1 – 7 iunie 2009

Luni, 1 iunie
1 iunie, anul acesta, nu va parea deloc o zi a copiilor, ci o zi a oamenilor maturi, a constientizarii greutatilor materiale, o zi a grijilor pentru nevoia de stabilitate si echilibru.
Trecerea lui Marte in Taur va aduce nou in palmaresul predispozitiilor planetare sentimentul apartenentei, mandria ca am fost ctitori la ceva, ca am reusit prin efort intens si epuizant sa construi ceva cu care acum ne mandrim.
Daca dorintele vor intra intr-un usor regres, reducandu-se ca numar si indreptandu-se spre nevoi concrete, intentii clar definite, tinte precise, disponibilitatea spre efort, docilitatea, coborararea privirii in fata unei persoane, situatii sau in fata destinului, vor prinde teren din ce in ce mai mult. La polul celalalt, Marte in Taur ascunde o vibratie stranie ce este pentru astrologia initiatica semn al unui conflict interior construi pe neputinta sublimarii unor dorinte intense, a necesitatii de a trece prin experiente directe ce vor trezi simtul realitatii. Marte in Taur nu este insa semn de ignoranta, ci mai curand de revolta, de opozitie, de refuz al efortului care transforma personalitate, care schimba nivelul de educatie, care face trecerea de la un sector social sau spiritual la altul. Acest refuz are in el o samanta de putere, ascunsa si protejata, ce va face in asa fel incat persoanele care vor dori, pana pe 12 iulie, cand Marte intra in Gemeni, sa se schimbe, sa-si modeleze ambitiile prin orientarea corecta a dorintelor, sa-si consume energia pentru crestere personala, nu pentru hranirea senzatiilor, vor avea in jurul lor un halou special, vor fi pline de farmec, vor beneficia de o charisma speciala ca efect al sublimarii unei energii primare, ce pana acum se canaliza pe dorinte materiale, senzoriale sau nu erau aduse inca in planul constient.
Aceasta schimbare de registru va lovi in realizarile saptamanii anterioare. Dupa o asa lupta, dupa un asa efort acum ar trebui sa ne asezam si sa ne bucuram de realizari. Ziua de luni nu este o zi de odihna, de reculegere, de rememorare a efortului anterior, ci, dimpotriva, o zi situata in conflict cu saptamana anterioara de parca dintr-odata ne va lipsi elementul cel mai important sau am declara razboi razboiului fara a-l anula.
In 1 iunie avem toate sansele sa traim o poveste de groaza la care toti cei din jur vor rade pentru ca ei nu vor percepe tragicul din celalalt, ci doar pe cel personal. Va disparea din piesa in care jucam personajul principal si nimeni nu va observa acest lucru, toti se vor gandi ca asa trebuia sa se intample.
Faptul ca ramanem fara sustinere, fara energie, fara lumina, intelegere este, pentru un cer astral cu Marte in Taur si Luna in Fecioara, semn de angoasa, de repliere, de retragere in imperiul fricii, al neputintei, al sperantelor desarte, al resemnarii.
Opozitiile Lunii cu Junon si Uranus din Pesti, inainte ca aceasta sa treaca in Balanta, poate aduce erori ce pot conduce la schisma, abandon, teama de parasire, incertitudine, lipsa de viziune, dezlantuirea unor obsesii ce devin prin conversatii, interactiuni, cauzatoare de esecuri.
Unii vor spune ca in 1 iunie se va face dreptate, ca se va sanctiona aroganta si duritatea cu care cei ce au fost activi in saptamana anterioara au abordat succesul, alti o vor vedea ca pe o noua batalie pe care au pierdut-o, iar altii ca pe o noua piesa, o tragicomedie, in care aceiasi actori aleg, printr-un concurs de imprejurari, sa joace alte roluri.
Spre seara cand Luna se va apropia de trigonul cu NN si energia va reveni la cote optime, gandul se va intoarce spre faptele zilei si ne vom bucura de putinul care ne-a ramas.
Ca implicare sociala, aceasta zi aduce tensiune pe hotarari mai vechi, intentia de a modifica, dar fara vreun succes hotarari deja luate, ale caror erori nu vor putea fi combatute cu succes astazi, oricat de mult s-ar incerca. Orice incercare de a schimba ordinea lucrurilor, de a demonstra ca nevoile sunt altele, de a convinge ca la capatul drumului nu este nicio luminita, fie ea si palida, ci un bau-bau, vor fi privite cu rezerva, cu retinere, chiar cu umor. Putini vor fi insa cei care vor vedea in tragicomedia acestei zile adevaratul avertisment, adevaratul mesaj.
Prin urmare, 1 iunie nu este nici pe departe o zi a penitentei si nici una in care sa se urmareasca sanctionarea unor greseli, fie ele cat de mici, ci o zi de tribut. Azi vom oferi tribut fricilor, indoielilor pentru ca azi este programat de astre sa ne speriem copilul din interior cu monstrii pe care ii hranim cu gandurile, setimentele si indoielile noastre.

