2 – 8 ianuarie 2017

2 – 8 ianuarie 2017 este săptămâna deviației de la traseul original pentru a împlini un țel social bun și a lucrurilor complicate pe care le simplificăm abuziv. Conjuncturile astrale pe care le parcurgem în această primă săptămână a anului 2017 ne pun deja în temă cu ceea ce reprezintă acest an, cu mesajul său, cu vibrațiile sale, ne oferă deja primele raze ale progresului. Desigur, trăsătura definitorie a anului 2017 nu este cea dată de progres, însă în această săptămână așa vom considera. Se întâmplă lucrul acesta pentru că cele șapte zile ale intervalului pe care-l analizăm aici se suprapun peste trăsături care încă sunt active ale anului anterior, dar și peste cele care le vom explora de acum încolo. În felul acesta se poate explica necesitatea devierii de la un traseu original, în felul acesta înțelegem că multe din demersurile anului anterior nu au fost corecte sau cer acum reechilibrare, așezarea într-o altă albie pentru a împlini un țel social bun. Dacă rămân așa sau dacă sunt simplificate în mod abuziv rezultatul nu va fi bun.
La capitolul evenimente astrale această săptămână aduce trecerea planetei Venus pe zodia Pești, întoarcerea lui Mercur pe zodia Săgetător prin retrogradare, dar și, spre finalul săptămânii, împlinirea conjuncției Soare-Pluton, trecerea lui Venus peste Coada Dragonului și revenirea lui Mercur la mersul direct. Apoi, în mijlocul săptămânii, ca un element puternic și impunător, trigonul lui Uranus cu Junon se plasează în centrul demersurilor dominate de idei complicate, de puteri care trebuie privite altfel, de impulsuri care nu pot produce efecte pozitive pe zona publică dacă sunt identice celor din 2016.
Mulți se vor preocupa de-a lungul acestei săptămâni în a identifica traseul original. Aproape că nu-și mai dau seama de ce s-au comportat cum s-au comportat, de ce au obținut rezultatele pe care le-a obținut, de ce au în momentul de față imaginea pe care o au. Răspunsul este simplu. Ceea ce sunt și dețin în momentul acesta reprezintă efortul a ceea ce au fost și au făcut în anul anterior. Ulterior acestui moment de conștientizare, vor fi tentați să acționeze în forță, să grăbească lucrurile, să le sacrifice în mod abuziv, să le înlocuiască. Prin aceste fapte săptămâna se poate complica într-un mod incredibil de mult, în așa fel încât startul acestui an să devină foarte dureros sau să fie unul foarte prost. Perspectivă evenimentelor a ceea ce facem acum este de maximum șase luni de zile, adică decada aceasta în care vrem să schimbăm lucrurile prin simplificare abuzivă comunică foarte bine cu finalul lunii iunie. În tot acest arc peste timp mai există o componentă și ea este dată de acțiunea din umbră a Lunii negre. Ea nu va acționa acum doar prin poziția pe care o are pe zodia Scorpion, ci, prin tentațiile de acum, urmărește să compromită individul într-un mod iremediabil încât pe mijlocul lunii februarie, când Luna neagră va intra pe zodia Săgetător, oamenii să fie complet nepregătiți. De aici înțelegem cât de important este ca multe din cele pe care vrem să le rezolvăm în această săptămână să aibă în primul rând o componentă personală, adică să obținem un efect foarte bun în primul rând în raport cu sine. Ceea ce poate fi rezolvat pe zona publică lansează mesaje multiple, nu doar unul singur. A acționa fără mesaj, fără avertisment, fără invitație, înseamnă a ne îndrepta spre un eșec, spre o decădere care, după cum am văzut, are conotații mult mai mari decât pare la prima vedere.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a nu ne speria de eforturile pe care trebuie să le depunem acum. Unele pot fi eforturi de liniște, de relaxare, altele eforturi de toleranță, de înțelegere, de adevăr. Toate sunt importante pentru a ne face mai puternici, mai buni, mai profunzi.

