10 – 16 februarie 2014

10-16 februarie 2014 este săptămâna conflictului dintre tabere, generaţii sau idealuri. În acest interval Mercur devine o vedetă şi împreună cu luminariile care, în 15 februarie (sâmbătă), împlinesc Luna plină, definitivează un tablou conflictual care nu aduce la lumină nimic nou, ba dimpotrivă, prin retrogradarea lui Mercur, va răscoli acele probleme care nu au fost rezolvate până acum şi care sunt profund conflictuale. Din acest punct de vedere putem considera intervalul 10-16 februarie drept o săptămână a puterii. Folosirea ei nu ne oferă garanția succesului, pentru că nu dinamica sa este elementul definitoriu prin intermediul căruia să înţelegem ceea ce trăim, ci conflictul la care ajungem prin abuz sau printr-un disconfort generat de refuzul puterii reprezintă elementul care ne ajută să înţelegem unde ne situăm şi care este cel mai bun traseu pe care trebuie să-l urmăm. De asemenea, marţi, 11 februarie, avem de traversat şi careul Soarelui cu Saturn și vom observa că, dacă într-o direcţie puterea creşte spre lipsă de control, în alta ea ne diminuează forța pe care am calculat-o sau despre care credem că ne duce spre soluţionare.
Multe din evenimentele acestei săptămâni ne lasă impresia unei zăpăceli generale în care ziua de sâmbătă, 15 februarie, ar putea fi un vârf.. Înţelegerea conflictului în care ne trezim dintr-odată se va face prin explorarea sentimentului, prin înţelegerea durerii care duce spre conflict (în zilele de luni, marți şi miercuri) sau a sentimentului care încălzeşte încrederea în sine sau încrederea celorlalți în devizele grupului (joi, vineri şi sâmbătă) pentru a nu ne deplasa haotic pe traseul acestei săptămâni doar în virtutea forțelor care ne vin din exterior. Fiecare are propriul său traseu în viaţă şi este important să şi-l urmeze, ca momente de genul acesta, aşa cum se întâmplă în această săptămână, ipostazele de furtună pe care le traversăm acum, să nu ne oprească din drum, ci cel mult să ne diminueze puţin ritmul paşilor.
Cei care, în primele trei zile, se vor lăsa zdruncinaţi de o realitate negativă nu vor mai avea timp de iubire în zilele de joi, vineri și sâmbătă, iar finalul săptămânii le va fi marcat de decizii eronate. Vor considera că prietenii nu mai sunt de încredere, că ceea ce au descoperit la ei este de neiertat, de netrecut, de netolerat şi o iau pe un drum greşit. Cei care urmăresc îndemnul astral şi care îşi consumă toate energia pentru a înţelege drama celuilalt fără a o judeca îşi vor conserva în primele zile ale săptămânii acele gânduri ce vor înflori în zilele de joi, vineri şi sâmbătă nu pentru a întreţine un conflict, ci, dimpotrivă, pentru a da viaţă unei alternative. Eşecul acestei săptămâni pune etichete şi ne transformă încet în verigi slabe în grupul de apartenenţă sau, după cum vom vedea în analizele aplicate săptămânilor următoare, în breşe de securitate.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a cultiva încrederea în sine fără a o distruge pe a celorlalţi. În această săptămână încrederea în sine are nevoie de mai multă toleranță îndreptată către celălalt decât am avut nevoie până acum.

Cunoaşterea înnobilează. Emoţiile sunt prea mult raportate la trecut. Soluţiile inofensive par imposibil de aplicat. Relaţie armonioasă cu cei din jur. Anturajul modelează firea individului fără ca individul să ştie. Progres prin reevaluare.