Marti, 2 iunie
Dupa tensiunea ce a planat asupra noastra in ziua anterioara si dupa incercarile pe care le-am avut de parcurs pana la sfarsitul zilei de 1 iunie, aceasta zi ne va aparea ca un moment de respiro. Ne vom gandi la greselile trecutului, dar mai ales la faptul ca ar trebuie sa le reparam sau, pentru cei care sunt implicati intr-un demers negativ, sa renunte la actiunile lor.
Sextilul Venus-Chiron, cu Chiron retrograd, nu este deloc filosofic si nici nu face referire la idei sau principii abstracte. Ne va mobiliza nevoia de celalalt, teama de singuratate, sentimentul de neapartenenta si, pentru a combate aceste stari, vom fi tentati sa abordand opusul brut al fiecarui element indicat. Asadar, incercand sa reparam o greseala sau lasandu-ne in voia unui sentiment de vinovatie vom gresi sufocand cele cateva persoane care ne ies in cale sau la care avem acces, impunandu-le sa simta ca noi, sa faca acelasi lucru pentru a avea certitudinea ca, prin aceasta asemanare, suntem si noi intr-un cadru al normalitatii, pentru ca avem in jur oameni care ne seama.
Spre seara Venus va ridica un sextil cu Neptun, de asemenea retrograd, si abia acum se vor intregi aspectele pe care aceasta zi le va predispune. Pentru ca atat Neptun, cat si Chiron, atunci cand merg inapoi (retrograd) aduc in centrul atentiei probleme nerezolvate ce se contureaza in jurul fugii de realitate, sextilul cu Venus, dar si trigonul Luna-Soare ce se interpun intre cele doua, vor complica si mai mult situatiile, incurcand visul cu realitate pana la limita in care sa refuzam ceea ce ni se arata din anturaj ca fiind concret, real.
Acest aspect inedit al mesajului ce vine din anturaj va purta intr-un mod cat se poate de evident amprenta neptuniana: nu vom sti, atat timp cat Neptun este activ in aspect, ce este real si ce nu, cine minte si cine spune adevarul, care sunt mijloacele corecte de actiune si ce este supus esecului din start.
Fiind implicate doua zodii dinamice (Berbec si Varsator) trebuie sa ne asteptam la impulsuri necontrolate, la dorinte si reactii intense, bruste care vor avea un caracter ambivalent: vor fi motivate de frica si vor produce leziuni in anturaj.
Prin urmare, Chiron si Neptun, ne aduc in aceasta zi un moment de respiro pentru a face o analiza, pentru a ne diminua impulsul spre actiune dezvoltat in zilele anterioare si cultivat pe dorinta de supravietuire, pentru a percepe corect realitatea. Trebuie insa sa ne asteptam ca in desfasurarea acestui proces sa manifestam sentimente neobisnuite de atasament, stari acute de nervozitate, neputinta, teama, pentru ca acestea par sa fie starile pe care retrogradarile lui Neptun si Chiron vor sa le sublimeze.
Avertimentul merge, asadar, in aceasta directie. Sa incercam sa ne diminuam impulsurile, sa ne schimbam gandurile si sentimentele pe care sa le cultivam azi prin alegerea altor activitati decat cele programate, pentru ca trebuie sa experimentam aceasta diminuare a impulsurilor (vizibila, de altfel, si miercuri) pentru a percepe realitatea dincolo de valul dens al iluziei.

