28 iunie – 4 iulie 2010

Luni, 28 iunie
Ne apropiem de finalul lunii iunie si totusi suntem înca în plin forfot astral. Azi, Lilith trece în Pesti schimbând complet gama de predispozitii, în special pentru România, ca tara Varsator, dar si pentru fiecare individ în parte, încurajându-i pe oameni sa lupte în mod echitabil pentru libertatile lor, nu prin mijloace imorale sau prin tehnici de manipulare ori santaj. Tot azi se împlineste o conjunctie Soare-Mercur, a patra din cele sapte programate pe anul acesta.
Faptul ca în prima jumatate a anului s-au consumat patru dintre conjunctiile Soare-Mercur nu este de trecut cu vederea pentru ca subliniaza, printre alte evenimente astrale, si greutatea speciala pe care au avut-o deciziile acestor prime sase luni ale lui 2010, riscul mare pe care l-am traversat si pentru care a fost nevoie de o mare putere de concentrare. Într-o alta ordine de idei, aceste patru conjunctii au adus o întarire malefica atunci când conjuncturile au excelat la acest capitol.
Luna azi paraseste Capricornul si intra în Varsator, preluând tensiunea si neputintele pe care Lilith le-a lasat acolo de izbeliste. Pe acest transfer oamenii se simt neajutorati si îsi vor consuma multa energie pe proiecte de mica amploare, se vor arunca efectiv asupra evenimentelor neesentiale, dându-le o amploare majora pentru a ascunde lipsa de cuprindere, lipsa de viziune, neputinta de a integra sau întelege rostul pe care îl au în acel loc si la acel timp. Efectul va fi mai mult vizibil în sfera emotionala unde se va acumula multa tensiune, prea multa pentru a rezista neconsumata. La trecerea Lunii prin Pesti, la prima conjunctie cu Lilith, tensiuni mai vechi, întâlnite acum pe un teren nou, vor exploda si va aduce prima fisura a celei de a doua jumatati de an. Asta se va întâmpla chiar saptamâna asta, joi, 1 iulie.
Trecerea Lunii negre în Pesti impune un alt gen de tentatie, o alta constructie, o alta gama de încercari care vor aduce cu adevarat schisma între oameni, separarea membrilor grupului care au miscat un mecanism tendentios, distrugerea unui ideal iluzoriu în care libertatea unuia era folosita împotriva libertatii altuia si când a fost vizibila lipsa de scrupule, haosul în gândire si decizii.
Motivul principal pe care îl scoate în evidenta trecerea Lunii negre în Pesti este stingerea. A stinge un foc, o flacare aprinsa de prea mult elan si tinuta la mari înaltimi prin aspiratii ireale au fost în ultima vreme întretinute de conjunctia acestui element astrologic cu Neptun – iluzia. Nemultumirea a fost aproape de psihoza, tulburarile de personalitate aproape de limita unui diagnostic si încrederea prea mare într-un ideal ridicat în detrimentul altora sau fara a tine cont de toate elementele care construiesc. Toate acestea se sting dintr-odata ca un carbune aprins ce intra în contact cu apa. Asa începe un ritual magic, asa se transforma o energie negativa într-una pozitiva, asa se dizolva tensiunile care, în contact cu mobilitatea aerului, distrug în mare viteza totul.
Stingerea prin submersiune aduce însa si sufocare, limitarea într-un spatiu închis, izolarea într-un sector social plin de suferinta si neputinte, de incertitudini, doliu si disperare. Mobilitatea Lunii negre în Pesti este aproape de psihopatologie. Stie si întelege tot ceea ce atinge si nu suporta sa-si schimbe structura pentru ca are de conservat ceva, are de protejat un sâmbure de adevar pe care îl va propulsa sau dezvolta în 2011, când va trece prin Berbec. Motivele suferintei si vindecarii sunt, prin aceasta noua pozitie, atât de strâns legate încât numai terapeutii, cei care cunosc procedeul, cei care Cunosc, Stiu, Înteleg pot sa le separe. Celorlalti, a se vindeca de o boala prin suferinta, li se va parea la fel de crunt cu a se îmbolnavi, a plati o greseala mai veche li se va parea o mare nedreptate, iar a fi lasati sa persiste în greseala li se va parea un privilegiu pe care îl cer si pentru care sunt dispusi sa plateasca un pret prea mare, sa-si sacrifice bruma de bine care le-a mai ramas.
Daca Lilith în Varsator a adus o trista libertate de alegere, în Pesti ea ne va aduce o sugrumare a placerilor, o inversare a lor, o înraire a sufletului simplu prin lipsuri, durere, umilinte si privatiuni.
Aspectul terapeutic al lui Lilith în Pesti este însa unui apostolic. Daca primim un bine, suntem obligati sa facem o ofranda universului salvând din suferinta pe cineva, daca primim putere, suntem invitati sa eliberam de neputinta un suflet ratacit, iar daca bucuria ne inunda, pentru ca destinul nu are acum prin ce sa ne încerca, nu trebuie sa fugim de leprosi, ci sa-i îngrijim cu devotament si dragoste pentru ca, asa cum spune Filocalia, cu totii sunt „madulare ale aceluiasi corp unic de Lumina”.
Totusi, aspectul miraculos si magic al Lunii negre în Pesti, pâna pe 23 martie 2011, va aduce raceala si înstrainare si va coaliza într-un mod negativ cu Pluton din Capricorn si cu Neptun din Varsator, aratându-se, pentru ca este în semnul cel mai avansat fata de cei doi, înteleapta, superioara, dominatoare si puternica doar pentru impune celorlalti suferinta. Lilith în Pesti ne îndeamna sa cerem ajutor de la cei pe care i-am umilit, de la cei pe care i-am jignit, de la cei cu care avem de consumat o karma negativa si conflictele specifice acestui element astrologic asa trebuie întelese.
Prin urmare, ziua este dinamica si binefacatoare, tulburator de puternica pentru ca aduce pe un teren neutru, pe o zona de granita, elemente despre care nu se stia ca pot convietui. Acum, acele grupuri, acele persoane dintr-odata respira acelasi aer si nu se asfixiaza, beau din aceeasi apa si nu se otravesc, ba mai mult lucreaza bine împreuna pentru ca Soarele si Mercur în cazimi (conjunctie la toleranta de mai putin de jumatate de grad) le da putere de concentrare.
Luna coloreaza întregul cadru impus de ingresul lui Lilith în Pesti si de conjunctia Soare-Mercur aducând prin trigonul cu Saturn si sextilul cu Uranus o mediere pe conflicte mai vechi, o întelegere de scurta durata, o solutie care poate prinde radacini, daca este asociata si cu bune intentii sau se sprijina pe motive personale, pe o conditie morala aleasa. Aici contextul astral nu este risipitor, ci chiar se pune aceasta conditie pentru ca reusita sa fie întreaga. Bunele intentii vor fi astazi rasplatite cu solutii, detensionare, poate chiar eliberare de o povara ce nu putea fi dusa mai departe.
Pe sectorul medical, Luna în Varsator, cu Soarele în Rac într-o strânsa fuziune cu Mercur, actioneaza asupra sistemul endocrin, suprasolicitându-l. Un bine nemeritat, ar spune ocultistii, le este oferit acum oamenilor, o fericire pe care nu si-o pot stapâni si se lovesc unii pe altii în salturi de ovatii dupa care se supara si se acuza de agresiune. Fara sa-si înteleaga reactiile cei mai multi azi îsi vor extinde zona intima si, pentru ca nu abordeaza aceasta destindere în mod constient, devin din ce în ce mai vulnerabili.

