26 aprilie – 2 mai 2021

26 aprilie – 2 mai 2021 este săptămâna adâncirii unor percepții și a salvărilor, la limită, a unor relații prin apelul la forțe superioare care ajută, protejează și hrănesc ființele care vor să evolueze. Cea mai mare păcăleală a acestei săptămâni va fi aceea că procesul de transformare, de evoluție sau de vindecare s-a oprit. Vom avea această impresie pentru că ne întâlnim cu minciuni vechi, retrăim întâmplări și situații pe care am crezut că le-am depășit, dar, în realitate, acestea au fost puse într-un con de umbră pentru că au existat alte priorități. Acele priorități acum trec într-un plan secund și devin foarte evidente complicațiile care nu au fost rezolvate și nu vor putea fi soluționate prea curând. De aceea, avem nevoie ca în această săptămână să ne propunem să fim observatori, să ne adâncim în percepții, să urmărim toate detaliile, să acordăm importanță acestor elemente minore pentru că atunci când le vedem, o mână nevăzută a destinului sau poate forțe care țin de alte planuri ne ajută să le percepem pe acestea dintr-o altă perspectivă, din alte unghiuri și să le înțelegem mai bine rostul. Lucrurile care până acum au fost considerate mici se evidențiază în momentul de față, atât în sensul bun, cât și în sensul rău. O simplă atitudine de respingere ar putea fi în această săptămână interpretată ca fiind un semn de despărțire, deși nu este. De asemenea, o privire blândă, un cuvânt cald sau iertarea unei fapte poate schimba un comportament negativ al unui om dezechilibrat în așa fel încât să poată înțelege că adevărata evoluție se face numai prin calea binelui. A ține cont de aceste detalii reprezintă ajutorul cel mai mare pe care ni-l oferim nouă înșine pentru a beneficia de ajutorul pe care îl vom primi în această săptămână dintr-o lume nevăzută. Așadar, nu trebuie să uităm că elementele minore ale acestei săptămâni fac diferența dintre creștere și decădere, dintre progres și eșec.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a ne opri din agitația pe care am trăit-o cu atât de multă implicare și intensitate în săptămânile anterioare. Doar așa putem surprinde esența și puterea lucrurilor mici care sunt presărate peste tot în această lume ca nestemate, dar din cauza acestei agitații sau nebunii le vedem ca simple pietre sau gunoaie.

Simplitatea ne ajută să descoperim adevărata putere. Amplitudine. Cercetările sunt oprite din teamă. Cerem ceea ce nu ni se va oferi niciodată. Patimi descoperite acolo unde ne așteptăm să găsim vindecare. Putere de schimbare folosită în mod neadecvat. Griji nejustificate. Se dă o sentință. Seducția nu repara nimic. Avem nevoie de certitudini, chiar dacă ele sunt mici sau naive.

