26 august – 1 septembrie 2019

26 august – 1 septembrie 2019 este săptămâna celebrării aspectelor bune, a nevoii de a fi evidențiat, apreciat și a unei speranțe greu de înțeles și integrat, dar care va aduce în curând confirmarea unei apocalipse. Deviza ne face să credem că săptămână este foarte complicată, deși ea se va dovedi destul de simplă. Cheia tuturor problemelor este dată de conciliere. Dacă ne înțelegem bine cu noi înșine nu vom fi prea exaltați atunci când rezultatele bune ne vor fi lăudate, recompensate s-au evidențiate. De asemenea, dacă avem o relație bună cu sine nu vom simți nici efectele negative ale apocalipsei. Așa cum știm, apocalipsa nu înseamnă distrugere, ci doar o schimbare care nu permite nimănui să aleagă dacă să participe sau nu la ceea ce trebuie modificat, ea fiind dictată de alte forțe. Mulți vor conștientiza că aceste șapte zile sunt marcate de instabilitate. Este adevărat, atmosfera va fi destul de intensă, pentru că unele schimbări trebuie făcute într-un termen scurt, rapid, pe moment, iar altele cer renunțarea la certitudinea voinței proprii, cea care a produs până acum multe efecte bune. Pentru că efectele bune au ținut doar de o componentă subiectivă, modificările de grup cer adaptarea la voința de grup care nu va fi compatibilă cu cea personală. De această dată presiunea grupului va învinge. Cu cât ne vom ține mai mult legați de această certitudine a voinței personale, cu atât mai mult vom prelungi drama. Iată un paradox! Pentru că nu știm care sunt elementele noi, nu știm nici cum să ne ajustăm voința pentru a le împlini. În rest, toate celelalte elemente ale săptămânii sunt frumoase, înălțătoare, menite să confirme că noul stadiu al ființei nu este cel dat de schimbarea de confort sau de hainele noi pe care le va îmbrăca după ce această schimbare se va împlini, ci de înălțarea ființei pentru a avea o altă percepție asupra vieții, o altă vizibilitate asupra perspectivelor. Ceea ce definește ființa acum poate fi, deopotrivă, și obstacolul ce nu-i permite să se ridice. A ieși din certitudinile prezente acum, când există o predispoziție bună în sensul acesta, înseamnă a folosi segmentarea acestui an pentru a construi, nu pentru a distruge:”Mă desprind pentru că mă înalț, nu pentru că urăsc!”
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a nu aprecia schimbările doar pentru că ele sunt șocante. Adevăratele modificări se produc în profunzime, sunt durabile și cu greu pot fi explicate în cuvinte uzuale. Pentru că sunt trăite intens, ele lasă o amprentă puternică pe chipuri, pe oameni, pe pietre, pe vremuri. Dar și acestea se vor preschimba. Nouă nu ne va rămâne decât înălțarea.

Calitatea vieții este mai importantă decât demonstrația când se pune problema să pierdem persoane dragi. Din nou se discută despre subiectivitate. Gelozie. Dramă. Apelăm la extravaganțe pentru a compensa lipsa de apreciere. Forța este îndreptată împotriva celui care nu recunoaște o valoare. Incoerența este ascunsă. Prea multă instabilitate. Atmosfera de lucru este zdruncinată. Cel care nu corespunde normelor trebuie să se adapteze. Ni se impune o hotărâre.

