21 – 26 aprilie 2009

21 aprilie
In a doua zi de tranzit prin Pesti, Luna va trece peste Junon, chiar in primele minute dupa miezul noptii (0:24), va ridica un sextil cu Lilith (7:47) si o opozitie cu Saturn (14:23).
Asadar, 21 aprilie va fi o zi a mustrarilor de constiinta, a indoielilor suspecte, a nemultumirilor ascunse, ce altadata ar fi provocat valuri de agresivitate, de revolta. Acum trasaturile acestor aspecte vor viza mai mult viata personala. Se va vorbi insa despre nevoie, stabilitate, planuri de modificare a conditiei de trai, noi implicari in viata sociala, noi demersuri sociale, insa toate sunt sprijinite pe o dorinta personala de a face ordine in propria viata.
Daca motivele unei actiuni sociale sunt clare pentru ca sunt spuse, discutate, cele care privesc viata de familie vor fi traite intr-o durere surda, cu o acuta senzatie de neimplinire, parasire, abandon.
Daca pana la pranz aceasta senzatie poate merge pana la un plans interior, aducand acestei stari o limita greu de suportat, in preajma opozitie pe care Luna o va face cu Saturn, aceasta durere se va transforma brusc in raceala si indiferenta. Oscilatia intre aceste stari extreme va epuiza psihicul, va scadea randamentul si va instaura oboseala.
Nu trebuie sa uitam ca avem zodia Pesti implicata in aspecte si ca durerile si nemultumirile aduse de acest semn, atunci cand sunt intense pot provoca deplasari ale centurului de atentie, a constiintei, a vointei spre limite extreme. Furtuna interioara ne poate face acum sa ne stabilim idealuri iluzorii, pe care le vom aborda doar pentru a produce o schimbare de profunzime, nu pentru ca ar fi necesar.
21 aprilie va oferi doar impulsul, pentru ca modificarile propriu-zise vor incepe cu 22 aprilie, cand Marte va trece in Berbec, dupa ce anaretic a facut o conjunctie cu Venus.
21 aprilie aduce, asadar, semne, avertismente, directii. Sa le pastram pe toate in minte, in profunzimile sufletului, de acolo de unde au pornit, pentru a le darui zilei de 22 aprilie, careia ii sunt destinate. Exprimarea lor acum poate fi asemanata cu situatia in care dam ultimii bani din buzunar unui cersetor, din compasiune, gandindu-ne ca prin asta il ajutam si apoi descoperim ca de fapt cersetorul este un agent sub acoperire care nu urmareasca sa primeasca bani.
In 21 aprilie trebuie sa ne aducem aminte de rabdare!

22 aprilie
Din nou avem de parcurs o zi mare, o zi intensa si puternica, o zi ce ne poate revela adevaruri despre natura conflictelor din ultima vreme.
Pe cerul acestei zile se vor forma 3 conjunctii deosebit de importante ce vor face legatura intre trecut si prezent in asa fel incat, raportand aceste trasaturi la tema ingresului lui Marte in Berbec sa intelegem ce etapa se incheie cu acest eveniment astral si ce se incepe.
Senzatiile de predestinare, intuitiile speciale, cautarile si framantarile interioare ce au legatura cu spiritualitate, ce ne anima sufletul de cateva saptamani incoace, sunt azi mai intense. Conjunctia Neptun-Chiron din Varsator, ce nu se va consuma in gradul perfect acum, ci in 2010, devine, prin trecerea Lunii peste Uranus (guvernator al Varsatorului) un mijloc de a sporit increderea, de a citi semne subtile speciale, de deschideri interioare inedite, de a face o sinteza a preocuparilor si eforturile de pana acum. Unii isi vor face autocritica si vor intelege ce le-a ramans din ceea ce au avut, altii isi vor face o lista cu ceea ce au de recuperat sau ceea ce au de facut pentru a ajunge sa poate recupera ceva, insa unii se vor interioriza si vor cauta solitudinea.
Aspectul inedit al acestei conjunctii Luna-Uranus ne duce spre solitudine afectiva spre selectie afectiva, spre separarea graului de neghina, a preocuparilor lipsite de importanta de cele care au acum insemnatate. Nu putem sa vedem scopul acestor preocupari, ci vom simti doar o nostalgie, o intoarcere spre binele trecutului, spre ceea ce am inteles in suferinta si lipsuri.
