29 august – 4 septembrie 2016

29 august – 4 septembrie 2016 este săptămâna curbelor reinventate și a resentimentului care sfidează binele fragil al omului bun. Prin ceea ce se va consumă acum vom înțelege că săptămânile anterioare ne-au pregătit pentru un episod foarte important sau pentru o suită de episoade la fel de importante despre care vom afla, în ultima zi acestei săptămâni, că fac parte dintr-un întreg. S-ar putea ca fiecare zi, privită separat de celelalte, să nu aibă un înțeles clar în raport cu acest întreg, dar la finalul săptămânii vom vedea că lucrurile stau altfel. Această săptămână ne mobilizează la capitolul sinceritate, autoritate și constanță. Vorba poate deveni foarte ușor o armă, un instrument de evoluție sau un susținător puternic al unei deviații de comportament. Această deviație de comportament, de-a lungul acestei săptămâni, va fi argumentată într-un mod foarte divers. Fie că ea face referire la un mesaj material, la unul afectiv sau mental, fie că face apel la o mare putere psihică sau la o mare slăbiciune, va avea o notă comună, un element care va fi regăsit peste tot. Îi va pune pe oameni în competiție și competiția în sine le va consuma din puterea pe care ar trebui să o folosească pentru autocunoaștere, pentru liniștire, pentru vindecare.
Această săptămână este foarte bogată la capitolul evenimente astrale, unele dintre ele remarcabile. Este vorba despre careul pe care Marte îl împlinește la Axa Dragonului, semn de vulnerabilitate, de reproș, de opoziție, pentru oameni buni împotriva unor obiceiuri proaste, pentru oamenii superficiali împotriva succesului celorlalți. Apoi, după ce Venus va intra pe zodia Balanță ne vom confrunta și cu inițierea mersului retrograd al planetei Mercur care va dura aproximativ trei săptămâni. Oamenii care preferă să fie competitivi vor realiza până la finalul acestei săptămâni că și-au ales un moment foarte prost pentru a face așa ceva. Mercur retrograd la modul general, aduce dificultăți de limbaj, de înțelegere ori de a construi un mesaj clar și coerent, iar pe zodia Fecioară aduce incapacitatea de a ne apropia de bunurile care ne sunt cu adevărat utile, de a ne calcula foarte precis efortul pe care trebuie să-l facem pentru a obține ceva. Asta înseamnă că vom vedea începând cu 30 august oameni exprimându-se fără măsură, cerând prea mult, fiind lacomi deși, de felul lor, nu sunt așa.
Apoi, în mijlocul săptămânii, debutul lunii septembrie se face cu Luna nouă. Toată această conjunctură care ne solicită foarte mult ne cere să facem un efort în plus pentru a deveni mult mai stabili pe traseul pe care ne aflăm pentru următoarele patru săptămâni. Această suprapunere a perioadelor ni se va părea de-a dreptul obositoare pentru că nu doar se întrepătrund deplasarea retrogradă a lui Mercur cu următorul ciclu lunar care debutează cu 1 septembrie, ci săptămâna în sine aduce în același loc vibrații specifice lunii august cu vibrații specifice lunii septembrie, despre care știm că sunt diferite ca localizare, dar se preocupă tot la putere, în primul caz dezvoltată în raport cu slăbiciunile unui individ, iar în al doilea în raport cu propria eficiență.
Ultimele trei zile ale acestei săptămâni ne oferă, fiecare în felul său, un impuls către a deveni mai responsabili. Dacă pe 2 septembrie devenim responsabili prin greutăți, pe 3 septembrie devenim responsabili prin binele care nu le folosește la nimic, iar în ultima zi a acestei săptămâni prin înțelegerea situației în ansamblu. Cine va privi în mod superficial episoadele acestei săptămâni va vedea cât de mult greșește, cât de mult a greșit în momentele acestui an invocate punctual la un moment dat, dar și cât de mare este posibilitatea ca pe viitor să procedeze la fel.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a ne aminti cât de important este să fim iubitori de oameni. Dacă nu vom putea în această săptămână să fim iubitorii de oameni, înseamnă că nu am fost și nu suntem capabili să apreciem calitățile lor. Dacă nu vom reuși să identificăm, nu pe baza prejudecăților cum am făcut până acum, ci prin observație obiectivă, calitățile lor, ne va veni foarte greu să vedem care este drumul către reîntregire. Eșecul acestei săptămâni va închide, pentru o perioadă, acest traseu și va face în așa fel încât, din când în când, aceste calități pe care nu le-am văzut așa cum sunt să ni se înfățișeze prin umbrele lor, prin dublurile pe care le au într-un plan complementar, adică prin defecte. Cu alte cuvinte, dacă nu vom vedea acum ceea ce este bun, pe viitor vom simți, dar nu ne oferă nimeni garanția că acea conștientizare va fi și realizată într-un mod plăcut. Nu ne oferă nimeni garanția că binele de acum va fi la fel și pe viitor.

Stabilitate. Efort fizic încununat de succes. Ridicarea vibrației. Imperativele biologice se transformă în imperative spirituale. Este nevoie de muncă suplimentară. Creație. Inventivitate. Mare descoperire. Coordonare corectă a forței. Suntem încercați. Depășim un test. Primim un mesaj interesant. Subordonarea este constructivă. Bătălia este reformulată. Suntem în fața unui mare bine ce ar putea să fie finalul unei perioade bune. Creație interesantă. Se merge la esența lucrurilor. Mintea se curăță. Demonstrație de măiestrie. Capriciile vieții emoționale demonstrează putere și inteligență. Este nevoie de claritate.

