25 – 31 mai 2009

Luni, 25 mai
A doua zi de tranzit al Lunii prin Gemeni, aduce, in mijlocul zilei, construirea unui careu in T pe semne mobile, predispunand la tulburari de constiinta, intelegeri gresite aplicate unor situatii concrete, intarzieri in desfasurarea planurilor aparute din neatentie, lipsa de focalizare, neastampar.
Relatia de cuadratura a Lunii cu Saturn are in aceasta zi valente karmice, mergend cu trasaturile pana la a identifica elemente de destin ce ii tin pe oamenii in grupuri, pentru a da viata unui ideal comun, sau ii determina sa nu se suporte si sa nu poata respira aerul din aceeasi incapere.
Acelasi neastampar va declansa aceasta rememorare organica, aceasta disponibilitate fata de contacte si mentinerea lor si, pentru ca Luna, ca focar al acestui careu in T, ridica un sextil cu Venus din Berbec, calitatea de exil, de marginalizare, critica, disconfort creat de aprecieri ale celor din jur, va fi principala trasatura a acestei zile.
Daca la prima vedere, aspectul ne poate aparea ca o solutie, vom vedea din desfasurarea evenimentelor ca solutia ce va aparea nu va fi nicidecum elementul care va salva, nici rezolvarea disconfortului impus de configuratia indicata. In aceasta prima zi din saptamana se va intampla ca multe din intentiile bune sa fie criticate aspru, ca si cum ar fi fost de la inceput gandite asa cum sunt criticate, ceea ce va aduce multa dezamagire si durere. Traind asta, este imperios necesar sa intelegem ca valentele astrologiei karmice apar nu numai intr-o harta astrala statica, asa cum este cea natala, ci si la planetele in tranzit, cum este acest moment. Oamenii carora nu le-am facut nimic rau, cu care pana in aceasta zi nu am avut un contact direct sau intens, vor judeca situatii pe care ratiune le va situa in afara realitatii. Trecutul karmic va pune insa stapanire pe gandire si avem sansa si norocul sa constatam ca din social ne vin si raspunsuri pozitive care ne vor indica persoane de care ne leaga o karma buna.
Prin urmare, sa nu lasam aceasta zi sa ne incarce cu resentimente, chiar daca este o zi incarcata de efort, dus de unii dincolo de limitele pe care le cunosteau pana cum. Sa incercam sa o privim ca pe un exercitiu de lupta, ca pe un joc al copilariei, un fel de Hotii si Vardistii in care ne atribuiam roluri pe care le ajustam pe moment dand viata unei interactiuni magice, sublime, in afara realitatii. 25 mai este o zi in afara realitatii imediate si daca dorim sa identificam elementele reale ale vietii ce ne apar acum, atunci putem sa observam care este relatia ancestrala, karmica, pe care o avem cu oamenii din jur in functie de reactiile pe care le avem fata de ei si, de asemenea, pe care le au fata de noi.

