26 iulie – 1 august 2021

26 iulie – 1 august 2021 este săptămâna aventurii ciudate care nu schimbă nimic și a sensului care se ajustează deoarece dovedim că suntem puternici și iubitori pentru cei din jur. Această săptămână este una care ne mobilizează foarte mult pentru că intrăm într-o etapă care ne solicită în a ne transforma așa cum ne-am dorit, nu așa cum a dorit societatea. Aceasta este o nuanță foarte importantă de care ar trebui să ținem cont pentru că, dacă înțelegem lucrul acesta, toate celelalte particularități devin detalii sau elemente pe care le integrăm foarte ușor în activitatea cotidiană. Se va vorbi în această săptămână despre ușurința de a reproșa, despre risipă, despre anumite consecințe sociale pentru că lucrurile par că se răstoarnă, par că se întorc în favoarea celui care până acum a fost slab, dar nu este așa. Multe planete își schimbă vibrația, unele dintre ele prin faptul că trec în altă zodie, altele pentru că trec prin unghiuri complicate. Totul se bazează pe această nevoie de a înțelege că reminiscențele trecutului sunt aventuri ciudate care nu schimbă nimic în bine, ci doar ne tulbură. Să nu fim surprinși dacă această săptămână vine, de vineri încolo, cu anumite interdicții. Trecerea lui Marte pe zodia Fecioară, aspect care se consumă în seara zilei de joi, ne va oferi destul de multe complicații legate de subiectivitate, de obsesii, inflexibilitate. Putem foarte ușor intra într-o fază de negație doar pentru că avem anumite obsesii sau pentru că ne temem, nu pentru că avem dreptate. Riscul de a înlocui sentimentul cu regula este unul foarte mare, cu atât mai mult cu cât Jupiter se întoarce pe Vărsător, Mercur trece pe zodia Leu și această combinație aduce o intensitate afectivă care va fi ascunsă și va fi transformată în argument. Lucrul acesta se traduce foarte ușor prin următoarea sintagmă: “Ceea ce simt eu de vină regulă!”.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a fi atenți la sentimentul de prietenie. Toate aceste furtuni bazate pe obsesii, resentimente sau orgolii vin și trec, așa cum a fost dintotdeauna. Prietenia este ceea ce înnobilează condiția umană.

Asocieri pentru un ideal mai bun. Emoțiile ciudate sunt împărtășite mult mai ușor. Viclenie. Relațiile proaste între oameni provoacă o oboseală stranie. Este nevoie de atenție și de mobilizare pentru a depăși momentele pe care alții nu le înțeleg. Curajul este judecat greșit. Distanța doare. Duritatea provoacă suferință.

Ceea ce se întâmplă în prima zi acestei săptămâni face referire la anumite asocieri care ar trebui să servească unui ideal foarte frumos sau foarte bun. Nu știm dacă lucrul acesta se va întâmpla pentru toată lumea, dar știm că el este marcat de curaj, de o duritate legată de durere. Ceea ce facem astăzi ar trebui să combată oboseala, să ne ajute să ne relaxăm pentru a depăși anumite momente pe care dorim să le depășim și care au o gravitate aparte pentru că sunt susținute de drame emoționale sau reprezintă urmări ale unor reprezentări periculoase.
Multe din evenimentele acestei zile vorbesc despre curiozități, despre caracterizări gratuite sau despre ceea ce îi determină pe unii oameni să se ia prea mult în serios. Vorbim aici și despre voluptate, despre slăbiciune, despre iubirea neîmpărtășită, despre drame emoționale. Astăzi suntem criticați în mod gratuit și nu ne va plăcea deloc lucrul acesta. Faptul că nu ne place că suntem judecați gratuit ține mai curând de o greșeală de integrare socială, de faptul că ne-am considerat judecați de cine nu trebuie sau că nu am primit ceea ce ne-am așteptat.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne îndeamnă la asocieri de bun augur, la înțelegeri frumoase, la atenție și la disciplină. E foarte posibil ca multe lucruri care țin de aceste elemente să fie confundate cu altele. Prin ceea ce se întâmplă astăzi vorbim despre curaj, despre duritate, despre determinare și despre o anumită viclenie pe care orice om o deține atunci când urmărește să își atingă ținta. Această viclenie nu este elementul principal al momentului, ci drama este elementul principal al momentului.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu interveni asupra comportamentului celorlalți. Dacă facem lucrul acesta va fi perceput ca o formă de agresiune împotriva lor.

