22 – 28 martie 2010

Luni, 22 martie
Pentru ca opozitia Soare-Saturn se implineste pe o axa a relatiilor, raportul dizarmonic intre vechiul lider (Saturn) si actualul stapan al sistemului solar (Soare), ziua si implicit perioada in care se integreaza vor fi sub semnul razbunarii. Intentia de a incheia o prietenie sau de a pune capat unei situatii conflictuale printr-un conflict si mai mare, de a descinde in forta pentru revendicarea unui drept, de a da la o parte pe cineva care ocupa deja un post, o functie sau care are un statut in intimitate sau in plan social sunt doar cateva din atributele acestei zile.
Stim cu totii ca Saturn in Balanta este in exaltare, la fel si Soarele in Berbec, insa relatia dizarmonica a celor doua planete, ambele puternice prin calitate, ni se va infatisa ca o noua competitie, sa o lupta, in mare parte nedreapta, pentru a subjuda un auditoiu care se uita cu gura cascata nu din fascinatie pentru vreuna dintre cele doua parti, ci pentru cat de amplu si dinamic se poate manifesta o interactiune intre doua forte antaganice.
In mare parte aceste forte sunt antagonice, agresive unele fata de celelate, insa exista un detaliu dat de gradul la care se produce aceste aspect care le fac sa-si uneasca fortele pentru ideal comun.
In plan personal opozitia Soare-Saturn puna la grea incercare increderea in sine, rezervele, puterea de munca, vitalitatea, rezervele, miscare, atat cea fizica, dar si cea mentala si argumentarea. Daca in relatiile pe care le vom avea de derulat azi cu membrii familiei un cuvant bun spus fara intentie, o apreciere sau o incurajare, chiar daca urmareste dezarmarea celui care se pregateste sa reproseze sau sa critice, deci spus dintr-un considerent pur practic, in relatia cu sine, maniera apriga prin care ne vom intalni fricile, ne duce intr-un sector periculos. Teama de intuneric, de oameni, refuzul sunetului, a muzicii pe motiv ca totul este prea sinistru sau prea zgomotos, poate indica un dezechilibru al semnului Pesti pe care in saptamanile anterioare l-am solicitat degeaba, fara sa extragem ceva constructiv. Pe acest fundal energic si dureros multi dintre noi vor face un pas in intuneric, sperand sa gaseaasca lumina dincolo de cortine. Nu se mai gandesc deloc la ceea ce traiau in trecut, ci doar ca vor sa depaseasca intensitatea neputintei sau a ranilor sufletesti. Aproape ca uitam de bau-bau – ul care se ascundea dupa aceste cortine si pentru a trece dincolo de nemultumire intram intr-un decor iluzoriu si zambim fals, fortat sau ne incrutam la toate persoanele care nu stiu ce se intampla noi. Trecerea intr-un alt decor, intr-o noua forma a iluziei sau intr-o noua piesa de teatru ne aduce inainte o noua etapa a opozitie Soare-Saturn: legiferarea. Toate acestea se petrec insa cu mare viteza si intr-o mare aglomerare de ganduri si stari sufletesti, aproape ca nu mai reusim sa asimilam nimic din ceea ce aduce noutatea dureroasa sau placuta a aspectelor pe care Luna le implineste azi cu Jupiter (careu), Venus (sextil), Luna neagra (trigon). Ceea ce simtim ne domina si nu simtim degeaba, ci pentru un scop, pentru un merit, pentru o realizare, pentru o distinctie, pentru o recompensa.
In plan social conflictul de idei care apare ca urmare a nehotararii traita intr-un plan interior, aduce initial defazari, neintelegeri intre persoane argumentate prin diferente intre realitate si mesaj. Privind din exterior unii se vor trezi vorbind, implicandu-se in fapte cu caracter antisocial sau stricand ceea ce i-a obligat in saptamanile anterioare sa fie retinuti sau ceea ce i-a constrans. Disputa si lupta fata de acele persoane care au incuiat printesa in turnul cel mai inalt, dintr-un spirit prevazator de-a dreptul vizionar, vor avea azi parte de replici, gesturi si chiar de un comportament opozant. Li se vor critica intentiile bune si vor fi acuzati de ignoranta, slabiciuni, frica, intriga sau nepasare. Aceste dispute vor avea un parfum medieval aparte pentru ca vor fi motivate de un sens mistic, religios sau moral. Cei implicati isi sacrifica viata sau ceea ce o valorizeaza cel mai mult si, deopotriva, vor folosi metode prea dure pentru vremurile pe care le traim. Daca in viata privata oamenii au nevoie de dovezi legiferate, chiar in relatia cu propria persoana, pentru a nu se mai indoi de succes, abilitati sau prieteni, in viata sociala aceasta zi cere sigilii pentru putere sau credibilitate.
Azi ceea ce nu are o amprenta clara, stabila, ceea ce nu poate fi demonstrat printr-un istoric, ceea ce nu se produce ca o reactie la indurarile din ultimele saptamani sau ca o incununare a intelegerilor superioare, pe care anumite influxuri astrale le-a predispus in ultima vreme, este fals, periculos, toxic sau imoral.
Decisiv, atat in ceea ce priveste viata intima, cat si prin implicatiile vietii sociale, opozitia Soare-Saturn rascoleste intr-o maniera ampla si deciziva ceea ce nu am inteles, castigat, constientizat sau dezvoltata in ultimele saptamani. Este prima opozitia a celor doua cu Saturn in Balanta, dar nu este o opozitie banala, ci una speciala, la fel ca opozitia Soare-Saturn, cu Soare in Balanta (cadere) si Saturn in Berbec (cadere), ce va avea lor peste aprximativ 17 ani (18 octombrie 2027). Daca atunci cele doua pozitii se vor lupta pentru teritorii diferite, fiecare adunandu-si din timp trupe, depozite emotionale, rezerve, argumente, lucrari stiintifice, prieteni sau cunoastere, punand la bataie toate acestea pentru o miza si mai mare decat cea de acum, in prezent lupta se da pentru orgoliu, mandrie, suprematie. Titlul, declaratia, ordonanta, legiferarea, sigiliul vor fi cele care vor conta acum.
Aspectul bun al acestei zile, ce deriva din relatia construita intre gradele ocupate de Soare si Saturn din cele doua zodii, aduce o relatie sublima intre cauza si efect. Cei care nu sunt interesati de invatatura ezoterica, tangenta sau nu la astrologie, se vor lasa consumati in manii, orgolii si vanitati imposibil de stavilit. Ei vor dezvolta o purificare prin actiune, ce va comporta, in absenta cunoasterii spirituale, durere si intristare, chiar pierderea obiectului fata de care se manifesta atasamentul. Idee ca lumea in care traim este un Joc Divin, un carusel al fortelor contrare care, translatandu-si locatia de pe o vibratie pe alta, pana la a locui in paralel pe mai multe planuri si asigurand diversitatea lumii vii, devine, pentru cautatorul adevarului, un mijloc de autodevorare, de consum, de sublimare a realitatii imediate.
Aspectul bun al celor doua planete este unul de natura determinista. Dincolo de dualitatea actiune-reactiune exista mecanismul cauza-efect, iar acest mecanism este un efect al echilibrului care trebuie sa exista in Creatie. Prin acestea, binele niciodata nu este un bine absolut, iar raul niciodata nu poate fi rau absolut. Valoarea maxima la care se poate ajunge nu poate fi decat o fascinanta egalitate intre cele doua forte complementare. Asa ca oricat de aprig ne va fi destinul acestei zile, pe care, prin amploarea sa va depasi cadrul acestei zile, trebuie sa ne gandim ca durerea cea mai mare, ascunde in ea samburele unei bucurii inefabile. Cel ce descopera asta azi, va privi cu detasare binele si raul si va actiona pe baza utilului cautand echilibrul intregii naturi in care se integreaza, nu doar binele sau raul in raport cu sine ori cu celorlati.
Prin urmare, prima zi a saptamanii este de departe una dintre cele mai dificile zile ale anului. Aducand intr-o confruntare dura doua planete in exaltare este ca si cum ai pune pe un ring doi sportivi de performanta, fiecare exceland intr-un alt sport. Lupta ni se va parea inegala, disputele fara rost, dezlantuirile complicate de lipsa de masura si intelegere, de nedreptate sau intransigenta. Totul este insa incadrat intr-un determinism personal, ce va cere azi dovezi de stabilitate, exemple de buna practica, dar si intr-unul social care va solicita oamenilor un sigiliu pentru a da la schimb increderea sau disponibilitatea.
Dincolo de aceasta lupta dintre bine si rau, dintre disputele care se duc pentru echilibru personal, intr-un dialog interior lung si epuizand, intr-o confruntare intensa cu un membru al familiei sau intr-o continua disonanta cu un partener social, totul are o cauza situata dincolo de intelegerea comuna. Viata este o suita de intamplari, cauza lor este insa o dizarmonie. Atunci cand cele doua forte contrare tind spre echilibru mecanismul se sincronizeaza perfect pentru ca entitatea sa treaca in lumea eterna, cea nemanifestata. Lipsa de viziune aduce acum o desconsiderare a eternului, insa Timpul (Saturn) – ca maestru al inrobirii si dezrobirii prin superficialitate ori profunzime si Puterea (Soarele) – sa martor motivant al binelui si raului de o impresionanta diversitate, isi disputa teritorii intr-o confruntare majora.

