20 – 26 mai 2013

Săptămâna 20-26 mai 2013 este complet diferită de ceea ce am traversat până acum în acest an, aducând împlinirea primului careu Uranus-Pluton de anul acesta. De asemenea, traversăm intrarea Soarelui în Gemeni și careul său cu Neptun, dar și Luna plină ce se împlinește pe axa Gemeni-Săgetător, ce vor aduce o suită de episoade din care fiecare individ va fi obligat să-și extragă un înțeles personal, unul menit să-l ajute să-și integreze demersurile la care lucrează pentru a le optimiza până în toamnă, în a două parte a lunii septembrie, când Saturn și Capul Dragonului vor fi în conjuncție.
Această săptămână ne va mobiliza pe libertatea de expresie, pe modul cum gestionăm energia pe care o punem în relații, dar mai ales pe gradul de implicare a deciziilor pe care le luăm în ceea ce privește misiunea personală, adică ce și-a propus să realizeze în această lume și cât de serios va fi în sarcinile pe care și le-a propus.
Puterea acestei săptămâni nu se va adresa însă numai vieții spirituale, ci și raporturilor sociale care acum se vor inflama. Încă de săptămâna anterioară am văzut că forța gândurilor, convingerile individului nu numai că nu sunt de neglijat, dar sunt și puse în mișcare înaintea intereselor sociale, ca și cum viața socială este condusă exclusiv de acestea, chiar și pentru indivizii care nu se preocupă deloc de această latură a vieții. Vom vedea, chiar de marți, 21 mai, când se împlinește careul celor doi malefici, că evenimentele sociale se vor selecta după aceste direcții, ca și cum nu va mai fi important limbajul, dacă el nu este susținut de un mesaj clar fixat în minte, că nu va mai conta care sunt beneficiile unor demersuri sociale dacă, prin acestea, nu se consolidează un set de valori ori nu se depășește un obstacol existențial.
Multe din cele care se vor întâmpla în această săptămână vor purta masca fricii de acțiune, luând înfățișarea unui obstacol și, după modul cum îl abordăm, vom reuși să ne delimităm calitatea acțiunilor viitoare.
Abia duminică vom vedea dacă sensibilitatea pe care am dezvoltat-o în tot acest interval a fost dată de fuga de realitate ori de aprofundarea calității vieții. Abia la finalul săptămânii vom înțelege cât de puternică ne-a fost dorința de a reuși în proiectele pe care le avem și care sunt elementele care ne descurajează. De altfel, ceea ce se va afișa în fața ochilor ca fiind soluție înseamnă de fapt o sumă de factori care nu aparțin doar acestei săptămâni, ci care vin din trecut, se susțin pe educație, pe alte experiențe de viață și care nu sunt deloc de neglijat.
Cei care-și adună forțele și care nu vor mai pune atât de mult accent pe dramele personale, care vor privi aspectele vieții cu maturitate și nu se vor speria de intensitatea acestei săptămâni vor fi persoanele care vor spune că nu se confruntă pentru prima dată cu așa ceva, că au mai avut de-a lungul vieții întâmplări de genul acesta și, chiar dacă anterior nu le-au făcut față, acum se mobilizează pentru a le depăși. Acest curaj reprezintă elementul de bază în a vedea că măștile acestei săptămâni nu sunt decât niște umbre inerte care dacă se dovedesc a fi mobile se întâmplă pentru că individul în sine le dă toată puterea.
Avertismentul acestei săptămâni se constituie într-o invitație, aceea de a ne aminti de bunul simt. Cei care vor uda o planta vie, chiar dacă este firavă, au șansa să o vadă peste timp cum se va transforma într-un arbore puternic. Dacă însă vor uda un arbore bătrân ce este de mult timp uscat, să nu se aștepte la rezultate spectaculoase, chiar dacă apa pe care i-o va oferi acestuia va fi curată și hrănitoare.

În ultima zi de Fecioară, Luna va avea de împlinit trei aspecte, dintre care două sunt careurile cu Jupiter și respectiv Lilith, iar al treilea este trigonul cu Marte. Acest fundal aduce o notă apăsătoare zilei, dar și confruntarea cu speranțe false, cu direcții care nu au finalitatea dorită și care nu se mai prezintă la fel de interesant așa cum am văzut în săptămâna anterioară. Acum se află în fața unor evenimente hotărâte deja, decisive ori care au ajuns deja prea departe pentru a mai putea fi întoarse din drum.
Azi Venus și Chiron se vor afla în careu și ne îndeamnă să ne justificăm alegerile, să punem pe tapet tot ceea ce ne-a consumat, stresat sau incomodat pentru a merge mai departe. Sinceritatea nu este trăsătura definitorie a acestui unghi, însă ea așa se va prezenta azi, atrăgând atenția asupra unor probleme fără a reuși cumva să le rezolve. Cei care merg putin mai departe cu gândirea ori cu emoțiile vor considera ca expresia individuală are nevoie de asemenea momente, are nevoie să înțeleagă că a clarifica ori a ajuta nu înseamnă și a primi recunoaștere ori apreciere din partea comunității. Poveștile de viață ale celor care au reușit sunt impresionante și pentru că sunt pline de obstrucțiuni și încercări când aceștia au gustat viața în aspectul ei dramatic, nu doar binefăcător ori glorios. Victoria trece printr-un spatiu îngust, foarte îngust când, într-o clipă, decizia, dacă să meargă sau nu mai departe, consumă o parte importantă din energia personală și este pe punctul de a destructura întregul edificiu. Careul lui Venus (Micul benefic) cu Chiron (asteroidul spiritualității) ne aduce azi în fața unor episoade triste care au la finalul lor o alinare, o mângâiere ori o speranță de-a dreptul impresionantă. Inspirația curge, valurile iertării ne înconjoară într-un crescendo plăcut și liniștit, însă evenimentele sociale au un zgomot obositor și trist.
Lupta acestei zile va fi dată de modul cum reușim să gestionăm valul dorințelor în contrast cu cel al necesității. Dorințele vin și ne spun că avem drepturi și trebuie să ni le respectăm, că imaginea ființei care o reprezentăm are nevoie de o supradimensionare, că avem dreptul să trăim pe picior mare ori că aspirațiile care i-au făcut pe alții puternici și cunoscuți ne ridică și pe noi în înaltul cerului și ne duc spre evenimente în care să dovedim care este calitatea cea mai mare și cum putem proba că știm să o folosim.
Dacă indivizii superficiali se vor bucura că li se oferă ocazia să iasă din anonimat, să-și depășească limitele mediocre, cei maturi care nu se pierd în fața unor situații de acest fel le vor privi cu o reținere foarte apropiată de durere ori suspiciune. Termenul de provocare/încercare este acum pe buzele tuturor și, fie că stiu cum să procedeze, fie că nu, indivizii îl aruncă în fața mulțimii extaziată că i se oferă un răspuns, însă el este departe de a fi înțeles ori integrat corespunzător în observațiile unor. Încercarea nu are deloc un aspect plăcut și nici deconectant, nici măcar când incită la evenimente dinamice care, prin mișcarea lor pot atenua putin din forțele de opoziție pe care le predispun, dar ea poate promite un beneficiu puternic sau solid atunci când sunt îndeplinite condițiile de modificare a propriei structuri. Așadar, încercarea va face de fiecare data apel la flexibilitate, la acceptare ori la reinventarierea instrumentelor de lucru. Când nu se întâmplă asta, nu avem de-a face cu încercarea, ci cu un obstacol și ceea ce ne așteaptă la final nu are nimic de-a face cu recompensa pentru depășirea probei, ci cu o altă etapă, poate chiar una banală ori lipsită de importanță.
Încercări au oamenii care ai întrebări, care se frământă pentru a da vieții lor un sens ori pentru a ieși din cadrul comun al unor episoade de viață. Când îți ridici fruntea spre cer pentru a vedea și altceva decât dacă va ploua sau pentru a identifica o posibilă sursa de zgomot, iei contact cu una din marile încercări ale vieții, întrebându-te: cine sunt eu?
Careul dintre Venus din Gemeni și Chiron din Pesti ne îndeamnă să lucrăm acum cu informații, să aflăm răspunsuri și chiar dacă nu vom reuși să le stabilizăm într-un cadru puternic ori eficient, chiar dacă nu suntem în stare să ridicăm un alt edificiu cu ceea ce înțelegem ori cu ceea ce aflăm acum, faptul că suntem în contact cu o informație care depășește cadrul comun, care se află dincolo de limita orizontului, iar noi am văzut-o și am intrat în contact cu ea, înseamnă a demonstra că prima etapă a încercării s-a împlinit și că avem în preajmă ceva puternic și solid, ceva superior elementului comun care ne ajută să evoluăm.
