21 – 27 iunie 2010

Luni, 21 iunie
Dacă ne uităm pe cerul zilei de 21 iunie şi ne oprim doar la unghiurile care se împlinesc acum la grad perfect ne va cuprinde un sentiment de uşurare pe motiv că, neavând niciun aspect stresant, ziua poate decurge în bune condiţii şi şansele de a fi o reuşită a săptămânii cresc foarte mult.
În ciuda a aceea ce s-ar grăbi unii să declare, 21 iunie nu este deloc o zi reuşită în sens pozitiv, prin implementarea valorilor pozitive, prin inducerea unei stări de bine prin trasarea unei deschideri speciale pe care oamenii nu trebui să o mai gândească, ci doar să o trăiască. Această zi se desprinde serios din sectorul zilelor pline de tensiune care devin grele prin volumul mare de conflicte şi prin tensiunea continuă pe care o induc, produc un declic, o deschidere a unei supape, al unui robinet pe care apoi nimeni, prin niciun mijloc, nu-l mai poate închide. Cei care-şi limitează faptele doar la ziua de 21 iunie vor pierde din vedere aceste aspecte pentru că vor neglija aplicaţia opoziţiei Soarelui cu Pluton şi al careului Soare-Uranus, vor uita de viteză impresionantă cu care Mercur trece prin domiciliul sau stricând tot ceea ce este bun, risipind aspectele valoroase ale vieţii prin vorbe fără rost, discuţii sterile, neputinţa de a pune stop dorinţelor, prin risipa sau nevoia de spectacol, de circ. Cei care au luat deja contact cu aceste trăsături negative, care le-au exprimat participând şi la discuţii fără finalitate, la bârfe, la circ, cei care au risipit agoniseala ultimilor ani pe obiecte de inventar mai mult sau mai puţin utile se vor gândi că acel confort pe care îl percep azi, chiar de dimineaţă, nu este altceva decât bucuria pe care criză, lipsurile, conflictele profesionale de durată, erorile de judecata din săptămânile anterioară, o fac să pară lipsită de valoare.
În realitate, oamenii vor suferi azi de neîmplinire, incertitudine, de neînţelegeri datorate cuvântului, traducerilor, transmiterii unei informaţii, vor suferi că nu sunt sinceri, că deformează realitatea sau să spun un adevăr parţial. Unii vor folosi minciună pentru că le place să mintă, alţii pentru că suferă de narcisism, cei mai mulţi însă vor traversa o singură dată în zi un moment de zguduire, de cutremur, de tulburare, de agitaţie care le va intensifica teamă de oameni, de necunoscut, de incertitudinea viitorului său punctual faţă de o persoană, ori faţă de mai multe.
Trecerea Soarelui în Rac, intensifică tensiunea dintre emoţii şi idealuri, dintre sentiment şi privaţiuni, dintre “ceea ce simt că trebuie să fac” şi “ceea ce fac şi nu am voi să simt”. Cu Soarele într-un semn dramatic şi suspicios, Luna trece în Scorpion (cădere) şi azi se fac planuri de răzbunare. În interiorul grupurilor apar azi din nimic frământări, schimburi de replici care aduc în discuţii amintiri ale umanităţii de la Adam şi Eva încoace. Acestea duc la leziuni, hotărâri luate prea tranşant, părăsiri, concedieri, ori expulzări pe motivul sancţiunii sau pe baza unor abuzuri săvârşite în trecut. Combinaţia Soare în Rac, Lună în Scorpion îl privează pe om de lumină, de linişte, de înţelegere şi lumina solară este înlocuită de una chimică, de strălucirea becului, trezirea la contactul cu lumina solară înlocuită de o cană de cafea ori medicamente. În ceea ce facem, dintr-odată ne lipseşte aerul, se evaporă cuvintele şi ca să facem faţă apelăm la ceea ce am depozitat, ceea ce am acumulat.
Să nu ne mirăm dacă azi ne trezim fără leafa, că abonamentul la autobuz nu mai este valabil sau că sim-ul de la telefon şi cardul de salariu nu mai sunt valabile. Soluţia acestor tulburări este aceea de a face apel la o structură de stabilitate: ne sunăm părinţii, contabilul, facem apel la economiile din bancă, facem vizite dese consilierului, ne împăcăm cu soţul/soţia şi cheltuielile se împart s.a.m.d.
Prin urmare, prima zi a săptămânii este o zi de pace cu condiţii. Mulţi nu vor anticipa ceea ce se va întâmpla în zilele următoare şi tocmai de aceea vor căuta să se bucure de tot ceea ce le vine din jur, fără să invoce, să cheme, să tenteze.
Unghiurile negative ale săptămânii vor fi active încă de zi. Aşa că, o doză de nesiguranţă, o senzaţie de neîmplinire, o teamă de necunoscut, o suspiciune legată de oamenii cunoscuţi despre care avem azi altă părere vor tulbura armonia pe care ne-am imaginat-o de dimineaţă. Ca şi cum am devenit proprietari pe o imensă autostradă, pe care ne putem plimba în voie, dar la fiecare pas necunoscuţii, care nu ştiu de nou proprietar, intra pe drum, dau buzna, apoi îşi cer scuze şi pleacă, suficient cât să tulbure momentul de intimitate şi fărâmă de linişte.
Recomandarea pentru o astfel de zi este aceea de a scoate la lumina informaţia, adevărul, curajul, împotriva deficientelor de limbaj, a fricii că mintea va gândi una şi gura va spune altă, împotriva impulsului de a contracta, de a ascunde sau scufunda. Adevărul este cel care limpezeşte totul şi azi a da curs tendinţei de a ascunde pe motiv că aşa se cade, aşa trebuie, aşa face toată lumea şi deci aşa trebuie să facem şi noi, a participa la un rău colectiv pe motiv că acesta este cursul şi nu ne putem împotrivi este o greşeală.
Marea diferenţă între valorile zodiilor Rac, pe care începem să le simţim azi, şi Fecioară, active prin Saturn de ceva vreme încoace, şi Vărsătorul, prin Neptun care îl tranzitează şi care aduce o mare păcăleală ca sursa a durerilor şi sărăciei, ne scoate la lumina diferenţă majoră dintre acestea: dacă toate aceste trei semne dispun de o mare forţă interioară şi o impresionantă disponibilitate spre efort, doar Vărsătorul poate atinge finalitatea, de aceea chiar dacă toţi se sacrifica, doar Vărsătorul este eroul.
Azi, vibraţiile astrale ne pot ajuta să înţelegem ce ne împiedică să devenim eroii propriilor vieţi, ce ne împinge să atingem libertatea şi, mai ales, unde se cuibăreşte frică de a face un ultim efort.
21 iunie va fi deci o zi care ne va încerca pe încredere sau, la un alt nivel, pe credinţă!

