28 iunie – 4 iulie 2021

28 iunie – 4 iulie 2021 este săptămâna ridicolului pe care nu îl putem combate de unii singuri sau cu metode vechi și a reîntâlnirii cu tristețile de care ar fi trebuit cu mult timp în urmă să ne detașăm pentru a ne echilibra și vindeca. Deși deviza generală a săptămânii ar putea să-i sperie pe unii, acest interval nu este unul atât de dificil cum au fost altele de la începutul anului și până acum. Nu suntem agresați de ceilalți, ci doar de propriile alegeri, de noi înșine, de propriile gânduri sau de propriile emoții. Este un altfel de a spune că acum culegem roadele a ceea ce am făcut altădată, dar nu roadele cele bune, că pe acestea le-am tot cules și le-am vândut, le-am valorificat, ci pe cele rele în ideea că poate scoatem ceva și de acolo sau învățăm unde am greșit pentru ca acestea, pe viitor, să nu mai apară. Oamenii simpli vor cădea în melancolie, se vor simți marginalizați sau obstrucționați, vor simți că lipsește ceva esențial, însă nu aceasta este adevărata pedeapsă a acestei săptămâni. Va fi o săptămână intensă, de muncă, de conflicte care nu sunt cu ceilalți, ci cu noi înșine, cu scopul de a ne descoperi sursa de putere, de optimism și de independență. Niciodată nu este ușor să ne reîntâlnim cu tristețile mai vechi, cu motivele care ne-au dus spre dezamăgire sau cu adversari care ne-au provocat o mare suferință. Este, totodată, un motiv de încântare pentru că avem ocazia acum să ne recâștigăm încrederea în sine și echilibrul. Această săptămână nu este despre a învinge pe cineva, ci despre a fi mulțumit și fericit cu cât avem.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a ne gândi la faptul că dincolo de orice durere există un surâs, dincolo de orice suferință, există o vindecare, dincolo de orice drama, există o victorie.

Combinații periculoase între elemente banale. Constrângerile sunt transformate în plăceri. Este nevoie de o calitate pentru a înțelege o atracție sau o reacție. Curajul este înțeles greșit.

Săptămâna debutează cu un test al răbdării. Relația proastă dintre Lună și Luna neagră, cea care atinge intensitate maximă în a doua parte a zilei, ne vorbește despre combinații periculoase asupra cărora trebuie să zăbovim puțin. Este nevoie de această atitudine, de această reacție pentru că sunt exagerate acum elemente banale. Plăcerile nu sunt simple, dar impactul lor va fi atât de mult exagerat încât se poate ajunge foarte ușor la un conflict doar pe baza noțiunilor, pe baza ideilor, pe baza mesajului, nu pe baza conținutului. Fiecare se va simți îndreptățit să reacționeze cumva, să se apere și din tot acest carusel nimeni nu se va alege cu ceva bun. Astfel, 28 iunie este o zi când curajul este înțeles greșit, iar după ce aceasta va trece cu toții ne vom scufunda în regrete adânci. De fiecare dată când Luna și Luna neagră participă la o astfel de relație astrală apare o problemă de atitudine care ține de înțelegere. Cel care nu înțelege reacțiile celorlalți va fi acum considerat inferior, lipsit de competențele necesare, prost. Mai mult decât o tensiune exterioară, ziua de 28 iunie ne aduce un marcaj sufletesc aparte. Rămânem cu aceste impresii ca și cum ele ar fi reale, tocmai pentru că nu ne așteptăm ca un apropiat să aibă o asemenea atitudine față de noi, să ignore atât de ușor tot ceea ce a fost frumos în ultimele săptămâni.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne pune în fața unor provocări majore. Acestea nu sunt de natură socială, așa cum au fost în multe din cele pe care le-am parcurs în săptămâna anterioară, ci sunt personale. Există o problemă de atitudine, de înțelegere și de adaptare care ne întoarce de la buna colaborare și de la toleranță. Cunoașterea la care am ajuns depășește cu greu încercările din ultimele luni, dar ne poate ajuta să ne menținem echilibru în această zi, ignorând răutatea și duplicitatea celor care vor să obțină foarte ușor ceea ce își doresc sau fără muncă. Astăzi este despre adaptare la ceea ce este frumos sau despre a rămâne stabil în frumosul mic, fragmentat sau nebăgat în seamă, dar real.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți la atitudinile categorice. Tot ceea ce este categoric acum distruge ceva.

