este de așteptat, ori va ajunge la rezultate eronate prin folosirea unor date incorecte, ori se va afla în faţa unor situații de-a dreptul stupide prin care termenul de struțocamilă să fie elementul de referință. Înțelepciunea populară ne aduce în faţa unor episoade de acest gen: urcatul nucilor în pot cu furcă sau celebrul episod cu drobul de sare.
Dincolo de acest episod interesant în care calitatea individului va fi discutată după modul cum își alege instrumentele de lucru, nemaiputând să se ascundă în spatele înțelesurilor pe care anturajul, audiența o pune pe seama faptelor celui care face reprezentații, chiar dacă actul său artistic nu viza aşa ceva. Conjuncția lui Mercur cu Lilith înseamnă defăimare, constrângerea gândirii, minciună, regret, opoziția orientată împotriva elementului pozitiv, ascunderea adevărului în zone întunecate ori printre construcții literare complexe.
Pentru expresia comună, 30 mai este o zi de confuzie şi indecență. Se va atinge un vârf complicat al unei direcții pe care până acum am ignorat-o: un personaj mic se răzbună, o etapă a unui proiect nu se mai poate finaliza pentru că lipsesc datele ori un membru, un component, nu a intervenit cu sarcina sa la timp s.a.m.d.. Conduita va fi o problemă a acestei zile şi cei care se vor lăsa luați de val vor produce schimbări în anturaj, ca impresii ori ca design, pe care nu le vor mai putea apoi rectifica.
Prin urmare, 30 mai este o zi apăsătoare şi obositoare. Ea va duce şi în spațiul zilei de mâine această tendință, însă prin alte mijloace pentru că mâine Mercur nu va fi în conjuncție perfectă cu Lilith, ci anaretic pe Gemeni. Asta înseamnă că se va menține canalul referitor la lucrurile stranii, neobișnuite, extravagante pe care individul le va considera ca fiind de maximă urgență acum. Comportamentul multora va fi straniu, ca şi cum și-au pierdut orice urmă de decență ori mintea cu totul, chiar dacă din punctul lor de vedere lucrurile sunt perfect justificate ori faptele lor nu comportă schimbări atât de mari. Aceasta este şi diferența între personajul din poveste, povestitor şi ascultător, adică dintre cel către trăiește ipostaza, cel care o sugereaza şi beneficiarul.
Minciuna va fi azi la mare căutare, comerțul necuviincios şi risipa banilor ori valorilor sufletești, chiar dacă justificările pentru acest gen de acțiuni vor fi prezentate într-un mod credibil. Azi conceptul “Totul se vinde totul se cumpără” va fi la mare căutare şi va bulversa în primul rând conduita individului cu cât aceasta va fi susținută cu argumente unul mai convingător ca altul, cu atât mai mult această componentă a confortului absolut se va transfera şi în ziua următoare.
Calitatea umană va fi, așadar, trecută în umbră şi supusă argumentelor simpliste care fac referire la a trăi bine sau rău, fără a permite nuanțelor să se exprime. În felul acesta, ratăm azi exprimarea trigonului Lunii cu Jupiter în sfera morală, a educației ori a gândirii şi îl vom îndrepta doar în sfera interesului pecuniar, a sporului de imagine însă, din nefericire, el va avea lipsa de scrupule drept susținător devotat, ceea ce nu va fi de bun august pentru cei educați ori obișnuiți cu o exprimare în limitele moralității sau cele ale bunului simţ.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a căuta să ne prindem auzul, emoțiile ori alte structuri ale ființei cu elemente decente, cu etaloane ale frumosului aşa cum au fost stabilite anterior, nu prin ceea ce ne invadează azi. Oricât ar fi de tentante, invitațiile acestei zile trebuie cercetate în detaliu ori amânate până cel mai devreme la începutul lunii iunie.

Ultima zi a lunii mai ne va evidenția planete care, fie vor acționa de pe gradele anaretice ale zodiilor pe care le părăsesc (Mercur pe gradul anaretic din Gemeni şi Marte pe cel din Taur) fie ni se vor înfățișa ca o continuare a demersurilor zilei anterioare, cu același risc, insistând pe expunerea unor patimi atât de complexe şi de ciudate încât nu vom ști dacă, pentru ceea ce ni se întâmplă, este de vină plăcerea ori neputința de a o înțelege sau de a o canaliza corespunzător. De asemenea, Luna va intra în Peşti şi, prin conjuncția cu Neptun, se va integra în mesajul triunghiului minor format din Saturn-Pluton-Neptun, cu Pluton focar.
