19 – 25 aprilie 2021

19 – 25 aprilie 2021 este săptămâna absenteismului și a distrugerilor dureroase care vor putea permite împlinirea unor vindecări miraculoase. Desigur, nu facem o obsesie din nevoia de transformare, din necesitatea de a produce o schimbare în viața proprie, în grupul de apartenență, însă și această săptămână, pentru că face parte dintr-un proces mult mai complex care vizează aceste două elemente, ne ajută să împlinim, dintr-o altă perspectivă, necesitatea de a deveni altfel. Va fi o săptămână agitată, cu multe schimbări care ne vor bulversa, tocmai pentru că ne arată cât de ușor putem trece de la o extremă la cealaltă, cât de ușor ne putem dezice de un mesaj, de o persoană, de un ideal. Tabloul acesta face parte din denumirea generică impuse de deviza săptămânii. Dacă ceva ne lipsește acum nu înseamnă că am fost deposedați de un bun valoros, de preț, ci înseamnă că am ales, fie acum, fie altădată, în cunoștință de cauză, să punem în practică o formă de absenteism. Refuzul este tot o formă de absenteism, indiferența, de asemenea. Avem nevoie ca în această săptămână să înțelegem că elementele simple, cele care au nevoie doar de lumină și apă pentru a crește, asemenea plantei, primesc din partea noastră acea hrană pe care plantele o primesc din sol. Toate celelalte elemente vechi sunt cele de care avem nevoie să ne eliberăm, pe care ar fi indicat să le abandonăm. Aceste distrugeri lasă asupra noastră acum o amprentă dureroasă, dar este important să avem curajul necesar pentru că numai îndeplinind această condiție putem să obținem vindecări miraculoase. În funcție de zona de proveniență, vindecările vor fi sociale, fizice, emoționale, mentale sau chiar spirituale.
Schimbările bune ale acestei săptămâni ne îndeamnă să fim centrați pe viziune de ansamblu. Schimbările negative ne îndeamnă să fim prea demonstrativi, răutăcioși cu cei pe care îi considerăm vinovați de ceva. Din această perspectivă, săptămâna este una de graniță. Vom merge mai departe cu ceea ce decidem acum, iar acest “departe” va dura cel puțin două luni. În timp ce unii vor rămâne de aceeași parte a baricadei, de aceeași parte a gardului, plângându-și de milă că nu sunt în stare și că societatea nu îi ajută, alții vor observa că, prin această viziune de ansamblu, selectând ceea ce este important pentru ei și pentru comunitatea care îi acceptă, de fapt, acest card nu a existat niciodată. Și într-un caz, dar și în celălalt durerile personale, dramele ne voi brusca. Ele vor fi prezente și în săptămânile următoare, dar de lucrul acesta ne vom preocupa mai târziu. Avem nevoie să rămânem în normalitate, dar nu cum s-a întâmplat până acum, dezvoltând o putere de rezistență împotriva unui factor coroziv, ci extinzând viziunea personală către acel tablou din care să nu lipsească două elemente: propria persoana cu idealurile sale și comunitatea care are nevoie de așa ceva.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a nu merge pe subestimare. Cel care își subestimează adversarul arată că este egoist și superficial. În egală măsură, nu totul în această săptămână cere să fie judecat în raport cu un adversar. A înțelege că unele situații, lucruri, persoane sau idealuri nu pot fi duse mai departe este o veritabilă dovadă de maturitate. Dacă această maturitate este menținută și împrietenită cu liniștea sufletească, rezultatul va fi unul spectaculos, adică vom reuși să obținem, așa cum ne spune deviza săptămânii, vindecări miraculoase.

Se evită un dezastru. Subiectivitatea ne ajută să tatonăm soluții bune și să le punem în practică. Traversăm o atmosferă relațională încărcată. Dorință de risc diminuată de teamă. Rezistăm în fața unui factor de transformare. Apar manifestări stranii în raport cu un adversar. Autocontrolul nu înseamnă liniște.