Marti, 26 mai
Ziua de marti este o zi in totalitate martiana. O nevinovata coincidenta face ca influenta majora a acestei planete sa survine intr-o zi a sa (marti=Marte), pentru ca valentele majore care ii dau acest rol azi nu au nicio legatura cu denumire sa.
Incadrand toate conjuncturile astrale pe care le contine aceasta zi intre doua aspecte ale lui Marte, dupa ce pe 25 mai zodia Berbec a fost semnul care a declansat un val de trasaturi karmice si luand in calcul si schimbarea de regitru pe care Luna o realizeaza prin trecerea ei din Gemeni in Rac, dupa ce ridica trei trigoane cu Chiron, Jupiter si Neptun din Varsator, putem sa consideram ziua de marti ca fiind una aducatoare de noroc.
Pentru ca traim vremuri grele, complicate de conjuncturi astrale ce surprind atat prin amploare, cat si prin raritatea cu care se produc de-a lungul istoriei si care se grupeaza acum aducand ipostaze unice, dificil de inteles si integrat, a descoperi o zi buna, aducatoare de noroc, asa cum este aceasta, este un moment inedit.
Chiar daca printre multitudinea de aspecte benefice, Luna mai realizeaza o cuadratura cu Uranus si o opozitie cu Pluton, influentele acestora vor fi minime, tot datorita lui Marte.
Influenta benefica pe care Marte o aduce acum este cea data in principal de sextilele pe care le va face pe rand cu Chiron, Jupiter si apoi cu Neptun, ce incep din 26 mai si se termina in 27 mai.
Predispozitiile astrale ale acestor conjuncturi vor fi fi vizibile atat in sectorul personale, privat, cat si in cel social, aducand o omogenizare a ideilor, o segregare a problemelor esentiale si o descoperire stranie, inedita ce va plasa un adevar partial intr-un context in care va parea un adevar total.
La acest aspect vor face referire atat cuadratura Luna-Uranus, cat si opozitia Luna-Pluton, terifiante in alte conjuncturi, dar care vor sfarsit azi prin a actiona asupra unor incidente izolate, fara a schimba directia generala a zilei.
Daca dimineata aduce un aer proaspat, cu entuziasm si destindere cu inclinatie spre veselie si planuri ce nu prea au legatura cu seriozitate, efort, munca, ci mai curand cu vacanta, idealurile irealizabile, castigul la Loto, intalnirea cu Fat Frumos sau Ileana Cosanzeaza, dupa 9:57 prioritatile se schimba brusc si atentia se va apleca mai mult asupra vietii personale, asupra nevoilor imediate, asupra bucuriei de a convietui cu ceea ce destinul ne-a infatisat pana acum.
Puterea degajata de aspectele din timpul noptii poate aduce pe de o parte greutate zilei pentru cei care nu au dormit bine datorita supraenergizarii, iar pe de alta parte poate aduce un tonus aparte, disponibilitate pentru efort, eficienta si concentrare celor care pana acum nu au avut suficienta energie, motivatie sau elan.
Dorintele vor fi insa pe primul loc, fara sa domine reactiile prin caracterul lor distructiv, ci sa confere un tonus, sa motiveze actiunile sa tenteze cu recompense, nesperate pana acum, sau sa aduca putina lumina intr-o existenta trista, anosta, impovarata de griji si necazuri.
Prin urmare, ziua de 26 mai este zi a zambetului, a sperantei, a trezirii la viata, a revigorarii, a dinamismului, a redescoperirii placerii de a trai.