Trecută în Rac în dimineaţa acestei zile, Luna va împlini astăzi trei trigoane cu planetele din Peşti, iar aceste trei unghiuri devin un fundal interesant pentru trigonul pe care Mercur, aflat în mers retrograd, îl împlinește cu Capul Dragonului. Ceea ce vine prin accentuarea axei Capricorn-Rac, dar şi prin relaţia care există între această axă şi zodia Peşti, ne îndeamnă să cunoaştem lucrurile ascunse. Pe unii, lucrurile care sunt ascunse îi duc spre trecut, considerând că numai acolo se pot ascunde şi, în felul acesta, pornesc o întreagă cruciadă către ceea ce consideră că este greșit, eronat din trecutul propriu. Cei mai mulți, însă, pentru că astăzi avem de-a face cu unghiuri pozitive, trec prin ipostaze plăcute, iar raporturile sociale cu cei din jur sunt echilibrate, armonioase și duc la progres prin reevaluare. Nu trebuie să uităm că Mercur este retrograd și oricât de bine ne va fi astăzi, raporturile sociale au şi o componentă stresantă, nervoasă, retrogradă sau revendicativă care ar putea să se pună de-a curmezişul în fața progresului. Nici nu este important pentru că nu progresul este scopul principal al acestei zile, ci cunoaşterea, iar cunoaşterea de acum, prin trigonul Luna-Capul Dragonului, fără a se media tendinţa Nodurilor, prin trigonul Luna-Mercur, acesta din urmă realizând şi el un trigon cu Capul Dragonului, dar mediind tendinţa Nodurilor, lucrurile devine atât de bogate încât nu trebuie să ne preocupăm în a le stabili acestora finalitatea. Ele au propria finalitate care nu are nevoie de susţinerea individului.
Astfel, în 10 februarie se întâmplă un fapt neobişnuit. Anturajul va modela firea individului sau va exercita asupra acestuia o presiune aparte, modificându-i starea de spirit, atitudinea sau poate chiar modul cum percepe ceea ce se întâmplă în jur fără ca acesta să vadă. Pentru că avem de-a face cu un trigon între Mercur şi Capul Dragonului, iar Mercur mediază tendinţa Nodurilor cu Nodul de sud avem de-a face cu o situaţie neobişnuită: este vorba de o intermediere despre care nu ştim. Mercur, fiind în mers retrograd, are tendinţa de a nega sau de a desconsidera acest tip de intermediere ca şi cum ne aflăm în faţa unei soluţii, dar de această dată nu ne mai interesează pentru că avem de făcut alte lucruri, avem alte priorităţi. Adică ne îndeamnă să întoarcem capul din fața binelui pentru că peste drum ni se pare că se întâmplă ceva mai interesant.
Prin urmare, debutul săptămânii se face într-un ton alert. Mulţi vor dori să caute vinovaţi în jur, să inventarieze ori să-i consemneze într-o listă fără a le atribui vreo calitate specială, fără a-i pedepsi acum sau a le pune etichete. Pentru ei va fi important că ştiu despre fiecare ce vină are şi cât de multe greşeli a făcut în ultimele săptămâni, însă atunci când vine vorba de lucruri importante soluţiile sunt trecute în planul secundar. Sunt prea incitante aceste călătorii în trecut, prea interesante faptele celorlalţi în defavoarea idealului propriu, încât oamenii vor avea tendinţa astăzi de a lăsa în urmă o soluţie importantă şi de a se preocupa de prostii. Nu-i constrânge nimeni să facă altceva decât ceea ce le place (astăzi pe cer se împlinesc doar unghiuri pozitive), iar marile frământări, acelea care persistă încă şi care sunt generate de careul în T pe semne cardinale între Pluton, Uranus şi Jupiter care este încă activ, și de presiunea foarte mare care este pusă pe axa Capricorn-Rac, vor fi privite ca probleme ale comunităţii sau ale grupului de apartenenţă, nu ale individului. Asta înseamnă că anturajul va modela firea individului sau îi va orienta modul de a gândi prin această permanentizarea a problemei cu atât mai mult cu cât el va refuza să se preocupe de adevăratele greutăţi şi îşi va îndrepta atenţia doar către lucruri minore. Lucrurile mici astăzi îl dau de gol pe individ că are resentimente şi că nu poate merge mai departe decât prin a plăti o poliţă cuiva, a dovedi într-un mod mai puţin corect că are putere, că deţine factorul de decizie sau că se poate răzbuna atunci când doreşte. Singurul progres pe care-l va comporta această zi va veni prin reevaluare, nu prin etichetare.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a refuza să ne găsim vinovaţi ori dacă îi găsim să nu le punem o etichetă care să atragă după sine aplicarea unei sancţiuni, ci doar să consemnăm acest lucru într-un loc asupra căruia vom şti că pe viitor nu vom mai reveni. A cultiva astăzi armonia dintre oameni, fără a învinui sau a acuza, constituie cel mai simplu mijloc de a împăca direcţia retrogradă de deplasare a lui Mercur, aceea care-i va face pe oameni să uite soluţiile cele mai bune, să piardă obiectele cele mai importante ori să rupă legătura cu omul sau obiectul cel mai important pe viitor, cu omul care ar putea să-i ajute cel mai mult pe viitor.

Întârziere. Proiectele pe termen lung sperie prin informații suplimentare cerute în ultima clipă. Afirmarea este privită ca un joc. Puterea prin ceea ce s-a acumulat cade. Creşte puterea a ceea s-a desfăşurat în ocult. Respingerea incită la analiză şi maturitate. Fără acestea două finalul lui 2014 înseamnă retrogradare, frustrare, deziluzie.

