25 noiembrie – 1 decembrie 2019

25 noiembrie – 1 decembrie 2019 este săptămâna suspiciunii că un om competent a păcălit, a schimbării unui tip de colaborare și a rupturii ce apare într-un întreg devenit, de curând, inutil. Această săptămână ne aduce în fața unor importante provocări emoţionale. În primul rând, revenirea lui Neptun la mersul direct după câteva luni de retrogradare arată că tipul de asociere pe care l-am alimentat în ultimele luni nu mai este valabilă sau trebuie să treacă într-o altă etapă. Este posibil ca anumite etape sociale să se fi împlinit și această schimbare impusă de Neptun să se potrivească mănușă cu ceea ce urmează să experimentăm de-a lungul lunii decembrie. Dacă în privința evenimentelor personale lucrul acesta nu ne surprinde, pe scena vieții sociale sunt anumite elemente de suprafață care trebuie sondate, explorate și selectate în așa fel încât la sfârșitul săptămânii să nu ne trezim că suntem singuri împotriva tuturor, singuri cu propriile probleme sau pur și simplu distanţi, însinguraţi. Această săptămână a suspiciunii conține și o componentă frumoasă care ne ajută să trecem dincolo de tentația avantajelor materiale pentru a aprecia sentimentul și schimbul afectiv profund. Lucrul acesta va fi vizibil în special după ziua de miercuri, 27 noiembrie, când Neptun își va reveni la mersul direct. Momentul acela va face o delimitare foarte clară între ambiție, corupție sau anumite situații pe care nu le-am primit bine, pe care nu le-am înțeles atunci când s-a consumat sau pe care le-am apreciat ca fiind compromițătoare ori orientate vădit împotriva noastră. Toate acestea ne creează suspiciunea că oamenii care s-au dovedit în săptămânile din urmă competenți au ascuns ceva. Cel profund va vedea că nimeni nu a ascuns nimic și că a sosit momentul să trecem pe treapta următoare, să vedem dacă persoana respectivă are de oferit mai mult, dacă poate mai mult, dacă știe mai mult sau dacă are un nivel de conștientizare cu mult peste ceea ce am știut sau am observat. Dacă ne bazăm pe această situație reușim să ne detașăm de efectele delicate ce apar atunci când din întreg se desprind părți care nu ne mai sunt utile. Aceste părți pot fi chiar impresii personale de care ne-am ținut atât de mult, concluzii sau recomandări, dar și elemente de patrimoniu care dacă se strică înseamnă că atât le-a fost dat să trăiască și trebuie înlocuite fără nici cel mai mic regret.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a ne gândi că lucrurile bune se împlinesc prin oameni buni. Dacă ne întâlnim cu situații bune, dar ni se pare că acestea vin prin oameni răi (ele împlinindu-se prin aportul nostru) înseamnă că acum avem probleme de observație și de interpretare ce sunt bazate pe niște obiceiuri greșite. Schimbarea care ne salvează ar putea să vină prin înlocuirea acelor observații sau chiar a acelor obiceiuri greșite. Ceea ce va veni după, va fi eminamente sublim.

Putem să înțelegem natura unui obstacol. Trecem dincolo de o agresiune. Succesul ni se pare atractiv. Nu avem probleme, dar le inventăm. Se traversează o perioadă dificilă. Aspectul artificial este combătut. Succes obținut cu mare greutate. Spiritele sunt agitate. Ambiția este utilizată pentru a anula tipul inferior. Puterea este influențată de calitatea solicitării. Prea mult orgoliu.