Marti, 29 iunie
29 iunie aduce o zi de premonitie, de întelegere subtila a unor situatii, fenomene, de destainuire pe ascuns pe care o face un apropiat fata de noi sau despre noi, despre declansarea unor elemente de conduita sociala pornind de la descoperirea unor secrete, care prin vechimea lor pot fi numite vestigii.
Când Marte într-un semn de pamânt intra în relatie de prietenie, de stimulare reciproca, de dinamizare, cu Capul Dragonului primul element care este trezit este ambitia. Azi oamenii se vor gândi mai mult la ceea ce se pricep cel mai bine sa faca, la puterea de munca, la abilitatea de a solutiona prin intermediul tehnicii moderne sau prin mijlociri din partea unor prieteni sau protectori. Azi se pun bazele unei noi colaborari, a unei strategii de dezvoltare personala sau interpersonala la un nivel atât de puternic si dinamic încât multe lucruri bune din 2010, ce-i drept mult mai putine ca numar decât cele rele, vor porni de la gândurile si demersurile acestei zile.
Semnul de afirmare este deci unul cât se poate de amplu si dinamic si va favoriza tot ceea ce este în relatie cu statul, cu functia de conducere, cu domeniul sportului, al competitiilor în general. Sunt încurajate semnele de pamânt (Taur, Fecioara, Capricorn) sa actioneze si prin aceste semne de aer devin mijloace de expresie, produsul final al intentiilor prin favorizare, avansare, ori defaimare sau distrugere.
Elevarea si afirmarea sociala, ca semn pozitiv al acestei relatii dintre curajul lui Marte si determinismul lui NN, peste contextul în care maleficii sunt înca într-o relatie dinamica, de expresie personala, prin influenta lor, capata nuante dramatice. Daca azi cineva se ridica, în mod obligatoriu altcineva trebuie sa cada, iar daca se doreste mai mult decât destinul ne ofera în mod simplu si accesibil, atunci va trebui sa se ofere un pret. Cu Marte în Fecioara pretul va fi întotdeauna unul legat de viata personala. Stresul pe care îl impune vietii private va fi prima leziune a acestei pozitii si multi se vor amagi (pentru ca avem înca activa conjunctia Lilith-Neptun) ca destinul le suplineste neîmplinirile personale cu beneficii sociale. În realitate, daca familia ar fi o prioritate, daca bucuriile personale ar porni dintr-o placere de a convietui sau de a schimba impresii si cu un apropiat, atentia noastra nu ne-ar mai spune ca societatea este cea care ne împlineste.
Prin urmare, 29 iunie este o zi deschisa catre nou, catre oportunitati, catre sanse, dar de care va benefica fara efecte secundare doar cel destept si ponderat. Cine nu se va multumi cu ceea ce primeste în mod simplu si va abuza de bunavointa unui sustinator sau a unei institutii, pentru a obtine mai mult, va trebui, nu peste mult timp, sa ofere un pret. Pretul va fi unul prea mare, unul sinistru care le va amplifica stresul si îi va trimite înapoi la insecuritatea si singuratatea de la care au pornit.
Beneficiile acestei zile sunt însa un semn de progres si dezvoltare, chiar daca unele se vor darma imediat ce s-au înaltat la cer, pretentiile si lipsa de masura fiind un indiciu al faptului ca exista, chiar si în astfel de momente, inegalitati între oameni si pentru asta nu cerul hotaraste, ci noi prin înclinatie, nivel de cultura, grad de rafinament ori substanta.