Aceasta intoarcere spre trecut cu gandul implinirii, a vocatiei, a selectiei si intelegerii este o virtute data de semnul Pesti, atat de activ zilele astea.
Totusi, aceasta zodie nu este capabila de soliditate si nici sa dea evenimentelor o nota personala, de aceea atunci cand vine vorba de viata personala, vom cadea in subiectivism, abordand solutiile cu ironie, chiar cu cinism, pentru ca nu ne va multumi putinul personal, ci il vom vedea ca pe o sursa de tristete. Nu vom scapa asadar de dualitate, cel putin nu in prima partea a zilei pentru ca intoarcerea in trecut, in solitudine si intelegere, implica abodarea unul proces de recuperare a energiei in actiunile lasate acolo si daca nu suntem centrati pe echilibru si obiectivitate, intoarcerea in profunzimile adanci ale apelor constiintei, ale abisurilor trecutului nu va fi decat o repetare a faptelor, o detenta in fata unui atac iniment.
Experienta zile de 21 aprilie in care ni s-a oferit avertimentul rabdarii va fi de un real folos.
Trecerea lui Marte in Berbec este semn de rascoala. Cu un ascendent la 24 grade Fecioara si un Mercur in Taur pe casa idelurilor si dreptatii, cu Luna si Venus aflate la grade anaretic in Pesti, pe casa VII, a dusmanilor declarati, a disputelor desfasurate la vedere, in camp deschis, si cu Lilith si Pluton in casa natiunii, a poporului (a IV-a) intelegem ca tranzitul lui Marte prin Berbec, din casa VII, cu motivele si resentimentele impuse de cele doua planete feminine in gradul final al Pestilor, pana a momentul 16;44, aduce inceputul unei modificari sociale importante.
Daca in 21 si 22 aprilie, pana la momentul 16:44 (ingresul lui Marte in Berbec), am acumulat din trecut ceea ce ne-a lezat in mod direct si personal viata, acum vom considera ca singurii vinovati pentru asta sunt liderii.
Idealismul si nevoia de dreptate indicate de pozitia lui Mercur, guvernatorul temei, in casa IX, cumulata cu pozitia sa in Taur, menita sa evidentieze o acuta nevoie de spatiu personal, teritoriu, avere, patrimoniu, intelegem ca tot ceea ce poate fi adunat intr-o lista revendicativa va fi auzit in acest tranzit. Pana la sfarsitul lunii mai (1 iunie 2009, ora 0:18 Marte va trece in Taur) trecerea lui Marte prin Berbec va mobiliza tot ceea ce va insemna solicitare, nevoie, drept la teritoriu, spatiu, avere, nevoie personala, libertate.
Relatia cu lideri va fi insa una deplorabila. Mercur, prin cuadratura cu Jupiter din casa V, a liderului, ne spune ca succesul nu vine din profitarea de acest moment, ci din stabilirea unei strategii clare si fixe asupra careia sa nu se intervina cu adaugiri. De partea cealalta, opozitia lui Junon cu Saturn, aflat inca in mers retrograd, va leza din ce in ce mai tare legaturile dintre lideri, pactele si asocierile care mentin active greseli de gandire si orientare.
Din nefericire, slabirea vechilor asociere, nu va fi un avantaj pentru cei multi care isi vor exprima in tot acest tranzit (22 aprilie -1 iunie) nemultumirile, ci va avea ca efect schimbarea centrilor de putere. Din casa XII, Saturn fiind retrograd ne va infatisa din nou faptele trecutului, nu prin prezentarea lor publicului larg, opiniei generale, ci pentru a muta centrul de interes de pe Jupiter in casa V pe trigonul Soare-Pluton ce leaga casele VIII-IV.
Din nou se va profita de naivitatea oamenilor, a marii mase de oameni care cer si nu-si mai pun problema de ce este nevoie sa ceara in continuare, ci vor fi “ajutati” sa repete explozia de entuziasm pe care au avuta in 2008, cand Saturn trecea in mes direct peste gradul 15 Fecioara, adica sa determina si deopotriva sa articipe la un fel de “vanatoare de vrajitore”.
