29 martie – 4 aprilie 2010

Luni, 29 martie
Pornind intr-o noua calatorie astrala, incepand saptamana cu un mirific aspect intre Venus si Neptun, care se implineste la grad perfect cand Luna trece din restrictivul semn al Fecioarei, in Balanta, pregatindu-se ca imbratiseze faza in care ni se pare ca Soarele o inunda cel mai mult cu lumina.
Incepem asadar saptamana cu aceasta incertitudine, cu aceasta senzatie de neintelegere, de universal, arhetipal, cu senzatia ca informatia pe care o detinem este cea mai valoroasa si cea mai puternica. Este de altfel extrem de periculoasa aceasta ratacire pentru ca suntem in faza crescatoare a Lunii, ca Luna trece printr-o opozitie cu Uranus si, in partea a doua a zilei, printr-o conjunctie cu Saturn, parcurand un traseu de la teama de putin, la confortul in frica si neputinta, dar si prin careul cu Pluton care, spre seara, va scoate in evidenta ca daca ne-am imbatat toata ziua cu dulceata iluziei am facut-o nu pentru ca nu stim, cunoastem sau nu intelegem, ci pentru a fugi de sine.
Acest parfum al uitarii nu este deloc strain oamenilor puternici. Multi dintre cei care se remarca prin calitati speciale aleg sa fuga de sine, de prieteni, de gandurile care le cer urgentari prin fapte sau emotii, de perspectiva de a-si implini destinul, pentru ca se tem. Realitatea este ca nu doar atunci se tem, ci in permanenta, numai ca atunci cand sunt invitati sa faca dovada priceperii sau puterilor se impiedica si invoca altceva decat adevaratul motiv. Chiar daca depasirea fricii trebuie sa fie un obiectiv important pentru cei care doresc sa se cunoasca si nu ar trebuie sa fie nevoie de o zi speciala care sa-i incurajeze pentru asta, azi este intarita aceasta tendinta pentru ca se produce in apropierea iminenta a Lunii pline nu oricum, ci pe sextilul Venus-Neptun, deci dispune de emotia necesara, dar si de motivatia metafizica si/sau morala necesare.
Iluzia pe care o lasa in urma acesti oameni puternici, parfumul suav al regenerarii prin fapte magnifice le sucesc mintile celor din jur si doar pentru ca imita asteapta sa se intalneasca si ei cu acelasi destin magnific. Iata o iluzie care si acum, la fel ca in trecut, aduce devieri de la calea simplitatii, a propriului destin sau a puterii personale.
Combinatia intre iluzia ideii adusa azi de sextilul Venus-Neptun si faza crescatoare a Lunii pline care se va implini maine la ora 5:25 pune indoiala si bucuria de a face sacrifici pure, sacre pe aceeasi linie cu comertul cu amanuntul sau faptele eronate ale marilor eroi.
Luna in Fecioara nu ne aduce prea multa intelegere, ci mai curand teama de a nu pierde controlul prin idee sau regula, iar in Balanta nici macar nu se incumeta sa se lege de ceea ce ar putea sa o surprinda prin seninatate, profund sau sacru, dar se afiseaza cu indiferenta in fata celor care nu au puterea sa treaca dincolo de manierisme, cuvinte dragalase, gesturi cu mesaj.
Omul este ceea ce este si devine ceea ce gandeste acum, dar azi nu vom crede in aceasta idee si nu vom dori sa ne putem lasam antrenati de aceasta curgere a destinului, a karmei, pentru ca vom considera in afara lor.
Pentru omul obisnuit, aceasta iluzie de a fi in afara a ceea ce produce suferinta sau da viata conditionarilor aduce o desconsiderare a legilor, a justitiei, a educatiei, a propriilor reguli morale, a propriei sanatati impingand emotia sau efortul fizic dincolo de cat se poate suport acum. Ceea ce este tangent la noroc ne umple sacul si stiindu-l greu in spate ne convideram bogati.
La capitolul evenimente, ziua ne implineste mici asteptari ce vin mai mult prin cuvinte sau promisiuni si mai putin prin fapte. Ceea ce implica actiune aduce mai curand o hrana pentru suflet, pentru ca va intari prin convingere puterea, increderea in sine, curajul sau le va diminua.
Elementul cel mai important cu care vine aceasta zi este aceea a descoperirii, implinirii care se iveste de dupa deal, de dupa linia orizontului adica de acolo de unde Soarele poate rasari sau poate apune.
Prin urmare, ziua de azi si multe din aceste valente se vor regasi si in cursul zilei de maine, aduce puterea de a intelege intr-un punct minim. Astrologii pun aceasta diminuare a intelegerii prin relatia dintre deplasarea Lunii si unghiul de aproximativ 60 de grade activ azi intre Venus si Neptun, altii vor pune aceasta reducere pe astenia de primavara, pe un deficit de intelegere, pe o cultivare a indoielii sau pe o lipsa de experienta in ceea ce privesc evenimentele care ne ies acum in cale. Elementul prin care se explica toate acestea sunt de fapt tot o forma de a distrage atentia sau de a-i justifica ratacirea. Oamenii nu sunt fiinte limitate in gandire, doar ca uneori nu se pot exprima la intreaga lor capacitate, asta pentru ca exista un intreg complex de factori care ne hraneste neputinta, limitarea sau subdezvoltarea. Cerul de azi nu ne impovareaza gratuit, ci ne pune in fata iluziei de a fi pe care o vom percepe in mod ascendent si, daca trecem cu privire de-a lungul istoriei, descoperim ca lipsa de profunzime este cea mai mare problema a umanitatii. Iluzia omului care nu-si poate adanci gandurile sau emotiile este asemenea binelui savarsit fara asumarea raspunderii gesturilor, fara a avea responsabilitatea deciziilor si fara a se gandi la consecinte. Vietuind in acest haos el devine practic un univers negativ care, prin magnetism, prin rezonanta, atrage ceea ce ii seamana.
Cei care se situeaza in afara acestui negatism, adica cei mai putini dintre noi, descopera azi necesitatea de a manca sanatos, de a intelege, de a visa, de a se juca, de a gandi mai mult sau a simplica trairile, de a crede, de a iubi sau de a se sacrifica.
Oglinda magica a teribilei vrajitoare din “Alba ca zapada si cei sapte pitici” este un instrument de tortura pentru cei orientati negativ, pentru fiintele dizarmonice, pentru cei ce se hranesc cu invidie, egoism, vanitate. Pentru ceilalti este o minunata sursa de putere, lumina, intelegere.
Azi in oglinda magica nu ne uitam noi, ci calitatile pe care le detinem. Unele se vor autodevora vazandu-se, altele se vor imprieteni cu cerul si vor deveni mai puternice. Nu trebuie sa traim cu iluzia ca, vazandu-ne in oglinda gura care isi intinde colturile, inseamna ca suntem fericiti. Grimasele trec si ele tot printr-un fel de zambet.

