3 – 10 mai 2009

Duminica, 3 mai
In aceasta zi, spre seara, se implineste trigonul Soare-Lilith, ceea ce transforma intervalul pana la 18:40, cand acestea intra in faza maxima a aspectului, intr-unul menit sa complice viata si sa-l convinga pe om ca toate schimbarile care vin acum spre el au menirea de a-i distruge linistea, de a face sa piarda agoniseala de o viata.
Trecand in Fecioara, Luna muta centrul de atentie de pe siguranta de sine, de pe mijloacele care confereau crestere personala si incredere, pe ezitare, teama, obsesii, teama de a nu finaliza ceea ce se cere acum, toate acestea centrate pe tandemul teama de actiune – ambitie – perfectiune.
Dupa o noapte agitata, intreaga zi ni se va parea ca o incercare a vietii. Cei mai multi dintre oameni nu vor observa ca de fapt complicatiile ce survin pe separatiile opozitiilor pe care Luna le-a realizat cu Chiron si Neptun din Varsator, aduc vietii incercarile care o fac mai puternica si omului mijloace de intelegere a propriilor sale limitari. Faptul ca nu este intamplator ceea ce ni se intampla, poate fi relativ usor de inteles, insa integrarea lor va fi o incercare importanta.
Valul evenimentelor ne va indrepta spre planul social, spre activitati in grup, spre intalniri, iesiri in spatiu deschis, intr-un cadru organizat sau intr-un mediu aglomerat, insa fara a pregati mintea pentru o astfel de actiune, ceea ce va da cuadraturii Luna-Mercur mai multa putere decat ar trebuie. Astfel ca in intervalul 9:30 – 13:00 vom da dovada de mai mult spirit critic decat trebuie, ii vom judeca pe cei din jurul nostru nu obiectiv, ci pe baza fricilor noastre, exprimand mai mult propriile angoase, decat o judecata echidistanta a greselilor altora.
Ziua este agitata, cu un mare clocot interior, ce aduce omului o intalnire stranie cu propriile sale probleme. Multi nu vor fi nici acum constienti ca au astfel de probleme si vor insista pe faptul ca viata lor este complicata de incompetenta celor din jur. Destinul este insa de alta parere.
La nivel social incepand din aceatsa zi se contureaza o modificare de forta, de interese ce vor fi directionate spre a leza o asociere, o alianta, o intelegere. Zmeul care se creeaza intre Soare-Saturn-Lilith si Junon va indica drept principala problema opozitia Saturn-Junon si drept solutie triunghiul minor Soare-Junon-Lilith. Prin urmare, vechile asociere, intelegerile corecte ce au fost facute candva, planurile ce au inceput sa fie realizate din vara lui 2008, cand Saturn in mers directe peste punctul la care se afla acum, si pana la finalul anului 2008, sunt acum reeditate, se discuta despre ele, iar cei care le pun acum in discutie nu au tocmai intentiile cele mai bune.
Tendinta de deconspirare, activa de cateva zile incoace prin relatia pozitiva a Soarelui cu Saturn retrograd, va face casa buna cu intoleranta si obsesia dreptatii, cu necesitatea de a schimba acum ceva in graba, de a modifica o structura sau o hotarare luata deja. Tendinta distructiva a lui Junon in Varsator va leza liderii deja consacrati care vor pierde in imagine pentru ca vor avea de infruntat dihotomia data de obiectivitate versus interes personal.
Ciudatenia trasaturilor negative ale planetelor din Varsator vin acum cu o forta foarte mare in a rasturna valorile timpului, ceea ce este stabilit ca regula, ceea ce a fost legiferat. Vibratiile Lunii negre acum in relatie pozitiva cu Soarele, ne vorbeste despre o confruntare agresiva in plan social, despre posibilitatea realizarii unui castig prin pierderi colaterale, prin sacrificiu.
Prin relatia Lilith-Junon, acum implicate intr-un aspect atat de important, pierderile vor fi insemnate si ele vor fi mai mult de factura morala. Ca tara Varsator, Romania va fi puternic incercata de aceste tendinte, ducand inversiunea, lupta impotriva timpului pentru reducerea duratei de desfasurare a proceselor catre o limita periculoasa.
Castigul va fi insa pentru cei multi, iar daca ne referim la lideri putem sa ne asteptam ca sansa sa fie de partea celor mici si necunoscuti, celor care acum nu conduc, celor carora nu li s-a oferit acum sansa de a reprezenta un grup mare de oameni si de a-i sustine.

