24 februarie – 2 martie 2014

24 februarie – 2 martie 2014 este săptămâna gestionării greşite a trecutului şi a soluţionărilor impresionante, dar inutile. Evenimentele din acest interval sunt încărcate de o forţă aparte. Ele vin, pe de o parte, să ne îndemne către a călători cu imaginaţia în trecutul apropiat pentru a ne împăca cu ceea ce nu am putut realiza ori pentru a ne armoniza relaţiile. De partea cealaltă, confruntarea cu trecutul apropiat, acela care s-a consumat în ultimele săptămâni, ori, punctual, în săptămâna 10-16 februarie 2014, ne va pune mult în dificultate în special în primele 5 zile ale săptămânii, cât Mercur va mai fi în mers retrograd. Indiferent de tabăra în care suntem, indiferent de modul cum gestionăm raportul cu trecutul, realitatea acestei săptămâni va fi una suficient de încărcată, de dură de intensă încât să ne lase impresia că o parte din probleme nu se vor rezolva niciodată sau indiferent de locul unde ne vom strămuta vom duce cu noi trecutul, problemele sau nemulţumirile care au fost construite într-un alt mediu sau pe alte conjuncturi. Putem invoca aici şi senzaţia de consum/combustie, aceea care va veni spre noi în special în ziua de marţi, dar şi sentimentul de blazare în faţa unor bucurii la care nu ajungem încă sau răsturnările spectaculoase de situaţie, acelea care ne vor ieși în întâmpinare spre finalul săptămânii. Caracterul periculos al acestui interval pe care-l analizăm nu vine din faptul că finalul lui februarie ne îndeamnă să ne simţim prizonierii trecutului, ci faptul că acest sentiment, explorat necuviincios, prea mult, prea intens, cu prea mult orgoliu, în primele zile ale lunii martie, se va constitui ca o bază negativă pentru ceea ce va veni în următoarele luni, până în iulie. Aici ne referim la intrarea lui Marte în mersul retrograd, care va dura până pe 20 mai, dar și la intrarea lui Saturn în mersul retrograd, care va dura până pe 20 iulie.
Din nou sunt tulburate raporturile din interiorul grupului, însă de această dată pe baza unor dorinţe pe care mulţi au crezut că le-au lăsat în urmă, că le-au rezolvat sau că nu le mai au. Aceste dorinţe de răzbunare, de dominare, de a dovedi forţa, puterea de influență ori carisma pot produce multe neplăceri şi nu doar în această săptămână, ci, pornind de la stricăciunile de acum, să umblăm cu tinichele legate de coadă în următoarele luni, până la vară.
Pentru că dispunerea planetelor generează fluxuri informaţionale care acţionează asupra fiinţelor în mod obiectiv, trebuie să subliniem faptul că scopul pentru care ne aflăm acum în fața ultimei etape de confruntare cu anumite evenimente ale trecutului este acela de a ne împăca cu ceea ce ni s-a întâmplat pentru a putea merge mai departe. Trecutul care vine spre noi acum şi care cere rezolvare are o greutate aparte, iar această greutate a apăsat și până acum pe suflet, doar că ne-am obişnuit cu ea. Pentru a merge mai departe, pentru a zbura foarte sus sau pentru a ajunge acolo ne-am propus este nevoie să renunţăm la ele, adică să ne împăcăm cu trecutul, să-l privim ca pe o colecţie de amintiri şi să nu ne mai mutilăm sufletele cu drame care nu au soluţie.
Dacă până acum am avut impresia că ne-am jucat de-a încrederea, de-a dragostea, de-a funcţia sau de-a înţelegerea, începând cu această săptămână lucrurile devin din ce în ce mai serioase. Retrogradarea lui Marte este un element astral care trebuie privit cu foarte multă măsură, înţelegere şi disciplină, iar retrogradarea lui Saturn în Scorpion trebuie să ne pregătească pentru a ne confrunta cu anumite abuzuri pe care nu le-am tolerat nici în trecut şi care au menirea de a ne testa încrederea în sine, maturitatea, disciplina, puritatea sufletească şi chiar nivelul de cunoştinţe ori abilităţile practice. Toată această construcţie astrala a săptămânii 24 februarie – 2 marie poartă denumirea generică de impas. Impasul va fi cu atât mai neplăcut cu cât raportul cu trecutul propriu va constitui o rană care refuză să se închidă. Pentru că soluţiile care vin spre noi acum apelează la un plan nou de acțiune (avem de parcurs şi o Lună nouă – începutul), dar pentru că această componentă se suprapune peste cele doua evenimente astrale negative majore ale săptămânii (maleficii Marte și Saturn intră în mers retrograd) soluțiile nu vor putea fi puse imediat în aplicare şi vor rămâne, cel puțin până în preajma zilei de 20 mai, ca nişte fructe frumoase la care nu putem ajunge.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a ne mobiliza atât de mult încât să facem trecerea de la copilărie la maturitate, de la etapa jocului la etapa acţiunilor serioase, mature, săvârşite în cunoştinţă de cauză prin care să ne asumăm rezultatele faptelor pe care le vom săvârşi acum. Cei puternici, cu un caracter călit, vor reuşi în această săptămână să impresioneze prin uşurinţa cu care simplifică lucrurile, prin faptul că, în ciuda valului, în ciuda îndemnului general ei aleg să meargă pe calea cea mai scurtă şi îi încurajează şi pe ceilalţi să procedeze la fel. Oamenii slabi vor striga, vor țipa, vor spune că nu au cele necesare, vor acuza tabăra cealaltă, îi vor învinui pe ceilalţi şi o vor ţine aşa până pe 20 mai.

„Viaţa poate fi înţeleasă numai privind înapoi,
dar trebuie trăită privind înainte.” (Kirkegaard)

Acumularea informaţiilor este periclitată. Confuzii comportamentale. Autosuficienţă. Contact cu soluţii ce nu pot fi aplicate. Ceea ce provoacă face soluţia şi mai vizibilă.