Marti, 23 martie
Dupa complicatiile zilei anterioare si dupa puterea cu care forte magistrale s-au descins intr-o disputa pentru intaietate sau pentru a restabili echilibrul, ziua de azi, pastrand inca parfumul a ceea ce a fost ieri, schimba directia si o aduce pe canalul unei lumini simple, puternice si stabile, mai aproape de valorile personale, decat de cele sociale.
La cateva ore de la miezul noptii, Venus va implini un sextil cu Lilith punand in cumpana nevoia de bine si de echilibru cu disconfortul relational, neincrederea in ceilalti, deceptiile sentimentale. Pana la 5:52, cand Marte va implini la grad perfect, sextilul cu Saturn, Luna va trece succesiv prin careul cu Uranus si trigoanele cu Neptun si respectiv Chiron. Semnul conflictului, indicat de careul Luna-Uranus, ne va spune ca nu ne putem separa de durerile zilei anterioare. Ele ne vom urmari atat in somn, cat si in starea de veche, atat in planul constient, cat si in cel subconstient.
Acest ultim segment al zodia Gemeni, traversat acum de Luna, aduce o mobilitate haotica a gandului si sentimentului. Noaptea de luni spre marti va fi dificila pentru cei care sunt obligati sa lucreze. Nu vor avea astampar, nu se vor putea concentra, iar cei care amana ora de culcare vor avea probleme cu somnul, iar cand vor adormi agitatia se va transmite pana in cele mai ascunse unghere al fiintei.
Mobilul principal este teama, stresul, neincredere, lipsa de perspectiva, remarcile acide venite din anturaj si o instaurare a unei neputinte bolnavicioase.
Pe aceste fond, sextilul lui Marte cu Saturn intervine ca un sfatuitor malefic. Spre ziua, ca urmare a fuziunii vibratiilor martiene si saturniene, mintea devine mai concetrata, insa ea va consuma mai multa energie pentru strictele nevoi, va necesita mai multe energizante, mai multa cafea, mai mult sport, mai multe stimulente pentru ca organismul sa faca fata acestei contractii interne. Pe aceste fond eficienta va fi de scurta durata si motivata doar de impulsivitate, agresivitate, nerv, ambitie.
Trecerea Lunii in Rac aduce un altfel de stres. Careul ei cu Saturn din Balanta, de fiecare data cand intra in domiciliu, se traduce prin trezire la realitate. Acest unghi negativ nu este neaparat si rau. El poate fi perceput ca o conditionare care motiveaza si il scoate pe om dintr-o rutina periculoasa ce l-a obisnuit cu o recompensa minima, dar sigura.
Spre seara, dupa ce in mijlocul zilei luminariile au fost in careu, Luna trece prin opozitia cu Pluton, complicand drama interioara, durerile sufletesti, patimile, grija pentru traiul comun.
Prin urmare, ziua de marti este o zi a selectie. Tensiunea noptii va fi o realitate de netagaduit. Ea va fi prezenta de-a lungul intregii zile prin mesaje vizuale sau intuitive ramase din timpul noptii care ne vor coordona intreaga activitate. Puterea de a schimba planul stabilit pentru azi, nevoia de a interactiona, de a povesti ceea ce nu este important pentru a ne elibera mintea de inutilitati, munca patimasa, efortul peste limita obisnuitului zilelor anterioare va aduce o nota de greutate zilei.
In realitate, ziua aduce o noua forma de disputa: lupta impotriva sentintelor. Luna azi trece prin cuadraturi succesive cu Saturn si apoi cu Soarele in intervalul 10:20 – 13:00 si efectul acestor lovituri se va regasi in radamentul muncii si in echilibrul emotional. Nu doar ceea ce s-a intamplat ieri ne face incordati si stresati, ci un nou gen de dizarmonie argumentata de “Ia vezi-ti de treaba ta!”, “De ce mi-ai incurcat treburile?”, “Mai bine stateai acasa, decat sa-mi iesi in cale!”, “De cate ori imprumuti ceva, de atatea ori strici!” care fac referire la o a treia persoana – omul nepotrivit la locul nepotrivit.

