22 – 28 octombrie 2018

22 – 28 octombrie 2018 este săptămâna separărilor ascunse în spatele adevărurilor evidente, a mirajului puterii și a schimbărilor educative. Nu este prima dată când ne confruntăm cu noi experiențe ale puterii. De această dată, ea este în consonanță cu un element care va fi greu de digerat pentru mulți. A ne folosi de adevărurile foarte evidente doar pentru a ascunde în spatele lor intenții mai puțin corecte este ceva ce nu a mai fost experimentat de-a lungul acestui an. Ni se va părea că o parte din întâmplările acestei săptămâni sunt importante ori devin importante pentru că se repetă, seamănă cu altele, dar și pentru că absența unei presiuni similare presiunilor din săptămânile anterioare ne spune că ne putem mulțumi cu lucruri mici, foarte simple, lipsite de perspectivă pe care să le considerăm adevărate schimbări educative. Vom vedea, în special spre final, că nu această săptămână este vinovată pentru ceea ce nu vedem, ci doar pentru ceea ce, intenționat, este ascuns. Dintre toate, nu mirajul puterii este elementul cel mai delicat al săptămânii, ci această tendință de a ascunde ceva rău în spatele unui adevăr evident. Lucrul acesta nu va permite celorlalți (decât dacă sunt foarte atenți, vigilenți sau obișnuiți să urmărească fenomenul social) să vadă ceva din intențiile colaboratorilor, a partenerilor de dialog, a celor cu care lucrează în această săptămână. Dacă vor consulta aceste previziuni astrale vor fi mult mai atenți atunci când au semne de întrebare față de anumite persoane care preferă să nu spună totul, să dea răspunsuri ambivalente, lipsite de conținutul solicitat, ciudate. Ceilalți, se vor axa mai mult pe schimbările educative și vor deveni în această săptămână oameni foarte comunicativi. Acești oameni se vor remarca acum prin ușurința cu care vor să susțină idealurile celorlalți, ambițiile lor, să le limpezească traseul ori să le faciliteze accesul la împlinirea unor deziderate asupra cărora muncesc de ani buni.
Această săptămână aduce o luptă cu natura inferioară, cea care se va acutiza în special în ziua de miercuri, 24 octombrie atunci când Soarele va trece prin opoziția cu Uranus, prin careul la Axa Dragonului și când se va împlini și Luna plină. Aceasta este cea mai dificilă zi a săptămânii când liniștea interioară va fi distrusă mult prea ușor sau va fi vândută pe adevăruri care nu ne folosesc la nimic. Avem nevoie să ne pregătim temeinic pentru a fi echilibrați pe 24 octombrie și, în felul acesta, să ne bucurăm de lucrurile frumoase ce se vor consuma în ultimele trei zile ale săptămânii. Mirajul puterii se va prezenta ca un veritabil ideal ce trebuie urmat în special pe 24 octombrie. Este adevărat, unghiurile care se împlinesc în această zi au impact și asupra zilelor din jur, dar, prin statutul lor, intensitatea maximă a acestor unghiuri vor activa mai mult pe ziua de 24 octombrie.
Lucrurile bune ale acestei săptămâni sunt acelea date de intenția de a cultiva sentimentul frumos, curat și simplu pe care-l are un om atunci când nu pretinde nimic nimănui, atunci când a înțeles că aceste elemente delicate frumoase și firave sunt cele care dau sens vieții de acum. Trecerea Soarelui pe Scorpion ne va zdruncina puțin această convingere în lucrurile frumoase pentru că ne va atrage mai mult către eficient, către concret, către ceea ce poate fi administrat pe baza unor scheme învățate, însușite, transferate. A fi intuitiv, a trece dincolo de această realitate care te bruschează prin adevărul ei nu înseamnă a urmări să te separi de ceva, ci înseamnă a urmări să înțelegi latura ascunsă a vieții, ca în celebra vorbă de duh a Fericitului Augustin: “Există în noi ceva mai adânc decât noi înșine!“. Omul comun va avea mari dificultăți în a ajunge acum la înțelesul profund al vorbelor Fericitului Augustin. Dar fiecare efort contează, oricât de mic ar fi. Este adevărat, uneori ne stabilim idealuri prea mari față de potențialul pe care îl avem. Dacă rămânem în această zonă comună, în spatele adevărurilor evidente vom ascunde acum intenții care nu ne fac cinste, ci altceva. Dacă vrem mai mult, ne vom întoarce spre cuvintele Fericitului Augustin.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a nu fi dominatori atunci când credem că simplificarea este soluția unei probleme. Dacă această simplificare nu primește și acordul celorlalți ea este doar o impresie, doar o opinie pe care urmărim să o impunem, nu un element bun care ne liniștește.

Surprizele se țin lanț. O energie se acumulează. Probleme de înțelegere. Ceea ce este la exterior nu poate fi investigat corect. Analize ciudate. Apare un obstacol. Gândim foarte bine pentru cei cu care colaborăm. Pregătiri pentru o nouă etapă. Saltul se face prin ardere. Mare consum. Întreruperea enervează. Nu suportăm nicio dominare. Conduită modificată de visele celorlalți.

