17 – 23 februarie 2014

17-23 februarie 2014 este săptămâna cercetărilor sterile şi a victoriei prin abuz. În această săptămână multe lucruri ni se vor părea răsturnate pentru că vom fi tentaţi să le privim prin obiectivele pe care ni le-am stabilit în săptămânile anterioare. Vom pierde însă din vedere că abia la final, adică în ziua de duminică 23 februarie, ne vor fi utile experienţele săptămânilor anterioare. În rest, experiențele vor fi invocate punctual, dar nu ca un element de bază în structura acestei săptămâni, ci ca unul care poate înclina balanţa. Este o săptămână marcată de compromisuri şi indiferență, în care ne vom lupta cu ceea ce am ascuns foarte bine şi am aşteptat să treacă de la sine. Cercetările sterile înseamnă a ignora defecte personale ori rolul negativ pe care am putea să-l avem în grupul de apartenenţă. Toate aceste elemente negative ies la suprafaţă în această săptămână pentru a fi observate, înţelese şi depăşite. Finalul săptămânii, când Soarele şi Neptun vor fi în conjuncţie, va face apel la curajul pe care l-am probat în săptămânile anterioare, atunci când am dorit să mergem mai departe pe drumul pe care ne-am aflat la un moment dat, ridicând nivelul de înţelegere şi abordând sacrificiul cu maximă responsabilitate. Rezultatele acestor experienţe în care a fost dovedit curajul adevărat, nu cel fals, vor constitui acele greutăţi mici care înclină balanţa.
În această săptămână Soarele îşi schimbă semnul, va trece din Vărsător în Peşti şi se va afla toată perioada în fereastra trigonului cu Capul Dragonului. Luna va împlini joi, 20 februarie o conjuncţie cu Capul Dragonului iniţiind un nou ciclu draconitic, iar Mercur se va afla în 19 februarie în careu cu Saturn. Binele şi răul se împletesc într-o şuviţă interesantă în care găsim, pe de o parte, ambiţiile pe care ni le-am construit prin vechile obiceiuri şi, de partea cealaltă, planurile de viitor care, pentru unii, sunt atât de ciudate şi neobişnuite încât par irealizabile.
Ceea ce pare irealizabil în această săptămână nu este şi imposibil, ci cere din partea fiecăruia un plus de efort, de implicare, de determinare pentru a depăşi cadrul predispoziţiilor generale şi a ne înnobila sufletul prin decizii personale mature. Maturitatea este acum o condiție a eficienței însă aşa după cum constatăm din deviza care stă la baza unghiurilor din perioada pe care o analizăm (este săptămâna cercetărilor şi a victoriei prin abuz) maturitatea va reprezenta piciorul şchiop ori bolnav care nu ne ajută să alergăm împreună cu plutonul în această cursă.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a nu ne învinui pentru istoria personală pe care o avem. Dacă dorim să o vindecăm, va trebui să călătorim cu mintea în trecut pentru a ne recupera energia de acolo pentru ca întâmplările pe care le-am traversat să devină simple amintiri, nu răni. Viitorul are nevoie de emoţii pozitive, acelea care nu privesc înapoi cu mânie. În această săptămână puterea vine prin transformarea energiei negative în energie pozitivă adică prin transformarea personajului negativ care am fost în personajul pozitiv pe care ni-l dorim.

Planuri de viitor. Acţiuni din umbră. Ridicolul se ridică deasupra calităţii. Munca este privită ca o corvoadă. Compromis. Confirmările sunt folosite ca probatoriu în conflictele dintre oameni. Cei mulţi sunt îndureraţi şi nemulţumiţi. Cei puţini sunt atenţi, curaţi, puternici, fericiţi.

Pe ultimul segment al zodiei Fecioară, Luna împlineşte trei aspecte: o opoziţie cu Junon şi două sextile, unul cu Lilith şi altul cu Saturn. Prin aceste unghiuri Luna participă la construirea unei configurații numită Zmeu ceea ce va evidenţia foarte mult relaţia antagonică pe care o are cu Junon din Peşti. Asta înseamnă că debutul săptămânii vine spre noi cu planuri de viitor însă toate aceste planuri sunt făcute prin frică. Constrângerile prin care am trecut în ultima perioadă devin acum argumente în favoarea solicitării unui alt traseu. O ducem greu, suntem nemulţumiţi de ceea ce avem în jur, de consoartă, de colaboratori, de asociaţi, de partenerii de afaceri şi cerem vieţii un viitor mai bun însă, pentru că solicităm acel lucru prin teamă, multe din evenimentele care ni se prezintă astăzi ne modifică firul întâmplărilor viitoare (firul