Faptul că Luna trece acum printr-o relație foarte bună cu Axa Dragonului și se mediază tendința Nodurilor prin Coada Dragonului nu este, deocamată, un semn de progres, ci este o invitație la simplitate, la atenție și la dragoste. Luna pe zodia Scorpion are de oferit oamenilor mesaje neobișnuite. Ea îi face să simtă că sunt puternici pentru că pot să facă anumite lucruri, dar și prin ceea ce simt, chiar dacă mesajele pe care le lansează nu sunt înțelese corect de ceilalți, chiar dacă faptele lor sunt supuse unor judecăți adesea nedrepte. Luna pe zodia Scorpion este un semn de vulnerabilitate pentru oameni puternici, pentru cei care au un dar, care știu să facă ceva, pentru că sunt coborâți la nivelul oamenilor pe care îi consideră inferiori și cu care trebuie să facă o alianță, cu care trebuie să se înțeleagă, cărora trebuie să le accepte toate pretențiile, mofturile, slăbiciunile. Dar aici este un cerc vicios. Dacă nu fac lucrul acesta vor rămâne într-o zonă confortabilă doar cu ei înșiși, deci doar își amână o critică, o judecată, o interacțiune tensionată. În felul acesta, prima zi a săptămânii devine una educativă, cea care ne învață să ne evaluăm propriile puteri, nu doar prin efectele pe care le produc, ci prin cum observăm că se manifestă intensitatea exprimării. Dacă este să fie o zi de ambiție atunci să schimbăm și să o facem una de toleranță. Dacă este să fie o zi de convergență, atunci să schimbăm și să o facem una de iertare, dacă multe din situațiile pe care le parcurgem ne îndeamnă să credem că este o zi obositoare, solicitantă, să o facem o zi de atenție. Toate aceste elemente ne ajută să înlăturăm suspiciunea predispusă de ecuația sintetică a acestei săptămâni. Așa ajungem să observăm că omul privilegiat nu ne-a păcălit, ci și-a respectat propriul drum, și-a respectat propriul traseu, nu a mers pe o cale artificială, ci pe una autentică pe care noi nu am știut să o citim corect.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne vorbește despre restricțiile pe care ni le-am impus pentru că am respectat regulile pe care ni le-am înțeles. Acum, prin raportare la nevoile celorlalți, înțelegem mai mult despre nevoile lor și reușim să îi încadrăm corect. Dacă nu facem lucrul acesta, adică dacă nu suntem toleranți atunci înseamnă că am rămas la un nivel inferior, am rămas la conflictele din prima jumătate a anului, cele care au fost obositoare, periculoase sau caustice. Acum avem ocazia să trecem dincolo de ambițiile care ne-au creeat multe probleme printr-un schimb de frumos de experiență. De asemenea, trebuie să pierdem din vedere că o mare parte din zi Venus se va afla pe ultimul grad al zodiei Săgetător, ceea ce arată că prima zi a săptămânii va fi, ca predispoziție astrale, nu ca impunere, una de conflicte duse între două extreme. Acestea nu trebuie neapărat să fie elemente sociale, ci pot fi și elemente personale. De aceea medierea pe care Luna o face în noaptea de duminică spre luni este una de o importanță covârșitoare. Să continuăm cu gândurile cu care ne trezim dimineața, cu sentimentul de toleranță pe care îl simțim încă de la începutul acestei zile pentru că așa ne va fi cel mai bine. Toate celelalte elemente, de altfel unghiuri foarte bune, susțin mesaje artificiale.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne folosi de niciun mijloc pentru a obține avantaje de moment. Valorile personale sunt cele care au pentru cei din jur o greutate foarte ușoară. Atunci când această greutate este insuportabilă, conținutul mesajului este unul greșit.

Expresii care lasă loc la interpretare sunt folosite ca propoziții motivaționale. Stabilitate plătită scump. Ne izolăm pentru a nu fi atacați. Îngrijorare. Prea multă disciplină. Viața abordată doar prin prisma succesului, carierei, avantajelor materiale. Teama de sărăcie devine mai eevidentă. Educația nu trebuie abandonată. Prin asociere înțelegem o nouă experiență.