Miercuri, 30 iunie
Ca o parte a întregului complex de factori astrali ce au marcat întreaga luna iunie, 30 iunie, prin opozitia discreta pe care Luna o face cu Venus, îngusteaza mult posibilitatile de reusita si sansele pe care le asteptam la finalul acestei luni.
În mod firesc, dupa o luna încarcata cu evenimente majore si cu decizii care au lasat urme adânci în destinul fiecaruia, este de-a dreptul straniu sa ne asteptam la rezultate pozitive, la solutii care sa ne avantajeze, la finalizarea în mod benefic a demersurilor, însa aceasta va fi starea de spirit a acestei zile. Se întâmpla asa pentru ca opozitia Luna-Venus se produce în separatia (desprinderea) conjunctiei Soare-Mercur, adica vom îndrazni mai mult pentru ca am intrat în posesia unor rezerve, am prins mai mult curaj si am descoperit un nou tip de limbaj, idei noi, oportunitati noi.
30 iunie aduce deci o tensiune care ne trezeste la realitate. Pentru ca Luna se deplaseaza repede, evenimentele ramân doar în cadrul acestei zile. De mâine altele vor trece în prim plan, altele vor fi fortele care vor coordona gândurile si faptele.
Când Luna i se opune lui Venus oamenii vor fi constienti în egala masura de cele doua tipuri de reactii la impulsul astral. Primul efect al opozitie este tulburarea sentimentelor, modificarea conduitei, înclinatia spre lene, disconfort, critica, risipa ori pierderi din neatentie sau naivitate. În al doilea rând, relatia antagonica a celor doua aduce o acumulare a toxinelor în sânge, intoleranta la alimente aflate într-o alta stare decât cea solida, ori contactul cu alimente care devin toxice prin cantitate. Glandele cu secretie interna sunt agasate de acest unghi, dar si sistemul venos superficial diminuând eliminarea substantelor toxice, ori agravând unele afectiuni printr-o defectuoasa functionare a sistemului venos.
Prin urmare, vibratiile zilei aduc semnale care sperie, care nemultumesc, ori care ne incita teama si panica. Ceea ce aduce 30 iunie nu este însa de amploare, ci doar semnul unei slabiri organice, semnul unei epuizari, indicii care vorbesc despre lipsa vitalitati, neputinta de a asimila si consuma în raporturi egale.
În plan psihic aceste conjuncturi astrale (în special datorita conjunctiilor în limita tolerantei pe care le construieste Luna cu grupul de planete de pe finalul Varsatorului si începutul Pestilor), aduc un dinamism prost orientat, aprecieri eronate asupra grupului si observatii sau întelegeri care în esenta sunt bune, dar care nu pot fi integrate corect în context.
În plan comportamental, opozitia Luna-Venus instiga la separare ori la critica nejustificata, la exprimare prin defecte, neputinta de a tine cont de nevoile celorlalti si tendinta de a transfera responsabilitatea pe umerii celui mai slab.
Ultima zi a lunii devine un exemplu de proasta conduita si o sinteza, vizibila mai mult în relatiile personale si mai putin în cele profesionale ori sociale, a elementelor care ne-au dezamagit cel mai mult de-a lungul întregii luni iunie.