Luni, 4 mai
Daca luam in calcul puterea si ambitia dezvoltate in ziua anterioara, dorinta de a schimba directia spre care se indreapta evenimentele, vom fi surprinsi sa citim in comportamentul celor din jur, dar si in propriul comportament, ezitare.
Daca vom incerca sa intelegem rostul acestei ezitari, nu vom face decat sa-i invinuim pe cei din jur de problemele cu care ne confruntam. Lipsa bunavointei va fi omniprezenta si ea va fi vizibila in factorul de decizie. Totul pare perfect doar ca deciziile nu sunt tocmai corecte sau nu sunt deloc.
Trecand prin Fecioara, Luna are de infruntata azi conjuncia cu Saturn, la 10:07, alaturandu-se configuratiei indicate in analiza pentru ziua de 3 mai. Alaturarea Lunii la Zmeu, aduce pulsul social la o tensiune periculoasa. Se prevad astfel gesturi necugetate, declaratii lipsite de substrat real, fapte antisociale indreptate impotriva unui sistem si tendinta de a planifica altele de aceeasi anvergura.
Incadrand aceste impulsuri discontinue sau negative pe fundamentul indicat de cea de a 10-a zi lunara, caracterul antisocial vizibil in aceasta zi va avea o mare durabilitate, necesitand in viitor un mare efort pentru a repara.

Marti, 5 mai
Asa cum ne-am obisnuit in ultima perioada, dupa o conjunctie cu Saturn, Luna va trece printr-o opozitie cu Uranus, din obsesia sigurantei, a acumularilor, a calculelor realizate pentru stabilitate interioara si durabilitate, va trece spre nesiguranta, rupere, destramare, dezbinare toate indicand un disconfort si deopotriva o lipsa de echilibru.
5 mai aduce prea multa impulsivitate pe un fond general instabil. Trecerea Lunii in Balanta la 12:33, aduce inceputul zilei, de la 4:30 pana la aceasta ora, in perioada fara directie, nerecomandat actiunilor in forta, intalnirilor, confruntarilor, disputelor, faptelor sociale cu caracter revendicativ sau solicitarilor pe cale administrativa sau juridica.
Actiunile acestei zile au insa un caracter pozitiv evident, sustinut de sextilul Venus-NN si de trigonul Soare-Saturn care va indica mai mult o finalitate pe demersuri anterioare decat o finalitate pe ceea ce se intreprinde acum.