În noaptea de luni spre marți Venus va trece pe zodia Capricorn și îi face pe oameni să se simtă puternici prin restricțiile pe care și le impun, superiori prin ceea ce nu împărtășesc celorlalți, prin abstinență. Din fericire, în dimineața acestei zile Luna va trece pe zodia Săgetător și va decongestiona această direcție. Va împlinii în după-amiaza acestei zile și o conjuncție cu Soarele, deci va împlinii faza de Lună nouă, după care va definitiva un sextil cu Junon. Mulți vor gândi că viața trebuie privită doar prin avantaje, doar prin succese, doar prin anumite privilegii pe care le obțin, atât cele din punct de vedere material, cât și cele din punct de vedere afectiv. În realitate, expresia astrală a acestei zile arată că o etapă se încheie, iar alta se deschide. Se încheie o etapă a falselor emoții, dar se deschide una a emoțiilor consecutive, limitate, raportate la un cadru foarte Restrâns, cel care acum nu ne oferă privilegiile pe care considerăm că le merităm. 26 noiembrie este o zi dedicată, care ne accentuează acest sentiment de îngrijorare că oricât de complicat simțim, trăim sau acționăm ceea ce este împlinit nu va putea fi schimbat. Așadar, vorbim începând cu această zi despre o ajustare a metodei de lucru, despre atacarea omului pe care îl considerăm vinovat de ceva spunând că acesta a mințit, a păcălit, iar scopul său este de a schimba tipul de colaborare care a fost abordat în ultimele luni și nu de consolida un tip de interacțiune. Un element important care se va evidenția din contextul astral al acestei zile este cel dat de cercetarea spirituală. Cel care gândește profund nu va fi luat prin surprindere de ceea ce se întâmpla acum, va avea o viață echilibrată în momentul în care alții se zdruncină, va fi liniștit atunci când peste alții vine furtuna. Lucrul acesta se întâmplă pentru că oamenii minunați care sunt și profunzi și-au petrecut ziua anterioară în echilibru. Dacă pentru cei inferiori furtuna zilei anterioare era perfect justificată, pentru cei profunzi, nu! Asta face diferența între ceea ce a fost ieri și ceea ce se întâmplă acum. Faptul că Luna nouă de acum vine pe acest fond complicat, dinamic, apăsător este un argument în plus în favoarea alegerilor celor profunzi. Ceilalți își vor petrece ziua considerând că au avut încredere în oameni care nu au meritat și au ajutat persoane incompetente.
Prin urmare, 26 noiembrie este ziua unui atac care va face această săptămână celebră. Atacul poate fi material, prin deposedare argumentată, ideologic prin lansarea unor informații care au fost ascunse în mod intenționat în zilele anterioare și acum sunt oferite publicului larg, spiritual prin desființarea unor mesaje cu conținut ezoteric ce nu au legătură cu nimic din ceea ce este spiritual, profund sau educativ. Ceea ce se consumă în această zi trebuie judecat prin asociere, mesajele pe care le primim nefiind întâmplătoare, nefiind simple expresii ce ne sunt oferite din complezență. Există în conținutul lor ceva adânc ce ar trebui luate în considerare. Cei care rămân blocați pe regulă, strică, pe prea multă disciplină, ascund un deficit personal. Educația, prin ecuația astrală a acestei zile, capătă valențe speciale. Avem nevoie să ne adaptăm în funcție de calitatea țintei pe care vrem să o obținem, nu în funcție de progresul pe care credem că trebuie să-l obținem ajungând acolo. Aici este vorba despre viziune, nu despre disciplina de lucru prin care aplicăm o metodă verificată. Ceea ce a fost verificat a corespuns unor standarde care acum nu mai sunt valabile. Luna nouă de acum ne arată că ne putem permite o nouă țintă, dar rezultatele depind de cum ne adaptăm în raport cu ținta, nu cu prejudecată pe care o avem față de etapele ce trebuie îndeplinite pentru a o atinge.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne raporta la avantajele materiale. Tot ceea ce ține de spirit, de trăire sufletească ne smulge dintr-o lume materialistă care ne obosește și ne îmbolnăvește.

O formă de normalitate ne amintește pentru ce trăim. Perfecțiune. Pedeapsa este înțeleasă corect. Ne întâlnim cu un moment favorabil, dar nu-l mai vedem așa pentru că situația este abordată dintr-o altă perspectivă. Ceea ce am cerut acum nu va fi împlinit. Ceea ce primim acum nu ne mulțumește. Ambiție. Corupție. Umilință.

