21 – 27 iunie 2021

21 – 27 iunie 2021 este săptămâna revoltei împotriva unui factor de stres, a curajului de a nega, de a refuza și a seninului care ne aduce multă lumină în viață, chiar dacă durerea va persista. Multe elemente complicate vor reveni spre normalitate de-a lungul acestei săptămâni, cu fiecare zi pe care o vom parcurge. Primele semne vor veni chiar din prima zi, când Soarele va trece pe zodia Rac, apoi miercuri, când Mercur își va reveni la mersul direct, urmând ca a doua parte a săptămânii să scoată în evidență, și prin aspectele la care participă Saturn, dar și prin inițierea deplasării retrograde a lui Neptun, că lucrurile se schimbă în bine, dar că deocamdată nu ne putem aștepta la rezultate imediate. Din perspectiva omului comun această săptămână va fi una de conștientizare, de observație și de identificare. Din perspectiva omului care are noțiuni ce țin de acest domeniu al spiritualității ea va fi una de vindecare și de eliberare de greutăți pe care cu greu l-a suportat în ultimele luni. Vom reveni la un limbaj mai bun, ne vom desprinde de acele greutăți care ne țineau barca pe loc, care nu ne permiteau să ne deplasăm în direcția dorită, dar vom și greși punând prea mult preț pe aceste simple modificări. Ne vom aștepta la schimbări spectaculoase doar pentru că ne vom elibera de aceste greutăți, ceea ce va fi o mare greșeală. Adevăratele schimbări vor veni mai târziu, după ce situațiile se vor sedimenta și ne vom reveni din această furtună psiho-emoțională, adică vom fi puțin mai echilibrați. Atitudinile conflictuale pe care le vom cultiva, nu neapărat experimenta, în această săptămână se vor transforma în evenimente sociale. Avem nevoie să ne implicăm cu maximă responsabilitate în acest proces pentru că în această săptămână cine seamănă vânt culege furtună.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a ne detașa de tot ceea ce ne duce către situații conflictuale. Dacă nu putem avea o atitudine pozitivă, măcar să ne folosim voința pentru a refuza acest factor de stres. Dacă putem să facem lucrul acesta toate lucrurile bune rezervate acestui interval ne vor rămâne aproape.

Suntem aproape de o soluție mai bună. Spirit critic. Schimbare bună pe baza intuiției. Ne temem de ceea ce nu poate fi explicat prin frumos sau prin răbdare. Ne întâlnim cu o provocare.

Săptămâna debutează într-un ton optimist. Încă de dimineață Soarele va trece pe zodia Rac, iar în a doua parte a zilei Venus și Neptun vor definitiva trigonul care a fost activ și în săptămâna anterioară. Astăzi este despre sensibilitate, despre intuiție, nu despre limite sau despre răzbunare așa cum vor încerca oamenii răi, celebrii în săptămâna anterioară, să ne convingă. În egală măsură, este și o zi de analiză, de observație și de înțelegere. Provocările acestei zile ne arată că nu suntem niciodată departe de probleme, de încercări sau de prejudecățile celorlalți. Prin maturitatea pe care o obținem depășind aceste provocări devenim mai maturi, fără a ne pierde din acea sensibilitate frumoasă. Aspectul eliberator al acestei zile ne arată și că ne temem de ceea ce ar putea să ne afecteze această sensibilitate frumoasă. Retrogradarea lui Saturn din această perioadă reprezintă în continuare o provocare a limitelor, a rezistenței și a răbdării. Ni se va părea că totul merge din rău în mai rău, din oboseală într-o și mai multă oboseală, din indiferență și sărăcie într-o și mai mare indiferență și într-o și mai mare sărăcie. Însă totul ține doar de o încercare a vieții. Realitatea acum este, din fericire, altfel. În perioada când Soarele trece prin zodia Rac toate se comprimă, toate sunt privite printr-un spirit critic marcat nu de analiză, ci de dramă. Cine reușește să treacă dincolo de acest aspect rămâne curat în sensibilitatea pe care și-a cultivat-o de-a lungul vieții.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne vorbește despre frumosul pe care îl putem păstra, dar și despre efortul pe care suntem invitați să-l facem pentru a deveni mai stabili, nu mai rigizi. Puterea ne vine astăzi din iubire sau, dacă am fost foarte încercați în săptămânile din urmă, din revolta pe care o arătăm împotriva unui factor de stres, ceea ce este ceva foarte bun pentru că ne eliberează de ceea ce ne-a provocat suferință sau n-ar putea pe viitor îmbolnăvi. Astăzi descoperim că sensibilitatea înseamnă și a răbda, a aștepta, a privi senin un element care până acum ne-a inspirat teamă pentru că scopul său era acela de a ne depărta de sentimentele frumoase. A rămâne indiferenți în fața acestui factor de stres este mai mult decât a ne revolta împotriva lui. Însă și refuzul acestui factor de stres, după cum ne spune deviza generală a săptămânii, nu este o greșeală. A ne păstra frumusețea gândului, limpezimea sentimentului este cea mai mare realizare a acestei zile și un start frumos pentru următoarele 30 de zile.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu rămâne blocați pe analiză. Luna de pe zodia Scorpion și impulsurile care ne vin din timpul nopții de duminică spre luni ne duc spre această zonă a criticismului. Astăzi este despre emoția frumoasă care trebuie să supraviețuiască.