Încă din noaptea de duminică spre luni, Luna va trece pe zodia Rac și până la sfârșitul acestei zile va împlinim multe unghiuri cu planetele din Fecioară, Taur și Pești, dar și Berbec. Momentul acesta este unul de clarificare. Pentru mulți el va fi unul de atenție și de certitudine însă, până la urmă, vom vedea că el este unul care ne informează despre puterile pe care le avem, despre greșelile pe care le-am făcut, despre tot ceea ce a fost incoerent și acum ni se pare o povară emoțională. Relația bună pe care Venus și Uranus o definitivează în seara acestei zile ar trebui să scoată în evidență lucruri foarte frumoase pe care să le fi pornit din săptămânile din urmă. Cei care nu au demersuri bune, nu au acum ce să finalizeze, nu au aspecte bune pe care să le celebreze, care să fie scoase în evidență, nu au în jurul lor oameni care să-i laude, să-i aprecieze, să îi ajute. Cei care încearcă să deformeze adevărul, să-l prezinte celorlalți în varianta proprie, sunt cei mai mulți. Aceștia sunt pe 26 august adevărate surse de instabilitate, chiar dacă atmosfera astrală de acum nu înclină în această direcție, ci doar spre schimbare. Lucrul acesta este unul foarte bun pentru că un om bine intenționat, chiar dacă nu are prea multă experiență de viață, va înțelege că oamenii încărcați de mânie sunt doar niște pete negre pe un fond alb, nu cei care dau nota generală a momentului. De altfel, unghiul bun pe care Venus și Uranus retrograd îl împlinesc în a doua parte a zilei ne vorbește despre această instabilitate impusă de curent, de modele, ceea ce nu este pe placul celui care lucrează cu energia sau care se află implicat într-un proces de cercetare spirituală tocmai pentru că el urmărește altceva. Modele acestei lumi sunt trecătoare într-un mod neplăcut, spre deosebire de alte mode, cele care țin de cicluri astrale, de cicluri cosmice, care sunt trecătoare într-un mod plăcut.
Prin urmare, prima zi a săptămânii aduce o notă afectivă foarte evidentă. Pentru mulți, momentul de față va fi unul dintre cele mai plăcute și mai deconectante, atât în aspectul bun cât și în aspectul rău. Dacă până acum binele a fost o veritabilă sursă de plăcere, nu de invidie, pe 26 august vom avea parte de experiențe care vor avea aceeași notă. Dacă lucrurile stau invers, vom fi foarte încântați și mulțumiți de faptul că oamenii din jur, pe care îi considerăm vinovați de ceva, suferă. În plus, ca un element auxiliar, înțelegem că toate situațiile pe care le parcurgem acum, tocmai pentru că se bazează pe o sensibilitate sedimentată deja sau pe o drama pe care nu am reușit să o rezolvăm, face trimitere la o hotărâre cu care nu suntem de acord. Ceea ce se întâmplă pe 26 august este mai puțin important dacă ne face plăcere sau nu, dacă are, prin direcțiile sale, o țintă pe care o îndrăgim sau nu. Important este să temperăm instabilitatea care ne vine din toate impulsurile pe care le avem la întâlnirea cu deciziile celorlalți. Cei care nu fac față deciziilor celorlalți sunt oamenii care, de regulă, nu reușesc să adopte hotărâri importante față de ceea ce au cu adevărat nevoie. Momentul de față ne aduce, așa cum ne spune și deviza generală a săptămânii, în contact cu o speranță pe care o înțelegem greu, iar dacă o înțelegem o vom integra și mai greu. Din ceea ce ni se întâmplă acum ne va rămâne doar o joacă, un tonus aparte, cuvinte frumoase care dau din coadă, o sonoritate care nu are durabilitate în timp.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu fi geloși pe nimic pentru că gelozia este cea mai mare greutate a zilei și, deopotrivă, cel mai mare obstacol al momentului. Din gelozia acestei zile apar drame care se vor stinge foarte greu până spre finalul acestui an.

Deschidere către un nou plan al valorilor. Perturbații cauzate de mânii ce nu pot fi depășite. Răceală sufletească. Suntem încurajați să privim foarte departe. Mobilizarea ne ajută să înțelegem care sunt valorile importante. Reușim într-un demers ambițios. Inițiativă. Lipsa voinței poate fi înțeleasă mult mai bine. Necesități noi.