În dimineața acestei zile Mercur va definitiva careul pe care îl formează cu Chiron. Acesta este un moment de eliberare, de înțelepciune, dar și unul de atenție pentru că el este succedat de careul pe care Luna îl împlinește cu Neptun, planetă care în sfârșit se oprește din retrogradare. Avem câteva luni de când ne frământăm că emoțiile ne sunt împărtășite, că sentimentele ne sunt rănite și că nu avem un loc bine definit în această lume. Ceea ce înțelegem aici este un progres, dar și un avantaj pentru a interacționa mai frumos cu cei din jur, pentru a renunța la anumite tensiuni care au definit relațiile din ultima perioadă. Momentul de față devine unul de progres și prin asocieri, dar și prin momentele de căldură pe care, din fericire, suntem dispuși să le împărtășim cu cei pe care îi apreciem. Există un factor de originalitate care ne va ajuta să trecem dincolo de o pedeapsă, să acceptăm că un anumit istoric ne ajută să înțelegem întâmplări care ar putea să facă parte dintr-un jurnal celebru. Aceste întâmplări ne-au fost în ultimele cinci luni foarte accesibile, ele ne-au motivat să reacționăm, să ripostăm, ne-au dat un fel de mulțumire interioară.
În multe privințe, schema astrală a momentului ne va spune o poveste foarte frumoasă despre eroi, despre oameni puternici care au rezistat unor tentații teribile sau despre ființe foarte slabe care acum se declară complet învinse. Lucrul acesta ar putea să ne creeze o senzație neplăcută. Ar trebui să fim rezervați, să nu-i lăsăm pe ceilalți să vadă ceea ce se află în sufletul propriu, pentru că este indicat să ne ascundem puțin, dar și pentru că aceste persoane ar putea să nu înțeleagă. Această neînțelegere a mesajelor care se află în sufletele celorlalți se produce pentru că atenția este orientată către replică ori către dinamică sau către răzbunare.
Prin urmare, 27 noiembrie ne arată că lucrurile simple se pot complica din nimic, iar cele complicate se pot reduce la câteva elemente pe care să le înțelegem și să le folosim foarte frumos și foarte corect. Ceea ce ne-am propus cândva că trebuie împlinit se poate soluționa acum cu o ușurință fantastică. Nu trebuie să fim triști dacă anumite lucruri pe care le cerem acum nu se împlinesc, ci mulțumiți cu faptul că solicitarea ajunge acolo unde trebuie. Ziua de față nu este una a răspunsului, ci una a acumulării. Convingerile personale merg către sensuri care ar putea să creeze, în special în a doua parte a zilei, tensiuni teribile, însă omul care nu răspunde provocărilor nu va cădea în această capcană. Zona afectivă este una de o importanță covârșitoare, mai ales că Neptun își va reveni în mijlocul acestei zile la deplasarea directă. Reușim să-i vedem pe ceilalți așa cum sunt, să îi înțelegem prin puterile pe care le au și să nu mai punem presiune pe ceea ce ne-au promis că ne oferă. Curajul de a rămâne în simplitate este un element absolut esențial care ne va ajuta să înțelegem de ce multe din tensiunile care s-au consumat în prima parte a zilei nu au durabilitate în timp, ci sunt simple episoade care se vor stinge ușor.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu alege elementul zgomotos doar pentru că, prin sunetul pe care-l oferă, ni se pare că primim ceva. Uneori, liniștea este mult mai generoasă decât orice formă de sunet.

Sensibilitate. Necazurile sunt depășite ușor. Ideile noi nu trebuie excluse. Viziune de ansamblu. Încredere în metodele vechi. Perioada acuzațiilor se apropie de sfârșit. Colaboratorii nu mai dezamăgesc atât de ușor. Evenimentele importante sunt înțelese corect. Investiții profitabile. Slăbiciunea nu face trimitere la o viață dezordonată. Parcursul puternic este înțeles corect.