Miercuri, 24 martie
24 martie, doar prin comparatie cu primele doua zile ale saptamanii, va parea o zi linistita. Trecerea Lunii prin Coada Dragonului aduce o acuta senzatie de gol, de neimplinire, de lucruri neterminate, de goana dupa himere, de trairi pe care nu le putem impartasi si, pana la mijlocul zilei, evenimentele participa in crescendo la acest carusel, iar dupa ora 14:00, departarea Lunii de Coada Dragonului pare sa ne ajute in redobandirea linistii si echilibrului.
Multi se vor pierde cu firea si se vor lasa in voia unei stari confuze. Ba se vor preocupa de ceea ce se intampla in curtea vecinului, ba se vor apleca asupra elementelor triste ale vietii persoanale, iar unora le va veni un chef de duca.
Drumurile, miscarea, schimbarea anotimpurilor, renasterea naturii sau deplasarile pe cai subtile, ale mintii sau astrale, vin sa implineasca nevoia de cunoastere, de a sti, de a asimila.
Aceasta stare de destelenire a constiintei, a gandirii este stranie si ea apare ca un efect al tulburarilor din ultimele zile. Oamenii au mai mult curaj azi, mai multa indrazneala, mai multa pasiune, dar efectul nu este cel pe care sunt obisnutii sa-l obtina. Ceea ce se intampla este nou, cuvintele cu care isi construiesc replicile sunt altele, nu pentru ca si-ar fi imbogatit peste noapte vocabularul, ci pentru ca noile experiente cer un alt mod de adresare.
Pe acest fond careul Lunii negre cu Junon este tulburator si aduce o grea lovitura naivitatii, superficialitatii. De multe ori ne amintim ca, de-a lungul vietii, am trecut prin perioade in care am pierdut jenant, penibil sau la mustata un castig important, ca am ratat intalnirea cu o persoana ce ne-ar fi putut schimba soarta sau ne-ar fi adus o alta implinire vietii. Desi multi oameni trec prin situati de acest gen, nu toti au parte de aceleasi efecte, asta pentru ca se intampla ca acum – doar defavorizatii sa fie cei vizati pentru ca au tratat cu dezinteres invitatiile la maturitate si armonie predispuse de cerul astral al ultimilor saptamani.
Nu-i pedepseste nimeni, ci pur si simplu azi realizeaza ca drumul pe care l-a ales in ultimele doua saptamani ii duce la un alt gen de experiente, ii ajuta sa inteleaga ceea ce nu au inteles, ceea ce trebuie sa lase in urma din bagajul emotional, in timp ce cei harnici, care au parcurs cu efort si implicare ultima perioada, acum beneficiaza de o libertate afectiva si mentale la cote optime.
Prin urmare, 24 martie este ziua unei vesti bune, este momentul cand receptionam sau ni se ofera un raspuns clar, o confirmare a celor mai importante elemente pe care destinul nostru le-a comportat in ultima perioada. Indiferent in ce tabara ne situam trebuie sa intelegem ca nimic din ceea ce ni se arata azi nu are un caracter definitiv. Nimic nu este destinat repetarii la nesfarsit, ci mai curand reevaluarii, insa asta implica detinerea, pe langa acestea, si a altor elemente cu care nu ne-am intalnit inca.
Cei sensibili isi vor simti azi cursul destinului, isi vor percepe straturile subtile ale fiintei si vor putea sa lucreze cu instrumente mult mai rafinate decat cele cu care au lucrat pana acum.