Miercuri, 27 mai
In tonul impus de trasaturile zilei anterioare, vibratia pozitiva pe care Marte o lanseaza prin sextilele sale la cele trei planete din Varsator aflate acum in conjunctie (Chiron, Jupiter si Neptun) se aprofundeaza azi, lasand deoparte entuziasmul dat de suplimentul de energie de care beneficiem si mergand spre probleme existentiale, principii de viata, separarea intereselor persoanale de cele de grup, dezicerea de obiceiuri proaste, stabilirea unor idealuri inalte.
Ziua de azi aduce un simt umanitar special, o apropiere de oameni, nu doar de idealuri, asa cum a fost cu o zi in urma, o inclinatie spre a lucra cu si pentru nevoile oamenilor, o disponibilitate de a stabili tinte indraznete ce vor fi atinse cu mare efort.
Trecerea Lunii prin domiciliu, cand Marte, tot din domiciliu, aduce un plus de intelegere spirituala, filosofica, existentiala concreta asupra vietii are asupra oamenilor un efect tonic, intarind magnetismul in cuplu, stabilitatea impusa de admiratie si disponibilitatea fata de lucrul in echipa.
Trasaturile speciale aduse in contextul zile de 27 mai de sextilul pe care Marte il face cu Jupiter si Neptun nu pot fi separate de conjunctia Jupiter-Neptun.
Ultima conjunctie Jupiter-Neptun a avut loc in 1997 pe Capricorn, iar ultima de pe Varsator a avut loc in 1843, pe 10 aprilie, ora 1:00.
Daca ne gandim ca revolutia de la 1848 a dat semnul desteptarii nationalismului european, fiind considerata “primavara popoarelor”, eveniment desfasurat cu Neptun in domiciliu si Jupiter in exaltare, momentul conjunctiei celor doua planete a fost practic scanteia care a declansat acest eveniment, intrucat este o consecinta a revolutei din 1789, asupra careia am indicat cateva elemente in analiza aplicata zilei de sambata, 23 mai.
Prin urmare, valentele impuse de conjunctiile acestora pe Varsator nu au alt rol decat nasterea unor idei noi, revolutionare, care vor fi esentiale in reconfigurarea lumii.
Trebuie insa sa luam in calcul si sextilul Lunii cu Mercur retrograd din Taur si care va aduce nou in aceasta ecuatie idee de rezerva. Asadar, se poate preconiza ca schimbarea anuntata de aceasta data de planetele indicate sa fie cea legate de mobilizarea resurselor planetare, de epuizarea lor, de identificarea unor noi surse de combustibil sau lansarea unor noi concepte si solutii cu privire la alimentatie. Se pot prevedea inclusiv schimbari de habitus.
Nu trebuie sa fim deloc surprinsi ca, dupa 200 de ani dezvoltare culturala, economica, tehnologica (periodicitatea cu care Chiron si Jupiter se intalnesc pe Varsator), omenirea trebuie sa treaca din nou printr-o transformare si nici ca acum suntem invitati la a ne detasa de ceea ce am mostenit pentru a putea construi un viitor, pentru a putea supravietui fara a trece prin momente de criza.
Criza economica pe care o traversam nu poate deveni nicidecum o cauza a viitoarelor schimbari, ci singura cauza ce trebuie luata in seama este cea legata de modul de a gandi. Fiind o rasa de devoratori, avem nevoie ca periodic sa dam curs invitatiei planetare de a ne reconfigurara prioritatile pentru a da ocazia ecosistului in care traim sa se regenereze.
Revolutia, schimbarea ordinii de fapt, inversiunea, genialitatea, solutiile miraculoase actionate prin intuitie, neconventional, nu sunt singurele atribute ale Varsatorului, insa istoria ne-a invatat ca datorita nivelului de constiinta scazut omenirea alege din vasta gama de vibratii doar aceste trasaturi.
Am intrat intr-un interval de schimbari, de modificari de natura ideologica, de preschimbari venite prin promovarea ideilor noi, avangardiste. Daca ceea ce s-a declansat cu Renasterea a avut un efect de tavalug, ce a antrenat sectoare diverse ale preocuparilor umane, dand amploarea schimbarii si aducand spre unificare, universal elemente din ce in ce mai ample ca arhitectura si valente, trebuie sa ne asteptam ca tendinta unificari globale, indiferent ce motiv ar avea, ca este unul bun sau rau, sa devina un obiectiv plauzibil, realizabil.
Prin urmare, valentele acestei zile sunt, in sectorul personal asemanatoare celor de ieri, doar ca acestora li se vor da o alta profunzime, iar in sectorul social devin din ce in ce mai reale viziuni ale unor schimbari apocaliptice, ale unor modificari pe care nici individul, nici grupul de apartenenta si nici chiar structurile care le-au declansat nu le mai pot opri.

Joi, 28 mai
Foarte diferita fata de ceea ce a insemnat ziua de miercuri, joi, 28 mai este o zi a redresarii si a dorintei de echilibru. Luna fiind implicata intr-o cuadratura cu Marte, ca ultim aspect major al tranzitului sau prin Rac, dar si conjunctia sa cu NS, ca prim aspect al tranzitului sau prin Leu, aduce zilei lipsa de echilibru si de aici nevoia de a merge spre calea de mijloc, ca semn al penitentei divine, a pedepsei aplicata celui ce greseste sau ca un avertisment al destinului, ca un semnal de alarma.
Situatiile par inversate, unele dintre ele chiar vor fi, si daca perioada fara directie a Lunii, cuprinsa intre 6:05 si 10:44, ar putea sa aduca indoieli si teama ca orice actiune ar putea fi sortita esecului pe motiv ca, nu cu mult timp in urma am ratat o sansa importanta, intre 15:56 (conjunctia Lunii cu Nodul sau de sud) si 23:23 (sextil Luna-Soare) ne vom confrunta cu o agresivitate greu de controlat ce va veni dintr-o frunstrare acumulata peste zi.
Chiar daca unii vor mai mosteni inca ceva din vibratiile speciale ale zilei anterioare, ziua de joi are darul de a spulbera chiar sperante importante, intentia de a ajunge la o buna intelegere cu un apropiat, coleg de serviciu, vecin, prieten sau coleg de partid.
Ziua este insa buna pentru cei care lucreaza cu energia, care sunt preocupati de evolutia lor spirituala si care reusesc sa obtina rezultate in cautarile lor. Trecerea Lunii peste NS aduce raspunsuri, reeevaluarea greselilor din trecut, sanctiuni aplicate obiceiurilor proaste prin disfunctii digestive, palpitatii, crize de personalitate, indoieli, abuz, chiar autoritate, de functie, care prin constinetizare vor putea fi intelese si eliminate.
Gandul ca prin orice nemultumire, indoiala, opozitie, prin orice repros sau atac se ispaseste o pedeapsa cel care lucreaza cu energia va fi tentata sa se apropie de centrul fiintei sale pentru a se echilibra.
Prin urmare, ziua de 28 mai ne va parea ca un urmas mai putin dotat al celor doua zile magice, 26 si 27 mai, care va mosteni averea parintilor si nu va sti sa o inmulteasca, devorand-o putin cate putin.