Prima zi a săptămânii ne vorbește despre ambițiile pe care le-am folosit în săptămânile din urmă în mod inutil, despre activitatea monotonă pe care dorim acum să o combatem și despre acea putere personală care trebuie să combată un adversarul care s-a dovedit până acum prea rău, prea fățarnic, prea indiferent. Sunt multe întâmplări complicate pe care ar trebui să le parcurgem acum și cele mai multe dintre ele fac trimitere la o viață emoțională complicată. Dacă în prima parte a zilei suntem mai siguri pe ceea ce gândim și împărtășim, pe relațiile pe care le-am alimentat în ultima perioadă, în a doua parte a zilei, după ce Luna își va consuma careul cu Pluton, înțelegem că toate aceste situații care ne-au consumat ne-au lăsat fără resurse. Binele pe care îl parcurgem în prima parte a zilei se poate transforma în a doua parte a zilei într-un fel de răzbunare, pentru un fel de sentință care ne arată cât de puțin am evoluat sau cât de puține lucruri s-au schimbat în viața proprie. În realitate, ceea ce se întâmplă pe 26 aprilie este mai mult o încercare pe răbdare. Faptul că până spre seară Luna se va afla pe zodia Balanță nu este un avantaj, ci dimpotrivă. Vom fi tentați să credem că printr-un discurs elegant, prin cuvinte frumoase, printr-o atitudine teatrală putem obține anumite avantaje. La capitolul fapte, astăzi facem schimb de bunuri, dar nu pentru a ne hrăni corpul, ci pentru a ne hrăni sufletul. Din acest punct de vedere, pentru cei care au preocupări legate de domeniul ezoteric, această zi este una care ne oferă multe informații valoroase. Interesul pe care îl avem acum ne arată cât de puternici suntem în ceea ce dorim, în ceea ce vrem să obținem și această putere este chiar etalonul succesului.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne ajută să descoperim ceva la noi înșine. Ceea ce descoperim astăzi ne va impresiona ca informație, dar de va ajuta să observăm și că elementele de patrimoniu care ne-au rămas după confruntările anterioare, după efortul pe care l-am făcut în ultimele săptămâni, este cel mai valoros și că, în realitate, marele consum pe care l-am parcurs până de curând a însemnat o ardere a toxinelor care ne captează întregul spectru al percepțiilor. 26 aprilie este ziua emoțiilor puternice care cer să fie canalizate pe o direcție bună pentru că acest proces de vindecare pe care l-am conștientizat foarte bine în săptămâna anterioară să aibă o continuitate. Vindecarea acestei săptămâni debutează cu o percepție nouă, cu înțelegere frumoasă asupra vieții, cu o deschidere față de comportamentele frumoasă și față de exemple minunate pe care le primim de la cei care ne apreciază. Dacă rămânem blocați pe conflicte, toată această vibrație frumoasă va fi trecută într-un plan secund și ne vom consuma pe ambiția de a acumula, de a câștiga, de a fi apreciați, de a primi, cu sau fără merite, un loc pe podium.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu uita că schimbările mari se fac prin pași mici. Aceste schimbări durează și nu ne ajută cu nimic dacă declarăm astăzi război timpului. Tentația dedublării este cea care ne va tenta cel mai mult. Dacă ne oprim din această oscilație rămânem cu valorile care ne definesc, cu principiile care ne ajută să ne echilibrăm, cu cel mai valoros patrimoniu personal.

Oamenii simpli epatează. Ne ridicăm deasupra unei dureri. Putem face mai mult decât am promis, dar refuzăm. Drama celui care nu ajută devine propria sa povară. Sobrietatea lovește. Tensiunea se diminuează prin înțelegere. Sacrificiile adevărate sunt cele mari pentru lucruri mici. Convingerile se schimbă prin observație. Tăria de caracter este testată într-o confruntare care durează puțin ca acțiune, dar mult ca efect.

