12 – 18 iulie 2021

12 – 18 iulie 2021 este săptămâna patosului care impresionează, dar nu rezolvă nimic și a revenirii la sentimente mai bune, chiar dacă soluționarea unor probleme mai bune nu schimbă cu nimic acum greutatea socială pe care trebuie să o suportăm. În această săptămână înțelegem că putem să facem mai mult, atât din punct de vedere social, dar și din punct de vedere personal. Este un interval de cercetare, de atenție și de revendicare. Chiar dacă în prima zi a săptămânii relația dintre Mercur și Jupiter ne-ar arăta că o formă de justiție ar putea să ne ducă către un avantaj, ceea ce se întâmplă în prima jumătate a săptămânii, inclusiv pe 12 iulie, face trimitere la o formă de autosacrificiu. Săptămâna nu este una spectaculoasă, chiar dacă are câteva episoade marcante ce se consumă de joi încolo. Momentele acestea nu produc efecte acum, ci acestea vor veni în săptămânile următoare să ne arate că lucrurile importante care sunt legate de educație, cultură, interacțiune sau dinamică socială au nevoie de timp pentru a produce efectele scontate. Nu știm dacă ceea ce trebuie să facem rapid în această săptămână va produce un efect pozitiv conform așteptărilor. Știm însă că multe sunt concentrate ca mesaj mental, fără să ni se spună dacă este important sau nu. În mijlocul săptămânii Chiron își va iniția deplasarea retrogradă care va dura până spre sfârșitul anului, iar la sfârșitul săptămânii va trece pe zodia Gemeni, tranzit care va dura până în primăvara anului următor. În această săptămână vom fi siguri pe anumite schimbări, vom fi siguri pe anumite decizii, pe ceea ce simțim, dar nu vom putea controla nimic din ceea ce aceste modificări vor produce.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a fi recunoscători față de oamenii cu care vom interacționa. Acești oameni vor avea în viitorul apropiat rolul de a ne echilibra.

Putem pentru că înțelegem. Diferențele de opinie ne ajută să socializăm mai bine. Instabilitatea este privită ca un contrast care duce la soluții bune. Avem mai multă putere. Suferința în tăcere ne duce către o mai puternică speranță și către rezultate mai bune.

Elementul particular al acestei zile ține de tendința de a ne apropia de cei care suferă mai puțin. 12 iulie este o zi de suferință, dar nu una care să facă demonstrație de durere, ci una care să îi prezinte pe oamenii care suferă în tăcere. Există o putere pe care o vom experimenta în momentul acesta, însă ea ține de speranță, de acele năzuințe care ne oferă de fiecare dată rezultate bune. Pentru mulți, prima zi a săptămânii va fi una de comunicare, de transfer al unor informații care sunt primare sau care sunt foarte vechi, de a marca și acele experiențe legate de probleme ce țin de justiție, de țară, de neam, de popor. Faptul că Luna se află acum în plin tranzit prin zodia Leu și va avea de împlinit în dimineața acestei zile un careu cu Uranus, aspect eliberator, ne arată că ideile pe care le avem pot deveni brusc și cele mai bune soluții. Din nefericire, lucrul acesta nu este așa cum îl gândim și tocmai de aceea momentul de față ne duce către o anumită instabilitate. Suntem în regulă în raport cu societatea, dar nu și cu noi înșine. Astăzi credem că adevărul personal este cel mai important doar pentru că acesta ar trebui să ne ducă spre un anumit rezultat. Dacă avem suficient de multă atenție vom înțelege că liniștea, tăcerea, retragerea, adică ceea ce este cel mai greu de făcut, ne duce cu adevărat către rezultate bune, nu spre cele spre care ne orientăm.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne arată că suntem într-un impas. Astăzi este despre independență, despre autonomie, dar nu într-un mod echilibrat, moral, ci într-unul foarte subiectiv, poate chiar egoist. Astăzi putem să facem mai multe, putem să obținem mai multe însă totul depinde de o anumită experiență. Ambiția pe care o dezvoltăm acum ne arată că suntem copleșiți de nevoi pe care nu le înțelegem sau suntem acuzați că participăm la un contrast care ne complică existența. Dacă valorile personale nu sunt bazate doar pe putere, ci sunt legate și de o latură emoțională atunci nu vorbim de un compromis, ci de soluții. Există ceva complex în ceea ce se consumă în această zi tocmai pentru că se încearcă o combinație între două elemente eminamente emoționale care se bazează pe instabilitate, însă această instabilitate pe care cele două elemente o manifesta are cauze diferite. Soluția cea mai bună este ca atunci când vrei să combini uleiul cu apa să-ți amintești că ai nevoie de puțină experiență.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu considera că lucrurile foarte complicate trebuie abordate prin puterea. Ceea ce este abordat acum prin putere se distruge prin putere. Momentul de față este despre emoție.