În dimineața acestei zile Luna va trece pe zodia Berbec și ne va face puțin mai activi, mai dinamici și mai îndrăzneți. Faptul că se va afla în mijlocul acestei zile într-o relație foarte bună cu Nodurile sale face din prezența Lunii, în special în a doua parte a zilei, un ajutor de netăgăduit. Acest ajutor vine să ne ofere noi motive de seriozitate, de respect, de studiu. Chiar dacă în seara acestei zile se împlinește careul Lună-Saturn, aspect care nu este niciodată bun pentru că aduce refuzul unei autorități și o conduită opozantă oricăror impuneri (chiar și a acelora care vin din onorarea unor promisiuni sau din respectarea programului de lucru), rezultatele pe care le obținem în prima parte a zilei sunt suficient de bune, de constructive și interesante încât lucrurile acestea neplăcute să fie trecute cu vederea. În plus, spre seară, ca un ultim aspect al zilei, se împlinește sextilul Mercur-Pluton, aspect care face trimitere cu precădere la educație, dar nu la modul general prin acumularea de cunoștințe sau prin dezvoltarea anumitor abilități parcurgând un anumit program de studiu, ci prin autoeducație. Ceea ce ne-am însușit până acum, nu doar în săptămânile din urmă, ci și în lunile din urmă, va fi dus mai departe acum printr-o inițiativă personală, pe baza unor motive care ne aparțin în totalitate. Desigur, în cazul celor creativi situația este mult mai generoasă pentru că aduce redobândirea unui statut sau o descoperire. Cei care în săptămânile din urmă au apreciat informațiile, acum descoperă informații noi. Cei care s-au preocupat să construiască ceva concret, să își achiziționeze un obiect, vor descoperi o nouă metodă de a-și îndeplini acest țel, vor găsi calea cea mai scurtă pentru realizare.
Elementul cel mai bun al acestei zile este cuvântul, cel folosit pentru a înlătura o suspiciune, pentru a clarifica, pentru a lămuri, iar elementul cel mai dificil este instabilitatea, inconsecvența, viteza nepotrivită de lucru care doar agită și care îl face pe cel în cauză să piardă totul printre degete. Cei care sunt mai severi din fire, își vor transforma toată această autoeducație într-o formă de pedeapsă. Își vor petrece seara zile învinuindu-se că nu au făcut mai mult deși puteau, nu a fost suficient de organizații sau că au avut prea multă încredere în cei care i-au dezamăgit. Lucrul acesta se explică din punct de vedere astral prin faptul că în această perioadă a zilei Soarele se află pe ultimul grad al zodiei Balanță și apare, de o manieră negativă, această suspiciune ca o armă folosită împotriva celorlalți ori ca un semn că anumite dezechilibre nu au fost reparate, ci doar ascunse.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne vorbește despre lucruri frumoase pe care nu le-am putut anticipa pentru că ne-am petrecut timpul în săptămânile din urmă fiind îngrijorați sau preocupați să facem multe într-un timp scurt. Dacă prima parte a zilei aduce întâmplări frumoase de care orice om se bucură, chiar dacă sunt simple sau incomplete, rezultatele vor rămâne în conștiința individuală pentru că vor fi personalizate printr-o decizie originală, printr-o direcție nouă pe care cel în cauză o adaugă lucrurilor știute sau împlinite deja. Pentru că suntem în săptămâna separărilor ascunse în spatele adevărurilor evidente, bucuria de acum poate fi privită ca un adevăr foarte evident în spatele căruia nemulțumirile personale să se ascundă și să nu fie deocamdată văzute. Tot din deviza săptămânii înțelegem și unde ajungem dacă procedăm așa. Avem nevoie să privim cu atenție lucrurile care trebuie rezolvate pentru că acum le putem face pe amândouă, adică să ne și bucurăm de ceea ce trăim acum, dar să și lucrăm, cu atenție și disciplină, asupra propriului caracter. Dacă reușim să șlefuim un singur element astăzi, nu cele 50 câte ne-am propus, suntem victorioși. Careul Lună-Saturn din a doua parte a zilei aduce întârzieri și o anumită suspiciune față de rostul șlefuirii indicată mai sus. Ne va încerca gândul că și de această dată cantitatea este superioară calității. Cel care nu se ocupă acum pentru prima dată de autoeducație știe că lucrurile nu stau așa.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu considera că o impunere, o dominare din partea celuilalt este neapărat o pedeapsă sau un lucru rău. Cel care domină poate avea și responsabilitatea colectivă a celor pe care îi domină. Să urmărim dacă nu cumva ceea ce ne sperie ca fiind o impunere nu este cumva un mare ajutor.

Aventură. Suntem atrași de farmecul celorlalți. Gândim pentru comunitate. Ceea ce este onorabil ni se pare și acuzator. Dezacord. A proteja înseamnă că ne ascundem. Confruntare lipsită de pericol. Suntem în contradicție cu propriile opinii. Ne temem să schimbăm ceva în planurile personale. Un raționament ne împovărează. Naivitatea este ascunsă cu mare dibăcie. Ne angajăm într-un demers nou. Ceea ce este favorabil ne ajută să ne limpezim opinia. Entuziasmul și logica fac parte din preocupările de acum. Rezolvăm o problemă de blocare.

