2 – 8 septembrie 2019

2 – 8 septembrie 2019 este săptămâna redimensionării resurselor care ne bucură viața și a câștigului obținut cu un mare efort sau cu un compromis dureros pe moment. Spre deosebire de ceea ce am parcurs de la începutul anului și până acum, experiența acestei săptămâni este una fragmentată. Fiecare zi devine o piatră de hotar, fiecare are mesajul său distinct și abia la sfârșit reușim să punem toate aceste piese ca într-un puzzle imens din care să înțelegem de ce nu este o săptămână de epuizare, de consum, de distrugere, ci una de reconstrucție. Ni se va părea că înțelegem unele lucruri referitoare la această săptămână chiar din prima zi, însă ele sunt doar câteva direcții care se vor transforma cu fiecare zi. Asta înseamnă că avem nevoie de flexibilitate pentru a primi corect ceea ce ni se oferă. Redimensionarea resurselor cere îndeplinirea acestei condiții pentru ca avantajul pe care l-am obținut deținând acele resurse să rămână în continuare o bucurie a vieții. Apoi, oamenii maturi, ființele care nu s-au plâns niciodată de muncă, nici măcar atunci când volumul de lucru a fost foarte mare, vor fi dispuși să facă acum un mare efort, nu un mare compromis, pentru a menține toate aceste lucruri frumoase și a le găsi în viața proprie un loc aparte. Câștigul obținut în această săptămână este unul foarte valoros și el va reuși să fie un fel de balsam pentru suflet, să combată relațiile proaste, instabilitatea, să vindece rănile produse de despărțirea din ultima perioadă. Acum avem ocazia să înțelegem mult mai bine de ce săptămânile din urmă ne-au vorbit despre schimbare. Unele schimbări care s-au produs de curând au creat răni, dar acum ele pot fi vindecate prin faptul că reușim să accesăm resurse pe care nu le-am folosit de mult timp sau despre existența cărora nu știam prea multe. Pentru că suntem la un pas de săptămâna care ne-a vorbit despre o apocalipsă (adică despre schimbări pe care nu le-am putut refuza), cei care nu au reușit să integreze mesajul săptămânii anterioare vor merge mai departe în această săptămână prin compromis. Orice compromis făcut pare dureros, iar pentru unii chiar sfâșietor. Nu această săptămână este de vină pentru că lucrul acesta se întâmplă, nici măcar aspectele imperative ale săptămânii anterioare nu au o vină în sensul acesta, ci faptul că de-a lungul timpului acești oameni au fost puțin leneși. Acum aceasta este moneda pe care o plătesc pentru lene. Pentru că săptămână de față aduce multe evenimente astrale, ar fi nepotrivit să fie invocate în această prezentare generală. Fiecare zi este ca un tablou special, iar la sfârșit, când avem imaginea de ansamblu a întregii expoziții, putem înțelege mai bine de ce mersul lucrurilor, și în această săptămână, așa cum s-a întâmplat și în săptămânile din urmă, ține de acest fir al schimbării, nu de cel al distrugerii.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a ne propune să gândim în parametrii simpli așa cum ne-am dorit să gândim în săptămânile din urmă, când presiunea socială era foarte mare și simplitatea ni se părea un lux. Acum că ne este permis să accesăm simplitatea, să nu-i întoarcem spatele!

Ne lipsește puterea de a reduce violența. Prea multă agresivitate stinge lumina sufletului sau ne încurajează să validăm înșelăciunile. Brutalitate. Ripostă. Violență gratuită. Eșecul înseamnă o răsplată pe seama erorilor personale. Regres greu de înțeles de cel în cauză. Situațiile inexplicabile sunt, de fapt, foarte profunde. Unele mișcări nu sunt susținute. Instabilitatea este investigată greșit. Avem nevoie de atenție pentru a ne adapta corect.