Marţi, 22 iunie
Nici bine nu s-a terminat ziua ca, în primele ore ale acesteia, Soarele împlineşte careul cu Uranus. O cuadratură între simbolul forţei individuale şi cel al forţei universale, între idealul personal şi cel colectiv, între închistarea lui “Eu” susţinut de construcţii individuale şi distrugerea limitărilor personale prin confruntări sociale, extinderea nivelului conştiinţei, încercări ale vieţii, smulgerea individului din locul său de baştină, din confort sau siguranţa, aduce în primul rând o acută criză de identitate.
Pentru că aspectul se împlineşte în timpul nopţii, multe dintre aceste idei, multe din stările încordate care ne vor controla de-a lungul zilei se vor cuibări acum în suflet, neoprite de raţiune, intelect sau bariere de natură comportamentală. În somn, în stare de receptivitate faţă de stimulul astral oamenii devin instrumente ale unor idealuri pe care nu le înţeleg.
În sfera individuală, careul Soare-Uranus îi anulează omului simţul realităţii, îi diminuează modestia, îl motivează pentru a se supraaprecia, pentru a-şi supraevalua calităţile, pentru a-şi vedea totul la alte dimensiuni, tangente la irealitate. Mulţi vor suferi azi că sunt ignoraţi, se vor plânge şi prin asta vor considera că li se încalcă drepturi. Neevaluandu-şi corect situaţia ori statutul individul, va cădea în ridicol, va uita măsură, bunul simţ şi îşi va atribui titluri de glorie pe care nu le merită.
Pe segmentul social acest unghi este cauzator de pierderi, distrugeri prin intermediul apei sau, prin apelul la calitatea subtilă a acestui element, prin agresiuni îndreptate împotriva tradiţiei, a unui sentiment de apartenenţa naţională, de elevare socială, împotriva unui popor care, sub presiunea unor atacuri repetate, va dispărea, va fi absorbit de alte structuri, de alte popoare. Absorbţia a ceea ce este toxic, negativ, radioactiv, distrugător, devine atributul acestei zile şi cei sensibili, care au abilitatea de a lucra cu energia, vor pune pe seama acestui unghi atacuri energetice, preluarea stărilor energetice inferioare la întâlnirea cu oameni agresivi, negativ sau perverşi.
Pe aceste fond, Luna din Scorpion, împlinind un sextil cu Marte, un careu cu Venus şi un trigon cu Junon, le oferă oamenilor nu un sprijin în a face faţă evenimentelor, aşa cum am indicat mai sus, ci explicaţii, justificări, scuze, motivaţii.
În a doua parte a zilei, după ce trigonul Soarelui cu Chiron s-a consumat şi Luna devine planeta mediatoare Nodurilor sale, scopul, aspiraţiile, instrumentele de lucru devin altele. Oamenii prind mai mult curaj, gândurile par mai ordonate şi mulţi dintre noi vor căuta să se axeze mai mult pe calităţile, abilităţile ori pe competentele verificate în timp.
A doua aparte a zilei va fi percepută de mulţi dintre noi că o invitaţie la “fac ce ştiu mai bine” sau “fac ce-mi place”. Totuşi nu trebuie să uităm că acest trigon benefic, pentru că se construieşte între două careuri pe care Soarele le face cu două planete în conjuncţie, întâi cu Uranus (azi) şi apoi cu Jupiter (mâine) calitatea şi maturitatea trigonului Soare-Chiron va fi şi pentru novici şi pentru cunoscători ca un instrument de sedimentare, de înţelegere a unor evenimente care s-au tot repetate în ultimele 10 zile, de identificare a unor probleme de sănătate, a unor distorsiuni, tulburări de comportament, a unei opoziţii, vizibilă mai mult în cercuri restrânse, dar, prin realitatea ei şi, implicit, prin lipsa de susţinere socială pe care a generat-o, cauzatoare de leziuni.
Prin urmare, 22 iunie este o zi de sentinţa. Pentru că există o mare presiune interioară şi această presiune este înţeleasă că o sumă de factori în care oamenii au avut, prin prezenţă şi hotărâre, un rol decisiv, azi se caută vinovaţi aşa cum se căutau vrăjitoarele în perioada inchiziţiei. Asupra relaţiilor va plasa un sentiment de neîncredere, de nesubordonare motivat de lipsa de susţinere sau abandonul. Mulţi dintre cei care au fost susţinuţi pozitiv de la începutul anului acum îşi văd scaunul topindu-se în îndoială şi singurătate, acum se văd singuri în faţa unui inamic pe care l-au înfruntata pentru că aveau susţinători, iar acum inamicul nu-i vede decât pe ei. Acest moment de înfruntare al adevărului poate fi sfâşietor pentru cei care se obişnuise cu o minciună confortabilă sau cu nedivulgarea adevărului întreg.
Pentru aceştia în mod special 22 iunie este o zi dură şi tranşantă. Lumina care se ridică pe cer le arde din ce în ce mai mult pielea pentru că au cultivat de la începutul anului un vampirism sistematic însuşindu-şi nemeritat roadele muncii altora. Aceştia azi se vor simţi rău, vor fi slăbiţi, iar mintea, prin negativismul ei, le va încuraja degradarea.