Sa nu ne miram daca, dupa aceasta perioada, vom intelege ca, si de aceasta data, istoria nu ne duce inainte pentru ca am ales sa actionam asa intr-un moment cand ne intereseaza doar ceea ce ascunde trecutul, doar ceea ce credem ca nu s-a rezolvat acolo si din aceasta cauza nu mai suntem in stare sa privim inainte.
In tranzitul lui Marte in Berbec vom uitam ca suntem o tara Varsator pentru ca nu vom putea sa privim inainte. Din umbra, Capricornul va impune modificari ce vor deveni reguli si care nu vor mai putea fi schimbate.
Privind intregul context si incercand sa gasim o explicatie cu ochii indreptati spre cerul astral al acestei zile ne intrebam: Ce cauta Lilith in casa natiunii? Cu ce vom mai fi pacaliti de aceasta data?

23 aprilie
Unii vor considera ca observatiile asupra zilei de 22 aprilie sunt peste limita predispozitiilor planetare impuse de complexul de vibratii astrale, insa ziua de joi, 23 aprilie 2009, va fi un indiciu clar asupra directiilor spre care energiile lui Marte in Berbec se indreapta in tranzitul sau de aproape 40 de zile.
In 23 aprilie tot ceea ce poate interveni nou in ecuatie se va intampla pana la amiaza. Totusi ea este o zi care va solicita pentru ca va aduce din nou entuziasmul si enegia la cote optime si la un nivel la care nu le-am mai avut de mult timp. Prin cuadratura lui Mercur cu Jupiter, liniile destinului converg in alte puncte, intalnirile se anuleaza, se amana, nu sunt discutate punctele propuse pentru ca exista o ezitare, o neincredere ce se sprijina, in mod paradoxal, pe increderea celeilalte parti.
Indiferent ca aceste vibratii se manifesta la nivel personal, prin relatiile cu membrii familiei, parinti, bunici, rude indepartate, relatii pe linie profesionala cu un superior sau prin relatii intre grupari, la nivel social, ezitarea va fi usor confundata cu cumpatarea, cu discretia si tactica.
Nu poate exista o tactica nici un demers corect pe cuadratura lui Mercur cu Jupiter. Niciun gand nu este la locul lui si nici o idee nu se exprima asa cum trebuie. Totul este ravasit, oamenii se balbaie, fac gafe, se jignsc unii pe altii, se acuza si lasa sa se vada, dincolo de aceasta degringolada verbala, sentimente ravasite, un amestec de teama si revolta care nu va aduce niciun rezultat bun.
Ceea ce este interesant vine de la trigonul Soare-Pluton din semne de pamant, cu Pluton retrograd, ce se implineste la grad perfect in separatia cuadraturii lui Mercur cu Jupiter. Acesta este momentul cand tentatia puterii va fi vizibila, cand cei implicati in functii de conducere, cand cei insarcinati sa ia decizii asupra celorlalti vad, in alte centre de putere decat cele pe care se sprijineau pana acum, mai multa putere.
Atat la nivel personal cat si la nivel social, 23 aprilie este semnul unor modificari de interese sau a unor deplasari a centrelor de interese spre alte sfere de influenta.
Unii vor crede ca tot ceea ce se intampla este spontan, numai ca adevarul nu-l putem gasi in conjunctura acestei zile, ci in cea a ingresului lui Marte in Berbec din 22 aprilie 2009, ora 16:44.
Se va vedea ceva dincolo de perdeaua densa a conspiratiilor, dar asta nu va schimba cu nimic desfasurarea evenimentelor. Saturn retrograd in casa XII pe ingresul martian in Berbec a declansat ceea ce nu se mai poate opri.

24 aprilie
Sentimentul unei primaveri ce va reimprospata prin tonus si initiativa, prin viziune si entuziasm va domina aceasta zi.
Trecerea lui Venus in Berbec, intareste vibratia Berbecului prin plasarea ascendentului in Rac si transformarea Lunii, ce inca trece prin Berbec, in stapan al temei. Nu se poate spune ca 24 aprilie va aduce mai mult entuziasm decat au adus zilele anterioare, insa azi se va gasi pentru el o explicatie, un rost, o menire.