În mijlocul acestei zile Soarele își va încheia tranzitul sau prin zodia Balanță și va intra pe zodia Scorpion. Asta înseamnă o modificare puternică a modului în care acționăm, dar și a raportării la cadrul social. Este posibil ca multe din situațiile de acum să fie marcate de contradicții, însă în spațiul acestei zile aceste contradicții rămân la un joc al opiniilor, la un joc al energiilor, adică nu se transformă în întâmplări, nu prea se încadrează în schema generală a acestei săptămâni, deci nu prea au ce să ascundă. Trecerea Soarelui prin zodia Scorpion lucrează cu elementele care nu trebuie declarate, nu trebuie spuse decât dacă se obține un efect, decât dacă se urmărește un anumit rezultat. Toate celelalte, bucătăria elaborării deciziilor, etapele care se află în spatele a ceea ce este foarte evident, a zâmbetelor calde sau în spatele abilităților nemaipomenite care ne vin din acest semn zodiacal, rămân ascunse. Vom vedea în zilele următoare că multe din situațiile acestea se vor încadra perfect în schema separărilor ascunse în spatele unor adevăruri evidente, dar acum nu! Acum putem fi, cel mult, în contradicție cu propriile opinii, nu pentru că dialogul interior este situat acum la un nivel foarte înalt, nu pentru că am avea idei foarte profunde, ci pentru că începem să punem la îndoială multe din înțelegerile care au stat la baza relațiilor sociale din ultimele săptămâni. Lucrul acesta va deveni foarte evident începând cu ziua următoare, când Junon se va întoarce pe zodia Taur prin retrogradare și când toate înțelegerile bazate pe cuvânt, pe declarații, pe relații ușoare, simple ori pur și simplu pe o inteligență a argumentului, pe diplomație, dispar în ceață. Ne întoarcem la lucruri concrete, unele dintre ele foarte grele. De aceea, 23 octombrie pregătește episodul zilei următoare, dar și ceea ce va veni spre noi începând cu ziua următoare și care poate dura până la finalul anului. Dar ziua următoare mai are și alte aspecte care nu sunt prea bune, tocmai pentru că aduce o Lună plină care taie efectiv Axa Dragonului ceea ce face din toate zilele săptămânii, deci și din aceasta, niște sclavi obedienți, niște ajutoare pentru atingerea unui anumit scop pentru care săptămâna în curs nu este vinovată.
Elementele foarte bune ale acestei zile vin din faptul că descoperim acum lucruri frumoase la cei cu care colaborăm și pe baza acestor lucruri frumoase suntem dispuși să trecem mai ușor cu vederea ceea ce ne deranjează, o stare proastă de moment care nu este neapărat legată de partenerul de dialog. Unii vor face, în special în a doua parte a zilei, ca muncile pe care le prestează să pară absolut impresionante, ușor de făcut, ușor de împlinit, iar ei să pară oameni cu tărie de caracter care nu pot fi dați la o parte prea ușor. Lucrul acesta pe 23 octombrie este mai mult un fel de reprezentație, de teatru, de secvență dintr-o scenetă pentru că adevărata tărie de caracter a săptămânii va fi dovedită vineri și duminică. În cele două zile avem Soarele ca personaj principal, în primul caz în conjuncție cu Venus, iar în al doilea caz în sextil cu Saturn. Asta înseamnă că tot ceea ce încercam să demonstrăm acum este un fel de iluzionism față de adevărata magie pe care o vom întâlni în zilele indicate mai sus.
Prin urmare, 23 octombrie este o zi a gândurilor puternice pe care le putem îndrepta către un adversar, pentru a-l învinge, către a ținti foarte sus și a ne împlinim un ideal, către sine pentru a face ca anumite raționamente pe care le-am avut în centru atenției în săptămânile anterioare să nu ni se mai pară atât de dificile, de grele. Chiar dacă în mijlocul acestei zile Soarele va intra pe zodia Scorpion, în prima parte a zilei el va fi pe ultimul grad al zodiei Balanță poziție astrală care nu ajută. Asta înseamnă că începutul zilei ni se va părea obositor, epuizant, plin de expresii care nu ne sunt pe plac, unele dintre ele chiar obscene, plină de întâmplări care creează contradicții de impresii sau de desfășurător. Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală vor înțelege că toate aceste lucruri îi încurajează să protejeze ceea ce este valoros. Vor fi și zgârciți, tocmai pentru că vor fi prea atenți la ceea ce trebuie salvat. Asta înseamnă că 23 octombrie dă startul unui interval de aproximativ patru săptămâni în care fiecare persoană va încerca să administreze cât mai bine ceea ce are sau elementele cu care intră în contact. Persoana care nu are suficientă maturitate va trece de o limită, va invada intimitatea celuilalt și se va ocupa de bunurile lui ca și cum i-ar aparține. Evident, aceasta este o greșeală. În celelalte zile vor fi mai prudenți, dar acum se vor comporta ca și cum fapta aceasta este complet lipsită de pericol. Dar noi, pentru că studiem astrologia, nu suntem simpli consumatori ai unor previziune astrale, vedem că relația proastă dintre Lună și Pluton (pe care o comparăm cu relațiile astrale la care participă Luna în celelalte zile ale săptămânii) este compromițătoare tocmai pentru este susținută de trecerea Soarelui pe Scorpion. Cei care nu văd în compromis nimic rău, apreciază apăsarea momentului pe motiv că îi afectează pe toți (să moară și capra vecinului) plasându-se pe frecvența sextilelor Lună-Luna neagră și Lună-Marte, cele care, în cazul unui individ cu un asemenea caracter, duc la ascunderea adevăratului motiv, a adevăratei tensiuni, ascund invidia pe care o simte cel care este dispus acum să treacă de o anumită limită. Începând cu ziua următoare le va veni și lor mintea la cap și vor fi puțin mai atent la aceste derapaje. Cert este că prin aceste situații cu toții rezolvăm o problemă de blocaj, de obstacol, de greutate. Este adevărat, unii se vor compromite pentru că nu au suficient tact, dar așa învățăm cu toții, din greșeli.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu desconsidera opinia celui slab. Omul slab va fi judecat după ceea ce poate face astăzi doar de cel care urmărește să își ascundă adevăratele intenții, unele chiar conflictuale, în spatele a ceea ce este evident. 23 Octombrie nu este ziua adevărurilor categorice, i cea a descoperirii capacității de adaptare sau a compasiunii care poate face lumea un loc mai bun.