Patimile se măsoară prin putere. Aspirațiile sunt dificil de îndeplinit. Există o criză a valorilor pe care nu o gestionăm corect. Se visează prea departe. Gândul devine complicat. Se speră la lucruri care nu pot fi obținute ușor. Dramă. Criză de identitate. Ideile celorlalți sunt importante. Atitudinea este folosită împotriva celui rău. Se beneficiază de un privilegiu.

Luna se va afla acum pe final de tranzit prin zodia Vărsător urmând ca în mijlocul zilei să treacă pe zodia Pești și să împlinească un sextil cu Mercur și o conjuncție cu Coada Dragonului. Apare, așadar, necesitatea unei rememorări. Unii vor transforma această rememorare într-o patimă, într-o criză de identitate, într-o ipostază neplăcută și, în consecință, să se considere îndreptățiți din a-i judeca mult prea aspru pe ceilalți. În realitate, dramele anului anterior nu s-au topit încă, ci sunt transformate în acuzații, sunt folosite ca arme împotriva celor pe care nu-i suportăm.
Dar nu totul devine în prima zi a acestei săptămâni criză de identitate, nu totul se bazează pe nedreptate. Există și un bine frumos și constructiv pe care-l aducem din trecut și care se va transforma într-o lecție frumoasă de-a lungul acestei săptămâni. Având în vedere că această decadă are o legătură interesantă cu finalul lunii iunie, dar, prin instrumentele pe care le va folosi atunci, și cu mijlocul lunii februarie, despre care știm că deține un important eveniment astral al acestei perioade, trecerea Lunii negre pe zodia Săgetător, schema aceasta pe care o experimentăm în prima zi a săptămânii ne vorbește despre puterea gândului, despre capacitate de sinteză, despre ușurința cu care oamenii își acordă privilegii sau și le anulează
Asta înseamnă că toată această schemă, patronată de trecerea Lunii de la Vărsător la Pești mai are o componentă, cea care depinde foarte mult de modul cum sunt administrate valorile personale în consonanță cu respectul pe care ar trebui să-l avem pentru valorile celorlalți: se speră în lucruri care nu pot fi obținute ușor. Nu este prea devreme ca rezultatul unor decizii să poată fi văzut. Trecerea Lunii prin Coada Dragonului aduce din trecut și puterea de a observa, de a simula, de a identifica acele elemente absolut minunate de care dispune un om cu judecată ce dorește să trăiască frumos și să lase o urmă a trecerii sale. Astfel, prin ceea ce observăm la alții putem intui, deduce, conștientiza cât de originali sunt, dar și dacă aplică o intervenție abuzivă asupra grupului de apartenență, asupra mediului în care s-a integrat.
Prin urmare, 2 ianuarie este o zi de clarificare. Gândul este un drapel pe care-l vom flutura peste tot, este cel care ne duce spre criză sau care ne scoate de acolo, doar prin gând reușim să gestionăm corect instrumentele care ne sunt așezate deja pe cale. Cu toții vor spune că atitudinea pe care o adoptă este folosit împotriva unui element rău, dar, în realitate, nu fac decât să dea viață unor impulsuri mult prea subiective. Dacă subiectivismul este bun, și rezultatele vor fi pe măsură. Dacă subiectivismul este rău atunci faptele se vor transforma în demersuri sociale menite să susțină o criză. De vină nu va fi demersul în sine, conjuncturile sociale foarte complicate, ci individul cu intențiile sale, cu motivele sale, cu faptele sale.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi buni cu noi înșine. Dacă ne transformăm într-un instrument bun nu vom avea de ales decât să fim pentru ceilalți un exemplu de bunătate. În această săptămână și, în consecință, în această zi, exemplele de bunătate sunt greu de obținut și rare.

