26 decembrie 2016 – 1 ianuarie 2017

26 decembrie 2016 – 1 ianuarie 2017 este săptămâna diminuării răului personal pentru vindecarea sufletului de păcat și a riscului de a-l înlocui cu unul și mai mare. Finalul anului 2016 este foarte încărcat în evenimente astrale ce aduce o concentrare de forțe personale care își extrag puterea din evenimentele sociale ale acestui an. Vom vedea cu fiecare zi a acestei săptămâni în ce mod vom reuși să diminuăm greșelile pe care le-am făcut pentru a nu le repeta. Fără a anticipa nimic din ceea ce urmează să parcurgem de-a lungul anului 2017, pentru că toate vor fi spuse la momentul potrivit, rostul pentru care avem nevoie de această eliberare de păcat sau de această desprindere de sursa răului personal este unul covârșitor pentru anul 2017. Prin această eliberare de greșeală, de credința în boală, în suferință reușim să ajungem la o liniște a sufletului care se numește “vindecare”.
Dar până să ajungem acolo avem de parcurs unghiuri pe care planetele individuale le realizează cu Axa Dragonului sau cu planete colective, scheme astrale ce facilitează trecerea rezultatelor publice către zona personală. Așadar, săptămâna aceasta va topi ceața deasă a anului 2016, cea care le-a dat tuturor bătăi de cap. Privind în urmă, unii se vor bucura pentru că au avut tăria de caracter necesară momentului, au avut puterea să treacă peste mari încercări, dar se vor bucura că au și experiența greșelilor pe care nu vor să le mai repete și în anul următor. Se întâmplă lucrul acesta pentru că o parte din elementele individuale au relații interesante cu Axa Dragonului (conjuncție, sextil, trigon) prin care se și mediază toată această devenire, schemă care se bazează cu precădere pe relația cu trecutul, pentru că medierea se face prin Coada Dragonului, iar aglomerarea de planete este pe zodia Pești, pe Coada Dragonului. Fiecare după nevoile pe care le are acum își va adânci percepția într-un trecut apropiat sau îndepărtat, în episoade care s-au consumat în ultimele luni sau mai demult, dovedind o viziune de ansamblu asupra ultimelor evenimente sociale sau a întregii vieți. De această dată este important să reținem perioada spre care ne îndreptăm atenția în această săptămână pentru că rezultatele la care ajungem, concluziile care ne rămân în urma acestei investigații vor fi foarte importante cel puțin în primele trei luni ale anului 2017.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a nu fi bulversați cu ceea ce aflăm, de a nu ne face rău cu concluziile la care ajungem. Cel care va fi curajos și deopotrivă pozitiv va avea acces mai repede la acea liniște sufletească numită vindecare.

Este nevoie de o exprimare la un nou nivel. Tot ceea ce există în jur doare sau este orientat împotriva propriului interes. Căutăm un reper nou. Destinul se schimbă. Avem nevoie să fim responsabili. Se schimbă proprietarul unei probleme. Dragostea mai presus de orice. Libertatea este iubită în defavoarea interesului personal. Un succes este răsturnat. Prezentul arată altfel decât se arăta viitorul la începutul anului. Suntem dezamăgiți de colaboratori. Apare o nouă problemă. Plictiseala este combătută prin fapte lipsite de judecată. Se acționează împotriva binelui personal. Reacții temperamentale ce strică totul.

