18 – 24 mai 2009

Luni, 18 mai
Conjunctia Soarelui cu Mercur, cu momentul de maxima intensitate la 13:01, plaseaza intreaga zi in cazimi, adica in acel interval in care conjunctia se produce in toleranta de mai putin de jumatate de grad intre planete.
Dupa furtuna saptamanii ce tocmai s-a incheiat si dupa momentele de dezorientare pe care influxurile planetare le-am adus in acest interval, conjunctia Soarelui cu Mercur are toate sansele sa treaca neobservata, sa predispuna la concentrarea ideilor, dar sa nu se finalizeze nimic. In acest moment Luna trece prin Pesti si privind contextul la modul general valentele sale ar trebui sa duca spre finalizare ceea ce s-a inceput in urma cu aproximativ o luna. Va exista tendinta intoarcerii la ceea ce s-a gresit in trecut, ca de multe ori din toamna lui 2008 pana acum, insa fara sa se concretizeze in vreun fel, fara sa se solutioneze.
Pe acest fond, opozitia Lunii cu Saturn si sextilul cu Lilith, transforma Luna neagra in element mediator, complicand si deopotriva distrugand ceea ce a mai ramas bun din demersurile sociale.
Aspectul este favorabil raului, manevrelor abordate pe ascuns si, implicit, oamenilor care nu pot sta drepti in fata celorlalti daca nu mint, jignesc sau acuza pentru a-si consolida pozitia sau pentru a obtine una noua.
Ziua de 18 mai, desi ar trebuie sa fie o zi a succesului prin concentrare, o zi a binelui si a intelegerii, ea devine o zi incarcata de informatie negativa.
Din nefericire aspectele dintre Luna, Saturn si Lilith se ridica seara, ceea ce aduce intregii zile valentele conjunctiei in cazimi a Soarelui cu Mercur, deci obsesia solutiei, a reglementarii, pe ideea de dreptate, dar, in realitate, dreptatea este doar a unora.
Nu puteam sa nu amintim aici si valenta spirituala a acestei zile, care va scoate la suprafata, prin intentii sau actiuni propriu-zise, trasaturi negative ce impovareaza spiritul si il departeaza de lumina. Cel mai bine ar fi ca, din nou, intr-un caiet sau pe o foaie sa ne notam ceea ce ne vine in minte sau ceea ce simtim pentru a intelege asupra carora trasaturi se va lucra miercuri 20 mai, pentru purificare spirituala.
Prin urmare, 18 mai aduce ganduri si actiunii negative, argumentate pozitiv, dar puse gresit in practica, cu consecinte ample, ce vor fi vizibile chiar de a doua zi.

Marti, 19 mai
Trecand prin Pesti si aducand emotii private, sentimentul neapartenentei, a superioritatii si impovararii prin nesolutionare, Luna va avea de parcurs doua conjunctii, cu Junon si Uranus si un sextil cu Mercur retrograd din Taur.
Chiar daca mobilul actiunilor si gandurile sunt altele, valentele acestei zile nu aduc prin noutatea lor trasaturi benefice, ci doar elemente noi, neprevazute, pe un fond aflat deja in desfasurare.
Abordand rasaritul pe separatia conjunctie Luna-Junon, ne vom astepta ca relationarea, contactele si modul in care ne raportam la evenimentele aflate in desfasurare sa fie unul pozitiv si corect. Dn nefericire, nu va fi nici pozitiv si nu va fi nici corect, pentru ca ne vom afla inca sub influenta lui Saturn si a lui Lilith ce impun in social schimbari/efecte agresive, ca rezultat al unor demersuri conspirative.
Cu cat ne apropiem de seara, cu atat mintea va fi mai libera si vom elibera tensiunea pe care am acumulat-o peste zi ca, in preajma sextilului Luna-Mercur, de la 20:38, sa ne aplecam asupra rememorarii ca si cum am aborda o terapie.
