29 octombrie – 4 noiembrie 2018

29 octombrie – 4 noiembrie 2018 este săptămâna în care omul puternic ascunde un suspin, iar cel slab se vaită și în care neaprecierea valorilor personale este văzută ca un fel de pedeapsă. Această săptămână este plină de evenimente astrale, dar nu este mai complicată decât celelalte doar pentru că se împlinesc mai multe aspecte grave sau, cum le spun unii, mai importante. Rolul acestei săptămâni este acela de a face legătura între două luni dificile ale lui 2018. Astfel, calitatea a ceea ce am protejat, salvat sau valorificat de-a lungul lunii octombrie se transformă, în cazul omului puternic, într-un simplu suspin. Cel slab se va teme, își va dramatiza propria condiție și va striga. În cazul în care nu știm ce fel sunt oamenii din jur, vom reuși să descoperim în această săptămână cum au fost în ultima perioadă. Dacă i-am văzut de-a lungul lunii octombrie așa cum au fost, această experiență va fi un fel de confirmare, dar dacă nu, fiind preocupați prea mult de ceea ce ne-am propus să facem și nu am avut timp de ființe, de oameni, de frumuseți, vom vedea că tot ceea ce își exprimă acum durerea în mod discret, printr-un simplu suspin este ceva ce trebuie să ținem aproape, să iubim, să protejăm. Poate în alte săptămâni această simplitate va fi interpretată altfel, dar acum ea este expresia unei înțelepciuni de viață aparte. Apoi, a doua parte a devizei săptămânii ne spune că necesitatea întoarcerii către simplitate nu face din acest interval și unul definit de simplitate. Simplitatea este cărarea cea mai simplă, nu muntele. Cu greu se vor abține unii să nu reacționeze, să nu se tulbure atunci când valorile personale nu le sunt apreciate pe măsură. Dacă vor consulta aceste previziuni sunt avertizați că ar trebui să se mai gândească dacă să-și exprime nemulțumirea sau nu. Dacă a-și exprima nemulțumirea înseamnă a genera situații conflictuale, atunci în mod sigur adevărul acesta tragic pe care îl vor valida nu le va folosi la nimic. Oamenii care nu sunt în stare să aprecieze valorile celorlalți o fac pentru că nu vor sau pentru că nu sunt în stare. Această neapreciere nu face referire la cel care deține aceste valori, ci la cel care evaluează. A fi supărat că se întâmplă lucrul acesta înseamnă a-ți atribui o calitate pe care nu o ai sau a atrage toată desconsiderarea pe care un evaluator imatur sau orb o are față de calitățile altcuiva. Nu trebuie să uităm că suntem în anul progresului și vindecării și toate aceste obstacole sunt în mare parte generate de o interpretare personală neadecvată acestei etape.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a ne gândi la puterea personală. Avem ocazia acum să vedem cum alegem să consumăm această putere personală. Pe viitor, când vom ajunge să ne plângem că nu avem ceea ce ne trebuie, să ne întoarcem către întâmplările acestei săptămâni și să vedem cât de ușor risipim.

Complicațiile schimbă cercul de prieteni. Este evitată o luptă. Se impune cu calm o soluție. Agravarea unor probleme de putere. Cercetare. Istețime. Este căutat adevărul în tenebre. Emoție puternică orientată către recunoaștere socială. Avem nevoie de intensitate. Mobilitatea ne scoate dintr-o problemă gravă. Creativitate. Binele personal nu este atât de ușor de perturbat. Impulsivitatea este permisă doar la început.