Opoziția lui Jupiter cu Uranus este un semn de mare tensiune care aduce divergențe de opinie pe niște probleme pe care le cunoaștem (acest unghi este activ de mult timp) și la care vom găsi soluția doar prin viziune de ansamblu, doar prin extinderea către alte domenii, către alte persoane. Cu toate că soluțiile sunt mult mai accesibile decât au fost în ultima perioadă, momentul acesta este unul foarte dificil care grăbește împlinirea unor lucruri chiar dacă acestea nu sunt încă pregătite să ajungă la finalitate. Luna se află acum în plin tranzit prin zodia Săgetător și în ziua următoare va trebui să treacă prin conjuncția cu Saturn. Asta înseamnă că momentul acesta îl pregătește pe omul puternic să își asume un rol. Conjuncturile astrale ne spun că nu este încă pregătit, dar dacă este puternic va putea să recupereze din mers.
Momentul acesta pare să fie foarte delicat pentru că Luna se află într-un careu la Axa Dragonului și pune în dificultate un mesaj de perspectivă. De aici tragem concluzia că structura personală, patrimoniul personal al individului nu este încă adaptat condițiilor cerute de frământări sociale. Apoi, Luna se va afla într-un careu cu Marte, pentru că această planetă trece acum peste Coada Dragonului. Există și un impuls personal în a refuza un mesaj îndrăzneț pentru că oamenii, în număr destul de mare, au convingerea că nu și-au rezolvat încă multe din cele specifice anului care tocmai se încheie. Nu ar trebui să uite că anul 2016 a fost foarte ciudat la acest capitol, i-a îndemnat să fie responsabili prin obiectivitate, nu prin puterea dovedită în una dintre cele două extreme. Cu alte cuvinte, responsabilitatea nu trebuie ignorată pentru că numai prin responsabilitate ajungem la libertate. Vom vedea, anul 2017 are un mesaj complet diferit față de anul 2016, ceea ce ar putea să reprezinte un mare ajutor pentru firile îndrăznețe, pentru oamenii curajoși, pentru persoanele care dispun de un temperament energic.
Prin urmare, prima zi a săptămânii devine un interval conflictual, unul când oamenii se arată dezamăgiți de ceea ce nu înțeleg, refractari la schimbare deși tocmai de schimbare este nevoie acum. Se întâmplă lucrul acesta pentru că fiecare individ în parte este mult mai interesat de ceea ce nu funcționează bine în propria viață, de ceea ce îi lipsește, de propriile dezamăgiri ca să mai aibă timp și disponibilitate pentru ceea ce se întâmplă pe zona publică. Pentru că dezamăgirile personale sunt mult mai interesante decât dezamăgirile sociale, 26 decembrie, deși este o zi de sărbătoare, accentuează nota conflictuală ca și cum acesta ar trebui să fie reperul de la care să nu ne abatem până la finalul acestei săptămâni, deci până la finalul acestui an. Nu este indicat să acceptăm această răsucire a ideilor pentru că scopul pentru care parcurgem aceste conjuncturi stranii de-a lungul săptămânii este pentru diminuarea răului personal, cu scopul de a ne vindeca sufletul, nu de a-l împovăra cu un rău și mai mare.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu crede în conflict, chiar dacă el se argumentează acum foarte bine. Ar trebui să ne amintim acum că tot anul 2016 a fost dominat de situații neclare, că, de fapt, zona martor, elementul situat între cele două extreme a fost mult mai aproape de adevărul obiectiv. Cel slab va refuza gândul acesta. Cel puternic se va bucura și își va vedea această idee ca pe o mare achiziție.

Accidentele ne învață să apreciem viața. Momentul deziluziilor. Succes prin prospectarea noului. Înțelegem care este cauza unui război. Visăm la o lume mai bună și suntem tentați să o stricăm pe cea prezentă. O etapă ajunge la final. Bilanțul nu este favorabil. Se obțin indicii despre carieră. Cel sărac devine prea generos sau obedient. Modelele prezente rezolvă conflictele trecutului. Mersul înapoi ne păcălește că ne încărcăm din punct de vedere afectiv. Este judecată perseverența fiecăruia după faptele sale. Se face o analiză a progresului ultimilor ani. Cunoașterea atinge și slăbiciunile nu doar puterea. Relații ciudate între eu și celălalt. Satisfacția pe nevoie și dorință nu mai reprezintă o prioritate. Recepționarea unor mesaje bizare. Putem să o luăm de la capăt. Viața este un roman.