Chiar de la începutul acestei săptămâni conștientizăm că deviza care se aplică acestui interval capătă o conotație aparte. Prin relația bună pe care Venus și Axa Dragonului o definitivează în dimineața acestei zile suntem îndemnați să facem apel la resurse noi. Din nefericire, Venus nu poate media tendința Nodurilor, ceea ce înseamnă că întoarcerea către normalitate se va face cu un consum foarte mare. Cei care au dovedit o mare duritate în săptămânile din urmă vor trebui să plătească această monedă a lucrurilor obținute foarte greu, a unei plăți supradimensionate pentru a spera într-un câștig. Raportul pe care Venus și Axa Dragonului îl au acum nu este ceva rău, nu duce către violențe gratuite, nu duce către riposte și nu alimentează nicio formă de brutalitate, ci ne vorbește despre lucrurile bune pe care le obținem greu. Fundalul acestor demersuri, relația proastă pe care Luna o are cu Axa Dragonului, arată că suntem într-un moment foarte delicat. Oamenii bine intenționați resimt în urma activităților acestei zile o oboseală ciudată. Aproape că nu-și pot explica de ce primesc mesaje cum că tot ceea ce au făcut până acum nu contează. Ceea ce au făcut până acum contează, însă nu pentru a rezolva nevoile momentului. Aceste nevoi ale momentului vor fi mai clare în a doua parte a zilei. Atunci soarele va definitiva conjuncția cu Marte, iar Venus careul cu Jupiter. Abia în a doua parte a zilei ne dăm seama că bunele intenții sunt plătite din buzunarul personal, că soluțiile pe care le punem în aplicare vin prin mișcare, schimb de experiență, prin reașezarea pieselor patrimoniului după o nouă ordine.
Sunt însă câteva lucruri neplăcute pe care trebuie să le parcurgem în această zi, iar acestea vin să pedepsească erorile din ultimele zile. Nu vorbim de o inventariere a unor fapte care s-au întins pe săptămâni sau luni de zile, ci doar pe ceea ce a pregătit acest moment. La modul superficial, ziua va fi marcată de teama că reacțiile necontrolate ale celorlalți ar putea să ne strice în momentul glorios, unul pregătit din timp și, ca o consecința, să îndreptăm toată furia împotriva celor pe care-i considerăm vinovați de tot acest eșec.
Prin urmare, prima zi a acestei săptămâni ne vorbește despre umilințele pe care nu dorim să le îndurăm, pe care nu le mai tolerăm și pe care dorim să le vindecăm prin reacții bruște. De aceea multe din gesturile acestei zile vor fi marcate de brutalitate ca și cum oamenii și-au uitat bună educație, nu mai vor să se comporte frumos, nu mai sunt eleganți, nici manierați. Mișcările acestei zile sunt orientate către o zonă a orgoliilor, ambiția fiind motorul care le ajută pe acesta să se deplaseze, iar lăcomia ținta falsă (este falsă pentru că scopul nu este acumularea pe același program, ci activarea lor prin alte programe existențiale). Așa cum înțelegem și din deviza generală, este nevoie de o redimensionare a resurselor personale, dar nu la modul general, ci pe atenția pe care o putem folosi în momentul de față. Orice greșeală, oricât de mică, va produce un regres. Dacă nu avem tăria de caracter să recunoaștem că este o simplă greșeală și trecem imediat la sancțiuni, găsim imediat vinovați, atunci simplele erori se transformă în regres. În contextul acestei săptămâni regresul nu este un câștig pentru sine, ci un câștig pentru cel care a luptat să-și susțină punctul de vedere, dar nu a avut argumentul necesar, fie pentru că nu a fost suficient de pregătit, fie că nu a fost inspirat. Acum o mână a destinului intervine și creează conjuncturi care clarifică toate aceste ipostaze. Cei care cred că Dumnezeu le face dreptate chinuindu-i pe alții, nu sunt decât niște rătăciți care se bucură de suferințele altora. Aceștia nu fac parte din rândul persoanelor avantajate de aceste conjuncturi, ci sunt simpli consumatori sau viitoarele victime. Nu te poți considera privilegiat crezând într-un Dumnezeu care face abuzuri decât dacă iubești abuzurile. Oamenii aceștia nu au nevoie de o forță supranaturală pentru a le pune ordine în viață, pentru a le face dreptate provocând celorlalți suferințe, pentru că așa cum pot să facă rău altora își pot face rău și lor înșiși. Aceasta este adevărata dreptate care funcționează, nu ce cred ei. De aceea, separarea (izbăvirea) de rău este și ceea ce am fost învățați să cerem prin rugăciunea “Tatăl nostru”.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți la simplitate. Lucrurile simple sunt acum nestemate, adevărate esențe care pot oricând recrea mediu sau substanța din care au fost extrase.

Risc de eșec. Situațiile paradoxale alimentate de incultură devin mai evidente. Propriile dorințele ne fac probleme. Prea mult interes pentru excelență scade popularitatea. Ușoară nerăbdare. Se discută despre efortul depus. Interes pentru nimic. Concentrare pe metodă. Fapta eficientă este lăudată în defavoarea emoției.