Prima zi a săptămânii este marcată de tendinţa de a folosi informaţii care se întorc împotriva propriului statut ori care agasează planurile de viitor, aşa cum le-am gândit ori am încercat să le punem în aplicare în săptămâna anterioară. Faptul că în mijlocul zilei Luna şi Marte împlinesc un sextil aduce îndemnul de a folosi greșit încrederea în sine. Această utilizare eronată a încrederii în sine este denumită acum autosuficienţă şi Luna din Săgetător, pentru că-i face pe oamenii prea mult preocupaţi de ţintele stabilite, va susține că, în cele mai multe din situații, ceilalţi sunt vinovaţi.
În a doua parte a zilei, Luna va trece în Capricorn şi prin această preschimbare a fundalului astral oamenii se vor trezi la realitate, descoperind că cea mai mare parte din energie şi-au consumat-o pentru lucruri care nu au importanţă ori pentru cultivarea unor idealuri care nu pot fi atinse. Asta înseamnă dramă, iar întoarcerea spre trecutul apropiat, adică spre ceea ce am săvârşit de dimineaţă până în a doua parte a zilei, va fi dominat de careul dintre Luna şi Junon, împlinit chiar de dimineaţă. O formă de disconfort afectiv generată de faptul că mulţi nu vor şti care sunt aşteptările celor din jur de la ei sau nemulţumirile faţă de parteneri va pune o foarte mare greutate pe imaginea de ansamblu asupra acestei zile şi va face ca, spre seară, când Luna şi Capul Dragonului să fie în sextil, să ne amintim numai de lucrurile rele care s-au consumat de-a lungul zilei să nu ne putem separa de ele. Trecerea Lunii de la Săgetător la Capricorn are un efect periculos prin faptul că, în momentul de conştientizare, acela consumat în seara acestei zile, privirea întoarsă către trecutul apropiat se va fixa pe o tensiune pe care individul a exercitat-o în raport cu grupul de apartenenţă. Cu alte cuvinte unghiurile pozitive pe care Luna le împlineşte atât din Săgetător, cât şi din Capricorn devin exponente ale acestei tensiuni, instrumente utilizate în a argumenta faptul că, în cele mai multe din situaţii ori în cele mai importante, celălalt este vinovat şi de aceea problemele par atât de complicate, atât de apăsătoare ori fără soluţie.
Dacă se opreşte acest gând de a-i învinui pe ceilalţi, chiar şi în situaţiile care sunt argumentate numai prin acest lucru, am putea să folosim conjunctura astrală prin iniţiativă, prin curaj, prin deschidere, prin identificarea celui mai simplu canal de a vinde, a transfera o informaţie, a pune la dispoziţia celorlalţi lucruri bune de care dispunem ori de a relaţiona în termeni armonioşi cu tot ceea ce se află în jur. Careul Lunii cu Junon devine, aşadar, o piatră de moară a începutului de săptămână şi dă startul modului în care de-a lungul acestui interval vom gestiona greşit trecutul şi vom alege în necunoştinţă de cauză să fim în afara soluţiilor impresionante pentru a le impregna pe acestea cu speranțe prea intense pentru vremurile pe care le trăim, cu un anume caracter inutil, adică să le facem irealizabile.
Prin urmare, debutul săptămânii va aduce spre noi o energie ce va semăna foarte mult cu ceea ce ni s-a-ntâmplat în ultima perioadă. Astăzi nu călătorim în trecut prea mult, ci dorim să ne desprindem de el, să identificăm acele probleme care ne-au ţinut pe loc şi, în mod paradoxal, să constatăm că dorinţa în sine nu ne ajută prea mult, ci ne ţine captivi în ceea ce nu am putut depăşi.
Ceea ce ne încălzeşte astăzi ne aduce în egală măsură şi în fața frustrării de a nu avea mai mult, de a nu fi mai puternici, mai inteligenţi sau mai realizaţi. Selecţia evenimentelor în această zi va fi marcată de această gestionare eronată a potenţialului, ceea ce va fi un mare neajuns al zilei de 24 februarie. Cei care vor reuşi să se separe de gândul acesta care acuză, care învinuieşte, care găseşte vinovaţi vor putea să dea dovadă de o mare iniţiativă şi-şi vor folosi încrederea în sine, nu pentru a arăta autosuficienţă, ci pentru a impregna ceea ce se află în jur cu optimismul specific, cu visele și cu speranţele lor, chiar cu curajul pe care-l au în momentul acela.
Analiza acestei zile, spre seară, pentru aceşti oameni, nu va mai fi impregnată de regret, ci, dimpotrivă, de o anume înţelepciune de viaţă care va spune că, în ciuda atâtor probleme, am putut merge mai departe.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a îndrăzni astăzi mai mult, însă nu prin a acuza, a învinui ori a găsi vinovaţi, ci printr-o dinamică pozitivă, aceea care ne ajută să zburăm mai sus, chiar dacă au existat numite situaţii care ne-au lăsat impresia ca zborul poate fi compromis. Încrederea şi curajul trebuie folosite astăzi pentru a merge mai departe, nu pentru a justifica lipsurile.

Ne părăseşte norocul. Succesul vine prin efort susţinut. Relaţiile au nevoie de dovezi pentru a merge mai departe. Suprasolicitare. Imaginea socială este prioritară. Conflict între generaţii. Combustie. Problemele apar din gestionarea unui fond.