Singurătatea este o problemă. Achizițiile noi nu ne ajută să respectăm bunurile celorlalți. Structurile noi înseamnă muncă mai multă. Efortul permanent ne sperie. Este evitată lupta, dar nu este atins încă stadiul de liniște interioară. Tensiunile exterioare sunt reduse. Noile probleme sunt greu de investigat. Există o presiune care nu poate fi definită. Tot ce este intens ne duce către expansiune. Natura inferioară se zbate. Tensiune. Liniștea îi împarte pe oameni în buni și răi. Unii cred că pot cumpăra orice, dar de fapt se vând pentru orice. Dezechilibru. Severitate. Excesele sunt periculoase. Orice dezacord aduce tensiune între minte și suflet.

24 octombrie este cea mai grea zi a acestei săptămâni. În primul rând, pentru că aduce întoarcerea lui Junon în pe zodia Taur și asta înseamnă că ne întoarcem la probleme mai vechi, la mesaje puternice de care am fugit, la griji materiale pe care nu le-am putut soluționa pentru că nu am avut cu cine sau nu am avut resursele necesare. Apoi, în al doilea rând, spre seară, Soarele va trece prin careul la Axa Dragonului, dar și prin opoziția cu Luna (Lună plină). Despre Luna plină toată lumea știe că este un moment intens, puternic, cu multă energie, cu multă determinare, care nu este neapărat canalizată către un scop bun. Relația proastă cu Axa Dragonului ar putea să le scape celor care urmăresc, în general, previziunile ca să li se spună că vor trăi bine. Careul Soarelui la Axa Dragonului este un moment delicat de îndoială față de ceea ce știm să facem, deci unul de vulnerabilitate. Suntem acum mai vulnerabili pentru că alegem să ne amintim doar criticile, doar greșelile făcute, doar lucrurile rele care ni s-au întâmplat în ultimele două săptămâni. Această presiune o pune individul pe el însuși, nu comunitatea, nu destinul său. Din situația aceasta indicată mai sus am putea considera că momentul de față aduce tensiune doar prin subiectivism. Nu, nu este așa. Luna plină din Scorpion produce un dezechilibru pe ambiție și această ambiție care a primit o replică dură din partea celor cu care colaborăm, din partea comunității, din partea vieții în general, este rememorată acum nu doar ca întâmplare, ci și ca trăire. Cei care se pricep foarte bine să lucreze cu emoțiile și înțeleg dificultatea momentului se vor mobiliza și vor putea, în cele mai multe din cazuri, să treacă dincolo de aceste obstacole. Cei mai mulți vor rămâne captivi în aceste convingeri că lucrurile dificile au nevoie de mai multă putere pentru a fi împlinite. Momentul acesta aduce această idee deformată că puterea rezolvă totul pentru că Junon se întoarce pe zodia Taur. Puterea este definită acum de bunuri, de valori, de pierderile celorlalți care fac să pară supradimensionat patrimoniul care supraviețuiește. Asta înseamnă că natura inferioară se zbate acum și cere să fie recunoscută, nu vindecată, nu transformată. De aici și marea tensiune a momentului. Până și cei care se pregătesc din timp să facă față acestor episoade vor conștientiza că evitarea confruntărilor, evitarea luptei și canalizare energiei către o altă direcție nu îi duc spre liniște, spre înțelegere sau nu-i ajută cu nimic în a se proteja de anumite situații sociale încordate. De aceea, doar omul cu o bună pregătire psiho-emoțională va înțelege acum că liniștea nu este o extremă, că nu se ajunge la ea renunțând complet la ceea ce se mișcă sau la ceea ce produce zgomot, ci orientându-se spre calea de mijloc. Liniștea zilei de 24 octombrie vine de pe calea de mijloc. Avem mare noroc prin faptul că în seara acestei zile, când se împlinesc aceste unghiuri încordate la care participă soarele Luna și Axa Dragonului, Luna se află pe zodia Taur. Această poziție este foarte bună și tocmai de aceea elementele încordate de acum, așa cum ne spune și deviza generală a săptămânii, devin elemente ascunse după un paravan, iar paravanul este cel dat de adevărurile evidente. Asta nu face ca momentul de față să fie unul mai puțin dificil, ci doar mai puțin distructiv. Se evită, prin ascundere, o confruntare. Iată că, uneori, amânările sunt bune!
Prin urmare, 24 octombrie ne vorbește despre ceea ce ne separă de ceilalți, dar nu dorim să recunoaștem, despre pofte care ne compromit, despre structuri care nu au fost reparate, evoluate sau înțelese în modul corespunzător, în așa fel încât tensiunea momentului care se raportează la ele să se situeze la un nivel minim. Există o mare presiune interioară, sufletească, pe care nu o putem limpezi cu un cuvânt, cu un bine, ci avem nevoie de un statut. Pentru că statutul nu va fi atins acum, ci, în cele mai fericite din cazuri, în zilele de 26 și respectiv 28 octombrie, momentul de față ne va rămâne în memorie ca unul încărcat de tensiune, când chipurile celorlalți par urâte, foarte urâte sau respingătoare, când faptele lor devine chiar tendențioase. Persoanele nonviolente vor încerca să se ascundă de toată această dezordine socială, să se izoleze, să se însingureze, însă alegând să procedeze așa nu evită nimic. Liniștea vine din abordarea căii de mijloc. La extreme este război.
Noi trebuie să fim foarte atenți cum gestionăm emoțiile negative în această zi pentru că ele se depozitează foarte aproape de calități. Mijlocul acestei zile aduce însă un sextil între Venus retrograd pe Scorpion, semn de dezamăgire pe motiv că nu există o legătură între dragoste și plăcere, cu Saturn de pe Capricorn, semn de luciditate și de hotărâre atunci când vine vorba de decizii majore ale vieții sau de compromisuri. Așadar, prietenia aceasta între dramă și seriozitate îi va face pe unii să uite că ultimele săptămâni au avut pentru ei și întâmplări frumoase și nu este indicat să le uite. Dacă le uită își vor crea probleme noi care vor fi greu de investigat până la sfârșitul acestui an.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu acuza omul care suferă doar pentru că ni se pare că suferă mai puțin decât noi. Cel care respectă echilibrul va simți nevoia să-i ofere un sprijin sincer celui care suferă. Dacă nu o face înseamnă că și el suferă și ascunde sau își pregătește încă de pe acum un loc în loja egoiștilor fățarnici care consideră că pentru tot caracterul lor îmbâcsit lumea este de vină.