Dinamism. Curajul se exprimă prin educație sau prin ceea ce am învățat de la părinți și a fost implementat în comportament. Apar proiecte noi care cer o derulare urgentă. Este nevoie de spirit estetic. Minciuna este apreciată prea mult.

Pe 22 iunie descoperim câtă versatilitate poate avea un om care minte, care se ascunde, care simulează curajul doar pentru a obține anumite avantaje și nimic mai mult. Aceste personaje vor deveni acum celebre pentru că vorbesc despre proiecte noi pe care trebuie să le deruleze în mare viteză tocmai pentru a nu fi de conspirate. Faptul că în mijlocul acestei zile Luna își va încheia tranzitul sau prin zodia Scorpion și va trece pe Săgetător le dă acestor persoane un mare avantaj. Vor reuși să impresioneze până și prin spiritul estetic, acela care este un element de proastă factură pentru că îmbină ceea ce de regulă nu trebuie îmbinate. În cuvinte mai simple, doar oamenii care nu sunt înzestrați cu un vigilent spirit de observație vor reuși să fie păcăliți pentru că, în realitate, totul este o furtună într-un pahar cu apă. Un om atent și vigilent se va preocupa astăzi de studiu, de cercetare, chiar dacă activitatea sa va fi monotonă, chiar dacă nu va reuși să se mențină la nivelul și intensitatea zile anterioare. Păcăleala momentului aduce și anumite prejudicii legate de furt, înșelătorie sau, în cazul celor care sunt deja într-o etapă de izolare, o imaginație periculoasă.
Prin urmare, 22 iunie ne vorbește despre o intensitate care ascunde adevărul, care păcălește, despre un curaj fals care trebuie să producă imediat defecte pentru că el nu are nicio legătură cu realitatea. Astăzi oamenii mint ușor, își ascund acele sentimente frumoase și cred că avantajul cel mai mare al momentului este să procedeze în felul acesta pentru a se apăra, pentru a nu sărăci, pentru a nu fi la rândul lor păcăliți de alții care știu să facă lucrul acesta mult mai bine. În egală măsură este și ziua unor tensiuni pe angajamente tocmai pentru că minciuna aceasta care trebuie să producă avantaje imediate strică ceva important și în acest sector.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a avea încredere în bunul gust pe care l-am cultivat până acum. Tot ceea ce este foarte nou și strălucește foarte tare, tot ceea ce acum impresionează prin aceste componente este fals sau are ca scop să inducă în eroare.

Revenim la gânduri mai bune. Dreptatea se face prin întoarcerea la normalitate. Ceva frumos se cristalizează. Este nevoie de conștiință pentru a nu mai fi vulnerabil în fața unor răutăți. Accentele dramatice sunt izolate sau rezolvate imediat. Anumite probleme de sănătate se evidențiază din cauza unor complicații care au apărut în săptămânile din urmă. Este nevoie de puțin efort, nu doar fizic.