În noaptea de duminică spre luni, Luna trece pe zodia Rac și sentimentele se vor schimba într-un mod frumos și simplu. Nu mai punem atât de mult accent pe cuvinte, pe mesaj, pe informație sau pe mobilitate, cât vom aprecia mai mult profunzimea sentimentului, conținutul unei trăiri sau calitatea unui schimb de experiență. Pentru unii, lucrurile acestea vor apărea ca fiind semne de putere pentru că li se va părea că prin sentimente au o mai mare influență asupra celor din jur sau sunt mai siguri. Până în mijlocul zilei, când se va împlini conjuncția Mercur-Jupiter, se poate vorbi despre un confort afectiv pentru că vom fi în fereastra trigonului Soare-Lună. După aceea, confortul bazat doar pe evaluarea sentimentelor ori pe aprecierea lor nu va mai fi un element care să ne protejeze, ci va fi nevoie să adăugăm acestuia ceva concret sau puțină creativitate. Tot în prima parte a zilei se va împlinii și opoziția Lună-Saturn, aspect care aduce mici întârzieri în desfășurător. Desigur, nu poate să distrugă armonia momentului, dar ne învață ceva ce ne va fi util de-a lungul întregii săptămâni: să vedem și să înțelegem că multe din cele pe care le facem sunt supraevaluate, supradimensionate ori bazate pe o formă disimulată de lăcomie. Așadar, dacă în general am criticat aceste unghiuri din cauza stricăciunilor pe care le provoacă, de această dată ceea ce strică este un balon de săpun, un orgoliu inflamat, o părere prea bună și nerealistă despre sine ori despre o situație pe care urmează să o parcurgem. Având la bază toată această schemă, ni se va părea perfect justificată abordarea creativității în a doua parte a zilei, fie că urmărim să obținem un avantaj personal, fie că ne preocupă o realizare de grup. Oricum ar fi, efortul pe care ne-am propus să îl facem în a doua parte a zilei va fi unul destul de mare, vizibil, iar plaja sa se va întinde de la acțiunile practice legate de bunuri sau bani, până la cele morale sau spirituale. Mercur pe Scorpion are o capacitate de reinterpretare și chiar de adaptare cu mult superioară lui Jupiter de pe același semn. Asta înseamnă că este suficient doar să ne treacă prin minte ceva și să ni se pară perfect justificat efortul depus pentru a și obține. Apoi, dacă vor fi mici impedimente sau dacă satisfacția, spre seară, nu va fi la fel de intensă cum s-a dovedit în prima parte a zilei, va fi ceva ce nu va fi împărtășit celorlalți, va fi ținut pentru sine. Aici vom vedea prima parte a devizei săptămânii, cea care face trimitere la faptul că omul puternic are de-a lungul acestei săptămâni capacitatea de a ascunde suspinul. Este bun dialogul (schimbul de impresii) întrucât ne ajută să ne eliberăm de anumite tensiuni, dar să nu îl confundăm cu văicăreala.
Prin urmare, 29 octombrie ne vorbește despre complicații care schimbă ceva în ordinea lucrurilor. Este de așteptat ca și în cercul de prieteni să apar anumite schimbări, poate nu la modul concret prin despărțiri ori prin decizii categorice, cât mai ales prin anumite observații, anumite informații care ne parvin și care ne spun că s-a abuzat de încredere, de un privilegiu, de timpul cuiva sau poate chiar de averea sa. Din această perspectivă, debutul săptămânii nu este unul matur și nici unul care ar putea să ne ducă spre creativitate, așa cum ne spune conjuncția Mercur-Jupiter, ci un moment pe care îl vom aprecia mai târziu pentru ceea ce ne dezvăluie. Este adevărat, secvența astrală de acum este capabilă să ne ofere mai mult de atât, dar dacă acesta este nivelul, adică acorda mai multă importanță curiozității decât creativității, doar atât putem obține. Cei care caută să surprindă anumite elemente de detaliu ce aparțin fenomenului social pentru a înțelege de ce se întâmplă ceea ce se întâmplă au neapărată nevoie să facă trimitere spre două perioade: începutul lunii mai și începutul lunii ianuarie. Corelațiile cu ceea ce s-a întâmplat în ianuarie, dar și cu ceea ce s-a consumat la începutul lunii mai ne pot oferi acum indicii prețioase referitoare la a doua parte a devizei săptămânii, cea care se referă la pedeapsa pe care credem că o primim atunci când valorile personale pe care le prezentăm celorlalți nu ne sunt apreciate.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a de a fi atenți cât de multă energie trimitem către aceste obiective ambițioase. Este foarte posibil ca binele personal să nu fie apreciat acum. Nu este singura zi când am trecut prin așa ceva, de aceea avem nevoie să nu ne pierdem în ambiții prea mari considerând că este suficient doar să le formulăm pentru a și primit ceea ce solicităm.

Combinații diverse. Norocul înseamnă a trece peste greșeală. Spunem un adevăr care rănește. Vorbele pot duce la despărțire. Imoralitatea este judecată după intensitatea conversațiilor. Se află un adevăr care pune în dificultate o relație. Decădere prin lipsă de control. Iertăm și suntem iertați. Stările dezagreabile sunt tenebroase. O simplă greșeală primește acuzații foarte grave. Problemele se suprapun. Oamenii se luptă din orgoliu.