Daca intreaga zi aduce intensitate si putere negativa, seara devine magica pentru ca ofera posibilitatea eliberarii prin cuvant, prin destindere intr-un context armonios si placut. Indiferent ca vom aborda seara prin intalniri reale cu prietenii sau virtuale sau ca ne vom lasa in voia unor amintiri nostalgice, incarcatura afectiva a momentului de sextil dintre Luna si Mercur va extrage pana la urma din trecut ceva bun, corect si intens ce va avea o evidenta nota personal.

Miercuri, 20 mai
Pe fondul pozitivismului adus de seara zilei de 19 mai, sextilul Lunii cu Soarele in cea de a 26-a zi Lunara, ca si schimbarea de vibratie prin trecerea Lunii din Pesti in Berbec, pregatesc o zi a vorbelor necontrolate, a emotiilor vulcanice si a hotararilor fara suport.
Pe un Soare anaretic din Taur, puternic afectat de retrogradarea lui Mercur, agresivitatea si instabilitatea Lunii din Berbec vor aduce gafa la rang de regula sociala si de principala actiune.
Gandind ca Luna in Berbec si Soarele pe ultimul grad al Taurului, alaturi de retrogradarea lui Mercur in aceasta zodie este semn de agresivitate impotriva elementului care vrea sa iasa in evidenta, sa se ridice din multime prin calitati, cuadratura lui Mercur cu Chiron si Neptun din Varsator (cu Jupiter va implini aspectul in urmatoarea zi) este semn de redresare karmica si epurare.
Gravitatea aspectului devine evidenta in situatia in care aceste planete au o mai puternica influenta pe sectorul social, decat pe cel privat si atunci cand se vorbeste despre redresare karmica la nivel social, in mod evident apare un schimb de forte, o redimensionare a puterii de influenta in care unii vor castiga, altii vor pierde si rezultatul nu va fi tinut secret, chiar se va afla ce au pierdut sau ce au castiat acestia.
Daca ziua de luni, 18 mai, a fost o zi buna pentru cei rai si egoisti, pentru mincinosi si conspiratori, 20 mai aduce reversul. Nu putem vorbi insa de corectitudine si nici de echidistanta in demersuri sociale, administrative, cu atat mai mult in cele politice, de aceea mult mai evidenta va fi intentia de a modifica din nou centrele de putere.
Daca ne gandim ca victoriosii zilei de luni au fost cei mai galagiosi si mai inclinatie spre teatru si fariseism, putem sa anticipam ca 20 mai va fi pentru ei o zi a plangerii si a durerii.
Nu trebuie sa trecem cu vederea insa aspectul spiritual al acestei zile, care va lucra asupra acelor trasaturi care trebuie modificate, asupra atitudinilor negative care impovareaza destinul si care consuma din puterea personala fara vreun rezultat pozitiv. Daca am avut grija sa notam luni ceea ce am gandit si simtit, putem acum, relativ usor, sa intelegem cum se va desfasura mecanismul karmei, care va fi legatura directa dintre actiune si reactiune, ce va sta in puterea noastra sa controlam si ce va fi predestinare, adica ce va exista dincolo de puterea personala si de contextul social.

Joi, 21 mai
In aceasta zi Soarele va trece in Gemeni, schimband registrul din influente sustinute de elementul pamant (Taur) centrate pe nevoia de stabilitate si simt practic, pe cele sustinute de elementul aer, centrate pe comunicare, relatie, mobilitate.
Asa cum s-a anticipat din alte conjuncturi, prezentate in zilele anterioare, trecerea Soarelui prin Gemeni este complicata si cauzatoare de distrugeri provocate de mofturi de moment, de risipa, subiectivism. Schimbarea cadrului de influenta, prin trecerea Soarelui in alt semn, ne va aduce o alta energie de baza, un alt tonus, o alta putere de viata, inclinatie spre veselie, contacte, relatii scurte si multiple, activitati neprogramate, destindere si, evident, o risipa abordata cu convingerea de dinamismul va aduce o dezmortire si de aici o trezire la viata.
