5 – 11 aprilie 2010

Luni, 5 aprilie
Cu Luna pe ultimul sector al zodiei Sagetator, noaptea spre ziua de luni este agitata, incordat, plina de actiune, iar visele, pentru cei care dispun de puterea de a sublima tensiunea volitiva a acestei pozitii astrale, dinamice si previzionale. Asta nu doar pentru ca Luna trece prin Sagetator, ci si pentru ca este ultima pozitie pe faza sa descrescatoare, pe care Luna o va face cu Chiron din Varsator inainte ca acesta sa treaca in Pesti. Momentul are caracterul sau tragic, iar puterea sa de seductie atrage mintea si spiritul spre un domeniu complicat de sentimente grele, apasatoare.
Trecand in Capricorn (exil), Luna va intra in stare de stres. De asemenea, este ultimul ciclu Luna-Saturn cu Chiron in Varsator, ultimul ciclu al perceperii realitatii prin filtrul neconventionalului, al echilibrului intre drama si sacrificiu pe care il mentinem prin aspiratii inalte (Chiron in Varsator) si nu prin dureri adanci (Chiron in Pesti). De pe 20 iulie 2010, cand va intra din nou in Varsator, vom beneficia din nou de aceasta combinatie, doar ca atunci Chiron va fi retrograd si nu vor mai exista jumatati de masura, iar alegerilor vor fi mai mult niste impuneri decat selectii deliberate.
Ziua insa aduce o revenire la realitate intr-un mod dur si trist prin careul lui Mercur cu Marte, ca o lupta intre doua centre de putere, fiecare cu aspiratii in a-si mentine pozitia cu orice pret. Ziua se vrea deci o lupta a ideii practice, cu sensurile abstracte, a finalitatii concrete cu aspiratiile prea inalte pentru a putea fi atinse. Un Mercur in Taur intotdeauna va impulsiona spre a atinge opera, spre a o vinde sau a o cumpara, spre a o pune in locul cel mai valoros al casei pentru a fi vazuta de musafiri si, prin impactul pe care il va avea, sa i se atribuie privilegiul de a fi considerata un membru al familiei, o valoare care trebuie lasata in descendenta. Simtul concretului este prioritar la aceasta pozitie astrala si ea va rivaliza cu visul puterii, cu betia puterii, a triumfului ce, din lasitate, este intotdeuna atribuit zilei de maine. Asadar, disputa interioara dintre ceea ce este bun, concret, material, fin, artistic, frumos, si ceea ce este eroic, demn, grav, manierat si apoteotic, va duce constiinta la limita dintre bine si rau, la granita dintre bun simt si discreditare pe motive colective. Va exista un motiv colectiv, o necesitate colectiva care, la suprafata, va aparea ca o coeziune a mai multe minti, suflete sau idealuri, dar in realitate este o rezonanta a multor suflete pe acelasi motiv sau ideal. Azi pe oameni ii va uni scopul comun, nu identitatea, comuniunea sau prietenia.
Sensul faptelor spre care ne indemna ziua de azi este acela al valorii personale. Cand cele doua planete isi imbina, pe picior de egalitate, fortele, omul este cel care pierde pentru ca este tentat cu valori care nu exista, desi conjuncturile vietii il indemna sa creada in ele. Pe un asa context faptul ca Luna devine in mijlocul zilei prietena cu Mercur nu face decat sa-i aduca acestuia dulceata in cuvinte si faptelor sale motive karmice sau istorice. Faptul ca, la cateva ore de la acest eveniment, Luna trece prin conjunctia ei cu Pluton nu va spori enigma, decat in viata personala, in adancimile psihice ale fiintei unde ascundem adevaratul motiv al faptelor acestei zile.
