5 – 11 noiembrie 2018

5 – 11 noiembrie 2018 este săptămâna în care un lucru fumegă degeaba, a lecțiilor mari pe care le învățăm din dezamăgiri mai vechi și a surâsului frumos prin care oamenii își dau unii altora încredere. Momentul de față ne aduce câteva evenimente astrale care sunt cu adevărat importante, nu doar pentru luna în curs, nu doar pentru această perioadă, cât mai ales pentru anul 2018. Întoarcerea lui Uranus pe zodia Berbec prin retrogradare, eveniment care se va consuma marți, 6 noiembrie, primește un ajutor astral din partea lui Jupiter, cel care în mijlocul zilei de joi, 8 noiembrie, va trece pe Săgetător, semnul său de domiciliu. Mai sunt și alte unghiuri care se împlinesc, unele dintre ele foarte importante pentru dimensiunea socială, la care participă Neptun, Jupiter, Axa Dragonului, iar altele foarte importante pentru dimensiunea personală, la care participă Soarele, Venus, Mercur și Marte. Mulți se vor considera îndreptățiți să se întoarcă la probleme mai vechi, să renunțe la așteptări și să intervină asupra desfășurării evenimentelor, au de ce să-și ceară drepturile, au de ce să vorbească despre nedreptățile pe care cineva le-a făcut în prima jumătate a anului sau în urmă cu aproximativ un deceniu. Gândul acesta, dacă merge spre răzbunare, nu va produce efectul scontat, nu-i va permite individului să rămână în această zonă a progresului personal, să fie puternic și eficient, ci doar conflictual. El va rămâne puternic, dar încrâncenarea sa îi va consuma din rezerve și cu fiecare pas pe care-l va face va deveni mai slab și chiar neputincios în fața problemelor pe care acum crede că le poate soluționa relativ ușor. De altfel, nu ar fi trebuit să aștepte să vină această săptămână pentru a fi o ființă conflictuală. Putea fi și în săptămânile anterioare, în aceeași manieră ca acum. Acum puterea suplimentară, ce ne va cuprinde în special din mijlocul săptămânii, îi motivează și pe ei.
Cea ce ne avantajează acum și care ne cere un evident autocontrol, ne promite o reușită care trece dincolo de temerile pe care le-am avut în urmă cu un deceniu cum că grupul din care facem parte nu va reuși niciodată sau nu va reuși în modul așteptat. Trimiterea pe care această săptămână o face către anul 2007 este, din această perspectivă, una destul de delicată. Nu avem de ce să aducem în prezent evenimente de atunci, argumentele de atunci pentru a ne răzbuna, doar pentru că un personaj recunoaște că în acea perioadă a greșit sau erorile pe care le-a făcut au fost intenționate. Ne ajută că suntem acum într-o zonă a clarității, că acele personaje care în trecut au învins și nu au spus nimic despre metodele pe care le-au folosit, acum vor să pară personajele pozitive pentru că recunosc. Victorios va fi omul care nu va ține cont nici de dramă din trecut, nici de ridicolul de acum. De altfel, având în vedere că de câteva săptămâni Jupiter se pregătește să facă acest salt către domiciliu, este posibil ca mesajele care se evidențiază acum să fi lansat deja semnale, adică ceea ce aflăm acum să nu fie pentru prima data spus în această perioadă.
Marile lecții de viață pe care le învățăm prin dezamăgire se bazează pe această inutilitate, pe lipsa de perspectivă a intenției de a ne construi un viitor bazat exclusiv pe identificarea abuzurilor din trecut pe care le-am avut învingători și pentru recunoașterea cărora am așteptat atâți ani. De altfel, este mai puțin important dacă anumiți lideri își aleg momentul acesta pentru a clarifica o situație mai veche, pentru că pe noi nu ne interesează aspectul acesta social, cât ne interesează impactul deciziilor personale asupra destinului personal. De aceea, Luna nouă din 7 noiembrie ne avertizează că puterea cea pozitivă trebuie scoasă la lumină cu forța. Ea se ascunde de frică, este îmbrăcată în grija că lucrurile bune nu au nicio șansă în această epocă. Dar noi, pentru că încercăm să surprindem momentele pozitive care ne ajută pentru a le înmulți prin atenție, ne putem folosi de această conjunctură, de Luna nouă din 7 noiembrie, cea încadrată de întoarcerea lui Uranus pe ultimul grad al zodiei Berbec și de trecerea lui Jupiter pe Săgetător, pentru a ne construi noi idealuri, unele mult mai puternice care au aceeași calitate (nu și același impact) cu cele ce au fost învinse cu aproximativ un deceniu în urmă. Tentația de a judeca răul ce ne-a fost produs atunci va rămâne și vom trece printr-o veritabilă luptă interioară în încercarea de a ne tempera aceste porniri și a acorda momentului de față atenția cuvenită.
De aceea, a doua parte a devizei săptămânii face trimitere la surâsul frumos de care se folosesc oamenii pentru a se ajutz unii pe ceilalți. Surâsul sincer este o cheie teribilă care îi permite celui în cauză să rămână imperturbabil în zona sa, dar să poată interacționa și cu ceilalți, să le transmită ceva din starea sa, să empatizeze, să le ofere încredere și susținere. Sunt oameni care folosesc acest instrument doar din conveniență, dar avantajul de față nu li se adresează.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a urmări care sunt elementele personale care vor să se împlinească acum. Ele pot veni prin oameni, prin conjuncturi, prin mesaje. Cel care își pierde atenția ce urmărește acest traseu își poate pierde șansa de a împlini o etapă importantă a vieții sale. Desigur, ea nu este în totalitate pierdută. Jupiter abia intră pe acest semn și va sta acolo până pe 2 decembrie 2019. Vor mai fi momente, dar acesta, fiind primul, pare cel mai interesant.

Se lucrează la un nou plan de reușită. Teamă de eșec. Dorințele sunt foarte puternice. Orgoliile îi fac pe oameni să se simtă ușor ofensați. Jigniri gratuite. Neglijență. Lovituri pe ascuns. Surmenaj. Contraste obositoare.