Judecând după faptul că, în general, trecerea unei sigure planete printr-o cuspidă generează schimbări şi tulburări de conştiinţă, a traversa două planete şi nu oricum, ci în plină zi, va aduce ultimei zile a lunii statutul de vedetă şi calitatea de a fi una dintre cele mai puternice zile ale acestei luni.
În primul rând, direcțiile de acum vor lucra puternic asupra judecăților, asupra inteligenţei, asupra puterii oamenilor de a pătrunde natura lucrurilor, de a câștiga timp prin folosirea inteligenţei ori de a clarifica ipostaze complicate care cer o cantitate masivă de energie, o mobilizare puternică şi o determinare pe măsură. Acum este momentul unui salt ori pur şi simplu să ne stabilim obiective pe termen lung, pentru a reuși să încheiem tranzitul lui Jupiter prin Gemeni (episod ce se va consuma în luna iunie a acestui an) cu rezultate spectaculoase pentru comunitate. Oricât ne-am strădui, rezultatele zilei de azi nu ne vor mulțumi decât dacă primim feedback-ul societății, decât dacă suntem în ton cu vremurile şi doar dacă vom fi deschiși să discernem binele de rău, elementul curat şi solid, de imaginea lui în oglindă. Ceea ce ne vine din cele două treceri ale planetelor Mercur şi respectiv Marte primește energia lui Lilith (tentația) fie direct (Mercur) prin afectarea limbajului ori a mijloacelor de expresie, fie indirect, ca în cazul lui Marte (prin intermediul Lunii – trigon Luna-Lilith, careu Luna-Marte) reușind să ne bulverseze cu mesaje neclare ori răstălmăcite despre ceea ce am adjudecat până acum ori despre ceea ce va veni spre noi.
Când Mercur va trece în Rac oamenii își amintesc totul, dovedesc un puternic atașament faţă de anumite episoade ale vieții şi devin purtătorii unor mesaje care să protejeze anturajul, nu pe ei înșiși. În felul acesta, devin expuși propriului mod de a înțelege şi prezenta lucrurile generate de tensiuni pe subiecte neexplorate suficient, neînţelese ori controversate. De partea cealaltă, Marte trecând din Taur în Gemeni le ușurează povara acțiunilor directe şi îi îndeamnă să fenteze succesiunea etapelor, să alterneze jocul cu munca şi să se destindă mai mult ori să facă din distracție o sursă de câștig. Dacă pentru Mercur din Gemeni jocul a fost un element de progres, pentru Marte din Gemeni el este un element periculos, un mijloc de a compromite un individ punându-l în ipostaza de a-și vinde imaginea, de a face comerț cu o informaţie falsă şi de a câştiga din aceasta, de a-și construi un demers social pe inginerii poate chiar pe informații neadevărate.
Combinaţia celor două elemente aduce o anume severitate evenimentelor şi ne va menține în această sferă a compromisului până pe 13 iulie, când va trece în Rac. Pentru că în Rac el nu se simte liber, ci va fi constrâns să rezolve întâi ceea ce a rămas nefinalizat şi apoi, dacă mai are timp sau putere, să-și facă poftele, în Gemeni el se va comporta ca un personaj care caută distracția şi destinderea prin toate mijloacele pentru că va ști ori va intui că pe viitor acest lucru nu va mai fi posibil. Dacă pentru unii a se distra la maximum înseamnă a dormi, a se izola de zgomotul străzii, a se încuia în casă, a citi ori a urmări cu interes diferite ecranizări, cei mai mulţi, prin Marte în Gemeni, vor înțelege distracția în sensul cel mai aproape de mesajul său concret. Sigur, zodia Gemeni nu înseamnă numai distracție şi superficialitate, ci şi mobilitate, dinamism, limpezirea lucrurilor prin mișcare ori prin schimbarea locului, pierderea amintirilor dramatice şi abandonarea întregii ființe în faţa unui început care ar trebui să o revigoreze în totalitate. Această calitate absolut remarcabilă care vine din zodia Gemeni va impune asupra lui Mercur din Rac o atracție mult mai mare decât în vechea lor ipostază (Mercur în Gemeni, Marte în Taur) aducând un plus de eficienţă şi o expresivitate care se poate prezenta ca pe un îndemn la a combate stresul, relațiile păguboase, inhibițiile, chiar prejudecățile. Aşa după cum se va constata nu se va lucra într-un singur registru, ci în mai multe. Unghiurile care se împlinesc azi, schimbările de vibrație pe care cele două planete le comportă este de bun augur pentru toți cei care doresc să facă o schimbare în modul cum gândesc sau cum acționează, care urmăresc modificări calitative ori accederea pe un plan superior.