Deşi astăzi se împlinesc doar două aspecte negative (opoziţia Luna-Jupiter, careu Luna-Uranus) celelalte fiind pozitive, atât unghiurile la care participă Luna cât şi sextilul care se împlineşte astăzi între Venus şi Saturn, nu este o zi în care succesul să vină de la sine. Astăzi norocul ne părăseşte pentru că Luna, trecând prin exilul sau (Capricorn), se aliază cu cei care-şi consumă şansa, privilegiile, energia sau acumulările de o viaţă într-un conflict steril ori susţinut de orgolii periculoase. Luna va fi astăzi în conjuncție cu Pluton, se va integra careul în T pe semne cardinale cu Uranus focar şi, din această cauză, relaţiile au nevoie de dovezi pentru a merge mai departe.
Acum imaginea socială este prioritară, nu pentru că unghiurile astrale susţin o astfel de direcţie, ci pentru că această orientare devine consecinţa unui conflict intern. Avem nevoie de susţinere exterioară, de un sprijin pe care să-l găsim în exterior pentru că astăzi avem impresia că puterile ne lasă. Prin faptul că alinierea Lunii la careu în T pe semne cardinale înseamnă, în realitate, părăsirea norocului, sprijinul pe care-l căutăm în exterior va fi încărcat de ghinion. Avem astăzi din nou neşansa de a privi contextul social ca pe un conflict între generaţii, tabere sau idei, aşa cum s-a-ntâmplat în săptămâna 10-16 februarie.
Astfel, problemele principale ale acestei zile, care au ca fundal unghiurile împlinite de Lună şi ca ţintă sextilul Venus-Saturn, apar prin gestionarea unui fond. Este posibil ca unele dintre problemele care nu mai sperau într-o rezolvare să se apropie de finalitate cu o viteză ameţitoare, iar altele să se blocheze pur şi simplu cu un pas înainte de a ajunge pe linia de sosire, dezamăgind sau încărcând cu deziluzii persoane care până acum debordau de optimism sau de încredere în sine. Multe lucruri din cele care vin spre noi astăzi sunt încărcate de obscur, de mister sau chiar de tendinţa de a activa dincolo de privirile celorlalţi, adică de a lucra în culisă la un plan negativ împotriva unui lider sau împotriva unei forţe administrative. Saturn din Scorpion aduce în acest an ultima răbufnire continuă a forţei şi puterii militare sau administrative (şi în 2015 va mai reveni în Scorpion, însă prin mersul retrograd). Astfel, prin apelul la arhicunoscutul concept de reconfigurare a centrelor de putere conflictele dintre generaţii se transformă între conflicte între tabere sau între regiuni, în dispute teritoriale ce au la bază ambiţia de a gestiona anumite resurse. Acolo unde atenţia individului se îndreaptă spre zona publică, lucrurile se inflamează şi conflictul este transferat din interior, din sfera internă, către exterior, către zona socială.
Prin urmare, 25 februarie este o zi în care omul se abandonează pe sine în speranţa că în exterior va găsi soluţii miraculoase. Sextilul pe care Venus şi Saturn îl împlinesc astăzi ar trebui să aducă mai multă minte, înţelepciune, maturitate sau răbdare, însă acestea sunt puternic agresate de opoziţia pe care Venus o împlineşte cu Lilith. Aşadar, răbdarea, înţelepciunea sau cunoaşterea sunt folosite doar pentru a gestiona anumite conflicte de factură personală.
Luna vine şi pigmentează această tendinţă generală, îndreptând atenţia individului către exterior (opoziţia Luna-Jupiter). Orice moment de slăbiciune pe care-l traversează individul acum şi care devine cauza pentru care caută soluţii în exterior se constituie ca un element de dezechilibru intern. Cu cât îşi doreşte mai mult o susţinere exterioară, cu atât mai agresat se simte, mai neputincios sau cu atât mai multe resurse personale va consuma pentru nimic. În felul acesta se explică acest context contradictoriu în care astăzi predomină aspectele pozitive, dar elementele negative sunt mai puternice pentru că se face trimitere la săptămâna 10-16 februarie când lucrurile nu au fost chiar atât de plăcute.
În felul acesta, cadrul social devine o pârghie pentru orientările negative şi ar trebui astăzi să ne ţinem cu firea, să privim circumspect îndemnul orientat către zona socială pentru că de acolo ne vin problemele, complicaţiile sau de acolo ne vine o forţă care amplifică ceea ce nu am reuşit să rezolvăm în intimitate sau în interiorul grupului. Însă mulţi vor observa că nici această abţinere nu este confortabilă pentru că ea duce spre combustie. Oricum ar fi această tendinţă de a stagna, de a stabiliza, de a opri timpul, de a ne menţine în sfera în care am activat o parte a săptămânii anterioară şi în primele zile ale acestei săptămâni pentru a nu duce către explozie.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne menţine astăzi în zona liniştiţii, a calmului, a reţinerilor, a abţinerilor. Oricât de mult suntem îndemnaţi să cerem, să clarificăm să recomandăm sau să ajutăm, indicat ar fi să ne abţinem, pentru că reacţiile celor din anturaj vor fi cu totul şi cu totul diferite faţă de ceea ce ne închipuim acum.

Mobilitate mentală. Schimbări prin contactul cu ineditul. Evidenţiere prin gol, neştiinţă, lacune. Greşelile sunt speculate şi sancţionate dur. Se învaţă din greşeli. Vulnerabilitate pe judecată. Blazare. Teamă de sinteză. Se caută un ţap ispăşitor.

Pluton şi Chiron își împlinesc astăzi sextilul lor şi nu doar în această zi, ci de-a lungul întregii săptămâni, vom beneficia de un plus la capitolul mobilitate mentală. Pluton din Capricorn aduce profunzime acţiunilor şi preocupări către gestionarea unor resurse importante pentru statutul social sau pentru echilibrul psihoemoţional. De partea cealaltă, Chiron din Peşti ne îndeamnă să preferăm acele informaţii, cunoştinţe sau persoane care au calitatea de a umple un gol, de a ne împlini ca fiinţe sociale, definite de un anume statut social. Cu toate acestea, astăzi, din nefericire, avem de traversat împlinirea la grad perfect a careului dintre Jupiter şi Uranus. El este activ de multă vreme, aşa cum sunt şi alte unghiuri la care participă Pluton (careul cu Uranus şi opoziţia cu Jupiter) ceea ce va aduce continuitate caracterului activ al careului în T pe semne cardinale, ce îl are pe Uranus din Berbec în calitate de planeta focar.
Astfel, pe ultimul segment al zodiei Capricorn, Luna are astăzi o misiune foarte grea. Ea i se va opune lui Lilith, va fi în careu cu Marte şi va participa la formarea unui alt careu în T pe semne cardinale împreună cu acești malefici. Prin această dispunere astrală, ziua se anunţă destul de grea, încărcată şi asta nu doar în prima sa parte, când aceste unghiuri se definitivează, ci şi spre seară, când Luna va aduce picătura care va umple paharul: careul cu Axa Dragonului. Nu numai că astăzi vom da de foarte multe obstacole, nu numai că ne vom confrunta cu aceste blocaje de memorie, de informație, de putere, ci şi faptul că vom avea impresia că toate aceste lucruri care nu ne convin, care ne dor sau care ne sărăcesc sunt orientate în mod intenţionat împotriva noastră.
Astfel, cu cât vom încerca mai mult să judecăm situaţiile pe care le traversăm, cu atât mai vulnerabili ne vom simţi în fața greşelilor pe care suntem pe punctul de a le repeta. Ziua de 26 februarie este una definitorie în cadrul mesajului sintetic al acestei săptămâni (săptămâna gestionarii greşite a trecutului şi a soluţiilor impresionante, dar inutile). Pentru că primim din partea anturajului sau din partea evenimentelor pe care le parcurgem o opoziţie puternică, astăzi ne va fi teamă să sintetizăm, să concluzionăm sau să punctăm anumite probleme care trebuie rezolvate urgent. Caracterul urgent al unor experimente ne va speria astăzi cu atât mai mult cu cât vom considera că acestea reprezintă un gol care trebuie umplut. Ziua va fi, aşadar, marcată de lacune, de neştiinţă, de incertitudine sau de tendinţa de a lucra numai cu lucruri care sunt incomplete ori greşite. Dar pentru că acest context astral este obiectiv mesajul său nu este de a chinui fiinţele şi de a le arăta că această lume fizică este încărcată de privaţiuni, ci de a ne îndemna să ne depăşim propria plăcere de a suferite sau de a greşi. Cu alte cuvinte astăzi greşim şi învăţăm din greşeli.
Prin urmare, 26 februarie este o zi marcată de schimbări care apar la contactul cu ineditul. Ineditul de acum nu este dat de un element extraordinar care apare dintr-odată în faţa noastră, ci este personificat de întâmplări banale pe care le-am ignorat şi care acum, prin efectul cumulat, prin faptul că se adună în cluburi, în grupuri, în fundaţii, în asociaţii, ne sperie. Nu este însă un lucru de trecut cu vederea acest îndemn la asociere. Acum pe careul lui Jupiter cu Uranus, chiar dacă în spate sextilul Pluton-Chiron arată bunele intenţii, finalitatea acţiunilor, prin retrogradarea lui Jupiter, dar şi prin caracterul antisocial, revoluţionar al lui Uranus din Berbec, multe din dezideratele asocierilor de astăzi se vor schimba în viitor, îşi vor arunca pielea de oaie şi îşi vor dezveli chipul de lup, acela care va căuta un ţap ispăşitor pentru păcatele sale.
Pentru dinamica vieţii sociale, cele două mari unghiuri ale acestei zile (sextil Pluton-Chiron şi careu Jupiter-Uranus) ne duc spre greşeli pe care să le săvârșim în grup ori să le vedem făcute de cei aflaţi de ceva vreme într-un consens periculos, spre soluţii impuse cu forţa de un lider care nu mai sunt de actualitate sau care nu mai duc nicăieri. Grupurile care se evidenţiază acum prin această manieră vor deveni vulnerabili în fața judecăţii maselor, în faţa unui factor exterior care are tendinţa să învinuiască aceste grupuri vulnerabile pentru propria sa condiţie, pentru propriile neajunsuri. Nu încape îndoială că dinamica acestei zile este una tulburătoare. Nu trebuie să ne luăm astăzi după ceea ce vedem la prima vedere, nici chiar după ceea ce analizăm cu primele informaţii pe care le obţinem din raportarea la etaloane, ci trebuie să ducem mai departe şi astăzi îndemnul la maturitate sau înţelepciune pe care l-am primit din conjuncturile zilei anterioare. Nimic din ceea ce ni se înfăţişează astăzi nu este ceea ce pare a fi la prima vedere şi indicat ar fi că dacă dorim să nu ducem mai departe o greşeală să nu privim evenimentele prin prejudecăţi, ci să ne arătăm fiinţe cu judecată care pot să discearnă o situaţie prin ceea ce reprezintă ea în acel moment, nu prin ceea ce ne închipuim că ar reprezenta.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu participa la fenomenul social prin îndemnul tendenţios al prezentului, ci de a ne aminti îndemnul lui Iisus, îndemnul fiinţelor realizate spiritual, care ne spun: „Goleşte-te de tine și eu te voi umple”. Astăzi suntem îndemnaţi să ne golim de tot ceea ce am acumulat până acum pentru că după cum vedem acum, în prezent, ele sunt periculoase, otrăvitoare pentru grupul de apartenenţă, pentru stabilitatea socială a individului, deci au un caracter distrugător pentru relaţiile în care ne vom implica pe viitor. A ne sustrage acestui caracter periculos, agresiv, distrugător şi a ne hrăni cu ceea ce primim direct în adâncul sufletului dintr-un for superior înseamnă a învinge rapid într-o confruntare la fel de rapidă, fără să existe pagube colaterale.