Ne întoarcem foarte ușor la sentimente mai bune. Avem încredere în opinia partenerului. Vorbim mult despre probleme vechi. Perseverență. Răbdarea este considerată un atu. Timiditatea ne face atenți la anumite probleme sociale, de comportament sau de sănătate.

13 iulie este despre descoperirea unui secret. Avem acum curajul să vorbim ușor despre ceea ce este interesant pentru ceilalți, chiar dacă lucrul acesta înseamnă să împărtășim din anumite informații ce ne-au fost oferite și pe care nu ar fi trebuit să le spunem niciodată. Dacă avem o conduită foarte bună și echilibrată atunci putem vorbi foarte ușor despre problemele vechi fără a ajunge la un compromis, fără a greși. Altfel, credem că suntem într-o etapă de perseverență, de abnegație, de insistență, atunci când nimic rău sau greșit nu ne poate afecta rezultatul final. Ca și cum am pune în aplicare proverbul “scopul scuză mijloacele”.
13 iulie este despre redescoperirea unei vieți personale, despre intensitate, dar și despre a descoperi o anume timiditate. Acea timiditate, dacă nu este respectată de ceilalți se transformă într-o formă de tortură, de agresiune la adresa persoanei cu care acele intimități ar trebui să fie împărtășite. Astăzi nu vorbim despre ceea ce putem face, cât vorbim despre perspectiva a ceea am putea obține împreună cu cineva. Este un moment de simpatie, de împărtășire, de schimb de experiență, unul foarte frumos care se poate transforma și într-o experiență socială interesantă.
Prin urmare, 13 iulie ne vorbește despre lucruri interesante pe care vrem să le obținem de la ceilalți, dar aflăm acum că ele nu ne sunt accesibile pentru că nu avem prețul corect, pentru că există probleme mai vechi pe care nu le-am rezolvat sau pe care nu dorim să le rezolvăm niciodată. Pentru unii va fi o zi care ne ajută să ne descoperim latura ascunsă, motivația de a merge mai departe sau să selectăm anumite criterii care să ne motiveze perseverența. Este o zi a sentimentelor, nu a celor explozive, așa cum ne spune conjuncția Venus-Marte, ci a elementelor care ne duc spre motivații fundamentale, spre pasiuni sau izbucniri periculoase. Ceea ce ni se întâmplă astăzi, altădată ni s-ar fi părut absolut imposibil sau de-a dreptul respingător. Acum până și timiditatea este interesantă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți către ce amintiri ne întoarcem. Astăzi avem nevoie să ne întoarcem către informații, nu către sentimente. Tot ceea ce ne încarcă din punct de vedere emoțional se termină prost.

Nu gestionăm corect anumite convingeri. Problemele de conștiință sunt, de fapt, probleme de percepție. Invidie. Incertitudine. Transformările se produc prin constrângere.

Astăzi aflăm că ne sunt permise anumite convingeri pe care nu am știut niciodată să le gestionăm corect. În mijlocul zilei Luna va trece prin trigonul cu Uranus, dar până atunci va avea de împlinit două careuri, unul cu Axa Dragonului, iar celălalt cu Junon. Este o zi a accentelor dramatice, a transformărilor care vin doar prin constrângere, dar și a gândurilor de regret pe care le avem la adresa unor oameni pe care i-am rănit și cu care am construit relații de durată care nu mai sunt ce erau pe vremuri. Unii ar putea foarte ușor să numească ziua de 14 iulie ca fiind una de risipă, dar ea nu este. Este doar o zi de avertizare, de atenționare, un moment când suntem informați referitor la anumite elemente negative care ne impresionează și care lasă asupra ființei noastre un impact negativ. Ceea ce putem face astăzi este să fim vigilenți, poate chiar circumspecți, tocmai pentru că suntem expuși la anumite sentimente negative care vin din partea celorlalți. Lucrul acesta se întâmplă pentru că relația negativă dintre Lună și Axa Dragonului se consumă în timpul nopții și, încă de dimineață, oamenii se trezesc cu poezia învățată, cu ideile deja implementate, cu atitudinile deja conturate.
Prin urmare, 14 iulie ne vorbește despre atitudinea corectă pe care nu știm cum să o adoptăm pentru că suntem indeciși, obosiți sau nehotărâți în privința unor alegeri. Când ni se va părea că toată situația se conturează așa cum trebuie, adică în mijlocul zilei, când Luna trece prin trigonul cu Uranus, va fi deja prea târziu. Atunci aflăm că acele transformări pe care le-am fi putut parcurge ușor sau acceptând anumite compromisuri devin forțe care ne constrâng. Ceea ce se întâmpla astăzi ne vorbește despre superioritate, despre atenție și despre lucrurile frumoase care se consumă dacă știm să luăm decizia la momentul potrivit. Puțină atenție nu ne-ar strica, în special în prima parte a zilei. De acolo ne vine puterea de a ne elibera de invidie, de refuz, de incertitudine.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu simplifica lucrurile în mult abuziv. Cu atât mai mult nu este indicat să simplificăm lucrurile pe baza senzațiilor, pe baza nevoilor imediate. Cadrul general ne ajută să înțelegem ceea ce trebuie.