Marti, 30 martie
Un alt benefic vine si ne invita la o altfel de abundenta: Jupiter prin sextilul cu Capul Dragonului.
Inainte de a pune semnul egal intre bine si acest aspect trebuie sa trecem prin Luna plina din Berbec, suficient de puternica si de calduroasa pentru a decongestiona zonele inghetate ale sufletului, gandurile care au stat ascunse alaturi de teama sau neputinta. Azi cu toti vom avea senzatia ca putem sa facem orice, ca ne putem umple conturile bancare cu venituri suplimentare, ca putem avea 10 joburi in acelasi timp si ca ne mai si putem odihni dupa asta. O alta forma a iluziei se apropie azi de noi si ne introduce intr-un carusel al jocurilor de noroc. Nu este vorba de ruleta, zaruri sau bingo, ci de un joc al riscului, de un joc al fanteziei de a pacali destinul. Vom dori sa jucam o carte pe care o pretindem norocoasa, nu pentru ca avem experienta in directia asta, ci pentru ca asa ne cere acum nevoia.
Nevoia de mai mult aduce cu aceasta Luna plina gesturi triste de a obtine ceea ce nu este corect, de a ridica veniturile sau avutia personala, de a spori aventura, experientele sau trairile, de a acumula cat mai multa informatie sau de a ne umfla conturile karmei bune, acolo sus, in ceruri, cu fapte bune, cu devotament, chiar cu sacrificiu.
Ieri am admirat in vitrina frumoasele bijuterii ale destinului si nu ne-a deranjat ca, in aceasta scena, eram cersetorul care iubea stralucirea si frumusetea acelor obiecte, nu contele dependent de confortul pe care ele i l-ar oferi. Azi ne cuprinde rusinea ca nu avem suficient, ca nu avem pe masuna renumelui sau faimei, ca nu vom face fata la ceea ce va veni peste noi in viitor.
Luna plina din Berbec ne incearca pe curaj si independenta, pe puterea de a infrunta poftele trecut. Unii se vor vedea azi cu dorintele trecutului indeplinite si deja nu se vor mai bucura de ele pentru ca valiza este deja plina cu zeci de liste de revendicari, cu zeci de ravase, cu pagini intregi de solicitari schimbate, ajustate sau completate, pe care le vom trimite acum spre solutionare.
Pe acest font sextilul lui Jupiter cu Capul Dragonului aduce un semn de geniu, un moment de recompensa pe un fundal tragic. Acest unghi intre un benefic situat in domiciliul sau nocturn si un element karmic, ridica si sacralizeaza semnul martirului. Suferinta care isi gaseste un culcus interesant in Pesti devine, prin aceste pozitii, un semn de noblete, un balazon, un exemplu.
Daca pentru cei care dezvolta puteri psihice mari, ce sunt porniti pe o cale a autocunoasterii, renuntarea si, implicit, fenomenele conexe impuse de simplitate, sunt elemente de incarcare pozitiva, de elevare launtrica, pentru ca sentimentul si gandirea se fixeaza pe un ideal, ce depaseste cadrul stramt al acestei lumi si care ii confera multumire si pace launtrica, pentru omul obisnuit puterea se va asemana azi cu un cutit sau o alta arma alba cu care se vor rani din neatentie.
Cu Luna in Balanta, in primul semn al emisferei sufletului, aflata azi in careu cu Capul Dragonului, si cu Jupiter in ultimul semn al aceleiasi emisfere, dar in sextil cu acelasi element karmic, judecata pare sa fie mai dreapta atunci cand vine din afara, atunci cand este facuta de alti, nu cand ne-o atribuim siguri.
In analiza traditionala sextilul Jupiter-NN aduce evenimente importante pentru destin, care sunt rare, care apar de cateva ori in viata si cand apar, tocmai pentru ca sunt rare, ne gasesc la o alta varsta, cu alta experienta si deci nimic din ceea ce am invatat anterior, ce stim, nu mai poate fi la fel. Acum ele tin mai mult de elementul cognitiv, de factorul de decizie: se decide in favoarea noastra, primim sfaturi bune, se face dreptate, suntem indepartati de pe un drum gresit, suntem protejati de un drum gresit sau pur simplu o intamplare fericita ne scoate in cale bucurii uitate.
Aspectul este lent si el si-a facut simtita prezenta in ultimele saptamani, dar va mai fi activ si o parte din luna aprilie. Intelegem deci ca norocul si binele pot lua forme neobisnute. Cand vorbim de Jupiter si despre spiritul sau justitiar trebuie sa ne asteptam si la evenimente dure ale vietii care ne trezesc la realitate si care ne lasa in urma lor complet schimbati sau cum spun unii spun “mai maturi”.
Seara zilei este colorata de nervi si invidie, de neputinta de a tine sentimentele in frau si, din prea mult bine, ne criticam patenerul de viata, rudele, colegii de serviciu, sefii sau vecinii. Discutiile pot lua o forma complicata si de la o simpla gluma se poate ajunge la explozii temperamentale. Femeia este mai vulnerabila fie ca protagonista, fie ca motiv de galceava.
Prin urmare, ziua este din nou o zi importanta, una de destin care va implini motivul suferintei din ultimele saptamani. Azi ne dam seama care a fost motivul pentru care am suferit in ultimele saptamani, dar nu suntem in stare sa ne oferim explicatii si nu putem avea nici perspectiva a ceea ce va urma. Ceea ce vine din interior se va numi observatie, iar ceea ce va veni din exterior se va numi explicatie. Pentru o analiza a contextului va trebui sa avem sufletul deschis, sa ignoram tentatiile si aerul de superioritate, sa nu ne lasam in voia superficialitatii si sa acceptam ce spun ceilalti pentru ca Jupiter patroneaza, impreuna cu Sagetatorul, intelegerea, iar acum relatia lui cu Axa Dragonului (sextil cu NN si trigon cu NS) ne reamintesc ca avem o karma in comun pe care trebuie sa o consumam, si in aspectul pozitiv – cel al ajutorului reciproc – nu doar in cel negativ.
Luna plina, pe acest aspect al lui Jupiter, va inspira teama si resentiment, pentru ca oameni sunt orientati negativ si pentru ca prefera sa ia din viata ceea ce este simplu, chiar daca prin asta isi complica existenta din ce in ce mai mult.
Intr-o alta transpunere, comparatia dintre observatia personala si cea exterioara apare ca atunci cand Eul personal spune “Cred in Dumnezeu!”, iar ecoul ii raspunde “Eu sunt Adevarul, Calea si Viata!”.