Apropiere periculoasă între forțe care nu au nimic în comun. Schimbare. Conflictul și dezinvoltura ne ajută să înțelegem mult mai ușor anumite fapte pe care cei din jur le săvârșesc în a se apăra. Revendicare. Este nevoie de o distincție pentru a ne spori încrederea în sine.

29 iunie ne vorbește despre putere. Puterea este marea încercare a acestei zile pentru că ea ne păcălește cu o schimbare ce se poate produce prin conflict sau prin dezinvoltură, prin acțiuni categorice, prin atitudine care rănesc foarte ușor. Bunătatea luminează vibrația acestei zile, însă ea are nevoie să treacă prin toate aceste probe, prin toate aceste încercări complicate care țin de adaptare la condițiile sociale, prin toleranța unui element toxic din jur sau identificarea unui factor care distruge încrederea prin acțiuni fățarnice sau prin uzurpare. 29 iunie este ziua când luăm contact cu ridicolul, dar o facem pentru că ne simțim neputincioși, adică facem un pas în spate și avem ocazia, procedând în felul acesta, să vedem întregul ansamblu, să vedem cadrul general și să cerem ceea ce credem că merităm. Cei slabi vor revendica. Cei puternici vor ierta. Nevoia este ceea ce ne mobilizează foarte mult în această zi, este ceea ce ne sărăcește limbajul, ne eclipsează sau ne ridică pe un piedestal fals prin laude pe care nu le merităm, dar pe care le cerem în mod insistent. Valoarea majoră a acestei zile stă în puterea de rezistență, nu îmi avantajele mici pe care le obținem cu orice preț.
Prin urmare, 29 iunie este o zi periculoasă pentru noi pentru că ne duce în acea zonă unde ne pierdem foarte ușor controlul din cauza unor nemulțumiri mai vechi, din cauza unor traume. Astăzi cerem să fim apreciați, dar această apreciere va întârzia să apară, va lipsi sau va fi înlocuită cu critici aspre. Astăzi nu este despre puterea adevărată, ci despre acea putere falsă care ne-a dus către zone pline de probleme. Ceea ce se întâmplă astăzi scoate în evidență atât ridicolul evidențiat în deviza generală a săptămânii, dar și acele tristeți pe care ar fi trebuit să le rezolvăm de mult timp, dar am preferat să le ascundem. Dezamăgirile acestei zile își găsesc foarte ușor echivalent în experiențele pe care ni le amintim în așa fel încât să ajungem să credem că ele sunt reale. Rolul lor este doar să provoace suferință, nici într-un caz să ne educe. Aceste suferințe nu educă, doar ne chinuie puțin.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu cere acum nimic. Ceea ce ni se oferă este ceea ce destinul cel bun ne-a pus deoparte pentru astfel de zile. Dacă astăzi nu primim ceea ce solicităm sau dacă nu primim nimic nu înseamnă că nu merităm. Să avem puțină răbdare.

Prieteniile sunt puse serios la încercare. Comportamentul se bazează pe o ușoară distanțare, dar prietenia ne scoate din încurcătură. Un eveniment neplăcut ne vorbește despre o prăbușire care, doar ne sperie, pentru că nu se va întâmpla niciodată.