Miercuri, 23 iunie
Dacă ziua anterioară a fost o zi de sentinţa, 23 iunie aduce executarea sentinţei, în chinuri şi îndoială, în intransigenta şi dureri fizice, în pesimism şi negativitate. Azi drumurile se încurcă, emoţiile se dau peste cap şi căutam vinovaţi pentru a justifica faptul că dacă executăm o pedeapsă, dacă purtam o etichetă nu înseamnă că suntem şi vinovaţi de ceva. Suferinţa, prin Lună în Scorpion, are o trăsătură cu totul aparte. Ea va scufunda ceea ce provoacă suferinţă, nu pentru a-şi stinge durerea, ci pentru a o înlocui cu altele, dintr-o acută nevoie de diversitate. Scorpionul pentru că este un semn de evoluţiei al Leului, deţine şi informaţia care i-a motivat elevarea: noutatea. Când noutatea devine o trăsătură a Leului, aceasta iese din cadrul său restrâns, uita că elementul său conserva apă şi mimează trăsăturile Vărsătorului, aşa fiind perceput şi din exterior. Motorul, dar şi combustibilul acestei schimbări de registru comportamental, este ambiţia, tocmai de aceea acest semn se consuma pentru a străluci. În efortul său de a se înălţa sau de a se menţine acolo sus, semnul Leului a acumulat experienţe interioare, sufleteşti, emoţionale care, acum, sub înfăţişarea de Scorpion, îl vor susţine. Acum nu mai are strălucirea Soarelui, dar are intensitatea lui Pluton, nu mai are forţă arzătoare, dar se scaldă în apele primordiale din care cu toţii am apărut şi, prin asta, ştie ceea ce este comun tuturor. Cu Lună în Scorpion şi Soarele în Rac, azi, la fel că luni, se revine asupra emoţiilor primordiale, asupra vinovaţilor, asupra a aceea ce produce suferită şi durere – o trăsătură a perioadei, nu doar a acestei săptămâni.
Având în spate acest periplu evolutiv – de la Leu la Scorpion – Luna, în sextil cu Saturn, dar şi în careu cu Lilith şi Neptun, îi va da atât de multă siguranţă în ceea ce este negativ şi pervers, încât intenţionat vor fi folosite gesturile şi cuvintele care vor deranja, intenţionat se va refuza sprijinul, intenţionat se va gândi rău despre un apropiat pentru a-i încurca drumurile, subţia binele, şi aşa vulnerabil, şi pentru al slabi şi mai mult. Intenţia aceasta este demnă de compasiune pentru că indică un nivel de vibraţie periculos şi care este specific oamenilor care nu se simt bine dacă nu au în jurul lor oameni care să sufere împreună cu ei. Din momentul în care ţinta a fost atinsă, se vor evidenţia două trăsături: primă este indicată de aerul de superioritate care va spune “tu suferi, eu nu”, chiar dacă individul suferă pentru că a fost agresat de cel în cauză, ori s-a lucrat pentru a-l aduce în această stare (trăsătura specifică Scorpionului), iar a două “ce milă mi-e de tine că suferi!”, care se traduce prin “dacă tu suferi înseamnă că eu îţi sunt superior” (trăsătura capricorniana).
Trecerea Lunii în Săgetător, spre seară, nu va putea schimba lucrurile, ci va aduce o şi mai mare vulnerabilitate celor deosebit de sensibili, care sunt uşor de rănit, care nu au valori personale pe care să se sprijine, care depind mult de ceea ce le oferă aproapele sau societatea.
Prin urmare, ziua este o zi periculoasă pentru dreptate, echitaţie, schimb, pentru raporturile cu instituţii, pentru funcţionari, pentru cei care şi-au construit prin munca un statut. 23 iunie aduce o schimbare negativă în registrul vibraţilor astrale şi azi se declanşează un val de schimbări ce vor acţiona până la toamnă împiedicând dezvoltare, progresul sau inovaţiile, opunându-se infiltraţiilor pozitive şi aducând mai multă densitate problemelor pentru că nu permit asimilarea ideilor noi.
Acesta este un punct negativ al pierderilor financiare şi împreună cu 21 septembrie 2010 şi cu 16 decembrie 2010 marchează un minim al succesul în acest domeniu.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a cultiva tot ceea ce raţional ne amintim că este pozitiv, de la a cultiva o floare, a oferi o prăjitură şi împreună cu ea o mângâiere unui copil obligat să cerşească sau chiar de a asculta simplu şi cu afecţiune ceea ce oamenii au de spus.
Fiţi pozitivi azi! Consumaţi-vă întreaga energie pentru a fi pozitivi aşa puteţi schimba sensul negativ şi dureros al predispoziţiilor şi vă protejaţi de explicaţii penibile ori lipsite de vreo relevantă existenţială.