23 iunie este ziua confirmărilor pozitive. După o perioadă de trei săptămâni de zbucium și de nedreptăți, fiecare formulate și arătate într-un mod particular, Mercur își revine la mersul direct. Cuvintele sunt mai clare, dreptatea se va apropia foarte mult de normalitate, iar răutățile care i-au făcut pe mulți atât de vulnerabili se sting sau dispar complet. Este adevărat, dimineața acestei zile, prin trecerea Lunii prin Coada Dragonului, aduce o anume sensibilitate, însă doar pe rememorare, doar pe ceea ce nu putem deocamdată uita. Dacă problema principală a ultimelor trei săptămâni a fost de natură emoțională, astăzi vom fi copleșiți și accentele dramatice ne vor îndemna către o izolare, către acțiuni făcute în mod mecanic, cele care, dacă vor fi menținute până săptămâna viitoare, ar putea somatiza în mici complicații medicale. Ceea ce se întâmplă pe 23 iunie este un element astral care sintetizează cel mai bine deviza generală a săptămânii. Episodul acesta nu schimbă complet factorul de stres doar pentru că suntem împotriva lui, ci ne ajută să descoperim puterea de a merge mai departe. Nu oprește complet o problemă socială, ci ne arată că noi suntem mai mult decât acel personaj care duce povara unei probleme. Astăzi totul se combină într-un mod frumos, mai puțin sentimentul de vină. Acest sentiment de vină ne-a îndemnat să facem un efort dincolo de limita superioară a rezistenței. Și ziua aceasta este despre frumos, însă nu despre soluțiile care vin acum prin acest frumos. Dacă el este păstrat, menținut, în forma sa simplă, poate chiar naivă, este cel mai mare câștig al momentului. Revenirea la normalitate, cea anunțată de revenirea lui Mercur la mersul direct, va trece întotdeauna prin acest frumos simplu, chiar dacă pe alocuri poate fi și naiv.
Prin urmare, 23 iunie ne aduce revenirea la gânduri mai bune. Astăzi vorbim despre griji de care trebuie să ne eliberăm, despre sentimentul de vină care nu își mai găsește locul în ecuația momentului și pe care nu ar fi indicat să îl păstrăm pentru a-l integra în evenimentele viitoare. Combinațiile momentului cer un efort de atenție, de adaptare, de toleranță sau chiar un efort fizic, în special în mijlocul zilei. Deci și componenta acestei zile ține de o lecție a rezistenței pe care în această săptămână o experimentăm, la modul sintetic, ca o revoltă împotriva unui factor de stres, ca o eliberare de durere.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu fi atât de superficiali încât să credem că o simplă revenire la o discuție de conveniență, la o veselie de moment sau la o altă stare, fără ca nimic din toate acestea să fie confirmat că eveniment social, este un semn de progres. Este doar o revenire. Pentru mai mult, va trebui să facem mai mult.

Răbdarea este un element care ne duce către profunzimi. Mulți veniți, puțin aleși! Egoismul îi îndeamnă pe mulți să creadă că acesta este semnul prosperității. Refuzul nu este o favoare, ci o pedeapsă. Trădare. Severitatea se vede în încrâncenare sau în anumite experiențe ciudate care ne întorc de pe calea pedepsei.