În dimineața acestei zile Venus va definitiva careul la Axa Dragonului, iar în a doua parte a zilei Mercur va definitiva opoziția cu Junon. În felul acesta, trigonul Mercur-Chiron care se împlinește în noaptea de luni spre marți va fi în minoritate, adică ne va îndemna să vedem realitatea socială prin combinațiile diverse, prin anumite șanse pe care le-am putea avea, dar de aici și până la rezultatul concret să ni se pară un veac. Dintre toate aceste aspecte, careul Venus-Axa Dragonului este unul dintre cele mai dificile. El ne vorbește despre convingeri greșite, despre descurajare, dacă ne referim la atitudine, sau despre imoralitate ori furt, dacă ne referim la acțiuni concrete. Este clar că episodul cu pricina va concura doar cu ceea ce se va întâmpla în ziua următoare, pe 31 octombrie, cea care conține un adevărat regal astral, o mare diversitate de aspecte, de evenimente cosmice, de conjuncturi care pot fi încadrate în denumirea generică de “blocaje ciudate“. În momentul de față putem cel mult intui, anticipa ori presupune în mare ceea ce urmează să se consume în ziua următoare, dar ca eveniment concret, ca situație concretă nu putem ști. Tulburarea momentului este însă elementul definitoriu al zilei de 30 octombrie și nu putem compensa acest lucru decât apelând la iertare. Dacă în conjunctura acestei zile nu s-ar fi aflat și trigonul Lună-Neptun, nu s-ar fi pus problema să trecem cu vederea anumite lucruri rele pe care le aflăm despre cei pe care îi îndrăgim. S-ar fi pus problema doar a unei decăderi, a unui dezechilibru sau a unei despărțiri, iar acestea ar fi fost făcute în văzul tuturor, cu scandal, cu duritate.
O altă componentă importantă a acestei zile este cea legată de puterea de a ști. Există o curiozitate foarte bună care ne ajută să ne desprindem de data aceasta de apăsare și să ne pierdem în preocupări frumoase, simple sau profunde. Chiar dacă vorbele, expresiile sau ideile momentului pot duce la despărțire, dar nu întâmplător, ci pe baza unor episoade care s-au consumat la începutul lui ianuarie sau la începutul lui mai, atracția către studiu, către practică ne îndeamnă să căutăm lucrurile frumoase la noi înșine și după ce le găsim să le căutăm și la ceilalți. Prin această preocupare demonstrăm că neplăcerile pe care le-am avut în ultima perioadă pot fi privite ca întâmplări pasagere.
Prin urmare, 30 octombrie este o zi a combinațiilor diverse din care fiecare persoană va alege ceea ce crede că este important pentru sine. Cu toate acestea, momentele de față nu sunt simple conjuncturi care produc efecte pe baza hazardului. Există un istoric important ce își va spune acum cuvântul, dar nu la modul general, cel care se referă la perioade mari de timp, ani sau decenii, ci la câteva întâmplări care s-au consumat la începutul lunii ianuarie sau începutul lunii mai 2018. Momentul de față reprezintă, în realitate, o pregătire pentru ceea ce urmează să traversăm în ziua următoare, cea care conține multe aspecte, multe mesaje astrale, multe direcții. Dacă ni se pare că momentul de față este apăsător, că nu dispunem de timp ori de resursele necesare să împlinim ceea ce ne dorim înseamnă că nu avem nici cea mai vagă idee despre cum se conturează ecuația astrală a zilei următoare.
Unii vor remarca faptul că sunt mai activi acum, mai dinamici, mai determinați să-și spună punctul de vedere, să se exprime, să comunice și cred că această mobilitate vine doar din faptul că sunt mai puternici, că amprenta zilei de 29 octombrie este încă vizibilă. În realitate, dinamismul acestei zile se bazează doar pe o agresivitate disimulată care a produs anul acesta efecte clare la începutul lui ianuarie și la începutul lunii mai.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu judeca totul după mobilitate. Cel care își protejează azi sentimentele de vulgaritate va intra cu sufletul curat în ziua următoare.

Combinații legate de mobilitate. Este depășită o tulburare personală. Orizonturile se depărtează. Autoindulgență. Sentimentele sunt judecate după mobilitate. Instabilitate. O problemă personală devine o problemă publică. Ne întoarcem la combinații superficiale. Abandonăm anumite acțiuni. Ne lovim de lipsa de viziune a celorlalți. Eșec. Blocaje ciudate. Independența este judecată greșit. Egoism. Bunătatea suferă. Răscumpărare. Împlinirea unui bine este tergiversată. Situația se clarifică din interior. Dorințe ciudate. Sfârșitul copilăriei. Judecăm oamenii după impresii și experiențe. O viclenie este deconspirată. Mânie. Dominare gratuită.