În noaptea de luni spre marți, Luna va trece pe zodia Scorpion și va avea de împlinit câteva unghiuri interesante până când ziua aceasta se va încheia. Dacă în ziua anterioară conjuncția Soare-Marte a însemnat un risc, acum conjuncția Mercur-Marte aduce o responsabilizare tocmai pentru că se consumă în separația celeilalte. Dacă ar fi fost invers, am fi vorbit despre decizii categorice adoptate pentru a tempera un conflict creat de iresponsabilitate. Așa, vorbim despre decizii importante care ar putea să se termine cu un moment de iresponsabilitate, cu fapte care să fie lăudate doar prin emoția creată, nu și prin urmele lăsate. Multe din situațiile pe care le parcurgem acum ne arată care sunt resursele noastre, iar acestea s-ar putea să vină dintr-o zonă vulgară, acolo unde educația nu a ajuns sau nu a putut să ajungă. Conjuncția lui Marte cu Mercur aduce însă și o problemă de risc. O formă de nerăbdare reușește să se strecoare chiar dacă lucrurile sunt clare, chiar dacă am spus că nu este suficient cât am obținut, cât ni s-a oferit sau cât avem. Dintr-odată, toată această mișcare a valorilor, cumulată cu ambiția care ne vine din tranzitul Lunii pe zodia Scorpion, ne lasă impresia că drumul este liber și că obstacolele lipsesc. A ne dori mai mult acum înseamnă a lua de la alții. Prin această ambiție arată că nu înțelegem deloc de ce drumul este liber. El nu este deschis așa pentru că elementele din stânga și din dreapta sunt factori de protecție care acționează ca o consecință a unor fapte bune. S-a lucrat pentru a fi protejați acum, s-a lucrat pentru ca acest drum pe care ni l-am dorit să îl ducem la bun sfârșit așa. A ne dori acum mai mult înseamnă a dovedi iresponsabilitate pentru că însă nu am terminat de asimilat rezultatele a ceea ce ne-am dorit cândva, încă nu am încheiat etapa care ne-a pus pe acest drum. Ne va fi permis acest “mai mult” după ce traseul va fi încheiat.
La modul concret, ziua aduce probleme legate de bunuri, discuții despre valori circulante, reacții necontrolate față de pierderi care s-au consumat cu mult timp în urmă și despre care am spus la momentul respectiv altceva. Acum ni se pare că totul este foarte intens, că totul ne afectează și că soluția vine doar prin explozie sau prin distrugeri provocate de o revoltă. Revolta nu este soluția momentului, nu este, în general, o soluție, dar acum ea așa va fi văzută.
Prin urmare, 3 septembrie este ziua când vedem cât de mari sunt problemele pe care le avem cu propriile dorințe. O simplă situație nerezolvată se inflamează dintr-odată, tocmai pentru că ne lasă impresia că nu este o simplă problemă care trebuie soluționată ci un veritabil risc. Ceea ce s-a consumat în ziua anterioară ne lasă impresia unui eșec ce așteaptă un moment de neatenție pentru a deveni realitate. De aceea, mulți vor pierde astăzi fiind interesați de lucruri care nu au valoare și, renunțând la ceea ce le crea popularitate, pentru că această popularitate însemna și o responsabilitate pe care nu mai vor acum, renunță la ceva din ei. Acești oameni sunt informații că dacă doresc să meargă mai departe cu statutul pe care îl au și care merge la pachet cu această popularitate vor trebui să privească acest episod ca pe unul pasager. Cei care privesc momentul acesta ca pe o schimbare trebuie să știe că dacă nu refuză o parte din această construcție nu rămân cu partea cealaltă. Dacă suntem suficient de alintați încât să refuzăm un munte doar pentru că acolo nu crește Floarea de colț nu va mai înțelege niciodată cât de important este un munte în viața unui om.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne cultiva răbdarea. Oricât de banale sunt situațiile care ne solicită repararea a tot ceea ce ne ajută să o valorificăm devine un instrument de cunoaștere.

Nevoie de confirmare. Început greu, dar continuare ușoară. Erorile săvârșite din dorința de rezistență sunt raportate la informații. Carismă. Relațiile afective trec printr-o criză. Se rupe o înțelegere. Scăderea popularității prin împărtășirea unui secret. Viclenie. Conspirație. Se discută multe despre niște consecințe. Complicații pornite de la principii explicate greșit. Decizie eronată. Cel bun este condamnat.