Disconfort. Atitudine refractară față de bine. Prea multă ambiție. Iertarea este abordată cu înțelepciune. Binele și răul coexistă. Miracol. Aspirațiile sunt judecate după amintiri dureroase. Mândrie. Vanitate. Inteligența este folosită împotriva celorlalți. Conduita este complicată. Nevoie de a demonstra un bine. Speranță într-un lucru mai bun.

Trecerea planetei Venus pe zodia Pești va aduce un interes față de secretele celorlalți, în ideea că numai în modul acesta reușim să aflăm ce simt, cum simt și fața de cine. Astfel, momentul acesta ne arată că binele și răul pot coexista, că puterile sunt exprimate acum la un alt nivel, unul mult mai profund și mai frumos. În consecință, apare în a doua zi a săptămânii nevoia de a defini un patrimoniu prin intermediul emoțiilor, dar nu de a-l judeca atât de aspru. Este greu să ne desprindem de această tendință de a judeca pentru că spre seară Mercur retrograd se va afla într-o relație bună cu Venus și ne vom simți îndreptățiți sa atingem și această componentă a vieții.
Cu toate că trecerea planetei Venus pe zodia Pești are, în mare parte, o componentă personală, există și un impact vizibil asupra vieții sociale, asupra comunității. Faptele celor cu putere de decizie vor fi animate de mândrie, de vanitate, de orgolii ciudate pentru că acestea sunt elementele pe care le-au ascuns, acesta este patrimoniul lor. Oamenii frumoși vor fi astăzi evidențiați prin speranțele frumoase pe care le au și prin ușurința cu care insuflă celorlalți optimism și bunătate.
O altă compunere importantă pe care o vom vedea în ziua de 3 ianuarie este cea dată de impactul pe care agitația socială o are asupra dimensiunii personale. Pentru că trăim într-o societate extrem de frământată, pentru care reperele nu mai au importanța cuvenită, nu mai sunt elitiste, nu mai sunt etaloane de normalitate, ci elemente banale într-o diversitate lipsită de sens, nici nu ne mai dăm seama când ne-am schimbat atât de mult încât să nu ne mai bucure liniștea, să nu ne mai simțim mulțumiți atunci când am selectat o parte din activitățile zilnice pentru a ne ocupa doar de câteva și a le împlini așa cum se cuvine. Despre asta va fi vorba pe 3 ianuarie și numai prin această putere de selecție oamenii vor vedea dacă dispun de o inteligență constructivă sau de una orientată împotriva celorlalți prin agitația pe care o întrețin. Numai în modul acesta vor vedea dacă se apropie de miracol sau își distrug, prin tristețe sau argumente agresive, florile frumoase ale vieții, calitățile pe care le dețin.
Prin urmare, 3 ianuarie este o zi de ambiție. Sensibilitatea devine și ea expresia unor ambiții pentru că acum iese la lumină ceea ce am construit pe ascuns, ceea ce am acumulat fără să știe nimeni, ceea ce s-a lipit de noi și poate nici noi înșine nu am știut. Conduita va fi acum complicată, pe alocuri chiar dureroasă, producând un mare disconfort acolo unde atitudinea pe care o avem față de cei din jur nu va fi echilibrată. Reușim să rezolvăm acest disconfort prin speranță. Retrogradarea lui Mercur nu ne ajută să vedem lucrurile clar, ci doar să avem impresia că totul este așezat într-o ordine ușor de perceput și de înțeles. Subiectivismul acesta are la bază defecte de caracter, cele pe care le-am ascuns în definiția iubirii și despre care credem că definesc acest sentiment frumos. Iubirea dacă nu duce spre libertate de gândire, de trăire, de interacțiune, dacă nu-i molipsește și pe ceilalți cu simplitatea sa genială, este viciată. În consecință, simplificarea lucrurilor prin intermediul acestei iubiri impure se face în mod abuziv, iar rezultatul este ușor de dedus: decăderea.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne speria de efortul cel greu. Uneori greutatea ne arată că suntem pe drumul cel bun.