Sunt căutate nevoi noi. O problemă de sensibilitate devine o problemă de viață. Relațiile de familie au nevoie de reparare. Pericol. Succesiunea evenimentelor ne vorbește despre un blocaj pe care nu l-am anticipat. Binele îmbracă o altă formă. Pasiune. Încordare. Tensiuni legate de muncă sau de locul de muncă.

Luna se află acum în plin tranzit prin zodia Taur și va avea de împlinit două unghiuri negative, unul cu Luna neagră și celălalt cu Venus, dar și două unghiuri pozitive, unul cu Saturn și celălalt cu Neptun. Asta înseamnă că încercarea de a face un echilibru între problemele sociale și cele personale, între ceea ce este foarte evident și ceea ce se ascunde, aduce ziua de 25 octombrie în rândul celor banale. Totul se ascunde acum, totul este evitat, amânat, întârziat sau înlăturat pentru că nu corespunde momentului, nu ne oferă această distracție pe care o căutăm. Este posibil ca această oscilație între problemă și soluție să îi facă pe unii să vorbească prea mult, însă această exprimare se va opri brusc atunci când pasiunea nu o mai susține. Dacă avem în jurul nostru oameni care astăzi simt nevoia să vorbească mai mult trebuie să înțelegem că însemnăm ceva pentru ei, altfel, s-ar retrage într-o zonă ascunsă, ar dispărea sau și-ar căuta oamenii pe care îi îndrăgesc și cărora să le împărtășească mai mult decât aceștia pot duce. În cuvinte mai simple, povara de a suporta aceste ființe gălăgioase va fi, din punctul lor de vedere, un mare privilegiu.
O altă problemă a zilei de 25 octombrie este cea dată de aparența schimbării. Lucrurile nu se schimbă atât de repede și nici atât de ușor precum vedem sau precum ni se spune. Suntem în continuare sub impactul astrală dur al zilei de 24 octombrie și tensiunile de acum pot fi escaladate foarte ușor. De aceea, schimbarea poate trece foarte ușor drept pedeapsă pe care dorim să o aplicăm celorlalți, un blocaj pe care urmărim să îl impune unor oameni ale căror realizări nu ne sunt pe plac. De aici și încordarea momentului, de aici și tensiunile marcante ale zilei pe care vrem să le punem pe seama unor greutăți la locul de muncă, a unor dificultăți în a îndeplini desfășurătorul pe care ni l-am stabilit de acum. În realitate, greutățile de acum sunt ambiții mai vechi pe care le-am ascuns. Încercăm și acum să le ascundem, dar dacă nu există bune intenții, adică adevăruri evidente nu avem în spatele cui să ascundem aceste ambiții ciudate și ele vor fi văzute foarte clar.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ar trebui să fie o zi foarte simplă, dar pentru că suntem obișnuiți de câteva săptămâni să ne complicăm, să dăm lucrurilor simple o notă obositoare pe motiv că stau în calea fericirii, vom transforma această zi în una de pasiune, de încordare, de tensiune. Nu este singura zi a lunii octombrie marcată de tensiune, ceea ce înseamnă pentru mulți un fel de normalitate. Această normalitate le spune acestor oameni că greutățile familiei sunt firești în această societate, că lipsurile, de asemenea, că avantajele pe care le obțin apelând la anumite compromisuri sunt traseul cel mai bun pe care pot merge fără prea mare efort. Este clar că marile probleme ale zilei de 25 octombrie vin dintr-o evaluare greșită a posibilităților personale ori din pretenții prea mari față de viață.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu judeca situațiile după pasiunea momentului. Pasiunile acestei zile sunt pătate, incorecte, indecente.

Trecutul este răscolit. Atracție către frumos. Intensitate emoțională apreciată pe măsura schimbului de experiență. Teama este susținută doar de acțiunile ilogice. Evoluția spirituală se face prin cultivarea spiritului estetic. Deviație. Viața devine mai stabilă prin înțelegere amplă. Apar evenimente legate de o altă percepție a mediului înconjurător. Tristețea este ascunsă. Fidelitate.