Momentul de față ne arată cât de intensă poate fi o criză care a fost ignorată în zilele anterioare și care acum atinge un punct ca eveniment. Vom mai experimenta și în zilele următoare câteva vârfuri, dar ca stare, în ansamblu, aceasta este zona care ne duce cel mai aproape de punctul zero. Dacă, în general, punctul zero înseamnă un fel de neutralitate, acum el este cel care anulează toate realizările. În primă instanță ni se va părea că multe se compensează prin carismă, prin atitudine sau prin ideile năstrușnice pe care le avem. În realitate, lucrurile acestea care vin să completeze ceea ce părea integru arată că suntem în criză, nesiguri, indiferenți sau lipsiți de acea putere pe care am declarat-o. Practic, 4 septembrie este momentul când realizăm că un câștig pe care ni l-am dorit foarte mult nu poate fi obținut prin compromis. În cazul celor leneși, compromisul va fi dureros, iar în cazul celorlalți va părea doar un efort suplimentar. Conjuncția Soare-Mercur ce se împlinește în dimineața acestei zile poate fi o forță ce nu are în mod obligatoriu o direcție bună. Poate fi folosită și negativ, prin participarea la anumite conspirații. Este adevărat, pentru că mintea funcționează astăzi la alți parametri, se va discuta despre niște consecințe ca și cum oamenii au dintr-odată o viziune de ansamblu cum nu s-a întâmplat în ultima perioadă. Aceasta nu înseamnă că decizia e corectă. Totul depinde de atitudine, de buna creștere, de nevoile pe care ni le-am conturat de curând. Având în vedere că în mijlocul acestei zile Venus va definitiva opoziția cu Neptun retrograd vorbim și despre eliberare emoțională, dar și despre decizii eronate care ne arată că drumul pe care am mers este greșit. O greșeală care ne dezvăluie o eroare și mai mare este de dorit, desigur, nu este dorită trăirea produsă de toată această situație. Oamenii care evoluează așa, cei care reușesc să scurteze drumul vor avea impresia că sunt condamnați de ceilalți cu atât mai mult cu cât sunt mai buni, mai responsabili sau mai harnici.
Prin urmare, 4 septembrie ne vorbește despre erori care au fost ascunse și din cauza cărora am dezvoltat un sentiment de rezistență, de opoziție în fața schimbării, în fața a ceea ce ar trebui să ne însușim simplu și ușor. Erorile acestea pe care le-am săvârșit din dorința de a rezista la un factor de schimbare, pe motiv că acesta nu este bun, ne-a oferit nenumărate informații pe care acum trebuie să le schimbăm. În momentul de față schimbarea informațiilor pe care le-am primit din încrâncenare sau rezistență în fața readaptării presupune o redimensionare a resurselor. În cuvinte mai simple, avem nevoie să știm care este rezistența fizică, ce legătură să preferăm în următoarea perioadă, ce film să vedem, cu ce oameni să ne petrecem timpul. Cei care nu au astfel de gânduri acum vor deveni, până spre sfârșitul acestei săptămâni, oameni vicleni care vor căuta defectele celorlalți și vor sfârși prin a participa la conspirații care le vor afecta până la sfârșitul acestui an imaginea și statutul social.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu considera că oamenii care oferă lucruri pot oferi și altceva. Un om rigid va oferi doar puțin. Un om flexibil va oferi câte puțin de pe fiecare nivel pe care-l poate atinge.

Privim înapoi cu resentiment. Nefericirea este explicată în termeni frumoși. Complicații din cauza familiarității. Note false. Dispersie într-un mediu nou. Bucuria este măsurată altfel. Se cristalizează intenții noi. Lucrăm pentru o mai bună inserție în mediul de apartenență. Interes pentru progres. Cel slab se folosește de ceilalți. Cel puternic prezintă comunității un model de încredere în sine.