Ecuația astrală a momentului aduce, în noaptea de luni spre marți, o conjuncție a Lunii cu Capul Dragonului, ceea ce înseamnă inițierea unui nou ciclu draconitic. Este un moment foarte special de deschidere spirituală, de înțelegere a valorilor noi, de acceptare a faptului că oportunitățile nu sunt neapărat provocări, ci pot fi considerate și recompense dacă până nu demult au fost îndeplinite anumite condiții legate de adaptare și toleranță. De aceea momentul de față aduce împlinirea unui demers ambițios, dar și inițierea unuia care este mai ambițios decât cel care se încheie și care va fi localizat într-un alt domeniu, pe un alt tronson. Așadar, momentul de față ne aduce elemente foarte speciale care sunt inserate și în deviza generală a săptămânii, cele care vizează o formă de recompensă, care vine spre noi prin aprecieri, prin cuvinte frumoase, prin promisiuni, prin angajamente. Faptul că înainte ca Luna să treacă prin conjuncția cu Capul Dragonului va trece prin opoziția cu Saturn arată că aceste speranțe nu trebuie neglijate. Ele vin pe programe mai vechi și dacă vrem să împlinim sau să soluționam ceva atunci avem nevoie înainte de toate să ne ocupăm de ele, să înțelegem și să analizăm aceste programe mai vechi. Mulți vor trece încă de pe 27 august către a doua parte a devizei săptămânii, cea care ne vorbește despre o apocalipsă. Apocalipsa nu înseamnă sfârșit, așa cum greșit prezintă unii, ci schimbare. A fi recunoscut pentru ceva bun, a fii apreciat sau a fi evidențiat în grupul de apartenență poate însemna pentru cei cu viziuni limitate un fel de distrugere în masă, de sfârșit dincolo de care nu mai există nimic. Această țintă este pentru ei schimbarea pentru care s-au pregătit de foarte mult timp. Oamenii cu adevărat ambițioși, ființele remarcabile nu se opresc la aceste idealuri mărunte. De aceea, 27 august este ziua în care înțelegem cât de periculoasă este lipsa de voință la fel și voința rigidă, cât de importante sunt necesitățile noi, cât de bine ne simțim atunci când ne asociem cu oameni care ne pot reîmprospăta viața, ne pot oferi noi motive de evoluție, noi motive de a interacționa sau de a evolua. Faptul că toate aceste impulsuri se suprapun peste conjuncția Lunii cu Capul Dragonului arată că dialogul sau comunicarea ce se evidențiază acum și care primește toate aprecierile din jur a avut dintotdeauna ceva bun în ea, a avut valori pe care vom putea și de acum încolo să le punem în evidență și că ea nu va fi afectată de apocalipsă. Ea reprezintă aripile de înger care ne ridică deasupra magmei care se răspândește peste tot în planul ei de a forma un nou pământ.
Prin urmare, 27 august este ziua în care înțelegem că tot ceea ce a fost bun pentru noi poate fi bun și pentru ceilalți doar dacă îndeplinim anumite condiții, doar dacă suntem atenți, flexibil și doar dacă ne mobilizăm în direcția bună, cea definită deja. Faptul că pe aceste conjuncturi Luna se află pe zodia Rac este un mare avantaj, însă este, deopotrivă, și o greutate foarte mare. În mijlocul zilei Luna va trece prin opoziția cu Pluton și ni se spune că nu este permis să rezolvăm orice fel de problemă, ci doar atașamentele care provoacă suferință, doar ceea ce dezamăgește sau înșală prin plăcere.
27 august este ziua când avem curajul să spunem că unele informații care ne-au fost oferite pentru a fi utilizate ca soluții pentru probleme grave ale vieții nu sunt suficiente. Este adevărat, nu sunt suficiente pentru că au fost doar vorbe de moment care acopereau sincope, goluri de acțiune, momente de eșec care se tot consumă din primăvară încoace.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne gândi la reușită. Oamenii care reușesc să se trezească de dimineață cu gândul că pot reuși chiar dacă semnele nu sunt așa cum se așteaptă, au șanse să treacă dincolo de orice motiv din îngrijorare.