Se ştie că în toate ramurile astrologiei intervenţiile lui Saturn aduc o întârziere în proiecte sau o stopare a acestora însă acum, când Saturn împlineşte un careu cu Soarele din Vărsător, această întârziere este localizată la nivelul voinţei, în sfera ideilor sau acționează mai mult asupra mijloacelor care pun în valoare libertatea individului ori toleranța sa. Astfel, careul Soare-Saturn, ce se împlineşte astăzi, înseamnă întârziere în reacţii sau schimbarea ideilor în ultimul moment din teamă, din nesupunere sau dintr-o reţinere în fața creşterii puterii celorlalţi.
În felul acesta, oamenii se vor simţi mai bine dacă se vor preocupa de lucruri mici. Asta ca o continuare a ceea ce s-a întâmplat în ziua anterioară, iar proiectele pe termen lung să fie amânate din nou sau să lase o senzaţie neplăcută de nerealizare, de tergiversare inutilă sau de refuz mascat. Luna împlineşte astăzi 5 aspecte dintre care trei sunt rele, unul neutru şi altul pozitiv. Ne referim aici la careul Luna-Uranus, opoziţiile Lunii cu Pluton şi Venus, ca aspecte negative, la conjuncţia Luna-Jupiter, ca aspect neutru şi la trigonul Luna-Chiron, ca aspect pozitiv. Elementele pozitive care ar trebui să intervină în ecuaţie şi să schimbe acest fond marcat de întârziere sau de preschimbare negativă sunt prea slabe în intensitate şi ele pun mult accentul pe sănătatea psihoemoţională, adică pe acea latură a personalităţii care este echilibrată ori care a dovedit până acum că nu se lasă călcată în picioarele celorlalţi.
Astfel, la suprafaţă rămân doar aspectele negative, acelea care agresează libertatea de expresie a individului, care-l constrâng să fugă de cele mai simple metode de administrare a unui fond sau îl protejează de acele reacţii temperamentale care ar putea să-l transforme într-un ursuz. Invocăm aici tendinţa de a se separa zona socială în două sau mai multe tabere, după declaraţii sau afirmaţii referitoare la un joc de scenă pe care un personaj obscur l-a făcut în săptămâna anterioară. Cu alte cuvinte în săptămâna anterioară unul a aruncat o piatră în apă şi acum 100 de proşti sar să o caute.
Pe careul Soarelui cu Saturn toate situaţiile trebuiesc privite cu rezervă. Astăzi le vom privi cu resentiment şi cu cât puterea unui om creşte mai mult cu atât reacţiile celorlalţi orientate împotriva acestuia vor fi mai agresive sau dure deşi ei nu fac nimic în sensul promovării valorilor proprii. Astăzi, cei care urmăresc fenomenul social vor observa mult mai bine acele evenimente care s-au desfăşurat în ocult, care au activat dincolo de privirile indiscrete ale opiniei publice şi care sunt pe punctul să ajungă la maturitatea deplină, adică la finalitate. Ceea ce se întâmplă acum va da tonul finalului de an 2014. Constrângerile pe care le traversăm acum vor fi revizuite la finalul anului sau atunci când Saturn nu va mai fi în Scorpion şi va trece în Săgetător, în zodia guvernată de Jupiter, acela care astăzi, prin conjuncţia cu Luna, le aduce oamenilor tentaţia unor asocieri neobişnuite, îi va îndemna să facă trimitere la începutul lunii februarie, în speţă ziua de 11, când Saturn şi Soarele au fost în careu şi când vor constata atunci că acesta este momentul când s-a slăbit un mecanism situat la baza acestui edificiu.
Prin urmare, 11 februarie este o zi care ne va răscoli atât de intens și atât de profund încât nu va exista sector al vieţii personale care să nu facă parte din acest joc al puterii. 11 februarie este o zi marcată de jocul puterii care aduce către frustrare sau deziluzie speranţe firave sau preocupări ale celor care se ocupă pentru prima dată de demersurile în care sunt integraţi acum. Cei cu experiență vor şti să se oprească, să lase furtuna să se împrăştie apoi să o ia din nou la drum.
Puterea acestei zile, nu stă însă numai în frânare sau în stopare, ci în faptul că se urmăreşte schimbarea unui factor puternic. Fie se înlocuieşte metoda de lucru, fie se schimbă mijlocul de abordare, fie, dacă există demersuri anterioare, se schimbă persoana din vârf. Şi pentru că multe din lucruri sunt desfăşurate acum în ocult putem anticipa faptul că pentru 2014 momentul ocult al zilei de 11 februarie, implicând şi zilele de 10 şi 12 februarie ca făcând parte din acest segment, va constitui momentul când ia viaţă o conspiraţie destul de periculoasă despre care vom afla la finalul anului când Saturn va trece în Săgetător.
Omul comun va căuta astăzi să se afirme, să se integreze într-un joc, va dori să fie şi el asemenea celor puternici pe care-i admiră, iar dacă nu poate îi va acuza pe aceştia, îi va înjura, va arunca în ei cu ceea ce are la îndemână, deşi nu va face nimic să se pună în valoare, ci doar va aştepta din partea comunităţii sprijinul de care are nevoie. Nu este indicat astăzi să activăm în ocult. Nu este indicat să orientăm gânduri în sensul acesta ori să aspirăm către acea zonă a societăţii care încurajează genul acesta de activităţi ascunse. Este indicat să privim drept în faţă, iar ceea ce nu putem face să lăsăm să se ducă cu furtuna sau cu vremurile pentru că nu ne aparţin de vreme ce nu ne stau de la sine în preajmă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de an nu ne speria astăzi de simplitatea lucrurilor. A face parte dintr-o structură care să ducă la progresul omenirii, nu implică neapărat și a activa în ocult. Este adevărat, anumite instrumente ale Lucrătorului nu pot fi împărtăşite oricând şi oricui, dar asta nu înseamnă că el trebuie să activeze în ocult. Pe careul Soare-Saturn ocultul se încarcă de frustrare, de nemulţumire sau de deziluzie. De aceea orice activitate astăzi va fi înnobilată dacă este desfăşurată la lumina spiritului, adică a înţelepciunii.

Neîncredere în reformă. Trăsăturile de generaţie sunt o problemă. Dezvăluire. Neîncrederile personale şubrezesc încrederile celorlalţi. Adevărul este ascuns. Orgoliu.