În această prima zi a săptămânii Luna se află în plin tranzit prin zodia Balanță urmând ca în mijlocul zilei următoare să treacă pe zodia Scorpion. Asta înseamnă că momentul de față aduce mici comparații cu ceea ce s-a consumat pe finalul săptămânii anterioare, ceea ce nu va fi un avantaj pentru persoanele oneste, pentru oameni puternici, pentru ființele care urmăresc să nu rămână în conștiința comunității prin pasivitate. Astfel, pentru unii, prima zi a săptămânii înseamnă accesul la cunoștințe care trebuie să îi propulseze pe un nou nivel, să demonstreze că sunt puternici, să probeze că nu au trăit degeaba, că nu au consumat în zadar ceva din resursele personale. Oamenii care se bazează mult pe moralitate, care nu iau lucrurile în ușor și nu se gândesc că schimbul de experiență pe care l-au avut în săptămânile următoare trebuie definite de conflictele acestor momente, vor lăsa deoparte orgoliile pentru a gândi prin perspectiva situațiilor, nu prin calitatea pe care o au în prezent. Aceștia vor fi cei care vor fi foarte liniștiți pe 5 noiembrie, iar toți ceilalți, care se vor lăsa influențați de careul Lună-Pluton, se vor arăta ofensați de orice, de lucruri minore, de problemele societății, de neîmplinirile pe care le privesc acum ca pe niște elemente definitorii ale existenței personale. Acestea sunt loviturile pe ascuns pe care cel în cauză și le aplică singur, deci își va invoca faptul că societatea este vinovată de faptul că suferă și nu va recunoaște niciodată că își dorește această condiție.
Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală știu că lucrul acesta face parte dintr-o schemă mult mai largă, cea care se referă la ușurința cu care un om care nu dorește să se schimbe se pedepsește pentru a părea în ochii celorlalți victimă și, ca o consecință firească, să obțină sprijinul pe care și-l doresc sau să li se preia o parte din sarcini. Deși pentru unii lucrurile acestea vor părea niște jigniri gratuite, în realitate ele fac parte dintr-un program de autodistrugere care va fi susținut în această săptămână pe pasivitate. Deviza săptămânii ne spune că lecțiile mari le învățăm din dezamăgiri mai vechi. Practic, prima zi a săptămânii, prin împlinirea careului dintre Lună și Pluton, ca aspect definitoriu al momentului, dar și ca un element eliberator, aduce un fel de clarificare a unor situații care până acum păreau foarte încurcate. Deocamdată vorbim despre această dreptate obiectivă doar în cazul oamenilor care s-au remarcat în săptămâna anterioară printr-un fel de sacrificiu, care au fost indulgenți, care au conștientizat răul, dar nu s-au lăsat influențați și nici nu și-au compromis relațiile acordând acestui rău o importanță mai mare decât o are. Aceste persoane vor admira de-a lungul acestei săptămâni un rug care va continua să fumege, vor fi în continuare dezamăgite de ceea ce au trăit cândva, dar vor lăsa ca lucrurile să meargă mai departe pentru că așa le este scris.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne vorbește despre loviturile ascunse pe care individul și le aplică lui însuși pentru a părea în ochii celorlalți un adevărat justițiar. Unii vor părea și onești, ba chiar echilibrați făcând lucrurile acestea, dar noi, pentru că studiem astrologia, nu suntem simpli consumatori ai unor previziune astrale, știm că elementele specifice zilei de 5 noiembrie sunt legate de finalul săptămânii anterioare. Ceea ce a fost valoros pe finalul săptămânii anterioare va fi și acum, iar drama momentului nu va rămâne în conștiința celorlalți, ci, prin lucrurile bune pe care am reușit să le protejăm, vom fi priviți ca niște ființe învingătoare, ca niște exemple de dreptate, deci demni de toată lauda, deși suntem cam departe de aceste merite acum. Altfel, rămânând în această zonă comună, limitată, vom prefera imoralitatea, lucrurile indecente, minciuna, manipulările care și-au dovedit eficiența în săptămânile din urmă pentru a avea garantul unui succes și în această săptămână. Știind că de la jumătatea săptămânii încolo puterile ce vin spre noi sunt în creștere vom fi mai atenți. Este clar că momentul de față aduce o dorință foarte mare care ar trebui susținută și de un proces de autoanaliză corespunzător. Cel care este matur, omul profund și înțelept, va sta departe de orice formă de pasivitate și nu va dori să-și rezolve problemele personale neimplicându-i pe ceilalți, descurcându-se singur, cu cât are și cu cât poate. Există o presiune personală care vine din conștiință, din ceea ce ne amintim, nu din fapte. Cel atent va rezista acestei presiuni și va prețui echilibrul pentru că obținerea unui câștig prin astfel de practici este acum o tentație, nu o oportunitate.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu-i obliga pe ceilalți să renunțe la plăcerile personale doar pentru că suntem mai convingători acum pentru că povestim cu tâlc despre plăcerile personale. Binele celuilalt trebuie apreciat, nu încadrat într-o schemă străină.

Activitate eficientă. Inspirație. Schimbări eficiente. Naivitatea este constructivă. Sunt găsite metode de combatere a imoralității. Redresare. Dispoziție bună. Sunt rezolvate unele piedici. Munca este apreciată. Un om superior știe cum să se regenereze. Reîncărcarea bateriilor. Abstractul ne ajută să simțim profund. Combinații care duc la explozii temperamentale. Avem din nou nevoie de competiție. Ceea ce a stagnat devine inutil. Curaj în rezolvarea unor mari tensiuni.