Joi, 24 iunie
Cu Lună în Săgetător şi Mercur în Gemeni, ambele aflate într-un mers rapid, însă acum Mercur aflat într-o relaţie specială, dar incompletă cu domiciliul sau, tocmai pentru că se deplasează foarte rapid, aduce zilei o tensiune pe viteza de reacţie, o grăbire a faptelor, o precipitare a vorbirii care va avea în spatele său o agresivitate accentuată.
Luna, la puţin timp de la miezul nopţii, va ridica un trigon cu Jupiter şi până în mijlocul zilei acesta este singurul aspect pe care îşi sprijină faptele şi singurul element de factură astrală important pentru mersul evenimentelor. Pe un asemenea aspect oamenilor le creşte puterea interioară, încrederea, forţa fizică şi nevoia de a demonstra puterea şi impulsivitatea. Mulţi se vor trezi în plină noapte şi-şi vor consuma o mare parte din energii înfruntând în minte un inamic invizibil sau se vor arunca într-un dialog interior intens. Cu cât ne apropiem mai mult de mijlocul zilei motivele de confruntare se transformă încet în motive de luptă, de ceartă, de dispută, de sfidare, de gâlceavă. Se va invoca o nedreptate săvârşită în zilele anterioară şi dacă iniţial apăsarea, nemulţumirea are un argument moral, egoist, dar sprijinit pe reguli de conduită, cu cât de apropiem de seară cu atât devenim mai temperamentali, cu atât mai înţese devin sentimentele şi ceea ce invocăm, motivele care ar trebui să ne ajute să înţelegem sau să ne apere de un factor agresiv devin instrumente puerile care ne compromit şi mai mult.
Careul lui Mercur cu Saturn este o sursă de arogantă şi infidelitate, de sfidare şi nepăsare, de forţă care distruge sau care instiga la ridiculizare şi susţine uitarea, neputinţa de a gândi, forţa distructivă care dărâma clădirile, care fisurează conductele şi care face să se infiltreze apa prin pereţi. Extinzând aceste trăsături spre sfera personalităţii, a da curs acestor tendinţa înseamnă vulgaritate, devitalizare, boala prin epuizare penibilă, lipsa de motivaţie pentru un trai decent, sugestibilitate.
Pe aceste fond, ultimul aspect al zilei, care ar fi trebuit să fie un aspect bun aduce înclinaţie spre sugestie, spre recomandări de factură externă, spre teatralitate, spre jonglerii lingvistice, spre pasiuni periculoase, toate îmbrăcate într-o haină comercială, frumos croită, strălucitoare şi plăcut mirositoare.
Prin urmare, ziua aduce tulburările de voinţa ca fiind simptome ale unei redresări. Iluzia binelui, chiar dacă acesta arată cam ciufulit şi cu pantalonii rupţi, îi va tenta pe oameni şi le va sugera că răul pe care îl simt şi îl trăiesc azi este etapa finală pe care, prin coalizare, îl vor putea depăşi. Ceea ce vibraţia astrală aduce azi că eveniment va fi tangent la sistemul juridic şi va duce spre finalizarea a ceea ce Jupiter din Berbec, anterior, prin aspectul său negativ cu Soarele, a predispus. Azi mulţi dintre noi descoperă motive de disconfort şi dispută şi vor merge în instanţă pentru a li se face dreptate.
A apela la o instituţie pentru a rezolva divergentele ce survin pe careul Mercur-Saturn este un evident semn de slăbiciune. Pe acest aspect tot ceea ce este legat de educaţie, memorie, tradiţie sau respect prin lege, moralitate, justiţie este afectat şi răsturnat.
Dacă se poate pune o etichetă unei zile, atunci 24 iunie va fi în mod indubitabil o zi a prostiei.