Miercuri, 3 iunie
Pentru ca invitatia astrelor spre diminuare a fost in ziua anterioara un element esential pentru a incadra in mod echilibrat vibratiile cosmice, ce se pastreaza in intensitate mai mica si azi, tendinta va fi acum spre a da curs dorintei de competitie.
Pana la ora 21:00, cand Luna se va opune lui Venus pe axa relatiilor, a relationarii, a raportului eu-celalalt, personal-comunitar, aspectele bune pe care Luna le va ridica cu cele 3 planete din Varsator va duce spre declansarea unui proces competitional cu efect de tavalug. Nu numai ca se va amplifica dorinta de a demonstra intaietatea, sefia, cunostintele, ci se va dori prin aceste gesturi sa se demonstreze charisma.
Acei oameni care vor da curs acestor tendinte sunt oameni framantati de lipsa de atentie sau importanta, de neputinta de a se multumi cu ceea ce destinul le-a acordat intr-un anumit moment.
Daca la nivel personal relatia Lunii cu planetele din Varsator, in special cu Jupiter, aduce intrecerea, demonstrarea, impulsul spre tot ceea ce implica dinamism, avangarda, conversatie, moda, la nivel social aceste gesturi pot parea o tendinta spre imitatie, spre a copia ceea ce pare puternic.
Spre seara cand Luna se opune lui Venus, aducand grupul de planete din Varsator (Jupiter, Neptun, Chiron) in postura de a media conflictul Luna-Venus, mesajul astral este acela de impacare cu sine, cu celalalt, adica de a stinge aceasta competitie sterila in care fiecare vrea sa demonstreze ceea ce oricum este evident. Medierea opozitiei Luna-Venus, a tulburarilor de constiinta, a nemultumirilor indreptate spre propria persoana, fata de aspectul fizic sau calitatile intelectuale, fata de relatia care exista cu membrii familiei, colegi, autoritati, cunoscuti, prieteni, de catre grupul de planete din Varsator aduce un moment de constientizare in raport cu un standard. Fie intalnirea cu un prieten care, situat in afara tendintei de a demonstra sau care se implica in acest proces la alt nivel, pune capat lipsei de intelegere si arogantei cu care dorim recunoastere, aprecire, locuri fruntase, fie printr-o abordare dintr-o perspectiva intelectuala sau spirituala sa fie lansat exemplul unui inaintas, expus intr-o carte, articol sau despre care ne amintim ca am auzit, sa lucreze asupra structurii subtile pentru a incheiat acest conflict interior.
Vor exista persoane care se vor afla in afara acestei tendinte astrale. Acestia sunt oamenii care exerseaza de mult timp autocenzura si care sunt nu atat increzatori in sine, cat circumspecti in fara neprevazutului.
Prin urmare, ziua de 3 iunie atrage un semnal de alarma puternic asupra relatiei cu propria persoana, asupra autocontrolului, asupra autocenzurii. Acum se poate vedea care este raportul dintre declaratie si fapta, dintre ceea ce se afirma despre sine si puterea de a fi asa cum s-a declarat.