Din nefericire, trecerea Soarelui prin Gemeni anul acesta va avea o influenta negativa asupra celor care vor considera ca lipsa de program, planificare, calcul, masura, le poate aduce, prin combaterea regulilor si conditionarilor, bucuria lilbertatii. Cu un ascendent al momentului de ingress la gradul 28 Capricorn, intrarea Soarelui in Gemeni aduce conjunctia Neptun-Chiron-Jupiter din Varsator pe casa I, oferind iluzia libertatii, ganduri de revolta, de exprimare impotriva curentului, de tatonare a unei eventuale desprinderi de grup, chiar separarea de grup, familie, natiune. Daca libertatea de expresie a semnului Gemeni va fi puternic afectat de un guvernator aflat acum in mers retrograd, faptele rezultate din aceste decizii alterate aduc consecinte negative indreptate mai mult asupra grupului, decat asupra persoanelor care le determina.
Urmarind relatia de trigon, inca activa, dintre Lilith si Saturn, construind o relatie malefica intre casele VII si XII, conflictul dominant de gandul de recompensa, rasplata sau plata a unor polite mai vechi ii va determina pe unii sa recurga la gesturi necugetate. In felul acesta putem anticipa din nou framantari in grupuri de interese, fara a se urmari schimbarea centrelor de putere, ci doar atacuri la persoana, miscari de culise indreptate impotriva vechilor centre de putere.
La nivel personal schimbare vibratiei aduce o perioada de greseli si grafe. Ni se va parea de viata trebuie schimbata, ca ni se ofera acum sansa sa alegem corect si bine, sa facem altceva, fara sa observam ca mobilul acestei dorinte de schimbare este un neastampar, o nervozitate generala ce porneste dintr-o gandire haotica, lipsita de capacitatea de a calcula sau programa evenimente sociale.
Pe fondul acestei schimbari, atat la nivel social, cat si la nivel personal, cuadraturile pe care Luna din Berbec o ridica cu Lilith, si Mercur retrograd din Taur cu Jupiter din Varsator, dar si pe cea dintre Venus si Lilith, vor aduce inceputului de zi un straniu si neobisnuit moment de zero. Ceea ce am facut, am gandit sau ne-am programat pana acum va intampina un prim obstacol, mai mult de natura interioara, care va opri pentru un moment actiunea.
Cele doua conjunctii ale Lunii cu Venus (6:22) si apoi cu Marte (18:21) intr-un interval de 10 ore pe semnul Berbecului, va intari acest moment de zero, de stop, de oprire realizand o usoara pendulare, ca din inertie, intre doua ganduri simple legate de activitatea casnica, de atractie fata de o persoana de sex opus, dar fara nicio finalitate, fara niciun gand de a intreprinde ceva, fara a finaliza in vreun fel.
Prin urmare, putem incadra ziua de 21 mai in categoria celor speciale, care scriu istoria, care anunta evenimente mari si, ca de multe ori in istorie, dar si in analizele astrologice din ultimii ani, miscari de culise realizate cu intentia de a destabiliza vechile centre de putere. Varsatorul va fi in urmatoarele 30 de zile cel care va purta stindardul unei revolutii, a unei efervescente sociale cu aparenta de haos, dar care din umbra este coordonata spre un grup de oameni ce sunt legati de putere, nu o detin, dar ar putea sa o detina.
Aceste aspecte vor fi active in orice grupare sau institutie, pentru ca ramificatiile impuse de zodia Gemeni aduc amploare si diversitate predispoziilor planetare.

Vineri, 22 mai
Dupa momentul de stop, impus zilei anterioare care anunta schimbarea directiilor planetere, in aceasta zi se va instaura pentru prima data in acest an valentele zodiei Gemeni. Chiar de dimineata Luna va intra in Taur, aducand mai multa siguranta pe valorile detinute deja, pe trasaturile cultivate in perioada anterioara, ca o concluzia ce va oferi o usoara stabilitate in relatiile personale.