Devenim mai puternici. Critica este trecută într-un plan secund. Miraj. Devenire în urma unei încercări. Un detaliu ne tulbură. Suntem acceptați într-un mediu nou. Se deviază de la cale. Sinteză. Patimile sunt transformate în flori. Binele nu își găsește locul. Oamenii nu se mai judecă atât de aspru. Vibrația sentimentului mângâie. Comunicare mai ușoară. Comerț. Puterile au ceva de împărțit cu sentimentele.

Mercur se va întoarce în această zi pe zodia Săgetător și oamenii vor fi tulburați de ceea ce nu au reușit să rezolve în anul anterior ca și cum acum, în această zi, li se adună toate păcatele, își aduc aminte de toate relele, pe toate trebuie să le rezolve urgent. Luna se află acum pe finalul tranzitului său prin zodia Pești și participă, astfel, la impactul teribil pe care acest semn zodiacal îl are asupra tuturor. Există un marcaj care vine din această zodie ceea ce arată că lucrurile acestea neplăcute pe care le experimentăm, războiul acesta la care participăm cu toții, din interior sau de pe margine, ne schimbă, ne transformă, ne ajute să conștientizăm, să fim mai puternici și mai profunzi. Acesta este, de fapt, îndemnul zodiei Pești, aceasta este ținta spre care ne îndreptăm. Desigur, nu toți vor ajunge la destinație pentru că poate nu doresc sau poate au prea multe greutăți, prea multe patimi, iar timpul de soluționare este prea scurt. Astfel, ca soluție universală, apare pe 4 ianuarie ideea de asociere sau de reasociere. Din nefericire, din cauza lui Mercur retrograd, aceasta asociere se face pe nervozitate, pe iritare, pe revoltă adică pe o exprimare la scenă deschisă a unor alegeri mai vechi.
Astfel, 4 ianuarie devine o zi care luptă împotriva omului bun. Cu cât ni se pare că este mai greu, că suntem criticați, acuzați sau bârfiți, cu atât devenim mai puternici prin neparticiparea la aceste ipostaze sociale rele. Momentul acesta nu ne vorbește atât de mult despre puterea de a înfăptui ceva, cât ne arată ce putem face cu sentimentele, cum ne putem hrăni pentru a crește sau cum ne putem distruge. Devine deci un fel de comerț ciudat care nu folosește obiecte, ci noțiuni, idealuri, emoții.
Întoarcere lui Mercur pe zodia Săgetător ne arată că există un detaliu care ne-a tulburat foarte mult. Acest detaliu integrat în momentele zdruncinate ale prezentului poate produce o deviere dură de la cale, ne poate îndemna să facem o greșeală pe care să nu o mai putem repara decât cel mai târziu pe finalul lunii iunie. Desigur, vom mai avea o șansă în decada următoare, adică în perioada 11 – 20 ianuarie, însă și atunci ne va lipsi rezultatul concret, deci va fi tot o simulare mentală, tot o reprezentare abstractă vom parcurge.
Prin urmare, 4 ianuarie ne aduce în fața unui miraj. Greșelile pe care vom fi tentați să le facem acum și pe care le vom vedea ca fiind fapte bune, ne pot devia de la cale, pot crea impresia că binele acesta este dur pentru că îl gândim într-un mod concentrat, vrem să-l facem contracronometru, într-un timp foarte scurt, în timp ce, după timpul său real, acesta are o altă calitate, este complet lipsit de duritate. Pentru că mesajul acesta vine cu precădere din partea planetei Mercur, aflată cea mai mare parte din si pe ultimul grad al zodiei Săgetător, vom fi convinși că viziunea aceasta asupra realității este cea mai bună, cea mai corectă. Situația nu va fi totuși atât de compromițătoare dacă vom amâna puțin acțiunile concrete, dacă nu ne vom mândri cu patimile pe care le trăim, dacă nu ne folosim de ceilalți. Dacă vom proceda așa ni se va părea mult mai interesant să ne apropiem de educație, chiar dacă ne vom rușina că învățăm acum ceea ce ar fi trebuit să știm de mult timp.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a învăța astăzi să ne descurcăm singuri, să nu-i obligăm pe ceilalți să facă ceva în locul nostru, să ne descurcăm fără slugi, în ritmul de lucru pe care-l putem face, cu resursele materiale, emoționale sau informaționale pe care le deținem acum. Chiar dacă rezultatul la care ajungem nu este cel pe care l-am obține dacă am beneficia de ajutorul altcuiva, ceea ce obținem este expresia unei creșteri personale. Cu timpul vom atinge și performanță.