27 aprilie este o zi când ne transformăm din oameni simpli în oameni mari, importanți și ușor de remarcat de către ceilalți. Asta înseamnă că ieșim din acea zonă comună care ne caracterizează și reușim să ne apropiem de anumite modele. Sigur, lucrul acesta se întâmplă cu anumite riscuri, cele care țin de neputința de a ne adapta la provocările momentului sau de a accepta că anumite pierderi înseamnă și desprinderea de anumite probleme. În dimineața acestei zile se va împlini faza de Lună plină, o Lună plină de primăvară care ne învață să acceptăm că durerea este, înainte de toate, un semn, apoi o motivație pentru a ne apropia de ceea ce ne liniște și ne menține în normalitate. Faptul că ne-am depărtat de anumite zone nu înseamnă neapărat că am făcut o greșeală, ci poate însemna și că am explorat, am fost curioși, am vrut să vedem cum sunt anumiți oameni, poate chiar să ne testăm capacitatea de rezistență în condiții noi. Acum avem nevoie să ne oprim pentru a lua o gură de aer proaspăt, pentru a observa dacă alegerile pe care le-am făcut au fost bune sau nu, dacă evadările din vechea normalitate ne-au adus aproape mai mulți oameni sau ne-am consolidat relațiile de prietenie pe care le aveam deja. Pluton își începe deplasarea sa retrogradă în seara acestei zile care va dura până la începutul lunii octombrie și care ne va oferi, și de această dată, un test legat de tăria de caracter și de rezistența de care avem nevoie pentru a nu permite unor factori periculoși de transformare să ne schimbe relațiile pe care le avem, gândurile față de cei dragi, sentimentele pe care le avem față de aceste persoane. Vom vedea că de-a lungul acestui tranzit retrograd pe zodia Capricorn, Pluton ne va arăta vârfurile foarte înalte la care putem ajunge, dar și pericolele unor grote foarte adânci unde dacă ajungem vom avea nevoie de un ajutor profesionist pentru a ne întoarce la normalitate. Referindu-ne strict la mesajul pe care îl are de lansat în această săptămână, Pluton scoate în evidență importanța lucrurilor mici pentru a le vedea într-un alt decor sau dintr-o altă perspectivă.
Prin urmare, 27 aprilie ne arată cât de puternice sunt sentimentele care poartă această amprentă a salvării, care ne ajută să trecem dincolo de o limită, care deși par nici, prin cumularea lor, prin suma acestor întâmplări care nu par, la prima vedere, spectaculoase, ajungem către o zonă socială și personală cu totul aparte. Primul semn că suntem pe drumul cel bun este absența fricii. Astăzi avem mai mult curaj atunci când ne gândim la propriile nevoi, la ceea ce ar trebui să facem în zilele următoare, la ceea ce ar trebui să ne cumpărăm sau să facem pentru cei din jurul nostru. Întâmplările mici care devin mari pentru că sunt văzute acum dintr-o altă perspectivă vor face celebră această zi. Este adevărat, nu știm dacă rezultatele pe care le obținem acum vor fi și de durată. Vom știi, însă, că această tărie de caracter va lăsa o amprentă puternică asupra conștiinței individuale în așa fel încât nici întâmplările complicate care vor veni spre noi în zilele următoare și care ne vor cere anumite sacrificii, nu ne vor mai speria. Încă de săptămâna trecută am intrat într-un proces de evoluție, de preschimbare, de vindecare care va primi cu 27 aprilie o nouă etapă. Astăzi dacă observăm corect, vom înțelege de ce convingerile se pot schimba ușor fără a pierde ceva din ceea ce ne va fi util în viitorul apropiat.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a respinge orice gând de teamă. Cu toate acestea, a trăi cu teamă înseamnă a fi un om responsabil, nu lipsit de măsură.

Încrâncenare. Acces greu la informații. Dificultățile de exprimare sunt depășite cu greu. Uitare. Speranțele nu mai sunt ancore. Este nevoi de argumentare. Cercetare suspendată. Informațiile noi ne pun în dificultate. O deplasare nu-și justifică rostul. Prea multe cheltuieli cu prea puține resurse.