Joi, 1 iulie
Prima zi a lunii iulie vine cu un soc astral dublu: primul din parte conjunctiei Mercur-Coada Dragonului si al doilea din conjunctia Luna-Lilith, ce va finaliza tensiune creata la începutul saptamânii, la intrarea Lunii negre în Pesti.
Aceste doua elemente nu se vor aseza pe brate diferite ale balantei, ci se vor îngramadi pe acelasi taler, împingându-se si cautând prin agresivitate ori abuz sa-si faca mai mult loc.
Suntem deja familiarizati cu nostalgia si patima lui Mercur în Rac, cu aspiratiile sale spre ceea ce nu poate atinge si, ca un efect al proastei evaluari, cu dezamagirile sale lipsite de substrat real. Acum însa tot ceea ce am gândit ca fiind motiv de îngrijorare devine fapta, tot ceea ce ne-a inspirat teama urla în centrul orasului, prin rezonanta, prin efectul cumulativ colectat din mediu, devine real.
Unii astrologi indica Nodul de Sud al Lunii ca fiind un instrument de pedeapsa, de penitenta, de sanctiune atât pe latura personala a vietii, cât si pe cea sociala. Intensitatea cu care acesta actioneaza pare sa eclipseze alte elemente astrale sau sa le asimileze mesajului sau. Astfel, conjunctia Luna-Chiron pare sa puna la dispozitia conjunctie Mercur-NS intuitia, inspiratia, imaginatia si sensibilitatea dând un sens melodramatic vietii, dar nu unul utopic, ci unul real, concret, cu trimitere la întâmplari si fapte care s-au consumat de la începutul anului pâna acum.
Trecând printr-un semn de impunere si coalizând cu conjunctia Luna-Lilith, aceste aspecte vin cu hotarâri gata elaborate, cu sarcini gândite separat de grup si aruncate înaintea celor care trebuie sa le execute. Nu exista argument pentru asta, iar daca trebuie o explicatie atunci lipsa de timp va fi cea mai întâlnita explicatie, supertfugiul tuturor.
Trecând prin conjunctia cu Lilith, Luna va aduce o împreunare stranie, nepotrivita contextului, dar care va parea cea mai buna solutie. Daca la prima vedere oamenii se vor complimenta si vor lucra împreuna, în spatele acestei aparente ei îsi vor dori raul unii altora, se vor zburli atunci când trebuie sa lucreze împreuna sau când trebuie sa transfere unii altora din responsabilitati. Gândul ca acel personaj care, de la începutul lui 2009, a fost marginalizat sau sanctionat, lovit sau dat ca exemplu negativ, este acum promovat si ca o parte din responsabilitatile agresorului trec acum în sectorul agresatului, amplifica si mai mult starea conflictuala pentru ca în mijlocul zilei, când Luna ridica un sextil cu Pluton, acum aflat în pozitie inferioara fata de Lilith pe aceasta constructie de malefici Pluton-Neptun-Lilith, asa cum indicam anterior, un debuseu, o explozie de nemultumire, va schimba brusc atmosfera, dar care, în mod paradoxal, nu va fi îndreptata împotriva celui care impune stres, ci spre un cunoscut cu care persoana în cauza are o relatie armonioasa. Având aceasta dihotomie între cauza si efect, mijlocul zilei de 1 iulie va exploda într-o abundenta de nemultumiri, de acuze spune pe la colturi, prin bisericute, prin grupuri despre care nu s-a stiu niciodata, prin organizatii oculte sau cu scop conspirativ, prin cabinetele de consiliere sau prin biserici, la spovedanie.
Oriunde întâlnim un cunoscut trebuie sa-i spunem focul inimii, pentru ca nu mai putem sa-l controlam si cei care de obicei nu obisnuiesc sa procedeze asa, vor fi cei mai surprinsi de presiune vibratiei astrale, de tensiunea acestui impuls care îi face sa-si exprime nemultumirile care încep cu „Gata, asa nu se mai poate!
În a doua parte a zilei, Mercur va împlini un sextil cu Marte aducând în centrul atentie una dintre cele mai interesante relatii care exista în astrologie Rac-Fecioara. Fiind semne de sextil, cele doua zodii beneficiaza de o gratie speciala din partea astrologilor si, desi multi sunt surprinsi de legatura speciala care se construieste spontan între acestea, de atractie subtila pe care o comporta cele doua semne, indiferent ca suporta evenimente benefice ori malefice, regula de baza impune între ele o întelegere motivata, argumentata, justificata ori sustinuta de un ideal comun. Daca în relatia de compatibilitate Racul impresioneaza o Fecioara ambitioasa, poate prea ambitioasa fata de posibilitatile pe care le are, prin harnicie, disponibilitate la efort, posibilitatea de acumulare, sensibilitate, prin intermediul celor doua planete, acum, se produce o fuziune între intentie si vointa, între curajul de a da drumul la vorba si neputinta de a se mai opri. Cu toate ca aceste calitati ale Racului sunt adevarate nestemate ale zodiacului, pentru a si le mentine Racul este tot timpul în tensiune, la fel si Fecioara, însa pe motivatii diferite. Ceea ce le leaga este exact ceea ce le fascineaza si pe ele în orice tip de relatii ar construi: misterul. Daca zodiile de apa în general lasa o unda de mister asupra anturajului, se mândresc cu asta si depun mari eforturi pentru a-si mentine aceasta nebuloasa, misterul Fecioarei, în mintea unui Rac, este chiar si pentru astrologi o enigma. Numai un Rac astrolog ar putea sa explice aceasta componenta eleganta, rafinata, respectuoasa si gentila care se construieste între cele doua semne ce reusesc sa se încline cu multa admiratie unul în fata celuilalt, recunoscându-si meritele, chiar si atunci când se consuma într-un conflict.
Îmbinarea celor doua tipuri de mistere acum, prin intermediul a doua planete dinamice – Mercur foarte grabit prin Rac, iar Marte încarcat de povara unui tranzit prin Leu de aproape 8 luni, asupra caruia înca mai reflecteaza – este de bun augur pentru grupurile mici, pentru viata de familie, pentru parteneriatele individuale, pentru relatiile simple de prietenie. La nivel social, fuziune celor doua aduce nemultumirea trecutului în prezent, pe motiv ca dinamismul lui Mercur în Rac inspira un mediu prielnic solutionarii, însa nu se are în vedere rapiditatea cu care aceasta planeta se apropie de ultimul grad al zodiei, viteza sa de deplasare si precipitarea pe care o va arata atunci când va încerca sa solutioneze. Rezultatul va fi o zapaceala generala în care discretia, specifica acestor doua zodii, va fi lezata, iar misterul lor agresat de aprecieri lipsite de demnitate.
Prin urmare, prima zi a lui iulie aduce întâlniri remarcabile. Azi valorile trecutului se întâlnesc pe un teren neutru si se încearca o solutionare a ceea ce a fost nedrept sau violent în perioada octombrie 2009 – iunie 2010. Pentru ca avem un Mercur în Rac acum esecul va fi înteles si interiorizat si nu va produce distrugeri majore, mobilizari în masa, nu va doborî destine, ci va fi asumat de cel în cauza, însa în timpul tranzitului prin Fecioara (27 iulie – 3 octombrie), când în intervalul 20 august – 13 septembrie Mercur va fi si retrograd, vom avea de înfruntat adevaratele tensiuni, efectele unor modificari de structura care fie au fost desavârsite acum, fie au fost doar initiate.
Perioada acestui sextil este una magica si oricât de dura sau dureroasa va fi pentru oameni ea va fi în ochii astrologului un semn de racorire a ambitiei ce vine dinspre zodia Leu, al focului care arde fara sa tina cont ce, de domolire a aspiratiilor imposibile si a grandomaniei, a egoismului sau vanitatii. Este deci un semn ca avem ceva de purificat sau de echilibrat în destinul nostru.
Sa vorbesti azi de iertare si întelegere când miza va fi imensa, înseamna să fii deja călit în evenimente similare, înseamna să ai deja o doza de întelepciune pentru ca iertarea, azi, nu implica numai alegerea, adica sa-ti stabilesti pe cine si ce sa ierti, ci sa te si convingi ca, în ciuda a ceea ce mintea selecteaza acum din trecut, în ciuda amintirilor negativa care ne cuprind, iertarea este o lumina spirituala, nu un mijloc de autoflagelare.