12 februarie devine o zi marcată de neîncredere. Multe din evenimentele care sunt programate pentru această zi au ca trăsătură conflictul între generaţii. Pe de o parte, avem generaţia tânără la care fac referire cele două trigoane Luna-Junon şi Luna-Saturn, iar de partea cealaltă avem generaţia învârstă la care fac trimitere careul Luna-Marte şi conjuncţia Luna-Lilith. Este un fapt neobişnuit ca Saturn să facă referire la generaţia tânără, el fiind prin excelenţă exponentul persoanelor învârstă. Acum însă el se adresează persoanelor tinere pentru că 12 februarie este o zi de încercare, iar pentru cei tineri încercările sunt cele care vin dintr-un alt domeniu, dintr-o altă zonă sau dintr-un alt sector de vârstă. Astfel că, lucrurile, acum, prin această tutelă astrală, sunt inversate. Saturn împreună cu Junon îi vor încerca pe cei tineri, iar Marte şi Lilith pe cei învârstă.
Din tot acest forfot complicat, din toată această apăsare astrală, oamenii se aleg cu informaţii noi. Astfel, 12 februarie devine o zi marcată de dezvăluiri care sunt abordate prin intermediul neîncrederii ca o formă de sancţiune aplicată celorlalți. Mulţi vor împărtăşi din secretele celorlalţi, pentru că sunt orgolioşi pentru că nu suportă să piardă teren, lucruri, încredere, alţii însă se pierd cu firea şi neştiind ce le rezervă viitorul acordă credibilitate primului venit sau se lasă înduplecaţi de primele evenimente care le ies în cale. Astfel, oamenii astăzi realizează că nici nostalgiile nu-i ajută, poate nici romantismul, nici apelul la biografiile celebre ori nici însemnările pe care le-au făcut cu ani în urmă într-o agendă secretă nu le mai sunt de folos. Evenimentele care vin spre ei astăzi îi surprind prin duritate sau prin noutate, prin greutate sau prin caracterul lor coroziv. În general, când Luna trece prin Rac ar trebui ca oamenii să se arate mai sensibili. De această dată, acum, în această săptămână, în speţă primele trei zile, cât timp Luna va trece prin Rac, orice undă de romantism, de sensibilitate primeşte din jur un feedback negativ, fie că se arată sensibili într-un moment nepotrivit, fie că, prin sensibilitate, aleg să spună lucruri care nu sunt apreciate sau dimpotrivă sunt folosite într-un tribunal imaginar sau chiar concret împotriva individului. Astăzi trecem prin regretul că avem prieteni, că ştim multe lucruri despre ei, că am avut curajul să le înfruntăm duşmanii sau că am accepta să le ducem în spate secretele indecente sau imorale.
Spre seară, Luna va trece în Leu și va încălzi sentimentele, va încerca să încălzească atmosfera însă ea va fi în continuare în fereastra careului cu Marte până în spaţiul zilei de mâine. Asta înseamnă că orice iniţiativă împotriva unui adversar privit ca un reprezentant al unei clase sociale sau ca un lider este neavenită. Ea nu va face altceva decât să pună o greutate în plus pe demersuri complicate din ezitare. Curajul nebun, în seara acestei zile este reversul medaliei care are pe partea cealaltă ezitarea.
Prin urmare, 12 februarie este o zi apăsătoare prin faptul că sunt depăşite bariere ale cadrului natural în care s-au desfăşurat demersurile în care suntem implicaţi. Această depăşire a limitelor naturale îi va bulversa pe toţi în funcţie de segmentul de vârstă sau de generaţie sau în funcţie de categoria în care au ale să se integreze, în funcţie de idealurile pe care le au. Se va vorbi astăzi de nivelul de pregătire, despre gradul de înţelegere, despre uşurinţa cu care o anume persoană se adaptează, se integrează ori fentează anumite evenimente sociale orientate împotriva sa. Cei care sunt pasionaţi de ezoterism ştiu că părerea despre sine se proiectează asupra celorlalţi şi de cele mai multe ori inadaptabilul, prin aceste sugestii negative, devine victima propriilor sale convingeri. Cei din jur îl vor dispreţui în măsura în care el se dispreţuieşte sau îi vor aprecia doar acele laturi ale personalităţii pe care el însuşi şi le prețuiește, indiferent de ceea ce spune, arată sau caută să-i convingă pe cei din jur că poate face sau ştie.
Multe din evenimentele acestei zile vor fi marcate de orgoliu şi dacă în prima parte a zilei acestea vor fi cumva justificate de evenimente clar consumate în a doua parte a zilei, când Luna va fi în Perioada fără direcţie, până la 21:15, când va intra în Leu, acestea vor fi mai mult interiorizate şi oamenii nu mai au curaj să spună de ce s-au supărat, ce nu le convine, de ce vor să rupă contractul de colaborare sau de ce dintr-odată s-au răzgândit, nu mai vor să iasă în oraş, să se ducă în vizită sau să răspundă la telefon.
Pentru că astăzi este vorba de o luptă între generaţii, cei tineri vor fi agasaţi de experienţele celor în vârstă pe motiv că nu s-au asociat cu cine trebuie sau nu au înţeles nimic din ceea ce au trăit până acum. Cei învârstă vor fi acuzaţi că sunt plini de frustrări, că-i judecă pe ceilalţi în funcţie de dorinţele lor neîmplinite sau de intensitatea dispreţului pe care-l au, în general, faţă de viaţă. Unii vor indica punctual cine pe cine urăşte, cine pe cine dispreţuieşte, alţii vor prefera să se facă trimitere la modul general la situaţii fără nume. Nu are importanţă care va fi explicaţia. Important este de știut că astăzi, datorită acestui context astral agresiv, generaţiile vor fi zdruncinate prin efectul cumulat al segmentului în care se integrează și mai puţin prin anumite trăsături de ordin individual care sunt puse în discuţie.
Din această cauză, recomandarea pentru această zi este aceea de a refuza să mergem cu gloata. Cel care merge singur acum pe cărare fără a căuta în jur puncte de sprijin reuşeşte astăzi să înţeleagă cât din acuzaţiile care sunt aduse generaţiei în care este integrat i se potrivesc şi cât este invenţie.

Despărţirea abordată din răzbunare. Mintea, emoţia, corpul zona în care se duce un război. Prea multă îndrăzneală. Informaţiile folosite împotriva omului, prieteniei, armoniei. Relaţiile rele sunt dovezi de curaj. Păcălire.