Dacă în celelalte zile ale acestei săptămâni am avut impresia că putem decide asupra unor situații, asupra unor întâmplări, deși în forul interior știam că situația nu este chiar așa, acum, pe 26 octombrie, putem să ne spălăm această rușine, să împlinim ceea ce am spus în zilele anterioare că putem face foarte ușor. Conjuncția Soarelui cu Venus, chiar dacă Venus se află acum în deplasare retrogradă, aduce ușurința în a aprecia frumosul, nu neapărat propriul frumos, cât ceea ce se află în sectorul celuilalt, iar prin această apreciere să simțim că luăm parte la sensibilitatea și rafinamentul a aceea ce apreciem. Pentru omul cultivat ipostaza aceasta oferă o înțelegere mai bună a vieții, o percepție superioară a mediului, o armonizare cu cei pe care îi îndrăgim. Omul comun nu va avea atâta deschidere, ceea ce înseamnă că își va folosi această conjuncție în a scoate la lumină nedreptățile care întunecă o frumusețe a celorlalți. În felul acesta, înțelegem de ce pe 26 octombrie apare o combinație foarte frumoase între conjuncția Soarelui cu Venus de pe zodia Scorpion și opoziția lui Jupiter cu Luna, aspect care se produce pe axa Taur-Scorpion. Celelalte aspecte ale zilei devin sateliții care gravitează în jurul acestei probleme. Oamenii își dau seama acum că puterile pe care le dețin nu sunt reale, dar ele pot deveni așa prin intermediul unor schimburi educative. Așadar, abia acum, pe 26 octombrie, ajungem să înțelegem mult mai bine la ce se referă ultima parte a devizei săptămânii. Schimbările acestea sunt educative pentru că fac trimitere la ceea ce ne consolidează statutul de om, la moralitate, dar și la cunoștințe de care ne-am putea folosi pentru a face ca relația cu un factor de decizie, cu o structură administrativă, să fie mult mai bună. Există și oameni care vor transforma vibrația acestei zile într-o dovadă de fidelitate. Din nefericire, ceea ce se urmărește să fie prezentat doar prin această identitate este, în mare parte, un fel de inhibiție. Așadar, 26 octombrie nu este o zi care să se evidențieze prin fidelitate, nici prin spirit justițiar, cât mai ales printr-o nouă formă de educație față de oamenii din jur, față de mediu, față de societate. Dacă ni se pare că trecutul este răscolit se întâmplă să vină din partea retrogradării planetei Venus, cea care ne aduce acum un strop de insatisfacție în orice lucru bun pe care îl trăim, dar asta nu înseamnă că episodul acesta ne poate întuneca judecata.
Prin urmare, 26 octombrie ne vorbește despre lucrurile bune pe care încercăm să le facem cu ajutorul celorlalți, dar și pentru ei, situație care ne poate oferi mari beneficii. Este o zi în care profitul material poate crește, satisfacția din folosirea unor lucruri materiale, de asemenea, la fel și confortul care vine din bucuria pe care ne-o oferă lumea, societatea, mondenitatea, o relație superficială, una de conveniență. Dacă, în general, relațiile de conveniență nu sunt încurajate în analizele pe care le facem aici, acum ele reprezintă un fel de debușeu, de eliberare de o presiune, de evadare dintr-un sector care ni s-a părut până acum marcat de tristețe, severitate sau lipsuri. De aceea omul comun va evada din tristețe, din lipsuri și va deveni încrâncenat, rigid, inhibat, pentru că va avea convingerea unei mai bune stabilități prin această abordare.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu fi triști. Orice formă de tristețe, indiferent cum este argumentată, ne consumă din putere, din tonus, ne întârzie și ne spune, ca în prima parte a devizei săptămânii, că la capătul acestui fir există o schimbare. Nu se știe dacă schimbarea aceea ne va fi pe plac sau nu. Cert este că tristețea acestei zile ne depărtează de ceea ce este frumos.

Nevoie de a construi un nou ideal. Tranzit complicat către o soluție. Sentimentalism. Valorile viitorului sunt mai interesante. Admirație față de realizările celorlalți. Pierdem o distincție, dar câștigăm o apreciere. Viața se reorganizează pe alte baze. Probleme legate de alimentație. Se impune o schimbare de nutriție. Hrănirea sufletului nu este o fantezie.

Și această zi continua mesajul zile anterioare, cel legat de speranță. De această dată, suntem mai liberi decât am fost în ziua anterioară, mai curajoși sau ni se pare că orice situație frumoasă trebuie privită ca o oportunitate de care trebuie să profităm, ca o șansă de a evada într-un spațiu mai frumos, mai bun sau mai deconectant. Luna reușește acum să medieze tendința Nodurilor prin Capul Dragonului și va aduce nopții de vineri spre sâmbătă un tonus aparte. Chiar dacă de-a lungul zilei unii vor trece prin diverse probleme, poate chiar de nutriție sau de opinie, unele mici lipsite de consistență sau de înțeles, lucrurile bune care se consumă prin relația bună a Lunii cu Capul Dragonului îi ajută pe oameni să iasă în evidență într-un mod frumos, elegant, distins, prin mesajul cel mai corect pe care îl au. Pentru unii mesajul acesta corect poate fi un semn că se pot organiza mai bine, că pot fi mai atenți, mai simpli, mai curajoși, însă vor fi și oameni care urmăresc să descopere lucrurile ascunse ale vieții, cele care nu sunt accesibile ochiului fizic. Aceștia vor avea cele mai mari greutăți acum, în special spre seară, atunci când vor constata că într-un fel a fost desfășurătorul zilei și în altfel s-au derulat întâmplările. Aceștia vor fi dezamăgiții zilei de 27 octombrie. Dacă se vor lăsa în voia acestor decepții, presiunea astrală a momentului le aduce tulburări legate de metabolism, de mecanismul hrănirii, un refuz al unor alimente sau un refuz al unor medicamente. Lucrurile acestea sunt perfect justificate din punct de vedere ezoteric pentru că ele reprezintă traducerea fizică a refuzului pe care persoana în cauză o are față de elementele fizice în momentul în care constată la sfârșitul zilei că materia este vinovată că nu le-a mers bine. Vor încerca să compenseze prin diverse activități legate de ritmul de lucru, de precizie, de seriozitate ori de respect. Noi știm, însă, că vibrațiile tensionate care vin din partea planetei Neptun, cea care împlinește în seara acestei zile un careu cu Luna, sunt o supradimensionare a problemelor saturniene, cele care întârzie, obstrucționează, opresc. Dacă în cazul planetei Saturn aceste obstacole apar prin impactul unor factori exteriori sau sunt perfect logice, neînțelegerea lor și, deci, transferarea lor către domeniul lui Neptun, ține mai curând de un dezechilibru psiho-emoțional, de un program negativ, de o autodistrugere, de o nebunie a prezentului care trage după ea totul. Desigur, nu trebuie ca acest program să își atingă și ținta. Mecanismul, însă, acesta este.
Prin urmare, 27 octombrie ne pune în fața unor situații despre care vom crede că provin din relații bolnăvicioase, din greșeli pe care le-am făcut față de cei pe care îi îndrăgim, din obsesia de a folosi un scut, o atitudine defensivă. Lucrurile bune ale acestei zile vin din faptul că avem o oarecare admirație față de valorile celorlalți, suntem dispuși să ascultăm, până la un punct, despre ceea ce li se întâmplă, dar lucrul acesta se va întâmpla doar în prima parte a zilei. Cu cât ne apropiem mai mult de careul Lună-Neptun (împlinit la 22:47) cu atât vom fi invadați de gânduri restrictive, de temeri că anumite lucruri pe care nu le-am depășit, anumite obstacole pe care am crezut că le soluționăm doar împreună cu ceilalți și am fost trădați ne revin în minte, ca idee sau revin în suflet ca trăire, ceea ce ne va tulbura programul, desfășurătorul și timpul pe care vrem să-l petrecem într-o seară de sâmbătă alături de cei dragi.
Există un rost pentru care se întâmplă lucrurile acestea, iar acesta depășește cu mult înțelegerea comună. Viața se reorganizează, atât în zona celor superiori, cât și în zona celor comuni. Cei superiori nu vor rămâne cu această etichetă a profunzimii, iar cei comuni nu vor fi vinovați că au ales să trăiască așa. Reorganizarea pe alte baze nu cere raportare la etichete, ci doar acordarea unei mai mari importanțe realizărilor obținute până în momentul de față. Este foarte posibil ca aceste realizări să nu ne permită să creștem prea mult, să trecem pe nivelul următor, să fim mai buni, să învingem. Faptul că nu am decăzut este, deja, o mare realizare.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu anula totul doar pentru că spre seară starea sufletească se poate schimba. Nu toți cei din jurul nostru sunt răspunzător de durerile pe care le trăim la un moment dat. Unii sunt parte din soluție, nu parte din problemă.