Dupa trasaturile pe care le confera, ziua de vineri este o zi pregatitoare pentru conjunctia Jupiter-Chiron de sambata, aducand prin multiplele aspecte pe care Luna le face cu planetele din Varsator, inainte de trecerea ei in Taur, dar si cu Pluton si Nodurile sale, seninatate, senzatia ca urmeaza sa se intample ceva, ca vom fi martorii ale unor fapte importante pentru destin si ca urmarea lor va fi majora pentru directia spre care ne indreptam.
Dintre toate aspectele pe care ni le ofera aceasta zi, cuadratura Lunii la Nodurile sale este cea mai dificila, localizand indoiala, nesiguranta, tristetea in sectorul deciziilor. Ne va consuma ca nu am hotarat bine, ca am ales sa facem gesturi netinand cont de intuitia momentului si ghidandu-ne doar dupa ratiune, ca am gresit folosind cuvinte nepotrivite sau ca am lasat liber orgoliul. In a doua parte a zilei de 22 mai teama ca vin vremuri importante, ca alegerile pe care le-am facut in absenta chiar si a celei mai mici anticipari despre ceea ce percepem acum ca va veni ne ingrijoreaza si ne indreapta spre un tribunal interior dur si intransigent.
A cadea prada acestor ganduri, acum cand directia este doar intuita fara a se sti cu precizie ce vrea sa inseamna conjunctia indicata, ce evenimente poate aduce si care vor fi consecintele interactiunii ei cu alte aspecte planetare rezervate acelei zile, este semn de eroare.
Conflictul desclansat de aceste ganduri si indoieli este, in mod paradoxal, alimentata de convingerea ca nu tot ce ne vine in minte este semn de intelegere si cunoastere (trigon Luna-Pluton). Trebuie insa sa intelegem ca trairile vulcanice, acide, puternice pe care ni le aduce aceasta zi sunt semne ale unui trecut incarcat si indicii ca tensiunile subconstientului sunt acum mobilizate fara a se tine cont daca exista in acest moment, o legatura concreta, logica, materiala intre ceea ce gandim si ceea ce traim in social.
Asadar, dezorientarea ce vine din acesta lipsa de incadrare a informatiilor care ne vin in minte, a incarcaturii lor afective majore ne poate pacali sa le acordam valente reale. Cine se va putea separa de ele si le va privi ca pe simple amintiri ce scalda malurile, dar nu distrug digul care le tine in lumea lor, va putea intelege si integra corect scanteia zilei de sambata.

Sambata, 23 mai
Am putea numi ziua de sambata 22 mai ca “o zi minunata”, insa doar pentru cei care au indeplinit conditia pe care a fost impusa de ziua anterioara.
Cele doua trigoane pe care Luna le ridica cu Saturn si respectiv Lilith, vor construi pe cer, pentru cateva ore, un trigon regal pe zodii de pamant, ca semn de redeschidere a unor porti inchise, de reasezare a unor interese, de stabilire a unor importante prioritati pentru familie, grup sau natiune.
Conjunctia lui Jupiter-Chiron a mai avut loc in 1990 pe Rac, 1975 pe Berbec, 1962 pe Pesti, 1946 pe Balanta, 1928 pe Taur, 1915 din nou pe Pesti, 1901 pe Capricorn… ultima conjunctia a celor doi pe Varsator avand loc pe 5 martie 1807, ora 0:47. Ciclicitate acesteia pe Varsator are o periodicitate de aproximativ 200 de ani. Prin urmare, evenimentul acestei zile este unul special, rar si din aceasta cauza unul foarte important.
Trebuie sa tinem cont ca multe din evenimentele anul 1807 sunt considerate efecte in cascada ale Revolutiei Franceze (1789-1799), si ca framantarile sociale din acea perioada au dus nu doar la stabilirea a doua importante tratate de pace (tratatele de pace fraco-rus si franco-prusian de la Tilsit, azi Sovetsk), dar si la sfarsitul Imperiului Romano-Germen (datand din 962), razboiul anglo-turc, rascoala ienicerilor impotriva reformelor militare initiate de sultan si multe alte evenimente ce anuntau intensitatea cu care epoca moderna se desfasura.