Viața pe care o trăim are un rost, traseul ei este de asemenea plin de oportunități de evoluție, însă ele se vor transforma în încercări atunci când individul le atrage în sfera sa intimă, când cere un punct de sprijin pentru a face un salt, pentru a alerga mai repede ori pentru a vedea de sus ceea ce se află în jur. În felul acesta, încercarea devine punctul de sprijin al unei pârghii pe care individul o construiește instantaneu, ajutat de inventivitatea genială a spiritului său pentru a raspunde unei solicitări care vine din interior.
Careul lui Venus cu Chiron ne va aduce, așadar, încercări de natură evolutivă, însă ele nu sunt limitate doar la sfera spirituală, ci doar ne spune că încercările spirituale sunt mai mult avantajate acum. Dacă pentru un individ extinderea contactului social, sporirea numărului de cunoștințe, de relații, de prieteni ori chiar a membrilor familiei înseamnă a-și depăși condiția pe care o are acum, atunci careul Venus-Chiron îi oferă prin tinta pe care și-o stabilește un punct de sprijin, un element fix, stabil, rigid, imposibil de schimbat, modificat de care, sprijinindu-se, se înălță spre a atinge ținta stabilită.
Cadrul general, cel pe care Luna din Fecioară ni-l conferă, ne spune că teama de sărăcie, grija față de numărul banilor, față de calitatea obiectelor din jur, față de modul cum este administrat un fond, sau de cum este acceptat un individ într-o structură recunoscută de societate, ne indică și materialul de lucru, elementele cu care vom lucra pentru a da încercării rostul cel mai înalt și pozitiv cu putință, iar pentru asta beneficiem de trigonul luminariilor, adică de toată bunăstarea de care universul dispune în acest moment.
Prin urmare, debutul săptămânii se va face într-un ton aparte. Suntem invitați să vedem soluțiile, să le îmbrățișăm, să ni le însușim, să le dezvoltăm într-un mod personal, dar însă să nu reușim să atingem stadiul final. În felul acesta, luăm azi contact cu ideea de încercare, de obstacol, care va fi exprimat direct proporționat cu forța pe care o pune individul la dispoziția traseului său evolutiv pentru a produce un salt spectaculos, pentru a sări etape ori pentru a-și construi un nou așezământ cu o mai mare semnificație pentru ceea ce dorește să facă. Cu cât încercarea este mai dură, mai stabilă și mai mare, cu atât posibilitatea ca saltul să fie mai amplu și mai deschis este mai mare. Astfel, descoperim că oamenii nu sunt chinuiți de astre, cerul nu pedepsește și nici nu iartă, el întreține un mecanism care, la randul sau, conține procese de autoreglare. A înfrunta un obstacol mare, adică a beneficia de o mare încercare a vieții, cea care te zdruncină din toată încheieturile, înseamnă a dispune de un destin, de o misiune personală, cea care transformă viața personală într-un punct de sprijin pentru pârghiile celorlalți oameni, dar nu prin rigiditate, ci prin expresivitate, flexibilitate, deschidere și forță.
Încercarea are alături de ea tot timpul forța, puterea și originalitatea pentru că ea depinde foarte mult de elementul personal al individului căruia i se adresează, ca și cum omul în sine își creează o mască pe care și-o pune deasupra capului pentru a-și tulbura singur somnul și, în timp, a-și învingă teama de chipurile false. Toate aceste procese duc la vindecarea sufletului, la deschiderea față de marile orizonturi, spre oceanele de informații ale cosmosului, față de mecanismele de autoreglare ale vieții și, implicit, de a beneficia de dreptul de a nu mai aștepta schimbarea programată pentru comunitate, ci de a o îmbrățișa acum, în gând, pentru ca prin hrănirea ei zilnică să devină statut social. Gandhi când spunea “Fii tu schimbare pe care vrei să o vezi în lume” se referea la această desprindere de comun prin salt. La început, acesta poate fi mic, iar realizările sale abia perceptibile, însă obișnuința de a face acest sport ne va aduce în competiții din ce în ce mai mari, mai importante, iar recompensele vor fi pe măsură.
În felul acesta, ideea de încercare are o conotație extrem de personală și atunci când nu ne motivează spre un salt, trăsăturile sale se estompează, iar statutul său va transformă oportunitatea aceasta într-un simplu episod, banal, cel care nu va deranja comoditatea unui suflet leneș, ci îi va oferi o viață liniștită, calmă, fără obstacole, cu trai simplu și prosper.
In sensul comun al vieții, 20 mai va fi marcată de spirit de contradicție, de dispute verbale ori de tendința de a face opusul față de ceea ce se va dovedi corect, ca și cum o mână invizibilă ne mută dintr-un loc într-altul așa cum se mută piesele pe o tablă de șah, fără să ne întrebe dacă vrem să facem asta ori dacă ne este util. În adâncul ființei cei care vor căuta, vor găsi conflicte puternice pe care careul Venus-Chiron, ce se împlinește azi, le va scoate la lumină pentru a vindeca sufletul. Este posibil ca prin acest proces de chirurgie spirituală corpul să fie afectat, de asemenea și imaginea socială, însă cei care nu au risipit săptămâna anterioară, ci au cultivat credința, stiu acum cum să procedeze.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne investiga dorințele, de a le urmări traseul și de a surprinde care sunt momentele în care teama schimbă direcția ori când ne oprește din drum, considerând că evoluția nu este posibilă decât împreună cu valul, cu gloata. 20 mai este o zi de înțelegere și tocmai de aceea investigația ar trebui să ne umple tot timpul.

Soarele azi își schimbă semnul, trecând în Gemeni, iar maleficii Uranus și Pluton își împlinesc primul careu de anul acesta. De asemenea, Mercur și Uranus vor fi în sextil și Luna, aflată în plin tranzit prin Balanță, i se va opune lui Uranus împlinind împreună cu cei doi malefici un careu în T pe semne cardinale.
Ziua devine astfel prea dinamică, prea încărcată, prea grea, adică prea zgomotoasă pentru a reuși de la sine să-l ajute pe individ să-și extragă din experientele vieții sale ceva bun, concret ori binefăcător, pentru a-și ridica standardul de viață ori pentru a-și valorifica o oportunitate majoră care l-a tot curtat de la începutul acestei luni.
În momentul în care cei doi malefici își împlinesc unghiul lor valorile ancestrale intră din nou în criză. În felul acesta, elementele personale pe care le-am tot folosit până acum, cele care au putut să ne confere o anume comoditate de la începutul anului și până acum, azi și implicit de-a lungul acestei săptămâni se vor dovedi inutile. Dacă în această perioadă destinul a stabilit întâlniri importante, mese rotunde, dezbateri pe teme legate de evoluția umanității ori de stabilire a schemei de acțiune pentru următoarea perioadă, careul acestor malefici îi va constrânge pe lideri să aleagă prin fricile personale, ca și cum prosperitatea globală trebuie să se producă doar pentru ca ei să beneficieze de un anume confort. Schemele lor de acțiune pun acum în pericol integritatea lumii care încet, încet ajunge să scârție din toate încheieturile sub presiunea trezirii conștiinței individuale.
Nu acesta este însă principalul efect al trezirii conștiinței, însă instrumentele personale, cele care sunt integrate în pârghiile individuale numite încercări, pe care le-am indicat în ziua anterioară, au tendința de a se întrepătrunde formând structuri puternice care vor acționa prin calitatea comună. În felul acesta, interesul comun față de un anume produs îi conferă acestuia statutul de valoare și, în timp, de etalon. Ignorarea acestuia nu-i scade valoarea, ci o minimalizează în raport cu stadiul evolutiv al persoanei. Trezirea conștiinței umanității invocată frecvent și sub termenul de “planeta se trezește” pune o presiunea asupra individului care nu dorește să participe la acest proces cu toată ființa sa. Spre exemplu, dacă un individ ambițios urmărește să se realizeze profesional și parcurge în acest drum multe încărcări legate de accederea la o noua funcție, neimplicându-se în totalitate va considera că are nevoie să se alieze cu cei puternici care fac tot timpul dreptate: ori va trece în tabăra fățarnicilor, ori va căuta să-și îmbunătățească structura subtilă, modul de a gândi și simți pentru a deveni mai puternic, ridicându-se spre sferele înalte ale Creației. Procedând așa el nu doar uzează de o energie, ci alege să rezoneze cu ea și să beneficieze de pe urma acestei comuniuni. El a vrut, inițial, mai puțin, dar asta doar pentru că nu a știut care sunt implicațiile.