Joi, 4 iunie
Multi vor vedea o legatura subtila intre ziua de miercuri si cea de joi, insa totul este o frumoasa si interesanta coincidenta. Nici Luna nu mai trece prin Balanta, ci prin cadere (Scorpion) si nici semnul puterii, indicat de sextilul lui Venus intai cu Jupiter si apoi cu Chiron si Neptun aflate inca sub un unghi activ, nu mai este indreptat spre propria persoana si nici tinut sub control, ci este scapat din curte si alerga, ca nebunul, pe drumuri in calea tuturor.
Ziua de joi este o zi a puterii, a initiativei, a demersurilor sociale declansate pentru a schimba puterea de influenta existenta deja cu una noua, de a pune bete in roate, de a conspira pentru insuccesul celorlalti pentru ca apoi sa poata invoca in mod indraznet si fariseic justitia divina.
Daca la nivel personal ziua debuteaza cu o puternica tensiune, exces de autoritate, pretentii, atitudine justitiara, intransigenta ce se vor sprijini pe frustrarea ca multe din solicitari, dorinte, sperante sunt si vor ramane neimplinite. Relatiile in care ne vom implica vor avea o puternica nota egoista, vizibila doar pentru cei care poti citi usor caracterul unui om dincolo ceea ce acesta afiseaza.
Daca pana la 7:36 tot ceea ce ne vine in minte sau se poate intampla pot fi considerate copilarii, evenimente neimportate, trigonul lui Marte cu Pluton, pe aplicatia cuadraturii lui Marte la Nodurile Lunare, in situatia in care Luna este in cadere, face din ziua de joi o zi grea, incarcata de raspundere, ce ne va solicita cel mai mult si, prin asta, ne va pune in fata celor mai importante hotarari repartizate de astre acestei luni.
Trigonul lui Marte cu Pluton aduce curaj si initiativa, ganduri puternice, atitudine echilibrata, forta fizica si intelectuala, disponibilitate pentru efort, incredere si alegerea unor demersuri care implica maiestrie in a pendula de pe planul personal pe cel social fara a incurca gandurile, starile si scopurile. Pe acest fond, cand toate par sa mearga perfect, cand in sfarsit suntem rasplatiti pe masura priceperii si efortului, apropierea de ora 17:32 aduce in aceasta ecuatie o eroare de judecata, o usoara abandonare a echidistantei, pe motiv ca nu mai este necesara din moment ce lucrurile sunt stabilitate, ceea ce poate aduce in a doua parte a zilei schimbari de roluri, schimbari de situatie, risipirea in van a unei realizari importante.
Atat trigonul la pluton cat si cuadratra la Nodurile Lunii s-au fomat in timp, fiind un aspect activ de cateva zile in urma, nu doar in aceasta zi, numai ca acum suprapunerea lor la gradul perfect in intervalul de aproximativ 10 ore (7:36-17:32) ne poate aduce neplaceri, pierderi importante, deconspirarea unor greseli pe care le-am facut si care nu au fost cuantificate in procesul de recunoastere a meritelor.
Prin urmare, aceasta zi a puterii nu va imparti totul la modul simplist in invingatori si invisi, ci va aduce o nuantare stranie in care adevarul ne va spune ca sanctiunea imediata pe o greseala mai veche este un privilegiu si ca adevarata pedeapsa este aceea de a trai cu greseala facuta, ascunzand-o. Avertismentul este acela de a indreapta puterea ce se va acumula pana la mijlocul zilei pentru a ajuta neconditionat pe oricine fara ca macar in minte sa se construiasca o forma-gand a recompensei. Cel care va directiona in felul acesta vibratia astrala se va sustrage aliajului de bine si rau in forma lui finala, inevitabila, de neschimbat si va beneficia de o viziune clara in care compromisul nu mai are loc.

