19 – 25 iulie 2021

19 – 25 iulie 2021 este săptămâna revenirii la conflictele mai vechi și a soluțiilor care nu pot revendica un drept, dar pot înclina balanța. Multe elemente negative ale acestei săptămâni ar putea să ne pună pe gânduri pentru că ele, privite în mod individual, ar putea scoate în evidență un conflict. Dar, ca la matematică, un element negativ atunci când este pus în fața unui alt element negative produce un alt efect, și de această dată soluțiile pot fi foarte bune. Este important să îndeplinim cea mai importantă condiție, adică să fim atenți la problemele care nu pot fi rezolvate urgent pentru că acestea pot duce la mari complicații. În această săptămână ne bazăm pe resurse, resursele personale pentru că se face o schimbare de vibrație prin faptul că Venus va trece în mijlocul săptămânii pe zodia Fecioară. Nici pe zodia Leu nu a avut un mesaj bun, dar nici pe zodia Fecioară nu va avea. Nu mai spunem că Luna neagră are asupra acestei săptămâni un impact teribil. De aceea revenim la conflicte mai vechi și încercăm să găsim soluții, dar este important să avem maturitatea necesară să acceptăm că în unele situații soluțiile pe care le gândim nu sunt bune. Ele nu sunt bune nu pentru că sunt corectate foarte mult în timp, ci pentru că sunt superficiale. Avem nevoie să trecem de acest episod pentru a vedea că unele lucruri chiar nu pot fi anticipate. Până de curând ne gândeam că acest moment va fi unul bun, dar iată că nu este chiar atât de bun.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a fi atenți la limbaj. Cuvântul, în această săptămână, rănește mai mult decât fapta.

Unele probleme trebuie rezolvate urgent. Caracterul ranchiunos cere o pedeapsă. Se produce o ruptură. Complicații cauzate de atitudine sau de autoritatea unui clan. Ceea ce este puternic pare să fie invincibil, dar nu este.

Prima zi a săptămânii ne vorbește despre performanță. Acum descoperim că anumite probleme se pot rezolva foarte repede, cu caracter urgent, în așa fel încât soluțiile pe care le gândim în momentul acesta să nu ne dezechilibreze. Vorbim repede, dar o facem fără a-i învinui pe ceilalți de ceva, ci doar pentru a mobiliza anumite resurse. Este posibil ca, spre seară, atunci când se va împlini careul dintre Lună și Venus să credem că suntem mai puternici decât ar trebui sau decât putem dovedi. Lucrul acesta se va stinge foarte ușor puțin după miezul nopții când Luna va trece pe zodia Săgetător. 19 iulie este ziua secretelor pe care învățăm să le împărtășim doar pentru că au anumite semnificații sau pentru că ele vor fi primite ca niște lovituri. Există o tensiune pe care ar trebui să luăm în considerare astăzi și care ne învață să fim mai puternici și să cerem ajutor de sus, dintr-un plan superior, de acolo de unde ne vine cel mai mare bine. Cel care face un pas înapoi arată că se află într-o etapă ciudată a vieții. Aceste complicații cauzate de autocritică, dispreț, refuz pot cauza pe viitor probleme de adaptare. Ceea ce vorbim azi rămâne în conștiința celorlalți ca mesaj, ca imagine, ca model. Așadar, vorbim despre o revenire, dar una dureroasă. Ceea ce nu putem face astăzi este o lecție despre limitele pe care nu le putem depăși încă.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne vorbește despre o formă de normalitate la care ajungem prin luptă, prin contracții, prin apelul la resursele personale. În primul rând, relația negativă dintre Mercur și Chiron ne vorbește despre o lecție de viață legată de autoritate. Apoi, aspectul cel mai frumos al acestei zile, trigonul dintre Lună și Soare, ne arată că dacă nu suntem risipitori putem depăși foarte bine acest obstacol. Dacă nu ne susținem puterea pe împărtășirea secretelor pe care le primim din partea celorlalți atunci totul va fi echilibrat și frumos. De asemenea, evenimentele sociale nu se vor desfășura pe baza unor atracții stranii, ci pe baza unor interacțiuni care vin de la sine.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu rămâne blocați pe simțul proprietății. Sunt anumite conflicte care se vor accentua în mijlocul zilei, însă ele vin doar pentru că există o permanentizare a unei atitudini. Dacă rămânem calmi și liniștiți, depășim foarte ușor aceste tensiuni. Ele sunt doar niște provocări, nu semne ale unor probleme suplimentare.