Debutul săptămânii se face cu un sentiment de teamă. În dimineața acestei zile Soarele va trece prin conjuncția cu Mercur și ni se va părea că avem mai mult curaj, mai multă îndrăzneală, dar lucrul acesta se va consuma pe finalul zodiei Berbec, ceea ce accentuează acea latura dramatică, acele riscuri care produc întotdeauna efecte secundare, urmări negative pentru că există o teamă pe care am ascuns-o în ultima lună. Cei care sunt mai îndrăzneți sau mai egoiști își vor complica relațiile, vor ridica tonul pentru că această conjuncție oferă un plus de putere. Cei care rezistă în fața acestei agresivități vor înțelege, chiar de la începutul săptămânii, cât de mult contează să se schimbe sau să schimbe ceva în comportamentul lor, în modul cum se raportează la comunitate, oricât de mică ar fi această schimbare.
Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală vor renunța la teamă pentru că au experiența nefastă a agresivității scăpată de sub control. Vor ști că momentele acestea delicate se termină întotdeauna cu pierdere și în urma pierderii va rămâne doar teama. Trecerea lui Mercur pe zodia Taur în mijlocul acestei zile și a Soarelui tot pe zodia Taur ne duce, spre seară, către o liniște la care ajungem doar dacă ne amintim cât de important este să nu fim agresivi. Pentru acești oameni atenți, impactul zodiei Berbec va fi unul frumos. Vom evada din acele dimensiuni sociale sau materialiste care creează conflicte pentru a visa. Seara acestei zile este un veritabil medicament. Asta înseamnă că experiența frumoasă și matură a primelor trei luni ale anului ne dau acum suficient de mult curaj încât să lipsim dintr-o situație conflictuală. La asta se referă prima parte a devizei săptămânii, cea care ne vorbește despre absenteismul distrugerilor dureroase.
Prin urmare, 19 aprilie ne arată că suntem în continuare într-o perioadă destul de încărcată. Faptul că astăzi Soarele își încheie tranzitul său prin zodia Berbec are atât conotații bune, dar și rele. E bine pentru cei care au conștientizat că duritatea poate produce răni care se închid greu sau nu se vor închide niciodată și e rău pentru cei care nu au ajuns încă la această formă de maturitate a înțelegerii și a acceptării. Indiferent de tabăra în care ne situăm astăzi avem reacții stranii față de un adversar în sensul că acesta va fi uimit, șocat, indiferent de ce îi oferim. Va fi surprins și de duritatea cu care alegem să-i răspundem, dacă vom merge pe această cale, dar și de bunătatea cu care vom ignora agresivitatea și vulgaritatea unor ființe triste, nefericite și chinuite de propriile răutăți. Oricum ar fi, trecerea lui Mercur pe zodia Taur înseamnă întoarcerea către o zonă a intimităților constructive și fertile, iar a Soarelui tot pe zodia Taur, selectarea acelor raporturi sociale în așa fel încât ceea ce ne rămâne, chiar dacă este puțin, dar să fie puternic, solid și de viitor.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne teme să spunem adevărul. Este cert, contează și haina cu care îmbrăcăm adevărul pe care dorim să îl spunem. A minți și a face apel la puterea de convingere este o formă de agresivitate demoniacă.

La lumină ajungem prin cultivarea unui sentiment frumos. Avem nevoie de ordine. Înțelepciunea nu înseamnă impunere. Ușoară slăbiciune cauzată de mari frământări interne. Tulburări sociale generate de o incompatibilitate a membrilor unui grup mic. Gălăgia nu înseamnă dezordine, ci ură.