Joi, 25 martie
Pana la pranz Luna va implini un trigon la grad perfect cu Uranus, situat pe ultimul decan al Pestilor, dupa care va trece in Leu. Tranzitul Luni prin Rac a adus de data asta o grea misiune, ajutandu-i pe unii dintre noi sa-si implineasca vocatia de ghinionisti. Dintre acestia multi sunt nativi Rac, tematori fata de schimbare, dar dispusi la mari sacrificii, pe care niciun alt semn nu le poate savarsi cu atata perseverenta si devotament. Racul si Pestii, in astrologie, isi disputa vocatia suferintei. Niciuna dintre acestea nu primeaza, decat contextual, tocmai de aceea zilele Rac (Luna in Rac) au fost acum, deci contextual, atat de dificile, dupa ce in saptamanile anterioare zodia Pesti a condus catre trairi ample si profunde sau catre situatii cu adevarat critice. Concursul celor doua zodii acum au intronat nobletea mai mult decat au facut anterior, pentru ca niciodata puterea si bunatatea nu si-au unit fortele intr-un regal de forte astrale mai mult decat au facut acum. In ultimii 80-100 de ani au fost momente astrale stranii, cand ample si dinamice, insa ca aceste, atat de stras legate intr-o urzeaza de cauze si efecte au fost suficient de putine, dar niciodata la aceasta intensitate.
Un astrolog care refuza acum sa vanda iluzii, va fi acuzat de dramatism si daca actul prezicerilor sale vine dintr-o stare lucida va accepta observatiile si se va integra in vibratiile unificate ale zodilor Rac si Pesti, traind din perspectiva observatorului drama unei lumi in plina transformare.
Pe acest ultim segment, cand Soarele si Saturn au fost in opozitie, Luna a preluat duritatea unui soc emotional, l-a interiorizat si a beneficiat acum de norocul vietii – trigonul cu Uranus. In 2011 cand Soarele se va afla din nou in aceasta postura (opozitia cu Saturn), Uranus va fi deja in Berbec, iar Luna nu va mai putea sa-si gaseasca un aliant subtil si neobisnuit, nu va avea cine sa o protejeze, nu va mai avea noroc.
Prima parte a zilei, pentru destinele individuale aduce nostalgia sansei de altadata, o intaziere a unui mesaj care schimba prioritatile si valorizeaza continutul, aduce noroc tocmai prin finalizarea tardiva a demersului. Chiar si omul obisnuit va avea in urma acestei impliniri un moment de suprindere, o mirare in fata unui asemenea mecanism astral atat de incurcat care, prin rotirea multiplelor piese, aduce o finalizare simpla pe un demers complicat.
Trecand in Leu va da putere Soarelui si va arde vederile de la mare, pozele din copilarie sau scrisorile pline de greseli gramaticale primite de la prietenii pe care ni i-am facut in tabara. Ruperea de acel trecut care ne obliga sa dam explicatii, de acele declaratii false, gresite si paguboase va demonstra curaj si indrazneala. In realitate nu este altceva decat un act de furie, de revolta, de nebuloasa si ea se datoreaza trecerii Lunii peste Marte, in separatia trigonului cu Uranus. Orice intarire a Lunii atrage dupa sine un aspect cu Saturn si tocmai de aceea nici o fapta savarsita azi, ca si in zilele anterioare, nu este simpla si niciun gest sau un gand nu va fi ferit de drama singuratate. Zuia este deci complicata de rpieteni, colegi de serviciu, de vanzatoarea de la chioscul de ziare, de chelnerul care varsa cafeaua inainte de a o aseza pe masa, de bunica pe care urechile nu o ai ajuta si poate nici vederea, de vantul care sufla prea tare, de tot ceea ce misca pentru ca se misca impotriva propriilor noastre nevoi.
Trigonul luminariilor aduce o seara traita in alte tonuri. Ne vom aminti de bucurii, de increderea pe care ne-am promis-o unii altora pe baza carora ne spulberam indoiala si lipsa de consideratie, datoriile altora, banii imprumutati, ca nu mai avem apa si magazinul s-a inchis sau ca e timpul pentru un film dar, ce ghinion, cel pe care am vrea sa-l vedem nu a aparut inca.
Prin urmare, 25 martie desi ar trebui sa fie o zi mai simpla, nu va fi. Ea nu implineste aspecte majore la grad perfect, ci doar le continua pe cele care s-au implinit in zilele anterioare, iar puterea cu care le leaga pe acestea va aduce tragicul in preajma nevoii de firesc, construind o zi de fite, de mofturi, de neintelegeri, contradictii sau atitudini recalcitrante.
Oamenii sunt azi cu nervii intinsi la maxim, fie ca nemultumirea din ultimele zile a atins acum o cota alarmanta, fie ca din optuzitate sau superficialitate nu realizeaza ca vremurile sunt dificile si cer vietii imposibilul. Maine insa nu va mai fi asa! Soarele si Mercur vor implini la grad perfect fiecare cate un careu cu Pluton, respectiv cu Axa Dragonului, si vom regreta fiecare cuvant pe care l-am gresit azi, fiecare gest aruncat din simplism emotional sau fiecare nota de indiferenta pe care am lasat-o in urma ca un nor dens de parfum de proasta calitate.