Trigonul Lunii cu Venus va complica si mai mult lucrurile lasandu-ne intr-o savoare necunoscuta, intr-o albie al unui rau care nu duce nicaieri. Abia spre amiaza vor realiza ca motivele disputelor la care am luat parte, ca subiectele, dialogurilor interioare au fost sustinute de nevoia de mai mult, de alt port, de alta casa, de alt sot/sotie, de alta tara sau alt continent, de o alta realitate.
Intreaga zi devine, asadar, abstracta si trista, pentru ca lupta interioara dintre Mercur si Marte aduce acestora elementele necesare cu care sa se combata unii pe altii.
Prin urmare, prima zi a saptamanii aduce discrepante intre oameni, intamplari, idealuri sau mijloace de exprimare. Maniera in care se vor complica lucrurile azi este una strategica pentru cei care actioneaza si epuizanta pentru cei care stau pe margine si asteapta sa treaca furtuna. Tentatia puterii este o grea incercare a zilei de azi. Tot ce tine de comunicare in scris sau vorbit, de legiferari, de strategii prin legi, contracte sau tranzactii, de sigilii sau mijloace de certificare a proprietatii, tot ce sustine visul, calitatile artistice sau impunerea cu forta a unei valori anuntata la finalul anului 2009 si cultivata de-a lungul intregii zle de ieri, aduce azi vietii serioase complicatii.
Doua planete individuale se afla intr-o serioasa dispunere, intr-un conflict, nu ca doi spadasini intr-un duel, ci ca doi sportivi intr-un ring, fiecare specializat intr-un alt sport. Regulile confruntarii le vom stabili de dimineata, cand, sintetic, asemenea unui rezumat a ceea ce s-a intamplat in ultima saptamana, ne vom hotari azi sa infruntam un obstacol.
Sa nu va incredeti in tentatiile zilei de azi. Ele sunt rebuturi ale unor confruntari esuate.

Marti, 6 aprilie
Luna se mentine in Capricorn si va mentine la aceleasi cote nevoia de concret, atat in relatia cu sine, cat si in relatiile cu colegii de serviciu, prietenii sau rudele. Visul abordat ieri, acela al reusitei intr-un domeniu, al demersului care va dobora bariere ale timpului sau ale unor confruntari mai vechi se risipeste ca prin farmec. Azi Soarele trece prin careul cu Axa Dragonului aducand tulburari de vointa si neincredere, refuzul de a merge mai departe pe o cale, schimbarea opticii, a metodei de lucru sau, de parte cealalta, atacul iminent motivat de o acuta stare de nervozitate. Este o zi a marilor alegeri, o zi de destin pentru ca Luna se afla in careu cu Soarele, dar nu oricum, ci cocotata intr-unul din Nodurile sale (Luna in conjunctie cu Nodul de Nord).
Din nou se va intampla ceva care va solicita vointa, corpul, mintea sau sufletul. Nu este nimic nou in ceea ce se intampla azi, s-a mai intamplat de cateva ori de la inceputul anului pana acum si tocmai de aceea experienta anterioara pare sa fie cel mai bun consilier.
In viata personala careul intre luminarii si trigonul lui Mercur cu Pluton, cu Luna intr-unul din Nodurile sale (NN), valorile morale, cele care pot fi cuantificate, care pot fi evaluate intr-un mod simplu si direct, cele care ne reprezinta si prin care dorim sa ne afisam de acum inainte, vor fi puternic zdruncinate. Se va pune problema unei deplasari sau a apelarii la persoane aflate la distanta pentru a intelege o idee, un mecanism sau pentru a se finaliza un demers. Exista o contractie interioara, un nerv, o forta interioara motivata de o nedreptate, un demers incomplet sau o opozitie care ne incurajeaza faptele.
Pe sectorul social apa, energia electrica, orice forma lichida este un mijloc de a spori averea, acumularile, puterea de influenta. Interactiunile nu sunt deloc intamplatoare, tocmai de aceea tot ceea ce ii uneste pe oameni acum, in trecut i-a separat.