Trecerea Lunii pe zodia Leu în dimineața acestei zile ne oferă șansa de a descoperi o altă dimensiune a curajului. Înțelepciunea pe care suntem dispuși să o folosim astăzi nu ajunge la cei din jur prin impunere, ci pur și simplu printr-o formă de comunicare ce nu implică zgomot, dezordine, ură sau gălăgie. Din această cauză, 20 aprilie este ziua când oamenii mici devin foarte vizibili, chiar celebri. Frământările pe care aceștia le generează în grupul de apartenență va face și grupul lor, de asemenea mic în raport cu alte grupuri, celebru. Cu toate că Luna, prin faptul că trece pe zodia Leu, încălzește puțin sentimentele și-i face pe oameni să-și amintească de faptul că generozitatea nu este o slăbiciune sau expresia orgoliului, celelalte unghiuri care se împlinesc astăzi nu ne lasă să ne bucurăm de această finețe a generozității. Oamenii vor trece astăzi de la o stare la alta, de la o extremă la cealaltă, tocmai pentru că pe tulburările din ultimele zile le-au lipsit această căldură. Acum, când totul devine luminos și fierbinte, se activează și problemele care nu se puteau exprima la un nivel superior pentru că erau înghețate de frică.
Din această cauză, frica veche, cea care accentuează, de fapt, și problemele membrilor unui grup mic, este cea care ne reușește cel mai mult și care se va regăsi și în ecuațiile astrale ale celorlalte zile. Aspectele încordate ale momentului îi va face pe unii să se justifice, să ascundă că de fapt sunt promotorii unor tulburări vizibile în interiorul grupului pentru că au această convingere a faptului că trăiesc intense sentimente revoluționare. Din nefericire pentru ei, oamenii care au fost echilibrați în ziua anterioară vor vedea că atitudinea revoluționară este o mare minciună care ascunde intenția de a uzurpa puterea cuiva.
Prin urmare, 20 aprilie este ziua când vedem lumina, dar nu o recunoaștem, ne întâlnim cu sentimentele frumoase, dar ni se par plictisitoare sau slăbite de putere. Se întâmplă lucrul acesta pentru că am rămas cu vechea părere despre putere și nu mai recunoaștem nimic din ceea ce am trăit frumos în ultimii ani sau de-a lungul vieții și ne-am construit acea latură profundă și rafinată a vieții. În absența acestei înțelegeri, tensiunile de acum îi vor face pe oameni să se comporte urât, să fie mai egoiști, mai zgomotoși și să trăiască până spre sfârșitul zilei acest crescendo negativ cu atât mai mult cu cât nu vor renunța la obsesia lor de a fi crezuți, de a fi recunoscuți ca personaje puternice cu o mare influență asupra grupului de apartenență.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu încerca să ascundem incompatibilitatea. Confortul unicității are inclus, pentru că trăim într-o lume fizică imperfectă, și această componentă a incompatibilității. Perfecțiunea care vine din planurile superioare și care permite acestui plan să coexiste cu celelalte este un exemplu bun al faptului că elementul care ni se opune primește doar din partea Creatorului dreptul de a exista. Nu noi decidem cine trăiește și cine nu. Nu noi decidem cine deține adevărul și cine nu. Noi avem doar opinii.

Întârzieri în planuri mici. Planurile mari merg singure mai departe. Se evocă întâmplări conflictuale pentru a ne justifica propria agitație. Avem nevoie de un colac de salvare. Ne asociem cu oameni în spatele cărora dorim să ne ascundem. Sentimentele răvășite ne întorc spre locuri ciudate.

Pe 21 aprilie se vor arăta semne pe care ar fi indicat să le observăm și să le analizăm cu maximă atenție. Dacă am reușit să diminuam puțin din agitația primelor două zile atunci vom vedea că lucrurile bune se suprapun perfect peste cele rele și a merge mai departe cu alegeri bune pentru a fi mulțumiți cu ceea ce trăim și a fi norocoși devine, prin înțelegerea momentului, doar o chestiune de alegere, nu de noroc, nu de impunere. Cei slabi vor căuta astăzi să păcălească și să le ia celor puternici din puterea lor, din forța cu care reușesc să se descurce, din cea pe care o au ca să rămână echilibrați, sănătoși fizic, emoțional și mental, puternici prin valorile spirituale la care nu doresc să renunțe. Astfel, înțelegem din toată această cursivitate de idei și faptul că 21 aprilie ne încearcă abilitatea de a rămâne în poziția pe care ne-am dorit-o și pe care am obținut-o, de a rămâne în credința la care nu dorim să renunțăm. Este adevărat, asta implică un sacrificiu, chiar o luptă. De asemenea, tot astăzi vom observa că luptele nu se câștigă întâmplător și nici pentru că deținem titluri nobiliare, ci pentru că deținem anumite calități pe care le probăm în confruntări, pe care le utilizăm atunci când destinul ne duce pe cărări pe care nu am mai mers până atunci.
În egală măsură, relația bună pe care Luna o are cu Capul Dragonului acum, chiar dacă nu vorbim despre o medierea tendinței Nodurilor, scoate în evidență întoarcerea la o glorie pe care am trăit-o în anii din urmă. Mulți vor trăi ca o simplă nostalgie, alții ca o reiterare a unei confruntări unde, și de data aceasta, vor câștiga. Dacă oamenii puternici vor avea curajul să se detașeze de grup pentru că au făcut-o și altădată cu scopul de a se exprima, pentru a învinge un adversar, cei slabi vor căuta să se asocieze cu oamenii puternici în spatele cărora să se ascundă. Aceștia arată astăzi că au sentimentele răvășite și că nu este bine să se implice în confruntări deschise pentru că și de această dată vor pierde.
Prin urmare, 21 aprilie este ziua care scoate în evidență că anumite întâmplări conflictuale nu au fost rezultatul unor agresiuni care au venit din partea comunității în mod gratuit, ci rezultatul unor intenții conflictuale pe care, o perioadă, le-am ascuns și care la un moment dat au devenit vizibile pentru adversari. Confruntările mai vechi sunt încununate de succes de oameni cu adevărat puternici pentru că au învățat în multiple situații de genul acesta să renunțe la ceva pentru a atinge ținta pe care și-au propus-o. Ceilalți își vor aminti cu groază de momentele încordate pe care nu au reușit nici să le înțeleagă și nici să le controleze și vor profita de puterea magică a acestei săptămâni pentru a se asocia cu oameni în spatele cărora să se ascundă. Aceștia vor minți, se vor arăta lingușitori, fățarnici, vor promite ceea ce nu vor putea oferi niciodată, vor mima un anume sacrificiu doar pentru a găsi un loc în spatele celor puternici.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne lăsa în voia unor sentimente tulburătoare. Ceea ce nu ne reușește ne duce către întâmplările care au lăsat asupra noastră această amprentă dureroasă.