Vineri, 26 martie
Chiar daca pe cuadratura astrologia previzionala nu indica evenimente de amploare, ci mai mult conflicte interne, framantari in interiorul propriei fiinte sau a grupurilor, fara a construi fenomene sau miscari de mase, modul cum se implinesc azi cele doua cuadraturi Soare-Pluton si Mercur-NN/NS vine sa urgenteze un fapt intamplat, ca de multe zilele acestea, din saptamanile anterioare.
Azi Soarele iese din fereastra conjunctiei cu Uranus si elementele neprevazute nu ne mai pot ajuta, nu mai beneficiem de o protectie speciala si nimic nu ne mai motiveaza sa riscam pentru a castiga. Conflictul interior se muta asadar, pentru finalizare, pe relatia dintre Marte si Saturn, acum cand Saturn a intrat pe primul grad al Balantei prin retrogradare, iar Marte simte ca-si pierde sustinatorul cu care a pus la cale un plan complicat de inscaunare a fiintei sale magnifice.
Azi se produc rupturi importante, deocamdata la interior si doar cei lucizi, care nu se lasa dusi de val, ci doar de propriul interes, au puterea sa inteleaga ca o schimbare de atitudine aduce o preschimbare a motivatiei care, fara sustinerea uraniana, fara sansa necunoscutului, se poate transforma intr-un teribil ghinion.
Avandu-l alaturi pe Mercur, cuvantul va leza cel mai mult idealul si va strangula demersurile sociale fragile, facute pe ascuns si sustinute prin minciuna sau inginerii financiare. Toate aceste constructii se zdruncina puternic, toate acestea se surpa din interior, fara a arata in mod vizibil semnul de slabiciune interioara. Pe 7 aprilie Saturn va trece in Fecioara, prin retrogradatie, si acesta va fi momentul care va aduce la lumina ceea ce se strica azi.
Atunci cand Soarele este in careu cu Pluton se trezesc sentimente negative, mania si resentimentul se vor lega de orice, iar agresiunea il face pe om sa se transfore intr-un vulcan, mutandu-i incet centrul de atentie de pe armonie si intelegere, pe propria armonie, pe propria intelegere. Faptele acestui om vor fi incarcate de atasament, posevitate, iar neintelegerea sa il vor face pentru ceilalti un factor de stres. Oamenii sunt, prin sentimentele lor, unii pentru altii, factori de stres, surse de poluare. In contextul in care Marte si Saturn inca sunt in sextil pe semne masculine, careul Soarelui cu Intunericul (Pluton) va inspira teama prin orice gest, gand sau emotie pe care le vom impartasi. Lipsa de stabilitate va fi o certitudine si tocmai de aceea limitarea deciziilor, neputinta si patima sunt elementele care ne vor motiva demersurile sociale si modul cum vom relationa in familie sau intre prieteni.
Pe acest fond dificil, bolnavicios, prin careul lui Mercur la Axa Dragonului, dezechilibrul devine penitenta, sanctiune, esec al vietii, tristete. Nu doar cuvintele sunt gresite, ci si gesturile, alegerea unui tratament, a medicatiei dintr-un sortiment variat, chiar a alimentelor potrivite pentru a optimiza un procedeu medical, drumul pana la o anume destinatie, gandul care nu mai poate sa se inalte, sentimentul care devine extrem de fierbinte si care nu mai primeste explicatii asupra naturii sale, toate acestea devin motivatii in favoarea esecului.
Contexul astral construit de cele doua planete poate, pe alocuri, sa se domoleasca acolo unde armonia are deja state vechi si unde convietuirea a fost argumentata, ea nefiind un efect al atractiei sau motivatiei financiare. Stabilitatea cuplurilor este acum pusa la grea incercare identificandu-se un nou gen de probleme. “Parca rezolvasem problema asta?”, “Iar aduci vorba despre asta?”, “Ai o obsesie!”, “Nu te poti gandi la ceva constructiv?”, iata cateva mostre de expresii asupra carora vom reveni azi.
Seara, acestea se vor acutiza. Luna va ridica un careul in T fix cu Lilith si Junon si teama de despartire, de singuratate, de batraneti traite in putin ne intristeaza si ne lasa in compania marilor intrebari existentiale “Pentru ce traiesc?”, “Unde ma duc dupa ce mor?”, “De ce a trebuit sa traiasc asa si altii altfel?” s.a.m.d.
Prin urmare, si ziua de 26 martie, ca multe altele de la inceputul anului 2010, este o zi dificila. Din nou spun, nimeni nu ne obliga sa traim complicat sa parcurgem perioade de intense tulburari emotionale, ci este necesar sa trecem prin toate aceste faze ale vietii pentru a ne deposeda de instabilitate, frica, senzatia de neputinta, dorinte inferioare mentinute prin atasamente, acumulari peste nevoi, agresiune. Toate acestea ne vor hrani azi structura mentala si afectiva pentru ca le avem deja, pentru ca le-am mai folosit si altadata si, din aceasta cauza, negativitatea lor ne va aduce din trecut acele intamplari in care au aparut si prin care s-au dezvoltat. Tema de serpi ne aduce azi un sarpe in vis sau intr-un film de groaza, grija de bani ne va duce in situatia de a pierde si ultimii bani pe care ii aveam pusi deoparte, iar neputinta de a trai o perioada in solitudine aduce conflicte relationale. Nu ne da nimeni aceasta povara, ci ele fac parte din maniera speciala prin care natura se autoregleaza. Trebuie sa vedem ce este dincolo de atasament, manie, teama sau resentiment, trebuie sa intelegem care sunt deliciile solitudinii in relatia cu semenii sau cu trasaturile vietii (iubire, iertare, ambitie, efort s.a.) sau a convietuirii intr-o mare aglomeratie urbana ori intr-o familie numeroasa si este necesar sa intelegem ca implicarea intr-un numar mare de actiuni nu este o pedeapsa a cerului, ci o incercare ce devine acum aievea prin intalnirea cu destinul. Greutatea zilei, percepta de fiinta umana in ansamblu, devine un semn ca un element component al fiintei este suprasolicitat si ca el, prin semnalul pe care il transmitei fiintei intregi, lucreaza in izolare. Deducem din aceasta ca devotamentul, intelegerea, efortul fara a astepta recompesa, gestul cald de a ajuta, toate incadrate in marea constructie a vietii, devin un alt component ce aduce din nou in discutie tensiunea si sacrificiul vizibile saptamana aceasta prin relatia stransa intre zodiile Pesti si Rac. Se va face azi prea mult trimitere la destin, prea multe ganduri il vor lauda sau il vor acuza. Dincolo de el mecanismul urmareste mai mult decat o reactie emotionala identica aceleia pe care o sanctioneaza. Pentru noi, acum viata nu este altceva decat ceea ce traim.