Știm că Uranus se află în deplasare retrogradă încă din 7 august 2018, însă abia acum se întoarce pe zodia Berbec. Va sta pe această zodie până pe 6 martie 2019, dar din retrogradare își va reveni abia pe 6 ianuarie 2019. Întoarcerea lui Uranus pe zodia Taur din martie anul viitor va fi definitivă adică la următoarea retrogradare el nu se va mai întoarce pe zodia Berbec, ceea ce înseamnă că acest interval de acum și până atunci reprezintă ultima formă de destructurare a unor elemente tradiționale ce au fost vizate în acțiunile ultimilor 8 ani, reprezintă ultima etapă de construcție a unui ideal despre care abia din martie încolo vom afla dacă este bună sau nu, dacă este conform destinului pe care ni l-am ales în această viață. Astăzi, pentru că se împlinește și trigonul Soare-Neptun, pentru că Luna va trece prin careul la Nodurile sale, ne preocupăm de ceea ce este esențial, fără a dramatiza, fără a ne orienta în mod obligatoriu către competiție pe motiv că un rezultat obținut în felul acesta poate dura. Cu toate acestea, trebuie să luăm în calcul faptul că întoarcerea lui Uranus pe zodia Berbec nu poartă amprenta unui tranzit obișnuit. Se activează ultimul grad al acestei zodii ceea ce înseamnă că până la urmă vom ajunge la o competiție, că retrospectiva astrală ne întoarce fizic în fața adversarilor mai vechi, în fața metodelor mai vechi, în fața descurajărilor mai vechi. Marea realizare a acestei perioade, care va veni spre noi într-un contrast teribil cu ceea ce am avut de parcurs din 2011 încoace, ne cere o schimbare a acestei metode care a întreținut descurajarea, a etichetelor care nu ne-au permis să vedem și altceva la cei cu care am interacționat. Marele noroc al momentului ne arată că trigonul Soare-Neptun ne oferă accesul la o intuiție aparte, ne face suficient de sensibil, dar și de deschiși încât toate aceste lucruri minunate să fie posibile. Dacă până acum unii au crezut că a invoca inspirația într-o conjunctura astrală tensionată este o greșeală de interpretare, acum vor vedea că evadarea în abstract, apelul la sentimentele simple, delicate, foarte personale, reprezintă un început frumos al unei redresări pe care ne-o dorim din 2011. Desigur, perioada aceasta cuprinsă între 6 noiembrie și 6 martie, cu o importantă modificare de atitudine începând cu 6 ianuarie, când Uranus își revine la mersul direct, ne oferă atât de multe piedici încât foarte mulți vor fi cumva motivați să creadă că aceste probleme cu care se reîntâlnesc sunt veșnice și că ele nu se vor repara niciodată. Dacă ar fi să privim această situație din punct de vedere ezoteric, motivațional, până și descurajările mai vechi în care am crezut se transformă acum în etichete și de acestea nu putem trece, nu de întâmplare în sine, că nu ea este acum problema, ci de interpretare pe care o dăm momentului. Anterior, ni s-a părut un lucru banal să formulăm o grijă spunând “Nu cred că voi reuși vreodată!“, iar acum repetarea întâmplării, cu rădăcina descurajării înfiptă adânc, se transformă în “Nici de data aceasta nu voi reuși!“. De aceea, se impune, ca o condiție absolut esențială, eliberarea conștiinței de aceste etichete și abordarea situațiilor dintr-o altă perspectivă emoțională, dacă în momentul acesta o altă perspectivă informațională nu pare posibilă.
În cuvinte mai simple, suntem invitați acum să judecăm reacțiile, nu întâmplările. Întâmplările, din cauza retrogradării lui Uranus, își vor urma propriul curs. De această dată va fi mult mai importantă calitatea remanențelor, nu atât ceea ce strică ori ceea ce se împlinește.
În mijlocul acestei zile Luna își va încheia tranzitul sau prin zodia Balanță și, trecând pe Scorpion, se va afla într-o dispunere negativă față de Uranus și în alta, tot negativă, față de Axa Dragonului. Orice întoarcere către sine ne încarcă bateriile, ne desprinde complet de o sursă de stres, de o îngrijorare sau de o persoană care prin ceea ce spune sau face a devenit în ultimele luni toxică. Dacă luăm în calcul faptul că în ziua următoare se împlinește Luna nouă, deci momentul de față este un fel de sfârșit al ciclului, dar începutul unei perioade prin trecerea lui Uranus pe Berbec, am putea sintetiza ipostaza aceasta ca un fel de început al sfârșitului. De această dată, din fericire, conotațiile acestei expresii nu sunt așa cum par, dramatice. Un curaj folosit greșit trebuia să-l ducă pe cel în cauză acolo, adică nu vom fi protejați de la sine pe toată această perioadă. Suntem acum protejați de emoțiile frumoase pe care le-am apreciat și pe care le putem utiliza acum cu toată libertatea, spre care ne putem întoarce fără să greșim, mai ales că și întâmplările sunt selectate în așa fel încât acest potențial afectiv să fie folosit la un nivel foarte bun, iar impactul să fie pe măsură.
Prin urmare, 6 noiembrie ne aduce în fața unor fapte ale căror efecte bune nu am crezut niciodată că pot lua forma celor pe care le vedem acum. Aceste fapte nu sunt neapărat din acest an,, ci presărate din loc în loc din 2011 încoace. Ele fac trimitere către dorința de redresare pe care am avut-o în tot acest interval, de schimbare, de modificare, de obținere a unei poziții privilegiate și de eliberare de toate compromisurile pe care le-am făcut ori de luptele pe care le-am dus pentru a obține lucrul acesta. Pentru mulți, întoarcerea lui Uranus pe zodia Berbec va deveni un fel de iluminare, dar nu în sens ezoteric, ci în sensul de clarificare. Este adevărat, doar câteva lucruri ne sunt dezvăluite, doar câteva elemente sunt văzute mult mai clar și, prin intermediul lor, și înțelesul faptelor devine altul, dar este suficient cât să considerăm că seara zilei de 6 noiembrie, dar și ziua următoare, constituie parte dintr-un episod de graniță, un sector care delimitează o perioadă grea și întunecată cu una care se luminează pe zi ce trece cu fiecare faptă curajoasă pe care o facem.
Ziua aduce și câteva direcții foarte frumoase care ne încurajează să folosim sentimentele profunde pentru a ne pune în valoare mult mai bine, pentru a face o demonstrație de forță. Prin sensibilitate pot fi rezolvate acum conflicte foarte mari și nici măcar nu ni se mai pare atât de grea. Nota apăsătoare a zilei va fi vizibilă spre seară când se va produce și acest eveniment la care participă Uranus, dar când unghiurile rele pe care Luna le realizează cu Uranus și Axa Dragonului intră în separație. Ceea ce nu ne-a convenit în prima parte a zilei și am crezut că se rezolvă în timp în a doua parte a zilei se stabilizează și duc în ziua următoare gustul amar al situațiilor nefirești sau pe care nu le putem soluționa acum. Avem nevoie însă să nu uităm că emoția puternică este cea care poate domina acum orice argument trist.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne permite să fim puternici prin sensibilitate. Emoția profundă nu este un defect, un element vulnerabil, ci dimpotrivă.

Aventură dusă dincolo de puterea de înțelegere. Zarvă. Lucrurile sunt intense. Teamă. Probleme materiale. Iritare. Compasiunea este interpretată ca o dovadă de slăbiciune. Colaborări ciudate. Excese. Decădere. Neprevăzutul ia forme aberante. Pofte. Tulburări în planul conștiinței. Indiferență față de binele celuilalt. Capacitate de control dovedită într-o competiție. Reacții periculoase.