Ceea ce se poate face rapid strică un bun personal. Visăm la o viață mai bună. Suntem nefericiți pentru că așa am ales. Independența este privită ca o formă de subordonare. Oportuniștii ies în evidență. Suntem mai buni pentru că înțelegem cât de importantă este o colaborare. Schimbările rapide nu sunt alegerea cea mai bună.

Mijlocul săptămânii ne vorbește despre o schimbare importantă pe care putem să o facem fără un compromis, doar prin emoții pozitive, doar prin gânduri frumoase, fără a strica nimic din corola de minuni a lumii, fără a face o diferență între oameni. Pur și simplu, doar accesând ceva frumos din subconștientul colectiv. Ceea ce ni se întâmplă astăzi este fabulos pentru că vine să combată o grosolănie, una comportamentală sau poate chiar una legată de viață. Noi știm că viața ne oferă o continua inspirație, tocmai de aceea avem dreptul să respectăm acest îndemn. Relația bună dintre Soare și Neptun nu face referire doar la mesajul acestei zile, cel care subliniază și accentuează această conotație spirituală frumoasă, ci el, fiind activ toată săptămâna, acoperă o plajă comportamentală mult mai vastă. Acum el face trimitere la o relație de subordonare, dar nu ca dominare, ci ca lecție de viață. Așadar, mijlocul săptămânii ne vorbește despre libertatea de a ne exprima, de a asimila o mare parte din experiențele celorlalți, de a înțelege mai mult din faptele pe care cei din jurul nostru doresc să ni le împărtășească. Chiron își inițiază acum deplasarea retrogradă care va dura până pe 19 decembrie. El nu își va schimba zodia, va rămâne tot pe Berbec, ceea ce înseamnă că multe din cele pe care le gândim în momentul acesta se vor întâmpla rapid sau vor avea nevoie de o înfățișare nouă, de o opinie proaspătă, de ceva care nu a mai fost folosit până acum.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne vorbește de o problemă care are legătură cu partea emoțională, dar care a fost exagerată. Exagerările de altădată se transformă acum în necesități. Avem nevoie de haine noi, de emoții noi. Ceea ce este curajos ne impresionează, ne schimbă atitudinea, ne face să reacționăm mai repede, chiar dacă prima parte a zilei va fi un pic tensionată, Încărcată sau marcată de o problemă legată de subordonare. Refuzul acestei zile ne va tulbura emoții în următoarele zile. Accesul la cunoaștere ne ajută să ne protejăm, însă doar cu condiția de a accepta că această formă de subordonare nu este o umilință, ci un privilegiu.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți la atitudinile egoiste ale oportuniștiilor. Astăzi oportuniștii ies în evidență și nu va fi ceva ușor de suportat.

Ceea ce se poate face acum, trebuie făcut. Este nevoie de echilibru. Construim o formă de putere care va supraviețui dacă este bazată pe responsabilitate, nu pe impunere. Ceea ce ne este aproape, ne încălzește inima, ne ajută și ne protejează. Fiecare pasăre pe limba ei piere. Spiritul critic trebuie gestionat cu măsură.