destinului) prin compromis. Dacă fragmentăm acest fond general pe probleme mai mici descoperim că disputele sau conflictele relaţionale sunt de fapt o rezultantă a unui cumul de factori. Am abordat şi până acum compromisul însă nu faţă de cine trebuie, nu prin mijloacele cele mai potrivite sau, mai simplu, nu prin verticalitate, adică ne-am făcut frate cu dracul, am trecut puntea şi acum nu ştim încotro să o luăm. Acesta este și începutul prin care omul, prin zdruncinul său, prin dezordinea sa afectivă, prin faptul că se simte marginalizat sau incomod în mediul de apartenenţă se transformă într-o breşă de securitate pentru grup. A menţine această dizarmonie cu Luna în Fecioară înseamnă a răstălmăci toate lucrurile care sunt bune şi care vin ca rezultantă a muncii sau a sârguinţei.
Sârguinţa este un element foarte important al lui 2014 şi cumulând acest îndemn de bun simţ al contextului astral cu faptul că începând de astăzi şi până la finalul lunii oamenii vor trece prin întâmplări nefericite care le scot în evidenţă defectele şi îi transformă în breşe de securitate înţelegem că planurile de viitor acum sunt nepotrivite şi devin asemenea unui ulcior cu care, conform proverbului, nu poţi merge de multe ori la apă şi, pentru că înţelegi acest lucru, alegi să-l spargi de unul singur, nu de un perete, nu de o piatră, ci îţi dai cu el în cap. Astăzi munca este privită ca o corvoadă pentru că se consideră că efortul consumă prea multă energie şi nu mai este timp pentru a ne gândi la ceea ce ar trebui să facem pe viitor sau la ceea ce ar trebui să alegem din suita de evenimente pe care destinul ni le presară la picioare.
Prin urmare, debutul săptămânii se face într-o stare de tensiune. Această tensiune însă este indiciul că se activează pe un plan inferior. Cei care preferă să lucreze în felul acesta, nu numai că vor înota în acest întuneric, dar vor fi motivaţi să facă şi mai multe compromisuri pentru a-şi construi un viitor pe baza acestor frici sau incertitudini, considerând că numai aşa îşi pot asigura un viitor solid, numai aşa pot merge mai departe pe traseul pe care şi l-au ales. În realitate, ei merg mai departe, nu stau pe loc, pentru că aşa sunt ființele într-o continuă mişcare, dar nu pe drumul stabilit iniţial, nu pe traseul pentru care au făcut până acum atât de multe compromisuri constructive. Din această cauză, având teama ca element de bază în aceste direcţii, confirmările sunt folosite ca probatoriu în conflictele dintre oameni. Ştim, nu numai din astrologie, ci, în general, din direcţiile pe care psihologia ni le impune, că întotdeauna teama va face casă bună cu agresivitatea. Acolo unde avem oameni îngroziţi de teamă sau ale căror comportamente sunt modificate de teamă trebuie să ne aşteptăm ca la un moment dat direcţia să se schimbe brusc şi aceştia să treacă în extrema cealaltă – agresivitatea la aceeaşi intensitate cu care până atunci trăiau în întuneric prin temeri. Procedând aşa ei consideră că se integrează în rândul celor mulţi care sunt îndureraţi şi nemulţumiţi, separându-se de elita despre care acum nu mai cred că reprezintă un element pozitiv susţinut de energiile pozitive ale universului.
Spre seară, când Luna va trece în Balanţă şi când va intra în zodia pe care o tranzitează Marte de ceva vreme, oamenii vor căuta soluţii noi și, pe acest fond nepotrivit, s-ar putea ca anumite situaţii să se inflameze şi mai mult, asta nu doar din cauză că Luna intră în zodia tranzitată de Marte, ci și pentru că se afla în zodia complementară celei tranzitată de Uranus, participând la construirea unui careu în T chiar în ziua următoare. Asta înseamnă, că încercările de a rezolva o stare de tensiune, de nervi, consumată de-a lungul zilei, vor fi timide sau lipsite de consistenţă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a combate prin gânduri succesive tendinţa negativă a acestei zile, de a face compromisuri şi de a-i judeca aspru pe cei care ne îndeamnă să procedăm în felul acesta. Orice gând bun împreună cu alt gând bun care-l urmează vor deveni o sumă de factori pozitiv care vor reuşi să încline balanţa către lucrurile bune. Procedând aşa vom observa că nu ne interzice nimeni să facem parte din rândul celor puţini care sunt atenţi, curaţi, puternici sau chiar fericiţi.