A sta în lumina soarelui nu înseamnă doar a te încălzi, ci, atunci când este cazul, și a te arde dacă nu procedezi corect. Asta înseamnă că individul care obține principalul beneficiu de pe urma alegerii sale și care dorește să beneficieze în continuare de puterea sa crescută are nevoie să stea sub razele soarele cât mai mult timp, adică să nu se rupă de sursa puterii sale. Este de la sine înțeles că individul, necunoscând toate implicațiile procedeului său, va trebui să fie conștient că se expune și altor procese și, implicit, va obține rezultate și de pe urma folosirii acestora. Extinzând exemplul nostru, individul va observa că pigmentul pielii i se închide ori ca anumite procese fiziologice se îmbunătățesc dată fiind acțiunea benefică pe care razele soarelui o au, spre exemplu, asupra metabolismului calciului. Gândind pozitiv, individul observă că obosește mai greu, că randamentul îi creste, că poate munci mai mult și mai bine și că senzațiile sale se extind spre o zona asupra căreia până atunci nici nu a visat. Tot în lumina soarelui sunt și animalele de pradă care uitându-se în jos spre animalele mici, spre ființele care nu cunosc pericolul la care s-au supus, se simt incitate în dorințe teribile prin care viața, la alt nivel, se reglează. În felul acesta, bucurându-se de o hrană subtilă și puternică omul trebuie să știe că va trezi animalelor de pradă dorințe teribil de ciudate și o parte din căldura pe care o primește de la soare va trebui să o folosească pentru a se apăra, pentru a cultiva viața, pentru a o diversifica, nu pentru a o afișa ca pe o fotografie de epocă. Iată cum, dintr-o simplă dorință de a ne bucura de lumina și căldura soarelui, în acest mediu al diversității, ajungem să ne confruntăm cu o extensie a diversității, adică să devenim luptători ai luminii, apărători ai integrității personale, după măsura pe care am crescut-o gândind pozitiv și hrănindu-ne cu lumină. Nu vom fi obligați să facem asta, dar, de vreme ce am cerut mai mult, viata ne constrânge să oferim mai mult.
Oamenii sunt ființe sociale și încântarea pe care o simt când își schimbă impresii, când sunt aprobați ori când se dăruiesc este atât de mare încât ajung să trăiască cu implicație noua imagine, uitând cum era când trăiau la întuneric și ascunși tot timpul după frunzele cele mari ale copacilor. Adunându-se în grupuri, își transformă observațiile personale în reguli de trai pentru a-și proteja semenii de etapele intermediare pe care le-au parcurs ei. Le vor spune copiilor cât și de ce să stea la soare și cum să facă să se ferească de animalele în spațiul cărora au intrat prin căutarea luminii. Astfel, de la o simpla dorință de a se bucura de viață, oamenii ajung să devină expresii ale luptei dintre bine și rău, doar pentru că nutresc spre mai mult.
Totuși, nu acesta este scopul pentru care am venit în această lume, ci doar traseul pe care-l mergem. Dacă avem de parcurs un drum lung până la apa și nu suntem uzi de la primul pas pe care-l facem pe acest drum nu înseamnă ca am rătăcit calea, ci înseamnă ca avem nevoie de instrumente adiacente, auxiliare pentru a înțelege că elementul intermediar este absolut esențial pentru a ajunge la tinta, nu cel care o neagă.
Toate aceste elemente auxiliare devin expresii ale individului prin alegerile pe care le face. Ajunși în postura în care să fim pentru o scurtă perioada de timp beneficiarii unui bun, înseamnă a deveni răspunzători pentru ecoul pe care-l produce asupra comunității. Dacă am găsit apă în deșert nu vom mai fi căutători de apă, ci aceia care au găsit-o și dacă am găsit-o va trebui să o împărțim, pentru că, în noul statut, nu va mai conta dacă am găsit apă căutând apa sau altceva.
Așa se explică faptul că implicându-se în procese simple de comuniune cu energia subtilă oamenii se schimbă treptat, devin din ce mai puternici, își trezesc instincte de care nu au stiut, se iubesc mai mult și reușesc să construiască edificii pe măsura puterii lor interioare. A te ascunde de lumină doar pentru că te sperie sarcina suplimentară pe care o ai atunci când strălucești, înseamnă că niciodată nu ai gustat din ea.
Prin asocieri și construcții de proastă factură oamenii pot însă să facă rău prin convingerile lor sau prin ambiția de a se ridica mai sus, nu decât adversarul, ci decât asociatul. Sfidându-și elementul care-l susține nu va face decât să demonstreze că nu știe un lucru absolut esențial: nicio ființă superioară nu se va întoarce împotriva luminii care a hrănit-o, nici cu gânduri de invidie, nici cu ambiții. Evoluând ființele se adoptă unele pe altele, se înfiază, adică se integrează unele în familiile altora, își împart același spatiu, aceleași bunuri.
Careul Uranus-Pluton ne va vorbi azi despre oameni care se trezesc dintr-odată în campul de luptă, pe o scena socială fără să știe de ce au ajuns acolo, fără să înțelegea ce rol au de îndeplinit acum. Ușurința cu care sunt puse pe umerii celor imaturi decizii majore nu face decât să scoată în evidență acest proces subtil de evoluție prin încercări ori prin transformarea ființei plăpânde într-o adevărată forță a naturii. Pericolul este dat doar de unghiul din care privim. Aflată după frunzele copacului, ființa care nu a cunoscut deliciile luminii solare se teme de tot ceea ce vine din zonele luminoase și va duce cu sine această teamă chiar și în primele etape ale transformării sale.
Responsabilizarea celor mici reprezintă acum elementul cel mai puternic al zilei și forța naturii care caută să se preschimbe sprijinindu-se în drumul său pe alte pietre, cele pe care universul, dintr-un raționament numai de el știut i le-a presărat în față. Noi, cei de acum, suntem pietre mai mult sau mai putin încercate ale vieții care trebui să ducă pe umeri povara lumi, a societății cea care nu știe să meargă calm și agale, ci se aruncă cu fiecare pas, de parcă dorește să se scuture de greutăți.
Careul celor doi malefici, având Luna din Balanta ca fundal, va veni acum să tulbure argumentele, raționamentele, făcându-i pe oameni infideli, neserioși și disprețuitori față de ceea ce i-a format ori față de ceea ce-i hrănește. Pentru omul comun, care nu se implică dinamic în procesele de modificare a conștiinței de grup, ci doar își conservă comoditatea îmbrățișând fiecare compromis ca și cum ar fi o oportunitate, careul maleficilor va interveni schimbând sursa puterii. Vor trece prin dezamăgiri, însă de scurtă durată, care îi vor îndreptat spre alte ființe ce nu au încă maturitatea necesară să înțeleagă că oamenii sunt asimilați unei energii, nu cărați în spate.
Ceilalți vor traversa o zi apăsătoare, în care vor căuta întâi de toate să-și ofere explicații pentru ceea ce li se întâmplă, însă vor reuși cumva să facă acest lucru până în preajma orelor 15,00-16,00 când careul în T pe semne cardinale Lună-Pluton-Uranus va avea forța sa cea mai mare. Acest interval va interveni cu o schimbare care, prin distorsiunea pe care o impune, va refuza să-i mai ofere individului explicații. Ulterior acestui moment, echilibrul va fi menținut doar de cei intuitivi pentru că raționamentul nu va mai face față, logica de asemenea va fi înlocuită de nepăsare ori de o atitudine de om distrat. Procedând așa nu vom scăpa de ceea ce vine spre noi, pentru ca prin inacțiune evenimentele sociale par să fie cumva înghețate. Tocmai de aceea este nevoie să înțelege cum am ajuns să fim expuși unor confruntări de acest gen, care este mecanismul care ne-a dus de la un simplu contact cu lumina, să fim purtătorii focului care luminează, adică să ne schimbăm modul de a fi din consumatori în creatori de valori.
Nu este nimeni vinovat pentru asta și este important să privim această transpunere în faptă a procesului subtil. Ulterior acestui moment cei intuitivi vor înțelege că energia care vine spre ei prin intuiție este orientată spre a separa cauza de efect, de a gândi procesul așa cum se desfășoară și de a nu încurca o cauză cu un alt efect. Cei care acționează prin energia susținerii vor fi tentați să urmărească cum frunzele semenilor se ridică spre lumină, nu să înțeleagă acest proces ca o desconsiderare față de sursa ajutorului. Cei care acționează prin iertare să se aștepte ca, iertând, să-și simtă fața lovită de biciul faptelor care trebuie iertate și să nu ia în sens personal. A trece de la utilizator de valori la creator de valori înseamnă a cunoaște acest element de bază al evoluției pentru că trezirea conștiinței ne duce pe toții în casa celor care crează și chiar dacă uneori îndeplinim, unii pentru alții, rolul de utilizatori de valori, calitatea pe care o avem în acest an este aceea de creator.