Vineri, 29 mai
Singurul eveniment ca se manifesta in aspectul sau maxim in aceasta zi este cel dat de intrarea lui Neptun in mers retrograd. Daca judecam implicarea lui Neptun in distribuirea unor vibratii speciale prin conjunctiile sale cu Chiron si Jupiter, retrogradrea sa aduce semnul ca din tendinta schimbarii si reconfigurarii spirituale, ideologice, culturale si tehnologice a lumii, valentele spirituale si gandirea abstracta vor intra intr-un usor regres.
Retrogradarea lui Neptun este tratata de unii astrologi cu o mare superficialitate, considerandu-se ca daca in mersul sau direct Neptun aduce principiul compasiunii si al valorilor spirituale, al tradarii si iluziei, in mod invariabil retrogradarea sa il va aduce pe individ in fata unor sanctiuni pe care le va primi sa semn ca justitia divina lucreaza.
Neptun este insa o planeta deosebit de matura si puternica, ale carei implicatii devin vizibile abia dupa ce individul trece bariera folosirii liberului arbitru. Desi se obisnuieste asta, personal consider ca este impropriu sa vorbim despre manifestari individuale, particularizate pe o tema, ale principiului christic, atat timp cat uitarea este stapana si, prin asta, de-a dreptul risipitor sa le spui oameni ce implica viata de dupa moarte sau care este rostul suferintei.
Daca retrogradarea lui Saturn este privita cu teama si retinere, pentru ca actiunea este in mod obligatoriu indreptata spre acele probleme personale sau sociale pe care refuzam sa le rezolvam, retrogradarea lui Neptun ne apare ca o pedeapsa indreptata impotriva celui care se revolta. Aceasta vibratie construieste o negatie a negatiei, ca dubla minciuna, nu ca anulare a primei prin oglindirea sa in valori similare oferite de cea de a doua (dubla negatie), in care se cere orbului sa vada, schiopului sa mearga si mutului sa vorbeasca, iar daca o fac sa fie pedepsiti.
Privit din punct de vedere rational, influenta lui Neptun este de-a dreptul absurda pentru ca nu sta in firea omului sa accepte o pedeapsa pentru ceea ce nu poate face, fie din cauza unei infirmitati, fie prin natura lucrurilor. Exact aici gasim solutia acestei contradictii si aici va tinti Neptun prin anularea legilor si gandirii pamantene, a solutiilor construite pe neputinta reala sau inchipuita si prin confruntarea cu imposibilul il va anula. Adica, daca te-ai educat ca nu poti sa mergi, legea lui Neptun spune ca nu poti reusi decat daca mergi!
Cautand solutia lui Neptun omul va reusi sa doboare muntii crezand, pentru ca, asa cum spun si povestile cu talcuri pline de intelepciune, calul bolnav si plin de bube reinvie dupa ce manca jaratec. Focul ascezei atunci cand este ocolit prin tertipuri sociale, personale, elogiul limitarilor saturniene, placerea de a trai in nimic, putin, rispa (Saturn retrograd) fara vreun rezultat constructiv, devine focul neptunian, rece pentru aceasta lume si invariabil distrugator al iluziei care ne mentine in “eu sunt bolnavul”.
“Eu sunt bolnavul!” va sta pe buzele tuturor celor care au refuzat sa invete ceva din lipsuri, putin, suferinta. Acum suferinta ii va dobori, ii va obliga sa scoata la lumina imposibilul ca si cum dintotdeauna ar fi fost posibil.
Retrogradarea lui Neptun in contextul in care celelalte doua planete sunt in mers direct, pot complica solutii fragile, alegeri iresponsabile sau pe baza functiei si nu a competentei. Intrarea lui Neptun in joc atrage atentia asupra unui final, asupra finalului neprevazut al unor demersuri de a salva, elogia sau schimba ceva. Daca este vorba despre sanatate, Neptun retrograd va patrona tulburarile de personalitate, proliferarea haotica a celulelor, nevoia de stimulente, placerea de a evada intr-o alta lume. Daca pornind de la aceste trasaturi dorim sa intelegem asupra caror aspecte din viata sociala se va lucra pana pe 4 noiembrie, cand Neptun va reveni la mersul direct, atunci trebuie sa ne oprim asupra cancerului, drogurilor, traficului de influenta, declaratiilor tendentioase, utopice, fara a urmari atacul la persoana, ci doar defaimarea, patarea unei imagini, tradari spectaculoase, clarviziune, muzica, fotografie, petrol, evaziune.
Aceste aspecte vor fi cu atat mai evidente cu cat de sambata si Chiron, la 14:11 va intra in mers retrograd, pana pe 31 octombrie, intarind componenta antisociala, rebela a ideilor revolutionare, a intentiei de a reconfigura lumea dand mai multa putere sectelor sau liderilor ce destabilizeaza, decat celor echilibrati.
Apropo dezechilibru…

