11 – 17 mai 2009

Luni, 11 mai
In acest inceput de saptamana, Marte va ridica o cuadratura cu Lilith, aducand in centrul atentiei gandirea deformat de neadevar, de minciuni spuse intentionat, de atacuri directe la persoana, de declansarea unor tensiuni de ordin intern prin care toata linistea si bucuria unei zilei de duminica, a amintirii unei zile de relaxarea si destindere sa se spulbere imediat.
Ridicand o cuadratura cu Marte, Lilith aduce din nou in atentie agresivitatea, dar de aceasta data, intr-un mod impulsiv, bruc, exploziv, nu voalat, si ducand la finalitate actiunea prin gesturi necugetate de disperare. Asa cum se poate vedea, nu agresivitatea este insa marea problema a acestui aspect, ci modul vibratoriu al zodiilor intre care se ridica. Implicand doua semne cardinale printr-un unghi, dar si doi malefici, aspectul nu poate aduce beneficiu si nici succes, el nu va proteja armonia si nici nu va lasa sa se evapore o durere sau o nemultumire.
Abordand rasaritul soarelui pe un asa aspect putem plasa intreaga zi sub semnul tulburarilor de constiinta, a resentimentelor si a reactiilor temperamentale. Nu stim de ce, dar toata lumea are asupra noastra un impact negativ, ne amintim numai ceea ce este rau si parca cineva a pus stapanire pe gandurile si emotiile noastre.
Cei sensibili vor percepe cu o mare acurateze aceste influente subtile, insa cei rationali vor atribui reactiile pe care le vor avea unui context real, fara sa aiba in vedere ca tocmai contextul si explicatiile de are dispun sunt mijloace prin care singuri isi alimenteaza mania si aversiunea, tristetea sau durerea, alegand sa fie intr-un anumit loc si sa-si aminteasca in mod negativ despre ce ar putea fi azi important.
Cuadratura pe care Luna o va ridica cu Marte, anunta un fapt deosebit de interesant prin legatura subtila pe care o va face cu Lilith prin intermediul lui Marte. Daca de la inceputul anului prin aspectarea negativa a lui Venus femeile au fost de multe ori afectate, a venit randul barbatilor sa devina vulnerabili in fata influexurilor astrale. Modalitatea prin care se va realiza aceasta este insa mai simpla decat pare si mai eficienta decat a fost anterior predispozitia astrala in cazul femeile. Acum se va porni de la o intalnire pozitiva, un schimb, o relatie realizate in termeni amiabili, intr-un context echilibrat, diferite de cadrul general impus de cuadratura agresiva Marte-Lilith. Insa prea putini isi vor da seama ca linistea sau binele care ii inconjoara reprezinta o iluzie ce anunta iminenta aparitie a unei furtuni. Furtuna va veni miercuri, cand Luna va ridica o conjunctie cu Lilith, implinind planurile ascunse, tendentioase ce s-au facut chiar de azi.
Asocierile si relatia cu problemele nerezolvate ale trecutului, aduc in aceasta zi griji, temeri, retrageri in intimitatea gandurilor ce indica mai mult tristete decat nostalgie, teama mai mult decat retinere.
Prin urmare, prima zi a saptamanii ne va aparea, nu de acum, ci de miercuri, cand se va implini conjunctia Lunii cu Lilith, distrugatoare de visuri, necontenind sa ne uimeasca prin nota impulsiva a discutiilor, prin directia negativa a demesurilor sociale si prin evidenta aversiunea pe care, in mare parte, in mod gratuit, o vom avea unii fata de altii.