Teamă de exprimare. Sobrietate. Pericolul este plasat într-un alt sector și de aceea este investigat greșit. Ostilitate. Familiaritate înțeleasă greșit. Ceea ce ne provoacă nervozitate, ne informează despre un nou adversar. Aparențele înșală. Modificarea comportamentului. Atitudinea care duce spre abstractizare nu este corectă.

Pentru că la prânz Luna va trece prin careul cu Uranus, o mare parte din această zi va fi supusă unei presiuni astrale care le va lăsa tuturor impresia că sunt ostili sau că sunt supuși unei presiuni sociale nepotrivite, că trebuie să se adapteze unor condiții exterioare deși nu sunt pregătiți, că au nevoie să facă o schimbare, deși aceasta nu este încă necesară. În mijlocul acestei zile se va împlini și trigonul Marte-Uranus retrograd, care arată ca o competiție ne zdruncină, ne pune în dificultate, ne scoate din zona de confort și ne face foarte competitivi, dar nu într-un mod plăcut, ci agresiv sau chiar respingător. Dacă Uranus nu ar fi fost retrograd, nu am fi vorbit despre lupta cu aparențele, cu iluzia, cu norii care ne zăpăcesc și ne duc pe drumuri greșite, ci am fi vorbit despre o adversitate reală, una care să se bazeze pe o competiție între două persoane care se situează pe poziții relativ egale, diferența dintre ele să fi fost dată doar de nivelul de cultură și de vârstă. În afara acestei competiții se pune problema doar al unui schimb, al unui troc, ceea ce ar fi făcut ca momentul de față să fie unul victorios. Nu vorbim, așadar, despre un moment victorios, ci, cel mult, de unul familiar, care ne ducea până acum în afara unui pericol închizându-ne simțurile. Faptul că acum Luna se află pe zodia Leu este un lucru foarte bun, care ne îndeamnă la activitate, la competiție, la demonstrație poate chiar și la rivalitate. Ceea ce vine din partea sa nu este ceva rău, chiar dacă, pe alocuri, este puțin dramatică sau puțin ostilă, ci doar fără durabilitate.
Prin urmare, 28 august ne vorbește despre o formă de sobrietate care se poate susține și pe conflict, și mă competiție, dar și pe evitarea lor. Este un moment de putere care va fi, așa cum ne spune și deviza generală a săptămânii, susținut pe un moment de glorie, pe o recunoaștere a unor rezultate, pe o apreciere foarte specială. Nu trebuie să uităm că seara acestei zile va fi cumva tulburătoare, nu pentru că vibrațiile vin din separarea trigonului Marte-Uranus, ci din faptul că Mercur se apropie de încheierea tranzitului său prin zodia Leu. 28 august, prin semnul de mândrie pe care îl deține, poate deveni o zi tulburătoare când atitudinea să conteze mai mult decât conținutul, când oamenii se pot păcăli că luptă la comun împotriva un ideal în situația în care ei sunt doar agitați, nervoși și neinformați. Accentul zilei de 28 august este pus pe provocare, de aceea tăcerea este cea mai bună soluție. Totuși, va fi greu pentru un om obișnuit să răspundă tot timpul provocărilor, să tacă acum, când Luna trece prin zodia Leu, și când oamenii devin capricioși, nemulțumiți și motivați să se impună.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a descoperi un motiv de mulțumire în multe din conjuncturile pe care le parcurgem. Acolo unde nu găsim mulțumire, să căutăm tăcere.

Se pierde un moment de glorie. Se acumulează o tensiune care va fi eliberată foarte greu. Rezolvăm o problemă, dar rămânem bulversați. Posesivitate. Indiferență față de nevoile celorlalți. Prea multe calcule pentru soluții minime. Lipsa de profunzime este înlocuită cu o metodă foarte strictă. Realism. Inserție socială foarte bună.