Aventură. Inventivitate. Personalitatea devine ușor incoerentă pentru că este nevoie de detașare sau de o sămânță de naivitate. Inspirația înseamnă bunătate și sensibilitate.

Pe 27 iulie vorbim despre oboseală. Această oboseală face trimitere la anumite nevoi pe care nu ni le putem împlini. Unele dintre ele sunt legate de nevoia de aventură, altele sunt legate de inventivitate. Curajul de a respinge o problemă, este elementul principal al acestei zile și el va da nota de originalitate, de inventivitate, dar și de duritate a acestei zile. Sunt multe elemente de variabilitate care vizează ecuația astrală acestei zile. Ele fac referire la anumite trăsături legate de personalitate tocmai pentru că Mercur se află acum pe final de tranzit prin zodia Rac. Este un moment delicat ce va fi cumulat cu un episod foarte interesant pe care planeta Jupiter îl realizează în ziua următoare, adică revenirea sa pe zodia Vărsător. Între zodiile Pești și Vărsător există anumite similitudini, dar există și anumite complicații pe care nu le mai regăsim în alte raporturi astrologice. Așadar, momentul acesta este unul fabulos, impresionant pentru că anticipează ceva ce urmează să experimentăm în următorul an. Dacă vorbim de aventură sau de inventivitate facem lucrul acesta doar pentru a simplifica mesajul, nu pentru a spune totul despre ceea ce urmează să se întâmple. Nu totul va fi despre “eu” sau “ceilalți”. Ne întoarcem la un izvor. Unii au uitat să mai bea apă, dar nu toți!
Prin urmare, 27 iulie este ziua care ne ajută să ne corectăm comportamentul, să înțelegem că anumite aventuri pe care până acum le-am considerat bune, dar ele s-au dovedit ciudate au nevoie de o ușoară corecție. Ceea ce putem face este să ne acordăm suficient de multă responsabilitate pentru a fi în afara complicațiilor pe care alții le trăiesc doar pentru că sunt naivi. Ceea ce este frumos vine prin bunătate și sensibilitate doar dacă până acum am mai trecut prin astfel de trăiri sufletești.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi puternici în fața marilor provocări. Ceea ce urmează începând cu 28 iulie reprezintă o mare provocare pentru toți. Aceasta nu este o avertizare pentru a ne speria, ci este o avertizare pentru a ne pregăti să devenim mai sensibili, mai puternici prin sentiment, mai bun prin ceea ce avem de oferit.

Intrăm într-o etapă de incoerență. Este nevoie de raportare la alte valori. Avem nevoie să completăm ceva. Nemulțumirile sunt exprimate direct. Prea multă tensiune strică. Grijile sunt înțelese greșit de ceilalți.