Astăzi Mercur va trece pe gradul anaretic din Vărsător şi oamenii nu se vor mai gândi la trecut, ci vor realiza că o mare parte din timpul lor şi-l petrec pe graniţa dintre decizie şi indecizie, dintre a avea şi a nu avea, dintre a se apropia de cineva sau a sta deoparte. Acestă graniță, personificată astăzi de trecerea lui Mercur din Peşti în Vărsător prin retrogradarea, primeşte şi susţinerea careului dintre Lună şi Axa Dragonului. Nu numai că selecţia evenimentelor, aşa după cum o privim astăzi, este una care nu ne avantaja, dar și emoţiile par să susţină această viziune, în aşa fel încât în a doua parte a zilei, când Luna şi Uranus vor fi în trigon, vom realiza că numai făcând lucruri ieşite din comun, extraordinare, ciudate sau extravagante am putea să ne apropiem de prietenie, de armonie să ne bucurăm de viaţă sau să simţim că trăim. În cea mai mare parte din timp, oameni nu trăiesc pe graniţă, așa cum vom considera astăzi, însă convingerea de acum va fi atât de puternică încât va folosi energia curajului, a îndrăznelii şi a libertăţii de expresie (Mercur în Vărsător, trigon Luna-Uranus) pentru a întoarce informaţiile corecte despre om împotriva relaţiilor sale, împotriva prieteniei sau chiar împotriva armonie pe care acesta doreşte să o construiască ori să o menţină.
Pentru această categorie de oameni situaţiile extraordinare acelea care ar putea deveni dovezi ale faptului că trăiesc intens, că se bucura de viaţă, se transformă în mijloace negative percepute de ceilalţi ca dovezi de curaj. Nu a agresa pe cineva pe strada înseamnă o dovadă de curaj. Nu a-ţi exprima nemulţumirea în orice situaţie, în orice context este o dovadă de curaj, ci dimpotrivă, curajul trebuie dovedit atunci când frica este mai mare. Curajul veritabil este dovedit atunci când riști să pierzi tot. La fel cum generos este acela care dăruieşte, nu ceea ce-i prisoseşte, ci ceea ce câştigă cu foarte mult efort.
În felul aceste, 13 februarie poate deveni o zi a înţelepciunii pentru cei care sunt preocupaţi de profunzimile vieţii. Ceilalţi însă vor fi dezordonaţi şi vor hrăni această dezordine socială, afectivă, orientând-o în special în a doua parte a zilei către a distruge armonia celorlalţi. Că se folosesc de minciuni, de intrigi sau pur şi simplu pun interdicţii lovind cu piciorul în prag nu mai mare importanţă. Rezultatul va fi unul negativ, iar cel care se va bucura că a reuşit să le ofere celorlalţi dovezi de putere nu vor face altceva decât să îmbrăţişeze o formă extrem de sofisticată de autoamăgire. Aceasta nu este o dovadă de putere, ci, dimpotrivă, este doar căldura foarte intensă degajată de procesul de autodevorare pe care-l alimentează.
Prin urmare, 13 februarie este o zi a informaţiilor folosite împotriva individului, dacă oamenii aleg să se deschidă către valorile morale, către valorile universale sau celor cosmice, în cazul celor care sunt pasionaţi de ezoterism, dacă ei îşi lasă sufletul inundat de toate aceste informaţii care plutesc tot timpul în jurul lor şi care aleg acum să le inunde cele mai adânci cotloane ale vieții, nu vor mai fi îndemnaţi să lupte unii împotriva celorlalţi, să se calce unii pe alţii în picioare sau să se fure unii pe alţii folosindu-se de tot felul de subterfugii, de explicaţii savante sau de scuze lamentabile. Vor fi adepţii prieteniilor subtile şi, în timp, pot deveni ctitori ai armoniei universale.
Nu toţi vor reuşi să rezoneze în modul acesta cu informaţiile din jur. Din această cauza relaţiile rele, acelea hrănite de extravaganţă, de duritate, de aroganţă, pot să treacă drept dovezi de curaj. Cei care vor considera că arătându-se buni sunt curajoşi, că au putere şi trebuie respectaţi prin aceste trăsături nu fac altceva decât să arate celorlalţi cât de uşor se amăgesc şi cât de multă nevoie au de armonia împotriva căreia lupta. Caracterul superior ar moralității nu se impune, ci se apreciază, de aceea mulți dintre cei care au încercat să fie buni și au pândit pe sub gene cu un orgoliu disimulat rezultatele pe cere le așteptau au fost în scurt timp dezamagăți. Acum privesc totul prin dezamăgirile acestea și consideră că, spre exemplu, modestia este pentru prosti.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne deschide astăzi spre înţelegerea corectă a curajului. Curajos este omul nu care doar luptă pentru a-şi implementa adevărul în care crede, ci acela care nu doreşte să-i tulbure pe ceilalţi cu adevărul în care crede. În felul acesta, diferența dintre cei care au încredere în sine şi cei curajoşi va deveni foarte evidentă ca diferenţa între emoţia pe care o resimţi atunci când auzi o poezie la radio şi cea în care o rogi pe mama ta să ţi-o citească.

Puterea este obţinută prin diminuare. Interiorizare. Dezamăgire în fața soluţiilor zilelor anterioare. Nostalgia binelui iluzoriu.