Astăzi ne vom aduce aminte de lucrurile importante pe care le-am pierdut în ultimele săptămâni sau de-a lungul vieții. Pentru unii poate fi o conștientizare interesantă, însă pentru cei mai mulți schema astrală a momentului vine cu o formă de durere care se accentuează cu cât ne gândim mai mult la acele întâmplări, cu cât stăm mai mult în preajma persoanelor care au avut asupra noastră un impact negativ. Toată această tristețe are ca efect oprirea unei activități, întârzierea unor demersuri poate chiar distrugerea lor, în cazul persoanelor care sunt de felul lor puțin mai temperamentale. Cu toate că unghiurile pe care le împlinește Luna în această zi conțin și două mesaje frumoase, unul legat de empatie, capacitatea de a simți și de a transmite ceva frumos, dar și întoarcerea către o anume cumințenie, absența adevărului clar, a certitudinii, absența puteri care să ne ducă foarte repede către rezolvare, înclinând balanța mai mult către frustrare decât către încântare și mulțumire. Din această cauză, pentru mulți, 28 aprilie iese din această zonă care cere argumente și se apropie foarte mult de acel moment nefericit din viața când ni se pare că totul este pierdut. Pentru a supraviețui credem că cea mai bună soluție este să treacă printr-o etapă de contracție, să devină încrâncenați, să se izoleze sau să respingă ceea ce pare că îi provoacă suferință.
Prin urmare, 28 aprilie este ziua când argumentăm mai bine o problemă care nu ne aparține decât o durere pe care o trăim intens. Mulți vor crede că se întorc la complicații mai vechi și că acele procese de transformare sau de vindecare pe care le-am tot invocat în ultimele săptămâni se încheie aici. Faptul că obținem puțin cu efort foarte mare nu înseamnă că procesul minunat de evoluție s-a oprit. În continuare în forul interior se schimbă ceva în bine, însă momentul acesta arată că poarta este foarte îngustă, că nu toți pot deocamdată să treacă foarte repede pe acolo. Pentru un om foarte lacom care nu dorește să renunțe la ceea ce i-a creat de-a lungul vieții multe probleme a vedea momentul de față înseamnă a se încărca de tristețe. Tristețea aceasta nu vine din jur, ci este doar o conștientizare a propriilor defecte, a propriilor acumulări reziduale, a propriilor probleme. Cu cât momentul acesta dramatic este mai intens cu atât mai departe sunt de acel episod eliberator când vor trece prin poarta îngustă pentru a duce mai departe, lejer, ceea ce au mai bun și mai frumos. 28 aprilie nu ne vorbește despre statutul greșelilor personale, cât despre acumularea lor, despre numărul lor, adică nu e despre conținut, ci este despre cantitate.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a rămâne senin în fața bucuriilor, dar și în fața complicațiilor. Ceea ce ne bucură astăzi este parte dintr-o construcție pe care o vom vedea din mai multe unghiuri și în acest an, dar și în anii ce vor veni. Ceea ce ne doare nu este doar parte din problemele celorlalți, ci și parte dintr-un mecanism propriu care răstălmăcesc sau interpretează într-un mod vădit negativ ceea ce venea din jur și nu putea fi, pe moment, înțeles.

Disconfort bazat pe o vină. Evenimente complicate de un refuz. Severitate verbală, dar nu și prin faptă. Se evidențiază un comportament aberant. Surprize neplăcute. Desprindere. Minciuni tălmăcite frumos. Sonoritățile noi ne dau speranțe.