Miercuri, 31 martie
Ultima zi a lunii martie este o zi complicata de exhibitionismul afectiv a lui Venus anaretic pe Berbec. Pentru ca lucreaza usor cu notiunile, chiar daca nu le intelege si nici nu le poate integra, Venus va reusi sa bulverseze azi gandirea, faptele, sa aduca distorsiuni in modul cum vedem lucrurile, in perspectiva lor.
Venus este vedeta zilei pentru ca incepe, la ora 0:44, cu un sextil ridicat cu Chiron, apoi va trece pe gradul anaretic pentru ca seara sa treaca in Taur, timp in care Luna isi finalizeaza periplul ei pe ultimul sector al Balantei, ca la 15:40 sa treaca si ea in semnul urmator, Scorpion.
Pentru ca Venus este cea care atrage atentia azi, ne putem astepta la o explozie de veselie si buna dispozitie, de jovialitate, de dinamism, o inclinatie spre actiuni care sa se finalizeaza repede, spre idealism, spre independenta si expresivitate. Vibratiile ei, pe final de Berbec, sunt atat de variate si abundente incat putem spune cu mana pe inima ca vom trai o zi cat altadata intr-un an.
Sextilul Venus-Chiron este semn de libertate, de alegere. Daca ieri destinul a venit cu sanse si oportunitati, cu vise, cu impliniri, fiecare incununand eforturi mai vechi, fie prin martirizarea sau sacralizarea eforturilor, azi devenim mici intelepti ai problemelor proprii. Ieri nu am fost in stare sa identificam solutiile cu instrumentele pe care le avem, pentru ca ecoul gandurilor, prin deschiderea prea mare pe idei, notiuni, a extins sentimentele spre un sector cu mult superior sau diferit fata de emitent si ne-a arata ca lumea exterioara, realitatea exterioara poate fi complet diferita de observatiile sau experientele personale. Azi ne apropiem mai mult de realitate si incepem sa distingem usor chipurile oamenilor, sa le intuim starile sufletesti sa le pricepem gandurile, sa le sustinem faptele fara sa le spunem implicit: “Uite fac asta pentru tine, e bine?”.
Semnul de curaj in sentimente, alegeri ale vietii ne aduce deplasari cu gandul sau, concret, cu un mijloc de transport, asta pentru a intari increderea in sine si convingerile. Fiind un aspect care se implineste noaptea, calatoria poate fi, in cele mai mult din cazuri, in vis, pe un traseu energetic, spiritual spre un locas special. Trarile din timpul noptii sunt asadar unice, speciale, iar imaginile cu care sunt insotite au un mesaj clar referitor la destin, la planuri de viitor la alegerile dificile pe care trebuie sa le facem acum sau la taria de caracter de care trebuie sa dam dovada in aceste vremuri de rastriste.
Dimineata ni se intuneca mintea si revenirea la problemele cotidiene va fi perceputa ca o dislocare a intregii fiinte. Cuvantul raneste, agreseaza si tot ceea ce-l sustine ne creeaza o mare greutate, indiferent ca este vorba despre un telefon care ne da o veste proasta, despre o carte preferata pe care varsam cafeaua din neatentie, ca se defecteaza un aparat electrocasnic sau ca informatia circula de la om la om in mod distorsionat, ajungand sa devina decizie prin eroare si dizarmonie.
Pana in jurul orei 15:00 activitatea va inclina spre melodrama. Dupa ce dimineata va tulbura apele, iar unora chiar le-a scufundat vasul, cele doua trigoane pe care Luna le va implini cu Neptun si respectiv cu Chiron, aduc un tandem foarte interesant. Ceea ce dimineata era apa tulbure, acum devine ceai, shake, cafea cu lapte. Aceasta schimbare este sustinuta de inclinatia curenta a oamenilor de a se teme de confruntarea cu sine, de a-si asuma raspunderea faptelor pe care le savarsesc si de a infrunta consecintele. Visul binelui permanent, a fericirii perpetue ne face sa inghitim in acest interval noroiul pe care l-am dispretuit dimineata, cand sufletul era, dupa o noapte frumoasa, incarcat de lumina si profunzime.
Aceasta acceptare ne indreapta spre curba de jos a lui Gauss atingand in intervalul 15:00-16:00 punctul critic. Acum opozitia dintre Luna si Venus ne face sa negam sau sa anulam, cu acelasi fond de dizarmonie interioara, binele care ne-a sustinut faptele din ultima perioada, sa nu ne mai incredem in puterea interioara, sa nu mai avem incredere in oameni, sa-i judecam dupa fapte care nu le sunt specifice, sa-i ranim prin indiferenta, detasare sau dispret. Avand-o pe Venus pe gradul anaretic, multi vor deveni agresivi la un factor de stres venit din mediul exterior, fiind prea preocupati de drama interioara, de lipsa obiectelor dorite, neputinte sau insuccese pentru a realiza ca gandirea este cea care aduce o mare tensiune in mediu, iar mediul reactioneaza.
Trecerea Lunii in Scorpion, dupa ce sursele de inspiratie ale zilei (Luna si Venus) au trecut prin toate starile posibile, va fi perceputa ca o revenire la ratiune, la gandul cel de pe urma. Acum ne vom delecta cu detasarea, cu intelegerea, cu discernamantul, acum stim ce trebuie criticat si ce nu, cum trebuie sa judecam o situatie si cat de important este sa inghitim ecoul faptelor noastre si sa-l lasam sa strige in interior, nu sa facem parada cu ceea ce stim sau nu stim, cu ceea ce credem ca intelegem, cu ceea ce ne atribuim ca invatatura, dar de fapt ne vine prin inspiratie, fara a avea vreun control.
Finalul zilei va zdruncina si aceasta liniste, indiferent cat de bine va fi ea argumentata si indiferent cat de bine ne vom izola. Marte din Leu, revenit la mersul direct are acum o noua serie de nemultumiri, unele personale, interne, nemultumiri legate de echilibrul sau interior, de armonia in grup, neincredere in consoarta, in parinti sau copii, neincredere in cel mai bun prieten, in ghid, maestru sau in Dumnezeu.
Seara trecerea lui Venus pe domiciliu aduce o altfel de intelegere a vietii. Totul va deveni practic, palpabil, simplu, abundent si daca ne va parea complicat asta se va intampla pentru ca acum vom intra in posesia unor solutii pe care nu le-am mai avut in ultimii 12 ani. Cu Venus in domiciliul si Jupiter in domiciliul noctur, dintr-odata ne revin puterile si norocul, lucrurile se simplifica si tensiunea care ne intuneca mintea se disipa si dispare.
Venus va sta in Taur pana pe 25 aprilie si va aduce, prin legatura sa speciala cu Jupiter, sanse si beneficii cu care nu ne-am mai intalnit de 12 ani. Caracterul lor va fi unul eminamente benefic, de dreptate, de epurare, de eliberare de un factor negativ care se ascunde in spatele unor fapte bune, de un element care complica viata sau o strica progresiv. Acest tranzit va avea un varf, pe 17 aprilie, in sextilul pe care cei doi benefici il vor face. Pe 17 februarie, cand Venus si Jupiter s-au intalnit in Pesti (conjunctie), Venus era exaltata, adica isi punea in joc anumite calitati, nu ca acum intregul patrimoniu, intregul spectru al rafinamentului si puterii sale de persuasiune.
Vom asista la schimbarea gustului pentru frumos, la inclinatia spre a acumula valori solide, puternice si, mai ales, vom beneficia de un sprijin pozitiv pentru a finaliza ceea ce am inceput in 1998.
Prin urmare, ultima zi a luni este un balsam pentru suflet. Ea va aduce multe evenimente, fie implinindu-le, fie anuntandu-le sosirea. Semnul de progres va veni azi prin relationare. Modul in care vom intelege ca trebuie sa ne purtam va fi o mare enigma. Cei mai multi dintre noi vor fi azi intuitivi si vor fi cu atat mai contrariati cu cat stiu ca nu le este specifica aceasta calitate a spiritului.
Azi ne vom aminti de vremurile bune pe care le-am avut, de beneficiile acelor perioade si vom incerca sa ne implicam in fapte identice celor din perioadele la care facem acum trimitere. Acum insa contextul este altul si spre seara intelegem ca durerile sunt localizate in alte zone ale corpului sau in alte sectoare ale vietii. Daca vom face apel la trecut pentru a ne convinge ca acesta se poate repeta, ne inselam si nu vom mai putea sa descoperim care sunt acum adevaratele valori.
Apelul, invitatia ne pun azi fata in fata cu ceea ce este pretios si putin in viata noastra.