Vineri, 5 iunie
In mod nesperat, analizand dupa intensitatea cu care s-au derulate evenimentele predispuse de astre in ziua de joi, astazi, pana la pranz, puterea, forta, solutiile, chiar ajutorul ce ar putea sa ne vina din anturaj si pe care l-am putea primi ca efect al unor fapte trecute sau ca urmare al unui demers mai vechi va avea un rol pozitiv in viata noastra.
Cu Luna in Scorpion si cu Venus in Berbec, cu Marte in Taur si Soarele in Gemeni ridicad prima cuadratura din acest an astrologic putem anticipa zilei de 5 iunie o avalansa de dorinte noi venite peste obiciuri vechi, interventii noi facute asupra unor persoane vechi in breasla, cunoscuti, prieteni, colegi, amici. Ganduri ascunse, interventii secrete, destainuiri facute departe de ochii lumii si fapte asupra carora nu se poate apleca oricine.
Cand Luna construieste sextile cu Saturn si apoi cu Lilith intr-un interval scurt de timp, asa cum se intampla in aceasta zi, mentalul colectiv va fi pacalit oferindu-i-se iluzia ca poate alege, ca variantele ce se pun in discutie atat la nivel personal in familie sau intre prieteni, dar si cele la nivel colectiv sunt sanse si oportunitati. Pentru ca este vorba despre Saturn si Lilith nicio fapta predispusa nu poate fi separata de trecut, de o karma negativa care sa faca minciuna poleita in nuanta stralucitoare.
Daca prima jumatate a zilei ne va oferi tentatii pe care cu un mic efort le putem evita, observandu-le trecutul si extragand din trecutul lor elementele cele mai importante pentru a sti cum sa actionam, in a doua jumatate a zilei, cand Venus va trece pe ultimul grad al Berbecului, toate acestea vor avea o evidenta nota agresiva.
Comparata adesea cu Marte, elementul cu care se completeaza pentru a defini atractia in cuplu, Venus va fi prin relatia ei anosta cu Marte din Taur ca o femeie singura careia executorul a venit sa-i ia casa. Reactiile in aceasta a doua parte a zilei vor fi extrem de variante si ele vor indica natura de baza, vibratia bruta care sta la baza temperamentului si care nu ar putea fi observata decat in rarele momente cand vitalitatea scade atat de mult incat din instinct de aparare fiinta isi sustrage atentia pe analiza si lasa libere reactiile.
Cuadratura Soarelui cu Saturn, cu momentul de maxim spre finalul zilei are rolul de a tensiona relatiile, de a intarzia rezolvarile, de a distrage atentia de la elementele esentiale si de a-i purta pe drumuri pe oamenii care au nevoie de solutie. Acum principalul motiv este o isterie generala, o agresivitate exprimata vulgar si care va face casa buna cu superficilitate sau incultura.
Prin urmare, evitati in aceasta zi sa va aglomerati timpul cu activitati, cu atat mai mult cu activitati sociale, demersuri administrative sau chiar juridice. Cautati solitudinea si traiti gandurile si impulsurile negative in intimitate pentru a nu declansa o serie de evenimente pe reactii de moment deoarece consecintele faptelor pe aspecte negative dintre Saturn, Lilith, Luna si Soare nu au un final fericit si nici nu prea pot fi ajustate sau redirectionate ulterior.