Vineri, 2 iulie
2 iulie pare o zi normala cu evenimente ce nu apar brusc, ci sunt efecte ale unor fapte construite în timp. Azi Soarele si Luna trec printr-un trigon, cu faza maxima chiar la 15 min de la miezul noptii, iar Mercur si Junon prin faza de conjunctie cu doua ore înainte de incheierea acestei zile.
Între aceste doua aspecte majore, Luna are de împlinit un sextil cu Capul Dragonului, pe arcul ascendent al ciclului draconitic, o opozitie cu Marte si doua trigoane cu Mercur si respectiv Junon.
O asemenea combinatie, în contextul deloc simplu impus de unghiurile stresante construite de planetele grele, aduce o încurajare nepotrivita, solutii care nu pot fi aplicate, disponibilitate fata de ceea ce nu poate fi pus în aplicare, dar, de partea cealalta, o încurajare a descinderilor în forta, a acuzatiilor directe, a disputelor pe spatiul public.
Sextilul Lunii cu Capul Dragonului va întari azi ideea ca marile evenimente ale vietii sunt impuse de un for superior, de un mecanism pe care nu-l putem controla si care ne justifica neputinta prin esecuri, lipsa de întelegere, uitare sau durere. Oamenii azi se pierd în demersuri ample, care necesita multa energie si, pentru ca nu pot finaliza nimic, ceea ce initiaza acum va parea lipsit de valoare sau importanta. Aceste tandem – valoare – efort – lipsa de timp – nonvaloare – aduce un esec pe care cei care sunt tineri nu prea îl pot suporta cum trebuie. Ei sunt în primul rând vizati si mai ales cei care au de sustinut probe de verificari, care au de convins parintii, bunicii, profesorii sau sefii ca au pregatirea necesara. Conjunctia între vitezomanul Mercur si Junon le schimba celor mai în vârsta parerea, atitudinea, hotarârea, demersul si totul se întoarce pe dos.
În partea sa buna, ziua sanctioneaza vulgaritatea si cuvintele vor sustine ceea ce a fost anterior umilit printr-o actiune în forta. În ochii celor care s-au rugat cerului pentru un sprijin, 2 iulie va suna ca un final fericit, ca o mâna a destinului care i-a tras de pe margine prapastiei.
Prin urmare, asistam azi la un fenomen de umbrire, de ascundere, de rastalmacire, ori de inversare a unei directii asupra careia s-a insista din toamna lui 2009 încoace. Fiind vorba despre Marte, Capul Dragonului si Mercur, evenimentele acestea nu au fost ascunse, ocultate, nici macar duse în secret, ci la vedere, povestite ori discutate la scena deschisa.
Asa dupa cum vedem, ziua nu aduce nimic nou, nici macar prin conjunctia lui Mercur cu Junon, care ar trebuie sa sustina noutatea si forta, însa conjunctia dintre Chiron retrograd si Lilith, care se va produce mâine, este mult mai puternica pentru ca se produce între planete cu mers mai lent decât cele doua indicate mai sus si binele pe care îl primim acum din relatii, asocieri sau pur si simplu pe baza unor contracte de colaborare mai vechi, ori prin subscriere la o asociatie, grupa, organizatie, este minim.
Recomandarea pentru aceasta zi este aceea de a nu lua în serios nimic din ceea ce pare decisiv.