28 iulie este o zi care declanșează o serie de probleme care țin de raportarea la celălalt. În primul rând, vom fi revoltați că nu ne sunt respectate anumite drepturi, în mod individual, apoi vom deveni foarte nemulțumiți pentru că toate aceste elemente personale se răsfrâng asupra statutului social. Imaginea de sine intră pentru câteva săptămâni într-o stare de incoerență, de inconstanță, de marginalizare. Imaginea socială se întoarce la un statut mai vechi atunci când grijile pe care le aveam erau foarte mari. Faptul că se produc aceste schimbări ne creează falsa impresie că unele lucruri se rezolvă. În realitate, ecuația astrală a acestei zile ne arată că avem prea mari așteptări de la niște situații banale. Aceasta este percepția în momentul de față, dar vom vedea că, în timp, lucrurile complicate care țin de dimensiunea socială au nevoie de o revizuire mult mai atentă. Celelalte se vor stinge. Ele vor rămâne în memoria fiecăruia ca un episod de furie sau ca o pierdere.
Prin urmare, 28 iulie este momentul când descoperim că noile etape nu sunt ceea ce par și ar trebui să fim mai atenți la ceea ce criticăm, la ceea ce analizăm sau la reacțiile pe care le avem pe baza unor așteptări. Așteptările acestei zile nu sunt realiste, ele vizează o formă de nemulțumire pe care nu o putem rezolva în mod direct, care implică multă tensiune, nu construiește soluții. Dacă avem acces unii la ceilalți, dacă suntem atenți mai mult la căldură sufletească, dacă ne oferim cuvinte frumoase sau chiar îmbrățișări tot ceea ce este rău se ridică și se duce într-un alt plan. De asemenea, vorbim și despre inițierea unei perioade de risipă pe care o vom întreține pentru că ne facem prea multe griji inutile. Acesta este începutul. Acesta este momentul când dictam ceea ce se va întâmpla în următoarele luni.
Recomandarea pentru aceasta zi este aceea de a avea suficient de multă cumpătare pentru a fi avantajați de ceea ce împărtășim.

Ceea ce spuneam este înțeles greșit. Avem nevoie de mesajele pe care le primim de la ceilalți. Valorile personale sunt respinse de ceilalți, invadate de gânduri obscene, informații false. Răspunsurile nu sunt cele potrivite. Subiectivitatea este un element pe care ar trebui să îl ignorăm.

Mijlocul săptămânii ne aduce în fața unor evenimente complicate. Astăzi învățăm din greșeli, nu pentru că ne amintim despre ele, ci pentru că le facem. Acum înțelegem cât de complicate sunt aventurile ciudate cele care nu schimbă nimic, cât de periculoase pot fi gândurile obscene doar pentru că avem foarte clar impresia că revolta reprezintă esența adevărului pe care îl credem sau în care credem. La fel ca și în zilele anterioare, vorbim despre risipă, despre informații false, despre o formă de agresiune care întoarce sensul lucrurilor, iar furia personală, cea care ne motivează acțiunile, ne și convinge că avem dreptate. 29 iulie este ziua când cuplurile se despart, nu doar cele care au o relație personală, intimă, ci și cele care au o relație socială. Din această cauză momentul de față ar trebui să reprezinte o lecție teribilă referitoare la faptul că subiectivitatea este uneori un element pe care trebuie să-l ignorăm. Nu înseamnă că este mai importantă opinia celuilalt, ci înseamnă că avem nevoie să învățăm să ascultăm.
Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală vor avea acum momente de dezorientare. Marte va trece de pe zodia Leu pe zodia Fecioară, dar înainte va trebui să treacă prin opoziția cu Jupiter. Apar pierderi de energie, episoade când reacțiile corpului arată simptome ce nu ar trebui luate în considerare.
Prin urmare, vorbim pe 29 iulie despre o formă de revigorare ce apare doar dacă depășim anumite încercări. Asta înțelegem și din a doua parte a devizei săptămânii, cea care ne vorbește despre anumite dovezi pe care suntem cumva constrânși să le oferim celorlalți. Acestea demonstrează dacă suntem puternici și iubitori sau dacă suntem lași. Oamenii se tem de o anumită formă de lașitate, dar ar trebui să înțeleagă că prin comportamentul lor o atrag. De aceea momentul de față ne duce către o zonă a conflictelor gratuite care ne arată latura întunecată a firii, nu pentru că i-ar fi mai importantă, ci pentru că avem nevoie să lucrăm și asupra acestui aspect, să o cizelăm, să o curățăm.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți la consecințe ale subiectivității. Ceea ce ne ține astăzi blocați în subiectivitate este un egoism mascat.

Avem soluții la problemele celorlalți, dar nu avem soluții la problemele personale. Ceva se sacrifică pentru că așa este cerut. Acceptăm ușor ceea ce ni se spune, dar respingem deciziile personale, slăbiciunile personale, durerile personale, nevoile personale.