Inventivitate. Descoperim cauzele unor probleme pentru care până de curând anturajul a fost tulburat. Popularitatea afectată în mod negativ. Absența unui ajutor îi transformă pe unii în ființe dure, agresive. Rigiditate. Ne găsim echilibrul dacă renunțăm la orgolii.

Mijlocul săptămânii este o zi tulburătoare, dar conține și câteva aspecte frumoase care ne lasă impresia unei reveniri. Această revenire este falsă sau nu reprezintă ceea ce pare că ar trebui să reprezinte. Avem șansa în această zi să ne redobândim acel echilibru, însă doar dacă îndeplinim o condiție importantă, la fel ca și în celelalte zile ale săptămânii: dacă renunțăm la anumite orgolii. Din nefericire, faptul că Luna se va afla în prima parte a zilei în opoziție cu Jupiter este puțin probabil să îndeplinim această condiție. Astfel, vom deveni rigizi pentru că avem convingerea că propriile opinii sunt mult mai bune decât ale celorlalți și ele trebuie respectate. Finalul tranzitului Lunii prin zodia Leu accentuează aceste orgolii care ne tulbură și care, dacă sunt menținute până în a doua parte a zilei, creează anumite valuri de destabilizare și în grupul de apartenență. După ce ea va trece pe zodia Fecioară lucrurile se vor diminua, vom fi mai echilibrați și mai liniștiți, dar în multe din situațiile pe care l-am abordat prin orgoliu nu mai există liniște, nu mai există armonie, nu mai există cale de întoarcere.
Un alt element important al acestei zile este cel legat de dorința de popularitate. Cu cât ne vom dori mai mult să fim remarcați de ceilalți, să fim văzuți și apreciați prin ceea ce spunem cu atât mai puternic ne vom ancora în orgolii. 22 aprilie nu este o zi care să ne ajute să depășim acest obstacol, dar ne arată cam cum am arăta s-au cam cum am fi dacă am găsi resursele necesare să renunțăm la aceste orgolii, să nu mai fim atât de rigizi.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne pune în fața unei încercări personale pe care am experimentat-o și în lunile din urmă și am putea spune, fără a rămâne blocați pe această anticipație negativă, cam cu aceleași rezultate. Rigiditatea generată de orgolii rămâne un factor de destabilizare, chiar și atunci când ea este pigmentată cu idei filozofice, cu erudiție, cu multe talente sau abilități. Cei orgolioși se vor evidenția în grupul de apartenență pentru că vor simți nevoia să se laude astăzi cu ceva ce oricum nu pot controla sau cu elemente de destin care nu durează, care sunt doar parte din etape educaționale: sănătatea nu durează veșnic, funcția, de asemenea, abilitățile pot fi oricând depășite de abilitățile altora etc.. Vibrația astrală a acestei zile ne ajută să descoperim posibilitatea de a ne transforma sau de a produce o modificare importantă pentru sine, chiar dacă aceasta nu este importantă pentru comunitate. Având în vedere că Luna se află în relații destul de complicate cu Marte, cu Jupiter, cu Soarele, dar și cu asteroidul Junon, avem posibilitatea să înțelegem astăzi cât de aproape suntem de echilibru dacă renunțăm la orgoliul de a demonstra sau de a impune ceva.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu le impune celorlalți propriile opinii doar pentru că nu îi putem convinge altfel. Respectul se câștigă, nu se impune!