În prima parte a zilei Mercur își va încheia tranzitul prin său prin zodia Leu și va trece pe zodia Fecioară, ceea ce va fi bine pentru toată lumea. Pe zodia Fecioară, Mercur este într-un domiciliu care aduce prosperitate și ordine, precizie și o inteligență practică ce va deveni acum un veritabil factor de echilibru. Este adevărat, oamenii neinstruiți, care nu au acordat o prea mare importanță stagiului de pregătire din tinerețe, școlii, vor considera că momentul acesta nu le aduce un progres, ci un indiciu de boală, de efort, de resemnare. Ei nu se ridică prin ceea ce văd și înțeleg, ci se sperie și mai mult în încercarea de a înțelege și integra ceea ce li se întâmplă. Unii vor considera că toată această întoarcere către detaliu este o dovadă a faptului că profunzimea nu folosește nimănui și că inserția socială se face în mod aleatoriu, nu pe baza performanțe. Cert este că în noaptea de miercuri spre joi, Luna va trece prin trigonul cu Jupiter ceea ce va fi foarte bine pentru valorificarea gloriei pe care ne-am dorit-o până acum. Nu este ceva bun pentru ceea ce vom face de-acum încolo pentru că gloria de acum se bazează pe momente, nu pe demersuri. De acum încolo ne vom îndrepta atenția către etape care, obligatoriu (apocalipsă = schimbare impusă), trebuie să se succeadă, care nu pot fi înlocuite și nici într-un caz respinse. În egală măsură, această poziție aduce și o formă de duritate care s-ar putea traduce în cazul oamenilor simpli și limitați printr-un fel de cruzime. Cel care nu are cum plăti prețul corect va trebui să se justifice, să explice, să demonstreze sau să renunțe. Cel care lucrează cu energia sau care se află implicat într-un proces de cercetare spirituală va profita de această nouă schimbare de vibrație pentru a înlocui elementele superficiale care nu mai fac față presiunii grupului. Înlocuirea aceasta vine prin schimbarea unei metode de lucru sau poate chiar prin schimbare la modul concret, a locuinței, a casei de vacanță, a vestimentației sau a domeniului de acțiune ori a profesiei.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne oferă posibilitatea de a ne elibera de ceea ce ne constrânge prin mânie, orgoliu sau invidie. Vom fi mult mai atenți față de opiniile celorlalți, nu doar comparându-le cu propriile opinii, ci prin ceea ce reprezintă ele. În felul acesta, ne vom simți eliberați de superficialitate sau de aversiune. Pentru cel care lucrează cu energia sau care se află implicat într-un proces de cercetare spirituală eliberarea de aversiune este un proces foarte important și necesar. Aceasta este pentru cel în cauză calea către realism, către o inserție socială mult mai bună, către progres. Având în vedere că noaptea de joi spre vineri și Luna va trece pe zodia Fecioară, iar în dimineața zilei următoare va împlini o conjuncție cu Mercur, nu putem vorbi de aceste schimbări ca și cum ele ar trebui glorificate încă de pe acum. Vorbim doar despre o recompensă, despre o aniversare, despre o celebrare ca și cum faptele bune pe care le-am făcut până acum sunt necesare noului standard pe care dorim să ni-l însușim. Vor fi oameni care își vor face prea multe socoteli, care se vor gândi la viitor aducând în discuție prea multe detalii. Soluțiile care ne vin prin ceea ce ni se întâmplă acum sunt simple, dar greu de pus în aplicare. Ele par adevărate pietre de moară, Care ne apasă prin ceea ce conțin, nu prin suma mesajelor lor.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu transforma realismul într-o armă împotriva celor visători. Visarea este o calitate pe care niciun om sensibil nu ar trebui să și-o piardă.