Marti, 12 mai
Ziua de marti este o zi de actiune, dinamica, menita sa aduca un succes neasteptat si o relasarea a unor proiecte amanate sau abandonate. Gandul care se va concretiza in aceasta zi ne va veni chiar de luni, cand trigonul Lunii cu Marte aduce curaj si impulsuri puternice sustinute de vointa, si fara sa avem constiinta esecului ne vom aventura in demersuri pe care le-am putea abandona chiar in ziua urmatoare.
Trecerea Lunii pe final de Sagetator va aduce insa si o temperare a pornirilor agresive din ultimele 10 zile, o solutionare partiala sau totala a acestora, din nefericire facand loc altora. Caracterul ambiguu, dat de aceasta inversiune de roluri, a zilei de 12 mai va veni din sextilul pe care Luna il va face cu Neptun si Chiron, la interval de 42 minute (8:13 sextilul cu Chiron, 8:55 sextilul cu Neptun) impulsionand, putin cate putin, cum o face de la inceputul anului, si cum o va face pana in februarie 2010, cand acestea doua vor fi in conjunctie, spre revolutie, redimensionare a gandirii, redimensonare a vietii personale cu fapte, ganduri, gesturi, persoane, amintiri ce nu faceau pana acum parte din viata noastra.
Aceasta trasatura, impusa de aspectele indicate, va aparea ca un gol, ca o detenta in fata unei iminente actiuni in forta, prin derularea lor pe intervalul 8:55 – 16:08, in care Luna va fi in perioada fara directie.
Ceea ce vom gandi si elabora acum va fi dincolo de gandul de a pune in aplicare in mod imediat, de a concretiza prin fapte concrete intentiile si orientarile, ci va indica nivelul de constiinta, puterea personala, puritatea vointei si disponibilitatea de care dispunem. Nu spun ca intregul spectru va avea o finalitate buna, dar nici rea, ci spun ca el va fi, din nou, indreptat spre finalitatea pe care o meritam prin alimentarea unor energii subtile, proces pe care il abordam din 2007, de la intrarea lui Saturn in Fecioara.
Din nou, relatia de factura karmica intre Fecioara si Sagetator, aduce Lunii o prea mare povara si, din aceasta cauza, intreaga zi va impune oamenilor o greutate subtila, o forta nevazuta care ii impovareaza cu o sarcina invizibila ochiului comun.
Trecerea Lunii in Capricorn, din a doua parte a zilei, aduce prin conjunctia ei cu Pluton, din nimic, o bruma de bucurie si liniste reiesita din actiuni simple, din gesturi comune, dar carora li se va atribui o valenta superioara. Indiferent ca este vorba de reintoarcerea la caldura unui camin, ca se va aborda seara cu o intalnire cu prietenii sau pur si simpli prin izolare in propriile ganduri, urmarind un film sau citind o carte cu paginile lipite de amintirile copilariei sau nostalgiile adolecentei, totul va fi intr-o armonie neobisnuita, magica.
Prin urmare, ziua de 12 mai ne va aduce o intalnire cu noi insine, asa cum suntem, in paralel cu implicarea noastra intr-un demers social cu dorita de a-l finaliza, pentru ca in a doua parte a zilei, nostalgia si bucuriile simple sa ne revigoreze si sa ne readuca in memorie cheful de viata si motivatia de a depune in continuare efort.

Miercur, 13 mai
Dupa inconjunctia pe care Luna a ridicat-o cu Mercur retrograd din Gemeni (12 mai 2009, ora 17:22 ), cuadratura cu Venus si apoi conjunctia cu Lilith nu fac decat sa distribuie actiunile acestei zile pe doua planuri: unul interior, incarcat de teama si refuz al contactelor si altul exterior, dinamic, agresiv, purtator al unei note conflictuale evidente.
Dihotomia trasaturilor va indica drept element comun o stare de resemnare ce se sprijini mai mult pe dezgust decat pe neputinta si va aduce sufletul la cotele impuse de opozitia Saturn-Uranus, care a dominat sfarsitul lui 2008 si inceputul lui 2009 si care va mai avea un cuvant de spus in septembrie 2009.
Pornind de la un aspect minor (inconjunctia Luna-Mercur) trasaturile zilei vor fi puternic centrate pe relatia pe care noi, in caliate de oameni, o avem cu imposibilitatea. Multe dintre cele care ni se par a fi rezervate de univers acestei zile vor fi intr-o relatie stransa cu aceasta notiune. Pornind de la ganduri, stari sufletesti, aspiratii, pana la actiuni concrete materializate sub forma unor demersuri sociale sau relatii de schimb, toate vor duce catre imposibilitate, fie prin dificultatea de a finaliza, fie prin modalitate surprinzatoare prin care isi vor schimba directia.
La modul superificial, ziua aduce relatii complicate, schimbari de directie si incercari pe structuri asociative de tip social. Nu doar cuplurile vor fi incercate, ci si structurile sociale care au incercat in trecut sa depaseaza inconvenientele impuse de directii si mentalitati opuse, toate vor fi supuse unui regim agresiv de relationare, mergand pana la declararii, hotarari care nici de aceasta data nu vor putea fi duse la indeplinire.
Trigonul pe care Luna il va ridica cu Saturn retrograd din Fecioara, privit prin prisma lui Mercur retrograd aduce o clipa de constientizare, o luminita care sta sa apara la capatul unui tunel lung. Nu este insa clipa ragaz pe care o tot asteptam, ci doar un moment de intelegere care, la fel ca si celelalte aspecte ale zilei, se va supune elementul imposibilitate prin faptul ca este capabil sa produca acum, in absenta elementelor luxuriate, a informatiilor abundente din trecut.
Prin urmare, 13 mai este o zi a imposibilitatii. Multe dintre cele ce se vor intampla azi au un demers firesc, adesea pornind din ziua de luni, 11 mai, dar cele mai multe vor fi puternic marcate de seninatatea cu care universul ne arata ca din viata nu ne ramane decat orgoliul de a crede ca stim ceva, de aceea ne traim vietile intr-un simplism moral atat de tragic.