Minciuni. Vorbele frumoase nu mai sunt apreciate. Certitudinile sunt mult prea subiective. Pierdem obiecte sau le stricăm. Se caută în mod exagerat admirație și recunoaștere. Lipsă de concentrare. Sentimentele sunt răvășite. Ceea ce este folositor se obține greu. Rătăcire. Încăpățânare stupidă. Atracție către aventuri care ne sperie.

Deși multe din unghiurile care se consumă astăzi sunt în mare parte pozitive, ziua este dominată de sentimente conflictuale, de minciuni, de tendința de a ascunde ceva neplăcut, poate mici greșeli făcute în zilele din urmă, mici nesincronizări, atitudini care nu sunt conforme cu nevoile comunității și care nu sunt nici explicate corect. Trecerea lui Marte pe ultimul grad al zodiei Gemeni arată că momentul este dominat de idei sterile. Ele sunt, în mare parte, răutăcioase, dar acest caracter negativ arată că ele sunt lipsite de vitalitate, că nu pot produce efecte pe termen lung, că sunt bazate pe rătăcire, pe încăpățânare și pe frică. Ajungem la această concluzie în momentul în care vom constata că există o lipsă de sincronizare între nevoia unui individ și nevoia celuilalt, între planurile pe care și le face un individ și răspunsul care vine din partea comunității. Astăzi ne lipsește concentrarea potrivită și considerăm că de fapt adevărata cauză a acestei zăpăceli este oboseala.
De altfel, nimic din ceea ce ni se întâmplă în această zi nu va putea pe mai târziu să ne schimbe opinia. Trecerea lui Marte pe zodia Rac, cea mai proastă poziție a sa, arată că aceste idei, prin zdruncinul pe care îl produc, vor rămâne active mult timp de acum încolo. Astăzi avem sentimentul că nu putem să ne comportăm firesc, că nu suntem liberi, că este nevoie să ascundem anumite sentimente, să nu exagerăm, să ne comportăm ca și cum totul este frumos, dar, în realitate, totul va fi un teatru care trebuie să ascundă această nesincronizare. Faptul că oamenii nu sunt astăzi sincronizați arată și că admirația falsă și poate chiar o anume recunoștință care a fost exagerată subliniază un dezechilibru care a fost vizibil și în zilele anterioare.
Prin urmare, 23 aprilie este o zi a frumosului de carton, a lucrurilor interesante pe care le aflăm doar dacă reușim să dăm la o parte ambalajul, durerile care justifică astăzi teatrul, dar care explică și multe din încăpățânările zilelor anterioare. Putem considera că este o zi când unele lucruri ni se par mai clare decât ni s-au părut până acum, dar avem nevoie să fim suficient de atenți că această claritate să nu rămână în memorie prin amprenta sa negativă. Această lipsă de sincronizare poate fi justificată și prin faptul că ultimele luni au fost extrem de obositoare și că liniștea aceea pe care o căutăm și care simțim că ne lipsește astăzi nu va veni prea curând. Uranus va mai sta mult timp pe zodia Taur și vom fi constrânși să vedem că profunzimea sentimentelor, integritatea personală, a grupului sau poate chiar a rasei umane în ansamblu nu este ceva ce vine de la sine. Toate acestea se obțin prin muncă și prin sacrificiu. Vom înțelege lucrul acesta în mijlocul acestei zile când Luna se va afla într-un careu cu Axa Dragonului. Este adevărat, puțini vor fi cei care vor avea curajul să-și împărtășească din aceste impresii, din aceste dureri. Cei mai mulți le vor interioriza și vor medita asupra lor în următoarele două luni.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a gândi frumos față de oamenii pe care îi vedem acum dezorientați, tulburați, reci sau răutăcioși. Ceea ce facem noi ne caracterizează, iar ceea ce fac ei îi caracterizează. Nu câștigăm nimic dacă îi judecăm prin ceea ce vedem. Cu toții înotăm astăzi în aceleași ape tulburi.

p>

Disconfort cauzat de un mesaj. Putem mai multe acolo unde, până de curând, nu a lipsit un contact bun și frumos cu oamenii din jur. Întreținerea unui climat armonios se face cu un mare consum. Ridicolul este evidențiat prin cuvinte, nu prin fapte. Se pune la cale o mare trădare pentru un avantaj material. Ne apărăm anumite principii prin comportamente care nu ne fac cinste, prin duritate.