Ideile devin complicate. Se minte mai ușor. Nerăbdare. Interiorul dorește să semene cu exteriorul. Valorile personale sunt dovezi de criză. Avem nevoie de susținere. Se cântărește prea mult. Forța este demonstrată împotriva celui slab. Simpatie pentru viciu. Transformarea trebuie să susțină o lucrare. Binele se exprimă prin exemplul personal. Biruință. Încercările sunt importante.

Trigonul pe care Uranus și Junon îl definitivează în dimineața acestei zile a fost activ și în anul anterior și va mai fi activ mult timp de acum încolo. Pentru că raportul acesta este unul foarte bun, dar care atrage în schema sa sintetică și planeta Saturn se poate vorbi în momentul acesta despre idei grăbite către o împlinire nespecifică, idei care devin complicate pentru că sunt scoase dintr-un context și plasate în mod abuziv într-un alt context. Astfel, valorile personale devin dovezi de criză, de neîncredere sau de lipsă de comunicare tocmai pentru că elementul noutate nu rezolvă nimic, ci încurcă și mai mult. Transformarea pe care ar fi trebuit să o producă în mod lent devine un pietroi legat de gât. Forța sa este îndreptată împotriva celui slab și, se pare, acesta va fi singurul rezultat pe care-l vom obține prin acțiunile care cer acum urgentare. Având în vedere că unghiul este unul bun, chiar dacă se suprapune peste faza de Primul pătrar, se poate vorbi despre o reușită, despre o biruință, însă nu pe problemele de actualitate, ci pe altele. Asta înseamnă că 5 ianuarie aduce o risipă, un bine care va rămâne în istorie doar prin exemplu personal, doar prin valoarea pe care o are în dimensiunea personală a individului, a vieții sale, nu și pentru comunitate. Cu cât încercăm mai mult să demonstrăm că viziunea proprie este bună cu atât mai multe acuzații vom atrage. Dacă nu ne oprim la timp, aceste acuzații vor fi atât de dure, atât de ciudate și atât de agresive încât vor afecta încrederea în sine, vor zdruncina convingerile pe care le avem în reușita socială. Adică vom ajunge să credem conform acuzațiilor.
Relația aceasta interesantă pe care Uranus și Junon o împlinesc reprezintă doar o ipostază de încercare într-un ciclu major, numit și ciclul transformărilor. Ceea ce este bun acum se va ascunde în spatele unei răbufniri, în spatele unor reacții temperamentale, dincolo de nerăbdare și are nevoie să fie judecat prin viziune de ansamblu, nu prin impulsul de acum.
Prin urmare, 5 ianuarie devine o zi complicată de propriile intenții, de nevoia individului de a se exprima la un nou nivel sau de disperarea că nu se poate descurca singur și cere ajutor. Ajutorul cerut în această zi este disprețuit sau i se dă acestuia o palmă mult prea dura. 5 ianuarie este ziua în care conștientizăm că avem nevoie de ajutor, de susținere, când suntem deschiși poate mai mult decât trebuie față de părerile celorlalți. Dacă nu reușim să găsim un echilibru între opiniile personale și opiniile celorlalți vom ceda presiunii exterioare și ne vom înlocui ideile proprii cu ideile celorlalți. Dacă vom ocupa în această ecuație astrală poziția celui slab atunci să nu ne mirăm dacă forța pe care nu o vom putea învinge acum sau de care nu ne vom putea proteja în momentul de față va demonstra ceva pe seama noastră. Avem nevoie pe 5 ianuarie să fim mulțumiți cu binele personal pe care îl exprimăm.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne aminti că încrederea în sine nu este o dovadă de orgoliu, ci de echilibru.