Sambata, 27 martie
Pana la pranz Luna va parcurge azi ultimul sector al zodie Leu si va trebuit sa treaca prin trigonul cu Venus si cele doua opozitii cu Neptun si Chiron, dupa care, la 12:56 va trece in Fecioara.
Prima parte a zilei devine incarcata de resentimente si o stare proasta se instaleaza chiar de dimineata. Ea are motivatie, insa justificarile sale sunt naive, copilaresti. Ba e prea cald, ba e prea frig, ba nu merge liftul, ba intarzie taxiul, ba nu vine seful la serviciu, ba nu sunt bani suficienti pentru o vacanta in Bahamas, ba factura e mai mare cu 5 lei decat luna trecuta si, pe ideea drobului de sare, facem o intreaga razmerita pe margine acestui subiect.
Azi ne facem siguri sange amar si pentru ca nimic nu ne place, ni se pare firesc sa ne lasam antrenati de tot ceea ce vine spre noi, de gandurile celorlati, temerile lor, frustrarile sau chiar de aspiratiile lor inalte fara sa ne punem catusi de putin problema daca suntem capabili sa atingem asemenea culmi. Mintea nu este ratacita, ci doar blocata intre etaje si isi urla pe casa liftului naduful.
Asta numesc cei mai multi dintre noi stres. Aceasta grija oarba pentru nimicuri si aceasta tensiune permanenta pe aspecte neimportante ale vietii le provoaca o stare intensa de dezordine pe care nu si-o pot stavili si si-o transmit cu mare fidelitate unii altora.
Trecerea Lunii de pe o zodie de foc, pe o zodie de pamant, in primele ore va arde, va parjoli terenul fertil, adica acele sentimente care nu au fost inca atinse de stres. Astfel ca sub impulsul a ceea ce se intampla la serviciu sau pe strada, ne ducem acasa cu nervii intinsi la maxim si stricam o farfurie. Se intampla ca farfuria care s-a sacrificat pentru a detersiona stresul de peste zi sa fie chiar mostenirea de la mama sau un valoros obiect. Ce mai conteaza regretul de dupa!
Pe acest fond al faptelor fara rost care ne indeamna sa actinam fara cap, ne aduc la propriu o greutate prea mare pe picioare. Unii isi vor lasa deoparte bucuriile si se vor arunca in oceanul actelor antisociale, altii se vor certa cu nevasta, sotul, copii, parinti sau socrii, cu rudele apropiate sau cu vecinul care de ani de zile isi plimba pisica la ora 17,00, iar acum ne enerveaza tabietul sau. Sextilul lui Mercur cu Luna neagra aduce o inversiune partiala situatiilor atat cat sa ne distraga atentia de la lucrurile esentiale fara sa amplifice starea negativa, ci doar sa o arate. Nu intamplator am facut trimitere la drobul de sare, pentru ca talcul povestii nu este doar identificarea prostiei umane, ci si amploarea si consecintele drastice pe care ea le comporta. Acolo unde limpezimea mintii nu este sora cu linistea sau intelegerea vietii in profunzime, degetul care atinge luciul apei va scoate la lumina un vuiet de cascada, o avalansa de impuritati mentale, active sau comportamentale de care nu am fost pana acum constienti.
Prin urmare, ziua de sambata este o zi care ne pune fata in fata cu propria doza de neputinta sau simplism. Unii se vor intalni cu prostia, cu lipsa de consistenta a mesajului pe care il au de transmis sau cu deliciile superficialitatii. Evenimentele pe care le vor traversa vor avea cand o nota trista, cand una dramatica sau intriganta, toate insa ating un sector delicat al fiintei care nu poate fi vindecat, ci doar abandonat.