Vineri, 25 iunie
Una dintre cele mai intense şi dinamice zile ale lunii, este 25 iunie pentru că va găzdui trigonul lui Mercur cu Luna neagră cu doar câteva ore înainte de a trece în semnul următor, dar şi careul sau cu Uranus spre seară, după ce dă semne că se va acomoda cu efortul, dramatismul şi sarcinile suplimentare.
25 iunie este, după o legiferarea aberantă, vizibilă în 24 iunie, o zi a deciziilor logice, dar incomode. Azi memoria ne joacă feste, iar atunci când îşi face datoria este total inutilă, chiar incomodă, pentru că ne aduce în centrul atenţiei informaţii şi stări sufleteşti prea intense, nepotrivite contextului, penibile. Brusc ni se face dor de casă după ce ne-am urcat într-un mijloc de transport în comun pentru a ne îndrepta spre locul de muncă. Acolo facem o obsesie din nevoia de timp liber şi cerem o învoire sau tragem de timp până la terminarea programului.
La încheierea programului impus, a sarcinii ce se deduce din profesie, căutam o bancă într-un parc pe care aşezându-ne dorim să ne simţim că în copilărie, că acum trei ani în urmă sau că în ecranizări celebre.
Aceasta pendulare între valori care nu-şi au rostul acum, între nostalgii apăsătoare, dar imposibil de trăit în contextul unei vieţi încărcată de îndatoriri, termene şi sarcini profesionale, aduce frustrare şi neputinţa de a spera într-un viitor realizabil.
Aşa că, începând cu a doua parte a zilei ne lăsăm antrenaţi, pentru următoarele 14 zile, în frământări existenţiale pe care nu le putem împărtăşi, îndoială că finalitatea pe care o dorim va putea fi vreodată atinsă şi emoţia iniţierii unei noi etape de dezvoltare socială.
Şi în Rac, Mercur se va deplasa foarte repede, aproape la fel de repede că în Gemeni, apăsând piciorul pe acceleraţie, de această dată nu într-un avion cu reacţie, ci la bordul unui submarin. Pentru că începutul se produce pe un careu Mercur-Uranus (conflict între cunoaştere şi disponibilitate), dar şi pe o opoziţie Soare-Pluton (conflict între lumină şi întuneric), şi în apropierea unui moment încărcat de sacru, de schimbare a vibraţiei, de modificare a conduitei, de maturizarea prin apelul la experienţele parcurse de la începutul anului până acum, se vor impune modificări esenţiale în comportamentul oamenilor. Aflat în Peşti, dar certata cu idealul şi aspiraţia sa spre un sacrificiu continuu, Chiron ne va ajuta azi să retrăim ceea ce ne-a supărat foarte tare, ce ne-a provocat o mare durere de-a lungul anului 2010. Mulţi dintre noi acum se vor lupta cu iresponsabilitatea celorlalţi, adică se vor lupta cu morile de vânt, fiind expuşi la decepţii şi devenind prin asta vulnerabili.
Opoziţia Soarelui cu Pluton de anul acesta este un aspecte de o mare agresivitate, unul violent, pentru că este înconjurată de un careul şi un trigon ce caută să impună dizarmonia ca regulă şi resentimentul ca măsură, etalon sau standard. Duritatea acestui aspect inspiră astrologilor teamă şi îi determină pe aceştia să le reamintească oamenilor de dragoste şi echilibru, de putere pozitivă şi frumos. Antagonismul celor două forţe va leza viaţa de familie, rupând legături care păreau stabile, aducând complicaţii care vin de la bani, lipsa lor sau numărul prea mare, de la acumulare inutilă de valori, achiziţie de proprietăţi, returnare de împrumuturi sau de revendicare a bunurilor dintr-o moştenire.
Racul şi Capricornul sunt oricum două semne puse pe jar de câţiva ani încoace, de când Pluton a trecut în Capricorn, dar acum prin trecerea lui Mercur în Rac şi deci prin amplificarea vibraţiei cardinale, dinamismul şi nevoia soluţiilor rapide, imprudenta şi responsabilitatea, ambiţiile penibile ori copilăreşti ţin locul celor mai alese sentimente, chiar a educaţiei.
Pe aceste unghiuri oamenii nu devin brusc needucaţi, nu-şi uită manierele şi nu se dezbracă de tot de caracter, ci dau viaţa acelor porniri vulgare, acelor impulsuri mlăştinoase, specifice semnelor de apă – în cazul nostru specifice Racului – care devin agresive prin lipsa de experienţă sau schimb.
Prin urmare, asistăm din nou la declanşarea unui moment important în evoluţia umanităţii, un punct cheie în demersurile de schimbare a priorităţilor predispus de complexul de factori astrali susţinuţi de toate planetele cu deplasarea lentă în modul specific, aşa cum încercăm de la începutul anului să le identificăm.
Dacă pentru cei lucizi, uitarea, pierderea într-o stare sufletească va fi azi evidentă prin confuzie şi discontinuitate, pentru omul comun 25 iunie este o zi aprigă, o zi a rătăcirii, a tulburării de personalitate. Este ziua în care ne lovim cel mai bun prieten şi ne lăsăm cuprins de sentimente sinistre, ce devin cu atât mai periculoase cu cât le argumentam mai bine sau le vom găzdui mai mult.
Soarele şi Pluton se opun în fiecare an o singură dată, dar să se împlinească aceste aspecte când Mercur construieşte un halou de tensiune astrală cu Uranus şi Chiron, pe fondul unui careu în T din ce în ce mai strâns şi mai puternic, este un eveniment astral rar.
Dacă dorim ca peste ani să nu privim înapoi cu mânie la această perioadă, va trebui să nu acordăm deloc important sentimentului negativ care ne va cuprinde azi. Orice explicaţie să o lăsăm în aşteptare, orice răspuns să-l amânăm şi să punem îndoială pe cele mai evidente aspecte ale vieţii. Să nu vă lăsaţi păcăliţi nici de binele care ia amploare azi, pentru că acest careu între Mercur şi Uranus aduce în primul rând disimulare şi va dori, spre exemplu, să-şi justifice dragostea intensă faţă de un cunoscut ca un efect al umilinţelor primite din partea altuia, să se sacrifice pentru idealul social pentru că, în realitate, viaţa personală nu are rost, sens ori intensitate şi efervescenta.
Fugiţi de fugă de realitate, dar să nu vă luaţi prea în serios pe un aspect atât de agresiv pentru că întreaga forţă interioară ar putea fi atât de otrăvitoare încât eliberarea de o tensiune de moment ar putea însemna despărţirea de singura persoană din jur care ar fi putut să uşureze povara.