Mulţi se tem de cele două poziții, atât de Marte în Gemeni, care îi face pe oameni prea iuți la mânie şi prea înțepați la vorba, cât şi de Mercur în Rac, acela care nu poate iartă nicio umilință, care taxează totul, care răscolește în cele mai ascunse cotloane ale vieții şi, mai ales, acela care nu uită niciodată nimic. Da, aceste componente sunt puternice în cele două tranzite, însă, pe lângă acestea, cele două planete primesc din zodiile pe care le guvernează şi calități remarcabile care vor interveni la momentul oportun, aşa cum ne spune trigonul Lunii cu Saturn împlinit azi în mijlocul zilei, adică aşa cum ne spune povestitorul, cel care prin inventivitate ori prin creativitate reușește să dea evenimentelor o altă expresivitate. Marte în Gemeni va fi inspirat, fără să știe care este sursa inspirației sale. Vocile acelea care nu strigă, ci care pun gânduri în mințile celor sensibili au o susținere în această lume prin această poziție. Mercur în Rac sporește imaginația, sensibilitate poetică, melancolia, dar, în plus faţă de acestea, forțează conștiință spre a primi adevărul direct de la sursă şi întregul comportament al individului se va ajusta după această nevoie, după căutarea originalului, a izvorului.
Impactul triunghiului minor Saturn-Pluton-Neptun, cu Pluton focar, supraveghează această modificare de vibrație pentru ca fiecare să ia contact atât cu calitățile cât şi cu defectele noilor poziții. Apoi fiecare după educație şi disponibilitate, după cum îi este sufletul, va alege pe ce drum să meargă.
Prin urmare, încheiem luna mai cu o suită de evenimente astrale care împlinesc statutul acesteia de luna a încercărilor. Fie că am avut parte de o eroare de gândire, de alegeri greșite ori că deja ne-am orientat spre o direcție pe care acum o vedem încărcată de o şi mai mare răspundere, ultima zi a lunii ne cere maturitate pentru a nu ne înălța prea mult spre cer, acolo unde nu ne mai susține nimic ori a nu se scufunda prea multă în adâncuri şi să rămâne fără aer. Azi se schimbă direcțiile din combinația Taur-Gemeni, pe Gemeni-Rac unde raportul de forţe este mai ușor de acceptat, de recunoscut deoarece aceste două zodii nutresc o atracție puternică una faţă de cealaltă care nu poate fie explicată decât prin astrologia ezoterică. Dacă Berbecul își are originea din vechiul Rac şi Gemenii reprezintă semnul care distribuie elementul pe care îl creează zodia Berbec, este firesc şi normal ca Racul, sensibil şi intuitiv, să vadă în manifestările zodiei Gemeni expresia sa potențială afișată, cea pe care nu și-a exprimat-o încă, pe care nu și-a împărtășit-o, gândind: “Uite pe cineva care seamănă cu mine”. Nu, din punctul de vedere al oricărei persoane din afara unei asemenea relații, cele două zodii nu seamănă, însă inima are rațiuni pe care rațiunea nu le poate înțelege.