Miercuri, 6 mai
Trecand prin Balanta, Luna se va opune planetelor din Berbec, Venus, cu care s-a opus in 5 mai ora 21:19, si respectiv Marte. Pe fondul unei agitatii sociale importante, a actiunilor intense pe segmentul asocierilor si aliantelor, opozitia Lunii cu Venus si Marte va fi privita ca un moment de atentare asupra proprietatii private, asupra intereselor personale, asupra acumularilor personale, asupra interesului personal. Omul, indiferent ca este femeie sau barbat, va avea de trecut printr-o incercare. In 6 mai, va exista pentru fiecare cate o incercare in care se va pune problema maturitatii in relatii, comunicarii echilibrate si a intelegerii pe care fiecare trebuie sa o aiba pentru cel de langa el.
In ceea ce priveste viata sociala, motivul demersurilor care vor fi realizate in aceasta zi este cel care vizeaza schimbul de putere, de atribute, de influenta ce parvin din vibratiile Lunii negre din Capricorn.
Asadar, orice intentie de a denigra o persoana este de fapt indreptata impotriva statutului sau, impotriva grupari din care face parte, a natiunii sau chiar a nivelului social din care provine.
Chiar daca 6 mai vine doar cu 2 evenimente astrale (opozitia Luna-Marte la 6:54 si cuadratura Luna-Lilith la 13:36) ziua este intensa pentru ca aduce actiuni situate pe un plan secund, in spatele a ceea ce este foarte evident.
Daca 5 mai a adus intensitate evenimentelor atat in sectorul personal, cat si in cel social, unii s-ar astepta ca “dupa furtuna sa vina vremea buna”, insa in 6 mai nu va veni “vremea buna”!
In cel mai fericit caz, Lilith din Capricorn, ca planeta focat al careului in T pe care il face cu Luna si Marte ar putea sa aduca tensiune doar in sectorul marital, in care sotii sa se suspecteze unul pe celalalt de intentii ascunse, de secrete, de desfasurarea unor activitati despre care nu s-a spus adevarul intreg sau chiar despre relatii extraconjungale. Indiferent de gravitate, o suspiciune va plana oricum asupra lor.
Avertismentul pentru aceasta zi se indreapta spre cei care fie spun usor cuvinte grele, fie au o placere sadica de a denatura adevarul, fara sa exista un motiv special. Gandurile sunt intense si ele au tendinta de a se indreptat spre trecut, spre ceea ce nu pare a fi rezolvat nici prin acceptare, nici prin discutie, nici prin iertare. Apelul la ceea ce a reprezentat finalul lui 2008 prin vibratile negative ale lui Saturn, pot crea acum situatii agresive, rememorari negative ce pot duce la dispute, cearta sau poate chiar mai mult.
Sa incercam sa fim concilianti si sa nu luam de decisiv ceea ce ne arata ziua de 6 mai, pentru ca nu este! Apelul sau la trecut, prin Lilith, nu poate fi nicidecum unul corect, ci unul tendentios!

Joi, 7 mai
Azi, la ora 8:00, Mercur va intra in mers retrograd si isi va pastra aceasta directie de mers pana in dimineata zilei 31 mai, cand ajuns la 22 grade Taur va reveni la mersul direct.
Aceasta deplasare a lui Mercur, va fi perceputa ca o retrogradare a gandirii, a sentimentului, aducand prin interceptarea axei Berbec-Balanta de casele XI-V, o criza in relatii, o confruntare pe idee de compatibilitate, de intelegre, de asemanare, de confort, atribuind ideii de bine valente stranii, improprii, egoiste si egocentrice.
Azi, mai mult decat in celelalte zile, trigonul pe care Lilith il face cu Saturn si sextilul pe care il face cu Junon o transforma pe aceasta in mediatoare a conflictului de interese initiat de opozitia Saturn-Junon.
Asadar, incepand cu 7 mai intram intr-o perioada in care se doreste solutionarea prin intermediul minciunii, a diversiunii, a mirajului solutionarii si a rascolirii indecente prin vietile celorlalti. Trigoanele pe care Luna la ridica la planetele din Varsator, dupa ce in ziua anterioara a ridicat un trigon cu NN, pe fondul retrogradrii lui Mercur, gandirea, vizibil afectata de relatia de opozitie prin semne dintre Saturn si Uranus, aduce gandul de putin, saracie, deposedare, abandon, refuz, chiar furt, la rang de mare arta, de solutie in fata unei situatii complicate de criza mondiala. Cu alte cuvinte solutia este putinul si nu va interesa pe cel ce judeca aceasta situatia daca acest “putin” este solutie sau nu!
De fiecare data cand Mercur este retrograd sentimentele si gandurile oamenilor tind sa se intoarca spre acel depozit emotional incarcat de refulari si resentimente, de dorinte neimplinite sau de esecuri. Deplasarea retrograd a lui Mercur poate aduce si la o indreptare, impotriva vointei proprii, spre un mod straniu de comportare, spre o manifestare antisociala, la modul general sau punctul spre a reanima un conflict mai vechi cu o anumita persoana.
Daca in cazul celor care au aceasta planeta in mers retrograd in tema lor le va placea acum directia, simtindu-se inspirati pentru ca acesta este sensul pe care il au implementat in infomrtia lor genetica, in cazul in care Mercur se afla in mers direct in tema, intoarcerea spre trecut este ca si cum s-ar redeschide o rana.
A retrai o durere nerezolvata intr-un context ce incurajeaza efortul si cultiva calitatile, talentele, abilitatile (date de cele 3 trigoane indicate) este ca si cum am duce o persoana cu handicap locomotor la un concurs de dans sportiv. Va fi dorinta, ambitie, disponibilitate si incredere, dar nu va fi energie.
La nivel social Mercur va aduce reintoarcerea la discutiile si incidentele ce au avut loc din 22 aprilie si pana in prezent, adica din momentul cand Mercur atingerea gradul 22 Taur, cand se afla in aplicatia cuadraturii cu Jupiter, iar Marte intra cu fruntea sus in domiciliu. Framantarile sociale ce au avut loc din acea data pana acum, in 7 mai, vor fi reeditate la nivelul subtil al comunicarilor, a alegerilor, al disponibilitatii de a gasi solutii pentru situatiile de criza ce vor aparea.
Spre seara Luna va intra in Scorpion, pregatindu-se pentru sextilul cu Pluton si cuadratura cu Nodurile sale.
7 mai este o zi in care nu suntem in stare sa vedem obiectiv defectele altora si din aceasta cauza vom fi tentati sa-i judecam aspru, fie direct adresandu-le cuvinte grele, fie indirect printr-un dialog interior lung si epuizant.