Joi, 14 mai
Daca 13 mai a indicat, pentru cei capabili sa inteleaga abstractul vietii si sa-l integreze in propriul destin, un contact cu adancimile terifiante ale necunoscutului, 14 mai muta centrul de interes si actiune spre exterior, centrand valorile de pe dihotomia interior-exterior pe exclusivismul exteriorului.
Chiar din timpul noptii, Mercur, prin retrogradrea sa, va trece in Taur, aducand din nou tensiuni pe ideea de saracie, putin moral si informational, valori rasturnate pe ideea de imbogatire, acumulari haotice sau zgarcenie, rezerve obsesiv gestionate.
Cuadratura Lunii cu Marte si apoi sextilul acesteia cu Junon, va aduce primelor momente ale lui Mercur de intoarcere in Taur clipe de confuzie. Asadar insomniile din noapte de miercuri spre joi sunt periculoase, aducatoare de hotarari proaste si menite sa sugereze idei gresite, agresive, antisociale. Manevrele de punere in aplicare vor fi gandite bine, insa neprevazutul raspandit peste tot in 13 mai va aduce un gen straniu de eroare, ca o sanctiune aplicate adolescentului care se furiseaza noaptea din casa pentru a se intalni pe ascuns cu prietenii si a se mandri ca a sfidat somnul sau activitatile plistisitoare din timpul noptii.
Intervalul cel mai dificil al acestei zile va fi cuprins intre 2:52-16:34, intre ingress-ul lui Mercur in Taur si trigonul Lunii cu Soarele. Motivele pentru care vom refuza sa ajutam, sa fim ajutati, sa ne implicam intr-un demers social bun, corect, sa ducem la indeplinire o sarcina personala sau de serviciu vor fi unele egoiste, centrate pe frica de oameni, de esec sau de un acut deficit de intelegere.
Vremurile tulbure pe care le traim, incordarea sociala care se amplifica de la o zi la alta va impune un nou standard de normalitate. Daca stresul contactarii unei boli nu mai este bagat in seama pe motivul unei resemnari negative gen “Cu toti murim odata!”, lipsa banilor, a confortului, a stabilitatii va produce in continuare panica.
Luna in exil sau cadere va indica intotdeauna un element edificator in eficientizarea tehnicilor de manipulare. Pornind din aceasta zi si pana la toamna se va porni o campanie, ce nu va fi chiar asa de subtila, de manipulare a opiniei publice pentru a o pregati in vederea unor schimbari de natura sociala importante despre care vom afla in 2010. Relatia Taurului cu Capricornul va fi intotdeauna una de natura karmica, una menita sa scoata in evidenta o relatie armonioasa intre doi lideri care se inteleg. La nivel social, acest contact subtil este vizibil intre cele doua semne, intai prin relatia luminariilor (Luna in Capricorn, Soarele in Taur), apoi prin relatia Soare in Taur – Saturn, guvernator al Capricornului, dar, mai ales, prin relatia Mercur intrand in mers retrograd in Taur si Saturn retrogarad in Fecioara (semn guvernat de Mercur). Aceasta relatie ampla si puternica va mobiliza trasaturile celor doua zodii aflate acum in relatie buna, pe o directie retrograda (Mercur si Saturn aflate in mers retrograd). Aceasta manipulare, aceasta orbire a opiniei publice fata de intentiile desfasurate pe ascuns indica de fapt o protectie fata de o finalitate buna si echitabila, impusa de karma Romaniei, de destinul tragic si trist al acestui popor.
Va exista insa si un motiv de ingrijorare si el este vizibil pe cerul astral al zilei de 14 mai prin sextilului Lunii cu Uranus. Relatia Pesti-Capricorn, chiar daca indica o relatie de tip sextil, asa cum indica si unghiul care se ridica intre cele doua planete, este una de tipul ulei-apa in care cele doua par ca se amesteca daca temperatura este ridicata.
Prin urmare, succesul va fi dat de necesitatea unei presiuni sociale data de interesul obsesiv pe care opinia publica va trebui sa-l aiba fata de planurile sociale de amploare, fata de mijloacele de lupta impotriva saraciei sau a crizei economice. Faptele acestei zile vor putea fi citite abia din toamna, cand vom afla ce se discuta pe ascuns, ce se planifica si care au fost motivele pentru care opinia publica nu trebuia sa stie de la inceput adevarul.

