27 aprilie – 2 mai 2009

Luni, 27 aprilie
Sextilul Luna-Venus, cu Luna in Gemeni, aduce incredere si vorbe bune, disponibilitate spre conversatie si spre placerea de a cauta cel mai potrivit cuvant care sa exprime o emotie, un sentiment sau o stare de fapt. Pare asadar o zi a sintezei, a rezumatului facut ad-hoc, o zi a puterii de expunere si a celei de intelegere.
Atat sextilului Lunii cu Marte, cat si trigonul cu Capul Dragonului sunt elemente care duc spre modificari de putere, indiferent unde este ea indreptata.
Modifiarile sunt insa mai mult de suprafata, mai mult in public, de fatada si mai putin in legatura cu cunoasterea sau profunzimile sufletului.
Daca in viata personala ceea ce apare azi vine pe fondul gandurile si faptelor din ultimele 3 zile, in plan social 27 aprilie este semn de expunere, confesiune, discurs, de discutii sterile pe diferite teme, de preocupari legate de aspectul financiar, imagine de sine, calomnie sau chiar invidie.
27 aprilie este asadar o zi instabila, ce induce teama celor care isi vad viitorul cu luciditate, celor care sunt ingrijorati de neprevazutul zilei de maine, celor carora destinul le-a daruit puterea de a vedea dincolo de aparenta.
In aceasta zi sensibilitatea va domina si necontroland cuvantul putem sa lezam sau sa distrugem in asa fel incat sa nu mai putem repara. In aceasta zi drumul se ingusteaza, dar putini sunt cei care vor vedea in evenimente aceasta realitate.

Mariah Carey – Hero
Vezi mai multe video din Muzica »

Marti, 28 aprilie
Dupa planurile pe care le-am facut si dupa ceea ce ne asteptam sa realizam, am putea declara aceasta zi ca fiind o zi eficienta, o zi a victoriei. Consumandu-si cuadratura cu Saturn in timpul noptii, dimineata survine pe aplicatia trigonului cu Jupiter si planurile par bune, de asemenea relationarea, contactele si tot ceea ce inseamna demers social este sub semnul succesului.
Se va metine insa o usoara nesiguranta, de aceasta data localizata sau motivata diferit fata de ziua anterioara, insa la fel de evidenta.
28 aprilie este o zi buna, echilibrata, o zi in care putem vedea si intelege unde ne duce elanul dezvoltat in zilele anterioare si cat de importante au fost alegerile pe ambitia care ne-am consumat anterior.
Ne va tenta nepasarea, ideile fixe, abandonul, relatiile noi, dar orice am alege in gandire sau simtire nu vom face decat sa pendulam in jurul unei nesiguranta abordata fie ca finalitate a ceea ce traim sau alege, fie ca realitate iminenta.
Sextilul lui Marte la Capul Dragonului ne aduce in apropiere oameni talentati, reusind sa-i vedem asa cum sunt ei, sa ne placa talentele pe care le descoperim si sa ne indreptam, prin aceste calitati, spre un drum corect.
Fiindca sextilul Marte-NN se produce in perioada fara directie (Luna vida) aspectul nu ne ajuta sa ne trezim talentele pe care subconstientul le ascunde, ci sa le descoperim pe cele care se manifesta deja prin altii. Lectura, plimbarile intr-un decor rustic, odihna sau chiar intalnirile cu caracter spiritual sunt tentatii ce survin spre seara zilei de 28 aprilie.