Vineri, 8 mai
Din nou, ca de multe ori in ultima perioada , cuadratura Lunii la Nodurile sale va impune oamenilor sa treaca printr-o perioada de selectie negativa, sa se critice intre ei, sa-si reproseze unii altora aspecte ale vieti ce nu ar trebui privite asa. Reducerea comportamentului la aceste cateva tendinte este intai semn de contractie. Fiecare va stii ca diminuarea si reducerea activitatilor, selectia lor si abandonarea unor proiecte nu inseamna pierdere si nici renuntarea, ci o selectie drastica aplica spectrului preocuparilor pentru o mai buna eficientizare. Aceasta selectie ii va determina pe unii sa recurga la santaj aplicat unor persoane din anturaj pentru a li se face munca, pentru le lua din sarcini, pentru a-i inlocui, insa doar la munca nu si la remuneratie.
Daca trantorii vor considera ca in sfarsit a rasarit si pentru ei Soarele, cei care sunt seriosi in munca lor, vor privi aceasta zi cu gandul sfarsitului, a abandonului, a renuntarii la sarcinile suplimentare si cautarea unei alte colaborari sau al unui alt loc de munca.
Nu se va lua nicio hotarare in acest sens pentru ca tocmai cuadratura care aduce lezarea interesului personal si impovararea, aduce si ezitare, tema de initiativa, spaima in fata unui viitor nesigur.
Pe aceste resentimente se fac insa planuri ce vor merge, asa cum spuneam anterior, pana la momentul intrarii lui Marte in Berbec, pana la momentul in care gandirea nu gaseste alta solutie decat rascoala.
Apelul la momentul 22 aprilie este in aceasta zi in crescendo si el va fi vizibil prin amenintari si trimiteri la un gen de actiune care nu face cinste.
8 mai este o zi in care nu se va cinsti binele, nici valoarea si nici nu vor fi recunoscute meritele. Este o zi in care oamenii se vor insela unii pe altii, la modul concret sau se vor pacali stabilindu-si obiective pe care nu vor mai avea puterea sa le duca la indeplinire.