Mijlocul săptămânii ne oferă întâmplări nefericite pe care vom fi tentați să le interpretăm ca pe niște confirmări. Ca și în alte zile ale acestei săptămâni ceea ce ni se întâmplă acum ne lasă impresia că o parte din procesul de eliberare de toxine, de persoane conflictuale s-a încheiat și că ne întoarcem la probleme mai vechi. Astăzi împlinim această etapă într-un alt mod decât în zilele anterioare, adică prin minciună, prin descoperirea unor comportamente bizare, poate chiar aberante. Ceea ce aduce un plus de forță și de curaj acestei zile este dorința de a face celorlalți surprize neplăcute. Inițial, ele vor veni sub forma unor recomandări, ca mesaje inserate într-o conversație în care suntem integrați, ca reacție de apărare în anumite momente sociale pe care nu le-am anticipat și în care ne trezim dintr-odată. Dar noi, pentru că studiem astrologia, nu suntem simpli consumatori ai unor previziune astrologice, știm că totul astăzi se bazează pe sentimentul de vină. Doar un om care se consideră vinovat de ceva va intra în acest carusel, doar un om care știe că a greșit față de o altă persoană va considera că este confortabil să aibă în jurul său oameni care se simt la fel ca el, adică vinovați. În felul acesta se traduce conjuncția lui Mercur cu Luna neagră pe zodia Taur, aspect care explorează binele și răul într-o formă intensă cu mari sonorități, dar care au la bază minciuni. Cu toate că acestea sunt răstălmăcite sau interpretate frumos, rezultatul a ceea ce este folosit în felul acesta nu va fi niciodată bun. Cei care rămân totuși în această zonă a vibrațiilor pozitive își vor consuma energia astăzi vorbind mult, împărtășind din intimități, din amintiri pe care cu greu le spun altora sau povestind despre ceea ce au auzit ori din intimitățile altora.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne arată că marele disconfort al acestei perioade vine din faptul că ne considerăm parte din problemă, nu parte din soluție. Cei care nu sunt încă pregătiți să evolueze, vor avea doar senzația că sunt parte din soluție, dar ei le vor face probleme celorlalți, nu vor avea soluții adevărate, ci doar acuzații, vor veni asupra celorlalți cu etichete, șabloane și prejudecăți. Ceilalți vor folosi această zi pentru a-și face prieteni din oamenii care se vindecă pentru că sunt ascultați, îndrumați sau ajutați fără să li se pună o eticheta pe greșelile pe care le-au făcut altădată. Ceea ce doare cel mai mult în această zi este absența unui reper. De aceea unii se simt vinovați, iar alții acuzați pe nedrept. Această conjuncție dintre Mercur și Luna neagră pe zodia Taur arată absența elementului patern care oferă garanția liniștii și a protecției. Toată agitația acestei zile vine din absența acestui reper. Dacă mai luăm în calcul și faptul că Luna trece prin mijlocul acestei zile prin Coada dragonului, este de așteptat ca intensitatea acestor episoade, fie când se consumă ca întâmplări concrete sau ca simple trăiri, să atingă cote foarte mari.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu judeca situațiile pe care le parcurgem după intensitatea momentului. Sunt lucruri mult mai frumoase pe care le-am păstrat și care au acum nevoie să fie protejate de minciunile care captează atenția doar pentru că sunt zgomotoase, lipicioase, lingușitoare.

Descoperim ceea ce s-a pierdut cândva. Accentele dramatice se limpezesc. Efortul depus ne arată că suntem parte din soluție, nu din problemă. Inspirație. Cuvintele frumoase sunt spuse din suflet. Sobrietatea ne protejează de greșeli personale de care ne vom rușina pe viitor.