Joi, 1 aprilie
Prima zi a lunii aprilie ne indemna sa simplificam modul de a gandi. Mercur, trecand prin sextilul cu Neptun, va pune accentul pe intuitia, pe comunicare nonverbala, pe transfer de informatii prin metode neconventionale. Implinindu-se in separatia sextilului Lunii cu Pluton, sextilul Mercur-Neptun intervine in viata noastra cu o noua gama de trairi si fapte. Se va trece de la implicare, actiune, dorinta de afirmare, seriozitate, la idealizare sau cultivarea spiritului artistic, a sensibilitatii. Oamenii vor simti o mare atractie spre necunoscut si pot porni azi in calatorii fizice sau astrale, pot continua demersuri lasate in urma in februarie sau pot gestiona resurse pe care acum sa le descopere si despre care nu au stiut.
Viteza cu care Mercur trece prin Berbec, dar si unghiul pe care acum il implineste cu Neptun ne atentioneaz asupra epuizarii nervoase, a tensiunii psihice pe complicatii sociale, pe frustrari personale, pe neimpliniri si esecuri comportate de viata personala.
Luna este inca in Scorpion si ratiunea este stapana peste sentimente, de aceea orice sarcina suplimentara care vine spre noi acum, sub forma unui indemn sau sub aspectul unei necesitati ivita pe neasteptate, ne va trezi deopotriva curiozitatea si ambitia si, a intra intr-un domeniu metafizic incarcat de ambitii descoperite prin intrumente fizice, este ca si cum am vrea sa punem un litru de apa intr-un pahar de 200 ml.
Acest semn de contradicitie este sustinut doar de situatii si fapte bune. Oricat de intense si neplacute sunt trasaturile negative ale zilei, aspectul general va fi unul bun. De aceea atentionarea va face trimitere azi la luciditate, selectie, discernamant.
Prin urmare, iata inca o zi in care riscam sa risipim sanse astrale, oportunitati sociale, mobilizari ale resurselor pentru finalizarea unor demersuri abandonate in luna februarie din reavointa, lipsa de simt sau de energie. Azi se implinesc numai aspecte bune (trei sextile si un trigon) si cadrul general, directia este una buna, dar se vor folosi insa energii care nu contin tocmai mesaje corecte. Luna, in Scorpion in cadere, intotdeauna isi va motiva ratiunea, criticismul, vivacitatea printr-un gen de contractie negative, de nerv, de stres, de incordare, de frustrare, de ambitie. Daca toate acestea le folosim pentru ceva bun nu poate decat sa ne bucure, insa derularea nu va fi placuta, consumul interior fiind evident.
Traind aceasta distorsiune intre intentie si sinceritate, multi vor confunta oportunitatile destinului (sextil Luna-NN) ce se vor ivi azi si, daca sunt de amploarea, finalizarea lor va aparea in jurul zilei de 11 aprilie, cand Luna va trece prin punctul de trigon cu pozitia sa de acum, cu o avalansa se energie, cu o falsa abundenta in valori, bani, energie, intalniri, care nu vor fi decisive pentru ce le vom obtine dintr-o cana in plus de cafea, o dobanda a unui depozit bancar, un telefon de incurajare, o apreciere, o invitatie intr-un loc nou nu o schimbare a stilului de viata.