Daca revoluţia americană şi cea franceza au modificat cultura politica a lumii intervenind asupra reconfigurarii dispunerilor geografice si oferind variante plauzibile la monarhia absoluta, poporul a devenit forta de care trebuie sa se tina cont si nu monarhul. In felul acesta Napoleon Bonaparte a trezit la viata ideea de natiune în Germania si Italia.
Acest ultim secol al epocii moderne, la care facem acum trimitere poate fi numit si “secolul natiunilor”. Otto von Bismarck şi Camillo Cavour au reuşit să unifice Germania si respective Italia. România în 1859 a pus bazele statului naţional prin unirea Moldovei cu Tara Românească prin dubla alegere ca domnitor a lui Alexandru Ioan Cuza (1859 – 1866). Evenimentul care a incheiat epoca modernă este inceputul Primului Razboi Mondial – 1914.
Aceste evenimente nu sunt in totalitatea lor puse pe seama conjunctiei Jupiter-Chiron din Varsator, ci le putem observa influenta doar prin interventa sa in finalul acestei epocii moderne. Nu se putea anticipa ca dupa momentul 1492, nici chiar bogatiile inestimabile ce au fost transportate din America sa duca spre aceasta emancipare a ideii de natiune si, in mod paradoxal, nici chiar revolutia franceza, asa cum se sustine. Fara o conjunctie a lui Jupiter cu Chiron pe Varsator, intregile idei revolutionare ar fi fost mijloace de reconfigurare a lumii, nu si de emancipare.
Aceasta conjunctie a fost scanteia care a luminat o incaperea plina cu valori.
Aceasta scanteie magica este pentru astrologi solutia astrala ce a reconfigurat intregul mod de a gandi si orienta omului modern si nu contrazice istoria, ci implineste explicatia ei cu una de factura esoterica.
Asadar, nu doar ziua de azi, ci intreaga perioada, asa cum am indicat de multe ori in analizele pe care le fac, este una istorica, ce va avea menirea sa continue si sa desavarseasca o schimbare, o reconfigurare a lumii.
Nu trebuie sa trecem cu vedea nici faptul ca la revolutia franceza Jupiter a fost impreuna cu Chiron in Rac, apoi a urmat conjunctia lor pe Varsator, iar in 1989 de asemenea cele doua planete au fost in Rac pentru ca acum cele doua planete sa se inalneasca pe Varsator. Multe dintre elementele pe care le cautam in hartile astrale ale celor doua perioade tind spre o suspecta asemanare si nu avem cum sa nu ne gandim ca si de aceasta data istoria se repeta.
Cu toate acestea exista un element care se interpune in toata aceasta ecuatie si care a lipsit din celelalte conjunctii ale lui Jupiter cu Chiron la care ne-am referit pana acum: Neptun. Anul 1356 este anul in care cele 3 planete au fost pe acelasi semn (Varsator), dar nu in conjunctie, perioada ce a marcat inceputul sfarsitului Evului Mediu.
Este greu daca nu practic imposibil sa integrezi doua indicatii astrale si sa intelegi care este legatura dintre cele doua momente istorice fara sa cazi in greseala. In mod sigur putem fi constienti ca mobilitatea sociala a maselor, ca framantarile sociale pe care le traim acum nu sunt efecte intamplatoare si ca in niciun caz reducerea la tacere a celor nemultumiti nu va aduce liniste si pace. Lumea trebuie reconfigurata, iar acest drum pare nou, inedit, ce seamana doar cu ceea ce ni s-a intamplat, dar nu este identic. Ne putem astepta ca in anii ce vin sa descoperim o alta lume, cum s-a facut la inceputul epocii moderne, pe care sa o devoram si sa o facem asemenea noua, ca apoi sa ne luptam intre noi pe motive politice, geografice si ideologice, mintindu-ne ca omenirea a comportat un progres, ca evolutia exista si revolta este esenta dezvoltarii.