În dimineața acestei zile Luna își va încheia tranzitul sau prin zodia Rac și, trecând pe zodia Leu, ne aduce în fața unei probleme personale pe care nu vom dori să o explicăm prin adevărul obiectiv, prin soluția cea mai simplă pentru că asta ar însemna să ne acuzăm, să ne criticăm și în momentul de față nu dorim să o facem. De-a lungul zilei mai apar și alte evenimente astrale care ne constrâng cumva să explorăm acest egoism, această încrâncenare. Deși tot în dimineața acestei zile Mercur va trece și el pe zodia Săgetător, lăsând în urma Scorpionul, am putea crede că această înclinație către a ascunde, către mister nu mai există. Din nefericire, ea va exista toată săptămâna urmând ca beneficiile acestei noi poziții a planetei Mercur să vină spre noi începând cu săptămâna următoare. Mercur pe Săgetător aduce mai curând dorința de performanță și nu putința în a o atinge, iar această direcție, cumulată și cu întoarcerea lui Venus pe zodia Balanță, pe ultimul grad, dar și împlinirea opoziției Venus-Uranus, reduce mult posibilitatea de a folosi într-un mod pozitiv poziția lui Mercur pe Săgetător. În cuvinte mai simple, suntem atât de atrași de realizările pe care credem că ceilalți le obțin ușor încât suntem dispuși să renunțăm la anumite principii, să facem unele compromisuri, să apelăm la tot felul de artificii de lucru pentru a ne atinge scopul.
Împlinirea opoziției Venus-Uranus, înainte ca Venus să părăsească zodia Scorpion scoate în evidență interesul pentru putere, pentru redobândirea unei poziții, pentru ascunderea unor defecte de caracter, a unor sentimente vicioase. Nu în cele din urmă, acest unghi arată și că ar trebui să acordăm o mai mare importanță stabilității. Nesiguranța momentului este justificată de întâmplări mai vechi care, în mod sigur, au determinat-o, dar asta nu înseamnă că trebuie să trăim în dezordine. Chiar dacă această stare a fost declanșată de episoade care s-au consumat la începutul anului sau la începutul lunii mai, așa cum ni se sugerează prin alte corelații decât cele impuse strict de ecuația astrală a acestei zile, adevărul acesta nu le folosește la nimic. Așadar, cel care se preocupă în mod excesiv de validarea blocajelor ciudate susținute de acest moment astral arată că, anterior, a pățit ceea ce a pățit pentru că a meritat, pentru că se afla în aceeași dezordine. Dacă în această zi Luna neagră nu ar fi trebuit să treacă prin opoziția cu Luna toate aceste elemente de personalitate nu ar fi constituit o problemă, ci erau simple obstacole cu care am fi conviețuit fără consecințe grave sau pe care le-am fi ocolit. Așa, toate acestea nu permit planetei Mercur să realizeze o mediere frumoasă și simplă a Axei Dragonului. În loc să reparăm situații ample, ne oprim asupra unor detalii care nu au importanța pe care le-o atribuim. Iar acesta este un alt motiv pentru care calitatea lui Mercur pe Săgetător nu este acum una foarte bună. Este mai puțin important cât de multe argumente sau explicații avem, cât de clare sunt ipostazele spre care ne îndreptăm, cât de important ar trebui să fie rostul pentru care acestea sunt aduse în prezent.
Prin urmare, ultima zi a lunii octombrie ne arată că și acum, dar și în multe din zile ale lunii care tocmai se încheie marile greșeli au fost făcute din viteză, printr-un gen de iresponsabilitate, cea care acum este pe punctul de a ne invada cele mai profunde argumente sau de a ne încuraja să renunțăm la cele mai solide și benefice principii de viață. Din această cauză momentul de față este considerat un fel de blocaj ciudat, cel pe care individul și-l aplică lui însuși. Este clar că atât timp cât o parte din elementele benefice nu se pot exprima la intensitatea dorită, devenind un fel de satelit celor negative, momentul de față strică ceva. De asemenea, nu ne va folosi la nimic dacă intervenim cu acuzații din care să se înțeleagă faptul că o problemă personală este declanșată de ceilalți, fie că o fac intenționat fie că nu. Validarea acestor ciudățenii, acestor blocaje presupune reactivarea unei stări de spirit care a produs primul mare episod ce a dus la situația de acum, cea pe care o considerăm vinovată de toate relele. Cea mai mare greșeală a momentului vine prin autoindulgență. De aceea suntem invitați să depunem cel mai mare efort pentru ca principiile valoroase care au fost utilizate de-a lungul acestei luni să nu dispară. În dimineața acestei zile Luna va trece prin conjuncția cu Capul Dragonului și se inițiază un nou ciclu draconitic. Argumentele de acum nu sunt simple explicații pentru menținerea stării de confort, ci, prin validare, ele rămân mult timp active și de ele vor fi legate multe dintre situațiile pe care le vom parcurge în luna noiembrie. Așadar, să nu judecăm greșit independența, dar nici să nu o practicăm după ureche.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu gândi situația pe care o parcurgem acum doar după satisfacțiile de moment. 31 octombrie conține multă putere, iar cei neexperimentați vor fi tentați să o folosească oricum ar fi. Pentru că atenția acestei zile este blocată pe starea de confort, efectele negative nu vor putea fi văzute acum, ci luna următoare când vom vedea că impresiile celor din jur sunt deja schimbate, patrimoniul este deja afectat, iar starea de sănătate nu este cea de care avem nevoie.

Acord pentru un progres. Nevoie de mai bine. Perfecțiunea ni se pare atractivă. Nu mai suntem supărați pe ceilalți. Pasiune. Inițiativă pentru îndeplinirea unui ideal propriu. Conflict cu cei care nu se țin de cuvânt. Ceea ce este interesant ni se pare și familiar. Recunoaștem ușor ceea ce ne avantajează.