Se poate vorbi, asadar, de o reglare a destinului, a karmei printr-un gen de hrana, printr-o acumulare de valori sau printr-un apel la moralitate sau spiritualitate.
Prin urmare, 6 aprilie este o zi a necesitatii, a tulburarii celor mai adanci ape pentru a gasi mici pietre stralucitoare pe care sa le vanda si sa-si cumpere altele potrivite pentru nevoile de acum. Unii isi vor consuma azi depozitele din banca, altii se vor lupta in plina strada pentru drepturi pe care nu le vor primi niciodata, altii isi vor cauta prietenii din copilarie. Trebuie sa ne alegem cu mare intelepciune faptele de azi pentru ca va trebui sa platim imediat pentru ele.
Faptele si gesturile din 6 aprilie vor fi mari consumatori. Este ultima zi cu Pluton direct si alergam azi prin magazinul de reduceri, cumparam tot, pentru ca de maine pretul fiecarui gest va trebuie platit cu ceea ce castigam la poker, nu cu salariul sau depozitul din banca.

Miercuri, 7 aprilie
7 aprilie este o zi cutremuratoare. Azi Pluton va intra in mers retrograd si Saturn, prin retrogradare, va intra in Fecioara. Se elibereaza zodia Balanta de tensiunea limitarilor, ori a angoaselor si se revine la probele anului 2009, cand banii nu ajungeau, libertatea era pusa la colt, iar perspectiva era sora geamana cu ratia alimentara sau somajul.
Intrarea lui Pluton in mersul retrograd aduce trasaturi pentru mersul popoarelor, pentru echilibrul natiunilor, pentru ca intotdeuna intr-un astfel de mers el aduce replieri, interiorizari, adanciri a constiintei de grup prin intalniri, framantari interne, cautarea vinovatului pentru care intregul grup urla de durere, si intrarea intr-o perioada de aproximativ 5 luni de devirusare, deparazitare sau dezintoxicare.
Motivele personale resimtite ale acestui tranzit sunt mai puternice la cei care detin o functie de conducere sau care si-o doresc, la cei care hotarasc destinele unui popor, care conduc o afacere, o firma, un birou sau un departament. Acestia, incet, incet, vor parcurge inapoi toate temerile pe care le-au ascuns in ultimele trei luni si li se va cere un supliment de putere si vointa. Unii poate s-au relaxat in perioada asta, lasand povara pe umerii apropiatilor, acestia vor consuma, pana pe 14 septembrie 2010, toate rezervele pe care le-au acumulat fiind una dintre cele mai complicate si dificile perioade ale vietii lor.
Retrogradarea lui Pluton in Capricorn este insa un element revoltator, tulburator pentru natura umana pentru ca se va comporta ca plugul care, intors indarat, infoaie terenul si-l pregateste pentru noi culturi. Unele soluri nu se preteaza la arat de adancime, altele au nevoie de perioade de trezire din adormire sau tasare, tocmai de aceea unii oameni se vor inalta, altii vor cadea si aceasta perioada va fi una de referinta in viata lor.
Trebuie sa ne asteptam la momente decizive pe aceasta retrogradare, pentru ca ea se va completa de minune cu Saturn aflat acum pe zodie de pamant, deci care se intoarce acum in Fecioara pentru a implini in 27 aprilie prima opozitia Saturn-Uranus a acestui an pe acest semn, dar nu prima din seria acestor confluente astrale negative, incepute in 4 noiembrie 2008.
Intreaga zi, situata intre cele doua mari evenimente, ne va parea ca o bula de aer intr-un vas cu apa. Aceasta bula de aer va contine fie speranta unei noi intalniri, a unei schimbari maritale, a unei asocieri, a unei consolidari a starii de vitalitate, a puterii de a rezista in fata unor complicatii sociale ce incep de la lipsa banilor si se termina cu teama de a nu-i pierde, fie un semn al redresarii prin revenirea la o problema mai veche, ce nu a putut fi rezolvata anterior, fie prin renuntarea la tot ceea ce a fost negativ de la inceputul anului pana acum pentru ca dintr-odata dorim sa gandim pozitiv sau avem mai multa incredere intr-un intermediar, intr-un protector, colaborator, prieten sau in Providenta.