Mijlocul săptămânii ne întoarce din nou la o formă de tensiune pe care o vom menține, ca acțiune sau ca trăire, până la sfârșitul acestei săptămâni, când Venus va părăsi zodia Rac și va intra pe zodia Leu. Greutatea momentului ne spune că nu suntem în stare să facem prea multe lucruri, că este cazul să opunem rezistență sau pur și simplu să refuzăm ceva. Având în vedere acțiunile săptămânilor anterioare, primul impuls va fi acela de a refuza ceva bun, pe motiv că nu înțelegem sau nu ne este necesar, pentru că nu am obținut avantajul imediat pe care l-am căutat în primele zile ale săptămânii. Aspectul bun al momentului este acela care ne ajută să ne desprindem de un păcat pentru un moment scurt în așa fel încât acea problemă care ne-a dat bătăi de cap în săptămânile anterioare să fie văzută dintr-o altă perspectivă. Poate unora acest element nu li se va părea un mare avantaj, dar el este. În absența lui, vom căuta să ne facem dreptate și ne vom folosi de toate prerogativele, de un limbaj liber, de absența inhibițiilor, de obsesia refuzului durerii, iar rezultatul va fi unul distructiv pentru cel în cauză pentru că nu va obține ceea ce crede că ar putea obține prin această tehnică a tăvălugului. Cel care va reuși să se detașeze de toată această furtună va înțelege că refuzul nu este o favoare, ci o pedeapsă. Rezultatul va fi unul foarte dureros pentru că ne va arăta că oamenii care n-au chinuit sau situațiile pe care nu le-am înțeles țin tot pe acest sector al trădării.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne arată că oamenii buni sunt rari, puterea adevărată este ascunsă acolo unde oamenii răi nu au ajuns niciodată, bolile nu ating curățenia sufletească, ci se plimbă prin corp, prin mințile bolnave sau prin sufletele celor chinuiți de îndoială, suspiciune sau invidie. Pentru că multe din tensiunile săptămânilor anterioare s-au mai estompat, vom fi dezamăgiți de faptul că o parte din acele probleme dau semne de revenire. Este important să avem suficient de multă tărie de caracter încât să nu dăm curs acestor impulsuri care ne dezechilibrează. Egoismul este ceea ce ne tulbură cel mai mult, iar el se va ascunde astăzi în spatele unor haine frumoase, în spatele unor zâmbete largi, în spatele unor cuvinte miroase. Fapta cea bună va fi întotdeauna legată de o experiență bazată pe răbdare, sacrificiu și dragoste față de celălalt. Iubirea nu este o întâmplare a naturii, ci cea care înnobilează natura, indiferent cum este ea, fizica sau spirituală.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a rămâne de nezdruncinați în gândul de a refuza un factor de stres. Dacă este nevoie de cuvinte, să le folosim, dar fapta este mult mai importantă. Atitudinea aceasta poate schimba multe, nu doar la noi înșine, ci și la cei care au nevoie de un exemplu.

Descoperim un alt ritm de viață. Tradiționalul înseamnă și teama de faliment, de probleme de sănătate, de ripostă sau de eșec. Ridicăm nivelul pretențiilor. Asimilăm faptele bune, dar nu cu un rezultat pe măsură.

În seara acestei zile Neptun își va iniția deplasarea retrogradă pe care și-o va încheia pe 1 decembrie. Efectele acestei retrogradări vor fi văzute în timp și ele au anumite particularități care se adresează și vieții private, dar, în general, țin de viața socială. Aspectul dificil al acestei zile este dat de faptul că, încă de dimineață, Venus va definitiva sextilul cu Luna neagră, ceea ce ne ajută să descoperim un alt ritm al vieții, nu neapărat unul bun, dar și de faptul că Luna se află acum în plin tranzit prin zodia Capricorn și ne vorbește despre frica de a pierde, despre grija de a nu ne îmbolnăvi sau de refuzul de a sta în preajma unor oameni. Dacă dorim să reparăm ceva atunci avem nevoie să nu pornim în această călătorie dată de retrogradarea lui Neptun cu aceste gânduri, ci, dacă este să greșim, să facem doar un singur lucru: să ridicăm nivelul pretențiilor. Desigur, putem renunța și la această condiție, însă a face mai mult decât atât înseamnă a distruge ceva frumos, a intra într-o zonă a sentimentelor de gheață care ne va captiva cu confirmările negative. Vom vedea că retrogradarea lui Neptun aduce la vedere nevoia de sacrificiu, personal sau, în privința vieții sociale, nevoia de a sacrifica pe cineva sau de a distruge ceva ce ține de domeniul comun, public. A asimila tot acest proces ca fiind unul bun (exemplu de bune practici) înseamnă a ne anula o parte din elementele personale, din procesele psiho-comportamentale pe care le folosim, dar nu suntem conștienți că facem lucrul acesta zilnic. Binele pe care îl simțim în momentul de față, pentru că ne folosim de putere, este de fapt un fel de amețeală, o iluzie care se va risipi în curând. Dincolo de ea rămâne doar adevărul pe care l-am păstrat de luni și până acum.
Prin urmare, 25 iunie ne arată că putem să facem lucruri foarte frumoase dacă avem puțină răbdare. La această răbdare nu ajungem pentru că suntem susținuți din punct de vedere astral, ci pentru că avem o educație pe care ne-am format-o pe alte conjuncturi. Rememorarea, gândul cel bun, atenția pe detalii reprezintă ceea ce ne scoate din această teamă de a pierde, de a ne îmbolnăvi sau de a nu obține ceea ce ne dorim. Plăcerea este un pericol al acestei zile, este ceea ce ne depărtează de la masă, ceea ce ne complică existența. A ne lăsa antrenați de acest joc periculos acum, când Neptun își inițiază deplasarea retrogradă în care va ține până la 1 decembrie, înseamnă a ne pregăti o vară complicată și o toamnă periculoasă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu judeca totul în funcție de teama de a pierde, teama de a ne îmbolnăvi, teama de eșec.