Sambata, 30 mai
Data fiind subtilitate si directiile ascunse prin care vibratiile neptuniene au actionat in 29 mai, este posibil ca influenta acestei planete pe parcursul zilei sa nu atraga prin nimic atentia, pentru ca actiunile sale nu sunt imediate si nu se consuma in cateva zile. De aceea pentru cei mai multi dintre oameni cel mai important pas al retrogradarii lui Neptun este 30 mai.
Dintre toate aspectele pe care Luna, acum in Leu, le va face cu planetele din Varsator, opozitia cu Neptun este cel mai dificil aspect, aducand zilei o mare dezamagire ca aceea pe care a resimtit-o Iulius Cezar cand a vazut ca generalul si politicianul roman Brutus a luat parte la conjuratia impotriva sa, in martie 44 i.Hr.
“Si tu Brutus?” vom spune celui care ne va dezamagi in 30 martie si nu este deloc greu sa gasim un Brutus in anturaj care sa ne arata ca, pana acum, am trait cu iluzia succesului, prosperitatii, cunoasterii, prieteniei, curajului, sustinerii sau stabilitatii.
Valorile impuse de retogradarea lui Neptun, active inca de vineri, 29 mai, devin vizibile pentru marea masa de oameni din aceasta zi, iar elementul care va declansa aceasta serie de dezamagiri va fi unul centrat pe calitatea cea mai importanta pe care ne-o atribuim, valoarea cea mai apreciata de familie, grup, prieteni sau colegi.
In acest cadru, Luna va ridica, inca din timpul noptii, o cuadratura cu Mercur din Taur, doua trigoane cu Venus si Marte din Berbec, pentru ca in mijlocul zilei, la 13:17 sa treaca in Fecioara.
O alta trasatua a acestei zile, impusa de trecerea Lunii din semnul grandorii si importantei de sine (Leu) in cel al indoielii de sine si a ambitiei de a obtine recunoastere a efortului (Fecioara), va aduce in a doua parte a zile o trecerea de la sentimentul tradarii, centrat de opozitia Luna-Neptun pe axa Leu-Varsator, pe cel al lasitatii, a deziluziei anticipate, a fricii de a actiona, a retinerilor de natura volitiva sau afectiva, ce va intoarce spre propria persoana argumente ce vor parea reale in contextul imediat in care se produc, dat de trecerea Lunii in Fecioara, trigonul sau cu Pluton si retrogradarea lui Chiron.
Privind la modul general contextul zilei de 30 mai 2009, analizand obiectiv si incadrand aceasta zi in marele val al schimbarilor impus de astre in aceasta perioada, putem considera mult mai aproape de adevar primul interval, decat al doilea, adica mult mai reale vor fi dezamagirile, mult mai eficiente vor fi pentru spirit trezirile la realitate impuse de descoperirea unui inamic, opozat, mincinos, lingusitor, prefacut, in cercul de prieteni sau cunoscuti, decat ceea ce vom fi tetati sa facem in doua parte a zilei prin alegerea nonactiunii din teama, retinere, anticipare negativa.
Cele doua perioade ale acestei zile delimitate de ingresul Lunii in Fecioara, vor actiona la aceeasi intensitate, asa ca nu putem sa lasam totul in seama astrelor, pentru ca apele nu se vor alege de la sine. Este important sa alegem realitatea, oricat de dura este, oricat de dureroasa ni se va parea, pentru ca pasul inapoi facut din teama, retinere sau dezgust, adica abordarea influentei din a doua parte a zilei, inseamna un pas in spatele unor usi care se vor inchide brusc dupa 14:11, cand Chiron va intra in mers retrograd. Dupa acest moment viata ni se va parea mai dura, iar senzatiile si durerile de peste zi se vor amplifica pentru ca intoarcerea lui Chiron din drumul sau spiritual inseamna indoiala, neputinta, teama de necunoscut, fuga din fata luminii, esec.
Prin urmare, ziua de 30 mai ne va arata ca din viata ne raman experientele si ca retinerile si teama nu ne invata mai multe decat durerile si dezamagirile. Cine are curajul sa priveasca inainte si sa aleaga acest mod de a cunoaste va descoperi echilibrul si isi va lumina calea asa cum Frodo Baggins, celebrul personaj al lui J.R.R. Tolkien din “LORD OF THE RINGS” si-a luminat calea intr-un important moment al misiunii sale cu “The light of Eärendil”.