Duminica, 28 martie
Sfarsitul saptamanii va aduce slabire organica, senzatia ca ultimele zile s-au consumat pe iluzii sau ca efortul din ultima vreme a fost dozat gresit. Indoiala si dezamagirea nu sunt singurele elemente care ne vin azi din conjuncturile astrale, teama de paguba, intamplari care sa intareasca aceasta trasatura, diminuarea vointei, toate folosite pentru a confirma esecul. Nu este normal ca esecul sa fie prioritatea acestei zile, pentru ca in cea mai mare partea a zilei Luna se afla in trigon/sextil cu Nodurile sale si in afara paradoxului denumit “conflict al conflictului” semnul elevarii si intelegerii sensului evenimentelor, rostului cuvintelor, a exprimarii, a sentimentului va trebui sa tina capul de afis.
Aceste unghiuri benefice ale Lunii cu Axa Dragonului (sextil cu NS, trigon cu NN) sunt prea slabe in intensitate pentru a trece peste influentele marilor aspecte al saptamanii ce s-a incheiat. Tocmai de acea bucuriile si implinirile vor fi traite intr-o solitudine aproate absoluta, fara impartasire, din rezerva sau teama si cu sentimentul ca vin vremuri mai bune. Atunci cand Luna trece pe Fecioara, oamenii se gandesc mai mult la faptele lor. Nu multi sunt cei care se tem de consecinte, dar cei mai multi vor avea ocazia sa-si reevalueze mai bine atitudinile sa-si asculte mai bine intentiile sau ambitiile si pentru ca acum Luna este in crestere sa spere ca exista si pentru ei solutii.
28 martie este o zi a analizei interioare, a redescoperirii sufletului, a intalnirii cu complexele de inferioritate, cu frica sau cu neputinta fata de problemele mari sau mici ale vietii sociale. Cei dezamagiti de viata vor avea o zi lipsita de importanta, de care nu-si vor aminti, insa cei calculati care doresc sa intelaga viata asa cum se arata, vor percpe greutatea axei Fecioara-Pesti ca o ultima provocare a lunii martie. Evenimentele acestei zile vor fi corect intelese, scaderea de vitalitate ori semnalele oboselii organice au un ecou puternic asupra intelegerii.
Prin urmare, 28 martie este o zi a retrairii, a rememorarii, a vindecarii ranilor nu a adancirii lor. Cei care inteleg ca suferinta sau replierea, ca solitudinea sau refuzul contactului cu persoane, notiuni sau valori, pentru o perioada de timp, inseamna penitenta, se inseala. Cei care se inseala in felul acesta vor suferi, si-si vor adanci durerea retraind ceea ce ar fi trebuit sa lase in urma, ceea ce le cauzeaza disconfort fizic, ceea ce ii imbolnavesc, ceea ce atrag spre ei toxine energetice, stari sufletesti negative, viciate de ura sau dispret.
Cei care lucreaza cu energia vor prefera azi sa-si indrepte atentia spre templele de vindecare din subtil, spre contactul cu ingerul, cu ghidul spiritual, cu prietenii din subtil pe care nu-i vedem, dar care participa la lucrarea pe care o avem de savarsit in aceasta lume. Azi ei vor intelege motivul suferintei si isi vor aminti ca intreaga saptamana a avut aceasta trasatura. Se vor interioriza si vor ierta ceea ce i-a tulburat, ceea ce s-a dovedit nedrept sau ceea ce a venit spre ei pentru a-i departa de la cale. Azi lumina nu trebuie sa ne aminteasca de durerea ochilor, ci de bucuria de a vedea si de incantarea de a cunoaste prin privire.