Schimbare neplăcută. Ranchiună. Caracterul răutăcios transformă prietenii în viitori dușmani. Probleme de carieră ne arată că semnele au apărut încă de la începutul acestui an. Este nevoie de sinteză. Efectele secundare arată că ne lipsește o diversitate a limbajului sau o diversitate a comportamentului.

26 iunie este despre repere. Astăzi vedem din nou oameni răutăcioși care se pot transforma pe viitori în dușmani foarte dificili, foarte periculoși. Acestea pot afecta imaginea socială, chiar cariera. Pentru a rămâne într-o zonă a armoniei avem nevoie de puțin efort pentru a face o sinteză, pentru a vedea legăturile dintre oameni sau legăturile dintre faptele lor și să nu rămânem naivi, crezând că ele sunt întâmplătoare. Chiar dacă această zi conține multe aspecte frumoase, ea nu este despre eleganță, ci despre efectele secundare ale pierderilor, ale grijilor, despre ceea ce nu mai deținem pentru că am fost superficiali sau păcăliți. Astăzi foarte ușor ni se poate spune că nu suntem buni, că nu ne adaptăm, că avem un comportament nepotrivit față de nevoile grupului de apartenență sau pur și simplu nevoia de liniște, izolare sau cea de detașare să fie privită ca un defect de caracter, ca lene, ca indiferență.
Prin urmare, 26 iunie ne arată fața neplăcută a vieții, dar nu neapărat din exterior, ci din interior. Ceea ce vine de la alții arată duritatea și urâțeniile pe care ei le trăiesc, răutatea pe care și-au sădit-o în suflet și pe care nu au reușit să și-o înlăture. Astăzi putem mai mult sau ne menținem în armonie doar dacă am învățat până acum să ignorăm aceste urâțenii. Altfel, ne vom scufunda în acele sentimente de vină, în aceste complicații emoționale pe care le-am parcurs în săptămânile din urmă și care au cerut, la un moment dat, o purificare. Astăzi nu este despre purificare, ci despre rezistență.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne permite sentimente negative, dispreț sau ranchiună. Oricât de multă dreptate credem că avem procedând în felul acesta, efectele negative vor rămâne tot în forul personal, nu îi vor afecta pe ceilalți. Astăzi putem descoperi sau înțelege mult mai bine o pildă foarte înțeleaptă am Buddha care spunea că urî pe cineva înseamnă a înghiți otrava și a te aștepta să moară celălalt.

Avem mai mult curaj și mai multă emoție. Este nevoie de independență și de autonomie. Greșim fără să intenționam. Nostalgie. Semnul de evoluție apare acolo unde s-a rezolvat ceva, o problemă de sănătate, una emoțională sau una legată de interacțiunea cu cei din jur. Apăsare dispare. Cercetările sunt delicate pentru că duc spre griji care provoacă boli.