Luna aflată în plin tranzit prin zodia Leu le aduce oamenilor sentimentul puterii. Astăzi, pentru că în a doua parte a zilei, Luna va împlini un careu cu Saturn şi va fi, de asemenea, şi în fereastra opoziţiei cu Soarele (Luna plină) ce se va împlini la grad perfect la puţin timp de la intrarea în ziua de 15 februarie, puterea este obţinută prin diminuare. Saturn este planetă focar în careul în T pe care-l formează împreună cu luminariile, însă nu doar Soarele împreună cu Luna participă la formarea acestui careu cu Saturn focar, ci şi Mercur, care abia a intrat în Vărsător prin mersul retrograd. Mulţi vor considera că, dacă fac apel la suflet, dacă se interiorizează, vor găsi soluţii. Alţii vor considera că dacă se arată dezamăgiţi în fața soluțiilor anterioare lasă loc lucrurilor bune şi permit adevărurilor să iasă la lumină.
În realitate, prin faptul că i se oferă lui Saturn o prea mare putere totul se transformă într-o nostalgie. Însă această nostalgie nu este îndreptată punctual pe anumite situaţii, conjuncturi, evenimente sau persoane, ci la modul general orientată asupra unui bine. Pentru că avem de-a face cu un tranzit destul de complicat al Lunii prin zodia Leu, binele la care facem apel acum prin nostalgie este iluzoriu. Astfel, determinismul astral al perioadei şi în special al zilei de 14 februarie face trimitere la conduită. Prin influenţa Lunii din Leu oamenii se vor preocupa mai mult de conduita proprie decât de interacţiunile pe care trebuie să le aibă în virtutea meseriilor practicate sau aspiraţiilor.
Prin urmare, 14 februarie este o zi de legătură între complicaţiile zilei de 13 februarie, când Mercur a intrat în Vărsător, și Luna plină din 15 februarie care este în legătură cu trigonul pe care Soarele îl face cu Marte ori conjuncţia cu Mercur. Această legătură devine o pârghie, un scripete sau pur şi simplu un fir care transportă o informaţie dintr-un loc într-altul. Pentru că zodia Vărsător este puternic implicată acum în acest aspect, anumite întâmplări sau situaţii pot scăpa de sub control din dorinţa de a ajunge prea repede la destinaţie, de a gusta prea repede din libertate ori de a şti prea multe într-un timp foarte scurt. Lipseşte astfel răbdarea, deşi Saturn din Scorpion vine în conjuncturile astrale ale acestei zile cu mesajul răbdării şi al disciplinei pentru un scop. Dacă scopul acestei zile nu este ales cum trebuie, atunci disciplina nu-şi mai are rostul sau este amânată pentru alte zile. Dacă pentru individ lucrurile nu sunt încurajatoare, ele fiind puse la grea încercare pentru comunitate, aceste conflicte interne pe care le traversează individul reprezintă o problemă pentru că scade randamentul muncii, iar timpii rezervaţi anumitor procese, fie că sunt priviţi individual sau în grup prin sincronizare cu alţii din cadrul unui alt flux tehnologic, nu mai sunt respectaţi întrutotul.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a respecta disciplina celorlalţi aşa cum şi-o propun ei şi de a urmări propria disciplină, aşa cum am gândit-o de dimineaţă sau aşa cum ne-a fost formată de-a lungul vieţii. Cel care nu respectă astăzi disciplina va dezvolta un comportament periculos care în ziua următoare, poate chiar din noaptea de vineri spre sâmbătă, va lua înfăţişări periculoase, ducând la răscolire sau chiar la revoltă şi în unele cazuri punând stabilitatea familiei ori chiar integritatea personală în pericol.

Răscolire. Revoltă. Condiţionări amplificate de greutăţile vieţii. Inspiraţia este refuzată din naivitate ori superficialitate. Conflict intern. Logica nu ajută. Individul este pentru sine un etalon inutil. În grup interesul material distruge prietenii vechi. Transcendenţa este mijlocul prin care se regăește echilibrul şi dragostea de viaţă. Greşelile sunt supraevaluate. Experienţele proprii evaluate greşit ori impuse cu forţa celorlalţi. Fapte autovătămătoare.