Relația bună pe care Mercur și Neptun o definitivează acum reprezintă un mare ajutor pentru omul îndrăzneț, curajos, deschis față de elementele bune ale vieții chiar dacă prima dată când le-a întâlnit i-au provocat o mare suferință. În consecință, reînvierea acestor elemente esențiale înseamnă și rememorarea momentului când acestea au fost întâlnite pentru prima dată. De aceea 27 decembrie poate fi o zi a deziluziilor, a accidentelor care ne învață să devenim maturi și liniștiți în efort.
Oamenii curajoși vor fi vedetele acestei zile pentru că reușesc să-și tulbure propriile vieți, dar și viețile celorlalți pentru a vedea ceea ce trebuie lăsat în urmă (tulbură pentru a se elibera de impurități). Rezultatul este însă eminamente bun pentru că Soarele mediază acum tendința Nodurilor și aduce o soluție pe o durere veche, una care în prezent s-a îmbrăcat în haine de sărbătoare și ne păcălește că are alt chip. Numai prin acest curaj se poate visa la o viață mai bună și numai în felul acesta relațiile proaste care s-au acutizat de-a lungul acestui an încercat pot să atingă acum o etapă finală. În caz contrar, vor fi duse în anul următor așa cum sunt pentru a le înmulți, deoarece săptămâna aceasta permite, în cazul celor superficiali sau leneși, înlocuirea răului personal cu unul și mai mare. Asta înseamnă că ziua de marți, 27 decembrie, îi îndeamnă pe oameni să se pregătească pentru un mare eveniment, dar dacă nu au judecata necesară distrug toate aceste pregătiri și devin mai slabi, mai bolnavi, mai răi. Momentul astral al zilei de 27 decembrie este plin de unghiuri pozitive, adică acest context este foarte generos pentru a ne ridica deasupra propriei condiții, pentru a diminua sau chiar înlătura un rău personal cu scopul de a produce o vindecare a sufletului. Terapiile moderne susțin, fără nicio excepție, faptul că durerile sau problemele sociale sunt create într-un plan subtil, iar aici, în fizic, doar se manifestă. A produce o vindecare în plan subtil înseamnă a da o comandă de vindecare atât către corp, cât și către zona socială în care s-a integrat corpul. Efectele vindecării sufletești sunt impresionante și ele afectează nu doar raportul individului cu el însuși, ci și relațiile dintre oameni sau relația pe care individul o are cu structurile profunde, superioare ale universului. Dar la acest progres se ajunge prin efort, prin muncă, prin sârguință, nu prin însușirea modelelor străine fără judecată sau fără pic de originalitate.
Prin urmare, 27 decembrie este o zi aparte a acestei săptămâni care ne arată într-un mod clar, imbatabil, cât de sus putem ajunge și cât de puternici suntem încât să producem în dimensiunea proprie a vieții o vindecare menită să dureze mult timp. Se va face o distincție clară între cel care reușește și cel care nu reușește prin atitudinea pe care o va dezvolta individul în această zi. Cel învingător va fi curajos, simplu în exprimare, liniștit și optimist, în timp ce persoana învinsă se va arăta prea obedientă. Medierea tendinței Nodurilor de către Soare nu aduce obediența drept soluție la toate aceste probleme care trebuie rezolvate acum, ci curajul de a înfrunta o problemă, de a o privi în față, dar nu de a o sfida, ci de a trece dincolo de ea cu demnitate. Obediența pe 27 decembrie nu înseamnă demnitate, ci înseamnă mers înapoi, retrogradare, iluzie sau înlocuirea unui rău cu unul și mai mare. La polul celălalt, absența obedienței nu trebuie să însemne sfidare și aroganță, nu o încredere în sine prea aspră și înțepătoare, ci obiectivitate.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a respecta opiniile celorlalți pentru a primi același tratament. Prin vibrațiile zilei de 27 decembrie se ajunge la armonie doar folosind respectul.

Agresivitate. Dorință puternică pe care o stăpânim cu greu. Dramele sentimentale îi împing pe unii spre gesturi necugetate. Preocupare față de ceea ce a reprezentat până acum dependență și slăbiciune. Sunt abandonate problemele personale pentru a da o mai mare importanță problemelor sociale. Creativitatea este judecată după cei care folosesc ceea ce este creată. Se dă jos o mască. Noua direcție dezvăluie primul monstru. Disciplina este abandonată pentru că emoțiile sunt prea intense. Ne amintim de umilințele începutului de an. Deviații de la cale prin ajustarea vitezei de lucru. Putere de concentrare. Interes pentru aventuri noi. Fiecare va trebui să se hotărască ce lasă în urmă.