Debutul săptămânii se face printr-o conjuncție care ar fi trebuit să fie unul dintre cele mai frumoase aspecte ale săptămânii în curs. În realitate, este un îndemn la efort, la contracție, la întâlnirea cu durerea, la abordarea unor procedee ce ar trebui să se finalizeze cu o purificare eficientă a corpului, a minții, a sufletului. Este prea puțin să ne ocupăm de lucrurile acestea doar o singură zi. Este un capriciu să considerăm că numai făcând ceea ce trebuie într-o singură zi am rezolvat o mare problemă a destinului. Suntem în continuare în fereastra careului pe care Marte îl împlinește de ceva vreme cu Axa Dragonului și beneficiile acestei zile sunt mici, încărcate de teama de eșec, de necesitatea de a compensa lipsurile. Omul este obișnuit să creadă că îl împlinește doar ceea ce nu are și de aceea își construiește un întreg sistem de percepție care să-i argumenteze lucrul acesta. De aceea trăim într-o societate bolnavă, într-o societate care îl obligă pe individ să fie într-o agitație continuă, să acumuleze, să se deplaseze, să fie nemulțumit, să critice. Mulțumirea de a fi ceea ce ești reprezintă o mare problemă a acestei societăți.
Pentru că Luna se află acum pe finalul tranzitului său prin zodia Rac primim mesaje interesante. Aceste mesaje, în mare parte, sunt bune, pentru că ele fac parte din această zonă a impulsurilor benefice, dar ajunse pe zona publică ele nu mai găsesc înțelegerea adecvată. Cu alte cuvinte, încercăm să fim mai buni, dar nu ne iese, vrem să facem fapte bune sau să lăsăm o urmă puternică a trecerii, dar ne alegem prost instrumentele și poate și colaboratorii. Cu toate acestea, ziua nu-i pierdută pentru că Mercur în Fecioară se află în domiciliu și încearcă să schimbe această percepție afectivă eronată sau încearcă să încadreze în norme corecte răspunsuri complicate venite din anturaj pentru care individul are întotdeauna o reacție afectivă dificilă sau neclară. Astfel, debutul săptămânii ne poate duce către creativitate sau către inventivitate, ne poate îndemna să ne coordonăm forța în mod corect, dar nu ne ajută să depășim un test: testul încrederii.
Prin urmare, debutul săptămânii curbelor reinventate și a resentimentelor care sfidează binele fragil al omului se face prin accesul la încredere. Luna pe zodia Rac este mult mai aproape de romantism decât de încredere, răspunde mult mai ușor impulsului de a fi perseverentă, de a muncii până la epuizare, decât de a avea încredere că efortul acesta poate fi făcut și de altcineva sau, în etapa aceasta, îi va veni greu să privească sarcinile celorlalți cu respect, cu toleranță, cu seriozitate. Forma aceasta de încredere este, de altfel, și o demonstrație de măiestrie pe care o putem realiza, dacă vom putea, față de cei dragi, pentru a-i impulsiona să privească mai departe ori să își continue demersurile pe care le au, adică le transferăm din încrederea pe care o avem în faptele lor pentru ca ei, la rândul lor, prin aceste fapte, să consolideze încrederea celorlalți în seriozitate, gândire profundă, atenție, respect. Unii vor considera că sunt avantajați astăzi să vorbească despre ei, despre ce au făcut în ultima vreme, despre ce le-ar plăcea să facă de acum încolo, alții vor considera că a le împărtăși celorlalți cât de mult au muncit sau efortul pe care l-au făcut de la începutul anului și până acum reprezintă un semn de vulnerabilitate. Adevărul se află undeva la mijloc, adică suntem îndemnați, totuși, să împărtășim celorlalți din experiențele proprii, dar să și privim acest procedeu cu încrederea că nu trăim într-o lume agresivă și că poveștile acestea frumoase despre ceea ce am trăit în ultima vreme nu schimbă cu nimic rostul vieții, nu schimbă calitatea faptelor a ceea ce am săvârșit. Astfel, conjunctura zilei de 29 august ne îndeamnă să fim lucizi și să nu dramatizam inutil doar pentru că ni se pare că vedem, din unghiul în care ne situăm, mult mai clar firele complicate ale destinului și consecințele a ceea ce facem ori împărtășim.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a trăi prin gânduri curate. Oamenii sunt conectați, ei nu își transferă gândurile ca printr-un vid, ci gândurile lor se întâlnesc la un moment dat într-o zonă comună după ce, în momentul emiterii, s-a produs deja o undă de șoc. Dacă vibrațiile pe care le generăm gândind într-un fel sunt frumoase atunci și zona în care aceste emisii se vor întâlni cu ale celorlalți va fi un paradis.

Ne întâlnim cu un profesor. Mare agresivitate față de un om slab. Încercare puternică a vieții. Îndemnurile ne duc spre unitate. Preocupări față de un viitor iluzoriu. Putere psihică. Suntem martorii unor mari evenimente. Ne acordăm circumstanțe atenuante. Luptăm împotriva unor obiceiuri proaste. Comunicare ușoară. Schimburi de experiență. Transferul cunoașterii către o zonă nouă. Se dramatizează cu măsură. Se caută adepți. Eliberare de o presiune economică. Persoanele sunt confundate cu situațiile. Se vorbește despre generații și despre transformarea acestora. Spirit competitiv. Se caută progresul. O ezitare ne face să batem pasul pe loc.