Momentul de Lună plină care se împlineşte la 1:52 aduce explozii temperamentale, o răscolire puternică a lucrurilor care ar trebui lăsate să se desfăşoare în umbră ori un apel la o logică nefirească, aceea care până acum ar fi fost pusă pe picior de egalitate cu inspiraţia spirituală sau cu cea artistică. Acum dintr-odată oul este mai important decât găina, iar inspiraţia este refuzată arătând faptul că de superficialitate ori de naivitate oamenii nu scapă niciodată. Astfel, Luna plină care se împlineşte în 15 februarie aduce la lumină un conflict intern. Ea nu-l produce, nu-l inventează, ci-l face mai evident. Când Luna se află în Leu și Soarele în Vărsător oamenii se luptă pentru întâietatea sentimentelor sau a personalităţii. Conflictul celor două zodii Leu şi Vărsător, se rezumă în special la sentimente, pentru că atât Leul cât şi Vărsătorul se coordonează în viaţă după sentimente proprii. S-ar putea şi-ntr-un caz şi-n celălalt să-i ducă pe oameni la izolare, adică să creadă că numai ei simt în felul acesta, că sunt singurii care privesc într-o anumită direcţie, care explorează anumite profunzimi ale fiinţei şi că nimeni nu le poate sta în cale atunci când vor să le exprime. Luna plină de acum va folosi aceste energii împotriva individului, nu a grupului de apartenenţă, de aceea acum problemele sunt de factură internă, de aceea greutatea deciziilor stă pe umerii individului, pentru că numai prin armonizarea sentimentelor aceste tensiuni se disipă. Dacă avem de-a face cu un conflict mai vechi, iubirea s-ar putea să nu devină medicamentul miraculos pentru problemele cu care se confruntă oamenii şi atunci se va face apel la transcendență, adică la a privi adevărata natură a problemei şi a descoperi sentimentele primordiale, sentimentele de la începutul relaţiei, de la începutul asocierii sau din primele secunde când am decis să ne ocupăm de aceste demersuri.
Prin transcendență individul descoperă acum că este pentru sine un etalon şi când evadează din siguranţa sa, din confortul sufletului sau ajunge să fie în conflict cu ceilalţi pentru că doreşte cu disperare să-i convingă pe ceilalţi de ceea ce trăieşte şi, implicit, de ceea ce simte. Evident, aceste lucruri se vor face cu un imens consum energetic, într-o mare tensiune psihică pentru că de fiecare dată când trecem prin Luna plină energiile sunt amplificate, procesul de receptivitate se află la cotele cele mai înalte şi tendinţa de a ne supraevalua, de a vedea calităţile în mod disproporţionat ne va duce în postura de a săvârşi fapte prin intermediul cărora să ne rănim singuri.
Dacă mai luăm în calcul şi faptul că pe această intensitate a Lunii pline Soarele mai trimite un trigon şi către Marte, fără ca acesta să poată media opoziția luminariilor (Luna plină) dinamismul, forţa, curajul, expresia sau, la nivel social, războiul, confruntările militare ori agresivitatea unui grup orientată împotriva unui alt grup, devin elemente care scot problema din intimitate şi o expun opiniei publice cu intenția de a repara. În realitate, se va face mai mult rău și peste ani, când ne vom aminti de momentul acesta, vom considera că nu ne-a impins nimeni spre greșeală, ci doar propria superficialitate a fost de vină.
Astfel, prin evaluarea greşite a unei probleme personale se ajunge astăzi foarte repede la decizii eronate, mai ales dacă avem de-a face cu lideri ale căror hotărâri îi afectează pe cei din jur. Pericolul devine mai evident dacă aceste decizii devin experienţe personale pentru că pe conjunctura de faţă (Luna plină, trigon Soare-Marte) acestea vor fi impuse cu forţa celorlalţi. Pentru că dinamica astrală este obiectivă ne dăm seama cam cum va arăta această zi dacă fiecare va dori să impună celorlalți propriul punct de vedere. Scenă a acestei zile va arăta ca o mulţime gălăgioasă în care toţi vorbesc şi nimeni nu doreşte să asculte pe nimeni.
Chiar dacă cea mai mare parte din zi Luna va fi în Fecioară, energia Lunii pline, care se consumă cu Soarele în Vărsător și Luna în Leu, va domina acest interval la care facem referire acum aducând prin conjuncţia Soarelui cu Mercur, împlinită în seara acestei zile, judecăţi eronate, prezentate ca modele de bune practici.
În felul acesta, toate lucrurile ni se vor părea răsturnate, iar transcendența, privită ca element miraculos în rezolvarea problemelor de factură socială, va fi terfelită sau prezentată eronat în aşa fel încât puţini vor fi aceia care vor înţelege ceva din acest proces.
Prin urmare, 15 februarie devine una dintre cele mai intense și complicate zile ale acestei săptămâni. Ea ne va pune la grea încercare puterea de analiză, spaţiul de observaţie, respectul pe care fiecare om ar trebui să-l aibă pentru semenul său ori încrederea că sentimentul este întotdeauna un plan de rezervă atunci când raporturile sociale s-au blocat sau o iau pe o direcţie greşită. Cel care îşi explorează acum sentimentul prin respectul pe care-l are faţă de semenul său, prin toleranța faţă de explorările sale (chiar și atunci când acestea sunt extreme) duce la armonizarea raporturilor sociale şi îi ajută pe oameni să-şi depăşească toate aceste evenimente gălăgioase care, explorate, duc la experiențe greşite de viaţă. În egală măsură, corpul astăzi este suprasolicitat, tensiunea arterială poate creşte şi dacă judecăm şi unghiurile la care participă Marte, adăugate tensiunii cauzate de Luna plină, putem anticipa că eventualele neajunsuri manifestate în zona sănătăţii sunt cauzate de o forţă prea mare a apei ori de o eliminare defectuoasă a toxinelor. Însă există şi un element de detaliu care, pe principiul pârghiei, poate schimba substanţial echilibrul forţelor şi anume sextilul Lunii cu Capul Dragonului prin care se mediază tendinţa Nodurilor.
La nivel individual, dorinţa de reuşită, căldura sentimentelor, nevoia de a ne sacrifica pentru idealul propriu sau de a oferi un exemplu prin propria persoană, prin propriile realizări, prin propriul efort, constituie elementul care ne salvează din conflictele pe care le explorăm în intimitate. Pe zona publică apelul la realizările grupurilor, la performanţa obţinută în echipă, la vocea poporului pare să fie elementul care să încline balanţa, să evite implementarea cu forţa a unor măsuri greşite. De asemenea, vorbim astăzi şi de teama sau de tendinţa de a apela la adjuvante ori de a ne oferi bucurii iluzorii plătite prea scump.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu cântări astăzi măsura a aceea ce oferim, a ceea ce dăruim, a ceea ce iubim, ci doar să ne preocupăm ca focul acestui sentiment să nu se stingă.

Nevoie de scop. Teamă de pierdere. Invocarea iertării că o condiţie pentru a merge mai departe. Sancţiunea sperie. Rememorare negativă. Devine important doar ceea ce primim. Conflict între cei ce seamănă pentru că toţi aşteaptă să primească şi nimeni nu dăruieşte.