Aventuri bune. Tensiune care se stinge de la sine. Ceea ce era concentrat se transformă într-o asociere interesantă. Avem nevoie de experiență. Evenimentul este impregnat de propria semnătură a celui care l-a inițiat. Asocieri interesante. Sentimentele trebuie împărtășite. Ne temem de o minciună. Suntem frământați de ceea ce nu putem formula corect. Fericirea este echivalentă cu independența. Suntem agitați fără rost.

În noaptea de joi spre vineri Luna va trece pe zodia Fecioară și în dimineața zilei va împlini o conjuncție cu Mercur, abia trecut pe acest semn. Vorbim despre o concentrare de forțe pentru că la scurt timp Luna va trece și prin conjuncția cu Junon, dar și prin trigonul cu Uranus. În mijlocul zilei se va împlini și Luna nouă, iar după aceea două conjuncții (Lună-Marte, Luna-Venus) și seara târziu o opoziție Lună-Luna neagră. 30 august este o zi care ne frământă, ne îndreaptă atenția către asocierile pe care nu le-am observat corect sau nu le-am abordat corect în săptămânile anterioare și care acum ne oferă semnale bune. Unii nu vor reuși să le vadă ca fiind semnale bune pentru că Uranus este retrograd și suntem în continuare marcați de ceea ce ne-am dorit și nu am primit, de ceea ce credem că merităm și nu ni s-a oferit. Faptul că acest trigon dintre Soare și Uranus se împlinește pe Luna nouă, dar înainte ca această fază să se împlinească, ne spune multe despre motivele de asociere pe care le vom avea de acum încolo. Există o semnătură negativă care ne urmărește și care va avea în următoarea perioadă o amprentă aparte. Această amprentă ne îndeamnă să ne asociem cu oameni de proastă factură, cu oameni pe care nu-i apreciem, pe care nu i-am apreciat niciodată doar pentru că acum ni se par că se prezintă într-o lumină nouă, că au o altă înfățișare, că sunt speciali. Oamenii aceștia care ni se par special pe trigonul Soare-Uranus retrograd nu vor fi niciodată altfel decât i-am crezut cândva. Doar acum au o altă aură. De aceea vibrația astrală a zilei de 30 august ne vorbește despre sentimente împărtășite, dar nu și despre discernământ. Există o mare concentrare pe zodia Fecioară, ceea ce ne poate face mai practici sau mai rezistenți la intrigii, mai atenți la umbre, mai responsabil atunci când vine vorba de sarcini aglomerate, dar nu ne face mai puternici, ci doar mai eficienți pe o perioadă scurtă de timp și cu un mare consum. Cei puternici demonstrează că au aceste calități remarcabile doar pe baza unor experiențe anterioare, nu pe ceea ce reușesc să depășească acum. Ceea ce se întâmplă acum este obositor pentru toată lumea.
Prin urmare, 30 august ne vorbește despre lucruri simple pe care oamenii, de regulă, le complică în mod gratuit. Pe baza acestor impulsuri față de simplitate apar și asocieri interesante. Pe baza refuzului simplității apar, de asemenea, asocieri la fel de interesante. Doar un om înțelept va reuși să le separe, să le diferențieze, să vadă ce anume trebuie să aleagă. Dacă nu rămân conflictuali în urma acestor experiențe înseamnă că au ales ceea ce trebuie. Acolo unde avem de-a face cu oameni agitați alegerile nu au fost bune.
Există și o altă componentă care cere o atenție specială. Luna nouă care se împlinește în mijlocul acestei zile ne ajută să devenim mai responsabili cu sentimentele proprii. Până la urmă nu este important cât de mult încadrăm, cât de mult selectăm sau cât de mult eliminăm. Vom vedea că începând cu această Lună nouă este foarte important să găsim echilibrul între fericire și rost. Fericirea ne spune că întotdeauna există ceva mai mult decât ni s-a promis, iar rostul că sarcinile pe care ni le-am definit vor fi respectate de toată lumea.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu transforma o tensiune într-o experiență. Experiența înseamnă mai mult decât ne indică efectul unei simple tensiuni.