În dimineața acestei zile Luna va trece pe zodia Săgetător și va avea de împlinit un trigon cu Chiron în mijlocul acestei zile și în a doua parte a zilei un careu cu Junon. Celelalte elemente specifice acestei zile țin de un mare sentiment care ne obligă cumva să înțelegem ceva din ceea ce ni s-a întâmplat de curând. Avem astăzi clar sentimentul că un factor care ține de comunitate, care ține de relația individului cu grupul de apartenență ne pune în dificultate sau ne lansează mesaje false. Rezultatul este o grijă falsă față de nevoile celorlalți, situație care va face o legătură stranie cu ceea ce ni s-a întâmplat la începutul acestei săptămâni. Oamenii superficiali vor face această legătură la modul foarte concret ca și cum ceea ce ni se întâmplă pe 5 septembrie este rezultatul a ceea ce s-a produs pe 2 septembrie. Dacă ar fi să privim la o scară mai largă, lucrurile acestea scot în evidență bucuria schimbării, bucuria identificării celor mai importante probleme prin soluționarea prin care individul să dobândească o mai bună încredere în sine sau o imagine mai bună la locul de muncă ori în comunitate. Din nefericire, opoziția pe care Mercur din Fecioară o împlinește cu Luna neagră din Pești arată că lucrurile sunt diferit conturate și că până la urmă rezultatul nu va fi așa cum l-am gândit. Ceea ce am considerat că este frumos devine doar atractiv. Ceea ce am considerat că este plăcut devine doar senzual, iar ceea ce consideram că este respingător se mulează perfect pe niște calcule mai vechi care nu mai sunt de actualitate, pe metode care, nici pe alte conjuncturi, au dat rezultatele așteptate. Soluția cea mai bună la tot ceea ce ni se întâmplă acum este acceptarea. Cei care lucrează în echipă, nu cu oamenii care au depins întotdeauna de forța grupului, vor căuta un înțeles profund în gesturile celorlalți în situația în care ceea ce vine din partea celor cu care interacționează nu este decât o reacție tulburătoare la o durere pe care nu și-au rezolvat-o. Pentru acești oameni care se exprimă dureros, crezând că le este permis și care-i influențează în modul acesta pe ceilalți, viitorul nu poate fi unul frumos decât dacă devine până la sfârșitul acestei săptămâni, așa cum ne spune deviza de acum, atenție asupra redimensionării resurselor proprii.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne vorbește despre o minciună supradimensionată. Ea poate fi frumos conturată, dacă așa ne poate tenta, sau îngrozitoare, dacă în felul acesta ne poate distruge încrederea în sine sau dacă așa ne poate transforma în sclavi ai nevoilor celorlalți. Omul slab preia modelele celorlalți, și le însușește și le prezintă ca fiind etaloane universale. Omul puternic crede în sine și își va prezenta propriile sale modele. Dacă tipul inferior este ușor de identificat, de asemenea și tipul superior, cei care se situează în zona mediană vor crea cele mai multe confuzii. Ei vor fi lacomi și doar lăcomia îi va deconspira că fac parte din această zonă. Acești oameni cred că au acces foarte ușor la putere prin cuvintele pe care le răstălmăcesc, prin metode de care se țin foarte strict, prin șantaj. Intențiile lor devin mult mai clare, se cristalizează, și tocmai aceste impulsuri negative îi deconspiră. Cine are puterea să treacă dincolo de aparențe va vedea că argumentele lor, așezate într-o topica perfectă, nu sunt decât instrumente ale propriilor disperări. Ceea ce ne este clar în minte va trebui exprimat la fel de clar, chiar dacă va fi nevoie să apelăm la anumite construcții semantice în așa fel încât mesajul să fie perceput exact așa cum este. Nuanțarea adevărului nu înseamnă îmbrăcarea lui în haine false, ci prezentarea sa în etape pentru ca perceperea sa să fie deplină și corectă. Așa va proceda un om care și-a însușit un model corect de încredere în sine. Nu va proceda așa un om fals care consideră că disimularea este o soluție universală. Un om vertical se va feri de furtună, dar nu se va îngropa, nu va fi șarpe, nu va fi vierme, nu va fi șacal. Dacă va ști că nu poate înfrunta direct furtuna își va deschide aripile și se va ridica deasupra ei.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu confunda puterea cu obscuritatea. Există această problemă acum care ne creează impresia că dacă suntem obscuri avem o putere pe care alegem când să o folosim. Nu, acum obscuritatea arată doar promiscuitate.

Succes câștigat cu greu. Procese firești, normale sunt întârziate. Se valorifică un drept. Apar întâmplări ce nu au putut fi prevăzute. Se stinge o pasiune. Conflictele sociale trezesc din amorțeală oameni care vor avea până la sfârșitul anului un rol important în comunitate. Tensiune creată de ambiții prea mari. Schimbări. Dezamăgiri din partea prietenilor. Planurile de viață se schimbă. Responsabilitatea înseamnă și blândețe. Minciuni care compromit prietenii de durată.