Faptul că Luna în mijlocul acestei zile își încheie tranzitul sau prin zodia Capricorn este, pentru unii, un semn de progres. El le aduce confirmarea unor suspiciuni, mai ales că la câteva ore de la trecerea pe această nouă zodie, unde se află în exil, va avea de împlinit un careu cu Chiron retrograd. Semnul acesta astral ne vorbește despre acuzațiile care ajung dintr-odată foarte departe. Ne bucurăm de trigonul Mercur-Jupiter, dar și de trigonul Venus-Uranus, însă nu este suficient pentru nevoile pe care le avem în momentul de față. Suntem în fața unei judecăți, în fața unor acuzații, suntem în fața unui rechizitoriu și trebuie să arătăm că avem o relație foarte bună cu partenerii sociali, cu cei pe care îi avem în jur sau i-am considerat de mult timp prieteni. Mijlocul săptămânii este un moment când ar trebui să demonstrăm că ne opunem unei rupturi, că avem puterea necesară pentru a întreține elementele favorabile pe care le-am discutat în săptămânile anterioare, că avem structura necesară pentru a crea legături puternice, constructive, în afara oricărei dezordini.
Mijlocul săptămânii se va remarca și prin mesaje speciale pe care le primim de la oameni cu care am colaborat foarte bine în ultima vreme. Este un mesaj de putere care ține mai curînd de administrarea unui patrimoniu, de exercitarea unei puteri de influență care se soldează cu împărțirea unui teritoriu, cu repartizarea în mod egal, după drepturi și privilegii, a unor părți unor persoane care s-au luptat în ultima vreme pentru drepturile lor. În egală măsură, este și o zi a instabilității, ceea ce va pune în evidență prima parte a devizei săptămânii, cea care ne vorbește despre suspiciunea că un om competent ne-a păcălit. Retrogradarea lui Uranus pe zodia Taur pune această presiune pe judecata omului simplu, chiar dacă, în realitate, nu există un motiv concret care să susțină această atitudine.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne vorbește despre atitudini puternice care țin aproape oameni pe care îi apreciem și cu care reușim pe viitor să dezvoltăm proiecte importante. Pentru că suntem în săptămâna care predispune către o anumită schimbare într-un tip de colaborare, este potrivit să avem încredere în ceea ce ne oferă, ca predispoziție, momentul de față. Primim sfaturi, mesaje, se întâmplă unele lucruri care nu au fost intenționate, pe care nu le-am gândit, care nu erau înscrise într-un portofoliu, dar pe care le considerăm foarte utile, foarte frumoase și foarte necesare. Există și o formă de libertate pe care ar trebui să o ținem sub control, mai ales că ea este dictată de retrogradarea lui Uranus pe zodia Taur care aduce o bucurie păguboasă, o exuberanță care se sfârșește întotdeauna cu un episod trist. Nu este greu să ne abținem, dar o vom face doar dacă dispunem de un anumit nivel de înțelegere sau dacă ascultăm de recomandările celor care ne învață că în astfel de momente sunt necesare rezerva și măsura.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu considera că totul se rezolvă prin atenție. Este nevoie și de un dram de inteligență în plus față de ceea ce am demonstrată în zilele anterioare pentru că valorile să fie păstrate și nu distruse.

Avem nevoie de susținere. Natura umană trebuie înțeleasă și prin limitele sale, nu doar prin posibilitățile de expansiune. Elementele iraționale se ascund în spatele explicațiilor științifice. Rigiditate. Suntem recunoscuți prin demnitate, chiar dacă nu vorbește nimeni despre onoare. Comunicare ușoară. Înțelegem mai bine sensul frumosului. Subiectivitate. Dezvoltare blocată de răutățile celorlalți.

Luna se află acum în plin tranzit prin zodia Capricorn și va trebui să treacă prin conjuncția cu Coada Dragonului ceea ce ne aduce un moment de conștientizare care ne va fi de referință de acum încolo. Lucrul acesta va fi susținută și de faptul că foarte aproape de Coada Dragonului se află în continuare Saturn, semn de restricție, disciplină, inhibiție sau teamă. În plus, relația proastă pe care Luna o va avea cu Junon ne arată că în momentul de față ne este pus în dificultate un statut. Sunt lucruri mici care ne schimbă starea, care ne tulbură atmosfera obișnuită, care ne descurajează sau nu ne lasă să vedem lucrurile bune. Oamenii puternici își vor petrece această zi gândindu-se cât de important este să fie recunoscători, pentru că numai prin această recunoștință față de binele pe care l-au primit reușesc să aibă control asupra altor bunuri, asupra celorlalte situații frumoase, delicate și sublime care ar putea să vină spre ei. 29 noiembrie este pentru oamenii frumoși o zi a rafinamentului, a progresului pe care-l facem prin acumulările bune pe care le-au făcut în ultima vreme, prin gândurile frumoase pe care le-au acumulat, prin ceea ce nu am alungat, ci am protejat, îmbrățișat și iubit. Sunt și multe elemente subiective care ar putea să dea acestei zile o notă neobișnuită. Am putea să ne preocupăm astăzi prea mult de problemele celorlalți, să alimentăm o formă de rigiditate care să ne facă bine, dar până la urmă, totul să fie bine.
Prin urmare, 29 noiembrie ne vorbește despre puterea oamenilor buni care devine un veritabil exemplu pentru cei care nu au reușit până acum să își controleze impulsurile sau să devină exemple frumoase și bune pentru ceilalți. Este o zi rece, însă este ceva din răceala iernii care prin colorit, adică prin zăpadă sau prin alte elemente specifice sezonului rece, reușește să le arate oamenilor că au în interiorul lor o căldură pe care trebuie să o protejeze. Această căldură când întâlnește nimicnicia umană devine dintr-odată o mare bogăție a a vieții, un mare avantaj de care nimeni nu se poate dispensa. Prin intermediul ei oamenii devin comunicativi, au ce-și împărtăși, își amintesc foarte multe lucruri din perioadele bune ale vieții, își descoperă o natură frumoasă a vieții. Sunt multe lucruri spectaculoase care se ascund acum în spatele unor întâmplări simple. Ceea ce este frumos și se definitivează face parte dintr-o schemă minunată pe care avem ocazia acum să o observăm, să o conștientizăm și să o alimentăm în așa fel încât să nu se stingă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne preocupa pe moment mai mult de problemele celorlalți. Ceea ce este puternic se extinde, dar există și o protecție care ne lasă să învățăm dacă vibrația personală este bună.