Modalitate agresată prin suspiciune. Integrare pentru a combate inhibiţiile. Nevoia de a fi acceptat. Cea ce s-a ascuns din istoria personală este acum arătat. Autoeducaţie prin autoinvestigare. Fericirea este privită ca un beneficiu rezervat celor puţini. Efortul care nemulţumeşte îi face pe oameni comuni.

De-a lungul ultimelor patru săptămâni am ascuns multe rele. Acum, prin trigonul lui Saturn cu Junon şi, nu doar atât, prin opoziţia Lunii cu Uranus sau prin careul Lunii cu Jupiter şi, în egală măsură, prin faptul că Soarele, cea mai mare parte din zi, va fi anaretic în Vărsător, va ieși la lumină ceea ce am greşit sau ceea ce am vrut cu tot sufletul să stricăm în jur sau în vieţile celorlalţi.
Luna ocupă acum o poziţie strategică. Ea se va află aproximativ la mijlocul zodiei Balanţă şi va trimite unghiuri negative către planetele aflate în celelalte zodii cardinale. Avem astăzi pe cer o cruce cosmică pe semne cardinale, împlinită ca o anticipare a intrării lui Marte în mers retrogad ce se va declanșa peste câteva zile. Nu este însă nicio problemă, pe această cruce cosmică mai avea o planetă aflată acum în mers retrograd (Jupiter) cu care Luna împlineşte un careu în a doua parte a zilei. Angoasa, nemulţumirea sau chiar răutatea sunt elementele care-l deconspiră pe individ şi-l fac vulnerabil atunci când doreşte să se dezică de ceea ce-l mustră acum. Dacă anumite greşeli sunt aduse acum în centrul atenţiei ne sunt prezentate ca pe nişte scăpări, ca pe nişte erori în derulare a unor proiecte, intenţia de a le repara, fapta bună pe care dorim să o facem astăzi se va întoarce atât de dur şi agresiv împotriva celui care până mai ieri era agresor încât îi retează acestuia dreptul la fericire. Fericirea este privită astăzi ca un beneficiu rezervat doar celor puţini, iar efortul, cu cât este abordat mai mult, cu atât mai intense vor fi inhibiţiile care au stat la baza greşelilor săvârşite anterior.
În realitate, tot ceea ce ni se întâmplă astăzi ne îndeamnă să învăţăm o lecţie pe care, în general, oamenii o refuză, cu atât mai mult acum, în perioada pe care o traversăm, când societatea de consum este la mare căutare – este vorba despre nevoia de a fi acceptat sau nevoia de a accepta. Aceste două direcţii, în general, sunt încărcate de elemente care le fac diferite între ele. Astăzi sunt intim împletite şi ele duc sau ar trebui să aducă spre autoeducaţie, spre autoinvenstigație. La baza acestui edificiu stă o lecţie simplă – învăţăm din greşelile proprii, însă ţinta, pentru conştiinţa accesibilă a individului, nu este nici pe departe aceea de a accepta o lecție de viaţă, ci de a domina tot ceea ce viaţa îi aduce individului la picioare pentru a o controla şi, în felul acesta, a avea garanţia că se va desfăşura sau va trăi în afara suferinţei. Este o iluzie această goană după bucuria sau după plăcerea impusă ori cumpărată pentru că finalul zilei aduce un careu între Lună şi Pluton şi asta înseamnă pentru toţi oamenii mesajul că dincolo de ceea ce ar trebui să învăţăm sau să acceptăm se desfăşoară forţe pe care nu le pot controla. Cu alte cuvinte, astăzi noi cu toţii ar trebuie să ne vedem lungul nasului, atât cât este el de lung, de scurt, de îngrămădit, de ascuns sau de contorsionat. Ar trebui să fim atenţi la cuvinte, la atitudini, la faptele pe care ne-am propus sau am ameninţat de o lună de zile că urmărim să le săvârşim şi să căutăm fericirea în acţiuni mici. Dorinţa de răzbunare, aceea care încălzește astăzi sângele şi ne ajută să supravieţuim frigului relațional sau poate chiar frigului concret de afară, este o greşeală. Ceea ce s-a ascuns din istoria personală este acum arătat şi nu este cel mai bun moment pentru a lăsa ca această plantă otrăvitoare să înflorească, să producă seminţe şi mai târziu aceste seminţe să găsească un pământ fertil şi să ducă mai departe informați erorii ori pe cea a agresivităţii. Mulţi vor observa că astăzi sunt invitați să se asocieze cu durerea, nemulţumirea, cu închistarea sau să le ţină pe acestea în suflet şi să nu le lase să iasă la suprafaţă, nu pentru că s-ar ascunde de cei din jur, ci pentru că ceea ce au trăit până acum i-au învăţat să se autocenzureze. 18 februarie este o zi minunată pentru autocenzură, dar nu este o zi minunată care să ne ajute prin mijloacele proprii, adică de la sine, în această direcţie. Va trebui să facem eforturi să atingem ținta, să găsim piatra filosofală, pentru că după aceea este treaba ei cât va străluci şi cum.
Prin urmare, 18 februarie devine o zi extrem de importantă pentru această săptămână pentru că aduce încheierea unui ciclu de 4 săptămâni cât Soarele şi-a făcut de cap în Vărsător îndemnându-ne să lucrăm cu informaţii sau lăsându-ne impresia că, prin puţinul pe care-l avem, prin uşurinţa cu care ne sustragem unei responsabilităţi putem să păcălim suferinţele, putem să ne amăgim că fericirea este undeva în preajmă, doar că nu am văzut-o încă.
Dacă ultimele patru săptămâni au fost generoase în a ne hrăni cu această iluzie, astăzi avem impresia că fericirea este rezervată doar celor puţini, iar efortul de a o integra în structura proprie, într-un cadru intim, că este familie, cercul de prieteni sau grupul de apartenenţă, înseamnă a ne lupta cu morile de vând. Cel care, încă de dimineaţă, înţelege acest lucru, va reuşi să se transforme într-un mic înţelept, nu pentru că poate îndura mai mult decât pot îndura alţii care-şi strigă nemulţumirile pe stradă, ci pentru că reuşesc astăzi să privească balaurul în faţă şi pentru prima dată în ultimele patru săptămâni nu se vor mai teme de el. În Vărsător rămâne doar Mercur şi fiind retrograd se va comporta ca un personaj celebru care a trecut printr-un şoc emoţional şi acum este internat la spitalul de bol nervoase.
Aşadar, atunci când va veni vorba de comunicare, vom dovedi că avem idei fixe, că nu ne putem sustrage observaţiilor pe care ni le-am însuși cu atât de mult efort în ultimele patru săptămâni, vom fi atât de posesivi cu aceste idei sau aceste experiențe şi nu vom renunţa la ele nici dacă ni se arată verde în faţă cât de inutile sau de periculoase sunt. Astăzi vom avea impresia că sunt singurele lucruri care ne definesc sau care ne duc spre fericire. Fericirea este astăzi o iluzie. Ea este rezervată celor puţini aşa cum ne lansează unghiurile planetelor de astăzi şi este cazul să acceptăm această realitate pentru că în această viaţă nu numai fericirea căutam, ci şi profunzimea spiritului, iar profunzimea spiritului uneori cere călire. Această călire psihoemoţională adesea se formează în lungi perioade de privaţiuni, de suferinţă. Acolo, în suferinţă, cei care au reuşit să privească spre cer, au descoperit că fericirea are alt chip şi, cine ştie, poate acela este chiar chipul ei perfect. Nu putem şti asta până când nu vom privi balaurul în faţă fără a ne teme pentru că fericirea vine acolo unde nu există teamă, indiferent cât de adânc este întunericul.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a apleca astăzi fruntea. S-ar putea ca în jos, cu puterea de care dispunem acum, să vedem lucruri mult mai importante decât credem că putem vedea în sus. A privi în jos nu înseamnă umilinţă, ci înseamnă o formă mistică de smerenie, aceea pe care o resimte sufletul atunci când se aliniază fluxului care vine de sus pentru că acest flux nu se opreşte în fiinţa celui care-l cheamă, ci merge mai departe. Privind în jos, de fapt ne uităm înainte pe drumul pe care mergem. Nu mergem în jos, ci mergem acolo unde merge fluxul inspiraţiei pe care l-am invocat în gândurile şi speranţele pe care le avem. Unii se sperie că atunci când li se spune acest lucru înseamnă pentru ei decădere. Universul are o altă părere despre sus şi jos, iar ceea ce am construit noi cu mintea falsă s-ar putea ca acum, printr-un moment de inspiraţie, să se dărâme. Avem nevoie de această renaştere. Avem nevoie de această reconectare.

Explozii. Forţa este testată în confruntări. Celălalt este vinovat. Vindecarea se face prin durere. Ceea ce alegem acum va impregna istoria personală pentru o mare perioadă de timp. Ambiţiile dor cu atât mai mult cu cât sunt blocate. Exprimarea lor tentează cu vicii, egoism ori comportamente deviante.