Sambata, 6 iunie
Sambata este o zi de separare a directiilor. Daca in prima jumatate a zile Venus inca mai lanseaza asupra oamenilor o vibratie negativa, impingandu-i spre cearta si critica, spre despartiri fara avertisment sau spre deposedare de bunuri, din momentul trecerii sale in Taur cadrul astral se schimba, iar tensiunea si angoasa faptului ca traim intr-o lume agresiva si din aceasta cauza trebuie sa reactionam, se risipeste.
Cele doua directii vor fi insa clare si tocmai de aceea trigoanele Lunii cu Junon si Uranus, dar si cuadraturile acesteia cu Chiron, Neptun si Jupiter, ridicate inainte de rasarit aduc o noapte tulburata de ganduri de teama si initiativa, de durerea singuratatii si speranta unui nou inceput, in asa fel incat dimineata va fi intampinata cu o oboseala stranie.
Nu este deloc intamplator ca multitudinea de aspecte se deruleaza inainte de rasarit, dupa care Luna trece in Sagetator (11:23), iar Venus in Taur (12:06) pentru ca prin asta vibratiile indicate in ziua anterioara isi vor face loc si in aceasta zi.
Aceste vibratii vor fi cel mai greu de suportat pentru cei care lucreaza noaptea, care refuza de doarma sau care nu pot dormi si vor duce tensiunile contradictorii predispuse de aspectele Lunii in plan constient unde nu vor gasi nici solutie. Pentru acesti oameni a doua parte a zilei nu le va oferi prea multe pentru ca oboseala fizica si afectiva, alimentate de intensitatea gandurilor de peste noapte, le va capta atentia.
De partea cealalta, ceilalti oameni vor percepe diferenta intre prima parte a zilei si a doua parte ca pe un final si deopotriva un nou inceput. Finalul se va referi la ceea ce au predispus zilele de joi si vineri, la karma care au facilitat evenimentele din aceste zile, iar inceputul vine sa faca referire la cresterea personala, imagine, succes, aprecire, talent, dar si la modul in care va fi pus in aplicare.
Nu putem neglija acest inceput cu Luna in Sagetator, si Venus si Marte in Taur pentru ca el ne va aparea ca o iesire la lumina, ca o deschidere a ochilor in fata unei lumini placute si reconfortante. Oamenii se vor ocupa mai mult de aspectul lor fizic, vor lucra la imbunatatirea imaginii, la cultivarea unor noi idealuri prin solutii bune ce apar acum si desigur hranirea fizica, efectiva, mentala si spirituala va comporta o imbunatatire considerabila.
O data cu trecerea lui Venus in Taur lucrurile se aseaza, oamenii sunt mai calmi, iar rezistenta la efort este mult mai mare astfel incat stresul si deci isteria predispusa de astre in aceasta saptamana vor disparea putin cate putin.
Prin urmare, alegeti pentru prima jumatate a zilei linistea si solitudinea, activitatile casnice si inconjurati-va de oameni care va pot intelege eventualele iesi temperamentale. Recomandarea pe care o fac pentru aceasta zi vizeaza in mod speciala intervalul 12:06-13:00, adica primele minute ale treceri lui Venus in Taur, cand trebuie cultivate atitudini pozitive pentru a optimiza acest inceput si a combate Luna plina din Gemeni, care va fi in ziua urmatoare si care poate distruge celui neatent sentimentele frumoase pe care cea de a doua parte a zilei de sambata le va aduce.