Nu suntem de acord cu cei din jur. Refuzul înseamnă motivație pentru un salt. Conjuncturile sociale ni se par obositoare. Avem nevoie de liniște. Activitățile profesionale sunt desfășurate într-un alt mediu, poate chiar neadecvat. Concentrare pe un scop profund. Neînțelesurile mici devin neînțelesuri mari. Viața dezordonată cere organizare, precizie și respect. Etapa următoare nu poate fi împlinită fără seriozitate.

Ultima zi a săptămânii ne vorbește despre indiferență. Chiar dacă în dimineața acestei zile Soarele se află într-un sextil perfect cu Saturn, indiferența tot există, lucrurile bune sunt cumva motivate de ambiții care ne-am încălzit sângele în vene încă din ziua de miercuri, 24 octombrie. Așadar, momentul acesta de final al săptămânii ne aduce în fața unor provocări pe care dacă le trecem, nu vom obține meritele pe care le așteptăm, dacă nu le trecem, nu va observa nimeni, dar ne vom învinui că nu am fost în stare. Așa se explică de ce relația frumoasă dintre Soare și Saturn face trimitere la un proces interior, unul de autoevaluare, intrinsec. Ziua este una foarte bună, dar pentru că săptămâna pune asupra individului o presiune foarte mare toate deciziile momentului ni se par de-a dreptul obositoare, triste, iar conjuncturile la fel. Ca și în ziua anterioară, momentul de față aduce două unghiuri bune, iar spre seară împlinirea unui unghi negativ, de această dată unul dintre Lună și Chiron. Ceea ce în ziua anterioară era un fel de frică de pedeapsă, de sancțiune, acum devine un fel de preferință, de alegere în a pedepsi ori în a fi pedepsit. Asta înseamnă că în ultima zi a săptămânii înțelegem că adevărurile evidente vin spre noi acum doar pentru a ascunde intenții pe care nu dorim să le împărtășim celorlalți, nu dorim să le spunem nimănui, nu ne face plăcere să fie descoperite de alții. La fel se întâmplă acum și cu achizițiile. Ceea ce ne însușim acum cere un anumit timp pentru familiarizare, pentru instruire, adică nu știm deocamdată să utilizăm informația care ne este oferită sau aparatul pe care ni l-am achiziționat.
Din această cauză, multe din elementele specifice zilei de 28 octombrie vin spre noi prin rigoare, prin metodă, prin analiză, adică prin această relație interesantă dintre Soare și Saturn. Totul va fi pus pe seama unei necesități de a face ordine, de a fi foarte precis, de a produce, de a ne implica în activități profesionale deși pentru mulți este o zi de weekend și, deci, una de relaxare. Toată această înclinație către rigoare ar putea să le lase unora impresia de compensare a unei dezordini pe care au conștientizat-o de-a lungul întregii săptămâni, dar n-am spus. Pentru ei, aceasta este despărțirea pe care o ascund în fața adevărului, acesta este elementul veridic ce va proteja imaginea celui în cauză de critica persoanelor din jur pe motiv că are o agendă ascunsă, urmărește altceva decât spune.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii ne vorbește despre lucruri care au fost văzute de-a lungul acestui interval ca fiind obositoare. Dacă multe din tensiunile acestui interval au produs deja efecte pe care am încercat să le compensăm în ziua de vineri, 26 octombrie, ceea ce a rămas se inflamează acum, devine factor de tensiune ori unul de îngrijorare. Este adevărat, aspectul bun dintre Soare și Saturn ne ajută să ne concentrăm mai bine, desigur, doar dacă avem spre ce. Pentru mulți, 28 octombrie este o zi de relaxare, de destindere când vor dovedi că sunt foarte serioși doar în a-și programa cam ce au de făcut în săptămâna următoare.
Omul profund, cel care lucrează cu energia sau care se află implicat într-un proces de cercetare spirituală va vedea în ecuația astrală a zilei de 28 octombrie șansa de a face pentru sine acum ceea ce nu a putut să facă toată săptămâna. În felul acesta, va putea să pună în aplicare ultima parte a devizei, cea care se referă la schimburile educative. Vor fi mai deschiși față de oameni cărora le-au apreciat opiniile, față de cei pe care-i admiră. Acesta este marele avantaj al zilei de 28 octombrie și numai așa se pot compensa anumite derapaje care au lăsat impresia de-a lungul săptămânii că viața este ușor dezordonată. Reorganizarea de acum schimbă această impresie.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne strădui astăzi să găsim care este înțelesul cel mai simplu pentru care trăim. Relația bună dintre Soare și Saturn ne poate ajuta să ajungem la o concluzie cât se poate de reală. Ea nu trebuie să fie filozofică, metafizică, nu trebuie să aibă nimic sofisticat, ci doar să fie în concordanță cu realitatea.