În prima zi a tranzitului Soarelui prin Peşti ne pierdem cuvintele. Mercur se află în mers retrograd prin Vărsător şi trimite un careu către Saturn din Scorpion reamintindu-ne de ceea ce am refuzat să înţelegem ieri sau în săptămânile anterioare. Din această cauză ce nu am depăşit şi ne apasă fie conştiinţa, fie sufletul, fie corpul, fie relaţiile sociale. 19 februarie este o zi de constrângere, însă aceste constrângeri judecând după cele două careuri care se împlinesc (Mercur-Saturn, Luna-Venus), dar şi după conjuncţia stranie între Luna şi Marte sunt de natură internă. Părerile personale sunt cele care se transformă astăzi în etichete. Vom observa că tot ceea ce gândim despre noi este spus cu voce tare din jur, chiar dacă persoana care vorbește nu crede în ceea ce spune ori spune pur şi simplu ca să se audă vorbim. Impactul acestor cuvinte este atât de puternic asupra individului încât el se transformă astăzi într-o confirmare a negaţiei. Ca şi ieri, unghiurile planetelor vin să ne ajute să facem un pas în calea evoluţiei, să depăşim această viziune falsă asupra vieţii, să nu mai privim totul prin explozii, prin forţă, prin confruntare, prin a avea sau a nu avea, prin mulţumire sau nemulţumire ori prin căutarea fericirii ca şi cum nu am avea dreptul să o primim şi dacă o primim înseamnă că am furat de undeva. Refuzând pasul înainte vom observa că ambiţiile dor, că ele nu ne ajută să ne exprimăm, să ne punem în valoare, să ducem un mesaj mai departe, să ne îndeplinim sarcinile profesionale ori pur şi simplu să ne găsim liniştea şi armonia într-un grup de oameni fie el format chiar de câteva persoane. Cei care fac un pas dincolo de această înţelegere vor observa că vindecarea vine prin durere, nu prin îndrăgostirea de durere aşa cum se întâmplă cu cei care preferă să fie bolnavi decât liniştiţi şi echilibraţi, ci prin observarea acesteia pentru a o destrăma.
Dacă în săptămâna anterioară am invocat motivul breşelor de securitatea ca fiind adevăratele pericole cu care ne vom confrunta în această săptămână, astăzi, 19 februarie, vom observa că ceea ce spune, ceea ce facem, adică ceea ce afişăm din lipsă de control reprezintă o breşă de securitate. Mulţi se vor trezi astăzi spunând “nu ştiu ce mi-a venit să fac asta” sau “nu ştiu ce mi-a venit să spun” ori “nu ştiu ce am căutat eu acum, mai bine stăteam acasă”. Nu faptul că se află într-un context agresiv reprezintă elementul decisiv al acestei zile, ci faptul că înţeleg maniera absurdă în care sunt îndemnaţi să se integreze într-un mediu ori să facă faţă unei situaţii. Această manieră pare absurdă pentru că ea de fapt este concentrată ori îl îndeamnă pe individ să lucreze cu instrumentele pe care le-a refuzat cu bună ştiinţă în trecut. Mercur retrograd din Vărsător îi pune acum călugărului sabia în mână şi îi spune “Du-te la luptă!”. Acesta prin orientarea sa refuză violența, dar astăzi se va trezi în mijlocul unui grup de răufăcători care se bat între ei ca proştii pe motiv că unul ştie mai bine decât celălalt din ce direcţie bate vântul. Deşi în aparenţă această întâmplare este banală ori vom considera că este suficient să dăm bir cu fugiţii, să intervenim din nou cu negaţia, aşa cum am făcut anterior, vom observa că ceea ce alegem acum va impregna istoria personală pentru o mare perioadă de timp. Fie remanenţa întâmplării în sine va fi foarte puternică asupra conştiinţei, fie va fi o altă ipostază în care ne pierdem controlul, ne călcăm în picioare întreaga demnitate, moralitate sau educaţie şi facem o prostie.
Prin urmare, 19 februarie este o zi a tentaţiei. Tentaţia este astăzi atât de puternică şi de delicată încât ar fi cazul ca, încă de dimineață, fiecare, înaintea de a ieşi din casa, să spună o rugăciune, să apeleze la un for superior, să-şi oprească pentru o scurtă perioadă fluxul gândurilor. Avem nevoie de o susţinere subtilă, de un gând bun, de un apel la o educaţie morală, la reguli morale, la prezenţa îngerului păzitor pentru a ne proteja de ceasul cel rău. Există superstiţia că zilele de marţi și de sâmbătă sunt considerate zile de ghinion pentru că au integrate “cele trei ceasuri rele”. În această săptămână ziua de miercuri, 19 februarie, este ziua celor trei ceasuri rele, pentru că exact trei unghiuri periculoase avem de traversat astăzi – două careuri şi o conjuncţie careu Mercur-Saturn, careu Luna-Venus şi conjuncţie Luna-Marte) – pentru ca trigonul Luna-Mercur să ne mai poată salva. În faţa acestor trei unghiuri negative trigonul Luna-Mercur ia înfăţişarea unui pisoi plouat care ar trebui să joace rolul unui dragon care salvează omenirea. Este posibil chiar să zâmbiţi citind această comparaţie însă trebuie să o privim, cu zâmbetul de rigoare, ca pe o situaţie reală şi în egală măsură ridicolă pe care o vom traversa în această zi. Dacă acest ridicol va fi face casă bună cu ambiţia, adică indiferent de mesajul său noi vom dori să transformăm pisoiul plouat într-un balaur sau într-un dragon ori vom dori să-i convingem pe ceilalţi ca asta trebuie să vadă, atunci realitatea va durea şi mai mult, iar faptele pe care le vom săvârşi vor avea asupra celorlalți un impact negativ pe o perioadă mare de timp.
Putem invoca aici şi tentaţia viciului însă nu în relaţiile interumane, ci în atitudinea pe care o are individul față de propriile sale nereguli pe care ar putea sau nu să le numească vicii. În raportul cu sine acestea sunt erori pentru că fiecare aşteaptă de la el altceva de cât poate la un moment dat oferi. Discrepanţa dintre ceea ce aşteaptă şi ceea ce oferă, menţinută o perioadă de timp, ar putea să ducă la o construire a unor atitudini sau obiceiuri ce primesc pe bună dreptate denumirea de “viciu”. A ne face plăcere să vedem o broască râioasă pe covorul din sufragerie înseamnă viciu, dar a vedea o broască râioasă într-o baltă pe lângă alte vreo câteva sute atunci nu mai este viciu. Aşadar, neconcordanța unei atitudini sau neconcordanța unor aşteptări ne lasă impresia unui viciu, iar ridicolul zilei de astăzi ne-ar putea pune în situaţia bizară în care să ne strângem cu cureaua, să avem o talie de viespe chiar dacă suferim de obezitate gradul III.
Ceea ce este important din tot ceea ce ni se întâmplă astăzi nu reprezintă însă o sumă a situaţiilor penibile pe care le traversăm, ci descoperirea a ceea ce avem în interior. Astăzi vedem cât de intense sunt aceste bizarerii, cât de neobişnuite şi câtă viaţă au aceste obiceiuri greşite ori cât de ciudat sună un lucru bun aruncat într-un context nepotrivit. Astăzi putem învăţa că nu este bine să ne jucăm cu cuvintele sau de-a vorbitul în public ori nu e bine să facem abuz de atitudine bazându-ne pe anumite informaţii pe care credem că le știm despre noi înșine pentru că realitatea s-ar putea să ne zdruncine foarte mult.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi astăzi indulgent cu sine. Nu este cazul să punem indulgența pe picior de egalitate cu tolerarea anumitor comportamente eronate care au fost scoase la lumină în săptămânile anterioare. Nu ceea ce am arătat în săptămânile anterioare constituie problema, ci ceea ce lăsăm să vadă pentru prima dată lumina zilei. Trebuie să urmărim reacţiile pe care le avem pentru că este mult mai bine să fim informaţi în privinţa lor când sunt mici şi când nu produc pericole esenţiale, decât atunci când se vor exprima la scena deschisă şi vor produce evenimente iremediabile.