Adversități gratuite. Combinații care duc la tristețe. Viața ne cristalizează un mesaj, dar nu putem să îl citim ușor. Este nevoie de pace. Suspiciuni față de un partener. Ne temem de un abandon. Apar soluții interesante. Impresii morale despre evenimente confuze. Cineva abuzează de o relație și devine celebru.

În noaptea de vineri spre sâmbătă Mercur va trece prin conjuncția cu Junon. Luna va parcurge până spre finalul acestei zile ultimul sector de tranzit prin zodia Fecioară și va trebui să treacă prin câteva unghiuri bune cu Saturn, Capul Dragonului și cu Pluton, dar și prin câteva unghiuri negative, cu Jupiter și Neptun. Este o zi complicată care ne vorbește despre adversități, despre speranțe, însă fără a ne aduce soluții. Există o insatisfacție care ne vine din ecuația astrală a acestei zile și care este mult legată de moralitate care, la rândul ei, va depinde mult de nevoia de pace, cea care ne ajută să ne rezolvăm anumite suspiciuni, să avem soluție atunci când suntem nedreptățiți sau să ne oprim atunci când se pune problema să forțăm un demers ori pe cineva să facă ceva. Amprenta acestei zile va fi legată de absența prietenilor pe care ni-i dorim, pe care-i așteptăm sau a celor virtual despre care credem că nu ne vor abandona niciodată. Acest ultim sector de tranzit al Lunii prin zodia Fecioară aduce multe închipuiri, multe speranțe false, multe rememorări care vor primit din partea comunității doar recunoaștere pentru ceea ce au reprezentat cândva, nu și pentru ceea ce, ipotetic, ar putea să reprezinte de acum încolo. Din această cauză, cei care lucrează cu energia sau care se află implicați într-un proces de cercetare spirituală, vor resimți că ziua de 31 august este una de abandon. Ceea ce li se respinge este ceea ce nu li se va recunoaște niciodată. Vor exista și oameni care vor abuza de persoanele echilibrate care au rezistat impulsurilor de transformare specifice acestei săptămâni și care lasă acestor profitori impresia că îi pot face celebri. Relația bună dintre Mercur și Junon aduce acestei zile o notă interesantă. Se va discuta despre cât de bine ar fi să se întâmple într-un anumit fel, deși evenimentele viitoare nu au în agendă așa ceva.
Prin urmare, ultima zi a lunii august ne vorbește despre motivele de pace pe care toată lumea le va respinge, pe care toți le refuză și le abandonează pentru că fiecare are acum alte motive de progres, alte aspirații. Ultima zi a lunii august ne ajută să ne cristalizăm intențiile și vom vedea ce ne rămâne în urma acestei cristalizării doar dacă suntem responsabili. Altfel, soluțiile par doar interesante, nu și utile. Mulți vor fi acum atrași de celebritate și adversitățile mai vechi, cele care au inclus la un moment dat și câteva victorii pe care le vor acum recompensate, îi vor îndemna să lanseze pretenții față de cei pe care i-au învins. Asta arată că victoriile mai vechi sunt lipsite de conținut și nu avem de ce să ne bazăm pe ele. Evidențierea aspectelor bune, aprecierea calităților de altădată, așa cum ne spune deviza generală a săptămânii, reprezintă semnul unei maturități, nu rezultatul concret al unor acțiuni efemere. Binele de acum, dacă nu are rădăcini puternice în moralitate, nu durează.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu abuza de nimic, nici de apă, niște aer, nici de lumină, nici de hrană, nici de ceea ce ni se oferă foarte ușor. A rezista tentației de a abuza este un veritabil semn de maturitate. Maturitatea este ceea ce ne rămâne în urma experiențelor acestei zile.

Mesajele pe care le primim sunt lecții de viață. Se discută despre un obstacol. Tranziție către o etapă mai bună privită ca o obligație, ca o durere, ca o nepăsare. Prea multă severitate. Interes ciudat față de o satisfacție. Hotărâre. Căi deschise către un ideal de grup. Decizii adoptate în mare grabă. Ceea ce este personal este greu de înțeles pentru ceilalți.