Relația bună dintre Jupiter și Chiron care se împlinește în a doua parte a acestei zile ne pune în fața unor contradicții. Pe de o parte, ne ține departe de conflicte prin argumentele pe care le găsim imediat pentru a ne proteja de așa ceva, iar de partea cealaltă ne motivează să ne integrăm acolo unde lucrurile sunt mai complicate, mai tulburătoare sau mai tensionate. Unii vor avea impresia că numai așa progresează, numai în modul acesta se pot apropia de o rezolvare foarte frumoasa a unei probleme. Ecuația astrală a zilei de 1 noiembrie se referă însă la integrare. Cu Luna pe zodia Leu trecând prin opoziția cu Marte ni se pare că această integrare trebuie să se producă foarte repede. Unii vor considera că nu se pot apropia de ceilalți decât dacă au pasiuni comune sau dacă simt foarte intens, dacă sunt pătimași, dacă fac gesturi foarte ample. În prima zi a lunii noiembrie gesturile foarte ample sunt extrem de periculoase pentru că ele nu vor primi recunoașterea pe care o așteptăm, ci vor stârnim mai curând invidie, vor produce o tulburare asupra omului care nu poate să facă și lucrul acesta, deși poate face multe altele. Momentul acesta de dezordine nu este întâmplător, el vine să arate că există o latură întunecată a firii care nu ne permite să trăim frumos, să ne bucurăm, să fim mai buni sau mai eficienți.
Retrogradarea lui Chiron de acum vine cu o altă problemă pe care vom încerca să o rezolvăm, dar nu vom putea pentru că se cere mai mult timp, ceea ce urmărim să împlinim acum nu poate fi atins în câteva zile. Dorința de perfecțiune, de a face lucrul de care ne ocupăm să fie unic, impecabil, poate veni din dorința de a lăsa o urmă profundă a trecerii, dar și dintr-o obsesie. Doar oamenii care au învățat să fie liberi și să nu complice lucrurile, pot face ca momentul acesta unul să nu fie unul conflictual.
Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală vor simți în momentul acesta că răspunsurile care le vin din partea celorlalți sunt, de fapt, ecouri ale unor demersuri pe care le au crezut complet inutile. Acum văd, nu doar că faptele lor au avut rost, au fost bune și corecte, dar și mediul în care trăiesc a fost permisiv cu o astfel de aspirație. În felul acesta, experiența aceasta de factură spirituală va face diferența între oameni. Dacă tot anul 2018 este anul progresului, avem ocazia acum să vedem că termenul acesta de progres nu este un element ce ține de mofturi sau de mondenități.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne introduce într-un spațiu nou, ne arată că prețul pe care-l plătim pentru a rămâne în grupul pe care ni l-am ales nu este chiar atât de mare. Pe ideea “Dăruind vei dobândi“, darurile pe care le primim în această zi sunt expresia nivelului pe care ni l-am dorit, dar și a faptului că merităm să primim ceea ce am solicitat. Așa cum se constată, retrogradarea lui Chiron de pe zodia Pești limitează cumva această viziune de ansamblu, acest spirit exhaustiv cu care ne-a obișnuit Chiron de pe vremea când se afla în mers direct pe acest semn. Astfel, prin această înțelegere urmărim să cuprindem mai mult și ni se pare că această cuprindere este viziunea de ansamblu pe care nu o permite prezentul. Ne putem întoarce la o viziune de ansamblu reală, fără îngrădire, chiar dacă avem un Chiron retrograd, doar renunțând la această obsesie a perfecțiunii pentru că ea ascunde o agresivitate care ne consumă, care ne stinge lumina spiritului sau nu ne permite să ne bucurăm de lucrurile simple. Patima este acum extrem de corozivă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a refuza să participăm la o situație încordată, chiar dacă ea nu ne este adresată, chiar dacă ea este prezentată la o emisiune de știri, la radio sau o vedem într-un magazin. Detașarea, nu doar fizică, dar și cea psihică sau cea emoțională, de această situație încordată ne ține aproape de ceea ce este important, ne protejează propria liniște.

Conflicte sterile. Ceea ce este constructiv se adresează cu precădere planul imaterial. Se atinge un vârf într-un conflict mai vechi. Precizie. Nevoie de purificare. Boala nu ne ajută să obținem o rezolvare într-un demers public. Nevoie de perfecționare. Faptele bune veghează asupra progresului. Comuniune. Căldura este simulată. Vibrațiile noi sunt asimilate după o lecție de viață. Reflectăm bine asupra viitorului. Credem că relaxarea înseamnă distracție.