Agresivitate gratuită. Se pun prea multe condiții. Incertitudine. Devierea este interesantă prin spaima pe care o inspiră. Se pierde un bun. Promisiune. Tentație. Adâncime în gânduri care nu au rost. Atenție pierdută. Ideile nu mai sunt explicate atât de simplu. Sintezele nu mai sunt apreciate. Verificări stranii. Se cer dovezi de eficiență. Valurile schimbării nu ne mai sunt pe plac. Putem mai mult. Cerem mai puțin. Rezolvare.

Luna se află acum în a doua sa zi de tranzit prin zodia Berbec urmând ca spre seară să intre pe zodia Taur. Până când să se producă acest ingres, Luna va trebui să treacă prin mai multe unghiuri astrale, atât pozitive cât și negative, dar și prin conjuncția cu Uranus, considerat un unghi neutru. 6 ianuarie devine o zi dominată de agresivitate, când oamenii pun condiții pentru a primi ceea ce-și doresc cel mai mult, iar dacă nu primesc să își ia cu de la sine putere. Noi, pentru că studiem astrologia, nu suntem consumatori ai unor previziuni astrale, știm că aceasta atitudine agresivă nu este decât o deviere de la un traseu. În mod normal schema astrală a zilei de 6 ianuarie nu trebuie să sublinieze un defect de caracter, ci doar să-l ajute pe individ să conștientizeze care sunt acestea pentru a le elimina, pentru a le diminua, pentru a nu le evidenția în interacțiuni. Dar pentru că agresivitatea proverbiala pe care o predispune Luna atunci când trece prin zodia Berbec nu poate fi ignorată, atenția astăzi se va situa la cotele minime, adică dacă schimbările merg mai departe, dacă lucrurile se rezolvă se întâmplă pentru că au propriul program, pentru că am face ceva bun în momentul de față.
Ceea ce este interesant de urmărit în această zi vine din conștientizarea a ceea ce am putea să facem mai mult, dar deocamdată nu vom face. Această conștientizare devine un element foarte important în demersurile decadei următoare. Încă de pe acum ar trebui să ne pregătim pentru lecțiile dure ale decadei următoare, încă de pe acum ar trebui să fim interesați de ceea ce avem nevoie să corectăm începând din momentul de față și până la mijlocul lunii februarie, când Luna neagră va trece pe zodia Săgetător. Acum, cu Luna pe o zodie de foc, trimițând unghiuri pozitive către zodia Săgetător, schemele acestea ne atrag atenția doar dacă suntem presați de un factor exterior, doar dacă cineva ni le arată cu degetul.
Prin urmare, 6 ianuarie devine o zi marcată de sentimente adânci, de gânduri confuze, de ambiții pentru care nu găsim în momentul de față puterea necesară să le împlinim. Cu toate acestea, prin conștientizarea pe care o vom urmări vom putea să rezolvăm, dar mai târziu, ceea ce ar trebui să soluționăm în această perioadă prin schimb de experiență, în grup. În momentul de față activitățile în grup sunt supuse unui risc major, adică nu ne ajută nici dacă ne-am mobiliza în sensul acesta. Asta înseamnă că vom fi tentați în această zi inclusiv să refuzăm o transformare pe motiv că de unii singuri nu putem duce mai departe, iar pe ajutorul grupului, după cum vedem în momentul de față, nu ne putem baza. Mercur retrograd are un impact agresiv foarte mare asupra stării de acum și tocmai de aceea ar trebui să fim liniștiți, să lăsăm această furtună să treacă și apoi să luăm o decizie.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi perseverenți în lucrurile mici. Ceea ce este mare și ne atrage atenția sau ne scoate din intimitate și ne duce pe zona publică este un factor de destabilizare, adică ne agită, ne enervează, ne consumă în mod gratuit din rezerve.