Vineri, 15 mai
Dupa un asa inceput subtil, dupa o asa relatie intre lideri si opinia publica si dupa demararea unui asemenea plan, ziua de vineri vine cu solutii diferite de ceea ce s-a intamplat in 14 mai.
Desi per ansamblu valentele sale vor avea cam aceleasi directii, gandurile vor fi altele, pasiunea cu care ne vom indrepta spre lucruri mici, neimportante pana atunci va fi mare. Socializarea va fi un obiectiv important. Se va vorbi mult, se va discuta de spre alti oameni, dar in termeni obiectivi.
Simplitatea acestei zile, in raport cu asteptarile pe care le avem, va fi izbitoare. Ni se vor parea grele deciziile de moment, dar pana cand vom observa ca acestea pot fi luate simplu, usor, ca nu exista bariere in a ne exprima opiniile si nici pericolul de a fi interpretate gresit.
Pe fondul acesta conjunctia Lunii cu NN face din 15 mai o zi de destin, de intelegere, de relatie buna cu neprevazutul vietii, de reglare a trecutului si intentia de a relua o prietenie rupta sa timp sau intrerupta de orgolii. Motivul poate fi insa unul material, pecuniar, legat de stabilitate afectiva sau pur si simplu pentru a combate singuratatea. Ne va veni in minte sa facem exact elementul pe care abordandu-l ne vom combate cea mai mare durere pe care o avem.
Prin urmare, cel mai important element al acestei zile trebuie sa fie observatia. A aborda cu obiectivitate intelegerea si a lasa informatia sa fie cuprinsa de intelegere inseamna a descoperi adevarul despre sine. In 15 mai adevarul despre sine poate fi usor inteles si acceptat, spre deosebire de alte perioade cand durerea si lipsurile ar putea sa intunece mintea si sa acapareze intregul spectru a gandirii.