Având această viziune de ansamblu a lumii și văzând evenimentele acestor unghiuri prin mecanismele care le susțin, ajungem pe treapta cea mai înaltă care ne este permisa acum: înțelegerea. Înțelegem cauza suferinței, de ce suntem pioni într-un conflict, de ce pierdem bani, prieteni, de ce lumea se schimbă și de ce este necesar ca toate acestea să se întâmple acum. Viața este frumoasă, dar nu poate rămâne așa decât prin transformare, iar noi lucrăm din interior la acest minunat edificiu.
Prin urmare, 21 mai este o zi magnifică a acestei săptămâni. Căutând să se sustragă unor sarcini profesionale, a unei responsabilități de familie ori de a nu-și mai onora anumite promisiuni oamenii se plasează în fața unor obstacole asemănătoare deciziilor de moment. În felul acesta, se declasează un proces de pedepsire, de autosancțiune pe care apoi nu-l vor mai putea opri. Cei care doresc să treacă dincolo de aceste aparențe vor reuși să vadă că lucrurile nu sunt așa cum au fost văzute de la prima privire și, în realitate, deciziile de acum nu au o așa mare greutatea în acest proces. Ceea ce se întâmplă acum este deja decis, este stabilit, glonțul se află deja angrenat pe canal și ceea ce se produce ca schimbare de fond va ține doar de domeniul miracolului.
Evenimentele sociale, cele care pun omul într-o sferă de lumină, îi vor crea acestuia impresia că această construcție este pușcăria sa și dacă nu va putea vedea dincolo, va trai cu senzația că viața sa este dominată de tragic și de limitări. Aceste limitări constituie limbajul sufletului, acela care dorește să fie total în exprimarea sa, care nu poate lăsa o idee neexprimată perfect. Prin careul Uranus-Pluton, profunzimile pământului și albastrul nesfârșit al cerului se adună în această sfera a cunoașterii care, pentru începători, nu poate părea decât o cușcă perfectă.
Pentru oamenii comuni ziua este încărcată de neprevăzut, de sincope, de tulburări de conduită, de gesturi nefirești, de explozii temperamentale, ori de revoltă într-o zonă socială esențială pentru menținerea unei anumit echilibru.
21 mai este una dintre punctele de referință ale individului, punctul de sprijin al unei imense pârghii pe care o folosește în relația cu sine ori împreună cu toți cei cu care a ales să evolueze. Poate, pentru că suntem la începutul acestui traseu absolut minunat, nu știm care sunt aceștia, fiind prea mult obișnuiți să construim din amintiri măști care să ne tulbure somnul, decât vitralii în calea luminii spirituale, însă este absolut esențial să urmărim care este direcția energiei pozitive, care sunt oamenii ce pot zâmbi acum, de ce o fac, care sunt fapturile superioare care pot dărui din puținul pe care-l mai au acum, când prin fuziunea lui Uranus și cu Pluton în careu, pământul și cerul se zdruncină.
Va fi, așadar, mai putin important evenimentul în sine, cât motivul care stă în spatele său, ce-l animă, forța care îi șoptește la ureche “creează” sau “distruge”.
Recomandarea pentru aceasta zi este aceea de a ne lăsa în voia puterii sufletului. Orice faptă am face va genera consecințe, însă cel mai adânc efect este acela care vine din creșterea puterii spirituale și semnul că viața este trăită cu rost, iar viețuirea încărcată de o profundă semnificație.

Ca o continuarea a ceea ce s-a-ntâmplat ieri, azi, prin careul lui Mercur cu Chiron, vom căuta să înțelegem de ce anumite situații au luat o asemenea întorsătură ori de ce s-au oprit din derulare. Luna, în ultima zi de Balanță, va căuta să îndulcească lucrurile, să le facă mai plăcute, mai ușor de acceptat ori mai puternice în exprimare, așa cum nu ne vom aștepta. Asta înseamnă ca forța comunității ne va susține în orice element am dori să-l întreprindem și că, prin această susținere, vom reuși să reparăm o parte din situațiile pe care în ultimele două zile le-am stricat.
Careul lui Mercur cu Chiron se traduce acum ca o nevoie de răgaz. Unii vor considera ca au fost supuși la un efort mai mare decât a fost cazul și nu lipsa lor de metodă, ci efortul în sine i-a obosit. Gândind așa nu fac decât să arate cât de mult se înșeală. Terapeutul care își consacră acțiunile sale forțelor superioare, care trăiește în armonie cu gândurile ființelor de lumină și prietenia cu acestea este evidentă prin puterea care îi radiază prin ochi stiu că procesul în sine nu-l obosește, ci forța prin care opune rezistență acestora. Astfel, el știe că lucrând nu obosește, ci se va epuiza doar opunând rezistență ori luptându-se cu propriile reziduuri care se pot activa în contact cu o problemă interlocutorului.
Sigur, vorbim aici de terapeuții care lucrează curat și care sunt inspirați în munca lor, nu de cei care blochează soluțiile în prejudecați ori care confundă libertatea de expresie cu cele mai penibile defulări. Azi, pe careul lui Mercur cu Chiron, terapeuții inferiori au putere, sunt susținuți, căutați, preferați pentru că prin acest unghi stresant se accentuează teama de vindecare ori procesele care le arată oamenilor cât de atașați sunt de materie. Aceștia nu pot să-și convingă pacienții că materia este un instrument, ci o prezintă pe aceasta ca pe o realitate și, prin toată filosofia placerii pe care o promovează, devin adevărații protectori ai problemelor pacienților cu materia, nu vindecătorii lor.
Terapeuții care vindecă, nu consolează o problemă, sunt azi evitați, alungați, acuzați pe nedrept ori pusi să explice ceea ce nu poate fi explicat și, prin această situație, să fie acuzați de necunoaștere, neseriozitate ori șarlatanie. În felul acesta, oamenii care lucrează cu noțiunile, cu ideile, care pot transfera imagini prin intermediul cuvintelor, care sunt translatori educați, care pot proba oricând că lumea în care trăiesc le este prietenă, nu stăpână și nu slugă, nu au nevoie de adepți și nici de faimă. Fapta este cel mai bun mijloc de a se extinde spre mințile celorlalți pentru că omul flămând își caută singur hrana ce-i este necesară, nu invers.
În felul acesta, fundalul benefic al zilei care folosește teama drept motiv de protecție constituie o întoarcere la comoditate. Este posibil ca acest proces de întoarcere la comoditate să nu reprezinte momentul de odihna pe care și-l doresc oamenii, să nu reprezintă ipostaza lui “Stai să ma gândesc”, ci a lui “Stai, lasă-l să o ia înainte, ca eu nu mai stiu drumul”.
Este stiu de astrologi ca orice legătură cu Chiron poate fi transformată în înțelepciune de viață, însă unghiul la care participă ne spune cât de dureroasă ori înșelătoare poate fi această înțelepciune. Azi, prin careul cu Mercur, înțelepciunea îl va păcăli pe individ, nu și pe societate. Procesele sociale, cele care au apucat ieri pe un drum, vor continua azi și, oricât de îngrozit ar putea fi un individ de ceea ce vine spre el, oricât de trist i se va părea viitorul care susține comunitatea, nu pe el, ori care nu a putut să distrugă ceea ce el, ca individ, a disprețuit mai mult, îi va dărui societății soluțiile cele mai puternice pentru că va fi inspirat să facă asta. Acestea vor fi de fapt și momentele cele mai plăcute ale zilei, cele date de întâlniri, de consfătuiri, de schimburi de experiență ori cele în care individul dorește să se piardă în mulțime pentru a i se acoperi zgomotul gândurilor de sunetul de fond.
Careul Mercur-Chiron ar trebuie să ne ducă spre liniște. O ființă superioară va iubi liniștea și prezenta sa, forța care o inspiră, va genera liniște pentru că muzica sferelor, cea care pune universul în mișcare, care îl face să danseze asemenea lui Shiva Nataraja, este sonoritatea tutelară în Creație și orice altă sonoritate va suna ca un cantat la muzicuță în timpul unui concert simfonic.
Prin urmare, 22 mai este zi a regăsirii. Oprirea, întoarcerea chiar dacă ne păcălește cu motivațiile sale, ca și în ziua anterioară, are în spatele său comenzi generate de un mecanism macro. Chiar dacă suntem păcăliți să ne oprim, pentru că ritmul ne ține captivi în mișcare, să respectăm cu supunere comanda sonora a universului și să vibrăm în liniște.