Apel inutil la trecut. Logica este zdruncinată. Se cer explicaţii pentru o stricăciune. Situaţiile bizare agasează. Apelul la concret salvează situaţiile stranii.

Luna se află acum în plin tranzit prin zodia Vărsător şi se apropie cu paşi repezi de conjuncţia cu Mercur care, şi el, este acum pe ultima sută de metri de mers retrograd prin Vărsător. Mâine el îşi va reveni la mersul direct şi multe dintre problemele legate de deplasări, comerţ, înţelegere, comunicare sau cunoaştere îşi vor reveni la o stare de normalitate la care se aflau acum aproximativ trei săptămâni în urmă.
Astazi încă se află în mers retrograd şi, prin conjuncţia cu Luna, care se împlineşte în seara acestei zile, va face apel la trecut. Din cauza acestui mers retrograd al lui Mercur logica este zdruncinată. Mercur se află în continuare în fereastra careului cu Saturn din Scorpion și această logică îi îndeamnă pe oameni să se vadă victime. Ei consideră că nu au, pentru că sistemul este mult mai puternic, pentru că un şef, o autoritate, o forţă militară sau o putere politică le stă în cale.
Apelul la concret salvează toate aceste situaţii penibile de la orientarea individului pe un traseu mai rău şi mai periculos decât a mers până acum. Până să ajungă însă să împlinească această conjuncție cu Mercur, Luna, de dimineaţă, trece prin sextilul cu Uranus. Asta înseamnă ca în prima parte a zilei vom avea speranţa că modificăm tot ceea ce ne iese în cale sau că dorim să ni le însuşim cu orice preţ. Această sintagma „vreau să-mi ating ţinta cu orice preţ” este una din devizele acestei zile. Prin orientarea aceasta oamenii vor cere explicaţii suplimentare, însă explicaţiile, prin intermediul lui Uranus din Berbec, sunt de natură neconvenţională. Nimic din zona concretului nu ne îndeamnă să punem bazele unui viitor puternic sau confortabil aşa cum urmărim astăzi. Prin mesajele pe care le primim acum viitorul poate fi încărcat de satisfacţie însă vom avea o mare problemă cu a înţelege corect ceea ce ni se întâmplă. Cei care nu au o viaţă socială prea dinamică sau care nici măcar nu vor ieşi din casă astăzi, nu vor interacţiona, îşi vor consuma aceasta predispoziţie astrală în sfera gândurilor, în forul interior. Aşadar, simţul realităţii este atenuat astăzi sau deformat prin faptul că avem aripile prea mari şi nici nu ştim să le folosim ori sunt prea mici şi corpul, pe care l-am îngrăşat cu prea multe nemulţumiri sau cu atât de multe reziduuri, nu se poate ridica de la sol.
Prin urmare, 27 februarie este o zi care nu ne va surprinde decât prin faptul că ne va îndemna să cerem prea mult, să pretindem vieţii, ne va încuraja să stricăm ceea ce este incomplet din preajmă, pe motiv că ne-am răzgândit şi vrem să beneficiem de un alt viitor mult mai puternic, mult mai solid sau care să ne mulţumească mai mult.
Entuziasmul acestei zile, privit prin deviza acestei săptămâni, aduce o bucurie care va fi plătită scump dacă nu este consumată doar în prima parte a zilei. Ceea ce trece ca entuziasm, elan sau perspectivă spre partea a doua a zilei devine situaţie bizară, devine neobişnuit sau extravagant care cere un preţ mult prea mare. Unii s-ar putea să aibă de unde plăti însă dacă ne afundăm şi mai mult în datorii, să nu acuzăm destinul sau pe cei din preajmă, ci să spunem adevărul. Noi, prin alegerile pe care l-am făcut în prima parte a zilei, suntem vinovați de faliment.
Cele mai mari greşeli le vom face astăzi refuzând să ascultăm sau lăsându-ne în voia unei nerăbdări, a unei precipitări care mâine se va risipi arătându-ne cât de mult am greşit acum.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne gândi de mai multe ori înainte de a lua o hotărâre şi în egală măsură de a nu uita care este contextul general în care activăm. Niciun lucru bun sau foarte bun ori niciun lucru rău sau foarte rău nu vine în viaţa cuiva fără o avertizare. Aşadar, ceea ce credem că înseamnă schimbare spectaculoasă acum ar trebui să aibă în trecutul apropiat câteva semne. Dacă nu le are, atunci entuziasmul acestei zile ne creează un viitor periculos de care trebuie să ne ferim.