Distanțele sunt măsurate altfel. Averea este împărțită celor săraci. Conflictele de idei creează un nou cult. Veleități absurde. Suntem mai aproape de cer. Profunzimea. Nevoie de transformare. Cercetare în detaliu. Se refuză ajutorul cuiva. Nevoile sunt reformulate. Carismă. Invitație la rezistență. Încordare. Teamă de pierdere. Vorbele sunt răstălmăcite. Inversiunile sunt explicate în termeni savanți. Suntem foarte aproape de o mare rezolvare. Probatoriu. Simplificare dureroasă.

Soarele se află acum în conjuncție cu Pluton, iar Chiron își va definitiva careul cu Junon pe care îl formează de ceva vreme. Momentul acesta reprezintă un vârf al acestei săptămâni în privința impulsurilor personale. Demersurile publice vor atinge un vârf în ziua următoare, când Mercur își va reveni la mersul direct. Momentul de față ne vorbește despre griji nejustificate, despre temeri față de demersuri care nu pot fi duse mai departe pentru că ne lipsește o calitate, nu avem bani, suntem sănătoși, nu avem rezistența necesară. Apoi, pentru că vorbim despre o conjuncție pe zodia Capricorn, unii vor fi tentați să-și exploreze această neputință, să-și explice, dar li se recomandă să se abțină. Profunzimea zilei nu cere să fie împinsă de la spate, ci are nevoie doar de atenție. Dacă în ziua anterioară am dat importanța cuvenită situațiilor pe care le-am parcurs, vom face și acum, pe 7 ianuarie, același lucru, ceea ce va fi foarte bine. Luna se va afla în această zi într-o dispunere foarte bună față de Axa Dragonului, dar rezultatele pe care le obținem din această dispunere se adresează doar momentului, adică nu sunt de perspectivă. Ea nu mediază tendința Nodurilor, ceea ce înseamnă că binele atenuează puțin din încordare, iar confortul acesta nu poate fi proiectat în timp, nu poate fi considerat o soluție la probleme sociale.
Și în această zi, însă de această dată pe baza altor motivații, suntem expuși unor factori corozivi care ne pot devia de la cale. Unii vor spune că au nevoie să-și formuleze această stabilitate pentru a avea certitudinea unor valori morale, pentru a fi siguri pe starea de sănătate, pe ceea ce au în momentul de față. Simplitate aceasta, clarificarea pe care vor să o facă pe 7 ianuarie este însă abuzivă dacă nu apar semne în sensul acesta încă de dimineață, când se definitivează această relație bună a Lunii cu Axa Dragonului. Cine a pornit deja pe o cale greșită va fi tentat în această zi să explice greșeala pe care a făcut-o un termeni savanți, să nu-și recunoască eroarea, să se scuze în mod penibil.
Prin urmare, 7 ianuarie este o zi în care suntem tentați să ne definim nevoile fără ordine, fără precizie, dar, în mod paradoxal, să susținem că le facem pe acestea conform unei scheme clare. Toate aceste impulsuri nu sunt altceva decât expresii pornite din teama de pierdere și pe baza acestei frici oamenii vor vorbi fără rost, se vor interesa de ceea ce nu are perspectivă, adică vor părea loviți, marginalizați, trădați. Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală vor observa în vibrația sintetică a zilei de 7 ianuarie elemente de traumă pe care vor încerca să le vindece. Dacă ele se referă strict la calitatea unei persoane, atunci rezultatul va fi bun. Dacă fac trimitere la o interacțiune, la opinii publice, dacă se îndreaptă către o zonă socială atunci soluțiile nu vor putea veni acum, adică nu se poate vorbi despre o vindecare prin ceea ce se poate face acum.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a observa că trezirea la realitate nu se face prin instrumentele iubite în somn, în perioada adormirii, în ignoranță, ci prin deschidere către o inspirație aparte, prin Pace.