Relația proastă pe care Marte o definitivează acum cu Axa Dragonului ne aduce în centrul atenției o problemă de adaptare. Există multă agresivitate care vine din această schemă și care încearcă să contureze ideea că poate nu suntem suficient de performanți, nu am reușit să atingem nivelul pe care l-am promis, nu suntem în stare să ne ridicăm acolo unde am spus că suntem deja. Preocupările față de imaginea publică ar putea să fie prea mari, prea importante, în așa fel încât să se confunde seriozitatea cu fermitatea, devotamentul cu încrâncenarea. În aceeași zi și Venus va intra pe zodia Balanță și mulți vor considera că prin sentiment reușesc să obțină o putere psihică superioară, că și comunicarea este mult mai ușoară, schimbul de experiență se face mult mai ușor și se eliberează de o presiune legată de administrarea bunurilor sau de respect. Este doar o iluzie pentru că în a doua parte a zilei de 30 august Mercur își va iniția mersul retrograd pentru aproximativ trei săptămâni și multe din cele care erau încadrate în această zonă a respectului sau a seriozității intră în criză. Când vine vorba de muncă, oamenii bat pasul pe loc sau dacă vor să muncească au nevoie de resurse suplimentare, de reperele stabilite în marile perioade de formare, despre asocieri cu oameni puternici bune.
Din nefericire, caracterul acesta compromițător al zilei de 30 august nu ne poate oferi circumstanțe atenuante decât condiționat. Problema aceasta a adaptării a trebuit să facă referire la miracole, la întâmplări care au fost până acum insurmontabile, care au fost blocate pentru că nu există o comunicare ușoară, dar exista o grijă foarte mare față de bani sau față de bunuri. Marcajul acesta la care participă Axa Dragonului primește și suportul imatur al conjuncției care se consumă pe finalul zodiei Fecioară. Careul acesta al lui Marte la Axa Dragonului este semn de lezare sau de neîncredere în idealul care strigă cel mai tare, ca și cum tipul de acțiune pe care îl preferăm acum trebuie să bruscheze frica de întuneric, de sărăcie sau de singurătate. Pentru că Marte în Săgetător nu are măsură, nu se teme de nimic, răspunde foarte repede provocărilor și conține o aprigă dorință de a învinge, momentul acesta ce are în spate presiunea care vine din zodia Fecioară și care pune o greutate pe munca sau pe desconsiderarea pe care omul și-o impune prin muncă asiduă pe care o face, prin greșelile pe care este dispus să le facă în munca sa, transformă momentul zilei de 30 august într-o formă de agresivitate ce va lăsa urme adânci în relațiile individului sau în imaginea sa publică.
Prin urmare, momentul acesta în care Marte se află într-o relație proastă cu Axa Dragonului ne pune în dificultate pentru că pierdem drumul, ne îndoim prea mult de ceea ce nu am reușit să obținem până acum și eșecul acesta nu ni se pare esențial. Esențial este că reușim să vedem și că ni se arată foarte clar în jurul acestuia soluțiile miraculoase, cele care reprezintă o adevărată recompensă ce vine din partea destinului. Venus intră acum pe zodia Balanță și rupe această schemă ciudată care are o remanență puternică asupra individului și care vine de pe finalul zodiei Fecioară. Omul care alege să dramatizeze foarte mult, de fapt alege să ducă mai departe o presiune economică, financiară, o grijă față de bunurile proprii, față de nevoile celor din jur sau față de stabilitatea personală.
Apoi, schema aceasta dominată de Marte și Axa Dragonului se referă și la autocontrol, ca și cum problemele acestea care nu au fost rezolvate până acum sunt haotice și au un mare impact asupra celorlalți. Individul care își îndreaptă atenția către eșec se va teme foarte mult să nu fie judecat de ceilalți, riscând să devină un inadaptabil. De partea cealaltă, trecerea lui Venus pe Balanță îi îndeamnă pe oameni să fie atenți la frumos, la eleganță, la rafinament, dar, referindu-ne strict la momentul zilei de 30 august, vor face lucrul acesta cu invidie. Li se va părea că frumosul este la celălalt, puterea și rafinamentul, de asemenea. Pentru a-și face dreptate vor considera că trebuie neapărat să și le însușească.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi din nou atenți la lăcomie. Agresivitatea nu ne va aduce acum atât de ușor spre teamă, cât ne va duce spre lăcomie.

Se face o paralelă. Mintea dorește să se întoarcă la ceea ce a învățat mai bine. Nu se vede pădurea din cauza copacilor. Simbolurile ne dau de furcă. Scade rezistența fizică. Suntem tentați de lucruri indecente. Ritualul zilnic este frumos, dar inutil. Suntem îndemnați să înțelegem modestia și umilința. Acel aspect al vieții ce a fost considerat inutil are acum o mare implicație asupra puterii. Sămânța unor aspirații germinează bine. Cerem confirmări prin dezvăluiri.