În noaptea de marți spre miercuri Marte va trece prin Coada Dragonului, semn de agresivitate, de dorință puternică, de dominare sau de transformare a unei impresii personale foarte triste în convingere socială. Prin această poziție, într-un crescendo care a început încă din săptămâna anterioară și care va dura până în anul următor, dramele personale îi împing pe oameni către gesturi necugetate, pe motiv că nu-și mai controlează dorințele sau cred că merită mai mult și nu mai au răbdare să aștepte. Scopul pentru care se întâmplă toate acestea pe conjuncția lui Marte cu Coada Dragonului este acela de a vedea cât de importantă este disciplina, de a-l pune pe individ în fața propriilor convingeri pentru a vedea care le este rezultatul. De altfel, este bine că se întâmplă în felul acesta acum pentru că ziua este dominată și de conjuncția lui Mercur cu Soarele, semn de concentrare. Din nefericire, retrogradarea lui Mercur transforma această concentrare într-o mare greutate. Cu toate acestea, rezultatul este și de această dată unul bun sau, cel puțin din perspectiva devizei generale aplicată acestei săptămâni, așa ar trebui să fie așa.
În consecință, se personalizează o problemă de direcție, dar și una de creativitate care au dat bătăi de cap de-a lungul anului 2016 producând efecte triste. Acum individul foarte ambițios își aduce aminte de ceea ce nu a reușit să rezolve nici în primele trei luni ale anului, dar nici în lunile de vară. Asta înseamnă că dacă nici de această dată nu se vor mobiliza suficient de mult încât să finalizeze, va trebui să se hotărască ca aceste demersuri, ca aceste proiecte personale să fie lăsate în urmă. Cel care va duce în anul următor problemele de acum va arăta că iubește suferința, dorește să-și facă singur rău, chiar dacă nu este conștient de lucrul acesta, chiar dacă această nevoie de a se hrăni singur nu este compatibilă cu plăcerea de a suferi. De asemenea, terapiile moderne prezintă această înclinație ca fiind una din principalele cauze pentru care oamenii se vindecă foarte greu sau nu se vindecă.
Prin urmare, 28 decembrie este o zi de înțelegere. Din nefericire pentru mulți, înțelegerea aceasta pornește din emoții tulbure, din dorința de sacrificiu, din neputințele pe care și le vor conștientiza acum foarte bine. Pe principiul „cui pe cui se scoate” momentul acesta aduce reeditarea unor dorințe puternice care au fost explorate fără un rezultat bun cu scopul de a înțelege de ce acestea nu trebuie reeditate. Dacă, anterior, problemă ce devine dificilă pe 28 decembrie nu a putut fi rezolvată din cauze obiective, mobilizarea de acum va fi foarte vizibilă și individul va putea în sfârșit să își vadă planul împlinit. În caz contrar, va trebui ca proiectele acestea să fie abandonate. Cine nu le va abandona și va alege să le care după el în anul 2017 își va pregăti încă de pe acum un an foarte greu.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu considera că un secret ne protejează. Dacă acest secret are un caracter caustic nu ne va proteja, ci ne va distruge. Secretele care devin foarte vizibile pentru cel în cauză pe 28 decembrie au obținut acest statut în focul eșecului.

Mare eveniment personal. Încredere într-o mare putere a universului. Se caută corespondență sociale în dramele personale. Se divulgă un secret care distruge o structură. O nouă descoperire este scăpată de sub control. Individualitatea îi îndeamnă pe oameni să fie reci și indiferenți. Imaginația va fi distrusă. Autoevaluarea ne pune la încercare. Victima plânge cu lacrimi de crocodil. Masca este totuna cu carapacea. Lipsa de încredere în propria persoană este proiectată asupra celorlalți ca un factor de neliniște. Apar noi contradicții. Planurile de viitor sunt grăbite. Nu avem răspunsuri la întrebări simple. Ochii caută o soluție bizară. Recepționarea unui mesaj important pentru ceea ce avem de făcut în anul următor.