În a doua parte a acestei zile se va împlini conjuncția Lună-Soare, adică Luna nouă. Toate celelalte unghiuri ale zilei se consumă până la împlinirea acestei faze a Lunii, ceea ce înseamnă că mesajul de acum ne îndreaptă atenția către restricții mai vechi. Din această cauză, unii vor considera că 7 noiembrie este o zi a decăderii, a întâlnirii cu neprevăzutul, a soluțiilor care trebuie puse foarte repede în aplicare. Nevoia aceasta de viteză modificată vine în special din partea planetei Uranus despre care știm că se află acum pe ultimul grad al zodiei Berbec. Vorbim, așadar, despre o precipitare sau despre acțiuni prea mari față de puterea pe care o avem în momentul de față. Este posibil ca unele să fie foarte intense pentru că aceasta este natura lor, însă nu aceasta este problema, ci faptul că vrem să le uniformizăm pe toate aceste situații pentru a le împlini pe toate foarte repede.
Așadar, Luna nouă din Scorpion ne oferă accesul la o putere cu care nu am știut niciodată să luptăm. Desigur, asta nu este o problemă atât de mare pentru că, până la urmă, așa învățăm, lucrând, muncind, preocupându-ne. Și pentru că nimeni nu s-a născut înțelept, este firesc și de înțeles ca la început să mai și greșim. Ipostaza aceasta a zilei de 7 noiembrie are însă conotații mult mai importante decât pare la prima vedere. Începutul timid, palid, susținut de Luna nouă primește lovituri dure din partea a două planete cu deplasare lentă: Uranus care se află pe ultimul grad al zodiei Berbec și Jupiter care se află pe ultimul grad al zodiei Scorpion. Dacă prima se află în mers retrograd, adică vibrația poziției sale se va păstra și după ce nu se va mai află pe ultimul grad, mâine la prânz Jupiter va părăsi zodia Scorpion și va intra pe Săgetător. Din această combinație înțelegem și de ce simțim nevoia să ne grăbim. Dacă Jupiter nu și-ar schimba semnul am fi considerat că, așa greu cum este, avem măcar timp să punem în practică soluțiile pe care le gândim. Așa, nu numai că presiunea este mare, dar iminenta schimbare a lui Jupiter nici nu ne oferă răgazul necesar. Așa considerăm că se impune o schimbare a vitezei de lucru. Pe Săgetător Jupiter are cea mai bună poziție a sa. Suntem în fața unor așteptări foarte mari, a unui bine aparte care nu ține doar de dimensiunea personală, de confortul psiho-afectiv, ci ține și de statutul social, și de idealul comun. Ca lucrurile acestea frumoase să se împlinească avem nevoie să nu ne pierdem capul acum, în momentul de început al acestui ciclu lunar (Luna nouă), pentru că a nu fi echilibrați în momentul de față înseamnă a ne bucura doar de ceea ce nu am stricat acum, nu de tot ceea ce produce acest ciclul lunar. Astfel, se va pune problema în următoarele patru săptămâni ca o calitate personală să fie administrate altfel, să schimbăm ceva în grupul de apartenență, în ritmul și desfășurătorul programului de lucru, să facem o schimbare în locul pe care îl preferă pentru a ne simți mai bine. Nu ne gândim că lucrurile acestea pe care le schimbăm pentru a ne bucura de un bine personal produc și un bine social, dar îl expun pe cel în cauză și la eforturi suplimentare. Pentru că această Lună nouă se duce pe Scorpion, vom găsi resursele necesare pentru a le face pe toate. Important este ca acum să nu ne pierdem echilibrul.
Prin urmare, 7 noiembrie ne pune în temă cu prima parte a devizei săptămânii, cea care ne vorbește despre întâmplări care nu mai produc efecte, dar care au fost atât de importante atunci când s-au produs încât cu greu pot fi uitate. Ele fumegă, adică par active și acum, creează emoții, impresii, opinii, se discută în continuare despre ele, încă se mai descoperă care sunt efectele. Din toată această construcție majoră care ne lasă impresia că încă mai este activă deși nu este, în momentul de față se desprinde o lecție pe care o învățăm prin dezamăgirea pe care au lăsat-o în urmă. Nu contează că această dezamăgire este în raport cu o persoană, cu o situație socială sau cu un lucru. Contează ce ne rămâne din toate acele situații care ne-au dezamăgit, adică va fi foarte important să stingem dezamăgirea respectivă ca să putem spune că am învățat o lecție, nu am plimbat mesajul dintr-o etapă în alta a vieții, dintr-un oraș în altul, dintr-o epocă în alta. Putem ști dacă lucrurile merg bine în funcție de cât de dispuși suntem să iertăm. Iertarea nu este un șablon, așa cum adesea spun cei care cred că se ocupă de dezvoltare personală. Ea este cheia cu care se dezleagă lacătul care ne ține prizonieri. Prin iertare ne eliberăm de otrava urii, a dezamăgirilor, a disprețului adică de toate aceste stări care mențin nebunia omului învins care crede că prin drama sa se răzbună, intervine asupra celui care a învins. De aceea, iertarea vizează întâi propria persoană (“Mă iert pentru că am permis așa ceva“, “Mă iert pentru că am participat la așa ceva!“) și apoi ea este extinsă celorlalți (“Îi iert pe cei implicați și îi eliberez de obligația de a sta împreună cu mine în suferință înfrângerii!“). Doar prin îndeplinirea acestor două componente iertare devine întreagă și numai așa va fi folosită ca o formă de vindecare sau chiar ca o cale de evoluție. Ea va da și celorlalți un impuls către schimbări frumoase, pozitive și profunde, către transformări benefice.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne propune idealuri absurde, doar pentru că acum ni se pare că au mai multă putere. Tot acest ciclu care debutează cu Luna nouă împlinită în seara acestei zile este unul care produce efecte practice ce cu greu ar putea fi afectate de intențiile reale ale unora în următoarea perioadă.

Putere de convingere. Dreptatea joacă un rol foarte important. Expansiune. Regenerare. Mare putere de transformare. Expresivitate. Inițiativa duce la reușită. Sunt încununate de succes demersuri mai vechi. Credem că totul este agreabil. Se face un plan de schimbare. Educație folosită pentru progres, nu pentru confort. Este subminată autoritatea unui element negativ. Ruptură. Pretenții care duc la progres. Demersuri compromise de neliniște. Aspirațiile nu mai sunt limitate. Progresul înseamnă și împăcarea cu trecutul. Înfruntările pot fi și brutale, nu doar mari consumatoare de resurse.