Împlinire. Nevoie de clarificare. În intimitate crizele ambiţionează şi sporesc puterea. Tensiuni care se susţin pe tulburare mentală. Maturitatea este o condiţie a eficienţei. Minunile impresionează.

20 februarie este o zi de vârf pozitiv al acestei săptămâni în care victoria este adjudecată în contrast cu direcţia generală a săptămânii, deci nu prin abuz, iar cercetările de acum nu mai sunt sterile, ci încărcate de o adâncă semnificaţie. Soarele, astăzi, va împlini un trigon cu Capul Dragonului asta înseamnă că va media tendinţa Nodurilor prin Coada Dragonului, aducând soluţii ale problemelor mai vechi sau soluţii pe dureri care au lăsat răni adânci pe corp, suflet sau minte. Acum, chiar dacă rana rămâne şi va fi vizibilă, senzaţia de durere este diminuată. Careul pe care Luna şi Lilith îl împlinesc în noaptea de miercuri spre joi devine o dovadă a faptului că ziua de astăzi aduce soluţionarea unor probleme care sunt de maximă urgenţă. Acest careul între Luna şi Lilith ne vorbeşte despre sentimentul neputinţei, despre frica de a comunica, de a explica, despre dificultăţile în relaţii sau despre grijile pe care le au oamenii atunci când nu reuşesc să-şi vadă viitorul aşa cum îşi doresc.
Dar astăzi nu se împlinesc doar unghiuri pozitive, interesante sau constructive la care participă luminariile, ci Luna va fi în conjuncţie cu Capul Dragonului şi va însemna declanşarea unui nou ciclu draconitic. Soluţiile pe care le găsim astăzi, rezolvările care vin, pentru unii în virtutea inerţiei, pentru alţii adjudecate cu mult efort, au o perspectivă de aproximativ 4 săptămâni, însă ele nu se adresează în mod specială vieţii sociale, cât mai curând evoluţiei psihoefective sau evoluţiei spirituale. Mulţi se vor gândi astăzi la minuni, unii le vor invoca, le vor chema, iar alţii chiar le vor trăi. Maturitatea este astăzi o condiţie importantă pentru că aceste întâmplări neobişnuite, aceste situaţii care ies din logica obişnuită şi care poartă denumirea generică de minuni, să se poată împlini. Prin toate aceste lucruri pozitive care vin spre noi astăzi, pentru că Luna a intrat deja în Scorpion încă de dimineaţă şi ne îndeamnă să criticăm ceea ce nu am putut să obţinem, să acuzăm ceea ce nu face parte din sfera intimă, unii vor fi tentaţi să se arate ambiţioşi sau să considere că a sosit momentul să-şi arate puterea. Este o greşeală dacă vor proceda în felul acesta pentru că aceste tensiuni, explorate, arată că ființa le este fragmentată, că puterea mentală nu se ridică la nivelul pretenţiilor şi pentru ei a dovedi puterea, a o arăta, înseamnă a face un abuz.
Ziua este însă în mare parte pozitivă și nu va încuraja foarte mult aceste înclinaţii negative. Dacă ele vor apărea atunci vor fi rodul unor obiceiuri proaste însă nici acestea nu vor fi susţinute de contextul acestei zile. 20 februarie este o zi care susţine înţelegerea şi perspectiva încurajatoare a lucrurilor adica a ceea ce se află în afara lui “dacă”.
Tensiunile ne ajută astăzi să ne înţelegem mai bine, să vedem care sunt reziduurile cu care încă mai convieţuim.
Prin urmare, 20 februarie vine spre noi cu îndemnul progresului. Prin trigonul Soarele-Capul Dragonului luăm contact cu o soluţie, una care vizează deschiderea oamenilor către ceea ce-i înnobilează, către ceea ce le sporeşte puterea, hrănindu-i, astfel, cu lucruri bune. Unii s-ar putea ca astăzi să dorească să renunţe la ceea ce i-a hrănit până acum, să nu mai citească din domeniul din care citeau până acum, să ţină o dietă, să pună o pauză pe relaţiile pe care le-au întreţinut până acum, adică să facă o schimbare pozitivă pentru a-i oferi corpului, minţii sau structurii afective timp pentru a se reface. Din această cauză 20 februarie devine o zi de împlinire. Atunci când nu se va îndeplini această condiţie, atunci când oamenii nu vor privi în viitor pentru a se vedea încărcaţi de ceea ce-şi doresc, înnobilaţi ori mai puternici prin relaţiile pe care le au, apar tensiunile, iar aceste tensiuni arată că balanţa deja este înclinată şi că a privi în viitor prin optimism sau speranţă înseamnă o formă de irealitate. Pentru aceşti oameni, pasul următor este acela de a-şi explora aceste tensiuni, de a şi le înţelege, de a şi le încadra corespunzător pentru ca apoi una câte una să primească tratamentul adecvat. 20 februarie este şi o zi de mare sensibilitate – Luna şi Neptun vor fi în trigon îndemnându-i pe oameni să scoată la lumină lucrurile bune pe care le au în suflet. Să se impresioneze unii pe alţii prin sensibilitate şi fiecare pentru celălalt să devină o bază sau un îndemn spre maturitate.
Prin faptul că Luna şi Capul Dragonului se află în conjuncţie, astăzi va începe un nou ciclu draconitic unul care ne îndeamnă să facem schimbări în profunzimile sufletului fără a le împărtăşi deoarece, pentru a accepta schimbările, vom avea senzația că ne apropiem de finalul unui drum sau că vom fi presaţi de o altă desfășurare a evenimentelor. Nu este ultimul ciclu draconitic format de conjuncţia Luna – Capul Dragonului pe Scorpion, ci vom mai avea şansa luna viitoare să mai trecem prin aşa ceva încă o dată, deci acum nu ne aflăm la finalul drumului, dar intuiţia ne va spune azi că aceasta se îngustează. Aşadar, ceea ce ţine de profunzimea sufletului. Acţiunile care se duc prin perspectiva lor în adâncul conștiinței sau care produc schimbări majore în mediul de apartenenţă ori în viaţa intimă a unui individ mai au aproximativ două luni de zile pentru a se împlini. Acum, încă se derulează prin energia Scorpionului, însă în următorul ciclu draconitic se vor produce prin energia Scorpionului dar se vor împlini prin energia Balanţei, pentru că după conjuncţia Luna – Capul Dragonului, Axa Dragonului va trece de pe Taur-Scorpion pe Berbec-Balanță.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a transforma intervalul acesta de aproximativ 24 de ore într-un izvor de bunătate. Indiferent care ne sunt problemele, ce motive avem, bunătatea ne duce în adâncul sufletului acolo de unde am fugit căutând fericirea în afară. Cel care explorează bunătatea se va apropia din ce în ce mai mult de izvorul fericirii, acela care s-a ascuns în adâncul sufletului.