Pe 24 aprilie ne dezicem de un ideal, schimbăm ceva în viziunea pe care o avem asupra proiectelor de viitor sau dorim să schimbăm ceva în relațiile pe care le avem cu cei dragi. Se întâmplă lucrul acesta pentru că mesajul de acum este puțin viciat de impresiile zilei anterioare. Așadar, cea mai mare realizare a zilei de 24 aprilie este aceea de a ne întoarce către frumos, de a lăsa impresiile zile anterioare să se sedimenteze, de a ne aminti că au fost nenumărate zile când oamenii care ne-au greșit ieri s-au comportat impecabil. Lucrul acesta ar trebui să conteze astăzi mai mult decât orice. Totuși, nu putem neglija faptul că astăzi Mercur va trece prin conjuncția cu Uranus și amprenta negativă va fi una foarte puternică. De această dată nu mai este o problemă de alegere, ci una de mobilizare. Avem nevoie să ne mobilizăm pentru a înțelege că lucrurile mici pe care le-am decis în celelalte zile și care păreau prea puțin importante pentru comunitate devin dintr-odată elemente de referință care dau stabilitate grupului de apartenență. Ceea ce facem astăzi menține o prietenie de durată, integritatea unui grup, indiferent de ideile care stau la baza coagulării acelui grup, înlătură o trădare care este programat încă de pe acum doar pentru a obține un avantaj material. Trădarea cu pricina arată și faptul că în primele trei luni ale anului au fost încălcate în mod abuziv multe principii care apărau integritatea unui om, integritatea unei comunități, care respectau mecanisme de protecție și de vindecare pe care ființa umană le deține și le transmite în descendență. Trigonul pe care Saturn îl realizează cu Capul Dragonului scoate în evidență această observație care poate pune amprenta asupra alegerilor pe care le vom face de acum încolo. Observând, ajungem să devenim mai puternici și să renunțăm la obiceiurile proaste care ne îndemnau să jignim, să trădăm, să furăm și să credem că acestea sunt dovezi de evoluție și de progres, dovezi de putere.
Prin urmare, 24 aprilie ne vorbește despre nevoi. Aceste nevoi sunt, dată fiind și situația foarte complicată în care se află rasa umana în momentul de față, foarte complexe. Acum mai mult se discută despre nevoi decât se caută soluții ca acestea să împlinească o parte din rostul sau menirea pentru care am venit aici. De aceea un om care până acum a cultivat aceste noțiuni va simți că este ajutat de univers, de tot ceea ce vine spre el din comunitate pentru a nu renunța și pentru a reformula anumite elemente de comportament pe care comunitatea de acum le promovează în mod greșit și prin corectarea cărora ne putem reîntoarce la o formă de vindecare socială. Desigur, doar cu câteva aspecte care se împlinesc în această săptămână, doar cu câteva achiziții pe care le-am obținut în ultimele luni nu putem vorbi despre o vindecare socială, dar putem vorbi de fragmente de lumină la care un om harnic, disciplinat și profund va avea acces începând cu 24 aprilie. Urmează o perioadă de muncă, una care ne va spori demnitatea și cinstea în măsura în care considerăm că acestea ne sunt necesare. Altfel vom urmări câștiguri obținute prin scandal, prin minciună, prin însușirea de foloase necuvenite. Iar asta, știm, înseamnă începutul anarhiei. Dar noi, pentru că am mai vorbit despre lucrul acesta, Uranus de pe zodia Taur are și această componentă, adică își însușește rolul de adversar pentru schimbările pozitive să le obține singuri și în felul acesta să devenim mai maturi și mai responsabili. Ceea ce iese din această zonă și este susținut de Uranus din Taur ține doar de anarhie. Schimbările anarhice dau oamenilor impresia că ei le-au declanșat. În realitate ele, fiind susținute pe ură, nu fac decât să anunțe că distrugătorii și trădătorii și-au încheiat un rol și ei vor fi sacrificați pentru că alții, mai vicleni și mai răi, sunt pregătiți pentru a ieși la rampă. Dacă în cazul lui Saturn minciuna și furia au o anume filosofie de viață. În cazul lui Uranus pe Taur (cădere – cea mai proastă poziție a sa, care va mai dura, luând în calcul și retrogradarea sa pe cuspidă, încă 4-5 ani) acestea susțin doar anarhia, iar în acest context puterea nebunilor este dată doar de slăbiciunea și lenea celorlalți.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne petrece ziua mai mult în interior decât în exterior. Acțiunile exterioare sunt rezultatul unor consecințe. Cele interioare sunt rezultatul unor alegeri.