Sâmbătă, 26 iunie
Iată că vine şi Luna plină în Rac şi vin şi furtunile interioare, şi, pentru că trece prin Capricorn, Lună are de împlinit multe aspecte cu planetele din semne cardinale, iar Mercur va avea şi el un moment dur, o ipostază dificilă, rece, caustică, atât de dificil de înţeles şi integrat încât ar putea inspira milă.
Dacă Luna plină din Rac pune în balanţă sentimentele, avuţia sufletească, experienţele mici, mărunte, personale, trecerea lui Junon prin conjuncţia cu Coada Dragonului, cu puţin timp înainte ca Mercur se împlinească un careu cu Jupiter, aduce dezintegrare, frică, descoperire, eşec prin exces de zel, epuizare prin lipsa de măsură ori ponderaţie.
Dacă am avut impresia că am văzut totul în materie de intensitatea negativ a relaţiilor, de tulburare a gândurilor, de întoarcere din drum de mai mult ori, chiar şi din faţa uşii, de pe scări sau din faţa magazinului, înseamnă că nu am avut nici cea mai vagă ideea ce înseamnă ziua de azi. Combinaţia dintre superficialitatea intensă şi electrizanta, care incita sentimentele şi aduce întâlnire, efort, consolare, dar şi dramatism şi schimburi multiple, în interior se amplifica şi teamă de singurătate se va instaura din ce în ce mai tare.
În prima jumătate a zilei vom obosi din cauza multiplelor activităţi, a contactului cu acest dinamism astral pe care mentalul nostru îl va traduce greşit şi în loc să aducă amploare faptelor sau profunzime sentimentelor, el ne pune pe drumuri şi ne trimite de 10 ori la maşina de spălat rufe, de 20 de ori la frigider după cuburi de gheaţă ori o porţie rece de mâncare. Efectul nu poate fi cel pe care îl intenţionam pentru că Luna plină în Rac scade temperatura ori o creşte disproporţionat, slăbind echilibrul termic şi rezistenţa la boli. Vom fi astfel mult mai expuşi la afecţiuni bronhopulmonare, la tulburări de nutriţie, efectiuni ale stomacului şi, pornind de la asta, la dificultăţi de înţelege, de asimilare a experienţelor vieţii, de digerare a acestora ori de asimilare a ceea ce este bun şi valoros.
Apa fizică azi ne poate răni, dar şi cea spirituală, prin răceala ei ori prin abundenţă. Indiferent că se strânge sau se prelinge, că îngheaţă şi îşi măreşte volumul sau se prăbuşeşte de la mari înălţimi împreună cu ceea ce cuprinde, apa devine azi o sursă de suferinţă.
Momentul de opoziţie a lumânăriilor, de dispunere antagonică, aduce o axă Capricorn-Rac un semn de consolidare a relaţiilor prin amplificare a elementului care le-a şubrezit prin puţinul sau. Dacă relaţiile până acum au fost delicate din lipsă de timp, Luna plină din Rac aduce azi încheierea unei etape şi simplificarea sarcinilor, iar dacă abundenţa de trăiri, replici ori de elemente care se suprapuneau împovărau, deficitul de atenţiei, neputinţa de a construi fraze inteligibile, precipitarea vorbirii ori desprinderea de vechile obiceiuri, fie ele bune ori rele, aduce un neobişnuit spirit de dreptate în care întregul este echilibrat prin suprimarea vocii care strigă cel mai tare.
Prin urmare, 26 iunie este o zi stranie, de mare intensitate care merge în direcţie reechilibrării sistemului. Multe din cele ce se vor întâmpla azi, pentru că se produc pe trecerea lui Junon prin punctul de maximă nevralgie (conjuncţia cu Coada Dragonului) relaţiile personale sau cele de factură social, maniera prin care acestea se unduiesc sau se desfăşoară, pârghiile sociale care duc la relansarea individului sau la prăbuşirea sa totală în infern aduc atât de multă originalitate zilei încât mulţi o vor lua ca punct de referinţă pentru ceea ce va veni începând cu luna iulie 2010. Azi mulţi dintre noi îşi vor da seama că se complac într-o stare sufletească periculoasă, că încurajează discuţiile sterile, că le întreţine sau că îşi fac rău singuri întreţinând relaţii care nu au nicio eficientă, dar nici nu se remarca printr-o calitate specială. Aceasta măsea stricată este scoasă din locul unde a stat de la începutul anului şi aruncată la gunoi.
Elementul straniu al acestei zile nu este însă acesta al justiţiei, prin care un rău eliminat din locul unde se instaurase produce o eliberare, o reechilibrare a sistemului, ci acela de unduire, de declanşare al unui val care va produce, prin scufundare, o uniformizarea a elementelor. Prin uniformizarea elementele negative care aveau ca scop ocuparea unei poziţii centrale, cei care se credeau “mai egali decât alţii”, grupările care au întreţinut o dizarmonie printr-un bine artificial au, începând cu această zi, un moment de stop, o revenire, o topire a puterii lor distructive nu pentru a face bine, ci pentru a se uniformiza un întreg.
Dacă ziua ne ceartă alegerile, ne sancţionează faptele sau ne mustra gândurile şi sentimentele trebuie să o luăm ca pe un serios semnal de alarmă că, în problema ridică, ne-am însuşit o poziţie pe care nu o merităm.