Legătura sublimă ce ne iese acum în cale rupe barierele convenționalului şi ne pune la muncă. Racul este un semn harnic, iar Gemenii niciodată nu vor privi munca drept un mijloc de promovare, ci o etapă intermediară şi, dacă vom interveni în această ecuație, acordând mai mult credit lui Mercur, adică relaționării, comunicării, expresivității şi mobilității, aceste trăsături, imitate de Marte din Gemeni, constituie ecoul faptelor noastre şi singurul mijloc prin care ne vom recompensa pentru munca depusă. Dacă punem dorințele de strălucire pe primul loc (Marte înaintea lui Mercur), dacă urmărim ca prin acțiunile pe care le facem să atragem atenția, evitând efortul, munca, disciplina, adică o formă de perseverenţă şi căutare, următoarea perioadă ne va aduce bucuria şi încântarea pe care o simte un copil care aluneca pe un topogan și care ar putea fi nepotrivită în alte situații.
Dacă în loc să studiem, să ne preocupăm de aprofundarea vieții în diferite moduri, alegem să alunecăm pe un topogan nu vom fi mai câștigați nici dacă îi vom mulțumi cerului pentru acest privilegiu. Copilul este cu atât mai minunat cu cât se transformă pe zi ce trece într-un adult educat şi rafinat. Doar prin atingerea acestei finalități bucuria şi candoarea copilăriei își împlinește rostul, doar aşa acestea vor fi văzute ca fiind etape benefice ale unui traseu magnific. Jocul care vine spre noi acum, că este atins de inocență, candoare ori că este unul serios, va avea nevoie de o finalitate. Dacă aceasta nu există întregul patrimoniu se adâncește în regrete şi în loc să crească valoarea individului o subminează hrănind risipa şi dezordinea.
În sensul său comun ultima zi a lunii ne îndeamnă spre proiecte noi, spre noi modalități de expresie, spre ţinte înalte ori spre a ne dezveli de anumite elemente de caracter pe care nu am reușit până acum să le compensăm prin calități. Avem putere şi întregul anturaj, pentru că şi el traversează aceleași forme de agitație, prin faptul că nu opune rezistenţă, ne va susține, ne va lăsa drumul liber și doar calitatea ființei, propria greutate va impregna acest drum cu urme de paşi ori cu simple înțepături.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne folosi de această schimbare de direcție pentru a ne trece într-o nouă etapă, pentru a ne preschimba din nimfă în pupă sau chiar de a ne preschimba într-un superb fluture care să impregneze cromatica vremurilor cu prezenţa sa. Diversitatea vieții trebuie folosită ca un mijloc de propulsare nu ca o altă povară, de aceea Creatorul a pus în noi, pe lângă sentimentele profunde cele legate de dragoste, iertare, recunoştinţă şi o inteligenţă care se poate autoinvestiga, cea prin care să vedem departe, foarte departe, acolo de unde ne vin toate aceste puteri misterioase, din sursa vieții pe care o personificăm.

Aflaţi încă sub influenţa energiilor distribuite de noile poziţii ale lui Mercur şi Marte, conjuncturile pe care le vom traversa azi vor lua înfăţişarea unei relaxări, a unei destinderi, iar acolo unde lucrurile se complică nu va fi decât expresia mult mai vizibilă a unui individ care a urmărit ca prin acţiunile sale să vadă efectul pe care alţii îl au acum asupra lui. Luna şi Capul Dragonului sunt acum în trigon şi prin Coada acestuia se mediază tendinţa Nodurilor aducându-se din trecut o reglare de conturi, o rectificare a unor direcţii puternice pe care nimeni nu le va putea opri pentru că intervin prea multe variabile, prea multe elemente noi pentru a putea fi folosite eficient.
Deci această reglare de conturi ține de domeniul lui Mercur în Rac, cel care poate uşor să transforme slăbiciunea sa cea mai mare (sensibilitatea) într-o armă de temut. Sancţiunea, cea care vine din careul pe care Luna îl va împlini cu Jupiter în seara acestei zile, va fi agresivă doar în cazul celor care au urmărit să agreseze un alt individ pe ascuns ori care au dorit să rănească.
În cazul celorlalţi el întârzie ori grăbeşte, adică ne aduce în faţa unor extreme care să ne schimbe direcţia acţiunilor, însă fără a o scoate din plaja iniţială. Vom schimba persoanele cu care ne întâlnim, subiectul de discuţii, obiectele cu care lucrăm, mijlocul prin care alegem să ne relaxăm, să ne destindem ori prin care urmărim să ne simţim bine.