Saturn se află acum într-un careu cu Chiron, asteroid care trece de ceva vreme pe zodia Pești. 29 decembrie nu va fi cu mult diferită față de ziua anterioară la acest capitol al emoțiilor sau al motivațiilor pe care le folosește un individ atunci când vrea să scape de o problemă dificilă ce ne-a dat bătăi de cap tot anul 2016. Dar 29 decembrie nu este celebră doar prin acest unghi pe care Saturn și Chiron îl împlinesc, ci și prin faptul că Uranus își revine la mersul direct. Se va pune o mare greutate pe decizii, pe planurile de viitor care sunt grăbite tocmai pentru că schimbările sociale pe care le parcurgem nu mai sunt compatibile cu acestea. Și de această dată, așa cum am văzut și în celelalte zile ale săptămânii, trebui să ne hotărâm să lăsăm în urmă probleme care nu pot fi soluționate pentru că dacă nu le rezolvăm acum, nu vom putea să le rezolvăm mai târziu, în anul următor. Asta înseamnă că soluțiile momentului nu ni se mai par atât de atractive. Având în vedere că în dimineața acestei zile se va împlini și conjuncția Soarelui cu Luna, deci se inițiază un nou ciclu lunar, postură din care se mediază tendința Nodurilor, soluțiile de acum par să fie absolut impresionante și foarte durabile. La polul opus, că nu degeaba ne aflăm pe finalul anului dihotomiilor periculoase, există marele eșec, marea deziluzie, marea eroare a anului care va rămâne și ea, precum rezultatele foarte bune, mult timp în atenția noastră. Diversitatea unghiurilor integrate în ecuația astrală a zilei de 29 decembrie arată, înainte de toate, că momentul de față este un fel de mănunchi, adică aici ajung fire diferite ale unor demersuri, ale unor situații sociale despre care tot anul 2016 am crezut că nu au nicio legătură unele cu altele: conștientizăm probleme pentru care nu suntem încă pregătiți să le rezolvăm, întâlnim oameni foarte buni sau foarte răi, trecem prin situații împotriva cărora nu ne putem declara, ci, dacă ar fi să ne folosim voința, am face-o doar pentru a ne ascunde sau a ne sustrage. Dacă în această zi Venus și Luna neagră nu ar fi fost într-o relație negativă, diversitatea acestor unghiuri, câmpul larg pe care aleg să se desfășoare nu ar fi devenit o mare problemă a momentului, ci am fi fost ajutați de numărul mare de propuneri sau de energia intensă care ne cuprinde. Pentru că acest unghi se împlinește și el se integrează perfect în ecuația momentului, apar contradicții care sunt în defavoarea proiectelor personale sau în defavoarea puterii personale. De aici și marea problemă a zilei de 29 decembrie dată de răul pe care individul și-l face lui însuși.
Prin urmare, 29 decembrie este o zi complicată. Caracterul complicat al acestor evenimente vine în primul rând din diversitatea lor. Nu suntem acum pregătiți să facem față unei asemenea diversității, nu suntem pregătiți să lucrăm pe mai multe fronturi, nu avem puterea necesară să soluționăm tot ceea ce ne este adus la cunoștință, tot ceea ce ni s-ar putea propune acum. Asta înseamnă că 29 decembrie devine o zi când gustăm, pentru ultima dată anul acesta, din lăcomie. Numai un om atent și înțelept ar putea să vadă cum se personalizează această lăcomie în cazul celor cu care interacționează. Marea diversitate a evenimentelor, preocupările variate nu sunt decât o scuză foarte credibilă în spatele căreia omul foarte agitat se ascunde. Oamenii care au încredere în forțele proprii nu se vor scuza acum în felul acesta, ci vor deveni meticuloși, receptivi la opiniile celorlalți, vor demonstra că sunt capabil de autoevaluare, nu se vor adâncimi în dramele personale mai mult decât au făcut-o de-a lungul acestui an. Aceste persoane profunde nu-și vor amplifica suferința, ci vor folosi îndemnul acestei săptămâni de a diminua un rău personal, unul pe care l-au creat sau în care s-au integrat, pentru a produce o vindecare. Ceilalți, vor fi nemulțumiți de faptul că planurile nu merg așa cum le-au gândit și deja nu se mai bucură că se află pe final de an pentru că acesta este cu mult mai trist, mai obositor sau mai enervant decât altele din anii din urma.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu transforma momentul de față într-unul de seducție. Ceea ce este frumos va crește prin liniște, ceea ce este rău va atrage și mai mult rău prin seducție.