Pentru mulți, deviza generală a acestei săptămâni va avea un înțeles mult mai clar prin vibrațiile zilei de 6 septembrie. Pe de o parte, vorbim despre împlinirea fazei de Primul Pătrar, aspect care aduce un entuziasm ce nu va putea fi pus în aplicare pentru că sunt conflicte sociale care îi trezesc pe oameni din amorțeală și îi țin blocați pe programe mai vechi. Aceste conflicte sociale, aceste programe mai vechi, tot acest conglomerat va fi susținut astral pe 6 septembrie în principal de careul Mercur-Jupiter, dar și de sextilul Saturn-Luna neagră, elemente astrale care schimbă planurile de viață, transformă responsabilitatea în ceva apăsător și dă minciunii o putere socială foarte mare. Cei sensibili vor avea clar sentimentul că lucrurile acestea rele sunt în crescendo. Vor vedea că ziua următoare vine cu alte elemente astrale la fel și ultima zi a acestei săptămâni, ceea ce va face ca deviza săptămânii, cea care se referă la redimensionarea resurselor care ne bucură viața, să devină o prioritate. În primul rând, problemele cele mai mari ale momentului, pentru că acestea sunt mai importante (de bucurii nu se plânge nimeni) vin atunci când se răstălmăcește un mesaj care în săptămânile anterioare a fost foarte clar. Dezamăgirile vin prin pervertirea schimbărilor. Am văzut în săptămânile anterioare, în special în cea anterioară cea care s-a ocupat de adevărata schimbare pe care nimeni nu o poate refuza, că zona aceasta a conflictelor sociale au produs efecte surprinzătoare. Zăpăceala săptămânii anterioare se va transforma acum, în a doua parte a acestei săptămâni, dar în special pe 6 septembrie, într-un fel de sfârșit al unui rol. Ceea ce se anunță acum, persoanele care iau parte la conflictele sociale ce se evidențiază acum vor descoperi că au un rol foarte important până la sfârșitul acestui an. Din nefericire, ceea ce se naște acum din conflict va sfârși tot în conflict, ceea ce nu ne dă prea multe speranțe dacă urmărim să ne trăim viața prin blândețe, prin responsabilitate sau prin simplitate. Momentul acesta aduce mesaje care ne tulbură și care lasă impresia că sunt pe termen lung, în situația în care ele vor supraviețui pe termen lung pentru că se vor asocia cu alte conflicte. Acesta este momentul când ne întâlnim cu o dezamăgire, dar nu cu una oarecare, cea care stinge o pasiune. Oamenii bine intenționați pot spera ca începând cu 6 septembrie să se bucure de mai multă liniște pentru că lucrurile complicate și rele se vor asocia pentru a servi unui scop care nu este conținut de ecuația astrală a momentului și pe care îl vom citi din ecuațiile astrale ale săptămânilor următoare.
Prin urmare, 6 septembrie ne vorbește despre unele dezamăgiri pe care vom alege să nu le împărtășim, să nu le spunem, să nu le deconspirăm. Ele țin de ceea ce ni se pare că reprezintă la celălalt o iresponsabilitate, o neseriozitate sau chiar o obrăznicie. Elementul cel mai bun al acestei zile ne ajută să trecem dincolo de o tensiune care a fost folosită până de curând ca un motor al unor ambiții. Acum ne relaxăm, ne destindem, lăsăm ca planurile de viață să se schimbe după alte coduri, după ambițiile pe care le-am avut sau după mesajele tendențioase ale celor care vor să schimbe lumea și să o facă după chipul și asemănarea lor. Dacă la nivel social lucrurile acestea sunt relativ ușor de înțeles, beneficiind de interpretări ale celor care studiază fenomenul social, la nivel individual 6 septembrie aduce capcana minciunilor care distrug prieteniile ce au o durată lungă de viață. Poate în momentul acesta nu știm cât de lungă poate fi prietenia cu cei pe care îi apreciem. Avem ocazia să realizăm că distrugem ceva foarte valoros dacă ne lăsăm în voia impulsurilor de a jigni un om pe care-l apreciem.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne lăsa antrenați în tensiuni doar pentru că suntem grăbiți, doar pentru că nu suportăm graba celorlalți, doar pentru că nu avem răbdare. Astăzi ar trebui să ne întrebăm de ce dintr-odată nu mai avem răbdare.