Duminica, 31 mai
In ultima zi din luna, asa cum anticipam in 7 mai, Mercur va intra in mers direct, finalizand o perioada de conflicte si indoieli, de neatentii si efecte negative reiesite din lipsa de control, intelegere sau vivacitate.
31 mai, este o zi de negare a ceea ce ne-a oferit ziua de sambata.
Experinetele zilei de sambata vor fi greu de uitat si practic imposibil ca in contextul valului schimbarii pe care il traversam sa nu alegem una din cele doua variante pe care ni le ofera. Daca trecand prin Leu, Luna aduce dezamagire si tradare, centrand atentia pe valorile personale, acordand tribut Ego-ului, in Fecioara Luna va ezita in actiune, va argumenta prin frica absenta faptelor si va cauta sa se izoleze gandind ca o locuinta intunecata, fara ferestre, lumina, facilitati ale tehnicii moderne va proteja (adica o politica binecunoscuta, cea strutului).
Indiferent care au fost actiunile alese anterior, acum vom incerca sa ne idoim ca am ales corect, adica vom avea nostalgia trasaturilor impuse de cealalta tabara. Daca am ales experienta, nemultumirea si durerea ne vom duce cu gandul ca o lipsa de actiune, detasarea si indiferenta ar fi pus capat suferintei, iar daca am ales calea ezitatii si fricii, constientizam ca nu suntem in afara suferintei impuse de contextul general, de perioada de schimbare pe care o traversam si ca, daca tot suferim, cel mai bine ar fi fost sa alegem calea directa a actiunii.
Intreaga zi ne vom framanta in felul acesta, cu un Mercur direct si puternic aducator de argumente si capabil sa le sustina prin identificarea in social a elementelor concrete, aducand in ambele situatii motiv de rezolta, dar si de teama.
In plan social ziua de duminica, prin ridicarea unei conjunctii a Lunii cu Saturn si al unui trigon cu Lilith, puse in contextul ambivalent impus de trasaturile astrele ale zilei de sambata, va genera un proces de demistificare, de eliberare a adevarului tinut captiv. Cu aceste aspecte oamenii vor gandi, indiferent de sectorul in care vor actiona, ca a venit momentul sa spuna adevarul, a sosit timpul sa spuna ceea ce nu au putut spune in ultimele 3 saptamani si prin atitudinile lor deducem ca vor dori ca actiunile lor sa fie incununate de succese imediate.
Triunghiul regal care se construieste prin implicarea Lunii, aflata in conjunctia cu Saturn pe Fecioara, a lui Mercur, acum direct in Taur, si a Lunii negre din Capricorn, putem sa indicam aceasta zi ca fiind o zi a demascarii pacatului, a deconspirarii, a eliberarii adevarului,
Fiind implicat Mercur si ridicand un trigon, aproape de orbul maxim admis, cu Saturn si Luna, in aceasta zi mai mult se va vorbi despre adevar, el va fi mai mult gandit, scos la lumina, fara a se actiona in vreun fel in aceast directie.
Prin urmare, la fel ca si in ziua de sambata, “The light of Eärendil” va deveni un element esential pentru a actiona, identifica si pune in aplicare ceea ce ni se va cere de catre familie, prieteni, colegi sau societate.