Devenim conștienți de anumite slăbiciuni. Monotonie. Grijile sunt supradimensionate. Tindem către uniformizare pentru că ne temem de confruntare directă. Avem nevoie de succes pentru a ne simți stăpâni pe situație și a crede că putem învinge un adversar. Rutină. Severitate.

Ultima zi a săptămânii ne duce către o formă de uniformizare. Astăzi încercăm să ieșim din monotonie, să lăsăm deoparte grijile care ne-au frământat de-a lungul celorlalte zile, însă pierdem din vedere un aspect foarte important: selecția evenimentelor negative. Faptul că astăzi considerăm că ieșim din monotonie dând la o parte aceste sentimente negative, aceste situații conflictuale care și-au făcut culcuș în sufletul propriu arată că, de fapt, suntem în tensiune. Avem nevoie de puțină răbdare pentru că vom reuși să ne echilibram în a doua parte a zilei, adică să descoperim lucrurile simple și durabile asupra cărora să ne îndreptăm atenția pentru a ne desprinde de amintirea întâmplărilor triste. Teama că un schimb de experiență avut în această săptămână nu a decurs conform așteptărilor ne lasă impresia că suntem marginalizați, criticați pe ascuns, că semnele de oboseală pe care le-am tot invocat în zilele anterioare sunt de fapt semne de boală, produsă de griji supradimensionate, stres, frică. Unii se vor gândi că poate nu le-ar strica un moment de evadare, de renunțare la obiceiurile pe care au încercat să le respecte de-a lungul săptămânii. În realitate, nimic din ceea ce sfidează durerea acestei săptămâni nu ne poate duce acum spre bucurie. Vor avea un avantaj major în această zi persoanele care, cu efort propriu, au lăsat deoparte războaiele personale pentru a-și păstra mulțumirea, liniștea. Prin aceste calități realizează astăzi că au în jur oameni cu care pot interacționa fără să-i judece. Judecata acestei zile accentuează oamenilor nemulțumiți și mai mult drama, le adâncesc și mai mult rana.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii ne îndeamnă să avem curajul necesar pentru a ieși din monotonie. Astăzi ne amintim de griji nejustificate, de impulsuri care au venit din partea unor persoane care nu treceau prin cele mai bune și fericite momente ale vieții, care au constrâns să le acceptăm anumite limite, să le suportăm emanațiile negative. Primul semn că reușim să ne echilibrăm este sobrietatea, dar nu este indicat să rămânem doar în această zonă. În a doua parte a zilei relația pe care Luna o are cu Axa Dragonului și cu Saturn arată că facem parte dintr-un proces mult mai important și că viziunea de ansamblu, schema majoră care este colorată cu câteva personaje cu care avem un schimb frumos, contează mai mult decât adevărul dramatic pe care vrem să ni-l accepte ceilalți. Confruntările directe ale acestei zile ne creează impresia că totul trebuie judecat după răspunsul pe care îl primim sau după rezultatul obținut. În realitate, ne protejează viziunea de ansamblu la care nu este indicat să renunțăm tocmai pentru că ea ne menține în normalitate. Ceea ce știm despre noi și despre ceilalți face astăzi parte dintr-o schemă mult mai mare și mai importantă care ne menține pentru tablou progresist. Celelalte sunt elemente tulburătoare și doar atât.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu fi triști dacă săptămâna ne va scoate în evidență, prin evenimentele acestei zile, prin gândurile pe care le avem acum, ceea ce am pierdut. Aceste elemente pe care considerăm acum că le-am pierdut sau pe care nu le mai vedem, care ne lipsesc, sunt de fapt dovezi clare că putem produce o schimbare renunțând la ceea ce nu ne mai este folositor.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.