Criză în administrarea valorilor. Se răscolesc adâncimile. Îmbogăţirea vine prin imixtiune. Preocupări faţă de mijloacele fixe. Prieteniile vechi sunt privite cu nostalgie. Ceea ce este nou este şi scump. Neplăcerile stranii sunt surse de veselie pentru ceilalţi.

Astăzi se ridică o interdicţie, dar această acţiune va duce la o criză în administrarea unei valori interdicţia, aşa cum era construită ea până acum, avea un rost, iar acesta înnobila individul prin faptul că nu-l expune la asocieri de proastă factură sau la diferite combinaţii de natură socială. Astăzi această interdicţie se ridică şi, pentru că studiem astrologie, trebuie să considerăm că nu este neapărat un lucru bun. În afara careului dintre Luna şi Mercur împlinit spre seară, Luna va participa la împlinirea doar a unor unghiuri pozitive (două trigoane cu Jupiter şi respectiv Chiron şi două sextile cu Pluton şi respectiv Venus).
Prin faptul că Luna se află în cădere şi participă la desenarea unei configuraţii numită Zmeul, această ridicare a interdicţie nu este urmarea unor procese care ajung în mod firesc în acest punct, ci expresia voinţei unui individ cu putere de decizie prin concluziile la care se ajunge în urma unei şedinţe, în urma unei întâlniri, a unei consfătuiri ori când se decide ridicarea acestei bariere şi declanșarea unei noi etape de asocieri, aceea care, după calitatea Lunii din Scorpion, se va finaliza cu un abuz sau o imixtiune. S-ar putea ca, în cazul celor care trec prin momente dificile, ridicarea interdicţiilor să însemne o preschimbare bună la locul de muncă, acasă sau în relaţiile pe care le au cu cei din jur, dar, în egală măsură, cei care nu se confruntă cu probleme majore au, prin această schimbare, neşansa de a intra într-o perioadă de frământări. Şi într-un caz şi în celălalt, putem invoca termenul de criză în administrarea valorilor pentru că ridicarea interdicţiei nu înseamnă accesul la etapa finală, ci se trece prin ape tulburi, în care gândurile, emoţiile intenţiile fiecăruia sau chiar ambiţiile celor care participă la aceste evenimente se amestecă în mod necuviincios. Şi, dacă judecăm şi faptul că Mercur se află în mers retrograd prin Vărsător, înţelegem că acolo unde se pune accent pe idee, pe inteligență, pe exprimare, pe judecată sau pe comunicare ori pe hazard, finalitatea nu va fi aceea care era de regulă obţinută prin ordinea de fapt a lucrurilor. Astăzi dacă lăsăm lucrurile în voia lor ele nu ajung acolo unde ajungeau până acum sau acolo unde ar fi ajuns în alte situaţii, ci se duc în mod indubitabil către neplăceri. Neplăcerile stranii ale acestei zile devin însă surse de veselie pentru ceilalţi pentru că Mercur în Vărsător retrograd este aşa cum am indicat în zilele anterioare dornic de a se arăta prin comportamentul său cel mai straniu, acela care seamănă cu omul care şi-a pierdut minţile. Prin această ridicare a interdicţiei ordinea lucrurilor se schimbă şi prieteniile vechi, acelea care erau pe vremuri un punct de stabilitate sunt privite astăzi cu nostalgie. “Ce bine era pe vremuri, chiar dacă nu aveam tot ce ne trebuia!” s-ar putea spune astăzi.
Prin urmare, 21 februarie este o zi de frământare, de amestecare a valorilor, de tulburare a conştiinţei prin libertăţi cu care nu suntem obişnuiţi să lucrăm sau pe care nu ştim să le utilizăm corespunzător pentru că, dintr-odată, ne-am trezit în faţa lor. Pentru a avea stabilitate astăzi oamenii se preocupă de mijloacele fixe însă nu le pot administra corespunzător şi cerându-şi sfatul unii altora, se bulversează unii pe alţii, se tulbură ori se enervează pentru că fiecare se preocupă de ceea ce-l interesează mai mult şi empatia se va situa la cotele minime.
Să nu uităm că Luna se află în plin tranzit prin Scorpion şi astăzi se răscolesc adâncimile. Răscolirea sau amestecarea valorilor, care ne duc în mod indubitabil la imixtiune, ne îndeamnă să tulburăm adâncimile fiinţei pentru a ne găsi o altă sursă a puterii.
Atunci când este ridicată o asemenea barieră, nu înseamnă că oamenii devin liberi ori că se află în continuare în fața conului abundenţei, ci înseamnă că li se oferă ocazia de a merge mai departe pe drumul pe care şi l-au ales pentru a progresa. Progresul se va face cu efort, cu sudoarea frunţii ori prin durere. În astfel de situaţii oamenii apelează la puteri pe care nici nu au ştiut că le au din dorinţa de a supravieţui sau pentru că nu se pot sustrage ambiţiei de a reuşi. Acum, nu mai există tentaţia soluţiilor care se opreau la această barieră, ea acum nu mai există şi nu trebuie decât să pornim pe acest drum pentru a ajunge la destinaţie, aşa cum ne gândeam pe vremea când această barieră era reală.
Situaţia acestei zile îşi găseşte echivalentul în înţelepciunea culturii prin exemplul lui Demostene. Ştim că marele filosof a fost bâlbâit şi pentru a se vindeca de acest defect lua pietre în gură şi, departe de privirile celorlalţi, îşi exersa discursurile. Mulţi vor observa astăzi că bariera personală este mult mai puternică decât bariera socială, aceea de care s-au temut până acum atât de tare.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne pierde în acuzaţii de moment. Ceea ce se întâmplă astăzi nu este decisiv prin calitatea a ceea ce se consumă acum, ci să încercăm pe cât posibil să le vedem acestora perspectiva pe care o au. Nu contează cum se dizolvă culoarea în apă, ci contează ce nuanţă va avea la final.

Rătăcirea unor raţionamente. Se cer sacrificii pentru stabilitatea muncii. Banii devin o problemă de optică. Relaţiile sunt judecate după putere, rezerve, talente. Prin raţiune se sporeşte îndurarea faţă de o problemă de conştiinţă. Se caută un reper clar pentru a combate o indecență.