Ultima zi a săptămânii este despre curaj. Chiar dacă nu găsim cele mai bune soluții astăzi, atitudinea ne ajută să ne detașăm de ceea ce a fost neplăcut până acum în așa fel încât independența și autonomia să fie două noțiuni cu care să lucrăm mult mai ușor decât am lucrat în celelalte zile ale săptămânii în curs. În noaptea de sâmbătă spre duminică Marte se va afla într-o relație bună cu Axa Dragonului ceea ce arată că ne aflăm într-o perioadă când provocările ne duc spre evoluție. Este adevărat, provocările acestei săptămâni au fost dureroase și ele se vor menține și în zilele ce vor urma prin același caracter. Cu toate acestea, trecerea planetei Venus pe zodia Leu ne ajută să ne eliberăm de o parte din acest caracter dramatic și să înțelegem unde puteam evolua repede pentru a ne găsi sau a ne regăsi zona de confort. Ceea ce este bun astăzi ține de o perspectivă despre care nu am avut până acum nicio părere pentru că nu ne-am închipuit-o. De asemenea, faptul că Luna, aflată în plin tranzit prin zodia Vărsător, are de împlinit astăzi multe aspecte, arată că și cercetările sunt delicate, iar ele trebuie să facă trimitere nu doar la factorul de evoluție, ci și la cel de redresare. Omul comun se va gândi la liniște, la detașare și la propria sănătate. Cel care are noțiuni de ezoterism, care este implicat într-un proces de cercetare spirituală va avea nostalgia unor începuturi, a greșelilor care le-au fost iertate, a binelui făcut și apreciat. Ceea ce ni se întâmplă astăzi este despre progres și despre încheierea unei etape dureroase, dar ea are nevoie să ne ducă spre un sector unde să cercetăm mai mult, unde să fim mai atenți, mai curajoși. Vigilența este ceea ce se trezește acum și avem nevoie să apreciem foarte mult această importantă schimbare de vibrație.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii ne arată că lucrurile simple, dacă sunt protejate, se transformă dintr-odată în coloși ai binelui, în forțe ale naturii care ne protejează de rele de existența cărora nu am știut. Este adevărat, începând cu această zi timp de câteva săptămâni vom fi puțin mai capricioși și există și riscul de a-i răni pe ceilalți fără a o face în mod intenționat, dar faptul că putem participa la o modificare bună, după toată furtuna din ultima perioadă arată că există un semn al schimbării care de această dată ne zâmbește, nu ne urăște. Puterea acestei zile vine și cu puțină tensiune, dar ne oferă și privilegiul de a înțelege mai mult și de a face mai mult. Sentimentul acum nu mai este o ancoră, ci pânzele care se ridică foarte sus pentru aduce barca foarte departe.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a avea curajul de a crede în sentimentele proprii, cu condiția ca acestea să nu fie conflictuale. Ele vor fi intense, pe alocuri chiar vulcanice, dar să nu le permitem acestora să fie conflictuale.

2 thoughts on “21 – 27 iunie 2021

 1. Ioana Binea spune:

  Buna ziua,

  Am si eu o problema cu un copilas. As avea nevoie de ajutorul dumneavoastra ca sa pot identifica principala problema a copilului. Medicii, din pacate, bajbaie, unul e de parere ca sufera de un retard usor spre moderat, recuperabil. Altul spune ca nu e recuperabil. Eu cred ca e o confuzie prea mare in sentimentele ei si de aceea nu se poate ordona interior. Copila e nascuta la Barlad, pe 17.02.2016, nu cunosc ora. Multumesc mult!

 2. Maria spune:

  Din pacate, nimic nu functioneaza ca viata asta sa para macar traibila.
  Multumesc pentru sfaturile de pe parcursul timpului, dar nu, deja sunt convinsa ca nu pot schimba nimic eu, la cat de neinsemnata sunt. Tot efortul n-a avut nici un rost. Mereu platesc si nici macar habar n-am pt ce.
  Spor in continuare si numai bine! Si iertare pt zbateri si intrebari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.