Duminică, 27 iunie
Dacă toată săptămâna Mercur a fost un asistent harnic şi atent al Soarelui, urmărindu-i de aproape mişcările, gesturile şi întărind cu idei practice ambiţiile şi exuberanta acestui astru, acum a sosit momentul să se confrunte singur cu inamicul nr. 1 – Pluton. Dacă până acum strigă şi el din spate, ameninţă că un căţeluş care latră de după piciorul stăpânului, acum a sosit momentul să înfrunte marele dulău fără să-l aibă pe stăpân alături. În faţa unui asemenea eveniment nu este bine nici să te aventurezi la drum, nici să-ţi stabileşti întâlniri cu persoane care nu ar înţelege o ieşire delicată, dar nici să-ţi laşi gândurile în părăsire ori să-ţi petreci ziua amestecând lenea cu nostalgia vremurilor bune care nu se vor mai întoarce, probabil, niciodată.
Când Mercur şi Pluton se opun, primul tip de confruntare care se vede este “incompatibilitatea”. Întâi ies scântei, apoi cele două planete produc aceleaşi reacţii în oameni încât, de frică, aceştia se asociază cu cei pe care niciodată nu i-au suportat, apreciat sau înţeles. Acest gen de amestec este specific combinaţiilor de tip apa-aer, în care chiar şi când se amestecă cele două nu se pot combina şi produsul nou este o soluţie zgomotoasă care nu rezistă în forma asta decât sub o presiune – în cazul nostru frică.
Opunându-se pe axa Capricorn-Rac aspectul loveşte în pasiuni, talente abilităţi impunând efortul, chiar peste limita suportabilităţii, în fata inteligenţei, a talentului intelectual, a abilitaţilor organizatorice, de coordonare sau de control. Cei care sub impulsul opoziţie ies din tipul acestei direcţii şi vor să se impună că iniţiatori de curente şi direcţii sunt certaţi, jigniţi, se fac glume pe seama loc, ori devin subiecte de bârfe. Ideea de a lovi capul care se ridică mai sus este efectul cumulat al celor două poziţii care nu suporta înălţimile (Pluton), dar şi construcţiile mai bune, mai eficiente, ori mai frumoase decât ceea ce deţine el (Mercur).
Elementele pregătitoare acestei tendinţe ne vin din unghiurile pe care Luna le face cu Marte (trigon), Capul Dragonului (conjuncţie) şi Junon (opoziţie). Deci pentru orice demers, fapta, indiferent că este cu caracter social sau personal, ambiţia şi neputinţa de a accepta valori mai mari decât cele pe care le deţinem la un moment dat, aspiraţiile înalte, nevoia de a beneficia de o oportunitate care înaltă sau de a demonstra valoarea printr-o competiţie sau printr-un conflict, aduce zilei o notă obositoare, de efort intens şi epuizant. Riscul de a cădea într-o stare proastă, de a pierde din vedere educaţia, rafinamentul şi elegantă de dragul unui succes, a unei oportunităţi ivita brusc prin care cel în cauză poate demonstra lumii cine este el, duce la pierzaniei.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii aduce o sinteză haotică, o rătăcire periculoasă a minţii. Dacă opoziţia lui Mercur cu Pluton este evenimentul principal al zilei şi ea, prin faptul că instiga la ciudăţenii din frică, reuneşte extreme care fiecare are un istoric, de la începutul anului şi până acum, plin de evenimente negative îndreptate unul împotriva celuilalt, faptul că Luna neagră va trece mâine în Peşti aduce zilei de azi o întunecare de-a dreptul sinistră.
La fel ca în multe dintre zilele acestei săptămâni recomandarea este aceea de a impune pozitivitate gândurilor şi de a lăsa natură, viaţa, destinul să-şi unduiască valurile, să ridice pe rând oamenii spre vârfuri apoi să-i coboare şi să-şi poată modela întregul pentru a-l face pregătit pentru noile evenimente, o parte din ele ce vin cu 2011, care vor excela în intransigenta şi agresivitate. 2011 va avea de suporta o Lună neagră în Berbec după ce în a doua parte a anului 2010 ea ne va îmbolnăvi pe toţi de pesimism, prin parcurgerea zodiei Peşti.
Indic aceste elemente pentru azi pentru că acum ele se furişează prin intermediul motivaţiilor şi tot ceea ce vine spre noi acum pare credibil, chiar dacă mai târziu nu va fi. De mâine, când schimbarea de vibraţii este vizibilă, mulţi dintre noi îşi vor aminti de filtrele mentale şi chiar le vom folosi. Tocmai de aceea dacă numim 27 iunie ca fiind o zi de contaminare nu greşim deloc.