Tranzitul Lunii pe finalul zodiei Scorpion şi începutul zodiei Săgetător transformă ziua de 22 februarie într-una a contrastelor. Astăzi vom constata că anumite raţionamente nu mai funcţionează şi că este nevoie să ne apropiem de alte elemente care să ne asigure stabilitatea la locul de muncă ori un anume confort în relaţiile sociale. Astăzi, relaţiile sociale cer sacrificii, adică sacrificii pentru locul de muncă, pentru a accede la o treaptă superioară, pentru a fi avansaţi ori evidenţiaţi printr-o activitate pe care am prestat-o într-un anumit fel în ultimele patru săptămâni şi pe care ne-am propus să o schimbăm începând de joi, 20 februarie de când Luna şi Capul Dragonului au iniţiat un nou ciclu draconitic. Trecerea de la Scorpion la Săgetător, înseamnă trecerea de la întuneric la lumină, de la neputinţă, la forţă în exprimare, de la lipsuri la abundenţă, din nefericire, trecerea aceasta şi implicit contrastul pe care îl evidenţiază, ne va pune în faţa unor noi tulburări de factură internă. Pe de o parte, când Luna se află în Scorpion ea are de împlinit un trigon cu Junon şi altul cu Lilith, dar şi o conjuncţie cu Saturn, deci are un raport bun cu maleficii Saturn şi Lilith, iar în Săgetător, când ar trebui să vină spre noi cu energii pozitive, ea are de împlinit un careu cu Neptun. Astăzi contrastele ne duc spre regrete. Considerăm că perioada lipsurilor a fost mai încărcată de semnificaţie, de abundență ori de profunzime decât binele pe care suntem pe punctul să-l adjudecăm prin schimbarea produsă în ziua de 20 februarie. Astăzi trecem prin modificări ale stărilor de conştiinţă pentru că se caută un reper clar, însă acesta nu este găsit, din cauza acestei răsturnări de situaţie, din cauza acestei inversiuni. 22 februarie este zi ziua când se pot înfiripa anumite decizii de natură administrativă. Nu este sigur că ele vor fi anunţate acum, este timp în tot ciclul draconitic să fie puse la dispoziţia celorlalţi, să fie anunţate.
Mesajul pe care-l lansează Luna pe finalul zodiei Scorpion este acela de ataşament faţă de ceea ce am trăit până acum. Poate de aceea şi acest contrast poate fi atât de apăsător şi poate de aceea această inversare a lucrurilor ne va tulbura atât de mult. Prin inversiune nu ne vom găsi reperul necesar ori dacă-l găsim nu reuşim să lucrăm cu el aşa cum ar trebui. Lilith se află pe final de zodie, chiar dacă încă nu ocupă gradul anaretic, și-i va îndemna pe oameni să simplifice lucrurile în mod abuziv. Puterea acestei zile însă va fi văzută în evenimentele pe termen lung, nu în cele pe termen scurt, de aceea evenimentele comune de acum vor fi cele legate de administrarea unui patrimoniu, de cheltuieli banale ori de griji faţă de faptul că nici nu ne mai ajunge.
Prin urmare, 22 februarie reprezintă un moment de inversiune. Astăzi ni se cer sacrificii pentru lucruri care nu ar trebui duse mai departe şi vom fi tentaţi să neglijăm evenimentele de perspectivă. Cei care cad pradă acestei inversiuni şi-şi fac planuri pentru viitor vor fi marcaţi în următoarele aproximativ 4 săptămâni de acest contrast neobişnuit, de această inversiune, de această indecență a tipurilor de relaţie pe care o explorăm astăzi. Evenimentele nu vor fi ieşite din comun însă ele vor ocupa poziţii importante în viaţa individului. Am avut de-a lungul vieţii foarte multe ipostaze de genul acesta, când o decizie de moment luată pe baza instinctului, pe baza intuiţiei sau pur şi simplu fără a ne gândi la consecinţe a generat efecte în cascadă. Inversiunea acestei zile generează efecte în cascadă care vor fi urmărite, explorate, experimentate de-a lungul următoarelor aproximativ patru săptămâni. Există un rost în toate aceste situaţii, acela de a ne ridica standardul de viaţă, de a îndrăzni mai mult, de a ieşi din cadrul cercetărilor sterile şi de a obţine o victorie, dar nu prin abuz, așa cum am fi tentaţi în această săptămână, ci prin respect faţă de tot ceea ce există în jur. Lucrurile rele ale acestei zile, vin prin tristeţe, prin sentimentul însingurării sau prin perspectiva evenimentelor în care, din nou, fericirea personală nu ocupă niciun loc.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne folosi toată energia de care dispunem pentru a vedea că evenimentele, de dimineaţă și până seara, au acelaşi fir, chiar dacă Luna trece dintr-o zodie într-alta şi produce, prin unghiurile la care participă, o inversiune menită să ne zăpăcească. Reperul acestei zile este realitatea situată dincolo de ceea ce înţelegem ori interpretăm din ceea ce vedem și la care avem acces prin instrumente abstracte.

Sensibilitate. Noutatea vine prin schimbare. Ceea ce nu a trecut testul timpului dezamăgeşte. Problemele sunt criticate de lipsa discernământului şi coordonate de conflictul dintre experienţele anterioare şi metodele cerute în prezent. Spectrul gândirii captează întreaga atenţie. Nu se face uz de logică, ci de etichete.