Trecerea lui Saturn in Fecioara nu va produce schimbari majore de azi, ci, pentru aceasta zi, simpla sa interventie este aceea de a pune, dupa intrarea lui Pluton in mers retrograd, a doua bariera. Aceasta revenire inseamna pentru urmatoarele 15 zile suportarea lui Saturn retrograd pe ultimul grad al Fecioarei, ceea ce va concentra tensiunile ultimilor ani intr-un mod particular, agresiv si intransigent impunand restrictii cu o usurinta iesita din comun.
Banii si valorile materiale, averea personala, educatia si propriile criterii de selectie, bolile trecutului, teama de singuratate sau stramutarea spre o alta locatie pentru munca, pentru strictele nevoi, supraevaluarea nevoilor sau subevaluarea rezultatelor, dispute pentru intaietate pe posturi care nu mai au valabilitate, schimbarea incadrarii unor muncitori, chiar schimbari legislative ce aduc grave erori sistemului juridic sunt doar cateva din problemele acestor 15 zile de cosmar.
Prin urmare, 7 aprilie este o zi simpla, dar trista pentru ca anunta inceputul unei dispute de proportii, a unor dificultati sociale care vor produce mari bucurii celor care au dorit sa strice binele in ultimii 3 ani, dar nu au reusit in totalitare, sau mari tristeti celor care mai spera ca unele lucruri dificile se mai pot schimba. In urmatoarele 15 zile schimbarile sunt bazate de erori de intelegere, de organizare, pe intentia de a distruge ceea ce anterioar a umilit sau alungat, pe dispute lipsite de logica, pe conflicte fara sens. Azi ne vom confrunta cu linistea de dinainte furtunii si cei care lucreaza cu energia vor sti sa-si pregateasca structura pentru agresiunile zilelor care vin. Luminile alba, violet si indigo sunt elementele care confera protectie si aduc forta gandului cel bun.

Joi, 8 aprilie
Mijlocul saptamanii vine cu o mare tensiune ce se sprijina pe esecul zilelor anterioare. In plina noapte, Luna trece prin opozitia cu Marte si aspectul este dificil pentru cei care lucreaza pana tarziu, care se trezesc in plina noapte si apoi adorm greu pentru ca acum vor fi indemnati spre tot ceea ce le creaza tensiune. Vorba va apasa prin amploare, abundenta, iar continutul ei printr-un gen de eroare de timp. Dialogul interior este un semn de sanctiune prin gandurile pe care dorim sa le trimitem celorlalti sau prin faptul ca face apel la situatii care trebuie uitate.
Azi se va minti mult, se va santaja, fie pentru a obliga pe cineva sa ne preia din sarcinile emotinale dificile, fie pentru a incerca un schimb de idei, dincolo de tensiune pe care emotiile ni le furnizeaza.
Increderea in sine este azi un element care complica situatiile. De obicei oamenii cand isi deschid sufletul, cand devin comunicativi, inspira sinceritate si aduc mediului un aer proaspat, incitant. Azi, orice dezvaluire a vietii personale va impovara, va face aerul si mai complicat, va aduce greutati in plus, noi sarcini profesionale, noi pozitii fata de un superior sau o persoana mai tanara, fata de noile angajamente. Daca opozitia Lunii cu Marte aduce ganduri de despartire, de abandon, de refuz al asociatului, partenerului, obiceiurilor cu care ne umpleam timpul, careul Lunii cu Venus ne face sa ne indoim ca aceste fapte sunt cele mai bune, cele mai corect si ca prin asta facem un lucru util pentru noi sau societate.