Superficialitatea este combătură prin baze solide. Timiditatea este plătită scump. Se depăşeşte o limită autoimpusă. Realitatea pare un balast de la abuz la sărăcie.

Ultima azi a lunii februarie ne aduce revenirea lui Mercur la mersul direct şi contactul cu o formă de redresare a situaţiilor pe care le-am parcurs în ultimele trei săptămâni și cu care nu suntem în armonie. Cea mai mare parte din zi Mercur va fi „static” în zodia Vărsător, accentuând foarte mult jocul de idei, contactul cu instrumentele abstracte sau cu acele soluţii care nu pot fi puse în aplicare, dacă ne întoarcem la evenimentele ultimelor trei săptămâni şi încercăm astăzi să venim cu o soluţie vom observa că, fie ea nu este apreciată, fie implementarea să se va face cu prea mare timiditate, chiar dacă Vărsătorul aduce în acest context astral un plus de încredere în sine. Retrogradarea lui Mercur până la ora 16,00 şi apoi revenirea sa la mersul direct în a doua parte a zilei ne aduce pe toţi în faţa unei plăţi. Dacă luam în calcul şi faptul că Luna va părăsi zodia Vărsător şi va intra în Peşti atunci timiditatea va fi elementul definitoriu al zilei, iar ea va fi argumentată fie prin cele ce ţin de bună creştere, de bunul simţ, fie prin ceea ce ţine de reţinere, frică sau angoasă. Cu cât vom explora mai mult această timiditate, cu atât vom observa că evenimentele parcurse în ultimele trei săptămâni se află într-un balans interesant cu ceea ce sperăm să obţinem în viitorul apropiat. Apare, astfel, un balans între abuz şi sărăcie, în care abuzul vine din trecutul apropiat, iar perspectiva următoarelor săptămâni nu pare să ne încânte prea mult şi nici să ne ofere diversitatea informaţională sau lucrurile pe care ni le dorim.
Mercur în Vărsător prin retrogradare vrea să răstoarne lumea şi să o facă după chipul şi asemănarea sa. Prin revenirea la mersul direct, cel care s-a crezut atotputernic pentru că a băgat capul în nisip timp de trei săptămâni realizează că lucrurile nu pot să se desfăşoare aşa cum a gândit şi se teme.
Prin urmare, 28 februarie ne aduce un final de lună timid şi încărcat de apăsare. Cei care vor să combată supraaprecierea, care vor să condamne această trecere de la abuz la sărăcie, vor trebui să facă apel la baze solide, acelea care nu au fost puse în ultimele trei săptămâni, cât Mercur a fost retrograd. Cei mai mulţi însă vor privi evenimentele acestei zile cu o anume timiditate, simţindu-se loviţi în aspiraţiile, în entuziasmul sau în planurile cele mai îndrăzneţe pe care le-au avut în ultimele trei săptămâni. Aspiraţiile şi dorinţele din ultima perioadă, în special cele care ne-au învăluit în ultimele 10 zile, au devenit o limită autoimpusă pe care acum suntem constrânşi să o părăsim.
Revenirea lui Mercur la mersul direct poate aduce în forul interior şi schimbări de situaţie. Aceste preschimbări, aceste reveniri se vor transforma începând cu 1 martie, adică începând cu ziua de mâine în experimente sociale. Acum ele se desfăşoară doar în forul interior, doar acolo unde sesizam că există o mare diferenţă între ceea ce am vrut să facem şi ceea ce am realizat cu adevărat.
Analiza acestei zile ne oferă motive în favoarea retragerii. Considerăm că ceea ce am făcut în ultimele trei săptămâni a fost o greşeală, ne-am desfăşurat, ne-am deconspirat ori am arătat care este punctul vulnerabil, punctul sensibil şi cineva din jur a profitat pentru a transforma această situaţie într-un avantaj propriu.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu privi evenimentele de astăzi prin regret. Regretul ne ţine captivi în trecutul care ne macină în acele experimente pe care nu am reuşit să le modificăm atunci când le-am traversat.

Confruntarea cu momente esenţiale pentru. Răsturnare de situaţie. Şansa de a creşte prin refuzul de a privi înapoi cu mânie. Se deschid drumuri noi. Realitatea bruschează prin caracterul dur. Tentaţii. Curajul se dovedeşte prin repetarea unor situaţii care anterior inspirau teamă. Curajul este plătit din buzunarul propriu. Dezertare. Evitarea efortului minim pentru soluţionare. Se caută varianta cea mai complicată.