Vineri, 2 aprilie
Trecand pe gradul anaretic Mercur va aduce revolta pe somn, odihna, timp pierdut, neputinta si intelegere, impunand dezvoltarea unor trasaturi contrare acestora. Noaptea de joi spre vineri va fi agitata si am putea avea surpriza ca un zgomot, pe care in mod obisnuit sa nu-l percepem, sa ne trezeasca si sa ne lase intr-o agitatie imposibil de stavilit fara un calmant, o pastila de somn sau o sedinta de dialog interior in care sa-i certam pe toti cei care ne vin in minte.
Sextilul lui Mercur cu Chiron se va implini noaptea si valorile sale se vor indrepta mai mult spre latura subconstienta a personalitatii. In acest interval, important este ceea ce va veni spre noi, nu neaparat ceea ce elaboram sau chiar facem. Asadar, mesajul unui vis va trebui analizat mai mult cu cat este mai agresiv sau contine scene contrare celor pe care le-am putea intalni in realitatea fizica.
Spre dimineata greutatea unui somn complicat de efortul de a intelege sau de a rezista unui bombardament astral ne indemna la stimulente, la un ajutor din exterior, fie pentru a merge pana la serviciu, la scoala, la piata sau pentru a elabora un material care cere azi urgentare. Lipsa de energie va fi resimtita azi mai mult decat in zilele anterioare ale acestei saptamani.
In a doua parte a zilei, trigonul pe care Luna il va implini cu Uranus, dar si careul pe care il va face cu Neptun, va aduce o noua serie de contraditii, ca un paradox: o contradictie sustinuta pe contradictiile din prima parte a zilei. Adica in a doua parte a zilei ne vom comporta ca si cum am avut o dimineata normala, ca si cum pentru ceea ce s-a intamplat altcineva trebuie sa poarte raspunderea.
Fiind un tandem pe un interval de o jumatate de ora intre trigonul Luna-Uranus si careul Luna-Neptun, binele si raul, fapta constructiva si cea distructiva se vor amesteca incat cel lacom, care va dori sa-si revendice meritele altora, se va pacali si va inghiti si esecurile lor, pentru ca 2 aprilie nu este o zi a eficientei si deci nu este acum momentul sa se de-a lovitura. Astfel, orice tip de transfer, de deplasare, de modificare a unei imagini, de evidentiere a calitatii de grup prin munca unui singur membru va comporta azi o eroare, o distorsiune.
La 16:05 Mercur va trece in Taur unde va sta destul de mult, pana pe 10 iunie. In acest timp intre 18 aprilie si 12 mai el va fi retrograd, fara a parasi acest semn prin mersul inapoi.
Fiind atat de lent in deplasarea sa Mercur va fi practic si disciplinat, interesat de aspectul constructiv al lucrurilor si foarte hotarat in ceea ce face. Prin aceasta schimbare se va trece de la viteza de reactie, de la cuvinte spuse repede, de la procedee aplicate in mare graba, de la finalizarea rapida a unor demersuri sociale, la un alt ritm, cu mai mult calm si mai multa intelegere. Pana pe 10 iunie se va insista mult pe deliberare, pe metoda, pe reguli, pentru a se obtine solutii trainice, stabile.
In Taur, Mercur se intereseaza deopotriva de valoarea practica si de cea emotionala a situatiilor. El nu va alege nimic doar pentru ca se inalta pana la cer sau ca va avea numele lui pe frontispiciu, ci va dori sa fie incantat si de forma, culoare, miros, de armonie ori bogatie. Dupa viteza arzatoare a lui Mercur in Berbec, care a avut benefiicile sale in sensul care a produs o epurare, pe care numai asa o putea eficientiza, mersul lent din Taur poate insemna tergiversarea unor solutiii, imbolnavire prin neputinta de a elimina un depozit de toxine, de a identifica solutiile cele mai eficiente, a se lipi de ceea ce nu trebuie lasat in urma. Aspectul este pozitiv, insa in afara de perioada de retrogradare (18 aprilie-12 mai).
Azi, cand Mercur abia a intrat in Taur si cand a descoperit ca daca se opreste si-si numara banii descopera ca are mai mult decat “i se sufla in casca”, Luna parcurge ultimul segment din Scorpion, aduand o contradictie serioasa intre cele doua planete pe ideea: “emotia este stabila, are propria ei memorie, deci trebuie sa-mi ajutez gandurile dupa semnalele ei!”. In realitate, emotiile sunt ciufulite si cu pantalonii rupti, obosite de atatea nevoi si de imixtiunea ratiunii. Intervalul 16:05-19:52 este asadar un interval al hotararilor gresite, al planurilor de viitor facute pe o experienta gresita, deficitara, care nu se mai potriveste contextului. Impulsivitatea sau caracterul rece, transant al sentimentelor au fost utile cand Mercur era in Berbec, rapid, vitezist chiar si cand doar incrancenarea sau critismul ii mai stavilea din elan. Acum, in Taur Mercur s-a oprit din agitatia sa si, din inertie, in intervalul indicat, ne va reaminti ceva din ultimele luni care va rascoli fiinta si o tulbura.
Trecand in Sagetator, Luna va vrea sa recupereze timpul pierdut sa se reintalneasca cu prietenii, sa povesteasca, sa scrie, sa citeasca, sa calatoreasca, sa evadeze dintr-un spatiu ingust sau trist. Trecerea se produce seara si multi vor prefera sa viseze sau sa-si faca planuri de evadare pe care sa le puna in aplicare incepand de maine.
Prin urmare, ziua este complicata de schimbarea modului vibrational al lui Mercur. Se trece de la agitatie, neputinta, stres, intransigenta si distrugere, la calm, metoda, spirit practic, discernamant, seriozitate. Azi insa vom da dovada de multa incapatanare atat in prima parte a zilei, cat si in a doua, pe care le vom motiva diferit si ne vom scuza invocand situatii diferite. In realitate, azi situatiile nu vor comporta o mare diferenta decat intre ceea ce se intampla cu starea sufleteasca de dimineata devreme si cele pe care le percepem seara tarziu.
Schimbarea zodiei de catre Mercur aduce pentru urmatoarea perioada si o schimbare a gandurilor, a impulsurilor, a alegerilor, iar trecerea de la viteza a cincea, la a treia si apoi la viteza intai intr-o singura zi va solicita mult vointa, emotiile si discernamentul.
Pana pe 10 iunie vom face apel la elemente ale personalitatii pe care le-am crezut uitate. Ele vor fi in mare parte bune si daca acum, cand consultam acest mesaj, ne gandim ca forfota, viteza si greutatea cu care intampinam totul are dintr-odata un alt ritm, deci poate veni cu o alta serie de probleme ne inselam. Cu Mercur in Taur avem motive sa speram in mai bine sa ne redobandim acel echilibru interior, acea stabilitate cu care sa putem face fata conflictelor astrale pe care le anunta primavara lui 2010. Din 2 aprilie acest aspect se va rezolva. Trebuie insa sa intelegem ca imensa greutatea impusa de Mercur nu s-a datorat numai vitezei cu care a trecut prin Berbec, ci pentru ca asa s-a deplasat pe ultimele trei zodii si organismul a resimtit acest tranzit intens ca pe o perioada de suprasolicitare, in care este obligat sa lucreze la un alt ritm, cu o alta viteza. Multi nu dispun de antrenamentul necesar, nici de puterea necesara sa lucreze la o asa viteza, tocmai de aceea ultimele luni au fost epuizante.