Miercuri, 29 aprilie
29 aprilie poate deveni o zi de infern. Chiar de dimineata Luna i se opune lui Pluton, dupa ce, cu doar 2 ore in urma, ridicase o cuadratura cu Venus. Acesta zi aduce emotii negative, teama de esec, inversiuni si agresiuni aparute din nimic.
Se repara totusi eroarea aparuta in zilele din urma printr-o confirmare, un semn ce survine dintr-o intalnire cu caracter secret in care o femeie are un rol decisiv.
Sextilul Luna-Soare atenueaza din frica, agresiune si chiar din caracterul tragic, spunand ca tot ceea ce se traieste azi este de fapt o rememorare, o reeeditare a unor situatii parcurse in ultima luna. Nu este sinteza si nici momentul de bilant, ci doar o retraire neprevazuta a unor situati din trecut.
Spre seara, Lilith creaza un gol in stomac, aducand probleme digestive acutizarea unor afectiuni ale ficatului, intrasigenta, divergenta de opinie sau asocieri tendentioase pentru un scop negativ.
Privita in ansamblu, ziua 29 aprilie poate aduce stari sufletesti apasatoare, indoieli chinuitoare, prin opozitiile pe care Luna le ridica alaturi de Pluton si Lilith, de alta parte poate fi si semnul ca acum se incheie o etapa gresita, o seri de fapte gresite pe care le-am facut in trecut (ultima parte a lui 2008), inca de pe vreme cand Lilith si Pluton convietuiau pe final de Sagetator. Atentand la alegerile de atunci pe care s-au sprijinit fapte marete de modificare a unor structuri, chiar sociale, intelegem ca 29 aprilie poate aduce caderi importante, pierderi de statut nu prin atacuri la persoana, ci prin surpari din interiori. Ideea, conceptul, solutia sau chiar procedeul aplicat nu se mai pot sustine si in lipsa suportului mirajul se risipeste.
Descoperirea adevarului pe o opozitie Luna-Lilith este o mare povara, de aceea ma simt obligat sa atrag atentia, din nou, asupra reactiilor pe care ni le vor provoca aspectele planetare in aceste zile. Oricat de multa dreptate avom avea, oricat de dur sau minunat poate fi adevarul nu trebuie prin vointa proprie sa emitem pareri, sa ne face planuri de sanctiune a greselilor sau gresitilor, ci sa lasam toate acestea in seama destinului. Abordarea acestei zile cu nonviolenta este semn de maturitate si intelegere.

Joi, 30 aprilie
In ultima zi de Rac, Luna devine un mesager special care va implini sau desface ceea ce Saturn si Uranus, singuri, nu mai pot face.
Cei doi malefici nu mai sunt in mod concret in opozitie (orbul aspectului este de 10 grade), ci sunt situati in zodii complementare, pe o axa a puritatii si credintei, a conceptelor despre viata, a sfarsitului personal in vederea unei noi etape evolutive (cea colectiv) si a sfarsitului colectiv pentru o dezvoltare personala echilibrata.
Aceste valori devin azi prin Luna in domiciliu trasaturi importante pentru ca ridicand intai un sextil cu Saturn si, in separatia acestui aspect, un trigon cu Uranus, aproape ca le obliga din nou pe cele doua planete sa se comporte ca si cum ar fi in opozitie. Numai ca, de aceasta data, lucrurile sunt pozitive. Luna, intr-o postura de mediator, conduce aspectul, devenind principala forta care coordoneaza.
In viata personala mesajul Lunii in Rac, in aspect cu cei doi malefici, vine si identifica, pe un alt context, in alt loc, poate chiar in alta locatie, cu alte instrumente si cu un alt tonus, calea spre solutie. Acesta este un semn de impacare, intelegere, consolidarea a relatilor. In Rac, Luna nu este deloc blanda, iar romantismul sau nu trebuie deloc privit ca un semn de slabiciune, ci ca un mijloc de a incheia o batalie dusa la interior. Prin asta orice discutie si confruntare, indiferent ca priveste familia in ansamblu sau propria persoana, unghiul si abordarea sunt diferite fata de abordari similare din trecut.
Oricat de intense sunt intrigile, acolo unde ele exista deja, aspectul va domoli, orientand sentimentele spre partea buna si limitand puterea de a actiona in sens negativ,
La nivel social acest aspect al Lunii, dar si aplicatia trigonului Soare-Saturn, semn de stabilizare prin solutionarea greselilor din trecut, aduce liniste in sectoarele agitate si mesaje stranii din celelalte.
Sa nu uitam ca Luna este stapana maselor si ca mesajul ei va fi acum general, exprimand nu parerea liderilor, ci a celor multi. Opinia va fi binevenita in aceasta zi de joi si ea va fi luata in considerare.
In ansamblu, ultima zi a lunii aprilie este o zi de gratie, in care puterea celui mic va creste si in care ne vom aminti de proverbul “Buturuga mica, rastoarna carul mare”.