Luna nouă de astăzi aduce o nouă direcţie gândurilor şi faptelor producând în următoarele aproximativ patru săptămâni schimbări de situaţii şi răsturnări ale unor episoade pe care acum suntem foarte încrezători. Sigur, ca de fiecare dată, schimbările de situaţie pot promite şi o transformare în bine a conştiinţei de sine ori aducerea individului în punctul în care să beneficieze şi de avantaje, nu numai de pierderi sau de pagube.
Indiferent de direcţiile spre care se îndreaptă, realitatea astăzi are un caracter dur. Luna nouă se împlineşte în separaţia trigonului Soare-Jupiter, cu Jupiter retrograd în Rac. Asta înseamnă că mesajul dreptăţii va fi răstălmăcit. Oamenii vor considera că este mult mai importantă dreptatea lor decât dreptatea grupului şi dacă luăm în calcul că astăzi Marte va intra, până pe 20 mai, în mers retrograd, înţelegem de ce curajul pe care-l vom dovedi acum va fi plătit din buzunarul propriu. Nu încape îndoială că trigonul dintre Soare şi Jupiter, practic trigonul dintre Lună nouă şi Jupiter, este un element pozitiv care susține inspiraţia, creativitatea, care extinde câmpul conştiinţei ori ajută în traversarea unor momente dificile/speciale. Aceste momente speciale au tot fost anunţate de la începutul anului şi unele dintre ele chiar şi-au făcut simţită prezența. Acum, prin trigonul dintre luminarii şi Jupiter toate aceste avertismente care au venit spre noi de la începutul anului până acum se preschimbă în evenimente. Prima dată luăm contact cu faptul că am greşit în zilele anterioare fiind prea împrăştiaţi sau negăsind puterea necesară pentru a merge mai departe într-un demers iniţiat la începutul acestei săptămâni.
Mercur şi-a revenit ieri din mersul retrograd și ceea ce ieri venea spre noi cu titlul de informaţie, acum vine sub formă de evenimente. Depăşind cadrul acesta restrâns, la nivel social, de la începutul anului şi până acum, anumite direcții încep să capete contur, iar tentaţiile sunt mult mai uşor de luat în considerare, îndemnându-i pe oameni să dezerteze, să fugă din faţa unui obstacol, să fie laşi ori, de partea cealaltă, să caute varianta cea mai complicată pentru a se convinge pe sine că trăiesc vremuri memorabile.
Prin unghiurile care se împlinesc astăzi, omul ar trebui să înţeleagă că schimbarea vine prima dată în gândurile sale. Acolo unde gândul este acelaşi şi starea va fi neschimbată, iar energiile din jur, transpuse în evenimente sociale, îşi vor păstra aceeaşi componentă. Practic, schimbarea este amânată şi ceea ce vine în preajma individului prin elementul noutate acum va reprezenta doar beneficiul pe care acest individ îl are ca urmare a faptului că trăieşte în comunitate, adică se bucura de pe urma realizărilor celorlalţi.
Gândind că luminariile trimit un trigon către o planetă retrograda implicată într-o configuraţie (careul în T pe semne cardinale, cu Uranus focar, activa mult timp) teama sau obstacolele trecutului cer acum soluţionare. Cu alte cuvinte, curajul care ne încălzeşte sângele în vene se dovedeşte astăzi în faţa unor situaţii cu care ne-am mai confruntat. Poate de aceea oamenii preferă şi drumul cel mai lung, varianta cea mai complicată pentru a ajunge la destinaţie. Într-o altă ordine de idei, această dispunere aduce revoltă în grupuri, slăbeşte încrederea oamenilor în semenii lor şi pune în dificultate conduita celor care s-au simţit nedreptăţiţi. Ei, ca primă reacţie, vor considera că a sosit momentul să-şi facă singuri dreptate şi, folosindu-se de Luna nouă (energia începutului), îşi vor aşterne pe hârtie etapele următoare sau îşi vor realiza mental un plan de atac.
Confruntarea cu trecutul trebuie acceptată astăzi pentru a descoperi că anumite situaţii trebuiesc trăite aşa cum s-au consumat ori că a venit momentul să avem faţă de duşmanii vechi o altă atitudine. Dacă îi iertăm, dacă ne detaşăm de tensiunea, de angoasa sau de panica pe care o resimţim în faţa unui obstacol foarte mare devenim puternici prin conservarea binelui. Dacă ne abandonăm în faţa unor energii negative (panică, tensiune, stres, grijă, frică) înseamnă că gestionăm greşit trecutul, iar soluţiile care vin printr-o asemenea abordare devin inutile.
Conjuncţia luminariilor împlinită astăzi înseamnă şi conjuncţiile Lunii cu Neptun şi respectiv Chiron şi în egală măsură sextilul ei cu Pluton. De aici deducem că mesajul noului vine printr-o gestionarea unor resurse la care până acum nu am avut acces, fie unii intră într-o perioadă de probă pentru a accede la o nouă funcţie, un nou statut, fie primesc privilegii noi prin postura pe care o au, fie li se promite o schimbare în bine. Nu se ştie cât de bună va fi schimbarea, pentru că retrogradarea lui Marte în Balanţă va aduce până pe 20 mai schimbări de viziune, de optică, instigarea omului împotriva semenului său sau fragmentarea convingerilor unui grup după mofturile celor cu putere de influenţă sau carisma. Primul semn că grupul este slăbit de aceste frământări interne va fi dezertarea.
Prin urmare, prima zi a lunii martie ne pune în faţa unui episod de o maximă importanţă pentru ceea ce se va întâmpla de-a lungul întregii luni. Astăzi ne confruntăm cu momente esenţiale însă unii s-ar putea să le ignore calitatea aceasta. Vor privi în altă parte sau vor privi cu mânie, vor retrăi aceleaşi episoade pe care le-au retrăit de la începutul anului încoace fără a dori să accepte schimbarea în segmentul acesta. Nu vor să-şi schimbe atitudinea faţă de duşmani, ci, dimpotrivă, şi-o accentuează, îi acuză şi mai mult şi îi învinuiesc de toate neajunsurile pe care, în virtutea conflictului, individul nu l-a obţinut. Este o zi de curaj, o zi care aduce îndemnul de a demonstra forţa, puterea sau rolul pe care îl are în grupul de apartenenţă. Unii vor face pe grozavii, îşi vor demonstra puterea stricând, dar şi aceasta este o formă de a se evidenția şi trebuie luată în considerare.
Alţii, declarându-se obosiţi în fața repetării unor episoade din trecut, vor căuta să meargă mai departe pe drumul cel mai lung, ocolind, în speranţa că vor da peste peisaje mai frumoase ori se așteaptă ca noua lungime a traseului le-ar putea permite să se liniştească puţin. Primul semn că ziua este foarte importantă vine prin confruntarea gândurilor de ieri. Apoi se va ajunge la o altă serie de confirmări care va merge mai departe în trecut, adică până la începutul acestui an.
Nu trebuie să uităm însă că Luna nouă de astăzi aduce evenimentelor o perspectivă de aproximativ patru săptămâni. Ceea ce gândim acum va fi pus în aplicare în următoarele patru săptămâni, dar componenta „gândire”, prin trigonul Luna nouă-Jupiter retrograd, aflat într-o dispunere negativă împreună cu maleficii Uranus şi Pluton, s-ar putea să fi impregnată de o notă egoistă, mult prea puternică ori dificil de controlat. Sub motivul că a sosit momentul să ne facem dreptate, unii se vor apuca de diete, vor face mai multe drumuri la biserică, vor ţine post, îşi vor face un program strict de meditaţii şi vor dori să obţină ca rezultat concret victoria asupra unui adversar, chiar dacă el acum ar putea să nu reprezinte altceva decât personificarea unui obstacol personal. Asta înseamnă calea cea mai lungă. Calea cea mai scurtă vine prin schimbarea viziunii, prin înlocuirea atitudinii faţă de duşman, cu atitudinea faţă de un necunoscut sau, în cazul celor care au un mai mare rafinament spiritual, cu atitudinea față de un prieten.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne folosi energia unghiurilor de acum pentru a dovedi un curaj simplu. Curajul dovedit împotriva cuiva sau împotriva unei situaţii pentru a justifica încrederea, puterea, forţa, dominarea, reprezintă calea cea mai lungă spre linişte sau spre succes. Calea cea mai scurtă către succes este aceea care vine prin expresia: „Dacă mă întâlnesc din nou cu tine în aceeași relație ca în trecut, înseamnă că trebuie să te iert”.

Lipsa de viziune, de perspectivă, de înţelepciune, de cunoaştere, de observaţie, sunt breşele de securitate. Se fac destăinuiri periculoase. Dorinţa compromite. Nostalgii despre păcatele tinereţii. Sancţiunile sunt aplicate pe termen lung. Impas. Eroare de judecată săvârşită din precipitare. Marele pericol este mai mult sugerat.