Sambata, 3 aprilie
Impacarea cu sine va fi o mare incercare a acestei zile. Toate vin sa ne multumeasca, adica sa ne implineasca acele dorinte pe care le-am avut in trecut, dar acum contextul este altul si nu ne mai multumeste aspiratia pe care am aratat-o la inceputul anului.
Incepem ziua cu un trigon Luna-Marte si o terminam cu unul Luna-Soare, fara a implini un triunghi regal cu cele doua planete. Luna devine asadar mesager intre cele doua planete masculine, intre cei doi poli ai masculinitatii: puterea si dominarea. In Sagetator, Luna va cauta intotdeauna sa se sprijine pe valori, criterii, calitati, rezervandu-si dreptul de a le alege ca pe o tinta a evolutiei individuale, ca pe un ideal pe care sa-l implineasca prin cultivarea acestora. Pusa in situatia de a fi un mesager intre putere si dominare, Luna va crea sentimente confuze si nu va sti ce sa aleaga: puterea sa sau a celorlalti, puterea prin autoexprimare sau prin cultivarea valorilor universale si, de partea cealalta, va oscila intre dominarea prin cuvant sau exemplu personal, ori dominare prin ideal sau prin renuntare.
Feminitatea este dezavantajata azi. Prin careul lui Venus cu Marte si implicit prin misiunea stanjenitoare a Lunii din Sagetator, oamenii se vor gandi azi ca nu e bine indiferent ca aleg valorilor, ori le cultiva, ca isi indreapta atentia spre aspecte abstract ale vietii sau isi consuma intreaga energie pentru bani sau confort material.
Spre seara, trigonul luminariilor simplifica lucrurile inlaturand din schema puterea de a mentine confuzia.
Un aspect important al careului dintre Venus si Marte este cel al dizarmoniei vietii intime. Activandu-se un sector puternic al crucii fixe, atasamentele si posesivitatea devin puternice, angrenajele sentimentale se complica si sinceritatea nu va fi deloc preferata azi. Prin acest aspect oamenii isi vor ascunde sentimentele pentru ca se vor teme sa nu piarda controlul, sa nu se consume in stari penibile, se vor simti ridicoli exprimandu-si emotiile si le va fi rusine de corpurile lor. De partea cealalta tensiunea va cauta o alta exprimare, placerea de asemenea si unii se vor trezi ca le va fi totuna ca isi iubesc prietenele cu patima sau le forteaza la jocuri intim, de vreme ce ii tenteaza.
Prin urmare, 3 aprilie este o zi a emotiilor complicate de absenta intelegerii. Multi vor fi atrasi de aspectul superficial al vietii, de vulgaritate fara sa-si puna problema daca aceasta inclinatie are vreo consecinta asupra vietii. Totul se va ghida dupa “Asa simt!”, “Asa imi vine” si cu greu cineva se putea impotrivi.
Rolul de mesager al Lunii este unul jenant. Ceea ce este penibil va fi afisat ca un mijloc de exprimare si va contraria creand o puternica dizarmonie. Cuplurile sunt incercate azi de neincredere si nesincronizare a intensitatii dorintei. Se vor minti ca simt intr-un anumit fel sau ca nu simt, in timp ce inima le fierbe dupa dragoste sau dupa o alta iubire, una ascunsa.