În mijlocul acestei zile Jupiter își va încheia tranzitul său de aproape un an de zile de pe zodia Scorpion și va trece în domiciliu, pe Săgetător. Este un moment minunat, unul dintre cele mai speciale ale acestui an. Poziția lui Jupiter pe Săgetător este bună pentru toată lumea, până și pentru oamenii răi, pentru că le oferă puțină judecată în plus, puțin respect sau îi opresc pentru o secundă din faptele lor pentru a-i face responsabili de consecințe. Toți ceilalți însă vot trăi cu implicare schimbările momentului pentru că aleg să facă așa, dar și pentru că li se pare o prioritate. Faptul că Luna se află acum pe zodia Scorpion și ne ajută să înțelegem mai bine de ce este importantă puterea educației, de ce un om cult, chiar și dacă mai greșește din când în când sau mai face fapte rele în mod intenționat, este de preferat în fața celui needucat. Forma aceasta de educație care va fi susținută în timpul tranzitului lui Jupiter pe Săgetător nu se referă doar la acumularea de cunoștințe, ci și la altele, adică la cel patrimoniu psiho-emoțional care îmbină ideea cu sentimentul și îi face pe oameni agreabili, buni la suflet, puternici și rezistenți. Astfel, avem ocazia să înțelegem de ce loialitate este o calitate, de ce oamenii generoși sunt plăcuți, de ce avem obligația să ne folosim de aceste două trăsături frumoase fără a renunța la libertate. Prin Jupiter pe Săgetător omul care devine sclavul generozității va ajunge să creadă că marea sa greșeală constă în ultimele contacte sociale la care se va simți obligat să renunțe. Această poziție susține contactele sociale, mișcarea, orice formă de dreptate, dar dacă lucrurile acestea nu devin expresii ale unei forme de educație creează neliniște, suspiciune, scepticism.
Spre seară, Luna va trece și eu pe zodia Săgetător și vine spre noi un val de energie cum nu am mai avut de mult timp. Această mare determinare se va menține și în ziua următoare, dar și în ziua de sâmbătă, atunci când se va împlini trigonul lui Jupiter la Capul Dragonului. Ceea ce gândim acum că se poate împlini va prinde contur începând cu ziua de sâmbătă, iar lucrul acesta este posibil prin acest nou val de putere, de energie pozitivă care vine spre noi spre seară. Jupiter a mai fost pe zodia Săgetător în anul 2007, însă atunci a trebuit să treacă prin careul cu Uranus, situație care nu se reproduce acum. Dacă ar fi să comparăm momentul acesta cu tranzitul anterior al acestei planete pe Săgetător avem motive de optimism. Acum planetele sunt mai disparate iar Saturn are de împlinit un trigon cu Uranus abia intrat pe zodia Taur, nu o opoziție cu Neptun, așa cum s-a întâmplat anterior. Anterior s-a mers pe ideea deconspirării sau a acțiunilor în forță pentru a destructura un viitor centru de putere, iar acum se merge pentru reînvierea acestuia, pentru scoaterea sa din umbră, ceea ce înseamnă aducerea mai multor beneficii. Pentru că ansamblul situației este unul bun, ne putem permite, chiar dacă mesajele aduc în discuție probleme care depășesc mult cadrul vieții personale, să rămânem buni și pozitivi, dar mai ales mulțumiți cu ceea ce avem. Ceea ce urmează să scoatem la lumină, să prezentăm celorlalți, structura nouă care nu a putut supraviețui presiunilor sociale declanșate în urmă cu 11 ani, ne-a dat semnale clare în sensul acesta, adică vom descoperi în săptămânile următoare cum anume trebuie să procedăm. Acum, la începutul tranzitului lui Jupiter pe Săgetător, să rămânem frumoși, pozitivi să surâdem și să punem în acest surâs ceea ce avem mai bun.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne arată și nouă înșine, dar le arată și celorlalți care este cota fiecăruia de echilibru. Modificările spectaculoase ale momentului anunță vremuri bune, realizări personale și sociale, dar, deocamdată, nu pentru toată lumea. Oamenii prea grăbiți sau lacomi se vor arunca acum în vâltoarea vieții nemaiavând răbdare să apară și momentul potrivit pentru a primi ceea ce cred că merită sau li se cuvine. Vedem cât de echilibrați suntem în funcție de cum trăim bucuria momentului. Pe unii realizările materiale, sociale sau un anumit confort pe care îl obțin foarte ușor îi întunecă, îi transformă în niște ființe obraznice și deci nu mai țin cont de nimic din ceea ce ar putea fi moral, de nimic din ceea ce ține de virtuți. Aceștia vor da semne că din după-amiaza acestei zile s-au hotărât să rămână prieteni doar cu binele pe care și-l doresc, nu și cu ființele prin intermediul cărora au primit acest bine. De pe zodia Săgetător ne vine aceasta obrăznicie a confortului care, ca într-un paradox, este și susținut de niște abilități speciale. Crezând că totul este agreabil, omul care obține ușor sau care consideră că se poate folosi de aceste lucruri bune fără educație devine un obraznic.
Mersul bun al lucrurilor anunțat de trecerea lui Jupiter pe Săgetător cere întâi o mediere a trecutului. Dacă aducem din evenimentele ce s-au consumat în urmă cu mai bine de un deceniu eșecul de atunci pentru a-l răzbună, nu pentru a scoate la lumină ceea ce nu s-a putut atunci, vom beneficia de un avantaj, ca și în cazul celorlalți, însă expresia sa va fi de scurtă durată. Celelalte astre care participă la toată această ecuație impun de comun acord ca o condiție esențială absența răzbunării. Așadar, să ne străduim mai mult începând cu a doua partea a acestei zile să avem inițiativă, pentru că numai aceasta duce către reușită, să fim creatori de soluții, nu simpli mesageri ai unor resentimente. Oricât de clar ne aducem aminte ce s-a întâmplat în urmă cu aproape un deceniu binele de acum arată doar când este permisă reinventarea puterii de atunci, nu și sancționarea vinovatului care a produs această întârziere. De aceea lucrul cel mai bun pe care am putea să-l facem acum este să rămânem în zona tonică.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne ține departe de pretenții. Faptul că ni se permite la un moment dat accesul către un nivel superior, când ni se dă dreptate, când se recunoaște o minciună nu înseamnă că lucrul acesta se întâmplă pentru a adăuga beneficiului de acum și o răzbunare. Să fim atenți, echilibrați și să privim în față. Ne așteaptă lucruri mult mai bune.

Înțelegere cu cei apropiați. Luptă împotriva imixtiunilor. Un eveniment ne nemulțumește. Noi orientări profesionale. Preocupări spirituale care combat viciul orgoliul și limitarea. Severitate în raport cu un competitor. Progresul este judecat după confortul personal. Minciună. Termenul nu este folosit corect. Declinarea unor responsabilități.