In a doua parte a zilei, Uranus si Neptun vor implini la grad perfect, la doar o diferenta de cateva ore, primul un sextil si celalalt un careu cu Junon, activandu-se, prin motivul relatiei, asocierii, legaturii trainice sau schimbului de energie, informatia, elementele care se interpun intotdeauna intre bine si rau.
Relatia dintre Uranus si Neptun este una de aspect minor – dodectil – si ea va accentua pe de o parte latura practica data de evolutia prin pasi mici, anticiparea viitorului apropiat, semne ale unei schimbari prin progres constient sau anticiparea pe baza unor calcule practice. O alta trasatura a acestui aspect este aceea a dinamicii psihorelationale. Uranus, care se afla in fata lui Neptun, va fi cel lezat si atunci cand se va confrunta cu valorile acestei planete, acum pe Varsator, adica restrictii si libertati intelese gresit, viziuni eliberatoare sau apocaliptice asupra vietii, risipa prin cautarea fericirii iluzorii, autodistrugere prin dramatism sau dezordine afectiva ori mentala, are tendinta de a se comporta cu aroganta si incisivitate cand combatand cu duritate ideile fanteziste, cand sustinandu-le cu argumente practice. Oricum ar fi, nimic serios nu se poate extrage din asta. Valorile practice si cele psihorelationale ale acestui aspect minor aduc incertitudine si confuzie. Oamenii se vor acuza de egocentrism si pe buna dreptate pentru ca punctul nevralgic nu va fi localizat pe o situatie sociala, ci pe una personala.
Dodectilul Uranus-Neptun se va implini la grad perfect pe 13 aprilie 2010.
Prin urmare, 8 aprilie aduce indoieli fata de modul in care ne-am comportat pana acum. Unii isi vor schimba comportamentul, considerand ca il ajusteaza, altii si-l vor explica mai bine asteptand pe aceasta demonstratie un feed back pozitiv, insa cu cat va trece timpul si ne apropiem de a doua parte a zilei cu atat avem sansele ca ecoul faptelor sa fie unul care sa ne sporeasca indoiala sau confuzia. Cel mai corect ar fi sa nu ne departam de bunul simt si sa induram fluctuatiile afective, mentale, instabilitatea cu care evenimentele sociale ne cuprind ca si cum am fi cu adevarat oameni maturi. Daca nu suntem maturi, dar ne vom stradui sa mimam maturitatea, poate ne vom alege cu mai multe rezultate si, cine stie, poate ne va placea atat de mult, incat sa facem ceva pentru a deveni o stare permanenta.
Aceasta oscilatie intre copie si original, intre made in UK si made in Taiwan va tine pana pe 13 aprilie cand dodectilul se va implini la grad perfect.

Vineri, 9 aprilie
Azi Luna va implini doua aspecte: un sextil cu Soarele si o conjunctie cu Lilith. Este o zi simpla cu intalniri reci, rapide in care usurinta de a ne detasa va fi preferinta nr. 1.
Cand luminariile sunt in sextil gandurile sunt mai clare, sufletul este inspirat, iar eleganta in exprimare si gesturile alese sunt sustinute de armonie si echilibru. Nu putem vorbi despre indreptarea lucrurilor, despre modificari esentiale ale cursurilor evenimentelor, ci putem vorbi de un moment de liniste, de o stationare pe care sa o abordam cu seninatate si dedicare.
Unde se va indrazni, va iesi ceva bun, unde se va ezita, gestul va fi apreciat ca modestie, retinere, bun simt si, daca suntem preocupati sa nu incalcam dreptul celuilalt la intimitate si libera exprimare, orice vom face va fi apreciat.
In acelasi determinism se va incadra si conjunctia Lunii cu Luna neagra, aducand chiar impresii pozitive pe gesturi negative, ceea ce va detensiona atmosfera incordata a ultimelor zile.