Duminica, 7 iunie
Efectul Lunii pline de azi va fi vizibila chiar de dimineata, chiar daca niciun aspect astral nu se implineste la grad perfect. 7 iunie este o zi de durere, boala, afectiune, de efort sau de oboseala dupa un efort intens, este o zi in care organismul va cauta sa se refaca, penduland intre excesul de energie pe care il primeste de la Luna plina, cu care nu stie ce sa faca, si slabirea vizibila a organelor in urma efortului facut in zilele anterioare..
Luna plina pe Gemeni, anul acesta, nu va fi vizibila doar in sectorul comunicarii, a relatiilor interumane, ci poate cel mult in relatiile profesionale, de subordonare. Influenta cea mai puternica va fi perceputa in sectorul medical, afectand sanatatea pe meridianul ficatului. Fixarea Lunii pline pe casele VI-XII va viza atat simtome de natura fizica (afecţiuni hepatice, tumori abdominale, rigiditatea coloanei, dureri lombare, migrene, acufene, vedere neclară, senzaţia de suprasaturaţie, stări de vomă, constipaţie, diaree, tulburări digestive, probleme de urinare, rezistenţă fizică scăzută, crampe musculare, afecţiuni ale ligamentelor, ten uscat şi palid, păr şi unghii slabe, fără luciu) cat si de natura psihica (autocontrol exagerat, emoţii şi purtare instabile, lipsa voinţei, crize de nervi, surexcitare nervoasă, sensibilitate exagerată faţă de zgomote, mirosuri şi arome, frustrare, stres, imposibilitatea de relaxare, planuri de viitor exagerate).
Se poate actiona asupra acestora utilizand ceaiuri de coada soricelului si galbenele, in care prima foloseste energiile Soarelui, iar a doua ale Lunii, cu atat mai mult acum cand Luna se apropie de un sextil cu Jupiter, deci un aspect bun, o conditie esentiale pentru a folosi cu succes puterile acestei plante. Sunatoarea de asemenea se recomanda pentru a actiona asupra afectiunilor hepatice, pentru intarirea si echilibrarea meridianului ficatului, numai ca acum se recomanda sa o folosti ponderat deoarece pe langa Soare, Sunatoarea mai primeste influenta planetelor Marte si Mercur, iar aceste planete din Taur fac, prima, o cuadratura la Nodurile Lunii, iar a doua la conjunctia celor trei planete din Varsator. Nu se recomanda sa se foloseasca un amestec al acestor trei plante, ci doar un amestec al celor doua (galbenele si coada soricelului), sunatoarea, pentru cine doreste in mod special, poate fi folosita separat la interval de cateva ore de la consumarea ceaiului din primele plante, pentru a separa spectrul actiunilor si a nu interveni cu un factor de stres in influenta astrala a acestei actiuni terapeutice.
Cuadratura Luni la Saturn va slabi insa atentia si va indica celui bolnav ca linistea si izolarea sunt singurele metode de vindecare. Acesta poate refuza orice, chiar un medicament, iar organismul sau va actiona sub impulsul acestui gand refuzand, la randul sau, un tratament, un aliment, chiar si relaxarea, facand odihna obositoare, epuizanta.
Cuadratura Lunii cu Saturn vine in ecuatia aceasta cu o sugestie falsa, pentru ca in relatia Fecioara-Sagetator principalul atribut este cel al devenirii (“Uite ce am devenit/ajuns eu”) privind atat ca finalitate, dar si ca motivatie in asociere. Cand privim aceasta relatie la nivel personal primul gand este cel al vinovatiei pe care vom incerca sa-l interiorizam, el producand dezechilibre ale acestui meridian si generand disfunctii pe spectrul sau de actiune.
Curajul este elementul cel mai sarac al acestei influenta. Daca ne vom trezi ca vorbim mult, o vom face pentru ca ne temem, daca vom cauta sa ne izolam, vom face asta pentru ca exista o teama pe care o vom numi “lipsa de interes, chef, lipsa de energie (oboseala)”, iar daca toata ziua am cautat o metoda de a ne linisti sau de a da sens unei zile de duminica si nu am gasit, se intampla tot pentru ca teama de a ne apleca asupra unei activitati care sa ne subjuge atentia si sa ne consume energia face casa buna cu teama de a slabi incordarea, sentiment pe care il are cel ce este in permanenta stresat si care a ajuns sa creada ca nu poate avea randament decat sub stres.
Aceasta atitudine va legea gandurile si atitudinile zilei de duminica de zilele de Scorpion (joi, vineri si sambata) cand alegerile au fost dificile si cand am justificat lipsa de intelegere cu presiunea stresului.
In aceasta zi nu ne mai putem minti. Organismul va striga dupa ajutor, va da semne de uzura si ne va spune in felul sau ca a venit moment sa ne diminuam incordarea pentru a putea sa se refaca.
Prin urmare, acordati-va dreptul la a face ceea ce va vine, fara sa va faceti un plan, fara sa va ganditi la consecinte si reguli. Daca doriti sa faceti o plimbare, nu va ganditi la faptul ca ati alergat toata saptamana si acum ar fi cazul sa va odihniti, iesit la o plimbare de catva minute apoi intoarceti-va acasa, atat cat va va spune corpul, fara reguli sau interdictii. Daca vreti sa dormiti, culcati-va si nu puneti bariera cu gandul pe motiv ca daca dormiti in timpul zilei nu mai puteti dormi noaptea. Acordati corpului acum masura pe care o cere pentru a va sustine in activitatile pe care i le veti pretindeti.