Dacă până acum am avut impresia că, în privinţa puterii administrative, politice sau militare anumite situaţii sunt deja hotărâte s-ar putea, începând din seara acestei zile sau, mai curând, de săptămâna viitoare, să ne schimbăm părerea. Saturn intră în mers retrograd și va sta aşa până în iulie, răscolind concepţiile despre încrederea în sine sau aducând o nouă problematică a puterii, poate chiar a puterii negative, a imixtiunii, adică a puterii care face rău. Asta se întâmplă pentru că ziua în care Saturn intră în mers retrograd este dominată de lipsa de viziune. Luna va trece din Peşti în Berbec şi, înainte de a părăsi zodia Peşti, va împlini patru aspecte, toate benefice, două trigoane (cu Saturn şi Lilith), un sextil (Venus) şi o conjuncţie (Junon), lăsând impresia că nimic rău nu ni se poate întâmpla, ca lucrurile sunt hotărâte, dar nu sunt atâta de periculoase decât pentru cei care nu acceptă schimbarea. Retrogradarea lui Saturn înseamnă rezistența la schimbare. Din această cauză orice dorinţă de progres care ar putea veni prin intermediul tranzitului Lunii prin Berbec va compromite.
Primele semne că lucrurile nu vor să meargă pe direcţia liniştii, a încrederii sau a optimismului este dat de careul Venus-Marte. Aici situaţiile sunt dramatice, însă în forul interior, în sfera intimă, în familie, între soţi sau între cei care au ales să convieţuiască împreună, pericolul acestei zile, prin argumentele care vin spre noi acum, este puţin exagerat. Sancţiunile sunt aplicate, într-adevăr, pe termen lung, dar motivele care dau perspectivă evenimentelor de acum sunt banale, iar cei care le vor trata ca atare vor reuşi să-şi tempereze din pornirile acestei zile şi să-şi transforme sfârşitul de săptămână, dintr-unul riscant, într-unul liniştit şi confortabil.
Ceea ce începe să prindă contur în această zi vă aduce la lumină problematica jumătăţii: jumătatea este de vină astăzi; cealaltă jumătate este acum vinovată; cei care se află în tabăra cealaltă sunt de vină; ceea ce vedem în față poartă întreaga vină. Dintr-un alt punct de vedere, careul Venus-Marte de pe semne cardinale aduce şi o precipitare în fața evenimentelor care nu dau semne că vor să meargă mai departe, că vor să treacă în etapa următoare. Asta se întâmplă pentru că vin pe un fond deja pregătit. Venus şi Lilith sunt de ceva vreme în opoziţie şi, de această dată, implicându-l şi pe Marte în careul în T pe semne cardinale, cu Marte focar, luând în calcul şi faptul că Lilith se află pe gradul anaretic din Rac, urmând ca pe 4 martie să treacă în Leu, ceea ce ni se întâmplă astăzi şi nu ne convine se transformă brusc în confirmare negativă. Dacă ne ţinem cu firea şi nu vom cădea pradă acestor tentaţii atunci nimic rău nu se poate întâmpla dintr-o discuţie în contradictoriu ori dintr-un refuz.
Înţelegem astfel de amploarea negativă a evenimentelor este dată de deciziile personale. De această dată planetele nu ne mai răscolesc atât de mult, ci ne pun în față problemele pe care le avem urmând ca amploarea evenimentelor să fie dictată de cât de înţelepţi am devenit.
Saturn retrograd face apel la cunoştinţele, la relaţiile trecute, la puterea pe care o da funcția, statutul, nivelul de pregătire pentru a rezista în faţa unei schimbări care nu a trecut încă testul eficienţei. Sigur, Saturn, singur, nu va reuşi să oprească valul schimbării, acelea pe care-l tot traversăm din 2008, de când a început seria opoziţiilor Saturn-Uranus.
Până în iulie, când va fi în mers retrograd, Saturn va mai avea parte de situaţii delicate în care nici măcar baza pe care o reprezintă (statutul, funcţia, studiile) nu va mai fi importantă în fața schimbării. Asta înseamnă că este important pentru următoarele luni să ne pregătim pentru schimbări spectaculoase, dar în egală măsură să fim pregătiţi şi să spunem „Nu!” cu mai multă convingere decât am spus în ultimele luni. Negaţia are rolul său şi ea va transforma situaţiile pentru care este exprimată în energie negativă doar dacă se bazează pe frustrare, doar dacă aduce prea multă forţă încăpăţânării, îndârjirii sau pesimismului.
Prin urmare, finalul săptămânii, întregeşte schema aplicată acestei săptămâni, aceea care ne îndeamnă să ne confruntăm din nou cu trecutul şi care ne spune că suntem vulnerabili în faţa acestor experimente selectate de contextul astral, fiind pe punctul de a judeca greşit şi de a construi soluţii care nu pot fi puse în aplicare, astăzi Saturn intră în mers retrograd, iar contextul în care se consumă acest eveniment are un caracter ambivalent. Pe de o parte, se face apel la experiențele pozitive, la o bază pozitivă dată de funcţie, de faimă, de renume, de educaţie, iar de partea cealaltă, arată că aceste elemente de bază s-ar putea să fie zdruncinate şi să ne pierdem şi susţinerea pe care o avem acum.
Nu putem anticipa acum care vor fi detaliile anumitor decizii sau evenimente sociale ce se vor consuma în perioada acestui tranzit retrograd al lui Saturn. Putem însă indica faptul că folosirea negativă a puterii, ar putea să ne ducă în medii renumite prin agresivitatea lor şi acestea să nu poarte întrutotul vina agresiunii îndreptată împotriva individului, ci individul în sine să fie vinovat că şi-a dorit să ajungă acolo. Pe ideea „curiozitatea a omorât pisica” este indicat ca în seara acestei zile să ne gândim de mai multe ori înainte să decidem pe ce drum vom merge, în ce grupuri să intrăm, ce prieteni să ne ţinem aproape sau cu cine să ne asociem. Influenţa retrograda a lui Saturn are menirea de a răscoli acele lucruri pe care oameni în general nu le concretizează în mod direct, care ţin de inconştient, de instinct şi care s-ar putea, privind cerul acestei zile, să fie în mare parte marcate de frustrare sau de independenţă.
Pornind de la o banală competiţie între doi membri aparţinând unui grup se poate ajunge până la schismă, separare, până la ameninţări dure, până la judecaţi eronate, care să compromită destinele celor implicaţi sau destinul comun al grupului din care fac parte.
Aceste direcţii pot avea o perspectivă negativă dacă sunt alimentate de tendinţa de a le privi pe acestea ca pe nişte confirmări negative. Pentru că retrogradarea lui Saturn se consumă pe careul Venus-Marte şi, deopotrivă, în ziua în care Luna trece din Peşti în Berbec, fundalul este unul marcat de constrângere. Vor înţelege corect direcţia acestei zile numai aceia care au mai lucrat cu informaţii de genul acesta, care se pot sustrage unui context negativ pentru a face apel la etaloane corecte, benefice din subtil. Vineri, Mercur şi-a revenit din mersul direct, sâmbătă, Marte a intrat în mers retrograd, iar astăzi Saturn intră în mers retrograd. Acestea sunt ipostaze care bulversează simţul realităţii şi nu-i dă timp de gândire individului să se aşeze în albia proprie. Pentru că sâmbătă se împlineşte Luna nouă şi, că ne găsește sau nu bulversaţi, influența sa va avea o perspectivă de minim 4 săptămâni. Dacă luăm în calcul şi retrogradarea celor doi malefici, Marte şi Saturn, perspectiva evenimentelor care se prefigurează pe finalul acestei săptămâni poate merge mult mai departe pe finalul lunii martie, până în mai sau chiar până în iulie.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu transforma o simplă negaţie, o simplă opoziţie a acestei zile în confirmări negative. Ceea ce ni se întâmplă astăzi, nu reprezintă confirmarea negativă a gândurilor din ultima perioadă. Cei care reuşesc să-şi folosească negaţia în acest mod constructiv vor reuşi să depăşească micile disensiuni şi acestea să nu se transforme în conflicte între tabere.