Prin urmare, ziua de vineri va aduce o simpla raza de soare pe un decor mucegait si stricat. Totul va parea frumos si clar sau melancolic si artistic ca intr-o fotografie de epoca. Zilele trecute vor aparea ca niste nori intunecati si oamenii care ne-au adus suferinta sau ne-au deposedat de valori importante vor aparea ca pasari care zboara intr-o alta directie.
Nu putem spune ca este o zi frumoasa, desi vom auzi in jur pe cei care nu au avut parte de prea multe complicatii de luni pana azi spunanad “Ce zi minunata!”, dar ea va fi mai curand o pata de culoare.

Sambata, 10 aprilie
Pana la rasaritul soarelui, Luna parcurge azi ultimul sector al zodiei Varsator si trece succesiv prin conjunctiile cu Neptun, Chiron, dar si prin careul cu Junon. Acum Luna va incheia ultimul sector al libertatii de gandire, al libertatii de exprimare, al ambitiei de a deschide usi care nu au fost niciodata deschise, de a cuceri necunoscutul sau de a uniformiza continutul a doua vase, unul fizic si altul spiritual. Toate acestea se vor manifesta azi pana la rasarit, de aceea vibratiile Varsatorului, un asistent puternic al incercarilor predispuse anterior de zodia Pesti, cu atat de multe marcaje pe care le-a continut, va trezi impulsuri contrare si le va mentine in timpul zilei pe ideea unei rememorari, a unei amintiri, a unei recunoasteri.
Recunoasterea, rememorarea si reconfigurarea unor elemente pe care le stim deja, cu care am mai lucrat si pe care le cunoastem foarte bine devin apanajul lui 10 aprilie, dar si instrumentele pe care le vom prefera atat azi, cat si maine.
Trecand in Pesti Luna va deveni melancolica si trista, interiorizata si distanta, impulsionand activitati care se vor desfasura in intimitate, departe de ochiul curios al celui din afara sau care nu implica efort fizic. Sextilul sau cu Pluton, pe care il implineste in a doua parte a zilei, va aduce confirmari pozitive ale unor afectiuni pe sistemul circulator, blocaje aparute in timpul noptii sau ieri. Detensionarea se va face prin detasare, respingerea activitatilor, chiar somn.
Intregul context in care relatia cu planul social, din unghiul vietii intime, este o continua sursa de stres, trecerea de la obligatia de a receptiona mesajele sociale, la amplificarea nevoii de intimitate, de cultivare a preocuparilor intr-un cadru restrans, intern, este pentru unii o dovada de relatie Soare in Berbec – Marte in Leu, chiar daca nu se construieste un unghi important. Acest dinamism este insa un produs al instabilitatii si este sustinut nu de un surplus de energie, ci de un deficit.
Prin urmare, ziua de sambata ne indeamna mai curand spre relaxare, lectura, apropierea de amintirile familiei, de familie in ansamblu, de un membru al familiei care are acum nevoie de intelegere sau care ne poate oferi un sprijin prin cuvant sau o incurajare prin simpla prezenta.
Unii vor apela azi la adjuvante alimentare, la compusi care stimuleaza sau relaxeaza, la ceea ce organismului i-a lipsit in ultima vreme. Daca o stare de nervozitate vine azi si-si cere locul este cea mai clara dovada ca multe din complicatiile zilelor anterioare au fost provocate de asta si accentuand instalarea acestei stari sufletesti va reinvia probleme sau complicatii mai vechi.

Duminica, 11 aprilie
Ultima zi a saptamanii aduce mult mai aproape de noi idee de terapie. Daca ar fi sa judecam doar dupa unghiurile care se implinesc azi, vibratia astrala va rascoli o tensiune care nu are o solutie stiuta deja, care se complica in mod progresiv, cu cat ii acordam mai multa atentie. Daca ne gandim insa la trasaturile zilei de ieri si mai ales la faptul ca semnele unei oboseli cronice au strigat cat au putut de tare din adancul fiintei, 11 aprilie ne va aparea ca o continuare a ceea ce a fost anterior, pe aceasi linie si in acelasi cadru restrans.