Ultima zi a lunii august ne aduce în fața unei retrospective interesante. În primul rând, oamenii vor încerca să înțeleagă ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă, în primele două zile ale acestei săptămâni sau, în cazul celor cu putere mentală mult mai mare, în această lună, pentru a putea face o paralelă interesantă între momentul prezent și alte momente care le vin, inopinat, în minte. Dacă apelul la evenimentele trecute este unul care invocă episoade dominate de scandal, de inversiune, de revoltă împotriva bunului cuiva, așa cum am văzut că s-a întâmplat în primele două zile ale acestei săptămâni, momentul de final al lunii august scade rezistența la efort, scade rezistența corpului în fața unei agresiuni, chiar în fața unei boli și concluzia de acum, cea care ar trebui să-l ridice pe individ pe nivelul următor, îi arată lungul nasului, obrăznicia, greșelile pe care le-a făcut în mod repetat. În momentul acesta nu mai putem vorbi despre o acomodare față de retrogradarea lui Mercur, tocmai de aceea impulsul pe care oamenii îl primesc de dimineață, prin trigonul Lună-Uranus, îi face pe aceștia să creadă că toată această zăpăceală sau tot acest haos este rezultatul puterilor. Nu, nu haosul în sine este rezultatul puterilor, ci interpretare pe care o dau acestor evenimente. Povestea zilei de 31 august poate deveni foarte tristă dacă se încalcă un ritual, dacă se întârzie la locul de muncă, dacă se întârzie cu plata, dacă se iese din ritm.
Cu toate că schema aceasta ridică un semn de întrebare față de seriozitatea pe care am avut-o în ultima perioadă, puțin vor fi aceea care vor întoarce această observație, această concluzie către înțelepciunea de viață. Oamenii caută acum satisfacție, cu atât mai mult cu cât Luna se va afla, o parte din zi, pe zodia Leu, deci îi încurajează pe aceștia să creadă că merită să primească mai multă atenție sau o răsplată bogată, iar, spre seară, când va fi în Fecioară îi va îndemna pe oameni să considere că asociații sau colaboratorii sunt obligați să îi ofere această plată. Trecerea aceasta de la mândrie la deposedare, de la o aroganță nobilă la o aroganță caustică, reprezintă elementul definitoriu al zilei de 31 august.
Prin urmare, momentul acesta îi îndeamnă pe oameni să-și controleze impulsurile negative, frica de sărăcie, teama de singurătate sau alte impulsuri care nu duc la evoluție. Desigur, nu toți se gândesc în momentul acesta la evoluție, dar ar trebui, pentru că numai un om care își îndreaptă puterile către consum, către uzură, către epuizare va fi astăzi bolnav, îngrijorat față de patrimoniul zilei de mâine, atent pe bunurile celorlalți pe care și le dorește, dar nu pe bunurile sale, pe care le are deja.
În consecință, schema aceasta testează o forță a spiritului pe care cei puternici au dovedit-o de multe ori de la începutul anului și până acum fără să aștepte un răspuns, fără să fie lăudați sau fără să aștepte din partea celorlalți o anume recompensă. Ceea ce se vinde și se cumpără acum este, în mare parte, lipsit de valoarea necesară evoluției, dar poate avea valoare conjuncturală, cea care hrănește o satisfacție de moment.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu confunda visul cu dorința de evoluție. În această zi obsesia confortului îi îndeamnă pe oameni să viseze la un confort și mai mare, în timp ce tot ceea ce are viață în jur îi strigă din interior.

Convingerile sunt încadrate corect. Frustrare pe un proiect care nu poate merge mai departe. Regretele sunt greu de înțeles de ceilalți. Convingerile se transformă. Armonizarea cu mediul se face prin sentimentul de securitate. Amploare și forță pentru obținerea unor valori folositoare. Se stabilesc noi obiective. Ușor romantism. Idealurile sunt încercate. Ceea ce este grosolan va fi trimis la colț. Forța spiritului creează acum evenimente de durată. Întârziere. Răstălmăcire a unor informații clare.