Curajul vine printr-o autoritate despre care vorbim foarte rar. Avem acum suficient de multă atenție încât să construim o bază puternică. Avem nevoie de inventivitate, de mișcare. Ceea ce este spontan poate distruge foarte ușor. Ceea ce este controlat respectă o regulă care produce rezultate spectaculoase sau duce spre performanță.

20 iulie ne vorbește despre curajul de a ne adapta la o nouă formă de interacțiune. Mijlocul zilei este unul încărcat de tensiune, dar și de soluții. Soluțiile sunt în mare parte mesaje care ne îndeamnă spre inventivitate și spre mișcare. Ziua este marcată de anumite provocări care nu țin de dimensiunea socială, ci țin de cea personală. Este o zi care scoate în evidență persoanele care se simt libere atunci când nu țin cont de nicio regulă, adică aventurierii. Avantajul momentului este cel dat de faptul că reușim prin interacțiune să înțelegem care sunt anumite probleme pe care nu le-am rezolvat în săptămâna anterioară, care sunt soluțiile, chiar dacă nu le putem pune în aplicare și care sunt direcțiile spre care trebuie să ne îndreptăm. Există puțină tensiune în ecuația astrală a momentului tocmai pentru că astăzi ne confruntăm cu situații sau cu probleme despre care vorbim foarte rar. Acum ele sunt supradimensionate pentru că relația bună dintre Mercur și Uranus le fac să devină așa. Ele nu vor fi în realitate atât de mari, dar acum așa ni se vor părea.
Prin urmare, 20 iulie ne vorbește despre lucrurile ample, rare, puternice sau complicate pe care nu dorim să le abordăm cu toată lumea și pentru soluționarea cărora avem nevoie de resurse suplimentare. Poate fi privită și ca o zi de severitate tocmai pentru că se urmărește atingerea unui vârf, obținerea unui rezultat imediat, solicitarea unui răspuns care a întârziat în ultimele săptămâni. Acesta nu va veni astăzi așa cum ne dorim, iar dacă îl forțăm va veni sub forma unei pedepse. Ceea ce putem face astăzi ca să înclinăm puțin această balanță a valorilor și pentru a obține rezultate spectaculoase este să refuzăm mesajele greșite, minciunile, informațiile care urmăresc doar evidențierea unui element minor, nu care scot în evidență problema în sine.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți la nevoile celorlalți. Tot ceea ce înseamnă inventivitate ne poate duce într-o zonă periculoasă. Astăzi avem nevoie de sensibilitate pentru a înțelege care sunt adevăratele nevoi ale celor pe care îi îndrăgim și să devenim parte din soluție, nu din problemă.

Educația contează pentru a face față unor abuzuri. Aspectul romantic al vieții ne ajută să devenim concilianți. Integritate. Negociere eficientă.