2 noiembrie ne oferă informații care, dacă ar fi fost prezente și în ziua anterioară ar fi dus la o adevărată revoluție. Faptul că vin mai târziu spre noi ne ajută mult să înțelegem cam cum funcționează mintea, cea care ne păcălește, cam cât de ciudate, corozive sau obositoare sunt mecanismele mentale care duc la boli fizice, la tulburări emoționale sau chiar la boli psihice. Careul Soarelui cu Luna neagră a fost activ încă de pe finalul săptămânii anterioare și va mai fi invocat în câteva momente și în prima jumătate a săptămânii următoare. El face trimitere acum la motive de boală, de dizarmonie, la ceea ce creează probleme, nu neapărat la problema în sine. Vom fi tentați acum să credem că alții sunt vinovați, că există o conspirație sau o înțelegere între oameni care gândesc și simt la fel pentru că anumite ființe sensibile sau delicate să nu ajungă acolo unde își propun. Pe ideea “Cu cât victima este mai fricoasă cu atât vânătorul este mai curajos“ aceste personaje care devin acum obstacole pentru oamenii sensibili și delicați își rezervă un loc întunecat în istoria comunității. Să generezi frică este ceva foarte grav. Să-i convingi pe oameni că trebuie să trăiască în frică este și mai grav. Să îi constrângi prin puterea pe care o ai să rămână prizonieri în frică este ceva extrem de grav. De aceea avertismentul zilei de 2 noiembrie vine cu precădere să ne spună că teama face acum o legătură teribilă nu doar între oameni, ci și între lecții de viață. Dacă ni s-a părut că de multe ori am fost opriți și nu am evoluat, nu am progresat sau nu am atins anumite trepte ale realizării personale ori sociale s-a întâmplat pentru că ne-am temut, pentru că ni s-a insuflat frică sau am fost constrânși să trăim cu frică. Pe 2 noiembrie totul gravitează în jurul acestei temeri, nu doar atunci când vine vorba despre un dezechilibru emoțional sau despre boală, ci și atunci când ne gândim că poate dacă la un moment dat am fi fost mai activi, mai dinamici sau mai curajoși am fi obținut mai mult și am fi trăit mai ușor. Nu se știe dacă acest mai mult ne-ar fi ajutat să trăim mai ușor, însă cu mai puțină frică ori fără frică în mod sigur am fi trăit mult mai bine.
Avem șansa acum ca toate aceste lucruri întunecate care îi fac pe oamenii puternici doar să suspine, iar pe cei slabi să urle ca din gură de șarpe, găsesc un culoar foarte îngust, foarte frumos și foarte bun care să ne permită să ne împăcăm cu toate aceste situații pe care le evaluăm acum ca fiind dovezi de eșec. Ceea ce nu s-a întâmplat la momentul respectiv să rămână așa, dar cauza pentru care nu am reușit anterior să obținem ceea ce ne-am dorit trebuie rezolvată. Aceasta este grația momentului și numai prin ea reușim să împlinim așteptările pe care le avem de la începutul anului. Dacă ne-am petrecut ziua anterioară fiind supărați pe toată lumea și nu am apreciat lucrurile simple și aceste realizări de acum, tocmai pentru că sunt simple, vor fi tratate tot cu indiferență.
Prin urmare, 2 noiembrie ne pune în fața unor conflicte pe care mult timp le-am considerat sterile în fața unor probleme pentru care nu am fost în stare să găsim de unii singuri soluții. Acum, când suntem în continuare în fereastra ce-i permite lui Mercur să medieze tendința Nodurilor, ni se pare că lucrurile sunt puțin mai clare, mai evidente sau mai permisive. Pentru unii chiar sunt, însă marele avantaj al momentului vine tocmai prin presiunea pe care eșecul de altădată o pune pe conjuncturile de acum. Cei care au fost serioși, atenți și harnici altădată vor fi și acum, însă răspunsul la efortul pe care-l depun va fi unul surprinzător pentru că vine de la persoana nepotrivită sau de la omul de la care se așteaptau cel mai puțin. Cu toate că momentul de față are o greutate aparte, dincolo de toate aceste probleme, cel mai mic efort pe care-l facem pentru a rămâne echilibrați, deci în afara conflictului, emană o căldură aparte care ne stimulează, ne bucură, ne ajută să fim cu adevărat preciși așa cum ne-am fi dorit să fim în ziua anterioară, dar din prea multă energie, din prea multă zăpăceală, nu am reușit. Cine are un ochi atent, vigilent, va vedea toate aceste piese mici pe care, unindu-le, va putea să le valorifice altfel.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne gândi că un viitor puternic nu se construiește pe atitudinea conflictuală, chiar dacă împlinirea sa cere la un moment dat și episoade care să se consume într-un mod dinamic sau furtunos. Atitudinea conflictuală se bazează pe dizarmonii, pe absența înțelegerii simple, pe plăcerea de a provoca suferință. Un episod furtunos nu este expresia unei atitudini conflictuale pentru că atitudinea conflictuală are o putere de conservare care evită extremele de genul acesta tocmai pentru a se proteja.

Voință. Curaj prezentat ca un element de patrimoniu. Foarte multe posibilități, dar foarte puțină voință. Nevoie de eficiență. Se obține progres într-un demers la care am lucrat mult timp. Tensiunile sunt constructive. Nevoie de mișcare. Durere înțeleasă prin schimb de experiență.