Luna nouă care se va împlini în mijlocul acestei zile ne va pune în fața unei provocări cu totul aparte. Vom fi îndemnați să facem încadrări corecte, evaluări corecte asupra celor din jur, fără a ne mai preocupa de faptul că trăim într-un mediu agresiv și trebuie să ne comportăm ca atare. Știm că de fiecare dată când Soarele și Luna se află în conjuncție oamenii au puterea de a-și construi propriile trasee. Dacă forța lor ar fi pe măsură, adică dacă îndeplinesc anumite condiții pentru ca această deschidere nouă să nu fie o povară pentru un individ, ci să repare un sunet fals printr-o armonie, atunci putem vorbi despre modificări substanțiale în programul de lucru, în idealurile individului, poate chiar în destinul său. Nu ne jucăm cu vorba dacă vom considera acum că aceste modificări în destinul propriu sunt atât de importante. Luna nouă se împlinește chiar pe Capul Dragonului și avem posibilitatea de a împlini într-un timp foarte scurt ceea ce altădată nu am putut. Nu doar Axa Dragonului ne ajută să realizăm lucrul acesta, ci și planeta Pluton de pe zodia Capricorn care mediază de ceva vreme tendința Nodurilor. Cumva, toate aceste scheme ale reușitei sunt pregătite și abia acum, în mijlocul săptămânii, avem clar senzația că anumite curbe, anumite trasee sinuoase sunt reinventate, adică sunt aduse din trecut acele episoade care au fost folosite tot pentru a impune o modificare substanțială propriului destin. În viața fiecăruia se va întâmpla ceva la începutul lui septembrie, fie că această întâmplare specială va fi localizată în zona emoțiilor sau va fi localizată în cea a realizărilor sociale. Există o mare determinare în această dinamică pe care o folosește omul comun în așa fel încât faptele sale să devină excelente. Fiecare factor, prin faptele pe care le va realiza acum, va deveni un personaj foarte important pentru grupul de apartenență. Sunt avertizați acești oameni ambițioși că dacă își vor dori lucrurile acestea intră într-o perioadă de efort. Efortul, pentru că această conjuncție se produce pe zodia Fecioară, trebuie să slujească unui interes. Dacă judecăm tot acest interes după ecuația astrală a primei zile aferentă lunii septembrie atunci nu putem vorbi doar despre realizări, nu putem să ne referim doar la scheme care avantajează forța spiritului și care creează, prin presiunea gândului, evenimente care să-l avantajeze pe individ, adică nu vorbim despre un noroc pe care individul și-l provoacă, dar nu știe. Putem vorbi în această conjunctură foarte complexă despre motivul pentru care cineva ar dori să se izoleze, să-i lase pe alții să îi îndeplinească idealurile, adică despre partea a doua a devizei generale aplicată acestei săptămâni care se referă la resentimentul care sfidează binele fragil al unui om bun. Schema aceasta devine, așadar, o continuitate a unei erori. Curbele reinventate par să fie, prin Luna nouă de acum, reinventarea unor erori din ambiție, din încrâncenare sau din rigiditate. La momentul trecut, când s-a mai întâmplat să trecem prin așa ceva, nu am evaluat corect raportul pe care îl avem cu cei care dispun de un patrimoniu mult mai bun, de resurse mai bune. Acum, pentru că ne simțim bogați sau înnobilați, prin experiențele acumulate în ultima perioadă ni se pare că această barieră a fost doborâtă. Ideea curbelor reinventate va însemna pentru unii a aduce din trecut acele fapte și a le înfige în Luna nouă, a le transforma în idealuri care să țină cel puțin patru săptămâni. Este, de altfel, o mare greșeală să procedăm în felul acesta. Cel care vrea să se folosească în mod corect de această vibrație are nevoie de multă flexibilitate, să coboare fruntea în fața celui care acum este mai puternic, nu pentru că i se cere să se umilească, ci pentru că așa este regula vieții, adică „Boieria este cu rândul!”, după cum ne spune un vechi proverb.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne aduce în fața unui mare efort. Dacă schimbăm ritmul de lucru, dacă vrem să lucrăm după cum lucrează alții, adormim în picioare, nu mai avem suflu, iar armonizarea cu mediul se dovedește a fi o mare eroare. Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală vor privi toate aceste conjuncții fabuloase care apar pe cerul momentului ca fiind un îndemn în a produce o mare schimbare în viața proprie. Această schimbare s-ar putea să li se pară banală, simplă, ca făcând parte din cotidian, o decizie sau o întâmplare care nu are nimic spectaculos în ea. Dacă ar fi să își arunce privirea asupra ansamblului situației, vor vedea că dacă nu a existat un element personal care să-i încurajeze în sensul acesta, această întâmplare aparent banală nu s-ar fi consumat. Dacă nu s-ar fi întâmplat ar fi fost cu adevărat banală. Dacă s-a întâmplat înseamnă că nu este banală. Rămâne de văzut până la finalul acestui an cât de grandioasă este această decizie și cât de mărețe sunt obiectivele pe care ni le stabilim acum.
Ceea ce este important din schema astrală aferentă primei zile a lunii septembrie vine din încrederea cu care pornim pe un drum nou. Deși este mijlocul săptămânii și, de regulă, aceste drumuri noi sunt amânate pentru un început de săptămână, adică pentru începutul săptămânii viitoare, vin spre noi acum informații foarte clare care răstoarnă ordinea lucrurilor, informează despre poziția unui individ cu factor de decizie, cu putere de a influența destinele celorlalți, poate chiar să vedem mai clar situația în care ne aflăm de luni de zile. Cert este că greșelile pe care le-am săvârșit în mijlocul lunii ianuarie ne invadează acum și nu se știe dacă putem avea forța necesară pentru a le face față. Suntem într-o perioadă în care Mercur este retrograd și impactul acestei planete nu trebuie neglijat. Există o mare presiune pe această zonă a muncii pentru că nu degeaba Luna nouă de pe Capul Dragonului se consumă tocmai pe zodia Fecioară, semn care găzduiește și retrogradarea planetei Mercur. Cel care vrea să iasă din această condiționare va trebui să-și impună singur reguli noi, idealuri noi, un nou program de lucru, să stabilească obiective morale pe care să le atingă și după aceea să și le interiorizeze în așa fel încât să nu existe un factor exterior care să-i poată depărta de la acestea. Acolo unde oamenii greșesc în mijlocul săptămânii apare o răstălmăcire, o, redefinire a unor termeni, a unor relații, invitația de a trece într-un alt plan, care nu este neapărat și bun. Dacă nu a existat un semnal în sensul acesta la începutul lunii mai sau în mijlocul lunii ianuarie atunci nu ne vor ajuta nici experiențele neplăcute pe care le-am parcurs în mijlocul lui februarie. Tot acest arc peste timp are menirea de a ne facilita o înțelegere mult mai bună a situației delicate în care ne aflăm acum, adică fac referire la acel bine care este foarte fragil în momentul în care vrem să fim oameni buni.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu face confuzie între eficiența de aici din această lume și forța spiritului. Este foarte posibil ca această forță a spiritului să nu aibă nimic de-a face cu ambițiile sociale de acum. Vom știi să facem clar diferența între ele în momentul în care gândul, fapta și ecoul acestora nu distrug armonia. Vom știi că armonia nu este distrusă prin faptele acestea în momentul în care cei cu care interacționăm nu au întrebări suplimentare, înțeleg foarte ușor ceea ce le spunem, chiar dacă nu folosim cuvinte.

Întârzierile în gândire se transformă în întârzieri ca evenimente. Putem transforma o situație negativă într-o realizare. Se preschimbă nota gravă a vieții în luptă împotriva unor probleme sociale. Probleme de conștiință. Frumusețea este acuzată de vulgaritate. Convertire. Asocierile ne pun la încercare. Incultura este confundată cu prostia. Interpretări subiective. Modificarea raportului de forțe. Dezechilibru. Violența nu este o opțiune. Se transmite un mesaj prin viu grai. Expresie la un alt nivel. Ajungem pe un plan superior după mari încercări. Vindecarea ridica un mare semn de întrebare față de intențiile vindecătorilor. Puterea este dovedită prin dor. Resentiment.