Sambata, 16 mai
In 16 mai vedem daca ajutorul astral oferit de univers in 15 mai, in care observatia sa ne aduca informatii despre sine, a fost abordat cu succes sau nu.
Aflate in aplicatie chiar din ziua anterioara, cand obiectivitatea trebuie sa fie elementul principal, cuadratura Soarelui cu Jupiter si sextilul cu Uranus, vor face un tandem inteles in ziua de 16 mai ca fiind aducator al unei o relatii speciale cu structurile statului, cu gruparile sociale importante, cu relatia dintre statutul pe care il poate avea o anumita persoana si necesitatea de a face dovada priceperii specifice postului.
Inconjurand cu doua sextile unul cu Venus, la 4:16, si altul cu Marte 18:24, Luna devine un element important in cadrul acestor influxuri astrale.
Judecand dupa faptul ca o cuadratura Soare-Jupiter, va aduce intotdeuana tulburari de decizie, abuz de autoriate, declaratii beligerante ce vor indica tulburari interne unui grup cu factor de decizie si aflat in centrul atentie publice, iar un sextil Soare-Uranus o tendinta de universalizare a unor concepte personale, solutii pentru grup, implicarea in proiecte de anvergura ce inspira incredere si stabilitate, intelegem ca incepand din 16 mai jocul de rol se poate schimba, ierarhia influentelor in plan social va avea de parcurs schimbari in directia modificarilor centrelor de putere.
Ultimul sextil Soare-Uranus a avut loc in 9 ianurie, cand pe o Luna in Gemeni am avut de infruntat superficialitatea intr-un context astral agresiv impus de marcajele din ultimele semne ale zodiacului. Prin urmare, la fel ca la inceputul lunii ianuarie avertismentul se indreapta spre cei cu sanatatea subrezita de tensiuni, griji, lipsuri, agresivitatea unei vieti dusa alaturi de oameni cu comportaemnt antisocial s.a.m.d.
De partea cealalta, ultima cuadratura a Soarelui cu Jupiter s-a produs in 6 octombrie 2008 cand greseli de natura administrativa au provocat mari framantari sociale si cand relatia dintre lideri si grupul pe care ii reprezinta a indicat o ruptura care a schimbat centrele de putere.
Reeditarea celor doua aspecte astrale va produce un val de schimbari care va actiona pe ascuns si care vor fi in acord cu trasaturile impuse de vibratiile astrale ale intregii saptamani ce aduce hotarari decisive pentru ultoarele 6 luni, dar despre care vom afla la finalul perioadei, spre toamna, cand orice intentie de a motifica ce s-a hotarat acum ar putea fi sortita esecului.
Relatia Lunii cu Venus si Marte indica diversiune, distragand atentia opiniei publice pe informatii de alta natura decat cele esentiale. La nivelul vietii personale aceasta zi va fi una temperata, cu evenimente banale, care nici nu vor suprima dorinta de actiune, aventura, dar nici nu vor incuraja iesirile din ritm. Am putea sa asemanam aceasta zi ca mersul pe sarma deasupra unei prapastii al unui acrobat fara ca multimirea generoasa in ovatii sa stii la ce pricol se expune. Mersul acesta pe sarma, deasupra unei prapastii fara fund, in cazul nostru, va dura 6 luni.

Duminica, 17 mai
Saturn revine in mes direct si, in faza incipienta, adica doar in aceasta zi, va aduce oamenilor o acuta senzatie de disconfort, o nemultumire generala din care se va intelege ca lipsurile si neajunsurile nu mai pot fi indurate.
Desi incarcata de evenimente astrale ziua de duminica va avea directii clare, din nefericire, de natura conflictuala, care se vor centra pe o relatie puternica Soare si Saturn.
Revenirea in mers direct a lui Saturn aduce in primul rand constientizare, apoi o usoara lipsa de intelegere din refuz a saraciei, a putinului, a scaderii puterii de cumparare. Separarea cuadraturii pe care Soarele o ridica cu Chiron va fi direct raspunzatoare si, ca solutie, va impune cuadratura Soare-Neptun drept solutie, drept furnizor principal de energie. Adica, se va trece de la dezamagire la o alta solutie, de la nemultumirea impusa de lipsuri, de scaderea rezervelor, la cultivarea unui entuziasm periculos caruia nu i se va vedea niciun fel de finalitate.
De partea cealalta a baricadei, Luna, trecand peste Jupiter, Chiron si Neptun aflate intr-o conjunctie unica, magistrala pe Varsator, va implini cuadraturile cu Soarele pe 10:25 si cu Mercur la 13:39, ca la 17:16 sa treaca deja in Pesti.
Ultimul eveniment al zilei va fi un trigon Saturn-Lilith, la gradul 14 Fecioara, unde, Saturn, prin revenirea din retrogradarea, a zabovit putin.
Prin urmare, relatia lui Saturn din Fecioara, al carei stapan (Mercur) se afla inca in mers retrograd, cu Soarele din Taur devine una traumatizanta, ce mobilizeaza valentele karmice ale zodiilor Taur si Capricorn, dar care folosesc masini defecte ce vor strica piesele si le vor da la rebut. Pornind de aici ne gandim ca multitudinea aspectele impuse acestei zile vor aduce diversitate de evenimente, dar in ansamblu ele se vor axa pe o sigura directie si aceea va fi orientate spre social.
Va exista insa o framantare sociala neobisnuita, care se va stinge de la sine prin trecerea Lunii in Pesti, dand, pana la urma, zilei o nota tragica.
La nivel personal ziua va aduce o relatie stranie intre dorinta si actiune, intre dezamagire si resemnare.

Jewel – Life Uncommon (Live 2006)
Vezi mai multe video din Muzica »

2 thoughts on “11 – 17 mai 2009

  1. angela grosu spune:

    O analiza astrologica pe care imi face placere s-o citesc la inceputul saptamanii.
    Felicitari!
    angela grosu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.