5 thoughts on “25 – 31 mai 2009

 1. Lara spune:

  Of,nu stiu daca pare credibil,insa eu de pe acum simt asa o dorinta de a ma ascunde pe undeva.In fundul unei paduri ,daca se poate.Efectiv imi vine sa resping instinctiv vreo dezvaluire,din indiferent ce parte ar veni.Simt neliniste numai la gandul ca pot afla de tradarea cuiva sau chiar ca eu as putea trada pe cineva.
  E teama de suferinta pe care o aduce deziluzia,stiu.Ei,strang din dinti si..ce va fi ,va fi.
  Doamne da sa stiu culege ce-i bun!

 2. Evident ca fiind vorba de aspecte intre planete grele toleranta se construieste inca de pe acum si este firesc sa simti inca de pe acum segmentul cu care rezonezi cel mai bine din tot ceea ce predispun tranzitele.
  Unii spun ca sunt foarte tragic in ceea ce spun, fara sa se gandeasca o clipa daca ei fac ceva impotriva acestor predispozitii. Se inchid in sine sau ignora refuzand sa faca vreo cateva conexiuni, de altfel elementare, pentru a intelege ca traim vremuri grele.
  Este insa alegerea lor si asa cum am vazut de multe ori in analizele pe care le fac sunt zile, in ultima vreme au fost chiar multe, cand se da socoteala pentru refuzul intentionat, ignorarea avetismentelor si refuzul caii corecte pentru sine.
  A percepe caracterul realist al tragicului si a vedea dincolo de el este semn de intelegere, cunoastere si acesta este scopul perceperii sale. Il vezi, il percepi si mergi mai departe. Este bine sa ai incredere in ceea ce simti pentru ca exista un rost in aceasta consonanta intre personal si general. Metoda strutului nu da niciodate rezultatele bune.

 3. Lara spune:

  S-a intamplat,Gheorghita.Astazi la 9,45 am parasit o incapere cu lacrimi in ochi si cu noduri in gat,dar cu fruntea sus.Nu am facut un pas inapoi,desi am tacut atunci cand am fost provocata.Doar ca am preferat sa aleg o altfel de tactica.
  As vrea sa pot detaila feedback-ul,dar nu pot si se va vedea imediat de ce.
  Tradarea aceasta nu m-a lovit doar pe mine.Mie mi-a fost scuturat crunt orgoliu,in primul rand.Apoi sufletul,fiindca de mine si de inca un grup mititel de oameni depindeau alti 60.
  Doamne ,cat poate sa doara !
  Nu stiu ce voi face mai departe,insa incerc sa ma detasez ,ca sa pot gandi si simti „la rece”.
  E o karma ce ma urmareste si nu stiu cum trebuie sa procedez.Daca las de la mine,tot asa iese.Daca lupt pe fata,la fel.Nu inteleg .Intotdeauna trebuie sa ajung in situatia in care sa apelez la cineva care detine puterea,adica…la „pile”.Si asta nu pentru a obtine ceva ce NU mi se cuvine,ci din contra!!!

 4. Imi pare rau ca s-a intamplat asa. Cine stie, poate, pana la urma, tot raul sa fie spre bine!

 5. Lara spune:

  Asa va fi,pana la urma.Cumva e un sambure de invatatura aici,chiar daca pe moment nu-l deslusesc.Ieri toata ziua a fost asa,de fapt.A urmat planul afectiv,mai spre dupa-masa.De zici ca s-ar fi inteles cu totii .
  Incerc sa-mi regasesc simtul umorului acum si cateva grame din optimismul meu.
  Stii la ce m-am gandit chiar acum?Ca poate hazul asta de necaz pe care reusesc sa-l fac acum,asa mai amarui cumva,doar o umbra de haz,insa semn ca Brutus nu m-a ucis,se datoreaza faptului ca am simtit ca ceva rau se va intampla ,am vazut si confirmarea acestei presimtiri in postarile tale si cumva mi-am creat o platosa.Cumva lovitura nu a venit pe neasteptate.E ca si in povestea cu cei 3 purcelusi.Imi facusem o casuta mai trainica.Nu-i chiar nevatamata acum,dar nici mancata de lup nu sunt inca.
  Multumesc,Gheorghita!Am mai spus-o:nu esti fatalist.Nu,dupa umila mea parere.Daca vreau promisiuni roz,le gasesc si la firma Garnier,la o adica.Adevarul insa,nici in oglinda nu-l putem vedea ,de cele mai multe ori.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.