Ziua are însă o componentă profundă, aceea care vine din conjuncţia Lunii cu Chiron şi care se împlineşte în noapte de vineri spre sâmbătă. Pe fondul schimbărilor de configurație, de direcţie, de vibraţie, elementul vindecător care ne vine din această relaţie, pe fondul accentuării zodiei Gemeni de acum, ia înfăţişarea informaţiilor profetice, a viselor premonitorii, a deschiderilor către informaţii care să vină spre individ pe căi neobişnuite, prin mijloace neconvenţionale. Este posibil ca, marcaţi de episodul karmic în care viaţa îşi reglează conturile, să nu acordăm atenţie cuvenită acestui episod, dar este bine de știu că aceste ipostaze care leagă planurile fizic şi subtil, pe lângă informaţiile care vin spre noi şi care pot produce schimbări, ne vom confrunta și cu o schemă de acţiune care va lucra în fundal cât timp informaţia transferată va fi activă.
Acest lucru, destul de abstract pentru omul comun, este un element foarte cunoscut de ezoteriști ce este adesea pus pe seama alchimie interioare numindu-le forme-gând sau elementali. Nu doar fiinţele de dincolo pot construi elementali ori forme-gând, ci şi noi aici, după un antrenament susţinut şi după o disciplină mentală adecvată acestui gen de activitate.
Acum însă ne confruntăm cu o deschidere spre o zonă a astralului unde aceste elemente sunt folosite în mod curent şi unde aproape orice problemă este rezolvată prin crearea unei forme-gând care să execute un ordin, o comandă. Conjuncţia Lunii cu Chiron va activa acum în această direcţie ajutând fiinţele sensibile să fie mult mai uşor inspirate şi susţinute în demersurile lor de mesajul pe care acesta îl conţin. Teama de necunoscut ori lăcomia sunt însă acele elemente care resping sau care ţin captive aceste forme gând făcându-le total inutilizabile, iar detaşarea, martorul, lumina subtilă sunt cele care le susţin mesajul şi le sporesc puterea de influenţă. Aceste forme-gând nu sunt însă destinate jocului de-a energia şi nici practicilor obscure, ci ele cer o pregătire subtilă specială, o puritate lăuntrică şi o forţă pozitivă pentru a nu transforma acest cuţit de bucătărie într-o machetă.
Prin urmare, azi avem putere, suntem susţinuţi şi ajutaţi de prieteni care lucrează la un alt nivel, în alt departament, în altă localitate sau în plan subtil. La rândul nostru, ca urmare a unui îndemn subtil, vom transmite mai departe acest mesaj refuzând să ne integrăm în acea cursivitate negativă prin care Axa Dragonului îi sancţionează pe cei care au greşit. În felul acesta, lucrul cu energia ne va duce azi spre iertare, spre a tolera ori măcar spre a înţelege sau spre a refuza orice formă de agresare. Punând această greutate pe procesele negative generate de fiinţe care se joacă în mod necuviincios cu forme-gând negative acţionăm terapeutic asupra mediului, radiind în jur mesajul pe care în timpul nopţii de vineri spre sâmbătă l-am primit prin vis premonitoriu, prin channelling ori pur şi simplu prin inspiraţie. Mulţi se vor întreba cum vor face diferenţa dintre expresia pozitivă şi cea negativă, în situaţia în care Marte în Gemeni este năvalnic în ambele direcţii. Departajarea este simplă: gălăgia. O direcţie negativă, inferioară va urla să fie auzită şi găsită. Liniştea, ecoul mut acela care nu foloseşte cuvinte, ci gânduri, stări, acelea care nu agită, nici când sunt dinamice ține de o formă pozitivă, iar expresia ei este vindecătoare, sublimă.
La modul comun, ziua ne trezeşte amintiri neplăcute, nu pentru a le pune în aplicare, ci pentru a descoperi că rolul în această lume nu este de a transforma viaţa într-o vacanţă continuă, ci de a depune un minim de efort pentru a înţelege că a fi puternic şi superior înseamnă a avea cu ce să susţii, nu să cumperi, în a dărui, nu a oferi, a genera unde de armonie care să-i facă pe oameni să-și iubească gândurile, prezența, liniştea, poveştile de viaţă, înţelegerea şi, atunci când este cazul, suferinţa, nu să dispreţuiască lumea, viaţa, pentru că i-ai convins să facă asta. Forţele bune domină această lume, însă ele nu se vad pentru că sunt învelite în suferinţă şi efort. Cine va dori să-şi potolească setea de cunoaştere şi să-şi sporească puterea îşi va aminti că izvorul vieţii nu este de găsit în Piaţa Victoriei, la Sala Palatului nici măcar în Potala sau la Stonehenge, ci acolo unde vârful sufletului său se înalță cel mai sus şi acolo unde aerul acestei lumi devine rarefiat, atât de rarefiat încât mintea tace.