Ne întoarcem la o problemă mai veche. Independența nu mai susține un proiect de viitor. Se lovește cu capul într-un factor slab. Dragostea este dovedită prin fapte. Faptele vorbesc despre longevitatea unei puteri. Primim aprobarea celorlalți. Găsim o cale către inima. Acceptăm exemplul celor puternici. Primim în cămin un sfat cald.

Luna se află acum în ultima sa zi de tranzit prin zodia Capricorn urmând să treacă și prin conjuncția cu Pluton. Apoi, în dimineața acestei zile va trece și prin careurile cu Uranus și, respectiv, Jupiter, ceea ce înseamnă că se va activa din postura aceasta personală, careul în T pe semne cardinale ce are planeta Pluton drept focar.
Astfel, o problemă personală pe care am tratat-o cu indiferență de la începutul săptămânii și până acum strigă foarte tare, își cere atenția cuvenită, dar nu în mod simplu, ci cu joc de rol, cu teatru.
Și această zi ne încurajează să ne întoarcem la o problemă mai veche, însă în cazul de față aceasta este mult mai ușor de identificat, de localizat. Ceea ce este foarte bine va fi astăzi fulminant, iar ceea ce este foarte rău va provoca o decădere majoră. Unii se vor gândi la faptul că problemele de acum nu resping expresivitatea, ba chiar ar putea să-i facă să se simtă foarte importanți prin preocupările pe care le au sau prin rezultatele pe care le obțin. În realitate, momentul acesta le vorbește oamenilor și despre un mare gol pentru că eșecul social este transferat în dimensiunea personală, pentru că ceea ce nu au reușit prin interacțiuni, nu vor reuși nici în relația cu sine. Asta înseamnă că reușita cea mai mare a zilei vine acolo unde facem acest transfer, unde lăsăm grijile sociale în sectorul lor, iar de cele personale să ne ocupăm așa cum am făcut și până acum. Ne va veni greu să facem lucrul acesta pentru că, de regulă, careul în T pe semne cardinale ne aduce acest neastâmpăr, această dorință de a acționa, de a agita, de-a răscoli acolo unde nu trebuie.
Prin urmare, 30 decembrie ne îndeamnă să trecem dincolo de ceea ce este foarte evident pentru a găsi o cale către inima, pentru a înțelege de ce avem poziția socială de acum, de ce statutul vieții personale a fost construit în modul acesta d-a lungul anului 2016. Prin unghiurile care se împlinesc acum oamenii vor fi agitați, nerăbdători să descopere, să primească, să transfere, dar vor pierdem din vedere că momentul acesta nu devine bun prin mobilitate, ci prin stabilitate. Ceea ce se creează astăzi, pe ultima sută de metri, nu va avea durabilitate, deci se va prezenta față de ceilalți doar într-un zgomot puternic, doar a atrage atenția, doar va crea impresii diverse.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a accepta exemplul celor puternici. Se întâmplă lucrul acesta pentru că descoperirea unui mare exemplu nu are aceeași valoare cu crearea exemplu în sine. Calitatea unui exemplu puternic trece cu mult dincolo de starea de moment a celui care îl descoperă, fie ea și de maxima necesitate în împlinirea unui demers bun.