Astăzi ne gândim la ceea ce ar trebui să fie bun și nu este, la ceea ce este greșit și nu putem modifica. Este o zi când se accentuează spiritul critic pe care ar trebui să îl gestionăm corect. În egală măsură, pentru că Luna trece acum prin zodia Balanță și trimite un trigon către Capul Dragonului, putem vorbi despre o gestionare frumoasă a problemelor sentimentale, a nevoii de aventură, de a ieși în spațiul liber, de a evada. Unii realizează astăzi că pot face mai mult pentru că au fost până acum responsabili, dar, în realitate, totul se bazează pe o educație legată de supraviețuire. Binele pe care îl simțim acum face parte dintr-o formă de educație interesantă ce are sentimentul considerat un element absolut esențial. De asemenea, 16 iulie este o zi marcată și de rigurozitate, când înțelegem că anumite lucruri nu mai pot merge mai departe așa cum le-am gândit pentru că Luna trece prin opoziția cu Chiron ce de curând a intrat în deplasare retrogradă, mișcare care va dura până în a doua jumătate a lunii decembrie. Este interesant în ce mod vom reuși să cultivăm respectul pentru că tot ceea ce ni se întâmplă acum ni se va părea că este o lecție de supraviețuire.
Prin urmare, 16 iulie ne aduce în fața unor momente foarte delicate. Astăzi înțelegem că multe din cele pe care le decidem sunt emanații ale propriei responsabilități, chiar dacă nu se schimbă nimic din punct de vedere social. Momentul acesta este unul al acțiunilor directe care nu cer o perspectivă foarte mare. Nu ar trebui să ne gândim că este cazul să supraviețuim, să ne facem planuri pe o perioadă foarte mare, să ne implicăm în relații de durată. Astăzi ne putem bucura că suntem buni pentru că am fost atenți, pentru că i-am protejat pe cei pe care îi iubim, pentru că am rezistat unor presiuni din partea unor oameni care nu au avut nici cea mai mică intenție în a ne împărtăși ceva. Este o zi de singurătate pentru persoanele care s-au ocupat până acum să manipuleze, să impresioneze, pentru cei care și-au teatralizat propria existență.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a gândi că lucrurile frumoase se spun într-un mod aparte fără a construi ceva nou, doar spunând ceva frumos și sincer.

Durerea este un indicator. Cei victorioși se raportează la realizările părinților sau la realizările celor care i-au format. Plăcerile prea intense distrug sentimente frumoase. Un exces dăunează, atât emoțional, cât și fizic. Experimentăm o formă de neputință care ne identifică anumite probleme sociale. Ne temem de cuvinte urâte, de acuzații, de blesteme. Liniștea reală este ceea ce ne protejează.

Ceea ce se întâmplă pe 17 iulie scoate în evidență un mare deficit de atenție. Astăzi avem probleme cu un accident, cu neînțelegerea unor sentimente frumoase, cu o formă de experimentare pe care cu greu o acceptăm tocmai pentru că ne simțim epuizați, nu doar fizic, ci și emoțional. Din această cauză multe din episoadele pe care le parcurgem acum ne îndeamnă să renunțăm, dar ele sunt de fapt o formă de revoltă, de furie. Astăzi realizăm că suntem buni la ceea ce facem, dar devenim conștienți și de faptul că avem anumite slăbiciuni. Trecem acum prin faza de Primul Pătrar, trecem prin careul Lună-Pluton, iar lucrul acesta arată că dorim să facem diferența între prieteni și dușmani, dorim să devenim autonomi, mai puternici din punct de vedere fizic, deși toate semnele arată că suntem incoerenți. Momentul acesta se va evidenția prin apreciere abia spre seară. Atunci vom înțelege când am fost superficiali și când nu, pentru a redescoperi valorile spirituale și a nu ne lăsa antrenați de putere, de belșugul fals, de dezinvoltură. Momentul acesta este un mare labirint mental și el se va transforma în episod concret în a doua parte a zilei următoare când Luna neagra va trece pe zodia Gemeni. Acum avem nevoie de atenție pentru ca o anumită problemă de conștiință să se cristalizeze.
Prin urmare, 17 iulie ne vorbește despre o formă de sensibilitate care ar trebui să domine aspectul intelectual, dar, în realitate, totul se transformă într-o neputință. Acum realizăm că nu putem evolua, că suntem prea lenți, că avem în jurul nostru oameni pe care nu-i putem controla sau care au asupra noastră un impact negativ și pe care ar trebui să-l analizăm mult mai bine. Acest aspect organizatoric al vieții este un element original în această săptămână tocmai pentru că are această componentă afectivă foarte evidentă. Suntem sensibili la ceea ce ni se spune, la ceea ce ni se împărtășește sau la ceea ce primim, fie că sunt emoții, gânduri sau bunuri materiale.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu uita de liniștea reală. Ceea ce ne incită foarte tare simțurile poate deveni o mare problemă.