Greșeli ciudate, invocate pentru a susține anumite dezechilibre. Oamenii vorbesc despre aspirații ciudate. Ne îndepărtăm de un subiect principal. Sancțiune. Spor de imagine. Disciplină. O administrare corectă a unui patrimoniu ne ajută să înțelegem de ce răsturnările de situație nu sunt întotdeauna rele.

Multe din conjuncturile acestei zile, nu neapărat cele astrale, pentru că ele sunt foarte simple, ci cele cotidiene, ne lasă impresia că nu suntem buni pe ceea ce am crezut, nu suntem potriviți pe domeniul în care activăm acum, ne lipsește ceva. În dimineața acestei zile trecem prin definitivarea sextilului Mercur-Saturn, dar lucrul acesta nu ne va mulțumi, ci, dimpotrivă, ne va aduce observații puternice, adevărate, credibile pe mesaje negative, pe impulsuri pe care ar trebui să le ignorăm, nu să le analizăm.Nu trebuie să uităm că Luna se află în această zi pe ultimul sector de tranzit prin zodia Capricorn, ceea ce arată că suntem acum constrânși să dovedim că avem disciplina necesară, că suntem înzestrați cu anumite calități, că nu ne lipsește un talent și că o frustrare care ne-a creat în săptămânile din urmă o mare problemă acum a dispărut complet. Dacă în jurul nostru avem oameni care acceptă astfel de schimbări, tolerează o trecere atât de rapidă de la tensiune la relaxare atunci ziua va fi minunată, încărcată de o vibrație foarte bună, chiar relaxantă. Frumosul acestei zile ne ține departe de ceea ce ar putea să ne creezi anumite complicații. Faptul că Luna va trece pe zodia Vărsător în seara acestei zile nu are asupra ecuației astrale de acum un impact aparte, ci ar putea avea asupra zilei următoare. Schimbarea pe care o aduce trecerea Lunii pe Vărsător va fi vizibilă spre finalul acestei zile, însă timpul va fi prea scurt pentru a vedea dacă această schimbare de atitudine poate produce și efecte. Astfel, vorbim în ziua de 30 noiembrie despre necesitatea adaptării la noi reguli de frica rupturii, a despărțirii, a abandonului. Nu ar trebui să fim triști că se întâmpla lucrul acesta, ci bucuroși pentru că aceste rupturi care ne iau pe nepregătite și care, în viețile multora, se produc indiferent cât de multe eforturi vor face, apar acolo unde întregul nu mai poate funcționa așa cum îl știam până în momentul de față.
Prin urmare, ultima zi a lunii noiembrie ne arată că lucrurile ciudate nu sunt neapărat greșite. Ceea ce este greșit este simplu, poate fi observat și încadrat foarte ușor, nu trece foarte ușor cu vântul schimbării, face parte integrantă dintr-o structură foarte bine organizată și are o componentă afectivă importantă. Acolo unde lucrurile acestea sunt văzute, oamenii reușesc să acceseze din memorie informații absolut impresionante și să facă din ele adevărată edificii. Sporul de imagine pe care îl obținem având această atitudine este unul impresionant, chiar dacă el nu va dura mult. Ceea ce va veni spre noi începând cu săptămâna următoare ține de o altă vibrație, cea a lunii decembrie care ne pregătește pentru furtunosul an 2020. Chiar dacă multe din cele care duc acum spre liniște sunt artificiale, ele fac parte dintr-o schemă care ne ajută să selectăm elementele bune și să ne protejăm în așa fel încât să nu permitem întâmplărilor de acum să ne segmenteze.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi curajoși fără a fi aroganți. Omul care este și curajos și arogant arată că îi lipsește bunul simț. Un om nu poate fi întreg dacă îi lipsește bunul simț. Astăzi mulți se vor întreba la ce le folosește lor să fie întregi. Când vor vedea, într-o situație delicată, cât de puțină putere au fiind fragmentați vor înțelege de ce întregul este atât de important.