Visăm la metode foarte simple care să combată o rigiditate sau un abandon. Dispreț față de cel slab. Puterea și prestigiul se așază alături de generozitate. Discuții frumoase, dar care nu înlocuiesc eforturile personale. Sensibilitatea și inspirația ne învață multe despre viață. Nu ne mai preocupă să identificăm vinovați. Aventura și dezvoltarea spirituală merg împreună. Progres. Suntem pregătiți pentru ceea ce va veni spre noi în anul următor. Tinerețea devine și acum o stare de spirit.

Ultima zi a anului 2016 este un moment de mare emoție, însă nu are legătură cu vreun eveniment social, ci această stare se adresează unui episod personal, face trimitere la ceea ce individul a reușit să-și obțină pentru sine, invoca o reușită care este importantă doar pentru cel în cauză, doar pentru el are o greutate foarte mare. În egală măsură, ultima zi a anului 2016 este și una de conștientizare. Dacă vom avea puterea să respectăm momentele personale ale celorlalți, la fel vom fi tratați, dacă vom ignora rafinamentul lor, dacă ne vom izola sau vom prefera să trăim bucuria împotriva lor, sfidând ori criticându-i, nu facem altceva decât să arătăm că achizițiile la care ținem foarte mult sunt de fapt niște defecte de caracter pe care acum le vom crește hrănindu-le. Astfel, în consonanță cu deviza generală aplicată acestei săptămâni, momentul de față care ar fi trebuit, la fel ca și celelalte zile ale săptămânii, să aducă o eliberare de greșeală pentru a fi mai ușori, mai buni și mai puternici, în cazul acestor oameni erorile personale se transformă în comportamente greșite, singurele care le pot oferi o anume satisfacție.
Relația bună pe care soarele și Neptun o împlinesc în ultima zi a anului arată că o bucurie personală se poate transforma oricând, prin rezonanță, prin întâlnirea cu bucuriile celorlalți, într-un episod frumos. Apoi, relația bună pe care Soarele și Neptun o împlinesc acum ne ajută să privim în urmă către ceea ce am parcurs de-a anul acestui an foarte încercat și să înțelegem unde ne situăm acum. În cazul tuturor, momentul acesta este complet diferit față de cum l-au văzut la începutul anului. Doar astrologia ne-a ajutat să anticipăm anumite episoade sociale sau personale foarte complicate pentru că după cum se prezentau lucrurile la începutul anului împlinirea lor nu părea posibilă. Acum trecem în revistă câteva dintre cele mai importante episoade, ne bucurăm că suntem așa cum suntem, în familiile pe care le avem, cu oamenii pe care am reușit cu mare greutate să ni-i ținem în preajmă, dar ne aducem aminte și de victoriile pe care le-am obținut cu atât de mare greutate. Ceea ce s-a pierdut în anul 2016 este văzut acum ca rezultatul unui război, adică acela care va duce la împărțirea sau reîmpărțirea universului personal.
Prin urmare, ultima zi a anului 2016 ne face conștienți de trăsătura definitorie pe care am folosit-o de-a lungul celor 12 luni. Pentru unii poate deveni, în consecință, o zi extrem de dură dacă tot anul s-au gândit să cumpere, să vândă, să domine sau să dezbine pentru a putea controla mult mai bine. Forța de coerciție, gândul cel curat care n-a putut fi investigat nici prin calități nici prin defecte, care a făcut tot anul casă bună cu martorul, cu calea de mijloc, se dovedește a fi pe finalul acestui an forța cea mai mare, gândul cel mai puternic, realizarea cea mai prețioasă. Privind în urmă unii vor avea impresia că tot anul au trăit în fum, înconjurați de o ceață foarte deasă sau legați la ochi. Elementul acesta misterios pe care-l conștientizează în ultima zi îi ajută să înțeleagă că întotdeauna profunzimea sufletească este un far călăuzitor. Deși trecerea dintre ani este mai curând o barieră psihologică, ea neavând un rol astrologic, faptul că intrăm în anul 2017 care va avea o caracteristică ce se bazează pe un interval mai mare decât cel dat de cele 12 luni ale lui 2016, deci nu este o continuitate, poate deveni și pentru astrologi un moment de graniță. Așadar, suntem îndemnați să privim spre viitor cu speranța că experiențele pe care le-am avut și în acest an ce se încheie, dar și în cei anterior, vor putea fi invocate într-un anumit mod în anul ce va veni.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu face ca aceste convingeri să fie mai dure doar pentru că acum lipsește acea componentă obscură care ne-a creat probleme de-a lungul întregului an.