Unghiurile care se împlinesc în această zi transformă momentul de față în unul dintre cele mai importante ale săptămânii. Se va pune problema acum a unei vulgarități, ca și cum frumusețea nu are loc, adică ea nu trebuie să-și găsească locul acolo unde s-a așezat deja puterea. Și pentru că frumusețe este marginalizată, conjuncția lui Mercur cu Jupiter, pare să transforme toată această situație într-o justiție făcută pe seama celui frumos, bun și elegant, împotriva celui care pare acum slab față de comunitate.
La nivel individual schema aceasta complicată face trimitere la o maturizare bruscă. Pentru ca această percepție a realității să fie menținută în descendență, pentru ca lucrurile acestea să îl ajute pe individ să devină mai matur, este nevoie ca zona aceasta a subiectivității să fie evitată. Adică, dacă oamenii sunt răi, să invoce motive obiective, să fie rafinați în expresie, în atitudine și în mesajul pe care îl transmit, iar concluziile la care ajung să fie coerente și să fie prezentate celorlalți frumos, elegant și răbdător. Transferul de atenție se face acum printr-o constrângere, adică nimeni nu și-ar dori să treacă prin situațiile pe care le traversează în momentul acesta, nimeni nu ar dori să dea socoteală pentru greșelile pe care le-a făcut cândva. Fiecăruia i se pare că acesta este un moment complet nepotrivit și dacă se insistă pe această destăinuire atunci se creează resentimente atât de puternice și de intense încât ele se vor menține până la finalul acestei luni.
La nivel colectiv schemele acestea ridică o problemă de administrare a unui bun, de ideologie, dar și una de distrugere a unui concept. Este adevărat, impactul acestor unghiuri este mult prea mic pentru a produce evenimente pe termen lung. Episoadele decise în momentul acesta pot avea o durabilitate de maxim un an de zile. Cu toate acestea, ceea ce se poate întâmpla în răstimpul acestui an poate modifica raportul de forțe, poate aduce un dezechilibru în centrele de putere acolo unde am crezut că lucrurile s-au stabilizat deja. Dacă protagoniștii acestor episoade, în forul interior, au probleme de conștiință și le vor scoate pe zona publică, vor bloca transformarea celorlalți, vor oferi exemple proaste, vor urmări cu orice preț să dovedească puterea, să se facă remarcați, să își șteargă trecutul pe care și l-au petrecut făcând același lucru. Rănile pe care le produc pe zona publică vor fi acoperite, dar nu în această lună, ci începând cu luna următoare.
Prin urmare, cea de a doua zi a lunii septembrie ne pune la încercare seriozitatea față de proiectul de reconstrucție a societății sau de modificare a unui element vulgar într-un element rafinat, de preschimbare a unei vibrații, de înlocuire a unui individ ineficient cu altul capabil. Astfel, se pune astăzi problema divizării muncii, a convertirii individului la alte concepte cu scopul de a evita un dezechilibru. Oamenii răi vor fi acum foarte puternici pentru că se vor căuta unii pe alții, se vor găsi, se vor uni în structuri care să le susțină ideile, dar nu vor reuși să înlocuiască centrele de putere care s-au așezat deja. Cu toate acestea, apare un zdruncin neprogramat în aceste sectoare pe motiv că aceste individualități, oamenii răi care se unesc acuma, vor și ei, la rândul lor, să își dovedească puterea.
Cei care reușesc să acuze acum frumusețea și să spună că este complet inutilă nu arată decât că abuzurile la care au fost supuși, eșecurile pe care le-au traversat și au pus o puternică amprentă asupra stării de sănătate, asupra psihicului, asupra nivelului pe care-l au. Ei vor avea impresia că preschimbă această notă grava a vieții într-o luptă cu problemele sociale, dar, în realitate, nu reușesc să ajungă la acest plan înalt, nu reușesc să treacă nici măcar de propriile încercări, ci se lasă tulburați și mai mult de ele, arătându-le celorlalți. Pierderea cea mai mare va fi în plan personal pentru că vindecarea nu vine astăzi, ea nu va veni nici mâine și nici în următoarea zi din această săptămână. Va trebui să mai așteptăm puțin, poate chiar de la începutul săptămânii următoare, ca impulsurile acestea antisociale să se oprească și să vedem la ce anume s-au lăsat oamenii slabi convertiți.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne învinui pentru greșelile pe care le-am făcut. Chiar dacă astăzi ne vin ostentativ în minte și tocmai cele pe care cu greu ni le putem ierta, să fim buni cu noi înșine și atenți cu sentimentele celorlalți. Puterea de a distruge este o putere falsă, dar astăzi ea ni se va părea cea mai mare dintre toate.

Ne gândim prea mult la armonie. Încercările arată că suntem orientați greșit. Expansiunea ne duce spre concluzii greșite. Se pune prea mult accentul pe răspunsul celorlalți. Libertate de a alege. Măsură în a lucra cu valorile celorlalți. Logică. Factorii puterii sunt izolați. Lucrurile mărunte ne îndeamnă să gândim. Forța spiritului ne arată o prăpastie. Cine se sperie bate în retragere. Creația îl exprimă pe creator. Trecutul se oglindește prin probleme. Liniștea este compromisă printr-o ambiție prea mare. Necunoașterea nu este iertată. Reformularea ideii de autoritate. Suferința morală nu ne duce spre împliniri.