Duminica, 4 aprilie
Ceea ce s-a intamplat ieri nu ramane fara urmari. Mintea adusa in momentul de maxima profunzime, in punctul unde se depoziteaza cele mai ascunse sentimente sau porniri a retinut ca realitatea, in special cea sentimentala, nu este cea pe care o credeam. Azi erotismul se va situa la aceeasi cota cu nivelul afisat ieri, insa se poate exprima mult mai usor, simplu pentru ca simtul penibilului este mult diminuat.
Ultima zi a saptamanii este o zi a cuvintelor false. Pluteste in aer o stare buna pentru ca suntem eliberati de tensiunea careului Venus-Marte implinit la grad perfect (el va mai fi insa activ cateva zile), dar nu este atat de bine incat sa consideram ca parcurgem o noua realitate sociala: e bine, dar parca nu, e cald, dar parca nu e, a venit primavara, dar parca e fie iarna, fie vara s.a.m.d.
Aceasta oscilare nu este confuzie, asa cum era ieri, nici dispret fata de persoana care ne sta alaturi, ci mai curand un entuziasm mut, o flacara care vrea sa se inalte si vantul o chinuie, o furnica impovarata de un graunte imens ce vrea sa urce o movila de nisip.
Cea mai mare parte a zilei se va situa intre sextilul Luna-Lilith si careul Luna-Uranus si, spre seara, Luna intra in fereastra conjunctie cu Pluton, nu inainte de a implini un sextil cu Neptun, poetic si emotionant.
Prin urmare, ultima zi a saptamanii este o celebrare a superficialitatii si a chinului de a zambi atunci cand nu e simplu sa faci asta, chiar daca nimeni nu-ti este impotriva. Vom povesti ce bine ne-am simtit, ce zi minunata am avut, dar in realitate nimic nu a fost asa cum spunem, cum am fi vrut, nimic din ceea ce s-a intamplat nu ne-a umplut golul imens pe care primele luni ale anului le-au lasat in urma, prin efortul si consumul la care ne-a suspus.
Unii vor prefera sa se gandeasca la ceea ce a fost bun, alti se vor simti usurati de o povara grea. Cu totii vom intra in posesia unei noi stari de spirit, in posesia unei noi modalitati de exprimare, a unei tactici noi, folosind persoane noi, instrumente noi.
Gama intamplarilor pozitive repartizate acestei zile pornesc de la simple aprecieri, laude sau felicitari si merg pana la promisiuni ale unor colaborari sau chiar consolidarea unei relatii, parteneriate civile, casatorii s.a.m.d.
Terenul este insa instabil pentru ca azi oamenii vorbesc din motivul pe care l-am precizat mai sus si nu este cazul sa visam la schimbari decisive ale vietii, doar pentru ca ne simti putim mai siguri pe sentimente, ganduri sau relatii. Traim un an dificil si chiar de maine ne vom trezi la realitate, iar de asta va avea grija careul Mercur-Marte care ne vorbeste despre “Noi vrem egalitate, dar nu intre catei!”… chiar daca azi decorul se spune altceva.

7 thoughts on “29 martie – 4 aprilie 2010

 1. manola spune:

  Este corect oare cand ai constiinta treaza sa fi influentat de astre,sau aceasta influenta ne arata ca nu ne-am trezit inca? Poti sa-ti alegi starea si gandirea in orice moment? Daca ai timp si ai inteles intrebarea te rog sa raspunzi! iti multumesc anticipat!