Sâmbata, 3 iulie
Conjunctia Chiron-Lilith este cât se poate de interesanta pentru ca aduce împreuna doua trasaturi care se aseamana prin finalitate, dar nu prin traseu. Chiron si Lilith s-au mai întâlnit în Varsator în 1956, iar de atunci conjunctii au mai avut loc în 1966 în Pesti, 1976 în Taur, 1986 în Gemeni, iar ultima a fost în 1999 în Scorpion.
Puterea cu care cele doua elemente astrale actioneaza asupra omului, instrumentele pe care le folosesc, dar si efectele pe care le produc nu schimba cu nimic lucrurile, nici vibratia contextului astral pe care îl parcurgem. Elementele noi pe care le aduc aceasta conjunctie sunt cele legate de psihoterapie, de eliberare de conditionari, despartire de un rau, identificarea problemei si abordarea ei cu curajul celui care este satul de neputinta, suferinta ori îndoiala.
Chiron, cu atât mai mult în Pesti, aduce un traseu initiatic greu de exprimat în cuvinte, încarcat de mister, ascuns, fara prea multe cuvinte si imposibil de desenat acum, când se afla în plina desfasurare. Lilith, în acelasi semn, tulbura sentimentele si îi dispera pe oameni cu perspectiva înfricosatoare a traiului de zi cu zi, a compromisurilor pe care trebuie sa le faca, a stramutarii din locul ocupat pâna acum, a deplasarii constiintei catre o alta gama de preocupari ori informatii.
Ambele aspecte devin mijloace care amplifica o tensiune si cu cât evitam solutia, cu cât credem ca nu este momentul potrivit pentru a o aplica, cu cât ne temem de final sau cu cât ne atasam mai mult de ceea ce trebui sa lasam în urma cu atât se amplifica tensiunea. Agitatia si tensiune, teama de esec si grija pentru a proteja ceea ce acum trebuie schimbat aduc panica, esec, pierderi materiale esentiale.
Având în vedere ca în aceasta combinatie Chiron este retrograd, ca deplasarea sa înapoi sugereaza o grabire, o aducere în prim plan a problemelor care nu mai pot fi amânate, ca în acest an Chiron a intentionat grabirea întâlnirii cu Lilith, ne face pe noi sa credem ca dincolo de tensiune si regrete, dincolo de esec si pesimism, de lipsuri si primejdii exista o solutie, una buna, benefica, terapeutica, una tangenta la sublim sau magic, una salvatoare.
3 iulie nu este însa o zi linistita pentru ca integreaza Luna în fereastra opozitiilor pe care Saturn le face cu Jupiter si Uranus si, trecerea acesteia în Berbec, în a doua parte a zilei, aduce puseuri de agresivitate, impulsivitate, nevoia de a fi ascultat, nevoia de a scoate din minte sau suflet o idee, o stare pentru a ne elibera.
Prin urmare, 3 iulie devine o zi de afectiune, de boala, o zi în care simtomele o iau razna, în care tratamentul nu-si mai face efect, o zi în care apa, din nou, poate îmbolnavi sau vindeca miraculos, o zi a desprinderii de trecut, de instrumentul de tortura, o zi a eliberarii de o mare complicatie.
Evenimentele pe care Lilith si Chiron le predispun, nu intervin agresiv în viata sociala, ci în cea a individului. Astfel ca nu trebuie sa ne asteptam la framântari sociale, la demersuri sociale care sa modifice starea de fapt a lucrurilor. Asta nu se va întâmpla! Va exista însa o modificare în constiinta fiecaruia, o deplasare a întelegerii spre alte zone, pe alte trasee pentru o mai buna întelegere a solutiilor care plutesc în jurul nostru. Tensiunea dintre oameni se amplifica, dar nu se consuma în evenimente.
Ceea ce vine spre îndeplinire azi se absoarbe miraculos la nivelul constiintei, de parca, dintr-odata, oamenii se opresc si gândesc înaintea fiecarei actiuni.
Pentru cei care lucreaza cu energia, contextul astral din nou le ofera un prilej de elevare si rafinare spirituala. Ideea de evadare, de izolare într-un spatiu mirific, într-un paradis astral, într-o zona numita de ei „templu de vindecare si armonizare” va aduce sub alta forma modificarea starilor de constiinta si deplasarea atentiei spre zone neexplorate pâna acum în mod direct. Prin asta 3 iulie poare deveni o zi a bucuriei si comuniunii.
Trebuie însa sa nu uitam ca mâine Soarele va trece peste Coada Dragonului si multi dintre noi vom uita ceea ce ni s-a întâmplat azi, multi se vor rusina de sentimentele de azi si le vor pune pe seama unui moment de ratacire.
Nu trebuie sa impunem asupra propriei conduitei gânduri atât de agresive. Problemele vin si trec, bucuriile de asemenea si ele nu trebuie sa raneasca sufletul, ci sa-l faca mai puternic, mai bogat în informati, mai încrezator în natura sa divina, în unicitatea sa.
Azi puterea vine din interior si mentinerea ei în zilele care vin nu depinde deloc de unghiurile dintre planete, ci de aportul personal, de ceea ce dorim sa consuma pentru a ramâne noi însine.