Prima zi a lunii septembrie aduce împlinirea opoziției dintre Venus și Luna neagră, dar și a trigonului dintre Venus și Saturn, precum și a trigonului dintre Mercur și Uranus. Luna se află, încă din noaptea de sâmbătă spre duminică, pe zodia Balanță ceea ce asigură un fundal agreabil acestor mesaje conflictuale. Putem să spunem că mesajele sunt în totalitate conflictuale pentru că relațiile bune se realizează între planetele individuale aflate în mers direct și planete colective aflate în deplasare retrogradă. Celelalte unghiuri sunt, prin natura lor, negative. Ultima zi a acestei săptămâni este una neplăcută care ne încurajează să luăm niște decizii pentru care nu suntem pregătiți. Abia acum ni se pare foarte clar că motivele ne duc spre o apocalipsă. Deși mulți cred că apocalipsa înseamnă distrugere, în realitate ea înseamnă o schimbare. Dacă până acum am folosit termenul de schimbare, cel care poate fi nuanțat, adică cel în cauză poate alege sau nu să fac această schimbare, în momentul de față vorbim despre o apocalipsă adică despre o modificare ce nu dă nimănui libertatea de a o refuza. Apocalipsa nu înseamnă distrugere, ci schimbare pentru toată lumea, doar că în momentul în care se declanșează, că e amplă sau discretă, nu va mai permite nimănui corectarea intențiilor, modificarea țintelor. Ceea ce se schimba în bloc a fost deja decis și nu comportă ajustări. În ultima zi a acestei săptămâni avem clar senzația că se produce o dislocarea a interesului, a motivației, a ambiției către o zonă de care ne-am temut. Soluția este pentru mulți dată de activitatea de grup. Cu toate acestea, cel care nu se va dovedi foarte hotărât, adică acela care nu va dori o etapă mai bun în viața sa, cel ce nu-și dorește să-și trăiască Viața altfel, se va afla în fața unor momente foarte delicate. Acestea sunt date de o tranziție, de o modificare, de trecerea către un alt nivel, care pot fi date de un alt loc sau un alt moment în timp, de o altă vârstă, de o altă generație. Ecuația astrală a zilei de 1 septembrie are această componentă a conflictului față de această tranziție către o altă etapă, cea care va fi remarcată cu precădere de persoanele care își trăiesc intens conflictul cu cei din altă generație. Cei care lucrează cu energia sau care se află implicați într-un proces de cercetare spirituală vor resimți acum care este doza de conflict cu propria cale.
Prin urmare, finalul acestei săptămâni ne vorbește despre ceea ce este celebru, interesant, fabulos, dar conflictual în viața fiecărui om. Acest element ar putea să fie dat de o decizie, de un obicei de a hotărî într-un anumit fel, de un tabiet, de o etichetă pe care obișnuiesc să o aplice celor cu care interacționează doar pentru că seamănă cu ceea ce știu, doar pentru că seamănă cu ceea ce recunosc foarte ușor. Cel care va reuși să se detașeze foarte ușor de toată această severitate a conflictului, indiferent cum este el argumentat, va arăta că interesul față de grup nu este produsul unei dorințe personale, ci rezultatul unei necesități de grup, rezultatul unei forțe care conservă grupul. Este clar că rezultatul minunat al acestei atitudini este ceea ce consultăm și din deviza generală a săptămânii, cea care face referire la nevoia de a fi evidențiat și apreciat. Lucrul acesta va însemna, în pofida tuturor conflictelor care se vor acutiza pe finalul acestei săptămâni, semnul că lucrurile bune sunt mai durabile decât celelalte.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu fi închiși față de noi căi de comunicare, de interacțiune, de schimb de experiență. Ceea ce este nou acum doar ne sperie, nu ne și distruge.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.