Momentul special al acestei zile arată că anumite rezerve pe care le-am avut în zilele anterioare acum dau rezultate. Se întâmplă ca starea de spirit să revină de la sine, chiar dacă dimineață vom fi puțin în starea pe care am avut-o în ultimele zile. Ceea ce poartă această denumire generică de revenire este reală, deci o întoarcere la normalitate. 30 aprilie ne vorbește despre puterea de a renaște, de a ține cont că inspirația adevărată o are omul încercat, cel care a fost constrâns în momentul în care a primit ceva pentru ca voința sa să meargă liber pe calea personală, fără interferențe, fără sugestii, fără abuzuri. Din această cauză, careul pe care Luna și Neptun îl împlinesc în dimineața acestei zile devine aspectul eliberator, dușul rece care ne trezește la realitate, gândul puternic și viu care ne spune că oricât de greu ne este avem nevoie să trecem peste aceste dificultăți pentru că fiecare are parte de experiențe de genul acesta pe măsura puterii sale, nu mai mari, nu mai mici. Descoperirea puterii personale reprezintă, astfel, marea provocare a zilei de 30 martie. Soarele se va afla astăzi într-o conjuncție cu Uranus, însă acest aspect se va definitiva după ce Luna va trece pe zodia Capricorn. Avem, astfel, un mesaj puternic ce vine din zodii de pământ care înseamnă protecție, respect, seriozitate. Cei care vin dintr-o zonă agitată vor folosi aceste vibrații de pământ ca pe un impuls spre cucerire. Vor încerca să își însușească mai mult considerând că acest “mai mult” le va oferi protecția pe care nu o au, respectul pe care nu l-au primit încă și îi vor prezenta în fața celorlalți mult mai serioși decât au fost până acum.
Prin urmare, ultima zi a lunii aprilie ne ajută să înțelegem că inspirația nu vine de la sine, iar atunci când suntem în contact cu ea întotdeauna alături se va afla o încercare. Încercarea acestei zile este despre puterea de a rămâne echilibrați sau de a ne permite să ne însușim bunurile celorlalți, considerând că în felul acesta ne împlinim. Nu avem nevoie să cucerim pentru a fi fericiți, ci avem nevoie de încrederea de a ne lăsa cuceriți pentru a deveni împliniți. Cei care se tem să fie cuceriți sunt de fapt într-o mare dramă a vieții lor. Fug de acest gol interior căutând în exterior surse de putere, dovezi de încredere, protecție și respect pentru a-și construi o identitate. În forma sa echilibrată, elementul pământ nu îi duce pe oameni spre exterior, nu către cucerire, nu către acumulare, ci către a permite celorlalți să intre în ceea ce se numește visteria personală, patrimoniul personal. Cei care nu se tem să se lase cuceriți, nu așa cum ne povestește istoria, prin războaie, ci cuceriți într-un mod fin, delicat, emoțional, nu au deocamdată nimic de oferit. Conjuncția Soarelui cu Uranus aduce această dilemă pentru un plan foarte vizibil. Astăzi ne va fi rușine că nu avem nimic de oferit, ne va fi teamă că dacă oferim rămânem săraci sau ne vom bucura că în sfârșit cineva apreciază ceea ce avem de oferit, indiferent cum este și cât este.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu considera că viitorul se bazează pe mesajele acestei zile. Ceea ce este acum ne arată cum suntem. Putem fi altfel doar dacă vom lucra în sensul acesta, doar dacă vom face mai mult. Ceea ce primim astăzi sau ceea ce facem astăzi nu ne garantează succes pe termen lung. Este doar o imagine pe care o vedem într-o oglindă.

p>

Suntem mai aproape de o soluție. O viteză de lucru mărită nu ne va ajuta mai mult. Pretențiile mai mari nu sunt apreciate. Suspiciune. Curiozități periculoase. Simple acuzații ne tulbura foarte mult. Teama de singurătate este mai mare decât satisfacția lucrului bine făcut.