Deschidere către un nou plan al valorilor. Tensiune constructivă. Suntem siguri pe un rezultat. Anumite probleme se stabilizează. Gândim în perspectivă, doar prin asocieri. Suntem pregătiți pentru un salt. Faptele folositoare se remarcă. Răsturnare de situație. O eroare săvârșită de curând este descoperită. Problemele noi țin mai curând de temperament.

Unghiurile care se împlinesc acum ne vorbesc mai curând despre o satisfacție personală, despre ceea ce este important în forul interior, despre gândurile simple pe care le are omul și pe care nu simte nevoia să le împărtășească, ci doar să le trăiască. Este, ce-i drept, un moment de deschidere, însă el va rămâne o enigmă dacă ar fi să raportăm ceea ce simțim acum la ceea ce va veni spre noi în săptămâna următoare. Având în vedere că aceasta este ultima zi într-o săptămână complicată, dar prima zi dintr-o lună care ne pregătește pentru ceea ce va veni spre noi în anul următor, un an atât de neobișnuit, ar trebui să ne așteptăm la momentul de față la multe confuzii, la planuri care să nu fie duse la împlinire, la gânduri cărora să nu le găsim echivalent, la apeluri la care să nu răspundă nimeni, la interacțiune în care să nu primim feedback-ul pe care ni-l dorim. Pe baza acestei frustrări, pe baza acestei observații care are și o anumită componentă a lucidității, pentru că beneficiem de trecerea Lunii prin Vărsător, ajungem să descoperim o eroare ce a fost săvârșită în săptămânile din urmă. Această eroare ne arată că gândurile bune sunt valoroase, că răsturnările de situație pe care le-am parcurs de-a lungul acestei săptămâni nu sunt atât de periculoase precum le-am considerat, ci doar indicii referitoare la calitatea pe care un om o are în grupul de apartenență, la rolul pe care un lider îl îndeplinește în grupul care îl definește. Ultima zi a acestei săptămâni se bazează foarte mult pe această investigație, tocmai pentru că există o frustrare care nu ne permite să privim foarte departe. Elementele de suprafață ne atrag atenția și ni se par mult mai importante decât celelalte.
Prin urmare, finalul săptămânii ne vorbește despre o luptă între bine și rău pe care nu am anticipat-o de-a lungul acestei săptămâni și care este un adevărat calvar pentru omul slab, tocmai pentru că se așteaptă ca această zi să însemne sfârșitul calvarului, însă ea nu reprezintă nimic din ceea ce se așteaptă el. Nu vorbim despre o continuare a unor episoade triste, ci despre o transformare care duce mai departe câteva din problemele cu care ne-am confruntat de-a lungul lunii noiembrie. Omul profund este pregătit pentru un salt, însă cel superficial, care nu este pregătit pentru o asemenea situație, va vedea în ceea ce parcurge acum întâlnirea cu problemele noi. Cel care de-a lungul acestei săptămâni a făcut fapte folositoare pentru ceilalți se va remarca, va deveni dintr-odată foarte evident în memoria celorlalți, va rămâne un om puternic prin viziunea sa, prin faptele pe care le-a făcut, prin rezultatele pe care le-a obținut.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne pronunța acum în privința unui traseu. Avem nevoie de mesajele care vin de pe zona publică, chiar dacă ele au incluse aceeași dezorientare. Până ajung la noi se mai curăță, se mai filtrează, se mai selectează. Cel care este atent va ști cum să se pregătească pentru tot ceea ce înseamnă dispoziția astrală a lunii decembrie, o lună destul de delicată pentru această perioadă a anului.