Duminica, 4 iulie
Finalul acestei saptamâni înseamna si finalul unui bine periculos, finalul unei etape care de la începutul lui 2010 cauta sa se finalizeze prin mijloace mai putin corecte, prin abuzuri ori ilegalitati, prin impunere, greseli sau speculatii. Azi Luna trece prin careul cu Pluton, iar Soarele are de înfruntat o sentinta data deja, una asupra carei se lucreaza de 10 zile încoace, de când Soarele încet, încet îsi construieste acest aspect. Aceasta conjunctie Soare-NS, ridicata pe Ultimul Patrar, deci implicând si Luna în acest carusel, streseaza Nodurile sale si întregul tablou cromatic. Prin aceasta interventie totul se deseneaza în tonuri închise sau agresive, cu prea multe linii care se întretaie si prea multe figuri care nu se disting clar.
Dincolo de tonul dificil pe care Luna îl impune prin aspectele negative pe care le împlineste azi, dincolo de tensiune pe care o raspândeste peste tot, trecerea Soarelui prin Coada Dragonului aduce finalul unor demersuri, esecuri în a implementa un program social, tensiune pe ideea de apartenenta la un grup sau la o etnie, acumulare de valori sau pierdere, respectul fata de munca ori recunoasterea meritelor prin titlul stiintifice sau rezultate în urma unor competitii.
În Rac, Coada Dragonului îsi aminteste de tot ceea ce a fost gresit în trecut, rememoreaza, într-un mod obsedant si chiar impulsiv, ceea ce l-a nedreptatit si prin asta îsi cauta justificari sa se desprinda de acea parte gresita din întregul în care este si el inclus, pentru a merge mai departe, pentru a evolua. Si acest aspect, ca si multe altele de anul acesta, în special cele construite de planetele grele, contureaza aceasta idee si dezvolta procese care îl duc pe individ prea mult în trecut, îl fac sa revina ostentativ la o anumita perioada, fara sa se înteleaga în mod rational ceva din asta. Pentru cei care sunt slabiti, din vina lor sau dintr-o cauza necunoscuta, tensiunea dezvoltata de aceste unghiuri planetare îi suprasolicita, le îngradeste dreptul la decizie si le diminueaza vointa. Pentru acestia, 4 iulie va fi o zi grea, apasatoare, cu dureri fizice sau sufletesti intensificate de rememorari negative si pentru care indivizii principali ai acelor evenimente sunt considerati adevaratii vinovati.
În realitate slabirea avansata, lipsa de vigoare, tonus, vitalitate, neputinta de a duce la capat o idee coerenta si, în acelasi timp, neputinta de a smulge mintea din drama unor întâmplari neplacute, sunt adevaratele probleme.
Daca din conjunctia Chiron-Lilith oamenii s-au ales mai mult cu lectii personale, cu avertismente ce tin de sfera privata a vietii, trecerea Soarelui prin Coada Dragonului lezeaza vointa atât de mult încât nemultumirile care ieri ar fi trebuit sa fie apanajul dezvoltarii personale sunt translatate într-un cadru mult mai mare si devin publice. Devenind publice problemele personale îi lezeaza prea mult pe oameni si, în fata acestor descinderi, pentru ca aceasta conjunctie între vindecator (Chiron) si posedat (Lilith) este înca activa, nu vor comporta pierderi personale substantiale decât cei care sunt sinceri si deschisi (Chiron) ori cei care debordeaza de vulgaritate si pentru care nu conteaza fata de cine îsi defuleaza problemele (Lilith), nu cei care sunt la mijlocul celor doua tendinte.
Asa dupa cum vedem, deoarece conjunctia Soare-NS se produce în separatia conjunctie Chiron-Lilith, ceea ce era ascuns si ar fi trebuit sa ramân între patru pereti de apartament iese pe strazi si-si striga durerea.
Acolo unde a cere înseamna a restabili o ordine de drept, conjunctia Soare-NS va face trimitere la forta Lunii si nu oricum, ci la forta Lunii în relatie cu Soarele. În felul acesta apelul la trecut nu va fi haotic, ci va indica precis ultimul ciclu lunar desfasurat înaintea celui care a initiat multe din evenimentele lunii iunie – 14 aprilie – 14 mai 2010. Ceea ce s-a declansat cu Luna noua din 14 mai 2010 nu poate constitui acum un eveniment benefic, pentru ca el aduce atunci pe tema un Pluton agresiv si, de asemenea, un Marte cu o aceeasi calitate. Acum careul Luna-Pluton si implicarea lui Pluton în opozitia, înca activa, cu Soarele aduce nostalgia perioade 14 aprilie – 14 mai când am fi putut interveni în alt mod pentru a schimba mersul evenimentelor, într-un mod mult mai bun sau mai corect.
Acum, nu ne ramâne decât sa rememoram, sa învatam din greseli, sa ne cerem iertare unii altora pentru esec sau izbânda, pentru dezamagire sau înfruntare si sa mergem mai departe, eventual fiecare pe drumul lui.
Prin urmare, ultima zi a saptamânii ne ofera o lectie de viata. Indiferent ca alegem sa gândim în intimitate ceea ce a însemnat primavara lui 2010 sau ne expunem gândurile si îndoielile în public, rezultatul azi, 4 iulie, va fi acelasi. Vibratia astrala amplifica acum ceea ce ar fi trebuit sa fie altfel, ceea ce nu era stabilit prin karma înfaptuita anterior, ci s-a sprijinit pe alegerea delicata asupra careia am reflectat în perioada 14 aprilie – 14 mai.
În acea perioada am invocat de multe ori motivul analizei, al autocriticii, al pozitivismului, al seriozitatii si maturitatii în alegeri si mai ales am insistat mult pe viziunea pe care trebuie sa o aiba cel care decide pentru viitorul sau într-un moment crucial, asa cum a fost acela. Cei care atunci au neglijat avertismentul astral, cei care l-au considerat exagerat sau stereotipic îsi vor citi azi în cartea destinului esecul si, în paralel cu asta, îsi vor aminti ca atunci ar fi putut sa procedeze altfel.
În paralel cu asta, ziua intervine cu picanterii comportamentale, cu ciudatenii, cu gesturi sau atitudinii stranii, cu impulsuri mai vechi, cu reactii care faceau parte din gama personala pâna în octombrie 2009, când Marte a intrat în Leu. Multora le vine azi sa se urce pe bloc, sa schieze, sa alerge prin parc, sa citeasca mult, sa revada filme vechi, sa se certe cu vecinul pe motiv ca îsi plimba prea des pisica pe scari sau sa se lase din nou cuceriti de gânduri de duca, de intentia de a parasi acest loc, orasul, judetul sau tara cu intentiile pe care le aveau în 2009.
4 iulie este o mare încercare pentru toti si nu trece cu ziua, ci în urmatoarele 10 zile se va estompa gradat, lasând însa urme adânci în destinul nostru, în convingeri, în atitudinea fata de sine, ajutându-ne sa fim mândri de alegeri, daca în perioada 14 aprilie-14 mai au fost bune, sau sa ne rusinam de discernamântul pe care îl avem, daca atunci am gândit scurt si fara continut.