Inteligență practică. Accident prin neîmpărtășirea unui secret. Deschidere față de valori puternice. Înțelegere superioară. Atenție pe detalii. Viața merge mai departe. Gândirea este consolidată de voință. Speranță într-o viață mai bună. Sinteză. Ridicarea nivelului de percepție prin relaționare. Vitejie.

Primul eveniment al lui 2017 este conjuncția lui Marte cu Neptun ceea ce înseamnă că debutul anului se va face cu o emoția parte, una care este legată de retrospectiva a aceea ce a fost 2016 și care ar trebui să-și găsească un loc de cinste în ceea ce va veni spre noi până la începutul lui 2018, trecând, desigur, prin mai multe etape, pe care le vom detalia în analizele săptămânale. Conjuncția lui Marte cu Neptun îi face pe oameni foarte sensibili, foarte interesați de experiențele celorlalți ca și cum dintr-odată o anume parte a memoriei lor se deblochează și își dau seama că altele sunt prioritățile acum. Acest unghi va fi activ și în săptămâna următoare, ceea ce înseamnă că vom avea timp să explorăm această nouă senzație și să-i găsim înțelesul adecvat.
Astfel, trăsătura definitorie a zilei de 1 ianuarie este dată de solidaritate. Factorul complementar acestui impuls a accentuat egoismul, cel care se justifică prin experiențele triste ale anului anterior. În felul acesta aleg oamenii să își justifice voința, în felul acesta preferă să relaționeze acum. În zilele următoare impulsul acesta egoist se va rarefia pentru că sunt altele mult mai importante ce ar trebui să ne preocupe.
La polul celălalt, pentru că această conjuncție se împlinește pe zodia Pești, apar dușmănii vechi, nu doar aduse în prezent din anul 2016, ci chiar mai vechi. În felul acesta, se conturează posibilitatea ca un eveniment neprevăzut să se finalizeze foarte prost, printr-un accident sau printr-o mare distrugere. Pentru mulți prima zi a anului, tocmai pentru că în anii din urmă au dorit răul celorlalți, s-au preocupat să îi vadă suferind, reprezintă momentul în care se vor confrunta cu propriul rău. Cu cât această condiție se va rarefia sau va fi mai slabă, cu atât mai protejați vor fi și nu își vor mai face rău singuri, nu vor mai abuza de egoism, de oameni, de alimente, de băuturi, de timpul celorlalți.
Prin urmare, prima zi a anului 2017 și ultima zi a acestei săptămâni ne arată ce am construit până acum, care este realitatea la care vom face apel în noul an. Unii vor intra în acest sector cu privirea coborâtă, rușinați de ceea ce au făcut în anul anterior sau îngroziți de consecințele faptelor rele făcute în mod intenționat pe care nu se așteptau să le pedepsească nimeni. Cei mai mulți își vor aduce din trecut gânduri frumoase, experiențe rafinate, o sensibilitate aparte care poate fi definită generic prin „înțelegere superioară”. Se vor bucura că au lăsat în urmă anumite experiențe, că, fie și numai psihologic, au intrat într-o nouă etapă. Desigur, asta nu înseamnă că sunt mai puternici, ci înseamnă că au mai mult respect față de valori. A avea acest respect față de valoare poate deveni o piatră de hotar în multe din situațiile programate a se consuma în anul următor.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne teme de amintirile dureroase ale anului anterior. Cel care își va trăi prima zi a anului fără teamă va putea să-și creeze de-a lungul acestui an, în momente speciale, propriul noroc. În felul acesta, dovedește acum că experiențele le sunt utile și doar așa va putea să le transforme în valori și mai mari și mai durabile.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.