Asadar, sextilul Soare-Lilith va aduce castig de cauza Lunii negre si va acutiza dureri mai vechi, frici mai vechi sau ne va pune in fata unor situatii noi, complicate, inedite pe care sa nu stim cum sa o gestionam. Chiar si asa reactiile pe care le vom avea azi vor avea un ecou medical evident. Orice gand, ori stare de incordare, de neliniste, de stres sau de bucurie mobilizeaza un depozit de resurse interioare, face apel la experiente anterioare insa asa fel incat informatia, mesajul fapte, actiune sa se mentina intr-un cadru intim, restrans, interior. Daca avem prieteni cu care suntem pe aceeasi lungime de unda le vom impartasi cu intensitate sentimentele sau gandurile, daca nu totul va fi fiert in interior, aparent fara nici un risc.
Riscul totusi exista si el este sustinut de modul cum vom intelege relatiile pe care le avem, de modul cum ne raportam la ele si dupa clasamentul celor din jur pe care il facem, in functie de prioritati.
In felul acesta, in timp ce unele solutii vin usor si se duc usor, altele asupra carora mintea, corpul, intreaga structura a fiintei a mai lucrat, par sa ne acapareze incet incet. Azi valorile par sa aiba in continuare o trasatura relationala, fie in raport cu ceilalti, fie in raport cu sine, dar de maine vom simti din ce in ce mai acut opozitia Saturn-Uranus, cea care va incepe un nou set de distrugeri, cea care va dori sa finalizeze, pentru ca Saturn este retrograd in Fecioara, ceea ce nu s-a putut anterior, apeland la reguli, limite, restrictie, legi, acte, structuri ale statului, toate unite intr-un complex terifiant punandu-ne in situatia de a spune: ”Oare nu se mai termina cosmarul asta?”.
Azi semnalele sunt mai curand de natura medicala. Ele tin mai mult de sfera echilibrului acido-bazic, al echilibrului dintre anabolism si catabolism, al necesarului de minerale sau vitamine sau al nevoii de dragoste, intelegere, sustinere ca metode de destindere, relaxare sau intarire a imunitatii.
Pana pe 27 aprilie, multe din problemele pe care le-am crezut rezolvate se vor acutiza, vor reveni in centrul atentiei si ne vor solicita din nou. Azi avem mai mult intuitia a ceea ce va veni spre noi. Partea buna, pe care o vom experimenta nu doar azi, ci pana cand Saturn si Uranus vor fi din nou in opozitie la grad perfect, va fi aceea de oportunitate. Pentru multi dintre noi trecerea timpului are o componenta dureroasa, aceea care vine din neputinta de a finaliza ceva bun, care nemultumeste sufletul, din lipsa de putere, organizare sau selectie. Acum intram intr-o perioada de doua saptamani de timp, de organizare, fara sa ne dam seama insa ca vom avea timp doar pentru ceea ce nu s-a finalizat in trecut, doar pentru ceea ce nu ni s-a permis anterior.
Pe sectorul social aceste doua saptamani pot fi benefice pentru un progres comun, pentru distrugerea neputintei sau a barierelor, pentru a inlatura incertitudinea, pentru a promova examene, verificari, testari, pentru a obtine diplome care sa ateste o buna pricepere intr-un domeniu. Daca ca se intra insa in acest sector cu resentimente, cu dorinta de a demonstra puterea si forta, adica de a reproduce ceea ce a fost rau din faptele trecutului, momentul de opozitie din 27 aprilie va fi o teribila lovitura aplicata in punctul cel mai sensibil. Vorbim aici de iluzii, neintelegeri, lipsa de consideratie fata de cel slab sau care pare slab in fata unui atac, a unei descinderi si care, pentru a se mentine echilibrul universului, va avea sustinere astrala.