Luna se află acum în plin tranzit prin zodia Săgetător și va avea de împlinit o conjuncție cu Mercur, în mijlocul zilei, un sextil cu Luna neagră și, spre seară, va trece prin careul cu Neptun. Ca fundal, trigonul Venus retrograd-Marte direct dictează starea de spirit a acestei zile, cum merg lucrurile, cum ar trebui să ne simțim și câtă încredere să avem în colaboratori. Pentru mulți momentul acesta reprezintă forța care ar trebui să-i ducă mai departe, impulsul către progres, confortul personal care le-a lipsit până acum pentru ca imaginea de ansamblu sau cercul circumscris tuturor acestor lucruri să fie împlinit. Partea bună a momentului aduce capacitatea omului mic de a construi lucruri mari pentru că și-a conservat ceva bun în sufletul propriu, fie pentru că nu a fost primit la masa negocierii, printre cei mari, nu a beneficiat de privilegiul egalității cu cei care stabilesc soarta oamenilor, fie pentru că au ales în cunoștință de cauză să îndeplinească un rol minor tocmai pentru a-și proteja această latură frumoasa vieții. Vorbim, așadar, despre lucruri care se răzbună, despre lucruri rele lăsate să se împlinească pentru că ele trebuie să îl trezească pe cel în cauză la realitate pentru că există în jur prea mult bine, prea mult confort și nu suntem deocamdată obișnuiți cu așa ceva. De altfel, nu se pune problema că nu suntem obișnuiți cu atât de mult bine, ci nu suntem obișnuiți cu forma aceasta de confort. Prezența lui Jupiter pe zodia Săgetător, eveniment care a fost prezentat nu în ansamblul însemnătății sale, ci doar prin ceea ce reprezintă acum, la început de tranzit, pune o mare presiune asupra mesajelor pe care Luna dorește să le transmită prin unghiurile pe care le împlinește din postura de musafir al zodiei Săgetător.
Unii vor apela la prea multe explicații, la vicii, la o competiție pentru a ascunde că au prea mari așteptări de la sine, că nu se simt eficienți, că nu se pot ridica la nivelul pretențiilor pe care ceilalți le au. Astfel, vor discuta despre împrejurări ciudate, cele care sunt, de altfel, specifice zilei următoare, dar pentru a distrage atenția le prezentăm încă de pe acum. Oamenii aceștia care se ascund, care nu vor să spună adevărul sau se tem să se prezinte în fața celorlalți așa cum sunt, au nevoie de înțelegere, dar nu pentru că ar fi oameni slabi. Omul care se ascunde pe 9 noiembrie, care nu spune tot ce gândește, care se afișează cu mască, are o putere pe care deocamdată nu știe cum să și-o folosească, iar această putere nu este deloc mică.
Prin urmare, 9 noiembrie ne vorbește despre evenimente pe care ar trebui să le interpretăm doar pe baza experiențelor personale, doar pe baza a ceea ce simțim, înțelegem și putem explica prin experiențele pe care le avem, prin cuvintele pe care le avem. În egală măsură, momentul de față aduce și îndoieli care întunecă mintea, dar nu pentru că viziunea de ansamblu poate genera așa ceva, ci pentru că binele general în care trebuie să ne integrăm nu acceptă aceste răutăți. Pentru că nu le acceptă, refuză acest bine tocmai pentru că nimeni nu ne poate lua puterea care ne-a fost dată încă din seara zilei anterioare și care este un drept pe care îl merităm. Da, este adevărat, această putere va fi folosită după bunul plac, de fiecare, fără să se pună problema calității. Mai târziu vom da socoteală dacă deciziile pe care le-am luat acum, dacă faptele în care ne-am consumat au meritat tot acest consum. De altfel, asta face diferența între un oportunist și un om cu adevărat puternic, serios și atent care știe să pună într-un surâs toată susținerea sa, toată bunăvoința ta atenție. Surâsul de acum, așa cum ne spune a doua parte a devizei săptămânii nu este un semn de slăbiciune ori de gol, ci dimpotrivă. El arată omul care poate sintetiza, ființa care poate trece dincolo de explicații sterile, penibile, obositoare pentru a ne pune în fața unei creații perene, este omul care nu ne spune nimic despre tratatele de artă, dar ne arată cât de mult iubește Coloana infinitului.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu încerca să ne scuzăm viciile prin faptul că întâmplările momentului, în special cele care ies din schema binelui indicat în observațiile aplicate zile anterioare, ne încurajează orgoliul, indiferența, fățărnicia.

Indiscreție. Progres social deosebit de important. Este combătută o eroare. Personalitatea trece înaintea dorințelor. Împrejurările noi ne protejează de nisipurile mișcătoare. Se abuzează de relații. Gesturile sunt ample, vii. Cerințele personale noi se transformă în realizări sociale noi. Conjuncturile sociale ni se par favorabile. Relațiile amicale sunt foarte plăcute. Faptele bune combat natura inferioară.