Liniştea este imensul beneficiu al acestei zile. Ceea ce strică liniştea vine din tristeţe. Tocmai de aceea recomandarea pentru această zi este aceea de a ne preocupa azi de căutări, de studiu, de întrebări, de multele întrebări care nu tulbură sufletul, ci îi răspunde acestuia prin acea tăcere bogată în sevă, în putere, în lumină.

Combinaţia zilei de azi aduce puţină adrenalina: sextil Soare-Uranus, cu Uranus în Berbec, Luna în Peşti şi Venus în conjuncţie cu Lilith pe gradul anaretic din Gemeni. Dacă pe de o parte Luna trimite două careuri către Venus şi respectiv Lilith înainte de a încheia tranzitul său în Peşti, imediat ce intră în Berbec trimite un sextil către guvernatorul acestui semn (Marte), iar în a doua parte a zilei un careu spre Mercur din Rac. Toate aceste elemente menţin cota ridicată a tensiunii şi vine cu un plus de agitaţie determinându-i pe oameni să se bulverseze singuri, să-şi caute consolarea în activităţi care mai mult să-i facă să-şi piardă timpul, să se aleagă pe un criteriu şi apoi să se acuze că nu au făcut faţă solicitării deşi criteriul în sine a selectat oameni care nu sunt pregătiţi pentru acest tip de acţiune.
Dacă de dimineaţă, Luna, de pe ultimul segment al zodiei Peşti, ne lansează invitaţia la înţelepciune, avertizându-ne după informaţiile pe care le primeşte de la Venus şi de la Lilith, adică după fricile sau minciunile de acum, în a doua parte a zilei constatăm că orizontul lărgit spre care ne-am îndreptat a fost greşit şi, în realitate, dinamica acestei zile ne lasă impresia că nimic din ceea ce observăm şi etichetăm ca fiind greşit nu pare să fie aşa cum este văzut pentru că evenimentele se mişcă prea repede, prea tare şi prea dur.
Ceea ce se întâmplă pe final de Gemeni constituie însă finalul unei etape. Deja Mercur a trecut în Rac şi Luna neagră pierde un susţinător, deja termenul care ar fi trebuit să facă încadrarea tensiunii de azi este în aer şi, evident, mesagerul înţelege că s-ar putea ca în mesajul său să fi intervenit o eroare. Ceea ce poate face Mercur de pe începutul zodiei Rac este să ne invite la un joc serios în care să ne ascundem de o problemă şi când aceasta ne găseşte să o speriem dovedind că avem mai mult curaj, că suntem încrezători şi siguri pe direcţiile pe care le-am ales. Asta ne va îndemna să vorbim mai puţin şi să lucrăm mai mult pentru că, după cum vom gândi azi, doar aşa lucrurile se vor schimba în bine.
Nu toţi însă consideră că munca este un instrument eficient şi tocmai de aceea multitudinea planetelor de pe Gemeni, inclusiv sextilul pe care Soarele îl trimite lui Uranus, ne conduce la gesturi de risipă, cu accente bizare în care plânsul să fie motiv de veselie, iar bucuria să inspire teamă. Aceste elemente bizare se vor susţine pe necesitatea de a combina destinderea cu seriozitatea, adică destinderea de acum, pentru că nu există o îngrădire directă, cu munca pe care o vom avea de prestat în viitorul apropiat. Această combinaţia între ceea ce se întâmplă acum, privit prin libertatea de expresie, prin risipă, prin bizar, şi accentul grav al viitorului ne va lăsa un gust amar pentru că nimic sigur şi constructiv nu pare să răsară de aici.