5 thoughts on “22 – 28 martie 2010

 1. Angelica spune:

  Prieteni dragi,
  Pentru alinarea suferintei pricinuite de pierderea celor dragi ,am descoperit doua carti minunate ale lui Michael NEWTON,si snume:”Calatoria sufletelor” si „Destinul sufletelor”.Le-am comandat on-line la libraria Miracol.Lav si Manola cred ca le vor citi cu mult interes.Am simtit nevoia sa va impartasesc aceasta descoperire.Domnule Coser,cartea dvs.a devenit pentru mine cel mai bun prieten.Va multumesc si va doresc,dvs. si prietenilor de pe acest forum,lumina in suflet in prag de primavara!
  (Pt. Lav.- Am visat-o pe Fetita mea si nu era bine desi i-am facut toate cele necesare in urma.Multa sanatate nazdravanilor tai!)

 2. Magda spune:

  Buna ziua, Gheorghita!
  Te rog frumos, spune-mi cum ai interpreta, pe o harta compusa, Saturn in casa VIII, in Berbec, la 06*59’60”? Mentionez ca, in sinastrie, Saturn e in conjunctie cu Saturn, tot in Berbec, dar in casa VII si, tot Saturn, e in careu cu Luna si cu Marte si in sextil cu Mercur.
  Cu stima si cu multumiri.

 3. Nu este complet ceea ce mi-ai indicat, adica e vorba despre saturnul tau si planetele individuale din tema lui, asa? Daca este in careu cu Luna si Marte atunci ele doua sunt in conjunctie sau sunt asezate de o parte si de alta formand un careu in T cardinal?
  Oricum Saturn compus in VIII va duce proprietati in comun, administrari ale unor bunuri in comun, poate chiar castig in comun si apoi probleme din impartirea lui. Asta poate cuprinde nu doar valorile materiale, bani, case sau obiecte cumparate de la supermarket, ci si sentimente, aspiratii sau vise.
  Relatia proasta a lui Saturn cu Luna si Marte, indiferent ca se situeaza in careu in T sau daca cele doua sunt in conjunctie, aduce amplificarea unui disconfort interior, ascuns de varsta tineretii, dar vizibil cu trecerea timpului. Sextilul pe care il face cu Mercur nu te salveaza, dar iti indulceste acum o anume nepotrivire. Acest Mercur actioneaza aici ca un arhivar: iti memoreaza toate situatii pe corpul fizic insanatosindu-l sau imbolnavindu-l, dupa cum sunt situatii, sau pe cel social, ajutandu-te sa cresti social sau sa te izolezi de oameni, ori sa-ti incurce firele destinului, dupa ceea ce alegi sa traiesti in cuplu. Casa VIII este o casa dificila. Ai nevoie de un guvernator al temei puternic sau daca nu este puternic, de fiecare data cand guvernatorul zodie tale sau octava sa inferioara trece peste guvernatorul temeie la care faci aici referire adu o ofranda universului detasandu-te de complicatii sau impunandu-ti iertarea si intelerea acolo unde consideri ca nicicum nu e loc de asa ceva. Acest exercitiu nu-ti va indeplini nicio dorinta, nu va face imposibilul, ci te va deschide spre intelegere pentru ca acolo unde ceva este gresit sa poti corecta, fara sa-ti fie teama de schimbare, ori repulsie de ceea ce nu intelegi.

 4. Magda spune:

  Iti multumesc mult pt. raspuns. Cred ca am inteles si eu corect ce se intampla, dar am vrut sa te consult si pe tine, pt. esti mult mai initiat decat mine in tainele acestei minunate stiinte si am incredere in comentariile tale. In ceea ce priveste sfaturile tale ma bucur sa constat ca la fel am ales si eu, sa ma indrept in directia iertarii si intelegerii, fara teama si fara repulsie. Mi-a dat Domnul puterea, de mult, sa ma las pe mana Lui, asa ca m-am inarmat cu rabdare si cu credinta ca ma va ajuta sa fac alegerile cu intelepciune.
  Oricum, ca nu cumva sa te fi confuzat inutil, reiau informatiile pe care ti le-am trimis, ceva mai clar, sper. Cu mentiunea ca incerc sa-mi dau seama ce se-ntampla din punct de vedere karmic si e un pic mai greu pt. mine din cauza lipsei de experienta.
  Deci: pe harta compusa avem asa: Soare in casa IV, in Sagetator, la 13° 44′ 31″; Mercur in casa IV, in Sagetator, la 24° 00′ 18″; Neptun in casa IV, in Scorpion, la 24° 40′ 12″; Soare in trigon cu Saturn, Mercur in careu cu Uranus, Mercur in careu cu Pluton, Neptun in sextil cu Pluton. Saturn in casa VIII. Luna in casa XII; Luna in careu cu Venus, Luna in opozitie cu Marte, Luna in trigon cu Saturn, Luna in trigon cu Neptun.
  Pe sinastrie: Soarele lui e in trigon cu Uranusul meu; Soarele lui e in trigon cu Plutonul meu;, Saturnul lui e in careu cu Martele meu; Plutonul lui e in conjunctie cu Venusul meu; Lilithul lui e in conjunctie cu Nodul Nord al meu.
  Sper sa nu te fi ametit de tot, caz in care imi cer scuze.
  Iti multumesc mult, din nou, pt. ajutor.
  Sa ai o zi frumoasa!

 5. Magda spune:

  Ah, si scuze ca n-am lamurit problema Lunii si a lui Marte. Saturn e in careu cu cele doua, pe sinastrie, iar cele doua sunt in opozitie, dar nu vad sa formeze careu in T. Imi pare rau, inca o data, pt. lipsa de experienta.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.