Vineri, 1 mai
Chiar din timpul noptii, Mercur intra in domiciliu. Parasind rezervatul si densul semn al Taurului, Mercur va aduce oamenilor elan si initiativa, curaj in exprimare, inclinatii spre discursuri interminabile, nevoia de a spune, declara, scrie, fara a aivea un mesaj special de trasmis.
Tranzitul lui Mercur in Gemeni va fi unul epuizant, instabil, oscilant, aducator de tristete si dezamagire, prin preocupari casnice sau pentru camin, pentru familie, in detrimentul unei actiuni sociale importante. Tranzitul prin Gemeni va dura pana pe 3 iulie avand si o perioada de retrogradare in intervalul 7-31 mai, cu o revenire in Taur in 14 mai.
In mod cu totul si cu totul staniu, mesajul lui Mercur in Gemeni, anul acesta, este unul emotional, ceea ce il va face prea atasat de familie, domiciliu, traditie, apartenenta la un grup. Efervescenta si dinamisul sau vor fi percepute in acest sector si ele vor depinde de aspectul sub razele caruia a aparut: trigonul Luna-Uranus din 30 aprilie 2009.
Daca Mercur in tema ingressului sau in domiciliu anunta intoarcerea fiului ratacitor acasa, evocand mentalitatea invinsului si aducand in centrul opiniei publice ideea de a mai pastra ceea ce avem si sa nu ravnim la mai mult, energia care aduce motivatie aspectului vine cu o vibratie contrara.
Judecannd trecerea lui Mercur in domiciliu prin trasaturile esentiale ale zilei de 30 aprilie, intelegem ca anul acesta vom vedea un Mercur incoltit si doborat de propriile neputinte si din aceasta cauza oamenii vor actiona haotic, fiind obsedati de ceea ce au obtinut in ultima luna, cu Mercur in Taur, nemaiputandu-se deschide progresului, evolutiei, schimbarilor de optica, ci traind cu obsesia de a administra ceea ce au acumulat pentru a nu pierde. Mercur in Gemeni anul acesta este semn de neputinta, de indolenta, de refractare si de supraapreciere.
Daca la nivel personala a chivernisi averea, a cheltui ponderat si a reesalona cheltuielile pentru o mai buna administrare este semn de maturitate si cumpatare, la nivel de grup, stat, natiune, chiverniseala va fi indiciul unei scaderi a nivelului de trai si a puterii de cumparare.
Nu va suferi banul si nici cel care lucreaza cu aceasta valoare, ci va suferi cel care va dori sa investeasca, cel care va dori inmultirea banului pentru ca se va lovi de o mentalitate excesiv de conservatoare, ce arunca imprejur idei avangardiste pe care nu le va aplica niciodata.
Implicand relatia Luna-Uranus in acest context, se va realiza pe tema indicata o legatura negativa de tipul VII-II, adica “nu ma intereseaza de altul (VII), eu sa o duc bine (II)” ceea ce poate aduce o mare dezamagire maselor care inca mai asteapta mariri de salarii sau alte revendicari.
Din nefericire aspectul va deveni destul de puternic si destul de inert in acelasi timp, reusind sa construiasca un paradox social pe care nu vom reusi sa-l uitam usor. Exista impuls, energie, disponibilitate si motivatie, dar asistam la un fel de paralizie sociala, adica se va interveni cu alte mijloace, se va vorbi mult si nu se va actiona. Nuantarea acestui tranzit va fi abordata pe tot cuprinsul sau si, acolo unde va fi necesar, voi reveni asupra temei de ingress pentru a intelege mesajul planetelor.
In rest, ziua, cu Luna in Leu, va aduce primul impuls de neputinta, de lasitate, de teama de risipa, de recalculare. Fiind in Leu, Luna va trece peste NS si va aduce evenimente penibile la drum, poate chiar hazlii, modificari de directie, schimbari de situatie toate motivate de ezitare sau teama de aventura.
Spre seara, Primul Patrar va aduce remuscari si intrigi, dispute pe teme de teritoriu care ne poate lasa pentru cateva zile fara prieteni.