Aspirații care se transformă în complicații de natură relațională. Rezistență la efort. Noutatea nu este apreciată. Schimbările personale nu pot fi văzute decât prin toleranța grupului. Greșeli majore. Se încearcă o redresare, însă eroarea este accentuată. Optimism fals. Despărțirile mai vechi înseamnă și evoluții declanșate de derive sociale. Singurătatea sperie. Onoarea este recunoscută altfel.

În dimineața acestei zile Uranus își va definitiva trigonul pe care îl formează cu Junon de ceva vreme. Acesta pare să fie elementul definitoriu al zilei chiar dacă momentul de față aduce un regal de unghiuri astrale, așa cum nu am mai avut de mult timp. Vorbim de aspirație, de planul care trebuie să se împlinească după cum dorim, după cum ne-ar plăcea, după model, după tendința grupului. Este clar că momentul de față ne pune și în fața unor greșeli pe care ar trebui să le observăm corect pentru ca, în săptămânile ce vor veni, să fie și analizate corespunzător, iar soluția să fie una bună. Din fericire, Luna își încheie tranzitul sau prin zodia Săgetător în mijlocul acestei zile, ceea ce înseamnă că în a doua parte a zilei toate aceste impulsuri care trebuie să schimbe sau să îi dea individului o mai mare rezistență la efort trec printr-un alt fel de filtru. Vom fi mai rezervați, mai interesați de bun simț, de onoare, de respect. Este adevărat, rămân în continuare active aspirațiile care ar trebui să transforme conștiința omului simplu pentru a o face pregătită pentru mari evenimente sociale. A sosit rândul Soarelui să se afle într-o relație bună cu Axa Dragonului, fără a reuși să medieze tendința Nodurilor. Asta înseamnă că acum, pe 7 septembrie trecem printr-o altă frustrare, aceea de a fi bun la ceva, dar să nu ni se spună, să nu primim răspuns, să nu fim apreciați prin ceea ce ne așteptăm. Sunt, totuși, semnale bune legate de elementul surpriză. Toată săptămâna a picurat din loc în loc câte un element surpriză, însă acum îl marcăm mult mai bine. Cei care au fost izolați, oamenii singuri sau care s-au separat din diverse motive de grupul de apartenență vor vorbi acum despre onoare, se vor simți evidențiați prin alegerile pe care le-au făcut, se vor simți mândri că ei sunt în afara furtunii. Nu există cineva care poate acum să fugă de aceste predispoziții. Există oameni care se ascund mai bine, persoane care afișează un optimism fals, indivizi care își ascund cu o mai mare dibăcie marile greșeli ale vieții. Toate devin acum mai vii, dar nu pentru a fi pedepsiți, nu pentru a fi chinuiți că nu le-au putut rezolva, ci pentru a dobândi o mai mare rezistență în fața greșelilor care transformă, care schimbă în rău, care pot distruge sentimente frumoase sau chiar aspirații.
Prin urmare, 7 septembrie ne vorbește despre tot ceea ce ne-a călit de-a lungul vieții și ar trebui sa avem în vedere pentru a nu ne întoarce la lucruri care nu au importanță, pentru a nu cădea într-un optimism fals, cel care se hrănește doar pe aplauze la fel de false din partea celor care nu trec dincolo de aparențe. Dramatismul acestei zile își produce efectele chiar din timpul nopții, când Soarele va trece prin opoziția cu Luna neagră. Soarele se află acum și într-un trigon cu Saturn, însă retrogradarea acestuia face ca oamenii să fie permisivi față de frustrare, față de modificări abuzive, față de onoarea care ascunde un orgoliu foarte periculos. Acest lucru se explică din punct de vedere astral prin faptul că unghiurile bune care se împlinesc acum au în aspectul lor o planetă retrogradă. Există o poliță pe care nu am plătit-o, există ceva care trebuie să treacă printr-un filtru pentru a evolua, pentru a lăsa în urmă o haină veche, ponosită ce nu mai servește nevoilor prezente. De aceea momentul de față nu este un resort către o lume mai bună, ci, deocamdată, doar intrarea într-un fel de purgatoriu. Reușesc să supraviețuiască oamenii care au onoare sau, mai exact, supraviețuirea depinde de câtă onoare avem. Onoarea va fi în această zi sora sincerității.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu încerca să ne redresăm prin argumente, prin putere de convingere. Redresarea are acum o singură măsură: onoarea.