Luna se află acum în plin tranzit prin zodia Fecioară și va trebui să treacă prin opoziția cu Neptun și prin trigonul cu Pluton. Lucrurile mici sunt acum supraevaluate sau se prezintă ca niște veritabile pârghii pentru îndeplinirea unor idealuri de grup. Pentru asta avem nevoie de mișcare, să ne deplasăm, să fim comunicativ, să renunțăm la inhibițiile personale, la fricile teribile care ne-au provocat atât de multe neajunsuri în zilele anterioare. Dar această nevoie de mișcare cere un preț. Dacă din primele clipe nu obținem un rezultat bun, ne descurajăm, ne întoarcem la problemele mai vechi, la tensiunile care încearcă să găsească o cale de mijloc între bine și rău.
Sextilul Chiron-Junon, cel care pune această presiune pe conjunctura astrală de acum, nu ne permite să devenim eficienți așa cum ne dorim, dar ne ajută să atingem un nivel al satisfacției, al mulțumirii, chiar dacă el, pe moment, ar putea să nu fie apreciat ori să fie chiar considerat ceva foarte rău. Cei care își păstrează calmul, care rămân oameni echilibrați și nu fac un capăt de țară din stările proaste pe care le au încă de dimineață, când se consumă opoziția Lună-Neptun, vor înțelege că progresul, traseul ambițios pe care au pornit la începutul acestui an trebuie să conțină și momente de genul acesta. Dacă reușesc să se detașeze de această notă complicată, încurcată sau obositoare vor reuși ușor să vadă că au multe posibilități de reușită, iar unele dintre ele sunt chiar impresionante.
Defectul cel mai mare al momentului este acela de a folosi cuvântul, vorba, exprimarea obișnuită ca pe o armă sau ca pe un instrument care ne ajută să ne eliberăm de toată tensiunea acumulată de-a lungul săptămânii. Defularea prin cuvânt este preferată întotdeauna de firile slabe, de aceea devin și niște persoane greu de suportat.
Prin urmare, 3 noiembrie ne oferă posibilitatea de a trece dincolo de observația personală, de o tensiune pentru că înțelegem, acceptăm esența, nu mai urmărim să verificăm ori să reverificăm toate informațiile ce o vizează. Lucrul acesta se întâmplă pentru că avem și mai multă experiență, dar mai ales pentru că de-a lungul acestei săptămâni am avut ocazia să vedem cât de ușor ne facem singuri probleme, cât de ușor ne permitem luxul de a alimenta atitudini conflictuale. Pentru că suntem în anul în care cea mai periculoasă formă de ignoranță a ființei este identificată pentru a fi înlăturată, este posibil ca pentru mulți, tensiunea momentului să vină din această zonă a înțelepciunii care ne salvează dintr-o suferință. De aceea este nevoie de mișcare, de aceea ne și dorim imediat eficiența ca și cum spiritul, de acolo de unde l-am închis, ne spune că fără ea mișcarea nu își îndeplinește rostul. Așadar, avem ocazia pe 3 noiembrie să vedem că nu toate tensiunile sunt periculoase, unele sunt și constructive, dar pentru a le da această direcție este nevoie de ceva mai mult decât o simplă observație. Deviza săptămânii ne vorbește despre o maturitate psiho-emoțională la care se ajunge doar prin practică. Doar un om puternic dispus în momentele de față să-și ascundă durerea printr-un suspin va considera un capăt de țară dacă cineva urmărește să-l pedepsească arătându-i că nu-l apreciază. Respectul nu se impune, ci se câștigă. Acest om puternic va ști că dacă nu a obținut respectul în direcția dorită înseamnă că încă nu-l merită și pentru asta va face mai mult, nu va striga, nu se va supăra, nu va acuza pe nimeni.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți la speranță. Speranța este bună pentru că ne ține dorința de viață activă, dar când este prea multă duce la pasivitate sau blochează tot ce atinge într-o formă ciudată de naivitate.

Acces la putere prin poveștile celorlalți. Domeniul artistic ni se pare interesant. Înțelegem mult mai bine exemplul de viață al celui eficient. Există riscul de a aluneca pe o pantă a aroganței. Adevărul este mai cuprinzător. Spirit întreprinzător. Șansele sunt risipite din neatenție. Primim rapid răspunsuri. Echilibru. Jumătățile de măsură nu ne sunt pe plac. Evoluție prin comunicare liberă.

Ne întâlnim acum cu primul moment de contradicție al lunii noiembrie. Luna trece pe zodia Balanță și va fi prietenă cu Axa Dragonului, dar nu atât de prietenă încât să lase urme profunde și asupra conștiinței individuale, adică nu va reuși să medieze tendința Nodurilor, ci doar să ne ofere o ușoară stare de confort. Este posibil ca această stare de confort nici să nu fie resimțită de cei care, fiind zi de duminică, își prelungesc somnul de dimineață, preferă să nu aibă activități prea multe, să nu interacționeze, să se relaxeze mai mult. Abia de la mijlocul zilei încolo va fi activ careul Lunii cu Saturn, aspect care nu ne ajută să fim echilibrați și mulțumiți cu ceea ce facem, ci să urmărim să facem mai mult, să distrugem liniștea pe care am urmărit s-o protejăm în prima parte a zilei, să aducem agitație acolo unde este dorită armonia. Așadar, ultima zi a acestei săptămâni ne aduce o alunecare către o pantă a aroganței, a lipsei de respect sau a refuzului de a pune în practică o recomandare deși știm că este foarte bună. Dacă ne-am aminti că întreaga săptămână a avut ca mesaj întoarcerea către simplitate, ne vom echilibra foarte repede și unghiurile acestea negative vor fi forțe care se contractă pentru a ne ridica sau pentru a ne motiva să rămânem în continuare în zona preferată.
O altă componentă a acestei zile este cea pe care nu am mai invocat-o de ceva vreme, care a fost vizibilă și de-a lungul acestei săptămâni, dar care s-a ascuns foarte bine în spate a ceea ce, la un moment dat, era mai evident: tristețea. Tristețea zilei de 4 noiembrie va îmbrăca haina oboselii, a nemulțumirii, a descurajării. Cei care se vor simți obosiți, nemulțumit și descurajați sunt avertizați că, în realitate, acum, pe 4 noiembrie, sunt de fapt triști. Nu au de ce să aprofundeze de această stare pentru că acum nu învață nimic din tristețe. Tristețea epuizează energia plămânilor sau aduce un dezechilibru în această zonă și, fiind într-o perioadă a anului în care temperaturile scad, ne-am expune unor afecțiuni respiratorii pe care nimeni nu și le dorește. Căldura este recomandată de fiecare dată în situații de genul acesta, iar acum, pentru că lucrăm la nivel de principii, la nivel de energie, să ne vindecăm prin căldură sufletească.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii ne arată ceea ce este greșit sau impur, dar nu pentru a ne acuza, ci pentru a ne avertiza că pierderea echilibrului înseamnă acum mai mult decât a însemnat de-a lungul săptămâni, mai mult decât am crezut că a însemnat chiar multe din conjuncturile lunii anterioare. Să pornim încă de dimineață cu gândul că ceea ce avem este ceea ce a meritat să primim cu ceea ce am putut să primim, deci avem toate motivele să fim mulțumiți. Acolo unde nu există mulțumire toate celelalte argumente sunt, de fapt, expresii ale unei tristeți pe care am ascuns-o cu mare dibăcie de-a lungul acestei săptămâni. De altfel, nu este un secret, și deviza săptămânii ne vorbește despre lucrul acesta la fel cum ne spune că va trebui să trecem prin anumite situații în care valorile personale să nu fie apreciate și să considerăm că prin asta suntem pedepsiți. Acum, în ultima zi a acestei săptămâni foarte încărcate și solicitante, credem că toate aceste situații pe care nu le putem împărtăși, domina sau rezolva sunt perfect justificate pentru o repriză teribilă de tristețe. Nu, un om puternic își refuză tristețea pentru că îi sunt suficiente neajunsurile pe care le-a primit din partea celorlalți și nu dorește să își mai provoace și singur anumite neplăceri.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a face totul pentru a fi în afara tristeții. Putem fi cel mult melancolici, nostalgici, visători, dar nu triști.