Sambata, 2 mai
Dupa inceputul furtunos al acestei Luni, ziua de 2 mai contine doar 2 evenimente astrale care vor spori confuzia si nemultumirea.
Chiar daca sunt zile libere pentru cei mai multi dintre angajati, ele nu vor fi percepute ca zile de sarbatoare. Multi vor sesiza ca pluteste ceva in aer, ca exista un element lipsa care sa intregeasca bucuria si multi vor pune pe seama neajunsurilor sau a nemultumirilor.
Cuadratura lui Venus din Berbec cu Pluton din Capricorn, aduce tensiuni si dispute matrimoniale, incurajarea discriminarilor pe criterii de etnie sau obiceiuri, dispute pe motive greu de formulat si care tin mai mult de instinct, decat de gandire logica sau ratiune.
Ziua de sambata este o zi in care se poate folosi negativ senzualitatea. Pornind de la acest aspect motivul nemultumirilor si neimplinirilor poate avea astazi un substrat sexual. Apropiindu-se de Saturn, dar fiind in alt semn, Luna nutreste sentimente confuze. Cauta un sfatuitor, dar stie ca nu va asculta de el, cauta un sprijin intr-un apropiat, dar stie ca-l va trada sau vinde.
Aceasta este starea generala pe care ziua de 2 mai o poate aduce si cea mai potrivita atitudine pe o influenta atat de intima este iertarea. Cel care va inlocui nemultumirea, agresivitatea, indolenta cu iertarea se va situa dincolo de aceste influente negative si va beneficia de caldura si superioritatea pe care o degaja Luna in tranzitul ei prin Leu.

3 thoughts on “27 aprilie – 2 mai 2009

 1. Mihai spune:

  Domnule Coser,
  Din curiozitate personala va intreb, cand aveti timp sa analizati si sa scrieti atat de mult?
  In acelas timp doream sa va spun ca totusi m-am inscris la cursul de astrologie de la Fidelia nivel incepator.Macar pentru a deslusii un pic din magia care invaluie aceasta stiinta.Sper sa pot tine cont de sfaturile pe care le-am primit de la dumneavoastra in 13 Aprilie ( oare e coincidenta ?)
  Cred ca este foarte greu sa ajungi la performantele dumneavoastra dar macar sper sa nu ma mai uit asa de lung la aceasta stiinta.Doresc sa va mai intreb ceva-ce parere aveti de emisiunea de pe b1-tv pasul Fortunei ?
  O seara placuta.
  Mihai Gruia

 2. Pai, timpul este marea problema si am dificiultati in a imparti sarcinile de serviciu, cu scrisul, cititul si alte treburi personale de care nu ma pot dispensa. Am convingerea ca atat cat pot face este exact masura pe care o cere destinul.
  Felicitari pentru curajul de a porni pe un asa drum, dar revin la recomandarile anterioare si insist asupra veticalitatii. Calea de mijloc este cea mai buna, pentru ca de adavarul tau tu esti cel mai aproape si nimeni nu poate sti mai multe decat tine, iar daca vei privi aceasta informatie cu o atitudine echidistanta si nu egocentrica vei putea face selectia potrivita.
  Emisiunea Uraniei este singura emisiune serioasa de astrologie. Pe langa cunostintele sale profunde de astrologie, Urania detine un bagaj de cunostinte extrem de vas, variant si corect. Am auzit des spunand „cand incepe sa vorbeasca ma ameteste”. Este un suvoi de informatii prezentat intr-o forma concentrata, originala. Ascultand-o pe Urania intelegi multe, dar mai ales ca nu poti fi un bun astrolog daca nu ai cultura. Ea stie sa-ti povesteasca despre viata cum nu am mai auzit un astolog pana acum. Efectiv te face sa te simti bine ca stii. Sa poti transfera din intelegerea ta pe acelasi nivel de vibratie, nu ca un magnetofon, este un har, un dar spritual pe care nu oricine il are.

 3. imogeneos spune:

  Multumesc pentru previziuni! Perfect adevarat si ceea ce spuneti despre d-na Varzaru, e o reala placere sa ascult emisiunea dumneaei, mereu am impresia ca timpul rezervat emisiunii e prea scurt. Cu deosebita consideratie, Elena

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.