În realitate, sextilul Soarelui cu Uranus ne pune în faţa unor libertăţi pentru a fi testaţi dacaă o putem folosi în mod corect. Prin acest sextil avem într-o mână îndrăzneala, iar în cealaltă conjuncţia la grad perfect dintre Venus şi Lilith care strigă la toată lumea: „Vă arăt eu cine sunt!”. Cele două combinații, ne aduc în faţa unui curaj teatral, unul care se trezeşte brusc la sunetul gongului şi tot la sunetul gongului se va şi termina.
Având un Uranus implicat în acest joc nu se poate anticipa cât de puternic va fi mesajul acestei zile, însă se poate deduce că jocul acesta de la un punct încolo, adică după ora 9,30 când Luna va trece în Berbec va deveni unul serios ori care va utiliza elemente ce inspiră prin conţinutul şi statutul lor maturitate, înţelegere ori trăinicie. Dacă sextilul Soare-Uranus ne incită la un exerciţiu al puterii, conjuncţia lui Venus cu Lilith ascunde deficitul de putere, deci aduce în acelaşi spaţiu două extreme fără a urmări bulversarea individului, ci doar exprimând o manifestare astrală in extremis pe care un individ neexperimentat, care se implică în activităţi noi, aşa cum îl îndeamnă Uranus, nu va reuşi să o gestioneze corespunzător.
Prin urmare, finalul săptămânii nu va fi, din punct de vedere astral, o zi de relaxare şi destindere. Orice am face, există un element care ne tulbură, un cui în talpă care ne stânjeneşte mersul său dacă nu e vorba despre un lucru atât de evident atunci măcar o pietricică a cărei misiune este de a ne stânjeni mersul său de a distrage atenţia de la lucrurile esenţiale.
Împlinirea sextilului Soare-Uranus înseamnă evenimente stranii, dar şi traversarea unor ipostaze în care să uzăm de forţă. Să nu uităm că Uranus nu acţionează singur, iar mesajul său de restructurare va avea întotdeauna o variabilă în plus, una care ne spune că avem nevoie de noi obiective, de noi resurse, de ţinte noi, în special acum pe sextilul cu Soarele, că mijlocul cel mai potrivit pentru a pune în valoare personalitatea şi implicit valorile individului este schimbarea opticii, colaboratorului, locului de muncă, formulelor de adresare, a protocolului.
Cei care nu au parte de evenimente neobişnuite, care trăiesc simplu şi care nici nu urmăresc să trăiesc intens vor avea un 2 iunie furtunos, plin de evenimente care se contrazic ori care, dacă vor conlucra pentru un ideal comun, atunci acesta se va finaliza într-o distrugere, într-o despărţire, într-o separare.
Limbajul şi argumentul care îl motivează constituie un element asupra căruia se poate lucra în această zi şi prin ajustarea căruia să filtrăm anumite evenimente care să nu se mai inflameze. Privind mai departe decât arată degetul am putea vedea cât de important este să nu credem azi în himere şi nici în recompense spectaculoase pentru că ele nu au susţinere astrală. Ceea ce poartă această amprentă este doar expresia unui scenariu, o minciună, o păcăleală ori o secvenţă dintr-un procedeu de manipulare în faţa căruia un individ neexperimentat este acum vulnerabil.
Ultima zi a săptămânii le aduce succes mincinoşilor, proştilor, inculţilor şi fiinţelor penibile care cred că puterea este acelaşi lucru cu agresivitatea şi care își dau importanță aşa cum face şi zdreanţa care, dacă s-a lipit de un costum Armani, atunci este şi ea… de firmă!
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne aminti că nimic nu ne ia pe nepregătite azi, ci doar ne pune în faţa a ceea ce nu cunoaştem în totalitate. Uranus susţine inspiraţia şi dacă de dimineaţă, de când Luna se află în Peşti, ne îndreptăm gândurile spre o scurtă retrospectivă în mod surprinzător am putea şti care sunt secvenţele care vin spre noi ori să le intuim în mare parte. Pierzând aceste moment de graţie, va trebui să dovedim tărie de caracter, duritate în a face faţa unor lovituri indecente ori să convieţuim cu diverse surse de poluare care, neavând conţinut, urmăresc să fie în ton cu moda pentru a nu se vedea că biblioteca din care spun că au ieşit poartă denumirea de Zea Maya.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.