Sambata, 9 mai
9 mai este o zi a iluziei. A primi in aceasta zi promisiunea ca se va solutiona demersul pe care l-am urmarit toata saptamana inseamna a ne confrunta cu o mare minciuna.
Cuadratura pe care Luna o face cu Jupiter spre seara aduce aminte de cuadratura pe care Mercur a facut-o cu aceeasi planeta. Aducand preschimbari de natura ideologica in randul celor cu factori de decizie. A promite o schimbare in aceasta zi inseamna a da curs unei mari si frumoase minciuni, inseamna a arata ce tot spectrul preocuparilor din aceasta saptamana au fost indreptate spre aceasta directie.
Luna plina din Taur este asadar centrata pe minciunile dulci specifice acestui semn, pe iluziile pe care le pot inghiti cei care se confrunta cu trasaturile negative ale acestei zodii si pe promisiunile desarte impuse de un semn care va cauta mai mult de-si consolideze pozitia sa decat pe a celorlalti.
Relatia Soarelui din Taur cu Lilith din Capricorn, fara a construi un unghi important, vine si consuma nevoia de rang, functie, recunoastere, din necesitatea de a reedita un succes, de a accede din nou la un statut sau o pozitie sociala. Ziua capata asadar o valenta karmica evidenta, in care betia puterii le modifica unor comportamentul.
Cu toate acestea nu este o zi cu pierderi esentiale, ci mai curand o zi in care suntem tentati sa ne agatam de iluzii pentru a spera in mai bine. Seara zilei aduce tristeti si bucuri amestecate, care vin fie de la aceeasi persoana, fie de la persoane diferite.
Prin urmare, este bine sa ne consumam timpul acestei zile in activitati simple, de relaxare care sa nu ne solicite si care sa nu ne permita sa ne facem planuri de viitor. Daca se poate, ideal ar fi putina solitudine!

Duminica, 10 mai
In 10 mai ne vine mintea la cap. Prin sextilul pe care Luna il va ridica la Capul Dragonului si implicit trigonul la Coada acestuia, ne revine in centrul atentiei nevoia de practic si speranta intr-un viitor luminos.
Dimineata va fi agitata, cu vorbarie, cuvinte spuse fara rost, intalniri amanate, intarzieri dintr-o proasta gestionare a timpului sau din incurcare a locului de intalnire. Solutionarea acestor incurcaturi aparute de dimineata poate garanta o zi excelenta, linistita, incarcata de un tonus aparte, de bucurii, fie ele si trecatoare, si de o bunadispozitie sanatoasa.
Singurele greseli ale acestei zile pot surveni pe lipsa de empatie, indiferenta fata de problemele celorlalti, egoism, lipsa de discernamant. Cu toate acestea nimic din ceea ce ar putea fi rau nu ramane, astfel incat ceea ce duce spre disconfort poate fi usor sublimat sau trecut cu vederea.

1 thought on “3 – 10 mai 2009

  1. Mihaela spune:

    Chiar daca veridicitatea previziunilor astrologice postate aici nu mai surprinde pe nimeni de foarte multa vreme, nu ma pot abtine ( entuziasmul meu este de fiecare data maxim!) sa nu revin asupra zilei de astazi, 6 mai, si sa constat legatura dintre ceea ce se anticipa aici:

    „….orice intentie de a denigra o persoana este de fapt indreptata impotriva statutului sau, impotriva gruparii din care face parte, a natiunii sau chiar a nivelului social din care provine….”

    si tendentiosul articol „Virusul H1N1 ar putea proveni din România ” aparut in seara asta in New York Times…

    http://www.google.ro/url?sa=U&start=1&q=http://www.realitatea.net/breaking-news–new-york-times–virusul-h1n1-ar-putea-proveni-din-romania_512127.html&ei=ws0BSrXNL4T4_AaPruSoBw&sig2=9wkWcuEr8kZ2VjF10Vi1nA&usg=AFQjCNE9s1GiH7KGZhjxlOXOe1DmyRX45g

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.