Finalul săptămânii aduce o uşoară temperare a efectelor generate de Luna plină împlinită ieri. Astăzi Mercur, aflat în mers retrograd din Vărsător, trimite un trigon către Marte. Pe fundal, Luna împlineşte patru aspecte: un sextil cu Jupiter, o opoziţie cu Chiron şi două trigoane cu Pluton şi respectiv Venus. Mulţi se vor stabiliza astăzi pe direcţia iertării. Dacă ieri au avut mari probleme în a ierta ceea ce li se oferă astăzi spre a înțelege sau a accepta, acum, când intensitatea Lunii pline este uşor dminuată, îşi dau seama că pot trece cu vederea anumite greşeli făcute de anturaj şi, mai mult, pot vedea dincolo de caracterul evident al acţiunilor imediate. Pot vedea mecanismul în care se integrează faptele zilei anterioare, dar şi determinarea persoanelor care au fost implicate.
Se păstrează însă din ziua anterioară tendinţa ca toată lumea să facă acelaşi lucru. Se mai păstrează, aşadar, şi conflictul care intervine între aceştia pe ideea “eu am mai multă nevoie de acest lucru decât tine”.
Astfel, mersul retrograd al lui Mercur, privit ca element negativ, şi trigonul său cu Marte, privit ca element pozitiv, susţin mai mult procesul de asimilare. Oamenii cer prea mult celor din jur sau se axează mai mult pe a primi şi mai puţin pe a dărui. Cei care au ascultat îndemnul astral al zilei anterioare şi au ţinut activă flacăra iubirii se trezesc astăzi că primesc mult, până şi ceea ce nu au cerut în mod direct, dar mai ales primesc ceea ce îi ajută să depăşească un obstacol al vieţii ce ţine de înţelegerea anumitor demersuri sau răspunsuri primite, dacă avem de-a face cu oameni care aşteaptă să li se soluţioneze o problemă.
Mulţi se vor menţine în această stare de spirit şi nu vor mai privi iertarea ca pe un element care le linişteşte sufletul sau le diminuează intensitatea agresivă a unor demersuri sociale, ci ca unul care îi ajută să meargă mai departe. Aşa cum am văzut de multe ori în analizele săptămânale pe care le abordăm aici, sunt oameni care nu vor să meargă mai departe, ci trăiesc doar pentru confortul prezentului. Aceştia nu vor mai fi motivaţi astăzi să ierte şi cine nu va folosi înţelegerea, toleranța, acceptarea sau într-un cuvânt iertarea va alege astăzi să se situeze pe frecvenţa opoziţiei dintre Lună şi Chiron, adică să refuze ceea ce-l hrăneşte cu adevărat, iar fără a deține hrana necesară, fără a deține informaţiile necesare ori puterea necesară, a tinde către o poziţie privilegiată în societate înseamnă a-i oferi societăţii carențele pe care individul în sine le deţine acum.
Breşele de securitate pe care le vom observa în săptămânile următoare pornesc din această zi, când individul are prea multe ambiţii, dar nu doreşte să se adapteze noilor condiţii pentru a şi le îndeplini aşa cum se cuvine. În relaţia cu semenii sau cu cei apropiaţi din jur, astăzi se va vorbi mult despre lucruri care s-au întâmplat acum o zi, două sau un secol în urmă, despre ce impresie îşi va face anturajul în momentul în care individul va da lovitura, va ieşi în faţa celorlalţi cu anumite informaţii ori cu un exemplu când va spune celorlalţi ce a realizat în ultima perioadă şi ce persoană grozavă este. Termenul “amintiri despre viitor” care dă şi numele unei cărţi celebre se încadrează perfect în această relaţie neobişnuită construită de Mercur retrograd din Vărsător cu Marte din Balanţă.
Prin urmare, finalul săptămânii ne îndeamnă către lucruri esenţiale. Astăzi avem nevoie de scop, însă Luna din Fecioară care trimite o opoziție către Chiron, în situaţia în care încă își mai păstrează memoria grijilor explorate greşit (opoziţia Luna-Neptun cu care ne-am întâlnit în ziua anterioară), ne aduce în postura de a ne confrunta cu o anume formă de sancţiune. Unii îşi aplică singuri sancţiuni refuzând o anumită formă de hrană ori refuzând studiu, izolându-se, privându-se de anumite drepturi sau întorcându-se împotriva curentului şi devenind celebrul personaj gică-contra. Dacă se pun împotriva curentului nu vor reuşi să-şi mobilizeze elementele pozitive ale caracterului său, ale personalităţii şi atunci vor deveni verigi slabe în grupul de apartenenţă ori elementul negativ pe care în viitor comunitatea, grupul de apartenenţă va trebui să-l expulzeze.
Breşele de securitate la care ne vom referi în săptămânile următoare pornesc de aici, din dorința individului de a sluji la mai mulţi stăpâni pentru a nu i se vedea că, de fapt, nu respectă niciun stăpân sau nu deţine nicio calitate care ar trebui să inspire respect sau veneraţie.
Prin trăsăturile sale negative ziua devine marcată de superficialitate. Însă nu doar acesta este elementul definitoriu, ci și faptul că astăzi, prin explorarea acestor defecte, prin diminuarea lor, oamenii reuşesc să-şi construiască lucruri remarcabile, să rezolve probleme de sănătate pe care le aveau mai de mult sau au fost inflamate în ziua anterioare ori să-şi hrănească sufletul pentru a deveni de referinţă pe viitor situându-se la polul opus. Adică să nu devină breşe de securitate pentru comunitate, ci dimpotrivă elemente de referinţă pentru stabilitatea grupului ori etaloane de normalitate ori de bună purtare.
Dacă nu am folosi energia trigonului Mercur-Marte pentru a proiecta în viitor o imagine pe care ne-o închipuim acum sau de care ne amintim că am gândit-o cu săptămâni sau cu luni în urmă am arăta că suntem puternici în mesajul pe care-l lansăm celorlalţi şi nu urmărim, prin goluri de informaţie sau comportament, să tragem tot grupul de apartenenţă ori tot anturajul înapoi.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne preocupa astăzi de ceea ce strigă din interior cu titlul de urgent. Nu este indicat astăzi să ne impunem etaloane, să facem apel la trecut ori să ne ducem foarte departe în viitor pentru că dacă nu ascultăm mesajul urgent care ne vine din interior toate celelalte acţiuni ajung în acelaşi punct, adică ne proiectăm în exterior frustrări sau aspiraţii iluzorii ale trecutului.

3 thoughts on “10 – 16 februarie 2014

 1. cara spune:

  buna seara,
  imi plac previziunile dvs si le urmaresc saptamanal.
  vroiam sa va intreb in ce fel imi afecteaza perioada urmatoare Mercur retrograd, pe care il am in casa a VII a si a fost retrograd la nasterea mea. Jupiter care este si el tot in casa a VII a este afectat de Mercur retrograd?
  Data nasterii 06.03.1974, ora 16.00 Ploiesti.
  Va multumesc,

 2. monica spune:

  Multumesc pentru recomandari! Ceea ce ati scris pentru joi, este ca un balsam si o confirmare pt. mine, ca nimic nu este in van!
  Cu recunostinta si respect,Monica

  1. Monica,
   Îți mulțumesc!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.