Luna își va încheia în noaptea de vineri spre sâmbătă tranzitul său prin zodia Fecioară lăsând în urmă necesitatea de a ne curăța sufletul, mintea sau trupul de impurități. Intrând pe zodia Balanță și împlinind un sextil cu Saturn, cu puțin timp înainte ca ziua să se încheie, deci situându-se aproape toată ziua în fereastra acestui aspect, va izola factorii puterii, va lăsa în urmă elementele mărunte fără să aibă certitudinea că va întâlni elemente majore, valori importante care să facă binele mai puternic.
Pentru unii, schimbul acestea, granița aceasta pe care o depășește Luna de la zodia Fecioară la zodia Balanță, încearcă spiritul și îl face mai puternic prin detașare, prin eliberare de lucruri mărunte care agasau ori consumau inutil prin atenția pe care o cereau. Dacă însă din trecut nu aducem amintirea unor situații delicate pe care le-am depășit și care nu au lăsat în urmă suferință morală, ci au adus împlinire, adică, în cuvinte mai simple, dacă nu ne amintim că în momente de disperare am găsit resursele necesare și le-am depășit fără a pierde nimic, atunci sextilul Soare-Lilith, acest unghi între personalitate și încercare, ne va atrage către o prăpastie pentru care nu suntem încă pregătiți. În general, genul acesta de cădere vine pe nepregătite, dar căderea de acum se adresează în special acelui bine pe care nu-l mai găsim în forul interior în cantitatea adecvată sau în structura pe care o avea cândva. Adică nu mai avem putere să fim atât de buni, iar dacă suntem și în fața unui mare pericol ne vom și speria.
Nu se știe din aceasta abordare generală dacă episodul anterior, spre care ne îndreptăm acum atenția, a fost determinat de Luna neagră. Cert este că încercările care vin prin Luna neagră nu sunt prin definiție rele, ci pot deveni așa prin caracterul concentrat al evenimentelor pe care le gestionează. Lucrurile se complică pentru că sunt concentrate nu pentru că le era scris să se consume așa. Faptul că pe această încercare Luna neagră este legată de Soare, nu contează relațiile pe care le avem, ajutorul pe care l-am primit din jur, ci contează cum ne-am mobilizat pentru a ieși din impas, adică este important doar ceea ce am făcut. Cine ignoră acum ideea de încercare, fie că ea vine prin zâmbete largi, bucurii superficiale, cadouri care ascund o formă de șantaj, nu va putea valorifica nici bucuria care vine în mijlocul zilei prin conjuncție Lună-Venus. De această dată relația frumoasă dintre Lună și Uranus nu ne poate oferi garanția că marile tensiuni în care suntem integrați pot fi rezolvate cu gesturi frumoase pentru a rămâne în această zonă a armoniei. Nu se știe cum anume am ajuns acolo, iar dacă am ajuns prin compromis sau prin desprindere brutală de o suferință, atunci aceasta acum se întoarce.
Prin urmare, 3 septembrie este o zi de evocare. Discutăm astăzi despre fragilitatea omului, despre traseele ocolitoare pe care le-am preferat pentru a evita o confruntare și despre situațiile conflictuale care nu au putut fi evitate oricât de mult ne-am străduit. Asta înseamnă că prin relația bună pe care Soarele o are acum cu Luna neagră se confirmă o slăbiciune personală, cea pentru cadouri, pentru un trai bun, pentru putere sau o slăbiciune față de o poziție socială.
Cu toate că unghiurile acestei zile sunt în totalitate bune, mesajul lor sintetic este legat și de suferința umană, și de necesitatea de a reformula ideea de autoritate pentru a o face verticală, echidistantă și susținătoare a mesajelor benefice, nu o susținătoare a forțelor care distrug binele celorlalți pe motiv că, de fapt, acesta nu este un bine, ci o sursă de limitare ori de suferință pentru ceilalți. Există multă confuzie pe baza căreia am putea să ajungem la concluzii ciudate. Ideal ar fi ca toată această presiune care vine asupra noastră să nu ne încurajeze spre izolare. Oamenii care se izolează pornind de la impulsuri ce vin din partea Lunii negre ajung să trăiască într-un trecut dureros, se tem de evoluție, de expansiune, exacerbează importanța lucrurilor mărunte pentru că nu vor putea niciodată să le vadă pe cele care sunt mari și esențiale.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi reținuți din a judeca minciuna. A acorda o atenție suplimentară minciunii sau faptelor rele în modul dictat de acestea înseamnă a accepta coabitarea. Va fi mai puțin important pentru situația în sine de astăzi că vom critica ori că vom judeca aspru faptele rele, cât de important va fi că ne lăsăm acaparați de mesajul acestora. Cine poate observa din exterior faptele acestea, dar se va ocupa în continuare de promovarea binelui reușește să se sustragă acestor conjuncturi obscure.

Primim ajutor din exterior. Suntem admiși într-un grup. Mare realizare socială prin încadrarea corectă a autorității. Oamenii cred în paradis. Puterea este exprimată prin fapte bune. Încrucișarea destinelor. Dezvăluire vehementă a unor adevăruri puternice. Se acordă prea mult interes valorilor materiale. Aripa ne ridică foarte sus. Reușim să impresionăm un auditoriu. Imaginația este susținută de evenimente sociale. Forța combative a individului se afirmă într-o manieră creativă. Disciplină. Severitate în atingerea unui ideal. Tăcerea este semn de inhibiție. Aspectele rudimentare ale vieții sunt înlăturate. Preocupări față de risipă. Prea multe calcule pentru achiziții mici. Se luptă împotriva unor fantasme.