30 iulie este o zi de risc. Astăzi este important să fim atenți la cum vorbim și față de cine. Soluțiile personale nu sunt luate în considerare de ceilalți pentru că fiecare se gândește la grijile pe care le are, la problemele pe care le-au parcurs în ultima perioadă, mai puțin la ceilalți. Presiunea astrală vine din faptul că oamenii și-au îndreptat atenția către trecut, către momentele când le-au fost respinse deciziile, când nu au fost respectate anumite slăbiciuni sau anumite dureri personale. Problemele pe care le-am avut cândva au fost tratate cu indiferență și acum avem impresia că doar lucrurile acestea sunt cele mai importante. La fel ca și ecuația astrală a zilei anterioare, avem de-a face acum cu soluții mascate. Soarele se află într-o relație bună cu Axa Dragonului, însă nu poate veni cu soluții imediate, ci doar cu oportunități pe care să le exploreze cei care sunt interesați să găsească soluții. Astăzi suntem buni doar dacă avem răbdare, nu dacă rămânem încrâncenați în problemele vechi de care nu ne putem debarasa. Avem nevoie să înțelegem cât de important este să-i iubim pe ceilalți și să ne simțim puternici pentru că facem lucrul acesta.
Prin urmare, 30 iulie ne vorbește despre soluțiile pe care nu vom reușii niciodată să le punem în aplicare decât dacă ne adaptăm unor condiții complicate sau dacă acceptăm că unele probleme chiar nu au soluții. Astăzi, prin bunătate, ridicăm standardul de interacțiune, dar deciziile rămân în continuare atașate mai mult de slăbiciunile personale, de durerile personale decât de ceea ce ne trebuie în momentul acesta. Putem să ne gândim la anumite combinații, la anumite avantaje pe care să le primim de la oamenii cu care interacționăm, însă ele sunt acum doar niște reminiscențe ale trecutului, nu soluții adevărate.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a simplifica lucrurile, fără a dramatiza. Cei care dramatizează își pregătesc un interval de probleme pentru care nu au soluții nici acum și nu vor avea nici în următoarea perioadă.

Simplitatea ne pune în dificultate. Există ceva diform care se conturează. Societatea critică problemele individuale ale oamenilor doar pentru a-i separa. Disputele se rezolvă ușor. Complicațiile sunt discutate deschis.

Astăzi vom descoperi cât de mult au semănat zilele acestei săptămâni, unele cu altele. Particularitatea momentului ne vorbește despre o simplitate care ne pune în dificultate. Există ceva nepotrivit, deformat, conturat greșit sau prezentat altfel încât ne tulbură gândurile și ne îndreaptă pașii către alte drumuri. Este adevărat, vorbim astăzi despre unitate, despre adaptarea la alte condiții, dar facem lucrul acesta tot pe baza unor dorințe mai vechi, tot pe baza unor dispute pe care credem că le rezolvăm foarte ușor doar pentru că la un moment dat am crezut că ni s-a încălcat un drept. Astăzi aflăm că, de fapt, adevărul este altul. Ceea ce înseamnă discuție despre bani sau despre autoritate reprezintă doar un instrument, un mijloc de a deschide un nou conflict. Nu este cazul să ajungem atât de departe pentru că provocările acestei zile fac trimitere la o problematică socială, nu la una individuală. Suntem așa cum suntem pentru că am ales, în diverse conjuncturi, să facem parte dintr-o anumită categorie socială. În momentul acesta nu individul este modelat, ci structurile sociale. Deci nu trebuie să luăm în sens personal ceea ce se întâmplă acum.
Prin urmare, ultima zi a lunii iulie ne îndeamnă să descoperim simplitatea care ne scoate din dificultate. Dacă nu suntem atenți la aceste elemente foarte frumoase ajungem să fim puși în dificultate de această simplitate. Cea mai mare realizare acestei zile este aceea de a încerca să descoperim de ce bunătatea nu este întâmplătoare, de ce nu vine de la sine. În felul acesta, ne orientăm pe o dimensiune personală fără a dramatiza.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi deschiși la interacțiuni, dar de a nu crede tot ceea ce auzim. Adevărata dovadă de superioritate este astăzi sentimentul.