22 mai ne aduce ipostaza în care fără efort de înțelegere acuzațiile pe care le aducem vor fi nefondate ori încărcate de prea multă subiectivitate. Reziduurile mentale ori cele afective, cele care ne spun despre oameni ceea ce vrem să auzim ori ne fac să-i vedem pe oameni așa cum vrem să-i vedem, au un puternic ascendent azi și ne vor face să părem înțelepți, să dovedim că știm ce ni se întâmplă și care este tipul de schimb pe care-l dezvoltăm, însă în realitate conexiunile sunt superficiale și ar dispărea la cea mai simplă confruntare cu adevărul faptelor ori cu persoana în cauză pe seama căreia se emit păreri, impresii ori despre care se vorbește.
Iluzia puterii, a înțelegerii este elementul cel mai puternic al zilei care se va așeza pe umerii indivizilor superficiali, cei care fac legături nefirești între lucruri, care uită esența și inventează argumente penibile, care înlocuiesc experiența cu termenii și explicațiile stufoase, care citează pentru a ascunde lipsa de originalitate. Nu este indicat să-i acuzăm prea mult, pentru că, prin toate acestea, dovedesc faptul că au și ei un rost, chiar dacă acesta este de a răscoli nămolul de pe fundul lacului cu care, prin tehnici necunoscute de ei, adevărații înțelepți vindeca boli rare.
Adevărul acestei zile este adus la lumină de orbi, muti, surzi, de cei care nu înțeleg o iota din ceea ce spun, de cei care nu pun două parale pe iubire ori pe profunzimea experiențelor. Cei care vad, care aud, care pot distinge sonoritățile, adică cei care pot înțelege limbajul subtil, acela fără sunet, acela care doar vibrează în liniște, chiar dacă azi sunt acuzați și jigniți vor fi cei care vor avea o zi excelentă, una în care universul, Dumnezeu le va dărui ceea ce iubesc, prețuiesc ori ceea ce-și doresc cel mai mult. Fiind constrânși, adică plutind într-o sfera, pe care ieri unii au văzut-o ca pe o închisoare, nu vor putea acum să împărtășească, dar până la toamna, când Saturn și Capul Dragonului vor fi în conjuncție, au timp să-și pună gândurile în ordine și să găsească cel mai bun mijloc să facă acest lucru.
Recomandarea pentru aceasta zi este aceea de a iubi înțelepciunea, de a o aprecia, iar acolo unde nu există rezonanță cu o ideea să nu o strivim. Sămânța ei poate umple pământul de roade binefăcătoare.

Luna se află deja în Scorpion și caută să-și impună punctul de vedere, propriile limitări, cele care până acum au constituit mijloacele prin care individul a dorit să se impună anturajului. Cei care au urmărit să-și petreacă ziua de ieri în detașare și odihnă, care au considerat că repausul este mijlocul prin care protestează, azi vor fi invitați să recupereze timpul pierdut, să se apropie de cei care au muncit pentru ei și să le inspecteze munca, să-și spună părerea cea mai avizată.
Printre aceștia vor fi câțiva care nu vor reuși să se ridice la nivelul așteptărilor și care se vor da de gol că ieri au fugit de responsabilitate, însă nu este cazul să considerăm, doar prin ceea ce se consumă azi, că au pierdut bătălia. Experiența disimulării de ieri va trece acum într-un alt plan în care va provoca aceste situații și le va duce spre o zona în care orice critică le-ar fi îndreptată în alte condiții va trebui să se lase cu o sancțiune.
Din fericire 23 mai nu este o zi de sancțiune și cei leneși care vor miza pe asta vor fi învingători. Cazurile izolate în care survine o sancțiune reprezintă un element particular al temei și, chiar și așa, conform mesajului de acum acesta nu va veni neanunțat. Oricât de personal ar fi, și-a semnalat stadiul în care se află încă de la începutul săptămânii, deci nu este vorba despre un element inopinat, ci doar de unul ignorat cu bună știință.
Pentru ca aceștia vor fi putini, cazul celor multi va fi azi dezbătut ca subiect de propagandă la capitolul: “Iată ce se poate face cu…”. Elementul care este folosit de acești indivizi pe post de protecție ori reclamă poate fi orice: de la o sticlă de suc, până la un aparat foarte performant.
Totuși, cei leneși, chiar dacă vor fi vedetele acestei zile, nu au, nici măcar aici, șansa de a fi elogiați prea mult. Conjuncția Lunii cu Saturn nu susține în ansamblu această direcție, ci doar evidențiază această componentă a vicleniei pe segmentul muncii și asta doar pentru că Saturn este retrograd. Adică, având experiența eșecului, multi vor căuta încă de la primele semne să fuga de răspundere pe motiv că stiu cum se va încheia tot acest demers. Din fericire, ansamblul unghiurilor, adică și conjuncția Lunii cu Saturn, și sextilul Luna-Pluton, dar și trigonul Lunii cu Chiron ce se va împlini seara târziu, invocă motivul puterii de rezistență. Și Saturn, și Pluton, dar mai nou și Chiron ne-au demonstrat în zilele anterioare cât de mult contează pentru sănătatea mentală și emoțională momentul de răgaz, desprinderea de obiceiurile proaste, refuzul minciunii ori a furtului. A îmbrățișa aceste elemente doar pentru că experiența anterioară spune că succesul nu va veni acum înseamnă a nu învăța nimic din toate aceste episoade și a trai asemenea oportuniștilor, de azi pe mâine, nu pentru că doresc să fie liberi, ci pentru că sunt atât de leneși și indolenți încât stiu prea bine că nu vor putea să termine nimic din ceea ce încep și fură de alții pentru a trai mai bine decât și-ar putea oferi ei înșiși prin muncă cinstită.
Nimeni nu s-a născut însă cu cartea în mână. Toți au învățat să trăiască, să supraviețuiască, toți au gustat din durere și deziluzie și multi au pierdut batalii importante. Dintre aceștia, cei mai câștigați sunt cei care nu au dorit să-și compromită sufletul, adică nu au dorit să cedeze în fața durerii.
23 mai ne oferă o lecție despre durere și despre cât de mult poate fi îndurată o privațiune. Din fericire, în ceea ce privesc etapele reale pe care le implică o privațiune, aceasta este azi mai mult simulată, însă informația pe care o oferă este una cât se poate de reală. Viața la care va face referire îi aparține individului, chiar dacă în minte, printre imaginile fierbinți, apar chipurile altora. Ceea ce trimitem celorlalți se întoarce azi sub formă de imagini, de aminti, de senzații și toate acestea ne vor vorbi azi despre noi, despre cât de maturi suntem, despre cât de mult respectăm viața și cât de sinceri am fost cu noi înșine atunci când am dorit, ca prin relațiile pe care le-am dezvoltat, să ne atribuim o anumită imagine.
Prin urmare, 23 mai este o zi a observațiilor înțelepte. Chiar dacă avem de traversat doar patru aspecte pe care Luna le va împlini la grad perfect, suntem încă sub razele careului Uranus-Pluton care s-a împlinit ieri și care ne-a adus în fața unor episoade surprinzătoare. Azi observam că înțelegerea poate avea mai multe fețe sau ne poate întâmpina cu o multitudine de aspecte ale vieții pentru a ne extinde câmpul conștiinței și a lucra mult mai ușor cu ceea ce acum considerăm ca fiind abstract.
Azi se menține bariera între minciună și adevăr. Ele nu se amestecă, însă leneșii și mincinoșii vor avea mai multă putere azi fără a fi sancționați ori pedepsiți. Rolul lor este unul destul de simplu: prin modul cum se vor prezenta îi vor încuraja pe cei care au ales deja un traseu, un mod de a fi, o schemă mentală sau care s-au decis într-un lucru simplu ca așa vor deveni dacă se vor întoarce.
Chiar dacă fiecare este puternic sau slab, inteligent sau penibil în felul său, exemplul acestor ființe nefericite este azi atât de clar încât pe multi îi va zdruncina. Penibilul are azi reprezentație, însă nu aceasta va fi atracția evenimentului, ci regăsirea celor care s-au pierdut. Aici putem include fie regăsirea de sine, a întregirea ființei, adunarea gândurilor sau a sentimentelor și stabilizarea lor pe un traseu clar, fie reîntâlnirea unor indivizi care împărtășesc același ideal și care împreună vor deveni indiscutabil mai puternici.
Mesajul sporirii puterii prin asociere reprezintă o cheie, un mister al creației care are drept misiune educarea individului spre a dărui, spre a împărți. Dacă nu vom ști care sunt leneșii și care sunt cei harnici azi îi vom diferenția după disponibilitatea lor de a dărui din ce au, așa cum la randul nostru suntem testați de ființele superioare pe același segment atunci când se pune problema trecerii în stadiul următor.
Recomandarea pentru aceasta zi este aceea de a ne sustrage oricăror sentimente egoiste azi și de a pasi cu încredere în stări benefice. 23 mai nu este o zi de sancțiune. Ea ne ajută să tatonăm, nu să distrugem. Așadar, îndrăzniți!