Daca pana acum s-a lucrat in umbra, nu am rostit tot sau nu am rostit corect ceea ce am simtit, acum vom formula corect sau sincer fata de apropiati, fata cei care ne vor iesi in cale, fata de cei care ne asculta, ceea ce ne doare cel mai tare.
Daca toate ziua mintea a fost clara si puterea sa a crescut, inlocuind intuitia cu ratiunea si ajutandu-i pe oameni sa-si formuleze obiectivele cu o mai mare luciditatea, spre seara cand Luna trece in Taur registrul se va schimba simtitor.
Acestei treceri in exaltare a Lunii i se alatura sextilul lui Mercur cu octava sa superioara si va aduce, pentru un moment, viziuni asupra vitorului centrate pe o gandire practica, solida, aplicata la contextul actual.
Cele cateva ore pana la miezul noptii sunt asadar puternice si menite sa ofere solutii geniale, ce nu vor putea fi aplicate acum, ci in iunie 2009, cand Marte va trece prin Taur.
Seara zilei de 24 aprilie va fi asadar o seara dedicata anticiparii, a viziunii si tot ceea ce va veni spre noi in aceste momente va fi sinteza, rezumatul unei informatii ce va deveni eveniment in iunie 2009.

25 aprilie
Daca trecerea Lunii in Taur a avut in ziua anterioara un efect reconfortant, in aceasta zi, conjunctia ei cu Soarele de la ora 6:22 (Luna noua) directioneaza contextul astral, descris in zilele anterioare, in principal spre casele XI, XI si X.
Din nou punem mesajul acestei zile pe seama conjunctiilor, din nou valentele planetelor se unesc sub un impuls misterios pentru a construi un mesaj sintetic.
25 aprilie nu este doar ziua de Luna noua, ci si ziua cand Luna ridica o cuadratura la Nodurile sale, cand poporul este in conflict cu sine, cand grupurile de interese isi descopera divergentele si nu le pot depasi. Fiind in exaltare Luna vine cu un mesaj bun, cu o trasatura pozitiva si cu o directie corecta, doar ca interceptarea axei Berbec-Balanta aduce o acuta criza in relatii, un conflict intre interesul personal si cel de grup, defavorizarea grupului si favorizarea liderului, reeditarea trecutului intr-un mod partial.
Daca dorintele si motivele actiunii ghidate de Marte in Berbec, aduc un mesaj de revansa, reeditare cu o finalitate complicata de prea multe dorinte implinite, de necesitatea de a tine cont de fiecare om care are ceva de spus si cerut, Luna noua, ca directie generala, incadreaza aceste dorinte si aceste demersuri de solutionare si indreptare a sensului negativ pe care il au evenimentele social, intr-un vas stricat.
Dintr-o bresa de informatie, dintr-o eroare judiciara, dintr-un neajuns, o lipsa sau pur si simplu din reavointa, elemente bune, valori sau solutii corecte de rezolvare a unor conflicte de interese sunt puse intr-un context gresit, sunt judecate de cea mai nepotrivita persoana sau sunt sfidate cu o indrazneala nemaintalnita.
Chiar daca Luna mai se anunta o luna dificila din punct de vedere astral ea nu este in totalitate negativa. Demersul actiunilor in plan social este unul corect si necesar, dar se va gresi in a alege mijloacele prin care el va trebui pus in aplicare, pe cel care va discuta punearea in aplicare sau pe cel care este solicitat sa sustina cauza.
Lipsa de scrupule data de cuadratura lui Mercur cu Chiron, ne face sa ne gandim ca tot sprijinul pe care l-am primit in trecut de la o anumita persoana, importanta in demersul social pe care il facem, a fost un joc de scena, un teatru ieftin. Cel care apreciaza astfel este in mod obligatoriu in greseala de observatie, spre deosebire de cel care actioneaza. Nu fapta trebuie judecata, pentru ca fapta nu va fi gresita, ci vor gresi cei care vor discuta despre asta. Este deci favorizata actiunea si nu discutia despre actiune, pescuitul, nu povestile pescaresti!
Daca ar fi sa privim aceasta Luna noua la nivel de stat, din nou spunem despre Romania ca nu poate avea vocatia liderului, ca avem ghinionul de a fi incapabili sa ne alegem un lider care sa ne cunoasca interesele si sa fie dispus sa se lepede de sine pentru a indeplini misiunea ce i-a fost acordata. Aceasta lipsa de comunicare va parea ca un ciur care nu poate tine apa vietii.