Ceea ce cercetăm acum putem investiga mai târziu. Avem nevoie de rezultate frumoase care să ne facă să ne simțim mai veseli, mai detașați de probleme, mai puțin vulnerabili. Simplitatea rezolvă totul.

Prima zi a lunii august este marcată de anumite dificultăți de înțelegere. Astăzi avem nevoie de rezultate, de confirmări, adică să ni se spună lucruri frumoase, să înțelegem că prin susținere suntem mai puțin vulnerabili, dar nu vom reuși lucrul acesta. Ceea ce este frumos se stinge repede, dar avem șansa să trăim și momente speciale tot bazate pe simplitate. Așadar, dacă suntem centrați pe mesajul pe care l-am regăsit de-a lungul întregii săptămâni, ne detașăm ușor de probleme și ne bucurăm de ceea ce este frumos și simplu. Apelul la simplitate nu este obsesia săptămânii, ci elementul cel mai important de care ne putem folosi pentru a depăși anumite obstacole. Relația proastă care există acum între Marte și Luna neagră, pe care am re găsit-o și în celelalte conjuncturi, pentru că nu se adresează doar acestei zile, scoate în evidență această vulnerabilitate bazată pe suspiciune, pe complexe de inferioritate, pe vorbe urâte pe care nu am avut până acum puterea să le uităm.
Cei care sunt astăzi mai severi, mai duri, mai reținuți, mai închiși, nu fac decât să arate că această problemă de înțelegere legată de detașare este una de vulnerabilitate. Problema, bazându-ne pe ceea ce ni s-a întâmplat în trecut, ca nedreptate sau abuz, acum nu poate fi soluționat în maniera pe care o gândim.
Prin urmare, prima zi a lunii august ne vorbește despre ceea ce avem nevoie să cercetăm de acum încolo. Unii vor considera că această formă de cercetare este puțin cam tardivă, dar greșesc. Până la urmă, vom vedea că toate aceste lucruri complicate se bazează foarte mult pe opiniile personale. Cei care lucrează cu energia sau care se află implicați într-un proces de cercetare spirituală vor simți ceea ce este fals în jurul lor. Aceasta este, din fericire, doar o informație. Informația cere verificare și dacă în urma verificării este confirmată, dar nu acum, ci în următoarele luni, atunci este important să adoptăm o anumită atitudine care să ne protejeze. Altfel, nu!
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți cu judecățile pe care le emitem din ușurința de a reacționa. Astăzi avem nevoie de judecată, de înțelepciune.

3 thoughts on “26 iulie – 1 august 2021

 1. Larsa spune:

  Bună gheorghiţă. Am și eu o întrebare și sunt foarte sigura ca vei răspunde corect deaia îndrăznesc sa apelez la tine. Îmi place foarte mult rugaciunea Tatăl Nostru o iubesc cel mai mult dar am o îndoială. Începând de la pâinea noastră încolo… E corecta rugaciunea? De exemplu Și nu ne duce pe noi în ispita e corect? Pentru ca nu Dumnezeu Tatăl ne duce în ispita și noi mergem. Te rog frumos dacă ai tu varianta corecta a acestei rugăciuni împărtășește cu noi. Multumesc pentru maestria ta. Știu ca ești un maestru!!!

 2. daniela spune:

  Buna Gheorghita,
  As vrea sa fac un pic de curatenie in zona relatiilor in general …pentru ca in unele nu ma mai regasesc, de altele raman agatata desi simt in mine ca ar trebui sa ma desprind, iar altele sunt provocatoare in schimbare si recunosc fac bine sufletului meu. Exista insa o persoana care reprezinta foarte mult pentru mine dar la care nu stiu daca ma raportez corect si nu as vrea sa gresesc. Intrebarea mea este daca poti sa imi spui cum ar trebui sa privesc aceasta persoana ( 07.11.1961)si aceasta relatie de prietenie pe viitor? Sa merg mai departe sau este timpul sa ma opresc?Tu ce crezi? Multumesc, de la suflet la suflet , Daniela.

 3. Ina spune:

  La multi ani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.