Ideea “Noi vrem egalitate, dar nu intre catei”, vizila in saptamanile anterioare, pana pe 27 aprilie va fi periculoasa pentru ca va distruge o noua oportunitate, va darma scara pe care urcam sau blocul in care tocmai ne-am mutat. Cel mic va fi ajutat, cei putini la numar de asemenea si nimeni nu va sti de ce se intampla asta, pentru ca universul are propriile sale mijloace de a-si mentine echilibrul.
Prin urmare, ultima zi a saptamanii este o zi in care, pe de o parte avem intuitia intamplarilor care vor veni spre noi pana la 27 aprilie, iar pe de alta parte ne indreptam atentia asupra ranilor pe care le avem pe suflet sau pe corp. Pentru ca multe din gandurile acestei zile vor veni spre noi ca planuri sau promisiuni, tentatia este una din marile probleme cu care ne confruntam azi: tentatia de a bea mai mult ceai pentru a compensa dezinteresul fata de sanatate arata in zilele trecute, de a lua o supradoza de vitamine, fara sa ne gandim la consecinte, de a ne propune ca in zilele urmatoare sa facem regulat vizite la biblioteca sau sa ne documentam mai mult in meseria pe o avem, ori de a testa sinceritatea celor din jur pentru a ne asigura de sentimentele lor pentru perioada ce va veni. Cei care sunt rationali, vor considera aceste impulsuri o pierdere de vreme, o risipa de energie, dar se vor declara multumiti de rezultate.
11 aprilie este deci o zi stranie pentru toti. Indiferent ca ne va speria sau ne va alina, ea va trece cu tot cu ele, ca in vorba populara “Duca-se cu noaptea!”, iar saptamana viitoare va veni spre noi cu alte incercari si alte complicatii pentru ca fereastra opozitiei Saturn-Uranus se restrange din ce in ce mai mult.

3 thoughts on “5 – 11 aprilie 2010

 1. helen spune:

  Domnule Coşer, vă răspund cu întârziere fapt pentru care îmi cer scuze.
  Greşeala a cărei gravitate nu v-a fost dat să o cunoaşteţi a fost în fapt greşeala mea. De aceea, pentru modul eronat şi foarte precipitat cu care am judecat anumite aspecte legate de accesul la arhivă, eu sunt cea care vă roagă să-i acceptaţi scuzele. Fără ca dumneavoastră să faceţi ceva grav mă simt datoare să-mi cer iertare pentru atitudinea mea destul de agresivă. Personal nu mi-am pus problema şi nu mi-am făcut nici o speranţă că îmi ve-ţi răspunde, nu aceasta a fost problema din punctul meu de vedere. La aceasta pot adăuga că nu sunt şi nu voi fi decât o persoană amatoare în ale astrelor, persoană care a început să studieze ceva astrologie dintr-o mare nevoie de a-şi descifra şi înţelege propriile probleme ( o persoană care poate spune câte ceva despre cum este să trăieşti cu un Lilith, NN conjuncte în casa 9 ). Cu speranţa că acestă neînţelegere nu a fost decât un accident fără urmări grave, vă trasmit multe urări de bine şi multă lumină.

 2. manola spune:

  Buna dimineata Gheorghita! Sa ai o zi frumoasa!

 3. helen,
  multi au mari asteptari de la mine. Eu insa sunt un om obisnuit si nu le pot rezolva pe toate. Nu am resentimente indiferent ca ma incadrez in determinismul impus de semnul meu natal – care iarta pentru ca uita repede – fie ca nu las sa treaca uitarea peste o probleme pe care sa nu o rezolv, cel putin in raport cu mine insumi. Nu s-a pus problema sa gresesti cu ceva.

  manola,
  si tie iti doresc la fel!
  Ii multumesc Cerului ca m-a ajutat sa ma nasc intr-o zi norocoasa, ca Soarele sa-mi stea pavaza in fata ochilor sa-mi aminteasca de Puterea si Comprehensiunea Divinitatii… si nu a apus inca!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.