2 thoughts on “25 noiembrie – 1 decembrie 2019

 1. Ana spune:

  După ce am pus în practică spusele dvs.de până acum(cel mai tare m-a ajutat când a-ti spus ca ceea ce eu consider ca e bine,poate pentru altii nu este) si am observat că a fost foarte bine,îndrăznesc sa va cer părerea în legătură cu o situatie care se repeta si nu reusesc sa îi vin de hac.De fiecare dată cand trebuie sa merg cu masina în locuri necunoscute ma apuca o anxietate ca strada ar putea sa fie prea îngusta sau că nu o sa gasesc loc de parcare(am permis de aproape 10 ani, merg zilnic cu masina si la inceput nu aveam aceasta teama).Am tot incercat sa imi repet ca am fost de atatea ori in astfel de situatii si am reusit sa le fac fata fara probleme,dar tot ma cuprinde aceasta teamă si mi se face un gol in stomac.Sa fie oare claustrofobia mea de vina? Cum sa fac sa imi stapanesc acesta teama?Mi-ar prinde foarte bine parerea dvs.

  1. Teama nu trebuie stăpânită, ci eliminată, altfel dormi cu şarpele în pat şi crezi că l-ai dresat. Rolul fricii este să te destructureze. Ţine-o alături de tine şi când nu te vei aştepta te va lovi şi-ţi va coborî nivelul de vibrație. Unii oameni refuză eliberarea de frică pentru că sunt îngroziţi de cum s-ar putea comporta dacă nu ar avea acest factor inhibitor. Este o păcăleală. Frica nu ajută! Deloc! Ea este un parazit care ia, dar nu dă nimic. Ceea ce ai descris tu nu are nicio legătură cu anxietatea în raport cu spaţiile, ci o anxietate în raport cu oamenii. Dacă ai reciti atent ce mi-ai scris vei vedea că DOAR în aparenţă tensiunea se referă la lucruri, pentru că, în realitatea, ea se referă la reacţiile oamenilor care ţi-ar vedea o greşeală. Probabil că ai trecut prin perioade în care ţi-a fost indus sentimentul de inutilitate şi îţi scapă de sub control gândul care să te echilibreze în situaţii de genul acesta şi, ca o consecinţă (teama este o consecinţă a agresivităţii şi invers), ai ajuns să consideri că este necesar să stăpânesti frică. Nu, nu trebuie să stăpâneşti nimic. Aşază-te, închide ochii şi exersează liniştea, fără să-ţi propui ținte ale liniștii. Fă, nu gândi că faci! Nu te gândi cum vei fi după ce vei face pentru că dacă, făcând, te schimbi, acum nu ai cum să ştii cum vei arăta schimbată, ci doar îţi imaginezi. Imaginaţia pe trauma este parte din trauma. Tu ai nevoie să fii în afară traumei. Exersează liniştea și, în timp, adaugă acestui exerciţiu din ce în ce mai puţine proiecţii. Cu cât vei fi mai liniştită sau calmă, dar activă, vie, cu atât mai puţin timp vei avea pentru a te gândi la impactul tău asupra celorlalţi, la ce-o să spună, la ce văd la tine. Lasă lumina să lucreze. Dacă vrei să fii alt om, fii alt om. Această atitudine înseamnă doar o succesiune de paşi. Azi eşti alt om, mâine altul, poimâine altul, dar cum vei fi în a patra zi poţi fi doar dacă ai trei paşi făcuţi deja.
   Am pornit de la o relatare relativ banală şi am ajuns aici, dar, în realitate, ea nu este deloc banală, ci vârful icebergului. Exersează liniştea şi să nu ai aşteptări de la oameni. Mulţi rănesc, aşa se întâmplă cu toţi, dar, gândeşte-te, dacă ai fi îngrijorată te-ar durea mai puţin? Nu! Ţi-ai da câte o palmă după fiecare palmă primită de la alții. Oferă-ți alinare, nu palme!
   Aşadar, forma aceasta de anxietate este întâlnită foarte des. Ea are în spate relaţii defectuoase care cer reparare. Ea este acum localizată într-o zonă comportamentală, dar fără o disciplină bazată pe linişte şi eliberare de teama, căutând în permanenţă elocvența, se poate transforma în durere fizică, adică poate somatiza. Constrângerea de care vorbeşti nu este în relaţie cu lucrurile, ci cu persoanele. Acolo este cauza. Repară acolo şi toate celelalte se vor dezlega.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.