Elementele bune ale acestei săptămâni care se vor regăsi și în ecuația astrală a momentului nu vin din situațiile particulare, din ceea ce îl reprezintă pe individ, ci tot din nota generală. Cei care cred că își pot folosi în sfârșit puterea care a venit spre noi începând cu după-amiaza zilei de 8 noiembrie pentru avantaje imediate greșesc pentru că succesul pe care l-ar putea obține vine din autoconsum. Relația bună dintre Mercur și Luna neagră arată că încă suntem pe nisipuri mișcătoare și că situațiile bune care ar putea să vină prin argument, idee, mobilitate sunt de moment, ele nu durează și nici nu fac trimitere la situații majore. Așadar, cei care cred că pe 10 noiembrie își pot modifica statutul social, își pot permite să obțină anumite favoruri din partea unor persoane de proastă condiție sau care nu au o imagine bună, adică pot să facă parte din tot acest mesaj compromițător, aleg să intre pe un traseu ocolitor, să meargă pe un drum care la sfârșit îi va dezamăgi foarte mult. Știu dacă au intrat deja pe acest traseu urmărind calitatea. Cu cât înțeleg mai bine situațiile pe care le parcurg, fie ele și banale, cu cât înțeleg situațiile pe care le parcurg ceilalți, chiar dacă și acestea sunt banale, cu atât mai aproape sunt de traseul minunat. Situațiile care nu pot fi clarificate deocamdată își urmează propriul drum, însă raportarea la acest șablon ne ajută să nu cădem în păcatul de a crede că putem împlini orice. Acest mesaj va fi activ și în ziua următoare, pentru că aduce împlinirea careului dintre Marte și Junon. Direcțiile esențiale nu se construiesc prin compromisuri, ci prin atitudini categorice, prin raportare la puritatea sufletului, la etaloane morale, la principii solide.
În cuvinte mai simple, 10 noiembrie este ziua care ne tentează cu multe realizări sociale la care nu ajungem dacă suntem împotriva curentului, dacă facem compromisuri. Gesturile simple ale momentului sunt cele care ne scot din întuneric, ne arată cum anume trebuie combătută natura inferioară, ne indică traseul care ne poate oferi avantajele cele mai mari. Respectând această condiție și relațiile amicale se schimbă, și încrederea pe care o avem în oamenii care până acum au oscilat, care ne-au dezamăgit, chiar în săptămâna anterioară, se ajustează. Faptele bune reușesc să-i schimbe pe toți, să îi ajute pe oamenii simpli să vadă care este proiectul personal ce se integrează în această zonă publică. Lucrurile banale sunt, așa cum cei care aprofundează această latură a vieții știu, doar vârful aisbergului. Ceea ce este scufundat va fi pas cu pas transformat într-un element foarte solid care nu va fi susținut doar prin argumente, ci și prin fapte. Acum, pe relația bună dintre Mercur și Luna neagră, vom fi tentați să susținem toate aceste construcții majore prin cuvinte, prin explicații. Cei care știu că limbajul verbal este în minoritate în comparație cu limbajul nonverbal, se vor mobiliza și vor respecta condițiile impuse de ecuația astrală a zilei de 10 noiembrie
Prin urmare, momentul acesta ne pune la încercare, răbdare, înțelegere și motivele de luptă. Este foarte posibil ca multe din argumentele momentului să nu mai stea în picioare, să fie combătute prea ușor de oameni cu intenție mai puțin corecte. A rămâne ferm pe poziție, a refuzat minciuna indiferent cum este argumentată, a rămâne motivați ca fiind parte dintr-un bine social care trebuie să se împlinească în următoarele aproximativ 13 luni, cam cât va dura tranzitul lui Jupiter pe zodia Săgetător, este un veritabil semn de maturitate. Doar așa vorbim despre renunțarea la viciile personale pentru a împlini un progres social care este pentru mulți o realizare deosebit de importantă. Unii vor fi pe 10 noiembrie obraznici pentru că li se pare că toate conjuncturile sunt favorabile, că norocul le surâde, că natura inferioară nu le este văzută, că se pot ascunde ușor. În plus, dacă știu că în săptămânile din urmă au avut mesaje puternice cu impact social cred că toată această schimbare astrală care urmărește cu precădere schimbarea socială îi integrează și pe ei. De aceea au această putere. De aceea cred că nu trebuie să îndeplinească alte cerințe pentru a fi apreciați și recunoscuți. Aroganța lor va fi dată ca exemplu și pedepsită, dar nu foarte departe, ci până la sfârșitul acestui an.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu renunța la calitatea vieții personale, la vibrația personală, la frumusețea unor trăiri doar pentru că la un moment dat am întâlnit un om răutăcios care a făcut o ironie, a fost nesimțit atunci când a profitat de dreptul la replică. Dacă acesta a fost cadoul său, alegerea momentului, pentru că ni se permite să alegem, să fie aceea de a nu-l primi. A nu primi acest cadou înseamnă a rămâne minunați în sărăcia pe care o aveam până când am întâlnit acel personaj. Unii oameni cred că glumele lor sunt nevinovate, cred că ironiile lor sunt expresii ale unor procese mentale speciale, adică sunt deștepți făcând lucrul acesta. Așa cum alegerile noastre ne-au dus către a respecta bunul celuilalt, emoțiile lui, statutul și alegerile sale, așa ar fi trebuit să se întâmple și cu ei. Dacă nu se întâmpla așa ceva, înseamnă că au rămas în urmă. Poate unii dintre ei sunt, ca și noi, aproape de granița, că așa se vad, dar cu certitudine pe un alt teritoriu. De aceea le vine atât de ușor să facă tot ceea ce fac.

Severitate în atingerea unui scop. Sensul constructiv trebuie să meargă dincolo de orgolii. Nouă poziție socială. Evoluție prin transformare rapidă. Situațiile noi nu sunt lipsite de demnitate. Cinstea este apreciată. Descoperim că durerea mai veche este legată de o trădare mai veche. Gândim altfel relațiile noi. Suntem mai puternici. Oboseala fizică este legată de oboseala psihică. Devenim sensibili la scandaluri. Presiune internă.