Astăzi realizăm că avem de salvat ceva important, o prietenie, un obiect, o funcție. Este adevărat, pentru că în dimineața acestei zile Luna va definitiva careul cu Mercur, debutul nu este bun tocmai pentru că un eveniment neplăcut ne șoptește că ar trebui să interpretăm ceea ce vedem dintr-o perspectivă dură, agresivă, nu prin toleranță sau înțelegere. Astăzi ne întâlnim cu o problemă de mândrie și toate celelalte vin în cascadă pentru că nu renunțăm la ea. Ne prăbușim pentru că suntem prea siguri pe aceste opinii sau prea rigizi ori prea reci. Ceea ce ni se întâmplă acum face trimitere din nou la acele tristeți adânci pe care am încercat să le acoperim cu acțiuni false, cu uitare. Acum vedem ce se întâmplă dacă nu le rezolvăm la timpul potrivit. Ceea ce salvăm astăzi se transformă în cunoaștere, adică un eveniment neplăcut devine un indicator că drumul nu trebuie să treacă pe acolo, o vorbă încărcată de un mesaj negativ ne arată un om căruia nu avem de ce să-i acordăm prea multă credibilitate acum. Luciditatea ne face puternici, dar ea nu va veni de la sine, ea va trebui să fie invocată pe baza unor experiențe mai vechi, dar nu foarte vechi, ci din acest an.
Prin urmare, ultima zi a lunii iunie ne vorbește despre acele încercări care ne lasă un gust amar pe care îl uităm foarte greu. Prieteniile sunt acum puse foarte serios la încercare tocmai pentru că mintea este puțin dezordonată, ideile sunt împrăștiate, ținem prea mult cont de ceea ce este negativ și ni se pare că binele pe care îl avem este incomplet sau nu ne ajunge, conform nevoilor de acum. Toată această situație încurcată ne îndeamnă să cerem mai mult, să revendicăm, să ne așteptăm la acele reacții din partea celor din jur care nu vor veni în această perioadă. Vrem să împărțim ceva frumos, dar acel frumos nu poate prinde în momentul de față nicio rădăcină.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne pierde în așteptări nerealiste. Prieteniile adevărate trec foarte ușor peste astfel de încercări. Ele nu țin cont de reacții. Ele se bazează pe trăiri profunde.

Pericolul vine prin absența unui răspuns. Ne extindem către o zonă complicată. Autocontrolul este o mare problemă. Suntem stimulați de activitățile sociale. Soluțiile vin prin autocontrol și judecată. Este nevoie de optimism, independență și adaptare. Nu trebuie să punem în aplicare soluțiile la care am ajuns prin combinațiile din ultima vreme. Disonanță.

Mijlocul săptămânii ne pune în fața unor probleme foarte complicate. De altfel, toată săptămâna este marcată de o suită întreaga de rememorări, de avertismente ceea ce face această perioadă destul de dificilă. Momentul acesta excelează prin faptul că ne aduce o întârziere sau ne pune în fața unei situații care nu are răspuns. Relația proastă dintre Marte și Saturn arată că întârzierile au o explicație, fie pentru că suntem obosiți, bolnavi, fie pentru că am neglijat anumite aspecte care țin de relația socială, sarcini profesionale, responsabilități de familie. Cel mai mult astăzi vom auzi în jur expresia: “Nu pot!”. Desigur, nu se va întâmpla lucrul acesta la o mare intensitate pentru că ar exista o neputință reală, ci pentru că astăzi ne întâlnim cu acele obstacole personale care ne-au făcut de fiecare dată să părem ridicoli, să nu ne ridicăm la nivelul pe care îl pretindem, să nu facem față unor provocări. Pentru că Luna se află acum în plin tranzit prin zodia Berbec, nu putem vorbi despre un teatru care să ducă spre disimulare, spre fățărnicie, ci vorbim despre un teatru pe care îl abordează un prădător. Secvențele sunt scurte, atitudinile sunt categorice, iar rezultatul este urmărit cu foarte mare atenție. Ceea ce nu știm, nu cunoaștem sau nu deținem este pus pe seama unor întâmplări care au limitat accesul la ceea ce ar trebui să știm, să cunoaștem sau să deținem. De aici și caracterul complicat al acestei zile.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne oferă o soluție pe care cu greu o vom accepta: îndurarea. Astăzi devenim creativi dacă ne detașăm de toată zăpăceala din jur, de tot marasmul, dacă ne lăsăm în voia sensibilității, chiar dacă aceasta creează probleme, chiar dacă ea ne duce către un optimism pe care nu îl înțelegem sau către o independență care nu este tolerată. Omul comun va înțelege că vibrația acestei zile este despre încrâncenare, despre conștientizarea umilințelor la care a fost supus. Cel profund va înțelege că momentul de față este despre adaptare la noile condiții, despre toleranță și despre depășirea, prin îndurare, a unui obstacol. Pentru el întârzierile sunt avertismente sau semnale că soluțiile cele mai bune vin de fiecare dată prin autocontrol și judecată.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne gândi la soluțiile care nu provoacă suferință celorlalți. Cele mai bune soluții vin acum prin răbdare și înțelegere.