Astăzi ne aducem aminte de o despărțire. Această durere pe care un rememorăm ne învață să fim mai rezistenți în fața unor presiuni emoționale, în fața unor presiuni psihice sau în fața unor presiuni fizice. Ceea ce se întâmplă astăzi este mai mult despre puterea de convingere, despre curajul de a spune ceva, de a transmite o informație, chiar dacă lucrul acesta se face într-un mod penibil sau dur, chiar dacă rănim fără a intenționa lucrul acesta. Revendicările momentului se bazează mult pe nivelul de educație, de cantitatea de informații pe care le deține, pe rezonanță, dar și pe un viciu. Relația proastă pe care Luna o are cu Neptun arată că această pensiune accentuează spiritul critic, situațiile imposibile, dar ne duce, tocmai pentru că este și aspectul eliberator al zilei, către o formă de integrare la care ajungem prin efort, prin muncă, prin sacrificiul. Oamenii slabi vor vedea lucrul acesta ca o invitație la seducție. Vor accepta foarte ușor regulile celorlalți considerând că sunt mai plăcute sau mai interesante decât propriile reguli și li se va părea că trăirile afective nu îi mai condiționează atât de mult. În realitate, lucrurile se complică dacă merg în această direcție. Va fi nevoie, pe mai târziu, să-și negocieze propria libertate.
Prin urmare, 21 iulie este o zi de reducere, de diminuare, de comprimare. Toate aceste elemente aduc beneficii mari pentru că schimbă puțin acel comportament bazat pe defecte, pe obsesii, de frică sau pe abuzuri. Astăzi întâlnim provocări, nu motive de frică. Tocmai de aceea, ar trebui să fim foarte atenți pentru ca nu cumva bucuriile care nu ne sunt împărtășite să ne transforme în niște persoane ranchiunoase. Motivele de putere vin prin schimb de experiență, prin încurajarea relațiilor interumane, prin respectarea calității de părinte, indiferent că acesta este un părinte fizic, un părinte emoțional sau unul spiritual.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne petrece cât mai mult timp pentru cadru firesc, natural. Acesta poate fi un parc, sau un grup în care oamenii își împărtășesc spontan și fără prejudecăți anumite sentimente.


Accident cauzat de neatenție. Iubire pasa cere duc la relații foarte complicate. Elementele materiale complică existența. Elementele feminine se impun prin duritate, nu prin argument sau prin melancolie. Atitudinea se schimbă pentru că părerea grupului contează mai mult. Ceea ce este calculat ține de teama de ghinion, de inhibiție, de traumă.

În noaptea de miercuri spre joi Venus va trece pe zodia Fecioară și va complica puțin relațiile, cu atât mai mult cu cât va trebui, după aceea, să treacă prin relații proaste cu Luna neagră și Jupiter. Apoi, în a doua parte a zilei, și Soarele își va terminat tranzitul sau prin zodia Rac și va intra pe zodia Leu, ceea ce va aduce un plus de putere pe acest fond negativ, cel care cere argument și care se bazează pe durere și melancolie. Așadar, intrăm într-o perioadă de conflicte, când sentimentul nu poate fi înțeles așa cum trebuie, când iubirea este răstălmăcită sau supusă unor condiționări pentru care nu suntem încă pregătiți, când valorile materiale sunt puse la îndoială și când vom începe să ne temem de patrimoniul pe care îl avem. Trecerea planetei Venus pe zodia Fecioară arată o mare durere sufletească, sentimentul neîmpărtășit sau iubirea față de o persoană care nu poate răspunde la fel. Se fac anumite calcule, situațiile sunt gândite prin răspunsurile negative, adică prin teamă, prin ghinion sau prin traumă. Este un moment de mare sensibilitate care se poate transforma într-un episod de furie, de agresiune împotriva a ceea ce nu primim, împotriva a ceea ce ni se refuză. Așadar, este un moment de putere, care nu ne poate elibera de complicațiile emoționale pe care le-am parcurs în ultima perioadă. Suntem siguri pe ceea ce decidem, dar această siguranță arată că ne facem prea multe calcule și deja nu mai este vorba de emoție, ci de rațiune. Pe această conjunctură, teama face referire la relații care nu funcționează corect, la opinii pe care grupul le are și pe care noi nu le putem schimba, la un patrimoniu pe care nu-l putem susține. Fie ne gândim la un împrumut pentru a ne integra, fie renunțăm complet, cu frustrarea de rigoare, la ceea ce ar însemna interacțiunea socială.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne vorbește despre o schimbare ce are legătură foarte mare cu deviza generală a săptămânii, cea care ne vorbește despre revendicarea unor conflicte mai vechi. Acum nu se întâmplă ca în săptămânile din urmă, ceea ce gândim să punem în practică sau să avem atât de multă determinare încât să producem anumite schimbări, dar deciziile pe care le luăm, chiar dacă sunt bazate pe anumite constrângeri sau pe o formă de melancolie, ne ajută foarte mult să ne echilibrăm social și chiar din punct de vedere material. Așteptările noastre sunt altele, dar rezultatul este bun. Momentul acesta ne încurajează să participăm la anumite evenimente sociale care ar trebui să se soldeze cu un rezultat foarte bun. Din nefericire, prea multe calcule ne tulbură conștiința, starea de spirit, starea sufletească. Nu trebuie să fim supărați pentru că avem ocazia să trecem prin astfel de încercări. Ceea ce înseamnă ghinion iubiții și traumă se poate transforma foarte ușor în virtute dacă suntem atenți.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți la calculele pe care ni le facem pe termen lung. Argumentul este cel care ne tulbură, situația complicată pe care o parcurgem.