 2. Nu stiu cum este sa fii iluminat si sa te lasi in voia jocului cosmic, dar pot banui ca este foarte corect de vreme ce multi iluminati au respectat o voie a universului din motive pe care noi nu le putem intelege, chiar daca ne sunt spuse. Nisargadath a murit de cancer, Castaneda tot de cancer, Buddha de dizenterie, iar Iisus chinuit de cei care au cautat sa-si dovedeasca puterea prin asta s.a.m.d. In efectele pe care aceste minunate fiinte le-au comportat pe corpurile lor a existat un determinism astral. Nisargadath obisnuia sa spuna „Eu nu sunt corpul” sau „Eu nu m-am nascut niciodata„, iar Buddha „Cum poti crede ca ceea ce se naste nu moare?” si la fel cum lui Iisus i se accepta dubla existenta – umana si divina – la fel trebuie sa acceptam ca fiinta fizica trebuie sa se supuna legilor fizice, asa cum sufletul se supune legilor subtile “Dati Cezarului ce-i al Cezarului si lui Dumnezeu ce-i a lui Dumnezeu”. Nu putem amesteca aceste doua directii!
  Sa fii un bun astrolog inseamna sa fii un cunoscatori al astrilor, un iubitor al universului si al minunatelor sale legi, nu un magnetofon portabil care urla in Piata Revolutiei despre marile catastrofe ale omenirii sau iti sopteste hipnotic „Totul va fi bine, ai sa vezi! Iti promit ca totul va fi bine!„.
  Universul este o inginerie deosebit de complexa, iar noi nu putem decat sa-i mirosim parfumul suav pe care il raspandeste in functionarea sa; pana sa-i intelegem structura va mai trece mult timp, cat despre functionare…. De aceea nu putem sa consideram ca sufletul, pentru ca are o natura divina, ne teleporteaza, doar pentru ca ne gandim la el, in afara acestor conditionari, de vreme ce instrumentele lui ne sunt total straine. Sa crezi asta este ca si cum ai pretinde ca-l intelegi pe Kant, doar pentru ca esti un descendent al sau, dar tu nici macar nu stii sa citesti si intreaga viata ti-o petreci in fantasmele suferintei sau a delilurilor mistice.
  Viata este exact ceea ce traiesti. Daca, in calitate de cetatean al acestei planete, la un moment dat, ti se pare ca astrologia este depasita este alegerea ta, doar ca trebuie sa intelegi ca simpla convingere in aceasta negatie nu opreste Luna sa se roteasca in jurul planetei noastre si nici apele sa se umfle sub impulsul magnetismului sau. Trecand in afara dimensiunii fizice aceasta Luna inceteaza sa mai existe in aceasta reprezentare si deci forta ei, asa cum o prezinta manualele de astrologie, dispare.
  Daca esti deasupra tuturor trebuie sa te gandesti ca ai ajuns acolo, ai crescut, te-ai inaltat, privind in sus. Nu uita asta si in zborul tau priveste intotdeauna in sus pana cand circularitatea universului te va ajuta sa-l vezi pe cel ce te urmeaza ca fiind in fata ta, implinind idealul vietii tale. Trecand dincolo de acest joc, valorile traiesc dupa alte reguli, dar despre ele poti vorbi abia dupa ce le atingi…
  Aici nu m-am referit la tine, Monola, ci la acea persoana a doua care, atunci cand se uita in ochii tai si te acuza sau iti rade in fata, se teme ca nu cumva chipul pe care il vade sa nu fie tot ea, intr-o alta reprezentare si-si neaga limitarea, simplismul, nimicnicia sau putinul trairilor.

 3. Dorys spune:

  Buna seara,
  Ieri am simtit nevoia sa scriu pentru ca daca anul trecut vibram perfect cu postarile Dumneavoastra; anul asta mi se pare ca nu inteleg nimic…
  Trebuie sa spun ca de obicei ca un tabiet citesc fiecare zi din postare doar in dimineata respectiva la cafea ( adica nu le citesc la postare toate deodata )
  Azi insa a trebuit sa plec la drum de dimineata si asa ca aseara am citit postarea pentru 31.
  Cred ca ar cam trebui sa recunosc si faptul ca in ale astrologiei sunt paralela adica nu prea stiu mare lucru doar ca aceste postari le simt sau.. percep pline de mesaje.
  Surpriza am plecat la drum a trecut o zi m-am intors, dar toata ziua a fost ceva de genul ” ziua de 31 a fost scrisa pentru mine ” dupa ce tocmai ieri vroiam sa scriu cu totul altceva si sa va intreb oarea de ce … ? anul acesta nu reusesc sa prind mesajele ?
  Inca sunt cam agitata si obosita dupa o asemenea zi ( se vede si din exprimarea mea cam alambicata….. scuze …)
  Oricum va multumesc ca ne ajutati sa ajungem sa meditam si sa fim atenti la mesajele astrelor.
  P.S. spre seara a ploat si am avut parte de un curcubeu incredibil
  O seara placuta
  Dorys

 4. carsim spune:

  Sarbatoarea Sfanta a Invierii Domnului sa reverse asupra voastra sanatate, belsug si bucurii, iar Lumina din Noaptea Sfanta sa va ridice sufletele spre noi trepte spirituale si sa va insoteasca pasii pe drumul vietii.

 5. Mihaela spune:

  Adevarat a inviat!

 6. Ina spune:

  Lumina care vine din cer,e o minune.
  Coboara la Sfantul Mormant si-aduce bucurie.
  In suflet sa ne intre si sa o pastram curata.
  Isus Hristos sa ne insoteasca in toata viata noastra!
  Paste fericit!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.