13 thoughts on “22 – 28 octombrie 2018

 1. Maria spune:

  Iti multumesc!

 2. Ana spune:

  Trebuia sa fiu un pic mai atentă ca să nu am acest mic incident sau este o lectie de viață din care sa învăț ceva?Ce ar trebui sa înțeleg din toata această întâmplare,unde am gresit?

  1. Calitatea nu poate fi niciodată înlocuită de cantitate. Atenție la lăcomie!

   1. Ana spune:

    Este vorba de un minor accident cu masina.Poate sunt inca bulversata dupa cele intamplate dar nu inteleg atentionarea dvs cu lacomia.Doar am adus copii de la scoala,ca de obicei.Imi puteti da mai multe detalii,va rog?

    1. Așa cum marile adevăruri se spun în glumă și sensurile adevărate ale vieții sunt ascunse în spatele unor întâmplări aparent banale. De ce azi? De ce cu copiii? De ce cu masina? Eu, înainte de toate, aceste întrebări mi le-aș fi pus. Starea de normalitate pe care o invoci are in ea un parazit (lăcomia) care a învățat să se ascundă foarte bine. Poate este o lăcomie fină, elevată, argumentată prin necesități, dar ea tot lăcomie este. Poate nu sună bine, dar nu am cum să spun altceva dacă așa este. Există ceva în acest program „ca de obicei”, cu extensiile lui firesti si asupra altor activitati, care cere o schimbare. Altfel nu s-ar fi întâmplat.

     1. Ana spune:

      Unde ar trebui sa caut sau sa ma uit pentru a intelege unde sa fac schimbarea?Tot ceea ce fac se invarte in jurul copiilor si restul sunt „necesitatile” de a organiza cat mai bine o gospodarie.

     2. La asta am răspuns anterior: în ceea ce s-a întâmplat. Întâmplarea conține și cauza. Pentru a o identifica ai nevoie de o cheie pe care tocmai ți-am dat-o.
      Întotdeauna există o cheie în obținerea răspunsului la cea mai simplă întrebare: de ce?
      Dificultatea folosirii acestei chei arată că oamenii care se ocupă de lucrurile acestea vieți de-a rândul pentru a le înțelege nu sunt nebuni. Dacă ne-am găsi viețile scrise în cărți nu am mai trăi.

 3. Ana spune:

  Pentru a nu ma intalni cu „fiarele” pe 31 octombrie,este suficient sa respect programul si sa nu intervin in vreun fel in ceea ce se va intampla in acea zi(am programare la asiguratorul auto) ?

 4. Maria spune:

  Obisnuiesc sa citesc de seara pentru a doua zi… si daca nu avem relatii de complezenta? Eu sunt singura acum, am ramas asa in urma unui sindrom post-traumatic relational inca nerecuperat, ma bucur pe de o parte ca am reusit sa ies din relatiile respective, dar nu reusesc sa ma mai implic in interactiuni neconectate, fara miez, insingurandu-ma… e incrancenare? Iar lupta de a refuza tristetea e inca foarte grea… vad ca e obiectivul principal in aceasta decada. Multumesc.

  1. „Sindrom post-traumatic nerecuperat”? Adică este un fel de criză prelungită. În cazul acesta, chiar dacă relațiile de conveniență există ele nu vor fi văzute pentru simplul fapt că oferă prea puțin față de așteptări. Ziua are multe mesaje. Este interesant că te-ai oprit doar la această soluție. Relațiile de conveniență sunt un debușeu, dar al unei presiuni obișnuite, nu al unei probleme care aparține unui „sindrom post-traumatic nerecuperat”. Pentru problema aceasta se cere o altă abordare. Dacă vei reuși să te ții mâine departe de tristețe înseamnă că problema poate fi rezolvată cu ce ai acum. Dacă nu, va fi nevoie să apelezi de la un ajutor.

 5. Maria spune:

  Da, foarte prelungita, am apelat deja, am cerut ajutor, dar nu mi se acorda, mi se raspunde „este problema ta, rezolva-ti-o, noi avem vietile noastre”. Fac ce pot eu pentru mine, dar cred ca e prea putin cat mai pot doar eu. Multumesc pentru raspuns.

 6. Mariana spune:

  Omul are trup şi suflet. Bolile trupului se vindecă la „doctorul de trup”, iar bolile sufletului îşi găsesc vindecare la „doctorul de suflet”.
  Dumnezeu este doctorul sufletelor noastre!!!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.