Azi, prin conjuncția Lunii cu Capul Dragonului se inițiază un nou ciclu draconitic. De această dată ne va fi mai ușor de înțeles cât de important este aspectul spiritual al vieții, cât de puternic poate deveni omul dacă nu-și adună de unul singur valori crezând că până la urma tot singur și le va consuma. Liniștea nu înseamnă singurătate, ci înseamnă reculegere pentru o noua racordare la lumina sufletului. Cei care au considerat că izolarea înseamnă fugă de oameni au aprofundat această stare de dizarmonie devenind și mai încrâncenați, și mai egoiști și mai limitați. Puterea îți creste prin împărtășire, prin a dărui, prin a împărți din valorile tale, nu doar din ceea ce-ți prisosește.
Venus și Junon se ridică azi din umbră și îi aduc pe oameni în postura de a-și împărtăși unii altora din experiențe. Unii și le spun în gând și răspunsurile le vor veni tot în gând. Chiar dacă nu le simt în mod direct, anumite reacții, pe care nu și le pot explica, sunt coordonate de răspunsurile care le-au venit prin puterea gândului, prin conversații subtile, prin aceste schimburi magice. Alții, dorind să se fixeze și mai bine în acest plan al concretului, aleg să se întâlnească în locuri pe care și le aleg cu mare grijă. Își deschid sufletele unii altora și acest proces subtil, numit de creștini spovedanie, îi ajută să-și curețe mintea de gânduri parazitare ori structura emoțională de stări sufletești lipsite de vreun fundament real.
Mercur, în mijlocul zilei, va interveni prin idee cu aceeași direcție. Astfel, în ceea ce privesc marile evenimente, azi știm ce avem de făcut, spre cine să ne îndreptăm și cui să cerem ajutorul. Nu totul va fi bazat însă pe ajutor venit din afară, ci și pe cel venit din interior. A se situa în postura în care să se destăinuie sugerează și ipostaza unei încrederi sporite, iar a experimenta încrederea este un sentiment de-a dreptul terapeutic care vine acum să ne confirme faptul că viața ne-a adus în jur doar oameni speciali, doar ființe cu care putem realiza un schimb puternic și profund la momentul potrivit.
24 mai este ziua vracilor și, prin magia unghiurilor astrale ce se împlinesc acum, cu toții vom deveni vindecători, unii pentru alții și, ceea ce este și mai frumos, unii nici nu-și vor da seama. O forță din adâncuri, din profunzimile ființei, rasare, cea care ne unește și ne îndeamnă să facem atât de multe lucruri bune încât să ne mirăm cum de știm să le facem și mai ales cum de putem.
Din nefericire, Luna are azi de traversat un obstacol: careul cu Junon. Adică, va trebui să auzim chemarea, să ne lăsăm deschiși față de impusul de a ne deplasa către o anumită zonă a orașului, a casei, a sufletului, să știm să ascultăm îndemnul de a ne mișca. O ființă rigidă va aveam însă nevoie de un impuls, de un imbold, de cineva care să o împingă la vale pe topoganul care-i face pe oameni fericiți, pe acel obiect care îi pune pe oameni să-și uite vârsta și înțelepciunea la care țin atât de mult pentru a-și reaminti de candoare. În tot acest proces de deplasare, de căutare, de evadare dintr-o situație care comprimă, îngrădește, limitează, constrânge, jocul este cel care îi unește pe oameni și care le spune că el este asemenea unui prieten fidel, nu se supără dacă este uitat o vreme.
Daca suferim de o afecțiune, jocul este ceea ce ne ameliorează cel mai mult durerea, el este cel care îi ridică pe oameni din neputință și cel care îi ajută să-și învingă dilemele. Jocul îi face pe oameni să iubească gesturile simple și tot el îi inspiră să devină creativi. Prin joc bucuriile înfloresc și se răspândesc asupra greutăților, ca gingășia campurilor de maci roșii, ca parfumul florilor de salcâm, ca misterul luminii care ne aduce apusul soarelui atât de aproape.
Venus și Mercur în Gemeni, chiar dacă specialitatea lor este aceea de a transfera cunoștințe din domenii variate, stiu să se joace, au această componentă ludică vizibilă pe o plajă destul de largă, de la ipostaza sa naivă, până la exprimările inițiatice. Astfel, acum, aceste două planere îi aduc pe oameni din ipostaza serioasă a meseriilor lor, din schemele rigide ale societății în care să-și folosească mobilitatea doar în a vinde și a cumpăra, doar în a transfera valori pentru a domina prin mișcare și mobilitate, spre o zona a candorii în care lecțiile de viață devin povesti frumoase care trezesc admirație, nu fapte pe care incită la imitație.
Prin urmare, este o zi în care ne desprindem de ceea ce ne apasă cel mai mult, de ceea ce ne îngustează orizontul vizual ori pe cel al gândirii și ne duce în afara unor evenimente eminamente benefice. Pentru a reuși să ne îndreptăm atenția către cei cu care rezonăm, pentru a ne apropia de zonele cele mai delicate ale ființei pe care le-am crezut distruse de vreme, ucise încet cu trecerea anilor, avem nevoie de putin curaj, de a înțelege că ceea ce ne apasă ne și limitează, ceea ce ne întunecă mintea ori să tulbură sentimentele se prezintă pe sine ca un obstacol mort, ceva care poate fi depășit doar prin intenția de a merge mai departe sau prin gândul constant de eliberare. Teama ne-a spus că acesta este real, că nu poate fi depășit, însă azi vom vedea că înlăturarea sa nu implică abordarea unui procedeu foarte complicat.
Contactul cu lumina spirituală prin bucurie și încântare este însă un privilegiu al acestei zile. Orice tulburare a mintii ce ar putea să vină din confirmări negative se va menține prin alegeri deliberare ori prin acordarea unei mai mari importanțe fricii. Pășirea în lumină este un privilegiu, ca atunci când casa îți este onorată de o ființă dragă ori de una remarcabilă.
A sta în lumină este însă apanajul ființelor superioare, cele care urmează un antrenament sistematic în direcția aceasta și care participă de pe nivele înalte la procesul de preschimbare a planetei. Ceilalți au însă azi o sarcină plăcută: să se vindece unii pe alții. Unii vor folosi conversația, dialogul, alții se vor juca ori își vor aminti de jocurile copilăriei pentru a se lăsa cuprinși de candoarea unei trăiri pe care au crezut-o uitată.
La finalul zilei, când ne vom aminti în mare ce am făcut azi vom observa că multe s-au schimbat și că a vedea episoadele de acum, specifice acestei vârste, prin limpezimea și candoarea ce ne-au fost oferite de univers prin joc înseamnă a ne ușura o greutate, înseamnă a îmbrățișa schimbarea cu mai multă încrederea ori putere.
Ziua nu este însă în afara răutăților, deci stă în puterea noastră să ne ridicam deasupra lor, să le privim cu maturitate și să observam că, cel putin în ceea ce privește momentul de față, sunt înghețate, rigide și nu trebuie decât să le pășim pentru a ajunge în parc, printre prieteni, la o serată, la o conferință, ori pur și simplu într-un spatiu al liniștii și deconectării.
Recomandarea pentru aceasta zi este aceea de a ne cuceri unii pe alții prin puterea gândului, a mesajului, prin deschiderile pe care le avem față de puritate. Măsura pasului pe care îl face omul către regăsirea armoniei sale va fi vizibil din profunzimea expresiei sale.

Azi, în prima zi de Săgetător, Mercur și Venus se întâlnesc într-o conjuncție. Este a două din cele trei rezervate acestui an, următoarea fiind programata pe 21 iunie, când cele două vor fi deja în Rac.
Azi se împlinește Luna plină pe axa Gemeni-Săgetător și care va atrage în forța sa atât pe Neptun, cât și pe Chiron lansându-ne tentația de a fi prea siguri pe ceea ce am acumulat de-a lungul săptămânii ori să considerăm că este prea solid și că va dăinui peste timp mult mai mult decât am considerat.
Luna plină de azi aduce forțele celor două semne complementare Gemeni și Săgetător în ipostaza de a vinde și a cumpăra valori care nu pot fi evaluate așa, de a oferi spre dezbatere ori spre libera folosire informații diverse pe care individul să le plaseze în zonele slăbite ori, prin înstrăinarea lor condiționată, să-și completeze un deficit. Puterea cuvintelor este azi crescută și nu doar prin ton, ci mai ales prin gravitatea sa, prin greutatea mesajului, acela care instigă la consum și care nu-i mai dă individului posibilitatea să se gândească la sănătatea sa, la echilibrul pe care trebuie să-l mențină, ci doar la satisfacția de a depăși limitele constrângerii.