Rememorarea patimilor nu rezolvă nimic. Problemele vechi înclină către melancolie, către refuz sau către o atitudine refractara. Ne temem că tot ceea ce urmează va respecta un plan negativ. Jocuri distrugătoare. Cei slabi păcălesc pe ceilalți că pot stăpâni lumea. Energia interioară este etalonul echilibrului.

Astăzi vorbim despre severitatea unor decizii care țin nu doar de latura socială, cât țin și de latura medicală sau profesională. Ceea ce se întâmplă astăzi face referire la anumite experiențe pe care nu le-am înțeles și care țin de probleme mai vechi legate de melancolie, de anumite lipsuri materiale sau de un refuz pe care l-am primit atunci când a venit vorba despre o demnitate socială. Astăzi suntem puternici pentru că există un mesaj care poate fi răstălmăcit sau care poate influența ceea ce altădată nu a putut fi influențat. În realitate, este vorba despre un conflict legat de un mesaj pe care nu ar trebui să-l explorăm așa cum suntem îndemnați. Patimile momentului fac parte dintr-un joc distrugător, acela care a fost cândva un factor dominant. Acum când sunt revendicate soluțiile mai vechi ajungem și la acest moment delicat când ceea ce consideram cândva că este o soluție vom considera și acum că poate fi. Jocurile sunt distrugătoare și avem nevoie de puțin discernământ pentru ca soluțiile să nu ne compromită, să nu încline balanța într-o direcție negativă. Relația proastă dintre Jupiter și Luna neagră ne arată, nu doar în această zi, ci în această perioadă că trăim o formă de rememorare care face referire la aceste jocuri distrugătoare. Energia pe care o avem caută echilibru și este nevoie să ne folosim de toate resursele pentru a rămâne oameni frumoși.
Prin urmare, 23 iulie este ziua care anunță începutul unei forme de relaxare. Această formă de relaxare nu va veni de acum, de astăzi, ci începând cu săptămâna următoare, dar cu anumite particularități. Astfel, suntem acum în fața unei mari provocări, cea legată de o problemă socială pe care nu o putem rezolva într-un timp atât de scurt, cât ține o zi, dar nu putem rezolva nici în următoarele săptămâni. Ea doar ne este adusă la cunoștință pentru că, fiind vorba de un careu, ne aflăm în fața unui element eliberator, adică înțelegem ceea ce ar trebui să facem pentru a nu repeta o greșeală.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a înțelege că toate aceste lucruri complicate pe care le parcurgem acum este despre calitatea relațiilor, nu despre ambiție. Ambiția nu are nicio legătură cu calitatea relațiilor.

Inventivitate. Avem nevoie de spirit critic. Disciplina seamănă a controla anumite aspecte ale vieții personale. Ceea ce este complicat poate fi și penibil, iar rezultatul nu folosește nimănui. Inferioritate. Speranță printr-o formă frumoasă de inspirație. Raportul de forțe se schimbă. Originalitate. Nu vorbim despre transfer de putere, ci despre o adaptare la noile condiții. Ingeniozitate. Prejudecata îmbolnăvește un om sau o relație.