Revenirile spectaculoase sunt încărcate de o mare responsabilitate. Avem nevoie să ținem cont de aspectul emoțional al vieții. Subiectivitatea este mai importantă decât credem. Avem nevoie de apreciere, admirație, aplauze. Suntem îndrumați corect, dar anumite slăbiciuni ne întorc din drum.

2 iulie este una dintre cele mai frumoase și impresionante zile ale acestei săptămâni. Este adevărat, sunt câteva aspecte care creează confuzie (Ultimul Pătrar sau sextilul dintre Lună și Saturn), dar aceste elemente astrale nu pot înclina balanța către ceea ce este negativ sau rău pentru că totul trebuie astăzi să fie soldat cu un rezultat foarte bun, vindecător. Avantajul momentului vine din faptul că există o subiectivitate care ne avantajează tocmai pentru că ea se bazează pe o stimă de sine construită în condiții normale, dar și pentru că există un factor de originalitate care intervine în toată această ecuație astrală pentru ca finalitățile să devină spectaculoase într-un mod frumos, nu distrugător. Avantajul momentului vine din faptul că există o subiectivitate care ne avantajează tocmai pentru că ea se bazează pe o stimă de sine construită în condiții normale, dar și pentru că există un factor de originalitate care intervine în toată această ecuație astrală pentru ca lucrurile să devină spectaculoase într-un mod frumos, nu distrugător. Avantajul momentului ne spune că pășim pe un teritoriu nou, că suntem îndrumați corect, chiar dacă mai persistă încă anumite slăbiciuni, anumite defecte de caracter ce ne schimbă atitudinea față de cei din jur sau ne creează anumite suspiciuni. Avem nevoie să ni se spună că am ales corect, că suntem pe un trend ascendent, că nu ne-am făcut degeaba anumite calcule, că responsabilitatea pe care ne-am asumat-o pentru deciziile care se concretizează prin anumite evenimente nu a fost în van.
Prin urmare, 2 iulie ne vorbește despre întoarcerea la o formă de normalitate pe care am crezut-o pierdută. Este adevărat, în acest stadiu, avem nevoie de confirmări, de aprecieri, poate chiar de admirație și aplauze. Asta nu înseamnă că cerșim atenție, ci că primim doar un feedback mic la decizii majore pe care le-am gândit și le-am adoptat în etape de la începutul anului și până acum. Momentul acesta este din punct de vedere astral privit ca un fel de nesăbuință a tinereții prin care mulți riscă, iar riscul acesta îi duce pe un nivel superior, pe o treaptă superioară, îi salvează dintr-o mare încurcătură. Ceea ce este cercetat corect se confirmă acum, ceea ce este minciună este înlăturat și nu va mai fi niciodată abortat ca soluție.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi puternici în credința pe care o avem. Credința nu ține de religie, ci ține de convingerile care ne-au ținut vii, sănătoși, înconjurați de prieteni sau ancorați într-o vibrație superioară în ultimii ani.

Soluțiile cele mai bune vin prin detașare sau renunțare. Atitudinile reci, retractile sunt cele care ne fac să părem melancolici și taciturni, dar ne și scot din multe încurcături. Pericol prin mișcare, aer, respirație, indiferență.

3 iulie este o zi de disconfort. Astăzi ne simțim marginalizați, înconjurați de atitudini agresive sau încurajați să ne detașăm sau să renunțăm la anumite proiecte la care am lucrat în ultimele luni. Din fericire, nu este un moment decisiv. Este doar un moment de rătăcire care se va evidenția în prima parte a zilei. Spre seară, când Luna va trece prin sextilul cu Jupiter vom înțelege că tot acest pericol nu este real și că ne putem reveni sau putem continua ceea ce ne-am propus. Devenim categorici în prima parte a zilei, dar dacă rezultatul nu este cel pe care îl așteptăm, ne retragem într-o peșteră, ne izolăm, ne detașăm, invocând tot felul de motive, medicale sau emoționale, pentru a ne conserva starea de confort. Această stare de confort se va restabili abia în a doua parte a zilei, după ce Luna va trece pe zodia Taur. Până atunci pericolul vine prin mișcare, prin aer, prin respirație sau prin atitudinile marcate de indiferență ale celorlalți.
Prin urmare, 3 iulie este ziua care ne pune la încercare deciziile cele bune pentru a vedea dacă soluția momentului este cea care ne duce către retragere sau către a cultiva o atitudine rece față de cei din jur. Ceea ce nu am reușit să rezolvăm într-un for personal, într-o dimensiune proprie, se transformă într-un conflict social, cel care astăzi nu ne va pune în dificultate, dar o va face în zilele următoare. Acum doar suntem îngrijorați, agitați sau contrariați de anumite reacții.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a cântări foarte bine deciziile pe care suntem constrânși să le adoptăm astăzi. Tot ceea ce gândim dimineață are nevoie de o decizie prin acea energie. Ceea ce gândim dimineață și cere o decizie în a doua parte a zilei, creează o dizarmonie.