Problemele puse în discuție sunt vechi rivalități. Este nevoie de o nouă demonstrație. Sunt invocate anumite speculații pentru ca nervozitatea să fie diminuată. Ne întoarcem la probleme mai vechi. Temeri față de depresie. Sunt invocate circumstanțe atenuante. Este folosită slăbiciunea cuiva ca o armă de maximă eficiență. Apare un drum nou. Este evidențiat rolul de martor într-o confruntare. Calculele nu mai sunt atât de precise.

Multe aspecte astrale ce se împlinesc în această zi ne vorbesc despre griji. Din fericire, vom reuși să trecem peste acestea pentru că avem experiența unor întâmplări mai dure care s-au consumat de-a lungul acestei săptămâni. Faptul că Luna se află acum în plin tranzit prin zodia Capricorn ne dă cumva încrederea că răul a trecut și că oricât de multe neplăceri am putea avea, ele nu vor putea niciodată să pun într-o lumină proastă neplăcerile pe care le-am trecut de-a lungul acestei săptămâni. Ne vom gândi acum la termenele pe care cu greu am reușit să le respectăm, la dreptatea care ne-a fost încălcată sau la cuvintele neplăcute pe care ne-am propus să le uităm. Cei care ni le-au adresat nu sunt atât de vinovați precum am crezut, dar problema aceasta a iertării va ține de vibrațiile săptămânilor următoare, nu de ceea ce se întâmplă acum. Prin faptul că în a doua parte a zilei Luna va trece prin Coada Dragonului apoi, la puțin timp, Soarele va definitiva careul cu Jupiter, face din 8 septembrie o zi marcată de o insatisfacție. Poate ne-am făcut niște calcule și acum ele nu mai sunt de actualitate sau poate am avut așteptări din partea unor persoane care acum preferă alte anturaje, alte fapte, care acum sunt implicate în alte proiecte și au alte idealuri. Toate aceste mesaje îi îndeamnă pe oameni să discute, să se implice în rivalități, să se piardă în stări sufletești toxice care nu-i ajută cu nimic. Din interior cred că aceste informații sunt foarte reale, că nu degeaba astăzi se împlinește sextilul Lună-Luna neagră. Cu cât ne apropiem de seară, cu cât ne apropiem de finalul acestei zile, cu atât ne va fi mai clar că lucrurile acestea care se complică prin drame se pot vindeca prin iertare. Deși tensiunea acestei zile va fi una foarte clară, ca și cum urmează să se întâmple ceva, dar nu știm ce, rezultatul a ceea ce se consumă pe 8 septembrie anulează o slăbiciune, ne dă încrederea că zilele care vor veni nu vor fi sclavii unor evenimente nefericite, ci trepte pe care urcăm pentru a ne apropia de soluțiile pe care le visăm, de lumină.
Prin urmare, finalul săptămânii ne vorbește despre ambiția omului care nu mai are nimic de pierdut, care nu se mai poate întoarce la ceea ce a lăsat în urmă, la ceea ce a renunțat, despre curajul ființei care poate privi înainte fără să-și facă un calcul, pur și simplu pentru că acesta este drumul și nu se mai poate întoarce. Toate problemele care sunt puse acum în discuție sunt vechi, însă discuțiile creează rivalități noi. Din această cauză, ar trebui să fim atenți la ce împărtășim celorlalți. Oamenii sunt astăzi mult prea emoționali și la fel vor fi și în zilele următoare, iar drama aceasta a omului rău care profită de vulnerabilitatea omului sensibil se păstrează încă. Acești oameni care cred că adevărul pe care îl spun poate fi înțeles de ceilalți are nevoie să se ancoreze mai bine în realitate și să vadă că luciditatea nu este un stadiu al evoluției. Luciditatea este o componentă care se regăsește în mai multe stadii, ea nu este o treaptă dincolo de care oamenii nu mai greșesc. Oamenii lucizi de acum pot greși fiind prea subiectiv, ușor răutăcioși, obraznici.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu judeca viitorul după calculele pe care ni le facem acum. Să așteptăm zilele următoare cu darurile lor.

1 thought on “2 – 8 septembrie 2019

  1. Ana spune:

    O zi ciudata,pt o secunda „la stele”ca mai apoi totul sa se prabuseasca(totul la nivel de psihic).Care este morala?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.