Din fericire, momentul acesta este cel mai frumos și mai important al săptămânii. Luna plină care se împlinește în dimineața acestei zile ar fi trebuit, într-un alt context, să distrugă ceva. Așa se întâmplă atunci când Soarele este pe Leu și Luna pe Vărsător. Acum, pentru că Mercur se află într-o relație frumoasă cu Neptun, o relații de prietenie, una profundă, vorbim despre inventivitate, despre speranță și despre originalitate. Avem nevoie de opiniile celorlalți pentru a înțelege cum se face transferul de putere, care sunt elementele active care combat monotonia. Ceea ce se întâmplă astăzi este despre acest element care rupe ritmul, care ne arată în ce situație suntem penibili sau văzuți ca fiind ființe inferioare. Din nefericire, momentul acesta are o anumită intensitate care poate produce o anumită rană, oferi un anumit mesaj, prin informația care este oferită chiar și nonverbal.
Această formă de originalitate ar putea să fie prezentată în cazul unor persoane vulcanice, agresive, ca o formă de originalitate. În realitate, în cazul lor, este doar o nouă etapă de exprimare, nu una superioară, ci doar o altă etapă.
Prin urmare, 24 iulie este o zi puternică, agresivă, furtunoasă, marcată de o energie afectivă foarte mare care arată diferența dintre oameni. Unii sunt puternici pentru că sunt direcți, echilibrați și rațional, alții rămân în această balanță pentru că au îndeplinit până acum un rol negativ. Astăzi descoperim că suntem buni pentru că suntem inspirați și prin această inspirație reușim să înclinăm balanța valorilor. Dacă, de regulă, această lună plină ne aducea complicații, acum ne aduce soluții. Important este să fim atent la mesager. Nu toți poartă un mesaj real.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne gândi că adaptarea înseamnă a fi atenți la nevoile celorlalți.

Singurătatea produce o anumită formă de meditație care schimba înțelegerea vieții. Speculații care ne încearcă probleme legate de bani sau bunuri materiale. Aventurile sunt frumoase doar dacă sunt explicate sau legale.

Ultima zi a săptămânii ne aduce în fața unor tensiuni legate de adaptare. Astăzi vorbim de caracterizări, de dureri ascunse, de asocieri pe care nu am reușit să le gestionăm corect sau despre o energie pe care nu o mai avem sau pe care nu știm să o gestionăm, în cazul în care o avem. Relația proastă dintre Mercur și Pluton arată că se coboară nivelul, oamenii intră în conflict, gândurile sunt duse către o zonă întunecată și devenim preocupați de probleme care nu au deocamdată soluții. Avem însă mai multă determinare, mai multe opinii, mai mult curaj, dar înțelegem că toate acestea nu ne folosesc. Intuiția este ceea ce ne scoate din toate situațiile periculoase cu atât mai mult cu cat aceasta se manifestă în prima parte a zilei. Astăzi explorăm o durere sufletească legată de singurătate sau de acele relații sociale care ne duc spre această stare sufletească. Din fericire, pentru că suntem într-un context astral aparte, toată această singurătate se poate transforma într-o formă de meditație. Ajungem să gândim altfel valorile vieții și unele decizii pe care le luăm pe 25 iulie vor rămâne active până la sfârșitul anului.
Prin urmare, în ultima zi a acestei săptămâni ne gândim la lucrurile periculoase care ne-au pus în pericol existența sau care n-au învățat ceva. Aceste elemente de destin sunt legate de valori materiale, de idealuri sociale, de bani sau de oameni pe care îi iubim foarte mult. Presiunea aceasta poate să însemne și o formă de revoltă care să ducă la distrugerea unui mesaj, la răstălmăcirea unei informații ce a fost prezentată într-un anumit fel de-a lungul săptămânii și acum este prezentat altfel. Relațiile devin altfel, fie că sunt legale sau nu, dar mult mai important este acel aspect legat de speculație, de minciună sau de agresiunea prin folosirea unei informații.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu folosi această zi pentru a evada din intimitate. Intimitatea este ceea ce ne protejează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.