9 thoughts on “29 octombrie – 4 noiembrie 2018

 1. Dan spune:

  buna te urmaresc de cativa ani si e chiar un lucru care ma ajutat in unele situatii sun nascut pe 9-06-1970 nu stiu ora si nu mai am parinti in viata demult in 2015 m am casatorit si am un baietel problema e ca sunt plecat pe afara cu munca si sotiei nu prea ii place dar nici multe acasa nu ai ce sa faci si stau intr o balanta foarte asa si asa sotia e nascuta pe 27 -09-1979,si ea si eu mai avem un copil din relatii anterioare 2 fete a mea are 23 de ani a ei 16,ea a fost mai protejata de viata si a luat viata asa primea tot dar nu prea stie sa faca nimic tot ce e casnic este super dar loc de munca nu aavut niciodata si acum sa facem ceva impreuna eu sunt electrician cu 21 ani experienta dar in tara nu vezi salar nici macar de 1000 euro am incercat cu lucrari dar e greu si sunt asa intr o ceata daca intelegi noi am mai comunicat in trecut te urmaresc de mai bine de 5 ani
  multumesc anticipat

  1. Îmi pare rău de situația aceasta complicată pe care o ai.
   Nu am înțeles însă ce îmi ceri.

   1. Dan spune:

    imi mare am inteles ce spui si e adevarat si in ultima saptamana ,as dorii o analiza a situatiei mele sau sa spunem a felului cum ar trebuii sa ma comport sa actionez sau mai exact la ce schimbari sa ma astept astfel sa stiu sa evit sa fac vreo prostie sau ceva nelalocul lui
    daca se poate multumesc frumos

    1. Îmi pare rău! Asta înseamnă consultație și nu pot să fac așa ceva.

 2. Doina spune:

  Apreciez videoclipul din prezentarea generică. Foarte sugestiv.
  Felicitări !!!

 3. Maria spune:

  Putem vorbi de o mediere a axei Dragonului de catre Lilith (ma refer teoretic)? Adica se preteaza si acest element la notiunea de mediere (prin unghiuri de sextil, respectiv trigon) sau doar planetele? Poate si Lilith sa faciliteze solutii? Daca aveti timp, m-ar ajuta sa inteleg ceva intr-o sinastrie, ea Lilith la axa Dragonului lui, in contextul si al altor interactiuni, fireste. Multumesc.

  1. Desigur! Medierea este un factor de care e bine să ținem cont întotdeauna. Lilith nu ofersă soluții prin această mediere, ci, mai curând, false soluții. În exemplul tău, Lilith, prin casă, zodie și aspectele la orbul cel mai mic, îi creează lui o dependență, deci se intervine în relație, strict pe mesajul lui Lilith, cu o falsă putere. Dar situația nu este simplă deloc. El se simte cumva constrând de ceea ce reprezintă ea să ceară, iar ea, pe baza aceluiași raționament, oferă. Adică e un fel de drog. Pentru ca relația să se apropie mai mult de realitate, este nevoie ca ea să îi aplice lui periodic un exercițiu de conștientizare: „Ce mi-ai spune tu dacă eu aș veni la tine cu o problemă asemănătoare?”. „Tu întotdeauna te descurci în situații de genul acesta”, ar putea spune el. „Și dacă nu mă descurc, ce mi-ai spune?” ar continua ea. „Nu știu, nu m-am gândit. Tu întotdeauna ai soluții la astfel de probleme sau măcar o idee despre!”.
   Se poate înțelege din acest dialog imaginar dependența ascunsă în normalitatea de ansamblu a relației.

   1. Maria spune:

    Multumiri. Apreciez!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.