Acum, la finalul săptămânii înțelegem mult mai clar de ce deviza care ne-a urmărit pas cu pas de-a lungul acestui interval face referire la elemente atât de complexe. Abia acum înțelegem de ce rămășițele trecutului rămân cumva suspendate și că până la urmă cel mai câștigat este omul care reușește să sintetizeze totul într-o reacție foarte simplă, poate chiar un surâs, așa cum ne spune deviza săptămânii. În noaptea de sâmbătă spre duminică Marte și Junon se află într-un careu, aspect ce a fost activ toată săptămâna, ceea ce înseamnă că dimineața acestei zile, dominată de împlinirea în mare grabă a unui careul Lună-Chiron și a unui trigon Lună-Uranus, înainte ca Luna să treacă pe zodia Capricorn, trebuie să reprezinte pentru omul slab un veritabil moment de demnitate. În gândurile sale el chiar crede că aceste compromisuri sunt de fapt sacrificiul pe care îl face pentru o viață mai bună, pentru a nu mai fi o ființă atât de obosită, limitată sau constrânsă de ceva. În realitate, Marte pe Vărsător aduce în ultima zi a acestei săptămâni multă confuzie, adevărate ciudățenii comportamentale care nu au înțeles decât dacă sunt raportate la planul conștiinței și dacă se analizează cu atenție momentul de tulburare. Ceea ce tulbură conștiința, oricât de bine argumentat este, nu are ce căuta în preocupările acestei zile. De altfel, avem și alternativă, sextilul Soare-Pluton, aspect care se va împlini spre seară, după ce Luna va fi deja în plin tranzit prin zodia Capricorn. Vorbim, așadar, despre puteri contrare, despre o competiție între oameni care sunt cu adevărat puternici, care se vor evidenția în a doua parte a zilei și cei care doar se cred puternici, care vor fi foarte vocali în prima parte a zilei. De aici se înțelege că durerea mai veche este cea care ne dictează momentului de față cum să acționăm. Omul slab nu rezistă prea mult și strigă, protestează, dezertează. Cel profund, stă, se gândește, meditează, se consultă cu cei în care are încredere și abia spre sfârșitul zilei spune ceea ce gândește. Momentul de față va deveni celebru prin confruntarea celor două forțe, nu prin răspunsurile la care ajung aceste două personaje. Omul profund va gândi altfel relațiile începând cu 11 noiembrie pentru că având o altă disponibilitate, un alt interes față de câștiguri, față de bani, față de afaceri, va ști că proiectele sale sunt importante pentru ceilalți dacă atitudinea sa este una constructivă. Apoi, pentru că nu este totul, se va pune în balanță și starea psihică. Prima parte a zilei va fi marcată de atitudinea obositoare, de grija că persoanele care până acum ne-au povestit despre succes, avantaje materiale sau vindecare nu se ridică la nivelul recomandărilor. Aceasta este o aroganță care ne vine din zodia Săgetător și care ne arată oamenii ce au prea mari pretenții de la viață. Uită că nimeni nu le garantează absolut nimic, nici sănătatea, nici succesul social, nici confortul personal. Toate acestea le obțin dacă vor, dacă îndeplinesc anumite condiții, dacă vor face ceea ce trebuie. Careul Marte-Junon le spune acestor oameni că dacă nu au făcut ceea ce trebuie, nu primesc. Sextilul Soare-Pluton are însă un alt mesaj. El ne arată că soluțiile mai vechi nu sunt de actualitate, omul este important înainte de toate, viața trebuie să fie apreciată dincolo de tot ceea ce am putea obține la un moment dat. Săptămâna aceasta nu ne permite însă o prea mare luciditate, ci doar acea claritate conjuncturală care ne scoate de pe traseul cel mai periculos. De aceea omul care resimte în ultima zi a acestei săptămâni o oboseală ciudată trebuie să știe că ea este semnul că traseul pe care merge nu este bun, nu expresia decăderii. Are ocazia acum să evolueze printr-o transformare rapidă, dar această transformare are propriile sale mesaje și propriul sau desfășurător. Dacă de dimineață ne propunem să facem anumite lucruri doar pentru că am citit undeva sau am auzit că procedând așa obținem anumite efecte, nu înseamnă că grăbim evoluția, nu înseamnă că împlinim o transformare, ci că suntem suficient de aroganți încât să credem că elemente care țin de dimensiunea cosmică, de armonia universală, cea din care existența personală își extrage puterea care o face să funcționeze corect, sunt la cheremul nostru.
Prin urmare, sfârșitul săptămânii ne pune în temă că durerea nu este acum un indicator foarte precis al nivelului pe care îl avem. Unii strigă de durere, nu pentru că ar fi foarte intensă, ci pentru că își imaginează că ea este un mare obstacol sau că este începutul unui desfășurător despre care știu totul și la sfârșitul acestui traseu îi așteaptă ceva mult mai rău. Țipa de la început pentru că au certitudinea, de altfel arogantă, că transformarea trebuie făcută prin rațiune, prin metode stricte, prin logică, prin rigiditatea care i-a îmbolnăvit. Ultima zi a săptămânii aduce anumite semne de oboseală care trebuie înainte de toate privite prin această atitudine sfidătoare. Nu ni se cuvine nimic. Oricât de dură ar fi această afirmație, adevărul așa este! Pentru a obține ceva avem nevoie să facem parte dintr-un plan al eficienței sau dintr-o putere pozitivă care garantează aceste rezultate. Altfel, statutul pe care credem că îl avem, doar pentru că anumite ideologii așa ne spun, nu ne ajută cu nimic. Fără a invoca acest motiv în mod obsesiv, mai trebuie precizat că oboseala momentului este un indicativ teribil că avem anumite reziduuri care trebuie abandonate pentru că altfel, intrând în săptămâna următoare cu convingerea că sunt valori, le transferăm din putere și puterea aceasta nu ne va permite să progresăm. În felul acesta, vom rata prima etapă a lui Jupiter pe Săgetător. Desigur, nu este singura, vor mai fi și altele, dar dacă nu suntem atenți pe aceasta o vom rata.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți de fiecare dată când suntem tentați să pretindem celorlalți ceva. Nu avem de ce să ne așteptăm la nimic, nu doar din partea celorlalți, nu avem de ce să ne așteptăm la nimic din partea nimănui. Dacă facem lucrul acesta permitem prezentului să ne surprindă și dacă ni se pare că rezultatul este insuficient atunci absența așteptărilor ne îndeamnă și ne motivează, deopotrivă, să facem mai mult. Chiar dacă mulți dintre cei care spun că lucrează pentru dezvoltare personală ne încurajează să trăim în prezent, puțini sunt cei cu adevărat capabili să explice de ce prezentul ne ajută mai mult și cum să o facem. Absența proiecțiilor în trecut sau în viitor dă acestui prezent capacitatea de a ne surprinde și ne încurajează să facem mai mult în orice moment. Așa îndeplinim o condiție absolut esențială care ne este cerută. Restul face universul.

4 thoughts on “5 – 11 noiembrie 2018

 1. Ana spune:

  In ultima jumatate de an am avut tot felul de experiente,dure uneori,dar acum cred ca fara ele nu as fi ajuns asa cum sunt acum,chiar a fost,cel putin pana acum un an al vindecarii care m-a ajutat sa progresez,sa ma redescopar.Astfel am inteles ca mai trebuie sa schimb ceva dar nu stiu cum sa fac,de aceea va intreb pe dvs:cum sa imi controlez mai bine emotiile?Am observat ca de cate ori mi se intampla ceva neasteptat(ma refer la situatii serioase,incurcaturi,probleme) ma blochez,de multe ori nu imi mai amintesc toate detaliile sau nici chiar cum s-a intamplat.Sa fie oare din cauza ca sunt foarte organizata,de obicei cand trebuie sa fac ceva sau sa merg undeva,ma informez cat de mult pot despre ce va fi,cum va fi,unde este….?

  1. To rog, oprește-te din a cere consultații. Eu nu ofer consultații. Toată lumea știe. Ultimul mesaj pe care l-ai scris aici ți l-am șters în speranță că vei înțelege și vei accepta lucrul acesta. Întrebările tale cer răspunsuri particularizate și eu nu-ți pot oferi așa ceva în niciun mediu, online sau privat, deși înțeleg bine ce-mi ceri și am răspunsurile de care ai nevoie. Așa e viața! Nu ne cunoaștem și lucrul acesta nu este un avantaj pentru tine.

   1. Ana spune:

    Va multumesc!Ambele mesaje au plecat de la afirmatiile dvs din previziuni.Stiam ca aveti raspunsul la intrebarea mea.Poate mai sunt persoane in situatia mea si le folosea si lor,tinand cont de vremurile in care traim.O seara liniștită va doresc!

    1. Lasă-i pe oamenii care au de întrebat să o facă în nume propriu. Au făcut-o mulți și a fost bine. Nu te erija într-un lider care întreabă pentru toată lumea că nu este așa. Eu sunt capabil să înțeleg când este nevoie de o excepție și când nu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.