8 thoughts on “1 – 7 iunie 2009

 1. Revin pentru ca am impresia ca nu m-am facut inteles in ceea ce priveste analiza zilei de azi. Iluzia adevarului, vibratia neptuniana este azi incredibila…
  Sa ne amintim ca tot efortul nostru este de fapt o pregatire in fata inevitabilului pe care nu-l putem anticipa, intelege sau cuprinde acum…
  Sa ne amintim cine suntem!

 2. Billsag spune:

  Salut Gheorghita,
  de mult nu am mai scris pe acest forum! De mai multe ori as fi vrut sa te intreb daca cumva in temele natale ale celor disparuti in ultimul accident aviatic,exista vreo legatura? In sensul, ca toti s-au intalnit acolo pentru a merge in lumea de dincolo…., fara voia niciunuia dintre ei!!!…dar asta le era sfarsitul…

 3. Da, evident ca exista numai ca nu la toti acest mesaj al sfarsitului suna la fel. Pentru unii a alege aceasta cursa a putut fi o incercare, nu un final iminent, un test la care au picat, pentru altii chiar finalul. Daca pe tema unora se putea citi o perioada de incercari si avertismente din partea destinului, pentru unii acest final putea insemna sfarsitul unei perioade bune, dincolo de care nu mai exista nimic.
  Nu am date personale ale niciunuia dintre pasagerii acestei curse, dar sunt in tema cu tranzitele planetelor. 1 iunie a fost o zi a tributului!

 4. Corina spune:

  Am gasit o lista partiala a pasagerilor. Si o data de nastere a unuia dintre ei: o dansatoare irlandeza din trupa River Dance (de formatie medic). Se numea Eithne Walls, nascuta pe 2 decembrie 1980.

 5. Nu prea ajuta trebuie ora si locul de nastere…
  Din date Marte in tranzit se opune alaturi de Venus lui Pluton si poate aduce moarte violenta, dar fara ora nu stiu cum se particularizeaza aceasta informatie pe tema.

 6. venus.07 spune:

  Domnule Coser, m-a speriat putin afirmatia dumneavoastra, cea legata de tranzitul lui Marte. Pe harta mea, Marte tranziteaza casa a 2-a si face o opozitie cu Pluton-ul natal, retrograd, din casa a 8-a. Se justifica teama?

 7. Nu trebuie sa fie o noutate pentru tine asta. Atunci cand Marte se opune lui Pluton intotdeauna ies scantei, sentimentele o iau razna, iar gandurile nu mai pot fi controlate si de aici pana la conflict direct, deschis cu urmari grave nu-i decat un pas. Totusi aceasta opozitie poate fi domolita si asta tot spun eu de ceva vreme cand aspectul nu este standard, ca la carte. Daca ai urmarit hartile zilnice dupa interpretarile pe care le fac ai avut ocaza sa vezi ca de multe ori un aspect negativ se manifesta pozitiv si invers, asta pentru ca intr-o analiza important este informatia sintetica a planetelor, nu un singur aspect, privit separat de celelalte.
  Ce trebuie sa intelegi tu din asta? Ca o opozitie Marte-Pluton, fie ea in traznit sau natala, este importanta in contextul in care se manifesta. Este important sa stii care este energia ei, dar mai important este sa cunosti cum este albia prin care scurge paraul celor doua planete in aspect.

 8. venus.07 spune:

  Intr-adevar, sentimentele si gandurile mele au cam luat-o razna, dar totul se petrece in interior, simt cum imi clocoteste sufletul, numai ca nu am puterea sa-i las pe ceilalti sa vada asta, dar se mai intampla uneori sa mai las cate o flacara sa-mi paraseasca fiinta si asta se intampla destul de brutal. Sunt capabila sa ocolesc conflictele si se intampla adesea sa plang pana la epuizare, dar macar stiu ca in felul asta evit sa-i prind si pe ceilalti in focul care arde in sufletul meu si poate, asa cum spuneati, pot domoli aceasta opozitie Marte-Pluton.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.