Nevoie de confirmare. Se spun lucruri grave. Revenire. Penitență. Pedeapsa este acceptată mult mai ușor. Sentimentele adânci nu sunt înțelese. Se evită recunoașterea unui adevăr. Agresivitate împotriva celui slab. Nevoie de demonstrare. Aversiune față de slăbiciune. Incertitudinea este interpretată altfel. Binele celuilalt inspiră admirație. Căutările nu mai sunt atât de eficiente.

În ultima zi a acestei săptămâni Mercur își va reveni la mersul direct și, cel puțin în privința comunicării, a transferului valorilor, a ideilor lucrurile vor fi puțin mai clare. Deocamdată, în această primă zi de revenirea la mersul direct, vom resimți efortul pe care l-am depus încă din anul anterior pentru a fi consecvenți, pentru a respecta un termen, pentru a demonstra ca avem drepturi și ni-ar face plăcere să fie respectate. Tot acest efort ne-a consumat foarte mult și în momentul de față, prin revenirea lui Mercur la mersul direct, ne aflăm în sevraj. Ni se pare că mult mai frumoasă a fost atmosfera acestor sărbători chiar dacă încordarea a fost nota lor definitorie, chiar dacă nicio bucurie nu a fost întreagă, fiecare argumentându-și lucrul acesta în felul său.
Bucuria nu poate fi întreaga pe 8 ianuarie și pentru că Venus trece acum prin Coada Dragonului. Ceea ce este de viitor trebuie să mai treacă printr-o încercare, adică avem nevoie să ne revenim din acest sevraj al comunicării deficitare pentru a înțelege care a fost miezul agresivității parcursă în perioada de retrogradarea lui Mercur, adică în ultimele trei săptămâni. Există însă și oameni care nu se vor abține în această zi, așa cum au procedat în zilele anterioare, adică vor dori să activeze pe un alt traseu, se vor revolta prea ușor împotriva ritmului în care au lucrat pe finalul anului anterior. Acesta va fi pentru ei momentul când se vor desprinde de dramele anului 2016, cel care a fost atât de încercat. Astfel, ar trebui să fie conștienți de faptul că dacă un traseu se distruge atunci sunt singurii vinovați și nu ar trebui să arunce pisica moartă în ograda altuia. Trecerea lui Venus prin Coada Dragonului, în situația în care zodia Pești este atât de încercată, cere tuturor viziune de ansamblu, nu atât prin idei, pentru că zona aceasta a ideilor încă este marcată de suferință, cât prin sentiment. Cine va conștientiza că oameni care se exprimă diferit simt la fel va câștiga mult, va fi cel victorios pe finalul acestei săptămâni.
Prin urmare, finalul săptămânii devine o zi de confruntare, dar nu una cu valori sociale, așa cum ni se va părea la prima vedere, ci cu propriile valori. 8 ianuarie devine și o zi de pedeapsă pentru cei care se grăbesc prea mult, care nu sunt în stare să recunoască un adevăr pentru că nu l-au mai întâlnit ori nu l-au privit niciodată în modul acesta. Trecutul se răscolește, rezervele sunt consumate pentru probleme comune ca și cum acestea nu mai pot fi soluționate de la sine, se blochează, se opresc. Cei care sunt mai iuți din fire vor avea aversiune față de slăbiciuni, față de cei care întârzie, care nu pot să se țină de o promisiune ori care se răzgândesc des. Toate aceste elemente de slăbiciune sunt interpretate acum altfel și sunt lovite. Dar noi, pentru că studiem astrologia, nu suntem doar consumatori de previziuni astrale, știm că toată această revoltă vine din nevoia celui ambițios de confirmare. Cu cât atitudinea va fi mai intransigentă, cu cât omul este mai agresiv cu atât este mai nesigur, cu atât mai mult are nevoie de confirmări, de certitudini, de cuvinte frumoase, de atenție, de susținere.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a deveni rezistenți prin fapte bune, nu prin cele rele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.