Durerile sufletești nu pot fi reparate imediat. Schimbare bruscă. Anumite alianțe ne influențează partea emoțională. Ceea ce este profund și semnificativ ține de stabilitate, de iertare. Ceea ce distruge vine din intransigență și instabilitate. Participăm la o judecată, bună dacă am respectat integritatea celorlalți, rea dacă am fost prea lacomi. Agitația produce efecte negative asupra corpului.

La fel cum s-a întâmplat și în săptămânile anterioare, ultima zi a săptămânii devine, ca o coincidență stranie, un moment de sinteză. Acum înțelegem mult mai bine că durerile sufletești nu pot fi reparate imediat, că există în structura proprie modele vechi la care ar fi indicat să renunțăm. Aceste modele vechi fac referire la maniere, la educație, la ceea ce ar trebui să ne ajute să ne adaptăm, dar și la cadru geografic. Se produc schimbări care scot în evidență ridicolul unor decizii care au fost adoptate în anii din urmă. Ele au fost active și în ultimele 10 zile, dar abia acum conștientizăm impactul emoțional a ceea ce s-a schimbat în crescendo, a ceea ce a fost distrus sau înlăturat. Din fericire, este doar o etapă emoțională pe care suntem obligați să o depășim cu fruntea sus. Rezultatul trebuie să fie stabilitatea și iertarea, nu intransigența și instabilitatea. Vibrația sintetică acestei zile scoate în evidență o retrospectivă interesantă, cea care arată acolo unde am greșit pentru a nu mai repeta această greșeală. Este adevărat, cu Luna pe zodia Taur lucrul acesta ar trebui făcut cu discreție sau cu o anume delicatețe. Tot ceea ce este total, dur, făcut în mare grabă nu duce spre stabilitate sau iertare, ci distruge ceva frumos care a supraviețuit încercărilor din ultima vreme. Astăzi ne gândim că dacă există ceva ce nu am reușit să obținem s-a întâmplat pentru că am fost pedepsiți, pentru că suntem incapabili, pentru că nu am înțeles rolul schimbărilor bruște, pentru că am fost prea agitați, iar această agitație a produs efecte negative asupra corpului, structurii emoționale sau asupra structurii psihice.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii concentrează o mare parte din problemele pe care le-am parcurs de-a lungul acestui interval cu scopul de a înțelege că nu este indicat să fim triști, să fim dezamăgiți sau să rămânem prizonierii metodelor vechi. Oricât de dificil ar fi acest moment, a rămâne echilibrați și a ne bucura de lucrurile simple este o mare realizare pentru că ea sfidează, prin însăși existența sa, ridicolul. În absența acestei comenzi de echilibru, ziua va fi tulburătoare, când ne vom aminti de multe nedreptăți, de judecățile prea aspre sau când vom selecta din jur prea multă duritate pentru a ne justifica agitație interioară.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne gândi de mai multe ori înainte de a reacționa față de cineva pe care îl considerăm vinovat. Spre exemplu, să ne gândim cum ne-am simți dacă am fi în locul său. Judecățile acestei zile sunt dure și, pe unii, duritatea îi orbește. Să nu fim orbi!

1 thought on “28 iunie – 4 iulie 2021

 1. Mititelu Maricica spune:

  Fiul meu nu are nici o motivație să lupte pentru a-și creea un viitor.
  Se complace în toate.Nu știu ce să mai fac sa.l scot din această mediocritate
  Eu știu că este capabil,dar eșecurile se țin lanț.
  Născut la 12 09 1995.iasi 00:45
  Vă mulțumesc anticipat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.