7 thoughts on “28 iunie – 4 iulie 2010

 1. dana spune:

  Multumesc.

 2. Ina spune:

  Domnule Coser,in speranta ca timpul va va permite vreau sa va rog sa-mi explicati daca nodul nord in tranzit este in conjunctie cu ascendentul(cazul meu) poate avea o influenta majora tinand cont de tranzitele atat de speciale ale acestei saptamani.Se pare ca viata ma obliga sa iau decizii majore dupa o perioada extrem de incercata si care nu se mai termina,iar eu nu stiu ce trebuie sa aleg.Iar de alegerea mea depinde viitorul copilului meu.Am incercat sa gasesc ceva informatii despre tranzitele nodurilor lunare si nu am gasit nimic care sa ma ajute.Datele mele:18 11 1974,buc.
  Multe multumiri pentru tot ce faceti

 3. Ina spune:

  Ora 11 dim.

 4. Vio spune:

  Sunt încântat și bucuros să citesc informațiile astrologice zilnice postate pe acest site!
  În general, este un stil bun, original, profund, documentat, dar vă propun o sugestie:
  Analiza „astro” ar trebui completată succint cu asocierea, actualizarea evenimentelor interne și/sau globale!
  Mulțumim frumos!

 5. Ina,
  Axa Asc-Desc fiind axa devenii individuale, adica a trecerii de la Eu la Celalalt, de la constructie organica, la constructie familiala, de la rasarirea primelor frunzulite ale personalitatii, pana la definitivarea coroanei, cand se intalneste cu Axa Dragonului intregul sistem bio-psihologic al fiintei se afla intr-o surescitare, intr-o agitatie, intr-o efervescenta. Simti ca trebuie sa se intampla ceva si chiar se intampla, doar ca trebuie sa fii atenta la oamenii din jur. Trecerea lui NS prin casa VII readuce din trecut tensiuni si nu oricum, ci acele tensiuni care te-au facut sa te simti nesigura, parasita sau abandonata. Trecerea Axei Dragonului acum prin axa Capricorn-Rac devine mult mai important prin implicarea Lunii si a lui Saturn, ce sunt in opozitie pe tema natala, cu Saturn retrograd, care acum, intalnindu-se cu NS, iti aduce regasiri karmice remarcabile, posibilitatea de a-ti regla un element major ale destinului sau multiexistential (Saturn retrograd) printr-un gen de relatie in afara limitelor, regulilor, printr-o asa-numita “ratacire”, printr-o deviere de la regulile care iti tineau gandurile in camera, chiar daca acolo era un frig de inghetau pietrele.
  Fii tare, fii curajoasa, fii puternica. Multe din cele ce ti se intampla in mintea nu pot avea o explicatie pentru ca unele isi au radacina intr-un trecut mult prea indepartat, poate chiar vieti trecute. Ai nevoie de atat de multa putere de caracter cat nu ai avut toata viata.
  Ceea ce ti se intampla nu trebuie sa te intristeze si nici sa te doboare ci, asa cum spune proverbul sa te faca mai puternica. Acum te afli in faza de separatie, unele din cele ce ti le-am indicat s-au intamplat, dar faptul ca Pluton se va intalni la finalul anului in Capricorn, pe casa XII in tema ta, iti deschide o noua serie de intelegeri si iti va oferi noi posibilitati de a rezolva ceea ce acum, in aceasta perioada te framanta.

 6. Vio,
  multumesc mult pentru aprecieri.
  Sunt multe motive pentru care nu voi putea sa fac ceea ce-mi sugerezi. Cel mai important dintre ele este acela ca m-as departa de scopul pentru care fac ceea ce fac. Confirmarea, publicitatea, faima ori recunoasterea ce s-ar deduce din asta ar fi o povara prea mare pentru mine si deopotriva o tentatie periculoasa. Nu-mi doresc asa ceva.
  Am inteles insa idee si nu neg ca, prin ceea ce argumentezi si intuiesc ca gandesti, este util ceea ce-mi sugerezi, dar, cel putin acum, nu pot sa fac asta.

 7. Ina spune:

  Va multumesc din toata inima!Nici nu stiti ce mult inseamna pentru mine bunavointa dvs,sau poate stiti…Sper ca puterea divina sa va mangaie sufletul cand veti avea mai mare nevoie si sa va bucurati asa cum m-am bucurat eu pentru incurajarile si intelegerea pe care am primit-o.Sa fiti fericit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.