Cumva aceste direcții au un punct comun cu ceea ce s-a-ntâmplat în zilele anterioare însă intensitatea elementelor simple ale vieții va fi atât de mare încât, fie că vorbim despre conflict, fie că ne referim la intenția de a repara o direcție, fie că avea de-a face cu un eveniment simplu sau cu unul complex, acolo unde vom pune degetul lucrurile vor exploda, se vor inflama, se vor deplasa cu o prea mare viteză chiar din primele secunde.
Posibilitatea ca lucrurile să se îndrepte pe un făgaș normal ține însă de alegerea fiecăruia. Cei care se vor aștepta să le vină din exterior o forță care să-i lămurească, să le clarifice problemele pe care le au, să-i îndrume, se vor înșela. Așa cum am văzut că se va întâmpla de-a lungul acestei săptămâni, calitatea factorului decizional este acum la mare căutare și nu pentru a ne invita la un efort în plus, ci doar de a observa că, de această dată, obstacolul nu este viu și nici nu se mișcă prin voință proprie, ci este legat prin sfori invizibile pe decizia individului. Dacă vom continua să ne vedem constrânși de viață, apăsați de probleme, așteptând ca din afară să ne vină soluția doar pentru că problema nu este una de factură internă, ci doar exterioară, nu vom face decât să hrănim problema.
Luna plină de acum va avea de înfruntat un Marte neaspectat, adică o sincopă a dorințelor ori o îndreptare a lor împotriva elementului cel mai puternic. Starea de vitalitate va fi utilizată în salturi, adică în afara oricărei discipline ori metode. Pentru că această înclinație va veni pe fondul unei săptămâni care ne-a solicitat foarte mult, schema aceasta bazată pe instabilitate nu ne va face bine, ba mai mult ne va transforma în răsfățați ai sortii, deși știm bine, după cele care s-au întâmplat în această săptămână, că nimeni nu mai poate spune acest lucru despre sine.
Acest fundal bun care ne vine din conjuncția Mercur-Venus ne va aduce gust pentru experiențele de viață ale celorlalți, pentru literatură, pentru mișcare, pentru dans, teatru, ne va încuraja, așadar, să ne învingem teama de a acționa. Dacă lăsăm lucrurile așa cum sunt și dacă nu urmărim să ne depășim limitele, dacă nu acceptăm realitatea de fapt care ne spune că, pentru a ajunge la fructul cel mai de sus, cel mai frumos și cel mai copt, va trebui să sărim, adică să ne desprindem de ceea ce ne susține acum prin a ne folosi toată puterea de care dispunem, nu vom reuși să beneficiem de acest îndemn la rafinament și simplitate care ne vine din fuziunea energiilor celor două planete individuale.
Nu este o zi care să ne constrângă să ne demonstrăm curajul, ci doar să-l folosim pentru sine, nu să-l disimulăm prin cuvinte, convingând auditoriul că viața ne este limitată și puternică, ci să face acest lucru pentru a ne schimba pentru o secunda statutul. Saltul pe care-l facem pentru a atinge un fruct la care nu ajungem altfel nu reprezintă schimbarea de fapt a lucrurilor, ci reamintirea unui gust, acela de a zbura care ne este specific așa cum geniul lui Nichita Stănescu a spus:
“Oamenii sunt păsări nemaiîntâlnite,
Cu aripi crescute înlăuntru,
Care bat plutind, planând,
Într-un aer mai curat – care e gândul!” (N. Stănescu, Lauda omului).
Învățarea ori reamintirea zborului reprezintă, pe lângă multe lecții ale acestei săptămâni, o componentă a rafinamentului. Cu cât vor urmări să fie mai flexibili, cu atât oamenii se vor aventura azi în adâncimi din ce în ce mai mari ale sufletului ori se vor ridica spre ținte extrem de îndrăznețe descoperind, pentru că Marte este azi planetă neaspectată, că nu dorința este cea care îi hrănește, ci necesitatea, starea de fapt a lucrurilor. În felul acesta, fixându-se în atitudinea activă a individului care plutește într-o mare a ideilor, nu și le raportează pentru a-și face cu fiecare dintre ele câte o armură, descoperă că s-a eliberat de caracterul grav al problemelor și că elanul, curajul, aspirația constituie consecințe ale faptului că există pur și simplu.
Această combinație între constrângerea Lunii pline și mobilitatea conjuncției Venus-Mercur, aflată pe aceeași axă cu Luna plină, ne va ajuta să înțelege o altă față a realității, să aducem la lumină elemente care până acum au trăit în umbră și să le înveșmântăm adecvat.
In sensul comun, ziua va fi marcată, inițial, de constrângerea necesității. Ceea ce este necesar să facem va fi în disonanță cu nevoile personale, cel putin după cum vom vedea în prima parte a zilei, însă orice modificare impusă obstacolului, orice știrbire a integrității acestuia ne va oferi puteri sporite asupra sa, încredere și, prin intermediul acestora, vom observa că, deși societatea nu ne ajută să rezolvăm nimic, va susține acest demers, neopunând rezistență prin idee, noțiune sau principiu. Cu alte cuvinte, principial, vor fi susținuți, însă obstacolele care s-au conturat de la începutul săptămânii nu au de-a face cu acest segment. Multi se vor confrunta cu o situație delicată în care simt că pot să facă față unei confruntări, dar ceva îi oprește, au soluția, dar nu o pot expune, dispun de toate ingredientele demarării unui proiect, însă nu scot o vorbă despre asta. Această situație se integrează perfect în ciudățeniile zodiei Gemeni, cea care se pricepe de minune să-și strice jucăriile doar pentru că i s-au părut că cele ale prietenilor sunt mai deosebite, mai mari, mai strălucitoare ori că s-a plictisit de ale sale. Ieșirea din schemele comune prin cuvânt ori prin absența lui devine un element reprezentativ al zilei.
Prin urmare, 25 mai ne invită să participăm la un proces de depășire a cadrului vieții obișnuite. Asta înseamnă deplasare, mișcare, deviere de la mobilitatea obișnuită, depășirea cadrului vieți comune într-un salt scurt ca durata, dar intens ca trăire. Rafinamentul prin cuvânt, prin gesturi, experiențele de viață consemnate în biografiile celebre deschid porți către noi modalități de a proceda în demersurile inițiate la începutul acestei săptămâni.
Teama de acțiune, neputința de a depăși un obstacol, doar pentru că el inspiră teamă, doar pentru masca sa seamănă cu demonii interiori, doar pentru că, din experiențele anterioare, știm că încercarea de a-l depăși este sortită eșecului, ne va tulbura azi dorințele și va pune haos în acțiuni. Cei care nu au azi un obiectiv clar, care nu țin cont de metodă, dar sunt incapabili să se desprindă de propriul ritm de viață, sunt cei care nu reușesc să vadă ce se află dincolo de piatra de hotar care îi sperie atât de mult.
Evenimentele comune ne îndeamnă spre copiere sau reproducere. Acești imitatori uită, însă, că inspirația este o componentă a creației, ori imitația nu creează. A fi inspirat înseamnă a lăsa un deget divin să cânte muzica sferelor din corzile sufletului tău după o partitură misterioasă, unică.
Luna plină de pe axa Gemeni-Săgetător nu luptă cu informația, dar dacă este abordată fără curajul de a vedea dincolo de piatra de hotar ne va hrăni cu informații care nu au miez, care imită ori care ascund esențialul, care-l depărtează pe individ de la o modalitate specială de expresie, de ceea ce are de făcut, deci poate aduce o informație care să lupte împotriva propriului său statut. În felul acesta, lupta dintre dorințele neexprimate și necesitatea de a-și face dreptate va fi direct proporțională cu abilitatea sa de a se depărta de Esență –adevărata sursă a suferinței. Luna plină de azi dorește să ne învețe cum este să țintești sus, dar prin plutire să produci curenți de lumină care să le amintească oamenilor de zborul mintii, a sufletului sau măcar că au aripi crescute înlăuntru pe care, la un moment dat, le vor folosi.
Recomandarea pentru aceasta zi este aceea de a ridica azi nivelul de înțelegere prin liniște activă, prin atenție activă, prin pace activă, prin desfășurarea unui sentiment care activează în afara dorinței de a se extinde, ci ca răspuns al unei chemări, cea a sufletului. Luna plină de azi este magică, dar ca orice mister el se așteaptă să fie descoperit.

Ultima zi a săptămâni accentuează discrepanța dintre oameni, evidențiind calitatea la care au lucrat de luni încoace. Unii vor deveni foarte buni alții foarte răi, unii liniștiți și profunzi, alții agitați, zgomotoși și secătuiți de resurse. Asta se întâmplă pentru că azi Soarele și Neptun își ating faza maximă a careului lor și întregul mesaj al zilei se va îndrepta spre ideea de preaplin, de saturație.