7 thoughts on “21 – 27 iunie 2010

 1. Ansa spune:

  Vineri, 25 Iulie: „…dar şi pe o opoziţie Soare-Pluton (conflict între lumină şi întuneric), şi în apropierea unui moment încărcat de sacru, de schimbare a vibraţiei, de modificare a conduitei, de maturizarea prin…”

  Ati putea indica un pic mai exact cam care este acest moment? Ce data?Vineri?

  Putere pentru toti, sa nu ne ratacim!
  Cu drag!

 2. Momentul incarcat de sacru este trigonul Mercur-Chiron, care se implineste la grad perfect tot azi, la 21:55. Acesta este unul din reperele majore ale zilei si cred ca va fi ceea ce romanul numeste „mintea cea de pe urma”. Nu va fi decisiv, dar fara ea echilibrul se poate rupe iremediabil.

 3. Ansa spune:

  Multumesc din suflet! Sper sa imi aduca mintea de care am nevoie.

  As mai avea o intrebare daca nu va suparati. Intr-una din zilele explicate mai sus ati pomenit de Apa (fizica sau spirituala). Ati putea sa imi detaliati un pic la ce v-ati referit cand ati zis apa spirituala? Va intreb deoarece am avut un vis deosebit, nu prin ce anume am visat, ci prin sentimentul cu care m-am trezit. Ce retin concret din vis este „IERTARE=apa”, adica asta am vazut. Am stat mult si am meditat la ce se poate referi, pentru ca apa fizica, da imi este foarte importanta, dar conceptul de apa poate fi redus la viata/moarte. Apa intretine viata dar si are si puterea de a o lua. Dar nu am auzit pana acum de conceptul de Apa Spirituala.

  Va multumesc frumos.

 4. Este folosit acest concept si se refera la energia subtila a apei. Aceasta energie nu este însa o banala vibratie subtila, ci patroneaza în structura spirituala a omului sau a universului multe din trairile paradisiace (înmagazinarea, transferul, sensibilitatea, imaginatia, dizolvare, perseverenta, plutirea) printre care si iertarea. Iertarea este o minunata traire paradisiaca, pentru ca reprezinta un mijloc de a evolua rapid si fara pericolul întelegerii eronate sau devierii de la cale. Faptul ca un ghid spiritual te-a ajutat în vis sa legi iertarea de apa este un lucru nemaipomenit. Te poti considera initiata!
  În mod asociativ, acum ar trebui sa te lasi preocupata de diversele stari de agregare a apei si de consonanta lor în trairi spirituale sau în abordari initiatice. Nu trebuie sa te sperie autoritatea (forma solida), nici maleabilitate (forma lichida) si nici permanentizarea (forma gazoasa) si urmatoarea etapa ar fi aceea de a întelege ca a folosi Apa Spirituala implica a învata sa ierti, sa eliberezi structura ta si pe a celui de lânga tine de conditionari, trecând prin toate aceste trei stari. De asemenea, pentru ca toate aceste stari de agregare a apei în aceasta lume depind de temperatura, asocierea trebuie sa-ti întareasca încrederea în sine si sa consideri importanta o încercare a vietii, o perioada mai grea, un chin, pentru ca îti dezvolta autoritatea, adica vointa, maturitatea, sinteza. Iertând acest rau care te îngheata îti va creste taria de caracter, inima ti se va încalzi si se va topi ca apoi, în aceasta noua stare, sa înveti cum sa fii maleabil si sa împartasesti din experienta ta. În felul acesta, vei acumula multe din experientele celorlalti, îi vei ajuta sa treaca dincolo de probleme prin simpla prezenta (sensibilitate) sau prin cuvânt. Întelegând ca a fi mai bun înseamna a împartasi din lumina spirituala îti va creste viteza de lucru, îti va mari temperatura subtila si vei trece într-o alta stare de spirit. Ceea ce va veni de la tine sau prin tine va fi esential pentru ca atât experientele personale, cele date de încercarile vietii tale, dar si cele pe care altii le-au dizolvat în sensibilitatea ta, devin accesibile oricui la o comanda subtila.
  Da, apa = iertare, pentru ca de aici porneste totul.

 5. Ansa spune:

  Va multumesc iar din suflet pentru cuvinte. Ma simt umila citind ceea ce ati scris. Sper sa invat ce trebuie ca sa pot sa ma apuc de treaba cat mai repede. As dori sa va intreb daca s-ar putea sa ma ajutati cu astrograma mea personala. Am reusit si eu sa inteleg anumite lucruri, dar la nivel de incepator. Dumneavostra faceti si astrograme detaliate contra cost?

  Imi dau seama ca sunt foarte multi cei ce doresc sa afle cate ceva, insa felul dumneavostra de exprimare imi sugereaza o compatibilitate in gandire/exprimare si o dorinta de a comunica mai mult.

  Mult soare in suflet!
  Cu drag,
  Ansa

 6. Nu fac astrograme contra cost!
  Mult succes in cautarile tale si fii ca apa, adica lasa totul sa curga, sa te inspire, sa te duca acolo unde trebuie!

 7. Ansa spune:

  Multumesc frumos, si imi cer scuze daca v-am deranjat.

  Numai bine la toata lumea!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.