Avem curaj pentru că nu suntem lacomi. Ne temem de vorbe, de excesele celorlalți, de lipsa lor de măsură. Crizele sunt aproape periculoase. Cei care nu înțeleg iubirea, vorbesc despre ea și acuză. Cei care o trăiesc sunt cei care acționează în consecință. Intrăm într-o perioadă în care spectacolul și grotescul pot schimba ceea ce părea de neschimbat. Se interpretează greșit o reacție, un gest, o vorba, un moment de exuberanță. Puterea adevărată ne ajută să trecem dincolo de obstacole, dincolo de criticile false, dincolo de o formă de agresivitate personală sau socială pe care o parcurgem de câțiva ani în această perioadă. Ceea ce este greu nu este o acuzație, ci rezultatul unui conflict în care lipsește comunicarea.

Ultima zi a săptămânii scoate în evidență elementul esențial al acestei săptămâni care are această componentă afectivă majoră și care se va întinde pe o perioada de aproximativ noua luni. Începând din mijlocul acestei zile Luna neagra va intra pe zodia Gemeni și va parcurge acest semn până pe 15 aprilie 2022. Ceea ce cunoaștem acum se va schimba substanțial în următoarele luni până în primăvara anului următor cu scopul de a descuraja sau de a scoate în evidență anumite pasiuni care nu sunt bune sau pentru a lansa anumite provocări legate de frontierele cunoașterii care, de altfel, acum sunt false. Ceea ce știm se va schimba tocmai pentru că sentimentul va avea în această zi o altă greutate. Soarele se va afla în noaptea de sâmbătă spre duminică în opoziție cu Pluton, înainte ca Luna neagra să părăsească zodia Taur. Este un moment foarte delicat când vom fi tentați să interpretăm greșit tot ceea ce aflăm de la ceilalți. Lucrul acesta nu se va întâmpla doar acum, ci el va fi experimentat până în primăvara anului următor. Tot ceea ce înseamnă exuberanță, obstacol, agresivitate sau autodepășire va fi abordat cu o îndrăzneală mai mare decât ar trebui în mod normal. De aici ne vor veni multe probleme personale și sociale. Ultima zi a săptămânii ne vorbește despre riscuri care vin prin deplasări, prin cuvinte sau mesaje, prin atitudine sau prin compilații. Vom fi tentați să acționăm într-o direcție greșită, poate chiar să ne însușim bunurile celorlalți, de orice natură.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii ne vorbește despre surprizele pe care le putem atinge dacă avem curaj, doar dacă nu suntem lacomi. Aproape că uităm de noi înșine tocmai pentru că ni se pare că avem dreptul să facem orice, că ni se permite orice pe motiv că toată săptămâna a fost un exemplu de putere, iar acum unul de eficiență. Duritatea momentului ne tulbură și ne face să ne apărăm prin vorbe, să devenim foarte acizi în mesajele care le transmite, dar și indiferenți la rezultatele pe care le obținem. Dacă în ultimele nouă luni componenta materială a fost o mare tentația pentru noi, adică bunurile materiale au constituit un mare avantaj pentru care ar fi trebuit să facem mari eforturi, până în primăvara anului următor, cu Luna neagră pe zodia Gemeni, vom avea nevoie de declarații, de cuvinte, de propoziții, de mesaje.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu considera că un obstacol este ceva în fața căruia trebuie să cedezi pentru a-ți regăsi lumina. Cu cât ești mai puternic într-un mod simplu și luminos, cu atât obstacole sunt îndepărtate de la sine.

1 thought on “12 – 18 iulie 2021

  1. adina spune:

    Gheorghita, am nevoie de ajutorul tau intr-o problema….mi-a fost sustrasa toata suma de pe cardul meu de debit, prin metoda olx….din prostia mea si as vrea sa vad ce spune harta orara despre posibilitatea, de a ii recupera…; daca te rog, poti ridica si interpreta tu o harta orara, pentru mine? Si daca nu, ma poti ghida, la ce aspecte sa ma uit, daca am ridicat eu una? Iti multumesc.
    Harta ridicata de mine e pentru 12.07.2021, ora 8.34 cu Asc la 22 gr Leu, Cluj Napoca.
    Iti multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.