Multi vor considera că, dacă și azi vor mai fi constrânși să facă același lucru, așa cum s-a-ntâmplat de luni încoace, ar fi deja prea mult și se vor opune doar de dragul de a schimba, doar pentru a deschide alte uși, de a vedea și alte imagini, chiar dacă unele dintre ele le vor arde privirea, îi vor agasa prin diversitate ori cromatică. Finalul săptămânii îi întristează pe oameni prin rutină și îi va face să se îndoiască de caracterul creativ al vieții. Chiar dacă este bine sau chiar dacă este rău, distorsiunile care apar acum vin dintr-un timp în care s-a gândit împotriva soluției pe care am îmbrățișat-o în această săptămână. În trecut, poate chiar în săptămâna anterioară, nu am crezut în soluțiile acestea, nu am fost în stare să ne vedem în această ipostază și acum ne vom comporta ca și cum suntem în posesia unui bun însă ne lipsește manualul de utilizare.
Nu avem nevoie de manual de utilizare, nu va fi nevoie nici pe viitor, însă discrepanța dintre absența credinței căreia i-a acordat tribut în trecut și limpezimea faptelor de acum ne aduce o conștientizare dureroasă. Unii vor considera că nu vor face față solicitărilor și de aceea cer o pauză, un moment de respiro, o detașare de o clipă în care să-și adune gândurile, să realizeze ce li s-a-ntâmplat de la începutul săptămânii și până acum și să încadreze toate acestea într-un făgaș normal.
Această emotivitate intensă va destabiliza și îl va încuraja pe individ spre speculații. În felul acesta, beneficiile de acum vor fi apreciate ca fiind prea strălucitoare pentru a fi reale, prea intense pentru a dura și încet, încet decepția își va face loc.
Cei care cad pradă acestor sentimente vor anula o parte din elementele care au venit spre ei în această săptămână și, prin faptul că se arată destabilizați, cer de la viață repetarea întâmplărilor din această săptămână. Acest episod s-ar putea reedita în toamnă, după ce Saturn și Capul Dragonului își vor consuma conjuncția lor, adică după ce direcțiile de acum ating stadiul final. Până atunci vom lucra cu ceea ce am fost în stare să păstrăm, să asimilăm, să înțelegem.
Ceilalți, putini la număr, își vor folosi energiile personale pentru a inventa contraargumente. Vor fi motivați să-și protejeze succesul, să fie puternici pentru a rămâne și bogați sufletește și să se ridice deasupra condiției pe care o au acum chiar dacă acesta ar însemna ultimul pas al vieții. Acest curaj are la baza o enegie tensionată și din această cauză intensitatea nu va dura, ci va fi specifică doar acestei zile, chiar dacă unghiul stresant dintre Soare și Neptun se va menține și săptămâna viitoare în limita orbului. Așa se explică discrepanțele dintre cele două tabere, așa vom vedea cum puterea pozitivă se menține ori creste și doar așa cele negative se vor amplifica.
26 mai nu va combina cele două direcții, nu pentru că unghiul nu conferă flexibilitate, ci pentru că nu s-a lucrat la asta de-a lungul săptămânii. Luna din Săgetător va impune acum o selecție drastică asupra mediului de proveniență, raportând totul la nevoia ei de dreptate ori la puterea sa de pătrundere. Fiind încă sub razele Lunii pline pe axa Gemeni-Săgetător multi se vor arăta reticenți față de saturația la care sunt supuși acum prin ras, prin veselie, prin faptul că va prefera să se deconecteze chiar dacă procedând așa ignoră sarcinile suplimentare, disciplina de lucru ori o anume modelare pe care corpul sau mintea o cer acum.
Paradoxul acestei zile, la care participă și cele trei opoziții pe care Luna le trimite celor trei planete grupate în conjuncție pe Gemeni (Venus, Mercur, Jupiter) este că, indiferent de caracterul direcțiilor, oamenii se vor sătura. Dacă în tabăra celor negativi nemulțumirea va fi mult mai ușor exprimată, făcând cumva parte din tipicul lor, din mijloacele sale de expresie, în tabăra celor buni nemulțumirea reprezintă o adâncire în procesele de purificare, adică răscolirea adâncimilor ființei și eliminarea unor obstacole care activau în fundal și de care până acum nu am fost conștienți.
In definitiv, pentru cei buni ultima zi a săptămânii vine cu o nouă încercare, aceea de a crede în realizările pe care le-a construit cu atât de mult efort. Pasul următor este respectul fața de lumina subtilă, cea care i-a permis încă de pe acum să între în zona purității universului.
In sensul comun ziua aduce o luptă a argumentelor. Tonul și schimbul de cuvinte constituie o adevărată sursă de scandal și multi își vor pierde controlul, nu neapărat prin ceea ce sugerează ideea, cât mai ales prin modul cum este ea îmbrăcată. Nu trebuie să uităm că, de ceva vreme, zodia Gemeni a devenit încărcată și ca acolo o avem încă pe Lilith. Asta va face mult mai dificil de înțeles sarcina pe care o avem acum. Dacă anterior, când planetele s-au grupat pe Taur, problemele erau clare, până și disputele urmăreau o schema a decenței, acum planurile se amestecă și, pe baza unor lecții învățate incomplet, prin presiuni interne ori personale, adică prin factori care nu pot fi anticipați într-o analiză cu caracter general, multe din episoade nu sunt ceea ce par. Asta înseamnă că avem nevoie de puțin mai multă atenția pentru a distinge binele de rău, pentru a pastra ceea ce am acumulat și am dezvoltat prin ajutorul primit din subtil și să arătăm prietenilor din subtil un mare respect. Gândul de condescendență va avea însă azi nevoi de susținere pentru a vedea în oglindă consecința a ceea ce nu vom face. Privind dezordinea acestor semne integrat, acum în acest mecanism al schimbării, care își pun mâinile la ochi de fiecare dată când trec prin dreptul soarelui, care își acoperă urechile și strigă din vocile lor pițigăiate de fiecare dată când din subtil le este strigat numele pentru a acoperi sunetul care vine de acolo, înțelegem că tulburările pe care le traversăm noi sunt asemenea unor unduiri care desprind algele de pe fundul mării pentru a le aduce la țărm și a fi folosite în scopuri terapeutice, nu căderi de la mari înălțimi, nu cascade care până și apei îi spune că poate fi despărțită de ea însăși.
Prin urmare, finalul săptămânii ni se prezintă ca o clarificare prin mijloace mai putin plăcute ale dinamicii unei săptămâni care a tulburat puternic apele și i-a adus pe oameni în posturi în care nu s-au văzut clar niciodată. Azi vedem că alegem tabăra și că nu este suficient, ci că, prin susținerea energiei astrale, va fi nevoie să ne ducem mai departe dezideratele, să ne hrănim în continuare cu același tip de hrană, cu aceeași intensitate pentru a ne atinge țintele.
Sigur, nu toți oameni au idealuri ambițioase, însă în această săptămână, iar acest lucru îl vom înțelege mai clar azi, cu toții suntem invitați să ne privim episoadele vieții printr-o sticlă de ceas.
Finalul săptămânii este o zi stresantă, de efort și suspiciune, de saturație în care este foarte mare posibilitatea de a face o faptă greșită din prostie și de a suporta toată viața consecințele. Linia de demarcație dintre bine și rău este azi puternică, ea oferindu-ne o suită întreagă de episoade din care să înțelegem clar care este tabăra în care am acționat de-a lungul săptămânii. Știind care este locul, nici nu va mai fi nevoie de o analiză pentru a ni se spune care este gama de evenimente la care ne vom expune.
Seara zilei de duminică va fi însă încărcată de egoism. Acolo unde individualismul, prin educație, nu va putea răzbate, teama își va face loc punând individul în fața evenimentelor marcante pe care să le vadă altfel, din alt unghi și să aibă impresia că abia acum înțelege adevărul, că acum i s-a revelat fața ascunsă a lucrurilor. Acesta este momentul când Luna și Lilith vor fi în opoziție și nimic din ceea ce susține acest unghi nu este real ori de bun augur pe viitor.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne aminti azi că evoluția este un proces continuu și dacă, evoluând, nu descoperim respectul pentru ceea ce primim, înseamnă că încă nu știm unde suntem. Oricum mulțumirea îndreptată cu sinceritate către orice formă de susținere sau ajutor primit, că e de aici, din această lume, ori de dincolo, ne scoate din aceste ochiuri de apa, din aceste vârtejuri care duc toate corpurile grele pe fundul marii, acolo unde, probabil, s-au cerut ori unde le este locul.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.