Unghiurile speciale care se împlinesc acum ne ajută să avem mai multă încredere în ceea ce am observat de la începutul săptămânii și până acum, cu toate că statutul acestui interval, care primește influxuri și din luna august, dar și din luna septembrie, este, în mare parte, unul de legătură între două forme sau expresii ale puterii. Relația de trigon a lui Neptun cu Junon le reamintește oamenilor acum despre o credință mai veche, despre nevoia de a fi acceptați într-un grup, de a nu aluneca pe o pantă a compromisului sau a nonvalorii, de a nu trăi doar pentru a impresiona un auditoriu. În consecință, 4 septembrie devine și o zi a descoperirii valorilor esențiale, a corectării unui comportament personal, dar nu de unul singur, ci în raport cu cineva din preajmă, cu un răspuns, cu o vorbă bună sau în raport cu o încercare pe care o vom depăși în special în a doua parte a zilei.
Desigur, ziua nu este lipsită de pericole, mai ales că încă de dimineață Luna, aflată în plin tranzit prin zodia Balanță, se va afla într-o relație proastă cu Pluton. O problemă de patrimoniu ne pune în dificultate și ne răscolește, ne tulbură mintea și sufletul, ne reamintește cât de vulnerabili eram în fața oamenilor fățarnici care nu urmăreau decât să afle secrete pentru a le dezvălui, iar prin aceste dezvăluiri să compromită ori să submineze autoritatea cuiva. Lucrurile acesta nu rămân active toată ziua, tocmai pentru că Luna are o deplasare rapidă și cu cât ne apropiem de seară impulsul acesta de frica scade în intensitate.
Ceea ce este cu adevărat minunat din ecuația astrală aferentă zilei de 4 septembrie vine să confirme ideea de reușită. Mulți nu prea au avut motive de bucurie de-a lungul acestei săptămâni tocmai pentru că această călătorie în trecut le-a blocat atenția mai mult pe resentiment, pe fragilitate, decât pe momentele de victorie. Acum, în ultima zi a acestei săptămâni, când Neptun își definitivează trigonul cu Junon, când Soarele trece prin Capul Dragonului, ieșim din această zonă a imaginației sau a grijilor inutile și vedem că ne putem bucura de realizări certe. Poate ceea ce s-a consumat în celelalte zile ale săptămânii a fost prea intens, poate am fost luați pe nepregătite, poate nu am avut disciplina necesară încât să le așezăm pe acestea într-o ordine pentru a le vedea și prin funcționalitatea lor, nu doar prin structură sau imagine. Ceea ce se întâmplă pe 4 septembrie închide acest cerc minunat și ne încurajează să nu ne mai temem de fragilitate, pentru că această vulnerabilitate nu este întotdeauna un semn rău. Un om foarte sensibil, care apreciază adevărul și rafinamentul, care răspunde pozitiv la finețea cu care viața se desfășoară chiar și în această lume, chiar și în acest plan material, va suferi teribil într-un mediu care dezvoltă forțe distrugătoare, într-un mediu vulgar, brutal sau nerafinat. Sensibilitatea acestui om nu este o problemă, chiar dacă factorul care domină, ansamblul situației, impune, prin forța elementului major, altceva. De aici înțelegem că schema zilei de 4 septembrie ne vorbește despre conținut, dar nu raportându-l la ansamblul prezent, nu la situația în care se află în momentul de față, ci la ansamblul cu care rezonează cel mai mult, la întregul din care s-a desprins. O minte educată, obișnuită să lucreze cu informații abstracte, va aprecia mult impulsul această de reîntregire. 4 septembrie ne reamintește cât de important este să ne reintegrăm în ceea ce ne reprezintă, nu în ceea ce ne aflăm, conjunctural, la un moment dat.
Prin urmare, 4 septembrie ne ajută să ne descoperim steaua norocoasă. Această stea norocoasă nu este un astru de pe cer, o persoană care ocupă o poziție publică importantă sau care ne ajută să ne împlinim din punct de vedere afectiv. Steaua norocoasă este întregul din care ne-am despărțit și pe care s-ar putea în momentul acesta să nu-l mai descoperim atât de întreg precum era când ne-am desprins din el. De aceea ne aducem aminte de tot felul de situații care ni s-au întâmplat de-a lungul vieții pentru că acestea sunt fragmente din ceea ce reprezentăm noi sau fragmente din întregul în care ne integrăm. Întâmplările dureroase, care capătă în ultima zi a acestei săptămâni un sens aparte, ne conferă o clară senzație de putere pe care nu ar trebui să o localizăm pe mesajul de acum, ci să raportăm la ansamblul situației specifice. O faptă bună pe care un apropiat o face față de noi acum trebuie să ne vorbească, nu despre faptul că acest om s-a schimbat de aceea poate face fapte bune, ci despre faptul că noi ne-am schimbat de aceea persoana respectivă ne poate face nouă un bine. Unora s-ar putea să li se pară puțin cam răsturnată această viziune, însă acesta este traseul pe care mergem pentru a ne reîntregi afectiv, mental sau emoțional.
În rest, ultima zi a acestei săptămâni aduce o nevoie de competiție, de a demonstra prin cuvinte, unele chiar dure, un adevăr. Adevărul acestei zile, argumentat prin ceea ce se întâmplă acum, este foarte mic. Cine își va petrece timpul lucrând doar cu aceste valori mici va vedea în săptămânile următoare cât de mult a pierdut. Înțelesul de acum trebuie punctat prin relația pe care fapta, persoana sau conjunctura, fiecare privite separat, o are cu întregul specific. Absența acestei raportări la întregul specific face o faptă remarcabilă să fie foarte mică și lipsită de perspectivă. De aceea adevărurile acestei zile sunt puternice, pe alocuri extrem de puternice și au un impact foarte bun asupra destinului în ansamblu. De aceea nu putem vorbi despre o mare realizare a destinului prin reacții personale decât folosind această schemă în care individul își reamintește cum arăta întregul din care s-a desprins, cum arăta el întreg.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a acorda mesajul abstract dreptul de a trăi în armonie cu celelalte mesaje. În felul acesta, reușim să descoperim noi trepte pe care să le folosim pentru a urca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.