Daca ar fi sa ne limitam strict la ceea ce ne poate oferi aceasta zi, putem sa folosim cuvantul entuziasm fara sa gresim, dar nu putem sa-l separam de nervozitate si nici de resentiment.
Azi ne vom folosi libertatea de gandire si actiune fara sa stim ce facem cu ea. Din nefericire nu ne vom asuma nici responsabilitatea si nu vom avea nici intelegerea practica a contextului in care se folosesc anumite cuvinte, anumite gesturi sau se solicita ceva anume, nu orice. Defazarea, lipsa de simt practic prin neputinta de a incadra, ne face sa pierdem oportunitati importante, adica sa ne stea mintea in loc si sa credem ca putem tine apa vietii intr-un ciur.

Enya – May It Be…
Vezi mai multe video din Muzica »

26 aprilie

De azi Soarele intra in fereastra trigonului cu Saturn, ce se va implini la grad perfect pe 5 mai 2009. Judecand dupa faptul ca acest aspect va fi in crestere, gandirea si spiritul practic vor avea un aliat puternic in acest aspect. Daca la nivel personal ceea ce inseamna relatie, accedere la o functie prin concurs, recunoastere a unor merite ce au intarziat in ultimele luni, acum vine spre noi cu o noua sansa.
Succesul unora va aduce dupa sine animozitati si invidie din partea altora, discutii pe ascuns, pareri spuse pe la colturi si comentarii acide adresate indirect celor favorizati.
Trecand prin Taur, Luna va avea de infruntat cuadraturi de la planetele din Varsator si efortul, munca, talentul, rabdarea si seriozitatea (Luna in Taur), va avea de fruntat norocul, sansa vietii, oportunitatea, sclipirea de genialitate sau obsesia de a ocupa un loc (planetele din Varsator).
Acolo unde a fost vorba de munca si efort, de tentative esuate de acces la distinctii sau modalitati de recompensa a muncii depuse, acolo, pe cuadratura lui Marte cu Pluton, va avea loc un zdruncin fara efecte majore, succesul ajutandu-l pe cel in cauza sa-si stabilizeze realizarile sale.
De parta cealalta, conflictul care a mocnit din Luna martie (Marte in Pesti) va vedea in demersurile incepute spre seara zilei de 26 aprilie, dar mai ales in ziua de 27 aprilie un moment prielnic de a construi din nimic o discutie in contradictoriu, o confruntare sau chiar un conflict.
Este adevarat ca opozitia cu mult mai intensa si mai edificatoare in a construi conflicte sociale s-a produs in 7 martie 2008, iar ultima cuadratura, cea pe faza descendenta a ciclului curajului Marte-Pluton, in 17 august 2008. Urmatoarea opozitia va avea loc un 26 august 2009.
Spre august 2008, cand Marte a ridicat o cuadratura cu octava sa superioara, ne indeamna si Saturn retrograd, care trece in aceasta perioada peste gradele la care era atunci, dar in mers direct.
Fiind vorba despre un alt ciclu Marte-Pluton, nu poate fi vorba de o reeditarea a ceea ce s-a intamplat in august 2008, dar in mod sigur va fi o reechilibrare karmica, o plata a unor greseli facute in acea perioada sau o recunoastere a unor merite din perioada aceea. Oricum ar fi, fiind vorba de cuadratura intre doi malefici, cineva va suferi, cineva va pierde si cei care nu vor fi implicati vor putea sa analizeze, fiind in cunostinta de cauza, ce anume a fost adevar si ce nu din evenimentele din august 2008.
In mod singular aceasta zi, pe langa faptul ca va concentra, spre seara, faza maxima a acestei reglari karmice, va da oamenilor o senzatie de nerecunoastere, de marginalizare si ii va convinge ca rememorarea negativa, adica selectia acelor intamplari care au impact negativ, este un proces firesc de trezire la realitate.
Fara o sublimare a acestora si o impunere a vointei asupra acestor impulsuri, orice fapta, orice actiune indiferent de sectorul in care se manifesta este supusa unui esec partial sau total.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.