Chiar dacă, prin unghiurile pe care le formează Luna astăzi, prima zi a lunii mai nu este una liniștită, avem toate șansele să o facem să fie așa, avem toate ingredientele de care ne putem folosi pentru ca, în cele mai complicate situații, măcar în a doua parte a sa să fie frumoasă, plină de evenimente speciale sau încărcată de o liniște adâncă. Această liniște ar putea veni din faptul că ne detașăm de spaimele trecutului, fie nu ne mai gândim la ele, fie le uităm. Absența unui schimb de experiență frumos cu cei din jur face din momentul acesta unul încărcat de curiozități periculoase. Unii se vor întreba de ce unele persoane lipsesc, de ce mesajul primit de la o persoană are un anumit conținut, de ce anumite obiecte nu funcționează așa cum scrie în fișa tehnică. Prima zi a lunii mai este una încărcată de suspiciuni, dar nu de acele suspiciuni periculoase, ci de cele obositoare, alimentate de propriile argumente, nu de întâmplări reale. Cei mai câștigați astăzi sunt cei care nu dau importanță lucrurilor minore, care nu au curiozități periculoase, care nu se lasă tulburați de ceea ce își amintesc sau de ceea ce aud întâmplător în jur. Cine nu răstălmăcește și nu interpretează ceea ce primește ca fiind ceva ce este oferit în mod personalizat va avea o zi liniștită și spre seară chiar una foarte frumoasă.
Prin urmare, prima zi a lunii mai este complet diferită de celelalte zile ale săptămânii. Ea doar mimează o intensitate negativă sau o intensitate pozitivă, lăsându-l pe cel în cauză să prefere una dintre cele două direcții în funcție de prioritățile sale sau în funcție de cât de mari sunt slăbiciunile pe care nu și le-a rezolvat încă. Chiar și așa, bucuriile se sting repede în prima parte a zilei, la fel și necazurile, ceea ce arată că momentul de față nu este periculos prin ceea ce întâlnim, ci periculos prin tentația de a alege fără să gândim. A alege repede, indiferent de direcție, arată că în spatele acestei decizii stă teama de singurătate. Credem că o decizie precipitată ne duce foarte repede către o zonă unde există mai multă activitate, unde există mai multe resurse sau unde vom putea obține mai multă satisfacție din activitățile obișnuite. Nu suntem deocamdată în măsură să putem obține rezultate spectaculoase procedând așa. Avem nevoie de ajutor, iar acest ajutor vine, după cum ne spune și deviza generală a săptămânii, de undeva de sus. Datoria pe care o avem față de noi înșine este aceea de a fi echilibrați, de a lăsa adevărata putere să-și definească rostul pentru care există și pentru care ne-a atras către domeniile sale de activitate. Cea mai mare greșeală a acestei zile este să gândim în locul cuiva, să acționăm în locul cuiva, să atribuim un anumit rezultat pe baza a ceea ce știm că s-ar fi întâmplat altădată. Prima zi a lunii mai este cea a oamenilor săraci cu duhul, adică este ziua persoanelor care nu au dileme existențiale, nu au îndoieli, ci doar o colecție de gânduri, trăiri, obiceiuri și raportări la forțele superioare care nu permit suspiciunilor caustice să distrugă sufletul frumos pe care îl au. Din ceea ce au, împart pentru a spori bucuria și încântarea de a prețuit viața, iar ceea ce primesc va găsi întotdeauna un loc potrivit și prețios în suflet.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne pierde achiziții importante fiind astăzi suspicioși sau lăsându-ne păcăliți de reușite rapide. Ceea ce este prea rapid distruge, iar ceea ce stagnează poate deveni în zilele următoare un veritabil element de stabilitate.

Acuzații nefondate. Anumite temeri se confirmă. Interiorizare de teamă. Un secret este ascuns foarte bine. Colaborări puse în dificultate de un neadevăr. Asocierile vechi rezistă prin încrederea reconfirmată de curând. Sensibilitatea este încercată. Este nevoie de mai multă răbdare. Bogăția discursului obosește și creează impresii negative.