Ziua de sambata, in sectorul personal va fi o zi a neastamparului si a curiozitatii, a deschiderii fata de noutate si a intelegerii subtile ce deriva din asta. Nu vom avea nici pe departe senzatia ca traim un moment istoric, ca energiile astrale iau o turnura neobisnuita, nu vom putea nici macar o secunda sa se separam de intensitatea dorintelor, de efervecenta pe care ne-o confera implinirea lor si acesta va fi un semnal cat se poate de clar ca atat viata sociala, cat si cea personala intra putin cate putin intr-un colaps.
Prin urmare, in 23 mai vom trai si nu vom sti ce, iar ceea ce vom sti nu ne va mai folosi, insa nu vom intelege asta decat peste cativa ani cand trecerea lui Uranus prin Taur (2018-2025) va aduce lumii realitati mai dure decat cele de acum si cand ar putea sa-i ofere omului lipsit de intelegere puterea de a distruge ceea ce scanteia minunata, magica, sublima a conjunctie Jupiter-Chiron, asistata indeaproape de Neptun, ne arata inca de pe acum ca daca ne straduim putem, pentru ca dispunem de elementele necesare unei schimbari calitative.

Duminica, 24 mai
Ziua de duminica ne ofera un cer incarcat de aspecte. Luna trecand prin Taur va ridica cuadraturi la planetele din Varsator, indreptand atentia spre valorile personale, spre intelegerea nevoilor personale de hrana, imbracaminte si mai putin spre cele legate de educatie. Intrarea Lunii in Gemeni, dupa ce a lezat cu trei cuadraturi conjunctia magica din Varsator, ne vorbeste despre un moment straniu, de separare, de dezicere, de alungare a unor ganduri bune, tinute cu grija si aparate cu efortul de a tine constiinta aproape de moralitate.
Daca duminica vom minti si ni se vor spune minciuni frumoase, sa nu ne miram. Daca vom incerca sa ne apropiem de oameni in jur prin disimularea sentimentelor si jonglerii verbale, de asemenea sa nu credem despre noi ca ne-am pierdut mintile. Valentele zodiei Gemeni, acum, pe Luna noua, au ceva din vibratiile Sagetatorului care zambeste chiar si atunci cand il strang pantofii, pentru nu poate indura rusinea de a nu fi pe locul pe care si-l atribuie. Vibratiile Sagetatorului, ca semn opus conjunctiei Luna-Soare, aduce zilei, prin guvernatorul sau, Jupiter, aflata acum in Varsator si relatie magice cu Chiron si Neptun, minciuni care construiesc cariere, minciuni care mascheaza saracia, lipsurile in general, minciuni care le ofera oamenilor entuziasmul sustinerii de catre un lider capabil sa le spuna exact ceea ce vor sa auda.
Duminica, 24 mai, este o zi a minciunii si, fiind prima zi lunara, aceasta trasatura va fi raspandita catre intreg ciclul lunar care se va finaliza la urmatoarea Luna noua, din 22 iunie.
Avertismentul, asa cum era de asteptat, se indreapta in mod special spre aceasta zi pentru ajustarea comportamentului cat mai aproape de adevar. Evitati minciuna impodobita si alegeti adevarul dezgolit, oricat de rusine v-ar fi de informatia ce o contine. Fiti puternici si ganditi corect, mobilizandu-va vointa constient in aceasta directie pentru a nu va impovara zilele, pana pe 22 iunie, cu erori. Tema Lunii noi ne spune ca minciuna nu este o solutie, asa cum ne va parea, ci o incercare majora in vederea definitivarii identitatii noastra sociale. Adica, vom fi tentati sa mintim pentru a ascunde un adevar si tocmai pentru ca alegem sa procedam asa vom fi descoperiti.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.