12 comentarii la „24 februarie – 2 martie 2014

 1. Maria spune:

  Te citesc continuu de cand te-am descoperit. Esti o minune! Obisnuiesc ca de Anul Nou sa fac un joc numit Yi King si de regula ceea ce imi prezice se indeplineste. Acum doi ani mi-a prezis ca imi voi intalni mentorul spiritual. Sunt convinsa ca TU esti! Mii de multumiri! Imi doresc foarte mult cartea ta ASTROLOGIA, O TERAPIE MODENA. Am comandat-o telefonic la editura in decembrie si mi s-a spus ca o primesc intr-o saptamana,dar nu am primit nimic. Daca mai exista un exemplar pe undeva, cum pot sa intru in posesia lui? Sau poate se reediteaza.Multumesc!

  1. Maria,
   îţi mulţumesc!

   Eu nu-mi atribui un astfel de rol deşi constat că, prin cea ce fac, asta se întâmplă. Cartea este disponibilă numai prin comandă telefonică la editura. Eu nu mai ştiu nimic de ea. Poate ţi-au rătăcit comanda. Poate ar trebui să suni din nou.

 2. Maria spune:

  Multumesc mult!

 3. ana spune:

  ziua de 25 februarie din previziuni………exact in realitate. Fantastica inspiratie in apreciere;

 4. TRAIAN spune:

  toate aceste comentarii si analize pe care le urmaresc de ceva vreme , le consider extrem de pesimiste si d enefaste , ca un fel de asuprire a fiintei umane. consider ca autorul acestor randuri a suferit de traume in adolescenta, nu se poate acomoda nici in ziua de azi cu mediul social in care se desfasoara, si de aici rezulta culoarea cenusie a acestor analize .sa nu creada cineva ca universul doreste maltratarea speciei umane , sau ma rog a celor , cu anumite slabiciuni .sa nu uitam ca planetele sunt prezente in diferite case, dupa cum a fost construita astrograma natala a fiecaruia.

  1. Traian,

   Da, chiar mă miram că, de ceva vremea, nu m-a mai împroșcat nimeni cu noroi. Traiane, frumuseţea stă în ochii privitorului. Tu apreciezi analizele care sunt postate aici ca o rumegătoare care, văzând o carte cu foi de culoare verde, ar încerca să o mănânce. Renunţă! Ceea ce urmăreşti aici „de ceva vreme” depăşeşte puterea ta de înţelegere. Pesimismul se bazează pe negaţie, pe anulare. Ceea ce scriu eu se bazează pe transformare, pe preschimbare, pe sublimare prin observare, conştientizare şi faptă. Iată, aşadar, încă o foaie de culoare verde pe care ai să încerci să o mănânci. Poftă bună!
   Din fericire, cei mai mulţi utilizatori ai acestor informaţii sunt oameni minunaţi.

 5. daniela spune:

  Multumesc pt ultimul raspuns, insa nu stiu de ce mi-a sunat, daca e sa iau partea pesimista a cuvintelor, ca si cum viitorul meu ar fi incert… poate vreun element de pe harta mea natala arata predispozitii nefaste, sau pur si simplu era vorba de a trai Acum si Aici… nu stiu ce sa zic, poate aveam nevoie de un raspuns mai detaliat ca sa inteleg, oricum iti multumesc mult pt ca iti faci timp sa ne raspunzi, in ciuda faptului ca sunt si oameni care daca nu inteleg ceea ce faci, prefera sa arunce cu noroi…imi pare rau ca se intampla si astfel, sper insa sa nu te afecteze „”logica”lor si sa fii in continuare alaturi de noi, ceilalti, care te apreciem foarte mult.

 6. Cristina spune:

  Daniela,

  Gheorghita stie perfect ce sa spuna. Si ce e si mai fascinant este ca stie perfect si ce stie. Un ajutor real consta tocmai in a scoate esenta din detalii. In loc de un raspuns pe un text stufos, Gheorghita a „sintetizat” pentru tine in modul cel mai simplu, dar deloc simplist. Pare „filosofic” si totusi este cat se poate de practic. La fel de sigur este si faptul ca el stie ca atunci cand este momentul, atunci cand vei permite informatiei sa ajunga la tine, golindu-te de tine insati, atunci vei intelege „subtextul” din raspuns. Iar lui o sa i se intoarca lumina pe care accepta s-o aprinda pentru tine. Si pentru mine… si pentru care subscriu la multumiri.

 7. TRAIAN spune:

  profitand de valentele „vizualizarii de la distanta”, consider ca restul comentariilor sunt pur si simplu construite de non-personaje , fantasme virtuale create de „creatorul” acestui site…opiniile unui astrolog de talie nationala ar da crezare si culoare acestor asa zise analize. si ar mai inviora putin atmosfera.

  1. :)))))))))))))))))
   Asta chiar e tare!!!!
   :)))))))))))))))

 8. Ani spune:

  Domnule Traian,daca aceste informatii in loc sa va fie de folos va provoaca iritare,este de neinteles de ce continuati sa vizitati acest site!Ptr ca nu mi se pare ca domnul Coser face eforturi sa se afle in centrul atentiei.Postati cuvine mari din spatele unei tastaturi ,incercati sa desconsiderati abilitatile unice ale unui om care isi dezvolta pasiunea discret si dovedind ca este unic,distinct si extrem de erudit.Asta inseamna ca sunteti invidios!Si aceasta non-virtute este destul de periculoasa deoarece daca te lasi cuprins de ea,nu te lasa pe tine insuti sa te dezvolti!Asa ca e simplu…..!Nu mai deschideti pagina!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.