Ultima zi a săptămânii este una de refuz. Asta nu înseamnă că este o zi grea, ci doar una care ne va rămâne în memorie ca fiind tristă pentru că nu am putut face ceea ce ne-am dorit, pentru că au lipsit anumite mesaje, persoane sau poate emoții. Toată această confuzie devine, ca și în celelalte zile ale săptămânii, un fel de confirmare a faptului că schimbările bune nu se mai produc. Din fericire, schimbările bune se produc în continuare însă în alt mod. Nu doar astăzi, ci toată săptămâna am fost atrași către o sensibilitate complicată, cea care ne-a îndemnat să ne ascundem defectele, să nu vorbim despre ele, să alegem cuvinte frumoase doar dacă dorim să ni le ascundem. Prezența Lunii vă zodia Capricorn duce mai departe și un alt mesaj, acela al cuceririlor în cazul oamenilor care se tem de propriile trăiri, care fug de viața personală agitată sau care nu-și mai doresc să trăiască așa cum au trăit până acum. Cea mai mare încercare a acestei zile este aceea de a ne aminti de încrederea pe care am oferit-o de curând sau care ne-a fost oferită în ultimele săptămâni pentru că numai prin acest schimb asocierile pe care le avem acum rămân de durată.
Un alt element important al acestei zile este cel legat de nevoia de a acumula sau de a recupera un bun. Nevoia de acumulare vine, așa cum am indicat și în celelalte zile ale săptămânii, pe existența unui gol sufletesc, iar cea de recuperare pe teama de sărăcie. Avem nevoie ca în toate aceste acțiuni agitate să nu ne pierdem controlul asupra emoțiilor, să ne amintim că lucrurile frumoase rămân așa dacă primesc din partea noastră această comandă. De la sine ele nu vor rămâne frumoase astăzi. Săptămâna următoare va avea un alt mesaj, însă astăzi, de la sine, emoțiile nu rămân frumoase.
Prin urmare, ultima zi a acestei săptămâni ne arată că frumusețea are și chipuri sinistre, plăcute încântătoare, strălucitoare, dar capabile să producă rezultate care să ne lase un gust amar. În urma experiențelor acestei zile mulți se vor interioriza, dar nu o vor face de furie, ca altădată, ci de teamă. Duritatea acestei zile stă în lingușeală, în capacitatea unor persoane de a se folosi de puterea de convingere pentru a smulge un accept, pentru a păcăli, pentru a șantaja. Cu cât mesajul este mai bogat în termeni și în argumente cu atât rezultatul este mai trist pentru victimă. Cei care nu s-au maturizat încă vor realiza spre sfârșitul zilei că au fost parte dintr-un experiment sau că anumite persoane s-au folosit de un prilej favorabil pentru a obține avantaje suplimentare. Vor deveni agitate și își vor propune să se răzbune. Răzbunarea nu este potrivită, nici în general, dar cu atât mai mult acum. Dacă am dat astăzi dovadă de o slăbiciune care a avantajat un șantajist atunci avem nevoie să lucrăm mai mult la încrederea în sine, la atenție, la luciditate. Niciodată un șantajist nu va reuși să zdruncine un om echilibrat care are puterea să spună „NU”. Refuzul omul echilibrat nu vine din frustrare sau din teamă, ci din prudență, inteligență, atenție și înțelepciune.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu judeca totul după sensibilitate. Ceea ce se bazează doar pe sensibilitate devine un element vulnerabil și așa va rămâne și în săptămâna următoare.

5 thoughts on “26 aprilie – 2 mai 2021

 1. Cristina spune:

  Buna, Gheorghiță! Hop si eu cu o intrebare: dupa puținul la care ma pricep, s ar zice ca am niste tranzitie destul de bune – ma asteptam ca lucrurile sa meargă strună cu tranzitul lui saturn si jupiter in varsator, bine aspectate cu planetele din harta mea natală, si cand colo înaintez ca un melc, nicidecum ca o rachetă cum speram:)).
  O sugestie, te rog frumos cd ai timp, despre ce anume nu merge de fapt? (22 ianuarie 1972, 4.50, Bucuresti)

  1. Oh, nu! Singurul lucru bun din aceste tranzite este dat de Jupiter pe II, care e pe final, si Neptun pe III. In rest, totul este pe subminare de autoritate, revolta impotriva unor decizii nedrepte, constrangere pe lucru sau pe a te socia cu persoane conflictuale. Uranus pe V si Marte pe VII iti aduc situatii periculoase. Ai fost delicata in descriere, dar situatia este complicata rau. Este o perioada cand absenta unor resurse (materiale, emotionale etc) te face sa te simti marginalizata. Iluzia de a nu avea, ceea ce ti-a motivat multe din demersurile care te-au dus la succes, devine acum vie, ca si cum ai scos un monstru din dulap. Pierzi la capitolul autoritate, dar castigi invatand mai multe despre tine. Autoritatea nu este de statut si de ceea ce ti-au promis ceilalti, ci de capacitatea de adaptare, de versatilitate. Ai asa ceva, dar ti-a fost teama sa o folosesti. Acum multe isi sunt neclare ca modalitate de actiune, nu ca informatie, dar peste o luna, cand Jupiter iti va trece pe III, multe se vor lumina. Acum nu e de bine, dar va fi.

 2. Cristina spune:

  Vaii, la multi ani!! Acum am realizat (în viata mea de melc eram inca in 22..:)) )

   1. Cristina spune:

    Eu iti multumesc!🤗🌿

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.