Astăzi noutatea vine prin schimbare. Soarele şi Neptun se află în conjuncţie şi oamenii vor fi cuprinşi de o mare sensibilitate, cu atât mai mult cu cât cele două planete se află în continuare în fereastra trigonului pe care-l trimit către Capul Dragonului, dar şi spre Marte. Acest final de februarie pare momentul în care lipsa discernământului este privită ca principala cauză a problemelor. Din fericire, astăzi vom trece şi printr-un trigon (Luna-Uranus), iar înţelegerea asupra vieţii va căpăta semnificaţii noi. Dacă luăm în calcul şi unghiurile pe care Luna şi Pluton le realizează cu Chiron trebuie să luăm în calcul configuraţia numită Nicovala, ce are ca element de tensiune şi de propulsare careurile Luna-Chiron şi Uranus-Pluton. Probleme mici sunt legate de marile frământări sociale, ca şi cum un neajuns personal, prin cumul de forţe sau prin forţa grupului, s-a transformat în condiţionare socială, iar aceasta îi ţine pe oameni captivi în neputinţa de a merge mai departe. Tot acest complex de factori ia înfăţişarea lipsei discernământului. Cel puţin astăzi aşa vom vedea, înţelege şi considera că logica folosită până acum nu a dat rezultate, deci trebuie abandonată. Nu se va face azi uz de logică, ci se va face uz de etichete, iar a gândi mult, intens, profund fără etichete înseamnă a face obligatoriu apel la etaloane de moralitate, la anumite repere pe care oamenii şi le stabilesc prin educaţie sau pe care le consultă acum la prima vedere prin diferite canale de informare.
Prin această conjuncţie a Soarelui cu Neptun ceea ce nu a trecut testul timpului dezamăgeşte. Putem să face trimitere aici la grupul de apartenenţă şi la lipsurile care au fost invocate până acum de o instituţie, de un departament sau de un popor. Prin aceste lipsuri se face legătura cu altele similare pe care istoria le consemnează în analele sale şi rezultanta va fi o accentuare a sensibilității ca şi cum înţelegem ceva de acolo, dar ceea ce înţelege nu semăn absolut deloc cu logica evenimentelor aşa cum am abordat-o până acum. Astăzi se cere o schimbare, iar această schimbare pentru cei care vor să meargă până la esenţa lucrurilor nu se manifestă prin experimente marcate de un caracter inopinat, ci ele au avut un crescendo cel puţin din ziua de joi, 20 februarie când Luna şi Capul Dragonului au iniţiat un nou ciclu draconitic. Pentru că în această perioada avem Capul Dragonului foarte aproape de Marte, dorinţele personale, cele care stau la baza marilor descinderi sau care motivează anumite ambiţii şi ne îndeamnă să procedăm într-un anumit fel sunt de o mare importanţă, poate chiar esenţială pentru echilibrul relaţional, pentru stabilitatea socială şi de aceea acest ciclu draconitic, iniţiat în ziua de joi ce împlineşte astăzi o nouă etapă, este atât de important. Careul Lunii cu Chiron nu ne permite astăzi să trăim paradisul pe care ni-l imaginăm, însă apelul la ele va pune în dificultate logica evenimentelor ori gândirea raţională, iar cei care lucrează cu energia ori sunt orientaţi pe o cale spirituală s-au format deja în această manieră specială de a lucra cu instrumentele abstracte, se vor simţi inspiraţi, învăluiţi de o energie aparte care îi duce foarte sus sau într-o zonă pe care o consideră “sus” exprimându-se mai uşor şi simţindu-se mult mai liberi. Contextul astral este însă obiectiv. El nu îi îndeamnă pe unii oameni într-o anume direcţie în defavoarea celorlalţi, ci energiile subtile, acelea care sunt pe punctul de a se dezlănţuia astăzi prin sensibilitate, fac apel la experinețe spirituale şi fiecare se va înălţa atât de sus după cât permit experienţele pe care le-au adoptat până acum.
Trebuie să se facă aici o precizare. Nu sunt evidenţiate acum acele întâmplări spirituale care sunt prevăzute în destin, ci acelea care au fost declanșate prin decizii proprii, prin acceptarea elementului transformare, prin îmbrăţişarea schimbării, adică prin probarea acelui curaj despre care am vorbit mult în săptămânile anterioare. Fără acele experiențe marcate de curaj, ziua devine una care ne prezintă evenimentele prin caracterul lor schimbător, însă ne şi sperie prin faptul că unele dintre ele, care ni se par astăzi importante, nu au nicio perspectivă. Pentru a ne îndrepta spre zona de confort vom da vina pe societate, pe funcţionari, pe criza financiară ori pe multe alte lucruri care ne-au fost prezentate în ultima vreme drept cauze ale programelor.
Prin urmare, finalul săptămânii reprezintă contactul cu noutatea la care am sperat şi la care am lucrat în săptămânile anterioare. Ea acum însă se încadrează pe o altă plajă de reacţii pentru că-şi extrage puterea dintr-un alt ciclu draconitic, adică astăzi sufletul lucrează cu alte instrumente, cu alţi oameni, are alte obiective, însă simte şi trăieşte la fel ori îşi canalizează reacţiile vechi pe direcţii noi după cum i se indică în prezent.
23 februarie este o zi de sensibilitate, însă dacă dorim să o explorăm ori să fim înnobilaţi simţind, atunci va fi nevoie să facem apel la curajul săptămânilor anterioare şi la ceea ce am învăţat abordându-l. Avem nevoie astăzi să luăm ca reper rezultatul la care am ajuns în săptămânile anterioare, chiar dacă atunci, când s-a consumat ori când l-am adjudecat, ni s-a părut prea slab, prea firav ori lipsit de importanță. Astăzi logica nu ne ajută şi tocmai de aceea trebuie să invocăm repede puteri solide fără a ne desprinde însă de experienţa personală. Acest joc al evoluţiei, care vine prin această împletitură stranie de predispoziţii sociale şi beneficii obţinute prin decizii proprii reprezintă vrejul de fasole pe care Jack se urcă şi ajunge în altă lume.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu considera ziua de 23 februarie ca fiind o zi de relaxare. Ea este o zi de muncă în care efortul afectiv, mental trebuie să fie orientat către inventarierea sau reinventarierea beneficiilor adjudecate prin curajul dovedit în săptămânile anterioare. Nu trebuie să luam ca decisiv ceea ce ni s-a întâmplat în această săptămână. Prezentul bulversează şi de aceea reperele trebuie luate din săptămânile anterioare.

2 thoughts on “17 – 23 februarie 2014

 1. daniela spune:

  Buna,
  Am mai intrat in urma cu cateva zile dar nu mi-ai raspuns la temerile mele.Sunt convinsa ca nu ai avut timp. Asta nu ma opreste insa, acum cand te-am descoperit , sa nu intru mai des in legatura cu tine si sa incerc sa -mi inteleg mai bine sufletul si viata si sa inlatur anumite blocaje. Nu stiu daca realizi astrograme personale, dar daca da, as dori una realizata de tine, fiindca am nevoie de niste raspunsuri/sfaturi / indemnuri pentru ca urmatorii mei pasi sa fie facuti, pe cat posibil , in cunostinta de cauza.
  Oricum , acest site a devenit deja cel mai bun prieten al meu cu care comunic, asa cum spuneam si inainte, de la suflet la suflet.Si sunt convinsa ca nu numai eu.
  As vrea sa imi pun ordine in viata, sa schimb ceea ce ar trebui schimbat, sa iubesc omul potrivit, sa ajut acolo unde este nevoie si, mai ales, sa inteleg care este misiunea mea in aceasta viata? Ma poti ajuta? Multumesc.

  1. daniela,

   În principal, misiunea fiecărui om este aceea de a face ca viaţa sa să conteze. Fă acum ceva care să conteze, nu-ţi proiecta în viitor ceea ce crezi în acest moment că ar conta.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.